אני קצת מאוכזבת ממה שקוראים לו "גאולה"...הרמוניה
זה יפה שהגענו לארץ, וזה אומר המון,
אבל עדיין כשרואים את כל המצב הרוחני, כל ההתבוללות, כמות האסונות והמחלות, המצב בכנסת, הרדידות של התרבות...
כאילו והכל בחסות ה"גאולה" הזאת...
אז מה ההמשך של הגאולה? אם בסוף הכל קורה בהדרגה ובטבעיות... אז לא להאמין שה' יוריד באש את בית המקדש מהשמיים? אני כבר מתחילה לחשוב שבעצם תחיית המתים תהיה על ידי גילוי רפואי כלשהו... מאכזב מאוד...
וגם, אם זה תהליך הדרגתי כזה אז איך אפשר להאמין שהמשיח יבוא כל יום?! הרי יש לנו עוד תהליך לעבור... בקיצור... מה שווה גאולה כזאת?... מרגישה שעבדו עליי עם כל הנבואות... רק חושבת על שברון הלב של האתיופים כשהגיעו לירושלים וכאילו... אולי זה אותו סיפור😞...
השאלה מאיפה את שואבתבנות יאלה לריב
את מקור הידע המוחלט. צריך להבין שיש הרבה רעיונות בגאולה שהתגבשו עם הזמן. צריך להתמקד ברעיון הכללי שהוא תיקון העולם, שהולך ונרקם עם הזמן. בתוך זה יש את הוויכוח באיזו נקודת זמן אנחנו עומדים ביחס לתיקון העולם. זה נושא מורכב .

אני חושב שאחת הבעיות שעליהם היהדות לא נותנת תשובה היא, שאין משהו ברור וקונקרטי לגבי תיקון העולם. כל מה שידוע לנו על זה, זה בעיקר דברי קבלה . התורה לא מציינת אפילו את קיום הנשמה כמשהו מציאותי בשטח. וזו בעיה.
כי על זה מושתת הכל. כל יסוד עצם קיומנו בעולם תלוי בזה.

עד כי יבוא שילה, זה הזכרה של המשיח בתורה. מלך מבית דוד. כלומר הכל זה ראשי פרקים, אין לנו באמת מסורת חזקה שעומדת מאחורי כל מהלך הגאולה. וזה סביר שתרגישי ככה. נותר רק להאמין שאנחנו שואפים לשם. אבל את צודקת, זה מתסכל שהגאולה מגיעה בדרך כזו. זה אחד מיסוריי התיקון.
וואי אני ממש מקווה שאת לא מתחילה *באמת* לחשוב ככהשִׁירָה

זה באמת מאכזב שכנפי נשרים זה מטוס לדוגמא, כשחושבים על זה.

אבל ממש לא רוצה לחשוב שתחיית המתים תהיה על ידי גילוי רפואי, מה זה שווה?

ובאמת, יש משהו ממש מקטין בזה שאומרים שצריך לבנות את בית המקדש בעצמנו.

הרבה יותר שווה בית מקדש שעשוי ממצוות ודמעות ויורד באש!

(ולכל אלה שלא מניחים תפילין שירדו מהשמיים ולא ישתמשו בבית מקדש שיורד מהשמים-

בסדר בסדר אני מכירה את הטענות ועדיין אני בדעה כזאת. מותר לי)

בקיצור אני איתך!

ממליצה מאודילדה של אבא

לא רק בזה, גם בכל השיעורים של הרב שמואל הוא מדבר על הפריחה והגאולה. ואי אפשר שלא להתרגש..

ועוד אחד דומה-
עבדו עליך עם כל הנבואות? קראת פעם את התנ"ך מההתחלה לסוף?אריק מהדרום
מה שווה גאולה כזאת? המון, שאנחנו בארצינו וברזות עצמינו זו הגדרה של גאולה להבגיל מגלות שאנחנו בארץ נכר ברשות אחרים והשאלה של מה זה שווה, תשאלי את סבא וסבתא שלך איך היה כיף להיות בשליטת הגויים בארצם.
אין צורך להאמין שהמשיח יכול לבוא בכל יום זה לא מופיע בעיקרי האמונה המקוריים של הרמב"ם.
תחיית המתים עין לא ראתה ואין לנו מושג איך זה יהיה או יראה.
וזה שיש אסונות ומחלות וכו' זה מתגמד לעומת החיים בפחד בגלות על הכלכלה הפורחת *שלנו* על הצבא *שלנו* על עולם הישיבות *שלנו* על הופעת הקץ המגולה (שארץ ישראל נותנת פרותיה בעין יפה" על זה שיש חופש לבחירה ביום תשעה באב על פי חוק, על זה שיש ילדים וזקנים ברחובות ירושלים (גם נבואה שהיתה הזויה לפני 100 שנה) על הפרחת השממה במדבר, על שיבת ציון ממאה ארצות, ומה את חושבת, בימי בית ראשון היה יותר טוב? היה המלך אחאב ומנשה ואמון אז מה לא היה צרות? בית המקדש הראשון נבנה 400 שנה אחרי הכניסה לארץ בימי יהושע, אנחנו נכנסנו לארץ לפני 73 שנים, קמעא קמעא.
קודם כל.פלוני.
מי שאמר שתחית המתים לא תהיה באמת ככה? אולי יוכלו לעשות באמצעות שחזור דנא או משהו.
דבר שני: אני לא שולל גאולה מופתית, אבל יותר מאמין בגאולה הדרגית ובצורה לא ניסית.
דבר שלישי: יש נבואה הזויה זכבר התגשמה. ולגבי המצב הרוחני: גם לפני 300 שנה היו משכילים, רק שאז כל העולם התנהל בצורה שונה, אבל זה היה אז הפריצות והחולשה הרוחנית של הדור. אסונות? עכשיו לפחות יותר טוב ממסעות הצלב והטבח שהיה אחרי מרד בר כוכבא.

וכן, המצב הרוחני זוועה ואני גם תוהה לפעמים בדיוק את אותם התהיות
הגאולה הטבעית שאנחנו בה זה משיח בן יוסף. אחרי זה ישחסדי הים
גאולה של משיח בן דוד.
איפה כתוב שזה חייב להיות תהליך הדרגתי וטבעי?מבקש אמונה

לא נראה לי שזה נכון בכלל, אז אין לי שאלה כזאת. 

אני קראתי הפוך מזה.

נכון שחזרנו לארץ וזה סוג של גאולה, סבבה אחרי הכל אנחנו לא בין הגויים.

אבל אני לא מסכים עם מי שאומר שזה אמור להיות הדרגתי ואין לי מושג מה המקור לזה...

אני מכיר מה שצדיקים אמרו שהמשיח יגיע פתאום ובהיסח הדעת.

וכמו שכתוב במלאכי "פתאום יבוא האדון אל היכלו"

בינתיים אני רואה את מה שכתבו הרבה צדיקים (וביניהם הגר"א בשם הזוהר) שהגלות האחרונה תהיה גלות ערב רב

וזה לא סותר הכרת הטוב לכך שחזרנו לארץ. 

אילת השחר שבקע אורה... קמעא קמעאאריק מהדרום
כי בחיפזון לא תצאון וכו'
מעט מעט אגרשנו מפניך
כל ספר גבורות ה' למהר"ל מפראג
מן הסתם עוד שאני לא זוכר, אנשים פה יותר חכמים ממני יאירו את הדברים.
כנראה שיש פסוקים דרשות והלכות לכאן ולכאןשִׁירָה

כן למשל הגאון מוילנהאריק מהדרום
שהזכיר מבקש אמונה, סובר שהגאולה תהיה קמעא קמעא ובדרך הטבע בספר קול התור ובמקומות אחרים.
ואתה רואה שיש הבטחות על ניסים וכו'.מבקש אמונה

נראה שזה בדיוק לא כמו שחושבים... אלא יהיה שילוב כלשהו.

לגבי מה שכתבת על "לא בחיפזון" בפשטות אני אפרש שהכוונה זה שלא נצא ככה בבום אפילו אם אנחנו רשעים - כמו במצרים, אלא שהקב"ה מכריח את עם ישראל לחזור בתשובה ואת הרשעים להרשיע לגמרי ואז הכל יהיה מוכן.

הגאון מוילנה כתוב שיהיה טבעי לגמרי בלי ניסים?!

תחיית המתים ע"י פיתרון רפואי? לא נראה לי... כתוב שיהיו ניסים שאפילו ימחקו את מה שהיה ביציאת מצרים

אתה לא תאזין לכל השיעור הזה מן הסתםאריק מהדרום
אבל אני אשים אותו פה בשביל הקטע כאילו שאני מצפה ממך להקשיב, מדבר על ניסים.
למה אתה לא מצפה ממני להקשיב?מבקש אמונה

הוא טוען שזה ארוך ומייגעבנות יאלה לריב
ומציב לעצמו תעודת ביטוח מפני סירוב ואי נעימות. שמחתי לעזור
אפשר לומר "אם יש לך כוח" אבל לא להחליט שאני לא אקשיב מבקש אמונה

אני דווקא אוהב לחקור דעות

נכון. אבל.בנות יאלה לריב
בד״כ לאנשים בימינו אין כוח לחקור ולהעמיק. וכאקט של הגנה האדם שמנסה לייעץ לשמוע אפילו את השיעור התמים והקצר ביותר , חש צורך להתגונן.. זה מבאס . אני שמח לראות שאתה לא כזה.
התחלתי לשמוע ואני אמשיך מחר. אבל אם אני מבין נכון את הכיווןמבקש אמונה

(אם אין שינוי של נושא בהמשך)

הוא בעצם בא להוכיח איזה נס זה הקיבוץ גלויות שהיה פה.

ממה שמעתי זה באמת מרשים, וזה באמת ניסים. 

אבל אם ננסה לומר שאלו הניסים שאמורים למחוק את יציאת מצרים, עדיין זה לא שם...לא קרוב

עדיין אני בטוח שמחכה לנו דברים הרבה יותר מזה.

וגם שיגרמו לאנשים להאמין מעל כל ספק שזו יד של הקב"ה מה שעכשיו לא ממש קורה

הניסים של יציאת מצריים היו גנאי לנואריק מהדרום
לא יכולנו להלחם אז ה' נלחם במקומינו, העם התבגר בגלות ולכן זכה לגאולה בדרך הטבע שזו מעלה עליונה יותר.
לא יודעת מה גנאי בזההרמוניה
לי זה מרגיש שה' נטש אותנו!
ה' עושה לאדם ניסים לפי גודל האמונה שלו בו...
אם אנחנו לא מאמינים אז הוא נותן לנו להסתדר לבד...
נו על זה המהר"ל מפראג כתב ספר שלםאריק מהדרום
גבורות ה'
לא מכירה את הספר... וזה ממש קשההרמוניה
שכל המסורת ומה חינכו אותי להאמין לא באמת ככה...
בעיניי זה מוריד מהאמונה... למעשה אין למה להאמין כמעט פשוט לתת לטבע להתקדם
בגלל זה לומדים אמונה ומחשבת ישראלאריק מהדרום
מה חשבת שאחרי 12 שנות לימוד סיימת ללמוד? זהו?
תמיד קשה לעבור שלבנקדימון
א. לצערינו יש טעויות שהשתרשו במחשבה השגרתית.
ב. העובדה שהקב"ה מעוניין שנחיה עם הטבע לא אומרת שאין ניסים ושהוא לא עושה ניסים. סוף סוף יש דבר כזה צדיק גוזר, ומצינו ניסים גדולים וקטנים, ויש אנשים שמעידים שיש בחייהם מצבים ניסיים. נטש זה וודאי לא נכון.
וכי מדינת ישראל זה לא נס? זה נס עצום. מלחמת ששת הימים אינה נס מבהיל? ממליץ בחום גם להרחיב קצת את הידע ההיסטורי, וגם לקרוא את הספר ׳הנבואה׳ של הרב שמואל אליהו.
ג. לכאורה דווקא מצב שבו הקב"ה כל הזמן צריך לעשות ניסים מעיד על פגם בטבע, בעוד שהקב"ה משתבח יותר ברגע שכל התכנון הענק הזה עובד כל טוב וכבר מימות בראשית הכל נלקח בחשבון, וסוף מעשה במחשבה תחילה. כמה שפחות המהנדס צריך להתערב בפעילות המכונה כך הראיה לכישרון שלו ולמומחיות.
מדינת ישראל ומלחמת ששת הימיםהרמוניה
אלו בהחלט ניסים
ה' מאמין בנו ולכן נותן לנו להתמודד לבד כביכול,מישהו איתי
בלי השגחה ניסית.
ממש כמו ילד שההורים מאמינים בו ולכן מתישהו משחררים אותו להתמודד (עם פיקוח כמובן, אבל מבחינתו הוא נזרק למים).
זה יכול להיות מפחיד ולהעלות מחשבות שאבי ואימי עזבוני, אבל בסוף מבינים שככה גדלים.
זו תפיסה נוצרית מידינקדימון
מאיפה הבאת את זה?!
לשיטתך, הדור של הנכנסים לארץ היה מאמין פחות מאשר דור המדבר? התנך מספר אחרת.

מצוות רבות בתורה מלמדות שהקב"ה לא רוצה שנחיה על פי ניסים. הוא ברא את הטבע כדי שנחיה בתוכו. לכן חובה להישמר לנפשותינו גם הצדיק הכי גדול, ומצוות מעקה הכרחית גם למאמין הכי עצום, וכו׳..
זה אחלה.. אבל זה לא במקום הנבואות שהובטחו לנומבקש אמונה

כתוב בירמיה "אשר לא יאמר עוד חי ה' אשר הוציא את בני ישראל מארץ מצרים"

אמור להיות משהו עוצמתי שיגרום לאנשים "לשכוח" את יציאת מצרים

עובדתית זה לא המצב, מה לעשות...

אם אתה מוצא את עצמך משכנע אנשים אז הנבואה עוד לא התקיימה. 

נכון..תות"ח!

דבריך ביארו לי דברים, יישר כוח...!

בעצם בהתחלה הקב"ה רוצה שנמצא את הכוחות בעצמך, נתחשל ונתבגר, אבל לאחר מכן יגיע השלב שבו אנחנו מוכנים, שבו אנחנו מספיק בוגרים לחיים של גילוי א-לוקי תמידי בבית המקדש וזה יתאים לנו ולא נהיה רחוקים מזה או שזה גבוה מדי ולא לרמתינו ואז יהיו נפילות, וכביכול "נתחתן" עם הקב"ה, וההשלמה בין האינסוף לסוף, הגילוי של הקב"ה במציאות בצורה אמיתית ונכונה תשפיע על כל אומות העולם, כל העולם יהפך לעולם הרבה יותר טוב, בזכות הגילוי של עם ישראל.

עם נבואה כזאת אתה דוחה אותי?אריק מהדרום
מה עם זה שהר הזיתים לא נבקע לשניים עדיין? מה עם בניין המקדש? חכה עוד יגיע העת שיגידו זאת וכבר היום בתודעה הישראלית יש יותר מקפידים על המנגל של יום העצמאות מאשר על אכילת חמץ בפסח כולל אצל חרדים וערבים אז זה אומר שארוע העצמאות יותר משמעותי בתודעה הישראלית וילך ויגבר.
וזה עוצמתי דיו, משואה לבניין מדינה שנמצאת מקום 8 בעולם מבחינת עוצמתה הכלכלית והצבאית זה משהו שלא היה גם בימי דוד המלך.
כן.. ויש עוד נבואות שמבטיחות ניסים גלויים.מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ז' באב תשפ"א 17:37

כמו שכתוב במיכה "כימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות"  

"יראו גוים ויבשו מכל גבורתם ישימו יד על פה אזניהם תחרשנה"

ועוד... 

נבואות שכולם אמורים להכיר בכך שיש אלוקים חיים שרק הוא שולט בעולם ועם ישראל מושגחים תחתיו

וזה לא המצב. 

אלו שמקפידים על מנגל ביום העצמאות יותר מחמץ - הם ברובם אנשים שאוהבים פשוט לחגוג, מנגל יותר כיף מפסח.  וגם מי שממנגל מתוך הערכה למה שהיה כאן, לא חושב שזה היה יותר חזק מיציאת מצרים.

(ועזוב שהרבה בכלל תולים את העצמאות בכוח של צה"ל)

אם זה ככה אז עם כל הכבוד, התוכנית נכשלה - כי זה היה אמור להכניס לכולם בתודעה שיש אלוהים חיים. 

עכשיו אתה אומר שיגידו את זה בעתיד.. בעצם כבר ירית את החץ ועכשיו אתה מצייר את המטרה מסביב. 

אז אני אומר שדברים אחרים יקרו. 

אני אסכם, 

הטענה שלי זה שרק כרגע זה הדרגתי ומונהג לפי הטבע כדי לתת לנו לחזור בתשובה ולא שניגאל לא ראויים כמו שהיה במצרים.  אבל כשיגיע הרגע ונהיה ראויים הגאולה עצמה כנראה תהיה עם ניסים ועוצמתית. 

הגאולה איננה שלימהנקדימון
הגאולה היא מורכבת. יש נבואות שכבר קורמות עור וגידים ויש כאלה שעוד לא. אין שחור לבן.

אבל לגבי כימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות אז בהחלט רפשר לראות את זה במלחמת העצמאות ומלחמת ששת הימים. אפילו היסטוריונים לא מצליחים להסביר איך הכל הסתדר במדויק, כל כוכבי הלכת נעמדו בשורה אחת ישרה, כדי שבדבר הגדול הזה יצליח. הסוד הוא להסתכל בפרספקטיבה רחבה.
נכון שזה ניסים, אבל עדיין נסתרים מידימבקש אמונה

אם היו עכשיו ניסים כמו ביציאת מצרים לא היית צריך לשכנע אנשים מה הסוד להסתכל עליהם.

גם דור המדברנקדימון

שנעשו לו ניסים ונפלאות שאלו "היש ה' בקרבנו אם אין"

זאת הייתה שאלה אחרת.. אבל הם ידעו שהיו ניסיםמבקש אמונה
גם אחרי מלחמת ששת הימיםנקדימון

אבל הזיכרון נשכח ותפיסות זרות מנסות להשכיח את זה

עדיין. זה לא ניסים גלויים ושינוי הטבעמבקש אמונה
וחוץ מזה כמה שידוע לי חלק היו בטוחים שזה צה"ל והנחישות שלו ולא הקב"ה.

בכל אופן, אם עושים השוואה אובייקטיבית זה לא שווה.

אז אני בטוח שמחכים לנו ניסים ונפלאות ברמה הרבה יותר גבוהה מזה.
לא כל הדעות שוות בחז"לנקדימון
יש מי שסוברים שאין בין עולם הזה לימות המשיח אלא שיעבוד מלכויות בלבד, כך שמשמעות הפסוקים אינה בדווקא כדבריך.
ומהמוכר לי רוב הנבואות לא מכריחות קריעת ים התיכון..
כמובן זה לא מכריח את דעתי אבל ממה שלמדתי אני נוטה לקבל את הניסים כדבר שאינו בהכרח מטריה שקופה "אמיתית" שמגינה על ישראל מפני טילים.

מסתמא יגוע לך על קאסוטו שרצה להסביר את כל ניסי מצרים כדבר שבדרך הטבע. חלק מהדברים מפורשים בחז"ל כנס גמור כך שהוא וודאי טעה מרוב להיטות לבטל את הקב"ה מהסיפור, אבל יש דברים שוודאי אין מן הנמנע שהקב"ה צירף סיבה לסיבה בתוך הטבע כדי לבצע את הנס.
בספר "הנבואה" של הרב שמואל אליהו אתה רואה נתונים ומשתומם. לפעמים העיוורון הוא מכוון, ולפעמים הוא מחוסר היכרות עם כלל המציאות. בכל מקרה קשיות עורפ מעולם לא חסרה לישראל.

וכמובן שבכל מקרה אני מסכים שאנחנו לא בגאולה שלימה עדיין, אלא רק התחלנו. וודאי יש עוד מה לעבור.
לגבי ניסים של שינוי הטבעבארץ אהבתי
הרב ראובן ששון מסביר מאוד יפה למה ניסים בתוך הטבע הם הרבה יותר גדולים מניסים של שינוי הטבע.
בראייה פשוטה באמת נראה שנס של שינוי הטבע הוא גדול יותר. אבל למעשה כשה' משנה את הטבע, הוא בעצם בוחר לשנות חוקים שהוא קבע במציאות, ולנהל את העולם שונה מהחוקים הרגילים לזמן מוגבל.
אבל בנס שבתוך הטבע הוא מתערב בתוך הפרטים הקטנים, בתוך הבחירות האישיות של אנשים (שעדיין בוחרים בבחירה חופשית את המעשים שלהם), וגורם לדברים להתנהל בצורה לא הגיונית על פי הטבע, בלי לשנות שום דבר מחוקי הטבע. בעצם זה נס הרבה יותר גדול.
רק להסתכל בויקיפדיה על יחסי הכוחות בין ישראל למדינות שנלחמו נגדה מראה שזה נס ברור.

במלחמת השחרור-

במלחמת ששת הימים-

וגם קיבוץ גלויות, שקרה באופן פלאי בצורה שהרבה יהודים ממקומות שונים בעולם התעוררו לרצות לעלות לארץ, שהיתה מלאה בביצות ומחלות, וכל אחד מהם עשה את זה בבחירה החופשית שלו, אבל ברור שהיתה כאן יש מכוונת מלמעלה כי זה משהו לא הגיוני בהתנהלות אנושית פשוטה. הנס פה הוא הרבה יותר גדול אם רואים את זה בעיניים הנכונות.

ולגבי זה שיש כאלו שעדיין לא רואים בזה ניסים -
אני חושבת שזה כי הקב"ה עדיין רוצה שתהיה לנו בחירה. אם זה היה גלוי מידי, כבר לא היתה בחירה אם להאמין או לא. אבל אנחנו עדיין צריכים להגיע לתיקון בעצמנו, ולכן עדיין ניתנת לנו הבחירה, ויש אפשרות לתת פרשנויות אחרות למציאות.
מענייןרץ-הולךאחרונה
במלחמת העצמאות גם בהתחלה וגם בסוף היה לנו יותר חיילים מהם.
אני מריח את השרקיות שלך מקילומטריםekselion

המקור הוא מהירושלמיekselion

מה כתוב שם? אשמח שתרחיבמבקש אמונה

מויקפדיהekselion

מעשה ברבי חייא הגדול ורבי שמעון בן חלפתא היו מהלכים בבקעת ארבל השכם בבוקר וראו קרן אור ראשונה של שחר שבקע אורה. אמר: כך היא גאולתם של ישראל, בתחילה קמעא קמעא, ככל שהיא [הזריחה וכמוה הגאולה] מתקדמת היא גדלה והולכת (ירושלמי ברכות א א)

נכון, אמת. אני מודה לגבי הדרגתיות אבל לא כמו שמפרשים פהמבקש אמונה

אולי באמת הגענו לארץ ישראלשמינייייייסט

וש הרבה ריח של גאולה באויר אמנם (לפחות לפי איך שמקובל בקרב תלמידי רבי נחמן..) עיקר הגלות היא העובדה שהנשמה של כל אחד ואחד עוד לא מימשה את הפוטנציאל שלה להופיע את אור ה' בעולם ועל כן אנחנו עדיין נקראים "עבדים" כיוון שעדיין את הגילוי הנשמתי של הנשמה שלנו חוסם אגו גדול שמקבל תנופה אדירה מכל החשיבה המערבית (גלות אדום) שמשפיעה עלינו בשלל צורות- ובעיקר דרך עצבות.

האגו (וכתוצאה מכך הרבה מבני העולם המשועבדים לו..) אומר- הנשמה, המאמץ, הרצון, הכיסופים, הגעגוע, אינם חשובים. חשוב רק התוצאות, כמה קיבלת במבחן וכמה ש"ס אתה יודע... 

הדרך שהנשמה תגיע אל תכליתה ותצא מגלות האגו היא ע ידי שנחזק את האמונה שאנחנו חשובים ויקרים בעיניו יתברך ואפילו כל הבטה שלנו כלפי מעלה בגעגוע פועלת שעשועים גדולים אצל ה' יתברך. כך, אפילו אם בעולם האגו והתוצאות לא נראה מוצלחים כל כך, עדיין נהיה שמחים עד לב השמיים כיוון שה' איתנו ואצלנו וקרוב אלינו ואפשר לדבר איתו תמיד והוא שומע בכל שפה אפילו הרחובית ביותר.. 

לגבי כל הניסים שיהיו-  כשנעשה את השינוי התפיסתי אצלנו יהיה הרבה יותר קל להאמין בניסים. העולם המעלים את טובו וחסדו ואהבתו של הבורא אלינו פחות ישפיע על התודעה וכמאמר הרבי מקוצק- סוף סוף ניתן לקב"ה להיכנס (ואז פשוט שהוא ייכנס עם כל הניסים והפלאות) 

אגב רבי נחמן אמר שברגע שיצא ספר ליקוטי מוהר"ן בעולם זה כבר "אתחלתא דגאולה"..

לסיום המסר שלי- אל תפחדו! אנחנו נפלאים ואין שום יאוש בעולם כלל!

זה קצת מזכיר לי תגובה ששלחתי היום...תות"ח!

.... - צעירים מעל עשרים

בתגובה וגם בעוד תגובות בשרשור מתואר שדווקא החושך הוא זה שנותן את האור הכי גדול, ע"י מתגלה בכלל האור וגם מאיר בעוצמה רבה הרבה יותר.

דווקא בדור של הגאולה יש חוצפא יסגי וכו'...למה...?

שמעתי השבוע מאחד הרבנים הגדולים שכל המצב עכשיו בממשלה וכל הדברים הגרועים זה רק הקליפות החיצוניות שמכיוון שאלו הרגעים האחרונים שהם יכולים להיות בכלל בעולם לפני שהן יתאדו אז הן מופיעות בעולם, אך ככל שזה יותר גרוע זה מראה כמה זה נואש וכמה זה יעבור מן העולם במהירות.

ולא סתם הקב"ה עשה כך, כתוב שבדור הזה קשה פי מאה להיות דתי ירא ה', ובדיוק לכן הקב"ה מגביר את הרוע, מגביר את הסטרא אחרא, כדי שהטוב יתעורר, שהטוב ישתפר, שהטוב ידרוש מעצמו, שהטוב יבין שהוא נועד לגדולות והוא הרבה יותר מזה והוא לא יכול לשבת בשקט רגל על רגל כדי להביא את הגאולה, שהטוב יתעלה הרבה יותר.

כמובן, אחרי ההשתדלות מצידנו יכול להיות שהגאולה תבוא ע"י ניסים, ומפורש באור החיים אם אני זוכר נכון, פעם אחת הבאתי אותו פה, משהו יפה שראיתי לגבי המשיח... - נוער וגיל ההתבגרות, שאם נהיה ראויים ונחזור בתשובה וכו'...אז המשיח יבוא על גבי ענן בניסים ובמופתים ואילו אם לא נזכה יבוא בדרך טבעית. זה לגבי המשיח, לגבי בית המקדש זו מחלוקת אחרת, בכל אופן, זה לאו דווקא רע, ואני אסביר...

בהתחלה, כשעם ישראל היה בראשית דרכו, כשהוא יצא ממצרים, הקב"ה עשה ניסים גלויים, הפליא במצרים את עשר המכות והראה שיש דין ויש דיין וסוף רשע לבוא על עונשו, וכן, לאחר מכן, במדבר במעמד הר סיני הקב"ה נגלה לעם ישראל במלוא עוזו וכולם ראו שיש הקב"ה, ולא יכלו לכפור, כיוון שזה לא היה כבר עניין של אמונה, הם הגיעו לרמה של ידיעת ה', הם ראו שבעה רקיעים וראו שהקב"ה קיים, לא היה אפשר להתכחש לזה, בבחינת "כפה עליהם הר כגיגית", שאחד מהפירושים שאני אוהב אומר שמכיוון שלא יכלו שלא להאמין בקב"ה זה כאילו כפייה.

לאחר מכן, במדבר, הקב"ה הנהיג התנהלות ניסית, שבה יורד לעם ישראל מן כל הזמן, שבה יש ענני כבוד ששומרים על עם ישראל, שיש את בארהּ של מרים שממנה שתה העם מים או לאחר מכן הסלע שהכה עליו משה רבינו כדי שישתו כל העדה, ואפילו השמלות שלהם לא בלו והרגליים שלהם לא בצקה במשך ארבעים שנה.

כשהקב"ה סיפק כל צרכיהם הם יכלו ללמוד תורה מפי משה רבינו.

אך זו ההתנהלות ששייכת למדבר, זו ההתנהלות ששייכת לעם שצריך להאכיל אותו ולטפל בו ולדאוג לו, והקב"ה עשה את זה באופן אישי, כמו אב שדאוג לתינוק שלו, אך כשהתבגרנו יותר, הגענו לשלב שלל ארץ ישראל, השלב היותר טבעי, השלב היותר מורכב שמעורב בסיפור גם חומר, גם להיות "אור לגויים" בהמשך ו"ממלכת כהנים וגוי קדוש", מעורבת עבודת אדמה וכל צרכי החול וצרכי המדינה שצריכים להיעשות, מעורבת המלחמה והביטחון שצריכים להשקיע בה וכו'...

ופה הקב"ה נכנס יותר למצב של הסתר פנים, שבו הוא מציץ מן החרכים, מנהל את המציאות מלמעלה ומדי פעם גם מראה לנו שהוא איתנו, אך נותן לנו להסתדר לבד, זה חלק מהתהליך של הבנייה וההתבגרות של עם ישראל, שנותן לו את חוסנו העתידי, או כמו שכתוב: "כי כאשר ייסר איש את בנו ה' א-לוקיך מייסרךּ". הקב"ה רוצה להתערב לפעמים והיה "מת" לזרוק לנו ניסים ולעזור לנו, וזה הרגש הטבעי של אבא שדואג לבן שלו, אך אבא ומחנך טוב יודע לפעמים לתת לילד להתבגר ולהסתדר בעצמו, ולא כל הזמן לגונן עליו ולא לתת לו להתפתח. (ועיינו במשל על הבן הנסיך שאבא שלו שלח אותו ליער אחרי שהוא עשה שטויות ובאופן מסתורי הנמר שתקף אותו ברח אחרי שהיה קול של רובה ואחרי זה הוא פתאום גילה מקום לישון על אחד העצים, מקום ערוך שמישהו שם שם, והשודדים שתפסו אותו באו חיילים ושחררו אותו, ואז הוא גילה שבכל הזמן הזה אבא שלו שמר עליו ודאג שלא חלילה יקרה לו משהו, ולא חלילה שהפקיר אותו...).

זוהי הדרך של הסתר הפנים...

נכון, לפעמים זה מתסכל, כי הקב"ה לא שולח לנו סימני אותו כביכול שהוא איתנו, שהוא נמצא פה, אך אנחנו צריכים להתחזק ולהבין שגם מאחורי הדברים הקשים העומדים עלינו הקב"ה עומד מאחוריהם ומסובב את המציאות.

נכון, עברנו את השלב הראשון, אך השלב הראשון יכול לחזק אותנו, דהיינו, בזכות מעמד הר-סיני אנחנו יודעים שיש הקב"ה והוא הא-לוקים שלנו ואנחנו באמת נביאים ברמתינו הפוטנציאלית, "ומי יתן כל עם ה' נביאים", אך לאחר מכן, הקב"ה לא יעשה נס ויתגלה על כל איזו דעה כפרנית, חלק מהעניין של ההתבגרות שלנו ושל עליית הקומה הרוחנית שלנו, שאנחנו מספיק חזקים ומספיק בוגרים כדי להאמין במציאותו של הא-ל גם בלי שיתגלה אלינו, שהרי אנחנו כבר לא ילדים קטנים שחייבים שיראו לנו כדי שנאמין, אנחנו יכולים להאמין במציאותו גם בלי זאת, וזה חלק מהעניין ומהקושי שבונה אותנו, ומובן שנקבל על זה שכר, כי זה הרבה יותר קשה.

אנחנו לא יודעים בדיוק פרטים איך תהיה תחיית המתים, אבל לפי איך שזה מתואר יש סיבה טובה להניח שמדובר בנס ולא סתם בגילוי רפואי, אבל שוב, זה לא העניין העיקרי שלנו...

בסופו של דבר, נגיע למצב של "מלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים" ולמצב של בית המקדש וגילוי שכינה ישיר, אך עד שנגיע לשם צריך לעבור דרך קשה. תמיד בחיים דברים שבאים בקלות ובלא מאמץ הם שווא, אחיזת עיניים, הם גם יעברו מהר ולא יהיו אמיתיים, מה שהאדם קונה אלו דברים שהוא עמל עליהם בדם, יזע ודמעות, והשמחה האמיתית איננה שמחה על דברים זמניים ומקריים שהאדם לא יתאמץ בשבילם, השמחה האמיתית באה אחרי עמל, ולכן כדי שנגיע לגאולה אמיתית ושלימה אנחנו צריכים לעבור תיקון, להיות שלמים ומתוקנים, וזה כואב וקשה ולעיתים מייסר, אך אם צופים למרחוק אפשר לראות את כל התהליך שהוא מוביל לטוב, בעז"ה ובישועתו נגיע במהרה ונראה איך הכל היה לטובה.

ושוב, בעניין המשיח...

יש הרבה אנשים שעושים "אישו" מהמשיח...

מה זאת אומרת...?

הם הופכים את המשיח לסוג של עריצות, סוג של אובססיה....

כתוב כבר שמקום קבורתו של משה לא נודע כדי שלא יעשו מקברו עבודה זרה...

ברור שהמשיח יגיע וכולם מאמינים בזה, זה אחד מי"ג עיקרים, והעיקר היחיד שכולם מכירים בגלל ההמנון, אך כתוב שהמשיח הוא קשור לדור, זאת אומרת, שבכל דור ודור יש משיח, פשוט הדור לא זכאי ולכן המשיח לא בא, וגם כתוב על משה רבינו שנסתלקה נבואתו למשך 38 שנה בגלל המצב הרוחני של הדור...

זאת אומרת, אפשר להבין מפה עיקרון, שהמשיח הוא לא איזה משהו חיצוני שיבוא לגאול אותנו מצרותינו, שפתאום יום אחד אחרי שאנחנו לא נעשה כלום הוא יבוא ויעזור לנו, מן איזה עוזר שהקב"ה שלח כדי שנצליח להתמודד, מה פתאום, חלילה להגיד כך, אנחנו צריכים לעשות מעשים טובים כדי שהגאולה תגיע ולא לחכות שתיפול עלינו מן השמים..

ברור, המשיח הוא זה שהחזיק את כל היהודים במשך כל התקופות, וזה אכן נכון, כשהוא יגיע הוא יגאל אותנו, וילחם נגד כל אויבנו ויכרית אותם, וכו'...וכו'...אך הוא יבוא מכוח העם, מכוח הדור, לא בתור משהו חיצוני שלא קשור לאומה...

יש ניגוד שמתואר בתנ"ך ובחז"ל בין גאולת מצרים לגאולה העתידית שתבוא עלינו במהרה.

גאולת מצרים הייתה בחיפזון, זה אחד מן ההבדלים...

מדוע הייתה בחיפזון...?

אחד מההסברים אומר שמכיוון שהיו במ"ט שערי טומאה, היה חייב להזדרז ולגאול אותם לפני שיגיעו לשער הנ' ולא תהיה דרך חזרה...

אך גאולת מצרים הייתה אמנם משהו שישמר וילמד לדורות והוא בעצם התחלת ההיסתוריה של העולם באמת, אך זו גאולה זמנית, זו גאולה שבאה לפתור בעיות, כמו שראינו, זו גאולה מהירה, זו גאולה פסיבית שבני ישראל לא עשו בה כלום, כמו שכתוב: "ה' ילחם לכם ואתם תחרישון", אך הגאולה העתידית תהיה אמנם איטית יותר ויותר אקטיבית מצידנו, אך היא גם תהיה לנצח, ומובטח לנו שלא נגלה יותר ובית המקדש השלישי לא יחרב.

אז כאשר מדובר בדבר כה גדול, בית מקדש שיעמוד על תילו ולא יחרב, גאולה שלימה שתרומם אותנו למצב השלם ותהיה גאולה שלא נגלה אחריה והיא תהיה גאולה אמיתית ושלימה, ברור שגם היא תהיה הרבה יותר קשה והרבה יותר מאתגרת, אך מכיוון שאנחנו דור גדול שצריך להגיע לגדולות כאלו, אל לנו להתייאש, ה' נתן לנו את הכוחות הללו ומאמין בנו, שהרי הקב"ה לא נותן נסיון לאדם שלא יכול לעמוד בו, וכמו כן גם ציבור, וצריך לחפש את נקודות האור, לנסות לחשוב ולפעול איך אנחנו יכולים לקדם את הגאולה הכי טוב שאפשר, להוסיף טוב ולהרבות תורה בעם ישראל, ולא לשכוח להאמין בעם ולהאמין שהמשיח יכול להגיע בכל יום ולגאול אותנו, או הייתי אפילו אומר "לגאול איתנו".

שנזכה...!!

@נשמה כללית

וואי אחי כמה אתה כותבבב מבקש אמונה

תות"ח!

כן, זה לא חדש....😅

לפחות עניתי על השאלה...?תות"ח!

קראת הכל...?

חח חכה יקח לי זמן לקרוא.. יש לי בעיית קשב וריכוזמבקש אמונה

בתגובות ארוכות אני קודם כל מתעייף רק מלראות אותן

וכשאני מתחיל לקרוא אני מדלג בטעות שורות וצריך כל פעם לחזור אחורה חחח

תות"ח!

את האמת, התלבטתי אם לכתוב שלדעתי התגובות שלי בכלל לא ארוכות, אבל אני אשתוק...😅

הפוך, אם נהיה ראויים נזכה לגאולה בדרך הטבעאריק מהדרום
ואם לא נהיה ראויים ה' יצטרך לשבור את הטבע כדי לגאול אותנו, ברוך ה' היינו ראויים.
באמת חשבתי על זה...תות"ח!

שזו די סתירה...

מצד אחד כתבתי שזו דרגה יותר גבוהה הדרגה הטבעית, אבל מצד שני מאור החיים נראה הפוך...

לא יודע מה להגיד...

תודה רבה תשובות יפותתהרמוניה
סליחה שאני לא עונה לכל אחד בנפרד ובאמת השקעתם וקראתי וחושבת על זה
אבל גם פה וגם בפרטי ענו מלא כיוונים אז אני אשאל רב וזהו
אין בעיה, זאת לא גאולהultracrepidam

את מציעה שנחזור לחכות בגלות?

לא נשמע לי כמו רעיון טוב יותר

נתנו לך דברים שהיית חולמת שיהיה לך

אבל בגלל שקראו לזה גאולה את מאוכזבת

הכל יחסיadvfb

אם מסתכלים באספקלריה של מאורעות השואה שהתרחשו מ39 עד 44 מבינים שמה שקרה ב48 הוא גאולה עוצמתית מאוד.

עין אחת בוכה ועין אחת צוחקת.

היחס למציאות הוא לא פשוט, הוא מורכב.

הרב קוק עוסק בשאלה הזאת במאמר לתשעה באבadvfb

בספר מאמרי הראיה במאמר 'נחמו, נחמו עמי!'

"ואם בני בוני, הם אל ארצי באים, ובידיהם כשיל וכלפות להחריב את המעוז המקדש, עוד טרם החל להבנות, וכל רעיון קודש, אשר ממקור נשמתי נוזל, וכל ארשת אבות אשר ממעיני מפכה, למרמס ומרפש יזנח, לרגלי כל שור וחמור, אשר יתאמר לבוא אל הארץ החרבה, עשירת חוסן הקודש, ובפיו מרמה לאמר בונה אנכי ארץ לעם, ואיך אנחם?!"

המאמר כולו - מאמרי הראיה/נחמו, נחמו עמי! – ויקיטקסט

ממה שהבנתי הרב קוק מוצא את הנחמה בהבנה שהאירוע של תחיית האומה שמתרחש בימינו הוא אירוע נצחי ולכן ראוי לשמוח בו. לגבי התרבות הקלוקלת ועזיבת התורה - הרב קוק רואה בהם דברים חולפים זמניים ולכן הם לא יכולים להעיב על השמחה בתחיית האומה. 

ממי את מאוכזבת, מהנביאים? מחז"ל?ק"ש
זקנים וזקנות יושבים ברחובות ירושלים וילדים וילדות משחקים ברחובותיה - זו גאולה.
ארץ ישראל נותנת פרותיה בעין יפה - זו גאולה.
עם ישראל הולך ומתקבץ לארץ - זו גאולה.
(אפשר להמשיך הרבה, העקרון מובן)

אלא מה, יש קשיים? נכון יש סיבוכים בתהליך הגאולה, חז"ל אמרו גם את זה. יש הרבה מה להעמיק בתפקידם של הסיבוכים.
צריך להבדיל בין מה ששייך למהות הגאולה, לבין הטבעיות וההדרגהאדם כל שהוא

תיקון המצב הרוחני שייך למהות הגאולה.

בית מקדש והשראת שכינה שייכים למהות הגאולה.

קיבוץ כל נידחי ישראל שייך למהות הגאולה.

אבל גם בית מקדש שנבנה בעמל אנושי ושורה בו השכינה הוא בית מקדש, וגם קיבוץ גלויות שנעשה בהדרגה הוא קיבוץ גלויות.

אני דווקא מאוד שמח בהמאן דאמר
כלומר גאולה ניסית כבר הייתה. אנו מכירים מה זה אבל היא לט החזיקה מעמד יותר מזמנה. כי עם ישראל לא עבר שינוי.
הגאולה דנא, כל היופי שבה הוא זה שהיא באה מתוך עם ישראל. שעם ישראל מביא את הגאולה.
אינני חושב שאם תחיית המתים תהיה ע"י גיחוי רפואי זה דבר הממעיט בערכה להיפך "ניסים" זה לא חוכמה כי זה לשנו. את הטבע יותר מדהים זה לקדש את הטבע לדרגא שלפני חטא האדם ע"י האדם בעצמו גם אם זה יוצא לפועל ע"י גילומ רפואי.
גם בגאולת מצרים (הניסית) וגם בגאולת בבל בית המקדש נבנה בסופו של דבר בידי אדם. וקל וחומר מאז הפעם בית המקדש יבנה בידינו בעזרת הטכנולוגיה הכלי הכל כך מופלא הזה כן כן בעזרת מנופים עגורים ודחפורים ולא צר לי לאכזב הוא לא ירד מהשמים בבומים וקולות כלומר הבניין הגשמי וודאי שיבנה בארץ הבניין הרוחני וודאי שירד מן השמים.

עוד משהו. לא ראיתי אף פעם פסוק/מדרש שאומר שבית המקדש יפול באש מהשמים.

בחזרה לעניין הגאולה שחנו היא גאוחה מדהימה במהלכיה ובפרטיה. מה שנותן לנו את ההזדמנות להיותצחלק פעיל בהבאת הגאולה וכן זה יקח כמה שיקח. אנחנו נתפלל נקווה נעשה ונייחל שהתהליכים יזדרזו (וכן תהליכים יכולים להזדרז) ובעזרת ה ובעזרתינו נבנה את בית המקדש
חלק ממה שאתה אומר מתיישב ליהרמוניה
וחלק כאילו משאיר את ה' בחוץ בדבר הזה... אם הכל טבעי אז איך הגאולה יכולה להפתיע אותך, איך אתה יכול להאמין שמשיח עשוי לבוא כל רגע?
חוץ מזה שמעתי על "הראנו בבניינו ושמחנו בתיקונו"- הבניין של בית המקדש יהיה ע"י ה' והוא ישמח אותנו בכך שיתן לנו חלק בתיקונו- כך שההתחלה לא תיעשה על ידינו אלא גמר המלאכה...
לגבי איך ה' יוריד לנו את בית המקדש- הגיוני שזה לא שיצנח פתאום בניין פיזי מהשמיים, אבל זה כן יהיה בצורה ניסית כלשהי שמבטאת את זה

..מאן דאמר
נראה לי שלא ירדת לסוף דעתי.. ואסביר.
זה שהגאולה הינה בתהליכים אינו סותר את יד ה בדבר. רק כסיל יראה את הניסים הכבדרךתהטבע שנעשו עמנו בגאולת הארץ ויחשוב כי אין יד ה בדבר. מצד שני כןמאת בנייןמהארץ ואת הרוח הפועמת בעם לבניין הארץ הוביל דווקא בדרך הטבע. כלומר בגאולה הזו כמובן שה פה עמנו אך אנו מובילי המהלך.
לשאלתך איך אוכל להיות מופתע מהגאולה ואיך אני מאמין שהמשיח עשוי לבוא כל רגע פשוט מאוד. ברגע שעם ישראל יהיה מאוחד וישוב בתשובה שלימה בעצם זה יהיה ביאת משיח. תהליל חזרה בתשובה יש לו שני חלקים אחד התהליך שמתחולל בנפש שהוא ארוך ולוקח זמן. אך החלק השני הינו יכול להתחולל בם רגע כלומר ברגע שהמציאות בשלה החלק השני יוצא ופורץ החוצה ולכן אני מאמין כל יום שהמשיח יכול לבוא ולגלות את החלק השני (שהרי החלק הראשון התחיל ומפעפע) שיבוא ויוציא את החלק השני שבתהליך לפועל.
דבר שני אין הכי נמי אני מאוד אופתע שהמשיח יבוא ויעשה מן טוייסט בראש של כולם הלוואי זה באמץ תהיה גאולה ניסית.

דבר אחרון נכון ומנוף האם אינו נס ופלא איך דבר כזה מצליח להרים אבנים כה כבדות ומשאיות אינן ניסים וכבישים? וטכנולוגיה ושרטוטי מחשב ותכנון ובניה האם כל אלה אינן פלא אדיר ןנס שישמש לבנייןמבית המקדש? זה ממש בחינת בית מקדש מן השמים
👍תודה!!!הרמוניה
האמונה בזה היא אמונה באפשרותנקדימון
חז"ל כבר לימדו אותנו שיש שתי אפשרויות: "אני ה׳ בעיתה אחישנה", זכו - אחישנה, לא זכו - בעיתה.
הקב"ה לא הזדקן וניסים תמיד אפשריים.
העולם צועד בכל מקרה אל הגאולה, ועדיין אם נזכה אזי נראה משיח. כל רגע יכול להיות הרגע הניסי.
התהליך הטבעי לא שולל אפשרויות אחרות אלא הוא רק הברירת מחדל, וממילא אין מקום לצער ולחולשה באמונה.
ובכל מקרה, מניין קביעה שחייבים להיות מופתעים בגאולה? כבר חז"ל דימו את הגאולה ללידה, וכי רנחנו חייבים להיות מופתעים כשנולד התינוק? אנחנו יודעים ומתכוננים ואעפכ כשהוא נולד זה אושר בל יתואר, השמחה גוברת על הכל.
ערכתי... אני אשלח אחרי הצוםמבקש אמונה
נראה לי שכרגע זה אסור כי זה דברי תורה
תודה!!הרמוניה
אני הספקתי לקרוא
אה אחלה!! מבקש אמונה
תחיית המתים תיהיה אך ורק ע"י הקב"ה בכבודו ובעצמויהודי פשוט.
כמו שחז"ל אמרו במסכת תענית,
"אמר ר' יוחנן: ג' מפתחות בידו של הקב"ה שלא נמסרו ביד שליח. ואלו הן:

מפתח של גשמים
ומפתח של חיה
ומפתח של תחיית המתים".

קיצור לא טכנולוגיה, רק ה' יתברך.

מה שמבקש אמונה כתבהרמוניה
זה שזה יעשה ע"י הצדיקים
האמת לא שמעתי על זה.יהודי פשוט.
מה המקור של זה?
פסחים סחמבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ט' באב תשפ"א 23:22

אמר ר' שמואל בר נחמני א"ר יונתן עתידים צדיקים שיחיו מתים שנאמר (זכריה ח, ד) עוד ישבו זקנים וזקנות ברחבות ירושלם ואיש משענתו בידו מרוב ימים וכתיב (מלכים ב ד, כט) ושמת משענתי על פני הנער .

הכוונה שהוא לא מוסר את המפתחות האלה ביחד לשליח אחד. ככה רש"י כותב על הגמרא שהבאת. (ותספות כותב שגם לא שיהיו ממונים עליהם.. משמע רק לזמן מה)

אבל הוא כן מוסר מפתח אחד - כמו שאליהו עצר את הגשמים, ואלישע החיה את המת וכו' 

חזק וברוך 🙏יהודי פשוט.
כנראה שאני צרייך לעיין שוב.
ב"ה יש פיתוחים מדעייםמישהו איתי
שיכולים לעזור לילודה, יש התפלת מים..
ובעזה יכול להיות שיהיו פיתוחים שיתקרבו ברמה מסויימת לתחית המתים, שמסתבר שיש בה כמה בחינות.
הקב"ה יכול להתגלות בטכנולוגיה אם ירצה.
זה סותר את הפסוק שהביא רבי יוחנן.יהודי פשוט.
מפתח של תחיית המתים מנין דכתיב (יחזקאל לז, יג) וידעתם כי אני ה' בפתחי את קברותיכם.
לא טכנולוגיה, ה' יתברך.

לה' יתברך יש כמה דרכים לעשות את זהמישהו איתי
מה שבא ברוך הבא.
גם על פרנסה מובא שם בגמרא פס' - פותח את ידיך.
זה לא סותר שפרנסה מגיעה בהשתדלות של האדם
...בנות יאלה לריב
והנה לכאורה יש להקשות עד"ז גם בנוגע לתחיית המתים דלעת"ל, דמבואר הכא דמפתח של תחיית המתים לא נמסר ליד שליח, והרי מצינו בהדיא בסיום מסכת סוטה בנוגע לתחיית המתים דלעת"ל במאמר רבי פנחס בן יאיר: "ורוח הקודש מביאה לידי תחיית המתים, ותחיית המתים בא ע"י אליהו הנביא ז"ל", ובפרקי דר"א (פל"ב) איתא: "מלך המשיח מנין, שנאמר (תהלים עב,יז) לפני שמש ינון שמו, ולמה נקרא שמו ינון שהוא עתיד לינן ישני עפר",[1] ועי' גם רש"י סנהדרין נא,ב בד"ה "הכי" שכתב: "כשיבא המשיח ויחיה המתים". וכ"כ בס' 'מגן אבות' ח"ג ד"ה "ואתחיל": "לפי שתחיית המתים תהי' ע"י מלך המשיח". ועי' גם ב'חיבור התשובה' להמאירי (מאמר ב' סוף פ"ז): "בהגדות יעדו שמלך המשיח יחיה מתים", (ובפסחים סח,א, איתא: "אמר רב חננאל אמר רב: עתידין צדיקים שיחיו את המתים"),
חזק וברוך!יהודי פשוט.
כמו שכתבתי למבקש אמונה, כנראה שאני צריך לעיין בדברים.
..מאן דאמר
כיום יד ה מתבטאת בידי אדם גם במה שהזכרת לעיל יש האצת גשמים מלאכותית יש טיפולי פוריות מתקדמים ויכול להיות מאוד שגם תהיה התקדמות טכנולוגית מדהימה כזו.. זה שמפתחות תחיית המתים בידי ה לא אומר שזה לא יכולמלהתבטא דרך הטכנולוגיה
אמירה נכונה וכואבתדעתן מתחיל

אבל אולי יש גם מבט נגדי ~
היית פעם במסע כומתה?

כומתה עולה בחנויות כמה שקלים. גם סיכות של יחידות מיוחדות עולות כך. אם כך, מדוע אני מתמלא גדלות בכל פעם שאני מביט בכומתה? כי עמלתי בשבילה. הרווחתי אותה בשתי רגלים עייפות, ידיים רטובות מזעה, גב גמור וראש מותש. הרווחתי אותה מנטלית ופיזית. כך גם כל סיכה אותה הייתי עונד בגאווה.
אל תביני לא נכון, הסיכות הללו נהדרת בפני עצמן, אבל אין להשוות כלל בין כוחן כסיכות שנקנו בחנות לבין סיכות שקיבלתי יחד עם אגרוף מהמפקד אחרי שהצטיינות מחלקתית.

בית מקדש היורד משמים הוא מיוחד. מתנה מופלאה מה' יתברך. אך בית מקדש אותו אנו בונים, אבן אחר אבן, וכל אבן דורשת מאבקים ודמעות רבות - זה בית שהשכינה תתגאה לדור בו. כל צעד שנראה מיותר אצלנו, במבט לאחור הוא כל העניין. כל רגע של ייאוש יהפך לניצוץ רצון ואור וכל מותשות תהפך לתקווה גדולה ומאירה.

גם המבט הראשון נכון ומיוחד. יש כח ניצחי בירושה מה' יתברך שיהיה בלתי ניתן לשינוי. כומתה אותה מקבלים בהענקה מותיק או קרוב לפעמים תשאר איתנו כל חיינו. אבל זה לסוגיה אחרת...

ואולי נקודה אחרונה,
המבט שלנו ע"פ רוב אינו אלוקי ולא רואה את התהליכים הגדולים בבהירות שכזו. בהחלט יכול להיות שאנו על פתח בניית בית המקדש. הכלים כולם כבר מוכנים עד לבגדי הכהנים בידי מכון המקדש ועוזריהם המיוחדים. אפשרי ממש שאנו עוד רגע קט נכנסים לתקופת ימות המשיח. 

אל תאבדי תקווה. תחושתי האישית היא שצעירי דור הגאולה אינם סבלניים כאבותיהם הצדיקים ואינם מחפשים את הגאולה ב'קמעא קמעא' אלא ב'אחישנה'. ממש כאן ועכשיו, מתוך כוחותינו כאומת בניו של ה' יתברך.
שנזכה להיות שותפים בגופנו ולראות בעינינו.

זה גם נכון... תודההרמוניה
אמרת נקודות חשובות לגמרי
לא בנית את הסיכה, קיבלת אותה מהמפקד אחרי המסע מבקש אמונה
זה בדיוק כמו לקבל את בית המקדש מהקב"ה אחרי כל המסע של הגלות שהחזקנו מעמד.
הלוואי. אמן ואמן!נפש חיה.
מנסה לדייקדעתן מתחיל
רק ע"מ להסביר את הבנתי,
ולזו 'להחזיק מעמד' זה לא מעשה וכלל לא ראוי לפרס כלשהו, עד כמה שהוא מרשים ומיוחד.
את השכינה הקדושה רק ה' יתברך יכול להשרות בביתו ובנו, וזו אכן תהיה מתנתו אלינו להבנתי הקטנה. אולי עוד רבות, אינני יודע. אך הבנייה עצמה, הרוחנית והגשמית, היא היא המסע שלנו (וכל שאר הקשיים הרבים) במשל, ואילו הכומתה היא השראת השכינה.
או איך שה' יתברך אומר, "ועשו לי מקדש, ושכנתי בתוכם".

הערה: אינני כאן להתווכח כיצד יבנה בית המקדש.
להפך אחי, שמירת המצוות וציפיה לגאולה למרות הגלות זה המרשיםמבקש אמונה

עם כל הרדיפות, הקושי, הבזיונות, ולא לעזוב את המצוות ולא לעזוב את האמונה והציפיה לגאולה.

על זה מגיע הפרס!!

וזה מה שבונה את בית המקדש האמיתי.

הרי לבנות בית עם בלוקים ובטון זה לא קשה - לא פיזית, וזה גם לא עבודה עצמית.

כוונתך שזו דעתך?דעתן מתחיל
נהדר. את דעתי כתבתי.
נראה היה שהמשל אינו מובן לך אז דייקתי. את הדיון התורני-אידיאולוגי אשאיר לפעם אחרת.
לא רק דעתי.. זה פסוקים ומאמרי חז"למבקש אמונה

בזה עם ישראל מתפאר לפני הקב"ה.

דוד המלך כותב בתהילים מד

"תשימנו משל בגוים מנוד ראש בלאמים. כל היום כלמתי נגדי ובשת פני כסתני. מקול מחרף ומגדף מפני אויב ומתנקם

כל זאת באתנו ולא שכחנוך ולא שקרנו בבריתך.

וכו' עוד פסוקים כאלה..

חז"ל אמרו (מכילתא בשלח יד, לא: )

לא נגאלו ישראל ממצרים אלא בשכר האמנה … וכן אתה מוצא שאין הגליות מתכנסות אלא בשכר אמנה.

דעתן מתחיל
רחוק ממני להאמין שתצדק בדיון תורני על הגאולה. אבל אם תתעקש, אתה מוזמן לפתוח שרשור לשם כך. כאן לא יקרה איתי.
השרשור הזה מיועד לכך.מבקש אמונה

אבל כרצונך

מכיר את ההרגשה הזאתekselion

מה שאת מתארת זה אתחלתא דגאולה

וצריכים לעשות הפרדה בין זה לבין הגאולה השלימה

שאז יהיה כבר בית מקדש ויהיה שלום ונבואה ולומדים תורה בנחת תחיית המתים 

אבל אם זו הגאולההרמוניה
ולא "קדם גאולה" זה לא אומר שהגאולה פשוט תמשיך ותתקדם באותה צורה? אם זה פשוט תהליך טבעי עד לא יודעת מה, אז זה סתם תהליך טבעי וסליחה אולי הגאולה זה לא עניין כל כך... זה יקרה כשיגיע הזמן, אז מה יש להרבות זכויות עכשיו ו"לקרב את הגאולה"... יש פשוט להמשיך בתיקון העולם... לא משהו מיוחד... כולנו רוצים לעזור שהעולם יהיה יותר טוב
אנחנו כבר בגאולהekselion

הפירוש הפשוט של גאולה זה יציאה ממצב של גלות למצב של חירות

לכן 48 הייתה אתחלתא דגאולה כי סופסוף קיבלנו עצמאות אחרי 2000 שנות גלות

זה נכון שכמו שאת מתארת זה דיי מבאס כי עדיין יש צרות.

וכאן נכנס העניין של גאולה שלימה שזה הדברים שציינתי למעלה

איך זה התקיים? יש דעות לכאן ולכאן 

יש את השיטה המיסטית יותר שהכל יקרה "בפוף" בית מקדש מהשמים, איש צדיק עם זקן לבן שהוא המשיח יצוץ משום מקום ויעשה כמה קסמים ויהיה קצת אקשן. 

זו שיטה אחת

לפי שיטה השניה היותר משעממת ויותר מציאותית, זה יקרה בתהליכים, קודם כל עצמאות מדינית, תורה, חזרת הנבואה לאט לאט כמו שמתואר ביואל פרק ג, המשיח (שלפי השיטה של הרמב"ם יהיה מנהיג מדיני שיבנה את בית המקדש ויעשה קצת כפייה דתית)

אבל לא יעשה כל מיני קסמים ופיצוצים באוויר כמו דמבלדור 

אלא פשוט יקדם את כל המהלכים שהשם רוצה בדרך טבעית.

וכמו שהחבר'ה אמרו למעלה 

זו בעצם הדרך היותר טובה לגאולה, משום שהיא לא תהיה ברחמים כמו שהיה ביציאת מצרים עם אותות ומופתים, אלא אנחנו בע"ה נביא את הגאולה.

זה אמנם מתלבש בצורה טבעית אבל זה מעורב עם המון סייעתא דשמיא.

הגישה הרווחת היא דווקא השיטה הראשונה שציינתי, כי מה לעשות אחרי 2000 שנות גלות אנשים דמיינו את הגאולה בצורה מסוימת, וכשבסוף זה קרה בצורה שהם ממש לא תיארו לעצמם, הם אפילו לא החשיבו את זה כגאולה זה היה הרבה יותר מדיי רחוק מהציפיות שלהם..

כמה הערות קטנותמבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך י"א באב תשפ"א 15:26
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך י"א באב תשפ"א 15:08

לגבי הרמב"ם, עד כמה שידוע לי הוא לא אומר שהמשיח לא יעשה ניסים.. זה התוספת שלך תקן אותי אם אני טועה

הוא מתאר מה המטרות שהמשיח אמור להשיג

ודבר שני, זה לא קסמים אלא ניסים

גם הרמב"ם האמין ביכולת לעשות ניסים וזה מציאותי מאד מאחר שיש קב"ה שהוא שולט בבריאה

הצדיק רק מתפלל שזה יקרה.   (זה ממש מציק ולא מובן לי מי החליט לקרוא לזה "מציאותי")

אה ועוד משהו,

הבעייתיות שהייתה ביציאת מצרים זה שהוא גאל אותם לא לפי הזכויות שלהם אלא לפני שהם יאבדו בתוך הטומאה

ועכשיו אצלנו פשוט הוא מחכה שנהיה ראויים לזה.  אבל ניסים גלויים כשלעצמם הם זכות גדולה

..הרמוניה
גם לי מציק הקטע ששוללים ניסים וקוראים לזה לא מציאותי ובאלי להעיר בקשר לזה, שניסים זה לא משהו הזוי לחלוטין כי בסוף גם ניסים קורים ע"י הטבע, אבל ההסתברות שזה יקרה מאוד נמוכה...
ואנחנו לא צריכים לחשוב איך, רק מאמינים שהוא יעשה...
ותכלס, ה' יכול להפוך את כל העולם תוך כמה ימים, בצורה שאף אחד לא חלם... אולי יהיה לזה הסבר טבעי אבל בטוח רואים שזה יד השם
וניסים בעיניי זה הרגשה של קרבה ושל אמון בה'... מה זה "תסתדרו לבד"? כאילו אנחנו יכולים לעשות משהו בלעדיו בכלל... לבד זה הסתרה

אבל לצערי חוץ מהמסורת ומה שאני מאמינה (שתפרוץ מלחמת גוג ומגוג וכולי) אין לי מאיפה להוכיח
תחכי לסוף אלול ותראי מה יקרהבנות יאלה לריב
למה...?הרמוניה
...בנות יאלה לריב
שמעתי שאמרו שמישהו אחד לאחרונה עבר מוות קליני, ונכנס לאיזה רב אחד בירושלים (לא זוכר את שמו כרגע) והוא סיפר לו את כל הסיפור של מה שקרה לו. כי זה גם היה קשור איכשהו לרב.

בקיצור, הוא אמר לרב שהראו לו שבסוף אלול תפתח מלחמת העולם השלישית. אז המשב״ק של הרב נכנס לרב ושאל אותו אם זה נכון שככה יהיה באלול והרב ענה שכן. וזה רב שיש המון שמספרים עליו שיש לו רוח הקודש וכולי...

אז .. זה לגבי מה שאמרת על גוג ומגוג.
האמת שיש לי עוד דברים להוסיף בהזדמנות ..

אגב מי שסיפר לי את זה הוא נאמן.
אוי נו באמת...אריק מהדרום
וואי...הרמוניה
בטוח יש בזה משהו אבל אסור להגיד זמן מדוייק...
שטויות במיץ גויאבותאריק מהדרום
כבר שבענו נביאי זעם חדשות לבקרים, רבנים רבים עשו קריירה ממלחמת גוג ומגוג ויום הדין וחישובי גימטריות ושטויות, פעם בכמה זמן צץ מחשב קיצים חדש שאומר חכו חכו במקום לעשות משהו בפועל בשביל הגאולה או סתם ללמוד תורה ולא להפריע.
מזמין אותך לדיון אמיתי בשרשור חדש..בנות יאלה לריב
הכי קל להיות נגד. בוא נדבר על זה..
זה לא שחור לבן כמו שאתה מציג את זה
אין בעיה פתח שרשור חדשאריק מהדרום
אתה לא תשכנע אף אחד, חוזרים ממוות קליני עם נבואות זה עניין של תמימים או דבילים.
לא עניין של לשכנע..בנות יאלה לריב
אני לא בונה את כל האמונה שלי על אנשים שחוו nde, אבל כן, אני מאמין שיש המון סימנים שהגענו למצב מאוד ספציפי בגאולה שממנו יתרחשו המון דברים בקרוב. אתה לא מאמין וזו זכותך אוקי..
תזכור בערב ראש השנה לאכול את הכובעאריק מהדרום
מסכיםekselion

כל התופעה הזאת של מוות קליני 

ושל אנשים שאומרים שהראו להם למעלה את גוג ומגוג ושזה אוטוטו ושכל העולם ישרף והבולשיט הזה

לדעתי זה רק מחליש וגורם לאנשים לא דתיים לצחוק על היהדות

לא צריך לקחת את זה בצורה קיצונית.בנות יאלה לריב
אבל גם לא להתעלם. כי יש בזה משהו.
אני סקפטי לגבי אירועים עתידיים שאפשר לדעת מתוך המוות קליני, אבל זו תופעה בהחלט קיימת. ואמיתית לטעמי .
אמא שלי וגם סבתא שלי חוו את זהekselion

אז אתה לא צריך לנסות להוכיח לי שזה קיים..

מאידך אסור גם להתעלם מהעובדה ש 30 מליון גוים כל שנה חווים את זה ומספרים על מה שהם עברו

ותן לי להפתיע אותך (הם לא מזכירים שם את בית דין של מעלה)..

אז מאידך אני גם לא חושב שזה רעיון טוב להתייחס לתופעה הזאת כאל "הוכחה לאמיתות התורה" 

כמו שחלק מהרבנים עושים

והיא נותנתבנות יאלה לריב
בזוהר כתוב מפורש שגויים אין להם משפט כמו ליהודי. לא זוכר איפה זה מובא . ויפה שאתה מאמין בסדר גמור. רק אומר שהגישה הרציונליסטית שאתה מביא בשם הרמב״ם לא תופסת תמיד.
בגדול אני לא מתחבר לסיפורים על מוות קליני.מישהו איתי
יש סיפור אחד שהתוודעתי אליו שמדהים בעיניי, שאין לי דרך להסביר אותו..
שתף אותנו בבקשהבנות יאלה לריב
ולטעמי, סיפור מוות קליני שהאדם מעיד שהוא קרא מחשבות של אנשים ולאחר מכן יש אישוש לדבר, בעיניי זה מעיד בצורה בלתי משתמעת לשתי פנים שהוא באמת יצא מהגוף .

אז היה מישהו שאמר לי ״אולי הוא שמע איכשהו מה שהרופאים דיברו בחדר?״ אמרתי לו לא חשבתי על זה. אבל אז אמרתי לו שהוא מעיד שהוא ראה נעל מעל הבית חולים. ובדקו את זה והוא צדק . תיאר את הנעל במדויק .
אחפש את הסיפור המלאמישהו איתי
הנה -מישהו איתי
https://www.google.com/amp/s/www.hidabroot.org/magazine/article_amp/80023

וזה ביוטיוב-

אל תקשיבי לאריק ..בנות יאלה לריב
הוא שיהיה בריא תמיד נגד. 🙂

אבל מה שהוא צודק שתחום הציפייה לגאולה אכן עבר הרבה טלטלות עם השנים וציפיות שנכזבו, יש לי המון מה להרחיב על זה עם המון היגיון ולמה זה לא דומה. אבל זה פשוט כל כך ארוך שאין לי מושג מאיפה להתחיל..

צריך לזה שרשור חדש.
חח לא צריך לא צריךהרמוניה
עזבו תאמינו כל אחד במה שהוא מאמין אני כבר אעשה עם הזמן את הבירורים שלי...
מסתובב עכשיו סרטון של רב חיים קנייבסקי,מישהו איתי
לא ברור לי ממתי הוא בדיוק.
בכל אופן, מישהו שם שואל את רב חיים מתי המשיח יגיע..
והתשובה - 'יודיעו לך כבר😅'..
אחד הטובים (מי שמכיר יודע שיש לרב חיים חוש הומור מסויים..).
חחח לא ראיתי את הסרטוןבנות יאלה לריב
אבל ראיתי שפרסם אותו ינון בטוויטר ..
נכון ראיתי שםמישהו איתי
הוא העלה עוד סרטון מצחיק על אחד שחושב שהוא המשיח ורב חיים רוצה לבחון אותו על השס🤭
חחח כןבנות יאלה לריב
אבל לדעתי זה לא מעיד. כלומר אפילו נביא יכול להיות מישהו בלי רקע תלמודי גבוה.

יש למישהו סתירה לדבר? נראה לי שאין
אני יודע שזה לא קסמיםekselion

בכוונה נתתי דוגמא מוקצנת

כי הרבה אנשים מדמיינים משהו מיסטי כזה

אצטט את הרמב"ם

בהלכות מלכים

"אל יעלה על דעתך שהמלך המשיח צריך לעשות אותות ומופתים, ומחדש דברים בעולם, או מחיה מתים, וכיוצא בדברים אלו שהטפשים אומרים. אין הדבר כן, שהרי רבי עקיבה חכם גדול מחכמי משנה היה, והוא היה נושא כליו של בן כוזבא המלך. והוא היה אומר עליו שהוא המלך המשיח, ודימה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח, עד שנהרג בעוונות; כיון שנהרג, נודע שאינו זה. ולא שאלו ממנו חכמים לא אות ולא מופת"

איך שאני שונאבנות יאלה לריב
את כל הדעות הקיצוניות האלה כמו שלך, שכל מי שחושב בצורה ׳מיסטית׳ מידי לטעמם ישר נחשב להזוי. זה אותם אנשים שמאמינים שהים נקרע לשניים ועם שלם עבר בתוכו כשתוך כדי המצרים טובעים .

ולגבי מה שכתבת :

... - צעירים מעל עשרים

תתמודד.
ממש לא חושב שאתה הזויekselion

יצא לי לדבר עם אח שלי על זה אתמול

שזה מה שיפה בתורה

ניתן להבין אותה בצורות שונות שלעיתים נראות כמו שמים וארץ..

זה מדהים

חוץ מזה אין פה קטע רציונלי.. 

חז"ל בעצמם אומרים תפח רוחם של מחשבי קיצין

כל האנשים האלה שנוקבים תאריך לגוג ומגוג וכן כל הרבנים האלה שעושים את זה כבר עשרות שנים

הם יתנו את הדין על זה.. ברור שאני מאמין שהייתה להם כוונה טובה 

אבל מה לעשות שהדרך לגהינום רצופה כוונות טובות.

יש סרטון מפורסם של נער בן 15 שעבר מוות קליני לפני 5 

ובזמנו הרבה מאווד אנשים ראו את זה.. ממה שזכור לי הסרטון קיבל מעל מליון צפיות בארץ

הוא אמר שבזמן X תהיה מלחמה והדברים הידועים.. וזה לא קרה.. (שוקהמום)

יצא לי לדבר עם אנשים תמימים שהאמינו ב 100% לאותו נער, וקיבלו רפיון באמונה בגלל שמה שהוא תיאר לא התרחש.

וזה דוגמא אחת מיני רבות.

לא סתם חז"ל מזהירים על זה

אני ממש לא בדעה שאומרת שמותר לנקוב בזמן.בנות יאלה לריב
מה שאני אומר באופן כללי שהגישה הרציונליסטית לא תופסת במציאות. ורואים את זה לאורך כל התורה, מתחילה עד סוף. אז לבוא ולצוטט את הרמב״ם בכל פעם שמישהו מזכיר משהו על טבעי זה לטעמי מעט מוזר .

שוב, להוציא תאריכים מדויקים זה לא, אבל לקבל מושגים כלשהם. מבעלי רוח הקודש וכולי? בסדר גמור מבחינתי. כך שאני לא חושב שיש לנו וויכוח בנושא .

לגבי תאריכים במוות קליני, כנ״ל זה שהיה לילד, אני מניח שבעולם שבו הזמן לא שולט קשה לאדם כזה לשער מתי מה שהוא ראה בחזיון יתגשם במציאות. זה בעייתי, ולכן לא לוקחים מכאן תאריכים מדויקים.
תסבירekselion

מזתומרת

"שהגישה הרציונליסטית לא תופסת במציאות. ורואים את זה לאורך כל התורה, מתחילה עד סוף"

פשוטבנות יאלה לריב
שכל התורה מבוססת על דברים שנחשבים מעל להיגיון של האדם הממוצע. משה עשה אותות לעיני העם, למה שהמשיח לא יעשה באופן דומה? האמת שלא ברור לי למה הרמב״ם נוקט בגישה הזו, אבל יש לי תחושות שהוא ניסה להניא את לב האנשים שהלכו אחרי קוסמים למיניהם לשוב לדרך הישר כמו שהוא ראה אותה בכדי שלא יתפזרו למחוזות אחרים. וזה הגיוני סה״כ.

יתכן שהוא עצמו כן האמין שיהיו אותות וניסים מעל לטבע ..
אגב זה שהרמב"ם כותב שמשיח לא בא לעשות מופתיםמצטרפת למועדון
לא אומר שלשטתו משיח לא יעשה מופתים אלא שזה לא עיקר ענינו.
הרמב"ם בא לתת מסגרת הלכתית לסוגיה של משיח ובהלכה אין תיאורים על מה שהוא מעבר למתחייב. ההלכה באה להגדיר מהויות. מה חייב להיות שמשיח יפעל. מעבר לזה הניסים והנפלאות אין זה ענינו של הרמב"ם לפרט במסגרת הזאת.
והראיה הכי טובה לכך היא שבאגרת תימן שכתב הרמב"ם הוא מביא בפרוש את הנקודה הזאת שמשיח יעשה ניסים.
"אבל המידה המיוחדת לו היא בשעה שיגלה ייבהלו כל מלכי ארץ משמעו ויפחדו ותיבהל מלכותם, ויתנכלו איך לעמוד כנגדו בחרב או בזולתה, כלומר שלא יוכלו לטעון ולערער עליו ולא יוכלו להכחישו, אלא ייבהלו מן המופתים שיראו על ידו, וישימו ידם לפיהם, שכן אמר ישעיהו בעת שספר שישמעו המלאכים לו אמר נ"ב ט"ו "עליו יקפצו מלכים פיהם כי אשר לא ספר להם ראו ואשר לא שמעו התבוננו".
תודה רבהבנות יאלה לריב
היטבת לתאר את הנקודה בצורה טובה.
אכן כך נראה שהרמב״ם כיוון למציאות ההלכתית הפשוטה שאין הכרח לניסים .
פשש.. יישר כוח על התגובה ועל הציטוטמבקש אמונה

מעולם לא קראתי את איגרת תימן.

תודה שלימדת אותי משהו חדש, מאד שימח אותי

שים לב ללשון הרמב"םekselion

הרמב"ם לא אומר שלא יהיו אותות ומופתים 

אלא, הוא אומר שהמשיח לא *מחויב* לעשות אותות ומופתים, כתנאי קבלה לזהותו..
אדרבא בפרק שלאחר מכן הוא אומר שאחר שיהיה ברור לכולם שהוא המשיח, תנוח עליו רוח הקודש.

ובנוגע לדבריך.

איני מסכים כ"כ. יש רש"י דיי מפורסם נראה לי בפרשת בא שאומר שהשם עושה את הניסים שלו דרך הטבע, כדי להשאיר לאדם מקום לכפור כלומר חופש בחירה. 

נדמה לי שגם אור החיים מזכיר את זה שם, אם תרצה אנסה למצוא לך.

עכשיו אני מביןekselion

שהתגובה הזאת שלך הייתה בקשר לרמב"ם שציטטתי

אכן הרמב"ם ידוע בגישה הרציונאליסטית שלו.

אבל אני לא חושב שזה המקום לכנות אותי קיצוני.. כי בוא.. אני נשען על חכם ששליש משולחן ערוך לקוח ממנו..

להבא מבקש ממך להשתדל לא לדון אותי בצורה כזאת.. זה ממש לא אני.

רק אתמול נתת נאום כמה חשוב לכבד אחד את השני בעיקר שאנחנו כמה ימים אחרי 9 באב

אז לא מתאים לך לעשות את זה עכשיו..

מתנצלבנות יאלה לריב
זה לא היה נגדך אישית. זה היה לצורך העלאת הוויכוח לצורה יותר וויכוחית. שוב מתנצל אם נפגעת מדבריי.
סבבה. אני מעיר כי המילה "קסמים" הופך את זה להישמע מגוחךמבקש אמונה

הם לא מדמיינים בכלל, יש פסוקים שהקב"ה יראנו נפלאות.

וכמו שהקב"ה הוציא את ישראל בניסים, אין שום סיבה לכנות בשם "דימיון" את המחשבה שזה יקרה גם עכשיו.

לגבי הרמב"ם, אז נעשה סדר,

בפיסקה הקודמת הוא כותב מה הקריטוריונים של המשיח ומה המטרות שהוא אמור להשיג - לא שולל ניסים.

ופה הוא כותב שהמשיח לא צריך לעשות ניסים כדי להחשב משיח - אבל זה לא אומר שהוא לא יעשה.

לסיכום, אין פה דעה של הרמב"ם שהמשיח לא יעשה ניסים.

נכון אך צריך לזכור גםekselion

שהרמב"ם משאיר פתח גדול לאפשרות שהמשיח יגאל אותנו בצורה טבעית ללא אותות ומופתים. 

הרמב"ם הוא לא היחיד.. יש המון פרשנים שנוקטים בקו הזה, בין היתר גם הרב בעין איה ברכות.

משתמע שאתה מנסה להפריך את הגישה הרציונאליסטית.. 

וזה מביא אותנו למה שאמרתי לפני כמה תגובות.
שמה שיפה בתורה זה העובדה שניתן להבין אותה בצורה שיכולה להיות שונה כמעט לגמרי מבחינה אמונית מקו אחר.

כתבת דברים מעניינים.. אני אמשיך את הדיון אח"כ בעזרת ה'מבקש אמונה

עכשיו פשוט אני לא בראש חצי חיוך

אם תוכל רק להביא בינתיים את הפרשנים והראיות שאמרת שיש, אני אשמח

..מאן דאמר
עןד משהן רשי כותב בברכות דף ד עמוד א (לא לתפוס אותי על המילה)שראויין היו ביאה שניה (עליית עזרא ונחמיה) לעשות להם נס כמו ביאה ראשונה אלר שגרם החטא ומסביר רש"י ראויים לעשות להם נס:"לעלות ביד רמה" אלא שגרם החטא:"ולא עלו אלא ברשות כורש וכו עייש'" כלומר ניסי הגאולה אינם ניסים כדוגמת ים סוף או המן או ענני הכבוד. אלא נס הכוונה דגל הכוונה רוח חדשה שמפעמת לחזור אל צור מחצבתה אל ארץ האבות הארץ המובטחת. אלא שגרם החטא ולא עלו עם עזרא אלא 10 יוחסין (פרק רבעי קידושין)..
רוב העם רוב ההנהגה הפוליטית נשארה בפרס!!. ועתה בימינו לא רק שאיך שהמדינה קמה עלו אך כמה בודדים אלא גם שהייתה פה סכנה בייתה רוח בעם שהיא הנס לעלות לארץ ולבנותה. וסרוך ה אפשר לומר שאנו מתקרבים בצעדי ענק לרוב יושביה עליה כלומר להשלים את הנס.
ולכן אין זה נכון לומר שבגאולה דנא אנו מוציאים חלילה את ה מהתמונה או איננו מחכים לניסים.
נקודה נכונה וחשובהארץ השוקולד
בלת"ק, יש משהו מאוד מאכזב בתפיסה שגאולה היא לא (המשך בפנים)ארץ השוקולד
שגאולה היא לא שינוי סדרי עולם.
אבל מצד שני, זה אומר שהיא ברת השגה ואנחנו יכולים לגרום לה לקרות ולהגיע.

(בלי נדר ארחיב בכך בהמשך)
תודה על ההפניהארץ השוקולד
ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוגאחרונה

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.
נשמע די מבאס לאבד חחח
ווטסאפ זה צרה צרורהמשהאחרונה

וגיבוי שלו (באמצעי חיצוני, כלומר קובץ טקסט) בעיניי זה די קריטי.

דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי הים

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

כלל נחמדזיויק
נראה לי רחוק מאד ממה שהולך שם
דווקא פנים מול פניםהפיאחרונה
יותר קל לי
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

הבהרה חשובהשפיכת לב

מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.

הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.

אם זה נקיהרמוניה

גם מבחינה רעיונית אז כן

אבל הרבה פעמים סרטים אפילו בלי קשר לחוסר צניעות לא תואמים את הלך הרוח של יהודי.

נ.ב

המטרה של סרטים היא לא לשרוף את הזמן או להוות ריגוש אלא ללמד דרך חוויה

כי זה גם ככה מחנך מהדלת האחורית... אז צריך לראות שזה עונה גם על זה 

וזה מסובך, לכן הפיתרון הוא כמו שכתב @פ.א. 

הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
חינוך בעיניי הוא לא דרך סרטים ודומיהם
למה?הרמוניה

סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?

אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.

לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.

הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה,  כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר.  ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.

לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃

מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?

לשם כך יש שיעורים ולימודים.

אני חשבתי על סיבה אחרתנפש חיה.

סרט הרבה מחצין דברים ומציג אותם בדו מימד ולפעמים תלת מימד חזותי

יש נושאים יפים וחשובים שמעבירים אותם בסרט,

עדיין הדיבור ןהעומק שבשיח או לימוד אמיתי מתוך ספר, נותן מימד אחר שא"א להעביר בצורה שטחית וצבעונית

נראלי שמסר או תוכן אמיתי או רעיון זה דבר שצריך עיבוד או שיח עמוק, לא דרך רדודה

שתעביר אותו

או תתיימר לחנך איתו  

..הרמוניה

בסרט יש יתרון שאין בלימוד מספר וכן להיפך.

זה כמו סיפור רק בצורה משודרגת וחיה יותר. בעיניי אין רע בלשלב... כל עוד הסרט חיובי.

ולאו דווקא בתור שעת לימוד, גם בשביל העשרה.

..הרמוניה

בין אם תרצה ובין אם לא הסרט מעביר מסרים, ובצורה הכי חזקה שיש... שאגב המטרה שאתה מתאר לענ"ד לא אידאלית בכלל. זה לברוח מהמציאות. אבל אם כבר, אז לפחות שיהיה משהו יחסית מועיל ולא מזיק. (מסייגת שאין בעיה בעיניי שיציאה לסרט תהיה שעת בילוי מדי פעם, אבל שוב שזה יהיה סרט חיובי)

מנסה להבין אותך - למה את מתכוונת לברוח מהמציאות?פ.א.

בניגוד למדיום ויזואלי שבו הכל מוגש לנו "מוכן", הקריאה דורשת מאיתנו להיות שותפים ליצירה. כששוקעים בספר טוב ומעניין, אנחנו בונים בדמיון שלנו את הדמויות, את תיאור המקומות, המוח שלנו הוא זה שמפיק את הסרט מהמילים הכתובות. וממש נכנסים למציאות המתרחשת בספר, ומתנתקים זמנית מהמציאות סביבי בזמן שאני שקוע בספר.  

וכשעוצרים באמצע קריאת ספר וחוזרים אליו כעבור יום/יומיים, שוב צריך להכנס למציאות המדומיינת של העלילה. 

התכוונתי לגבי המטרה של הצפיה.הרמוניה

סרט יכול למלא בהשראה, להעשיר וללמד כמו ספר, אבל אם המטרה היא להסיח את הדעת מהמציאות אז משהו במציאות לא תקין. אלו שתי מטרות שונות. לא קוראים או צופים רק בשביל להפעיל את הרגש ולכבות את השכל... מסכים?

המטרה היא הנאה נטו, בילוי חברתי נעיםפ.א.
הולכים לסרט, להצגה בתיאטרון , להופעה של אומן מוכשר, כדי להינות. כדי לגוון את השגרה של עבודה, בית, נסיעות. אנחנו מחפשים רגש. בין אם זה לצחוק מכל הלב, להתרגש עד דמעות, או פשוט להתפעל מיצירה טובה.

וככה גם מספר טוב.

נראה לי מרחיק לכת להגדיר יציאה לסרט שנהנים ממנו, ובעקבות כך התנתקות לשעה/שעתיים, כבריחה מן המציאות. 

אין בעיה עם בילוי מדי פעםהרמוניה

כי המטרה מוגדרת, כמו שמכניסים מנוחה בלו"ז אבל זה לא מה שהיה נשמע שאמרת. חוץ מזה גם בילויים צריכים להיות כשרים, ותאמין לי שאין בזה אמצע בד"כ... או שזה חיובי וממלא, או שזה מוריד.

חזרתי לקרוא עכשיו את התגובה מאתמולפ.א.

אכן אפשר היה להבין ממני משהו אחר ממה שהתכוונתי

אז אני בא להדגיש שאני מדבר על יציאה לבילוי מידי פעם כדי להינות מהפנאי ולא כדי לברוח ממציאות חיים, מצרות ובעיות. 

אוקייהרמוניהאחרונה
לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
אתה תוריד את הסרט בצורה לא חוקית ואז תצנזר אותו בעזרת התוכנה שלך? אתה הרי לא יכול לצנזר את הסרטים/סדרות כשהם באתר המקורי שלהם (רימון אולי כן יכולים).
המקום שלכם בעולםזיויק

הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?

יהיה ברור אי פעם?

איך אחרים רואים את המקום שלכם?

זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?

רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂

אולי הבנתי, אז-הרמוניה

אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש. 

שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.

אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.

אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.

זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
תלוי אולי בסוג האנשים? איך הקב"ה עובד עם היצורים שברא?
לא, כיהרמוניה

אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.

וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.

אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו. 

יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.

בלבלתזיויק
כי אישרת שבאופן כללי יש מיקוד בתכונה, גם אם יש יוצא מן הכלל.
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה

היא הדרך, לא המטרה. 

מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.

הטלת כאן פצצהזיויק

כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.

תוכלי לבאר את כוונתך?

אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויק
😆
היעוד שליoo

ברור לי מאד

לעשות טוב לעצמי ולאחרים

ללמוד ולהשתפר מיום ליום

אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי

את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם

זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
חשבתי יותר בכיוון של משהו ממוקד: לדוגמא חסד, רפואה, שליחות ציבורית, יצירה, חינוך, ביטחון, קדושה וכאלה
זה יכול להיותoo

יעוד של כל מי שרוצה בזה

לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים 

לגמרי הבנתי את השאלה. עונה:די שרוט

בסוף, זה תלוי במינון של כמה אתה צורך. כי אם תגזים אתה בסוף תמצא את עצמך בחמש לפנות בוקר מתעורר ליד פח זבל עם גרביים שהם לא שלך.

ככה זה בחיים. צריך לקבל אותם כמו שהם. כל ניסיון להתכחש להם נועד לכישלון. כי מה הם החיים אם לא צבר אירועים שמפריעים לנו לישון?

מתברר עם הזמן-יש כיוון אבל רק ה' יודעהרשפון הנודד
אם רק ה' יודעזיויק
אז איך אתה גם יודע?
אני יודע את הכיוון לפי מה שאני מבין ומרגישהרשפון הנודדאחרונה

אבל בסוף מה יקרה איתי בפועל זה רק ה' יודע ומוביל

אולי יעניין אותך