17 (יש עתיד) + 8 (כחול לבן) + 7 (ימינה) + 7 (העבודה) + 7 (ישראל ביתנו) + 6 (תקווה חדשה) + 6 (מרצ) + 4 (רע"מ) = ?
הפותר נכונה יזכה להיות ראשון ברוטציה בראשות הממשלה.
17 (יש עתיד) + 8 (כחול לבן) + 7 (ימינה) + 7 (העבודה) + 7 (ישראל ביתנו) + 6 (תקווה חדשה) + 6 (מרצ) + 4 (רע"מ) = ?
הפותר נכונה יזכה להיות ראשון ברוטציה בראשות הממשלה.
כמה שנים רוטציה?
סתם.. מה אתה רוצה להגיד בזה? שבנט יכול להקים ממשלה עם השמאל? זה ידוע..
כל עוד בנט לא מבהיר שלא ילך על זה, אין מנוף לחץ על סער.
סער מבין שבחירות נוספות הן התאבדות מבחינתו.
כל עוד בנט משאיר את החלופה הזו פתוחה, סער לא יבוא ולא תהיה ממשלת ימין.
כל המו"מ הוא הצגה בלבד. רק אחרי שנתניהו ייכשל וגם לפיד ובנט ייכשלו יש סיכוי לעשות משהו.
השאלה היא אם לא יהיה מאוחר מדי למנוע בחירות חמישיות. בנט - שמכריז שאינו רוצה בהן - מוביל אליהן.
יש ממשלת ימין מלאה (והוא עוד התכוון לעבאס) הוא מצטרף אליה
ישבו תחת בנט באח ובטח עם 7 מנדטים.
מצד שני אנשי הרלב הזויים מספיק כדי לעשות זאת
רוב גוש הימין ישב עם גנץ למרות שידע שיש סבירות מסוימת שיהיה רה"מ ברוטציה,
ולמרות שקיבל מחצית מהשרים על 15 מנדטים,
כיוון שהבין שזו הדרך היחידה בה יסכים להיכנס לממשלה,
ולהשאיר מאחוריו את גוש השמאל.
את המשחק הזה בדיוק משחק בנט:
רוב גוש השמאל ישב איתו למרות שיהיה אפילו ראשון ברוטציה,
ולמרות שהימין (סער, בנט ואולי גם ליברמן) יקבל מחצית מהשרים על 20 מנדטים,
כיוון שהוא יבין שזו הדרך היחידה בה בנט יסכים להיכנס לממשלה,
ולהשאיר מאחוריו את גוש הימין כשגוש השמאל נפטר סוף סוף מנתניהו.
דווקא לגוש השמאל אין יותר מידי בעיה עם בחירות. הם לא ימחקו (אולי חוץ מגנץ אבל הוא הפחות בעייתי. מרצ ועבודה זה הזוי)
גנץ לא באמת בבעיה. הוא יכול ללכת עם העבודה או עם סער. מי שיתן לו יותר. הוא המפלגה הגדולה מביניהן.
ואם היו פעולות אחרות לא הגיונות (כמו הכפלה לא נכונה של וקטורים) היו משווים אותם לחלוקה באפס. לחבר את המנדטים של רעמ עם אלה של ימינה היא כמו חלוקה באפס, או כמו חיבור המנדטים של המפלגות החרידיות עם אלה של ליברמן ולפיד שם רשעים ירקב, ומביאה תוצאה חסרת משמעות.
התוצאה אמנם הגיונית מתמטית, אבל חסרת משמעות מעשית
וגם אם נניח היתה קמה ממשלת מיעוט חס וחלילה, גם אין צורך לתייג אותי או לציין זאת בפני או בפני מי שהצביע להם, כי לא נוכל לחזור אחורה או לא להצביע להם בבחירות חמישיות שלא יגיעו באותו מצב בגלל הממשלה החדשה שקמה
בכל אופן נראה לי יותר סביר לגלות לגלות שהעולם שטוח מאשר ממשלה של בנט עם הערבים. אני בטוח שאתה תשמור את הציטוט הזה ותחכה לשלוף אותו ברגע מתאים
אם רע"מ מוכנים ללכת עם הליכוד, למה שלא יתמכו בממשלה שיש בה רוב לשמאל?!
אז מה כל ההכרזות שאנו שומעים בימים האחרונים מצד בנט, שברגע שסמוטריץ' יוותר על ערכיו בנט מוכן להצטרף לממשלה עם הערבים?
ברור שהמצב כרגע דורש מסער/גנץ/לפיד/מיכאלי (מחק את המיותר) להתפנות לתקופה ולתת את המקום לאחרים.
ברגע שזה יקרה תהיה ממשלה יציבה. חבל שגם אלה שיודעים את זה עושים הכל כדי שזה לא יקרה.
אני רק מבין שהיום הוא הגיע למקום שהוא חייב לעשות עצירה אולי לנוח קצת ולחזור אלינו עם כוחות מחודשים אחרי שהוא סיים להוכיח את חפותו במשפטיו כשהוא יקבל חזרה את אמון הציבור...
לי ברור ש 99% מהדברים שם הם לא עלילות אבל עודף של התמקדות בקטנות כי אין להם דרך דמוקרטית לנצח אותו...
בדיוק כמו שעכשיו דורשים שיוכיח את חפותו,
גם אחרי שיוכיח אותה יעלו דברים אחרים וחוזר חלילה.
אתה רוצה בדיוק מה שהם רוצים: ש"יעשה עצירה" והם כבר ידאגו שהיא תימשך עוד ועוד.
ושלא יהיו לך טעויות: אחרי שיסלקו אותו, יעשו את אותו הדבר לממלא מקומו.
פוליטית אני חושב שעשה המון טעויות בעיקר נגד האידאולוגיה שהוא אמור לממש
ובגלל זה אני חושב שהוא צריך לקחת הפסקה או לפרוש ובנתיים לפתור את הבעיות האחרות
אין "בעיות לפתור" כי כל הבעיות מומצאות וימשיכו להמציא גם כשיגמור לפתור אותן.
גם כשילך ימציאו בעיות על הבא אחריו. אם השיטה עבדה פעם אחת, למה לא להמשיך?
אתה חושב שצריך להיכנע במאבק המוסרי הזה. ראה עוד כאן: זה לא אישי
הוא צריך לפרוש כי בבחירות הקודמות עם קצת יותר מאמץ ושמירת נאמנות לנאמנים עליו הוא היה במצב יותר טוב מהיום, המחיר שהוא ישלם לבנט בבחירות האלו הוא בדיוק על זה.
הוא עשה המון טעויות קטנות ומעצבנות בהתנהלות שלו כמו למשל מסירת תיק המשפטים לכחול לבן
כל השיקולים שלו היו כמו תמיד לשמור קשר עם הצד השני ולא להתמסר לגמרי לאידאולוגיה שלך ועל הדרך לנסות ולסובב את כולם בזה שאתה עושה כאילו אתה איתם...
מקווה שבסוף הוא יתן לניר ברקת או יריב לוין למלא את מקומו לשנתיים בשביל לאפשר הקמת קורליציה ומצידי שימשיך לנהל את הדברים מרחוק העיקר שסער וגם קצת בנט ירגישו ניצחון קטן ויתנו למדינה הזו לחזור לחיים
בלי ערבים בלי שמאלנים בלי ליברמן ובלי כחול לבן ולדפוק את לפיד עוד 4 שנים בחוץ
רוצים להפיל אותו בכל מחיר. ניר ברקת או יריב לוין לא יצליחו בדיוק כמו שהוא לא מצליח ומאותן סיבות.
כי ברגע שהוא יזוז הצידה לשנה/שנתיים
סער בנט וכולם יכנסו
תהיה קואליצית 65
https://rotter.net/forum/scoops1/690842.shtml
גם אם נניח שיש בו אמת, תקבל ממשלת ימין לשנה עד שיתפרו תיקים לבא אחריו.
למה בנט טוען שהוא מוכן לשבת בממשלת נתניהו (הכוללת את רע"מ) ובצלאל מונע את הקמתה?
בנט תופס את נתניהו כל כך קצר כדי שהוא לא יוכל לשחק איתו
והעובדה אתמול היתה אמורה להיות הצבעה על הועדה המסדרת וימינה אמרו אם זה לא מתואם איתנו אנחנו עם הצד השני
בנט לא יתן לנתניהו לעשות שום צעד בלי הסכמה שלו
ומגיע לו אחרי מה שהוא עשה לו ב 5 שנים האחרונות ובעיקר מאז הבחירות הראשונות ב 2019
אני עדין מאמין שהמלחמה בין סמוטריץ לבנט מתואמת עוד מהפרישה של סמוטריץ את ימינה
הם משחקים את המשחק של השוטר הטוב והשוטר הרע אחד מושך ימינה לקיצון והשני מושך שמאלה לקיצון הנגדי וביחד הם עושים לו בית ספר שלם לפוליטיקה ולניהול סכסוכים
וזה עובד להם
סמוטריץ בא עם בן גביר ונועם ולא נותנים לנתניהו מילימטר לזוז שמאלה
ובנט משגע אותו מהצד השני עם איום להיות ראש ממשלת שמאל (למרות שמבחינתו זו התאבדות מבחינה פוליטית)
בסוף אני מאמין שנתניהו יכריז שזו הקדנציה האחרונה שלו
יתן למישהו להכנס איתו ברוטציה
בנט וסער יכנסו לקואליציה
ובע"ה תהיה לנו ממשלה ל4 שנים שלמות
(לדעתי צריך לחוקק חוק שעכשיו משלימים את כל הקדנציות של ה 4 מערכות בחירות האחרונות זאת אומרת 14 שנה בלי בחירות... חחחחחחחחח![]()
![]()
)
בהצלחה לנו
אני רוצה לחזור ללימודים שלי אבל זה מעסיק אותי וגורם לי לבזבז את הזמן יותר מדי לצערי... ![]()
התיאום בין בנט וסמוטריץ' קיים רק בדמיונות שלך ואת זה אני כותב מידיעה.
לגבי קדנציה אחרונה של נתניהו - ייתכן, אם כי לא סביר.
אם נתבסס על כך שהאמונה הראשונה שלך דמיונית, מסתבר שגם השניה כזו.
ב. אם רע"מ מוכנים ללכת עם הליכוד ולתמוך בממשלת ימין,
קל וחומר שיסכימו ללכת עם ממשלה שיש בה רוב לשמאל.
ג. גדעון סער מבין שבחירות נוספות הן התאבדות מבחינתו,
אבל כל עוד בנט משאיר את החלופה הזו פתוחה,
סער לא יבוא ולא תהיה ממשלת ימין.
ד. אחרי שנתניהו ייכשל, לפיד ובנט עשויים להצליח ולהקים ממשלת שמאל,
אבל אם ייכשלו יהיה מאוחר מדי למנוע בחירות חמישיות.
ה. אם ברור לך שבנט לא רוצה בחירות חמישיות,
תסביר למה הוא לא מבהיר לסער שאין לו אופציה.
כאומר, אם לא יעשה כך סער לא יבוא ולא תהיה ממשלת ימין.
או שהוא רוצה ממשלת שמאל, או שהוא רוצה בחירות חמישיות.
תחליט. מה בנט רוצה לדעתך?
אם לסחוט את נתניהו, ממילא הוא לא יקבל כלום אם סער לא יבוא.
כל עוד הוא משאיר אופציה לממשלה עם לפיד, סער לא יבוא.
מה המסקנה המתבקשת?

אנשים אומללים מצפון קוריאה
או ממדינות מסוימות באפריקה
או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות
ועוד
התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח
מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון
לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות
נצלה הזדמנות בסוריה
כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב
זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות
יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב
מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.
(סתם מציין עובדה)
ההרוגים לא מענינים אף אחד (בעמדת כוח)
רק אינטרסים
לכן ההתערבות באירן (אם תהיה) תהיה רק כשהתועלת תעלה על העלות
(כמו ההתערבות הגלויה הקודמת)
אמריקאי/ ישראלי
1. להשמיד/ להפחית איום צבאי
2. להחליף לממשל ידידותי/ פחות עוין
לא חושבת שהפגנות אלימות זו הזדמנות מספקת
היו הפגנות דומות בעבר (לא עוקבת אחרי העוצמה המדויקת בעבר/ בהווה)
טראמפ יכול להרשות לעצמו לאיים ולעשות מעצמו צחוק
הוא בעמדת כל יכול
זה שהוא איים לא בהכרח אומר שיהיה משהו עכשיו או עתידי
והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.
אירן היא רק עוד אחת מהן.
במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.
קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.
עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.
איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?
איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?
מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.
מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.
כמו המראיינים באולפנים.
התפקיד שלהם רק הוא רק לשאול…
לא לספק תשובות ופתרונות
רואה בך רק ת'נקודות הטובות
עצום את העיניים תשכח את העבר
תתמסר אל החיבוק החם
ומביא לנו תכנית איך להחזיר את כספי הבית היהודי שנעלמו
אה, לא.
הוא גם זכור כמתווך האגדי שבין רוסיה לאוקריינה שגבתה עד עכשו מיליוני קורבנות משני הצדדים, ועוד לא רואים את התחתית.
שומר נפשו ירחק מן הכיעור ומן הדומה לו.
מוקדש באהבה ל- @הסטורי
כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.
כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.
זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.
רק ג'ובים עוד ועוד.
זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.
היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.
היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.
וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות
בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.
"יהדות ליברלית".
הרב קוק מתהפך בקברו.
אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.
נשמח לתגובת המבינים:
לפעם אחת- לפחות.
במקום לקשקש...
וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.
ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.
ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.
כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.
שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.
כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.
אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.
(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)
ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.
קרא שוב מה שכתבתי קודם.
למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?
למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?
וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה
כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.
נבל ברשות התורה.
סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-
א. כמה סימים נדלקו? 3000 ולא עשרות כפי שפרסמו .
מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.
גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,
כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.
ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,
והכל הושתק .
תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.
ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו הפרטי -
מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.
זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,
ונוצרה סאגת החטופים בגללו.
ד.הוא עקב אחר:
1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,
ודיווח מן הסתם למפעיליו .
סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.
2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.
3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.
ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,
ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.
אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.
ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .
התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).
הראיון כאן:
הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד
כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26
הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.
אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות
מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS
הפנים האמיתיות של inss:
כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.
ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.
לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.
הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.
בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם
מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.
בס"ד
יש חשש. אין אידיקציות.
בתגובה אולי הם יתקפו אותנו, אבל כנראה שבעיקר בסיסים של ארה"ב. ואולי הם יפחדו לתקוף בחזרה כדי לא לתת לנו או לטראמפ תירוץ לתקוף יותר חזק.
חוץ מזה יש חשש שכשהשלטון שם ירגיש שזה הסוף, הוא ינסה כלפינו בחינת 'תמות נפשי עם יהודים'.
אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...
חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60 ביהודה ושומרון. מצפון השומרון ועד דרום הר חברון ויעבור בירושלים (כביש בגין - כביש 50).
זה יפתור הרבה בעיות בתחב"צ של יהודה ושומרון. וכן, יעזור למערך התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים.