משפיע ומקבלמיונז
עבר עריכה על ידי ברוקולי בתאריך כ"ג באייר תשפ"א 14:22

ההודעה נערכה לבקשת הכותבת. 

יצא לי לשמוע על זה ממישהי שהתייעצתי איתה, ש'שם שיא הרומנטיקה'.
נשמע שכאילו מי שלא מבין מה זה - מפספס את הפאנצ' בזוגיות..

מה זה אומר בפועל 'משפיע - מקבל' ? איך זה נראה?

ובכלל-
אתם מסכימים שזה כך?
יצא לכם להרגיש את זה?
אתם מצליחים להיות במקום הזה?

אני יודעת ומבינה שלגבר עושה טוב להיות משפיע ולאישה טוב להיות במקום המקבל..
אבל מרגישה שלא לגמרי מצליחה להבין את המושג הזה עד הסוף...
הרי גם האישה נותנת.. אפילו הרבה...
וזה שהגבר מוביל? מה זה אומר ובמה זה מתבטא? ואיך זה מסתדר עם האמירה שהאישה היא עיקר הבית?
משהו לא מובן לי בכל הנושא הזה...

ממש אשמח לשמוע תובנות בנושא שגם לאו דווקא קשורות לשאלות...
אודה מאוד אם זה לא יהפוך לשיח פמיניסטי/שוביניסטי..

כןחדשכאן
קשה לך להיות מקבלת?
זה עושה לך תחושה של חולשה?
לא עושה תחושה של חולשה..מיונז

ההפך.. היתי שמחה להיות במקום הזה.. אבל מרגישה שזה בדיוק הפוך..

ומדיבור שלי עם חברות יצא לי לשמוע גם קושי רציני בעניין ותחושה שזה הפוך..

ואולי זה לא הפוך ואני פשוט לא מבינה מה זה אומר.. 

אגב, שים לב, הרחבתי את ההודעה והשאלה

יש פה יותר מדי הפוךחדשכאן
קשה להתייחס 😅

זה קיים ברובד הכי פיזי וגופני,
וזה קיים (כמובן שזה יהיה בהכללה ועדיין כנראה נכונה) הרגשי - הצרכים של כל צד.
וודאי שהאשה נותנת, אוי ואבוי אם לא. (פותח למחשבה) אבל אפשר לתת כדי להעניק ואפשר לתת כדי להעריך.
וזה לא חד משמעי באופן חותך כל הסיפור הזה. לפחות לדעתי. יש בזה גם מזה וגם מזה, אבל "הריקוד" בעיקרו משפיע ומקבלת. וזו אולי הרומנטיקה.
כיום אני מאמין שהשוני המובהק מעט מעודן יותר.
בסוף מי שזה קיים אצלו, שמח בזה וזה ממלא אותו. אותם.
ומי שזה פחות, זה גם בסדר, כל עוד זה נעים לשני הצדדים.
שולח משהו..
זה ממש לא הפוך...ד.

גם אני חושבת כמוך לפעמים..מפצ. ל
ויותר מזה, ראיתי ושמעתי תחושות כאלה מחברות נשואות..הן ניסו לשפר את ההרגשה הרבה פעמים על ידי זה שלקחו כמה צעדים אחורה כדי לתת יותר מקום לבעל..
אני חושבת שכשהקשר הוא טוב לשני הצדדים, טוב במובן שכל אחד מהצדדים מרגיש שהצורך שלו מתמלא ויש כבוד הדדי לא אמורים להרגיש הפוך
אבל כשיש פערים בולטים לדוג' האישה מאוד דומיננטית ופעלתנית והבחור הפוך ויש העדפה של הפעלתנית לפעלתן כמותה אכן זה יכול ליצור את תחושה שזה הפוך..
לגמריultracrepidam

למדתי על זה, או את זה, בשלב מאוחר מאד.

וזה עולם אחר.

אכתוב ממש בקצרה - יש משהו בלהיות "הגבר של". להיות מישהו שהאשה צריכה אותו, לא בשביל שום צורך, פשוט כדי שהוא יהיה הוא. ואז מהמקום הזה, כשהוא נותן, הוא נותן כמו מלך למלכה, לא כמו חבר לחברה.

אני לא יכול להתייחס לזה מהצד הנשי כי לא הייתי שם, אבל כמו שאני מבין זה אותו דבר. זה סוג אחר של נתינה. זאת נתינה שבה יש גבר ואשה, לא סתם שני אנשים, וכל אחד מהם נותן מהמעמד שבו הוא נמצא.

אולי אחר כך אפרט יותר

אשמח מאוד לפירוט. נראה לי חשוב מאודנוגע, לא נוגע
אנסה עוד קצת. וזה באמת חשוב אבל קשה להסבירultracrepidam

זה מה שכולם מדברים עליו אבל להיות שם זה הדרך הכמעט יחידה לדעת מה זה באמת. או לפחות ככה נראה לי.

יש את כל הסיפורים האלה, על אשה שעד החתונה היתה עם אופי אחד, וברגע שהתחתנה הפכה לדמות אחרת לגמרי? אז זה זה. זה אומר שבעצם יש דינמיקה של זוגיות, שבה הגבר הוא כמו עמוד שדרה, או עמוד שמחזיק את כל הבית על הכתפיים שלו, והאשה מקבלת מזה את הכוח להיות מה שהיא. כמו שאתה לא יכול לחשוב על בטן ריקה, אבל אתה חושב עם הראש, לא עם הבטן? אז איש לא יכול להוביל את אשתו אם אין לו אשה, אבל גם אם הוא יושב ואוכל ארוחת צהריים, הוא יעשה את זה ממקום של מנהיג. ואשה יכולה לתת לכולם ולדאוג להם, וכל אחד יכול לעזור לה במה שהיא צריכה, אבל כשזה גבר והאשה שלו הגבר יהיה המוביל, המשפיע, והאשה תהיה המקבלת. גם כשהיא נותנת משהו, זה מעמדה של קבלה, וגם כשהוא לוקח, זה מעמדה של מנהיגות. מנהיגות שלא יכולה לחיות בלי מי שתקבל ממנו ותהיה הבית שלו, וקבלה שצריכה מישהו מנהיג.

אם לא הייתי רואה דברים כאלה במציאות, יותר מפעם אחת, לא הייתי מאמין. אבל זה קיים.

זה ממש ממש קשה להסביר. גם כשהסבירו לי לא הבנתי עד שראיתי איך זה נראה.

@נגמרו לי השמות אפשר לבקש עזרה בזה? את מקבלת את ההסבר הזה?

תודה. יפה. יישר כחנוגע, לא נוגע
חושב שגם נתקלתי בסיטואציות ושמעתי דברים שגרמו לי להבין את העניין שאתה מתאר.

העניין של משפיע ומקבל זה מסוג הדברים שאם מבינים אותם שטחי זה מזיק (כי זה נלקח למקומות לא נכונים) ואם מבינים לעומק זה מועיל כי זה מביא להשלמה עם צרכים פנימיים במקום קצת התכחשות אליהם.
מזדהה ממש עם ההערה שלך בסיוםultracrepidam

האמת נראה לי הסתבכתינגמרו לי השמות

אולי יותר מדי עומק אפילו בשבילי

לא בטוחה כ"כ שהבנתי את השאלה עצמה...

אפשר אולי לדייק אותה?

זא ת השאלה...ultracrepidam

משפיע ומקבל - לקראת נישואין וזוגיות

הכיוון שאליו אני ניסיתי לקחת את זה - יש משהו שנמצא ביחס של בני זוג נשואים (הגבר של, האשה של) שלא נמצא במערכת יחסים אחרת, ובו יש באמת תחושה לגבר שהוא "גבר" ולאשה שהיא "אשה". משהו שקשה להסביר, אבל לפעמים אפשר לראות, וזה מסביר הרבה התנהגויות לא מובנות מבחוץ

נראה לי שכעת הבנתי יותר, אך עדיין לא מרגישה שלגמרינגמרו לי השמות

אבל יכולה מאוד להתחבר למה שכתבת שבהחלט יכול להיות הבדל בזוג נשוי, שאז עניין השייכות באמת משחק כאן עוד תפקיד שיכול להעצים את תחושת המקבל/הנותן

האם לכך התכוונת?

משהו כזה...ultracrepidam

אשמח אם תפרטי נקודת מבט שלך שנוגעת לנושא הזה

בגדול,נגמרו לי השמות
שכמובן גם לגבר וגם לאישה יכולות להיות שתי התכונות הללו בעוצמות שונות, הן הנתינה והן הקבלה...

ברמה היותר רוחנית-תיאורטית נראה שיש עניין שאכן הגבר הוא המשפיע יותר והאישה היא המקבלת יותר,

בפועל, ובחיי הנישואין בפרט, שני בני הזוג צריכים ללמוד גם את אומנות הנתינה וגם את אומנות הקבלה כי שתיהן חשובות מאוד מאוד ומשפיעות ישירות לטובה על הקשר הזוגי כאשר נהיים יותר ויותר "ספצים" ומשודרגים בשתי האומנויות הללו...

משהו נוסף וידוע בעניין הנתינה, הוא התפתחות האהבה לשני/ה בעקבותיה, וככל שיותר נותנים - כך גם יותר אוהבים.

ובעניין הקבלה - אישה (גם איש, אבל נראה שבמיוחד אישה) שיודעת לקבל, בעצם משפיעה פעמיים טוב בעצם הקבלה שלה:
גם מאפשרת לגבר להיות בתפקיד הנותן, וכידוע אין משהו משמח ומספק יותר מלהעניק למישהו אחר - לכן כאשר אני מקבלת - אני בעצם מעניקה ונותנת בעצמי לנותן את המתנה הכי גדולה שאפשר לתת - יכולת הנתינה, היכולת לדעת ששימחת מישהו אחר.

וגם כאשר אישה מקבלת את בעלה כמו שהוא - על כל המכלול שבו, יש בעצם הקבלה *הזו* שלה אותו עניין גדול מאוד מאוד שמשפיע על הגבר לטובה גורם לו בעצם ההוויה הזו להיות יותר.
יותר בכל דבר
וכמובן שגם יותר משפיע...
האמונה הזו, מבפנים, של האישה באיש שלה, יש לה יסוד עמוק שממש משפיע ישירות טוב וגודל על האיש עצמו ועל פעולותיו, הן לטווח הקצר והן לטווח הארוך.

ואיש שמוציא את כוחותיו המלאים מן הכוח אל הפועל, כמובן שגורם בכך ברכה להרבה מאוד מעגלים סביבו,
ויכולת הנתינה שלו, ההשפעה שלו משתכללת וגדלה ובכוחו באמת להשפיע טוב אינסופי על אשתו ועל העולם כולו...

ואת עצם האמונה הזו בכוחותיו - יש בכוח האישה ובזכות הקבלה שלה הן בפועל קבלה ממנו, והן קבלה מהותית שלו כפי שהוא - להגדיל עוד ועוד את האדם עצמו ממש.

(זה על קצה המזלג מה שעלה לי,
לצערי לא מגיעה כרגע לפירוט יותר נרחב מפאת קוצר הזמן )
חידוש יפה הפירוש השני ל"מקבלת"נוגע, לא נוגע
ויש לך כשרון לכתוב בצורה שגם מחדירה את זה ללב..
יישר כח
תודה רבה 🌷נגמרו לי השמותאחרונה
(רק אעיר שכל אחד מורכב משני החלקים, וחלוקה כללית כזאתמישהו איתי
לא תמיד יורדת לכל פרט במציאות)
חחח אוי ואבוי, מה את עושה? 😂מדרשיסטית20
בדיוק קיבלתי בחילה מהכותרת 🙈

תכתבי את בעצמך ואני אעודד מהצד 💪
מקורות יודעי דבר אמרו לי שיש לך מה לומר בנושאמיונז

שוטייחושף שיניים

...מדרשיסטית20
וואי @ברוקולי מכות מגיע לך 👊

נראה אם יהיה לי זמן וכוח לכתוב על זה בהמשך..
רוצה שתתרגמי את הבחילה למילים בינה.
יש 2 סוגים של השפעהאוי טאטע!
עבר עריכה על ידי אוי טאטע! בתאריך כ"ג באייר תשפ"א 14:51
הקבלה של האישה היא גם משפיעה אבל היא משפיעה מתוך מה שמקבלת מהאיש
למשל הדוגמה הפיזית שמשם זה המקור למושג, האישה אמנם מקבלת אבל מתוך זה היא נותנת את הנתינה הכי גדולה, הולדת חיים
2 דוגמאות שעולות לי לזה בחז"ל
שמש וירח הירח מקבל מהשמש אבל גם נותן אור
או פעם אדם עובד בשדה מביא חיטים לבית האישה מכינה מזה לחם והאיש אוכל
זה סוג של חכמה ובינה
החכמה זה להשיג את הנקודה הראשונית הבינה זה לפתח ולהרחיב

וכמובן שהנסירה הייתה באלכסון אז בשני המינים יש גם וגם השאלה מה בראש

וכל זה רק בעיקרון לגבי המושגים שהזכרת, בפועל איך זה קורה? אין לי מושג
יש ספר של משה שרון שמדבר על זה, זוגות זוגות, לא קראתי אבל יש לי חברים שאהבו
רעיון שעלה ליאוי טאטע!
להסביר את זה בצורה מעשית
אישה נותנת מתוך מה שהיא טובה בו והכשרונות שהיא קיבלה והאופי שלה
איש ייתן לא דווקא אם יש לו את זה וזה הוא, אלא מה שהשכל מראה כאידאלי
נושא מענייןadvfb

מבחינת המעמד שניהם שווים. דהיינו - אין מישהו מעל מישהו אחר. הדדיות.

לענ"ד האיש מחפש אצל האישה את הדינמיות את הקלילות והזרימה... את הרגש. 

ודווקא בגלל שאישה נמצאת במקום של הרגש שמטבעו יותר נע ונד הגיוני שהיא תרגיש צורך ביציבות ובטחון באיש שלה.

קבלה זאת בעיקר תנועת נפש. יכולה להיות קבלה שהיא מרגישה כמו נתינה ונתינה שמרגישה כמו קבלה.

בקשר כל אחד נותן את מה שיש לו ומזה בונים את הקשר.

הרבה פעמים הרגש מתלהב ממה שהוא מקבל בצורה ישירה יותר ממה שהוא נותן. כן זה ממש משמח שמראים כלפיך אכפתיות ואהבה ונותנים לך משהו שמבטא את זה. זה יותר מלהיב מאשר שאתה נותן. כשאתה נותן אז "צפוי" מבחינתך. שאתה מקבל זה "מפתיע" אותך, לא תכננת את זה.

וכמו כן אפשר לומר להיפך - הגבר שבעיקר חווה את המקום ה'יציב' בחייו ולכן חשוב לו לתת אישור לכך בנתינה. זה מה שנותן לו יציבות. שביטויי האהבה שלו מתקיימים.

ובגלל שבנות הן לא רק רגש ובנים הם לא רק שכל אז זה באמת מעורבב וגם משתנה מאדם לאדם. 

