שר האוצר ליברמן - תמונת מצבפשוט אני..
יש רשימות רבות בכנסת ישראל.
יש רשימות שאני מסכים עם עיקרי המצע שלהן, יש רשימות שהמצע שלהן מפחיד אותי אך אני יכול לכבד את אלה שמצביעים להן, ויש ישראל ביתנו.

ישראל ביתנו הייתה מפלגה של כלום ושום דבר. המון דיבורים מפוצצים (''רק ליברמן מבין ערבית'', ''בלי נאמנות אין אזרחות'' ועוד) ואפס מעשים. זאת מפלגה שמתחרה רק עם שס על התואר המפוקפק ''המפלגה המושחת ביותר בכנסת''. לכן באופן מסורתי מאוד זלזלתי בליבי באנשים שהצביעו למפגלת הכלום הזאת, מפלגה שאלמלא מאות אלפי יוצאי ברית המועצות שלא מבינים מילה בעברית היו מצביעים לה בעיוורון - כנראה לא הייתה את עוברת את אחוז החסימה הביזיוני שהיא עצמה יזמה.

לכן, מאוד הופתעתי מהתקופה הקצרה בה ליברמן אחראי על אוצר המדינה. כמו רבים אחרים, הופתעתי לטובה.

קודם כל, להבדיל מכל שרי האוצר האחרונים שבאו לפניו, הוא אשכרה מקשיב לאנשי מקצוע. לא תמיד זה טוב, כפי שאפרט בהמשך, אבל אני מעדיף מישהו שטועה תוך כדי הקשבה לאנשי מקצוע מאשר מישהו שטועה תוך כדי צפצוף על אנשי המקצוע. בדיוק כמו רופא, שיכול לרשום אנטיביוטיקה לא נכונה למרות שהוא הלך לפי הפרוטוקול, ואז מן הסתם אשמתו פחותה לעומת רופא שנתן אנטיביוטיקה בניגוד להתוויה.

אני אמנה את הרפורמות שהוא העביר או מתכנן להעביר נכון לעכשיו, ואכתוב את דעתי עליהן.

בבקשה, אל תתייחסו לליברמן האיש בתגובות. הוא נוכל, עבריין, חסר אידאולוגיה, הכל נכון. עכשיו אני מדבר על פעולותיו בלבד.

*ביטול סבסוד מעונות היום לתינוקות שהוריהם לא עובדים או לומדים במוסד להשכלה גבוהה/הכשרה מקצועית.
החלטה חשובה מאין כמוה, שכבר לפני שנים הומלצה על ידי כלכלנים בארץ ובעולם. מדינה לא יכולה לסבסד אורח חיים של עשרות אלפי אנשים שבוחרים לא להתפרנס, מתישהו הקופה תתרוקן ואז הם יהיו הראשונים להיפגע.
לזה צריך להוסיף את העובדה שכל הרעיון של סבסוד מעונות יום היה בשביל להוציא נשים לעבודה מתוך הנחה ברורה שהגבר גם כן עובד, ורק לפני כמה שנים שס ויהדות התורה הכניסו גם ילדי אברכים בהסכמים קואליציוניים, בניגוד גמור למהות החוק.

*ביטול הנפקת אגח מיועדות לפנסיה - המדינה לא צריכה לסבסד את הפנסיות שלנו, מה גם שבמרבית השנים הסבדוד הזה דווקא מביא לנו תשואות נמוכות יותר מהשוק, ואז אנחנו משלמים פעמיים: פעם במיסים ופעם בפנסיה נמוכה.

*מס על חד פעמי ושתייה מתוקה: זוועת עולם.
לחד פעמי יצא שם רע שלא באשמתו, הנזק שלו לסביבה כל כך לא מהותי ובוודאי לא משתווה למס העצום שהולכים להטיל עליו. שתייה מתוקה צריכה להיות ממוסית רק אחרי שנמסה רביצה על הספה במקום הליכה, וכמובן פירות טריים שמכילים לא פחות סוכר מבכוס משקה ממותק. מדינה לא צריכה למסות אותי בשביל לחנך אותי, אני ילד גדול ויכול לקבל החלטות על עצמי.

*ביטול המכסים על יבוא פירות וירקות - ברוכים הבאים למדינה חופשית. כאן תוכלו לקנות אננס בלי לפשוט את הרגל, ואם מחירי העגבניה יזנקו כי השנה הייתה קרה/חמה/גשומה/יבשה מדי (כל שנה תירוץ אחר), עדיין נוכל לאכול סלט מבלי לוותר על עוד חתיכת מלפפון (אגב לעזור לאזרחים להיות בריאים...).

*ביטול הקצבת הביצים והתכנון הריכוזי בתחום - 30 שנה אחרי נפילת ברית המועצות, גם אנחנו סוף סוף נזכה לחיות במדינה דמוקרטית, וכל אחד יוכל להתפרנס כמה שירצה מבלי שהממשלה תתערב.

*ביטול החלת הביזיוני של כחלון וכץ - אפילו אחרי שכץ הגדיר יעד שבו ייפסק החלת, היעד הגיע והוא מסמס את זה. למי אכפת מקופת האוצר כשיש בחירות באופק, ואזרחים שהתרגלו לקבל כסף בחינם לא יצביעו לך אם תיקח אותו מהם. בטח לא לשרי הליכוד. ליברמן הפגין אומץ, יושרה ומקצועיות כאשר ביטל את החלת והשאיר אותו רק בענפים ספציפיים שלא חזרו לעבוד.

*מס על ביטוחים פרטיים ורפואה פרטית - כן, כי מה שחסר לרפואה הציבורית זה שכל מעמד הביניים ייפול עליה, ויעמיס עוד על המערכת העמוסה הזאת. צעד אווילי, שממסה אנשים על הרצון להיות בריאים.

*הגבלת השימוש במזומן לעסקאות עד 6,000 ש''ח - צעד בכיוון מעולה, חבל שההגבלה לא חדה יותר. הכסף השחור במדינה עולה לנו אלפי שקלים לכל משפחה, אם זה במיסים גבוהים שאנחנו משלמים ואם זה בשירותים נמוכים שאנחנו מקבלים.

בסך הכל הטוב עולה על הרע, ואני מקווה שהוא ימשיך בכיוון הזה.

מסכימים?
כועסים?
מצאתם רפורמה ששכחתי?

מוזמנים להגיב!

שכוייח וכל טוב וכו'

על הראשון:כתר הרימון
הוא עשה בצורה של שנאה, לא בצורה אמיתית.
בצורה אמיתית - היה צריך לשנות את כל המערך הדפוק הזה. (למה למשל 23 שעות עבודה+23 שעות לימודים לא מספיק, כי אין 24 באחד מהם? למה חופשת לידה לפי החוק מבטלת את ההנחה?)
ואיך אפשר לעשות דבר כזה בהתראה כ''כ קצרה?
אם זה היה בשינוי אמיתי, אז מילא. עכשיו זה סתם תוקע אלפי משפחות. וכן, פוגע בנשים ובילדים.

חד''פ - לא בטוחה שזה מה שיעזור. כמו הקטע הדפוק עם השקיות... אבל הלוואי שהמדינה תגרום לאנשים לצרוך פחות חד''פ.
אבל זה בדיוק הענייןפשוט אני..
המדינה לא מסבסדת הארכת חופשת לידה בדיוק בגלל המטרה של החוק: לעודד נשים לצאת לעבוד.
אשה שרוצה להיות בבית אחרי 15 השבועות שבהן היא מקבלת שכר, לא אמורה לקבל סבסוד שמיועד לעודד נשים לעבוד.

בקשר להתרעה הקצרה:
אם מותר למדינה להעלות מיסים בהתרעה קצרה של יום-יומיים, כפי שקורה לא אחת, קל וחומר שמותר להודיע על ביטול סבסוד בהתרעה של חודשיים.

העלאת מיסים יותר חמורה מהפסקת סבסוד, שכן במקרה הראשון היא לוקחת ממך כסף ששייך לך ובמקרה השני היא רק מפסיקה לתת לך כסף שלא שייך לך.

דבר אחרון, בנוגע לחיבור של שעות עבודה ולימודים:
אם יש באג שחוסך כסף למדינה, אז זה אומר שאסור לתקן באג אחר שמבזבז כסף למדינה? לא הבנתי את ההיגיון.
אז אתה לא מכיר את החוק של חופשת לידה...כתר הרימון
החוק הוא שחופשת לידה היא חצי שנה, ופשוט רק 15 השבועות הראשונים הם בתשלום.
רשמית - אישה שרוצה לחזור לעבוד לפני תום החצי שנה צריכה לבקש אישור מעסיק. ולא הפוך - מה שקורה היום - שאישה מבקשת אישור ''להאריך'' חופשת לידה. כי זה לא הארכה!!! אלא זה החוק, זה מה שמגיע לה!

ההתרעה הקצרה היא דבילית - כי הרי אין סיכוי לצאת לעבוד ככה. וכל העניין של זה זה עבודת הנשים.
אגב, יש שם עוד כמה ''באגים'' במערכת. כמו חישוב לפי ברוטו ולא נטו.
אז כן, ''לתקן'' רק לפי השנאה שלך לאוכלוסייה מסוימת היא לא תיקון. היא ניגוח.
ולכן התמ''ת הוא נגד החוק הזה.
זה לא משנה כמה זמן אשה יכולה להיות בבית לפי החוקפשוט אני..
סבסוד המעונות לא מיועד לתת מענה לנשים שרוצות להיות בבית ולגדל ילדים.
אולי זה מעולה שתהיי בבית עם התינוק שלך, אולי זה מאוד חשוב להתפתחות הילד, אולי זאת חובתך המוסרית כאמא - הכל טוב ויפה, אבל אם את לא יוצאת לעבוד אז אין סיבה לסבסד לך את המעונות של שאר הילדים שלך. הסבסוד מיועד לגרום לך לעבוד, ככה פשוט.

חישוב ברוטו זה הדבר הכי הגיוני בעולם, כך מחשבים כל דבר בכל מקום בעולם. זאת הדרך היחידה להשוות תפוזים לתפוזים. את רוצה שהטבת מס של חייל משוחרר תגרום לו לשלם יותר על מעונות? הרי ההטבה תגדיל את הנטו שלו לעומת אדם אחר באותו שכר.

אם ''שנאה'' אי אפשר להתווכח, וביקשתי להתייחס לפעולה עצמה (טובה או לא) ולא לאיש.

בינתיים הטיעון היחיד שלך על הפעולה עצמה הוא ההתרעה הקצרה, וזה באמת טיעון חשוב והגיוני שאני יכול להסכים איתו (על אף שאני גם יכול להסכים עם ההתרעה הקצרה).
אז מה ההבדל בין 15 השבועות הראשונים לבין השאר?כתר הרימון
זו זכות של אישה עובדת! למה לוקחים לה את זה?
אני לא מדברת על אישה שבחרה לא לעבוד ולכן נשארת בבית עם הילד.

שני אנשים יכולים לקבל אותו שכר בנטו, אבל בגלל שאחד משלם המון מיסים למדינה - דווקא לו המדינה לא עוזרת. מה הגיוני בזה?

דבר נוסף - האם כל השינוי הזה לא יפגע ביציאת הנשים לעבודה?
קראתי על זה. א. יפגע. ב. יפגע בתחומים נוספים, כמו מטפלות שיצטרכו לעבוד באופן פרטי בלי פיקוח (גם הם ייפגעו, וגם התנאים לילדים.)
ואם להתייחס נטו לפעולה עצמהכתר הרימון
היא יכולה להיות טובה בשינויים.
מה זאת אומרת "זכות"? זו החלטה שרירותית של פוליטיקאים.ספק

אז הם החליטו שרירותית שנשים אחרי לידה יקבלו 15 שבועות חופשה בתשלום ולאחר מכן, עוד שלושה חודשים בלי תשלום. 

הם גם החליטו שרירותית בנוגע למעונות. 

לאף אישה אין "זכות" מולדת לדברים  הללו - כך שלא "לוקחים" לה שום דבר. 

בוודאי שכן.כתר הרימון
אישה עובדת זכאית לחופשת לידה. פה אומרים לה - את אישה עובדת, אבל את לא יכולה לצאת לחופשת לידה, כי אז התמ''ת לא יכיר בך כאישה עובדת. אז תאלצי לוותר על הזכות שלך כאישה עובדת ומתפרנסת עד כה, כי רק כך תהיי זכאית להנחה של נשים עובדות. זו שערוריה.
שוב, ה"זכאות" היא החלטה שרירותית של פוליטיקאיםספק

כמו שהם החליטו על דבר אחד כך הם מחליטים על דבר אחר.

יש מדינות בהן אין חופשת לידה או שהיא קצרה יותר או שהיא לא בתשלום או שביא בתשלום חלקי - אין "זכות" כזאת לחופשת לידה. 

זו החלטה שרירותית של פוליטיקאים. 

את פשוט רוצה - בנוסף למה שכבר נותנים לך בגלל אותה החלטה שרירותית של פוליטיקאים - שייתנו לך עוד. 

לא "לוקחים" לך כלום. 

נותנים לך.

לא נותנים לך כל מה שאת רוצה ואולי בצורה שלא נראית לך הגיונית - אבל נותנים לך. 

לא לוקחים ממך שום דבר. 

לא הבנתי ולא מכיר את הרפורמה של מס על ביטוח פרטינחשון מהרחברון

אשמח להרחבה

פשוט מאוד: מס של עשרות אחוזים על כל תשלום לביטוח בריאות פרטיפשוט אני..
מצד שני...ספק

מי שיוכל להרשות לעצמו ביטוח פרטי יהנה מזמני המתנה קצרים. (היום, גם בפרטי כבר יש המתנה לא קצרה בכלל). 

אז שיעשו פוליסות עם הרחבות מתאימות בתשלום נוסףפשוט אני..
עם התחייבות לרופא פרטי תוך 3 ימים למשל.

זאת לא סיבה להטיל מס, שרק יאריך את התורים ברפואה הציבורית ויקצר את התורים לעשירים.
זה היה בציניות...ספק

כמו שכתבת - הטוב עולה על הרע.ספק

מאוד מקווה שהרפורמה בבריאות לא תעבור בסופו של דבר. 

על ביטול המס על פירות וירקות-קורא נלהב לשעבר

קודם כל לדעתי דווקא מאד קשור האישיות של ליברמן, כאן כמו גם בביטול הסיבסוד למעונות יום לאברכים.

הוא באמת פופוליסט שרק רוצה לקבל כותרות ולא לשנות באמת את המציאות.

אם הוא היה רוצה באמת לשנות משהו הוא היה טורח ללמוד את השטח, לדבר עם החקלאים וכדו'. מבין את הקושי והמצוקה שלהם, את הטרחה הגדולה שלהם בגידול היבולים והרווחת הגרושים על התוצר כשבפועל את הכסף הגדול מרוויחים רשתות השיווק שבהם הוא לא נגע כמובן כי הוא לא רוצה להתעסק עם קרטלים וועדים חזקים.

וכן בסיבסוד למעונות יום- אם הוא באמת רוצה לעודד אברכים לצאת לעבוד שיעשה פיקוח על לימוד אברכים בכוללים שרק מי שלומדים כמו שצריך יקבלו סיבסוד, שיעודד פתיחת מכללות שתתאים לאורח חיי החרדים, ויעבוד בדיבור איתם וכו'.

אבל אותו לא באמת מעניין לקדם את הכלכלה ולכן הוא מנחית גזירות במקום לקדם דברים באמת.

וגם פה, כמו בסיבסוד, הוא מתעלם מהצורך העקרוני הלאומי בחיזוק החקלאות שלא נהיה תלויים במדינות זרות. ואם שוויץ לא צריכה לחשוש מחרם פתאומי וודאי שמדנית ישראל חייבת לדאוג שתהיה תלויה בעצמה כדי שלא כל מבצע בעזה ילחצו עלינו ככה.

לא אומר שאין מה לשפר אבל ככה לא עובדים אם באמת רוצים לשפר את הכלכלה.

הוא פשוט מאמץ את דו"ח ה-oecd בנושא. הכי מקצועי שיש.ספק

הנושא נחקר לא מעט ויושם בכל יתר מדינות המערב בהצלחה. 

אין יותר מה לחקור כמו שאין יותר מה לחקור בנושא פתרון משוואות ריבועיות. זה נושא סגור בעולם המחקר. 

אין מה לדבר עם החקלאים וזה ממש ממש לא משנה כמה קשה העבודה שלהם. 

אם אני אתחיל לעבוד ממש ממש קשה בייצור רכב כחול-לבן - זה נראה לך הגיוני שלא יאפשרו יותר לייבא לכאן רכבים כי אני עובד ממש ממש קשה? 

ואם אני אקים מפעל לייצור סמארטפונים כחול-לבן סוג ג' במחיר מופקע - נראה לך הגיוני לאסור על אייפונים ושאר סמארטפונים מיובאים? 

עובדתית, הצ'יזבט על רשתות השיווק הוא, ובכן, צ'יזבט. 

לא מזמן יצא דו"ח ממשלתי בנושא ומתח הרווחים של רשתות השיווק על פירות וירקות הוא חד ספרתי. 

כמו כן, כשהחקלאים מנסים לשווק מהחקלאי לצרכן בכל מיני שווקים ומשלוחים - זה לא יוצא יותר זול. 

יש 2 סיבות למחירים הגבוהים: 

1. חקלאות לא יעילה שנובעת מהיעדר תחרות. 

2. התעקשות לגדל גידולים שפשוט לא מתאימים לאקלים הישראלי. 

ברגע שהשוק ייפתח לייבוא - כפי שאנשי המקצוע בארגון ה-oecd ממליצים - תהיה תחרות והחקלאים יהיו חייבים להתייעל וכן, לוותר על גידולים שלא מתאימים לארץ ישראל. 

מה שמעניין אותו הוא להוריד את מחירי הפירות והירקות והתכנית היא מצוינת. 

לגבי התלות שלנו במדינות זרות - אני מצטער לבשר לך אבל אנחנו תלויים במדינות אחרות גם ככה. 

