שר האוצר ליברמן - תמונת מצבפשוט אני..
יש רשימות רבות בכנסת ישראל.
יש רשימות שאני מסכים עם עיקרי המצע שלהן, יש רשימות שהמצע שלהן מפחיד אותי אך אני יכול לכבד את אלה שמצביעים להן, ויש ישראל ביתנו.

ישראל ביתנו הייתה מפלגה של כלום ושום דבר. המון דיבורים מפוצצים (''רק ליברמן מבין ערבית'', ''בלי נאמנות אין אזרחות'' ועוד) ואפס מעשים. זאת מפלגה שמתחרה רק עם שס על התואר המפוקפק ''המפלגה המושחת ביותר בכנסת''. לכן באופן מסורתי מאוד זלזלתי בליבי באנשים שהצביעו למפגלת הכלום הזאת, מפלגה שאלמלא מאות אלפי יוצאי ברית המועצות שלא מבינים מילה בעברית היו מצביעים לה בעיוורון - כנראה לא הייתה את עוברת את אחוז החסימה הביזיוני שהיא עצמה יזמה.

לכן, מאוד הופתעתי מהתקופה הקצרה בה ליברמן אחראי על אוצר המדינה. כמו רבים אחרים, הופתעתי לטובה.

קודם כל, להבדיל מכל שרי האוצר האחרונים שבאו לפניו, הוא אשכרה מקשיב לאנשי מקצוע. לא תמיד זה טוב, כפי שאפרט בהמשך, אבל אני מעדיף מישהו שטועה תוך כדי הקשבה לאנשי מקצוע מאשר מישהו שטועה תוך כדי צפצוף על אנשי המקצוע. בדיוק כמו רופא, שיכול לרשום אנטיביוטיקה לא נכונה למרות שהוא הלך לפי הפרוטוקול, ואז מן הסתם אשמתו פחותה לעומת רופא שנתן אנטיביוטיקה בניגוד להתוויה.

אני אמנה את הרפורמות שהוא העביר או מתכנן להעביר נכון לעכשיו, ואכתוב את דעתי עליהן.

בבקשה, אל תתייחסו לליברמן האיש בתגובות. הוא נוכל, עבריין, חסר אידאולוגיה, הכל נכון. עכשיו אני מדבר על פעולותיו בלבד.

*ביטול סבסוד מעונות היום לתינוקות שהוריהם לא עובדים או לומדים במוסד להשכלה גבוהה/הכשרה מקצועית.
החלטה חשובה מאין כמוה, שכבר לפני שנים הומלצה על ידי כלכלנים בארץ ובעולם. מדינה לא יכולה לסבסד אורח חיים של עשרות אלפי אנשים שבוחרים לא להתפרנס, מתישהו הקופה תתרוקן ואז הם יהיו הראשונים להיפגע.
לזה צריך להוסיף את העובדה שכל הרעיון של סבסוד מעונות יום היה בשביל להוציא נשים לעבודה מתוך הנחה ברורה שהגבר גם כן עובד, ורק לפני כמה שנים שס ויהדות התורה הכניסו גם ילדי אברכים בהסכמים קואליציוניים, בניגוד גמור למהות החוק.

*ביטול הנפקת אגח מיועדות לפנסיה - המדינה לא צריכה לסבסד את הפנסיות שלנו, מה גם שבמרבית השנים הסבדוד הזה דווקא מביא לנו תשואות נמוכות יותר מהשוק, ואז אנחנו משלמים פעמיים: פעם במיסים ופעם בפנסיה נמוכה.

*מס על חד פעמי ושתייה מתוקה: זוועת עולם.
לחד פעמי יצא שם רע שלא באשמתו, הנזק שלו לסביבה כל כך לא מהותי ובוודאי לא משתווה למס העצום שהולכים להטיל עליו. שתייה מתוקה צריכה להיות ממוסית רק אחרי שנמסה רביצה על הספה במקום הליכה, וכמובן פירות טריים שמכילים לא פחות סוכר מבכוס משקה ממותק. מדינה לא צריכה למסות אותי בשביל לחנך אותי, אני ילד גדול ויכול לקבל החלטות על עצמי.

*ביטול המכסים על יבוא פירות וירקות - ברוכים הבאים למדינה חופשית. כאן תוכלו לקנות אננס בלי לפשוט את הרגל, ואם מחירי העגבניה יזנקו כי השנה הייתה קרה/חמה/גשומה/יבשה מדי (כל שנה תירוץ אחר), עדיין נוכל לאכול סלט מבלי לוותר על עוד חתיכת מלפפון (אגב לעזור לאזרחים להיות בריאים...).

*ביטול הקצבת הביצים והתכנון הריכוזי בתחום - 30 שנה אחרי נפילת ברית המועצות, גם אנחנו סוף סוף נזכה לחיות במדינה דמוקרטית, וכל אחד יוכל להתפרנס כמה שירצה מבלי שהממשלה תתערב.

*ביטול החלת הביזיוני של כחלון וכץ - אפילו אחרי שכץ הגדיר יעד שבו ייפסק החלת, היעד הגיע והוא מסמס את זה. למי אכפת מקופת האוצר כשיש בחירות באופק, ואזרחים שהתרגלו לקבל כסף בחינם לא יצביעו לך אם תיקח אותו מהם. בטח לא לשרי הליכוד. ליברמן הפגין אומץ, יושרה ומקצועיות כאשר ביטל את החלת והשאיר אותו רק בענפים ספציפיים שלא חזרו לעבוד.

*מס על ביטוחים פרטיים ורפואה פרטית - כן, כי מה שחסר לרפואה הציבורית זה שכל מעמד הביניים ייפול עליה, ויעמיס עוד על המערכת העמוסה הזאת. צעד אווילי, שממסה אנשים על הרצון להיות בריאים.

*הגבלת השימוש במזומן לעסקאות עד 6,000 ש''ח - צעד בכיוון מעולה, חבל שההגבלה לא חדה יותר. הכסף השחור במדינה עולה לנו אלפי שקלים לכל משפחה, אם זה במיסים גבוהים שאנחנו משלמים ואם זה בשירותים נמוכים שאנחנו מקבלים.

בסך הכל הטוב עולה על הרע, ואני מקווה שהוא ימשיך בכיוון הזה.

מסכימים?
כועסים?
מצאתם רפורמה ששכחתי?

מוזמנים להגיב!

שכוייח וכל טוב וכו'

על הראשון:כתר הרימון
הוא עשה בצורה של שנאה, לא בצורה אמיתית.
בצורה אמיתית - היה צריך לשנות את כל המערך הדפוק הזה. (למה למשל 23 שעות עבודה+23 שעות לימודים לא מספיק, כי אין 24 באחד מהם? למה חופשת לידה לפי החוק מבטלת את ההנחה?)
ואיך אפשר לעשות דבר כזה בהתראה כ''כ קצרה?
אם זה היה בשינוי אמיתי, אז מילא. עכשיו זה סתם תוקע אלפי משפחות. וכן, פוגע בנשים ובילדים.

חד''פ - לא בטוחה שזה מה שיעזור. כמו הקטע הדפוק עם השקיות... אבל הלוואי שהמדינה תגרום לאנשים לצרוך פחות חד''פ.
אבל זה בדיוק הענייןפשוט אני..
המדינה לא מסבסדת הארכת חופשת לידה בדיוק בגלל המטרה של החוק: לעודד נשים לצאת לעבוד.
אשה שרוצה להיות בבית אחרי 15 השבועות שבהן היא מקבלת שכר, לא אמורה לקבל סבסוד שמיועד לעודד נשים לעבוד.

בקשר להתרעה הקצרה:
אם מותר למדינה להעלות מיסים בהתרעה קצרה של יום-יומיים, כפי שקורה לא אחת, קל וחומר שמותר להודיע על ביטול סבסוד בהתרעה של חודשיים.

העלאת מיסים יותר חמורה מהפסקת סבסוד, שכן במקרה הראשון היא לוקחת ממך כסף ששייך לך ובמקרה השני היא רק מפסיקה לתת לך כסף שלא שייך לך.

דבר אחרון, בנוגע לחיבור של שעות עבודה ולימודים:
אם יש באג שחוסך כסף למדינה, אז זה אומר שאסור לתקן באג אחר שמבזבז כסף למדינה? לא הבנתי את ההיגיון.
אז אתה לא מכיר את החוק של חופשת לידה...כתר הרימון
החוק הוא שחופשת לידה היא חצי שנה, ופשוט רק 15 השבועות הראשונים הם בתשלום.
רשמית - אישה שרוצה לחזור לעבוד לפני תום החצי שנה צריכה לבקש אישור מעסיק. ולא הפוך - מה שקורה היום - שאישה מבקשת אישור ''להאריך'' חופשת לידה. כי זה לא הארכה!!! אלא זה החוק, זה מה שמגיע לה!

ההתרעה הקצרה היא דבילית - כי הרי אין סיכוי לצאת לעבוד ככה. וכל העניין של זה זה עבודת הנשים.
אגב, יש שם עוד כמה ''באגים'' במערכת. כמו חישוב לפי ברוטו ולא נטו.
אז כן, ''לתקן'' רק לפי השנאה שלך לאוכלוסייה מסוימת היא לא תיקון. היא ניגוח.
ולכן התמ''ת הוא נגד החוק הזה.
זה לא משנה כמה זמן אשה יכולה להיות בבית לפי החוקפשוט אני..
סבסוד המעונות לא מיועד לתת מענה לנשים שרוצות להיות בבית ולגדל ילדים.
אולי זה מעולה שתהיי בבית עם התינוק שלך, אולי זה מאוד חשוב להתפתחות הילד, אולי זאת חובתך המוסרית כאמא - הכל טוב ויפה, אבל אם את לא יוצאת לעבוד אז אין סיבה לסבסד לך את המעונות של שאר הילדים שלך. הסבסוד מיועד לגרום לך לעבוד, ככה פשוט.

חישוב ברוטו זה הדבר הכי הגיוני בעולם, כך מחשבים כל דבר בכל מקום בעולם. זאת הדרך היחידה להשוות תפוזים לתפוזים. את רוצה שהטבת מס של חייל משוחרר תגרום לו לשלם יותר על מעונות? הרי ההטבה תגדיל את הנטו שלו לעומת אדם אחר באותו שכר.

אם ''שנאה'' אי אפשר להתווכח, וביקשתי להתייחס לפעולה עצמה (טובה או לא) ולא לאיש.

בינתיים הטיעון היחיד שלך על הפעולה עצמה הוא ההתרעה הקצרה, וזה באמת טיעון חשוב והגיוני שאני יכול להסכים איתו (על אף שאני גם יכול להסכים עם ההתרעה הקצרה).
אז מה ההבדל בין 15 השבועות הראשונים לבין השאר?כתר הרימון
זו זכות של אישה עובדת! למה לוקחים לה את זה?
אני לא מדברת על אישה שבחרה לא לעבוד ולכן נשארת בבית עם הילד.

שני אנשים יכולים לקבל אותו שכר בנטו, אבל בגלל שאחד משלם המון מיסים למדינה - דווקא לו המדינה לא עוזרת. מה הגיוני בזה?

דבר נוסף - האם כל השינוי הזה לא יפגע ביציאת הנשים לעבודה?
קראתי על זה. א. יפגע. ב. יפגע בתחומים נוספים, כמו מטפלות שיצטרכו לעבוד באופן פרטי בלי פיקוח (גם הם ייפגעו, וגם התנאים לילדים.)
ואם להתייחס נטו לפעולה עצמהכתר הרימון
היא יכולה להיות טובה בשינויים.
מה זאת אומרת "זכות"? זו החלטה שרירותית של פוליטיקאים.ספק

אז הם החליטו שרירותית שנשים אחרי לידה יקבלו 15 שבועות חופשה בתשלום ולאחר מכן, עוד שלושה חודשים בלי תשלום. 

הם גם החליטו שרירותית בנוגע למעונות. 

לאף אישה אין "זכות" מולדת לדברים  הללו - כך שלא "לוקחים" לה שום דבר. 

בוודאי שכן.כתר הרימון
אישה עובדת זכאית לחופשת לידה. פה אומרים לה - את אישה עובדת, אבל את לא יכולה לצאת לחופשת לידה, כי אז התמ''ת לא יכיר בך כאישה עובדת. אז תאלצי לוותר על הזכות שלך כאישה עובדת ומתפרנסת עד כה, כי רק כך תהיי זכאית להנחה של נשים עובדות. זו שערוריה.
שוב, ה"זכאות" היא החלטה שרירותית של פוליטיקאיםספק

כמו שהם החליטו על דבר אחד כך הם מחליטים על דבר אחר.

יש מדינות בהן אין חופשת לידה או שהיא קצרה יותר או שהיא לא בתשלום או שביא בתשלום חלקי - אין "זכות" כזאת לחופשת לידה. 

זו החלטה שרירותית של פוליטיקאים. 

את פשוט רוצה - בנוסף למה שכבר נותנים לך בגלל אותה החלטה שרירותית של פוליטיקאים - שייתנו לך עוד. 

לא "לוקחים" לך כלום. 

נותנים לך.

לא נותנים לך כל מה שאת רוצה ואולי בצורה שלא נראית לך הגיונית - אבל נותנים לך. 

לא לוקחים ממך שום דבר. 

לא הבנתי ולא מכיר את הרפורמה של מס על ביטוח פרטינחשון מהרחברון

אשמח להרחבה

פשוט מאוד: מס של עשרות אחוזים על כל תשלום לביטוח בריאות פרטיפשוט אני..
מצד שני...ספק

מי שיוכל להרשות לעצמו ביטוח פרטי יהנה מזמני המתנה קצרים. (היום, גם בפרטי כבר יש המתנה לא קצרה בכלל). 

אז שיעשו פוליסות עם הרחבות מתאימות בתשלום נוסףפשוט אני..
עם התחייבות לרופא פרטי תוך 3 ימים למשל.

זאת לא סיבה להטיל מס, שרק יאריך את התורים ברפואה הציבורית ויקצר את התורים לעשירים.
זה היה בציניות...ספק

כמו שכתבת - הטוב עולה על הרע.ספק

מאוד מקווה שהרפורמה בבריאות לא תעבור בסופו של דבר. 

על ביטול המס על פירות וירקות-קורא נלהב לשעבר

קודם כל לדעתי דווקא מאד קשור האישיות של ליברמן, כאן כמו גם בביטול הסיבסוד למעונות יום לאברכים.

הוא באמת פופוליסט שרק רוצה לקבל כותרות ולא לשנות באמת את המציאות.

אם הוא היה רוצה באמת לשנות משהו הוא היה טורח ללמוד את השטח, לדבר עם החקלאים וכדו'. מבין את הקושי והמצוקה שלהם, את הטרחה הגדולה שלהם בגידול היבולים והרווחת הגרושים על התוצר כשבפועל את הכסף הגדול מרוויחים רשתות השיווק שבהם הוא לא נגע כמובן כי הוא לא רוצה להתעסק עם קרטלים וועדים חזקים.

וכן בסיבסוד למעונות יום- אם הוא באמת רוצה לעודד אברכים לצאת לעבוד שיעשה פיקוח על לימוד אברכים בכוללים שרק מי שלומדים כמו שצריך יקבלו סיבסוד, שיעודד פתיחת מכללות שתתאים לאורח חיי החרדים, ויעבוד בדיבור איתם וכו'.

אבל אותו לא באמת מעניין לקדם את הכלכלה ולכן הוא מנחית גזירות במקום לקדם דברים באמת.

וגם פה, כמו בסיבסוד, הוא מתעלם מהצורך העקרוני הלאומי בחיזוק החקלאות שלא נהיה תלויים במדינות זרות. ואם שוויץ לא צריכה לחשוש מחרם פתאומי וודאי שמדנית ישראל חייבת לדאוג שתהיה תלויה בעצמה כדי שלא כל מבצע בעזה ילחצו עלינו ככה.

לא אומר שאין מה לשפר אבל ככה לא עובדים אם באמת רוצים לשפר את הכלכלה.

הוא פשוט מאמץ את דו"ח ה-oecd בנושא. הכי מקצועי שיש.ספק

הנושא נחקר לא מעט ויושם בכל יתר מדינות המערב בהצלחה. 

אין יותר מה לחקור כמו שאין יותר מה לחקור בנושא פתרון משוואות ריבועיות. זה נושא סגור בעולם המחקר. 

אין מה לדבר עם החקלאים וזה ממש ממש לא משנה כמה קשה העבודה שלהם. 

אם אני אתחיל לעבוד ממש ממש קשה בייצור רכב כחול-לבן - זה נראה לך הגיוני שלא יאפשרו יותר לייבא לכאן רכבים כי אני עובד ממש ממש קשה? 

ואם אני אקים מפעל לייצור סמארטפונים כחול-לבן סוג ג' במחיר מופקע - נראה לך הגיוני לאסור על אייפונים ושאר סמארטפונים מיובאים? 

עובדתית, הצ'יזבט על רשתות השיווק הוא, ובכן, צ'יזבט. 

לא מזמן יצא דו"ח ממשלתי בנושא ומתח הרווחים של רשתות השיווק על פירות וירקות הוא חד ספרתי. 

כמו כן, כשהחקלאים מנסים לשווק מהחקלאי לצרכן בכל מיני שווקים ומשלוחים - זה לא יוצא יותר זול. 

יש 2 סיבות למחירים הגבוהים: 

1. חקלאות לא יעילה שנובעת מהיעדר תחרות. 

2. התעקשות לגדל גידולים שפשוט לא מתאימים לאקלים הישראלי. 

ברגע שהשוק ייפתח לייבוא - כפי שאנשי המקצוע בארגון ה-oecd ממליצים - תהיה תחרות והחקלאים יהיו חייבים להתייעל וכן, לוותר על גידולים שלא מתאימים לארץ ישראל. 

מה שמעניין אותו הוא להוריד את מחירי הפירות והירקות והתכנית היא מצוינת. 

לגבי התלות שלנו במדינות זרות - אני מצטער לבשר לך אבל אנחנו תלויים במדינות אחרות גם ככה. 

הלחם שלנו? כולו מקמח מיובא. החיטה הישראלית לא מכילה מספיק חלבון כדי להתאים ללחם. 

החלב שלנו? המזון שלהם מיובא. בלי ייבוא, אין חלב. 

הפירות והירקות? מגיעים אלינו באמצעות רכבים ממונעים שצורכים נפט. הנפט שלנו מיובא. 

הרכבים? מיובאים. כמו גם חלקי החילוף. 

העובדים? תאילנדים בעיקר. 

אנחנו תלויים תלות מוחלטת במדינות זרות. מוחלטת. 

אין שום "צורך לאומי" בחיזוק החקלאות. 

המצב כרגע הוא שבגלל לחץ של כמה עשרות אנשים שחוששים לפרנסתם אבל לא מוכנים בשום פנים ואופן להתייעל או להשתפר כדי לעמוד בתחרות בינלאומית - אנשים לא יכולים להרשות לעצמם פירות וירקות. 

במיוחד בשכבות החלשות. 

יתרה מזאת, אנחנו סובלים ממחסורים תקופתיים בביצים, חמאה (משבר שנפתר לאחר אישור לייבוא חופשי), פלפלים (שהחקלאים היקרים שלנו מעדיפים לייצא לרוסיה), עופות, שמנת ועוד. 

ועוד לא הזכרנו את נושא ה"פירות העונתיים". 

למה אני לא יכול לאכול אפרסק באפריל? למה מגבילים אותי? את הילדים שלי? 

זה כבר לא ענין כלכלי - זו פשוט חוצפה. 

אחד הדברים הכי קריטיים לכלכלה הישראלית הוא פתיחת שוק המזון לתחרות. 

ככה משפרים כלכלה. 

אז שידבר עם החקלאים, יסביר איפה הבעיה,קורא נלהב לשעבר
ומה הם עושים כדי לפתור אותה.
נגיד תפו"א, גזר, בצל וכאלה אפשר לגדל רק תגדילו את הכמות כדי להוזיל מחירים וכדו'.
דובדבנים, אורז וכאלה לא משתלם בכלל לגדל פה ואם אתם מתעקשים זה כבר החלטה שלכם.
וכו' וכו'.

חקלאות זה ערך שצריך לעשות כל מה שאפשר כדי שיוכל להתקיים ואם זאת בצורה רווחית כמובן. היבוא צריך להיות צעד קיצון. יש הרבה פתרונות להוזלה שצריך לקדם לפני זה.
צריך לעשות הכל כדי לפתח את החקלאות בארץ. זה התיישבותי, זה איכותי יותר הרבה פעמים, וזה כחול-לבן וגם ערך לאומי להיות תלוי בעצמך בדבר שא"א להסתדר בלעדיו. אז נכון שבהרבה דברים גם תלויים אבל זה בסיסי ואיום משמעותי בהרבה. וכמובן זה מצווה ופירות א"י אבל זה לא מצפה מליברמן להבין...
ולא נכון שהם לא יודעים לגדל. ישראל היא מעצמה של חקלאות ופיתוחים חקלאיים.
ויחסית יש בארץ הרבה סוגי אקלים שמתאימים להרבה סוגי פירות וירקות גם אם לא לכולם.
אז יש הרבה מה לשפר אבל הצורה הנכונה זה לתקן איתם ולא ליצור משבר לחקלאים ולשבור את הענף העדין והחשוב הזה.

זה הבעיה עם ליברמן בכל הרפורמות- נראה שהוא רוצה לקבל כותרות של בולדוזר שמשנה דברים עם מילים מפוצצות ולא רוצה באמת לתקן את הדברים בצורה חכמה.
מה יש לדבר איתם? זה ברור גם להם איפה הבעיהספק

פשוט לא אכפת להם. 

זה מאוד פשוט: מה שמשתלם לגדל כאן, לא משתלם לייבא - אז אם משתלם לגדל כאן תפו"א וגזר, אף יבואן לא ייכנס לשוק הזה. 

זה הרעיון בשוק חופשי. 

ואגב, למיטב ידיעתי, אין שום גידול של אורז בארץ - זה צורך כמויות פסיכיות של מים. מגדלים אותו בטרסות ענקיות ובוציות. 

חקלאות זה לא ערך!

אין לחקלאות שום ערך מעבר לתוצר שלה - בדיוק כמו כל תחום אחר. 

מה שיש לנו יתרון יחסי בלייצר נייצר בכל מקרה ומה שלא - נייבא. 

אין שום "ערך" וזה לא "התיישבותי" ובכל מקרה כל החקלאות בארץ תלויה בייבוא - אם זה דלק, עובדים, זרעים, מכונות, חלקי חילוף, מזון לפרות, דשנים, חומרי הדברה וכו'. 

מי שרוצה לגדל בגלל המצווה - ואני לא מכיר מצווה כזו, במחילה - שיגדל על חשבונו ויאכל בעצמו. 

יש דברים שחקלאים ישראלים לא יודעים לגדל או שפשוט ארץ ישראל לא מתאימה לגידול שלהם. 

כל הגידולים הטרופים, למשל - מתי בדיוק הפכנו למדינה טרופית? 

ואם ישראל היא מעצמה חקלאית כ"כ גדולה - אז אני בטוח שהחקלאים הישראליים יוכלו לעמוד בתחרות מול סחורה מיובאת - אתה לא חושב? 

הפתרון של ליברמן הוא מקצועי, נכון שמשנה את המציאות וישפר במיוחד את מצבן של משפחות עניות שיוכלו לרכוש תוצרת איכותית ובזול. 

אנחנו אחת המדינות הכי יקרות בעולם והגיע הזמן שזה ישתנה. 

ככה מתקנים דברים. 

נ.ב.
תאר לך שתוכל להיכנס לסופר ולקנות נקטרינות באפריל... 

אני מכיר לא מעט חקלאים (ובעצמי מאד מתחבר לתחוםקורא נלהב לשעבר
למרות שכנראה אני לא יהיה חקלאי בלי קשר לרפורמה עכשיו..)
והם לא כאלה. אפשר לדבר איתם והם ישמחו לייעל מה שצריך וגם יאמרו ביושר איפה הם לא יעמדו ביעד שרוצים להציב.

אבל ליברמן אפילו לא ניסה לדבר איתם כי זה לא מעניין אותו וחבל.

והם מאמינים בערך של חקלאות בארץ ישראל- ובאמת יש לזה ערך חשוב כמו שאפרט יותר בהמשך- ולכן אע"פ שבעיקרון תמיד צריך לאפשר לפתוח את השוק לתחרות, ופשוט במקום שזה לא יהיה שווה לייבא זה סימן שהעסק עובד טוב ובאמת אין צורך גם לייבא,

אבל כאן כן צריך קודם כל לעשות כל מה שאפשר כדי לפתח את החקלאות בארץ בצורה יעילה וזולה, ובמקום שא"א לגדל או שהעלות של תוצר חקלאי מהארץ יהיה גבוה מדי צריך ששם נקודתית יפנו לייבוא גם.

אבל אם ייפתח הכל (או פתיחה רחבה כמו שמתוכנן עכשיו) זה יפגע גם בדברים שכן יעילים פה. כי אותו אחד שמייבא מוצר שממש יקר בארץ, וזה באמת נכון  ומשתלם שייבאו את זה, יביא כבר גם עוד מוצרים, באותו מחיר הובלה, גם עם זה יזיל רק באגורות בודדות כי למה שלא ירוויח עוד קצת גם על תוצר חקלאי נוסף? ופה זה סתם יפגע בענף החקלאות בארץ שלא לצורך אמיתי שיצדיק זאת..

בעצם הרעיון זה להגיע למצב שהחקלאות מפותחת בשיא ומה שאז עוד לא מספיק זול וכדו' שייבאו.
ולא נראה בכלל שמוצו הכיוונים הנוספים של פיתוח החקלאות עצמה והולכים ישר לייבוא כנראה כי זה הפיתרון הקל שאפשר מיד לשווק לציבור למרות הנזק החמור שהוא עושה על הדרך לחקלאות בארץ.

ואני חושב שיש לחקלאות ערך מכמה סיבות שגם הזכרתי לעיל--- (אמשיך את זה כשיהיה לי זמן בהקדם בעז"ה..)

נ"ב- בגוף התגובה יש התייחסות עקיפה גם לפרטי טענות שהעלית על אפרסקים ומחירים וכדו'. (איזון בין עלויות לקונה הפרטי לפיתוח החקלאות בארץ)
עודד פורר שר החקלאות אומר שהוא דיבר איתם שבועייםנחשון מהרחברון

וסיכום של כ70 % ממה שהם העירו לו נכנס לרפורמה!

זה לא היה נשמע מהטענות שלהםקורא נלהב לשעבר
יש לך מקור לזה?
סרטון ביוטיוב. מקשר ומביא צילומי מסךנחשון מהרחברון
אני רואה הרבה דברים שהם כותבים ברשת - והם בדיוק כאלהספק

מה גם, שכפי שכתבו לך - ניסו לדבר איתם. 

ביבי כבר ניסה לדבר איתם ב-2016 ומשראה שאין עם מי לדבר, הוא עשה את מה שהוא תמיד עושה - התקפל ונכנע. 

הם לא מאמינים בערך של חקלאות - כי אין ערך מוסף ביחס לכל תחום אחר. 

זו האמת. 

הכל מפוזיציה. 

מוכרי הקרח האמינו בערך של מכירת בלוקים של קרח? לא. 

אבל הם עדיין התנגדו לייבוא מקררים. 

אמיתי לגמרי. 

אנשים שיש להם קהל לקוחות שבוי לא רוצים לוותר עליו - זה כל הסיפור. 

יותר מזה, ברגע שאין ייבוא ותחרות - אין סיבה לחקלאים להתייעל. זה מה שמונע מהחקלאות בארץ להתפתח!

קח לדוגמא את הביצים - לא רק שהביצים כאן כמעט הכי יקרות בעולם (מקום 4) - גם הביצים כאן הרבה פחות איכותיות ביחס לעולם וכשליש מהן נגועות בסלמונלה. 

למה? 

כי קהל הלקוחות שלהם שבוי. אנשים ייקנו ביצים ולמי תפנה? למתחרים?... 

ולא ראיתי שכתבת שום סיבה לכך שיש לחקלאות ערך כלשהו ביחס לכל ענף אחד. רק חזרת על המשפט הזה שוב ושוב. 

מעבר לזה, החוב המוסרי של הממשלה לאזרחיה הוא לעשות את מה שטוב עבורם - לא מה שטוב עבור קבוצות לחץ. 

אין מה לדבר עם קבוצות לחץ יותר ממה שיש לדבר עם שודד בנקים בנוגע למדיניות של בנק ישראל. 

לא הוגן למנוע מזון טרי מאזרחי מדינת ישראל.

נקודה. 

המס על רפואה פרטית משמעותי מאוד-מאוד בעיני..אדם כל שהוא

ואם חלילה יעבור, הוא עשוי להיות בעל ההשפעה הכבדה ביותר על היכולת של האזרחים לקבל מוצר/שירות.

זה לא כזה נורא אם יש אזרחים שלא מרשים לעצמם לקנות אננס, וכמה שבועות בשנה נאלצים להחליף את העגבניה בפלפל/מלפפון. אפשר לקבל תזונה מאוזנת ודי טעימה גם ככה.

זה בהחלט נורא אם יהיו אזרחים שלא יוכלו לקבל טיפול רפואי טוב, ובזמן סביר. 

המס הזה בהחלט רע - אבל הרבה יותר חשוב לאפשר לאנשים תזונהספק

בריאה לאורך כל השנה. 

תזונה בריאה הוכחה כגורם מאוד משמעותי בכל הקשור לבעיות בריאותיות שונות. 

אם המחירים מאוד גבוהים - כפי שהם עכשיו - אז אנשים צורכים פחות פירות וירקות. 

במיוחד בשכבות החלשות. 

זה לא פחות גרוע מהמס על שירותי הרפואה הפרטיים - שמילא שאנשים לא יוכלו להרשות לעצמם - אלה שיפסיקו את הביטוחים הללו יעמיסו עוד על מערכת הרפואה הציבורית העמוס ממילא. 

הם סובלים מתת משקל, או אוכלים דברים פחות בריאים?אדם כל שהוא

לא נראה לי שתת משקל על רקע מצוקה כלכלית היא בעיה נפוצה בארץ.

בהנחה שהם אוכלים דברים פחות בריאים, איזה אוכל לא בריא זול היום יותר מגזר/עגבניה?

[וכפי שכתבתי, כשמחירי העגבניות עולים, אפשר להחליף אותם בירק אחר]

פסטה? לחם? בערך כל זבל חסר ערך תזונתי עולה פחות מעגבניה.ספק

עובדה שצריכת הפירות והירקות בארץ בירידה. 

וכמעט כל הפירות הם כמעט תמיד יקרים כמעט כל הזמן. 

בגלל שכמה מאות אנשים גרועים בעבודה שלהם - זה לא אומר שצריכים לפגוע בכל אזרחי מדינת ישראל. 

1. לחם עולה כ5 שקל, כ6-7 לקילו..אדם כל שהוא

בד"כ יש גם ירקות במחירים האלה [זה בערך המחיר של העגבניה עכשיו בשופרסל און ליין, והגזר זול יותר] .

2. ביסקוויטים, צ'יפס ועוד שלל מאכלים לא בריאים עולים הרבה יותר.

3. מעניין שאתה נותן את מחיר הלחם שבפיקוח כדוגמא למשהו זול.

4. לא ברור בכלל שזה יגרום להוזלה משמעותית במחירי הירקות הסטנדרטיים. הנה השוואת מחירים לשוודיה - https://twitter.com/ShaharTaiber/status/1420707188130131974.

איך אפשר להשוות בין קילו לחם לקילו עגבניות?פשוט אני..
גם אם ק''ג לחם יוצא יקר יותר מאשר ק''ג עגבניה, ברור שמבחינת הכמות שאדם אחד אוכל בארוחה - הלחם הרבה הרבה יותר זול.

4 פרוסות לחם לבן ישביעו אותך יותר מאשר שתי עגבניות, והן יהיו זולות יותר.

כשאומרים שיותר זול לשבוע מאוכל שאינו בריא, מתכוונים בדיוק לחישוב הזה.
עשירים אוכלים קילו עגבניות/אננס ביום, במקום מנת פחמימות?אדם כל שהוא

ההוצאה הממוצעת לנפש לחודש על פירות וירקות בחמישיון העליון היא כ180 ש"ח.

לעומת זאת, ההוצאה שלהם על ביטוחי בריאות היא פי כמה.

מי טען את זה בכלל?פשוט אני..
ארוחה של העשירון העליון כוללת אוכל מזין ובריא יותר, לעומת ארוחה של עשירון תחתון.

הסל כולל יותר קטניות בריאות, לחמים מלאים, פירות, ירקות, בשר איכותי, גבינות שונות וכו'.

טענו פה שהרפורמה ביבוא פירות וירקות משמעותית לבריאות..אדם כל שהוא

יותר מהמס על בריאות פרטית.

אתה צודק שהעשיריון העליון אוכל בריא יותר, וזה גם בגלל יכולת כלכלית, וגם בגלל מודעות גבוהה יותר [למשל, העשירונים התחתונים צורכים יותר משקאות ממותקים, וזה לא בגלל מחיר מי הברז...].

אבל זה כבר לא קשור ליבוא פירות וירקות שזו הרפורמה המדוברת.

פתיחת שוק הפירות וירקות ליבוא לא יוזיל את מחיר הקמח המלא לעומת הקמח הלבן, [שניהם מיובאים בד"כ, אגב], למשל.

כי פירות וירקות, הם זולים למדי, ומי שיש לו אפשרות לקנות מזון לא בריא, יכול למצוא כמעט תמיד ירקות יותר בזול, והרבה פעמים גם פירות. [הפירות קצת יותר יקרים, אבל ממילא הצעת להטיל עליהם מס..]

1. tאתה מכיר מישהו שאוכל כיכר לחם בארוחה? לחמניה עולה שקלספק

לא. בד"כ אין ירקות במחירים האלה. 

2. ביסקווטים הם מאוד זולים. גם צ'יפס (לא פרינגלס). 

אורז מאוד זול. גם פסטה ופתיתים. 

3. אני לא מדבר דווקא על לחם בפיקוח - להיפך, כמעט לא ניתן למצוא לחם בפיקוח (מטורף שכשמחייבים מאפיה למכור משהו במחירי הפסד, היא אופה ממש מעט ממנו...) - אלא על לחמים רגילים לחלוטין. אפילו לחמניות או פיתות. 

4. אתה מודע לעובדה ששבדיה היא בסקנדינביה? בסוף העולם? 

למה אתה משווה דווקא לשבדיה? בא נשווה לעוד מדינות... 
Log in to Facebook

השוויתי לשבדיה, כי שר האוצר השווה לסקנדינביה, אז בדקו ובדיוקאדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך כ"א באב תשפ"א 12:24

ראיתי.

בקישור שהבאת, בהשוואה בין מדינת ישראל לאיחוד האירופי, עגבניות זולות יותר לצרכן בארץ, תפו"א זול יותר באירופה, לגזר המחיר כמעט זהה. והפערים לא כ"כ משמעותיים.

ולגבי 1-3

מחיר הגזר

StackPath

מחיר הלחמניה

StackPath

מחיר הביסקוויטים-

StackPath

במחיר של לחמניה אחת, אתה יכול לקנות חצי קילו גזר, זה לא פחות משביע.

יש עוד מדינות בסקנדינביה.ספק
הפערים בירקות קטנים בהרבה מהפערים בפירות.
זה הרבה בגלל שרשתות השיווק מפסידות כסף על ירקות כדי למשוך לקוחות.
אתה ידעת שבממוצע, רשתות השיווק מפסידות כמעט 50% על שיווק העגבניות?
אמיתי לגמרי.
כמובן שהרשתות דואגות לפצות על כך במחיר מוצרים אחרים.

בנוסף, המחירים בארץ מאוד תנודתיים - כלומר, יש זמנים שבהם הירקות זולים ויש ימים שקערת סלט תחייב בלקיחת משכנתא.
למה?
כי אין ייבוא והכל "עונתי".

ואם אתה לא ארנב, אז אני בספק אם תאכל חצי ק"ג גזר לארוחת הצהריים.
הכי טוב לבחור ירק זול ולאכול רק אותו במשך חודשיים בעונה... (אחרי זה הוא כבר מתייקר).

והמחרים באתר הזה מטורפים.
אני קונה במאפיה עשר לחמניות ב-12 שקלים..
חוץ מזה שהאמירה שלך "שיאכלו משהו אחר" היא מזעזעתספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ' באב תשפ"א 21:13

באופן כללי זו אמירה מזעזעת - מה זאת אומרת להגיד לאנשים לא לאכול אננס בגלל שאיזה חקלאי החליט יום אחד שמדינה ישראל היא מדינה טרופית... 

אבל כשלוקחים בחשבון שיש ילדים שאוכלים רק דברים ספציפיים למשל - זה אומר שיש ילדים שפשוט לא יאכלו את פרי או הירק היחיד שהם אוכלים. 

הדבר מזעזע שבעתיים כשמדובר למשל, בילדים אוטיסטיים שהרבה פעמים יש מספר מזונות בודדים שהם מוכנים לאכול ויש מצב שחצי שנה הם פשוט לא יאכלו שום פרי ושום ירק בגלל החקלאים הלא-יעילים והבכיינים שלא מסוגלים או לא רוצים לעמוד בתחרות. 

תאר לעצמך ילד אוטיסט שכל מה שהוא אוכל זה פסטה (רק מסוג מסוים ורק נקיה לחלוטין), גבינה צהובה (רק אם הפרוסה שלמה וסימטרית לחלוטין), שניצל (רק אם הוא מספיק דק ולא חרוך מדי) מלפפון וקיווי. 

וזהו. 

ויש יותר ילדים כאלה מאשר חקלאים במדינת ישראל - וילד כזה ירעב (פשוטו כמשמעו) ולא יאכל שום דבר שהוא לא מהרשימה שלו. 

(אני יכול לתת לך לינק בפייסבוק לאמא לילד כזה שמספרת על החיים שלה).

אתה בעצם אומר שחצי שנה, אותו ילד, לא יאכל אף פרי ואם ההורים שלו לא עשירים, הוא גם בקושי יאכל איזשהו ירק.  

אני פשוט לא מאמין שיש אנשים שבאמת חושבים שזה נורמלי להגיד כזה דבר. 

עזוב שבגלל זה משפחות מעוטות יכולת לא יכולות להרשות לעצמן מזון טרי - שזה פשוט איום ונורא. 

מה תגיד לאותם ילדים אוטיסטים? 

שהחקלאי יותר מסכן ממנו? 

אם החקלאי כ"כ גרוע במה שהוא עושה - הוא יכול לעשות הסבה. 

ילד כזה, פשוט יסבול עוד יותר ממה שהוא חייב. 

פשוט מזעזע שיש אנשים שחושבים כמוך. 

א. לא הבעתי דיעה על הרפורמה בכללותה, אלא השוויתי בין..אדם כל שהוא

התועלת האפשרית שלה, לנזק מהמס על הרפואה הפרטית. ולא התייחסתי בכלל למחיר של הרפורמה עבור החקלאים.

ב. דווקא בכלכלה בסגנון ההסתדרות, הסיכוי שמוצר תעשייתי ספציפי שילד אוטיסט התרגל אליו ישרוד על המדף עשרות שנים גבוה הרבה יותר. בשוק חופשי יש תחלופה הרבה יותר גבוהה. [אני לא חושב שזה מצדיק כלכלה הסתדרותית, אגב].

ג. אחרי הכל, האוכלוסיה שזקוקה לפרי מסויים דווקא, והרפורמה תאפשר לה לקבל אותו, קטנה בהרבה מהאוכלוסייה שזקוקה לרפואה פרטית.

צריכת הירקות והפירות בישראל בירידהספק
מהבחינה הרפואית, אני בטוח שזה לא פחות גרוע מהרפורמה בבריאות אבל קשה להשוות מספרית.

המחיר של הרפורמה עבור החקלאים לא מזיז לי כמו שלא הזיז לי מה יקרה למוכרי הקרח כשהתחילו לייבא מקררים. (הם אכן מחו נגד המהלך).

מבחינת מוצר שילד אוטיסט יתרגל אליו - אם יפסיקו לייצר במבה שהוא מאוד אוהב, זה יהיה פחות נורא מלקחת לו את הפרי או הירק היחיד שהוא אוהב.
מה גם שבמוצר תעשייתי, הסיכוי שזה יקרה די נמוך באופן כללי - אבל בפירות וירקות זה מצג נתון.
זה *תמיד* קורה.
ברגע שמתחלפת העונה.

אני מסכים שהרפורמה בבריאות היא נזק רציני - אבל מבחינת המצב הבריאותי של אזרחי ישראל, עדיפות שתי הרפורמות מאשר אף לא אחת מהן.
על ביטול החל"ת-קורא נלהב לשעבר
זה היה חל"ת בזיוני כי המצב בארץ היה קשה- סגרים, הגבלות על עסקים, ואנשים עצמם עם פחות כסף שיכולים להרשות לעצמם להוציא אז היה צריך חל"ת חריף כדי להחזיק אנשים עם הראש למעלה.
והתיכנון היה מלכתחילה לבטל אותו כשב"ה חזרנו לשגרה (בתקווה שבנט והניהול הכושל שלו לא יחזירו אותנו לשם שוב) ואפשר להבין שנותנים קצת מרווח נשימה בהתחלה עד שמבטלים לגמרי.

קיצור זה לא 'החלטה של ליברמן' זה התיכנון מראש...
זה היה התכנון אבל כץ מסמס אותו, למרות שהגענו ליעד שהוא עצמופשוט אני..
קבע
עדיין אתה חושב ככה?ה-מיוחד

ראיתי לפחות עוד כמה מיליארדים טובים שהולכים למשרד הביטחון

אכן הוא לא מושלם, ולצערי כל שר אוצר עושה את זהפשוט אני..
אז מה זה משנהה-מיוחד

במקום להוציא את הכסף לתת למשה הוא מביא אותו ליצחק ובמקום לתת אותו לדוד נותן למוחמד

מאוד פשוט: הרפורמות בחוק ההסדריםספקאחרונה

בגדול, בכל שנה תקציב המדינה גדל. אצל ביבי הוא גדל בערך ב-2.7% בשנה (אבל אל תתפוס אותי על העשירית. זה המספר שאני זוכר מבדיקה שעשיתי די מזמן). 

אם נסתכל על תקציב 2019 (האחרון שעבר) לעומת תקציב 2021 - הוא גדל רק ב-2%. 

ונכון שהיתה קורונה ואפשר לטעון שהיו חייבים להקטין את הגידול בתקציב אבל אפשר לומר שבתקציב הנוכחי לכל הפחות לא בזבזו יותר כספים מאשר בממשלות קודמות. 

אז מה כן ההבדל? 

הרפורמות הנפלאות ברובן שחוק ההסדרים מציע. 

רפורמת הייבוא בחקלאות שתאפשר לכל אדם, כל השנה, לקנות מוצרי מזון טריים במחירים זולים. 

הרפורמה במכון התקנים שתאפשר לכל יבואן להצהיר על המוצר שלו שהוא עומד בתקן האירופי כל שיהיה יותר ייבוא מקביל של מוצרים שיוזילו כאן עשרות מוצרים בעשרו אחוזים - ממשחת שיניים ועד למכונות כביסה. 

הרפורמה ברגולציה שתוזיל עלויות עבור עסקים. 

הרפורמה בארנונה שתשים סוף לעיוות שגורם לעיריות להעדיף לבנות מרכזים מסחריים במקום דירות למגורים ובכך תורמים להעלאת מחירי הדיור. 

יש המון דברים נפלאים בחוק ההסדרים (לצד רפורמות פחות טובות, אני מודה) שאם הן אכן יעברו - זו תהיה אחת הממשלות הטובות בהיסטוריה של מדינת ישראל, לפחות מהבחינה הכלכלית. 

האם צה"ל ממלא את הוראות הממשלה?הסטורי

לכאו' כולנו יודעים ששר הביטחון הורה ודובר צה"ל פורסם תמונות של הביצוע - של ניתוק צפון הגליל העליון (שמשום מה סייס-פיקו חתמו שהוא בצד הצרפתי שהפך למה שמכונה היום 'מדינת לבנון'), ממה שמעבר לליטני.

ואז מגיע הידיעה המשונה הזאת:

הגשרים המופצצים שוקמו, תושבים חצו דרומה

לא בונים גשר בשעות בודדות, המשמעות של השיקום המהיר - שההריסה היתה קוסמטית בלבד. אם צה"ל באמת היה מבצע את הוראת הממשלה ומנתק בין צפון הליטני לדרומו - אף אחד לא היה יכול לחזור עכשיו, גם לא בעשרה ימים של הפסקת אש.

האם הצבא באמת נשמע לממשלה? האם הממשלה קיבלה החלטה על הפסקת אש, על דעת שמעברי הליטני הרוסים והמציאות שונה? 

כן, וכנראה המדינה החליטה לאפשר את זה.קורא נלהב לשעבר
אתה גם לא שומע את שר הביטחון או ראש הממשלה זועמים שלא קיבלו את ההנחיות שלהם כי כנראה בצבא שאלו מה לעשות בנידון והתשובה היתה- כלום.

שוב כנראה מהשיקולים שהביאו מראש להחלטה האומללה של הפסקת האש- גם אם יש לה צידוקים מדיניים

ועכשיו שר הביטחון אמרקורא נלהב לשעבר

שבקו הנ"ט צה"ל ימשיך להחזיק בשטח ולשטח אותו ולא יתן לאזרחים לחזור, ומשאר המקומות הם יאלצו להתפנות מחדש אם [וכאשר- הוספה שלי... ] תחודש הלחימה.

קיצור, צריך לחכות לראות איך למעשה הדברים יראו בשטח ואז לדון שוב..

ובעצם הוא אומר ששיקרו לנו אתמול, כשאמרו שצה"ל נשארהסטורי
בקוים שהשיג.
איש חסיד היה בלי מזון ומחיהאיתן גיל

וכמו בזמירות למוצאי שבת, הגשרים המופצצים נבנו בן לילה. בורא עולם בקנין השלם זה הבנין.

ובענייננו, ברור שהממשלה משקרת (גם סמוטריץ'), וגם צה"ל משקר, וגם התקשורת מסתירה את האמת.

רק הג'ינג'י שאומר דבר והיפוכו באותו משפט מוחזק לדובר אמת. 

מעולם לא טענתי שהוא דובר אמתהסטורי
טענתי טענה פשוטה - הוא מתואם לגמרי עם רה"מ, כמו שלא היה נשיא אמריקאי מעולם. לצפות שהוא ירצה בשבילנו יותר ממה שאנחנו רוצים (כלומר, לא אני ואתה, אלא ראש ממשלת ישראל שעובד מולו) ולהתאכזב ממנו בגלל זה - זו קטנוניות וכפיות טובה.
כתבת שלא בונים גשר בכמה שעותאיתן גילאחרונה

אז הוכחתי לך שכבר היו דברים מעולם.

לגבי טראמפ החדש, ביבי למד לעשות איתו עסקים (=פוליטיקה). תן לי לחסל את חמינאי ואתן לך הפסקת אש בלבנון, וכו'.

הפסקת האש עם לבנוןקורא נלהב לשעבר
במתקונתה הנוכחית- טובה ליהודים או רעה? פרט נמק והסבר מדוע!
דעתי-קורא נלהב לשעבר

על פניו ממה שידוע לנו היא גרועה.

אנחנו צריכים להעיף בעצמנו את כל המחבלים מעבר לליטאני ולשטח את כל הכפרים שם לפחות בכל שטח 'קו הנ"ט'. ולא לסמוך על צבא לבנון- שכבר הוכיח במלחמה הזאת ממש שהוא לא יכול ולא רוצה לעשות זאת לבדו. כך שלעשות שוב הפסקת אש ולצפות לתוצאה אחרת זאת טיפשות.

וכרגע הדיבור זה רק להשאר על קו הנ"ט, כעשרה קילומטרים, וגם בתוך הקו הזה לא חושב שיהיה לצה"ל חופש פעולה מלא לשטח את הכפרים ולהשמיד תשתיות טרור.

אבל אולי קצת אפשר להבין מהצהרת נתניהו שהפסקת אש קצרה כזו עם לבנון תביא את איראן יותר ברצינות למו"מ עם ארה"ב בניסיון להגיע להסכם איתה שתמסור את האורניום המועשר- שזה איום מרכזי מאד שעוד לא סר סופית ושכרגע לא הצליחו להגיע אליו לא ישראל ולא ארה"ב.

וכמובן גם שיקולים מדיניים יכול להיות שגורמים לו אבל אז זה עצוב ובעייתי מאד שישראל כ"כ תלויה בארה"ב שגם נאלצת לפעול בניגוד למה שרצתה..

מורכבהסטורי
כלומר, על פניו - זה שוב להפסיק באמצע בגלל לחץ חיצוני, שזו טעות.

אבל, אם למדנו משהו בשנתיים וחצי האחרונות, זה שהפסקה אינה סוף פסוק. גם בהפסקת האש הראשונה ובוודאי בשניה בעזה, אנשים טענו שויתרנו וזה יסתיים בלי כלום - המשכנו והבאנו הישגים משמעותיים. גם באירן, כל מיני בנטיסטים ביכו את העצירה אחרי עם כלביא בלי שסיימנו ומתברר שראשי המדינות כבר אז תכננו עוד סבב. גם בלבנון - אנחנו מפסיקים בעמדות טובות מהעמדות הקודמות, שגם מהן, המשכנו לזנב בחיזבאללה.

יש מכלול שיקולים הן פנימיים והן בין-לאומיים, שמקבלי ההחלטות צריכים לתמרן בינהן. בסופו של יום, אנחנו במקום הרבה יותר בריא מבעבר, ביטחון ישראל הרבה יותר חזק מלפני שלוש שנים.

לא הבנתי איפה המורכבותברגוע

כתבת למה זה לא כ"כ נורא לעשות עכשיו הפסקת אש, וגם שאין ברירה מבחינה דיפלומטית, אבל לא כתבת שום דבר טוב בהפסקת אש.

פשוט מאוד - השורה הראשונה הסבירה למה אני לכאו'הסטורי
לא מרוצה. כשלעצמה היא ראה, אין מה להתלבט. אנחנו מפסיקים להלחם כשלא סיימנו את העבודה.

יתכן שאנחנו לא יודעים הכל, וזה ישרת אותנו בהמשך.

האמת שמאוד קיוויתי, שכמו בסוף המבצעים באירן - צה"ל ינצל את השעות האחרונות לחיסולים משמעותיים. לפחות לפי מה שידוע לנו כרגע, צה"ל תקף 'מטרות', שבד"כ זה לא יותר מידי...

ועוד נקודה שהתחדדה לי משיח עם חבר שבשטחהסטורי
גם בעזה וגם בלבנון שנה שעברה - היתה הרבה עבודה חשובה של טיהור והשמדת בונקרים וכד', שצה"ל יכול לעשות דווקא כשהוא לא תחת אש. לדבריו שנה שעברה הם עבדו אחרי הפסקת האש, יותר קשה מאשר לפני.

אז לא שזה אידיאלי. עדיין הקולות שיוצאים מהקבינט הם שיש כאן אילוץ מול טראמפ, בתוך המהלך הגדול של מניעת אירן גרעינית, שגם הוא הולך קמעה קמעה. אבל לא כמו שזה נדמה בעורף, שהמצב הוא בינרי 0 או 1 - פעילות או חוסר פעילות. יש הרבה בין לבין.

מסכים עם הדברים שאתה כותב.קורא נלהב לשעבר

ואכן ימים יגידו ונוכל להחליט האם היה מוצדק/מוצלח וכו' הפסקת האש.

אבל צריך להזהר גם לא לקבל כל דבר בשוויון נפש וישר לומר שיש שיקולים שאני לא יודע.

זה אולי נכון, אבל בתור אזרח התפקיד שלנו זה להזדעק על מה שנראה כהסכם רע- גם בשביל העמדה הנפשית, וגם בשביל להראות למקבלי ההחלטות שהציבור שלהם מצפה לראות שהם אכן יפעלו הכי נכון בסיטואציה שלפניהם.

למשל קצת הפריע לי שכשהודיעו על הפסקת האש מיד ינון מגל אמר שהוא מבין את זה והעלה את הסברות שתומכות, ויש באמת כאלה! אבל צריך קודם לומר שזה נראה רע ורק אח"כ לומר אבל יתכן שיש נסיבות שמצדיקות את המהלך הרע ולכן נמתין ונראה..

מסכים אתךהסטוריאחרונה
פרדוקס ה"בגידה מבפנים"hamedinai

ככל שאתה פחות מאמין ב"בגידה" ויותר מאמין ב"מחדל מערכתי" – כך המסקנה שלך לגבי יו"ש צריכה להיות יותר ימנית.

הרי אם צה"ל הגדול קרס מול 60 ק"מ של גדר בעזה רק בגלל בלבול וחולשה, איך בדיוק נגן על 700 ק"מ בלב המדינה?

בלי שום תיאוריות קונספירציה, המסקנה נשארת אחת וברורה:

נסיגה מיו"ש היא לא "מחיר השלום" – היא התאבדות קיומית.

ה-7 באוקטובר הוכיח שהמערכת פגיעה.

ביו"ש הפגיעות הזאת תעלה בפי עשרה קורבנות.

אתה צודקהסטוריאחרונה

החסרון הגדול של קונספירציות הבגידה - הוא שהיא משחררת מחשבון נפש.

אם היתה בגידה, נתלה את הבוגד ונחזור לישון.

לא צריך ביקורת על שיטות איסוף המודיעין, לא על הניתוח שלו, לא על רמת המוכנות של צה"ל לאירוע פתע, לא על בניית מפקדת האוגדה ושתי המפקדות החטיבתיות באותו שטח צפוף ונשלט על ידי האויב, לא על כך שדרשו מכיתות הכוננות להפקיד את הנשק, לא על כך ששלושים שנה כל הממשלות ידעו שהאויב חמוש ומתאמן ובמקרה הטוב התעלמו, במקרה הרע - עזרו לו, גם לא על כך שפיתחנו כיפת ברזל, לא כאמצעי עזר ללוחמים, אלא ככלי שמאפשר לנו לספוג בלי להגיב. גם העובדה שהיתה שנה מטורפת, שאנשים שצה"ל השקיע בהם שנים הודיעו שלא יגיעו, היא לא בעיה אם נתלה בוגד אחד.

ביבי האפס הטוטאלירועישםטוב

איזה עוד מנהיג הוביל אותנו לכזה שפל שהנשיא הכי אוהב ישראל בהיסטוריה

אסר במילים הכי מפורשות על ישראל להפציץ בלבנון???!!!???

למה שמו צפירה השנה?קעלעברימבאר
בטוח יש זקנים שחשבו שזה אזעקה, אנשים יכולים לעשות תאונת דרכים או לרוץ למקלט ולמעוד או לקבל התקף לב.

גם חזבאללה היו יכולים לנצל ולירות בצפירה.

העיקר את הכותל סגרו כי זה פיקוח נפש.

אבל משום מה החליטו שצפירה דוחה פיקוח נפש וזה יהרג ואל יעבור...

יש דברים שהציבוריות הישראלית לא מסוגלת לקבלהסטורי
וגם לדעתי היה ראוי לבקש מהציבור/מוסדות חינוך/בסיסי צה"ל וכד' לעשות את שתי דקות הדומיה והטקסים הקבועים בכלל - בלי צפירה מלחיצה ברמקולים.

אבל, יש דברים שגם אם הם הגיוניים - הציבוריות הישראלית לא מסוגלת לקבל. אחד מהם זה כל נגיעה בזכרון השואה.

הבעיה זה שזה ככה כבר המון שניםא.ק.צ
הצפירה הבילה אנשים מהפעם הראשונה שהשמיעו אותה, ואף אחד לא טרח לשנות אותה
גם אני נלחצתי ממש לרגע. עד שנזכרתימשה

וגם אבא שלי.

נו, באמתמרדכי

בס"ד

אני הכנתי הבוקר את הילדים שלי, גם את בן השנתיים וחצי ובטח את הגדולת ממנו, שתהיה צפירה. גם הסברתי להם מה ההבדל בין צפירה לאזעקה שיבינו שאין  להם מה להיבהל. הכנה כל כך פשוטה - שאין בינה לבין פיקוח דבר או חצי דבר.

בסוף כל אחד יודע מה השעות של הצפירה (10:00, 20:00, 11:00). מרבית האנשים עוצרים דקה לפני כן וזה לא תופס אותם במקרה.

גם החשש מירי רקטות מצד חיזבאללה הוא תירוץ קלוש. ברדיו ובכל מקום מחדדים בכל שנה, וביתר שאת מאז פרוץ המלחמה, איך זה יתנהל במידה וחלילה במקביל יש אזעקת אמת.

בקיצור, אין שום הצדקה לבטל את הצפירה. 2 דקות של שקט שבה מדינה שלמה מתייחדת עם שישה מיליון יהודים שניספו זה דבר חשוב דיו כדי להמשיך את זה למרות המלחמה.

אפילו שיר יותר טוב מצפירה.כינור יהודי
כמו מה? "שריפה, אחים שריפה"?מרדכי
האופציות רבות הנהכינור יהודי
יש גם עוד אופצייהמרדכי
בס"ד

לשים כבר עכשיו תזכורת בפלאפון ליום שני בשעה 19:55 וביום שלישי לשעה 10:55 ובה יהיה כתוב "לשים לב - צפירה עוד חמש דקות". אז, כשהפלאפון יצלצל, למצוא מקום לעמוד בו, לפתוח פרק תהילים ולהתייחד עם זכר הנופלים מבלי שהרקולים יצטרכו לנן את מנגינת "אצלנו בגן" או "אחי הצעיר יהודה".

וחלילה, אם יהיה אירוע אמת, תהיה אזעקה עולה ויורדת בעלת הבדל ניכר בינה לבין הצפירה. 

אתה מודע לזהכינור יהודי

שלא כל עם ישראל קוראים את ההודעה הזו, כן?

גם אם עזרתי לשלושה אנשים - זה מעולהמרדכי
בס"ד

בכל מקרה, ביום הזיכרון רבים מהאנשים נמצאים במילא בטקסים ובבתי העלמין, כך שגם מהבחינה הזאת הדבר הרבה יותר פשוט.

כמובןכינור יהודי

רק שאני מנסה להקל על כולם. זה זמן רגיש.

זה לא אומר שאי אפשר להתייחד עם זכרון הנופלים, רק קשה לי שהראש בקיר לגבי הצפירה (הראש של מקבלי ההחלטות)

זה לא עוזררקאני

לקפיצה הראשונית של הלב כששומע את תחילת הצפירה

ולא עוזר לילדים קטנים כמה שמסבירים להם מראש

התכוונתי להגיב להודעה מעלייךרקאני
לא עוזר שהמוח מביןרקאני

הגוף עדיין נבהל

מסכימהכינור יהודי

ומאוד מאוד יכול להיות שלא כולם זכרו שבדיוק תהיה צפירה

נכוןמשה
בעיני צריך לשנות את הצליל שלהשוקולד לבן

ההתחלה אותו דבר וגם אם מוכנים זה עדין מלחיץ

(אצלנו גם היו פשלות במערכת הכריזה וחלק מהאזעקות נשמעו כמו צפירה אז בכלל זה מלחיץ מאד)

נו, באמתהסטורי

מידיעה וודאית - יש אנשים ידעו שצפויה צפירה ועדיין נכנסו ללחץ. יש ילדים בבית ספר, שאחרי הכנה עמדו בטקס וחיכו לצפירה שידעו שעוד רגע תגיע - ועדיין כשהגיעה רצו למקלט במבטים מבוהלים.

האזעקה והצפירה בנויות ככה שעוד לפני המודע, הן מפעילות אצלינו את התת-מודע. עוד לפני שאנחנו בודקים האם זאת צפירה עולה ויורדת או רק עולה ולא יורדת - אנחנו כבר במצב פעילות.

למעשה כמו שכתבתי - אני חושב שהיה ראוי לבטל, לא חושב שאפשר היה לבטל. השיח הציבורי לא היה מסוגל לשאת את זה, אבל לא לזלזל.

נ.ב.

יכול להיות שיש לכם ממ"ד והילדים פשוט ממשיכים לישון בו?

אני לא מזלזל בלחץמרדכי

בס"ד

אבל בסוף הנקודה המרכזית בעיניי היא שיש פה משהו שגורם לנו לעצור שתי דקות ולהתייחד. אני לא מכיר שום תחליף הגיוני לזה, ובלעדי זה יום השואה היה הופך ליום של סיפורים ברדיו ובטלוויזיה.

הצעד הבא זה אם אין צפירה אז למה לעשות את הטקס דווקא בעשר ולא בשעה האחרונה של המערכת - במקרה הטוב. או במקרה הרע לבטל לחלוטין כי יש הרבה חומר לימודי להשלים בגלל המלחמה וצריך להספיק עד סוף השנה.

הצפירה, גם אם היא לא מושלמת, היא ההזדמנות היחידה לעצור את היום למדינה שלמה. במיוחד ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל שבו עלינו לזכור מי הם החיילים שהקריבו את נפשם שאנחנו נוכל להמשיך את חיינו.

לא רואהרקאני

משהו נעלה בלעמוד ולחשוב על 6 מיליון הנרצחים

כן חשוב לזכור

ולהגיד תהילים או משניות לעילוי נשמת

אבל לעמוד בצפירה זה טקס חסר יתרון

הנשמות בעוה"ב לא מתעלות בזכות העמידה הזאת

ובטח לא מתעלות בזכות בהלה של מליוני ישראלים 

אבל חשוב לאלפרוש מהציבור אם את ברחובקעלעברימבאר
נכוןרקאני

גם לא רואה מעלה בלהמשיך את החיים כרגיל כשכולם עוצרים...

אין לי בעיה לעמוד ומשתדלת לומר גם כמה פרקי תהילים

אבל באמת שלהבהיל את כל המדינה זה מיותר כל כך

כדאי להתבגר מהססמאות החרדיות המביכותהסטורי
העניין אינו לנשמות שלהם, אלא לתודעה שלנו. יש ערך גדול בתודעה הזאת, בעם שלם שעוצר ביחד וזוכר.

וכמו שאמר אחד מגדולי רבותי: "אני מבין למה אני עומד, אבל גם מי שלא מבין - ביארצייט של אבא שלו הוא עושה כמה דברים שהוא לא מבין ואני יודע להגיד לו שאין להם סיבה, אז שלא יפרוש מהציבור..."

לא מביך אותי 🤷‍♀️רקאני

וכאמור אני לא פורשת מהציבור בדרך כלל

ובכל זאת לא רואה חשיבות גדולה בזה

הנחתי שאותך הססמאות המביכות הללו לא יביכוהסטורי
אם כי קצת קיוויתי שאחרי שעברו שנתיים כאן, התבגרת קצת מהססמאות החרדיות.
חחחרקאני

הייתי פה לפני כן בניק אחר

ככה שיש יותר ותק

סליחה מראש על הנאום הציונימרדכי
בס"ד

אנחנו זכינו להכיר ניצולי שואה ולחיות בניהם. שמענו את העדות שלהם מכלי ראשון, ראינו את הסימן שחקוק על בשרם ואת הצלקות שהם עדיין נושאים משם. אבל כדרך העולם, זה לא יימשך עוד הרבה שנים. ניצולי השואה הולכים ומתמעטים. שתי הילדות הגדולות שלי זכו להכיר את הסבתא רבה ששרדה את השואה, יתר האחים שלה יכירו מהסיפורים.

הצפירה לא נועדה בשביל עילוי נשמתם של הנרצחים, אלא היא נועדה קודם כל בשבילנו. שאנחנו נזכור אותם, שאנחנו נזכור את מה שעבר על העם שלנו. ביום אחד בשנה, בשעה אחת, עם כולו עוצר מלכת ומתייחד עם ההיסטוריה, עם המשפחה שנספתה, עם הזיכרון.

זה מה שישאר לנו עוד כמה שנים. לא יהיה זיכרון בסלון, כי הם כבר לא יהיו עימנו. מה שיהיה לנו זה את הסיפורים שאנחנו שמענו מהם ואותם אנחנו נצטרך להעביר לדורות הבאים. לכן בא היום הזה, ובאות שתי הדקות האלו להזכיר לכולנו את המסר הזה.

אני לגמרי מסכימהרקאני

עם העובדה שצריך לזכור

ואסור לשכוח

ולהנציח

אבל לא רואה יתרון דווקא בצפירה שמקפיצה לכולם את הלב

מאמינה שיש עוד דרכים

האמת היא שאני לא חושבת שצריך לבטל את הצפירהשוקולד לבןאחרונה

אבל כן שצריך לשנות אותה לצליל שלא דומה לאזעקה.

אם לאמבולנס שינו את הסירנה כי זה מזכיר אזעקה ולא רצו להלחיץ אנשים בזמן מלחמה אין סיבה שלא ישנו את הצפירה לצליל פחות מלחיץ

להגיב ב "נו, באמת" זה לזלזלהסטורי
אני מסכים שראוי לעצור ולהתייחד עם זכרם, (צע"ג האם זה היום המתאים לזה, כפי שציינו בכמה מאמרים בערוץ) מניח שלפחות במוסדות המדינה, הצבא ובתי הספר, היו עושים זאת גם בלי צפירה. כמו כן ראוי לשמוח ביום העצמאות בצורה פומבית ומפורסמת וראויים עוד כל מיני דברים שוויתרנו עליהם בלמעלה משנתיים וחצי האחרונות. (והאמת - למעלה משש השנים האחרונות).

האם לולי צפירה כולם היו עושים את זה? כנראה שלא כולם. גם אם הצפירה, לא כולם עשו את זה. לא האישה שנכנסה להסטריה, לא המורה שתלמידה רצו למרחב המוגן ולא רבים אחרים.

אני לא חושב שזה בכלל בר השוואהמרדכי
בס"ד

גם טקסים שהיו נערכים במוסדות הלימוד, צה"ל ומוסדות המדינה לא היו נראים אותו הדבר מבלי הצפירה. השעה 10 לא הייתה 10, הכובד ראש לא היה אותו כובד ראש ובכלל זה גם האווירה. הטבת לכתטב פה על הבסיס שעליו מושתת הצפירה וזה בדיוק חלק מהאווירה של היום הזה. מבלי זה, זה יהיה עוד יום חול.

אני אתן דוגמה על עצמי. מ-09:10 המתנתי על הקו שנותן שירות ייענה לי. ב-09:55 ניתקתי וכמה דקות לאחר הצפירה התקשרתי מחדש והמתנתי בשנית. אני רוצה להאמין על עצמי שהייתי מנתק גם מבלי הצפירה, אבל לא בטוח שכולם היו עושים כך.

מסכים, לכן אני בעד בשנים כתיקונןהסטורי
עדיין חושב שברמת החרדה הנוכחית, השיקול של אי הגברת מתח וסטרס היה אמור לגבור.
גם אני כועסת על זה שיש צפירהכינור יהודי

בזמן ככ רגיש מבחינה בטחונית. גם בזמן המלחמות מאז ה7 לאוקטובר. אפשר ממש ממש לוותר על זה. 

אני חושבת שהפכו את זה לדת. 

תרחיש פיטורי בן גבירזיויק
הממשלה כבר הודיעה שלא תציית לבג"ץ.

מה קורה מיד אחר כך?

נחכה ונראה… מה יש לזרוק ספקולציות?פ.א.
אם זה מה שיקרה, הכל יהיה בסדרהסטורי
לצערי, קשה לי להאמין שנתניהו אכן יסרב לבג"ץ -

משום מה בהרב מיארה עדיין מוזמנת לישיבות הממשלה,

משום מה תחנת גלי צה"ל עדיין משדרת דה-מורליזציה, על חשבון תקציב הביטחון של כולנו,

משום מה רואי כחלון עדיין לא מכהן במינוי קבוע כנציב שירות המדינה.

בנתיים, עצם הדיון, עצם העובדה שנציגי הממשלההסטוריאחרונה

מבקשים להגיע להבנות עם המכהנת כיועמ"שית, רק בגלל הוראה לא חוקית של בג"ץ - אומרת שהממשלה מתכופפת לזה שבג"ץ שודד סמכויות לא לו מהרשויות המוסמכות לכך.

עכשיו, זה נכון שנתניהו לא מסוגל לפטר את בן גביר, זה הסוף של הממשלה, ולכן הכריז שיסרב. אבל שופטי בג"ץ אינם מטומטמים. הם לא יתנו את הפסק שיביא את מפלתם. הם פשוט פסקו שורה של הגבלות, שישאירו את בן גביר בתפקידו, אבל כ'ברווז צולע':

בג"ץ קובע: מגבלות על מינויים והתבטאויות של השר בן גביר | ערוץ 7

כך מצד אחד לא יגיעו לנקודה בה הממשלה מסרבת (כשזה יקרה, יגמר ברגע הסיפור של בג"ץ הכל יכול) וגם יצרו תקדים לכל הממשלות הבאות, שהם מנהלים את השרים...

ישראל פותחת בשיחות ישירות עם לבנוןאיתן גיל

על פירוק חיזבאללה.

ומה עם חמאס לבנון?

ומה עם ארגוני טרור נוספים?

שלוש הנחיות צריכות לקבל המשלחת הישראלית לשיחות:

1. פירוק כל ארגוני הטרור והוצאתם אל מחוץ לחוק.

2. הסוגיה "הפלשתינית" לא תעלה כלל ואם תעלה- המשלחת הישראלית תנטוש את השיחות.

3. תיקוני גבול עם לבנון, וקביעת הגבול הבינלאומי על נהר הליטני.

אי־אפשר לאכול את כל העוגה.חתול זמני

אולי יעניין אותך