שבוע טוב ניקים יקריםוהוא ישמיענו
רציתי להעלות איזשהו נושא לדיון,
זה כנראה לא הנושא הכי מתאים לפורום לנ"ו, אבל כבחור רווק (בינתיים) הוא בהחלט גורם לי למחשבות מידי פעם.
השבת התפרסם בגילוי דעת מאמר בנושא האפליה ש(לטענת המרואיינים במאמר) מובנית במערכת נגד אבות גרושים.
הנה קישור לגילוי דעת של השבת (המאמר בעמ' 20)-
גילוי דעת

לפעמים המחשבות על הנושא הזה בכלל, שכגבר ח"ו אם קורה משהו כזה, זה יכול לגמרי להרוס לך את החיים - פשוט מוציאות את החשק לגמרי לחשוב על קשר זוגי
ברור שקשר זוגי זה מעל הכל ודבר קדוש וכו', אז ברור שבכל מקרה נתחתן..

אבל בכל אויפן.. בנים, זה גורם לכם למחשבות בענין לפעמים?
מה התובנות שלכם לגבי זה? מפחיד אתכם? לא מפחיד?
(במיוחד לאור העובדה שאחוזי הגירושין בכלל ובציבור שלנו בפרט, לא בדיוק יורדים..)

גם ניקיות כמובן יכולות לתת את הזווית שלהן
(רק אדגיש.. ברור שאנחנו הגברים מתחייבים בכתובה לפרנס.. אך זה לא הנושא)

תודה רבה.
מתנצל אם הנושא לא אופטימי ולא בדיוק קשור 100% לכאן.
נושא חשוב גם אם לא אופטימיהיא יושבה בחלון
בשביל זה ממליצה לעשות הסכם קדם נישואין או הסכמאהבה של צוהר... פותר הרבה בעיות
בתור גרושה
לוקח מהנושא הזה נקודה משמעותיתadvfb

מה צריך לבדוק בקשר.

מה משפיע על חווית הקשר הארעי.

עד כמה נתונים חיצוניים משפיעים עד כמה נתונים פנימיים משפיעים.

אני חושב שיש מדדים שהם פנימיים ובאמת שמסתכלים על כל הנושא של בתים שמתפרקים זה ממש מעורר את הנקודה.

עוד נקודה שזה מעורר - תפילה. באמת מסתבר שזה עניין שאי אפשר בלעדיו (גם אחרי כל מה שלא נאמר על הנושא).

התלות בקב"ה היא בוחן חשוב. איך להתייחס אליה, איך להנכיח אותה בחיים.

אתה כל כך צודק.. לגמרי!. בשתי הנקודות שהעליתוהוא ישמיענו
גם אני קראתי את זה0x1694

ולרגע גם עלתה לי המחשבה שתיארת...

אבל

אלה מקרים שלא קורים לכולם, כתבות כאלה זה בדר"כ על משהו שלא קורה לכל זוג שני/שלישי

דבר שני, באמת זו נקודה שחשוב לבדוק קודם, מידות בסיסיות שיש לבחורה שלא תתנהג ככה כלפי בן אדם שהיה בעלה ובטח שלא כלפי ילדים

כן.. אבל אין ביטחון שבוודאות זה לא יקרהוהוא ישמיענו
זה עלול לקרות. האחוזים של הגירושין לא כאלה נמוכים לצערנו. שזה לכשעצמו - עלול להרוס את החיים שלך כגבר.
ומספיק הימור אחד לא נכון, כדי שלא יהיה ספק בכך

סליחה שאני מפחיד. הנושא הזה מפחיד אותי כל פעם שאני קורא עליו
לכן אתה מברר מראש על מידות0x1694

לא נראה לי שנכון לקרוא לזה הימור, אף על פי שאני מסכים שיש פן כזה.

בכל מקרה, לא בריא לחשוב שלילי כל כך. זה כמו שלא חושבים על תאונות לפני שמתחילים נסיעה. לדעתי, עדיף לנו להתרכז במה שאנחנו יכולים לעשות בצורה הטובה ביותר וכמובן עם הבטחון והאמונה שמלווים כל צעד שלנו. בסוף יהיה בסדר, יהיה טוב.   

אוקיי. תודהוהוא ישמיענו
זה נושא כאוב וטוב שהעליתהיום הוא היום
כל בעיה במדינה מפריעה להתנהלות. אבל כמו שאמרת זה משהו שבסיסי ולכן לא מוותרים עליו.

זה לא ענין שמפריע להתנהלות..והוא ישמיענו
אם גבר גרוש צריך לתת מזונות, לבד (כי הוא גבר גרוש), נגיד לכל ילד 3,000 ₪ כפול נגיד 4 ילדים. ממה בדיוק הוא מתקיים? הלוואי שזה רק היה 'מפריע להתנהלות'
שלא לדבר על המזונות לאשה,
וכל זה אם מה שמפורט בכתבה לא קורה כלפיו ב"ה

כמה דיינים העלו את הנושא הזה לפני שנה בערך.. יש בית דין שאימץ גם תחשיב יותר הגיוני שלוקח בחשבון את ההכנסה של הבעל הספציפי. אבל ממה שהתרשמתי אז.. הם יוצאי דופן
וואו חשוב ממש שמעלים את זהadvfb

הנה הכתבה המדוברת מתחילת השנה:והוא ישמיענו
כדאי לצפות גם בהרצאה. הרב אוריאל אליהו

"285 גברים בשנה מתאבדים בהליכי גירושין"
דיברתי בצורה עדינה. מבין את המצוקההיום הוא היום
גם ראיתי את הסרטון כשהוא פורסם.

היו על זה כתבות של גיל רונן ז"ל.

בתור איש שהיה חלק מ"המערכת הממסדית" הייתי יותר רגיש לעניין והשתדלתי להתייחס לאבות כשווים וחשובים ולעורר אחרים לעניין. הם באמת מאד העריכו את זה.

גם כאיש מקצוע אחד הדברים הכי חשובים מול גרושים הוא לברוח מהמחלוקת שלהם, לא לתת לאף צד לגייס אותך נגד השני גם אם עושים את זה בצורה מתוחכמת. זה כל כל חשוב וטוב בשביל המערכת המשפחתית המפורקת שתהיה יציבה

אשריך.. ירבו אנשים כמותךוהוא ישמיענו
ממש לא 3000כפול מס' ילדים..א/א
מכירה מקרוב גרוש פלוס 2 שהתחתן עם אישה שלימים נהפכה לגרושתו שהחזיקה דירה בבעלותה טרם הנישואין,
הם לקחו משכנתא וקנו דירה יותר גדולה אחרי שמכרו את הדירה.
כשהתגרשו השופטת פסקה שהוא יוותר על זכויות הדירה ושעליו לשלם 1200 שח בלבד דמי מזונות עבור 2ילדים אחרי 3שנות נישואין ביניהם.
במקרה זה לדעתי פגעו באישה.
לא נכנסתי לקישור אבל נראה שהציגו מקרי קיצון.
לגבי מקרי קיצון, יש תנועות נגד היום בכל מה שקשורהיא יושבה בחלון
לפגיעות מיניות,
מעמד האישה
וגירושים
תנועות נגד שפתאום אומרות שבעצם ההפליה הגדולה היא נגד גברים,
שיש הרבה תלונות שווא
ועוד ועוד
****לא אומרת שאין בעייתיות בתיקי גירושין,*****
בדיוק כמו שיש חוסר צדק לצד הנשי יש גם הפוך
(אני לצערי מכירה לא מעט סיפורי גירושים ותמיד הנפסדות יצאו הנשים, אבל בטח אני לא מכירה הכל)
אז לא אומרת שזה המקרה בכתבה הזאת, אבל צריך להיות עם עין פקוחה לתופעה הזאת שהרבה פעמים היא באצטלה של צדק או שיוויון
אבל היא שוביניסטית להחריד
אני לא יודע איזה נתונים את מקבלתוהוא ישמיענו
יש הרבה יותר תנועות שעומדות לצד האשה מאשר לצד הגבר, הרבה יותר תקנות לטובת האשה..
הרבה מאוד ארגונים פמיניסטיים שמעורבים בתוך כל העסק.
את יודעת כמה תלונות שווא יש כל שנה כלפי גברים?
אני מבין שאת מדברת גם מתוך חוויה אישית,
אבל במחילה.. אני מתבונן מבחןץ. אני לא תופס צד, אני בעד שהמצב יהיה הוגן לשני הצדדים. והוא מאוד לא, ממה שנראה, ברוח התקופה

ובוודאי שיש אפליה נגד גברים..
לא חושב ששומעים בכלל את הצד שלהם. הצד שלהם אוטומטית יהיה הצד הבעייתי במקרה הטוב והאלים במקרה הרע.

ומוזמנת לקרוא את הכתבה לדוגמא ששמתי בתגובה הראשונה, כולל את הסמסים שצירפו בה ואת שיטות הפעולה של עורכות דין מיומנות
יצא לך לבדוק את זה?ממלא כל עלמין

יכול להיות שאני טועה וגם מסתבר שהתפיסות הפמיניסטיות הרדיקליות שרווחות בעולם משנות וגם מעקמות פסקי דין,

אבל הסיבה בד"כ לקושי שעוברים גברים גרושים היא פחות אי הוגנות כלכלית (נכון שבמצב של יוקר מחיה שמשכורת של בן זוג אחד לא מספיקה לגמור חודש במשק בית 1, בטח היא לא תספיק ל2 משקי בית..), מקרי קיצון של התאבדות קורים הרבה מעדות של פגיעה בילדים וכו', לפעמים זו גם האמת ל"ע (לפעמים שקר שהאישה מספרת כי היא תוכל להרוויח עליו..) 

נכון שטענה כזאת קשה להוכיח והרבה פעמים נשים עלולות לעשות על דבר כזה קופה, כי מקבלים את הטענה שלהן קצת בלי לחקור כ"כ ומוציאים צו הרחקה כנגד האב, אבל אם כבר בנושא הזה דברים זוכים בגדול לתיקון לעומת מה שהיה בעבר..

ברור שצריך לחפש איזה מעצור כנגד הנשים שמעלילות עלילות שווא והורסות לגרוש את החיים, אולי חיוב בדיקת פוליגרף או הרתעה ע"י קביעת עונש מינימום למי שטענתן מתבררת כשקר, אבל בגדול המצב בבתי הדין ובבתי המשפט רחוק מלהיות קיצוני כנגד גברים.. 

אז את מסכימה בעצם..והוא ישמיענו

שהכף נוטה פחות לצד גברים גרושים..

לא בדקתי אישית, אבל ממה שאני קורא כל הזמן כשמתפרסם - הוא בהחלט קיצוני כלפי גברים. פשוט מאוד, 

הרבה יותר הגיוני שגבר יהיה אלים מאשר אישה, וזה גם הרבה יותר פוליטיקלי קורקט בימינו..

אשה נתפסת כיום אוטומטית כחסרת ישע. אינטרס מובהק של ארגונים פמיניסטיים רדיקליים, ואני קורא מידי פעם על פעילותם.

אפשר לראות דוגמא לזה בעוול שנעשה לשולי רנד, ואני אומר עוול אחרי שהוא די הוכיח את זה באמצעות הקלטות וכו'..

מה גבר יכול לעשות כדי לגונן על עצמו?

כשעורכות דין מייעצות לאשה להיעזר בעמותות שמספקות למשל שירותי אבטחה כדי למצב את הגבר כאלים, גם אם הוא העדין ביותר (עייני בכתבה בגילוי דעת). וזו דוגמא אחת מיני רבים. בעצמך הרי הסכמת שגברים רבים מתאבדים, בסה"כ אמרת שהסיבה היא עלילות ופגיעה בחיים שלהם באופנים אחרים מאשר באופן כספי..

לא הייתי בהסכמה או באי הסכמה..ממלא כל עלמין

רק שדי ברור לי שכשתקרא בעלונים של ארגונים למען אבות גרושים תמצא הטיה וכן להיפך..

בפועל אחד הארגונים נגד אבות גרושים רק השנה התפרסם כשדאג לגבר שכמעט הצליח לרצוח את אשתו.. אז אני מדברת על משהו קיצוני אבל קיים דבר כזה.. 

ואתה בטח מסכים שגבר שמסוכן לילדים שלו ייאלץ להיות מורחק, גם אם זה עלול לעלות בחייו. אני מכירה כמה סיפורים לא קלים כאלה מקרוב.. נקודה לא פשוטה כאן היא איך מבררים דבר כזה, וכן- כאן יש נטיה להאמין לאישה כשעלול לקרות שהיא תרוויח מזה ולכן תעליל עליו, ובעצם תסמוך על זה שלא ממש יבדקו אותה.. אבל גם זה לא מדויק עד הסוף, כי זאת עדיין פרוצדורה לטעון טענה כזאת, פשוט זה לא עובר מספיק מבחנים..

בכל אופן ההתפתחות הזאת מצילה הרבה מאוד ילדים שזוכים לגדול בבריאות הנפש, והיא ברכה גדולה לעומת העבר- שמי בכלל חשב לטעון מסוכנות על אבא, ועל בסיס טענת אשתו? אולי במצבים נדירים אם בכלל...

וכמו כל נושא- גם פה הגיעו למצב שלפעמים התיקון מגיע לקיצוניות שניה ומחרידה.. וגם מקרים כאלה יצא לי להכיר

ונכון שכל הנושא הזה מאוד כאוב וקשה לעיכול- מזבח מוריד עליהם דמעות, וברור שזה מחריד עצם המציאות של פירוק הבית, וכל הכאב הכלכלי, מזונות וכו נועדו איכשהו להפריד כוחות בצורה מתוקנת שלא תזרוק את האישה והילדים לסיטואציה יותר מחרידה.. 

שחס ושלום לא נדע..

מסכימה איתךהיא יושבה בחלון
..מישהו איתי
אני לא בטוח מי מסוכן יותר לילדים, נשים או גברים.
יש דברים שנשים אלימות לא פחות מגברים, אז מה שנראה לנו כפשוט, לא בטוח שזה ככה.
מה שבטוח שזה מיעוט שבמיעוט

בכל מקרה, מספיק להיחשף מקרוב לסיפור אחד על ההתעמרות של המערכת בגברים, בשביל להבין איפה עיקר הבעיה.
זה לא מלחמת מינים ולא אשמת אף אשה (הרבה גברים חלק מהמערכת הזאת), אבל המצב על הפנים.
תלונות שווא, מעצרי שווא, מזונות ועוד.
שלא תדעי..
אמן! שלא נדע לעולםממלא כל עלמין

בימינו יבוא גואל..

ברור שיש נשים אלימות ומסוכנות ל"ע, וגם בהן מטפלים (רוצה להאמין..)

השאלה כאן אם יש כאן הטיה קיצונית נגד גברים, ולפחות בבתי הדין התשובה היא לא בגדול,  

בבתי המשפט חד משמעית יש בעיה קשה והיא לא מתחילה ולא נגמרת שם.. העולם משתגע ואת המחיר משלמים גם ילדים שנכפה עליהם ליישם את חזון השוויון.. 

אבל למה העולם משתגע? כי היה כאן משהו שהיה צריך וחובה לתקן? הוא עבר אלף גלגולים והיום התיקון נעשה הרבה פעמים לעיוות הכי גדול. 

>>ברוקולי

אני מכירה מקרי קיצון לכאן ולכאן 
אלימות היא נוראית ולא מתקבלת בשום מצב 
אבל יש אלימות שקטה יותר- גם ניכור הורי היא אלימות
(ממליצה לך לראות כתבה שהייתה לא מזמן על אבות גרושים בחדשות 13)
מה שאני מסכימה שהרבה אג'נדות רדיקליות מטות את הכף שלא תמיד בצדק. 

בסוף מה שחשוב הוא טובת הילדים
ואין קשר למין ההורים- לכל התנהגות לא חוקית , פוגענית ודורסנית 

יש מערכת משפט ומערכת רווחה לטפל בה. 

הדגשה חשובה מאין כמוהוהוא ישמיענו
מסכים שזה נמוך. אבל דווקא מה שהצגת נשמע כמו מקרה קיצון..והוא ישמיענו
בעיני זה עצוב להתחתן מנקודת מוצא ש'אולי נתגרש' סטטיסטיתחצילוש
לשים לב טוב טוב למידות של האדם שנפגשים איתו. מידות זה הבסיס.
בעיני כולם זה עצוב. גם בעיני. הבעיה שכשח"ו זה קורה -והוא ישמיענו
יש את הצד שכנראה גם ישלם את המחיר (הגבוה) תרתי משמע
הכל מתחיל ונגמר במידות..חצילוש
וזה באמת עצוב. אצל קרובי משפחה שלנו גר גרוש טרי עם מספר יפה של ילדים, בית גדול ביישוב נחשב והכל.. גרושתו ממשפחה מאוד אמידה.. והוא משכיר אצלם דירת חדר פיצית .. הורידו לו ממש ממש במחיר כי אין לו אפשרות להשתתף. מים וחשמל עליהם, וגם עושים לו כביסות. מסכן.
מסכים, זה נראה לי הדבר הכי קריטי לנישואיןוהוא ישמיענו
ורק כדי להבהיר,
אני בהחלט מודע למקרים של גברים שמתנהלים בצורה נפשעת לגמרי כלפי גרושותיהן. מודע לכך מקרוב אפילו,
ולרגע לא מקל בזה ראש. חס ושלום.
זה מחריד לשני הצדדים. ובכנות, כל כך לא נעים לי לעסוק בנושא הזה..
ברור! אבל אכן קיימת אפליה ממסדית נגד אבות גרושיםחצילוש
גם לעניין משמורת, וניכור הורי...
מאודברוקולי

אוף עצוב

^^הָיוֹ הָיָה

ללמדנו, שכל יפי הנפש והנאורים שאוהבים לצטט משפטים בסטייל "דרך ארץ קדמה לתורה" וכל מיני פרפראות כאלו, אינם באמת בעלי מידות טובות או אכפתיות לעולם וליושביו... המטרה היא בסך הכל "עולם ישן עדי יסוד נחריבה", לקעקע כל מוסכמה ולהחריב כל קודש. "פמיניזם" בהקשר הזה הוא רק עוד כלי לכך...

ואדרבה, למען המטרות הנבזות שלהם, הם מוכנים להתעלל באנשים עד דכא. בחוסר יושרה, בחוסר צדק, ברדיפה אובססיבית ורוע לב אכזרי.

פמיזנים זה לא המצאה חדשה, זה חלק מגאולת העולםהיא יושבה בחלון
בסוד נקבה תסובב גבר
לעתיד לבוא אור חמה כאמור הלבנה
ועוד ועוד
*לא קראתי את הדיון כאן*
מגיבה רק למי שאמרת בקשר לפמיניזם שהוא כלי להשחית את העולם
את צודקת לגבי פמיניזם של הגל הראשון.הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך ט' באלול תשפ"א 15:58

אנחנו מזמן מזמן אחריו, בגל השלישי (-הנוכחי) הוא בהחלט כלי להשחתת העולם, כמו שיכול להתרשם מי שכן קרא את הדיון (). או מי ששאל את עצמו למה כתבתי את המילים "בהקשר הזה"

(כלומר:הפמיניזם אכן לא המצאה חדשה, אבל זו הנקודה: ההמצאה הישנה הייתה מעולה ומובילה לתיקון העולם, למצב הנוכחי אין שום קשר אליו מלבד השם התואם)

צריך להבחין מה הכוונה פמיניזם ראשון ושניהיא יושבה בחלון
אז את מוזמנת ללמוד זאת ולהבחין. בהצלחה.הָיוֹ הָיָה

אני כתבתי דברים נכונים. ואין שום קשר לתופעה שונה בעלת שם זהה, שעליה את דיברת.

זה די בסיסי, אגב.

מוכרח לציין שאחרי שקראתי את התגובות שלך ל@בן מערבא בפורום השכן, קיבלתי פרספקטיבה אחרת על הכיוון שלך, שחיזק ואימת אצלי את מה שהריח לי כבר קודם כשקראתי את ה"בסוד נקבה תסובב"..

תופעה עצובה.

פעם היה נחמד לדון איתך, אבל אז הגיע שלב שאתה פשוט מחפשארץ השוקולד
כיצד לצאת נגד תופעות ודעות.

(לא נכנס לדיון לגופו של עניין כי לא עקבתי אחרי השרשור ואני לא מכיר את המציאות בתחום השרשור, אבל הודעה כזו פשוט גורמת לכאב לב על הזלזול והיחס בתוכנו אחד לשני.
דבר שלא הייתי אומר על אף תופעה בעם ישראל שמטרתה רק להרוס [וכמובן הרב קוק היה מחפש את הטוב בכל דרך שהוא נתקל בה אבל לצערנו זה לא חלחל כנראה])

חבל
נכון, כי בלי לחפש נורא חזק ממש לא רואים את הבעיה. (צ)הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך ט' באלול תשפ"א 16:10

בכנות אני אומר, אני מאחל לך, כמו לכל מכריי וידידיי, ולכל עם ישראל, שלא תיתקל לעולם עם המציאות הזו בפרצוף, שתחיה באושר ועושר עם אשתך בלי להגיע חלילה למצב שיפשטו את עורך בשם הפמיניזם. כי אם חס ושלום זה כן יקרה, תמצא את עצמך מסכים איתי בלי "לחפש את הרע" כמו שאתה נהנה לקרוא לזה.

זה מעניין, שהכאב לב שלך ושל שכמותך לא מופיע לנוכח הרוע שבעולם, לנוכח ההתעללות בחסרי ישע, אלא רק לנוכח מי שמבקר על כך. רק מראה לאן סולם הערכים שלכם הידרדר. 

אם אתה כזה קוקניק נפלא שמסוגל לראות את הטוב בהתעללות בגברים, אולי תנסה לראות את הטוב בביקורת שלי?

זה בסדר, זו היתה בקשה-שאלה רטורית, כבר התרגלתי שאף אחד לא באמת מיישם את הדרישות האלו, וזה משמש רק ככלי ניגוח כלפי אלו שעוד נשאר להם אידיאל כלשהוא ואכפת להם ממשהו...

זה פשוט נורא: בכל הרס וחורבן אתם יודעים למצוא טוב. אבל במי שזועק זעקת כאב לנוכח החורבן - אתם יודעים רק למצוא ביקורת.

כלומר: אליבא דידכו, עדיף לפשוט את עורם של זכרים שאיתרע מזלם להתגרש, מאשר לומר כמה זה גרוע. והראיה: את הראשון אתם מסוגלים להכיל, וכלפי השני אתם יוצאים בשצף קצף.

מה שרק מוכיח שעצם מה שכתבתי רלוונטי גם לגביכם: לא באמת "חיפוש הרע" צורם לכם, לא את הטוב אתם מבקשים. הנושא כולו הפך להיות שכאנשי העולם המערבי הנאור ויפה-הנפש מציק לכם באוזן שמישהו מתיימר לבקר תופעה, אז אתם פשוט מבקרים אותו עצמו על התעוזה שלו. צביעות.

דווקא אפשר לראות את הטוב בביקורת שלך,מישהו איתי
בלי להסכים איתה בכלל.
ואפשר להתנגד למציאות הקיימת בנושא השרשור, בלי לחשוב שכולם שם רשעים שרוצים להחריב את העולם.
לא כזה מסובך למען האמת
מסכים לגמרי עם דבריךארץ השוקולד
זה מפתיע, אם אפשר למה לא עושים את זה..הָיוֹ הָיָה

@ארץ השוקולד, במקום לכתוב "מסכים", יכלת פשוט לבצע את זה... אבל כרגיל בדיונים כאלו, זה כבר סיסטמתי שאתם לא עושים את זה. לא שציפיתי..

@מישהו איתי, לא אמרתי ש"כולם שם רשעים", אבל צריך לעצום עיניים חזק חזק כדי לא לראות שהאנשים בעמדות הכח הם אכן רשעים, ואכזריים, ויותר מכל - צבועים.

מותר, מותר לפעמים להכיר באמת, במציאות העולם ש"יש בו רע" (איי איי פרק א' מנתיב התשובה. יש רע..) זו עבודה בעולם, וההתכחשות אליה לא תועיל כלום, ובטח שאינה כוונת מרן הרב זצ"ל.

אני לא מסכיםמישהו איתי
לא רואה איך הדיון כאן יועיל וגם אין לי כח להיכנס לזה עכשיו.
ברכה והצלחה.
מה הייתי אמור לבצע?ארץ השוקולד
מזהה שיש טוב בביקורת שלך ולא אמרתי שהיא רעה, אמרתי שהיא כואבת ושיש לה מחיר. (אם כי אולי זה מחיר לא משמעותי עבורך שאני נמנע מדיונים לפעמים איתך כי זה לא מרגיש כמו שיח מכבד)
את מה שאתה מבצע כלפיהם.הָיוֹ הָיָה

אם אתה מסוגל למצוא את הטוב בהתעללות בגברים, ולא מוכן לקבל אמירה שזה רע. היית יכול לשקול למצוא את הטוב בביקורת שלי, ולא לקבוע שהיא רוע. 

ובחייאת, אל תאמר לי שלא אמרת שהיא רעה, להגיד שאני מחפש את הרע ומחפש איך לצאת נגד אנשים, זה לא ממש למצוא את הטוב במה שאני עושה.

והמפליא, שגם אם נניח שיש לבקר אותי על סגנוני, הרי עצם מטרתי היא במובהק טובה, אני מדבר מתוך כאב ואכפתיות וביקוש אמת. ואילו רודפי הגברים - גם אם יש מקום ללמד עליהם זכות, אין ספק שעיקר המעשה הוא רע. ואתם, כמנהגכם, הפכתם את היוצרות. עליהם תחפשו זכות מתחת לאדמה, ובי תראו התגלמות הרוע.

אוי האומרים לרע טוב וטוב רע, שמים מר למתוק וגו'

באמת שאני מרגיש שהנקודה מתפספסתארץ השוקולד
בקצרה:
קשה לנהל דיון עם פלוני כשהוא חושב שאנשים הקרובים לך רשעים.