הלחם שלנו? כולו מקמח מיובא. החיטה הישראלית לא מכילה מספיק חלבון כדי להתאים ללחם. 

החלב שלנו? המזון שלהם מיובא. בלי ייבוא, אין חלב. 

הפירות והירקות? מגיעים אלינו באמצעות רכבים ממונעים שצורכים נפט. הנפט שלנו מיובא. 

הרכבים? מיובאים. כמו גם חלקי החילוף. 

העובדים? תאילנדים בעיקר. 

אנחנו תלויים תלות מוחלטת במדינות זרות. מוחלטת. 

אין שום "צורך לאומי" בחיזוק החקלאות. 

המצב כרגע הוא שבגלל לחץ של כמה עשרות אנשים שחוששים לפרנסתם אבל לא מוכנים בשום פנים ואופן להתייעל או להשתפר כדי לעמוד בתחרות בינלאומית - אנשים לא יכולים להרשות לעצמם פירות וירקות. 

במיוחד בשכבות החלשות. 

יתרה מזאת, אנחנו סובלים ממחסורים תקופתיים בביצים, חמאה (משבר שנפתר לאחר אישור לייבוא חופשי), פלפלים (שהחקלאים היקרים שלנו מעדיפים לייצא לרוסיה), עופות, שמנת ועוד. 

ועוד לא הזכרנו את נושא ה"פירות העונתיים". 

למה אני לא יכול לאכול אפרסק באפריל? למה מגבילים אותי? את הילדים שלי? 

זה כבר לא ענין כלכלי - זו פשוט חוצפה. 

אחד הדברים הכי קריטיים לכלכלה הישראלית הוא פתיחת שוק המזון לתחרות. 

ככה משפרים כלכלה. 

אז שידבר עם החקלאים, יסביר איפה הבעיה,קורא נלהב לשעבר
ומה הם עושים כדי לפתור אותה.
נגיד תפו"א, גזר, בצל וכאלה אפשר לגדל רק תגדילו את הכמות כדי להוזיל מחירים וכדו'.
דובדבנים, אורז וכאלה לא משתלם בכלל לגדל פה ואם אתם מתעקשים זה כבר החלטה שלכם.
וכו' וכו'.

חקלאות זה ערך שצריך לעשות כל מה שאפשר כדי שיוכל להתקיים ואם זאת בצורה רווחית כמובן. היבוא צריך להיות צעד קיצון. יש הרבה פתרונות להוזלה שצריך לקדם לפני זה.
צריך לעשות הכל כדי לפתח את החקלאות בארץ. זה התיישבותי, זה איכותי יותר הרבה פעמים, וזה כחול-לבן וגם ערך לאומי להיות תלוי בעצמך בדבר שא"א להסתדר בלעדיו. אז נכון שבהרבה דברים גם תלויים אבל זה בסיסי ואיום משמעותי בהרבה. וכמובן זה מצווה ופירות א"י אבל זה לא מצפה מליברמן להבין...
ולא נכון שהם לא יודעים לגדל. ישראל היא מעצמה של חקלאות ופיתוחים חקלאיים.
ויחסית יש בארץ הרבה סוגי אקלים שמתאימים להרבה סוגי פירות וירקות גם אם לא לכולם.
אז יש הרבה מה לשפר אבל הצורה הנכונה זה לתקן איתם ולא ליצור משבר לחקלאים ולשבור את הענף העדין והחשוב הזה.

זה הבעיה עם ליברמן בכל הרפורמות- נראה שהוא רוצה לקבל כותרות של בולדוזר שמשנה דברים עם מילים מפוצצות ולא רוצה באמת לתקן את הדברים בצורה חכמה.
מה יש לדבר איתם? זה ברור גם להם איפה הבעיהספק

פשוט לא אכפת להם. 

זה מאוד פשוט: מה שמשתלם לגדל כאן, לא משתלם לייבא - אז אם משתלם לגדל כאן תפו"א וגזר, אף יבואן לא ייכנס לשוק הזה. 

זה הרעיון בשוק חופשי. 

ואגב, למיטב ידיעתי, אין שום גידול של אורז בארץ - זה צורך כמויות פסיכיות של מים. מגדלים אותו בטרסות ענקיות ובוציות. 

חקלאות זה לא ערך!

אין לחקלאות שום ערך מעבר לתוצר שלה - בדיוק כמו כל תחום אחר. 

מה שיש לנו יתרון יחסי בלייצר נייצר בכל מקרה ומה שלא - נייבא. 

אין שום "ערך" וזה לא "התיישבותי" ובכל מקרה כל החקלאות בארץ תלויה בייבוא - אם זה דלק, עובדים, זרעים, מכונות, חלקי חילוף, מזון לפרות, דשנים, חומרי הדברה וכו'. 

מי שרוצה לגדל בגלל המצווה - ואני לא מכיר מצווה כזו, במחילה - שיגדל על חשבונו ויאכל בעצמו. 

יש דברים שחקלאים ישראלים לא יודעים לגדל או שפשוט ארץ ישראל לא מתאימה לגידול שלהם. 

כל הגידולים הטרופים, למשל - מתי בדיוק הפכנו למדינה טרופית? 

ואם ישראל היא מעצמה חקלאית כ"כ גדולה - אז אני בטוח שהחקלאים הישראליים יוכלו לעמוד בתחרות מול סחורה מיובאת - אתה לא חושב? 

הפתרון של ליברמן הוא מקצועי, נכון שמשנה את המציאות וישפר במיוחד את מצבן של משפחות עניות שיוכלו לרכוש תוצרת איכותית ובזול. 

אנחנו אחת המדינות הכי יקרות בעולם והגיע הזמן שזה ישתנה. 

ככה מתקנים דברים. 

נ.ב.
תאר לך שתוכל להיכנס לסופר ולקנות נקטרינות באפריל... 

אני מכיר לא מעט חקלאים (ובעצמי מאד מתחבר לתחוםקורא נלהב לשעבר
למרות שכנראה אני לא יהיה חקלאי בלי קשר לרפורמה עכשיו..)
והם לא כאלה. אפשר לדבר איתם והם ישמחו לייעל מה שצריך וגם יאמרו ביושר איפה הם לא יעמדו ביעד שרוצים להציב.

אבל ליברמן אפילו לא ניסה לדבר איתם כי זה לא מעניין אותו וחבל.

והם מאמינים בערך של חקלאות בארץ ישראל- ובאמת יש לזה ערך חשוב כמו שאפרט יותר בהמשך- ולכן אע"פ שבעיקרון תמיד צריך לאפשר לפתוח את השוק לתחרות, ופשוט במקום שזה לא יהיה שווה לייבא זה סימן שהעסק עובד טוב ובאמת אין צורך גם לייבא,

אבל כאן כן צריך קודם כל לעשות כל מה שאפשר כדי לפתח את החקלאות בארץ בצורה יעילה וזולה, ובמקום שא"א לגדל או שהעלות של תוצר חקלאי מהארץ יהיה גבוה מדי צריך ששם נקודתית יפנו לייבוא גם.

אבל אם ייפתח הכל (או פתיחה רחבה כמו שמתוכנן עכשיו) זה יפגע גם בדברים שכן יעילים פה. כי אותו אחד שמייבא מוצר שממש יקר בארץ, וזה באמת נכון  ומשתלם שייבאו את זה, יביא כבר גם עוד מוצרים, באותו מחיר הובלה, גם עם זה יזיל רק באגורות בודדות כי למה שלא ירוויח עוד קצת גם על תוצר חקלאי נוסף? ופה זה סתם יפגע בענף החקלאות בארץ שלא לצורך אמיתי שיצדיק זאת..

בעצם הרעיון זה להגיע למצב שהחקלאות מפותחת בשיא ומה שאז עוד לא מספיק זול וכדו' שייבאו.
ולא נראה בכלל שמוצו הכיוונים הנוספים של פיתוח החקלאות עצמה והולכים ישר לייבוא כנראה כי זה הפיתרון הקל שאפשר מיד לשווק לציבור למרות הנזק החמור שהוא עושה על הדרך לחקלאות בארץ.

ואני חושב שיש לחקלאות ערך מכמה סיבות שגם הזכרתי לעיל--- (אמשיך את זה כשיהיה לי זמן בהקדם בעז"ה..)

נ"ב- בגוף התגובה יש התייחסות עקיפה גם לפרטי טענות שהעלית על אפרסקים ומחירים וכדו'. (איזון בין עלויות לקונה הפרטי לפיתוח החקלאות בארץ)
עודד פורר שר החקלאות אומר שהוא דיבר איתם שבועייםנחשון מהרחברון

וסיכום של כ70 % ממה שהם העירו לו נכנס לרפורמה!

זה לא היה נשמע מהטענות שלהםקורא נלהב לשעבר
יש לך מקור לזה?
סרטון ביוטיוב. מקשר ומביא צילומי מסךנחשון מהרחברון
אני רואה הרבה דברים שהם כותבים ברשת - והם בדיוק כאלהספק

מה גם, שכפי שכתבו לך - ניסו לדבר איתם. 

ביבי כבר ניסה לדבר איתם ב-2016 ומשראה שאין עם מי לדבר, הוא עשה את מה שהוא תמיד עושה - התקפל ונכנע. 

הם לא מאמינים בערך של חקלאות - כי אין ערך מוסף ביחס לכל תחום אחר. 

זו האמת. 

הכל מפוזיציה. 

מוכרי הקרח האמינו בערך של מכירת בלוקים של קרח? לא. 

אבל הם עדיין התנגדו לייבוא מקררים. 

אמיתי לגמרי. 

אנשים שיש להם קהל לקוחות שבוי לא רוצים לוותר עליו - זה כל הסיפור. 

יותר מזה, ברגע שאין ייבוא ותחרות - אין סיבה לחקלאים להתייעל. זה מה שמונע מהחקלאות בארץ להתפתח!

קח לדוגמא את הביצים - לא רק שהביצים כאן כמעט הכי יקרות בעולם (מקום 4) - גם הביצים כאן הרבה פחות איכותיות ביחס לעולם וכשליש מהן נגועות בסלמונלה. 

למה? 

כי קהל הלקוחות שלהם שבוי. אנשים ייקנו ביצים ולמי תפנה? למתחרים?... 

ולא ראיתי שכתבת שום סיבה לכך שיש לחקלאות ערך כלשהו ביחס לכל ענף אחד. רק חזרת על המשפט הזה שוב ושוב. 

מעבר לזה, החוב המוסרי של הממשלה לאזרחיה הוא לעשות את מה שטוב עבורם - לא מה שטוב עבור קבוצות לחץ. 

אין מה לדבר עם קבוצות לחץ יותר ממה שיש לדבר עם שודד בנקים בנוגע למדיניות של בנק ישראל. 

לא הוגן למנוע מזון טרי מאזרחי מדינת ישראל.

נקודה. 

המס על רפואה פרטית משמעותי מאוד-מאוד בעיני..אדם כל שהוא

ואם חלילה יעבור, הוא עשוי להיות בעל ההשפעה הכבדה ביותר על היכולת של האזרחים לקבל מוצר/שירות.

זה לא כזה נורא אם יש אזרחים שלא מרשים לעצמם לקנות אננס, וכמה שבועות בשנה נאלצים להחליף את העגבניה בפלפל/מלפפון. אפשר לקבל תזונה מאוזנת ודי טעימה גם ככה.

זה בהחלט נורא אם יהיו אזרחים שלא יוכלו לקבל טיפול רפואי טוב, ובזמן סביר. 

המס הזה בהחלט רע - אבל הרבה יותר חשוב לאפשר לאנשים תזונהספק

בריאה לאורך כל השנה. 

תזונה בריאה הוכחה כגורם מאוד משמעותי בכל הקשור לבעיות בריאותיות שונות. 

אם המחירים מאוד גבוהים - כפי שהם עכשיו - אז אנשים צורכים פחות פירות וירקות. 

במיוחד בשכבות החלשות. 

זה לא פחות גרוע מהמס על שירותי הרפואה הפרטיים - שמילא שאנשים לא יוכלו להרשות לעצמם - אלה שיפסיקו את הביטוחים הללו יעמיסו עוד על מערכת הרפואה הציבורית העמוס ממילא. 

הם סובלים מתת משקל, או אוכלים דברים פחות בריאים?אדם כל שהוא

לא נראה לי שתת משקל על רקע מצוקה כלכלית היא בעיה נפוצה בארץ.

בהנחה שהם אוכלים דברים פחות בריאים, איזה אוכל לא בריא זול היום יותר מגזר/עגבניה?

[וכפי שכתבתי, כשמחירי העגבניות עולים, אפשר להחליף אותם בירק אחר]

פסטה? לחם? בערך כל זבל חסר ערך תזונתי עולה פחות מעגבניה.ספק

עובדה שצריכת הפירות והירקות בארץ בירידה. 

וכמעט כל הפירות הם כמעט תמיד יקרים כמעט כל הזמן. 

בגלל שכמה מאות אנשים גרועים בעבודה שלהם - זה לא אומר שצריכים לפגוע בכל אזרחי מדינת ישראל. 

1. לחם עולה כ5 שקל, כ6-7 לקילו..אדם כל שהוא

בד"כ יש גם ירקות במחירים האלה [זה בערך המחיר של העגבניה עכשיו בשופרסל און ליין, והגזר זול יותר] .

2. ביסקוויטים, צ'יפס ועוד שלל מאכלים לא בריאים עולים הרבה יותר.

3. מעניין שאתה נותן את מחיר הלחם שבפיקוח כדוגמא למשהו זול.

4. לא ברור בכלל שזה יגרום להוזלה משמעותית במחירי הירקות הסטנדרטיים. הנה השוואת מחירים לשוודיה - https://twitter.com/ShaharTaiber/status/1420707188130131974.

איך אפשר להשוות בין קילו לחם לקילו עגבניות?פשוט אני..
גם אם ק''ג לחם יוצא יקר יותר מאשר ק''ג עגבניה, ברור שמבחינת הכמות שאדם אחד אוכל בארוחה - הלחם הרבה הרבה יותר זול.

4 פרוסות לחם לבן ישביעו אותך יותר מאשר שתי עגבניות, והן יהיו זולות יותר.

כשאומרים שיותר זול לשבוע מאוכל שאינו בריא, מתכוונים בדיוק לחישוב הזה.
עשירים אוכלים קילו עגבניות/אננס ביום, במקום מנת פחמימות?אדם כל שהוא

ההוצאה הממוצעת לנפש לחודש על פירות וירקות בחמישיון העליון היא כ180 ש"ח.

לעומת זאת, ההוצאה שלהם על ביטוחי בריאות היא פי כמה.

מי טען את זה בכלל?פשוט אני..
ארוחה של העשירון העליון כוללת אוכל מזין ובריא יותר, לעומת ארוחה של עשירון תחתון.

הסל כולל יותר קטניות בריאות, לחמים מלאים, פירות, ירקות, בשר איכותי, גבינות שונות וכו'.

טענו פה שהרפורמה ביבוא פירות וירקות משמעותית לבריאות..אדם כל שהוא

יותר מהמס על בריאות פרטית.

אתה צודק שהעשיריון העליון אוכל בריא יותר, וזה גם בגלל יכולת כלכלית, וגם בגלל מודעות גבוהה יותר [למשל, העשירונים התחתונים צורכים יותר משקאות ממותקים, וזה לא בגלל מחיר מי הברז...].

אבל זה כבר לא קשור ליבוא פירות וירקות שזו הרפורמה המדוברת.

פתיחת שוק הפירות וירקות ליבוא לא יוזיל את מחיר הקמח המלא לעומת הקמח הלבן, [שניהם מיובאים בד"כ, אגב], למשל.

כי פירות וירקות, הם זולים למדי, ומי שיש לו אפשרות לקנות מזון לא בריא, יכול למצוא כמעט תמיד ירקות יותר בזול, והרבה פעמים גם פירות. [הפירות קצת יותר יקרים, אבל ממילא הצעת להטיל עליהם מס..]

1. tאתה מכיר מישהו שאוכל כיכר לחם בארוחה? לחמניה עולה שקלספק

לא. בד"כ אין ירקות במחירים האלה. 

2. ביסקווטים הם מאוד זולים. גם צ'יפס (לא פרינגלס). 

אורז מאוד זול. גם פסטה ופתיתים. 

3. אני לא מדבר דווקא על לחם בפיקוח - להיפך, כמעט לא ניתן למצוא לחם בפיקוח (מטורף שכשמחייבים מאפיה למכור משהו במחירי הפסד, היא אופה ממש מעט ממנו...) - אלא על לחמים רגילים לחלוטין. אפילו לחמניות או פיתות. 

4. אתה מודע לעובדה ששבדיה היא בסקנדינביה? בסוף העולם? 

למה אתה משווה דווקא לשבדיה? בא נשווה לעוד מדינות... 
Log in to Facebook

השוויתי לשבדיה, כי שר האוצר השווה לסקנדינביה, אז בדקו ובדיוקאדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך כ"א באב תשפ"א 12:24

ראיתי.

בקישור שהבאת, בהשוואה בין מדינת ישראל לאיחוד האירופי, עגבניות זולות יותר לצרכן בארץ, תפו"א זול יותר באירופה, לגזר המחיר כמעט זהה. והפערים לא כ"כ משמעותיים.

ולגבי 1-3

מחיר הגזר

StackPath

מחיר הלחמניה

StackPath

מחיר הביסקוויטים-

StackPath

במחיר של לחמניה אחת, אתה יכול לקנות חצי קילו גזר, זה לא פחות משביע.

יש עוד מדינות בסקנדינביה.ספק
הפערים בירקות קטנים בהרבה מהפערים בפירות.
זה הרבה בגלל שרשתות השיווק מפסידות כסף על ירקות כדי למשוך לקוחות.
אתה ידעת שבממוצע, רשתות השיווק מפסידות כמעט 50% על שיווק העגבניות?
אמיתי לגמרי.
כמובן שהרשתות דואגות לפצות על כך במחיר מוצרים אחרים.

בנוסף, המחירים בארץ מאוד תנודתיים - כלומר, יש זמנים שבהם הירקות זולים ויש ימים שקערת סלט תחייב בלקיחת משכנתא.
למה?
כי אין ייבוא והכל "עונתי".

ואם אתה לא ארנב, אז אני בספק אם תאכל חצי ק"ג גזר לארוחת הצהריים.
הכי טוב לבחור ירק זול ולאכול רק אותו במשך חודשיים בעונה... (אחרי זה הוא כבר מתייקר).

והמחרים באתר הזה מטורפים.
אני קונה במאפיה עשר לחמניות ב-12 שקלים..
חוץ מזה שהאמירה שלך "שיאכלו משהו אחר" היא מזעזעתספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ' באב תשפ"א 21:13

באופן כללי זו אמירה מזעזעת - מה זאת אומרת להגיד לאנשים לא לאכול אננס בגלל שאיזה חקלאי החליט יום אחד שמדינה ישראל היא מדינה טרופית... 

אבל כשלוקחים בחשבון שיש ילדים שאוכלים רק דברים ספציפיים למשל - זה אומר שיש ילדים שפשוט לא יאכלו את פרי או הירק היחיד שהם אוכלים. 

הדבר מזעזע שבעתיים כשמדובר למשל, בילדים אוטיסטיים שהרבה פעמים יש מספר מזונות בודדים שהם מוכנים לאכול ויש מצב שחצי שנה הם פשוט לא יאכלו שום פרי ושום ירק בגלל החקלאים הלא-יעילים והבכיינים שלא מסוגלים או לא רוצים לעמוד בתחרות. 

תאר לעצמך ילד אוטיסט שכל מה שהוא אוכל זה פסטה (רק מסוג מסוים ורק נקיה לחלוטין), גבינה צהובה (רק אם הפרוסה שלמה וסימטרית לחלוטין), שניצל (רק אם הוא מספיק דק ולא חרוך מדי) מלפפון וקיווי. 

וזהו. 

ויש יותר ילדים כאלה מאשר חקלאים במדינת ישראל - וילד כזה ירעב (פשוטו כמשמעו) ולא יאכל שום דבר שהוא לא מהרשימה שלו. 

(אני יכול לתת לך לינק בפייסבוק לאמא לילד כזה שמספרת על החיים שלה).

אתה בעצם אומר שחצי שנה, אותו ילד, לא יאכל אף פרי ואם ההורים שלו לא עשירים, הוא גם בקושי יאכל איזשהו ירק.  

אני פשוט לא מאמין שיש אנשים שבאמת חושבים שזה נורמלי להגיד כזה דבר. 

עזוב שבגלל זה משפחות מעוטות יכולת לא יכולות להרשות לעצמן מזון טרי - שזה פשוט איום ונורא. 

מה תגיד לאותם ילדים אוטיסטים? 

שהחקלאי יותר מסכן ממנו? 

אם החקלאי כ"כ גרוע במה שהוא עושה - הוא יכול לעשות הסבה. 

ילד כזה, פשוט יסבול עוד יותר ממה שהוא חייב. 

פשוט מזעזע שיש אנשים שחושבים כמוך. 

א. לא הבעתי דיעה על הרפורמה בכללותה, אלא השוויתי בין..אדם כל שהוא

התועלת האפשרית שלה, לנזק מהמס על הרפואה הפרטית. ולא התייחסתי בכלל למחיר של הרפורמה עבור החקלאים.

ב. דווקא בכלכלה בסגנון ההסתדרות, הסיכוי שמוצר תעשייתי ספציפי שילד אוטיסט התרגל אליו ישרוד על המדף עשרות שנים גבוה הרבה יותר. בשוק חופשי יש תחלופה הרבה יותר גבוהה. [אני לא חושב שזה מצדיק כלכלה הסתדרותית, אגב].

ג. אחרי הכל, האוכלוסיה שזקוקה לפרי מסויים דווקא, והרפורמה תאפשר לה לקבל אותו, קטנה בהרבה מהאוכלוסייה שזקוקה לרפואה פרטית.

צריכת הירקות והפירות בישראל בירידהספק
מהבחינה הרפואית, אני בטוח שזה לא פחות גרוע מהרפורמה בבריאות אבל קשה להשוות מספרית.

המחיר של הרפורמה עבור החקלאים לא מזיז לי כמו שלא הזיז לי מה יקרה למוכרי הקרח כשהתחילו לייבא מקררים. (הם אכן מחו נגד המהלך).

מבחינת מוצר שילד אוטיסט יתרגל אליו - אם יפסיקו לייצר במבה שהוא מאוד אוהב, זה יהיה פחות נורא מלקחת לו את הפרי או הירק היחיד שהוא אוהב.
מה גם שבמוצר תעשייתי, הסיכוי שזה יקרה די נמוך באופן כללי - אבל בפירות וירקות זה מצג נתון.
זה *תמיד* קורה.
ברגע שמתחלפת העונה.

אני מסכים שהרפורמה בבריאות היא נזק רציני - אבל מבחינת המצב הבריאותי של אזרחי ישראל, עדיפות שתי הרפורמות מאשר אף לא אחת מהן.
על ביטול החל"ת-קורא נלהב לשעבר
זה היה חל"ת בזיוני כי המצב בארץ היה קשה- סגרים, הגבלות על עסקים, ואנשים עצמם עם פחות כסף שיכולים להרשות לעצמם להוציא אז היה צריך חל"ת חריף כדי להחזיק אנשים עם הראש למעלה.
והתיכנון היה מלכתחילה לבטל אותו כשב"ה חזרנו לשגרה (בתקווה שבנט והניהול הכושל שלו לא יחזירו אותנו לשם שוב) ואפשר להבין שנותנים קצת מרווח נשימה בהתחלה עד שמבטלים לגמרי.

קיצור זה לא 'החלטה של ליברמן' זה התיכנון מראש...
זה היה התכנון אבל כץ מסמס אותו, למרות שהגענו ליעד שהוא עצמופשוט אני..
קבע
עדיין אתה חושב ככה?ה-מיוחד

ראיתי לפחות עוד כמה מיליארדים טובים שהולכים למשרד הביטחון

אכן הוא לא מושלם, ולצערי כל שר אוצר עושה את זהפשוט אני..
אז מה זה משנהה-מיוחד

במקום להוציא את הכסף לתת למשה הוא מביא אותו ליצחק ובמקום לתת אותו לדוד נותן למוחמד

מאוד פשוט: הרפורמות בחוק ההסדריםספקאחרונה

בגדול, בכל שנה תקציב המדינה גדל. אצל ביבי הוא גדל בערך ב-2.7% בשנה (אבל אל תתפוס אותי על העשירית. זה המספר שאני זוכר מבדיקה שעשיתי די מזמן). 

אם נסתכל על תקציב 2019 (האחרון שעבר) לעומת תקציב 2021 - הוא גדל רק ב-2%. 

ונכון שהיתה קורונה ואפשר לטעון שהיו חייבים להקטין את הגידול בתקציב אבל אפשר לומר שבתקציב הנוכחי לכל הפחות לא בזבזו יותר כספים מאשר בממשלות קודמות. 

אז מה כן ההבדל? 

הרפורמות הנפלאות ברובן שחוק ההסדרים מציע. 

רפורמת הייבוא בחקלאות שתאפשר לכל אדם, כל השנה, לקנות מוצרי מזון טריים במחירים זולים. 

הרפורמה במכון התקנים שתאפשר לכל יבואן להצהיר על המוצר שלו שהוא עומד בתקן האירופי כל שיהיה יותר ייבוא מקביל של מוצרים שיוזילו כאן עשרות מוצרים בעשרו אחוזים - ממשחת שיניים ועד למכונות כביסה. 

הרפורמה ברגולציה שתוזיל עלויות עבור עסקים. 

הרפורמה בארנונה שתשים סוף לעיוות שגורם לעיריות להעדיף לבנות מרכזים מסחריים במקום דירות למגורים ובכך תורמים להעלאת מחירי הדיור. 

יש המון דברים נפלאים בחוק ההסדרים (לצד רפורמות פחות טובות, אני מודה) שאם הן אכן יעברו - זו תהיה אחת הממשלות הטובות בהיסטוריה של מדינת ישראל, לפחות מהבחינה הכלכלית. 

אז הגיע סקרכמו🐌תמס

שהתעניין לדעת למי אני מצביעה.

אז זה לא כמו לכתוב כאן

ולקבל עגבניות 🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎

אבל בהחלט אחרי שראיתי פה עם מי יש לנו עסק.

היה קל לענות.

פעם ראשונה שחציתי לשמאל.

אז אם כברשלג דאשתקד
אולי תספר למי מהשמאל אתה רוצה להצביע. זה יכול לעניין אותנו ואולי גם תצליח לשכנע!
מנסור עבאס?זיויק
איך שאני זוכר כאן הודעות קודמות שלךהסטורי
עד הבחירות את תחליפי עמדות עוד 17 פעם...

בכל מקרה, הכותרת שנתת לא משמעותית. נשמח לדעת למי את טוענת שתצביעי ולמה.

זה לא יכול להמשיך ככהכמו🐌תמס

שכל העול על קבוצה קטנה. אני מצביעה לגנץ. ההערה לגבי החלפת העמדות נכונה. נכון לעכשיו נדרשת בלימת חירום לאחינו החרדים.

ואם לא שירתת קרבי בצבא בבקשה תבין גם אותי

גנץ, זה שהציע לחרדים נייר ריק עם חתימה?!הסטורי

זה שהתגאה בהפקרת חיילי גולני למותם?!

זה שהלך לאזכרה של מחבלים?!

אז מה אתה מציע?כמו🐌תמס
שאנשים יתמוטטו כי החרדים עומדים מנגד?
ומה את מציעה?זיויק
תמות נפשי עם פלשתים?
לא. אני מציעה לשים גבול.כמו🐌תמס
עיין לעילכמו🐌תמס
וענו לךזיויק
איך הצבעה לגנץ תעזור?הסטורי
באמת לא ברורזיויקאחרונה
אני מציע שתצטרפי ללימור לבנתאיתן גיל

בפעם ה- 17 היא עזבה את הליכוד

גם אני חוצה לשמאל, תנו לי עגבניות!ימח שם עראפת
בטח תרצה עגבניות משה דייןשלג דאשתקד
רק מזכירנקדימון
שמי שרגם בעגבניות את תמונת חברי הממשלה היו חולי נפש שמאלניים בפארק המסילה בתל אביב
איך יסתיים האירוע עם איראן?זיויק
לדעתכם.

טראמפ מקרב כוחות. זה ללחץ בלבד? או מעבר לזה?

ילקוט שמעוני ישעיהו רמז תצטאריק מהדרום

עתידה פרס שתיפול ביד רומי.

אמרה פרס לפני הקב"ה:

ריבונו של עולם, למה אתה מוסרני ביד אומה שטימאה ביתך?

אמר לה: גזֵרה היא, כדי שיתגרו אלו באלו ויאבדו מן העולם.

ואם איראן במקרה ינצחו אז תמיד נוכל להגיד שמדרשים צריך לקחת בערבון מוגבל וזה לא אומר כלום.

כבר אמר אלתר דרויאנוב, על התמודדות עם מצב קשהזמירות
המקום ירחם! או ש"הפריץ" ימות בינתיים, או שהכלב ימות בינתיים, או שימותו שניהם בינתיים...
מנחש שתהיה תקיפהברגוע

כי רואים שארה"ב מביאים לאיזור המון כוחות, ואיראן כנראה לא יתקפלו במו"מ.

השאלה אם היא תהיה תקיפה ממוקדת או שיתפתח למשהו גדול.

בדיוק כמו שעניתי בשאלה הזהה שלךהסטורי
הוא בוודאי יפול - אקטואליה וחדשות

(והאמת, איני מבין למה פתחת שרשור זהה)

הבדל ענקזיויקאחרונה
פה אני מדבר על הסיטואציה הצבאית של ארה"ב מול איראן
הערות חשובות אחרי הבאתו לקבורה של רן גווילי הי"דהסטורי

א. ברוך הטוב והמיטיב - העובדה שכל החטופים חזרו או הוחזרו לקבורה ולא נשארנו עם עוד כמה 'רון-ארדים', היא נס גמור וגלוי למרות כל ההשתדלויות והוכחה למאמץ עצום של כל הגורמים מלמעלה ועד למטה. אז קודם כל - הכרת הטוב והודאה עצומה לקב"ה, יחד עם הערכה רבה לכל העוסקים במלאכה החל מראש הממשלה והעמידה שלו על העניין, חברי הקבינט, הממשלה, חברי הכנסת, ראשי זרועות הביטחון וכל החיילים ושאר העוסקים במלאכה עד האחרונים חביבים - צוותי היס"ר של הרבנות שכבר שנתיים וחצי כמעט מוסרים את נפשם על מציאת חללינו ושרידיהם.

ב. רק לחץ צבאי החזיר את החטופים. נכון שרוב החטופים חזרו בעסקאות ורק בודדים במבצעים צבאיים, אבל שלושת העסקאות הגיעו, רק כשהחמאס הבין שהוא עם הגב לקיר, הראשונה כשחייליו התחילו להתמרד מרוב רעב, השניה כשהבינו שהאיום בשערי הגיהינום בפתח והשלישית כשהעיר עזה עמדה להפוך לפירורים.

ג. מחיר שחרור החטופים כבד, כבד מאוד.

כבר שילמנו מחירים כבדים, על עצם העמדת השבת החטופים כמטרת מלחמה ראשית שסותרת מהותית את הכרעת חמאס, כולל בדם עשרות מחיילנו הי"ד ובהמנעות מחיסול מחבלים באיזורים שהיה חשש שמא אולי עלול להפגע חטוף.

ד. בנוסף שילמנו מחירים כבדים בשחרור המחבלים, שרובם ככמעט כולם יחזרו לעסוק בטרור ולפגוע בנו. מומלץ מאוד להכנס לאתר 'המחיר' של הקול היהודי ולהבין על אלו מפלצות מדובר.

ה. יותר מכל אויבינו למדו היטב, שמכל השיטות של הטרור - חטופים, כאלו שיש להם שם ופנים, הם הדרך הכי יעילה לקרוע אותנו מבפנים ולערער את הלגיטימציה שלנו.

ו. שחרור החטופים הראשון חייב אותנו להכניס סיוע לוגיסטי לאוייב והשחרור הסופי חייב אותנו להפסקת אש כשעזה היא עדיין איום (גם אם פחות) והחמאס עדיין קיים ושולט חלקית, גם אם מוחלש.

ז. יחד עם הנאמר לעיל, יש גם הישגים מאוד משמעותיים מהמלחמה בכלל בכל הגזרות וגם בעזה עצמה יש שמירה על הישגים ששנתיים האשימו את כל מי שמסרב לוותר עליהם בהפקרת החטופים.

(לוקח זמן לכתוב כזאת רשימה, חייב להפסיק, המשך יבוא)

המשך - אחריות המנהיגיםהסטורי

כל האמור לעיל, שם אותנו במצב ביטחוני משונה מאוד. מצד אחד, בהשוואה לימי פרוץ המלחמה - מצבינו הביטחוני מעולה:

ציר הרשע קרס, אירן רחוקה מאוד מפצצה גרעינית, חיזבאלה כמעט שלא קיים ובוודאי לא מאיים, חמאס חלש הרבה יותר ומנהיגותו כמעט כולה הם טירונים.

מצד שני, כמו שצויין בהודעה הפותחת - חמאס עדיין לא הוכרע וגם החלופות, הן בעזה, הן בסוריה ומי יודע מה ילד יום באירן - רעות מאוד. כלומר בהחלט ניצחנו בנקודות בהרבה חזיתות, בחלקן בנקודות רבות מאוד, אבל הנצחון עדיין ממש לא מוחלט.

מעל הכל, כפי שצויין בהודעה הפותחת - סכנת החטיפות והשלכותיהן רק החמירה.

כמובן נמתין בסבלנות, עוד לא נאמרה המילה האחרונה - אבל בהינתן שנגיע לבחירות בלי עוד שינויים מהותיים - אלו שיבקשו את אמוננו, יצטרכו לתת תשובות מהותיות.

(המשך יבוא 2)

המשך "אל תתיראי... אלא מן הצבועים"הסטורי
את הביקורת שהועלת בהודעה הקודמת, יכולים להשמיע אלו שהלכו עם הממשלה כל הדרך לנצחון מוחלט, או אלו שבקרו אותה מימין (כמובן, בהבנה שהמציאות מורכבת).

אלו ששנתיים צעקו 'בכל מחיר', אולי צריכים ומוכרחים להיות שותפים למשימה של צמצום המחיר - אבל אין להם לא היום ולא בהמשך שום זכות לביקורת.  הצביעות של כאלו שזעקו 'בכל מחיר' ובאותה נשימה האשימו את רה"מ על שחרור סינוואר - נשפכת מהאוזניים.

זה יהיה נכון גם בהמשך, כלי תקשורת שדחפו את 'בכל מחיר', פתאום מאשימים את הממשלה במחיר, שכמה שהוא מחיר כבד, הוא נמוך עשרת מונים מהמחירים שהם דרשו באגרסיביות לשלם.

וענין אחרון - סימון מטרות אמתהסטוריאחרונה
עם כלביא יקום, לא מסתיים במילים הללו, יש המשך "לא ישכב עד יאכל טרף ודם חללים ישתה"

הציבוריות הישראלית, כנראה לא היתה בשלה לאמירה חד משמעית מייד עם הטבח - שהמלחמה שנכפתה עלינו מסמנת את סיום מגמת ההתכווצות שהתחילה בהסכמי הפרדת הכוחות מייד אחרי מלחמת יום כיפור.

זה נכון מצד האמת - כי עזה וצפון הגליל העליון והבשן, הם כולם חלק מארץ ישראל שלנו. זה גם נכון ביטחונית, כי התשובה האמיתית בשכונה שלנו הן לטבח והן לחטיפה. אם ברגע שהבינו את המצב, או לכל המאוחר מייד עם סיום טיהור העוטף - היו מתחילים הפצצות והפגזות ארטילריות, תוך הבהרה לעזתים שמי שחייו יקרים לו, שיעלה על הסירה הקרובה ויתחיל לחתור, כנראה שפחות חטופים היו חוזרים בחיים וחלק מהחללים אולי לא היינו מוצאים - אבל הם היו החטופים האחרונים, לדורות.

אם היום, שנתיים וחצי אחרי, היו מסתובבות בעולם תמונות של עזה היהודית החדשה - ערביי יהודה ושומרון, הבדואים בנגב, התנועה האיסלמית במשולש ובגליל - היו מתחננים שרק ניתן להם להשאר תוך נאמנות מוחלטת ואפס עיסוק בטרור, או לעזוב בצורה מסודרת, לפחות לקחת איתם את הרכוש.

עופר וינטר: עם בנט אני לא אלך.איתן גיל

נפתלי בנט: אני עם לפיד לא אשב.

אני מאמין לשניהם במידה שווה.

אני מבין שבדוברות הליכוד החליטו למחוק את וינטרהסטורי
אין לי שמץ של מושג על מה אתה מבסס את טענתך נגד וינטר.

בליכוד רוצים את וינטר, אבל הוא לא רוצה את הליכודאיתן גיל

סקרים שהוא הזמין או שהוזמנו בשבילו מנבאים לו 6-7 מנדטים בראשות הציונות הדתית.

אלא שהוא לא רוצה את סמוטריץ' כמספר 2 שלו, ובצדק, וגם להיפך.

לא יודע מי הזמין סקרים ובעיקר מי סומך עליהםהסטורי
זקנים כמוני עוד זוכרים כמה פינטזו על הצנחת אפי איתם לראש הרשימה, כמה זה לא באמת עזר בבחירות וכמה הוא, איש עתיר זכויות באמת, היה פוליטיקאי כושל והקדנציה הפוליטית הקצרה - רק הורידה את מניותיו הציבוריות.

לו ווינטר יקשיב לי, המלצתי החמה לו להניח כרגע לפוליטיקה. הוא בהחלט אידיאליסט ואדם שהוכיח הרבה הקרבה לעם ישראל - אבל יש הרבה מה לתרום גם לא בפוליטיקה. כדאי לו להכיר קודם כל את המערכות האזרחיות וצורת החיים בהן.

שאפו, כל מילה.איתן גילאחרונה
קצינים בכירים לא מתאימים לפוליטיקה.
אני בעד למנות את וינטר לרמטכל.קעלעברימבאר
אפילו מצביאים מפורסמים כנפוליאון והיטלר הובסו בקרב נגד גנרל חורף (למרות ששם זה תמיד היה ברוסיה)
מסוכן באמתזיויק
אני מתקשה להבין על מה אתה מתבוססמרדכי
בס"ד

נדמה לי שאתה יוצא מתוך נקודת הנחה שבעבר הם היו חברים (ובצוק איתן וינטר הדליף מסמכים לבנט) אז זה אומר בהכרח דהקשר נמשך עד היום והשניים רוקמים תוכנית זדונית מתחת לאף של הליכוד.

אני בספק מאוד מאוד גדול שזה המצב. העובדה שבנט חצה את הקווים, לא מצביעה בהכרח על כך שוינטר עשה זאת בעקבותיו. בנוסף, אנחנו לא יכולים עכשיו לחשוד על כל מי שהיה בעבר בקשר עם בנט שהוא שותף לרקיחת אותה מזימה זדונית (נתניהו או סמוטריץ') לדוגמה.

אז אם יש לך משהו ספציפי להצביע עליו שוינטר אכן מתואם עם בנט - אנא הצג את זה כדי שכולנו נווכח בעצמנו. אם לא, אז אפשר לשחרר ולהאמין לבן אדם שדרכו אפילו עוד לא דרכה במערכת הפוליטית.

שאלה רגישה: טריגר- התאבדויות בצה"ל והתאבדויות בכללפתית שלג

בעקבות זה הרחבה משמעותית בזכויות המשפחות השכולות 

זה נושא גדול, ואני כמובן לא פסיכולוג, וכותב את זה בתור אזרח מתוך דאגה אמיתית לשלום הלוחמים ומתמודדי הנפש אחרי מלחמה, כי להבנתי היחס הציבורי הוא גורם משמעותי שיכול להשפיע על אדם בנקודת הקצה שלו-

האם אתם חושבים שאין סכנה שזכויות והטבות והוקרה וכבוד למשפחות השכולות, במקרים שבהם הן שוות לזכויות משפחות שיקיריהן התאבד על מדים, לא יכולה לתת מעין פתח למתאבדים עתידיים ח"ו? 

זאת אומרת- לפעמים אדם חושב להתאבד ומה שמחזיק אותו להתמודד, לשרוד, ולבחור בחיים זה המחויבות למשפחה הקרובה לו, או לפעמים המחשבה על שמו הטוב ואיך יחקק זכרו, ומה הוא ישאיר בציבור. אבל במקרה כזה שהוא יודע שהוא יקבל כבוד והבנה, ותמיכה גדולה במשפחה שלו- לא יכול להסיר לו מחסומים בדרך אל הוויתור על חייו?

זה נכון גם לעניין קולות הלכתיות וחמלה ציבורית בכבודו של מאבד עצמו לדעת, שצריך עיון ודקדוק שלא לייצר יותר מידי הבנה וחמלה שיכולות להסיר מחסומים בפני האדם שהיד שלו על ההדק ח"ו.

כמובן שגם יד נוקשה מאוד כלפי מתאבד יכולה למנוע ממתמודד לחשוף את הקושי שלו ולהשתקם.

(מזכיר לי שפעם ראיתי נתון (אולי היום כבר לא אקטואלי) שאומר שיש יותר נשים שמטופלות בקשר לנסיון התאבדות מאשר גברים, אבל שיש יותר גברים מתאבדים בפועל מאשר נשים (פערים מספריים ענקיים). המרצה ניסה לתת הסבר שהרבה פעמים הבושה\אגו של הגבר מלנסות ולא להצליח, גורמת לו להיות חד יותר ברגע הקצה (מן הסתם הוא הביא עוד טיעונים, אבל זה זכור לי הכי חזק, ויכול להיות שהוא היה העיקרי יותר)

שנזכה ל "ונתתי שלום בארץ", "ושמחת עולם על ראשם"❤

נ.ב התחלתי לכתוב על התאבדויות בצה"ל, אבל כנראה שהשאלה העיקרית היא כללית- איך היחס שלנו למתאבדים יכול להשפיע על אדם שנמצא בנקודת הקצה?

אתה מציג דרך לוגית של סיבה ותוצאהזמירות

אבל אנשים שהגיעו למצבים פסיכוטיים קשים, פוסט - טראומה, דיכאונות עמוקים, שרואים במוות פתרון למצוקתם העצומה, כנראה שלא טרודים במחשבות לוגיות שכאלו.

אנשים עם משפחות, שיש להם ילדים שיגדלו כיתומים ללא אבא, משאירים אישה ש תצטרך להתמודד עם האו דן העצום - ועדיין כל זה לא עצר את אלו ששלחו יד בנפשם. הראש שלהם לא עושה ניתוח לוגי הגיוני. 

ברור שהוא לא טרוד בזה וזה מעשה רגשי לגמריפתית שלג

אבל ברור גם שסיבות לוגיות מסוימות יכולות להרחיק אנשים עם נטייה לאובדנות ממעשה בפועל ומעודדות אותם להשתקם, ומן הסתם סיבות לוגיות אחרות יכולות להקל יותר על התפרצות רגשית כזאת.

זה נכון, אבל מה המשפחה אשמה?קפיץ
היא לא אשמה בכללפתית שלג

בדיוק כמו משפחה שיקירה התאבד בתור אזרח, ומקבלים מעטפת הרבה פחות רחבה.

זה לא אותו דברזמירות
 ברור שיש קשר בין השירות הצבאי לבין מה שקרה לחייל/חיילת, שנפשם התרסקה בעקבות אירועים טראומתיים בצבא. 
לא תמיד מדובר במי שחווה טראומות במסגרת הצבאיתפתית שלגאחרונה

אבל גם אם כן, ורוצים להוקיר את זכרו, צריך לחשוב איך זה ישפיע הלאה.

אחי השמאלני,אם אתה באמת מאמין שלא הייתה בגידה מבפנhamedinai

אחי השמאלני, שאלה אליך בכנות:

אם אתה באמת מאמין שלא הייתה בגידה מבפנים ב-7 באוקטובר, אלא "רק" המצב הבסיסי הזה:

צה"ל לא מסוגל למנוע מתקפת פתע על הגבול, ובשעות הראשונות יש בלבול עצום, קריסת תקשורת, כוחות מפוזרים – ולוקח בערך 10–12 שעות עד שמתחילים להתארגן מחדש בצורה משמעותית,

איך בדיוק אתה לא מפחד ממצב דומה – אבל בסדר גודל הרבה יותר גדול – אם ניסוג גם מיהודה ושומרון?

הרי אורך הגבול עם יו"ש הוא פי 4–5 מהגבול עם עזה (תלוי איפה בדיוק מודדים), וביחד עם רצועת עזה מדובר על פי 6 בערך.

אם מחר בבוקר יקרה משהו דומה – חמאס מעזה + חיזבאללה/ג'יהאד אסלאמי/כוחות מקומיים מיו"ש תוקפים בו זמנית – כמות הקורבנות הפוטנציאלית יכולה להיות פי כמה  

כל המרכז (גוש דן, השרון, ירושלים) הופך להיות חזית ממשית, לא רק עורף  

אין לאן "להימלט" פנימה כמו ב-7/10  

אין מספיק כוחות סדירים שיוכלו להגיע במהירות לכל כך הרבה נקודות פריצה בו זמנית.

אז איך אתה – בתור אחד שמבין ש-7/10 קרה בלי "בגידה" אלא בגלל חולשה מבנית ומבצעית – לא רואה בזה סיכון קיומי ממשי?

מחכה לשמוע את ההיגיון שלך.

התזה של השמאל הציוני בישראל מוכר וידועפ.א.

התזה של השמאל הישראלי (הציוני ברובו) בעד פתרון שתי המדינות והחזרת שטחים מבוססת על שילוב של טיעונים דמוגרפיים, מוסריים, ביטחוניים ומדיניים. המטרה המרכזית אינה רק פתרון הסכסוך, אלא הבטחת עתידה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית.

להלן עיקרי התזה מחולקים לנושאי ליבה:

1. הטיעון הדמוגרפי: שמירה על הרוב היהודי

זהו אולי הטיעון המשמעותי ביותר בשמאל הציוני. התזה גורסת כי שליטה ארוכת טווח על מיליוני פלסטינים ביהודה ושומרון ובעזה מעמידה את ישראל בפני בחירה בלתי אפשרית:

* מדינה יהודית או דמוקרטית: אם ישראל תספח את השטחים ותעניק לפלסטינים זכויות אזרח, היא תחדל להיות מדינה עם רוב יהודי מוצק.

* סכנת האפרטהייד: אם ישראל תספח את השטח אך לא תעניק זכויות אזרח מלאות, היא תהפוך למדינת אפרטהייד ותאבד את אופייה הדמוקרטי ואת הלגיטימציה הבינלאומית שלה.

הפתרון: היפרדות מהפלסטינים למדינה משלהם כדי לשמור על ישראל יהודית ודמוקרטית.

2. הטיעון הביטחוני: יציבות מול שליטה

בניגוד לתפיסת הימין שרואה בשטח נכס אסטרטגי, השמאל טוען כי:

* נטל ביטחוני: השליטה באוכלוסייה אזרחית עוינת מחייבת הקצאת משאבים עצומים של צה"ל, שוחקת את הצבא ויוצרת חיכוך מתמיד שמייצר טרור.

* גבולות מוסכמים: הסדר מדיני יביא להכרה בינלאומית בגבולות ישראל, שיתוף פעולה ביטחוני עם המדינה הפלסטינית (שתהיה מפורזת) וקואליציות אזוריות עם מדינות ערב המתונות נגד איומים כמו איראן.

3. הטיעון המוסרי והמשפטי

השמאל מדגיש את ההיבט של "סיום הכיבוש":

* זכות להגדרה עצמית: כשם שלעם היהודי מגיעה מדינה, כך גם לעם הפלסטיני יש זכות להגדרה עצמית.

* השחתה מוסרית: שליטה צבאית על עם אחר לאורך עשרות שנים משחיתה את החברה הישראלית, את ערכי צה"ל ואת המוסר הציבורי.

* המשפט הבינלאומי: השטחים נתפסים כשטחים כבושים (או "מוחזקים") על פי הדין הבינלאומי, והמשך ההתנחלות בהם נתפס כבלתי חוקי ומבודד את ישראל בעולם.

4. הטיעון המדיני-כלכלי: השתלבות במרחב

* לגיטימציה בינלאומית: פתרון הסכסוך יסיר את איום הסנקציות, החרמות (BDS) והבידוד המדיני של ישראל במוסדות כמו האו"ם או בית הדין בהאג.

* צמיחה כלכלית: סיום הסכסוך יפנה תקציבי עתק מהביטחון ומההשקעה בתשתיות בשטחים לטובת רווחה, בריאות וחינוך בתוך הקו הירוק ("דיור ולא שטחים")

גם אם ניסוג עד הסנטימטר האחרון, לא יפרקו מחנות פלhamedinai
גם אם ניסוג עד הסנטימטר האחרון, כולל ירושלים (אגב, אז תצוץ דרישה מתושבי ירושלים הערבים לעבור לישראל הקטנה, כי כבר התרגלו לחיות במדינה מערבית, והשמאל גם הוא יסכים איתם ויעמוד לצידם, בג"ץ), אף אחד אינו משלה את עצמו שהם יפרקו את מחנות הפליטים. לא יקרה, הם ידרשו את זכות השיבה. גם ישלפו החלטות או"ם על זכות השיבה, ובמקביל ידרשו לחזור לחלוקת 47 שהיא החלטת האו"ם (שגם ישראל הסכימה). ובמקביל תעלה דרישה שכל היהודים שעלו ארצה מאז 48 מכוח חוק השבות יחזרו לארץ מוצאם.

אם פונים שמאלה זה לא נגמר רק אם ילכו עד הסוף לפרק לגמרי את המדינה, חס וחלילה.

מצד שני, אם הולכים ימינה ומחזיקים את שטחי ארץ ישראל, אי אפשר לספח עכשיו את השטחים, כי אז הערבים ביחד עם השמאל יהיו רוב.

חייבים קודם לעודד בדרכי נועם ובדרכי שלום - על ידי מתן הטבות כספיות וכל עזרה אפשרית - הגירת אלו שקיים חשש סביר שהם לא רוצים שתהיה ליהודים מדינה, שיהגרו אל מחוץ לגבולות ארצנו. משימה קשה, וצפוי שהשמאל יפריע, אבל אין ברירה, אם רוצים להגיע לאיזשהו פתרון יציב. ובסוף גם השמאל יודה לנו על זה. 

כמדומני שמעטים ביותר אותם שרוצים להתנתק מ*כל* יו"שפתית שלג

כל שכן עזיבה צבאית

אין אמצע. אם נוותר על חלק מהשטחים ביו"ש, ברור שהםhamedinai
במאבק על ארץ ישראל, כמעט שאין מקום לאמצע בין ימין לשמאל. כי אם נוותר על חלק מהשטחים ביו"ש, ברור שהם לא יסתפקו וידרשו את הכל עד הסוף. כאשר מצרים קיבלו מאיתנו את כל חצי האי סיני, הם בשום פנים ואופן לא הסכימו לוותר על מלון טאבה. גם בהסכם עם ירדן הם דרשו שטח משנת 48, ובסוף קיבלו.

וגם אם חלקם יתפשרו, אחרים לא יסכימו. ואנחנו כבר מכירים שיש להם אש"ף, חמאס, ג'יהאד, החזית העממית ועוד, ומה שסוכם עם אחד או כמה מהם לא מחייב את השאר. אם כן, יצטרכו לסגת עד הסוף, כולל ירושלים, אחרת כל ההשקעה בשלום תהיה לשווא.

לא חושב שאני שמאלני, אבל גם לא חושב שהיתה בגידהאנונימי חדש

אני לא זקוק לתזה המורכבת הזו (של הבגידה).

אני חושב שהבעיה היא יוהרה מטורפת של אנשים מסוימים... נראה לי שברגע שמבינים את זה- זה גם עונה גם על השאלה שלך בקלות יתרה, הם לא חוששים לזה...

אותו דבר יכול לקרות גם כשיו"ש בידינו…רוני 1234
אולי הנפגעים הראשונים יהיו "מתנחלים" ולא תושבי גוש דן אבל מה זה משנה בעצם?
כבר 3 מקרים של דריסה בהפגנות. זה לא נורמלי!!נ א
עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:21

עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:19

אי אפשר לשמוע בחדשות שתוך תקופה קצרה היו 3 מקרים של דריסת מפגינים.

פשוט לא הגיוני!!!

מה אתם מציעים לעשות?

עקרונות לסיום המלחמהרועישםטוב
ראש הממשלה נתניהו מציג את "סיום המלחמה"
מה רצית לומר כאןאיתן גיל

יש יעדים ויש מציאות. כאשר שני היהודונים וויטקוף וקושנר בוחשים בקדרה, ואינטרסים אישיים יש להם לרוב... תמשיך לבד.

למהרועישםטוב
עבר עריכה על ידי רועישםטוב בתאריך ט' בשבט תשפ"ו 6:01

למה אתה מאשים אחרים ולא את מי שבראש - ביבי?

האם אתה עובד כמו השיטה בת העשרות שנים שלו שהוא תמיד מוצא אחרים להאשים?

קחאיתן גילאחרונה

פירוק חמאס מנשקו- בדרך.

השבת כל החטופים- בוצע.

פירוז הרצועה- בדרך.

שליטה בטחונית- הושג חלקית.

ממשל אזרחי- בדרך

אתה הבנת את זה?

אולי יעניין אותך