נורמלית או לא נורמלית??!? (חלק ד' ואחרון)באמונה תמיד

בס"ד

קישור לחלק א': נורמלית או לא נורמלית???! - נוער וגיל ההתבגרות

חלק ב': נורמלית או לא נורמלית????!? (חלק ב') - נוער וגיל ההתבגרות

חלק ג': נורמלית או לא נורמלית???!? (חלק ג') - נוער וגיל ההתבגרות

חלק ד'

כן. היא נכנסת.

היא הרימה את רגלה הימנית, קיפלה מעט את בירכה, והניחה את הרגל קדימה על הקרקע. הרימה את רגלה השמאלית, קיפלה מעט את הברך והניחה את רגלה השמאלית קדימה, על הקרקע.

וכך התקדמה לה לאט לאט בזהירות ובחשש.

"הסתכלי!" שמעה את פסיכו קורא לה בקולו העמוק.

היא הרימה את עיניה והביטה סביב, סוקרת במבטה את המועדון.  

זה היה מוזר! היא ראתה את כל כדור הארץ מתקטן תחת רגליה, ואותה עומדת מעליו.

זה היה הזוי. מחד היא ראתה את היבשות השונות ואת הארצות בתוכן. ומנגד, היא יכלה לראות כל אדם ואדם בעולם, מה מעשיו, מה הוא חושב, אומר, או מרגיש. היא ראתה הכל!!! את הכלל ואת הפרט, את חוץ ואת הפנים.

זה היה הזוי, מוזר, ויותר מכל- מבעית.

'ככה מתים??!' עלתה לראשה מחשבה מבהילה. 'או שאולי, סוף העולם הגיע??!'

'אני הוזה' נפלה לראשה ההבנה! 'אני לא סתם לא נורמלית! אני לא נורמלית עם תעודות. תכף יאשפזו אותי בבית חולים לחולי נפש וזה יהיה הסוף. יקשרו אותי למיטה כדי שלא אזיק לעצמי ויזריקו לי תרופות שיעלימו את הדמיונות, אבל... גם יעלימו אותי... את רוח החיות שבי.'

היא ניסתה להסתכל סביבה בשנית. אך עדיין, המראה נשאר כשהיה. כל כדור הארץ נפרש תחת רגליה, והיא ראתה בו כל פרט ופרט, כל אדם ואדם, וכל שינוי או תזוזה.

'אני חולמת בהקיץ!' היא הייתה בטוחה. 'אין אפשרות אחרת!'

היא ראתה מישהו בלבן מתקרב לעברה עם מזרק גדול, ובעתה מילאה אותה. הנה, זה קורה. לוקחים אותה לאשפוז.

אבל לא! זה לא קרה!

כי זה היה פסיכו, שהספיק לשנות את צבעו ללבן. בידו הייתה משקפת גדולה. אחת כזו שמרחוק בהחלט הייתה יכולה להראות כמזרק.

הוא הושיט לה את המשקפת, ואמר לה "התבונני! כל מי שתראי מבעד למשקפת שייך למועדון שלנו!"

היא קירבה את עינה הימנית למשקפת, סגרה את עינה השמאלית והשקיפה לכיוון כדור הארץ שתחת רגליה. נער תמיר השתקף מבעד למשקפת. הנער היה יפה תואר וחזק. הוא רץ במגרש כדורסל וזרק כדור גדול. היא הסיטה את משקפתה לימין, וראתה ילדה קטנה יושבת ובוכה. מסביבה היו אנשים רבים שבכו, אך את הילדה זה לא עניין, נראה היה כי הילדה אחוזת יגון. היא הקשיבה ושמעה את רחשי ליבה של הילדה והבינה כי הילדה מבכה על מות אימה שהסתלקה בטרם עת. יותר לא יכלה להסתכל לשם, ע"כ הסיטה את המשקפת למקום אחר. עתה היא הייתה במקום פורח ושליו, היא הביטה בו בעניין וראתה ילדים קטנים משחקים. היא התקרבה אל המקום במבטה וגילתה ש... הילדים עם תסמונת דאון.    

