זה לא שורט אתכם?טיפה של אור
בתור בני אנוש נורמליים לחלוטין, כל אחדמצייר לו בדעתו את הדמות המתוקה שאותה הוא ירצה כבן זוג. ובאמת ככה גם מדריכים אותנו .. ״תבדקי למה את יותר מתחברת, איזה סגנון, כן פיאות או לא פיאות, כן מחויט לא מחויט״ וכן הלאה. ואפילו בתכונות אופי, שקט עד רועש וכו׳.
ואז בהזבק שניה
בום טראח!

אנחנו שומעים על סיפורים על הזוג הנשוי, שהבחורה אמרה שהבחורציק בכלל לא היה הטעם שלה, ומה שהיא חיפשה. והנה, ה עובד.

כאילו, מה?!?!? אז לא צריך להיות לי שום דעה בעניין? אז ה הקריטריונים?
עליתי על הנקודה הזו היום, ולא.. אין לי עליה תשובות.

אשמח לעצות חכמות ומחכימות.
חג שמח!
הקשרראשיתך
מגלה את הפנימיות, והפנימיות כל כך עשירה וממלאת והחיבור שנוצר מתכתב עם הצרכים הפנימיים החסרים, שכל השאר מבחוץ נושר כעלים יבשים.

אנחנו מחפשים, אבל מה שנמצא יעסיק אותנו לא פחות... אנחנו מחפשים בעזרת דימויים לצרכים העמוקים שלנו, שלא תמיד אנחנו יודעים לשים את האצבע ולתת את השם לדברים, וכשזה בא, זה מתיישב נכון. אבל הרבה ממה שאני כותבת זה לא מדוייק, כי אני בדרך והתהליך מעורפל לי.
בנאדם הוא אינסוףadvfb

ולכן כל מי שחוקר את האדם מבין שזה לא משהו מדיד וכל מדעי החברה למיניהם הם ממש לא מדעים מדויייקים.

ככה גם בקשר בין בני אדם.

ובכל זאת אפשר לנתח קצר -

דומה נמשך לדומה. תסתכלי על החברות שלך וכנראה שתראי בהן נקודות דמיון. לוקחים מכנה משותף ועליו יוצרים קשר. לפעמים מכנה משותף הוא לא בתכונות אופי אלא במטרה משותפת.

לפעמים תכונות אופי נוגדות עוזרות לנהל דברים בכך שהם משלימות אחד את השני.

שמעתי פעם מדמות חינוכית מוערכת שכדאי לקחת חמישה דברים אינטגרליים שבלעדיהם "אתה לא אתה" ועליהם בחיים לא להתפשר במציאת בן/בת זוג. הדברים המשלימים בדר"כ נמצאים בנקודות שיותר חלשות אצל אחד הן חזקות אצל השני. וגם שם הפוך כנראה שלא יהיה.

בכל אופן כל זה טוב ויפה ל'כרטיסים' ול'בירורים'..

אחרי שאת רואה בנאדם מולך - תחזרי לעניין הראשון - בנאדם הוא לא משהו מדיד ומוגדר.

יש מקום לחיבור חיצוניחיות צבעונית
אבל בסוף, וזה גם מה שמכוונים בהדרכות, מנסים לברר צורך פנימי. דווקא להיפרד מציורים חיצוניים (שזה הכי קשה בערך אבל בסדר😅) ולהתמקד בצורך הנפשי, ועליו כן להתעקש.
אותה בחורה שהאיש שלה ממש לא היה הטעם שלה? אם היו עושים בירור שורשי של הרצון האמיתי שלה, סביר להניח שהוא היה בעיקר מגלה שאותן תכונות של הבחור שהיא התחתנה איתו אלו התכונות שהיא הכי צריכה.
זה הפער בין מה אנחנו רוצים(או חושבים שרוצים) לבין מה שאנחנו צריכים. אני חושבת שככל שיש פחות בירור סביב זה אז בסוף יש יותר פער בין מי שמדמיינים למי שבסוף מתחתנים איתו.
למה קשה לוותר?advfb

כי נדמה שזה מה שטובחיות צבעונית
זה עוד מחטא אדה''ר הקללה הזאת
אני מרגיש שזה יותר קשה לי על עצמיadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ח באייר תשפ"א 03:36

להתנתק מכבליים חיצוניים שפועלים עלי...

אבל שמדובר בקשר עם מישהו חיצוני אלי - אני יודע מה עושה לי טוב ומה לא (ברמת התחושה). קשה לי להזדהות.

אני בדרך כלל מזהה את מה שאת מעלה בתור חוסר מודעות

מי שלא יודע מה טוב לו אז באמת צריך להתוודע לכך.

לכן אני גם לא אוהב את את המושג 'בררן'. אין כזה דבר. יש כזה דבר מי שלא יודע להבחין בין טפל לעיקר. מי שלא מודע למה טוב לו ומה לא.

אצל בנות הכוח הזה יותר חזק כנראהחיות צבעונית
זה אחד הדברים שהכי מדברים עליהם
אם אני מבין זה קשור לכוח הדמיוןadvfb

כשהוא פורה וגדל אז הוא יכול ליצור סיבוכים. זה קשור גם לתקופה שאנו נמצאים בה, לאחר המהפכה הרומנטית.

הדמיונות על זוגיות קסומה הם ממש חזקים ואפשר להשאב אליהם יותר מדי. אהבה ההולוודית משפיעה עלינו גם אם זה שונה אצלנו מדגם הוולודי.

אם אני זוכר נכון הרב קוק אומר שהדמיון שמתגדל היום והולך למקומות לא נכונים עתיד ללכת למקומות הנכונים לכך שאפילו הנבואה היא בנויה על דמיון.

יש פה 2 מימדיםבייניש נח
האחד השגחה והשני השתדלות

בכל מקום בחיים אנחנו מצווים לעשות מה שנראה לנו על פי שכלנו לטוב. כל עוד פעלת על פי השכל שלך עשית מצווה אף אם טעית בשיקול דעת. ה' יודע שאנחנו אנושיים ובכל זאת ציווה אותנו להשתדל (במקרה הזה לחשוב מה מתאים לי ועל פי זה לחפש ולסנן הצעות)

אבל רגע אם אני טועה ובעצם מה שאני מחפש לא נכון לי? פה מגיע האמונה שה' יתן לי את בת הזוג שהכי מתאימה לי בין אם זה מה שאני משתדל לחפש ובין אם לא.

השתדלות זה חובה, בלי השתדלות ה' (כנראה) לא יתן... אך ברגע שאת משתדלת אז תאמיני בה' שיזמן לך את הבעל שהכי מתאים לך גם אם זה לא מה שהשתדלת לקבל כי את אנושית ולא יודעת תמיד מה טוב לך

בהצלחה!
קרדיט לרב חגי לונדיןבייניש נח
כולכם כתבתם נכון. מסכימה ממש. אבל...טיפה של אור

יש את הרגע הזה בבירורים, שאתה עדיין לא פגשת את הבן אדם. ואתה מברר אם יש אצלו תכונות כאלה וכאלה, ומה הסגנון שלו. ואז מה יגרום לי לברור? כמובן שאם יש את הדברים שהם בשבילי "בל יעבור" , אז לא.. אבל מה עם כל הפרווה? 

ומה אם יש תכונה שאני רואה אותה לנכון שהיא "בל יעבור" , עד כמה להתעקש? אולי ה' חושב אחרת בשבילי ? (ושוב הדוגמה עם הסיפורים שרשמתי לעיל..) 

לא בטוחה שהצלחתי להסביר תצמי.. מקווה שתבינו תתסבוך מבולבלצוחק

עונהבייניש נח
"ומה אם יש תכונה שאני רואה אותה לנכון שהיא "בל יעבור" , עד כמה להתעקש? אולי ה' חושב אחרת בשבילי"
בדיוק על זה כתבתי. תעשי מה שאת רואה לנכון, זה ההשתדלות שלך. אם ה' חושב אחרת בשבילך הוא ידאג שתשיגי את מה שמתאים לך גם אם את משתדלת להשיג הפוך (אמונה).
זה באמת תסבוךאליבא
ואני מבינה אותך ממש כי יש לי מקרה דומה.
אם יש לך תכונה שישבת וחשבת והגעת למסקנה שהיא ממש בל יעבור, מה יש להתפשר?
אם ה' חושב אחרת בשבילך הוא ימצא את הדרך לגרום לך להבין את זה ;)

