תובנה שעלתה לילב אוהב

אם אנחנו רוצים להשליך את עצמנו על הקב"ה

באמת ממקום של אמונה וביטחון שהוא יסדר את העניינים על הצד הטוב ביותר

זה לא יכול לקרות

אם יש כאב שחוסם ולא מרפה.

צריך קודם כל להכיר את הכאב, להכיל אותו, לדבר אותו, לבכות אותו אם צריך. לבטא אותו פשוט

ולאפשר לו להשתחרר

ואז באמת אפשר לסמוך על ה', אפשר אז באמת להרגיש כמה שה' מנהל ומסדר לנו את העניינים

ואפשר אז להיות ברגיעה אמיתית.

תודה לה'

שהיה שבוע טוב לכולם

בהקשר לשרשור הקודם- רק אציין.

אני חושבת שבחורים עושים כל כך הרבה כדי למצוא חן. 

ובאמת יש עליהם הרבה ציפיה שגם יבואו לקראת הבחורה, ויובילו, וישלמו, 

וימצאו איפה יהיה דייט, ואם אפשר אז שגם יעזרו לבחורה להגיע לדייט חח 

ולהביא אוכל, או אולי לשקול לא להביא כי אולי זה ירתיע מעט

ועל מה לדבר, ואיך לדבר,

והאם לשלוח הודעה ישר אחרי, או שאולי כדאי קצת אחרי, או שבעצם לתת לבחורה להוביל קצת 

ואיך לשדר מצד אחד ביטחון כדי שהבחורה תרגיש שרוצים אותה

ומצד שני להיות פתוח וכנה עם הרגשות

הרבה דילמות, הרבה אחראיות, 

מבינה אתכם, אתם נפלאים וכל הכבוד לכם.

ושתדעו- שכשאתם מביעים רגישות ורוך ועדינות והתחשבות ואמפתיה והזדהות

אז עוד יותר אין כמוכם בעולם וזה כל כך מוערך וכל כך מרגש ונעים.

וכל מחווה, לא משנה אם מצופה מכם או לא- היא לא ברורה מאליו!  

בקיצור, תודה, ומה היינו עושים בלעדיכם.

תמשיכו ככה,

רק פליז תעשו כל מה שאתם יכולים כדי להיות מחוברים לעצמכם ולרגשות שלכם.

@advfb מספיק טוב? 

חחח מעולהadvfb

"למצוא חן" במובן החיובי של המילה ולא המתחנף כמובן

כן ... בוודאי ותודה על האישור חחלב אוהב

לא יודעת על מה זה נכתבראשיתך
אבל אני מצאתי הרבה פגמים בהתנהלות שלהם, אז לא משתתפת.
מקסימום שילמדו מהטקסט שלך איך כן להתנהג
חחחחחח... ואי ואי ואי...לב אוהב

שוב. בנות מושלמותוהוא ישמיענו
מצטער. אנחנו לא נמשיך ככה.והוא ישמיענו
הצד הנשי צריך ללמוד שגם עליו מוטל ללכת לקראת הצד הגברי.
הימים שאנחנו קורעים את עצמנו לטובת המין הנשי,
והנשים יושבות על זרי הדפנה ומפרגנות לנו על זה שאנחנו קורעים את עצמנו,
עם אפס הדדיות, אפס הליכה לקראת,
אפס הכלה וסבלנות בקשרים כלפי גברים
(בדיוק ההיפך ממה שקורה מצדנו, הגברים)

- נגמרו.

אני משקף לא רק את עצמי. עוד כמה גברים (ממש ממש קצת) שמרגישים שזורקים עליהם. סליחה על הביטוי.

הערכה ופרגון זה לא מה שאנחנו מחפשים.
תתחילו לעבוד על ההוגנות, על ההדדיות
בצורה מעשית מה אתה מציע?advfb

לעבוד על מה שאמרתי כאן שלא קיים בקשריםוהוא ישמיענו
תסכם בנקודות...לב אוהב

אני סומך על בנות.והוא ישמיענו
יש להן מספיק מודעות עצמית כלפי עצמן בשביל לדעת מה לא הדדי ומאוד לא הוגן בהתנהלות שלהן בדייטים.
מאמין להן.

אני לא אאיר את עיניכן. תחשבו לבד.
לחלקן, כן... אבל אקח לתשומת ליבי בעז"הלב אוהב

בצורה מעשית אני מתכווןadvfb

שיתקשרו יותר לגברים?

שיתחילו עם גברים?

שיובילו קשרים?

לגבר זה יורידראשיתך
לילד זה יתן תשומת לב.
יוריד במה?advfb

עזוב, התנשאות אופייניתוהוא ישמיענו
אז מהראשיתך
הגברים של היום מרגישים פריירים מלהיות בתנועה של הענקה ונתינה? תודה על העדכון גירסה, נשתדל מעתה לקחת חלק בתפקידי הגבר.
מי חילק את התפקידים?advfb

הטבעראשיתך
ממש כך
הטבע שהאישה תלדadvfb

זה בהכרח יוביל לכך שהיא תהיה יותר עם הילדים?

'להיות עם הילדים'השתדלות !
זה לא לצפות בהם משחקים כל יום ולקרוא להם סיפורים. זה לא רק לשבת ולהנות ולראות אותם גדלים.
זה לחנך, זה להאכיל, זה לדאוג לצרכים הפיזיים והנפשיים. זה המון אחריות והמון עבודה.
יש בחינוך של הילדים גם חובה של האבא וגם של האמא.
אבל בדעה הרווחת, גם ביהדות, חינוך הילדים הוא על האישה.

אני נוטה להאמין שהטענה שלה ללהיות יותר עם הילדים נובעת מתוך אחריות והבנה של ההשקעה שנצרכת בגידול שלהם.
מאמין באיזוןadvfb

ה'אבא' כפי שאני רואה אותו - מעורב בחינוך הילדים בכל הרמות שהזכרת!

מינונים? בסדר, מוכן לקבל שעקרונית אולי יש עניין שלאישה יותר בגלל המהות של היחס האמהי וכולי

אבל אני חושב שהשיח היום ממש לא מאוזן. גברים לא נוטים להיות מעורבים כמעט ונשים יותר מדי

לחלוטין לא מאוזןוהוא ישמיענו
אז יפה, אנחנו מכוונים לאותו דבר...השתדלות !
אולי לא הבנתי למה ההסבר שלה ככ חרה לך... כי הוא די הגיוני סהכ.
היא לא מצפה עכשיו שבעלה לא יהיה בכלל בבית. עם כל הכבוד שהוא רוצה להיות עם הילדים, היא גם בטח תרצה להיות איתו, אז זה ממש לא בשביל הרחקה.
בסהכ, שיכניס מספיק כסף הביתה כדי לחיות בכבוד ושלא יהיה מחסור, כך ששניהם יוכלו לדאוג לצרכים של הילדים בראש שקט..
היום גם בנות עובדות במקצועות שמרווחים בהם יפהadvfb

ולכן אני לא רואה צורך שדווקא הגבר יעבוד במקצוע רווחי יותר ויקריב מזה.

אם מצפים ממני בתור גבר לעבוד בעבודה שמרווחים בה טוב ומצפים מהאישה שתעשה מה שטוב לה ותממש את עצמה בלי מחוייבות כלכלית - זה לא מאוזן.

אבל כל אחת ומה שטוב לה.השתדלות !
כנראה שאותה בחורה לא מכוונת למקצוע שמרוויח הרבה ומחליטה לקחת על עצמה אחריות בחינוך הילדים והצרכים פיזיים של הבית ומחפשת בעל שייקח אחריות על הצד המשלים של הפרנסה.
אני חושבת שזכותה המלאה לדרוש את זה, גם אם זה לא מתאים לך ספציפית, וזה מעולה שהיא יודעת מה היא רוצה ומה מתאים לה ודואגת כבר עכשיו לקיום של הבית והמשפחה.

אני מניחה שכל אישה לא מכוונת להתחתן עם כל הגברים שבעולם אלא עם אחד, וכך גם הגברים מחפשים מישהי אחת שתתאים להם ולצרכים שלהם, אנחנו לא צריכים לצפות מכל שאר הגברים או הנשים בעולם שינסו להתאים את עצמם אלינו.
אני לא מתכוונת לחנך אף אחד לטובתי בנושא הזה, אולי להעלות מודעות שזה נחמד, אבל ממש לא להטיף ביקורת לאנשים שזה לא רלוונטי להם ביחס אליי. כל אחד ומה שטוב לו...
להתלונן לא יעזור לנו, לכתוב סתם ככה לא יעזור לנו. אם מישהו יכתוב יפה ומנומק ומישהי תקרא ותשתכנע- אשריו.
אני מדבר על זה בתור נורמה חברתיתadvfb

שהגבר בהכרח צריך להכניס את הכסף הגדול בעידן בו נשים גם יכולות לעשות את זה

מהצד הגברי - זה גורם לרגשות לא טובים.

דווקא את הכסף הגדול?השתדלות !
כלומר אם אישה מרוויחה סכום מסויים גם אם הוא נחשב גבוה הגבר בהכרח צריך להכניס יותר ממנה?
על הנוסחה הזאת לא שמעתי...

בכל מקרה, אני משתדלת לא להתייחס לנורמות חברתיות, אלא למה שאני זקוקה לו וצריכה וטוב לי איתו ומה שמתאים לי, וביחד כזוג אפשר לגשר על פערים ולהתגמש
ו.. וואלה, לפעמים הרצונות שלי הם בהתאם ל'נורמות החברתיות ה' ולפעמים הם הפוכים. כי הם לא תלויים בהם.
אני לא מנסה לראות אם רוב הגברים יקבלו אותי ככזאת או ככזאת, כי אני ממש לא צריכה את רוב הגברים.

מצויין. מסכים עם הכל.advfb

אני יגיד לך מה כואב לי (והוא לא קשור לבחירת בת זוג, אלא לנורמות חברתיות)

בעבר נשים לא יכלו לפרנס וממילא עול הפרנסה היה על הבעל. זה מובן לגמרי.

כיום המצב ישתנה, נשים רוכשות השכלה לא פחות מגברים (ואולי אפילו יותר חח) ויוצאות לשוק ומרוויחות יפה.

בכל אופן, כאוב לי שיש נשים שעדיין חושבות שאנחנו בעידן הזה שהאחריות הבלעדית לפרנסה היא של הגבר כמו בימים עברו, ולהן 'מותר' ללמוד מדעי הרוח או דברים שפחות מרווחים. לעומת הגבר ש'אסור' לו, בגלל שזה התפקיד שלו.

היה פה שרשור פעם "האם זה לגיטימי לפסול הצעה על מישהו בגלל שהוא לומד/עובד עו"ס?"

עצוב לי שהשאלה הזאת תמיד באה בכיוון חד צדדי, ללא הצדקה בעיני.

בתור אחד שירוויח פחות במשכורת החודשית שלו מאיש הייטק אני מרגיש שכבר בפרסיה הציבורית אני נתפס כ'פחות'. למה? באותה מידה שגבר ירצה מישהי שעובדת ומרוויחה טוב ככה גם אם אישה תרצה מישהו שמרוויח טוב. אני לא רואה עדיפות בזה כיום.

הכאב הנ"ל ממש לא מוריד לי את הבטחון עצמי ביחס להצעות, אולי להיפך.

@לגיטימי? בא לי לתייג אותך

ממ מעניין...השתדלות !
אני לא נתקלתי בנורמה חברתית כזו.
אני חושבת שכשאדם יוצא לחיים ורואה את מגוון הדרכים שיש להתפרנס מהם ואת המגוון הרחב של עיסוקים ושילובים של בני זוג, יותר קל לו להשתחרר מהתפיסה הזו של ההסקה האוטומטית - 'הוא עובד בזה זה אומר עליו ככה, היא עושה את זה זה אומר עליה ככה...', שזה בעיניי אכן לא לגיטימי... מה זה אומר אפשר לשאול את הבנאדם עצמו, לא להסיק מהפרט היבש עליו.
לכן אולי הרבה פעמים השאלות האלה נובעות מתמימות וחוסר היכרות עם המציאות, שהיא הרבה יותר רחבה מהבית שלך או ממה שלמדת עד היום בבית הספר.

אבל, אם אדם מכיר בשוני שבמציאות, ורואה את הדברים האלה כלגיטימיים אך בשבילו הוא רוצה ובוחר אחרת- זכותו המלאה, ואין לנו מה לעשות עם זה.
אני לא מדבר בשפה של 'זכויות' או 'לגיטימציה'advfb

לכולם יש זכות לעשות מה שבא להם (כמעט) ואני לא רואה את עצמי כמי שאחראי לתת לגיטימציה למאן דהו.

הנורמה הזאת כואבת לי. זה פוגע במישהו שאני כואב אותה?

פעם דיברתי עם חברה של אחותי שהיא עו"סית כדי להתעניין במקצוע והיא בין השורות אמרה שיש לה 'זכות' בתור בת ללמוד משהו שפחות מכניס מהנדסה (דיברה על לקחת בחשבון את המשכרות). לי זה כואב

מותר לי לכאוב? אני פוגע במישהו שנורמה חברתית כואבת לי?

חלילה - אני לא מצפה מאנשים להתאים את עצמם ואת הנורמות שלהם אל הכאב שלי. שיעשו מה שהם רוצים ויכול להיות מאוד שיכאב לי.

כמובן, אתה יכול לעשות כרצונך...השתדלות !
אם זה איכשהו התפרש אחרת מהתגובה שלי..
הרגשתי צורך למחות מעט על ההכללה וההאשמה שמאוד צרמה לי בכמה תגובות בשרשור הזה.
נראה לי יותר טוב לכולם לקחת מהתגובות את הדברים שרלוונטיים אליהם ולהניח לשאר.
אני מביןadvfb

כהרגלו של הפורום הזה שעוסק בנושא רגיש.

לפעמים הרגישות שיש לאדם אחר סותרת רגישות של אדם שני ואז הם עלולים לריב ולפגוע אחד בשני

נכון... וחבל..השתדלות !
אבל יש יתרון שאפשר להשתמש בו בדיון ברשת. אף אחד לא מצפה שתגיב עכשיו ומיד ומסתכל עליך בפרצוף זעום. אפשר לקחת זמן, להסתכל על הדברים שוב, בנחת, לחשוב עליהם, אפילו אפשר לערוך. ואפילו... אפשר גם לא להגיב אם בוחרים שזה עדיף.

החיסרון הגדול הוא שאין את הטון של הדברים, ולפעמים הם נשמעים חמורים כשהכותב בכלל לא התכוון לכך.
אני שמתי לב שיש הבדל מאוד גדול לאיך שמגיבים לי אם אני שמה נקודה אחת אחרי המשפט שלי.
או כמה נקודות...
כי לא יודעת, אולי זה נשמע תקיף כזה והחלטתי, אין לי מושג.
לכן צריך לקחת דברים פה בערבון מוגבל, לשאול, לנסות לברר. באמת סתם חבל על העצבים של כולנו.
יפה. תודה!advfb

אם מכלילים ומאשימים, כנראה שזה לא בא על בסיס כלום.והוא ישמיענו

ומותר שמידי פעם ההאשמה/ ההכללה תהיה מופנית גם לבנות ולא רק כלפי בנים.
בדק בית פנימי או חשבון נפש זה חשוב לכל אדם. 
וכן, גם אם מדובר בבת שחושבת שהיא מושלמת מעצם היותה בת. כמו בערך רוב הבנות כיום

לא רואה כאן איזושהי מלחמה בין הבנות לבנים...השתדלות !
מישהי כתבה את תחושותיה מהדייטים, הגיוני שזה יהיה מופנה לבנים כי היא בת, בכל זאת...
אני, בתור בת, רואה המון דברים בפורום שכותבים על בנות והם לא רלוונטיים לי אז אני מדלגת עליהם ועוברת הלאה.

לא מכירה אף בת ברמה האישית שחושבת שהיא מושלמת, וזה גם לא עלה לי מהתגובות כאן.
גם לא מכירה בנים שחושבים שהם מושלמים, וזה גם לא עלה מהתגובות כאן.

הכללה לא הכללה, מישהי כתבה משהו, תיקח את מה שאתה מרגיש שרלוונטי אליך ויכול לשמש אותך, ואם יש משהו שלא נעים לך לקרוא במה שכתבה, אפשר לפתח דיון נעים ולא מאשים, גם אם אתה מרגיש שהצד השני מאשים.
כי את מוטה.. זה בכלל לא מפליא שלא ראית מה לא בסדר בהתנהלותוהוא ישמיענו

או בדברים שבחורות מסוימות כתבו כאן

זה לא קשור למוטה.השתדלות !
אני יותר מבינה את המקום ממנו הן כתבו את הדברים, אני מבינה יותר את הנימה של הדברים, כי אני אישה ויש איזשהו קו חשיבה דומה, שיותר קל לי להבין דברים שבת כותבת מאשר בן.

ראיתי לא מזמן שרשור שמישהו הגיב בו, ואני אמרתי לעצמי- 'וואי, איזה מוזר שהוא חושב ככה, זה בכלל לא נכון לדעתי!' ואז ראיתי שעוד בנים הביעו הזדהות עם הדברים שכתב, והחלטתי לא להגיב, כי וואלה מבחינתם זה נכון, אז אולי זה קטע של בנים או משהו.
והבנתי שאין נכון או לא נכון, יש משהו באמת שונה באופן חשיבה שלנו.

יש שוני, והשוני הזה יפה, רק צריך לדעת לכבד אותו.
בחורות שטוענות שבנים צריכים לשרת אותן,והוא ישמיענו

בזמן האחרון יש פה יותר מדי כאלה.
תסלחי לי..
זה גם מה שרואים אצלכן במציאות בדייטים..

אז בסוף ההתנהגות הזאת פוגעת בראש ובראשונה בבנות עצמן

איך זה היה נשמע לך אם גבר היה אומר שבנות צריכות לשרת אותו?

שוביניסטי משהו, לא?
אז זהו. אמרתי צביעות?

תרגיש בנוח,השתדלות !
אני גם לא התחברתי לדברים שנכתבו שם.

ובלי קשר, או עם קשר, באמת בנושא כזה רגיש דרוש המון דיוק בבחירת המילים שלנו, במיוחד כשזה לא פנים אל פנים, כי אין לנו מושג איך הקורא יפרש.

זה מצחיק כי בכמה דייטים שהיו לי הבחורים היו מתלוננים שאני לא נותנת להם לתת לי...
גם בנות שונות ביניהן, גם בנים שונים ביניהם. וזה בסדר לגמרי ואפילו מבורך.
לא ראיתי יותר מדי את ההכלה של שוני בין בנים כאןוהוא ישמיענו

באף שרשור ומצד אף בחורה שכתבה פה בפורום.
תסלחי לי

אצל בנות - כל בת היא עולם שלם בפני עצמה, אבל כל הבנים באותה תבנית שהכנסתם אותם לתוכה.
מה אני אגיד.. רואים את ההשפעה של זה בפגישות.

את ההרס העצמי של עולם הדייטים

מממהשתדלות !
מספר הבנות בפורום ביחס למספר הבנות בארץ, בעולם... לא יחסי כוחות מוצלחים כל כך...

יש הכלה, שזה מדהים והכול, ויש מה שאני מרגישה שמתאים לי, ומה לא מתאים לי. ביחס אליי. הבנאדם יכול להיות מדהים ומקסים וכיפי, אבל אני יודעת שיש משהו שאני לא יכולה להסתדר איתו, פשוט לא יכולה. וזה לא פוסל אותו, זה פוסל אותנו.

כמו... אני נולדתי גבוהה, לא משהו מטורף אבל גבוהה ביחס לבנות אחרות ממוצעות. ככה הקב"ה החליט לברוא אותי, מה אעשה. היה מישהו שהחליט שלא מתאים לו שאני גבוהה ממנו, ואמר לא.
מאוד הערכתי אותו על זה. מאוד. הוא יודע מה הוא רוצה מעצמו, והוא חסך לשנינו.
לי אין ממה להיפגע כי זאת אני, שלום, אין לי איך לשנות את זה בי ואני גם אוהבת את זה.
זאת מציאות שנכפתה עליי, אין לי איך לשנות אותה, וגם לא רוצה לשנות מישהו אחר לחשוב שבאלו לצאת איתי. מה אני עושה עם עצמי ואיך אני מתייחסת לעצמי מכאן זאת השאלה האמיתית. כי רק בזה אני יכולה להשפיע כרגע.
הפורום לא משקף. כי במציאותוהוא ישמיענו

לא מגלים את מה שמתחת לפני השטח..