היא התבוננה בערים שונות, על אנשים שונים, ותמיהה אחזה בה.

"מה קורה פה???" שאלה את פסיכו בהשתאות.

"תביני" הוא אמר לה. "כולנו לא נורמלים!" הוא הביט בה, וכשראה כי מאזינה בקשב רב הוסיף להסביר: "מכירה את המשפט 'כל אחד מיוחד?!' בכל אחד יש דברים טובים, וכאלה שפחות. אבל אין אף אדם שזהה לשני. אפילו תאומים שנראים כזהים, רק נראים ככאלו. כי בסופו של דבר לכל אחד יהיה את החלקים הייחודיים לו. וע"כ אף אחד איננו נורמלי. לטוב ולרע. האחד גבוה, רעהו נמוך, השלישי מתקשה בלימודים, ואילו לרביעי אין הורים, החמישי סובל רגשית, ואילו השישי קטוע רגל. וכך ניתן להמשיך עד אינסוף...."

הוא שתק לרגע. נותן לה זמן לעכל ולחשוב על הדברים ואז הוסיף: "אגב, לא נורמלי זה גם יכול להיות לצד החיובי..."

"מההה????" היא שאלה אותו בתמיהה. "מ'זתומרת?"

בבת צחוק עלתה על פיו והוא ענה לה: "וכי אינשטיין היה נורמלי???! האינטליגנציה שלו הייתה הרבה מעבר לממוצע. ובטהובן...?! ומוצרט...?! ויש עוד רבים."

ההבנה חלחלה לתוכה והרפתה את אבריה הנוקשים.

האמת הדהדה, והלמה בה כתופים.

והיא ישבה מהורהרת...

"אז זה מה שאני?!" שאלה, אמרה לעצמה.

"הלא נורמלית- הנורמלית!"

סוף.

קולולולולוש!!! גמרתי את הסיפור! איזה ריגושים! מתייגת:באמונה תמיד

@תות"ח! @שושיאדית @רוצה להשתחרר

@אנא אערף  @חסרת טאקט

מקווה שלא פספסתי אף אחד.

וגם הארות והערות יתקבלו בברכה!

מותר ואשמח שתשלחו לי הארות. אני לא טורפת

זה הזמן!!! אח'כ את הסופי עם השיפוצים אני לא יוכל לערוך לפה שוב.

נ.ב. וגם מחמאות.

סתאם.

את מוכשרת מוכשרת!!!שושיאדית

חחח, סיפור מתוק, מהמם!

טיול בעולם הפנימי, ממש!

תזכרי ש "נורמלי אחד, בין הרבה משוגעים - בעצם, לא הוא הנורמלי"

נכון... אבל זה המיוחד בעולם לדעתי והבעיה במושג 'נורמלי'באמונה תמיד

אבל בכל אחד יש את החלקים הרגילים והשונים.

וזה מדבר על המציאות היומיומית. לא על המשוגע שבסופו של דבר מאושפז בבית חולים פסיכיאטרי.

מכל מקום, אם רוצים להמשיך אם הקו של הסיפור, כן אפשר לטעון שגם בו יש חלקים נורמלים ולא נורמלים.

נורמלי-שושיאדית

זה מישהו שהוא כמו כולם, ב"נורמה" יותר או פחות באותה רמה של כולם.

מי שמעל הממוצע, או מתחת, הוא כבר לא-נורמלי.

אז אם יהיו קבוצה של משוגעים - כולם יהיו נורמלים ביחס לקבוצה, אם מישהו שפוי ייכנס ביניהם, הוא יהיה ה"לא נורמלי"

נורמלי אין פירושו - בר דעת, או שפוי.

זה פשוט מישהו שהוא ב"נורמה" בערך ברמה של כולם...

ומי שלא, הוא לא משוגע, הוא פשוט "לא-נורמלי".

נכון.באמונה תמיד

זה חלק ממה שניסיתי להעביר

וכתבת והעברת מעולה!!שושיאדית

אל תפסיקי אף פעם לכתוב!

ממש אהבתי!

איזה כיף! תודה! שמחה שאהבתבאמונה תמיד

האמת הכתיבה באה אצלי בתקופות.

יש תקופות שאני לא כותבת בכלל, ויש שזה שופע ולא נגמר.

בתקופה האחרונה חזרתי לכתוב בכמויות, אחרי שהייתה לי איזה חצי שנה שלא כתבתי כמעט כלום

ויש נורמלי בהסתכלות כללית על האדםבאמונה תמיד

ויש בחלקים קטנים.

יצא מופלארוצה להשתחרר
באמת מההתחלה עד הסוף הסיפור ממש יפה מעניין ויצירתי מאוד.
וגם מעורר מחשבה. אם היא תתפתח אני אכתוב אותה.

תודה
תודה לך!😊באמונה תמיד

וואו, יפה מאוד...!!!תות"ח!

חזק ביותר...!!

אגב, חזל אומרים לנו: "במקום שאין אנשים-השתדל להיות איש".

כשכולם לא נורמלים, כשכולם לא נמצאים במקום טוב ויש לחץ חברתי והשפעה חברתית לדברים שליליים, אל תיסחף עם כולם, תישאר אתה...!! אל תיתן ללחץ ולהשפעה למחות את מי שאתה, את הטוב שבך.

ההגדרה מה זה בדיוק "נורמלי" אינה מוסכמת על כל הציבור, ויש מחלוקות בעניין.

הייתה איזו פרסומת ליישוב דתי שאמר בלשון כזו או אחרת: "אנחנו דתיים נורמלים!".

מה שהם רצו להעביר בפרסומת הזאת, שיצא לדתיים שם רע וקונוטציה שלילית של "לא נורמלים", שלפי אותם חילונים זה שם נרדף ל"הזויים", "קיצונים" וכדו'...

אך יש כאלו שחלקו על אותה הפרסומת, לא חילונים, אלא דתיים, שאמרו כך: "לא נכון, אנחנו לא דתיים-נורמלים, אנחנו דתיים לא נורמלים...!!" אך פשוט אין בעיה בלא להיות נורמלי, נורמלי זו אינה הגדרה בהכרח חיובית, שכן אם החברה מקולקלת ולא טובה, מי שלא-נורמלי הוא יותר טוב, וגם עם ישראל שהוא מצטייר כ"לא נורמלי" הוא זה שהניע שינויים מוסריים וערכיים בעולם, ע"י עזרה משמיים כמובן, ולעיתים, כמו ביציאת מצרים, רק ע"י עזרה משמיים.

אני נוטה להסכים עם הדעה האחרונה, שכן המילה "נורמלי" נגזרת מהמילה "נורמה" שפירושה "חברה" ולעיתים החברה איננה טובה.

יש גם הלכה שחרש, שוטה וקטן אין להם מעמד כמו לאיש רגיל ויש להם דינים מיוחדים.

זאת אומרת, שוטה הוא מישהו שאין לו דעת, אין לו דעה, והוא כבר יצא מגדר לא נורמלי אל גדר אחר: "לא נורמטיבי".

ואכן אדם כזה, הוא לא נורמטיבי (ואם תבחרי בהגדרה הראשונה אז הוא לא נורמלי והרגילים נורמלים...).

אך נכון, שניהם בעצם אפשר להגדיר כ"לא נורמלים" ואין תחושת עליונות שנוצרת, ואם זו מטרת ההעברה והמסר של זה השרשור-בסדר, אך לפי דעתי לא נכון להשוות ילדים שחולים בתסמונת דאון לאנשים רגילים, לא צריך להגזים. אך התחושה אכן לא צריכה להיות מתנשאת כלפיהם, אלא רחמים ולהכיר שהם דווקא "לא נורמלים" ולכן יש צורך מיוחד לטפל בהם ולהעדיף אותם, וחלילה לא נגיד שיש אי שוויון וקיפוח ולכן נתייחס אליהם כרגילים, שאם נתייחס אליהם כרגילים אז לא נעדיף אותם ולא ניתן להם העדפה שתעזור להם.

עכשיו, גם עוד מסר עמוק וחזק שיצא מהקטע, וממש אהבתי, תודה רבה, זה שלא-נורמלי, בהגדרתו השנייה, הוא דווקא טוב לעיתים, ודווקא מי שהולך עם הזרם בדר"כ לא יצא טוב, שהרי העולם לא הגיע למצב המתוקן שבו החברה היא חברה בריאה וסוחפת לדברים טובים (חוץ מישראל במידת מה...), ולכן מי שדווקא יוצא כנגד הזרם הוא דווקא יצא הכי חכם, הכי מתוקן במידותיו, או הכי שלם...(איינשטיין הוא דוגמא ליותר חכם, דתיים זו דוגמא ליותר מתוקן במידותיו וכן הלאה...)

יישר כוח...!!

אהבתי ממש...

וסליחה אם הערתי לא הייתה מסודרת, אשמח להסביר אם משהו לא מובן בדבריי או אם את רוצה לדעת מה דעתי בעוד קטע בסיפור...

...באמונה תמיד

מובן, יפה וברור!

איזה תגובה ארוכה ומושקעת.

וממש אשמח לדעת מה דעתך בעוד קטע בסיפור

...תות"ח!

תודה רבה...!!
שמח לשמוע...

אהבתי ממש את כל הסדרה הזאת, ממש, אך שימי לב, שלפחות בעיניי זה זעק ושמתי לב, שכתוב בתחילת הסיפור שהיא יכלה לראות כל אחד, ובהמשך הסיפור רק אחרי שפסיכו הביא לה את המשקפת היא יכלה לראות, לי זה סתר והפריע קצת לסיפור, אבל חוץ מזה היה ממש טוב...!!

ואהבתי ממש את התיאורים שלך, ובמיוחד את הקטע שפסיכו משנה צבעים וזה...
בקיצור, כתיבה יפה מאוד...!!

נכון...באמונה תמיד

זה באמת צריך תיקון...

חשבתי עלזה שזה בעייתי. אבל עוד לא מצאתי רעיונות לתיקון.

כי כן אהבתי את זה שזה נראה כמזרק בהתחלה. וגם את הקטע של ההסטה של המשקפת, ומנגד זה יפה שהיא ממש רואה הכל.

רעיונות איך ליישב את הסתירה?

...תות"ח!

אה, הבנתי...

אממ...

אפשר לוותר על זה שהיא רואה את הכל, אלא שהיא פשוט רואה מרחוק את כולם אך לא יכולה לראות "כל אחד ואחד", ואז עם המשקפת היא יכולה לראות כל אחד ואחד.

או שתוותרי על הקטע עם המזרק והמשקפת...

וואו, עלה לי רעיון שישלב בין שניהם...

תעשי בהתחלה שהיא רואה הכל ואז פתאום זה נעלם ממנה והיא לא מצליחה לראות ואז הוא מביא לה את המשקפת והיא חוזרת לראות...

זה גם מוסיף לדעתי אפקט מסתורי כזה לסיפור שרק ישבח אותו וממש לא יגרע ממנו כהוא זה...

יישר כוח...!!

וואי! חזק!!!! ויש לי איך לשדרג את הרעיון שלך עוד יותר.באמונה תמיד

חכה לתוצאות.... 

תודה @תות"ח!

בשמחה...!!תות"ח!

וואו, מחכה בקוצר רוח...!!

ואני לא אהיה פה עוד הרבה היום, עוד מעט יוצא להפסקה...

טוב, נו, איאלץ לבקר פה מדי  פעם ולראות אם שלחת את הקובץ המעודכן עם כל השינויים...

ממש בשמחה...!!

תודה לך על הכתיבה, מצפה...!!

חלק ד' המשופץ- תודה ת@תותח על הערתו המחכימהבאמונה תמיד

חלק ד'

כן. היא נכנסת.

היא הרימה את רגלה הימנית, קיפלה מעט את בירכה, והניחה את הרגל קדימה על הקרקע. הרימה את רגלה השמאלית, קיפלה מעט את הברך והניחה את רגלה השמאלית קדימה, על הקרקע.

וכך התקדמה לה לאט לאט בזהירות ובחשש.

"הסתכלי!" שמעה את פסיכו קורא לה בקולו העמוק.

היא הרימה את עיניה והביטה סביב, סוקרת במבטה את המועדון.  

זה היה מוזר! היא ראתה את כל כדור הארץ מתקטן תחת רגליה, ואותה עומדת מעליו.

זה היה הזוי. מחד היא ראתה את היבשות השונות ואת הארצות בתוכן. ומנגד, היא יכלה לראות כל אדם ואדם בעולם, מה מעשיו, מה הוא חושב, אומר, או מרגיש. היא ראתה הכל!!! את הכלל ואת הפרט, את החוץ ואת הפנים.

זה היה הזוי, מוזר, ויותר מכל- מבעית.

'ככה מתים??!' עלתה לראשה מחשבה מבהילה. 'או שאולי, סוף העולם הגיע??!'

'אני הוזה' נפלה לראשה ההבנה! 'אני לא סתם לא נורמלית! אני לא נורמלית עם תעודות. תכף יאשפזו אותי בבית חולים לחולי נפש וזה יהיה הסוף. יקשרו אותי למיטה כדי שלא אזיק לעצמי ויזריקו לי תרופות שיעלימו את הדמיונות, אבל... גם יעלימו אותי... את רוח החיות שבי.'

היא ניסתה להסתכל סביבה בשנית. אך עדיין, המראה נשאר כשהיה. כל כדור הארץ נפרש תחת רגליה, והיא ראתה בו כל פרט ופרט, כל אדם ואדם, וכל שינוי או תזוזה.

'אני חולמת בהקיץ!' היא הייתה בטוחה. 'אין אפשרות אחרת!'

המועדון התערפל סביבה כערפל סמיך. היא ניסתה לגשש באויר, לנסות להבין  מה קרה לה, אבל הכל נשאר כשהיה- מעורפל, לא ברור. 'ככה מתעלפים?!' היא ניסתה להבין. היא רצתה לחשוב בהיגיון, אך הרגישה כאילו מילאו את מוחה בגומי גמיש. שכל לא היה שם. רק גומי גמיש חסר צורה, והקולות הפנימיים שבו לצעוק לה ביתר שאת: "את מדמיינת!! את מדומיינת!!"

וקול חזק אחד הוסיף: "הנה זה קורה! את לא סתם מדומיינת! את חולה בסכיזופרניה! ומערבבת מציאות עם דמיון.

זהו.

זה הסוף.

את בדרך לאישפוז בכפייה."

היא ראתה מישהו בלבן מתקרב לעברה עם מזרק גדול, ובעתה מילאה אותה. הנה, זה קורה. לוקחים אותה לאשפוז.

אבל לא! זה לא קרה!

כי זה היה פסיכו, שהספיק לשנות את צבעו ללבן. בידו הייתה משקפת גדולה. אחת כזו שמרחוק בהחלט הייתה יכולה להראות כמזרק.

הוא הושיט לה את המשקפת, ואמר לה "התבונני! כל מי שתראי מבעד למשקפת שייך למועדון שלנו!"

היא קירבה את עינה הימנית למשקפת, סגרה את עינה השמאלית והשקיפה לכיוון כדור הארץ שתחת רגליה. נער תמיר השתקף מבעד למשקפת. הנער היה יפה תואר וחזק. הוא רץ במגרש כדורסל וזרק כדור גדול. היא הסיטה את משקפתה לימין, וראתה ילדה קטנה יושבת ובוכה. מסביבה היו אנשים רבים שבכו, אך את הילדה זה לא עניין, נראה היה כי הילדה אחוזת יגון. היא הקשיבה ושמעה את רחשי ליבה של הילדה והבינה כי הילדה מבכה על מות אימה שהסתלקה בטרם עת. יותר לא יכלה להסתכל לשם, ע"כ הסיטה את המשקפת למקום אחר. עתה היא הייתה במקום פורח ושליו, היא הביטה בו בעניין וראתה ילדים קטנים משחקים. היא התקרבה אל המקום במבטה וגילתה ש... הילדים עם תסמונת דאון.    

היא התבוננה בערים שונות, על אנשים שונים, ותמיהה אחזה בה.

"מה קורה פה???" שאלה את פסיכו בהשתאות.

"תביני" הוא אמר לה. "כולנו לא נורמלים!" הוא הביט בה, וכשראה כי מאזינה בקשב רב הוסיף להסביר: "מכירה את המשפט 'כל אחד מיוחד?!' בכל אחד יש דברים טובים, וכאלה שפחות. אבל אין אף אדם שזהה לשני. אפילו תאומים שנראים כזהים, רק נראים ככאלו. כי בסופו של דבר לכל אחד יהיה את החלקים הייחודיים לו. וע"כ אף אחד איננו נורמלי. לטוב ולרע. האחד גבוה, רעהו נמוך, השלישי מתקשה בלימודים, ואילו לרביעי אין הורים, החמישי סובל רגשית, ואילו השישי קטוע רגל. וכך ניתן להמשיך עד אינסוף...."

הוא שתק לרגע. נותן לה זמן לעכל ולחשוב על הדברים ואז הוסיף: "אגב, לא נורמלי זה גם יכול להיות לצד החיובי..."

"מההה????" היא שאלה אותו בתמיהה. "מ'זתומרת?"

בבת צחוק עלתה על פניו והוא ענה לה: "וכי אינשטיין היה נורמלי???! האינטליגנציה שלו הייתה הרבה מעבר לממוצע. ובטהובן...?! ומוצרט...?! ויש עוד רבים."

ההבנה חלחלה לתוכה והרפתה את אבריה הנוקשים.

האמת הדהדה, והלמה בה כתופים.

והיא ישבה מהורהרת...

"אז זה מה שאני?!" שאלה, אמרה לעצמה.

"הלא נורמלית- הנורמלית!"

סוף.

היבאמונה תמיד

@תות"ח!

תיקנתי...

מה דעתך?

יותר טוב?

יפה מאוד...!!תות"ח!אחרונה

אכן, יותר טוב...

יפה מאוד...!!

מחכה לקובץ הסופי והמתוקן של כל החלקים, כפי שאמרת שתשלחי....

ולגבי המסרים...באמונה תמיד

יש הרבה בסיפור...

ה2 הכי בולטים שהם היו 'המנוע' של הסיפור זה

1. הדימוי עצמי! הרבה פעמים אנחנו חושבים שזה לא תלוי בנו, שזה לא בשליטתינו. הסיפור בא להגיד שלא! זה ביידים שלנו, ואנחנו מחליטים על זה. נכון... החברה והמצייאות משפעיה עלינו, אבל אנחנו בוחרים איך לקבל אתזה...

ו2. כל העניין של הנורמליות... אני מרגישה, ושמעת שהרבה בחברה מרגישים 'לא נורמלים' בגלל דברים שחווים וכו', וזה מוריד את הדימוי העצמי שלהם לרצפה!!!!! 

וחבל.

הסיפור הזה בא לפתוח מחשבה על 'מהזה בכלל נורמלי???' והאם זה רע להיות לא נורמלי?!?

לא בא להציג תפיסה חד משמעית. יותר לפתוח את העיניים לחשיבה והסתכלות.

אכן, צודקת לגמרי...תות"ח!

אוקיי, אם כך, אין לי אלא למחוא כפיים ולהודות על השרשורים הנפלאים...

תודה רבה...!!

וואו מהמםםםםםם ממש יפהסטלנית בפעולה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך