קריאה שלישי(ת) - עוד חוזר הניגוןמרדכי

בס"ד

 

<השבוע שאחרי הבחירות>

 

הבחירות האלו החזירו אותנו בדיוק לאותה נקודת המוצא שבה הכל התחיל. בחירות מועד א' המכונות גם 2019 א'. גוש הימין מנצח וממשלה כמעט שמוקמת אלא שיו"ר ישראל ביתנו, שבתחילה מיצב את עצמו כלשון המאזניים של הבחירות, החליט סופית לערוק לגוש המשאל. ישראל יוצאת למערכת בחירות שניה וגם שם אין הכרעה ומשם המשכנו לשלישית ולרביעית שהסתיימה בשבוע שעבר. כעת גם מערכת בחירות חמישית, חלילה, נראית אופציה ריאלית.

 

גם הפעם גוש הימין ניצח, אבל יש מי שמונע את הקמת הממשלה המתבקשת. קוראים לו גדעון סער. שלוש הבטחות הבטיח סער. לא לשבת עם נתניהו, לא להישען על המשותפת ולעשות הכל למנוע בחירות חמישיות. על אחת ההבטחות הם יהיו חייבים לוותר, כל בר דעת מבין מה ההבטחה הכי לגיטימית להפיר. סער ומפלגתו לא בטוח מבינים את זה.

 

אין חולק על כך שסער, אלקין ושאר חברי תקווה חדשה שייכים למחנה הלאומי, יחד איתו יש לגוש הימין 65 מנדטים שאיתם ניתן להקים ממשלה יציבה שתקדם לא מעט דברים שלהם אנחנו מחכים. אלא שסיבות אישיות וסכסוכים ישנים גורמים להם לוותר על האינטרס של הימין עד כדי דיבור על המלכת ממשלת שמאל.

 

צריך לומר את האמת. גדעון סער התמודד על ראשות הליכוד מול נתניהו ונכשל. סער החליט שלא לקבל את הכרעת הליכוד, פרש מהמפלגה, הקים את תקווה חדשה, והציב את עצמו כמועמד לראשות הממשלה, שוב מול נתניהו, אלא שהפעם הכישלון היה גדול עוד יותר. מה שאומר שגוש הימין, המחנה הלאומי, אמר את דברו פעמיים, והכתיר את נתניהו פעם נוספת. כעת צריך סער לקבל את הכרעת הציבור במקום לערוק פעם נוספת כאשר הפעם זה יהיה ישירות לידי מחנה השמאל.

 

בינתיים, מצד אחד במערכת הפוליטית מדברים על תמיכה של מנסור עבאס והתנועה האיסלמית, ואילו הצד השני מדברים על הקמת ממשלה עם הרשימה המשותפת כולל מפלגת בל"ד. באמצע נמצאים אנחנו, האזרחים, שמשוועים לכך שלא יהיו בחירות נוספות ומקווים שסוף כל סוף תקום כאן ממשלה מתפקדת.

 

אם ננסה לסקור בקצרה את האופציות שיש לנו כאן, נראה שלא יצאנו מהפלונטר. יש מי שהציע ממשלה ימין מרכז שכוללת את מפלגות יש עתיד, ימינה, חרדים, ציונות דתית. אלא שלא החרדים, לא הציונות הדתית, ולפי החתימה של בנט לא גם לא ימינה יכתירו את לפיד לראשות הממשלה. לפיד, לעומת זאת לא ייתן לבנט עם שבעת המנדטים, לעמוד בראשות הממשלה שהחרדים וסמוטריץ' הם השותפים האידיאלים.

 

גם ממשלה של השמאל עם הערבים, שגם להם יש 61, לא תקום כל כך בקלות. הרי ממשלה כזו כבר הייתה יכולה לקום אחרי מערכת הבחירות הקודמות אלא שחברי 'דרך ארץ' האוזר והנדל סיקלו את המהלך. כעת האוזר כבר מחוץ לכנסת, אבל זה לא נראה שהנדל מתכוון לתת יד למהלך שכזה. מצד שני, גם ממשלת ימין בראשות נתניהו שנשענת על רע"מ אין לה באמת ייתכנות הגיונית. אגב, לצד כל זה צריך לזכור את גנץ שלא ימהר להצטרף לכל ממשלה שהיא. לו עדיף בחירות חמישיות שאז אולי הוא יגיע לראשות הממשלה מכוח החוק, ולשם הוא בעיקר שואף.

 

לכן, הסיכוי היחידי למנוע מערכת בחירות נוספת שלא תגיע לשום מקום אחר, זה חזרה של גדעון סער הביתה. מה גם שלא בטוח בכלל שמערכת בחירות חמישית תשנה את התמונה הפוליטית. אשת התקשורת סיון רהב מאיר סיפרה שבתוך המשדרים הארוכים היא שאלה את מנו גבע מה הסיכוי לשינוי ותשובתו של הסוקר הבכיר לא מרגיעה אף אחד. לדבריו, לא כתבי האישום ומנגד לא הצלחת החיסונים המסחררת הצליחו לשנות את התמונה. כולם נשארים איתנים בדעתם ולא משנה מה קורה באמצע. אף אחד לא מבטיח שבחירות חמישיות, שישיות או שבעיות ישנו את התמונה. בשורות לא מעודדות לחג הגאולה.

 

כולם מנצחים, כולנו מפסידים

אולי למעט סער ובנט שהתרסקו בבחירות האלה, כולם מנצחים. זאת לא רק מפלגת רע"מ של מנסור עבאס שכולם מסכימים שהיא הפתעת הבחירות. אבל הם ממש לא היחידים בכך. קחו את הליכוד לדוגמה שהצליח להשקות גם את הציונות הדתית וגם לשמור על קידומת 30 מנדטים. מרץ והעבודה שכולם הספידו התמקמו יפה על השישה-שבעה מנדטים. גנץ הפתיע והצליח לגרוף שמונה מנדטים של מצביעים שחלקם הוקירו לו תודה על הממשלה הפריטטית שבה הוא חסם כל הצעה של הליכוד וחלק לא קטן מרחמים על האיש שהיה רמטכ"ל, נכנס לפוליטיקה בסערה וצנח.

 

והייתה גם את מפלגת הציונות הדתית. רשימה שהצליחה לקבל שישה מנדטים, למרות שאולי היה סקר אחד שהראה אפשרות כזו. כאמור, חלק גדול מכך זה בזכות קמפיין ההשקיה של נתניהו, שנרתם בצורה חסרת תקדים להצלחת מפלגה אחרת, ובכל זאת מדובר בהישג. גם בתוך הציונות הדתית יש מנצחת גדולה - מפלגת נעם שהצליחה להכניס את הנציג שלהם, אבי מעוז, לכנסת מבלי להצטרך לחכות להרכבת ממשלה שבה חברים הציונות הדתית ואז שמשהו התפטר בחסות החוק הנורווגי. זאת הפעם הראשונה שמפלגת נעם באמת רצתה להכניס נציג לכנסת, בניגוד לפעמים קודמות שאז המטרות היו שונות, והם הצליחו.

 

זה התחיל בחבירה לעוצמה יהודית לקבל את הגב שלהם. לאחר חתימת ההסכם עם עוצמה יהודית התעקשו במפלגה שבכל הסכם שיחתם, מפלגת נעם כלולה בתוכו. בינתיים בנעם וויתרו על הווטו שלכאורה נאמר בשמם שהם מסרבים לשבת עם נשים. למעשה, אחד ממנהלי הקמפיין של המפלגה התבטא בפורום סגור אחרי האיחוד שהוא לא רגוע מכך שחגית משה והבית היהודי נותרו בחוץ ושצריך להמשיך ללחוץ לצרף גם אותם.

 

גם לאחר סגירת הרשימות הם שמרו על דממה, למעט ראיון אחד לעטרה גרמן במקור ראשון, כאשר מנגד הם הביאו אישי ציבור מהעבר ומהווה כמו צבי הנדל שידברו בשבחם ויכשירו את הלבבות. היתרון הגדול בנעם זה לא האלקטורט, אלא זה שיש להם עשרות חיילים בשטח. פעילי נעם, תלמידי ישיבות הקו, עמדו בכל צומת יום אחרי יום ועשו הסברה למען הרשימה המאוחדת. בשורה התחתונה בהחלט יכול להיות שהם הבריחו קולות, אבל עבודת השטח שלהם הביאה גם לרשימה גם קולות אחרים שאולי כלל לא מודעים למקומה של נעם ברשימה.

 

ובכל זאת יש כל כך הרבה מנצחים אבל כולנו בעצם מפסידים. המפלגות הקטנות, אלו שהיו אמורות לא לעבור ולאפשר רוב לאחד הצדדים, עברו כולן את אחוז החסימה והרבה מעל המצופה. הם אומנם נשארים בינתיים בכנסת, אבל אין אחד שיודע לצפות כמה זמן הם יישארו שם עד הבחירות הבאות.

 

הערה לסיום

כאשר ברבות הימים יתעסקו החוקרים והפרשנים בשאלה מתי החלה ההשתלבות של הערבים בחברה הישראלית, האצבע ככל הנראה תופנה לבחירות האלו. הפילוג של הרשימה המשותפת, הקולות שהגיעו לליכוד ובעיקר הרצון לקחת חלק משמעותי בפוליטיקה הישראלית. לא עוד רק לדון בבעיה המדינית, אלא גם להתעסק בחיי היום יום. כך הכריע חלק נכבד ביותר בציבור הערבי. עבורנו, כישראלים, זאת בשורה טובה, גם לימינים ביותר. אם מה שמעניין כעת את הציבור הערבי זה מי ידאג להם לחינוך ולעוד מקומות עבודה ולא מי יוביל לשתי מדינות, זה שינוי שגם אנחנו צריכים לברך עליו. זה לא אומר שהם יהיו בממשלה, אלא זה אומר שהנציגים שלהם בכנסת יתעסקו סוף סוף בציבור שלהם ולא רק במחשבה איך לפגוע במדינה.

כל הסיבה לפרישת סער היא המיאוס משלטון נתניהואינליאז

לכן , ההבטחה שאסור לו להפר היא רק הבטחה אחת , ההבטחה שמהווה את עצם קיומה של מפלגתו , לא לייצר מצב שבו בנימין נתניהו יחזור להיות ראש ממשלה.

 

יתר ההבטחות הרבה פחות חשובות.

בוחרים שרצו ממשלה בראשות בנימין נתניהו, היו יכולים להצביע ליכוד .

 

לכן , ההחלטה הנכונה, היא להיות נאמן לבוחריו, שהעדיפו אותו על פני מפלגת מולדתו ואם המחיר שנדרש לשלם הוא חבירה למפלגות ערביות , שראשי הליכוד כבר מיהרו להכשירן במהלך השבוע החולף, הרי זה מחיר קטן וזעום.

אני חושב שזה יום ונורא שאתה קורא לסער לגנוב את קולות מצביעיוספק

אנשים הצביעו לו כיוון שהוא התחייב לא לשבת בממשלה תחת נתניהו. 

זה יהיה לרמות ולהפר את הבטחת הבחירות המרכזית שלו - אתה רוצה שהוא יהפוך לנתניהו? 

 

שוב, בכל מקרה הוא יצטרך להפר את אחת ההבטחות שלומרדכי
בס"ד

אני מעדיף שהוא יפר את ההבטחה הזאת מאשר שיחליט לגרור את ישראל למערכת בחירות חמישית או להקים ממשלה יחד או שנשענת על המשותפת. לכו, טובת המדינה היא להפר את ההבטחה ולהקים ממשלת ימין מתפקדת.

אם היה אפשר לעשות את זה מבלי שהוא היה מפיר הבטחה, אז מעולה. אבל ישראל נמצאת בפולנטר שצריך לפתור, וזה הפתרון.

שימו לב מה אמר מס' 3 ברשימת תקווה חדשה, זאב אלקין, אחרי בחירות 2019ב'. תשובה גם בשבילך @אינליאז


כאמור אפשר להקים ממשלה בלי ביבי ובלי ערביםאינליאז
ושוב , בלי ביבי זה חשוב.
בלי ערבים , זה לא חשוב בכלל , אבל אם מתעקשים , גם אפשרות כזו קיימת ובקלות.

ההבטחה המשמעותית היחידה של סער היא להדיח את נתניהו.
לגבי השטויות שאלקין כתב ב2019 , שיענה לעצמו. זה לא ענייני
אין באמת אפשרות ממשית להקים ממשלהמרדכי
בס"ד

צריך בשביל זה שהחרדים וסמוטריץ' יסכימו לשבת עם לפיד, שיש עתיד תסכים שבן גביר ומעוז יהיו חלק מהקואליציה. שבנט יפר את התחייבות שלו שלא לשבת תחת לפיד או שלפיד עם 17 המנדטים שלו יסכים לוותר על ראשות הממשלה למפלגה עם שבעה מנדטים. אהה, וחיבור של ימין ושמאל רק למען האידיאל 'להעיף את נתניהו'. אני לא רואה את סה מתכנס לכדי ממשלה, בטח ובטח לא ממשלה מתפקדת כפי שאנחנו צריכים.
יש עוד אפשרויות והחשבון שלך לא נכוןאינליאז
 
לפיד צריך או את סמוטריץ׳ או את יהדות התורה , לא את שתיהן.
חוץ מזה, מעלים כבר הצעות של מועמד פשרה כמו בני בגין, כפי שמרצ הציעה.
 
מסתבר שכל כך הרבה אנשים מכל מיני זרמים מבינים את חשיבות החלפת השלטון בשלב הנוכחי.
רק בחרדל , לא מבינים כלום.
 
אתה יודע מה הדבר היחיד שטוב בתסריט שביבי יקים ממשלה? ששוב הוא יבעט לחרדל בפרצוף. 
אתם כל כך לא מתאימים לו בתור שותפים לקואליציה שלא יאמן איך רק חבורת בשבע לא מצליחה להבין את זה.
 
 
גם החשבון הזה לא אפשרימרדכי
בס"ד

מבחינת ליברמן החרדים יותר גרועים מנתניהו. הוא לא ישב איתם יום אחד. מה גם שחוץ מגפני אף אחד ביהדות התורה לא ינטוש את נתניהו כי זה הבייס שלהם. בקיצור, לא רואה אפשרות להקים ממשלה אילולה התפשרות של סער.
ליברמן והחרדים חברים ותיקיםאינליאז

כל כך הרבה סוסים הם גנבו ביחד.

המסרים האנטי חרדים שלו הם תעלול בחירות.

המצב הנוכחי הוא תירוץ מושלם בשבילו לרדת מהעץ.

למה אתה מתעלם מהאפשרות שביבי פשוט יעוף?...אוהב אי והעם 2
הרי אז לא תהיה בעיה לאף מפלגת ימין לחבור לליכוד.
כתבתי את זה ואחדד שוב -מרדכי
בס"ד

סער התמודד מול נתניהו בליכוד וכשל. פרש מהמפלגה לטובת מפלגה חדשה ונכשל כישלון גדול. מכיוון וסער הוא בשר מבשרה של המחנה הלאומי וגוש הימין, אז יוצא מכאן אמירה חד משמעית: הליכוד, הגוש, המחנה - לא משנה איך תקרא לזה - רוצים את נתניהו ולא את סער. אז בבקשה תסביר לי מי מבין השניים צריך ללכת או להתפשר? זה שקיבל 30 מנדטים (בלי התמיכה של החרדים והציונות הדתית שמקנה לו עוד 22 מנדטים) או זה שקיבל שישה מנדטים?

גם אם נצרף אליו את בנט, כפי שצרפנו לליכוד, זה עדיין יחס של 52/13. אני חושב שזאת הכרעה די ברורה מה הציבור הימני בארץ רוצה.
עזוב מה רוצים בליכוד.....אוהב אי והעם 2
אתה מסכים איתי שממשלה בראשות ביבי לא תהיה ממשלת ימין מושלמת?
קל וחומר ממשלה בראשות מי ממתנגדי ביבי?
אתה מסכים איתי שלו נתניהו מחליט פתאום לפרוש (משהו בסגנון ״איני יכול יותר״ של בגין), תוך חמש דקות יש לנו ממשלה הכי ימנית שהיתה אי פעם למדינת ישראל?
אתה מסכים שרצון רוב העם הוא ממשלת ימין?
לאו דווקא ממשלה בראשות ביבי?
אם בחירות פירושן מלוי רצון העם ( לאו דווקא רצון מגזר זה או אחר) אז הפתרון מובן מאליו!
אתה בכלל מעוניין בממשלת ימין?????אוהב אי והעם 2
כן. והדרך אליה היא שסער יוריד את הווטו שהוא שם על נתניהומרדכי


לא נכון!!!!אוהב אי והעם 2
אתה שוב רוצה ממשלה בראשות ביבי. ממשלה בראשות הליכוד בלי ביבי היא הממשלה הימנית האמיתית ולזה צריך לחתור. אם סמוטריץ רוצה ממשלת ימין הוא צריך להצטרף למחנה לא ביבי. לדעתי בלחץ הרבנים שלו הוא יעדיף תקציבים ומשרות על פני ממשלת ימין וארץ ישראל.
כאנשי ימין אתם צריכים לצאת מהמנטליות של דונם פה ודונם שם שהתאימה לתקופת טרום המדינה. אנחנו צריכים מנהיגים החלטיים כמו בעבר שהחליטו למשל על קביעה שירושלים בירת ישראל, איחוד ירושלים, החלת החוק הישראלי על הגולן ועד החלטות אמיצות כנגד העולם וביבי הנהנתן אפילו את פינוי אל אחמר לא מיישם אז איך אתה יכול להגיד שאתה רוצה ממשלת ימין אם אתה רוצה את ביבי בשלטון?
בסדר, שמעתי. אני חולק עליךמרדכי
בס"ד

הייתי שמח אילו איתמר בן גביר היה ראש ממשלה, אבל אני קצת ריאלי ויודע שזה לא יקרה. לא בעתיד הקרוב ולא בעתיד הרחוק. תוסיף על כך שבעיניי בנט לא שונה במהומה מנתניהו, גם הוא לא יפנה את חאן אל אחמר ולו אין את הכישורים שיש לנתניהו (ושים לב שאני לא מדבר על ניסיון, אלא על כישורים).

לכן, שאני משכלל את כל זה. את נתניהו המדינאי שעשה גם בשנה האחרונה מהלכים שאף אחד אחר לא היה יכול לעשות, לצד החרדים וסמוטריץ' זאת הממשלה העדיפה עליי, ולדעתי זאת ממשלת הימין שתפעל בצורה הטובה ביותר.
טוב . אבל על פניו זה פחות ימין מהאלטרנטיבה.אוהב אי והעם 2
וזה לא בדיוק כישורים. העובדה שאין לו תחליף לכאורה זה בגלל שהוא קטל כל אפשרות להעמיד לצידו במשך השנים מישהו שיחליף אותו. סך הכל בנט סער שקד ועוד כמה אנשי ימין כשרונייים התחילו את הקריירה שלהם בלעבוד עם האיש והם מכירים מקרוב יותר טוב ממני ומל את כל הטריקים והשטיקים.
לא אמרתי שהם לא כישרונייםמרדכי
בס"ד

אני רק לא בטוח שהם היו מתקשרים בשלוש לפנות בוקר למנכ"ל פייזר להציק לו בשביל שמדינת ישראל תהיה הראשונה להתחסן ולצאת מהקורונה. אני לא בטוח שהם היו מצליחים במאבק מול אירן כפי שהוא הצליח וכן דברים נוספים. שוב, הם היו פועלים בנושא, אבל הניסיון וכישורי החיים שהוא למד עוד בטרם כניסתו לפוליטיקה גורמים לכך שהתוצאה תהיה יותר טובה.
קודם כל....אוהב אי והעם 2
...אם מהתחלת המשבר הוא היה מעביר את הסמכות למאבק בידי בנט במשרד הבטחון לא היינו מגיעים למצב תמותה כזה. ורק על זה לא הייתי נותן לו דקה במשרד ראש הממשלה.
עם אירן אני לא רואה הצלחות גדולות כמו שאתה רואה. איבוד השליטה בגליל בנגב ובמרחבים גדולים בארץ ישראל זה עליו.
בקיצור הוא לא כל כך כשרוני לגבי המדינה אבל מבחינת השרדות עצמית הוא אשף וזה לא כשרון שעליו צריך להתבסס כשבוחרים ראש מדינה.
מערכת הביטחון קרסה ברגע שהסמכויות הגיעו אליהמרדכי
בס"ד

מפקדת אלון, לדוגמה, היא כישלון מהדהד. הם לא בנויים לזה וזה לא התפקיד שלהם. באותה מידה היו יכולים לשים שם סטונדנטים או מתנדבים. מה שכן הצבא יכל לעזור כמו בסגר הראשון בלהביא ארגזי מזון או בניהול המלוניות, אז זה נתנו ישר לבנט מבלי להתווכח בכלל. חבל שאתה מאמין לכל ספין שיצא מגזרת בנט וגנץ שרצו גם לקבל קצת קרדיט ולכן דרשו להעביר לעצמם סכויות.

לגבי שאר הדברים, אני חושב שאני יכול להוסיף עוד הרבה הרבה דברים לרשימה שלך. אבל מי שחושב שהמציאות הישראלית היא כה פשוטה ואםשר לטפל בהכל, אז טוב שהוא לא ראש ממשלה. איו ספק שחייבים לגדע את ההתפרעות בנגב אבל זה לא קסם שבא ביום אחד. וכן, גם חאן אל אחמר לא, ולא משנה כמה ינסו להדהד את זה.

כמו שאמרת ״זה לא קסם שבא ביום אחד״....אוהב אי והעם 2
....כל החולאים שהזכרת לא באו ביום אחד. זה הזנחה של שנים. הקורונה חספה הרבה נקודות תורפה במדינה. בראשות המדינה עומד אלוף ביצירת מיסוך לבעיות אמיתיות. פתרון החיסונים זו רק דוגמא למיסוך זה.
אל אחמר בשבילי זה נייר לקמוס לאופן שהמדינה מנוהלת מבחינה בטחונית.
יש לכם רוב גדול של אנשי ימין שחלקם מתעבים את ביבי ולכן לטובת המדינה צריך להפטר ממנו וגם מחבר מלקקיו ולצעוד יחד למדיניות ימין ברורה.
הערבים מזהים את כל החולשות שלנו . אני שומע את כל הפוליטיקאים ברדיו ולצערי היחידים שיודעים לדבר בהגיון מבחינתם הם חברי הכנסת הערבים. אני לא מסכים כמובן עם אף אחד מהם אבל הם יודעים איך לשחק את הקלפים שבידם.
השינויים מתרחשים בשקט בשקט ללא רעש וצלצוליםמרדכי
בס"ד

קח לדוגמה את הפרסום הבוקר בכאן רשת ב'.


במשך שנים נושא תפילת היהודים בהר הבית היה בכותרות כאפלייה נגדנו. מעולם לא יצאה הוראה ממשלתית שעכשיו מותר, אלא הדברים נעשו בשקט בשקט שלב אחרי שלב. שאני עליתי בחול המועד סוכות בשנה שעברה התפללתי מוסף של חול המועד יחסית בהחבא. קדושה עשינו בקול וזה היה וואו. השבוע ביקר שם בן משפחה שסיפר לי שהוא התפלל שם מנחה בגלוי וללא שום בעיות.

כפי שכתבתי פה ביום הבחירות, אושרה לפני שבועיים בניה של שכונה חדשה בירושלים. בלי כותרות ובלי להשמיע קול. כך מתנהל השינוי בשקט בשקט. כך גם מנסים למצוא פתרונות מדיניים לחאן אל אחמר או בנגב.

זה הסיפור האמיתי פה.
תפילות בהר הבית זה מחלוקת בננו.אוהב אי והעם 2
למה צריך בשקט בשקט? אתה מדינה. את סיפוח ירושלים לא עשינו בשקט. מה אנחנו בתקופת חומה ומגדל? שכונה חדשה בירושלים בשקט? לאן הגענו?
מה גם שהערבים בכלל לא עושים צעדים בשקט.
הלוואי ונגיע ליום הזה. המציאות יותר מורכבתמרדכי
אמן כן יהי רצון.אוהב אי והעם 2
עכשיו סימנו את היום השמיני של פסח ואני מלא אורות. אתם מפסידים את היום הזה. האמן לי זה הרבה יותר ממופלטה ועל האש. ההפטרה הכי יפה בשנה, סעודת משיח עם החברה מחבד, לימוד תורה ושמחה אמיתית.
העיקר אני מקווה שאמרת "לשנה הבאה בירושלים הבנויה"מרדכי


ברור!! הבנוייה.אוהב אי והעם 2
כשיהיה לימין בעזרת השם האומץ לבנות כלים משמעותיים לבואו של המשיח ושיהיה יותר חדור אמונה ולא ישתמש התרוצים כמו ״הענין מורכב״ . העם אמר את דברו והוא רוצה ימין אפילו אם הוא יצטרך להשאר בארץ בגלל חרמות ונידויים מהעולם.
שכונה בירושלים?מישהו איתי
פספסתי את זה..
הר חומה ה'מרדכי
בס"ד

כאמור, האישור ניתן יומיים לפני הבחירות ללא כותרות בכלל.
יש לא להיות מסוגל לעמוד בהבטחה מבחינה טכנית ויש להפר הבטחהספק

אלו הם שני דברים שונים לחלוטין. 

 

אני מעדיף שביבי יפרוש מהפוליטיקה וכל הפלונטר הזה ייפתר בתוך רבע שעה עם ממשלת "ימין על מלא" בלי שסער יצטרך לשקר לבוחרים שלו. 

אז עדיף שביבי ישקר לבוחרים שלו?מיכאלצ


הוא כבר רגיל...ספק


זה בא לו זה בא לו יותר בקלות.ספק


וזה הופך את זה למוסרי יותר?מיכאלצ


למען האמת, כן. מי שהצביע לו יודע שחזקה עליו שהוא רמאיספק


🤦‍♂️מיכאלצ


בכל מקרה משהו יאלץ להפיר את ההבטחה שלומרדכי
בס"ד

בין אם זה סמוטריץ' לא להשען על רע"מ. בנט בנוגע לרוטציה עם לפיד. סער שלא ישען על המשותפת וכו' וכו'...

מכל אלה אני חושב שטובת המדינה היא שסער יקבל את הכרעת הבוחר והמחנה הלאומי שבחר בנתניהו.
או שנלך לבחירות חמישיות, בעז"ה.ספק

אני חושב שלגנוב את קולות הבוחרים שלך ולהעביר לצד השני, ייצור חוסר אמון גדול יותר במערכת. 

ואם כבר, אני חושב שטובת המדינה היא שנתניהו יבין שהוא לא מסוגל להקים ממשלה ויפרוש מראשות הליכוד כדי לאפשר הקמת ממשלת ימין על מלא. 

אידיאולוגיה קודמת לפרסונות, לא? 

גם במחיר בנט ראש ממשלה?ה-מיוחד

מה יותר גרוע מבחינתך?

לא רואה את בנט ראש ממשלה עם שבעה מנדטים.ספק


תיאורטיתה-מיוחדאחרונה


זו הפנטסיה החרדלים שמקדם עכשיו ערוץ שבעאינליאז
זה מה שכתב עימנואל שילה בסוף השבוע ומה שאמר שמחה רוטמן ברדיו אתמול.

הם יודעים שנתניהו הוא אלוף בלמכור את חבריו והוא הראשון שיבגוד בבעלי בריתו ועכשיו הם פוחדים ובצדק שכל הזיבולים על ״משילות״ ו״ממשלת ימין״ יתנדפו כעשן, ברגע שנתניהו ירצה למצוא חן בעיני הערבים.

ויקרה להם מה שמגיע להם.
גם ימכרו וגם יחטפו.
הוא במצב של loss-lossה-מיוחד

שום אופציה כמו שאני רואה לא טובה בשבילו

מצד שני חשבתי גם שגנץ לא יעבור את אחוז החסימה

מצד שלישי כמה מפלגות שמתבססות על רק לא ביבי בלבד יכולות להיות?

קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
סקרן לדעת
מי שעונה לך תשובה נחרצתהסטורי

מדמיין -


מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.


את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.


לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -

*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם

*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.


לטווח יותר ארוך, האפשרויות -

*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)

*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.

*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.


נ.ב.

למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...

לאו דווקא עוד שבועייםooאחרונה

איראן פשוט נכנסה לסבבים


ותכלס

חיזבאללה חי ובועט

כנ"ל איראן

(כן פגעו בהם

מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)

מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים

ואנחנו נמשיך לחיות על החרב

כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.


@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקדאחרונה

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר

בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.

 

אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:

 

א. מה הם היו עושים במקום?

ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?

ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?

ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו

 

 

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם


בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?


​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.


קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.


​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.


​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.


​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.


​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.


מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

 

 

 

 

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

אולי יעניין אותך