בואי נשים את הדברים על השולחן.

מגברים נדרש להכיל את הנשים. לא להיפך.

בהחלט הפכתן את זה למלחמה,
ברגע שהוצאתן את ההדדיות בקשרים מהמשוואה

אז שוב, מניסיון שליהשתדלות !
ומדברים ששמעתי מעוד הרבה בנות אחרות, אני לא חושבת שזה עניין של הדדיות.
או שאנשים תופסים הדדיות כשונה. ואז זה כן הדדיות אבל כל אחד מבקש הדדיות אחרת ולא מודע לזה שהשני כן הדדי איתו אבל בצורה שונה ממה שציפה לה.

כבר שמעתי את המילה הזאת 'ההדדיות'. לא חושבת שהיא נכונה בתחילת הקשר. להיכנס לחשבונות כאלה של מי עושה יותר מי נותן יותר וזה לא פייר וזה לא פייר שאת ככה ואתה ככה.

לכל אחד צרכים שונים ורצונות שונים וקצב שונה. כל אחד דורש הכלה בתחום אחר.
אלה דברים שלומדים בהיכרות, כל פעם מחדש, וכל אחד הוא שונה בצרכים שלו מהאדם השני, ולכל צד יש מחויבות לגלות את הצרכים שמיוחדים למי שמולו, להיות מודע אליהם, להתייחס אליהם.

מישהו שמחפש הדדיות באותו תחום שהוא נותן לשני, מתבאס סתם, כי אולי הצד השני לא יכול לתת לו כרגע את מה שהוא דורש? אולי הוא צריך יותר זמן, יותר נחת, כשהשני רוצה כבר לסגור הכול ולהתקרב ולהתקדם?
הצרכים האלו למשל, סותרים אחד את השני. כאן התקשורת נכנסת, מדברים על זה, מנסים לפתור את זה, מחליטים ביחד איך כל אחד יכול לתת בעצמו בשביל האחר, בין אם זה מרחב ובין אם זה להיפך, יותר קירבה.

אז אולי גברים חושבים שנשים לא מכילות אותם, כשהן כן רק בתחומים אחרים ממה שציפו, אולי לא במחוות נראות לעין. הכול צריך להיות חיצוני כדי שהוא יהיה?
אני מדבר על כך שאין שום פרופורציה.והוא ישמיענו

אתן רק מפנקות את האגו של עצמכן.
כשזה תפקידו הבלעדי של הגבר.
הוא לא יקבל מכם כלום.
במקרה הטוב הוא יקבל מכם שתפסיקו את הקשר בגלל שטות כזאת או אחרת

זה לא פייר שאתה מכלילהפי
את כולן ..
אם גבר אחד או 2 או אפילו 5 היו לא הוגנים זה לא אומר שאני יכולה לפתוח על כל הגברים.
מצטער. אני לא יכול כל הזמן לציין שאני לא מכליל את כולןוהוא ישמיענו

יודע משהו?השתדלות !
עלה לי חיוך כשקראתי את התגובה הזו.
ההאשמה הזאת של ' אתן מפנקות את האגו של עצמכן'.
איזה כיף לדעת שזה מה שהבנת ולקחת מהתגובה שלי.

וואלה השקעתי בה. הייתי נחמדה סהכ, נראה לי לפחות. השתדלתי לא להעליב אף אחד, הכנסתי סיפור אישי שלי, בניתי אותה ככה יפה יפה.
וזה מה שקיבלתי...

מחמם את הלב.
אני כותב לך כי נראליחדשכאן
שאת יותר במקום להקשיב..
את יכולה להבין אותו, על מה הוא מתלונן?
אם כן, אולי נכון לא לסתור את הטענות האלה (אני לא אומר שאין מקום להציג את הצד שלך. להיפך, מבורך!)
ועוד משהו, הדדיות זה לא שיוויון. נראה שערבבת ביניהם..
הדדיות בקשר - לקראת נישואין וזוגיות
כל מי שכתבה כאן על הדדיות לקחה את זה למקוםוהוא ישמיענו

של הריסת תפקידים מגדריים.
כנ"ל ראשיתך, לב אוהב.

זה מה שמציק להן  כנראה יותר מהכל.
שהבנות יצטרכו להשתנות.
הפחד משינוי זה דבר חזק.

את התוכן אני מבינה.השתדלות !
מאוד מתנגדת לצורה שבה הדברים מועברים. ועל זה אני מגיבה.
לא נעים לי לקרוא אותם בנימה האישית, ואין לי עניין להחזיר ב'אותו מטבע' מהסיבה הפשוטה שאני לא מכוונת את דבריי לכלל הגברים, אלא לדברים שאני רואה וחושבת שנכונים מנקודת המבט שלי ומדברים שחוויתי במהלך החיים, ושמכוונים לכולם..

מסכימה איתך עם ההדדיות, כתבתי את מה שכתבתי בגלל משהו שחוויתי לאחרונה, שהייתה ציפייה כלשהי ממני לתת אותו הדבר מהצד שלי, בטענה שאין הדדיות, כשאני הרגשתי גם מהצד שלי שאני נותנת ולא מקבלת חזרה בתחום אחר. זה פשוט היה קצר בתקשורת, והבלבול הזה בין הדדיות לשוויון.

ואין כאן קשר למגדר @והוא ישמיענו

ההדדיות שאני מדברת עליה לא קשורה למה שאני מצפה מגבר ומה שגבר מצפה ממני כאישה. אני בכלל לא מסתכלת על זה.

אם כבר, ההבנה של ההבדל בין המגדרים תרם לי הרבה דווקא להכיל ולקבל ולהבין. היו דברים שלא הבנתי ולפעמים פגעו בי אפילו, אבל כשהבנתי מבנים שקרובים אליי וחברות קרובות שהם גם חוו אותו הדבר וזה הגיוני ובסדר, הצלחתי יותר לקבל את זה ואפילו לאהוב את זה.
גם אני מדבר מחוויות. יותר מדי חוויותוהוא ישמיענו

ותמיד זה ישב על אותן נקודות.
התרבות המערבית הרסה את הדייטים.
את העבודה (כן כן, מילה מאוד מפחידה כיום) הזוגית המשותפת.
אין לי יותר מה להגיד.
אבל מי שמעוניין בזה - סבבה. שלא יתלונן על רווקות מאוחרת או על נישואין גרועים

סבבה. יש לנו גישות שונות.השתדלות !
עם כל הכבוד להרס המחשבה, והתרבות המערבית, לי אין איך לשנות את התרבות המערבית וקו החשיבה של אנשים שרחוקים ממני ואני לא אמא שלהם או דודה שלהם או אחות שלהם או חברה שלהם ולכן אין לי עמדת השפעה עליהם.

להתבאס על זה לא יעזור לי, לצאת עליהם לא יעזור לי.
אני שומרת את הכוחות שלי בשביל לראות איך אני יכולה לכוון את עצמי לשם, למקום שטוב לי.
זה לא אומר תמיד לשנות אותי, אלא לדייק את החיפוש שלי.
תודהחדשכאן
קודם כל, כבר טוב שאת מבינה את התוכן. מבין מה את אומרת על הצורה, זה לא אומר שאת לא יכולה להתייחס לזה באופן אובייקטיבי (עד כמה שניתן). כן, זה לא נעים לפעמים, בשביל זה אפשר לתת את נק' המבט שלך בלי לבטל את הצד השני.
אממ בעצם בפסקה השניה הכללת?
מבין מה את אומרת. אני באמת חושב שזה לא קשור למגדר, אך בהחלט מושפע ממנו. ההדדיות מצופה מכל קשר בין שני אנשים. המקום שכל צד תופס, יכול בהחלט להיות מושפע מהאדם עצמו (כולל התכונות שלו, שיכולות להיות תלויות במגדר).
מניחה שהמגיבות כאן גם הבינו את התוכןהשתדלות !

ומגיבות בעיקר על הצורה של הדברים, כי בשלב כלשהו התוכן איבד את עצמו, וזה הפך למשחק האשמות חסר פואנטה שכזה. באמת חבל, מבאס לראות את זה ככה. לא?

אני משתדלת לא להיכנס לכל הדיון הזה עם איזשהו רגש אישי, כי בכל זאת זה אינטרנט, לא מכירה את הכותבים ברמה האישית אז גם אין לי עניין להטיף להם מוסר או משהו.  כותבת דברים שבאים ממני, דברים שאני רואה על עצמי ולא חיצוניים לי. לא אכתוב לאדם כלשהו "תהיה ככה וככה" אם אני לא מאמינה בזה שאני גם צריכה להיות כזאת. וגם אז- מאמינה בבגרות שלו לבחור אם מתאים לו או לא, או לא להתייחס, גם אם זה לא נעים לי לפעמים.

מה כתבתי בפסקה השנייה שגרם לך לראות הכללה?

התכוונתי במה שכתבתי לכך שלא אצפה מאדם שאיתי התנהגות מסוימת מעצם היותו גבר, אלא- כי זה מה שאני רואה שמתאים לי ונכון לי, והגיוני שאבקש למצוא משהו שגבר יכול לתת מעצם היותו שונה ממני, כי אני מבינה את השוני הגדול בין קשר שלי עם חברה לבין קשר שלי עם גבר.

ויש דברים שאני מחפשת וחברות שלי מבינות שמתאים להן מישהו שונה ממה שאני מחפשת. לא לכולן מתאים אותו הדבר. כמו שאני בטוחה שקיים גם אצל הגברים.

בעצם, כתבת את זה מתומצת וכמו שכיוונתי

מעולהחדשכאן
אז ניתן להתייחס לתוכן עם הבנה,
מאמין שזה יעזור מעצמו לשנות את הצורה.. להתקומם על הצורה באופן שלא נותן מקום לתוכן, מפספס את העיקר..
(וזה נכון לעשות את זה בלי קשר לתועלת שתצא מזה. על הצורה אפשר להעיר באופן שלא מבטל את התוכן..)
שמח שהדברים הובנו 🙂

ההכללה היתה בהקשר להדדיות שאת חווית, והשלכת על כל המושג באופן כללי.. (התייחסת לזה..)

ולגבי הסוף, מבין אותך. נראלי יותר נכון להסתכל על זה באופן שאת מבקשת משהו מגבר כי את חושבת שהוא יכול למלא את זה, מאשר לצפות שימלא את זה מעצם היותו גבר.
בוא תביא מקור לזההפי
שבחורה אמרה שגבר צריך לשרת אותה
דוגמאות:והוא ישמיענו

אז מה - לקראת נישואין וזוגיות

אני שומעת כאן מעט האשמה - לקראת נישואין וזוגיות

ובעצם כל השרשור הזה מצביע על התופעה.
מוזמנת לקרוא את התגובה של @נשמה כללית ולהתמודד עניינית עם הטענות שלו

עם נשמה הכלליתהפי
אין לי כוח להתעסק הוא מפחיד

בנוגע ללב לא הבנתי מה הציק במה שכתבה
הוא מפחיד. כי הטענות שלו נכונותוהוא ישמיענו

שחררו. אתן לא נביאות.
לא אינטואיציה נבואית ולא כלום.
בני אדם כמונו.
זה מה שהוא בא לומר.

שמחתי לעזור באמלו"ק

תראהלב אוהב

מצד אחד נראה שזה בוער בך

ובאמת אתה מייחל לשינוי

ומצד שני, יש מצב זה יושב על משהו אישי שחווית

כי באמת אני מנסה להסביר את הנקודה שלי ואני רואה שעוד בנות כאן

ועדיין משהו לא נרגע.

יש האשמה כאן מאוד חזקה על הצד הנשי

כאילו אנחנו אחראיות לאיזה עוול נוראי שדורש תיקון במיידי

אז לא, כל אחת כאן היא אינדיווידואלית

כל אחת חווה כאן קשיים מן הסתם בדייטים ולא הכל וורוד

העולם מורכב, החיים מורכבים.

גם אם יש מסר להעביר, הוא בוודאי הרבה יותר מתקבל כשהוא נאמר בנעימות.

מעבר לזה- אם תרצה להוסיף, אפשר ממש בפרטי. לא רוצה להכנס לפסים אישיים חלילה.

יום טוב

גם אםראשיתך
נשים יכולות להרויח כמו גברים,

לנשים יש ווסת, לנשים יש מעגל חודשי של תהליכים פנימים שהיא צריכה לתת להם מקום. גבר לא משתנה כמה פעמים בחודש.

ובכלל, נשים חוות את החיים, גברים משרתים את החיים. נגיד, בעל ואישה הולכים לקנות מקרר, האישה תסתכל על הנוחות והגבר על האיכות, על הדברים הטכניים של נפח, כוח ועוד פרטים טכניים. אישה משתמשת בכסף, הופכת אותו לחיים, גבר משיג את הכסף. וכן, היום יש הכל מהכל, אבל זה הרעיון בבסיס
עזבי, שימי נקודה במקום הנכון:והוא ישמיענו
גברים משרתים.

אפשר לקצר תהליכים.
למה?ראשיתך
גם להפוך את החומר גלם לחיים זה עבודה קשה וכואבת. גבר לא צריך להיות בהריון 9 חודשים. זה שנשים חוות את החיים ומתרגמות את חומרי הגלם לחיים, לא אומר שהן לא עובדות. זה פשוט חלוקת הטבע. הגבר מביא את חומרי הגלם, והאישה יוצרת ממנו חיים.

אז הגבר משרת ראשוני, והאישה משרתת משנית, עכשיו נשמע פייר?

אז כן, תהיו גברים, תזמו, תתנו את הטון הראשוני, כדי שבהמשך יהיה ממה ליצור חיים.
יש בעולם שלך גם דברים שהם מעל הטבע?והוא ישמיענו
או שהכל נשאר ברמה של הטבע/ בעלי חיים?

ה' לא אמר לך להיות אגואיסטית בקשר על חשבון הבחור. זה חארטה. וחבל שאת קונה את זה
אנחנוראשיתך
מגיבים לטבע. אנחנו בשר ודם

אממ.... ברור שדייטים זה לא דבר מתגמל. אתה יודע כמה פעמים התמסרתי לבחור שחתך ממני? אבל אני מקווה שהדרך תגמר והגאולה תגיע בסוף.
רק להגידחדשכאן
שאין לי בעיה ליזום, לתת, לפרגן, להעניק, להכיל, להפוך עולמות,
בשביל אישתי אהובתי (באמת באמת! זה גם כיף!)
אבל אם זה מגיע עם דרישה,
אנחנו בעצם נכנסים למשבצות של מטלות/חובות וזכויות. במצב כזה הפנקס פתוח וכל דבר בא ע"פ חשבון.. 😐
שכל אחד יחשוב איך הוא תורם לקשר ולא מה הצד השני חייב לו..
בהצלחה!
כייף לקרא!ראשיתך
ואי צריך לנעוץ את זההפי
מרוב שזה נכון שיהיה פה בתור תורה
מתבוננים בטבעראשיתך
ולומדים את תכונות הבסיס. מי מחזר, מי מאכיל, מי מגדל, מי נמצא יותר זמן. אפשר גם ללמוד את זה מתנאי השרדות כשיש מלחמה - הגברים אוטומטית יוצאים לכבוש ולהלחם, והנשים אוטומטית אוספות את הילדים ומתכנסות במקום מסתור. זה הטבע.

ויאלה די עם ההתבכיינות, ממש לא עושה חשק לצאת עם גברים בכיינים. באותה רמה שלא כייף לצאת עם נשים קרות ולא אכפתיות ולא מכילות. אז כן, שכל אחד יחזור למקומו ויהיה נהדר.

דרכו של איש לחזר על אשה ואין דרכה של אשה לחזר על איש
איצטלה תורנית. הצחקת את חז''לוהוא ישמיענו
זה ממש הטבעראשיתך
שכל אחד/ת יצא עם מי שבא לךadvfb

אם מישהו נראה לך בכיין אל תצאי איתו

זה חלק מהפטרונות הנשית המדוברת.והוא ישמיענו
לנשים מותר להתבכיין.
כשגבר מתבכיין זה כבר לא גברי.
לא ידעת שלפי חז''ל לגבר אין רגשות?
הרי גבר דרכו לחזר ובלה בלה בלה..
שמעו משפט אחד מהגמרא וחוגגים עליו. אבל לנשים הרי מותר הכל, כבר אמרנו
אני מאמין בביקורתadvfb

זה מה שאני יכול להגיד לך.

ביקורת זאת מתנה.

גם כשאישהראשיתך
מתבכיינת זה לא נשי, זה ילדי.
אבל ההבדל הוא שאישה היא מקבל, וגם ילד הוא מקבל. כך שכשאישה מתבכיינת זה יותר מתקבל בסלחנות כי גם ילדה וגם אישה הן מקבלות. אבל כשגבר מתבכיין הוא אוטומטית לא מוגדר גבר, זה נתפס כילד. כי גבר הוא נותן.

אבל, אם אתה נמצא בקשר והבחורה לא אכפתית ולא חמה ולא מתלהבת מהקשר, תחתוך. אל תחכה שהיא תזרוק אותך אחרי שהשקעת. אישה אמורה להענות לחיזורים, אם היא לא בעניין אז תחסוך עוגמת נפש. אבל זה לא אומר לבטל את תפקידי הגבר ולהפקיד אותם בידי האישה, כי אז אתם תצאו עם נשים גבריות, וממש ירד לכן מהן.
עזבי זה מתפתח למריבה...advfb

לא חבל?

אתם לא תשכנעו אחד את השני

בבקשה תפסיקי

למה? היא כתבה ממש יפה ומובן לדעתי...לב אוהב

הכל תלוי בהקשרadvfb

כתבת יפה. אם כי, אין שום בעיה אם גם גבר יתבכיין מדי פעםלב אוהב

בכללי לא הייתי קוראת לזה בכיינות

זה באמת גורם לזה להשמע ילדי... 

וזאת לא המטרה

אין בעיה להיות שם בשבילראשיתך
הגבר, להכיל אותו, להיות איתו ברגעים הכואבים שלו. זה ברור שזה שייך לנו הנשים.

אבל בוא נלך צעד אחורה, שהגבר יהיה גבר יוזם, מעניק, קובע את הטון, משפיע, ואז האישה תוכל לשחרר את המושכות, לקבל ממנו ואז גם לקבל אותו ואת כל המקומות שהוא מחפש בהם הכלה.
אז כן, הדרך לשם מתסכלת ולא מתגמלת, ככה זה עולם הדייטים, משקיעים בדברים שלא נושאים פרי לכל אורך הדרך.

אבל מה שפה רוצים זה שהאישה תוביל וגם אין תפקידי מגדר. אז זהו שיש וכדאי ללכת איתם. שם התגמול האמיתי יהיה
מסכימה ממש. מדויקלב אוהב

את מעוותת את מה שאמרנווהוא ישמיענו
הדדיות זה לא אומר שהאשה תוביל. זה אומר הובלה ביחד. זה אומר שפעם הגבר נותן והאשה מקבלת ופעם האשה נותנת והגבר מקבל.
אם לא הבנת, תחזרי למילון.

אף אחד לא בא לשנות תפקידי מגדר. רק להוציא אותך מהקונספציה שאת שבויה בתוכה שזה שחור לבן.
אגב, תודה על האישור בכותרת להביע רגש *מידי פעם*והוא ישמיענו

זה שהאשה היא 'מקבל'והוא ישמיענו
זו קונספציה שאין לי מושג מאיפה המצאת אותה.
זה פשוט נוח לכן לקבל. זה הכל.
כיף לקבל. וכדי לשרת את האגו הזה , נתתם לזה הצדקה תורנית שלא קיימת.
מה? זה הכי מוכר וידוע שיש..לב אוהב

מה המשמעות של 'מקבל'?advfb

זה ממש נתון לפרשנות רחבה מאוד מאוד

לא בכוונה שאתן מדברות עליהוהוא ישמיענו
לא בהתנהלות.
זה לא הדרכה להתנהלות בפועל בקשר.
זה לגמרי לגמרי הפוך. זה הורס את הקשר.

כשלומדים משהו כדאי לא לנתק אותו מהכוונה המקורית שלו

תיאור טבע *כללי* של גבר או אשה זה לא הדרכה להתנהלות במציאות. מאוד מצטער.
המציאות קצת יותר מורכבת מהשחור לבן שאתן מציעות.
חז''ל מודעים לזה,
ואפתיע אותכם ואומר - גם הקב''ה מודע לזה.

תפיסת משפיע ומקבל לגבי גבר מול אשה בדייטים לא רלוונטית.
מאוד מצטער.
מי זה אתן?חופשיה לנפשי
(טוב אני יודעת למי אתם מתכוונים באתן אבל זה לא נעים לשמוע את זה ולהרגיש מואשמת על לא עוול בכפי)
מתנצל שהתופעה הזאת יותר מדי רחבה אצל בחורות..והוא ישמיענו

לא כתוב אתן 🤷🏻‍♂️חדשכאן
נכון, כתוב "לכן"חופשיה לנפשי
וגם אם כן היה כתוב -והוא ישמיענו

אין אפשרות לכתוב עשרות תגובות כשבכל תגובה נשים סוגריים (כמובן שלא מכליל את מי שלא עונה לתופעה המדוברת).

זה פשוט סיוט.

בחורות תמיד ימצאו איפה אתה מכליל אותן כשאתה לא (כן.. אני לא מדבר על יוצאות הדופן.. אאעעהה)

אני מרגישה שאני צריכה להגיד לך סליחההפי
על היותי בחורה
סליחה ..
מה זה קשור. זו תגובה לא ענייניתוהוא ישמיענו

כן, זו דעתי ואני תמיד משתדל לנהוג ככה (לעומת הרבה בנות שלא)והוא ישמיענו

אבל כשאני מרגיש שזה בכלל לא קיים כלפיי,
אני אדבר על התופעה הכללית הזאת.
אנשים מכלילים בצורה מזעזעת,
במיוחד בדייטים ובמיוחד כלפי בנים

זה בדיוק מה שעשית פהחופשיה לנפשי
אני מסכימה עם לא מעט מהטענות, אבל לא בצורה הזאת.
מעולם מעולם מעולם לא דיברתי עם מישהי שהרגישה שחייבים לה.
טוב. תיהנו מהתחושה של להיות בעלות מוסר או צודקות תמידוהוא ישמיענו

בהצלחה

מה הקשר בעלת מוסר?חופשיה לנפשי
בסך הכל ציינתי שאני מסכימה עם חלק מהטענות ובכל זאת אני מרגישה מותקפת.
אני לא אחראי על מה שאת מרגישה. נקסטוהוא ישמיענו

וואלה, ממך ציפיתי ליותר.מדרשיסטית20
סליחה, אבל לא התאפקתי.
יאללה. מי עוד מצטרפת לחגיגה?והוא ישמיענו

...מדרשיסטית20
אתה לא יכול להתקיף ככה ולצפות שלא תקבל התקפה בחזרה. מחילה.
את מדברת בעיקר עם בנים 🤷🏻‍♂️חדשכאן
רק שים לב שבתגובה הזאת אתה שם אותי במקום לא הגון מצידךוהוא ישמיענו

זה היה אמור להיות במקום אחר?חדשכאן
אתה ממשיך.. מה המטרה שלך בעצם?והוא ישמיענו

תהיה פעם אחת כנה, אני יודע שזה קשה לך. במחילה ממך

שלא הבנתי אותך 🙂חדשכאן
שיא הכנות.
לא הבנתי מה כתבת לי
מחילה..
למה אתה מנסה להוציא אותי רע ולפרשן את הכוונות שלי?והוא ישמיענו

יש משהו שמניע אותך לעשות את זה?

אני פשוט חושב שאני עושה הפוךחדשכאן
🙂
מחילה אבל באמת לא מבין את התגובה שלך. יתכן ולא הבנת מה כתבתי?
הציניות שאתה מכניס לשיח לא במקום. מצטערוהוא ישמיענו

הגבתי דווקא ברצינותחדשכאן
מלבד התגובות לחרות, שהיו מופנות אליה בלבד.
הכל טוב..
ועם רובם אני מסוגלת לנהל שיח כי הםחופשיה לנפשי
לא מניחים אותי תחת משבצת של "בנות"
דווקא בגלל שאת בת!חדשכאן
אמ לאחופשיה לנפשי
הם מסתכלים עליי כעל חרות, לא כעל בנות
כי הם יודעים שאם הם יעשו את זה אין להם סיכוי להתחתןוהוא ישמיענו

שקרחופשיה לנפשי
עם כולם זאת מערכת יחסים חברית בלבד
אתה לא מכיר אותי או אותם אז תפסיק להניח הנחות
סליחה שנכנסתי לזה בכלל, זה היה מטומטם מצידי.
ביי
לא דיברתי ספציפית עלייך. את שוב הולכת לשםוהוא ישמיענו

תיארתי תופעה כללית.

פשוט התפיסה הראשונית שלך לגבי היא שאני חשוך ומכליל ושונא נשים ולא יודע מה עוד.

שיהיה לך בהצלחה

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^הפי
'תפקידי הגבר'.. כמה התנשאות. איכסוהוא ישמיענו
זה מצחיקadvfb

פעם שדכנית הציע לי מישהי שרוצה שהבעל יהיה המפרנס העיקרי ואז ניסיתי לברר על זה יותר והבחורה אמרה שהיא רוצה זמן עם הילדים... אני לא רוצה זמן הילדים? לה זה מגיע בצורה בלעדית בלי דיון?

לבנות היום מגיע הכל. ושהגבר יעבוד בשבילן. גועל נפשוהוא ישמיענו
אני לא מוכן להיות האידיוט שיספק להן את זה בלי טיפת הדדיות.
ימצאו פראייר אחר.
אני מציב בתור תנאי שאישתי לא תהיה מהבנות הללו שדורשותadvfb

למה שארצה לחיות באותו בית עם אדם כזה? זה טירוף הדעת

וזה אכן אלים מאוד...

לנשים מותר להיות אלימות כלפי הגבר. לא ידעת?והוא ישמיענו
נשים בהגדרה לא אלימות. רק גברים

גברים אחראים להכל ואשמים בהכל.

פטרונות נשית. קווים לדמותה
לאadvfb

יצא לי לצאת עם בנות ממש נחמדות וגם אם כאלה ממש לא נחמדות...

יש אלימות לכאן ולכאן ויש נעימות לכאן או לכאן.

הצגתי את התפיסה הנשית שהוצגה כאןוהוא ישמיענו
>>>ברוקולי

לכל המגיבים/ות
דיון אמור להתבצע בכבוד

הודעות לא מתאימות ימחקו / יערכו

אין לבנים סיכויחדשכאן
גם המנהלות בנות 😔
איכשהו תמיד התגובות הלא לגיטימיות יהיו של בנים.והוא ישמיענו
בנות פשוט רגישות ופגיעות ועדינות מדי אז הכל לגיטימי.
בנים זה כבר סיפור אחר, להם אין רגשות או זכות כלשהי להביע אותן.

אני כותב ברצינות.
למרות ששמעתי את הציניות בדבריך.
למה? אני אישה ואני תקבלת אזהרותראשיתך
כנראה הגזמת יותר מדי.. 🤷‍♂️והוא ישמיענו
בדרך כלל זה לא צריך לקרות.
בעיקרון שתדעי להבא שבבסיס יש לך פריבילגיות רבות מעצם היותך אשה. כמעט הכל אמור להיות מותר לך.
אתה צודק🌺ראשיתך
אני לא צריך שתודי בזה כדי שאדע. ושמחתי לעזורוהוא ישמיענו
בלתקפצלש(:
אבל רק שתדעו שיש גם את הבנות האלו שכלום לא ברור להן מאליו, ולא מצפות להרבה מהדברים
לא שהוא יביא אוכל
לא שהוא ישלם
לא שהוא יאסוף אותי לא יודעת מאיפה
או יגיע עד אלי
לא שהוא ישלח הודעה אחכ
ועוד ועוד פעולות כאלו ואחרות

ואז כל דבר שהוא בוחר כן לעשות זה משמח
ומוערך ממש ממש

אבל בעיני הכי חשוב שזה יבוא ממקום טבעייי! וזה מה שאני מעריכה
אם מישהו עושה את כל הדברים האלו רק כי צריך זה זה יהיה פחות מוערך בעיני כי זה לא באמת בא ממנוו

בקיצור
טבעיות. פשטות

ובאמת מעריכות אתכם!(;
תגובה בשמו של והוא ישימיענוברוקולי

@והוא ישמיענו ביקש שאגיב בשמו :

אני מתנצל מאוד מכל מי שנפגע בשרשור זה ובשרשורים אחרים שנפתחו אתמול .
הצורה והתוכן שלי יצאו משליטה ולא לקחתי עליהם מספיק אחריות.
הייתי בסערת רגשות מטורפת שרק התעצמה עם כל תגובה כמעט שהגיבו.
ושידעו שאני לא כזה במציאות. כל כך ההיפך ( הערת מנהלת: אני מסכימה!!)

שיהיה בהצלחה לכולם ורק טוב. באמת

אישית, ממש לא נפגעתי. תודה על הדברים...לב אוהב

דברים יפיםהיום הוא היוםאחרונה
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
מותר גם להיות חסר בטחון, זה אנושיadvfb
מותר גם לפחד ולהכשל ולבכותזיויק
ולא מומלץ
מומלץ מאודadvfb

חיבור לרגשות זה דבר חשוב.

מי שלא בוכה גם לא יצחק וירקוד.

עת לכל חפץ

ע"ע פירושו של הרב קוק בעין אי"ה שמדברים על "הנעלבים ואינם עולבים" ומדייק שהם אנשים רגישים שנעלבים ועצם זה יש להם אפשרות להעלב ולהתגבר על כך זאת המעלה שלהם - 

"לא אמר מי שמעליבים אותם ואינם עולבים, כי אז היה אפשר להכניס בכלל גם את אותן שהושפלה נפשם עד למדרגת ההמתה הרוחנית, באופן שהחוש המרגיש את רגשי ההנאה של הכבוד ורגשי הצער של העלבון נ(ת)טמטם אצלם, ובאמת לא זוהי דרכה של תורה, כ"א שהנשמה תהיה חזקה, כח החיים יהיה במילואו, הרגש של הרגשת הכבוד ומכאוב העלבון הטבעי יהיה במלא בנינו הנפשי, במדה הראויה לאדם מצד צלם אלוקים אשר לו, המופיעה על מעלת נשמתו שהיא כבודו, אבל בכל המעמק של ההרגשה הברורה בצער העלבון, עד שהם נעלבים, בכ"ז רגש המוסר ואהבת הבריות, גם אותם שהעוו את דרכם והעבירו את הדרך עליהם, הוא חזק כל כך עד שהם אינם עולבים, דוקא עם אותו המכאוב הגדול שנפשם מציירת בעלבונם הם משתמשים בו לעצור ברוחם, שלא להיות הם מזיקים ומכאיבים את אחרים אע"פ שהם הם עולביהם עצמם. זאת היא גבורת הקודש של החיים"

עין איה על שבת ט פג – ויקיטקסט

לכן צריך לבכות, ואז אח"כ לקום. אבל לא לבכות בכלל זה טמטום הלב, בטח שזה לא יתרון.

ידוע ומפורסםזיויק
יש הבדל בין הכלת רגש לבין מעשה או הנהגה, ככה אני מבין את זה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
דיברה על אלה שמחלקים טיפים ושיפוטייםadvfb

זה נראה לי ברור

אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

אתה מתעסק בטפל בעיניadvfb

השיר עוסק בכאב ותסכול

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצוב
לא מזדהה.יעל מהדרום
יד על הלבבחור עצוב
מתי בפעם האחרונה פינית זמן וניסית לחשוב על מישהו מתאים לחברה שלך? 
זה לא קשוריעל מהדרום

לק"י

אני באמת לא מתעסקת בכלל בשידוכים.

אבל אני לא מחלקת עיצות לנישואים, לא מתנסה על רווקים, לא חושבת שתמיד הם "אשמים" ברווקותם, לא חושבת שהכל טוב ונפלא בנישואים.

אם הכותבת התכוונה בעיקר לחלק של לעזור לחברים למצוא חתן/ כלה, אז פספסתי את זה.

אז השיר לא נועד אליך advfb

וברור שכל הכללה פה היא מתוך עמדה מסויימת שאפשר מאוד לגלות הבנה כלפיה.

לא הבנתי למה. היא שאלה אם מזדהים...יעל מהדרום
וואוadvfb

אמממ תאמת שפעם רווק שהציע לי הצעה אמר לי תוך שנייה, אחרי שהסברתי לו למה זה לא בדיוק מה שאני מחפש ירה לעברי - "אין את מה שאתה מחפש". שאלתי את עצמי, איך האבצע שלו קלה על ההדק לירות כזאת טענה בלי שהוא מכיר אותי בכלל, וגיליתי שלצערי השיפוטיות כלפי רווקים יכולה להעשות גם על ידי הרווקים עצמם אחד כלפי השני.

אני יכול להגיד שבאמת בנאדם שהוא נשוי הוא נמצא בעמדה שונה.

בע"ה כשאתחתן אז אני אשתדל לזכור שאני לא מבין מאה אחוז את הכאב של הבדידות, למרות שברור לי שהייתי בו לא מעט. עצם הפוזיציה היא פוזיציה אחרת. המודעות לפוזיציה היא מה שעושה את ההבדל.

יפה מאוד שאתם שואליםשלג דאשתקדאחרונה

השאלה המשעשעת הזו כאילו הכריחה אותי לענות בשאלה...

האם באמת נראה לכם, רווקים יקרים, שהנישואין הם איזה פעולה קטנה של מתן טבעת ופתאום הכל נהיה פשוט יותר?

(לא רוצה להיות שיפוטי, אבל לפעמים אני חושב שחלק מהבעיה של רווקים/ות שאני מכיר וגם של כמה חברים כאן, נובעת בדיוק מחוסר ההבנה של הבעיה שהעליתי. וזו גם הסיבה העיקרית שאני משתדל לא להגיב כאן).

בכל מקרה שתהיה לכולנו המון הצלחה!

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חייב פה סיום AIזיויק
😁
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

בסוף יצא שאני אכתוב דברים שהיו פשוטים לכולם 😅intuscrepidam
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך