הנבואות בתנ״ךהמעיר
שלום. כן, זה עוד דיון מעניין.

היום סיימתי לקרוא את ספר ישעיה הנביא ועלו לי המון תהיות בהקשר לנבואות והיחס אליהם לזמנינו. מה הפרמטרים שעליהם אנחנו מסתמכים כשאנחנו מקשרים מספר נבואות שהיו בזמנו של ישעיה הנביא לזמננו? לעיתים אני מוצא את זה מאוד מוזר. מלבד התיאורים שכלל לא רלוונטים לזמננו, לפעמיים רואים במפורש שמות של עמים עתיקים שמוזכרים בהמשך הנבואה וניכר שהנביא מדבר על זמנו. להגיד שזה מתייחס לאורך כל ההיסטוריה קדימה זה קצת, איך לומר, דחוק מאוד. אם הנביא היה מקבל מידע על משהו שעתיד להתרחש 3,000 שנה קדימה הייתי מצפה שהוא יספר לנו על המציאות העתידית ולא ישתמש בביטויים שהיו נכונים לזמנו. אפילו רק ברמז. או שאולי אנחנו מחכים למשהו שכבר קרה? אבל אז קשה, איך נפרש את גר זאב עם כבש,לא ירעו ולא ישחיתו בכל הר קדשי,שמים וארץ חדשים.

דוגמא לנבואה כזו
שאנחנו רואים בה כמדברת על הגאולה:

וְשַׂמְתִּי בָהֶם אוֹת, וְשִׁלַּחְתִּי מֵהֶם פְּלֵיטִים אֶל-הַגּוֹיִם תַּרְשִׁישׁ פּוּל וְלוּד מֹשְׁכֵי קֶשֶׁת--תֻּבַל וְיָוָן: הָאִיִּים הָרְחֹקִים, אֲשֶׁר לֹא-שָׁמְעוּ אֶת-שִׁמְעִי וְלֹא-רָאוּ אֶת-כְּבוֹדִי--וְהִגִּידוּ אֶת-כְּבוֹדִי, בַּגּוֹיִם. כ וְהֵבִיאוּ אֶת-כָּל-אֲחֵיכֶם מִכָּל-הַגּוֹיִם מִנְחָה לַיהוָה בַּסּוּסִים וּבָרֶכֶב וּבַצַּבִּים וּבַפְּרָדִים וּבַכִּרְכָּרוֹת, עַל הַר קָדְשִׁי יְרוּשָׁלִַם--אָמַר יְהוָה:

להגיד שהנביא התנבא בסגנון של זמנו ויעברו עוד 3,000 שנה להגשמת הנבואה, זה מאכזב מאוד ודחוק. הייתי יכול לקבל את כל הדברים על שמים וארץ חדשים,מלאה הארץ דעה את ה׳ - הכל מצוין. כי מדובר בתיאורים כלליים. אבל ההמשך תמיד ממשיך ומערב עמים שהיו בזמנו של הנביא. הרעיון של נבואה זה לראות קדימה את העתיד. עד כמה קדימה זה יכול להיות מהבחינה הזו? או במילים אחרות- איך הגענו למצב שאחרי 2,000 שנה אנחנו עדין נחכה לנבואה ספציפית שכל הסימנים מעידים שכלל לא מדברת על זמננו. אפילו תחיית המתים נלמדת רק מחזון העצמות היבשות ביחזקאל, אם הבורא היה רוצה שתהיה לנו הידיעה המוחלטת שעתידה להתרחש תחייה, הוא היה מעביר לנו נבואה ספציפית שמעידה על כך. למה עלינו ללמוד את זה ולפרש את זה? (גילוי נאות-הכותב לא* כופר בתחיית המתים) רק תוהה. אולי הציפייה הזו להגשמת הנבואה נובעת מסוג של תסכול שהנבואה איחרה ולא הגיעה ?

מה דעתכם?
חז"ל אמרוטיפות של אור

שהנבואות היו אמורות להתקיים בזמן עזרא, סמוך לזמן הנביאים. אלא שגרם החטא והן יתקיימו במלואן רק לעתיד. 

בדומה לזה כתב הרמב"ן על הנבואה 'ויצא חוטר מגזע ישי', שהיא הייתה אמורה להתקיים בימי חזקיהו, שרצה הקב"ה לעשותו משיח. אבל לא זכה והיא נדחתה לעתיד לבא.

יש נבואות שכן מדברות על 'אחרית הימים' לא מוגדרת, כמו יואל וזכריה.

ובדניאל כתוב שבקץ הימים 'רבים מישני עפר יקיצו'

ראשית תודההמעיר
שנית, אם החטא גורר את עניין התגשמות הנבואות, הרי שאין לזה סוף. היו דורות לפנינו שהיו יותר מרוכזים ביהדות ובתורה ולא זכו. לכן זו טענה מאוד דחוקה

ויפה מה שהוספת על דניאל יואל וזכריה.
אבל גם כאן יש בחלקם הקבלה לנבואות שכן מוגדרות כביכול לזמן מסוים.
יש כמה דרכים לענות אבל אענה כך: יש את המסר האלוקי שהואחסדי הים
נצרך לדורות עתידיים ויש את הצורה המצומצמת שבה הנביא מקבל את הנבואה שלו.
הנביא ידבר על כלי מלחמה שהיו בזמן שלו ולא על מטוסי קרב וטנקים. הנביא ידבר על שמות עמים שהיו בזמנו ולא על אומות שיהיו בעתיד.
כל זה נובע מזה שהנביא מקבל את הנבואה באופן מצומצם.
כשאנחנו לומדים את הנבואות, אנחנו צריכים להשתדל להתחבר למסר האלוהי העתידי שהוא עדיין אקטואלי.
זה יפה מאוד בתאוריההמעיר
ואני גם נוטה מאוד לקבל את ההנחה הזו.
אבל מצד שני זה עדין נשמע דחוק.

איפה למשל מה שכתבת מופיע בדברי חז״ל?
חוץ מ״אלא שגרם החטא״ .
כמו שכתבתי ל- @טיפות של אור אין לרעיון הזה סוף.

איך יתכן שעם שלם שזכה להתגלות אלוקית במשך כל כך הרבה זמן, החל מיציאת מצרים ובימי יהושוע והשופטים, הנביאים, כל זה נעלם לפתע ללא סיבה נראת לעין. ולגבי הסתר פנים זה עדין קשה. יש הסתר פנים ויש העלמה מוחלטת. אלו דברים שונים.
הנקודה האחרונה שאמרתלב אוהב

זה משהו שגם אני חושבת עליו הרבה, שזה מוזר וגם כואב...

תקופה ארוכה כל כך שכביכול אין התגלות אלוקית.

הדבר היחידי שכן היה בדורות האלו וגם כיום, זה צדיקים מאוד גדולים שהשיגו אלוקות והשגות גבוהות, ונעשו על ידם ניסים.

כלומר כן יש קרבת אלוקים ודבקות פשוט יותר ליחידים ולא לכל העם. שזה קצת כואב באמת וגם לא ברור, (ואגב זאת אחת הסיבות שלדעתי אמונת חכמים זה משהו מאוד חשוב ומאוד יסודי לאמונה כי זה בעצם השריד שנשאר, בעיניי לפחות, של הוכחה של מציאות אלוקית שמתגלית ליהודי ברמות כאלו גבוהות....) 

עד כדי כך חטאנו שכבר לא מגיע לנו? וגם עד מתי?... ואם בדורות אז לא הצליחו אז אנחנו נצליח? וגם כמו שכתבת אין לדבר סוף... כי הרי בדור הזה אפילו אולי אפשר להגיד שהחטאים התרבו.. אז כאילו ...

קושיה רצינית.. 

אני מסכיםהמעיר
מילא אם נאמר שהמצב בעלייה כלפי שיפור ואז למציאות הזו יש תועלת, אלא שרואים שזה להפך במצב של ירידה כלפי מטה.

המתסכל בכל המצב הזה, שמשמיים מאפשרים את זה.
זה חושך גדול מידי. 400 שנה אני מבין, 900? אני מעכל. אבל 2,000 שנה ? זה כבר הנקודה שאנחנו צריכים להבין שמשהו כאן לא בסדר.
אבל רגעלב אוהב

הרבה דברים התגלו מאז, הרבה בירורים, הרבה תורות ירדו לעולם, הרבה אור ירד לעולם

נכון, הגאולה השלימה לא הגיעה...

אבל קרו הרבה דברים טובים לעמ"י בדרך מבחינה רוחנית, כלומר, היו הרבה בירורים וסוג של גילויים רוחניים חדשים. (לא יודעת איך לקרוא לזה...) 

אבל כן, כמעט 2000 שנה זה מלא זמן. אבל שוב זה לא העלם מוחלט. זה לא שאנחנו מרגישים שהקב"ה לא איתנו חלילה. זה לא שיש כאן איזה הרגשה שאבא עזב את הבית.

מרגישים את אבא, מרגישים השגחה, יש רוח הקודש, יש צדיקים, יש הכוונה, יש דרך. 

אנחנו לא בכאוס מוחלט... 

הנבואה לא חזרה-נכון. התגלות אלוקית לכלל העם לא קרתה עדיין שוב- נכון. גאולה שלימה לא הגיעה עדיין- נכון אבל יש הרבה דברים אחרים

...המעיר
עבר עריכה על ידי המעיר בתאריך כ"ג בטבת תשפ"א 02:08
נכון יש רוח הקודש, יש הדרכה, ובמיוחד אנחנו רואים את החזרה של עם ישראל לארץ ישראל וזה דבר מדהים.

אם אני אנסה לדייק את הדברים שלי,
אני לא אומר שאם אין נבואה והשראת שכינה מוחלטת אז זה ״הכל או כלום״ , אלא זה הנקודה שכביכול יש הרגשה שמשהו לא מסתדר . שזה לא באמת אמור היה לקרות. וזה כאילו אנחנו ממשיכים לעבר משהו וממשיכים במשהו שהוא שגוי . אני מניח שזה דבר נורא להגיד ולחשוב עליו, אבל ככה זה מרגיש .
אני מבסס את דבריי על: "אין שני נביאים מתנבאים בסגנון אחד"חסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך כ"ג בטבת תשפ"א 03:30
(סנהדרין פ"ט ע"א).
זאת אומרת שסגנון ולשון הנבואה עוברת וויסות דרך הנביא.
(עיין עוד מגילה יד ע"ב שיאשיהו שלח לחולדה כי נשים רחמניות)

חס ושלום הוא לא נעלם. הוא נמצא בלימוד התורה על על כל רבדיה. ככה מגלים את ה'.
ישעיהו השני או השלישי חי בתקופת פרס ערב שיבת ציוןעומק השטחיות
לכן הנבואה שלו ככה מלאת פאתוס. הוא מתנבא על הגאולה שבימיו, ימי בית שני.
ו... לא כל נבואה מתגשמת.
עיין ערך נבואת ושבו בנים לגבולם שלא התקיימה.
או עיין ערך קבורת חמור סחוב והשלך מחוץ לירושלים שירמיהו מנבא על יהויקים שלא התקיימה.
פעם ראשונה שאני נתקלהמעיר
ברעיון הזה של ״ישעיהו השני״ חסר לי מידע בנושא.
מעניין. (מין הסתם אני מניח שחלק מהחברים כאן יחלקו על הקביעה הזו, אבל מדפדוף קל במקורות מידע זה מעניין)

לגבי הנבואה הראשונה ושבו בנים לגבולם, גם מעניין.
אך לגבי השניה זה לא ראיה , כי בידוע שנבואות רעות לא מוכרחות להתגשם.
ממליץ לקחת בערבון מוגבלצ'יאל

דברים של אדם שכופר בתורה מן השמים. ובהיתכנות הנבואה.

...לב אוהב

ובתורת משה, ובתורה שבכתב, ובעמ"י וכו' וכו'... 

ובנשמה היהודית 

אני מבין..המעיר
אך ההלכה שלא לדון אדם בלי לשמוע את הצד שלו, ולכן אמתין לתגובתו באם תגיע או שפשוט אסתכל בכרטיס האישי.
מה גם שמה שכתב לא נכון עובדתיתצ'יאל

נבואת ושבו בנים אכן התקיימה. ואין לנו שום מידע איך נקבר יהויקים, כך שאין בסיס לטענה שהנבואה לא התקיימה (למעשה, דווקא עליו לא כתוב שהוא נקבר בקברי המלכים, או בכלל). הביטוי "שכב עם אבותיו" שכתוב לגבי יהויקים, משמעותו מיתה, ולא קבורה - והראיה, דברי יעקב: ושכבתי עם אבותי, ונשאתני ממצרים וקברתני בקבורתם. או לגבי דוד: וישכב דוד עם אבותיו ויקבר בעיר דוד.

דוגמא יפה מאודהמעיר
אהבתי את ההסבר הפשוט שנתת לגבי המיתה של יהויקים, אבל משהו בכל זאת לא מסתדר. אנחנו רואים לאורך הנבואות שהנביא מפרט תמיד את דברי קיום הנבואה בסופו של דבר, במיוחד נבואת פורענות. לומר שה׳ אומר ומקיים . אם כך, למה דרך המיתה שלו לא נכתבה?
לא מכיר כלל כזהצ'יאל

ביחזקאל יש את זה נראה כמה פעמים. איפה בירמיהו?

האמת שמצאתי עכשיו רש״יהמעיר
שהיית יכול להביא ולתרץ את השאלה שלי,
רש״י כותב שם:

"וישכב יהויקים" - לא על מטתו כי אסרו נבוכדנאצר בנחושתים להוליכו בבלה והיו מגררין אותו ומת בידם כמו שנאמר (ירמיהו כב יט) קבורת חמור יקבר סחוב והשלך ובדברי הימים (ב לו ו) כתב שאסרו נבוכדנאצר להוליכו בבלה.

זה אומנם פירוש בלבד אבל זה מתיישב אצלי.
לגבי הכלל, זה פשוט חוזר המון בספר מלכים א׳ ב׳. ונדמה לי גם שבעוד מקומות.
איפה במלכיםצ'יאל

מודגשת נבואה של נביא חיצוני שהתגשמה?

נביא חיצוני?המעיר
אליהו למשל מתנבא על אחזיה, ומצויין שכך נעשה לו :

וַיְדַבֵּר אֵלָיו כֹּה-אָמַר יְהוָה, יַעַן אֲשֶׁר-שָׁלַחְתָּ מַלְאָכִים לִדְרֹשׁ בְּבַעַל זְבוּב אֱלֹהֵי עֶקְרוֹן--הֲמִבְּלִי אֵין-אֱלֹהִים בְּיִשְׂרָאֵל, לִדְרֹשׁ בִּדְבָרוֹ; לָכֵן הַמִּטָּה אֲשֶׁר-עָלִיתָ שָּׁם, לֹא-תֵרֵד מִמֶּנָּה--כִּי-מוֹת תָּמוּת. יז וַיָּמָת כִּדְבַר יְהוָה אֲשֶׁר-דִּבֶּר אֵלִיָּהוּ, וַיִּמְלֹךְ יְהוֹרָם תַּחְתָּיו.

לא הבנתי מה הנקודה שאתה מנסה להוכיח?
נביא שהנבואה שלו היא בספר נפרדצ'יאל

נביא מנביאים אחרונים.

לא מנסה להוכיח כלום. אני טוען שנבואה שנכתבה במקום אחר, מלכים לא בהכרח יציין את התגשמותה.

טוב.המעיר
נדמה לי שהיתה לנו אי הבנה קלה בדרך.
לא קראתי את הדיון.. אבל זה מה שעלה ליחצילוש
הוּא, הֵשִׁיב אֶת-גְּבוּל יִשְׂרָאֵל, מִלְּבוֹא חֲמָת, עַד-יָם הָעֲרָבָה--כִּדְבַר יְהוָה, אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל, אֲשֶׁר דִּבֶּר בְּיַד-עַבְדּוֹ יוֹנָה בֶן-אֲמִתַּי הַנָּבִיא, אֲשֶׁר מִגַּת הַחֵפֶר.

מלכים ב', פרק י"ד
יפהצ'יאל

אבל במקרה הזה הנבואה עצמה לא נכתבה.

כן אבל אפשר להבין מה היה תוכן הנבואה מהפסוקיםחצילוש
מהפסוקים במלכיםצ'יאל

הנבואה לא נזכרת בספר אחר.

אהה.. טוב, לא קראתי את הדיון אז לא הבנתי את ההקשרחצילושאחרונה
ממליץ לקחת בעירבון מוגבל כל דברעומק השטחיות
@המעיר
ספציפית כאן, שתכיר שאני לא כופר בהיתכנות נבואה. אפילו ההפך.

ממליץ לא להקשיב לאנשים שמדברים מאחורי הגב, אם אתה רוצה לדעת עלי משהו תשאל.
אני משתדלהמעיר
לקיים את ציווי התורה בצדק תשפוט עמיתך.
אם כי מהדברים ניכר שהדעות שלך שנויות במחלוקת בלשון המעטה, וזה בסדר גמור. כי ככה תחליף אותי בתור הניק הבעייתי ואתה תספוג את האש במקומי. סתם אני צוחק .
אני מתכוון לאמונה במובן המסורתיצ'יאל

לא בכל מיני מובנים חוויתיים שאתה ממציא.

ומה זה אם לא כפירה בנבואה? -טוב - תכף נשוב (ב-א.)

נבואות שנכתבו לשנים קדימה הן הוכחה להנחת המבוקשעומק השטחיות
ולחוסר הבנה בפשט המקרא הרבה מאוד פעמים.
יפהצ'יאל

אז אתה כן כופר בנבואה, אני שמח שהגענו לזה.

לא בנבואה. בהנחת המבוקש המאוד צרת אופקים אני כופרעומק השטחיות
אתה אמרת שאין דבר כזהצ'יאל

נבואות שנכתבו אלף שנים לפני המאוראות והתקיימו.

מה זה אם לא כפירה בנבואה?

זה כפירה בפרשנות צרת האופקים שלך. לא בנבואה.עומק השטחיות
מעולם לא כפרתי בנבואה.
בפרשנות המסורתיתצ'יאל

נראה לי שזה מספיק.

אין פרשנות מסורתית. יש תנך. רוצה להבין אותו?עומק השטחיות
כן כן..
לא לא..
רוצה לצנזר ולבלף פרשנויות שיתאימו לך בכבוד.
אתה זה שמסלף את התנ"ךצ'יאל

למשל, שספר דניאל נכתב בתקופה ההלניסטית.

או שהנבואות על הגלות נכתבו בסוף ימי בית ראשון.

והכל בגלל שאתה כופר ביכולת של נביא לחזות את העתיד.

נביא מדבר לשעתו. לזמן שלו. להווה.עומק השטחיות
זה ההבדל המקודש בין כהן לנביא. כהן הוא מורה הוראה לדורות. נביא הוא לא אורקל, הדברים משתנים, הכל בתנועה, נבואה מדברת להווה, לזמן של הנביא. ירמיהו קרא לבית המקדש מערת פריצים כשמאה חמישים שנה בערך לפני ישעיהו כינה אותו בית ה'.

בלי קשר שיש סיבות אחרות למה דניאל מאוחר, מוזמן לעיין בקישורים שם.
טוב, אין לי מה להתווכח איתךצ'יאל

כמו שאמרתי, אתה כופר בפרשנות המקובלת בעמ"י לנבואה.

תתייג את הדברים איך שנוח לך.עומק השטחיות
הפרשנות המקובלת היא מה שאתה בוחר לראות ולחשוב. לפחות במקרה שלך.
ככהעומק השטחיות
כן, זה מסביר הרבה מאוד דברים שסתומים ללא גלגל ההצלה הזה.

הנבואה של ושבו לא התגשמה ולא יכולה להתגשם.

לגבי הנבואה של יהויקים, פתחתי ויקיפדיה יהויקים – ויקיפדיה כי היתי לי אינטואיציה שדברי הימים לא מעודכן, ואפילו בויקיפדיה, שזה לא מקור אמין ללמוד ממנו על המקרא, יש דיון שמראה שסופו של יהיקים הוא בסתירה בין מלכים לדברי הימים, ושהמהימנות של מלכים הרבה יותר גבוהה ומובנת ביחס לזמנים ולמקרא. ועל פי מלכים הוא נקבר בירושלים. עם אבותיו. אין איזכור אחר.

עיין גם כאן בסתירות גלות יהויקים - היתה או לא היתה? - מקרא וביקורת
אני לא מביןהמעיר
אתה טוען שספר דברי הימים שהוכנס ע״י חז״ל אל התנ״ך, לא נכתב ברוח הקודש? ולמה הנבואה של ושבו לא התקיימה ולא יכולה להתקיים?

ואם אתה אומר שספר מלכים אמין בעיניך,
אז שם הוא מזכיר בפירוש את דברי הימים:

וְיֶתֶר דִּבְרֵי יְהוֹיָקִים וְכָל אֲשֶׁר עָשָׂה הֲלֹא הֵם כְּתוּבִים עַל סֵפֶר דִּבְרֵי הַיָּמִים לְמַלְכֵי יְהוּדָה. וַיִּשְׁכַּב יְהוֹיָקִים עִם אֲבֹתָיו וַיִּמְלֹךְ יְהוֹיָכִין בְּנוֹ תַּחְתָּיו.

כמדומני שמלכים גם לדעת חזל נכתב לפני דברי הימיםעומק השטחיות
דברי הימים למלכי יהודה זה ספרים שאבדו והיו אז.

האם כולו נכתב ברוח הקודש? וגם אם כן, האם זה אומר שזה נכון?

סתם שואל, מקובל לומר שחזל דיברו מתוך רוח הקודש, אבל איך יכול להיות שיש מחלוקות? הרי יש אמת אחת והם אמורים לדעת אותה?
כי רוח הקודש זה מצב נפשי, זה לא אומר שצודקים או טועים. הם בני אדם שיכולים לטעות. עובדה שיש מחלוקות
ואם תגיד שזה ערובה לאמת תצטרך להסביר איך זה שיש אלפי מחלוקות בגמרא ואין אמת אחת של רוח הקודש, שמא כמה רוחות קודש יש ולא אחת?!

ושבו בנים לגבולם לא יכול להתקיים כי הלכתית כל העמים התבלבלו. מבחינה הלכתית.
אפשר לתרץ בקלותהמעיר
ש- ״ אלו ואלו דברי אלוקים חיים״ . אני מאמין שכל מה שחז״ל אמרו נבע מהשגחה פרטית ורצון הבורא התגלה בדבריהם, לאו דווקא יכולת על טבעית בהכרח.

גם להגיד ש- ״יש אמת אחת״ זה גם לא נכון,
מה שמחליטים החכמים למטה מסכימים עליו מלמעלה. ככה אני מאמין. זה בנוסף למה שקיבלנו בע״פ על דרך קיום המצוות.
איפה במלכים כתוב שיהויקים נקבר?צ'יאל

זה לא כתוב בשום מקום.

נבואת ושבו כבר התקיימה בשיבת ציון.

כן? אז תמציא תנך חדש כמו שאתה יודע ובייעומק השטחיות
כשהמקרא כותב שכב עם אבותיו זה ביטוי לנקבר.
למה? גם כי מבחינה פיזית הרבה פעמים זו שכיבה ליד ובצמוד לקבר שלהם.
אבל לביטוי הזה בעיקר יש משמעות מבחינה רוחנית. המקרא האמין שקבורה זה הכרטיס כניסה לעלייה לעולם הבא ולהתאחדות עם הנשמות של האבות והמשפחה. הוא נקבר, לכן הוא שכב עם אבותיו. בגלל זה אגב, היה ליוסף וליעקב רצון להקבר ליד אבותיהם. יש קשר בין הקבורה ומקום הקבורה ליד המשפחה.

גופה שלא נקברת זה אסון מאוד גדול לנשמה על פי המקרא, זו הייתה האמונה הרוווחת אז. וזו הסיבה שאחאב ואיזבל ויהויקים מקוללים בקללה הזו, וזו הסיבה שדוד מקלל את בית יואב שלא יקברו ויהיה לו נופל בחרב, משום שבגלל האמונה הזו, במזרח הקרוב הקדום, לא היו קוברים את הגופות של החללים. אלא דואגים להשאיר אותם בשדה הקרב כדי שלא יקבלו מנוחה, ולא יתאחדו עם אבותיהם. זה המשמעות העמוקה של הביטוי שכב עם אבותיו.

איך התקיימה בשיבת ציון?
שטויותצ'יאל

כמו שכבר הראתי, זה ביטוי למוות. וגם על מלכים שתפסו את השלטון בכוח, ואבותיהם לא היו מלכים, כתוב שהם "שכבו עם אבותם", אפילו שנקברו בקברי המלכים.

כן, כן. העלת פעם את התיאוריה ההזויה הזאת. שאול מת בקרב אגב, ונקבר.

יופי איזה הזוי אתהעומק השטחיות
מה הקשר מלכים?? יש מקום משפחתי לכל משפחה. וכמו שאמרתי המובן הכי עמוק של הביטוי הוא רוחני ומעיד שהגופה נקברה.
שטויות תגיד אחרי שתלמד את הנושא לעומק. כרגע אתה סתם מתלהם.

תלמד את הפסוקים, בא נתחיל במי קברו אותו, ולמה לקח זמן עד שהוא נקבר. ולמה היה צריך מבצע חילוץ..
אני לא סתם מתלהםצ'יאל

אלא פשוט קורא פסוקים מפורשים - ושכבתי עם אבותי ונשאתני ממצרים וקברתני בקבורתם.

או זה: וישכב מנשה עם אבתיו ויקבר בגן ביתו בגן עזא וימלך אמון בנו תחתיו.

מכיר את הפסוקים, יותר טוב ממך, מן הסתם. הפלשתים לקחו אותו כדי לבזות את הגופה, אין שום קשר למיסטיקה שאתה ממציא פה.

אגב, בנוגע להמצאה שהבאת פעם קודמת - באף עם חוץ מישראל לא הייתה אמונה שמניין של העם יגרום למגפה. ראה פה: https://openscholar.huji.ac.il/sites/default/files/jstudies/files/_file_1488269793.pdf

תלמד את הנושא ותחזור לפהעומק השטחיות
לגבי הקטע עם המפקד, אה"נ. כל מה שהיא אומרת זה פשוט שהמחקר שהניח שיש אמונה שמשחית הורג אחרי מפקד בגלל שמרגיזים אותו לא ממש בטוח בוודאות כי אפשר להניח הנחות אחרות.
מה רואים?
א. שיש דעות כאלו ולא המצאתי.
ב. היא בעצמה כותבת את זה כאפשרות.
ג. לא איכפת לי להסביר כמו אחד מהאפשרויות האחרות שהיא מציעה.
ד. לא כזה מעניין אותי.
ה.אם זה היה מעניין אותי היתי ממשיך לקרוא על זה ולחזור עם דעות של חוקרים אחרים
ו. לא זוכר אפילו מתי כתבתי על זה.
תפתח תנ"ך ותחזור לפהצ'יאל

התנך שלך? אני אצטרך לצנזר ולהרוס הרבה פסוקים יפיםעומק השטחיות
לפני כן
אז... לא נראה לי
כרגיל, אתה בוחר להתעלם מעובדותצ'יאל

ברור, הרי הכל בחוויה...

כרגיל אתה בוחר להתעלם מעצמךעומק השטחיות
ולחשוב שאתה הדתי הנאור והרציונלי שיציל את הפורום מהטעויות שלי באמצעות מילים משפטים ושטויות כלשהן.
זה בסדרצ'יאל

גם בלעדי אף אחד לא קונה את השטויות שלך. אתה עשית לי את העבודה.

מצוייןעומק השטחיות
יודע למה?
כי אני לא מנסה להפוך אנשים ללא דתיים.
כל מה שמעניין אותי זה שאנשים יסתכלו פנימה לפני שהם מקלידים בלהט שהם הכי צודקים בעולם ואין אמת אחרת זולתם.
זהו.
אני לא מביןהמעיר
היכן ההוכחה שלך, שספר דברי הימים לא תקף? ממנו משתמע שהנבואה כן התקיימה ביהויקים.

אתה גם לא ענית לו, למה לדעתך האמירה של ״וישכב עם אבותיו״ נחשבת לקבורה? הוא הוכיח שזה לא בהכרח כן. מה הטענה הנגדית שלך?
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסאאחרונה

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

אולי יעניין אותך