אני מוכן לומר שהתנהלות מסוימת רעה, אבל היא לא נובעת מרשעות.

ההודעות שלך נכתבות מתוך כאב ואכפתיות ולא חושב שהן התגלמות הרוע, אבל הם בסגנון שמרתיע יכולת דיון.
טוב, יש כאן גם חידוש שלא שמעתי קודם..הָיוֹ הָיָה

"אנשים הקרובים לך".

תראה, אם אתה קרוב לאנשים שמנהלים את המערכת הזו כך, אז אני מבין את הרתיעה שלך, ואם כן באמת לא חכם שנדבר.

כמו שאני אגיד בכל תוקף שעזרא שיינברג הוא ***, ועם זאת כנראה שלא אשב על כך לשיחה עם בן שלו.. זה אכן מרתיע מי שקרוב אל החלל, ואין מה לעשות מלבד לנהל את הדיון עם מי שזה פחות רגיש אצלו.

שני דברים:ארץ השוקולד
א. הבנתי אותך לא נכון שדיברת על פמיניסטיות, ויש אנשים הקרובים אלי המגדירות את עצמן פמיניסטיות.

ב. אמרת על כל יפי הנפש, ויש אנשים הקרובים אלי שהם יפי נפש.

אילו היית אומר רק על המערכת ולא היית מכליל אז לא הייתי מעיר.

עריכה: אני רואה שהגבת על זה קודם שהערת שה"כל" הייתה מילה שלא במקומה וממילא אתי שפיר
..הָיוֹ הָיָה

א. גמני גמני, פמיניסט בעצמי. השאלה מזה פמיניזם, וראה מש"כ להיא יושבה בחלון.

ב, זה באמת משעשע, מזכיר את המעשה הנודע בבלן שאמר שהטיפש ייצא... יפה נפש זה כינוי גנאי, הכיצד אתה מכריזה שיש קרובים אליך שתואר הגנאי הולם אותם אבל אתה כועס כשאומרים את זה?

אכן אתי שפיר, אבל שים לב להערתי שם: דסוכ"ס רובא הוו..

יש מציאות בעייתיתארץ השוקולד
ואני מסכים שזה בעייתי ודורש תיקון.
אבל זה לא אומר שאני חושב שכל מי שפמיניסט מתנגד לביקורת וגם לא אומר שכל מי שמתנגד לביקורת הזו מחפש להרוס את העולם.

מפריע לי ייחוס הרוע לחולקים עליך ברגע שהם מערביים מדי וזה לא רק בדיון הזה ולכן כבר לא נעים לדון עם שיחה כזו.
האם אמרתי שאתה טועה?
לא, אלא שכואב לקרוא הודעות בנוסח כזה וזה משפיע על היכולת ורצון לדון.
לא הבנתי כלום.הָיוֹ הָיָה

אתה אומר שאתה לא אומר שטעיתי בהודעה ההיא אלא שרק כואב לקרוא אותה?

אז מה השאיפה שלך, לטשטש את האמת כי כואב לקרוא דברים חדים מידי? אם גם לשיטתך זו אמת, מה פירוש שכואב לקרוא את זה?

יש רבים שחולקים עליי ואני לא מייחס להם רוע. אבל מצד שני - אני בהחלט לא משתייך לדת יפי הנפש שאוסרת לייחס רוע לאף אחד. המדד היחיד שי הוא ראיית המציאות ולא הPC, כן, גם לא PC שעטוף בציטוטי חז"ל או בליהוגים על הרב זצ"ל.

זה שהיום האופנה אוסרת לומר אמת כשהיא לא נעימה לאוזן - לא מזיז לי, כבן דת משה.

אז אנסה לבאר בצורה טובה יותרארץ השוקולד
כואב ייחוס הרוע.

בביקורת יתכן ואתה צודק על המקרה.

בייחוס הרוע, עדיף עין טובה לדעתי, יתכן שמישהו עושה פעולה מזיקה אבל זה לא מחייב שמטרתו היא להזיק. לדוגמא, קיבוצים פגעו בעולם המשפחה במקרים רבים, אבל מי שהקים את הקיבוצים לא עשה זאת כי הוא רצה להשמיד ולפגוע, אלא כי לדעתו זה יוביל לטוב.

לא אמרתי שאסור לייחס רוע, ולו רק מהסיבה שאינני דמות הקובעת מה אסור ומה מותר. אבל יש מחיר לייחוס רוע לחולקים עליך, המחיר הוא פגיעה ביכולת הדיון עם אחרים. אתה יכול להחליט שזה שווה, אבל דע לך שיש מחיר.
אענה:הָיוֹ הָיָה

הבה נתחיל מכך, שהשורש נעוץ בהבנה שיש בכלל דבר כזה רוע.

כלומר, שב דקה עם עצמך, ושאל את עצמך: האם ישנה סיטואציה כלשהיא, שבה תסכים שמדובר ברוע? או שיש לך אחד מעיקרי הדת הקובע שלעולם לא ייתכן שיש רוע?

נמשיך בתרשים זרימה:

אם מסקנתך היא שאכן יש מקרים של רוע, ואינך קובע שלעולם לא ניתן לומר על דבר שהוא רוע, אז הדיון שלנו הוא נקודתי, האם כאן (או במקרה אחר שנחלוק עליו, לא משנה) מדובר ברוע או לא. וכדי שמחלוקת בינינו תהיה אפקטיבית - נצטרך פשוט לרדת לשורש, ולראות מהם הקריטריונים שלך, מתי ניתן לומר כך ומתי לא. יתכן שהקריטריונים שלנו שונים, ואדרבה, נדון על השורש.

לאידך, והיה ומסקנתך היא שאכן איך שלא יהיה אינך מוכן לשמוע ייחוס רוע לאי מי ויהי מה, אז הדר דינא, צריך לדון על עצם כך, וכאן אני טוען שיש בעיה כשעוצמים עיניים, מתיימרים לתאר עולם שונה מהעולם שברא הבורא, ומתכחשים למציאות שלתוכה הוא הטיל אותנו ועימה ובכפוף לה הוא רוצה שנתקן.

לומר "עדיף עין טובה" זה נכון, אבל בהתאם לאמור - צריך לדעת היכן היא שייכת. עין טובה - כן, נאיביות - לא. היכן עובר הגבול בין נאיביות לעין טובה? שוב אנחנו חוזרים לתרשים דלעיל. 

לא אאריך כאן באיך שאני מנתח את הנושא ומדוע ראיית העולם שלי היא מסויימת, אבל דבר אחד כן אגיד, וזה יענה גם על הדוגמה מהקיבוצים: טעויות יש הרבה, להיות צבוע אי אפשר בטעות. כלומר: נניח ואראה אדם שמשתולל כשהוא שומע שאב אוסר דברים על בנו לעשות מעשים לא ערכיים וכדו, הוא טוען שזה לא לגיטימי, שזה פגיעה בילד, וצריך לתת לילד לקבוע את חייו. אני כמובן אומר שהוא עושה דבר נוראי, אך אכן איני יכול לגזור שהוא רשע יותר מאשר שהוא טועה.

איפה זה ישתנה? אם אחר כך אראה שכשילדים עושים משהו שמפריע לו אישית, הוא נתקף חמת זעם ומכה אותם נמרצות. כאן, הוא הוכיח צביעות, הוא הוכיח שאין לו באמת יחס "מוסרי" כלפי ילדים רק שהוא טועה בו. אלא שיש לו פשוט חוסר אכפתיות לערכים, ובשם איצטלת נועם הוא עוטף את הקרירות הזו, בעוד שלנוכח מה שבאמת מפריע לו, אישית, הוא מתנהג כחיה רעה.

הנושא לפנינו (יחס לאבות גרושים) הוא דוגמה מעולה לכך, כי מדובר בסמל להתנהלות כזו: של אנשים המדברים גבוהה גבוהה על ערכי צדק ויושר ומוסר, אך מאבדים צלם אנוש ביחס למי שלא בא להם בטוב. הצביעות הזו, המוסר הכפול והאכיפה הבררנית, מוכיחים כאלף עדים שלא טעות יש כאן כי אם רוע מכוון.

למעשה, לא לחינם באמת כתבתי בתגובה לחצילוש ש"מכאן ראיה" וכו'. אלא זו עצמה הסיבה לכך, על פי האמור. אני יודע שבד"כ לא מבינים את מחשבתי והיא נשמעת נרגנת, ובאמת ובתמים סברתי שהרי לי הזדמנות נאותה להסביר את עצמי, הייתי משוכנע שלנוכח הצבעה על צביעות תבינו מה אני רוצה ומדוע אלו מסקנותיי. הייתי בשוק לראות שאפילו זה לא מספיק, וגם לנוכח כך אתם מתעקשים לדבוק ב"עין טובה" נאיבית ולהתעלם מהמציאות. למען האמת, זה פשוט שלב שהתייאשתי מהעוילם...

