פורום צעירים מעל עשרים
מכתב פתיחה
למה בנות לא עושות שלוש שנים שירות לאומי?...הרמוניה
קרובה
אני גם חשבתי על זה היום
חחחח חזקהרמוניה
זה מטריד אותי הרבה זמן... היה לי חשק לעשות שלוש רק שאי אפשר וגם לא ברור לי אם זה מקביל לצבא או לא ולמה
למה כן?הודעה
למה לא? זה אחלה דבר וזה אמור להיות מקביל לשירות צבאי לא?הרמוניה
זאת תרומה למדינה מהצד החברתי זה כל ההבדל
גם בצבא אורך שירות חובה לנשים הוא 24 חודשיםחצילוש
אבל רוב התפקידים זה יותר, לא?הרמוניה
אני לא באמת יודעת רק שיש לי חברות ששירתו מעל שנתיים
רק בלוחמה זה יותרהודעה
לא יודעת איך זה היום אולי השתנה עם השנים, אבל בנות בד"כ עושות שנתיים שירות אם הן לא לוחמות.
להיפך, רק בתפקידים מיוחדים זה יותר..חצילוש
ובדרך כלל מתחייבים מראש. אני נוטה להסיק שחלק מחברותייך שירתו בתחום המודיעין- בהרבה מהמסלולים מחייבים בקורס מקדים וזה יכול להוסיף עוד חודשים לשירות.. או שחותמים קבע/הארכת שירות לזמן נוסף. אגב, גם שירות חובה לגברים הוא 32 חודשים.. פחות משלוש שנים...
כן וממה שידוע לי חושבים לקצר את זה אפילו יותרהרמוניה
👍
סתם מיותרהודעה
עדיף שיתרמו לעם ישראל שיקימו בתים כשרים, אחלה התנדבות שמועילה להמשכיות של עם ישראל וקירוב הגאולה.
יש זמן ועת לכל דבר.
דעתי כדעתך
חצילוש
את יודעת את מה באמת צריך לקצר? את השנים המיותרות בתיכוןהרמוניה
בקושי שרדתי 12 שנים
נערים הם אידיאליסטים, הם רוצים לפעול
לא לשבת בכתה כמו...
^^^ ואי כל כךך!!!!לב אוהב
לכולם זה קשהאני זמנית כאן
צריך להיות במסגרת שמתאימה לאופי.
הלשבת 12 שנים בונה המון באישיות ובהכנה לחיים.
הלשבת 12 שנים בונה המון באישיות ובהכנה לחיים.
לדעתי זה מיותר וחוזר על עצמו.. אני אתפשר על 10הרמוניה
אם היו שואלים אותי בהצעת חוק
חוזר על עצמו זה מציאות לא משו..אני זמנית כאן
וזו המציאותהרמוניה
ניסו ללמד אותי דברים חסרי תועלת במקום לתת לי תכלס אחריות ובשלב שהרגשתי הכי מוכנה לעשות רק דיכאו את כל הרצון והוא הלך למקום מקלקל במקום זה
אני יודעת שהרבה אנשים עוברים את זה כן בטוב אבל אני חושבת שנערים הם יותר בוגרים ממה שעושים מהם... ומבגרויות חוץ מתעודה בסוף לא יוצא לבנאדם כלום...
הוא כבר שנים עושה מבחנים רק בשביל שבסוף הוא יוכל להבחן על חומר יותר גדול
ולשכוח ביום שאחרי.
אולי מסגרת חברתית כלשהי והדרכה כן צריך, אבל בגדול נראה לי שאפשר כבר לצאת לחיים ולהרגיש שאתה עושה משהו. העולם היה הרבה יותר טוב אם הנערים האלה שעובדים בפיצריות על חשבון הלימודים היו עושים את זה מתוך מקום של אחריות והבאת המקום שלהם...
זה מה שאני חושבת אבל אולי אני מדברת ממקום אישי מדי אז אשמח לשמוע את דעתך
,,אני זמנית כאן
חשוב מה שאת אומרת.
אני עפה לישון. נמשיך בע"ה מתישהו בהמשך
לילה טוב
אני עפה לישון. נמשיך בע"ה מתישהו בהמשך
לילה טוב
לילה טוב!
הרמוניה
,,שבוע טוב!!אני זמנית כאן
מערכת החינוך היא מערכת גדולה שאמורה לתת מענה למגוון רחב של תלמידים,
אני חושבת שהתפקיד שלנו כאזרחים של המערכת, לדעת לאיפה לשייך את עצמנו,
יש מקומות ששמים דגש מאד רחב על הלימודים, ויש מקומות שלא..
במערכת החינוך מנסים לדייק כל הזמן את הלמידה שתהיה באמת רלוונטית, ולא באוויר,
אני אישית הרגשתי שכל החומר כמעט שלמדתי היה מאד חשוב..
אבל בהחלט יכולה להבין את המקום שלך, כי היה לי חברות שלא הסתדרו עם הלימודים, ובכללי לכולנו לא נעים ללמוד חומר מיותר וזה מתסכל..
לכן, עד שלא יהיה עוד יותר שינוי במערכת החינוך, מה שאנחנו יכולים לעשות זה לבחור להיות במקום שייתן לנו מענה שיהיה לנו טוב.
במקרה שלך, ברוב האולפנות הדגש הוא לא רק על הלימודים יש המון פעילויות חברתיות,
המקומות עם הדגש הלימודי די מוכרות לציבור ומלכתחילה הולכות אליהן בנות שהשאיפות שלהן בהתאם.
אם כרגע את נמצאת במקום שהדגש שלו הוא בעיקר בקטע הלימודי, כדאי לדבר על זה עם המחנכת\המדריכה\הצוות, אולי הם לא מספיק מודעים לזה ואת יכולה ממש לפקוח להם את העיניים. ואם לא בא לך לדבר איתם, תתחילי ליזום בעצמך דברים, זה נותן מלא סיפוק.
מה את אומרת?
תראי את הסרטון הזההרמוניה
,,ראיתיאני זמנית כאן
אני ממש ממש מבינה את המקום הזה שמרגיש שהוא נמדד רק ע"פ ציונים, ושתכלס הוא לא עושה שום דבר משמעותי חוץ מלשנן חומר. זה נורא. זה כ"כ כואב.
אני מרגישה שהמסגרת הקבועה שחייב להגיע אליה, הלימודים שנבחנים עליהם, הם מה שגורמים לנו ללמוד,
עם כל התסכול שבזה, בואי ניקח רגע את החוקים במדינה, אם זה היה רשות, לא היינו ממהרים ליישם אותם, בואי נלך גבוה יותר, התורה שלנו, היא דבר ראשון חובה. זה לא סתם. אנחנו כבני אדם, מה לעשות.. צריכים גבולות, צריכים מערכת. על גבי זה אנחנו בוחרים-והשאיפה היא שאנחנו נבחר לגמרי לבד! שנבחר להיות טובים! שנבחר לקיים מצוות!
בתחילת החיים, אנחנו בעיקר צריכים מסגרת, בואי נתאר לעצמנו את הילדים לא הולכים לבית הספר, אלא מה שהם רוצים ובוחרים, זו טעות.
אנחנו צריכים ללמוד, אנחנו רוצים לתת שווין הזדמנויות לכולם שידעו, שיבינו, שיהיה פה אנשים חכמים וטובים במדינה היהודית שלנו.
אז אחרי י"ב אנחנו ממשיכים הלאה בחיים, אחרי שקיבלנו בסיס חזק.
אני מסכימה איתך שצריך ללמוד דברים מועילים, ושהמורים יעצימו את הדרך, אין ספק.
ההרגשה שלי מהאולפנה שלמדתי בה, שהכינו אותנו מאד לחיים, גם כי הגבילו אותנו (היה אסור סמארטפונים ואין יום שאני לא מודה להם על זה) וגם כי דיברו איתנו על מלא נושאים חשובים, ועשו לנו מלא פעילויות חברתיות ככה שלא הרגשתי את זה.
אבל בהחלט מבינה את המקום שלך, כי אין מושלם
מה היית מציעה לעשות אם היו נותנים לך להחליט על תיק החינוך?
קודם כל זה מעבר לכואב כי זה מה שמחליט לך על העתיד בסוףהרמוניה
זה המדד של איכות החיים שתהיה לבן אדם כמעט... התעודה שלו
אני לא אהבתי את ההשוואה לתורה כי זה לא אותה מסגרת, התורה עושה את הבנאדם, הבית ספר הוא מסגרת שמנהלת אותך מבחינה טכנית ורק אם יש לך מורים שהם גם ערכיים אז הרווחת בנוסף.
את הדברים שבאמת חשוב ללמוד תאמיני לי שיש מספיק זמן ולא צריך להגיע לגיל 18 בשביל זה... חוץ מהיכולת ללמוד ולהקיא חומר בזמן קצר מה בדיוק מדדו כאן?
הייתי מקצרת את התיכון בשנתיים,
עושה את כל הכיתות כיתות קטנות (נגיד עד 20 בכתה), מקצרת את יום הלימודים, מוסיפה שיעורי כלכלת בית, התנהלות כלכלית, אין מבחנים ברוב המקצועות אלא עבודות, יהיו שעות של התנדבות וגם פעילויות חברתיות ושעות מחנכת/ מדריכה. אנגלית ומתמטיקודש לדוגמא ילמדו כמו שאר המקצועות אבל יהיו בין השאר כמגמה (לבחירה). ויותר שעות קודש אגב כי בחיים לא למדתי את כל התנ"ך לדוגמא, ודינים והשקפה... אבל זה כבר לא קשור למערכת החינוך זה רק עוד מקצועות שלא צריכים ללמוד אותם באותה צורה.
בקיצור יותר הכנה מעשית ממבחנים לתעודה.
,,אני זמנית כאן
איכות חיים לא נמדדת בכלל רק ע"פ הכסף, יכולים להיות אנשים עשירים שבקושי רואים בית וילדים. איכות חיים זה מה הבנ"א.
תעודת בגרות זה חשוב מאד, אבל בסופו של דבר כמעט רוב האנשים שרוצים מצליחים להוציא. זה לא איזה משהו גבוה ומנותק.
המסגרת של בית הספר היא חשובה, גם כשהיא טכנית. המון דברים למדנו שם, ורק במבט לאחור מתחילים להבין.. הרבה ממי שאנחנו זה בזכות זה, ונכון, כמו שאמרנו אין מושלם, וצריך ניעור רציני בדברים מסוימים, אבל בית ספר זה טוב בהחלט לדעתי.
הדברים שכתבת מעולים, ובע"ה שנזכה לראות שינוי בקרוב, להתפלל ולעשות את ההשתדלות שלנו
אמן, תודההרמוניה
בכייפאני זמנית כאן
למה בנים עושים 3 שנים צבא?חסדי הים
כי ככה המדינה החליטההרמוניה
^הופה
אני זמנית כאן
הם לא
חופשיה לנפשי
,,אני זמנית כאן
כי זה מיותר כיום. החברה לא בנויה בצורה שזה יהיה תורם גם לבת וגם למדינה.
את יכולה לפרט?הרמוניה
,,אני זמנית כאן
כן.
המטרה של השירות לאומי זה שהבת תתרום לעמ"י אך לא פחות מזה היא גם תיתרם מזה ותרגיש מעורבות במדינה וזה ייתן לה מודעות לתרום את חלקה במהלך החיים בכל מקום שתהיה.
מה שקורה זה, שהיום העולם שלנו מתקדם בצורה מאד מאד מהירה, הכל זמין, הכל בשנייה. ומצד שני אין מספיק כלים להכיל את התהליכים. את העמל והעבודה הקשה.
ואסביר, במדינה יש חוק חינוך חובה ודרישה לתעודת בגרות על מנת להסתדר כאן, על גבי זה צריך תואר שלוקח כמה שנים טובות.
בעולם שלנו היום לעשות 3 שנים שירות בלי גיבוי מלא מהמערכת המדינית זה די לירות לעצמנו ברגלים. מילא אם זה בשילוב של תואר תוך כדי. אבל בצורה של התנדבות בלי הפנים לאן זה לא מסתדר.
תחשבי שהיום הבגרות של ילדים עם כל הטכנולוגיה עולה וכמות המידע נמצאת לכל אחד בזמינות, ליצור מציאות שאנשים תקועים ולא מתקדמים עצמאית ותלוים זה בעיה.
המטרה של השירות לאומי זה שהבת תתרום לעמ"י אך לא פחות מזה היא גם תיתרם מזה ותרגיש מעורבות במדינה וזה ייתן לה מודעות לתרום את חלקה במהלך החיים בכל מקום שתהיה.
מה שקורה זה, שהיום העולם שלנו מתקדם בצורה מאד מאד מהירה, הכל זמין, הכל בשנייה. ומצד שני אין מספיק כלים להכיל את התהליכים. את העמל והעבודה הקשה.
ואסביר, במדינה יש חוק חינוך חובה ודרישה לתעודת בגרות על מנת להסתדר כאן, על גבי זה צריך תואר שלוקח כמה שנים טובות.
בעולם שלנו היום לעשות 3 שנים שירות בלי גיבוי מלא מהמערכת המדינית זה די לירות לעצמנו ברגלים. מילא אם זה בשילוב של תואר תוך כדי. אבל בצורה של התנדבות בלי הפנים לאן זה לא מסתדר.
תחשבי שהיום הבגרות של ילדים עם כל הטכנולוגיה עולה וכמות המידע נמצאת לכל אחד בזמינות, ליצור מציאות שאנשים תקועים ולא מתקדמים עצמאית ותלוים זה בעיה.
תודה.. משהו נשמע לא תקין במציאות הזאתהרמוניה
בשמחה. במציאות ש?אני זמנית כאן
שבלי תואר אתה לא שווה שום דברהרמוניה
שמקצרים את השירות לאומי שלפחות בחיים שלי היו השנתיים הכי יפות
,,אני זמנית כאן
זאת נק' חשובה מה שאת מעלה.
התפיסה של העולם זה שבלי תואר אתה לא שווה שום דבר וזה עצוב. ויש ביקורת על ההתנהלות הזאת.
יש נשים שלומדות לימודי תעודה או עובדות עצמאית או שהבעל מפרנס.
השווי העצמי שלך לא תלוי בזה. נקודה.
השירות זה דבר מדהים כי סוף סוף אתה חי ויוצא ומכיר ונותן וחווה מלא דברים ועצמאי ובוגר. מאמינה שיש לכל שלב את הערך שלו.
הדילמה אן לעשות שנה או שנתיים היא לגמרי של כל אחת. ואם מישהי מרגישה שעוד שנה תהיה לה משמעותית אז בוודאי שיש מקום לחשוב על זה וכו'
התפיסה של העולם זה שבלי תואר אתה לא שווה שום דבר וזה עצוב. ויש ביקורת על ההתנהלות הזאת.
יש נשים שלומדות לימודי תעודה או עובדות עצמאית או שהבעל מפרנס.
השווי העצמי שלך לא תלוי בזה. נקודה.
השירות זה דבר מדהים כי סוף סוף אתה חי ויוצא ומכיר ונותן וחווה מלא דברים ועצמאי ובוגר. מאמינה שיש לכל שלב את הערך שלו.
הדילמה אן לעשות שנה או שנתיים היא לגמרי של כל אחת. ואם מישהי מרגישה שעוד שנה תהיה לה משמעותית אז בוודאי שיש מקום לחשוב על זה וכו'
תודה!הרמוניה
,,רציתי להוסיף ש..אני זמנית כאן
דיברתי על הנק' של התואר ביחס ל-3 שנים שירות,
אבל..
יש דברים חשובים מאד שגם כן לא מסתדרים ביחד עם השירות הארוך כמו,
ביסוס העולם התורני של הבת-מדרשה..
חשיבות הקמת בית בעמ"י.. הרב מלמד מדבר על זה ממש ואני מכירה אישית בנות שהתחתנו ישר אחרי שירות כי מי שרוצה משפחה גדולה צריכה לקחת בחשבון את הגיל..
אז לי מרגיש שזה לא מסתדר ככה עם 3 שנים שירות, אז טוב שזה לא ככה לבנות..
לבנות שירות אין מניעה לעזוב אחרי שנה אחתחופשיה לנפשי
יש רק מניעה להאריך

תפרטי?אני זמנית כאן
בנות עושות שנה כי הן רוצות להתחיל ללמוד\ללכת למדרשה\לטייל
מסכימה שיש גם תופעה של להאריך.. אבל לא רק
בנות יכולות לעזוב את מקום השירות אחרי שנה אחתחופשיה לנפשי
(למעט תקנים מאוד ספציפים שמתחייבים בהם לשנתיים) אבל בניגוד לצבא בנות שירות לא יכולות לחתום קבע(והייתי עושה את זה אם הייתי יכולה, למעשה אם יש סיבה שהייתי מתגייסת אפילו שאני שחורה ונגד הייתי עושה את זה בגלל זה)
...אור וחיים
לא הבנתי מה ההבדל לדעתך בין בנות לבנים? למה זה לא טוב דווקא לבנות?
למה שלא נאמר שגם נקצר לבנים את זמן השירות כדי שיקימו בתים וישתלבו בשוק העבודה?
כי אצל בנות הפוריות נגמרת בשלב מסויםחופשיה לנפשי
אצל בנים לא🤷🏻♀️
גם אצל בניםחדשכאן
☠️
ממש אין שום השוואה וצריך לומר את זהחצילוש
אצל נשים- מתחילה ירידה מינורית כבר בגיל 25 (לא משהו שמשפיע בפועל לרוב) ורואים חד משמעית עקומה חדה יורדת אחרי גיל 35. למעשה, הסיכוי של אישה שאינה ולדנית להיקלט באופן ספונטני וטבעי להריון אחרי גיל 42 הוא באיזור ה1%...
אישה ולדנית הכוונהחצילוש
אישה שילדה כבר ברצף מבפר ילדים והמערכת יותר "משומנת" אצלה
חשוב שמילאת את חובתך הציבוריתחדשכאן
והשמעת את קולך
תודה לך!
תודה לך!
בשמחה נשמהחצילוש
באיזה גיל זה מתחיל לרדת תזכיר לי?חופשיה לנפשי
משתנהחדשכאן
הגיל הולך ועולה ככל שתוחלת החיים עולה
חיחיחופשיה לנפשי
...אור וחיים
עוד שנה שנתיים שירות לאומי לא ישנו יותר מידי בעניין הזה. היא עדיין תהיה מספיק צעירה בשביל להוליד.
מסכימה. השאלה מה נכון לא מבחינת "ההספק"חצילוש
לי לא אכפתחופשיה לנפשי
אמא שלי התחתנה בגיל 29
זה פשוט אחד התירוצים העיקריים (וסורי-גם אחד המעצבנים והמגוחכים בעיניי) שאני שומעת הרבה
זה פשוט אחד התירוצים העיקריים (וסורי-גם אחד המעצבנים והמגוחכים בעיניי) שאני שומעת הרבה
,,אני זמנית כאן
@חופשיה לנפשי ענתה מהעניין של הילודה, שזה אחת הסיבות החשובות, כי בסופו של דבר העניין זה שיקומו פה בתים בעמ"י.
בנוסף לזה, יש עוד הבדל בין בנים לבנות שלבנים יש מסלולים מקוצרים ושווים (לא בכל מקום ולא בכל מקצוע) כי הם מגיעים מישיבות ועסוקים בעיקר בלימוד תורה, ככה שהכניסה שלהם לשוק העבודה מהירה יותר מבנות (אולי יתחילו להתחשב גם בבנות מדרשה?) בנות גם רוצות להרגיש יציבות כלכלית כלשהי, ולהן זה לוקח יותר זמן.
...אור וחיים
איך הכניסה שלהם לשוק העבודה יותר מהירה מבנות? אני לא מכיר כל כך מסלולים כאלה, חוץ מהוראה בחלק מהישיבות, שזה נותן מענה רק לחלק קטן מהבחורים שזה מעניין אותם. הרוב מתחילים ללמוד תואר אחרי הישיבה, שזה מינימום בגיל 23, אם לא יותר מאוחר.
ממה שאני מכיר, לוקח יותר זמן לבנים להשתלב בשוק העבודה, בטח במקרה שהם למדו בישיבה. אמנם הם יכולים לעבוד גם בעבודות שלא דורשות תואר, אבל להיות עם מקצוע רציני לוקח יותר זמן.
והרבה פעמים זה גם יגרום להם להקים בית יותר מאוחר.
מאותה סיבה שחיילות לא עושות 3 שנות שירותחופשיה לנפשי
אגב-קיצרו גם לבנים
כי גם לפמיניסטיות ולתקשורת ולמי שאת רוצה ברוררדיאק2עצשן
שבת היא לא בן וכל שנה שהיא מפסידה מחיי משפחה היא קריטית וחשוב לאפשר לה להתחתן או להתחיל תואר לפחות.
ואם את מצליחה להשתחרר מהתפיסה של שירות לאומי, אז הייתי ממליץ לרדת לשנה אחת או כלל לא שירות לאומי וישר תואר/חתונה.
כבר שמעתי כל כך הרבה בנות שידעו להגיד בדיעבד כמה השירות הלאומי שלהן היה בזבוז זמן, או בזבוז כסף למדינה, או חסרונות אחרים כמו לשמוע דברים ולהיות במקומות שמצטערים עליהם.
ואני לא נגד שירות לאומי או צבאי.
אני פשוט בעד להקים משפחה של תורה ולדאוג לכלכלת המדינה.
ויש אנשים יחידי סגולה (נניח 20%, אבל לא בדקתי) שמצליחים לעשות שירות לאומי או צבאי מועיל בהחלט וכל השאר סתם מסמנים וי על תרומה למדינה.
הרבנים שאני מכיר מתנגדים לשירות לאומי (וקל וחומר לצבאי לבנות) וממליצים על כך באופן אישי למקרים מסוימים שנדרשת התפתחות אישית (אבל באת לתרום למדינה, לא?!) או חשש מתקיעה בחיים (אבל את העיקר המשמעותי של הזכויות גם שנה אחת מקנה).
וצריך לא להתפתות לתאוה שכל אחד רוצה להגיד שהוא (היא) יחיד סגולה שדוקא הוא יהיה מאלה שתורמים ודוקא הוא צריך את זה לאישיות שלו.
אנשים ונשים יורדים על שירות לאומי כשמגיעים לגיל 30. זה משעשע לראות את המבט האידיאליסטי של ילדה (וילד) שלא מבינים מהחיים שלהם ועובדים קשה כמו מטחנת מים (או גרוע מזה מתבטלים ובטוחים שמועילים) וזה עושה להם טוב.
ויש לי עוד המון מה לכתוב, אך אולי את בכלל לא רוצה לקרוא.
גילוי נאות: הכותב עשה שירות צבאי ארוך מהסדר למרות שחשב שלא יתגייס, אלא ילמד תורה כעשור, עד שמנסיבות משפחתיות הרגיש שמחמם את הכסא בישיבה (אחרי שנים לא מועטות כלל שניצל את הזמן). בשלב זה כבר לחמם את הכסא בצבא. היה לו המון אור של שליחות בעיניים, המון רצון לעזור לחיילים דתיים, המון רצון לקרב רחוקים, המון רצון למלא את תפקידו בצורה הטובה ביותר,
ובכל זאת האריך שירות מעל הרגיל בציבור (בטח לגילו) רק בגלל המשכורת... שאיפשרה לחיות וללמוד תורה ותואר. השירות עצמו היה פח.
מערכת קשה שלא נותנת לך לקדם שום דבר - העיקר תגיש דוחות, תשמור על שקט תעשייתי, תביא ציונים טובים ליחידה וכו'. אני לא פחות אידאליסט מהרב פרץ איינהורן, אבל הוא הצליח ואני לא. וכל מי שאני מכיר חווה את אותה אכזבה. ש(אולי) האמין שהוא יכול לתרום בצבא/שירות לאומי, וגילה שלא.
אני אעצור את עצמי בכל זאת,למרות שאני חושש ששוב לא שכנעתי ועוד אחת הולכת ליפול לטעות של שנתיים שירות.
ואם את מצליחה להשתחרר מהתפיסה של שירות לאומי, אז הייתי ממליץ לרדת לשנה אחת או כלל לא שירות לאומי וישר תואר/חתונה.
כבר שמעתי כל כך הרבה בנות שידעו להגיד בדיעבד כמה השירות הלאומי שלהן היה בזבוז זמן, או בזבוז כסף למדינה, או חסרונות אחרים כמו לשמוע דברים ולהיות במקומות שמצטערים עליהם.
ואני לא נגד שירות לאומי או צבאי.
אני פשוט בעד להקים משפחה של תורה ולדאוג לכלכלת המדינה.
ויש אנשים יחידי סגולה (נניח 20%, אבל לא בדקתי) שמצליחים לעשות שירות לאומי או צבאי מועיל בהחלט וכל השאר סתם מסמנים וי על תרומה למדינה.
הרבנים שאני מכיר מתנגדים לשירות לאומי (וקל וחומר לצבאי לבנות) וממליצים על כך באופן אישי למקרים מסוימים שנדרשת התפתחות אישית (אבל באת לתרום למדינה, לא?!) או חשש מתקיעה בחיים (אבל את העיקר המשמעותי של הזכויות גם שנה אחת מקנה).
וצריך לא להתפתות לתאוה שכל אחד רוצה להגיד שהוא (היא) יחיד סגולה שדוקא הוא יהיה מאלה שתורמים ודוקא הוא צריך את זה לאישיות שלו.
אנשים ונשים יורדים על שירות לאומי כשמגיעים לגיל 30. זה משעשע לראות את המבט האידיאליסטי של ילדה (וילד) שלא מבינים מהחיים שלהם ועובדים קשה כמו מטחנת מים (או גרוע מזה מתבטלים ובטוחים שמועילים) וזה עושה להם טוב.
ויש לי עוד המון מה לכתוב, אך אולי את בכלל לא רוצה לקרוא.
גילוי נאות: הכותב עשה שירות צבאי ארוך מהסדר למרות שחשב שלא יתגייס, אלא ילמד תורה כעשור, עד שמנסיבות משפחתיות הרגיש שמחמם את הכסא בישיבה (אחרי שנים לא מועטות כלל שניצל את הזמן). בשלב זה כבר לחמם את הכסא בצבא. היה לו המון אור של שליחות בעיניים, המון רצון לעזור לחיילים דתיים, המון רצון לקרב רחוקים, המון רצון למלא את תפקידו בצורה הטובה ביותר,
ובכל זאת האריך שירות מעל הרגיל בציבור (בטח לגילו) רק בגלל המשכורת... שאיפשרה לחיות וללמוד תורה ותואר. השירות עצמו היה פח.
מערכת קשה שלא נותנת לך לקדם שום דבר - העיקר תגיש דוחות, תשמור על שקט תעשייתי, תביא ציונים טובים ליחידה וכו'. אני לא פחות אידאליסט מהרב פרץ איינהורן, אבל הוא הצליח ואני לא. וכל מי שאני מכיר חווה את אותה אכזבה. ש(אולי) האמין שהוא יכול לתרום בצבא/שירות לאומי, וגילה שלא.
אני אעצור את עצמי בכל זאת,למרות שאני חושש ששוב לא שכנעתי ועוד אחת הולכת ליפול לטעות של שנתיים שירות.
אני עשיתי שירות לאומי שנתייםחופשיה לנפשי
חושבת שזה בזבוז זמן וכסף למדינה ועדיין אלה היו השנתיים הכי מוצלחות שלי והייתי חוזרת על זה שוב גם 20 פעמים
טוב אני מכיר בנות כמוךרדיאק2עצשן
אבל אחיות שלי ואישתי וגיסתי מתחרטות וחמותי יורדת על גיסתי השניה (בתה) שעשתה שנתיים.
ויופי שעשית שנתיים בשביך עצמך! תהני! אם תחזרי על זה עוד 20 פעם לא בדיוק תתרמי לכלכלה ולא יודע איך עם גידול הילדים. ובעולם המודרני שנתיים = ילד (אלא אם את נשואה בשירות הלאומי, אבל...).
ואני מסתייג שכנראה יש בנות שעדיין לא בשלות (תמיד חשבתי שבנות מתבגרות שנה לפני בנים 😧, בגיל 12) וצריכות שירות לאומי שנה/תיים, אבל נדיר. ובטח לא שלוש. שילכו לטיפול נפשי במקום...
ויופי שעשית שנתיים בשביך עצמך! תהני! אם תחזרי על זה עוד 20 פעם לא בדיוק תתרמי לכלכלה ולא יודע איך עם גידול הילדים. ובעולם המודרני שנתיים = ילד (אלא אם את נשואה בשירות הלאומי, אבל...).
ואני מסתייג שכנראה יש בנות שעדיין לא בשלות (תמיד חשבתי שבנות מתבגרות שנה לפני בנים 😧, בגיל 12) וצריכות שירות לאומי שנה/תיים, אבל נדיר. ובטח לא שלוש. שילכו לטיפול נפשי במקום...
רוב הבנות שאני מכירה שעשו שנתיים עשו את זה פחות בשביל התרומהחופשיה לנפשי
הגדולה ויותר כי הן פשוט נהנו ולא ידעו מה הן רוצות לעשות הלאה(ואני מכירה מעט שעשו שנתיים)
סליחה באמת שאכפת לי קודם מעצמי ואחר כך מהמדינה
סליחה באמת שאכפת לי קודם מעצמי ואחר כך מהמדינה
אל תתנצלירדיאק2עצשן
פשוט אם הדיון זה תרומה לכלכלה של המדינה אז את יכולה להתנצל למדינה.
אם זה הכלכלה שלך, והילדים שלך, אז שווה לחשוב פעמיים למה השנתיים המוצלחות והמהנות הן שוות ילד אחד פחות, או כלכלה קשה יותר.
ואם זה בשביל הבגרות והבשלות, אז כבר כתבתי למעלה שאני לא מבין.
גם לא מבין בנים שנוסעים להודו או מסמנוים על ישיבה כדי להבשיל. עוד פחות מבין את הבנות שמתרברבות שהן בשלות למצוות שנה לפני בנים. מבין בנים שלומדים תורה בתור ערך שקודם למשפחה. מבין בנים ובנות שמתגייסים לתפקיד בצבא שרק הם יכולים לתרום בו (בלי לדון בבעיות שקיימות בעיקר אצל בנות). מבין אנשים שמתקשים ללכת נגד העדר (אני שעשיתי צבא, או אישתי שעשתה שנה שרות).
איכשהו 2 מתוך 3 בנות חושבות שהן סיימו תיכון לא בשלות (סטטיסטיקה שהמצאתי), וזה נשמע לי לא הגיוני. סתם כי אני הרגשתי בשל כבר מהשישית, וחשבתי שלבנות זה אמור לבוא שנה קודם.
ובוודאי שאחת מבעיות הדור היא חיפוש עצמי מוגזם ובשלות יתר של אבוקדו.
אז זה שזו בעיה של הדור והעדר, אני מקבל ומבין מי שנכנע לה, אבל לא אידיאלי מבחינתי. שישברו ת'ראש למצוא דרך מהחרה יותר להבשיל. הגאןלה על הכתפיים שלנו. לא רוצה לחכות שנתיים שלוש.
אני כותב בתוקפנות וציניות, כי לא היה לי כוח להיות נחמד,
לכן אני מתנצל אם פגעתי, או אמרתי משהו רע, או זלזלתי.
יש לי חסרונות שלי, והרבה, והגיוני שאני טועה, וגם אם צודק, מבין את האחרים שלא בדיוק קל להם,
ובכלל אני מאמין שלמרות שכתבת שאכפת לך קודם מעצמך היית צינית, ואת סופר צדיקה ואידיאליסטית (בכל זאת בחרת ערוץ 7... וגם את ישראלית ואפילו יהודיה) ופשוט היה ארוך לך להסביר או כמובן מאליו למה נכון לדאוג קודם לעצמך (גם לי זה ברור באבל לא יודע מה הסחבות שלך. כל אחד וסיבותיו).
אז תדעי שאני אוהב אותך ❤ (הייתי כותב ככה גם לבן, אבל מתנצל אם זה לא צנוע מבחינתך. מבחינתי לא במקום שאני לא אגיד את זה ליהודי שאולי גרמת לו להרגיש שאני לא אוהב אותו).
ושמח בבחירות שלך.
אם זה הכלכלה שלך, והילדים שלך, אז שווה לחשוב פעמיים למה השנתיים המוצלחות והמהנות הן שוות ילד אחד פחות, או כלכלה קשה יותר.
ואם זה בשביל הבגרות והבשלות, אז כבר כתבתי למעלה שאני לא מבין.
גם לא מבין בנים שנוסעים להודו או מסמנוים על ישיבה כדי להבשיל. עוד פחות מבין את הבנות שמתרברבות שהן בשלות למצוות שנה לפני בנים. מבין בנים שלומדים תורה בתור ערך שקודם למשפחה. מבין בנים ובנות שמתגייסים לתפקיד בצבא שרק הם יכולים לתרום בו (בלי לדון בבעיות שקיימות בעיקר אצל בנות). מבין אנשים שמתקשים ללכת נגד העדר (אני שעשיתי צבא, או אישתי שעשתה שנה שרות).
איכשהו 2 מתוך 3 בנות חושבות שהן סיימו תיכון לא בשלות (סטטיסטיקה שהמצאתי), וזה נשמע לי לא הגיוני. סתם כי אני הרגשתי בשל כבר מהשישית, וחשבתי שלבנות זה אמור לבוא שנה קודם.
ובוודאי שאחת מבעיות הדור היא חיפוש עצמי מוגזם ובשלות יתר של אבוקדו.
אז זה שזו בעיה של הדור והעדר, אני מקבל ומבין מי שנכנע לה, אבל לא אידיאלי מבחינתי. שישברו ת'ראש למצוא דרך מהחרה יותר להבשיל. הגאןלה על הכתפיים שלנו. לא רוצה לחכות שנתיים שלוש.
אני כותב בתוקפנות וציניות, כי לא היה לי כוח להיות נחמד,
לכן אני מתנצל אם פגעתי, או אמרתי משהו רע, או זלזלתי.
יש לי חסרונות שלי, והרבה, והגיוני שאני טועה, וגם אם צודק, מבין את האחרים שלא בדיוק קל להם,
ובכלל אני מאמין שלמרות שכתבת שאכפת לך קודם מעצמך היית צינית, ואת סופר צדיקה ואידיאליסטית (בכל זאת בחרת ערוץ 7... וגם את ישראלית ואפילו יהודיה) ופשוט היה ארוך לך להסביר או כמובן מאליו למה נכון לדאוג קודם לעצמך (גם לי זה ברור באבל לא יודע מה הסחבות שלך. כל אחד וסיבותיו).
אז תדעי שאני אוהב אותך ❤ (הייתי כותב ככה גם לבן, אבל מתנצל אם זה לא צנוע מבחינתך. מבחינתי לא במקום שאני לא אגיד את זה ליהודי שאולי גרמת לו להרגיש שאני לא אוהב אותו).
ושמח בבחירות שלך.
אני מאוד לא הייתי צינית כשכתבתי שקודם אכפת לי מעצמיחופשיה לנפשי
(זה בכלל לא שלילי בעיניי, זה חלק מהותי בחיים שלנו)
לגבי השאר(בגרות וכו) זה כל כך אינדיווידואלי ותיכון זה הדבר האחרון שמפתח בגרות או נותן איזושהי הכנה לחיים
לגבי השאר(בגרות וכו) זה כל כך אינדיווידואלי ותיכון זה הדבר האחרון שמפתח בגרות או נותן איזושהי הכנה לחיים
התכוונתי שהיחת צינית שביקשת סליחה על כךרדיאק2עצשן
ושוב, כתבתי כבר למה אני לא מבין את עניין הבגרות. אז אולי הבעיה החא אצלי שאני לא מבין. ואולי אין לי בעיה וכמובן את לא צריכה להסכים.
אז זה כל העניין? רק לעשות משהו שמועיל ל"מסלול של החיים"?הרמוניה
אני בחיים לא הייתי הולכת לאוניברסיטה ישר אחרי י"ב. צריכים הפסקה בין שתי המסגרות האלה זה מירוץ משוגע
אתה מדבר על בשלות להקים משפחה אבל אין לך איך לעמוד על הרגליים כלכלית אפילו רק בשביל עצמך...
השירות בשביל הבנות הוא מעבר הדרגתי לחיים והוא בונה אותן מאוד ממה שאני ראיתי... בת לפני שירות ואחרי שירות זה תמיד לא אותו דבר. גם מהצד שבונים קומה וגם מהצד שמשתנים בעקבות החשיפה לעולם (ואלו שני דברים נפרדים- הראשון קשור לכל שירות והשני קשור לאיפה שעושים שירות). בנות עושות דברים משמעותיים בשירות שלהם גם אם זה בבית ספר יסודי (למרות הסטיגמה! *ולא עשיתי יסודי אבל יודעת) וגם עצם זה שהן מועסקות בשכר נמוך זה חוסך למדינה ממה שידוע לי... ועצם היציאה מהארבע אמות שלך הם דבר ממש חשוב במקום להמשיך להתעסק במסגרת הפרטית של החיים שלי. השלב הזה בחיים גם מאפשר להם לבוא עם מירב הכוחות, כי יש להן זמן, ויש להן כמויות של לב וההשקעה של בת שירות במה שהיא עושה זה נכס לה ולמי שהיא נותנת לו. ואפילו אם היא לא באה בגישה כזאת, עצם הגיל הצעיר מביא רוח אחרת למקום.
אני חושבת שהמשמעות היא בדברים הקטנים האלה, לא בעצם התפקיד שהיא עושה.
ואתה יודע מה? גם אני בגיל 16 הרגשתי כבר בשלה והיום כמעט לא.. קשה להאמין לזה שבגיל 16 הייתי יותר בוגרת ממה שאני היום אבל זה קרה. נראה לי שהגיל הזה הוא גיל שאתה כבר עם כלים לממש את מה שלמדת כל החיים, אבל מאז נהרסה לי התמימות וגם ככל שאתה נכנס לחיים אתה מתחיל לקבל מבט יותר מחובר לקרקע ולהתעסק במה שדורשים ממך אז זה נהיה פחות ופחות פשוט
מסקנה: לקצר את התיכון או לשנות את המסגרת שלו. שהכניסה לחיים האמיתיים תהיה מוקדמת יותר, מאוזנת ובנחת ולא תיכון מטומטם ואז בום, תתחיל לרדוף ולבנות תעתיד שלך לפני שיהיה מאוחר כבר.
אני לא אתווכח עם הסברות שאת מעלהרדיאק2עצשן
הכל נשמע נכון, ואולי גם אני הייתי אומר את אותם הדברים.
אני יכול להתווכח, אבל הוויכוח לא יסתיים.
אני חושש להתחיל לדבר ממרום גילי, כי אולי את בכלל גדולה ממני (אמנם ממש לא נראה לי).
ובכל זאת.
הסברות שאת מעלה הן יפות, אבל שמתי לב, בעולם של המבוגרים שנמצאים סביבי (לא שאני מבוגר. אני מדבר על המבוגרים שסביבי), יש המון דיבור על הבזבוז של השנים שאחרי התיכון. המון זלזול בבנות שירות (וחיילים). לא בקטע רע מעריכים את הרצון, הכוחות והיוזמות והכל, אבל בפועל יש לי קרוב משפחה אחד בתפקיד בבית חולים שמשתגע מבנות השרות שמתחלפות לו שם ובטוחות שמועילות. יש לי לא מעט קרובות משפחה שעובדות בבתי ספר (מורות, מנהלת) ומרגישות שאי אפשר לסמוך על בנות שירות. יש לי אישה, אחיות וגיסות שמצטערות על השירות שלהן (בגילאי 30+), לא רק בגלל התוכן שלו, אלא גם בגלל שהם רואות היום כמה היה מקל על שנות הנישואין הראשונות שלהן אם הן היו מתחילות את התואר שנה קודם למשל.
אני גם מכיר פחות מהמשפחה אלא יותר מחברים או מקרובים רחוקים, בנות שלא עשו שירות לאומי כלל אלא התחילו ישר אוניברסיטה או נישואים והן לא מתארות כלל את הקושי של להזרק לחיים פתאום בלי שום הדרגתיות.
שוב, אני לגמרי מסכים עם הסברות.
אני רק אומר, אפשר לדבר הרבה, ואפשר לראות מה המציאות. להאמין למבוגרים שבאים ומספרים לך שמנקודת המבט שלהם חבל על שנתיים שירות ואולי גם על שנה אחת.
וכמובן, גם עם המבוגרים אפשר להתווכח. יכול להיות שהם טועים והם לא יודעים להעריך מה השנים האלו עשו להם.
אני יכול להגיד גם שצעירים צוחקים על החשבון שכל שנתיים מאוחרות יותר של נישואים זה ילד אחד פחות. בפועל, המון מבוגרים אומרים שזה ככה. אני מכיר בתוך המשפחה שלי כמה סיפורים כאלה שזה היה ממש שחור ולבן שזה ילד אחד פחות. ושוב, האם אנחנו מפעל ליצור ילדים? לאו דוקא. אולי אמא שעשתה שירות לאומי שנתיים ומגדלת 5 ילדים (או 15) היא אמא טובה יותר מאמא שיש לה ילד אחד יותר. אין לי באמת תשובה לזה. אני רק אומר את מה שהאנשים שסביבי משדרים (והמון רבנים, מדריכים, יועצים וכלכלנים).
לא צריך כל דבר לסמוך רק על ההגיון של עצמך ולהמציא את הגלגל.
מותר גם להסתמך על מבוגרים, רבנים וחכמים.
טובהרמוניה
אתה בהחלט אומר דברים הגיוניים. בהחלט.
במקרה שלי כנראה הייתי עושה שנת חופש ועבודה או משהו בסגנון, לא הולכת ללמוד או מתחתנת ולכן אני שמחה על זה שלפחות עשיתי משהו שנתן לי סיפוק, אולי זה בשביל אנשים יותר אידיאליסטים או רציניים מה שאתה אומר.
ובקשר לתרומה למדינה- הכנסת לי ספקות למרות שעדיין אני מעריכה שזה תורם במשהו, השאלה מה יותר רצוי.
בעיני שנה עבודה יכולה להיות יותר טובה משנת שירות לאומירדיאק2עצשן
אבל עבודה ברצינות. משרה מלאה.
לחסוך 2000-3000 בחודש (תלוי אם נמצאים אצל ההורים וכו').
תורם לכלכלה.
מכין אותך לחיים האמיתיים באמת (מלמד אותך מה זה עבודה ולא קייטנה. למשל בצבא עשיתי קייטנה. אני לא מרגיש מוכן לעולם העבודה בכלל... מרגיש שאני מפחד לחפש עבודה).
חוסך כמה עשרות אלפים שבבוא העת יעזרו לך למשל לקנות דירה.
מתרגל לחשיבה של חיסכון והשקעה (כן. לשים את החיסכון הזה בהשקעה ולהתחיל להבין ולהתרגל לעולם הזה בגיל צריך).
חוסך לפנסיה (מי שמבין את אפקט ריבית דריבית מבין כמה משמעתי משכורת של גיל 18 שצוברת לפנסיה, אפילו אם היא רק 3000-5000 בחודש).
אם את גרה מחוץ לבית ההורים בשנה זו אז גם מלמד אותך משהו על להיות עצמאית.
אני לא ממליץ על זה במאה אחוז, אבל בהחלט הרבה יותר טוב בעיני משנת שירות, כי את בטוח תנצלי את השנה זהו יותר טוב.
אני ממליץ על זה בשביל מי שהרגישה שהיא לא בשלה מספיק לחיים ולא מצאה דרך טובה יותר להבשיל.
אבל הכי טוב לקפוץ למים. הם לא כאלה צוננים.
ואולי אני אידיאליסט מידי, אבל כשפתחת את השירשור לא כתבת שאת לא מחפש תשובה אידיאליסטית...
אשכרה כל מה שאמרו לי באולפנה הכל חרטההרמוניה
חבל לא למדתי בסמינר
וואי פתחת לי כל כך הרבה נושאיםהרמוניה
מה זה שירות לא מועיל
וכמה באמת זה תורם למדינה
וכמה המתנדבים עצמם זקוקים לזמן הזה... זה רק מחזק את זה אצלי שצריך לסיים את התיכון יותר מוקדם
*ואני חושבת שיש גם הבדל בין שר"ל ששם זה תלוי תקן לבין צה"ל ששם באמת זאת מערכת דפוקה והרבה יותר קשה להוזיז משהו באמת
השאלה היא למה הן עושות בכללימ''ל
עוד אחד שפוי 👏רדיאק2עצשן
^^^^יש לי הסברים חלקיים, אבל מסכים עקרוניתהסטורי
וואו איך זכרת שהגבת את התגובה הזאת?צהרים
🤷🏻♂️ימ''ל
😂חדשכאן
כי הוא ימל 💁🏻♂️
מה זה ימ"ל בכלל?הרמוניה
יש הסבר כתוב לזה?חדשכאן
@חביב שזורם
הדמות כמובן..
הדמות כמובן..
ימ"ל= יוסי, מה לעזאזל?חביב שזורם
תאמיני לי שאת לא רוצה לדעתימ''ל
עד היום אני מצטער על הרגע שהכרתי אותו.
לא הבנתי כלום...הרמוניה
^^^^^^^^אליזבת'
כי למי יש כוח להיות אזרח בגיל 18?חופשיה לנפשי
לא ממש הבנתי מה זה פוגע כלכלית במדינההרמוניה
ובד"כ בנות שירות זה לא במקום תפקידים משמעותיים אלא בנוסף, או שהן עוברות הדרכה מתאימה אז לא יודעת כמה זאת נקודה שמשפיעה על התוצאות לדעתי העומסים וכל זה קשורים להתנהלות בלי קשר לשר"ל
ואני אשמח לשמוע מה דעתך אז זה כל העניין? רק לעשות משהו שמועיל ל"מסלול של החיים"? - צעירים מעל עשרים
זה עולה המון המון כסףחופשיה לנפשי
זה משתלם להם עדיין... הם מעסיקים אותנו באיזה שקל לשעההרמוניה
לא באמתקפיץ
כי ההכשרה שלך עולה כסף, והדירה עולה כסף, וכל המערך ניהול של העמותה שאת מתנדבת דרכה עולה כסף...
עדיין. זה משתלם להם וודאי והם לא היו עושים את זה אם לאהרמוניה
זה פשוט לא משתלםימ''ל
העלות של החזקת בת שירות + עיכוב כניסה שלה לשוק העבודה לא יותר זולה מלשלם לעובד. את יכולה לראות בקישור שצירפתי מדה מרקר (שם אפילו לא מכניסים את העלות של המגורים ושאר התקציבים של עמותות השירות הלאומי...).
והרבה מהתקנים הם מיותרים ומשתמשים בהם בבזבזנות כי זה *כביכול* כוח עבודה חינמי.
והרבה מהתקנים הם מיותרים ומשתמשים בהם בבזבזנות כי זה *כביכול* כוח עבודה חינמי.
אז מזעזעהרמוניה
אני מתחילה להרגיש שהוליכו אותי שולל
למה לא מפרסמים את זה? לפחות לרבנים של האולפנות
ההסבר לזהימ''ל
לדעתי, הוא בחלק השני של מה שכתבתי בתגובה ההיא.
שיש ערך ציוני/לאומי בשירות לעם - אז כאילו תורמים שנתיים מהחיים, למרות שלמעשה זו לא תרומה אלא להפך. נטו עשייה כדי לעשות.
עושים את זה בשביל החינוך לתרום, לדעתי זה פשוט חינוך לטמטום.
שיש ערך ציוני/לאומי בשירות לעם - אז כאילו תורמים שנתיים מהחיים, למרות שלמעשה זו לא תרומה אלא להפך. נטו עשייה כדי לעשות.
עושים את זה בשביל החינוך לתרום, לדעתי זה פשוט חינוך לטמטום.
😲🤐הרמוניה
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^לב אוהב
גם אני הרגשתי ככה ש"גיליתי" את זהלב אוהב
ולא הבנתי לא לא מפסיקים לפמפם על שירות לאומי
מבלי להראות גם את הצד השני...
סתם איזה אידאל שנכנס עמוק לתודעה של הציבור הדתי לאומי...
בלי שבאמת הוא כזה מועיל כמו שמנסים לייצג אותו...
זה לא מצחיק אני באמת חטפתי עכשיו בוםהרמוניה
תמיד שנאתי סמינריונים כי ידעתי שהם עפים על עצמם כאילו הולכים להציל את עולם, פשוט נגעלתי מזה כמה דיבורים בשמיים
עכשיו אני מבינה למה היו צריכים את כל התעמולה
ואי...לב אוהב
פעם הייתי יוצאת על אנשים שלא עשו שירות לאומי ולא "תרמו" למדינה...
זה לא אשמתך בכללהרמוניה
טוב. ממש לא מסכימה עם כל הנאמר פה...רות א
חיממתם אותי
אז ככה- אני ממש בעד ש"ל, ומי שרוצה לעשות שנתיים, מעולה כל הכבוד לה. אני יודעת שמבחינה כלכלית זה עולה למדינה הרבה, אז מה? אני באמת חושבת שזאת שנה\ שנתיים משמעותיות מאוד!! ובחברה ממנה אני מגיעה כולן עשו, ולכולן זה היו שנים משמעותיות ואף אחת לא מתחרטת. ש"ל זה בנות שמתנדבות, שיוצאות לעצמאות, תורמות.. ויש מקומות של שירות שמשלבים מדרשה שזה בכלל טוב. (וגם יש בנות שהש"ל עוזר להן אח'כ בבחירת מקצוע.. למשל אם התנדבו עם חנ'מ אח'כ הן לומדות את התחום).
ממש לא מסכימה עם הטענה הזאת, שבמקום זה בנות יתחילו לימודים.. יאלה מה הלחץ ללמוד בגיל 18? מה גם שהרוב לא יודעות מה הן רוצות ללמוד.. רק עכשיו סיימו את האולפנא, לא קורה כלום אם בת מתחילה ללמוד בגיל 20-21.. (בואו, גברים מתחילים ללמוד יותר מאוחר מזה בגלל הצבא\ ישיבה)
אם יש בת שלא רוצה לעשות שירות, ורוצה להתחיל ללמוד שתעשה את זה. בעיני זה ממש חבל.
אני באופן אישי לא אוהבת את הלחץ שיש בציבור הדתי. לא לכולם מתאים\ יש רצון להתחתן מוקדם. הכל טוב. (וגם אם יש רצון בגיל מוקדם זה לא שבהכרח זה יקרה..) אז נכון, אני לא אומרת להקצין את זה כמו בציבור הלא דתי, ששם הדברים נעשים תמיד בגיל מאוחר יותר, אבל גם לא מבינה מה הלחץ.
ממש צרם לי הזלזול במשמעות של ש"ל. באמת. אני בהחלט חושבת שכל מי שמסביבי שעשתה שירות הייתה משמעותית. בטח בנות שעשו שירות בתפוצות, בנות שהיו במרכזים להעמקת יהדות שהנגישו את הדת, בטח קומונריות , בנות שעובדות עם חנ'מ..
(אני לא מתעלמת מבעיות שיכולות להיות בש"ל אבל בעיני זה מיעוט של בנות שקורה להן דברים, וסה"כ אם הולכים למקום טוב עם ליווי לא אמור להיות בעיה).
זה בעיקר בגלל שחצי(אם לא רוב) תקני השירות פשוט עולים יותרחופשיה לנפשי
מאשר מועילים
לא רק זה, אלא גם שבהרבה מהתקניםחצילוש
אנשים יכלו לעבוד ולהרוויח כסף.. ויש הרבה מובטלים וחסרי עבודה שבמקום זה נתמכים בביטוח לאומי. ובאמת יש תקנים שאם בת שירות לא תעשה- אף אחד לא יעשה. שהם ממש עבודת קודש...
גםחופשיה לנפשי
ויש תקנים(גנים וכו) שבת שירות היא כוח עבודה נוסף וחביב(לא הייתי עובדת כסייעת)
^^^^ אוהו תודה רבה.. סוףפסוף מישהו אומר את זהלב אוהב
לעולם לא הסכמתי איתך יותר ימלReminder
אני חושבת ששנת שירות יכולה להיות זמן מעולה לנשום בין לימודים ללימודים בשביל *הבת עצמה*
זו התועלת העקרית לדעתי.
זו התועלת העקרית לדעתי.
אני לא הייתי צריך לנשום בין לימודים תיכוניים לישיבה גבוההרדיאק2עצשן
זה היה תחילת שימושי (לפני חכמים) בפורום, והייתי בר מזלך לגבישום וחניכה
דבר זה:
נקודת זכות. - לקראת נישואין וזוגיות
למרות שכתבתי בקיצור נמרץ, אבל העיקרון הנונקונפורמיסטי - אחד.
נונקונפורמיסטי....הרמוניה
שעה לקח לי לקרוא את המילה
גם לי, לכתוב.שום וחניכה
חח
הרמוניה
איך זכרת את התגובה?צהרים
אגב, מעניין לראות שהסגנון שלך השתנה. לא שאני כל-כך עוקב..
למה כן? לְמה זה טוב?קפיץ
כי הן שוות פחותבסדר גמור
זאת אומרת ההכשרה שלהן...
לסיכום, פחות או יותר שגיבשתי לעצמיהרמוניה
שנת שירות לאומי היא משמעותית. (אין להכחיש את העניין)
אבל- היא תורמת בעיקר לבת קצת יותר מלמדינה.
לא צריכים לעודד שר"ל באופן גורף בציבור אלא בצורה אינדבידואלית אם זה טוב לבת.
העיתוי של שנת השירות בעייתי, לכן יש מה לדון בשנת שירות שניה אפילו יותר מבראשונה.
יעלה למדינה יותר מדי.בתוך בני ישראל
בדיוקקישוא
זה לא באמת משתלם שכולנו לא נעבוד ונשלם מיסים 3 שנים
כי יש להן דברים יותר דחופים וחשוביםבן מכיר
כמו ללמוד?
בנים הולכים לצבא כי אם לא, היינו מתים.
בנים דתיים(חלקם) הולכים לישיבה ואז לצבא ואז שוב לישיבהחופשיה לנפשי
ואז לומדים עוד קצת בישיבה ואז לומדים לתואר
🤷🏻♀️
🤷🏻♀️
לישיבה הולכים על מנת לקבל בסיס תורניבן מכיר
שאפשר באמצעותו לחיות חיים יהודיים כשרים.
מי שהולך לישיבה ליותר מדי מזמן (ולא נכנס לנושא - כמה זה יותר מדי) באמת מבזבז את הזמן וצריך לעשות משהו אחר
אז אם מישהי הולכת לשנתיים שירות+מדרשה זה אותו הדבר?
חופשיה לנפשי
שירות לאומיבן מכיר
לא מוסיף (כמעט) שום דבר לבת דתית שהיא לא יכולה להשיג באוניברסיטה/מכללה, השירות הלאומי הוא מיותר לחלוטין.
ללמוד המדרשה זה מצויין, בדיוק כפי שלא נכנסתי לזמן הראוי בישיבה, לא נכנס לזמן הראוי במדרשה.
רק אוסיף שיש עוד דברים שמשפיעים על הזמן בישיבה/מדרשה/שירות לאומי כמו חתונה, צבא, פרנסה, קריירה.
ללמוד המדרשה זה מצויין, בדיוק כפי שלא נכנסתי לזמן הראוי בישיבה, לא נכנס לזמן הראוי במדרשה.
רק אוסיף שיש עוד דברים שמשפיעים על הזמן בישיבה/מדרשה/שירות לאומי כמו חתונה, צבא, פרנסה, קריירה.
ואנשים עושים את הבחירות שלהםחופשיה לנפשי
ויש אנשים שזקוקים ליותר זמן(ובאמת שיש טיעונים טובים למה שירות לאומי זה מיותר, רובם מהצד המדיני)
טיעון הזמן לא רלוונטי למי שלא יודעת מה היא רוצה
טיעון הזמן לא רלוונטי למי שלא יודעת מה היא רוצה
לא הבנתי את התגובהבן מכיר
"ויש אנשים עושים את הבחירות שלהם" - באיזה הקשר?
"ויש אנשים שזקוקים ליותר זמן" - זמן למה?
"טיעון הזמן לא רלוונטי למי שלא יודעת מה היא רוצה" - איזה טיעון?
אתה טוען ששירות לאומי זה מיותר כי xyzחופשיה לנפשי
לדעתי הטיעונים האלה לא רלוונטים לבנות כמוני שסיימו תיכון ולא היה להן שמץ של מושג מה הן רוצות לעשות עם החיים שלהן(אני אישית כבר ארבע שנים אחרי זה ועדיין אין לי מושג מה אני רוצה לעשות איתם)
זה לא תירוץבן מכיר
גם בן יכול לומר שאין לו מושג מה לעשות עם החיים שלו, ולכן הוא סתם יהיה רשום בישיבה, לא באמת ילמד בה ויחכה למשיח שיגיד לו מה יעודו בחיים.
בן/בת כאלו צרכים ללכת ליועץ מקצועי שיאמר באיזה הם יוכלו להצליח ושיתחילו להתעסק בו, או שילמדו משהו שהם אוהבים, למודים תמיד מועילים.
לא מכיר את המסלול של מדרשה בשילוב עם שירות לאומי, אבל אני מניח שהזמן שנמצאים בשירות הולך על חשבון הלימודים במדרשה, אבל זה לא גרע מביני"ש קומונר.
נכון, אבל גם אם הייתי יודעת לא הייתי הולכת ללמוד מיד אחריחופשיה לנפשי
התיכון
(וכן ישיבה זה לא אותו הדבר כמו תואר)
התקן לא בא על חשבון המדרשה, הוא בבוקר והמדרשה בערב.
(וכן ישיבה זה לא אותו הדבר כמו תואר)
התקן לא בא על חשבון המדרשה, הוא בבוקר והמדרשה בערב.
אני לא מתכוון לדון בכל מקרה פרטיבן מכיר
של מצב נפשי/בגרותי/לימודי של כל אחת, אבל ברור לכולם שלא ייתכן להקים מערך שלם של שירות לאומי רק בשביל אלו שלא יודעות מה לעשות עם עצמן
סבבה, אבל לדעתי זה לא טיעוןחופשיה לנפשי
כי מה ההבדל הטכני בין זה לבין ישיבה שנה-שנתיים לפני הצבא?
ישיבה נצרכת לכל אדםבן מכיר
שרוצה להקים בית דתי יציב, שירות לאומי לחלוטין לא. לא הבנתי מה את רוצה להשוות?
הטיעון הוא שאין הבדל *טכני*חופשיה לנפשיאחרונה
אה ויש מצב שלא הבנת שהתכוונתי לש"ל בשילוב מדרשהחופשיה לנפשי
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול
כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.
1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?
2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?
3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?
ואגיד גם למה אני שואלת.
פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.
זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.
הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…
כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.
ואף לעתים נוגד.
ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.
ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.
אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.
הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך
האר"י לא יכל להנהיג את הכלל? והרמח"ל? והבעש"ט?קעלעברימבאר
והרש"ש? ובעל הלשם? והמגיד ממעזריטש?
וכל ה"מארי דאגדתא" שעיקר גדולתם היתה באגדה ולא בהלכה? (ברור שהיה להם מומחיות נכבדה בשס ופוסקים, אבל לא זו היתה עיקר גדולתם)
וכל ה"מארי דאגדתא" שעיקר גדולתם היתה באגדה ולא בהלכה? (ברור שהיה להם מומחיות נכבדה בשס ופוסקים, אבל לא זו היתה עיקר גדולתם)
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo
בעבר הייתי עונה בוודאי
היום אני מסתכלת אחרת
קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם
וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים
זה מצד אחד
מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..
כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה
כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.
אכןזיויק
השאלהoo
כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח
לא שמישהו שאל אותי קודם
אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר
אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה
אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.
זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.
פחות להתנגדoo
הגדרה טובה
כשההתנגדות יורדת
גם הציפייה יותר מותאמת
קושי צפוי הוא יותר קל
קושי צפוימשה
איך את מגדירה את זה?
אםoo
זה קושי שחוזר על עצמו
אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים
ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם
אם זה קושי חדש
זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר
אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה
אי אז בגיל 30 וקצת.
זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.
זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.
יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone
תלוי איזהרקאני
יש כאלה שהייתי מוותרת
ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם
כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כי?זיויק
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד
עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…
כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.
כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד.
תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.
לכתחילא כן
כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי
הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)
בדיעבד חלקם לא
כיון שזה חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי
והביא אותי למי שאני כיום
מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.
על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)
הייתי מוותרת
בבחינת "לא הם ולא שכרם"
אבל
בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה
ובזכותם אני מי שאני
אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.
לא.אשר ברא
ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-
בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].
אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו
בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.
אני? לכתחילה? הייתי מוותר.
אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!
יפהזיויקאחרונה
מהמם מהמםהרמוניה
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25
אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים, מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח
(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)
//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול
..פתית שלג
שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות
ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,
וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן
נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום
אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫
ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂
אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים
נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫
משתעממים מספרים סיפורים
זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו
מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת
לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?
הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?
הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..
לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.
אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים?
אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.
- הנני כאינני
- הים נסוג
בטח שישנחלת
תשאל את משה
מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.
איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?
כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.
כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.
כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.
נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני? מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.
ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו
ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו
מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
חי וקייםאני הנני כאינני
☺️☺️מבולבלת מאדדדד
לא לחסדי היםנחלת
התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).
נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...
אני הנני כאינני - הכל בסדר איתו.
אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה
העיקרהעיקרנחלתאחרונה
העיקר שהכל בסדר
התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר
כן.נחלת
קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28
מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.
לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).
נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.
האם כדאי לדעת על זה מראש?
כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.
בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).
לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.
לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.
לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.
אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:
בעז''ה יהיה בסדר.
רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.
אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.
וכו' וכו'.
התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.
זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.
אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.
אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).
פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.
כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר
איך מגיעים לפורום הנוכחי מבלי לעבור על כל החודשים?נחלת
התכוונתינחלת
לפורום של טבת והלאה...
תסבירי מה כוונתךפ.א.
לפעמים כשפותחיםנחלת
בס"ד
לא תמיד כשפותחים, הפורום הוא מחודש טבת. חיפשתי מקום בו אפשר לכתוב
את התאריך (טבת, למשל) ולא מצאתי. אז לפעמים מופיע פורום עתיק
איזשהו. לא מבינה למה ומדוע...
איך מגיעים לפורום העכשווי (מאתמול, שלשום) - ניסיתי בכותרות המציינות
מספרים גבוהים (2000+) למשל, אבל זה לא מעיד על אקטואליות הפורום.
ועוד משהו: הזמן המופיע ממול לתגובות לא הזמן הנכון. למשל 11.00
במקום 13.00 וכד'.
יש לי, כלומר, אין לי, שום כשרון טכני ולבטח זה משהו פשוט
אבל לא יודעת איך.
תודה!
שאלה נוספתנחלת
מה פירוש "עבר עריכה"? מצד מי, הצוות? ומדוע?
תודה רבה!
רשום לך מי ביצע את העריכהפ.א.
או שרשום הניק שביצע (הניק שכתב את ההודעה ועשה עריכה ושינוי)
או שעריכה בוצעה ע"י מנהל הפורום - ואז זה בד"כ להסיר תוכן שלא ראוי לפרסום פומבי.
פרטי העריכה רשומים באותיות אדומות.
כאשר נכנסים לערוך פוסט שכתבת - בדקות הראשונות לאחר שליחת הפוסט, אפשר לערוך "בשקט" אין אינדיקציה שהפוסט עודכן.
רק אם מעדכנים אחרי די זמן, 10 דק נניח, אז מופיעה השורה האדומה שהפוסט עודכן.
(ויש גם מגבלות מתי ניתן לערוך. פוסט שקיבל תגובות, ננעל/נחסם לעריכה די מהר אחרי קבלת התגובה הראשונה.)
השרשורים בפורומים תמיד מסודרים מהחדש ביותר למעלהפ.א.
לא הגיוני ולא ברור איך יכול להיות שאת נכנסת לפורום כל שהוא ואת רואה הכי למעלה הודעות שאינן הכי חדשות שנכתבו בפורום.
אולי תצלמי בפעם הבאה את המסך שאת מקבלת?
את יכולה, אם תרצי, גם להעביר לי בשיחות האישיות.
שנבין מה הבעיה אצלך.
הזמן שמופיע - כנראה גם זו בעיה במחשב שלך.
השעון במחשב שלך נכון?
זכה למצוות!נחלת
בס"ד
תודה על שתי התשובות.
1. השעון בסדר גמור.
2. אעקוב אם אמנם זה כך (שמופיעות ההודעות החדשות קודם)
3. לא משמעותי אבל מדוע צריך לדעת שהניק (מה זה ניק?...מאיזו מילה?) ערך את תגובתו? מה זה משנה לנו?
4. בבקשה, מה זה פצל"ש (או משהו כזה), אני לא מהדור שלכם, ידידי הצעירים.
אבל את רוב הדברים אני מבינה.....
יישכויח!
עונהדרקונית ירוקה
3. ניק מלשון nickname(כינוי). הכוונה למשתמש בפורום
4. פצלש זה פיצול אישיות - אדם אחד שמשתמש בשני כינויים
אני מכיר שפצלש = פיצול שםפ.א.
נשמע נכוןדרקונית ירוקה
בכל מקרה זו אותה הכוונה
אדם אחד, שני שמות
תודה!נחלת
ואם בפיצול עסקינן, למה כשאני פותחת את האזור האישי,
שואלים: האם יש לך פיצול אישיות?......
עניתי המון פעמים: כן. כן. כן....(לא נותן ברירה אחרת)
כך שיש לי כבר פיצול אישיות לעילא ולעילא, אבל
אני לא מבינה מה העניין כאן. זה גם קשור לשם?
או שזה הפסיכולוג של האתר......
תודה!!
זה באג מוכרפ.א.
לפעמים כשאני מתחבר לפורום ונכנס לשיחות האישיות, במקום לראות את רשימת הניקים איתם התכתבתי, הניק שלי מופיע, משום מה, בכל השורות. במקום הניקים הנכונים שהיו אמורים להיות שם
ואז כשאני לוחץ על ניק, זה גורם שאני כאילו רוצה להתכתב עם עצמי.
ואז מופיעה השורה ההזויה "האם יש לך פיצול אישיות"
הפתרון לצאת מזה הוא רענון הקישור וזה מסתדר.
סליחה על הבורותנחלת
ולמה אדם אחד משתמש בשני כינויים ועוד מצהיר על זה?!
ברכה והצלחה!
ברור שהוא לא מצהיר - אלא מתחבא מאחורי ניק אחרפ.א.
הרבה פעמים, וזה קרה כאן בפורומים בגלים ובתקופות, היו טרולים שעשו צחוק ושיגועים וגם הטרדות. אותו אחד פתח והשתמש בניקים שונים כדי להטריל..
ויש גם שימושים לגיטימיים.
מישהו/מישהי עם ניק ותיק ומוכר, רוצים לשאול שאלה שלא תסגיר מי הוא השואל או השואלת.
דברים רגישים שלא רוצים לחשוף מבחינת הזיהוי של הניק הותיק.
לחסוך מבוכה, להסתיר משהו, להיות אנונימי בשאלה ספציפית.
חן חן!!!!נחלת
ראיתינחלת
וזה א ח ר י עריכה?
אז התת פורום הזה צריך להיות חסום איכשהו ולא כך פרוש לעיני כל
בכלל, כל כך מהר עלולים לגלוש בפורום , לדברים כאלה, ללשון
הרע, לפגיעה במישהו על ידי התלוצצות עליו (גם בתכתובת על
החצאיות ראיתי כזה דבר; אפשר לענות יפה או להתעלם על ידי
מעבר טבעי לנושא אחר אבל לא להוציא לבן אדם את הנשמה
ולעשות אותו כלעג וקלס לעיני כולם....זה לא יפה.
הכי מרגיז שזה משעשע (אללי) ומושך להמשיך לקרוא -
כעין בידור - זה לא מתאים לפורום רציני כמו שהפורום
הזה נועד להיות, לפי הבנתי, וכך הוא רוב הפעמים.
מאד קל בפורום לכתוב כל העולה
על רוחנו; האם פנים מול פנים גם היינו מעזים
להתבטא כך?
ועוד - חושבת שנושא שעלול להיגרר לתגובות
מזלזלות, או שעוסק בעניניים שהצניעות די
יפה להם - צריך לעבור מהר ובנימוס
(כלפי זה המתחיל בנושא כזה, אפילו
ברצינות כי משהו מטריד אותו) לנושא אחר
ואפשר לאמר שבפורום הזה לא מרחיבים
בדברים כאלה, כי...כי....יש כאן ילדים קטנים!.....
וגם אם מישהו רוצה לשפוך את הלב
והנושא חריג, לא צריך לפרט יותר מדי -
זה לא בריא, זה לא נאות ויש דברים
שהשתיקה יפה להם. כלומר, מבינה
שזה מקום שאפשר לחשוף הכל
כי אף אחד לא מכיר, אבל בכל
זאת, קצת להתאפק. למרות שנורא
מושך לפרוק הכל. ואני מדברת גם
על עצמי. שלא אסחף מדי
בקלי קלות אפשר להיסחף.
שלא נהפוך לצהובון מרוב שיעמום
או סקרנות. הכי יפה ומעניין זה
חילופי הדברים הרציניים, החקירות
והדיבורים בנושאים חשובים.
לא צריך לרדת למכולת!
בפורום יש כתיבה מכל הסוגיםפשוט אני..
לפעמים על נושאים ברומו של עולם ולפעמים סתם דברים מצחיקים או ביזריים.
בגדול תהיה מחיקה או עריכה או אף חסימת המשתמש רק במקרים חריגים, בדרך כלל בגלל פגיעה בניק אחר או שימוש בשפה לא נאותה וכיוצ''ב.
אם ראית תגובה מסוימת שלדעתך אין מקומה בפורום, את תמיד יכולה ללחוץ על כפתור הדיווח ואז זה מגיע למנהלי הפורום לבדיקה.
בגדול תהיה מחיקה או עריכה או אף חסימת המשתמש רק במקרים חריגים, בדרך כלל בגלל פגיעה בניק אחר או שימוש בשפה לא נאותה וכיוצ''ב.
ולפעמים שוכחים את הסיסמא או חוזרים אחרי תקופהיעל מהדרום
לק"י
ופותחים ניק חדש.
ופותחים ניק חדש.
נכון. אבל מקרה שכזה, לטעמי אינו פצל"שפ.א.
אין פה את הזמניות, שצריך תחליף לרגע לניק הקבוע.