יש תחומים בחיים שבהם באמת נכון ויש את הציפייה הפנימית להיות ראשון, לרוץ קדימה בכל הכוח. זו גישה נכונה למקומות ולזמנים מסויימים, אבל יש מקומות שהגישה הזו בהם עושה את ההפך.
כשיעקב אבינו מסיים את הפגישה שלו עם אחיו המבקש ממנו ללכת עימו חזרה, הוא אומר לו אתנהלה לאיטי לרגל המלאכה אשר לפני ולרגל הילדים. מכאן אני חושבת שאפשר ללמוד שיעור משמעותי בחיי זוגיות ומשפחה. כשמבקשים להכניס אותם לחיים, וזה מתחיל כשמבקשים להכניס אישה לחיים, צריך לעבור מצב פנימי. גם אם כל החיים סבבו סביב לרוץ קדימה למטרה, פה ההתנהלות אחרת. ואם אנסה לתת את נקודת המבט שלי, אתנהלה לאיטי לרגל המלאכה אשר לפני - זה בניית התא המשפחתי, ולרגל הילדים - זה השלב הבא של ההורות.
השלב הזה בחיים דורש סבלנות, הכרה בתהליכים והסכמה להם, להיות בהקשבה אמיתית למי שאיתי, כי זו נקודת מעבר משמעותית מחשיבה של יחיד לחשיבה של יחידה אחת שמורכבת משניים.
העלו כאן בתגובות קודמות נקודות משמעותיות ונכונות, שאולי שווה לברר אותן בינך לבין עצמך או מול מישהו שיוכל לשקף לך את המציאות, כדי שתוכל ללמוד להמשך איך נכון להתנהל.
זה קשה לבוא ולומר שצד אחד מוכן לחתונה ושני הרחק מאחור, זה קשה לשני הצדדים ומראה שמשהו שם אולי צריך קצת יותר תשומת לב וקצת יותר הקשבה למי שאיתי והתבוננות על המקום שלו באמת. כי זה פשוט מסע משותף, זו דרך שעוברים בה יחד, והשלב הזה של ההיכרות הוא ההכנה והבירור איך זה עובד בינך לבין הצד השני, והאם אנחנו יודעים להתמודד עם דברים יחד ואם טוב לנו ביחד הזה ובדרך הזו.
אתה מבין, כשמישהו רץ קדימה לבד הוא משדר לשני שהוא לא שם לב למי שאיתו, לא מתחשב בקצב שלו, והשני לא מרגיש שהוא יכול להכיר באמת את זה שרץ קדימה (וחושב לעצמו : 'ואולי הוא בעצם בורח רחוק ממני לאיזה חלום שמנותק מהמקום שלי כי הוא לא רוצה להיות איתי עכשיו?').
ועוד אמרת שבך עצמך זה פוגע, כשקשר או התנהלות בקשר לא נכונה לנו (לפעמים זה תלוי בנו ולא קשור בהכרח למי שמולנו), ההרגשה היא שנגמרת לנו האנרגיה. כשמתנהלים בקצב נכון, גם לנפש שלנו וגם למי שמולנו אז אפשר להתמלא גם מהדרך.
מהנוכחות שפשוט נוכחת בכאן ועכשיו ומה שיש ולא בורחת לעבר או לעתיד הרצוי,
ויודעת להודות על זה, גם אם זה לא ימשיך, כי עצם הקשר משמעותי, עצם המפגש והלמידה בדרך.
במקום כזה מתגלה הברכה של טובים השניים מן האחד אשר יש להם שכר טוב בעמלם.
העמל לא תמיד מבטיח תוצאה בדיוק כפי שאנחנו רוצים, אבל יש כאן שיעור גדול לחיים שההסכמה לעמול ולעבוד ולעבור דרך, היא עצמה השכר הטוב.
ומכל מפגש אפשר ויש מה ללמוד. רק צריך לפקוח עיניים.