מישהו יודע אם במקרה הימ"רניקים הלכו לדרוס את משליכי האבנים?הָיוֹ הָיָה
בעלה כבר דרס/פוצץ/ירה מספיק...פשוט אני..
לא, אני לרגע לא חושב ש''מגיע לה'', חלילה. תחסכו את התגובות האלה...

פשוט שאם אפשר להשליך ממקרים אחרים על המקרה הזה, אז יש עוד כמה אירועים...
לא חושבת שהתגובה על בעלה של המסכנה הזו ראויהארלט

גם הקישור הלא ברור לימ''ר שי אינו ראויפשוט אני..
זה היה הרעיון - להגיד שאם מקשרים דברים לא קשורים, אז אפשר לקחת את זה לכל מיני כיוונים, ולכן עדיף אפילו לא להתחיל.
ימ"ר שי גרם למותו של נער והוחל לא לחקור מה היה שם,זה מקומםארלט

ועתה שואלים איך הוא מתנהג במקרה הזה. אבל הפצועה המסכנה לא גרמה למותו של אף אחד- אז הקישור לא ראוי

ימ"ר שי נבלות, סבבה. אבל איך זה קשור למקרה הזה?פשוט אני..

אגב,

אם היא הייתה מתגרשת מבעלה - כלל לא הייתי מעלה את זה.

אבל העובדה שהיא בוחרת להישאר נשואה לרוצח, לא מעידה על סלידה ממעשיו.

כשהייתי נער במהלך חג פורים, בין חלוקת משלוח מנות לחבר הזה לבין חלוקת משלוח מנות לשכן ההוא, פתאום היה מבזק חדשות ברדיו.

פיגוע באריאל.

ילד נפצע מפצצה שהוטמנה בתוך משלוח מנות, הרקע כנראה לאומני.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3521618,00.html

בחיי, נהרסה לי שמחת החג. איך אפשר לשמוח כשילד קטן פותח משלוח מנות, מנסה להוציא ממנו איזו חתיכת שוקולד, ופצצה גורמת לו להיפצע באורח קשה?

אחרי כמה שנים הסתבר שזה היה מעשה ידיו של ג'ק טייטל שר"י, שניסה לרצוח את אבי המשפחה באריאל מכיוון שהם "יהודים" משיחיים (כת נוצרית). 

מי שבוחרת להישאר לאדם הארור הזה, לא יכולה ליהנות ממשפטים כמו "אבל היא עצמה לא פגעה בחפים מפשע".

ברור שלא מגיע לה להיפצע, וברור שחבל שתפסו את מי שזרק את האבן שפגעה בה כשהוא עדיין חי.

אבל אני אחזור על זה - אם מקשרים לכאן מקרה אחר ולא קשור, אז צריך לזכור שזה יכול לפעול לכל מיני כיוונים.

זה היה הוא? חשבתי שניסה לפגוע "רק" בערביםדי שרוט

הזיה.....

יש לי תיאוריה לא מבוססת שאם היהודים היו מונים מיליארדי אנשים כמו האיסלאם או הנצרות, היו קמים מתוכנו מחבלים רצחניים כמו באיסלאם הקיצוני בדיוק בגלל יהודים כאלה......

וואו. הוא נשמע ממש משוגע.חצילוש
לגבי זה שהיא עדיין נשואה לו.. אסור לשפוט. לך תדע מה יש שם...
יש לך ידע בקשר לסיבה שהיא עדיין נשואה לאיש מפחיד כזה? לאארלט

מבינה את השיפוטיות כלפיה

דווקא יש לי אולי כף זכותדי שרוט

כמו שלריסה טרימבובלר עדיין נשואה ליגאל עמיר.

אבל כף הזכות היא שלאדם קשה מאוד לקבל או להפנים שהאדם הכי קרוב אליו והכי אהוב שלו הוא פושע. זה לא במחי יד ניתן להפחית את הרגשות. זה לא פשוט בכלל.

זה נכון לגבי כל אדם שסרח לעניין הקרובים אליו.

הילדים של הרב עזרא שיינברג עדיין תומכים בו. הוא הרי אבא שלהם. תחשבו מה זה לבן של אחד כזה שכל עולמו קורס. אז הוא נאחז.

אז אנחנו כאנשים חצוניים יודעים שזה מובן מאליו אבל זה כל עוד לא הגיע ל"חצר האחורית" שלנו.

אצל לריסה זה שונה, היא התחתנה אתו כשכבר היה אסירפשוט אני..

כן זאת לא דוגמא טובהדי שרוט

אבל העיקרון מובן לא?

אתה רואה חשבון, לא?פשוט אני..

אתה נותן חוות דעת חיובית לדוחות כספיים כי "העיקרון מובן", או שאתה מצפה שיהיה דיוק בפרטים לפני שאתה מפקיד את חתימתך ואת יושרך המקצועי על הדוחות הנ"ל? קורץ

תתפלא שאף חוות דעת של רואה חשבון הוא "חד וחלק" חחחדי שרוט

זה כזה "לדעתנו, הדוחות הכספיים הנ"ל משקפים באופן נאות, מכל הבחינות המהותיות......"

מסכימה...לא להיות טהרנים על חשבון אחריםrivki
לא, אבל אני יודע שהתחילו לכתר את כל הכפר של המחבל + מעצרדי שרוט

של 15 קרובי משפחה

ואני מבין שמשום מה את נוער הגבעות אי אפשר לגלות ככה, הא?הָיוֹ הָיָה

אתה מבין שלא היה רכב משטרתי שראה את זה בזמן אמת, נכון?פשוט אני..
אתה רוצה שכשנערי גבעות יזרקו אבנים יכתרו את בת עין/יצהרדי שרוט

או וואטאבר

ויעצרו בין 5 ל 20 קרובי משפחה של נערי הגבעות?

מבטיח לך שהיית יוצא להפגין נגד דבר כזה לפחות כמו ההפגנות שקיימות עכשיו.

כשאתה משווה את המקרים אתה יורה לעצמך ברגל

באמת לא כדאי להשוות...פשוט אני..
אני חושב שזה עדיף על פני חיסול של הבחורצ'יק, לא?הָיוֹ הָיָה

מלבד שאני לא מאמין ללוקש שהוא זרק אבנים, אבל לו יהי...

אם זאת הייתה המציאות מזמן ראשי ההתיישבותדי שרוט

היו יוצאים בקמפיינים והפגנות ויוצאים בסיסמאות נגד מציאות כזאת.

תגיד תודה שזאת לא המציאות גם אצלנו.

תאר לך שהיו עוצרים אותך רק בגלל שאיזה נער גבעות שלח לך סמס פעם או שסתם עמד לידך בתור למכולת היישובית....

או שהיו עוצרים את האחים והאחיות של אהוביה אם לא היה נהרג ואת ההורים שלו והיו שמים אותם במעצר בלי עורך דין עם שיטות חקירה קשות מאוד.....

הם לא באו בכוונה תחילה "לחסל"..ד.

זה ברור לחלוטין.

והפרשה הזו כאובה מידי, מכדי להעמיס עליה מה שלא היה - וע"י כך לשמוט את הקרקע מתחת הדרישה לחקור מה שכן היה, בדיוק - וגם לטפל בהתעמרויות מוגזמות רבות שנים של היחידה הזו.

הם עשו מרדף, אחרי קבלת ידיעה. עד כאן בסדר. בשלב מסוים ידעו שסביר שאלו "נוער גבעות". ואז יש שתי שאלות: האחת, האם הידיעה הזאת גרמה להם בראש ל"הלך רוח" של "אוייב" (לצערי, זה בהחלט סביר). והשניה, האם הם נכנסו ברכב, ניגחו אותו - שזו עבירה חמורה שמצופה מהם שיבינו מה זה עלול לגרום - או שבמהלך זגזוגים של הרכב, הוא נכנס למסלול שלהם, שהיו משמאל (מעין מה שקורה כשרכב נוסע עובר נתיב שמאלה ויש שם רכב בכיוונו). הסברא הפשוטה אומרת, שהרכב הרודף יכול לזהות איך נוסע גם רכב שמזגזג לכיוונו - ולהאט כדי שלא יתנגש בו. כל נהג מכיר את זה.

אלו נושאים שצריכים בדיקה ללא משוא פנים. 

הדבר המקומם הוא הנסיון איכשהו קודם כל "להעביר" את זה. כאילו זה שנער יהודי כזה נהרג, זה משהו שאפשר "לטאטא" ולהמשיך. זה לא יעלה על הדעת - ועל זה קם עיקר הענין. 

כבר היו מקרים של רכבים שהתהפכו במרדף, עם תוצאות עגומות. כך הה נראה ברגע הראשון - עד שהוברר די מהר שמסתירים משהו.

לכן הנקודה אינה שמישהו רצה "לרצוח". לא מאמין לדבר כזה.

הנקודה היא הבירור האובייקטיבי - לא על ידם. ושינוי טוטאלי בפרופורציות ואופן הטיפול של המשטרה שם בכללי.

מעבר לכך, אין מקום לדעתי לתת - מעבר לפריקה שהיתה בהתחלה - לסוג של אנארכיה להשתלט. הפגנות משפיעות גם כשהן לא חוסמות את הכביש לסתם אזרחים. וגם כשלא נוהגים באלימות יזומה (לא מדבר כשזה מתחיל משוטרים, שאז האחריות היא עליהם). אין שום ענין לחשוב שהפגנות השמאל, חרדים קיצוניים, סתם שאבבניקים - זה הדגם.

ממש לאמעוז אסתר לנצח

הצבא מכתר את הכפר והאיזור ועוצר את המחבלים.

אז אם חיילים היו מכתרים את יצהר ועוצרים קרובי משפחה של אהובידי שרוט
זה היה בסדר? זה מה שעושה את ההבדל?

ואת החקירות לקרובי המשפחה של המחבלים לא עושה הצבא אלא השב"כ.
מה?מעוז אסתר לנצח

לא מה הקשר? התכוונתי שהימ"ר לא מתעסק בטרור הערבי שמשתולל פה, אלא משקיע את כל התקציב העצום שלו בחבורה קטנה של צעירים שעוסקת כמעט רק בהתיישבות ועשייה חיובית

ובכלל אמרתי שטכנית שזה היה צבא זה הכל

כי אין ריבונותבשביל שלי
עבר עריכה על ידי בשביל שלי בתאריך כ"א בטבת תשפ"א 02:19
כרגע הצבא מטפל באירועים. המשטרה לא מתעסקת עם ערבים בגלל חוסר ריבונות...
מה אתה רוצה, זה לא כמו לוד או רמלה... למרות שגם שם זה ממש ממש לא מספיק כי המשטרה מפחדת להתעסק עם הערבים

הטענה של האפליה אגב קצת מצחיקה גם אם היא נכונה (ברור לי שיש אפליה...).
כי המלחמה נגד המשטרה וצהל לא התחילו באפליה, בואו נודה על האמת. אלא בעצם זה שהם כשומרי החוק, מתנגדים למעשים שנוגדים את החוק. ומתנגדים לאנשים שבהרבה מובנים החוק בכלל לא מעניין אותם, בלשון המעטה. מזכיר ברמז- מדינת יהודה, למשל...

אין חולק, החוק מעוות. צריך לשנות אותו. את כל ארץ ישראל צריך ליישב. א''י השלימה. ואשריהם של נוער הגבעות שפועלים רבות בענין.

אבל גם אם לא היתה אפליה- נוער הגבעות היה ממשיך להיות נגד המשטרה והצבא ומוסדות המדינה. בואו נודה על האמת.
וחלק מהם התאהבו בזה עד כדי כך שאני די בטוח שאם עכשיו המדינה תסדיר את המאחזים וכל יהודה ושומרון- הם יחפשו בכוח מה בכל זאת לא בסדר במדינה וכו'. ואיך אפשר להמשיך את המלחמה בצה''ל ובכל האנשים שבעצם לא כמותם. ולמה המציאות לא באמת השתנתה גם אחרי שהמציאות תשתנה.

ככה זה כשלוקחים ערך אחד ומזניחים את האחר. ככה זה כשמטפחים את ערכי מצוות יישוב א''י ומידות האמת והקנאות, שזה בוודאי נפלא מאוד, ומזניחים את ערך האחדות עם עמ''י ומידת אהבת ישראל במעשה כלפי כל חלקי האומה בלי יוצא מהכלל, ומתוך זה גם אהבת שאר העולם- כן כן, גם הגויים.
כמובן שגם למצב של אהבת ישראל והזנחת מצוות יישוב א''י אני מתנגד. אני בעד תורה, א''י ועמ''י. ומבחינתי קודם לכל זה עמ''י. אבל זה לא על חשבון השאר כמובן
קודם כל שלא תהיה אפליה. שהמדינה תטפל כמו שצריך בטרורארלט

המושתק- ערבים מיידים אבנים כל הזמן, מיידים סלעים, והתשקורת שותקת (חוץ אולי מערוץ 20) וזה עובר בשלום. מצב בלתי נסבל. אם נוער הגבעות ישנו דרכם או לא- נחיה ונראה

יותר ראוי להדגיש את הצער על חיי היהודים ולא את ערך הנקמהadvfb

ערך הנקמה הוא רק אמצעי לערך הצער על פיגוע קשה.

נתפלל לרפואתם

שניהם חשובים..הָיוֹ הָיָה

בכל מקרה, השרשור נועד להיות השוואה לרצח אהוביה הי"ד. ולא כדי להדגיש את ערך הנקמה.

אבל באמת ערך הנקמה הוא חשוב מאוד, ואיני יודע למה אתה חושב שהוא רק אמצעי

אחת מהסיבות העקריות לרצח אהוביה היא שלא מדגישים את ערך הנקמהנופת צוף

הנקמה אמורה להגיע באופן טבעי ואנושי לאחר שהאויבים שלך פוגעים באחותך ואתה מצטער וכואב.

ההשוואה של מידי אבנים ערבים לכאלו יהודים, שעושים אתזה רק מתוך התגוננות היא מזעזעת ונוראית.

עד כדי שגורמת לנו לרצוח את עצמנו במקום לטפל באכזרים כראוי.

לדעתי זה הדבר שגורם לפיגועים האלה להתרחש שוב, ושוב, ושוב.

כי במקום לטפל במי שעושה אותם, נרתעים ואז ילדים שכל כוחם הוא להשיב אבנים עושים את כל אשר ביכולתם,

אז הנה עוד אחות אהובה נפגעה קשה ממידיי אבנים ערבים שכל מטרתם הייתה לרצוח אותה, סתם בגלל היותה יהודיה.

מה היא התגובה הטבעית של כוחות הביטחון?

למנוע מיהודים לגונן על עצמם, להשיב את ביטחונם במקום ששייך להם, שאמור לתת להם את הכי ביטחון

למה הם מגיבים כך?

כי הם מפחדים, מהם, מהאכזרים. ממה יגידו כל האומות האחרות.

למה הם מפחדים?

כי הם שכחו שיש ה', שהבטיח לנו את המקום הזה.

אבל האויבים?

הם לא שכחו, הם יודעים אתזה הייטב. ,

הם קולטים שהשלטון ה"יהודי" פה בארץ לא מתנהג כמו שהוא צריך להתנהג

הם לא מתנהגים כמו בנים של אלוהים ולכן הם ממשיכים בטרור. אך ורק בגלל זה.

ולכן, עם כל הצער ובגלל הצער כשקורה כזה דבר צריך וחייב לדבר בערך הנקמה.

כל מילה - פנינה.הָיוֹ הָיָה

אם יש מישהו שכל כוחו לעשות רע - שיישב בכלאפשוט אני..

זה מוסכם.. השאלה מה פירוש "רע"...הָיוֹ הָיָה

"הוי האומרים לרע טוב וטוב רע, שמים מר למתוק ומתוק למר..."