(אני לא אכתוב כעת ש"למרות שאמרתי שלא אאריך כן הארכתי בסוף", כי באמת ביחס למה שיש לומר כן, באמת קיצרתי מאוד. לדוגמה - לא נגעתי בכלל בנושא של אדם שאכן משוכנע שהוא עושה טוב, אבל זה בגלל שאיבד את צלמו והרע בעיניו טוב. הרי אין ספק שהיטלר היה משוכנע שלטהר את העולם זו פעולה מבורכת. כמדומני שיש התייחסות בשמונה פרקים לפלונטר הזה, ואולי גם איפושהוא במשך חכמה, אבל לא מונח לפניי כעת. (להירגע אנשים, זו לא השוואה להיטלר, זה חידוד מהי נקודה שלא התייחסתי אליה כלל))

@מישהו איתי@והוא ישמיענו@חצילוש, הייתי חפץ שתקראו גם אתם את התגובה הזו.

ולסיום@ארץ השוקולד, ביחס אליך ספציפית: ראשית אזכיר שלא רק אמרת שזה מקשה דיון אלא כן האשמת אותי בהאשמות חמורות על חיפוש רוע בכח. בשונה ממה שאתה טוען כעת. ושנית, לגבי מה שאתה טוען כעת, זה נשגב מבינתי: כמובן שאני חפץ שאנשים ירצו וישמחו לנהל איתי דיונים, אך האם לשם כך אני אמור למכור את ערכיי? לסטות מן האמת כפי שהיא בעיניי? הרי נניח ואני טועה בצורת הסתכלותי, מכל מקום כל עוד אני בטעותי - אני משוכנע בה. אם מישהו ינסה להסביר לי את טעותי ולשכנע אותי - ניחא, אבל לעדכן אותי ש"יש מחיר"? כאילו, מה, בגלל זה אני אמור להתעלם מהאמת? להתחיל לדבר רק מה שנעים? מה בכלל עלה בדעתך?

האמת היא שהתחלתי לקרא אבל היה לי ארוךךך נפש חיה.
אבל זה נראית תגובה יפה.
לפעמים התגובות הארוכות הן יפות מאוד, וזו אחת מהןארץ השוקולד
תודההָיוֹ הָיָה

הייתי שמח אם תצליחי לקרוא בכל זאת, נגיד בשלבים.

קראתי. ונהניתי.נפש חיה.
ומסכימה?הָיוֹ הָיָה

האמת היא שהסוגיה הזאת מורכבתנפש חיה.
מסכימה עם המכתב אבל חושבת שנצרך לסייג קצת את הנאמר
או לקחת את המציאות בערבון מוגבל
ולא מייד להחליט שכולם רעים
נכוןהָיוֹ הָיָה

אבל זה בדיוק מה שעיתי, להגדיר כלים לפתרון המורכבות.

במובהק כתבתי שזה לא ש"כולם רעים" אלא שזה ניתן להיקבע ע"פ קריטריונים מסויימים. שאחד מהם הסברתי ופירטתי באריכות.

אהנפש חיה.
אז לא קראתי בתשומת לב.
תודה
כתבת יפה ובארת את דבריךארץ השוקולד
1. אני מסכים שיש רוע בעולם.

2. יש אנשים שבעיקר במעשיהם עושים רע.

3. ביחס לצביעות, יתכן שזה לא צביעות, אלא שהחלוקה בין הערכים שונה מהדרך בה אתה מחלק אותם.

4.
א. אילו היית אומר על אותו אדם שהוא צבוע אז לא הייתי מעיר, הערתי על הדברים הבאים:
"ללמדנו, שכל יפי הנפש והנאורים שאוהבים לצטט משפטים בסטייל "דרך ארץ קדמה לתורה" וכל מיני פרפראות כאלו, אינם באמת בעלי מידות טובות או אכפתיות לעולם וליושביו... המטרה היא בסך הכל "עולם ישן עדי יסוד נחריבה", לקעקע כל מוסכמה ולהחריב כל קודש. "פמיניזם" בהקשר הזה הוא רק עוד כלי לכך..."
זה ששופטים ודמויות מסוימות פוגעות במישהו אומר שכל מי שמסכים איתם לעתים קרובות הוא פוגע באנשים?
נניח שראובן צבוע, ולשמעון יש תפיסת עולם דומה אז זה גורר ששמעון צבוע?

ב. בטעות הבנתי מדבריך השלכה על כל הפמיניסטיות, אבל הבנתי שכאן טעיתי.

5.
א. כתבתי כך בהודעה הראשונית:
"פעם היה נחמד לדון איתך, אבל אז הגיע שלב שאתה פשוט מחפש כיצד לצאת נגד תופעות ודעות.

(לא נכנס לדיון לגופו של עניין כי לא עקבתי אחרי השרשור ואני לא מכיר את המציאות בתחום השרשור, אבל הודעה כזו פשוט גורמת לכאב לב על הזלזול והיחס בתוכנו אחד לשני."
כי העניין הוא ההכללה על האוחזים בדעות מסויימות ממקרה מסוים.

ב. אין צורך לשנות את ערכיך, אלא לדעתי מה שמומלץ הוא לייחס כבוד רב יותר לחולקים עליך ולא להניח שזה מרשעות.
לא רק מצד ייחוס המטרה, אלא גם פחות להכליל אנשים לקבוצות.
נניח שאתה סובר כדעת הרב אבינר בנושא מסוים, האם נכון להניח שכך אתה סובר גם בנושא אחר?
כנ"ל ביחס לתפיסות בעולם.

ג. שכוייח.
..הָיוֹ הָיָה

1-2. מעולה. מכאן ואילך אי אפשר לטעון שאני לא בסדר בעצם כך שאני מאשים מישהו ברוע, ניתן לדון נקודתית ולומר שאני טועה, אבל אין פסול מהותי בראיית רוע.

3. יש מקרים שניתן לתרץ כך ויש מקרים שלא. וק"ל. ושוב כמ"ש - אפשר לדון נקודתית על היסק במקרים מסויימים, וצריך להחליט היכן עובר הגבול בין עין טובה וריאלית לבין נאיביות עוצמת עיניים.

4, א-ב יחד: ההר הוליד עכבר. דקדקת בלשוני במילה "כל", ואני אכן טעיתי בגוזמה בכתיבתה. ותו לא מידי.

5. א' אם הכאב היה רק ההכללה, אני מקבל, כאמור - טעיתי בהפרזה. אבל עדיין אני לא רואה כאן שום חיפוש רוע מצידי.

ב' נחזור על הראשונות: אני סוקר את המציאות ומסיק מסקנות, לעיתים הן אינן נעימות לאוזן, וזה לא אמור לגרום לי להתכחש אליהם. אפשר לנסות לשכנע אותי בטעותי במסקנה עצמה, כמו שאתה משכנע חברותא שרש"י לא התכוון למה שהוא חושב. אבל כל עוד לא שוכנעתי - אני על משמרתי אעמודה, גם אםז ה פחות נשמע טוב לאוזן מערבית, מה לעשות.

לגבי הכללה, (וזה חוזר גם אמש"כ קודם, ומבאר מה הביא אותי להפרזה) צריך לזכור שכשפוגשים עוד ועוד ועוד ועוד פעמים את אותה תופעה בדיוק, מסיקים שהיא סיסטמתית. זה תפיסה טבעית ואנושית, וגם תורנית והלכתית. אז נכון, יש יוצאי דופן, אבל הם יוצאי דופן..

ג. לא יודע על מה הולך השכוייח, אבל ברוך תהיה.

סיכמת יפה את הדיון בינינוארץ השוקולד
נראה לי שבעיקרון סוכם יפה:
חלק קטן הוא דיון נקודתי.
אני הבנתי לא נכון חלק מדבריך.
אתה הבנת לא נכון חלק מדבריי.
ויש לדון אולי כמה מסיקים מתופעות על תפיסות שזה יכול להיפתח כדיון רחב מעט יותר.

השכוייח הולך על המוכנות שלך להשיב בהרחבה ובצורה טובה למרות ההודעה הלא יפה מצידי בתחילה, והערת והארת יפה
ב"ה, תודה.הָיוֹ הָיָה

אני רק אציין, שאותו חלק קטן הוא קטן הכמות ורב האיכות, סובב הכל וממלא את כל ונוקב ויורד עדי תהום רבה. ואחריתו מי ישורנה. ולא לחינם הוא בראש מעייני וכאב ליבי.

אכן החלק הקטן הוא נושא רחב לדיון ובעל משמעות גדולהארץ השוקולדאחרונה
היייי. תוייגתי ולא קיבלתי התראה. איך זה?חצילוש
פשוט מאוד:הָיוֹ הָיָה

כשמגיעות אלייך כמה התראות משרשור אחד, ברגע שנכנסת לאחד האחרות נעלמות.

זה באמת משגע, בפרט בשרשורים כאלו ארוכים..

מכל מקום, לעצם הענין?

טרם התעמקתי בתוכן.. תכף אקראחצילוש
קשה לי מאוד עם מה שכתבתוהוא ישמיענו
אתה מתייחס אליהם כאנשים שפועלים מתוך מטרות זדוניות.
אני מעדיף ללמד עליהם זכות (לימוד זכות = אפשרות יותר חיובית שגם מחוברת למציאות), שהם פועלים מתוך מידות טובות ורצון טוב, אבל טועים. שבויים בטעות, שבויים בתרבות.. וכן על זו הדרך
מתחברת לניסוח שלךחצילוש
הסוגריים זה כדי לאפוקי מהדעה הרווחתוהוא ישמיענו
על לימוד זכות,
כאיזה עיקום האמת.
אז ממש ממש לא. בד"כ זה הרבה יותר האמת,
כשמשתמשים בלימוד זכות בצורה נכונה
יש על זה סיפור יפה מהרב שטיינמן..הָיוֹ הָיָה

הזכרת "שבויים" וזה ממש מתאים: שאלו אותו על מישהו אם הוא לא תינוק שנשבה. הרב שטיינמן ענה: "הציבור תינוק שנשבה, הבחור הזה הוא השבאי בעצמו".

מה שהערת בסוגריים וביארת בהודעה שאחר כך הוא אכן נכון וחשוב מאוד. אבל אכן צריך לזכור שצריך להישאר מחובר למציאות. מובילי האג'נדה הפמיניסטית הקיצונית לא שבויים בשום דבר, הם אלו ששובים את הציבור.

והנושא של אבות גרושים הוא הסמל הכי מופלא לכך. תנסה למצוא פשט שמחובר למציאות שמסוגל להסביר במה בדיוק הם טועים. אדרבה.

כל מי שיש לו טיפטיפה היכרות עם הנושא, יודע כמה רוע לב מופיע בו, כמה אכזריות, כמה דיכוי, כמה התעלללות. שום מילה לא מספיקה למה שהמערכת מעבירה אבות גרושים, בעוון היותם ממין זכר. 

לא יכולה להיות שום טעות כשאותם אנשים עצמם שמטיפים להומאניות, לצדק, ליושר, מתנהגים כחיות משחרות לטרף וצמאות לדם. זה לא נובע מטעות אלא מצביעות. מהא-אמא של הצביעות.

נדמה לי שהגיע הזמן שנתלה ברחובות שלטים "אדמון אומר: מפני שאני זכר הפסדתי?"

אין אפחד במערכת ששמח על סבל של גברים.מישהו איתי
גם אם תמצא ציטוט של הוגת שוליים פמיניסטית שרוצה להרוג גברים.
'המערכת' יכולה להיות השכנה שלך, או הדיין שאתה מכיר.
כן כן, גם הדיין, לא נראלי שהוא שונא גברים ומוביל אג'נדה פמיניסטית מהגל ה3.
גם בוגרי החוג לפרשנות ותרבות, בהתמחות מגדר, לא בעד פגיעה באף גבר.

והם חתיכת תינוק שנשבה..

זה לא סותר שדברי אדמון ראויים לשלט.
איחוליי הלבביים, שלעולם לא תפגוש בה מקרוב.הָיוֹ הָיָה

ואם הזכרת דיינים, קח ממני עצה: צא נא השוקה, ושאל את הדיין הראשון שתראה אם אני צודק או לא.

כבר שנים שדיינים בוכים על המצב הנוראי הזה, רבים מהם בשקט מפני הצר הצורר, ומעטים שהעיזו להרים קול מחאה, וכולי תקווה שהם יצליחו.

הלב שלי נאכל מלראות לאן הדור לקח את הרב זצ"ל, ואיך לא מוכנים להכיר בשום מציאות של רוע. אין שמץ של סיכוי להגיע ככה לידי תיקון כלשהוא. אם אתה נוסע מערבה כשאתה צריך להגיע מזרחה, עד שלא תכיר בעובדה שמזרח זה שם ומערב זה כן, בחיים לא תפרסס, מה שאומר שבחיים לא תגיע.

יש הבדל גדול מאוד בין להכיר בכךוהוא ישמיענו
שהמציאות לא מתוקנת ושיש בה רוע,
לבין לייחס לאנשים שאינך מכיר כוונות זדון.
אתה לא חייב את האופציה השניה כדי לנסות לתקן את העולם. ההיפך הוא הנכון
יש הבדל בין טעות לרוע, והכלים מולם שונים.הָיוֹ הָיָה

טשטוש של ההבדל הזה הוא מזיק.

זה שאינני מכיר אותם זה לא רלוונטי. גם את סטאלין אינני מכיר ואף על פי כן אני בטוח שהוא היה מלא רוע ורשע. הקב"ה נתן לנו שכל בדיוק כדי שלנוכל ללמוד מהדברים שאנו רואים ולומדים.

"זובחי אדם עגלים יישקון", זה לא טעות. זה רוע וצביעות.

לצערי הרב אני מכיר מקרוב את העיוותים הקיימיםמישהו איתי
לא עלי אישית ב"ה, אבל מכיר..

עצוב שאתה חושב שאני לא מבין את הרב וכו.
בטח שיש רוע, השאלה איפה בדיוק נמצא, האם הוא בבנאדם או ברעיון, איפה נק הטוב ואיך נלחמים ברע.
אבל שוב, אין לי כח להיכנס לזה אז מחילה
אם אין לך כח, אז לא, מה אפשר לעשות.הָיוֹ הָיָה

עצוב לי שזה המצב. 

איזו שפה גבוהה!רב שמואל
גובה לב גדול.

וואי התחלתי לקרוא קצת על הנושא בעקבות השרשור - מסקנהצע
):
וואו קשה מאוד..

כשכתבו פה לבחור משהי עם מידות טובות מה הכוונה?
להפחית את הסיכוי להתגרש
או שהתכוןנתם שתיהיה לזה השפעה גם אם הם יתגרשו חו ואם כן מהי?
אני חושב שהכוונה לשתי האפשרויותוהוא ישמיענו
אם כבר פתחתי נושא כאוב, אני רוצה להמליץ על ספרוהוא ישמיענו
(אולי ירומם טיפה את האווירה ) שאני גם קורא בעצמי כרגע
וקראתי עליו המלצות חמות מרבנים ופסיכולוגים ועוד (נדמה לי שבזמנו @אלירז גם המליצה עליו),
"שבעת העקרונות לנישואין מאושרים" של ד"ר ג'ון גוטמן. מי שעשה את הניסוי המפורסם ב'מעבדת האהבה בסיאטל' למי שמכיר. אבל עיקר הספר עוסק באיך לחזק את הזוגיות
ספר מעולה ^ברוקולי
הספר מתאים לרווקים?א/א
הספר מדבר על איך לחזק זוגיות ממוסדת או שהוא מתייחס גם על תק' שלפני?יושב אצלי בבית ועוד לא פתחתי אותו.

תוכל לכתוב במשפט או שניים מה הספר תרם לך?
לא קראתי את רובו עדייןוהוא ישמיענו
אבל אני חושב שכן.
לדעתי כדאי ללמוד על זוגיות עוד לפני שמתחתנים.
מה גם שהספר מלמד איך לפתח ולטפח יחסים חברתיים באופן כללי.
זה מה שאני לומד ממנו. איך לפתח יותר מידות טובות בכללי, וגם ספציפית בהקשר של זוגיות.
יפה, תודה.א/א
..ביניש לנצח
לי זה תמיד מזכיר כלל מיני דברים בגמרא, שאומרים שחלק מהחשבונות הכלכליים של אחרי גרושין התחשבו לטובת האיש, 'משום חינה' כלומר בשביל החן של האישה שהגברים ירצו יותר להתחתן..
מה אני מסיק מכאן:
א. שחשבון של מה יקרה אם חס וחלילה.. הוא דבר הגיוני בעולם
ב. קביעת חלוקה הוגנת של אחרי נישואין, היא דבר שמעודד נישואין (וזה חלק מזה רואים היום בציבור החילוני שיש כאלה שלא רוצים להתחתן)
ג. דבר נוסף שחלוקה הוגנת היא גם מונעת גרושין כי לכל צד יש מה להפסיד

מה שאני רוצה לומר:
שהתחושות שלך הם משהו שהגיוני לחוש, מצריך טיפול ברמה הכללית, ברמה הפרטית, מידות טובות ותקשורת בריאה לפני חתונה, ובע"ה לא נזדקק להגיע לשם.
הרב שלי לימד אותי שאני צריך להתחתן עם משהי שאוכל להתגרש ממנהתורם דם
וצע"ג
גם אני שמעתי ככה.נפש חיה.
זה היה בהקשר מסוים?והוא ישמיענו
לאפוקי מחתונה קתולית? או משהו אחר?
לאיודעת מה הקשר לקתוליםנפש חיה.
אומרים
שכדאי להתחתן עם מי שרוצים/ יהיה נעים להתגרש ממנו .
כי זה מראה על האישיות של האדם .
כי הרבה יותר נעים לעבור תהליך
(גם אם זה גירושין)
עם אדם שיש לו מידות טובות והוא נעים לסובביו.

וגם
ככל שהאדם יהיה סבלן ונעים ועם מידות
הגירושין יהיו בתהליך ממוקד, רך כמה שאפשר
ואולי כמעט בלי משקעים שגורמים סבל לצדדים השונים .

זה נכון לנשים וגברים באותה מידה.
אה יפה.. מתחבר מאודוהוא ישמיענו
וואלה...תורם דם
רק רוצה להגיד שהיה כאן דיונים מעניינים ומכבדיםברוקולי
גם אם לא הסכמתם

צלש לכל הניקים והניקיות
--- ---רב שמואל
דיון שמציג אדם רע כאילו הוא אדם מכבד -
זה דיון ממש לא מכבד
----- -----רב שמואל
בדיוק כמו שדיון שתומך בעצלות כלפי ההבנה שכתבתי בהודעה הקודמת - כלומר עצלות והתעלמות מכללים בסיסיים של מה זה 'כבוד' ו'התנהגות הוגנת'. דיון שעושה את זה מכל מיני סיבות או לכל מיני מטרות - ואפילו יש לו 'הצדקות' - אדרבה, ככל שיש לו יותר הצדקות - כך הוא תומך רשעות יותר גדול.
התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חחחחintuscrepidam
פעם בכמה זמן יש פה שרשור מעניין, אל תהרוס לנו
חחח שנשלח לך בסוף סיכום?😉Lavender
חייבזיויק
אינשאללה בעז"הLavender

@intuscrepidam מתנדב למשימה? 😜

אני יודע את ההתחלה ומשער את הסוף,intuscrepidam
אבל כמו החיים, החלק המעניין זה באמצע ;)
Oh, yesLavender
אהבתי את האמירה בתוכןארץ השוקולד
אז תביא לי שוקולד intuscrepidam
המשלוח בדרךארץ השוקולד
🍫intuscrepidam

ושוקולד הארץ ההיא טוב

תגובת chatgptבחור עצוב

🧠 ניתוח השרשור

השרשור עוסק בשאלה קלאסית בדייטים:

כמה משקל לתת למראה חיצוני – והאם "להעלות סטנדרטים" או להתגמש.

הפותחת (Lavender) מציגה דילמה אמיתית:

היא פוסלת הרבה על מראה

מצד אחד רוצה משיכה אמיתית

מצד שני מפחדת "להישאר מאחור" ולהפסיד זוגיות

👉 זה יוצר מתח בין:

אידיאל (משיכה מלאה)

פחד (החמצה / גיל)

---

🧩 מחנות עיקריים בדיון

1. מחנה "משיכה חשובה – אבל מתפתחת"

מייצגים בולטים: נעמי28, מרגול, advfb

עיקרי הטענה:

אסור להתחתן בלי משיכה

אבל משיכה ≠ יופי מיידי

משיכה יכולה להתפתח עם היכרות

🔑 רעיונות מרכזיים:

"אם אין דחייה – תני צ'אנס"

משיכה נבנית דרך אופי וביטחון

יופי ≠ משיכה

👉 זה הקו הכי מאוזן בדיון.

תובנה עמוקה:

הם עושים הבחנה חשובה בין:

תגובה ראשונית (ויזואלית)

חיבור רגשי (שיכול לשנות תפיסה של יופי)

---

2. מחנה "להוריד חשיבות מהמראה"

מייצגים: הרמוניה, בחור עצוב

עיקרי הטענה:

יופי לא חשוב לאורך זמן

מתרגלים למראה

מי שמתעקש על יופי – עלול להיתקע

🔑 טיעונים:

"יש זוגות עם פערי יופי והם מאושרים"

יופי משתנה עם השנים

מי שבררן מדי עלול להישאר רווק

הטון:

מעט שיפוטי / מחנך

(למשל ההערה: "תסתכלי במראה")

👉 זו גישה יותר אידיאולוגית-ערכית מאשר רגשית.

---

3. מחנה "תהיי כנה עם עצמך – אל תכריחי"

מייצגים: advfb (בעיקר), ארץ השוקולד

עיקרי הטענה:

אי אפשר "לפתור רגש עם היגיון"

אם אין פוטנציאל – לא בכוח

צריך ניסוי וטעייה

🔑 רעיונות:

"זה עניין רגשי שצריך לעבוד מולו"

לא לשים סטופר למשיכה

תני לתהליך לקרות טבעית

👉 זה קו מאוד פסיכולוגי-מודרני.

---

4. מחנה "דיוק פרקטי / טכני"

מייצגים: נעמי28, ארץ השוקולד

עיקרי הטענה:

אם את פוסלת מראש – תסנני מראש (למשל תמונה)

אל תבזבזי דייטים בלי סיכוי

🔑 גישה: יעילות > אידיאל

---

🧠 עומק פסיכולוגי של הפותחת

הדיון האמיתי הוא לא על יופי – אלא על פחד:

פחדים מרכזיים:

1. להתפשר ולהתחרט אחרי חתונה

2. לא להרגיש "עפה עליו"

3. להחמיץ את הזמן

היא אומרת במפורש:

> מפחדת להתחתן ולא לאהוב מספיק

👉 זה לב הדיון.

---

⚖️ קונפליקט ליבה

השרשור כולו יושב על מתח בין שני עקרונות:

צד רגשיצד רציונלי

אני רוצה משיכה חזקהאין מושלם

לא רוצה להתפשרהזמן מוגבל

זה חשוב ליאולי זה שטחי

👉 כל המגיבים בעצם מנסים לאזן בין זה.

---

🧩 דפוסים מעניינים בדיון

1. הבחנה חשובה שחוזרת כמה פעמים:

👉 דחייה ≠ חוסר משיכה

דחייה → כנראה לא מתאים

חוסר משיכה → אולי יתפתח

זה אולי הכלל הכי פרקטי שעלו בדיון.

---

2. תפיסת "אהבה משנה תפיסה"

כמה מגיבים טוענים:

> כשאוהבים – גם המראה נהיה יפה יותר

👉 זו תפיסה מאוד נפוצה בפסיכולוגיה של זוגיות.

---

3. לחץ חברתי סמוי

המשפחה → "תני צ'אנס"

החברות → "תעלי סטנדרטים"

👉 כלומר: היא לא מתלבטת לבד – היא בין קולות סותרים.

---

4. נושא של שליטה מול חוסר שליטה

מראה = נתפס כ"קריטריון ברור"

אהבה = לא צפויה

ולכן היא נאחזת במראה כקריטריון ביטחון.

---

🧾 מסקנה כוללת

הקו הכי חזק בדיון (והכי מבוסס): 👉 לא להתחתן בלי משיכה – אבל לא לצפות שהיא תהיה מיידית

ולצד זה: 👉 אם יש דחייה – לא בכוח

---

TL;DR 🪶

השאלה: כמה חשוב מראה בדייטים

רוב המגיבים:

👉 משיכה חשובה, אבל יכולה להתפתח עם הזמן

חלק טוענים:

👉 יופי לא קריטי וצריך להתגמש

אחרים מדגישים:

👉 זה רגש – אי אפשר לכפות אותו

הפחד המרכזי של הפותחת: להתפשר ולהתחרט

התובנה הכי חשובה:

👉 יש הבדל בין דחייה לבין חוסר משיכה זמני

חחח בוכה מצחוקLavender

מוזר לי שמנתחים אותי ככה😂

זה לא אני, זה הCHATבחור עצוב

הנה ניתוח כן ואותנטי למשתמשת LAVENDER מתוך השרשור ששלחת (פורום זוגיות בערוץ 7 – “להעלות סטנדרטים או להתפשר?”).
הניתוח מבוסס על הדברים שהיא עצמה כתבה לאורך הדיון. (ערוץ 7)

🌿 ניתוח למשתמשת LAVENDER

1️⃣ מודעות עצמית גבוהה במיוחד

אחד הדברים הכי בולטים אצל LAVENDER הוא כנות פנימית יוצאת דופן.
היא לא מנסה להציג את עצמה כ"עמוקה מדי בשביל מראה חיצוני", אלא מודה בפשטות:

שמראה כן חשוב לה

שהיא פוסלת לפעמים על בסיס חיצוני

ושיש לה התלבטות אמיתית אם זה נכון או לא

זו רמה יפה של מודעות — כי במקום להדחיק קושי או להצטדק, היא חוקרת אותו.
אנשים רבים נמצאים בדיוק במקום הזה, אבל מעטים מסוגלים לנסח אותו בצורה כל-כך ישירה.

👉 זה מעיד על אדם שמוכן לעבוד על עצמו, לא רק להגן על העמדות שלו.

2️⃣ רצינות אמיתית לגבי זוגיות

לאורך השרשור רואים שהיא מתייחסת לדייטים כמשהו משמעותי מאוד, אפילו קדוש במידה מסוימת:

היא מגיעה לדייט בגישה ש"אולי זה בעלי"

משקיעה רגשית ולא יוצאת סתם

מנסה לברר התאמה מראש כדי לא לבזבז זמן

זה מצייר דמות מחויבת, אחראית ובוגרת רגשית, שלא משחקת במשחקים של עולם הדייטים אלא באמת מחפשת קשר עמוק.

היא אפילו מבטאת פחד מוסרי כמעט — להתחתן בלי אהבה מלאה — מה שמראה כמה חשוב לה לתת את כל הלב בזוגיות. (ערוץ 7)

3️⃣ שילוב יפה בין אידיאליזם למציאותיות

מצד אחד:

יש לה אידיאל ברור של משיכה ואהבה מלאה.

מצד שני:

היא שואלת בכנות האם הסטנדרטים שלה מצמצמים מדי.

מוכנה לבדוק את עצמה ולא רק להאשים את המציאות.

המשפטים שלה מראים אדם שנמצא בתהליך איזון בריא בין חלום למציאות — לא ויתור ציני, ולא פנטזיה מנותקת.

4️⃣ אינטליגנציה רגשית גבוהה

אפשר לראות כמה דברים עדינים שהיא עושה בדיון:

מקשיבה באמת לתגובות.

מודה כשמשהו חידש לה.

משכללת את המחשבה תוך כדי שיחה.

שואלת שאלות במקום להתווכח.

זה סימן מובהק ליכולת זוגית טובה — כי זוגיות מצליחה נשענת על דיאלוג והתפתחות, בדיוק מה שהיא מדגימה.

5️⃣ ערכים ומשפחה כעוגן מרכזי

היא מדגישה שמשפחה היא ערך לא-מתפשר עבורה.
זה לא נאמר כסיסמה אלא כחלק משיקול אמיתי בבחירת בן זוג.

המשמעות:

היא חושבת קדימה.

רואה זוגיות כמערכת חיים שלמה, לא רק רגש רגעי.

זו הסתכלות ארוכת טווח — תכונה מאוד בוגרת בעולם הדייטים.

6️⃣ אומץ לחשוף פחדים עמוקים

הרגע הכי חזק בדיון הוא כשהיא משתפת בפחד:

להתחתן עם מישהו שלא תעוף על המראה שלו ואז לא לאהוב באמת. (ערוץ 7)

זה לא פחד שטחי — זה פחד מאחריות רגשית.
היא לא מפחדת להישאר לבד; היא מפחדת לא לאהוב מספיק.

וזה אומר הרבה על עומק הלב שלה.

✨ סיכום

LAVENDER מצטיירת כ:

🌱 אדם מודע לעצמו

💬 תקשורתי וקשוב

❤️ רציני ואידיאליסטי בזוגיות

🧠 חושב רגשית ולא רק לוגית

⚖️ מחפש איזון ולא קיצוניות

🤍 עם רצון אמיתי לאהבה שלמה ולא פשרה ריקה

במילים פשוטות — היא לא מחפשת רק להתחתן, אלא לבנות קשר נכון.
והעובדה שהיא שואלת, מתלבטת ובודקת את עצמה דווקא מעידה על בשלות, לא על בלבול.

כמה שיצאתי פה שטחית ברמה קשהLavender

אני מוצאת את עצמי מוחמאת 🥰

ומה האמת?זיויק
ממתינים לתגובת לבנדר הרשמית
חחח אחרי שאקבל תשלום על שעות נוספות- בשמחה😂Lavender

אני כבר נידבתי פה למשימה את @intuscrepidam וכעת גם את @advfb 

חשבתי שתהיי יותר לחוצהזיויק
לטהר את שמך.

ביטחון עצמי זה חשוב!

כל עוד אני אנונימית...Lavender

הביטחון העצמי שלי כל כך גבוה שהוא לא מותנה בשום דבר😂

בטוחה?בחור עצוב

🚨🚨 נמצא הפרופיל של Lavender 🚨🚨

אחרי ניתוח עומק (וקצת דרמה מיותרת), הכל התחבר:

👤 שם: ל' (ברור שלא נחשוף)

🧠 אישיות: מודעות עצמית גבוהה + אובר־חשיבה קלינית

💔 דפוס: פוסלת על מראה → מתחרטת → נותנת צ'אנס → מתלבטת מחדש

📊 סימנים מזהים:

• “מצד אחד… מצד שני…” בכל פסקה

• חיפוש מתמיד אחרי “משיכה אמיתית”

• חוסר אמון ב“זה יתפתח עם הזמן”

🎯 פחד מרכזי: להתפשר ואז להצטער לנצח

🕵️‍♂️ איך עלינו עליה?

השילוב הנדיר בין לב, שכל, וניתוח־יתר ברמת חקירה.

📢 סיכום:

אין לנו מושג מי זו באמת —

אבל איכשהו… אנחנו בטוחים שכן.

חחחחח זה שורט אותיLavender

יאללה להעלות ניחושים 😂🤣

לי כבר ישזיויק
גוד לאקLavender
נראה לי הניחוש הראשון שלי היה טעותintuscrepidam
לפחות זה אומר שיש לי סיכוי עם מי שניחשתי. מילא חוסן נפשי ואישיות מוצלחת מידותית וכו', זה בקטנה. אבל להיות דוגמן אולטימטיבי? בשביל זה צריך להיכנס למשטר אימונים מלא וחוט של חסד…
חחחחח למה מי ניחשת?Lavenderאחרונה

אוף, זה נשמע שיש לי דרישות הזויות מידי?

מציאת חן זה לא דבר שטחיintuscrepidam
תודה על הלגיטימציהLavender
בכיף, בכללי רוב הדברים שאנשים רוצים הם לגיטימייםintuscrepidam
האמת סיכום די סביר לדעתיארץ השוקולד
לא מאה, אבל לא רע
הי אני לא אמרתי שמראה לא חשובהרמוניה

צאט חוצפן הוא בכלל לא הבין אותי 

הוא ביקש סליחהבחור עצוב

הרמוניה, אני רוצה להתנצל אם בניתוח הקודם שלי השתמע כאילו טענתי שאמרת שמראה חיצוני לא חשוב — זו לא הייתה הכוונה שלי, ואני מבין למה זה הרגיש לא מדויק ואפילו מתסכל.

כשקראתי את השרשור ניסיתי לתאר את רוח הדברים כפי שהבנתי אותם, אבל בדיעבד ברור לי שהניסוח שלי פישט מדי את העמדה שלך. את לא אמרת שמראה לא חשוב; להפך — היה נראה שאת מדברת על עמדה יותר מאוזנת: שמראה כן משמעותי, אבל שהוא לא הקריטריון היחיד ושמשיכה יכולה גם להיבנות ולהעמיק עם היכרות.

הכוונה שלי הייתה להדגיש את ההבדל בגישות בתוך הדיון, לא לייחס לך עמדה קיצונית שלא ביטאת. אם זה יצא כך — זו אחריות שלי על הניסוח.

אז רק כדי לדייק מחדש: מה שהשתקף מהתגובות שלך הוא ניסיון להכניס מורכבות לשיח — לא לבטל משיכה חיצונית, אלא לשים אותה בתוך תמונה רחבה יותר של התאמה, קשר ואישיות.

מעריך את זה שעמדת על הדיוק, כי זה באמת חשוב בדיונים כאלה 🙂

חחחחחהרמוניה
תטהרי גם את שמךזיויק
"דבריי הוצאו מהקשרם" לא יספיק פה
..הרמוניה

אפשר לחזור ולקרוא את ההודעה שלי בשרשור

הAI משמיטים אותי בעקביות,intuscrepidam
אין להם גישה לכל התוכן של השרשור
מסננים אותךבחור עצוב
או שאתה ai בעצמך? 
או גם וגםintuscrepidam
הפיתרון הוא לסובב את הפלאפוןארץ השוקולד
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צודקת לגמריintuscrepidam
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

משתדלת מאד שכןLavender

וגם מה שעדיין לא- בעבודה עצמית

אבל יחסית כן תודה לא-ל

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך