יש רשימות שאני מסכים עם עיקרי המצע שלהן, יש רשימות שהמצע שלהן מפחיד אותי אך אני יכול לכבד את אלה שמצביעים להן, ויש ישראל ביתנו.
ישראל ביתנו הייתה מפלגה של כלום ושום דבר. המון דיבורים מפוצצים (''רק ליברמן מבין ערבית'', ''בלי נאמנות אין אזרחות'' ועוד) ואפס מעשים. זאת מפלגה שמתחרה רק עם שס על התואר המפוקפק ''המפלגה המושחת ביותר בכנסת''. לכן באופן מסורתי מאוד זלזלתי בליבי באנשים שהצביעו למפגלת הכלום הזאת, מפלגה שאלמלא מאות אלפי יוצאי ברית המועצות שלא מבינים מילה בעברית היו מצביעים לה בעיוורון - כנראה לא הייתה את עוברת את אחוז החסימה הביזיוני שהיא עצמה יזמה.
לכן, מאוד הופתעתי מהתקופה הקצרה בה ליברמן אחראי על אוצר המדינה. כמו רבים אחרים, הופתעתי לטובה.
קודם כל, להבדיל מכל שרי האוצר האחרונים שבאו לפניו, הוא אשכרה מקשיב לאנשי מקצוע. לא תמיד זה טוב, כפי שאפרט בהמשך, אבל אני מעדיף מישהו שטועה תוך כדי הקשבה לאנשי מקצוע מאשר מישהו שטועה תוך כדי צפצוף על אנשי המקצוע. בדיוק כמו רופא, שיכול לרשום אנטיביוטיקה לא נכונה למרות שהוא הלך לפי הפרוטוקול, ואז מן הסתם אשמתו פחותה לעומת רופא שנתן אנטיביוטיקה בניגוד להתוויה.
אני אמנה את הרפורמות שהוא העביר או מתכנן להעביר נכון לעכשיו, ואכתוב את דעתי עליהן.
בבקשה, אל תתייחסו לליברמן האיש בתגובות. הוא נוכל, עבריין, חסר אידאולוגיה, הכל נכון. עכשיו אני מדבר על פעולותיו בלבד.
*ביטול סבסוד מעונות היום לתינוקות שהוריהם לא עובדים או לומדים במוסד להשכלה גבוהה/הכשרה מקצועית.
החלטה חשובה מאין כמוה, שכבר לפני שנים הומלצה על ידי כלכלנים בארץ ובעולם. מדינה לא יכולה לסבסד אורח חיים של עשרות אלפי אנשים שבוחרים לא להתפרנס, מתישהו הקופה תתרוקן ואז הם יהיו הראשונים להיפגע.
לזה צריך להוסיף את העובדה שכל הרעיון של סבסוד מעונות יום היה בשביל להוציא נשים לעבודה מתוך הנחה ברורה שהגבר גם כן עובד, ורק לפני כמה שנים שס ויהדות התורה הכניסו גם ילדי אברכים בהסכמים קואליציוניים, בניגוד גמור למהות החוק.
*ביטול הנפקת אגח מיועדות לפנסיה - המדינה לא צריכה לסבסד את הפנסיות שלנו, מה גם שבמרבית השנים הסבדוד הזה דווקא מביא לנו תשואות נמוכות יותר מהשוק, ואז אנחנו משלמים פעמיים: פעם במיסים ופעם בפנסיה נמוכה.
*מס על חד פעמי ושתייה מתוקה: זוועת עולם.
לחד פעמי יצא שם רע שלא באשמתו, הנזק שלו לסביבה כל כך לא מהותי ובוודאי לא משתווה למס העצום שהולכים להטיל עליו. שתייה מתוקה צריכה להיות ממוסית רק אחרי שנמסה רביצה על הספה במקום הליכה, וכמובן פירות טריים שמכילים לא פחות סוכר מבכוס משקה ממותק. מדינה לא צריכה למסות אותי בשביל לחנך אותי, אני ילד גדול ויכול לקבל החלטות על עצמי.
*ביטול המכסים על יבוא פירות וירקות - ברוכים הבאים למדינה חופשית. כאן תוכלו לקנות אננס בלי לפשוט את הרגל, ואם מחירי העגבניה יזנקו כי השנה הייתה קרה/חמה/גשומה/יבשה מדי (כל שנה תירוץ אחר), עדיין נוכל לאכול סלט מבלי לוותר על עוד חתיכת מלפפון (אגב לעזור לאזרחים להיות בריאים...).
*ביטול הקצבת הביצים והתכנון הריכוזי בתחום - 30 שנה אחרי נפילת ברית המועצות, גם אנחנו סוף סוף נזכה לחיות במדינה דמוקרטית, וכל אחד יוכל להתפרנס כמה שירצה מבלי שהממשלה תתערב.
*ביטול החלת הביזיוני של כחלון וכץ - אפילו אחרי שכץ הגדיר יעד שבו ייפסק החלת, היעד הגיע והוא מסמס את זה. למי אכפת מקופת האוצר כשיש בחירות באופק, ואזרחים שהתרגלו לקבל כסף בחינם לא יצביעו לך אם תיקח אותו מהם. בטח לא לשרי הליכוד. ליברמן הפגין אומץ, יושרה ומקצועיות כאשר ביטל את החלת והשאיר אותו רק בענפים ספציפיים שלא חזרו לעבוד.
*מס על ביטוחים פרטיים ורפואה פרטית - כן, כי מה שחסר לרפואה הציבורית זה שכל מעמד הביניים ייפול עליה, ויעמיס עוד על המערכת העמוסה הזאת. צעד אווילי, שממסה אנשים על הרצון להיות בריאים.
*הגבלת השימוש במזומן לעסקאות עד 6,000 ש''ח - צעד בכיוון מעולה, חבל שההגבלה לא חדה יותר. הכסף השחור במדינה עולה לנו אלפי שקלים לכל משפחה, אם זה במיסים גבוהים שאנחנו משלמים ואם זה בשירותים נמוכים שאנחנו מקבלים.
בסך הכל הטוב עולה על הרע, ואני מקווה שהוא ימשיך בכיוון הזה.
מסכימים?
כועסים?
מצאתם רפורמה ששכחתי?
מוזמנים להגיב!
שכוייח וכל טוב וכו'