פשוט מאודפשוט אני..

לנהוג בלי רישיון נהיגה - רע.

לברוח מהמשטרה במשך 20 דקות - רע.

לזרוק אבנים על אנשים - רע.

לפי החשד, אותה חבורה קדושה עשתה את שלושת הדברים האלה.

כנראה שלא כל כך פשוט.הָיוֹ הָיָה

והדברים של @נופת צוף מראים את השיבוש בתפיסה....

(מלבד הליצנות שב"לפי החשד"... זה מדהים שיש עוד אנשים שמאמינים לגוף המאפיונרים במדים, השקרנים הפתלוגיים של מדינת ישראל)

נהיגה ללא רישיון ובריחה מהמשטרה - עובדה גמורהפשוט אני..

ראיתי אנשים רציניים מאוד, כולל תחקירנים ימניים, שאומרים שגם זריקת האבנים היא עובדה ולא חשד.

...הָיוֹ הָיָה

נהיגה ללא רישיון - שיקבלו על זה מה שצריך לקבל על זה.

בריחה מהמשטרה: מוצדקת לגמרי. אלא אם כאן אתה מעוניין לספוג עינויי שב"כ במקומם.

זריקת אבנים - אני שמעתי יותר מידי הפוך, הרבה יותר מידי. בנתיים כבוד קדושת משטרת ישראל מסרבת להציג בפני אי מי את מצלמות האיזור, הגם שהוא מרושת כולו. אם זה לא מחשיד - אני לא יודע מה כן מחשיד.

ידידיה מאיר כתב יפה מאוד על זריקת האבנים שלא ברור אם היתה:ארלט

רגע, אבל המשטרה טוענת שהם זרקו אבנים. טוב, קודם כול אני לא ממהר לקבל את גרסת המשטרה. הרי המשטרה היא צד בסיפור. ברור שיש לה עניין להכפיש כמה שיותר את נוסעי הרכב. אבל גם אם נאמר שהם זרקו אבנים, ובכן, זה חמור מאוד, אבל עדיין לא סיבה למרדף קטלני.

הבנתי ששיחררו את כולם או שאני טועה?rivki
אז אם הם מסוכנים כי זרקו אבנים - למה שיחררו?
הופה. יש פה אדם שיודע יותר מאלוהים בין טוב לרענופת צוף

לא צריך את אלהים בשביל להבין לבד מה זה טוב ומה זה רעדי שרוט
אני חושבת ש'צריך' אותו *רק* בשביל זהrivki
👆אני חושב שצריך אותו במיוחד בשביל זהרב שמואל
ואני חושב שצריך אותו *בכלל* לא בשביל זהדי שרוט

אז בשביל מה?rivki
אתם צריכים אותו בשביל כל דבר שהוארב שמואל
אבל הוא מסתדר בלעדיכם
בוא תלמד אותי עוד על מה אני צריך ומה לאדי שרוט

ואדרבא, אם הוא "מסתדר בלעדי" אז הוא גם לא צריך לצוות עלי שום דבר הלא כן?

בוא נאמר שלפי התיאוריה שבחתימה שלךרב שמואל
ציטוט:
"
יש תיאוריה הגורסת כי ברגע שבני האדם יבינו את משמעות החיים, היקום וכל השאר, יעלם העולם כהרף עין ויוחלף במשהו עוד יותר לא ברור ולא מובן.

יש תיאוריה הגורסת כי כל זה כבר קרה
"
עכ"ל
בוא נאמר שלפי התיאוריה שלך לא נראה שאתה כל כך מסתדר בלעדיו. אז בוא נניח את זה בינתיים לאחרי שתלמד להתייחס בכבוד לדת של הפורום המארח, ולהתייחס בכבוד באופן כללי לרעיונות בעלי משמעות יציבה ולא חולפת
התיאוריה שבחתימה שלי לקוחה מ"מדריך הטרמפיסט לגלקסיה" די שרוט

אני משתדל מאוד לכבד כל אדם ודיעה באשר הוא אדם ודיעה.

אני לא אלעג לאף דיעה ודת שלא פוגעת באחר לא משנה כמה "מגוחכת" היא בעיני.

אני מכבד את המקום שלך שאוחז בדיעה שאתה כן צריך את אלהים בשביל מה שזה לא יהיה.

אם אתה צריך את אלהים בשביל להיות אדם יותר טוב, אדרבא, יצא שכרנו בשכרנו. 

מצידי תאמין בחייזרים אם זה מה שיעשה אותך אדם יותר טוב.

אתה לא מתייחס בכבוד לדת של הפורום המארחרב שמואל
אתה לא מתייחס בכבוד לדת של הפורום המארח
אתה לא מתייחס בכבוד אליי
אתה לא מתייחס בכבוד לדעותיי

אתה לא עונה בהיגיון לדבריי
אתה לא מציג בהיגיון את מחשבותיך

אז כאמור נניח את זה עד שתלמד להתייחס בכבוד ובהיגיון

מש"ל
אם תראה לי שאני לא מכבד מישהו או דיעה של מישהודי שרוט

כולל אותך עצמך אני מבטיח לבקש סליחה.

אני לא מהאלה שיש להם אגו גבוה מידי בשביל להפסיד בויכוחים.

ללעוג לבני אדם זה לא הקטע שלי.......

אני גם אגדיל ואומר, שכשתקפו אותי עצמי בשלל מילים יפות ונהדרות, כמעט ולא קרה שהחזרתי חזרה באותן מילים רדודות שהתמשו כנגדי.

אם היית מכבד את דבריירב שמואל
מבלי לערב את דעותיך האישיות לגביהם
אולי היה מקום לדבר
אני לא מהאלה שסומכים על בעלי אגו כזה שלא מסוגלים אפילו לשמוע את דעתו של השני בלי לערב בתוכה את דעתם
לא הבנתידי שרוט

אתה טוען שאני צריך לשמוע דיעה של אחרים בלי שאשמיע את דעתי האישית? 

אז איפה תרבות הדיון כאן? 

הרי זה טבעו של דיון לא? א' אומר "דעתי היא ככה וככה" וב' אומר "דעתי היא אחרת מככה וככה" לא?

אם אתה מרגיש שאני לא מכבד אותך אז אני מתנצל כן? אבל זה לא הקטע שלי לא לכבד אותך.

שוב אתה עונה בלי היגיוןרב שמואל
אולי אלוהים יעזור לך
אוקיידי שרוט

לזה דווקא יש לי תשובה, נדמה ליrivki
אנשים מבוגרים יסתדרו בחיים גם בלי הילדים, הילדים זקוקים להם.

ועדיין, מי שמציק לצד שני זה בעיקר אנחנו, או כמו שהבן שלי אומר 'עזבי אימא, את חופרת'.
חחח דוגמא מתוקה. כפרה על הבן שלך 😍די שרוט

כפרה על כל הילדיםrivki
בהחלטדי שרוט

אני התכוונתי ל'מה תכלית האמונה'rivki
ברור שהוא מסתדר בלעדיי
שאלת עומק. מאוד מורכב.די שרוט

באופן כללי אני חושב שצריך את אלהים בשביל ליצור עולם טוב יותר.

זה שונה מלהבין מה זה טוב ומה זה רע שזה כל בר דעת מבין.

אני חושב שהציפייה היא שאנחנו בני האדם נבין לבד מה טוב ומה רע. קיבלנו דחיפה קלה מאלהים בדמות של ספר שקיבלנו כדי מעט להקל עלינו את התהליך להפוך את העולם לגן עדן (לא בהצלחה מרובה יש לציין) אבל מכאן והלאה הכדור בידי בני האדם.

(כותב את כל זה בהנחה שאכן יש אלהים........)

ברור שאנחנו אמורים להשתמשrivki
בשכל ובמוסר שלנו. אבל בלעדיו לא בטוח שבכלל יש מושג של 'טוב' ו'רע'.
וממש לא כזה פשוט להבחין ביניהם.

