מעניין אותי, זה סבבה כאילו מבחינת הבנים?
כמובן שאם אני אצא עם מישהו שלובש שורש ביום יום באופן קבוע יאלץ להיפרד מהם .. בטח אם זה עם גרביים ה' ישמור .
אבל מה אתם אומרים?
היא כופה עליו ללבוש מה שהיא רוצה. לא אכפת לה מהרצון שלו. והיא יורדת עליו שהוא לא מבין.
התנהגות כזאת נראית מאוד רע. לא אמורים להתנהג ככה כלפי אף אדם, ובטח לא כלפי בן הזוג.
זו צורת התנהגות מאוד הרסנית בזוגיות. ואם היא תמשיך להתנהג ככה כלפיו, זה עלול לאט לאט להרוס להם את הקשר הזוגי ולכבות את האהבה בניהם.
זה לא אומר שלא אכפת להם בכלל איך הם יראו אבל זה פחות משנה ובזה בנים בדרך כלל יוכלו להתגמש יותר בקלות.
כמובן שאין כזה דבר דרישות.. יש צורך ואם אפשר לענות על הצורך הזה למה לא.
כל הבקשות והצרכים - כדאי שהם יהיו בטקט
נניח יש לי חבר שמבסוט מהעניין שהבחורה קונה או ממליצה לו מה ללבוש...
הוא מרגיש שהוא עצמו לא יודע לקנות בגדים יפים.
אני לדוגמא קונה לבד ולא רוצה שיתחילו להיכנס לי בעניין הזה,
אני כן אהיה מוכן להמלצה או ללבוש משהו שיפה בעיניה - כל עוד זה בסגנון שאני מתחבר אליו
להגיד לי ללבוש משהו שאני לא אוהב? זה כבר יעבור את הגבול
אבל בשני המקרים זה במסגרת הסגנון שאנחנו מוכנים ללבוש...
אם יש אחרים שמוכנים שממש ישנו אותם, שיהיו בריאים.
שואל בכנות.
את באה לומר שבצניעות יותר לגיטימי להתערב כי יותר לגיטימי שיפריע לבן הזוג?
את בעצם טוענת שלמרות שהיה לך פיצוץ על הרקע הזה, את עדיין סבורה שזה לגיטימי.
מיעוט שבמיעוט..
אישה הרבה הרבה יותר מחוברת רגשית ללבוש ולנראות החיצונית שלה ומאשר איש. לכן ההתערבות פה היא פחות שייכת.
בכללי תמיד צריך רגישות ביחס לרצונות סותרים אבל יש הבדל ממש ניכר ביחס ללבוש בין נשים גברים.
יש פה מטען רגשי עצום שלגברים כמעט ואין אותו ולכן הם אפילו לא מכירים אותו. ככה לפחות זה מרגיש לי.

שנכנסו לקשר כשהיא לבושה בצניעות, ובהמשך היא "התרופפה"?
במידה ומישהו חושב שזה 'מקח טעות' - תפאדל.
במידה ומישהו לא אכפת מזה - גם.
כל אחד פועל על פי עולם ערכים שלו. אין יותר מדי מה להגיד על זה.
אתה שואל מה העולם הערכי הספציפי הראוי?
זה ממש אישי.
אני שואל מבחינת הלגיטימיות להעיר, בהמשך למה שהיא כתבה בסוף התגובה שלה
את זה נשאיר לר"מ בישיבה תיכונית חחח
בזוגיות יש דיבור, שיח, הקשבה. הערות, דרישות- זה מחוץ למשחק.
לגבי מה שאתה אומר - זאת הערה חשוב מאוד מאוד.
האישה צריכה לקבל את הכאב הזה של הבעל שלה שיכול לעלות מזה ולהבין את הקושי, כמו כל קושי שדורש הבנה.
אבל בסופו של דבר הוא צריך להחליט את היחס שלו לאשתו ולחיות עם זה בלב שלם.
הנושא הוא עצם הענין.
"האישה צריכה לקבל את הכאב הזה של הבעל שלה שיכול לעלות מזה ולהבין את הקושי, כמו כל קושי שדורש הבנה.
אבל בסופו של דבר הוא צריך להחליט את היחס שלו לאשתו ולחיות עם זה בלב שלם."
זה לא היה מתוכנן להישמע כמו מחנכת זועמת באולפנה
ובשונה ממה שהסביר @advfb. כאן אפילו ההסבר הזה לא רלוונטי - כי את טוענת שגם שאת תעירי לו על צניעות נראה לך לא לגיטימי.
למה?
השאלה שלי היא למה את מרגישה שאפשרי מצידך להעיר לו על שורש, אבל לא אפשרי מצידך להעיר לו על צניעות.
שמפריע לאישה שבעלה (כנ"ל ההפך) לא מתלבש צנוע וזה "לא מכובד להסתובב איתם ביומיום ולא נעים לה להסתובב ככה ליד בעלה, ובמקרה כזה לדעתי זכותה לבקש ממנו ולהסב את תשומת ליבו, כמובן בגדר בקשה ולא דרישה."?
וכנל בדיוק ההפך?
הם זוג. דבר בסיסי וקריטי מאוד במערכות יחסים זה להיות כנים ולדבר ברגישות ובהתחשבות.
זה כזה מופרך לתת ביקורת בין בני זוג כל עוד היא מאוד מכבדת וכו' וכו' וכו'?
כן. גם בענייני צניעות.
ככה נראה לי לפחות..
לבין להעיר על שורש
אני לא מסכים עם זה..
נראלי..
את אמרת שזה בסדר להעיר על שורש בגלל ש
ציטוט ממה שאת כתבת:
לא מכובד להסתובב איתם ביומיום ולא נעים לה להסתובב ככה ליד בעלה, ובמקרה כזה לדעתי זכותה לבקש ממנו ולהסב את תשומת ליבו, כמובן בגדר בקשה ולא דרישה.
האם המשפט הזה לא נכון על בגד שהוא לא צנוע?
אם היית כותבת אולי שיש הבדל בין גברים לנשים, כמו שראיתי תגובה איפושהו פה בשרשור שאמרה שיש הבדל ובנות הרבה יותר קשורות לבגדים ולנראות החיצונית ולכן יהיה הבדל בין גברים לנשים
אבל לא שיהיה הבדל בין להעיר על שורש לבין להעיר על צניעותת בגלל הסיבה שכתבת..
אם אשתי הייתה מתלבשת לא צנוע
אני הייתי מתבייש בזה מאוד וקובר את הראש ברצפה מרוב בושה
אם בעיני שלי הבעל ממש ממש יכאב לי אם אשתי תלך בלא גרביים
ברצינות
וזה דבר שהוא מאוד מאוד בנפשי וחשוב לי.
(אגב, אמיתי. זה באמת משהו שממש חשוב לי)
זה באמת נראלך שונה מלעיר על שורש?? באמת?
אבל זאת לא הנקודה.
הנקודה היא שאם קרה משהו או לאיודע מה
זה ממש לא מופרך בעיני שבן זוג יוכל להעיר לה
או שבת זוג תוכל להעיר לו
על הצורה שהוא/היא מתלבשים.
בין אם זה משהו של כבוד, קל וחומר בן בנו של קל וחומר כשזה כבוד מול בורא עולם שזה צניעות.
אם על סוג נעליים אפשרי להעיר - ודאי שגם על צניעות
שניהם באימה ויראת כבוד ומתוך כבוד הדדי וכו' כמובן
אין חולק
ואת צודקת
אבל.. זה באמת לא ייתכן שזה מפריע לו?
אם זה היה מפריע לו, לא היית רוצה שתדברו על זה?
אתם בני זוג, אתם מדברים ועושים את הדברים הכי רגישים שיש!!
מדברים על החיים ועתיד ועל הבאסה ועל הכל הכל הכל
נראלי שאם זה דבר שמפריע, הבעל בהחלט יכול להעיר מתוך רגישות ויראת כבוד לאשתו. כן.
אם היא נתנה סטירה לילד אולי זה איכשהו קשור להעיר.
אבל אם היא עשתה משהו שקשור אליה באופן אישי על פי סולם הערכים שלה - אפשר לדבר על זה, אפשר לחשוב על זה, אפשר לפתוח את זה...
מה שאני בא לומר - הדיבור על הוא הדדי!!! לכל הפחות. היא לא חייבת לו כלום כלום כלום.
והיא בעייתית
ולכן מתוקף סמכותי אני מעיר לה.
לא.
הכל הדדי בודאי
הערה לא חייב להתפרש כמשהו שלילי
אלא כביקורת לעתיד במטרה להשתפר.
השיפור פה הוא גם הדדי.
לא רואה בעיה במילה הזאת כי אני התייחסתי להערה כאל משהו חיובי וטוב
אני מבין למה אתם מתכוונים
ומקבל כמובן
פשוט לא התייחסתי למילה הזאת כמו שאתם פירשתם.
ואתם צודקים.
המטרה של בני זוג היא לא לבקר אחד את השני.
שכל אחד יבקר את עצמו בצורה פרטית.
וגם דברים שקשורים לקשר נאמרים לא נאמרים בתור ביקורת אלא 'הארה'/המלצה/שימת לב
ביקורת בהכרח אומרת "את לא מתנהגת כמו שמצופה ממך, אני יגיד לך איך את כן צריכה להתנהג" וזה ממש לא שייך בדיבור זוגי. שהוא הדדי לגמרי.
תקרא לזה איך שאתה רוצה
המטרה שלנו בחיים זה להתקדם
וזה גם מחשבון עצמי, אבל יש דברים שלאחרים יותר קל לראות
ואם אשתי - שהיא הבנאדם שאני הכי פתוח איתו תעיר לי ותעביר ביקורת אני אגיד לה תודה.
אתה רוצה לחפש מילה אחרת? סבבה. בדיוק לזה התכוונתי.
זה מה שאמרתי.
תקרא לזה שימת לב. אחלה. לזה בדיוק התכוונתי.
אתה חושב שהיא מחוייבת להשתנות בגלל הערה/ביקורת שלך?
ואתה חושב שאני מחוייב להשתנות בגלל הערה ביקורה שלה?
יש רצון להשתפר ולהתקדם
וזה אמור לשמח אותי שמישהי כמו אשתי, שאנחנו מדברים על הכל, תעיר לי על משהו שאני צריך להתקדם בו.
שינוי בא מפנים ולא מבחוץ
אם יש צורך למישהו להתגמש לטובת מערכת היחסים הזוגית זה צריך לבוא נטו מרצונו הטוב והחופשי!
נו באמת
זה באמת נראה שאתה כבר ממש מחפש אותי..
לא כתבתי חובה, וכשהסברתי את עצמי - הסברתי שממש אין הכוונה לחייב.
מה עוד אני יכול להגיד כדי שיהיה ברור שאני ללא מחייב אף אחד 
כשאתה מעיר למישהו אתה גורם לו לקלוט מה קורה, כי הוא לא שם לב לזה
הוא יחשוב יתבונן והרבה פעמים ירצה להשתפר
כן
הסבת את תשומת ליבו לזה.
אני לא מבין למה ככ קשה לקבל את זה..
לא אמרתי פה איזה דברים מחודשים, לא אמרתי פה שאני רודן ושליט.
אמרתי סהכ שבני זוג יכולים להעיר מתוך יראת כבוד ורגישות אחד לשני במטרה להשתפר ולהתקדם בחיים ואני לא היחיד בשרשור שאמר את זה
לאיודע
אני כמובן לא מעז לשפוט חלילה. באמת.
אבל
אם זה מאוד בשאיפה שלהם.. אז משתדלים קצת כמה שכל אחד מסוגל.
בסוף אני קצת מסכים
טוב לא יודע.
כתבתי את דעתי האישית
ואני ברור לי שהייתי שמח שאשתי תעיר אותי, ותעיר לי
כל עוד אני יודע שזה בא מאהבה ומרצון להתקדם ולהתשפר
בנאדם שלא קם לתפילה הוא מודע לכך.
במידה והוא ירצה עזרה - מבורך.
במידה והוא יחשוב שעזרה לא עוזרת לו והוא יכול בעצמו - גם מבורך.
בכל אופן - הוא ילד גדול, הוא יכול להחליט לבד מה הוא עושה עם זה.
כאילו שאני חולק עליך
אני מסכים עם כל מה שכתבת
בשביל מה אני כותב ומסביר את עצמי..? 
ברצינות..
נראלי שמיציתי את הדיון..
והתקדמות אישית, כשמה כן היא - אישית.
לפני שנכנסים למרחב אינטימי של בנאדם צריך לשאול אותו בכלל אם אפשר וגם אז לעשות זאת ברגישות ולפי מה שקראתי מדבריך אתה חושב שזה מובן מאליו להתערב בהתקדמות אישית. זה ממש לא מובן מאליו.
ונשואים עושים מלא דברים אינטימים
והם שותפים לחיים בכל דבר
ומתייעצים על כל דבר
וגם מדברים על כל דבר.
לא הכל הכל הכל משותף בין השתיים.
יש עדיין מרחק מסויים שכדאי לשמור כדי שלכל אחד יהיה את החופש המינימלי שלו.
שואלים אם אפשר להכנס.
זה קריטי...
לא אמרתי שאתה מתנגד לכך אבל נראה לי שחשוב להוסיף את זה.
רק הדוגמא שהבאת..
גרביים זה עניין אחר
כמו שאת (או יעל מהדרום) הסברתם בהודעות הקודמות.
מבררים לפני החתונה מהם האידיאלים אחד של השני
ולפי זה מתקדמים
אז הדוגמא שכתבת - את צודקת. כי מי אמר שזה אידיאל של שנינו.
אבל אם זה אידיאל של שנינו,
אז בהחלט שייך להגיד על מנת להשתפר ולהתקדם בדבר הזה
ולכן לבוא לסתם אחד ולחשוב שזה אידיאל שלה לשים גרביים -צודקת.
אבל הרעיון הכללי של להעיר לבן הזוג במטרה להתקדם ולהשתפר עדיין קיים
אבל נניח מדובר במקרה שעם הזמן הצניעות פחתה
תקופה קשה, הידרדרות, לאיודע מה
זה לא משנה הדוגמא
הנקודה היא שבעיני לפחות
שבני זוג, שהם גם החברים הכי טובים ואמורים להיות כנים ופתוחים
ומנגד גם אמורים להיות רגישים מבינים ומכילים
לא יוכלו להעיר ולבקש בנימוס אדיר לשנות קצת את הלבוש.
בין אם זה משהו של מסנדלים לגרביים, וקל וחומר בן בנו של קל וחומר אם זה בענייני צניעות.
זה הכל.
ואגב, לי מאוד חשוב שאראה מכובד, לפחות אחרי שאתחתן.

עברי אנכיבן תורה צריך להתלבש מכובד
ככה לפחות אני מחזיק
ואם זה היה מקובל בציבור שלנו, גם הייתי הולך עם כובע וחליפה.
כן. אבל בסוף בני זוג יכולים להרשות לעצמם לבקש טיפה להשתנות בשביל שהצד השני ירגיש נעים יותר
אבל נראלי שבערך מהאירוסין-חתונה אולי קצת לפני
זה עתיד להשתנות
לאיודע
זה תלוי גם בה.
מי שהיא לא תהיה 
בגלל שזה זר ומוזר במחוזותנו
ואין לי עניין בזה.
ואני חושב גם שזה קצת גאווה ללכת ככה במקום שרק הרבנים הגדולים הולכים ככה.
אבל בהחלט חולצה מכופתרת ארוכה. בפנים כמובן. נעליים סגורות
יעל מהדרוםואל תדאגי
עקבים זה גם נראה סיוט 
מי יבקש מאשתו לסבול ככ?!?! 

נראלי הוא התכוון שפשוט אחרי
נניח
אחרי 3 שנות נישואין היא הכירה חברה שלאט לאט דרדרה אותה
ובתוך עוד שנה החצאיות התקצרו..
סתם לדגומא
עברי אנכיהגיוני שיש לה רגשות, הגיוני שיש לה עמדה נפשית מסויימת ביחס ללבוש שלה שהיא לא יכולה לשנות ביום יומיים, הגיוני שהיא לא תרצה מישהו שיגיד לה מה לעשות ומה לא, הגיוני שאם הוא לא שם לב לאורך ההיכרות איתה ורק אחרי החתונה הוא נזכר שזאת בעיה שלו
מה תגיד על זה?
שאשה מרגישה לא מכובדת כשבעלה עם שורש זה לגיטימי, ולכן זכותה לבקש ממנו להחליף. אבל כשאיש מרגיש לא מכובד שאשתו מסתובבת לא צנוע זה לא לגיטימי אסור לו לבקש ממנה מאומה בענין?
לא הבנתי את החילוק, ניסיתי.
אבל מה שקל"ת התכוונה שכאשר צניעות נחשב כעניין דתי גרידא מצד זה בלבד אתה פונה אליה. ואז יש הבדל.
למה אדם יאמר על כך לאשתו ולא לשכנה מהקומה למטה? זה אכפתיות בגלל הקשר הזוגי, זה מפריע לו, זה לא נח לו.
"כבוד" זה לא במובן המצומצם של "מה יגידו השכנים". זה החויה עצמה.
עם עולם הערכים שהוא מאמין בו, זה ממש ממש מובן. אבל..
הוא צריך להיות רגיש כלפי עולם הערכים שלה גם אם הוא לא מאמין בו.
רצונו של האדם הוא כבודו.
עולם ערכים הוא מייצג רצון יותר 'פנימי' מאשר טעם בסגנון לבוש. לכן הרגישות כלפי עניין ערכי ראויה להית יותר גדולה.
אגב,, מוסיף על דבריך - צריך לכאוב על כל העוונות של עמ"י ... (יודע שאתה לא סותר)
שאכן כבר הועלתה כאן, אולי אפילו על ידך. ויש בה אכן הגיון.
אבל זו לא הנקודה שהיא טענה.
לא ממש הבנתי את ההקשר, אבל נכון...
שאלת - "שאשה מרגישה לא מכובדת כשבעלה עם שורש זה לגיטימי, ולכן זכותה לבקש ממנו להחליף. אבל כשאיש מרגיש לא מכובד שאשתו מסתובבת לא צנוע זה לא לגיטימי אסור לו לבקש ממנה מאומה בענין?"
ה'לא מכובד' פה וה'לא מכובד' שם יושב על שני סוגים שונים של כבוד.
לא ללבוש סנדלי שורש זה כבוד ביחס לנראות החיצונית
להתלבש על פי גדרי ההלכה זה ביחס לכבוד להלכה
כבוד לנראות חיצונית בלבד (בלי הקשר דתי) זה רצון פחות 'פנימי' (העדפת נוחות מאשר לבוש שנראה יותר מתאים) מאשר הרצון לקיים או לא את גדרי ההלכה. הנושא הזה הוא יותר רגיש.
ככה עשיתי אוקימתא בדבריה.
לא רואה את זה בדבריה. בכלל.
לעצם הענין, אגב, לאחר הרהור חוזר ונשנה אני מתקשה לקבל זאת כנימוק (בוודאי באופן קטגורי וחותך) לחילוק.
צריך לזכור שכמו שאצל הצד שממנו מבקשים (אני בכוונה נמנע מהשימוש בלשון נקבה, אם כי זה הנפק"מ בד"כ) זה רגיש, כך גם אצל הצד המבקש (טוב, תלוי בסולם ערכיו...).
ואולי אפילו יותר אצל הצד המבקש - במקרים שאצל הצד השני זה יותר מתוך חוסר אכפתיות מסויים להלכה ופחות מחמת עימות רגשי עמוק.
יתירה מכך: לפעמים גם בענייני "מכובדות" גרידא - קורה שהצד המתבקש פחות אוהב את הסגנון שמבקשים ממנו ללכת בו (ולא רק מטעמי חוסר השקעה וכדו') אלא שלמרות זאת - אם הסטייל שהוא הולך בו מאוד מאוד מפריע לשני - זה כבר עילה לבקשה לשקול בכל זאת... במקרה כזה הקושי הרגשי אמור להיות שוה פחות או יותר לקושי בצניעות, מלבד במקום שהקושי בצניעות יושב על טראומה מהערות בגיל ההתבגרות וכו'.
למעשה, גיוון שכאמור - הקושי הוא גם לכיוון ההפוך, אני רק חושב שהחילוק הזה מייצד צורך בהקפדה עוד-יותר יתירה על עדינות רבה בעיסוק בו, אבל לא על לשלול לגיטימיות של זה.
היתה לי עוד מחשבה בעניין אבל שכחתי אותה... 🤦♂️
בוודאי שמדובר בדברים כאלה
גם אם זאת לא הדרגה הכי גבוהה
"אמר להם: יהי רצון שתהא מורא שמים עליכם כמורא בשר ודם, אמרו לו תלמידיו עד כאן?! - אמר להם - ולואי! תדעו כשאדם עובר עבירה אומר שלא יראני אדם" (ברכות כח, ב)
מתאימה יותר לאומות העולם.. לא לנו.
גם המובן הזה של יראת שמים, כמו גם הביטוי 'בתי יראתם' (רק כלפי ה' במקום האלילים שלהם)
מי שמסתכל ככה על אלוקים גם מצמצם אותו וגם במידה מסוימת זאת הגשמת האלוקות
ולא הבנתי איך הבנת את פשט הדברים הנ"ל
או בכל אופן עבודת ה' שכל עניינה הוא עשיית מטלות.
כי ככה תפסו שפינוזה, כמה מראשי תנועת ההשכלה ועוד.. אנשים שהיו רחוקים מתפיסת היהדות כרחוק מזרח ממערב (גם אם היו אנשים מלומדים)
אלא במובן שחשוב לקיים את מה שא-להים מצווה.
זה לא היסק שאני מסיק, ש'אם זה לא צנוע "סימן" שזה לא מכובד'.
אני מתייחס לעצם כך שזה הוגדר על ידי התורה כ"לא צנוע". וממילא זה "לא מכובד".
היה מכובד לך להסתובב עם בעל מחלל שבת? זו הנקודה.
ומעבר לכך, כפי שכתבתי בהמשך: למה רק "לא מכובד" מהווה תירוץ, ואילו כל מורת רוח וצער אחר לא. הצער שיהיה לי אם אשתי תלך לא צנוע יהיה כנראה גדול בהרבה מהצער שיהיה לה אם אלך בסנדלים עם גרביים (והפוך, כמובן.)
ואת חוזרת שוב על הנושא של "פוסקים שונים". הבעיה שיש יותר מידי "לא צנוע" שהם "לא צנוע" לפי כל הפוסקים. ועוד יותר מכך דברים שהם לא צנועים לפי "רוב מוחלט" של הפוסקים, כשאין שום הצדקה לבחור פתאום ללכת בדיוק בנושא זה בדיוק לפי הפוסק המקל.
א. מה שאת מתארת כאן זה מה שהתכוונתי אליו בהמשך, שעל ההמשך ענית בסעיף ב'. מכל מקום אני טוען שכמובן יש בכך גם חוסר מכובדות, מעבר לבעייתיות מצד עולם הערכים "שלי".
ב. לא הבנתי, אם היא לא פקטור, אז למה "לא מכובד" הוא כן פקטור? דבר שלא מכובד בעינייך אצל בעלך - לגיטימי לבקש ממנו לשנות. ואילו דבר שמצער את בעלך - לא לגיטימי שיבקש ממך? איזה מן הגיון זה?
(בנוגע לא' וב' יחד: אין מקום להכניס כאן את הנושא של "הוא ידע מראש". כי גם בלבוש את "יודעת מראש", ולחילופין: גם בענייני רוחניות יכולה לחול "הידרדרות"ש לא היתה כשהוחלט להינשא)
ג. שום בעיה, אבל את חוזרת שוב ושוב על זה שיש הרבה דעות, פשוט הגבתי לך על זה.
א. אשמח אם תעזרי לי להבין מהי בדיוק נקודת המחלוקת: את חושבת שזה כן מכובד לאשה שבעלה מחלל שבת?
ב. את לא אומרת מה ההגיון אלא קובעת עובדה וחוזרת עליה שוב ושוב. טרם הסברת למה זכותו של בנזוג להתערב בטעמו האישי של בנזוג ואין זכותו להתערב בצניעות.
ג. וכמו שזכותך לומר לו את דעתך על סנדלי שורש, זכותו לומר לך את דעתו לגבי לבוש לא צנוע. לפחות כל עוד לא נתת חילוק הגיוני.
ד. דבר ראשון - זה לא נכון עובדתית. יש תמימות דעים שלא מכובד ללכת עם סנדלי שורש? את חיה בבועה.. ודבר שני - תמימות דעים לא משנה כלום ביחס ללגיטימיות להתערב. נניח ויש תמימות דעים לגבי סנדלי שורש, אצל מי בדיוק הבעל עובד שהוא צריך לקבל את התכתיבים של "תמימי הדעים"??
א. את אומרת מה הוא "עוד", אבל מתחמקת מלענות למה שאני שואל. פשוט תסבירי אם יהיה לך בנח להופיע לצד בעל מחלל שבת. תרגישי נעים? מכובד? כן או לא?
ב. 🤷♂️ אבל את לא מנמקת ריבונו של פתח תקוה! את מביעה דעה כאקסיומה. בואי, זה לא רציני. אי אפשר לצפות מאף אחד, כולל לא מבן הזוג, שיתנהל לפי גחמות וקריזות חסרות היגיון וביסוס.
ד. תלוי מתי ולמי. עובדה שיותר מידי אנשים הולכים עם זה בסבבה שלהם לגמרי. הרבה הרבה יותר מבוסס לבקש מאדם ללכת צנוע, מאשר לבקש ממנו לא ללכת עם שורש
א. ללכת עם סנדלי שורש זה לא מכובד ולחלל שבת זה כן מכובד? טוב מה אני אגיד, זו כנראה באמת שאלה של עולם ערכים..
ב. את חוזרת שוב על הסיסמא של "אם לא מתאים לך אל תתחתן" ומתעלמת ממה שהוזכר כאן שוב ושוב, כולל על ידייך בעצמך, שדיונים כאלו רלוונטיים כשאחד מבני הזוג משתנה לפתע.
נוסף על זאת, מובן מאליו שלא באתי לדון כאן על הזוגיות שלך עם בעלך, היא לא מעסיקה אותי. אלא על דעתך בנוגע ל"מה אידיאלי ולגיטימי"
ג. אמרת כנ"ל, ועניתי לשניהם ב-ב'. אגב, לא השבת מאום למה שכתבתי מלבד לומר "גם בעלי חושב כך". שיהיה לשניכם לבריאות, אבל עדיין לא הצגת טיעון אחד הגיוני לצדקת עמדתכם, אם לכם זה טוב בזוגיות - הרבה נחת, תעשו כל מה שטוב לכם, כולל אם זה לרקוד סטפס ביום רביעי בשעה שש ושלוש דקות. אבל כשאת מציגה עמדה בתור עמדה עקרונית ולא "ככה טוב לנו אישית", את צריכה לנמק אותה.
ד. כנראה זה שוב מה שכתבתי בסוף סעיף א', מה אגיד..
א. כבוד בסיסי הוא אכן דבר שקשור גם בגויים. כבוד נעלה יותר הוא כבוד שקשור בישראל ואכן אלו תחושות שונות ודברים שונים. לא הייתי משווה. יש הבדל בין כבוד של דרך ארץ לכבוד לתורה ומצוותיה.
אתה צודק, ולכן עולם ערכיהם של ישראל שונה מעולם ערכיהם של אומה"ע.
אתה מסביר את דבריי כדי להסביר למה אני מגזים?
זה לא הולך
א. לא הבנתי איך זה משנה את מה שכתבתי
ב.-ג. א אחד לא התלהם, אני פשוט מנסה נואשות להוציא ממך בדל של היגיון בקביעה השרירותית שקבעת.
ברור שאמרת שזו רק דעתך, לא ציפיתי שתכריזי שזו גם דעתי. אבל כשאת מביעה דעה איך "אמור להיות העולם" - את מתבקשת לנמקה כמו בנאדם. כי על סמך תחושות בטן ו"ככה נראה לי" אין שום סיבה שהעולם יתחשב בך.
אולי אני אחפש מישהי שלא תטיף לי על סנדלי שורש, גם רעיון, לא? או שזה אקסיומטי בעינייך שכל אשה בעולם רשאית להעיר לבעלה, ורק הבעל הוא זה שצריך להתחנן לרשות לפצות את פיו?
(אני רק אציין כאן, ובאותיות גדולות, שבעינייך, אולי אפילו באופן תת מודע, כשאת אומרת משהו לבעל זה "אגיד לו", אבל כשאני רוצה לומר משהו לאשה, זו כבר "הטפה". אימאללההה.
המסקנות ברורות כשמש, כמובן. כמדומני שאפילו מיותר להמשיך את הדיון היות וממילא המרצע יצא מן השק במלוא הודו והדרו. מנצנץ בשמש)
וכתבו דברי טעם שהתקבלו על דעתי.
את היחידה שבחרת בלחזור שוב ושוב על סיסמא בלי לטרוח להסביר אותה, (מצחיק שאת כותבת ש"התייאשת מלהסביר" בשעה שאפילו לא התחלת, רק טענת ש"זו דעתי" ושאין לך שום צורך להסביר. אז ממה בדיוק את "מתייאשת" עכשיו? מדבר שלא ראית לנכון לנסות בכלל?)
ולא שכחת לקנח בגישה המדהימה שלאשה מותר "להגיד" הכל לבעל, אבל לבעל אסור לדבר שהרי זו "הטפה".
אני באמת מקווה שאין כאן הרבה בנות עם כזו חשיבה מונפצת.
גישה בריאה לחלוטין. תיקון עולם ממש.
כי הן נימקו את עצמן, ואני ניסתי להוציא ממך הסבר לעמדתך, שהצגת בשונה מהן.
~התחמקות טובה מלקחת אחריות על פליטת הפה האומללה שלך. בסדר. יש אנשים שלא חזקים בלקחת אחריות. חברה טובה.
רק מה, אני שמח שהנחתום מעיד על עיסתו. אני ציטטתי אותך ואת קראת לזה "תת רמה". אין הוכחה מוחצת מכך.
השרשור הוא בן 220 הודעות, אני באמת אמור לעשות את העבודה הזו?
להתווכח זה משהו אחד ולחפש מחט בערימת שחת זה משהו אחר.
כי כל מי שקרא את השרשור ראה את זה, אני לא אשקר בצורה כל כך דבילית.
ואין לזה שום קשר להתחמקות שלך שהתחמקת מציטוט שלך.
לא ביקשו ממך ללכת לחפש תגובות בין 240 אחרות, אלא לטרוח להגיב על דברייך-את. בחרת להשתפן.
היו כאן לפחות שלוש תגובות שהגבתי להן במילים מסוג "דברי טעם" "מסתבר" וכדו'.
כנראה שכחת, כמו ששכחת את ההתחמקות שלך..
הבעיה היא שאת טרם נתת הבדל מהותי לגבי צניעות
(חוץ מסולם ערכים של מיעוט התחשבות בה, פשוט)
למרות שניהלתי איתך שיח ארוך פי שלוש מאשר איתו, בניסיון להבין מהו שורש טיעונך.
והעליתי חרס בידי.
זה חוסר מסוגלות בוגרת שלך לקחת אחריות על הגיגייך חסרי הפשר.
לבריאות.
רק אל תשכחי לפמפם שכשאשה אומרת משהו זה "להגיד" וכשהבעל אומר משהו זה "להטיף". בטח גם את זה הוא אמר אבל עצלנותי גרמה לי שלא קראתי, אה?
היחס בין המרחב האישי למרחב הזוגי.
זה ממש עדין
גם עצם הכניסה למרחב הזה צריכה בקשה..
שגם לבקשה קודמת בקשה
אבל שאר המצוות לא בהכרח..
כמו שקל"ת כתבה,
אדם שמחלל שבת עובר על רצון ה'. אבל זה לא קשור ישירות לכבוד
(בסוף הכל מן הסתם שייך במידה כזו או אחרת לכבוד.. אבל צניעות וכבוד זה לגמרי הולך ביחד. ולא בכדי)
שלהתערב בעניין ערכי (צניעות) זה שונה מאשר להתערב בעניין אסטתי.
עניין ערכי הוא יהיה יותר רגיש.
ענין ערכי הרבה יותר מפריע מעניין אסתטי, לרוב.
אני כן אשמח להתייעץ אתה, לשאול מה היא חושבת, האם זה יפה בעיניה (בטח אם יש לה טעם אסתטי טוב בבגדים). כמו שבאופן נורמלי בני זוג רוצים לשמוע את חוות הדעת אחד של השני. ומן הסתם היא גם תשאל אותי אם הבגד שהיא קנתה נראה יפה עליה או לא.
אך היא רק מייעצת, ובטח שלא תחליט לי מה ללבוש.
אם מישהי תנסה לשנות את הלבוש שלי, זה יראה מאוד מאוד לא טוב בעיני. זה ממש לא נעים שבת הזוג מנסה לשנות אותך, וזה עלול לגרום לרגשות לא קלים. אני לא אנסה לשנות אותה, וככה אני לא רוצה שהיא תנסה לשנות אותי.
גם אני אחרי שאתחתן ארצה להתלבש קצת יותר מכובד, בלי קשר למה שהבת זוג רוצה.
נשמע לי מאוד מוזר שיש נשים שלוקחות שליטה על ארון הבגדים של הבעל שלהן. אני לא ממש מכיר את התופעה שאת מתארת. זה נשמע לי הזוי מאוד.
אם אשתי תרצה לשנות את סגנון הלבוש שלי, אני פשוט אקנה לה בובה שתוכל להלביש אותה איך שהיא רוצה חח. אין לי כוח שתתחיל לשגע אותי על איך שאני מתלבש, שתעזוב אותי בשקט. האמת שזה גם מעליב לדעת שאני מתלבש מכוער בעיניה.
גם גבר שלא אכפת לו מה הוא לובש, נראה לי שלא יהיה לו כיף שהאישה שלו תהפוך לסטייליסטית שלו מבלי שהוא ביקש ורצה בזה.
מה זה בוס?!
לבוס באים בדרישות... לבן/בת זוג זה ממש לא שייך.
ודווקא לגבי הנידון דידן - נראה לי שהמון בנים פחות משנה להם.. ובת זוג שדורשת בצורה חצופה בנושא הזה זאת בעיה שורשית מעבר לעניין הזה ספציפי. כל הגישה שלה כלפי היחס לבן הזוג היא עקומה.
מהי התפיסה שעומדת מאחורי הדרישה הזאת?
זה כולה מראה חחח
לבוש חיצוני הוא לא שינוי גדול בעיני
כנראה שזה לא מסיבות אופנתיות מיוחדות...
לכן כנראה שלא אכפת לו כל כך מה שהוא לובש
ולכן, כנראה שהוא יהיה מוכן להתגמש בזה.
נשמע הגיוני?
חופשיה לנפשי
כרגע בתור בחור אני מקפיד
אבל מנסתם אחרי החתונה הדרישות שלי מעצמי בנראות החיצונית תהיינה שונות
אני בעה אתלבש מכובד יותר מהיום
אם אשתי תגיד לי תתלבש עוד יותר מכובד - אין לי שום בעיה.
אבל זה באמת נשמע לי מוזר לעשות מזה עניין
להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..
למרות שממש התכוונתי אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.
ואז
לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר
ואולי זה הולך לשם ?
גאולה כללית ופרטית
חג שמח
לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..
מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.
אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".
הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.
הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.
כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.
כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.
ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!
גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד
רק נותר לנו למשוך אותו
מבין?
ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.
לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,
מה דעתכם על זה?
אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..
כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.
קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.
אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.
העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.
ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות
אולי זה יותר הצורה.
מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?
ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.
באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.
לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.
ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..
אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.
ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.
ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.
אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.
אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק".
אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.
כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.
לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם.
השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.
"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."
יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.
מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).
אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.
יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.
אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.
זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.
אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.
אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.
כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?
הבנתי נכון ?
אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.
ישר כוח!
באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.
אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]
וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...
תודה על ההסבר על השוק.
נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.
זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..
שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.
נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות
שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .
אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר
אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים
מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר
אצלי אני לא מרגישה ככה
הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..
וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש
אני לא חושב,
אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.
בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.
על עצם ההצעה.
אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.
תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.
אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.
ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.
מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.
לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.
ככה מסתבר לי
מקווה שהפעם זה מובן חח
אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע,
אבל אם כן קיימים, אז זה בונוס נחמד מאוד.
אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.
אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח.
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.
לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס.
היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )
ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס.
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.
הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות) כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל.
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.
יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.
נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
ימי חנוכה שמחים לכולם.
כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג
אופס ימי החנוכה😂
ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים,
כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב
"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.
חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.
האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?
הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?
יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.
אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.
הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.
בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.
יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.
הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.
נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.
לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.
לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.
עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.
השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."
התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.
😂😂😂
מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.
תודה!
מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..
והרהרתי בשאלה האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!
כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.
לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!!
-דעתי-.
המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.
ניקח את שוק הרכב.
אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,
אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.
עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.
אבל קודם הבסיס.
ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.
במה הוא עובד ?
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ?
כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)
בהצלחה.
אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"
חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥
שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי
אני מעוניין לחזור לדייטים
מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?
אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?
תודה לכולם תזכו למצוות
נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.
מה זה אומר ראש פתוח?
האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?
האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?
האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?
האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?
מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?
האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?
או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?
כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות
המון בהצלחה
יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.
אבל מעבר לזה,
הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,
אבל לא רק.
להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,
ככל שיש לך כח להתמודד..
אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.
נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל.
זה היה נראה כמו מופע קסמים.
ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.
אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".
שבת שלום
מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים, לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.
"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?
ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.
שקראתי את זה
בפורום הטרור הזה
עדיין לא.
טוב מן הסתם היא עסוקה,
בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.
מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה.
בטח מחר.
משום מה גם מחר היא לא החזירה.
'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',
אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.
'האמת שלא..'.
התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני.
אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו.
אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.
אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.
אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.
כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.
תשובות. תשובות. תשובות.
"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.
אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."
מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.
הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..
לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.
עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון.
אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.
מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?
מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.
וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.
ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.
ולא לתת להצעה להתמרח ככה
חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.
ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.
ברשותך, פונה לצד השני:
דרך ארץ בסיסית...
גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.
''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.
''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.
לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.
התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.
ולך שמחכה -
תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.
הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.
ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.
אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..
[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]
אני רוצה להגיד שבאופן אישי -
לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.
מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.
אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.
ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.