מה יגרום לך לברור? הנקודות העיקריות. אני האמת בעד אינטואיציות אבל מאמינה שלא כולם יסכימו איתי 🙈
אפשר לצאת ולראות. זה תמיד נותן ראיה אחרת.
אני לא חיפשתי בכללחופשיה לנפשי
והנה קיבלתי מישהו שיש בקשר שלנו שלושה דברים שלא רציתי ושלושה דברים שהיה לי ברור שהם יהיו
לדעתי התשובה פשוטהוהוא ישמיענו
אנחנו לא מחפשים הגדרות חיצוניות.
ההגדרות האלה הן בסך הכל ביטויים, הופעות חיצוניות, של מה שאנחנו באמת מחפשים - דברים יותר פנימיים.
והדברים הפנימיים האלה יכולים להופיע בצורות שונות, לאו דוקא בצורה שאנחנו הגדרנו לעצמנו ולשדכן,
ולפעמים גם ההגדרות שאנחנו נותנים לעצמנו הן לא מדויקות ולא מסונכרנות עם הדברים הפנימיים אותם אנחנו מחפשים.

ואז כשנפגשים בדבר האמיתי שחסר לנו או שמחבר אותנו - אז ברור שננטוש את שאר ההגדרות שהגדרנו לעצמנו..
^^^ultracrepidam

בנוסף - "מחפשים" זה מושג שמתייחס לדברים שאפשר להגדיר ולציין בקלות

ולכן כששואלים "מה אתה מחפש" זה מכוון את הנשאל לכיוון השטחי. לא בגלל שזה מה שהוא מחפש, אלא כי זה אכן דברים נחמדים שהוא היה שמח למצוא

נכון, מדויקוהוא ישמיענו
אז אתה נגד סינון?בייניש נח
לדעתך צריך לצאת עם כולם?
איך הסקת את המסקנה הזאת?והוא ישמיענו
אני בעד התאמה מדויקת ככל הניתןוהוא ישמיענו
מה שלא בדיוק קורה כיום אצל שדכנים או אתרי היכרויות.
אני כן נגד סינון שטחי, של גיל, גובה, עדה, מקצוע, תחביבים ומראה.

אני בעד התאמה קצת יותר פנימית וקצת יותר מפורטת. וזה לא יקרה כל עוד השדכן מכיר את מי שהוא משדך בצורה שטחית למדי. אני לא בא לבטל את הדברים האלה, הם גם צריכים מקום, אבל הם לא עיקר מה שבונה את הקשר או את הבית היהודי, ולכן תמוה מאוד שזה מה שאמור לגרום לנו להחליט עם מי נרצה להיפגש. אני הייתי שם את כל זה בצד ונותן לאישיות עצמה יותר מקום. הרבה יותר
ואתה חושב שאותם דברים פנימייםבייניש נח
שאני מחפש, אני יכול לבטה אותם בצורה שגם תהיה מובנת לאחרים? או שחבר טוב שלי יוכל לדעת מה הם הדברים הפנימיים שאני מחפש ולהכיר בחורה שיש לה דברים פנימיים אלו (ולהכיר גם את הצרכים הפנימיים של הבחורה ולדעת שזה נמצא בבחור)

אני כנראה לא מבין אותך נכון אבל זה נשמע שאתה מחפש דבר שכמאת לא מצוי. הצעות מחברים שלי נתקעו עוד על דברים קלילים כמו רמה דתית ואופי מובהק שלא מתאים לי, וזה בסדר כי לי בעצמי קשה להגדיר מה הוא אותו דבר פנימי שאני מחפש וכל שכן שזה יהיה קשה לחבר.
לדעתי מסתדרים עם מה שיש- לנסות להבין מה הצורך הפנימי שלך ולנסות כמה שאפשר להסביר. זה לא 100% אבל זה ה100% האנושי שלי וזה כל ההשתדלות שה' דורש ממני
תראה. בסוף כל הגדרה שאדם יגדיר על עצמווהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך כ"ט באייר תשפ"א 00:30
באיזשהו מקום תהיה יותר חיצונית ביחס למה שהוא באמת צריך ומחפש. זו דעתי. זה מה שכתבתי בתגובה הראשונה.
הענין הוא שאני לא דיברתי בתגובה הראשונה על 'למעשה' אלא לענות לשאלה של הפותחת.

למעישה אני חושב את מה שכתבתי בתגובה הקודמת, ככל שנגדיר יותר פנימי - כך זה יהיה כנראה יותר מדויק ויותר קרוב למה שאנחנו מחפשים באמת (בלי שאנחנו יודעים להגדיר לגמרי את המקום הזה). כרגע המציאות לדעתי רחוקה מזה.

הכל מתחיל במודעות עצמית. ומודעות עצמית זה לא לקחת הגדרות של אחרים ולאמץ לעצמנו, אלא ללמוד את עצמנו, להקשיב פנימה. אף מדריך ואף שיעור לא יוכל לעולם להגיד לנו מי אנחנו, יותר טוב מעצמנו.

ומניסיון, אפשר לפתח את זה. מברך את כולנו.
אאאה אוקי הבנתי אותך. מסכיםבייניש נח
אני פשוט הבנתי את השאלה שלה שהיא לא מבררת רק על דברים חיצוניים אלא גם על דברים פנימיים שהיא הגיע אליהם מברור עצמי פנימי עמוק. אולי גם בזה היא טועה? אותם אלה שהתחתנו לא עם מה שהם דימיינו אני הבנתי שהכוונה גם לאופי ותכונות שורשיות.
כמובן רק אוסיף -והוא ישמיענו
אני מדבר רק על צד ההשתדלות שלנו.
תפיסתי היא שצריך לעשות השתדלות מירבית והיא נקבעת על פי יכולותיו הספציפיות של כל אדם ואדם באשר הוא.

מהצד הזה לדעתי צריך לא רק להשקיע כוחות כמה שאפשר, אלא לעשות את זה בצורה יעילה. כלומר לדייק את החיפוש כמה שיותר בצורה שתעזור לנו לא להיפגש, וגם לא לעמוד מתחת לחופה, אלא להקים בית יציב ונאמן בישראל על כל ההיבטים. בית שיהיה יציב כמה שיותר. כמו שכתבתי - כדי שזה יקרה צריך לעבוד הרבה על פיתוח ההקשבה והמודעות העצמית.

לדעתי אפקטיביות ויעילות הם חלקים מהותיים מההשתדלות, ובלעדיהם אני לא בטוח שהיא יכולה להיקרא השתדלות מירבית.

אבל, לא דיברתי על הצד של ה' יתברך.
כמובן שה' מסובב את הדברים בעולם וגם מה שמתחיל לא בצורה אידיאלית - יסתדר בסוף. ויש הרבה אנשים שמתחתנים מכל פלטפורמה, וגם מכל סוג של קשר. גם מקשרים מאוד לא צפויים.

אבל על הצד הזה אני לא מדבר. לדעתי עדיף שנתרכז בהשתדלות שלנו במאה אחוז , ואת הביטחון בה' נשאיר למקום שהוא מעבר לכוחות שה' נטע בנו. כמו שכותב רבנו בחיי, כמו שכותב הרמב''ן, ועוד ראשונים רבים בענין האיזון שבין ההשתדלות לבטחון בה'. כמובן הכל מה', וגם ההשתדלות שלנו היא בזכות ה' שנתן לנו כוחות וכשרונות ומחדש אותם בכל עת ובכל שעה
מסכים עם כל מילהבייניש נח
זה כדי לעזור לדייק ככה תקבלי הצעות מתאימותאדמך
אבל ברור שזה לא מחייב.

כמו שאומר הרב אבינר,
אין מתאים ולא מתאים,
יש רוצה להתאים ולא רוצה להתאים.
תודה על התגובות של כולם!!טיפה של אור
בעזרתו יתברך שנזכה לפעול כך!
בונים רשימת מכולת שלא תפריע לך אלא תעזורהיום הוא היוםאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

ההתעמלות שצעירי ישראל עוסקים בה בארץ ישראל וכו'intuscrepidam
זה לא תורני, זה לאומי או לכל הפחות רוחניות חיצונית, אבל אני לא בטוח על ההגדרות האלה.

וזה לא שזה תורני להתעמל, בפועל לא נהוג ללכת לחדר כושר

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך