קצת פריקה וקצת תהייה על מהות החיים...🙃

כמעט כל פעם שאני מבקרת את סבתא שלי, אני יוצאת ורוצה לבכותעצוב

היא מבוגרת, מאד, ב"ה לא סיעודית, אבל כן גרה עם עובדת. 

המצב שלה כל הזמן מידרדר עוד קצת ועוד (לאורך השנים)..

פחות חשק לעשות דברים, פחות עירניות ואנרגיה, יותר בלבול, חוסר הבנה, מצבי רוח מרירים וכו'.

כשאני חושבת על זה שאנשים תמיד רוצים להיפטר מהעולם בשיבה טובה,

וואלה, לא הייתי רוצה. אולי בכלל הייתי מעדיפה למות במהירות.. לא לעבור את העינוי הזה.

מרגיש לי ממש כמו עינוי הדין, עוד ועוד שנים כאלו, של חוסר מעש, עייפות, שעמום (כי אי אפשר באמת למצוא לה תעסוקה, משתדלים, אבל היא מתעייפת בקלות וחסרת חשק).

אני תוהה למה ה' צריך להשאיר אותה ככה, מה הטעם בזה, למה זה טוב לה?

(חס וחלילה חס וחלילה לא רוצה לפתוח פה לשטן. טפו טפו)

היא תשמח להיות בחתונה שלך?חדשכאן
ואת תשמחי אם היא תהיה?

זו שאלה גדולה מה שאת שואלת. מאמין שלרוב האנשים מתישהו עולה התהיה הזו. ב"ה סבתא של יחסית במצב טוב וזה המון המון להודות לה' על זה. אולי הנחת שבכל זאת חווים, שווה את זה..
אני אשאל שאלה שאסור לשאולadvfb

זה חייב להיות ככה?

מז"א?

זה המצב שלה לצערנו, וגם של עוד המוני קשישים וקשישות. אנשים שלא איבדו את הצלילות, אבל מאבדים לאט לאט עוד אחיזה ועוד אנרגיה לעשות דברים, לפעול. 

או שנשארים בודדים (זה ב"ה לא המצב שלה, היא מאד מוקפת) ופשוט קמים לבוקר של חוסר מעש, של בטלה, בלי שום תוחלת לחיים, בלי שום תכלית..

ואי זה ממש צובט לי לחשוב על כל הקשישים האלו. אנשים שהדבר הכי מעניין ביום שלהם יכול להיות שיחת טלפון מהבן או הנכד..

נכון...advfb

זה ממש כואב.

אבל עצם העובדה שזה לא מחייב אולי נותנת לנו בדיל של השראה.

תחפשי על משה מושקוביץ שנפטר אתמול/שלשום.. היה איש של עשייה ענקית נפטר בגיל 96ועד ימיו האחרונים רק עשה.

חשוב מאוד שכואב לך על המציאות הקשה הזאת.

מצד שני - בשבילנו. שיהיה לנו מודל. אנחנו צריכים מודל אחר

זה מצב חדש יחסיתפשוט אני..
הרפואה המודרנית הצליחה להאריך את תוחלת החיים, וכך נוצרו המון בעיות שבעבר לא היו קיימות (או היו נדירות).

כשרוב התינוקות לא הפכו להיות ילדים, ורוב הילדים לא שרדו עד בגרות, ורוב המבוגרים חלפו מן העולם לפני גיל 60, אז כמעט ולא היו אנשים סיעודיים ודמנטיים.

בדיוק בגלל זה, לפני כמה שנים רוב חברות הביטוח הפסיקו למכור ביטוח סיעודי, וזה אפילו גרם למשבר פוליטי בזמנו. אם בעבר הממש לא רחוק אנשים סיעודיים היו שורדים בממוצע מספר חודשים, הרי שהיום יש רבים שחיים גם 20 שנה ויותר בתור סיעודיים, וחברות הביטוח פשוט לא עמדו בזה.

שאלות כמו ''למה ה' צריך'' נראות לי מוזרות, כי הוא לא צריך שום דבר וממילא אין לנו יכולת להבין אותו.

השאלה האמיתית היא לא למה ה' צריךadvfb

אלא למה אנחנו צריכים. למה הוא נתן לנו את היכולת אם זה יהיה רע.

אהבתי מאוד את מה שכתבת. זה התחבר לי לתרבות הפנאי. 

פעם לא היה בעיה של שעמום כי היה כל הזמן צורך לעבוד. כיום יש לנו יותר שפע ולכן יש לנו יותר בעיות.

צרות של עשירים

למה אנחנו עשירים?

במה זה עוזר לנו?

ועוד אומרים לי שאני מכורפשוט אני..

@בין הטיפות איזו עוד סדרה קיימת בעולמו הקר, אשר תמיד רלוונטית לכל נושא שיכול לעלות על הדעת?

מי יכול ללמדנו את כל התורה על תמונה אחת, אם לא מוהר"ר שטיסל שליט"א?

וואי וואיבין הטיפות

האמת שיש סידרה שראיתי ואני מצליחה לקשר סצנות ממנה לכל סעיף בחיים

עקב כבוד המקום אני לא אציין את שמה... (אבל מי שזוכר ומכיר אותי, יודע מה היא....)

את מדברת מנקודת מבט של צעירה נמרצת..נוגע, לא נוגע
אם תשאלי אדם זקן אתה מעדיף למות? בד"כ הוא יענה שלא. כמעט לכולם יש רצון להיאחז בחיים.

ולעצם השאלה, זה חלק מתיקון קללת אדם הראשון, תהליך ההזדקנות והמיתה. וכל אחד לוקח על שכמו חלק מהקללה. בנוסף לזה, יש גם את החשבון האישי של כל אדם בהתאם למעשיו.

ואגב, בביטוי שיבה טובה יתכן שהכוונה שהשיבה תהיה טובה, כלומר בריאה.
הרצון להאחז בחייםadvfb

הוא לא רצון שנותן סיפוק כלשהו אלא נותן דחף לחיות

אחרי שיש לאדם דחף לחיות הוא עדיין נשאר עם השאלה - "למה? מה יוצא לי מזה?"

אדם שלא עושה/חווה דברים בעלי משמעות - וואלה באסה לו.

התכוונתי לומר שלא שייך לשאול למה ה' משאיר את המצבנוגע, לא נוגע
ולא לוקח את האדם (זה מה שהיא שאלה) אם האדם עצמו לא רוצה שיקחו אותו..
מביןadvfb

יש את השאלה הגלויה (למה ה') ויש את השאלה נסתרת (איך נתמודד עם זה)

כל עוד השאלה איננה פילוסופית תיאורטית אז השאלה הנסתרת נשארת רלוונטית

נכון. על זה כתבתי בקצרה דברים ידועים בהמשך התגובהנוגע, לא נוגע
ואחרים פה (הנשמה ההרמונית של הבריאה) כתבו בצורה יפה וחודרת והוסיפו סיפורים מגדולי ישראל
סיפור קטן...הָיוֹ הָיָה

כשהחלו הדיונים על "המתת חסד", פנו בעניין אל הרב הראשי - מרן ר' אברום שפירא,

הפרופסור שפנה אליו החל לתאר לו באריכות ובפרוטרוט את הסבל של החולה וכמה חשוב לשחרר אותו מכך, וכו' וכו'...

ר' אברום שאל אותו - תגיד, אם ה"חפץ חיים" בכבודו ובעצמו היה שוכב אצלך במחלקה, במצב כזה, היית מעז לנתק אותו מהמכשירים?

הרופא, שהיה אדם דתי, השיב בנחרצות - לא!

שאל אותו ר' אברום - למה?

והפרופסור התחיל להסביר ככה בגמגום את החשיבות של החיים של הח"ח, וכמה שכל שניה שלו בעולםה אי זכות עצומה וכו' וכו'...

אמר לו ר' אברום: דע לך, כל יהודי ויהודי הוא "חפץ חיים" קטן...

אפשר להסתכל על זה בתור אנקדוטה ותו לא, אבל אפשר להבין גם את העומק שמאחורי זה, את התוכן שחבוי הסיפור הזה.

אנחנו לא יכולים לשער ולתאר מה המשמעות האדירה של חיים של יהודי, של הנוכחות היהודית הנוספת הזו בעולם, כמה זה טוב לעולם וטוב לו. אז נכון, לנו, בעיני בשר, נראה רק הסבל, איננו מבחינים ברווח האשיר שיש לו מכך, אבל האמת היא שיש לאדם ולעולם תועלת עצומה מכל רגע שהוא כאן, וזה פשוט עוול, עוול אמיתי, להפסיק את חייו..

כדי להתבונן ולהפנים את זה בנפש.. זה יקל על ההתמודדות.. לדעת שאמנם היא סובלת ונאנקת, אבל זה באמת טוב לה, ולאחר מאה ועשרים היא תשמח על כל רגע ורגע שהמאה ועשרים התעכב.. לזכור ולשנן שיש משמעות עצומה לקיומה...

סיפור יפהadvfb

בסופו של דבר אנחנו חיים ברובד הנגלה של החיים... איך מתמודדים עם זה רגשית?

אכןהָיוֹ הָיָה

שני דברים:

א' גם אם לא היה בזה שום פיתרון רגשי - היתה לה גם תהיה עניינית, למה זה ככה, חשוב לדעת את התשובה.

ב' אנחנו ברובד הנגלה, אבל אנשים מאמינים, וכשאנחנו מתבוננים במה שאנחנו מאמינים בו, ועובדים על להפנים אותו - זה אכן פועל רגשית. להרחבה ראה "האדם מחפש משמעות", ויקטור פראנקל...

אחלה סיפור חסידיפשוט אני..

יפה ממש ובאמת ממחיש.

מצד אחד זה מחזק, ומתחברת למה שכתבת על זה שיש משמעות לכל רגע שהיא זוכה לעשות דברים טובים.

מצד שני, על הנק' השניה- דווקא עם זה יש לי תמיד קושי. ברור שהעולם 'מרוויח' ולא רוצה להפסיד אותם. (ובאופן פרטי- אנחנו לא היינו רוצים לוותר עליה ח"ו) אבל השאלה היא אם זה באמת מתייחס לקושי שלהם. קושי של פשוט לסחוב את החיים, לסחוב כל רגע ורגע. (פעם הצעתי לה משהו לעשות אז היא אמרה לי בחיוך קצת עצוב שלא צריך, פשוט נעביר את הזמן בשקט). אז זה גם מתחבר למה ש@חדשכאן שאל. על אם אני אשמח אם היא תהיה בחתונה שלי. ברור שאנחנו נשמח שהם יישארו, אבל מה איתם, איך אפשר בכלל להבין את הקושי הזה, של חיים שהם בעצם באמת בלי טעם. בלי טעם ממשי, בלי תחושה של תועלת, של עשייה, של מימוש עצמי כלשהו, לא מתכוונת לטעם מהותי כמו שאתה הסברת, שמבינים שעל כל רגע מקבלים שכר.

אני חושב שזה עונה גם על זה..הָיוֹ הָיָה

כתבתי כמה פעמים בתוך הדברים - שזו משמעות לאדם בעצמו. הוא אמנם לא חש אותה כעת ולא מרגיש בה, אבל היא קיימת, התועלת שיש לעולם בקיומו - היא תועלת שלו, עצם זה שהוא נותן משמעות לעולם בקיומו - זה המשמעות הכי גדולה שיש לו עצמו.

אז נכון, כעת הוא לא מרגיש את זה, וזה קשה ומייסר, אי אפשר להתכחש להתייסרות. אבל כאנשים מאמינים אנו יודעים שכככה זה, ושאחרי אמה ועשרים הוא ישמח על כל דקה שהוא היה כאן.

אבל בכותרת שאלתי עוד משהו? 🙂חדשכאן
כן,

אני לא חושבת שהיא הייתה בוחרת בזה אם זו המשמעות

אולי זה לא נכון ואני סתם צובעת את הכל באיך שאני רואה את זה

ברור שהיא לא היתה רוצה להיות במצב כזהחדשכאןאחרונה
אבל האם עכשיו היא לא רוצה להמשיך לחיות על אף מה שהיא עוברת כדי לרוות נחת?
ויתכן שלא. יש אנשים שאומרים את זה. אבל ממש לא כולם.
אני גם תהיתי על זההרמוניה

@חידוש פעם אמר לי שהמשמעות של החיים לא תלויה במצב הגופני ומי שיש לו קשר לה' החיים שלו יהיו מלאים בתוכן גם במצב הזה כי החיים זה בשביל התוכן הרוחני
וצריך להיות בשביל זה בדרגה גבוהה (שצריך לעבוד בשביל זה הרבה שנים ולכן זה בזקנה) הוא סיפר לי סיפור ובזכותך חיפשתי גם את המקור(;
"בירושלים היתה מתגוררת אלמנה צדקנית מסורבלת בייסורים ורתוקה למיטתה שהיתה זקוקה לטיפול מיוחד. מהרי"ל דיסקין זצ"ל היה נוהג בכל ערב חג לעבור דרכה ולברכה בברכת החג.
"פעם אחת כאשר בא מהרי"ל לביתה והנה להפתעתו האלמנה מבקשת ממנו שיברך אותה באריכות-ימים. מהרי"ל תמה ואמר: לשם מה זקוקה זקינה בעלת-ייסורים לאריכות-ימים בו בזמן שכל גופה מסורבל בייסורים ואפילו להתפלל ולברך איננה יכולה (מחמת נקיון הגוף)...?
"האלמנה ענתה, שפעם בשבוע כאשר באה האחות ורוחצת אותה ומיד לאחר מכן הרי היא מצליחה לחטוף איזה ברכה בנקיות. ואם-כן, כדאי לה לחיות בשביל ברכה אחת בשבוע אשר אין-ערוך למתן שכרה" ("לשכנו תדרשו").  

לקחתי את זה מכאן זיקנה ושיבה | בית המדרש | שיעורי תורה | אתר ישיבה

ואם מרחיבים על זה טיפה- זה טוב שאנחנו רואים את זה וזוכרים שהחיים מתישהו נגמרים
פשוטו מזהיר קהלת את האדם הצעיר לזכור בימי נעוריו שעוד יגיעו ימים בהם יאבד חפצך מהחיים ואם כך, היה זהיר היום, תעשה תשובה כל עוד אתה יכול, כפי שמסביר פסיקתא זוטרתא על הפסוק, פירוש אלשיך ואחרים.

מעשה בזקנה אחת | מחלקי המים

יפה.

יש בזה משהו מחזק. כשאני חושבת על זה שהיא זוכה בינתיים לאסוף עוד ועוד זכויות.

כשאומרים לסבתא של אישתי "עד 120"שמואל5
היא אומרת- "לא תודה, אני רוצה להיות בריאה וצלולה עד הסוף"...
וואי שמעיחצילים
בדיוק כמו סבתא שלי אותו סיפור.. ועכשיו בקורונה בכלל אני מבקר אותה רק מרחוק בגלל שאני מסתובב כל הזמן בין אנשים אז אני מפחד עליה.. סיוט
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אולינחלת

אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות,  ידידי.....רחמנות. באמת.

חבל.

לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.

חודש טוב לכולם! 

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

על חלקם כןhodayabאחרונה

אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.

POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך