תהייה מוסריתרכס רמת מגרון
בע"ה

תושב התנחלות בן קרוב ל60, חסר תעודת בגרות וחסר הכשרה מקצועית כלשהי. חיתן ב3 שנים האחרונות את חמשת ילדיו, כולם אברכים\ אברכיות בישיבות והוא נאלץ לתמוך בהם כלכלית במידת מה. שנים רבות כבר מצא עבודה במנהל האזרחי.

לרוב, הצליח לחמוק ממשימות שנויות במחלוקת, או כאלו הפוגעות ביהודים.

לפני שבועיים הודיעו לו שהוא ייאלץ להיות פקח של הקפאת הבנייה, או שייאלץ לוותר מרצון על משרתו. כעת הוא נמצא בדילמה קשה: מצד אחד  מי כמוהו יודע כמה חשוב ליישב את ארץ ישראל, וכמה אסור לפגוע בה, וכמה הוא לא רוצה להפריע לשכניו-אחיו המתנחלים. מצד שני: הוא כבר מתקרב לגיל היציאה לפנסיה, באם יעזוב את עבודתו- אין לו איפה לחפש משרה חדשה בגילו ובחוסר ההכשרה שלו, הפנסיה שהוא עמל לחסוך במשך שנים רבות תלקח כלא היתה, הוא, אשתו, ילדיו ונכדיו יוותרו ללא מקור פרנסה שעליו השעינו את קיומם.

כל משימה שהוא מקבל הוא מבצע כמה שיותר בקטן, וכמה שיותר בכאב. ומדי לילה, כשהוא שב לביתו- הוא ממש יושב ובוכה על המשימות המרשעיות אותם הוא צריך לבצע.

ובכן-
א. מה אתם הייתם עושים במקרה [האמיתי לחלוטין] שלו?
ב. מה צריך להיות היחס שלנו לאדם כזה?

בציפיית הישועה.
זה קשה מאד אמנם - אבל נראה שהתשובה די ברורההשם הוא המלך!
ברור שהיחס לאדם שעומד בניסיון בו עליו 'להיהרג ולא לעבור' - ועובר בסוף - לא אמור להיות דומה ליחס לאחד העושה זאת במזיד, מרצונו החופשי, ובשאט נפש. ועם זאת - אין בכך בכדי להתיר את הדבר.

הקפאת הבנייה אינה עוד הרס של מאחז ובו כמה בני נוער (לא שאני ח"ו מזלזל בזה - אבל בודאי שאין מה להשוות).
זו אבן היסוד למדינה פלשתינאית, והתשתית לעקירת מאות אלפי יהודים מיהודה ושומרון, ויש להסתכל על הדברים לטווח רחוק.

אז נכון שזה קשה מאד, ניסיון בהחלט לא קל - אבל עדיין, יהודים אחרים לא צריכים לסבול בגלל בעיותיו של הפקח הנ"ל.
עליו להוועץ במי שצריך כדי לקבל את ההחלטה הנכונה, אך לעשות זאת בחכמה, ולנסות למצוא אלטרנטיבה.

באשר ליחס אליו - זה באמת עניין מורכב יותר, שקשה להשיב עליו 'על רגל אחת'.

זו דעתי.

לדעתי יש שתי אפשרויותנחשונית
1. להישאר בתפקיד ולהיות ראש סיכה, להיות פקח מזה גרוע. ואם יפטרו, שיפטרו.
2. לקבל ברכה לפרנסה מרב צדיק ומקובל ולהתפטר מייד.
אין פרנסה ואין ברכה מפגיעה בא"י. זה כסף שחור  ומלוכלך שרק ימרר לו את החיים.

והיחס שלנו צריך להיות תומך אוהב ומבין כל עוד הוא נוקט באחת משתי האפשרויות הנ"ל. שאם לא כן דימעותיו דמעות תנין הן.
תהייה מוסרית!הפטיש
תושב פולין, בן 60 וכל הנ"ל...
עבד למחייתו כרוצח שכיר, בד"כ עבודתו הייתה לחסל גויים בסיכסוכים עם הממשל, יום אחד הודיעו לו שמהיום הוא צריך לירות באחיו היהודים ולחסלם, ואם ישתף פעולה הוא ומשפחתו ינצלו, מצד אחד לא רצה לפגוע באחיו היהודים ומי כמוהו יודע את ערך עם ישראל, ולא תרצח וכו', אך מצד שני בכל מקרה אם לא הוא מישו אחר יעשה את העבודה, ואולי עדיף שישאיר את משפחתו לפחות בחיים, וגם הוא יחסל בצורה פחות משפילה ועם פחות ייסורים.
ועל כל חיסול  הוא יושב ובוכה ואמר ווידוי..

ובכן, מה אתם הייתם עושים?

חג שמח ומבדח!
כשזה המוסר הטבעי מול אוכל לילדים-רכס רמת מגרון
בע"ה

הרבה מאד אנשים היו הולכים על אוכל לילדים.

בציפיית הישועה.
אוי באמת....dovi2
שיתפטר בגאון. וא"י [ואירגוני ארץ ישראל... (שלנו...)] כבר ידאגו לו לפרנסה. מאדם מתוסכל שיהיה שק חבטות גם מצד הרשעים וגם מצד המפגינים הוא יהיה אדם שלם וגיבור של הצד הטוב ויזכה להכול... יהיו מי שיסייעו לו כלכלית בטוח.
העצה הכי טובה שיפנה לרב (וולפא...) ויבקש ממנו עצה לפיתרון בעייתו.
עד כאן טכנית.
עקרונית:
כיום מכיוון וא"י היא המצווה המרכזית ועליה יש שמד מחוייבים ליהרג ואל יעבור [כדברי הרב שפירא זצ"ל אם אינני טועה...] וק"ו שיש עניין של "בכל מאודך..."-בכל ממונך.
כי את אותה תהייה מוסרית אני יכול לתהות גם על אנשי המאחזים המאויימים בהסכם וגם על כל אחד מיו"ש ומחבל עזה שניכנע ללחצים מצד הארנק...
ואני יוסיף...dovi2
שמכיוון שכיום רואים שהארנק הוא זה שמוביל את המדינה אז גם בענייינים "קטנים" כאלו (לעומת איבוד משרה כשר...) צריך להחמיר כדי לשנות את פניה של המדינה כולה עד לראשי הממשל.
אני יחדד- ישנה מכילתא שאומרת שביהמ"ק חרב על שאהבו את הממון יותר מאשר איש את רעהו. ('גדי'- ממך אני מבקש ציטוט מדוייק+מקור מדוייק) וידוע שדור שלא נבנה בימיו כאילו חרב בימיו... והיום רואים את זה בכשרויות מזויפות, "סופרי סת"ם" זייפנים, הון עתק שנלקח בשביל ביקור אצל רב כזה או אחר ובכלל הרוח הנושבת ברחוב (בעידודם הנדיב של תרבות המערב ותוכניות רדיו וטלוויזיה שונות...) שכל אחד חי בשביל הכסף והכסף יענה את הכל... אזי כדי להתנגד לזה ולבטל את זה צריך להחמיר גם בנושא הנ"ל ושאותו פקח יהיה ה"נחשון" שיפרוץ את הסכר, ובזכותו האח יהיה אהוב יותר מהכסף ואז באמת "והאמת והשלום אהבו"- גם בן אדם לחברו וגם בן אדם לקונו...
נ.ב.נ.dovi2
אני מבקש ממנהלי הפורום לחבר את שתי ההודעות הקודמות ולמחוק את ההודעה הנוכחית.
תודה וסליחה על הטירחה.
(אני כזה נקץ....)
לא ענית לי לשאלה.רכס רמת מגרון
בע"ה

תסביר לי למה אתה עושה את זה.

בציפיית הישועה.
פנית אלי?! לאיזה חלק בדברי?!dovi2
לזה קוראים מסירות נפשליאור 1
לפי דעתי..הוד':)
הוא צריך בכל זאת להמשיך כי:
1.לא צריך שילדיו יגוועו ברעב...
2.אחרי שהוא יתפטר הם יכולים להביא אחד גרוע הרבה יותר!! ותכל'ס הוא יכול לעשות את העבודה ולנסות לעשות אותה כמה שיותר בלי לפגוע בתנחלים...

קיצר לפי דעתי..שהוא ישאר..

מה זה קשור מה יקרה אם יעזוב?הפטיש
אסור לאף אחד לגנוב ולחמוס גם אם יבוא רשע אחר שיגנוב יותר!
זה עבירה, ואסור לו לעשות אותה!
בדיוק!צחקן
זה לא הפורום המתאים לשאלה כזואנונימי (פותח)
חברי הפורום הם נוער שחלקו עוד לא שילם בעצמו על הרשיון שלו או על הפלאפון שלו.
האם בחור צעיר יכול להבין את המשמעות של לאבד פרנסה למשפחה?

כדאי לשאול את השאלה הזו במקום שבו הגולשים הם אנשים עובדים עם אחריות למשפחה.

קל מאוד לצעוק על מסירות נפש, כשזה אצל מישהו אחר. כל מי שאומר לו לעזוב את העבודה, שיתחיל לעבוד כדי לגייס לו משכורת.
האם רק האדם הזה צריך לשלם את מחיר הנאמנות לארץ ישראל?
אם אתה חושב שכך צריך לעשות - אתה צריך גם לשאת באחריות - תמצא לו מימון חלופי. "מישהו בטח יתן לו כסף" זה לא מספיק, כי "מישהו" עסוק כרגע בדברים מאוד חשובים...

לדעתי הוא צריך להמשיך בעבודתו, כמובן לא בהתלהבות יתרה...

בהצלחה בשמירה על ארץ ישראל, ובעוד אתגרים שנכונו לנו.
אם ניסתכל על העובדות אז הוא לא צריך להאכיל אתיוני-י-ם
5 ילדיו, מה אתם חושבים שאדם שחיתן את כל הילדים שלו עכשיו גם צריך להאכיל את הנשים שלו? ככה שלאותו אדם אין בעיה, הוא צריך להאכיל רק את עצמו + אישתו ומאחר שא"י יותר חשוב מהכבוד אני מזמין אותו לאכול במאיר פנים (בית תמחוי למי שלא יודע). ואם אדם בן 60 לא חסך כלום כל החיים שלו זה לא אומר שהוא צריך להאכיל את הילדים שלו בדם של מתנחלים!

אני גדלתי על הדילמה הזאות בדיוק. אבי הוא איש תקשורת שגדל בבית חילוני בסביבה עשירה מאוד. שהיה צעיר הלך ללמוד בחו"ל וחזר לארץ שהטלווזיה בארץ היתה בחיתוליה. ואבא שלי שהיה לו הרבה פרוטקציות ב2% ששולטים במדינה ככה שממש לא היתה לו בעיה למצוא עבודה. וככה הוא התקדם, עד שחזר בתשובה! פתאום כבר לא רוצים אותו בשום דבר (רבין הכלב הוציא את כל אנשי הימין מהתקשורת)!!!
בא לאבי אדם מאוד מאוד בכיר והסביר לו שאם הוא מוריד את הכיפה הוא מקבל את הסידרה  שלו בחזרה ++!  אני היתי בן 3-4 ועדיין לא היתי מחותן וגם לא האחים שלי! מה היה על אבי לעשות? לאכול חזיר בשביל להאכיל אותי?
ברור שאבא שלי אמר לו שילך לאלף עזלזל! מה שגרם לאבי להיות מובטל שנים. 
גם אני מצטרף ליוני..הפטיש
אתה צריך להסתכל על עבודה במינהל כעבירה!
הם חבורת שודדים שהורסים לאנשים בתים!
וכמו שאם היית עובד במסעדה שפתאום התחילו למכור בה חזיר, גם אם זה העבודה שלך אתה צריך לעזוב, כי כך ה'  ציווה..
זה לא קשור.....אנונימי (פותח)אחרונה
יש דברים שצריך לעשות בלי חשבון יש מבין"???
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה