שווה קריאהמזמור לאל ידי

זו לא בעיה לדבר כנגד ארבעה בנים, אפילו התורה עשתה את זה, הבעיה האמתית היא לדבר כנגד ארבע בנות. או שתיים. או אחת. במיוחד שלאחת המדוברת קוראים רינת שוברון, ודודה חיה אמרה שהיא בחורה צנועה, חכמה, ערכית ויפה. כן, כן, היא בפירוש אמרה שהיא יפה, לא שזה משנה משהו, מה פתאום, הוא לא בחור כזה, ועדיין, טוב לדעת.

אז דורון התגלח שוב, ליתר ביטחון, לבש את החולצה המכופתרת החדשה שאמא קנתה לו לכבוד זה שהוא מתחיל לצאת, חולצה כחולה לשם שינוי, וכל גופו אמר חיל ורעדת קודש. וכי דבר קל הוא בעיניכם, לדבר עם בת?

תשע דקות הליכה עד לגשר המיתרים, חמש תחנות ברכבת הקלה ואז כמה דקות ברגל. אם הוא יצא עכשיו הוא אפילו יקדים. הרב אהרון אמר שחשוב להקדים לדייטים, מצד שני, הפעם האחרונה שהרב אהרון יצא לדייט הייתה לפני עשרים ושתיים שנה, וגם אז זה היה עם הבת של הראש ישיבה, ככה שדורון התייחס לעצות שלו בעירבון מוגבל.

הרכבת הייתה צפופה יחסית, ודורון השתדל שלא למעוך את הבחורה שעמדה לידו. היא קצת הזכירה לו את טל, המש"קית ת"ש שלהם, בתותחנים. הוא נזכר איך פעם היא שאלה אותם איך הם מצליחים לשמור נגיעה. היא לא הבינה מה כזה מצחיק בשאלה שלה, פשוט לא הבינה.

ממי בדיוק אנחנו נשמור נגיעה, הוא ניסה להסביר לה אחרי זה שלא עליה צחקו, ממנה? מהקופאית במכולת של שושו? היא הייתה זקנה עוד כשדורון היה ילד. תמיד הצחיק אותו הביטוי הזה, לשמור נגיעה, כאילו שהוא או מישהו מהכיתה שלו בישיבה תיכונית קם בוקר אחד והחליט שהם שומרים נגיעה, מי מהם בכלל ידע שיש דבר כזה בנות?

כאילו, ידעו, בטח שידעו. אבל זה מה שהן היו – 'בנות'. מעין ישות ערטילאית ולא מוגדרת, ממש לא חן ואבישג ונועה היפה וטל המש"קית. ממש לא רינת שוברון. אז כן, אני שומר נגיעה, הוא אמר לה, אבל בערך כמו שאני שומר לא להיות מצטיין נשיא – זה מעולם לא באמת הייתה אופציה. אולי יותר נכון להגיד שאני שמור נגיעה באופן טבעי.

"תהיה הכי טבעי שלך" אמר לו הרב אהרון כשהוא בא להתייעץ איתו אם להתחיל לצאת, הבעיה היא, שהכי טבעי שלו זה לא לדבר עם בנות. הוא לא אמר את זה לרב כמובן, הוא פשוט הנהן והמשיך הלאה. אולי עדיף לשאול את חיים. לפי הביטחון בו הרב דיבר, היה לדורון ברור כי זו עצה שאמרו כבר דורות של רבנים. לפי זה שעם ישראל עדיין לא נכחד, היה ברור שדורות של תלמידים פשוט הנהנו והמשיכו הלאה.

כמובן שבתור ילד הוא היה באריאל, וזה לא שבני עקיבא בשכונה היה מעורב, כן? אבל השמועה אמרה שבמחנות שלהם היה אפשר לראות ואפילו ממש לדבר עם בנות רחמנא ליצלן. כל פעם חיים היה חוזר עם סיפורים על מי הוא פגש ומה הוא ניגן להן, אבל זה לא ממש הפריע לדורון בזמנו, להפך. הוא ראה בזה הוכחה לעליונות המוסרית והדתית של אריאל על בני עקיבא. רק נותנים להם בת, ותראו איך הם מתנהגים...

והנה, הוא כבר רואה את השלט של בית הקפה מציץ מעל הרחוב, ועדיין, אין לו שום מושג איך מתנהגים. הוא דווקא היה שמח שחיים יהיה פה עכשיו, שיגיד לו מה לומר, אבל בסוף זה רק הוא. הוא ורינת. היא בדיוק שלחה לו הודעה שהיא תאחר טיפה, שהיא תגיע עוד בערך עשר דקות. היא גם הוסיפה אימוג'י קטן, של תות. מה זה אומר בכלל תות? זה שמח? זה עצוב? זה בכלל אומר משהו?

זה הבעיה בללמוד בתלמוד תורה, שאתה לא משהו בשפות. תנ"ך אתה מאה, את הגמרות שהרב בישיבה מצטט אתה מכיר עוד מהקומיקס לילדים וגם בחשבון אתה די בסדר, אבל בשפות, בשפות אתה לא משהו בכלל. אנגלית הם התחילו ללמוד רק בכיתה ה, וגם אז אחד הרבנים הוא זה שלימד. עד היום הוא לא ממש יודע לדבר אנגלית. ולדבר עם בנות? טוב, על זה בכלל אין מה לדבר...

כנגד ארבעה בנים דיברה התורה, אחד חכם, אחד רשע, אחד תם, ועוד אחד, דורון כלשהו, שיושב ממש ברגע זה מול רינת כלשהי בבית קפה כלשהו, ושותק. כי הוא, הוא פשוט אינו יודע לשאול.

קרדיט:אריאל פיגלין

בדיוק חשבתי לעצמי היום שמבין ארבעת הבנים בדייטים-כלי פשוט
אני הבן שלא יודע לשאול 🤦🏻‍♂️

(בלי קשר לזה שאני לא מסכים עם האג'נדה של חברה מעורבת.. הגבתי מתוך זה שהתקשר לי לענין)
איכשהוadvfb

המון דוסים שלא דיברו עם בנות מתחתנים מוקדם והכל יופי וטופי

להתחתן מוקדם זה נחמדמזמור לאל ידי

השאלה שצריכה להישאל היא איך נראה קשר זוגי שכזה והאם הוא שורד...

מכיר אישית מקרה של חרדי שביטל אירוסין במהלך הדרכת חתנים.

ויש המון מקרים של זוגיות מאושרת ויציבהadvfb

שעליהם דיברתי.

נכון, אבל יש כאלה שהנק' שהעלה כותב הפוסט מפריעה להםמישהו איתי
יש רגעים בחיים שאדם מרגיש שהדוסיות הזאת מפריעה לו, והוא משחרר כאב

האם זה נכון אובייקטיבית?
לא בטוח, וברגעים יותר מיושבים אפשר לראות את היתרונות בדוסיות הזאת

וכמו שאמרת, מלא חברה כאלה מתחתנים והכל סבבה.
אבל כשכואב צריך לתת לזה מקום, ואם לא נותנים זה מציק וגורם אנטי גדול..

נראלי שאנחנו לא חולקים, רציתי רק להבהיר את המקום שממנו אפשר לכתוב פוסט כזה
כדאי לשחרר כאב אישי באופן אישיadvfb

לא כל כך התחברתי.יהודי פשוט.
א. זה מציג את הדתיים בצורה לא פרופורציונלית למציאות.
ב. נו אז לא הבנתי מה הפיתרון ? להיות בחברה מעורבת ולעבור על רצון ה'?
כיום שום דבר הוא לא לעבור על רצון ה'כלי פשוט
עבר עריכה על ידי כלי פשוט בתאריך ח' בניסן תשפ"א 01:32
כידוע,
בימינו לכל דבר אפשר למצוא בעל תואר 'רב' שמתיר... (ואם הוא גם יודע לנאום או לכתוב יפה- אז בכלל...)
ב"ה שיש לנו את השו"ע יהודי פשוט.
ביזוי ת"ח הוא גם חמור מאודמישהו איתי
במיוחד שלמה שאתה קורא לעבור על רצון ה' יש תומכים, ולא רק המכונים ליברלים, שגם הם צדיקים וגדולים, אלא גם רבנים הנחשבים חרדלים וחרדים, מה'שורה הראשונה'
נכון. לא דיברתי על לבזות ת''חכלי פשוט
לא אכפת לי מה נחשב. אכפת לי היראת ה' של הרב, או שמה שמוביל אותו זה דברים אחרים..
ולא דיברתי על רב ספציפי אלא על תופעה של רבנים כאלה
אז עוד יותר חמורמישהו איתי
תופעה של רבנים כאלה..
שלא יראת ה' מובילה אותם.
זה ממש לא מכבד..
אם לא יראת השם מובילה אותםאפרת????
הם עדיין נקראים רבנים?
תלוי בעיני מי....הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך ח' בניסן תשפ"א 07:07

לצערנו

בדיוק...כלי פשוט
ווווווואוווווווווו זה כל כך נכוןןןןןןןאפרת????
מרתק. והתחברתי לכל מילה.
חזקקק מאודחדש פה...

אני חושב שזו לא תופעה דתיתאני הנני כאינני

הדת אולי מעצימה את זה באנשים שיש להם תכונה כזו של ביישנות או חוסר התעניינות ומודעות סביבתית. אדם הוא אדם נעים לשיח אם הוא מודע לסביבתו (בעל טאקט), סקרן (ואם הוא כריזמטי אז בכלל) ואכפתי.

מי שלא יודע לשאול - זו לא בעיה במגזר או במגדר אלא בנפש האדם עצמו. בלי רבנים, בלי מען וגזע וכו'.

אתה מעלה נק' חשובהמישהו איתי
וכמו שכתבת התורה עלולה להעצים את זה..
ואז צריך גם להתייחס לחלק שנפגע בשם התורה כביכול
לא מסכים.אני הנני כאינני

הבסיס זה האדם, בידו הבחירה אם להפוך את התורה לסם חיים או סם מוות. נכון, יש מערכות חינוך תורניות שמכווינות פחות או יותר לכאן לכאן - אין זו "אשמת" התורה אלא אשמת אנוש.

נכוןמישהו איתי
אבל אחרי שנעשה נזק, צריך לטפל גם בענפים, לפעמים הם חוסמים את הדרך לשורש..
מצטעראני הנני כאינני

נשגבה מבינתי הבנת הנמשל.

השורש של הבעיה הוא לא התורה, אלא האדם -מישהו איתי
הטבע שלו, הסביבה שבה גדל והבחירות שבחר

כתוצאה מבעיה בשורש, מתפתחים ענפים לא טובים, תפיסה לא נכונה של התורה שמעצימה את השורש

לפעמים הענפים כ"כ סבוכים, והאדם מלופף בתפיסה לא נכונה של התורה (בטוח למשל שאם הוא דוס זה אומר שאסור לנשום ליד בנות..והיא לא חייבת להיות מודעת או בחירית, לפעמים זה נתפס בנפש)

במצב כזה, נסיון לעבוד על השורש, על ביישנות ומודעות לסביבה, פשוט לא יהיה יעיל.
צריך להתחיל בתפיסה בריאה יותר של התורה, פחות לחוצה וחרדתית, ומשם אפשר להמשיך לשורש

עכשיו הבנתי.אני הנני כאינני

זו שאלה גדולה, ויכוח אמוני עמוק, אם יש לטפל בשורשים או בענפים, ויכוח של חז"ל כבר (בן יהוידע על ב"מ פרק תשיעי איפה שהו).

לפי דעתי זה כן קשור למגזראפרת????
לא אומרת שמה שיש במגזר מעורב זה טוב... אבל בתור אחת שבאה מחינוך חרדי, שמה ממש מתייחסים לזה בחרדתיות (לפחות איפה שאני גדלתי) ואם דיברת פעם עם בחור, אפילו סתם משהו טכני אבל ראו אתכם מדברים, מתחילים ישר לחשוד ולעשות בלאגנים.. מעצימים את ההפרדה הזו עוד יותר ממה שהיא באמת צריכה להיות... אז ברור שיש את האלה שכן יסתדרו בכל מצב, אבל גם יש את האלה שזה דופק אותם...
לא אמרתי שהמגזר לא מעצים.אני הנני כאינניאחרונה

הדת אכן לא מעודדת לשם (לשיח אפ' בין אדם לאשתו במקומות ומדרגות מסוימות) אבל היסוד הוא לחיות את הדת והאמונה באופן בריא, נכון יש מגזר (או בית או משפחה) שיעצים את זה באופן לא בריא והתוצאה כנ"ל.

סתם אנטי מגעיל.הָיוֹ הָיָה

סליחה על הקיצוניות.

נא למסור לאריאל הצדיק שלנו, שיותר מידי בנים למדו בתלמוד תורה ולא התעסקו עם בנות. ויצאו יופי יופי לדייטים ובנו בתים נהדרים.

אז אם הוא נגד תורניים ("חרדלים" רחמנא ליצלן) שלפחות לא יעשה את זה בצורה דמגוגית וינצל נקודות רגישות ככלי נשק ציני.

תודה מראש.

לא הבנתיהמלך 1

מה כאילו הוא מנסה להגיד להפסיק להיות חרדים? להפסיק לקיים מצוות? בקיצור בכלל לא הבנתי כלום מזה  

נעעמבשר שלום
את כל החולשה שלו הוא הופך לאידיאל בשם ערך טיפשי.
איפה מצינו שצריך לקדש את ערך ידיעת ה"שפות"?
למה הוא חושב שלכל אחד שיוצא יש כאלה מחשבות בגלל שהיא בת?

בספר רוח חיים (ב,א בהג"ה) כתב על הפס' במשלי "כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם" ועל הגמ' בקידושין ע: כל הפוסל במומו פוסל - שפעם שאדם רואה אצל חברו-חברו הוא רק מראה שמשקף מה שנמצא אצלו.
אני לא מכיר את הכותב- אבל שאת הרצונות הפרטיים שלו עם בנות שישמור לעצמו.

לא ראיתי פה טענה תורנית או מקור תורני אחד, חבל שהחברה שלו לא לימדה אותו קצת תורה...

ודרך אגב, למי שיש נוקיה אז הוא לא מקבל אימוג'ים - מהבחינה הזאת אתה יכול רגוע שאיני מבין מה זה אימוג'י תות.
דוס מחמדאהבה.
הלוואי על כולם
אאוצ' זה היה עצוב וקצת שידר עליבותהרמוניה

חוסר אונים שכתוב בצורה שנונה

מכירה דוסים דוסים שממש סבבה בקטעים האלהתפוחית 1
גם לחברה מעורבת יש חסרונות
שמח לשמוע.מזמור לאל ידי
כאחד שגדל שם וב"ה כבר ממש לא שם
(ותודה לפורום על כך) אני לחלוטין מעדיף
את מי שהפכתי להיות על פני מי שהייתי...
מצויין שאתה עושה את הבחירות שלךadvfb

חבל (בעיקר בשבילך) על הסגנון של הדברים.

מבחינת התוכן - אפשר להתווכח. דיון סופר לגיטימי.

מבחינת הסגנון הייתי מציע לך להשתמש בסגנון אחר.

השאלה מה היה קורה אם היית בחברה מעורבת אוליתפוחית 1
היית הופך למשהו שונה לחלוטין ממה שאתה עכשיו..
בכל מקרה כל אחד ודעתו, ומזל שיש כמה סגנונות, ובחירה אישית
..לעובדך באמת...
אני דווקא חושב שיש בזה משהו יפה בתמימות הזאת

ואני לא מסכים עם זה שבנות זה ישות לא ערטילאית ולא מוגדרת לפחות בחברה שבא גדלתי לא היה ממשק עם בנות אבל לא הרגשתי שהם יצור מוזר
הזדהתי עם כל מילה. כמעטאדמך
אני כמו רבים גדלנו כמו דורון.
וכל התחושות הפחדים הדמיונות וכו וכו
וגם שניה לפני דייט ראשון הכל בסימן שאלה.

ואז מגיע הדייט
והכל בסדר.
כי אנחנו בני אדם.
הדייט זורם וכיף, לפעמים חכם, לפעמים תם, מדלגים על רשע, ולפעמים גם יש שתיקות של לא יודע לשאול, אף אחד לא מושלם, הכל בסדר.

כן, אפילו גברים דוסים
הם בני אדם
וואי איזה שטויות!חצילים
פשוט שטויות!
אני למדתי בתלמוד תורה מהקיצוניים שבהם.
מסתדר יופי בדייטים
ובוא נגיד שכמות התורה והעבודת ה' שינקתי שם כילד עד כיתה ח גדולה בהרבה מכל מה שלמדתי מאז.
ומסכים לגמרי עם כל מה שאמר @נשמה כללית
אני חייב לשאול. מה זה אומר בדיוק לא יודעים לדבר עם בנות?פיטר קראוץ
מתביישים מהן?
שותקים?
שואלים שאלות חסרות טאקט?
לא מסתכלים עליהן בפגישה ומדברים לרצפה או הצידה?
לא מכירים את הראש הנשי?
לא חושב שזה קשור לרמה תורניתekselion

בתור אחד שמכיר את העולם החילוני טוב מאוד 

אני יכול לומר שגם שם זה קיים-והרבה.

מאידך אני מכיר תורנים שכן יודעים לדבר בקלילות עם בנות

אני חושב שיש לזה סיבות אחרות שלא קשורות בהכרח לדת.. לא כל דבר קשור לדת

עלויות חתונהארץ השוקולד

מחפש עצות איך שומרים על החתונה בעלות סבירה?

מקומות עם מחירים שפויים.

ברבנות..בחור עצוב
ממליץ לך להתייעץ איתה קודם כל. בסוף כנראה שלה יהיה אכפת יותר ממך מכל הדברים ה"קטנים". 
תודהארץ השוקולד
אנחנו מדברים בינינו בנושא, אל חשש
האולמות בנתיבות במחירים טוביםאריק מהדרום
וכדאי לך לשאול בפורום נשו"ט
תודהארץ השוקולד
אשאל
לאחרונה שמעתי שנשאר שם אולם אחד בלבד....יעל מהדרום
חורף/ קיץ, השכרה (מלא סוגי השכרות שמלה)/ תפירהנפש חיה.

ספקים- מתחילים לעומת וותיקים

מיקום אולם (גן/ אולם/ אולם באיזור תעשייה זול)

קייטרינג חיצוני/ כלול במחיר האולם- מגוון מפונפן של מנות/ אוכל פשוט

מספר מוזמנים 

יש הבדלים בין גן לאולם?ארץ השוקולד
אני חשבת שכן. גן יש לך המקום המטופח-עלויות שלונפש חיה.

ואם אני מבינה נכון, יש שם עוד דברים כשהמטרה של כולם היא היא לשמור על הנראות החיצונית והטיפוח המתמיד של הגן.

את החפצים, הספקים וכו' מביאים לשם- וזה עוד אופרציה לארגן אותה.

באולם יש לך את המקום כמו שהוא קומפלט, אתה משלם רק על השכירות שלו. 

מעניין, תודהארץ השוקולד
אם יש מראה מתאים, אפשר לקנות שמלה ממש בזול בחברוןנוגע, לא נוגע
תודהארץ השוקולד

כאן כנראה שפחות רלוונטי, אבל כנראה נסתכל בכל זאת

רגע רגענוגע, לא נוגע

צחקתי

התכוונתי בחלק הערבי (לבינתיים) של חברון

אם מחפשים גמחים , יש כל מיני טווחי מחיריםנפש חיה.
אישית , לקחתי שמלה מהגמ"ח בכוכב יעקב (לצערי אין לי את המספר, אם תרצה אנסה להשיג) הייתי סופר מרוצה. 
יש גם סלון כלות הודיה שגם לא יקרתפוחית 1
ויש גם סלון כלות "כשושנה" בשומרון, הבנתי גם לא יקרנפש חיה.
תודהארץ השוקולד

ספציפית, לא צריכים חסד ולכן לא אבקש מגמח שהוא באמת גמח.

פשוט מעדיפים להוציא פחות על עצם האירוע במקומות שזה לא יפגע 

יש הרבה גמ"חים שעניינם לסייע לציבור להורדת עלויותיהודי שואף לטוב
בלי קשר לשאלה אם הם 'נזקקים'. פשוט לעזור.
תתחילו במקום האירועהמקורית

זה הכסף הגדול

משם - זה כבר עניין של סטנדרטים שלכם

אנחנו היינו סטונדטים  לפני 10 שנים. לא שילמנו על עיצוב אולם, עוד אין לי אלבום, לא הסתכלתי על התמונות גם יותר מפעמיים נראלי אז אני שלמה עם ההחלטה והזמנתי שמלות כלה ב450 שח בעליאקספרס🙈 וכן, יותר מאחת

(זה חלק שפחות בתחום שלך ואל תצפה ממנה האמת לדעתי אם זה לא בא ממנה. אבל לא היו לי סטנדרטים בקטע קיצוני ומצדי היה להתחתן בדשא מתחת לבית הוריי אבל בעלי התעקש שלא)

הגיוני, תודהארץ השוקולד
באתי להגיב ואז ראיתי שכבר קיבלת את השנקל שלי ענבל

בס"ד

המלצות ספציפיות לאולמות -

אולמי מייפל בפתח תקווה מאוד זולים יחסית לשוק. 

יש מצב שגם האולמות האחרים באותו אזור יהיו זולים. שאר האולמות שאני מכירה הם בפריפריה הצפונית אז לא יהיה רלוונטי אני מניחה...

זורקת לבדיקה - מצפה יריחו, אם הם עדיין עושים אירועים.

תודה רבהארץ השוקולד

מעריך מאוד

רעיון מעניין

הצעה ששמעתי. תראה אם תתחברתפוחית 1

לוותר על מנה ראשונה. להישאר עם סלטים ועיקרית

רעיוןארץ השוקולד
דווקא לא הייתי רוצה אופציה של הפחתת אוכל כנראה
יש סיכוי שמרכז גוש קטיף בניצןתוהה לעצמי
מקום יפה ממש למרות שזה לא אולם חתונות קלאסי
מרגיש לי מוזר להתחתן במקום כזהארץ השוקולד
כשאני הייתי שם זה לא היה מוזר בכללתוהה לעצמי
הכניסה מסביב, לא דרך המרכז עצמו. והמקום יפה ממש. אם המחירים שם באמת טובים אולי אפשר לבוא לראות פיזית חתונה שם ולראות איך זה.
מניחה שהכוונה למכון התורה והארץ124816

ולא למרכז קטיף, גם נמצא בניצן.

הייתי שם בחתונה לא מזמן,

אם לא הייתי בעבר במרכז המבקרים כנראה שלא הייתי מנחשת שזה מרכז מבקרים ולא מקום סטנדרטי לארועים.

יש שם גן מאוד יפה, אם תבוא לשם למרכז המבקרים אז יסבירו על ההיבט הבוטני וההלכתי של הצמחיה מסביב, אם אתה בא לשם לארוע אז אתה רק רואה את הצמחיה היפה מסביב.

בחתונה שאני הייתי, חלק מהאורחים ישבו באולם בפנים וחלק בחוץ.

אין לי מושג מה העלויות שם.

נכוןנכון טעות שלי. התכוונתי למכון התורה והארץתוהה לעצמי
נשמע הגיוני יותר,ארץ השוקולדאחרונה

אבדוק

תודה לכן

ראיתי פרסוםעוד מעט פסח

אחוזת זר בשומרון (אזור קרני שומרון) 190 למנה כולל הכל. לא יודעת מה זה באמת כולל, רק ראיתי פרסום.

מקום ממש ממש יפה, אבל לא נגיש (מבחינה לאולם יש הליכה בעלייה לא סלולה), אם יש אורחים מבוגרים זה פחות מתאים.

שמעתי שגם גוונא בגוש עציון נחשב זול.

לא יודעת עלות מדויקת.

תודהארץ השוקולד

האמת שנגיש זה קריטי, כנראה שנבדוק לגבי גוונא

לזכרוני באחוזת זר הנגישות לא נוראית.יהודי שואף לטוב
שווה לעשות בירור קטן.
אני צריך שהיא תהיה טובה.ארץ השוקולד
תודה
בקיצור כולם מתארסים,חתול זמני

אך החתול הזמני עומד על המשמר של לנ"ו.

הגם כי לא תאמינו, כי לא תאמנו, יש התקדמות זעירה בנושא.

חתול בוגדנינקדימון
זה אומר שהתגלה רצון/מצאת את הלמה, או שהיא הלמה?יהודי שואף לטוב

כן חתול זמני, מצופה ממך להגיב בפאנצ' על 'למה' היונק😉

ועכשיו ברצינות. נשמח (איזה כיף לכתוב את דעתי בלשון רבים) לשמוע וללמוד.

ברור שיש התקדמותadvfb

סומכים עליך גם לגבי הצעד הבא ;)

תעדכן בכל התפתחותLavenderאחרונה

סתם חחח

יאללה בקרוב בעז"ה 🥳

דייט שני שלכם... ואז הוא שואל אותךמוקי_2020

בשיחה על הספסל לתאורת גחליליות האש שליוו אתכם לשם,

שניה אחרי שלקחת את הוופלה האחרון בשקית שהוא הביא.... למרות שהוא בנה עליה...

"הדמות בתנ"ך שאני הכי מתחבר אליה זה ירמיהו הנביא (והוא מפרט למה ב 2-3 משפטים),  מה הדמות שלך ?"

מה את מגיבה ?

האם יש לך תשובה מוכנה או שאת חושבת  בזמן אמת ?

מה את מגיבה ?

..Shandy

הייתי חושבת דקה 2 כמו עכשיו

והייתי אומרת שזה קשוח

ובסוף עונה שנראה לי הדמות שאני הכי אוהבת בתנך היא

או תמר או יואב

תמר אשתו/כלתו של יהודה כי היא פעלה בחכמה ובצניעות והצליחה להשיג את מה שהגיע לה מלכתחילה היא הייתה אישה חכמה

ויואב שר צבאו של דוד כי היה נאמנות מוחלטת לדוד המלך כן גם שזה שהוא פעל בלי לשאול אותו והרג כמה וכמה אנשים רק כי לא יכל לסבול את חוסר הכבוד לדוד ולמלכות.

וכמובן שהייתי עונה טיפה יותר בהרחבה ואולי מילים אחרות אבל כן 2 אלה בטוח

אגב למה?

מה זה מגלה לך?

מסקרן 

אני מתחברחתול זמני

לעבד־מלך הכושי.

אף־אחד לא יודע מי אתה, מאיפה באת, מה הסיפור שלך, בנסיבות אחרות היו שופטים אותך שאתה ככה וככה ובאת ממקום כזה וכזה מבלי בכלל לדבר איתך,

אבל בסוף אתה היחיד שעושה את המעשה הגדול.

אלוהים 😝נקדימון
יוסף הצדיקהפי
אברהם אבינוLavender

כל העולם בעבר האחד- ואברהם בעבר השני מול כולם לא מפחד לבחור נכון.

או רחל אימנו על ויתור נאצל

לא יודעת מה הייתי שולפת בשלוף

זה יהיה קצת מאכזב אם התשובה לא תתחיל בנוגע, לא נוגעאחרונה
"חולדה. סתם.."
מתרגש לספר בסימן טוב ומזל שהתארסתי בעת האחרונהארץ השוקולד

זכיתי להכיר את אשתי לעתיד והחלטנו שהגיע הרגע להתחתן, יש שם יותר רגשות משחשבתי שיהיו ושמח על כך

כמה תובנות שלמדתי:

1. אופי זה דבר מאוד משמעותי, אם הרגשתי שאני צריך להתאים את האופי שלי למה שיתאים לה אז זה לא מתאים אלא אם כן מדובר בשינוי קטן מאוד.

הייתי צריך אופי קרוב אלי, חשוב לראות שהאופי מתאים (בין אם מחפשים דומה או הפוך, זה מאוד משמעותי לראות ששילוב האופי מתאים לנו)

2. שיתוף תפיסות עולם, היו כאלה שיצאתי איתן וחששתי מה הן יחשבו על דעתי בנושא זה או אחר ולא העליתי אותו, יתכן שהיה מפריע ויתכן שלא, אבל ברגע שיש תחושה כזו כנראה שאין התאמה. ברור שיהיו דברים שנחשוש לומר ובפרט בשיצוף רגשות, אבל חשש משיתוף תפיסת עולם לדעתי זה בעייתי.

3. הדרך ארוכה, אבל יש דרך גם בהמשך, כך שאמנם מעייף בדרך אבל לא חושב שאירוסין זה סוף הדרך.

4. היו דברים שהלב שלי חשב שקריטיים וניסיתי בדרך לוותר עליהם, זה לא הוביל להצלחה. למדתי עם הזמן שהדברים הגדולים שבליבי חשבתי שהם משמעותיים באמת משמעותיים.

אם יש משהו שמרגיש לכם קריטי, אל תוותרו עליו כי אחרים חושבים שזה לא נכון.

כמובן שיכול להיות מחיר של דרך ארוכה יותר, תחשבו אם זה מספיק חשוב לכם.

וכעת, עובר להתלבטויות כמה להוציא על חתונה, איפה לגור ועוד.

שתזכו בקרוב למצוא את הדמות המתאימה לכם ולבניין עדי עד באושר, שמחה ובריאות!!!

תודהארץ השוקולד

אמן ואמן!

שאלה שהייתי שמחה לשמוע כאן את דעת החכמיםאשר ברא

אישה שהיא עם הרבה עוצמות ואור.. לרוב זה מאוד מבהיל בחורים.

כי הבחור מרגיש שאין לו מקום להיות המשפיע או שהיא גדולה עליו בהרבה מידות..

ובין השורות אפשר לשמוע שמבקשים לכבות את האור, או מנסים להרגיע בכדי שיהיה מקום לבחור להשפיע. שיהיה הגבר.

איך אמורים לעשות את זה?

מבלי לכבות את עצמי.. להמשיך להיות אני, בקטע טוב. משתדל. עם רצון לתת לבחור להוביל..

וגם איך זה בכלל אמור לבוא לידי ביטוי?

אם אני מבינה אותך נכוןהמקורית

אז גמני 'עוצמה ואור'

לדעתי כן צריך מישהו שיתאים לזה והוכ לא חייב להיות רועש בפני עצמו אבל להכיר ולקבל את זה בך ולראות בזה יתרון ולא להירתע מזנ, ואם את מרגישה שלא אז לא

ובמקביל את עם הזמן והאמון שתתני בו - תדעי גם להישען במקומות הפנימיים שאישה צריכה

רמה תורניתאביעד מילוא

ב"ה היום אני לומד בישיבה גבוהה וזוכה לגדול בה בתורה ובזכות הישיבה עשיתי הרבה עבודה פנימית שהביאה אותי למקום שאני שואף אליו.  בין היתר אחד הדברים שקרו שעברתי לטלפון מקשים והתרחקתי מטלפונים חכמים.והיום אני מחפש להכיר בחורה תורנית יש לה טלפון כשר ופשוט.  אני אשמח לדעת דווקא מהבנות פה 2 דברים 1. הייתן יוצאות עם בחור שלא מוכן להתקרב לטלפון חכם

2. כמה נפוץ התהליך של לעבור לטלפון מקשים אצל בנות

אשמח לשמעו את דעתכם

מסכים ומחזק, מה שכתבת זה רק קצה המזלגפשוט אני..
עזרה בפרסום ארגון משמחים בחתונות "משמחי דויד"עזרה לזולת

בס"ד

אני מתנדב בארגון משמחים בשם "משמחי דויד" והרבה פעמים אני מרגיש שאנחנו "מפספסים" הרבה חתונות שצריכים בהם משמחים ומשמחות רק בגלל שלא מכירים אותנו ולא יודעים שאפשר לבקש את ההתנדבות שלנו.

אז אני ממש מנסה לחשוב על רעיונות איך לפרסם את המשמחים ולהפיץ את ההתנדבות שלנו בשביל שאנשים ידעו שאנחנו קיימים ויבקשו ממנו משמחים ומשמחות לחתונות שצריך בהן

אז אם אתם מכירים חתונה שצריך בה משמחים אז בבקשה תפנו את בעלי האירוע אלינו.

אוסיף שאנחנו כמובן משמחים גם בבר מצוות/בת מצוות אירוסין וכו'... שגם בהן צריכים משמחים ומשמחות,וכמובן שאנחנו משמחים אך ורק באירועים עם ריקודים מופרדים.

לפרטים נוספים:

משמחים בחתונות - משמחי דוד

תודה!

קפוץנפש חיה.אחרונה
בהמשך לשרשור מפגשים, מניחה פה פלייר- תצליחו!נפש חיה.

אבל אלו בני אנושכְּקֶדֶם
לא ניקים 
תמונת רגליים כנראה תצורף לכאן אם יעלה הרצון .....נפש חיה.
מוחה על הפרשי הגיליםפשוט אני..

וכי לבת 41 לא מגיע זיווג?

מי קבע שגבר בן 43 לא ירצה בחורה בגילו אלא רק עם פער של 3 שנים לפחות?

והאם גבר בן 28 לא מספיק בוגר בשביל בחורה בת 28?

איך ננסח בעדינות?בחור עצוב
הם היו אופטימיים עם ההפרשים האלו. ומהסיבות ההפוכות משלך. 
לא קשורה אבל- לגבי הגילים-נפש חיה.אחרונה

מנסים ליצור תנאים הגיוניים ליצירת קשר בפער גילים סביר. 

וודאי שבחורה בת 41 זכאית להתחתן

בע"ה שכולן וכולם יימצאו בנחת.

אולי יעניין אותך