אבל גם כשיודעים מה טוב- לעשות אותו, זה הכי קשה.
תיזהר בשירותים....הָיוֹ הָיָה

האחרון שדיבר ככה - נחש הכיש אותו בשירותים ונפל שדוד.

(גיטין נ"ז עמוד א')

אמרתי את אותו דבר מאות פעמים בחייםדי שרוט

ומין הסתם גם הייתי בשירותים מאות פעמים......

אבל זה לא מה שמפחיד אותי.

מה שמפחיד אותי זה אם באמת יקרה לי מיתה משונה זה לא בגלל שום דבר שאמרתי או חשבתי, אלא שאנשים ייחסו את זה "רואים? זה מה שקורה למי שאומר ככה וככה" כשבתכלס אין לזה שום קשר חוץ מאלהי הסטטיסטיקה המצערת של העולם הזה.

יהיו לך עוד הזדמנויות שם, ככל הנראה...הָיוֹ הָיָה

כן, את זה שאלוהים לא מפחיד אותך הבנתי כבר מהתגובה ההיא שעליה הגבתי.

בסדר, הרבה "גיבורים" היו בהיסטוריה, יתווסף עוד אחד לרשימה... (ואגב סטטיסטיקה: אתה פשוט תהיה בעצמך חלק מהסטטיסטיקה הזו... כמה עצוב..)

איך נאמר?

יש לנו אלוקים עם ניסיון, אתה עדיין טירון....

אם תהיה עצוב אם אמות מבחינתי זה שווה זהב 😊די שרוט
רק תזכור, אם אמות במיתה משונה, יש מיליוני בני אדם שחיו חיים שלמים ומאושרים שאמרו אותו דבר ויש מיליוני בני אדם שלא העיזו לומר את זה ומתו במיתה משונה.

מין הסתם יש גם להפך...
אני אזכור, אבל זה לא ישנה לי...הָיוֹ הָיָה

אני, בשונה ממך, מאמין שאלוקים הוא בחור מחושבן שיודע מה שהוא עושה

ואני גם מאמין בדברי חז"ל שהבאתי בתגובה ההיא, גם אם לדעתך הם בלבלו את המח וזה סתם סטטיסטיקה.

כי אני מאמין בתורה.

ואתה_________ ?

העיקר שתרגיש עצוב אם אמות. עם כל השאר נסתדר די שרוט

תגיד סתם שאלה. איפה זה שם אותך ואיפה אותידי שרוט

שלך הכל נהיר וברור ומניח תפילין ולי ששום דבר לא נהיר וברור ומניח תפילין בכל זאת?

שלך הכל נהיר וברור ואתה שומר שבת ואני ששום דבר לא נהיר וברור לי שומר שבת?

שלך הכל נהיר וברור ואתה צם בכיפור ואני ששום דבר לא נהיר וברור לי צם בכיפור?

שאתה לא אוכל חמץ בפסח ואני ששום דבר לא נהיר וברור לי לא אוכל חמץ בפסח?

(לא רשימה סגורה)

שאלה טובה.הָיוֹ הָיָה

וזה לא סותר את הויכוח שלי על אותם דברים ש"לא ברורים ונהירים לך", גם אם נסיק מכוח ההשוואה הנ"ל שאתה צדיק גדול הרבה יותר ממני.

אני לא יותר צדיק מאף אחדדי שרוט

חוץ אולי מאיסמעיל הנייה 🤦‍♂️

אבל אוקיי, זה שיש ויכוח זה ידוע. העיקר שיהיה בטעם טוב.

וגם בהנחה שחלילה היה כדבריך - זה לא רלוונטי למקרה שהוא קבע.הָיוֹ הָיָה

גם אם יכלת לדעת משהו בלעדיו, להתווכח איתו אתה בוודאי לא יכול.

לכן, כש@נופת צוף כותבת "יש כאן מישהו שיודע יותר טוב מאלוקים" - לא רלוונטי לענות לה "לא צריך את אלוקים",

אלא אם כן, כמובן, אתה ממש משוכנע שאתה גם יכול להתווכח איתו.

(בעצם, למה לא, הוא באמת פרימיטיבי תכל'ס.. איש עתיק.. מה הוא מבין, המוסר התקדם מאז שהוא היה באופנה..) 

אבל זה בדיוק הענייןדי שרוט

בעיני כשאני חושב על משהו שהוא רע זה לא כי אני מתווכח אלהים.

אני חושב שאלהין חושב בדיוק כמוני.

בעיני, במנותק מהמקרה של אהוביה, זריקת אבנים על חפים מפשע, בין אם הם יהודים ובין אם הם גויים זה דבר רע מאוד ובעיני גם אלהים חושב כך.

ההבדל בינינו זה שאתה צריך "מקור" כדי לראות אם אלהים אוהב את זה או לא ובעיני אני לא צריך שום "מקור" כדי לדעת את זה.

"לחשוב מה אלוקים חושב" זה לחשוב מה שאתה רוצה...הָיוֹ הָיָה

לקבל סמכות של אלוקים זה אומר לא "לחשוב מה הכי הגיוני שהוא היה אומר" אלא ללמוד ממה שהוא כתב בתורתו. כן, גם אם זה נשמע לך ממש ממש ממש קשה לעיכול...

טוב פה זה כבר לצלול עמוק לדיון של הסמכות עצמהדי שרוט

"ללמוד מה שכתב בתורתו" זה מאוד מעורפל ונתון להרבה פרשנויות כמו שקורה היום.

גם בתוך האורטודוקסיה יש מלא פרשנויות ומסורת הפסיקה עצמה גם התחילה באיזה שהוא מקום.

עצם הסמכות שבני האדם נטלו לעצמם לעניין "ללמוד מה שכתוב בתורתו" זה כבר דגל אדום מבחינתי.

לא שאני מתנגד לניסיון כזה כזה כן?

פשוט כמו שאתה כבר יודע, אני חושב שבני אדם רשאים להעמיד לביקורת את מה ש"כתוב בתורתו".

סטייל "תנורו של עכנאי" כזה.

ואני ממש לא רוצה להכנס לדיונים של רפורמים וצדוקים ובייתוסים וקראים ושומרונים ופרושים וכו' כי זה מתחיל עוד הרבה לפני זה.

...הָיוֹ הָיָה

יש פרשנויות, אבל המנעד שלהם מוגבל. איך אומרים? 70 פנים, לא 700...

מעורר גיחוך המשפט: "עצם הסמכות שאנשים נטלו ללמוד היא קו אדום", מה בדיוק רצית? שאנשים יתנהגו (כמוך?) לפי הגחמות שלהם? אלוקים נתן תורה - כדי שיקיימו אותה, כדי לקיים אותה - צריך לדעת מה כתוב בה. קל להבנה, לא?

למקרה שכבודו לא זוכר בדיוק את הסוגיה, הריני להזכיר לך שבתנורו של עכנאי נאמר בדיוק ההיפך - שמיום שניתנה תורה אנו מחוייבים לנאמר בה ללא כל יכולת לשנות זאת. ממש לא "להעמיד לביקורת"..

וזה לא חכמה להגיד "אני לא רוצה להיכנס לדיון של..." כי זה זה. בדיוק זה.

בסוף, ההבדל הוא בין מי שעובד את הפופיק של עצמו. ו-כן, לפעמים הפופיק שלו גם מסכים ברוב טובו עם הנעמר בתורה.

לבין מי שעובד את הקב"ה, כן - גם כשההיגיון שלו אומר אחרת.

תשובהדי שרוט

יש פרשנויות, אבל המנעד שלהם מוגבל. איך אומרים? 70 פנים, לא 700... 70 פנים זאת צורת ביטוי. אולי כאן טמון חלק מהבעיה. אתה לוקח את  ה 70 כ 70 וזהו. אולי זה רק צורת ביטוי של ריבוי? או שזה פשוט משמעות טיפולוגית ולא משמעות סגורה? למה לא 700? או 1000000? 

מעורר גיחוך המשפט: "עצם הסמכות שאנשים נטלו ללמוד היא קו אדום", מה בדיוק רצית? שאנשים יתנהגו (כמוך?) לפי הגחמות שלהם? אלוקים נתן תורה - כדי שיקיימו אותה, כדי לקיים אותה - צריך לדעת מה כתוב בה. קל להבנה, לא? אמרתי דגל אדום. לא שולל את זה על הסף. ולא, ממש לא לפי גחמות. אלא לפי מציאות דינאמית. נכון אלהים נתן את התורה כדי שיקיימו אותה. אבל כמו שסתם לדוגמא חז"ל למדו על "עין תחת עין" שזה לא עיןן ממש אלא ממון, כי הם הבינו שאם נקיים עין ממש אז חצי מהאוכלוסיה תהיה עוורת והחצי השני יהיה בעל עין אחת. כלומר, חז"ל כן היו ערים למציאות וחז"ל בניגוד להיום כן רתמו את המציאות שהייתה בתקופתם לתורה עצמה. בקלות היו יכולים לנקוט בעין ממש ולא בממון. אלא מה? הם השכילו לראות שאי אפשר רק להצמד לטקסט.

בניגוד למה שאתה מנסה לטעון כל הזמן שאני חושב שחז"ל הם פרימיטיביים ובורים, אני דווקא חושב שחז"ל כן התאימו את המציאות שלהם לקיום התורה כפי שהם ראו אותה. נכון שזה בא לבטא מידה כנגד מידה אז למה לא לעקור עין ממש? כי חז"ל הבינו שזה לא נכון לנהוג לפי הפשט. זה בדיוק נקרא להעמיד לביקורת את מה שכתוב.

מה יוצא? שאנחנו מקיימים את התורה בהתאם למציאות.

אם היו היום חז"ל כמו של אז, תהיה בטוח שהדת הייתה נראית אחרת לגמרי ממה שהיא נראית היום.

למקרה שכבודו לא זוכר בדיוק את הסוגיה, הריני להזכיר לך שבתנורו של עכנאי נאמר בדיוק ההיפך - שמיום שניתנה תורה אנו מחוייבים לנאמר בה ללא כל יכולת לשנות זאת. ממש לא "להעמיד לביקורת".. בדוגמא הזאת התכוונתי להגיד שכמו שלא צריך להסתמך על אותות ומופתים אפילו לא על בת קול, אלא שבני אדם יכולים וצריכים להתנהג כפי שהשכל והמציאות שלהם מראה אפילו שיש "בת קול" שאומרת אחרת. "לא בשמים היא" זה מהרגע שניתנה התורה, הסמכות לפסוק (כמובן בהתאם לכללי פסיקה אבל גם בתוך כללי הפסיקה אפשר להשאר בתוך המסגרת ולרתום את המציאות להלכה) היא של בני האדם. 

וזה לא חכמה להגיד "אני לא רוצה להיכנס לדיון של..." כי זה זה. בדיוק זה. בטח שזאת חוכמה גדולה. כי זה ממש לא זה. אני מדבר איתך על רתימת המציאות להלכה (או ההלכה למציאות) לא לשינוי ההלכה. כמו שכבר דיברנו על היתרי מכירה והיתרי עסקה ומעליות שבת ותרומות איברים והחזרת שטחים ועוד ועוד אלה דוגמאות מובהקות לרתימה של ההלכה למציאות.

אז כמו שהרב עובדיה התיר עגונות הרב עובדיה גם התיר להחזיר שטחים. בדיעבד זאת הייתה טעות כן? אבל בשביל העיקרון.

ולא, זה שיש מחלוקות ופלפולים עד שמגיעים לתוצאה הרצויה לא רלוונטי. אז מה אם אני לא מכיר את הדרך שעשו עד שהחליטו מה שהחליטו? יש את השורה התחתונה. כמו שאתה לא צריך 7 שנים ברפואה כדי לדעת שאקמול משכך כאבים ואתה לא צריך לדעת מ המחלוקת בין הרופאים לגבי תרופות, יש את השורה התחתונה.

עצם המחלוקת לא משנה. זה שיש מחלוקת זה רק הדרך שהדברים עברו. בסוף, יש רתימה של ההלכה למציאו.

בסוף, ההבדל הוא בין מי שעובד את הפופיק של עצמו. ו-כן, לפעמים הפופיק שלו גם מסכים ברוב טובו עם הנאמר בתורה.

לבין מי שעובד את הקב"ה, כן - גם כשההיגיון שלו אומר אחרת.

גם פה אני מתנגד בתוקף לקונספציה של "גם שההיגיון אומר אחרת". התורה לא חייבת להיות מנוגדת להיגיון נקודה. זאת קונספציה שגויה בעיני. התורה יכולה וצריכה לדבר בד בבד עם ההיגיון. רתימת ההיגיון האנושי לתורה זה בדיוק מה שצריך.

.....הָיוֹ הָיָה

אמספר כל פיסקא באות.

א. אני יודע היטב שזו צורת ביטוי, זו מטאפורה, וגם מה שכתבתי בעצמי זה מטאפורה. הרעיון ברור: לא כל מה שבא לך אתה יכול להכניס בתורה, יש קריטריונים.

ב. אין הבדל בין קו לדגל, הרעיון שלך למנוע לימוד מתוך התורה מה רצון ה' - הוא רעיון מגוחך. 

ודבריך על עין תחת עין הם הוצאת שם רע על חז"ל, הם לא היו חכמולוגים כמוך - שמנסים לסרס את התורה כי היא לא מתאימה להם, אלא אדרבה: למדו את התורה, בכלים שניתנו להם, וידעו לרדת לסוף דעתה ולהבין מה הכוונה. המחשבה שאלוקים התכוון באמת עין ממש וחז"ל החליטו לסרס את דבריו - היא מחשבה נואלת ופתטית.

צריך מידה גדולה מאוד של מגלומניה כדי "להעמיד לביקורת" את דבר ה', אתה חושב במקרה שאתה שווה ערך אליו? שאתה בר ויכוח איתו? 

אולי אתה חושב שחז"ל גילו שאלוקים היה טיפשון קטן, שלא הבין שאי אפשר לעוור חצי מהאוכלוסיה, אבל הם מבינים ולכן במחילת כבודו של הטיפשון הם יסרסו את תורתו...

אז אתה חושב שחז"ל חשבו שאלוקים טיפשון, ובשם ההבנה הזו אתה מנסה בעצמך להראות עוד נקודות שהוא יוצא בהן טיפשון.... המחזה היוצא הוא מגוחך ממש, לצערך.

היו כאלו שניסו להיראות בימינו כמו שאתה רואה את חז"ל, אתה יכול לקרוא עליהם בהרחבה בויקיפדיה בערך: "יהדות רפורמית"

ג. וזו הבעיה החמורה, כי אתה מוחק חצי סוגיה ולוקח (כדרכך..) רק מה שנח לך, שם כתוב שלא מתחשבים בבת קול - מפני שהיא מנוגדת לטקסט, כי לטקסט - אנחנו כן מחוייבים. עכשיו נעשה קל וחומר: אם לבת קול לא שמעו כשהיא נגד הטקסט, לדי שרוט אמורים לשמוע נגד הטקסט? אבל מי יודע, אולי כן, הרי די שרוט ההחלט רואה את עצמו בר פלוגתא של אלוקים... 

ד. יש מצב שתתמצת את כל המלל המיותר הזה למשפט אחד שבו תסביר לי במה אתה שונה מהרפורמים? איזה עיקרון הם לא קיבלו ואתה מקבל ואיזה רעיון הם כן קיבלו ואתה לא מקבל? יש הבדל מהותי כזה?

ג. אני לא אמרתי שהיא חייבת להיות מנוגדת להיגיון, דיברתי על מקרה שבו ההיגיון שלך לא מסתדר איתה, קרה. קורה, יקרה. זה לא מובנה בה, אבל זה יכול לקרות, וכאן מגיע ההבדל בין היהדות הארותודוכסית לבין העמדות שאתה מייצג: היהדות האורתודוכסית אומרת: אוקיי, קשה, לוידע תירוץ, אבל אני מחוייב לאלוקים גם כשאני לא מבין אותו. ואתה אומר: התורה חייבת ללכת בד בבד עם ההיגיון - אם ההיגיון לא מסכים - הבה נסרס אותה עד שייצא שהיא נשמעת לי סבבה.

...די שרוט

א. ברור שיש קריטריונים. לא אמרתי לעשות אללא בבאלא. אבל קריטריונים יכולים להתקיים גם ב 700000 פנים לתורה.

ב. מהניסוח הבנתי שאין לך מה לענות על זה אז ממשיך הלאה (ואני אחסוך לך את הירידה של "נו נו לא פלא אם זה מה שאתה מבין אז זה ברור שגם התורה שלך נראית כמו הפרצוף שלך(במבטא יידשאי כבד)" 

ג. לא לקחתי מה שנוח לי. תמצתתי לך את הסוגיה בגמרא. אין התייחסות למנוגד או לא מנוגד לטקסט. זה בכלל לא הדיון אם זה מנוגד לטקסט או לא. הדיון הוא על טומאה וטהרה בכלל ועל הכלל של "אחרי רבים להטות" לא מדברים שם שר' אליעזר אמר דברים שמנוגדים לטקסט או לא. וזה בכלל אגדתא בנוסף. 

ד. הרפורמים רואים בתנ"ך ובתלמוד מקור תרבותי וסיפורי שלא ניתן כדי לקבל את הדברים אלא כמקור תרבותי אומנותי. אני לא רואה את התנ"ך והתלמוד ככה.

שוב, בניגוד לטענה החוזרת שלך שאני כמו הרפורמים, כנראה שאתה לא מכיר את הטענות הרפורמיות.

הרפורמים נחלו כצפוי כישלון חרוץ בשמירה על היהדות. זה היה ברור וצפוי מהיום הראשון שהתנועה הוקמה. זה אפילו לא מפתיע.

ה. הבאת גישה אורטודוקסית יחידה. יש עוד דיעות אורטודוקסיות אחרות שטוענות אחרת.

מה שאני אומר זה ממש לא כמו שאמרת שאמרתי (כהרגלך בקודש).

אני אומר דבר מאוד פשוט. האורטודוקסיה יכולה להשאר אורטודוקסית גם אם היא מנסה ככל יכולתה לרתום את ההלכה למציאות. זה לא אומר בשום אופן שהיא רוצה לשנות את ההלכה. ההלכה לא חייבת להיות מאובנת ומבוצרת והיא יכולה להשתכלל עם הזמן כמו כל דבר אחר.

אתה מנכס לעצמך את האורטודוקסיה בלי שום ביסוס ושום דבר שעומד מאחורי המילים שלך כאילו השמש זורחת לך מהישבן במחילה.

כבר הראתי לך אינספור דוגמאות של איך רותמים את ההלכה למציאות.

לא כל רתימה כזאת זאת רפורמה.

מה לעשות שהיום הדיון עבר פוליטיזציה בגלל הרפורמים. אי אפשר לקיים דיון אינטליגנטי בלי שזה יגיע לשם אפילו שזאת לא הכוונה. אבל זאת לא הבעיה שלי. אני ממשיך בשלי. 

..הָיוֹ הָיָה

א. אתה מוכן לקבל קריטריונים כלשהם שבהם לא תוכל לגעת ולא תשנה אותם לפי איך שנח? מוכן לתת לי קריטריון כזה לדוגמה?

ב. אני לא יודע מה הבנת מהניסוח ומה לא הבנת, אני רק יודע שהסברתי טוב מאוד את המענה לשאלתך, ומשום מה מוצא חן בעיניך להתעלם מזה. ומעניין אם יהיה לך מה לענות למה שנכתב כאן: אמנם לא קראתי בעיון את הוויכוח - צעירים מעל עשרים, או שפשוט תתעלם..

ורק להזכיר - שורש הפיסקא הזו היא בכך שהכרזת שהיומרה של בן אנוש להבין את רצון ה' מתוך התורה - היא דגל אדום, ולכן אתה מעדיף להבין את רצון ה' לפי מה שנשמע לך מוסרי, משום מה ברחת מהנישה הזו....

ג. תמצתת, אבל רק חלק, להזכירך גם אחרי רבים להטות זה מכח הטקסט. והם סירבו לשנות אותו. הם קיבלו על עצמם את מרות הטקטס ולא סרו ממנו. האם צריך לשחק מצא את ההבדלים כדי שנמצא מה ההבדל בין זה לבין הדעה שאתה מייצג?

(האם כשתהיה מחלוקת על אחד מכל הויכוחים שלנו והרוב יכריע כמו הצד שלי - תקבל זאת על עצמך? או שתגיד שגם ה"אחרי רבים להטות" כבר לא רלוונטי?)

ד. כמקור סיפורי? לא, ממש לא, הרפורמים מקבלים את התורה כניתנת לפרשנות אישית שלהם, וכניתנת לעיצוב לפי רוח הזמן, שזה בדיוק מה שאתה מתעקש כל הזמן לטעון.

ה. שמא תביא לי מקור לדעות האורתודוכסיות שלך? 

אתה אוחז את החבל בשתי קצותיו: טוען שההלכה המקובלת היא טעותית, לא מקבל את מרות פוסקי ההלכה שמחתימת התלמוד ועד היום, אבל מתעקש לקרוא לעצמך אורתודוכס?

השמש לא זורחת אצלי בשום איזור בגוף, אבל אני מכפיף עצמי למי שברא את השמש, ולא מנסה לחנך אותו, כמו שאנשים בעלי אג'נדה כשלך מבקשים לעשות

כל הדוגמאות שהבאת, בנוש"ט ועוד, תמיד הוכחתי לך למה זה שונה (פרוזבול - התר מדאורייתא, מעלית שבת - שינו את המציאות ולא את ההלכה, וכו' וכו') ואתה תמיד התחמקת בשלב הזה.

בקיצור - לבקר את האורתודוכסיה כולה, את שושלת ההלכה על פני אלף וחמש מאות שנה, לטעון שהתורה משתנה בהתאם למציאות, ושניתן לעקור מצוות מן התורה - לא יכול ללכת ביחד עם הדגל "אורתודוכסיה"

אם ה' הוא האלוקים לכו אחריו - ואם הבעל לכו אחריו.

בקיצור, הבדלי גישות. אענה רק על סעיף ד' וחסל סדר ויכוחיםדי שרוט

ממש אבל ממש זה לא מה שהרפורמים טוענים.

הרפורמים לא טוענים שהתורה ניתנת לפרשנות אישית.

כאילו, הם כן טוענים שהתורה ניתנת לפרשנות אישית אבל רק בגלל שהתורה זה טקסט אנושי היסטורי והיא לא פרקטו תאיסטי. פרקטותאיסטי = דת בעלת פרקטיקה וריטואלים וטקסים קבועים כמו הדת האורטודוקסית.

חוזר, הרפורמים לא רואים בתורה כמקור סמכות בכלל. זה לא "ספר חוקים". לדידם, מדובר בספר שכתבו בני אדם ואין לו שום תוקף מחייב. מלכתחילה אין לו שום תוקף מחייב.

ואני לא מדבר אפילו על התושב"ע. 

התנועה הרפורמית קמה מלכתחילה בשביל להתבולל ולא בשביל לשמר את היהדות. היא קמה כתנועת קונטרה לתקופת ההשכלה והחילון בשביל להקל את הדרך להטמע בין שאר העמים (גרמניה בעיקר).

על שאר הדברים אני לא אגיב יותר.

חבל על הזמן.

נניח.הָיוֹ הָיָהאחרונה

אז גישה לא רפורמית, אלא קונסרבטיבית, ככה זה יותר טוב?

אולי..

אכן הבדלי גישות, זה ברור, הויכוח הוא על הגישות עצמן.

אני רק אניח כאן למשמרת את זה שסירבת לענות על השאלה איזה קריטריון ישנו שלדעתך אינו בר שינוי.

וכן ש(בנתיים) התעלמת מגמרא מפורשת שאומרת שלולי הכרח מפסוק היו מקיימים עין תחת עין כפשוטו.

אמנם לא קראתי בעיון את הוויכוחsomeone
ואין לי מושג על מה הוא, אבל קפץ לי פה בצהוב ההודעה שלך, אז קראתי. אולי הייתי נכנס לוויכוח, אבל אני בזמן הקרוב חצי רגל בחוץ (כדאיתא בחתימה ) אז רק הערה קטנה בקשר לעין לעין תחת עין:
לא משמע שלחז"ל היתה בעיה עקרונית עם עין תחת עין, פשוט מכלול הפסוקים הכריח אותם ללמוד אחרת, לא שהם חתרו בדווקא ללימוד הזה.

בבא קמא פג:
"אמאי {שמות כא-כד} עין תחת עין אמר רחמנא אימא עין ממש לא סלקא דעתך דתניא יכול סימא את עינו מסמא את עינו קטע את ידו מקטע את ידו שיבר את רגלו משבר את רגלו ת''ל {ויקרא כד-כא} מכה אדם ומכה בהמה מה מכה בהמה לתשלומין אף מכה אדם לתשלומין"- מפה רואים שדווקא כורח הפסוקים חייב אותם, לא בהכרח הצורך להיראות "נאורים" (ואינני בטוח שזה היה נחשב למעשה לא נאור בזמנו, כשידיים של גנבים היו הפקר... )
כלנחלת

כך אוהבת לכתוב על ספרים

האם יש כאן ניקים

עם אותם תחביבים?

וזה בלי קשר - האם כדאי לעבור לספק HOT?????????

חברת HOT ידועה בתעריפים מושכים ואטרקטיבייםפ.א.

תעריפים הבאים לחפות על מיתוג מאוד גרוע ומעמד בעייתי מאוד בשוק התקשורת, מבחינת שירות הלקוחות שלה ותמיכה טכנית בתקלות.  

תשובת Gemini:

המוניטין השלילי של חברת הוט (HOT) בשוק הישראלי אינו מקרי, והוא תוצאה של הצטברות תלונות וביקורת ציבורית לאורך עשרות שנים. למרות ניסיונות של החברה להשתפר בשנים האחרונות, היא עדיין נתפסת על ידי רבים כ"סדין אדום" בתחום השירות.

להלן הגורמים המרכזיים שהובילו למעמד הזה:

1. שירות לקוחות ומערך הטלפוניה

במשך שנים, הוט הייתה מזוהה עם זמני המתנה ארוכים במיוחד (לעתים מעל שעה) במוקדי השירות והתמיכה. למרות שמשרד התקשורת החיל תקנות מחמירות (כמו "חוק ה-3 דקות"), הזיכרון הציבורי של חוסר האונים מול המענה האוטומטי נותר צרוב. בנוסף, לקוחות רבים התלוננו על יחס לא מקצועי או חוסר יכולת של נציגים לפתור תקלות מורכבות.

2. קשיים בתהליך ההתנתקות

אחד המקורות המרכזיים ל"שנאה" כלפי החברה הוא הקושי להתנתק משירותיה. בעבר נפוצו סיפורים רבים על לקוחות שביקשו להתנתק אך נתקלו בנציגי "שימור לקוחות" אגרסיביים, או שגילו כי החברה ממשיכה לחייב אותם חודשים לאחר שהודיעו על סיום ההתקשרות. התופעה הזו הובילה להקמת אתרים כמו "Hot Sucks" (בעבר) ולתביעות ייצוגיות רבות.

3. "שיטת מצליח" וחיובים עודפים

החברה נקנסה לא פעם על ידי הרגולטור בשל חיובי יתר או העלאות מחיר חד-צדדיות ללא הודעה מספקת. לקוחות חשו שהם צריכים "לשמור על המשמר" ולבדוק את החשבונית מדי חודש כדי לוודא שלא נוספו לה שירותים שלא ביקשו או שהמחיר לא קפץ פתאום.

4. תקלות טכניות ותשתית

בעוד שתשתית הכבלים של הוט נחשבה בעבר למתקדמת, היא סבלה (ועדיין סובלת באזורים מסוימים) מתקלות שדורשות ביקור טכנאי. הדימוי של "הטכנאי שלא הגיע" או "חלון זמן של 4 שעות" הפך למזוהה מאוד עם החברה, מה שהוסיף לתסכול הצרכני.

5. שיווק אגרסיבי

הוט ידועה במאמצי שיווק ומכירה אינטנסיביים מאוד. לקוחות שעזבו את החברה או כאלו שרק התעניינו בשירות מדווחים לעיתים קרובות על טלפונים חוזרים ונשנים ממוקדי המכירות, גם לאחר שביקשו להפסיק זאת.

נתונים מהתקופה האחרונה (2024-2025):

* דו"ח משרד התקשורת: גם בנתונים העדכניים, חברות מקבוצת הוט (כולל הוט מובייל) מככבות לעיתים קרובות בראש רשימת התלונות המוצדקות של הציבור.

* קנסות: רק לאחרונה הוט מובייל נקנסה במאות אלפי שקלים בשל חיובי יתר, מה שמעיד על כך שחלק מהבעיות המבניות טרם נפתרו לחלוטין.

לסיכום: השילוב בין שירות בעייתי בעבר לבין קשיים בירוקרטיים בהווה יצר "מותג" שנתפס כדורסני ולא קשוב לצרכן. עם זאת, חשוב לציין שהחברה משקיעה בשנים האחרונות משאבים רבים במעבר לערוצי שירות דיגיטליים (וואטסאפ, צ'אט) כדי לנסות ולשנות את התדמית הזו.

תודה רבהנחלת

זה לשון הרע לתועלת, נכון?

דווקא המוקדנית שפנתה אלי היתה נחמדה. אמרתי לה שאני אחשוב על זה ואענה לה והיא לא פנתה יותר (עדיין. עבר די זמן)

אמנם רימון השתפרו מבחינת זמני ההמתנה, אבל עדיין קורה לא  פעם שאני מספר 35 או משהו כזה, וקרה שהספקתי לחלום כמה חלומות

מאוד נחמדים תוך כדי ההמתנה וממש התעוררתי בחלחלה כשהם ענו....   צריך כנראה להתקשר מוקדם בבוקר.

אבל הם בסדר. תמיד אדיבים תמיד סבלניים  והאמן לי שעם חוסר הכשרון הטכני שלי - הם מלאכים!

הבעיה היא שלמרות החסימה הגבוהה, לפעמים נפתחים דברים בעייתים ולעומת זאת, נחסמים דברים לגמרי כשרים, כמו למשל: כיצד להחמיץ מלפפונים מלוחים.

כך שמעדיפה חסימה הרמטית יותר. נטפרי למשל. רק חוששת שאם ארצה להקשיב למוסיקה אחרת, הם יוקיעו אותי בשער העיר....

אני קצת מרחמת על הוט ומקווה שבכל זאת יצליחו.  

תודה לך.

אז תכתבי ותשתפי אותנוחיה.מושקא

גם אני מתעניינת בתחביבים של אנשים, כי משעמם ליי בחיים 😩 (לא כל היום אבל לפעמים באלי למלאות את היום שלי במשהו והכל מבאסס).

ועל הוט שאלת כמה פעמים, לא קראתי את כל התגובה שכתבו לך אבל ידוע שמלאא אנשים מתלוננים עליהם וזה משו שצריך לדעת לפני כדי להתחשב בו.

תודה!נחלת
מהנחלתאחרונה

עם חוגי אמנות למשל: ציור, קרמיקה, שזירת פרחים וכו' וכו'.

או טיול פעם לחודש, או לנסוע לעיר חדשה שאף פעם לא היית בה,

או להתנדב במשהו שמעניין אותך ואת יודעת לעשות זאת טוב וללמד אחרים?

(עד כמה שזה נשמע משעמם ומעצבן, שמתי לה שללמד או לעשות משהו

חינם לזולת, נותן סיפוק; מרגישים שעושים משהו משמעותי בחיים..

או לקרוא, או לרקום לך תמונה, או לסרוג לך משהו נחמד, בשתי מסרגות

או אחת - באינטרנט אפשר ללמוד הכל - יש המון דברים...

לא שאני טובה בזה, אבל חייבים למצוא משהו שמעניין, שמעסיק

שמעשיר את החיים...

אני אומרת לפעמים לבת שלי: אסור להגיד : משעמם. אסור שיהיה משעמם בחיים. הזמניים והיקרים האלה. אסור!

(גם לעצמי אני אומרת את זה. נכון שהכי קל זה ללכת לבית קפה עם חברה, לאכול עוגה, להזמין גלידה, לראות

סרט...זה נחמד אחת ל.....אבל באמת, זה לא שנותן באמת שמחה)

לחיות כל יום בפני עצמו ולהשתדל למלא אותו בטוב, בעניין, בשמחה, בחסד כל שהוא..

לא שאני טובה בזה. לצערי. אבל יודעת שזה כך.

יש ס פר "אל דאגה" ויש לו עצה טובה שהוא קורא לה: רק היום. ומביא רשימה של דברים. מאוד יפה.

התחביבים שלי הם קריאת ספרים (אבל אין הרבה ספרים איכותיים), לאכול (אללי!), בעלי חיים, טיולים בטבע (שאני כמעט אף פעם לא עושה)

וללמוד איזו שפה. סתם כך. זה נחמד.

אבל באמת אני חושבת שצריך וכדאי לעשות מעשה חסד אחד ליום, קטן ככל שיהיה.

טוב. זו לא הטפת מוסר. זו הצעה. והיות ואני כבר סבתא (ראי הבורות שלי במחשבים...) אז אני פשוט משתפת אותך במה שאני חושבת שכדאי. בראש ובראשוה - לי. לאדם שאני.

ואז - גם לך.

אגב, אפשר ללכת לגן חיות אחת ל....הפינגווינים מקסימים ושמעתי שיש להם פנדה אדומה!

למדור של הזוחלים את לא חייבת להיכנס. אלא אם את אוהבת..

הא, יש את האתר "התבוננות פנימית" - מכירה? אם את חבדניקית אז בטח כן. ואם את לא מכירה. כדאי מאוד. נפלא. זה של ד"ר יחיאל הררי, שכתב את "סודו של

הרבי" והוא מדבר שם על כל הדברים שבעולם: שמעסיקים אותנו, שמדאיגים  אותנו, שמעציבים אותנו....הכל. הוא חבדניק חבדניק!

שבוע טוב!!

יפה מאודשלג דאשתקד

בהצלחה בהגשמת התחביבים.

לכבי הוט, אם כוונתך לפלאפון של הוט-מובייל, טל תתקרבי. התעריף אולי נמוך אבל פעם עברתי אליהם והייתה קליטה על פנים (או ליתר דיוק: לרוב לא הייתה קליטה), ומאז ועד היום (כ6 שנים) לא הצלחתי לנתק את הקו הזה...

באינטרנט הביתי נדמה לי שהם בסדר. יש לי וכשקראתי הגיעו מהר ותיקנו והיה בסדר. יש לפעמים בעיות אבל יכול להיות שזה לא דונה מחברות אחרות.

זה תלוי אזוררקאני

לי יש קליטה מעולה בהוט

אבל השרות לקוחות שלהם מזעזע

רודפים אחריך ולא משחררים וחופריםםםםם

וברגע שאתה עובר אליהם אין מענה ואין תקשורת

אני חושב שגם אצלינו זה בסדר כיוםשלג דאשתקד
יותר מדבר על הקטע שאי אפשר להשתחרר מהם...
להוט ולפרטנר אנטנות משותפותזמירות
אין בעיות קליטה באופן כללי. אולי היה לך נקודתי בבית שלך. בכל זאת מדובר בכ-1/3 ממנויי הסלולר בישראל. 
יש לי מחשב. לא פלאפון חכם. תודה רבה!נחלת
ישכויח!נחלת
זהו. התכוונתי לאינטרנט במחשב נייד.נחלת

בני הבית אומרים שלא כדאי וגם רוב התגובות כאן לא המליצו בחום...

תודה!

מה כבר ביקשתי? כרית לישון עליה?נקדימון
מה זה מיליארד סוגים ואפשרויות בשביל סך הכל כרית לישון עליה בלילה? איזה מילוי, איזה חומר, איזה ריח, עם/בלי קימור, נושם או נחנק, מרופד או כאילו מרופד, לשינה ישר/על הצד/על הצדדים/על הירח.

הלכתי לאיבוד, ורק רציתי כרית

כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוךצדיק יסוד עלום

ולכן כדאי לשלם באהבה את המחירים שיכולים להיות ביחס לעניינים של יציאה מאיזור הנוחות.

יש עיקר ויש טפל

מה שעיקר - כדאי להתעקש ולא לוותר

מה שטפל - כדאי להתגמש ולוותר.

אני מאמין שלכל אדם יש עיקר וטפל שונים (קצת או הרבה)

בהצלחה! 😴

נראה לי הבנת את זה כמשלנקדימון

אבל אני באמת דיברתי על כרית לשינה.

לא יודע איך להתייחס לכל הוריאציות האלה.

לא מבין את זה בכלל

בכל מקרה, תודה 😀

עשיתי העתק הדבק לתגובה בשרשור אחר 😁צדיק יסוד עלוםאחרונה
כדאי לחפש מה שיעשה לאדם טוב לטווח הארוך - לקראת נישואין וזוגיות

שלח צילומסך של הגלריית כריות נעזור לך לבחור

האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלת

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

יש 2 דבריםרקאני

ספק אינטרנט

והגנה

HOT מספקים אינטרנט

רימון מספקים הגנה

רימון הם גם ספק אינטרנט עצמאישלומית.
נכון נכוןנחלת

הם דיברו על ספק. האם כדאי או שיהיו מליוני תקלות מביכות?

זה ככהפצל"פ

יש ספק תשתית שזה אומר הוט ובזק

ויש ספק אינטרנט שזה יכול להיות הוט בזק אינטרנט רימון פרטנר סלקום ועוד

אני מבין שאת רוצה לברר על מצב של לקבל תשתית מהוט ואינטרנט מרימון

ממה שזכור לי מפעם, רימון והוט פחות מסתדרים ביניהם

מה שאומר שאם תהיה לך תקלה כל אחד מהם ישלח אותך לצד השני לטפל בזה, ואת תישארי תקועה, וזה חתיכת כאב ראש לסנכרן בין שתי המוקדים עד שאחד מהם מוכן באמת לטפל בזה

אולי היום זה כבר השתנה... אני לא מעודכן

יש אבל לרימון חבילת בנדל, שזה אומר שגם את התשתית של בזק והוט וגם את האינטרנט את מקבלת דרכם, ואז אם יש לך תקלה באינטרנט אז את פונה רק לרימון, והם ידאגו ויטפלו לך בהכל כי רק להם את משלמת

אין לי מושג לגבי מחירים, ומן הסתם שיש חבילות של הוט ובזק שמשלבות אינטרנט לבית עם טלפון ביתי למי שעוד משתמש בזה וזה יכול להיות גם כולל מנוי סלולרי משפחתי של הוט מובייל אולי, ואז בסוף זה יוצא יותר זול מאשר הבנדל של רימון

אבל בעיניי בכל מקרה כדאי את הבנדל של רימון נטו בשביל התקלות

אלא אם אתם מברי המזל שאף פעם אין להם בעיות באינטרנט ואז אתם יכולים להיות סבבה עם השילוב של תשתית מהוט ובנפרד אינטרנט מרימון

בס"דנחלתאחרונה

תודה רבה.

תקלות?!   אף פעם אף פעם......אוף! שובפם הלך לי החומר......

מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

בס"דנחלת

בס"ד

נשמע מעניין.

שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

אולי יעניין אותך