לצרוך מזון מיבול יהודים - לשמר פירות וירקות ואוכל משנה הששיתאמלתרא

ראיתי לנכון לשתף הציבור החשוב עם ידיעה חשובה אודות שנה זו שנת הששית לשמיטה שיש ברכה עצומה ביבול יהודי ארה"ק, כמו שכתוב 'וצויתי את ברכתי בשנה הששית' ואכן טעם יבול הששית מאד מבורך וספיישל.

לכן אני אעתיק מאתר של יהודי חשוב שאומר שיש לצרוך ולשמר יבול יהודי לשלש השנים ככתוב בתורה:

על-פי התורה, כדי לשמור שמיטה כהלכתה, יש לשמור מזון מהשנה השישית לשנה השביעית.

פתרון זה מתאים במיוחד לשלושת סוגי המזון העיקריים שהיו נפוצים בימי התנ"ך - דגן (וקטניות), תירוש (ויין), יצהר (ושמן); וגם ירקות קפואים, ריבות ומוצרים משומרים. בימינו, אמצעי הקירור והאחסון מספיק משוכללים כדי לאפשר שמירה של מוצרים כאלה במשך שנה לפחות. חקלאים שמתמחים בסוג כזה של גידולים, יכולים לשמור 1/2 מהיבול של השנה השישית, ולמכור אותו בשנה השביעית.

גם הצרכנים יכולים לקנות בשנה השישית פי 2 ממה שהם צריכים, ולשמור את העודף לשנה השביעית; זה לדעתי הפתרון הטוב ביותר לצרכנים בשנת השמיטה. הנה כמה מוצרי מזון שכדאי לקנות בשנה השישית. כמובן, יש לקנות תוצרת הארץ בלבד; גם כדי לסייע לחקלאים להתכונן לשמיטה, וגם משום שמוצרים מתוצרת חוץ אפשר - אם מאד רוצים - לקנות בשנת השמיטה עצמה; מצוות השמיטה חלה רק על ארץ ישראל.

ירקות

מוצרים אלה יש לקנות לפני ראש השנה ה'תשס"ח:

• עגבניות - רכז עגבניות, רסק עגבניות, עגבניות משומרות או עגבניות מיובשות (ניתן גם לייבש בבית - ראו ייבוש עגבניות ביתי - מתכון מצולם); ניתן להשיג בכ-8 ש"ח לק"ג.
  • פלפל אדום מיובש, מתוק או חריף - אפשר לקנות בדוכני תבלינים או לייבש בבית (באותו אופן כמו את העגבניות); ניתן להשיג פלפל מיובש בכ-28 ש"ח לק"ג.
  • מלון - לחתוך לפרוסות דקות ולייבש בבית כנ"ל;
  • מלפפונים - מלפפונים במלח או בחומץ, ניתן לקנות או להכין בבית; ניתן להשיג בקופסה גדולה בכ-12 ש"ח לק"ג, ובקופסאות קטנות בכ-20 ש"ח לק"ג.
  • אפונה וגזר - בקופסאות שימורים; ניתן להשיג בכ-12 ש"ח לק"ג.
  • כרוב כבוש - בקופסאות שימורים; ניתן להשיג בכ-12 ש"ח לק"ג.
  • בצל מטוגן - בדוכני תבלינים; ניתן להשיג בכ-50 ש"ח לק"ג;
  • פטרוזיליה, כוסברה, שמיר מיובשים - בדוכני תבלינים; ניתן להשיג במחיר דומה;
  • אננס - מיובש או בקופסת שימורים;
  • בננות - לקנות בננות מיובשות או לייבש לבד; ניתן להשיג בננות מיובשות בכ-25 ש"ח לק"ג;
  • סלק - ניתן לקנות סלק נקי וטרי ארוז בואקום בכ-18 ש"ח לק"ג;
  • תפוחי אדמה, בטטות, בצל חי - אפשר לקנות ולשמור בבית במקום קריר ויבש, הם עשויים להחזיק מספר חודשים.

פירות, דגנים וקטניות

מוצרים אלה ניתן לקנות גם לאחר ראש השנה, כי בתחילת השנה, רוב התוצרת בשוק היא עדיין מהשנה שעברה; אבל יש פירות שהעונה שלהם קצרה. פירות אלו מומלץ לקנות בהקדם, כאשר הם עדיין זולים, ולייבש בתנור (כמו את העגבניות)

• דגן - דגנים וקטניות (חיטה, חומוס, עדשים, פול, שעועית...), וכן ירקות שנשמרים (תפוחי אדמה, בצלים ושומים). נראה לי שצריך בערך 0.5 ק"ג לאדם ליום (לא בדקתי). ע"פ חברת מיה - תבליני החיים (025357991) , המחיר הוא בערך 5-15 ש"ח לק"ג, כך שכל הקניה אמורה לעלות בערך 2000 ש"ח לכל השנה. כמוכן, בחברה זו, החומוס , הפופקורן והתמרים הם תוצרת הארץ (כל השאר כנראה תוצרת חוץ: העדשים מארה"ב, השזיפים המיובשים מתורכיה...).
  • תירוש - מיץ ענבים - בקבוק אחד (ליטר - ליטר וחצי) לשבוע, עולה בערך 10 ש"ח אם קונים מחברה זולה, סה"כ כ- 500 ש"ח לשנה. אפשר גם לקנות מיצי פירות בקרטון - זה עולה בערך 3 ש"ח לליטר, ואם קונים ליטר אחד לשבוע, זה עולה עוד כ- 150 ש"ח לכל השנה. אפשר גם לקנות פירות הדר טריים - הם נשמרים, יחסית, לזמן ארוך (בתנאים טובים); במיוחד לימונים. וכשקונים בעונה, הם לא יקרים. כך גם לגבי רימונים.
  • יצהר - שמנים - שמן זית לסלט ושמן חמניות/תירס/סויה לטיגון - נראה לי שצריך בערך 1 ליטר לחודש (ייתכן שאני מגזים); המחיר הוא בערך 30 ש"ח לליטר; סה"כ כ- 360 ש"ח לשנה. בנוסף לכך אפשר לקנות טחינה משומשום.
  • פירות יבשים - אגוזים, גרעינים, פיסטוקים, שקדים, בוטנים, צימוקים, תאנים, תמרים, משמשים, שזיפים; פירות יבשים הם יקרים יחסית - הזולים יותר עולים כ-20 ש"ח לק"ג. אם רוצים לקנות בערך 1 ק"ג לשבוע, זה יוצא לפחות 1000 ש"ח לשנה. אבל לא הכל צריך לקנות מראש - רוב הפירות היבשים ממילא מיוצרים בחו"ל, אז אפשר לקנות אותם גם בשמיטה. פניתי לחברות שמשווקות פירות יבשים - שופרסל (039481762) ושקדיה (097481486 046535917), ואמרו לי שם, שרק צימוקים שחורים , גרעינים שחורים , גרעיני דלעת וגרעיני אבטיח - מיוצרים בארץ (לגבי בוטנים - אני לא בטוח).
  • ממתקים - ריבות - יש ריבות תוצרת חוץ כך שלא צריך לקנות מראש; אם בכל-זאת רוצים לעזור לחקלאים בארץ ישראל בשנה השישית, אפשר לקנות ריבות תוצרת הארץ - נגיד 300 גר' לשבוע (כ- 15 ש"ח), סה"כ כ-750 ש"ח לשנה. אפשר גם לקנות דבש במקום ריבה - המחיר דומה.
  • ויטמינים ותוספי-תזונה (מולטי-ויטמין כלשהו, חיזוקית, אומגה 3...) - כדי להשלים את החסר מפירות וירקות טריים. המחיר הוא בערך 2.5 ש"ח למנה יומית; סה"כ בערך 750 ש"ח לכל השנה.

בסה"כ, אפשר לקנות אוכל לכל שנת השמיטה בעלות של כ-6000 ש"ח לאדם; זה יוצא בערך 500 ש"ח לאדם לחודש - סכום לא גדול. וזה עוד לפני שהבאנו בחשבון הנחות לקניה סיטונאית.

כדי לאחסן את כל האוכל, אפשר לקנות מחסן מפלסטיק, שעולה כ- 1000 ש"ח (zap).

חשבתי גם לקנות מכונת ניילון, אבל התברר לי שמכונה כזאת עולה בערך 20 אלף ש"ח (ישראפק - טירה), או 6000 דולר (תמ"מקו - חיפה).

תחליפים לפירות וירקות טריים

תפו"א גזר בצל ושום לא נשמרים חודשיםנחשון מהרחברון

אבל שכוייח

יש לשים לב לתאריך תפוגה. ולמקום במקרר/מזווה.

אבל ההערה החשובה ביותר. זו זכות לאכול פירות קדשים!

מתי יוצא לנו לאכול משהו קדוש?

קרבנות? אין לנו היום.

תרומות ומעשרות? אין לנו היום

זכינו בשמיטה לאכול פירות הקדושים בקדושת ארץ ישראל

יש באוצר בי"ד.

ייש"כאמלתרא

יש לך נשמה טהורה!

בכל אופן זה טעות שלא ידוע אצל אחב"י שאפשר לעשות שימורים מכל אוכל לשנה ויותר רק ללמוד איך לעשות אותה, וגם מפירות תחפש בגוגל איך לעשות שימורים, ותראה איך שיש מיליוני דרכים איך לעשות, וזה יוצא יוצר זול, ולא צריכים מקרר.

יש ספרים גם ע"ז, ונקווה שעד עוד כמאה שנה ילמדו עם ישראל לחיות שוב כבימי אבותינו ורבותינו, וכאז בימי יציאת מצרים לקח כמה מאות שנים עד שזכינו לביהמ"ק גם עתה יחיש מהר לגאולנו

וודאי שאפשר לשמרנחשון מהרחברון

השאלה היא בשביל מה? בשביל לא לאכול פירות קדושים בקדושת א"י ושנת שמיטה?

הברכה של וציוויתי את ברכתי מתייחסת בעיקר לחקלאים שיוכלו להתפרנס בשנים אלו ולא דווקא לצרכנים שיהיה להם מה לאכול.

כשיש לך אפשרות לאכול פירות קדושים אני לא רואה עניין לשמר במיוחד פירות משנה שישית.

החקלאים? יש היום מסחר בינלאומי ויצליחו לייצא ולהרוויח יפה.

בוודאי עדיף לאכול פירות שביעיתאמלתרא

אבל למעשה הברכה היא בשנה הששית, ובפועל הלכה למעשה זה המתווה הרצוי, כי פירות ארה"ק הם קדושים בלא"ה והקב"ה מסבב הסיבות בבחינת לחם משנה בששי

ותכל'ס לחשבונות שלךנחשון מהרחברון

לא כללת בחישוב לאדם עופות, דגים, בשרים, לחם! ממרחים וכו' 

פירות הדר לא נשמרים חדשים ללא קירור.

מחסן פלססטיק שיכיל את הכמויות האלה לא עולה 1000 שח

בכללי לא נכון לוותר על פירות וירקות ולקחת וויטמינים

שימור פירות קיץאמלתרא

תתפלא לראות איך שהחיים בעצמם יתהפך לבריא יותר ותוכני יותר, וזה הברכה האמיתית שיהא בזה הן הקדושה והן האוכל קמעה ומתברך במעיו

ראה עוד

שימור פירות קיץ

מתוק כל השנה

כתבו וצילמו: צוות 'לוח שנה בגינה'

הגינה מניבה ירקות-פירות (עגבניה, מלפפון, קישוא, פלפל, מלון, ועוד), העצים עמוסים פירות קיץ (אפרסק, תפוח, תאנה, ענבים...), וכמובן שגם השווקים - שוקקים בפירות מתוקים.

את שפע הפרי שמצוי עכשיו בגינה, ביער ובשוק אפשר להפוך לשפע שנשאר כל השנה. שיטות מסורתיות וחדשות של שימור מזון מאפשרות לנו לשמור את הפירות, כך שבעוד כמה חודשים, כשבחוץ סופה ורעם, נוכל להעלות על לשוננו את מתיקות הקיץ.

אלכוהול
גם האלכוהול אינו מאפשר חיים לחיידקים (מסיבה זו הוא משמש ברפואה גם כחומר חיטוי), והוא פותח לפנינו עולם שלם של משקאות פירותיים ואלכוהוליים.

אז שמרו משהו. כך, בעוד חודשים ספורים, כשהקיץ יהיה חלום רחוק, הצנצנות שלנו יהיו מלאות בזכרון מתוק.

אסביר שובנחשון מהרחברון

חישבת עלות של 500 שח לחודש לאדם. אמרתי שזה לא כולל הרבה דברים.

התייחסתי לפירות ואמרת שניתן לשמר אותם כריבות או משקאות אלכוהולים. אני לא חולק עליך ואני אוהב להכין ליקרים, ריבות ובכללי יש ללי מקפיא נוסף כי אני אוהב להכין אוכל ולשמור אותו מראש.

אבל, וזה אבל גדול. לא נכון לחיות רק על אוכל משומר +וויטמינים.

יש אפשרות לאכול פירות קדושים ובמקרה הכי גרוע תוצרת חול (לא מעזה כדי לא לפרנס אוייבים)  גם ככה בשאר השנים אוכלים המון יבול חול.

לגבי ניצול הברכ - למכור תמורת כסף זה אחלה ניצול

הבת עין זי"ע ובתורה כתובאמלתרא

הבת עין אכל רק מיבול ארה"ק כי כך כתוב בתורה, והתורה לא נתנה עצה לאכול מחו"ל

ודברתי על שימור פירות וירקות כמו שמוכרים בחניות, אלא ביתית יותר בריא וטבעי.

ועדייןנחשון מהרחברון

שימור זה או ע"י תוספת סוכר ומלח או ע"י ייבוש/הקפאה/בישול כל הפעולות האלו הופכים את הפרי להרבה הרבה פחות בריא.

מצויין. כל שנת שביעית יש פירות אוצר בי"ד. זה הרבה יותר טוב.

יותר בריאאמלתרא

השימור והתסיסה מפתח נוגדנים ופרטיקלס מאד מאד בריאים.

ראה

וידוע לכל הטבעונים.

וכדי שנוכל לאכול פירות בשביעית מיבול יהודים, מחוייבים לאכול גם בשנות האחרות, כי כך מתייצב השוק בכל השנים, ומי שלא, מחזק ידי האויבים כאן בארה"ק, ואפי' הייבוא מחו"ל בסופו של דבר מפספסים הברכה והקדושה ועוד. ובעיקר צמיחת ראשית הגאולה לחזק חקלאים קטנים שומרי תורה ומצוות

לא באתי להתווכחנחשון מהרחברוןאחרונה

לפי כל המחקרים שאני מכיר יש יתרונות להתססה אבל רוב הערכים התזונתיים אובדים. בפרט שמוסיפים מלח וסוכר.

אני אוכל כל השנה פירות מגידול יהודים כולל בשביעית בלי לשמר לא יודע למה אתה חושב אחרת.

ושוב אין לי עניין להתווכח על זה.

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקדאחרונה

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה

אז.

אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם

אולי יעניין אותך