שבנות רוצות ומותר להם להיות אגואיסטיות. לא יותר מיזהכלי פשוט
תפיסת עולם מטומטמת אבל זה המציאות
יהיה יותר נעיםחדשכאן
אם כזו יהיה פחות 🙂

אני מבין את התסכול ואת הכאב אפילו,
יכול אפילו להזדהות קצת,
אבל זה לא יפה למיונז..
אני לא יודע מה איתך אני לא מתייחס פה באופןכלי פשוט
אישי לניקים או ניקיות שאני לא מכיר
אני כתבתי בכלליות זה לא קשור למיונז היא לא היחידה שקוראת
היא ביקשה לסנן תגובות כאלה. אנא ממך - כבדברוקולי
איפה היא ביקשה? לא ראיתי בתגובה הראשונהכלי פשוט
אני יודע שלא התייחסת 🙂חדשכאן
תגובה כזו לא נעימה.
בטח כשמדובר בניקית הזו שהיא כ"כ לא כזו
זה לא קשור לניקית. היא העלתה נושאכלי פשוט
שמע זה לא פורום לפרגונים בין המין הגברי והמין הנשי
זה פורום לעצות ודיונים

היא שאלה שאלה עניתי
אחי,חדשכאן
אין שום עצה ובטח לא דיון בתגובה שלך.
לטובת השרשור, נסיים כאן 🙂
וואו אתה בוגרכלי פשוט
הוא ממש קשיש.חיים של
לא רק בוגר
הכוונה לדעתי ברובד פנימינוגע, לא נוגע
ומטבע הדברים לרווקים ורווקות יהיה יותר קשה להגדיר ולחוש את זה כי הם לא חוו את זה.

משפיע זה לאו דווקא מוביל ויוזם. הגיוני שמשפיע הוא גם מובל, כלומר משפיע לפי צורך המקבל.
ומקבל זה לאו דווקא פסיבי ולא עושה. מקבל זה גם מי שעושה כתוצאה מזה שקיבל. כלומר השורש של הנתינה זה הקבלה.

הכי חשוב זה לא לפרש את זה על סמך הנחות יסוד שיש לנו מסיבות מסויימות ומזה לבנות תיאוריה איך בנים או בנות צריכים להתנהג.
למה? כי בכל אדם יש ערבוב בין המינים ואופי מסויים. וחשוב יותר- בגלל שבקשר בין איש ואשתו מעורבבים קשרים נוספים, כמו חברות, קצת הורות, אחווה (אחותי כלה), וכמו שאצל חברים שניהם יכולים להיות משפיעים (כלומר לא נותנים כי קיבלו אלא כי זה האופי) - ככה גם בקשר הזוגי.

אבל מבחינת הפאן של הקשר המיוחד בין איש לאשתו, שבא לידי ביטוי בזמנים שקטים ומיוחדים- ההשפעה של הגבר על אשתו היא זו שדוחפת אותה לתת לו הרבה ואפילו יותר. אבל זה מתחיל כי הוא השפיע.

אם נלך עמוק יותר, גם בפאן של הקשר המיוחד בין איש לאשתו, המקבלת נתנה למשפיע את הרצון וההתעוררות להשפיע. אז אפשר לומר בעצם שהמקבלת היא גם משפיעה.
לדוגמא, אישה נשואה שבעלה פשוט ראה אותה והתעורר לו חשק לעשות לה טוב, מבלי שביקשה ממנו.

בכל אופן, ההשלכה שעושים מזה לרצון לטייפ גברי מסויים או לטייפ נשי מסויים לא נכון, גם אם מובן ואפילו נצרך בחלק מהמקרים.
בדיוקכלי פשוט
שכוייחמישהו איתי
כתבת בגדול את מה שרציתי לכתוב ולא היה לי פנאי וכח
אני מעדיפה לתתחופשיה לנפשי
כי אני פחות טובה במילים.
אז אני מעדיפה לבטא את זה בחומריות.
כמו כן-אני מרגישה הרבה יותר טוב כשחבר משלם עליי את העשרה שקלים האלה מאשר הוא.
אני אדם מוזר.
מנסה את דעתי...פשוט אחד

ההבדל נעוץ במהות האיש והאישה.

יש מספר הבדלים, שלמדתי בחיים. מקווה שתואמים לרוב האנשים ...בלי לפגוע חלילה.

הבחורה רוצה להניח את ראשה [מטאפורית ...] על מישהו, הבחור שמח להיות האיש שנשענים עליו.
הבחורה מחכה שמישהו יהיה לצידה, הבחור מחפש אישה שיצעדו יחד ...
הבחורה רוצה שיתן לה יד [גם מטאפורית], הגבר מחכה שהיא תסכים שיוביל ...
הבחורה רוצה שמישהו יביט בה [במיוחד לפנימיות שלה], הגבר מעוניין להביט עליה [בלי להרגיש רע עם זה], ולהכיר את פנימיותה...
בחורות טוענות ש"מצאו" בחור מיוחד, הבחורים מתגאים ש"קיבלו" מישהיא מיוחדת ..
ועוד כמה דוגמאות שמתאימות יותר לנשואים ...

אלו אולי משחקי מילים, אבל מאחוריהן יש גישה עמוקה יותר, של צד אחד שמקבל ואחד שנותן ... ולפעמים גם להיפך.

אין זה נגרע מזה, ואין זה עולה על האחר.
שתיהם כאחד.

תודה

נושא בעומק היהדותדעתן מתחיל

אך לי יש שניות בלבד להגיב כעת ~

שמעתי פעם משל לכך, שהבעל פועל כשר-חוץ והאישה כשר-פנים.

מרגיש שהנקודה אליה הכיוון הוא התנועות ההפוכות ;

האחד מתוך הפנים - חוצה

והשניה מהחוץ - פנימה

אך זו נקודה קטנה בים עצום של היסוד שהזכרת.

אנסה להסבירבייניש נח
הגבר נתן לאישה חומרי גלם ואיתם היא עושה דברים מדהימים.
קודם דוגמאות: הגבר מביא כסף ומצרכים, האישה מכינה תבשילים. הגבר מביא זרע והאישה יוצרת מזה חיים. הגבר מביא מחמאות ולאישה יש כוחות בלתי נידלים.

הגבר נהנה בעיקר מלתת. במהלך המסע שלי ראיתי שהתאהבתי בבנות שפשוט אהבו לקבל דברים שאני אוהב לתת ודברים שאני טוב בלתת אותם. בחורה שאהבה את הידע התורני שלי התאהבתי בהמ כנל אם היא אהבה הקשבה או ביטחון. היא אהבה לקבל את מה שיש לי לתת וזה מה שהגבר מחפש באישתו- פירגונים שמאמתים את זה שהאישה אהבה את הקבלה.

לאומת זאת האישה אוהבת מחמאות. היא מחפשת בגבר שלה דברים שהיא רוצה לקבל- ביטחון, הכלה פרנסה דאגה אוזן קשבת... כי עם הדברים האלה היא הופכת להיות סופרמן עושה 20 דברים במגקביל, לא חולה לא נחה. עד כדי כך שעל אישה אמרו שהיא תעדיף להיות בזוגיות גרועה מאשר לבד

גבר יעדיף לקבל פירגון (תודה, עזרת לי מאוד, תודה שחשבת עלי...)
אישה תעדיף לקבל מחמאות (יפה, אוכל טעים, אמא נהדרת לילדים ופרוט מה כל כך טוב במה שהיא עשתה

סליחה על האריכות. מקווה שזה היה מובן
הרצאהמחפשת111

יש למשה שרון הרצאה ממש טובה, בול על הנושא הזה

תחפשי ביוטיוב

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

אותי כל הקטע הזה מגעילשלג דאשתקד

גבר ואישה אמורים להיות שווים בזכויות וחובות. אף אחד לא אציל ואף אחת לא פייה בצרה. וכן להיפך.

כשאני פוגש - בכל הקשר החיים - אדם שצריך לכרוע ברך ולהתחנן, אני שואל את עצמי מה המשמעות של זה לטווח הארוך. כל תשובה שאענה שאענה על השאלה הזו - לא מתאימה לנישואין...

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

מקסיםזיויק
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך