למי. ש''מחפש לו רב'' ושות', הנה זה מתחיל:-נשמה כללית
הרב ליאור והרב מאזוז: חוזרים מהסכמה על ספרי הרב מלמד - בחדרי חרדים

הרב ליאור והרב מאזוז - שני היחידים שעדיין חיים מתוך הרבנים שנתנו הסכמה לפניני הלכה - חוזרים בהם מהסכמתם, מאשימים אותו בכתיבת דברים חמורים ומנוגדים להלכה, ומבהירים שהסכמתם לא חלה על הספרים האחרונים.

כנראה שבכל זאת צדקתי. אסור לסמוך על הספרים החדשים שלו....
מעניין.צהרים
אם כי לא ברור לי מה שכתב הרב מאזוז לגבי 'העצה' שהרב מלמד כתב בספרו. כי נשמע מהמכתב שהוא אומר לעשות את האיסור עצמו. ודאי שהוא לא הציע לעשות זאת לכתחילה אלא שלא חושש לאיסור מכמה סיבות.
ועכשיו ראיתי שזאת גם תגובת מכון הר ברכה על 'העצה'צהרים
הם אכן הגיבו כך, אבל אין איך לתאר את זה חוץ משקר טהור-נשמה כללית
וכבר עניתי לך שמה שכתוב שםנחשון מהרחברון

הוא אפילו אם לא הצליח ולא את הייתה כוונתו

ההדרכה בספר היא כן העראה.

ועניתי למה שענית. אין צורך לנהל דיון כפול.-נשמה כללית
אגב , גם לו יהיבנא כדבריך, זה לא תואם את מה שהמכון פרסם בתגובתו. פשוט שיקרו.
לא ראיתי את התגובה אפילונחשון מהרחברון

קיבלתי התרעה שההעתקת תגובה שלי ושיתפת  אז שמתי כאן את ההקשר

מוזר, כי שיתפתי תגובה שלי, אבל לא חשוב.-נשמה כללית
ממה נפשך, מי שיכנס ללינק יראה את מחלוקתנו, ומי שלא - לא יראה מה שכתבתי שם בכל מקרה.
במה מדובר?שום וחניכה
היתר להוצז''ל. עי' במכתב.-נשמה כללית
כן, אבל על סמך מה ההיתר?שום וחניכה
יש למישהו צילום?
לא חושב שמדויק לכתוב 'היתר'צהרים
מה חשבת על זה?צהרים
עיינתי גם בספר, בהערות ובהרחבותשום וחניכה

קודם זה ניכר שהוא עשה את כל השמיניות באוויר כדי להועיל לחתנים, ובעיקר לכלות, שלא יסתכבו עם זה נפשית יותר מדי מעבר למה שחלקן ממילא מתוסבכות. אבל לענ"ד הוא הפריז הרבה מאוד על המידה. הוא ליקט קולות של יחידים ויחידי יחידים [למשל הוא כלל לא הזכיר את זה שבאופן פשוט לספרדים אין כל היתר, שהרי מרן בב"י אה"ע סי' כה חלק על היתרו בביאה של"כ של ר"י מדברי הזוהר. ואף שיש עיקולי ופשורי בדעת מרן עצמו, האם לשונו בהכרח מורה שחולק, והאם קיבלנו הוראותיו שבב"י וכו' וכו', כל כי הא הוה ליה לאודועי ולמישקל ולמיטרח. ואף בדעת הרמ"א עצמו יש מה לדון כידוע, האם עיקר כהסברא הראשונה או השניה וכו'. וכן הקפיצה שעשה מהיתר ביאה של"כ לביאה דרך איברים גם היא איננה ברורה ומוסכמת, כאשר כתב הוא בעצמו] כאשר לא מדובר באיסור קל בכלל, והפך את זה להוראה די כללית כטבעו של ספר. כהוראה ליחיד הבא לשאול מחמת איזה דחק או צורך, היה מה לדון עם הצירופים האלו ראוים להצטרף.

זה חלק מהמגמה המוצהרת שלו, בדיוק זה.-נשמה כללית
הוא כתב על זה באיזה רביבים אחד.
נשבר הלב.
אני לא לומד קבוע בספרים האלו, כך שאינישום וחניכה

יכול לחוות דעה. מה שבטוח שיש שם עושר מקורות, רק לא בטוח שהעיבוד שלהם נעשה כדבעי. וכשאני אומר לא בטוח זה לא תחליף נאה למילה 'לא'. באמת לא יודע. לא התעמקתי יותר מדיי.

אין חולק שיש שם עושר מקורות.-נשמה כללית
אבל אתה בטח יכול לשלוף ברגע עשרה או חמשה עשר ציטוטים של חז''ל והקדמונים של מי שבקיא הרבה אבל לא יודע איך להשתמש בזה. בטח ובטח כשגם נוטל עטרה שאינה שלו ומגיס ליבו בהוראה ( מסירת מודעא:, לא אמרתי שהוא כזה... רק שאתה יכול למצוא ציטוטים כאלו.., ואיו דברי אמורים אלא בע''ה הקדמונים וכו')
ראה דוג': יישר כוח, חשוב לפרסם כאלה דברים.. - צעירים מעל עשרים

מכ''מ, כשהגבתי לך לא עסקתי בזה אלא בתוכן הערתך, שהוא לוקח מה שאפשר אולי אולי להידחק בו ליחיד, בשעת הדחק וכהוראת שעה, והופך אותו להוראה פשוטה לרבים עלי ספר ולכתחילה. על זה כתבתי שהוא במוצהר חושב ככה.
ומשום מה בטוח שהוא הגאון הראשון שעלה על הסטרטאפ, שמשום מה כל הפוסקים לא חשבו עליו.... הוא כתב ברביבים ש''הרי קורה שבא אדם ואומרים לו שכך וכך, אז בואו נרכז את זה ונודיע שזה ההלכה''.... וואו, איזה רעיון מבריק... מוזר שכל הפוסקים שפסקו את הפסקים האלו לא חשבו על זה לבד... טיפשים שכמותם....
אין מספיק ידפרצוף בעולם לנוכח המגמה הזו, שמעוררת תהיות כבדות, וד''ל, על כשירותו בהבנת דרכי הפסק, משקל ההלכה, ועולם ההוראה.

לנוכח דרכו הזו, אין מנוס מלהבין שאחריות בסיסית היא לדעת, להודיע ולהיוודע, שאי אפשר לסמוך על פסיקותיו. למען לא נבוש ולא נכשל.
שכויח, תודהצהרים
אכן, הוא במודע רוצה שההדרכה לכתחילה תהיה כפי שהוא חושב שנכון
כלומר--נשמה כללית
אין במערכת מושגיו ''הלכה ואין מורין'', ''יחיד שבא לישאל'', ''שעת הדחק'', ''דיעבד''.. כלום. עולם דיכוטומי של מותר ואסור, ולפיו ניתן להפוך לנחלת הכלל כל קולא רחוקה שנאמרה ליחיד בעל פה בשעת הדחק. ''הדרכה לכתחילה'' של כל הדחוקים אשר סוייגו באלף תנאים שלפתע התייתרו... (אי אפשר שלא להיזכר בבדיחה על בריה''מ הטוטאליטרית, לפיה ''ברוסיה, כל מה שלא אסור - חובה'')
ולזה, רבותי, קוראים לקרות ולשנות ולא לשמש. לזה קוראים חוסר הבנה מוחלט בשקילת ההלכה, לזה קוראים לימוד מפי ספרים בלי מפי סופרים, שחז''ל ראו זאת בשלילה אבל הרב מלמד רואה זאת בחיוב.

וזה לפני שנגענו בכך שאין לו בעולמו אלא מה שהוא רואה לנכון, כפי שכתבת, וכל האחרים כקש לפניו. כולא קמיה כלא. אפס מוחלט. מה שהוא חושב - יהפוך להיות ''הדרכה לכתחילה'' ושכל הפוסקים - הן הקדמונים והן בני דורינו, ''יקפצו לו''.
וכמובן, לפני שנגענו ב''פסיקות'' שאין להן מקור כלל. אפי' לא ליחיד ובשעה''ד, ואינם אלא מהרהורי ליבו....

יש מישהו שטרם הבין למה דחוף לרבנים להבהיר שאין לסמוך עליו?
רק אומר ששם דיבר על העראה שמותרת כמעט לכולםנחשון מהרחברון

העראה להלכהשום וחניכה

זו לא נשיקה אלא הכנסת עטרה.

הוא לא כותב נשיקה אלא שלא ילחץ על הבתוליםנחשון מהרחברון

בהחלט חתן יודע איך לעשות את זה. ברור.אניוהוא
מחילה, אתה מתייחס לחתנים כאל דפ''ריםנחשון מהרחברון

אין בעיה טכנית  להסביר ואין בעיה מעשית ליישם גם בפעם ראשונה

לא אפתח פה דיון.אניוהוא
אל אני יכול לומר שמנסיון כמדריך חתנים, אני יודע מה חתנים לא יודעים.

זו הלשוןנחשון מהרחברון

יקיימו חיבור על ידי מגע קל של האיבר באזור פתח הנרתיק, באופן שזרעו ייצא אליה בלא שום שמץ לחץ על הבתולים.

אני מדגיש כאן 2 מילים.

תקרא שוב ותראה שמובן שמדובר על העראה 

רק הערהימ''ל

זהו פורום פתוח.

דיון מעין זה מתאים יותר לפורום גברים נשואים או לפורום בית המדרש מצד אי הנעימות שזה יכול לגרום לאנשים (או נשים) כאן, מעבר לעניין של אין דורשין בעריות וכו' שזה כבר שיקול שלכם.

אופס משום מה הייתי בטוח שזה הפורום הסגורנחשון מהרחברון

אתה מתעלם מהמשך ההערה.-נשמה כללית
כפי שהעירו פה, לא אצטט מפני תערובת הפורום. אבל בהמשך ההערה הוא כותב ש''מסתבר'' שמותר בכל ''סביבות....'' וד''ל. זו לכו''ע אינה העראה, ואין לו מקור לכו''ע. סתם ''נראלי'', כמנהגו בקודש.
ראיתי אותה וכשאני למדתי את זה הבנתינחשון מהרחברון

שגם אם לא מגיע לשם יש צד להקל

בפועל ההדרכה היא לא סביבות...

לא הבנתי את התשובה שלך.-נשמה כללית
שורה תחתונה - הדריך כך או לא? בהתאם להלכה או לא? זהו זה.
הדריך העראהנחשון מהרחברון

וכתב שגם אם לא מצליח יש צדדים להיתר

אגב גם הסטייפלר כתב משהו דומה במכתב המפורסם לחתנים. 'טועה בדבר מצווה'

וכן ההדרכה הזו בהתאם להלכה המקובלתנחשון מהרחברון

שהעראה אינה שז''ל

אבל זו אינה העראה, כאמור.-נשמה כללית
זה בדיוק מה שציינתי - שההיתר ל''סביבות'' הוא שז''ל לכו''ע.
לא מסכים כתוב במפורש בספר (ההדרכה)נחשון מהרחברון

מעשה העראה. בהערה מופיע חידוש שגם אם לא עשה כך עדיין יש צד להתיר ולא כתב שכך צריך לעשות

וכן אם מפספס זה לא נורא

טוב אז הלכתי לבדוק....-נשמה כללית
ואתה יודע מה? אפילו עזרת לי. כי שמתי לב למה שלא זכרתי קודם - שהוא קובע ש''אם כן, לצורך שמחת חתן וכלה, ***הדבר רצוי לכתחילה***''!

בום. טראח.
נכון העראה זה לכתחילהנחשון מהרחברון

לא מדובר על העראה.-נשמה כללית
מדובר על ''סביבות''. במוצהר ובהודאת בעל דין - המצאה ללא מקור.
לא מסכים. פרשנות מאוד רחבה שנטלת לעצמך....-נשמה כללית
טועה בדבר מצוה זה משהו אחר, ויש גם את המכתב של החזו''א על מי שלא מספיק. בדברי הרב מלמד יש *היתר*, איך איך לייפות את זה. וההיתר הזה הוא *ללא שום מקור*.
למה שזה יעניין אותי?advfb

אם מכתב של הרב ליאור בנושא שיצר כאן שרשורפלצת לא מעניין אותךאריאל יוסף

- סליחה על ההפרעה

השמצות שלא יוצא מהם כלום זה פחותadvfb

אני מוחה על הטענה שהרב ליאור כותב השמצות שלא יוצא מהם כלום.אריאל יוסף

לא אמרתי את זהadvfb

אבל על זה תייגתי אותך. ראה שוב מה מופיע שם לפני התיוגים.אריאל יוסף
ההתעסקות ברפש אליה כיוונתי. ואם מישהו עושה את זה ללא צורךadvfb

מיוחד הוא טובע לבדו שם ולדעתי זה לא דבר חיובי.

אבל זה לא הנושא.אריאל יוסף

שמתי לך את המכתב. זה מה שהגבת.

לא זכור לי שטבעתי כאן איפשהו.

אתה כנראה מתבלבל עם מישהו אחר.

חשוב לי לומר שהתעסקות בלכלכוך שלא לצורך היא לא דבר חיוביadvfb

אז תגיב לפותח השרשור. לא אלי...אריאל יוסף

איפה ראית לכלוך? מחלוקת לגיטימית לדעתיצהרים
למה שאני אתעסק במי כן רב ומי לא רבadvfb

מה זה יעזור לי בחיים?

לא ראיתי שהרב ליאור והרב מאזוזצהרים
עסקו בשאלה הזאת. כתבו נגד הפסקים. נראה לי לגיטימי.
לא דיברתי על מה שהם כתבוadvfb

כתבתי על עצם ההתעסקות פה על דף הפורום שלא עוזרת לאף אחד

תורה היא וללמוד אנו צריכים.צהרים
לא ראיתי כאן השמצות אלא מחלקות לגבי פסקים. דווקא אנחנו שמתנגדים להשמצות צריכים לעודד מחלוקת לגיטימית בהלכה.
אם כי לפי התגובה של מכון הר ברכהצהרים
כן היה לשון הרע מאחורי הקלעים
שטויות. זו הדרך שלהם להסיט את תשומת הלב מהעניין.אריאל יוסף

שום לשון הרע לא היתה כאן. מנסים לברוח מהבעייתיות שבפסקי הרב שלהם. 

הראו לרבנים מה הוא כותב ואומר והם פרסמו את עמדתם. שיתמודדו.

כאשר אנשים מתעסקים במי רב ומי לא רבadvfb

הם שמים את עצמם בעמדה שיפוטית שלא עוזרת לאף אחד.

שכל אחד יתעסק במומי עצמו ויחסוך מאיתנו לכלוך שלא נצרך.

אם הדיבור פה היה ענייני על הלכה הייתי מסכים איתך.

דיברתי על הדיון פה בפורום ולא על מה שרב אמר על רב אחר

מעניין שהרבנים כן ראו לנכון לעדכן בזה את הציבור...-נשמה כללית
אבל אתה רוצה להיות צדיק יותר מהאפיפיור...
אני לא חושד בכוונתםadvfb

שמע דבר שמייםהנביא
כי לא דיברת אלי נכונה כנשמה כללית עבדי, אשר ידי עמו ובכל אשר יאמר לך בהלכה הלכה כמותו.
זה ממש לא לעניין, דיווחתי שימחקוadvfb

גם אם יש לך ביקורת על מישהו אל תהיה ציני כלפיו אין לך את הזכות.

שמע דבר שמייםהנביא
דברי אשר דיברתי אליך לא ימחק על ספר הישר נכתבו לא ימחקו.
יש ליגת אלופות מר נביא.. לך תראה תהנהמבקש אמונה

מי נגד מי??advfb

יש הרבה...מבקש אמונה

יש פ.ס.ז' נגד לייפיציג

יש אייאקס נגד דורטמונד זה יכול להיות משחק טוב..

שריף נגד אינטר גם יכול להיות מאד מעניין - אחרי ששריף כבר הפתיעו את ריאל במחזור הקודם..

ויש עוד שלושה חוץ מהם.

יאללה תגיד מה למלא בווינרadvfb

חח אין לי מושג... תבקש מהנביא מבקש אמונה

ראיתי יותר מדי ליגה ישראלית ונדפק לי המוחadvfb

לא יודע להנות ממשחק טוב חח

חח מזדהה איתך.. אחי פה זה רמה אחרת לגמרימבקש אמונה

תענוג

פיתחנו פה דיון מאוד מענייןadvfb

כבר קיבלת אזהרהימ''ל

אני מכריז בזאת על הפסקת אש - לקראת נישואין וזוגיות

הפעם אדון לכף זכות, אם כי די בדוחק, למקרה שלא ראית אותה. לא תהיה עוד אחת.

נ"ב

'דבר שמים' ודומיו זו לשון נוצרית, סתם למקרה שלא שמת לב.

שמע לדברייהנביא
יען אשר דנת לכף זכות, גם אני אדון אותך לכף זכות, ואעביר חטאתך .
אלא? טוען שהם סתם לא מביני עניין?-נשמה כללית
לאadvfb

בקיצור, הם חושבים אחרת ממך.-נשמה כללית
ואנו מעדיפים להיסמך עליהם ולא עליך...
ומי שלא פרסם עדיין את דעתו... מה הוא חושב?advfb

אני אגיד לך מה הוא חושב:-נשמה כללית
הוא חושב שכשהרב ליאור אומר משהו זה מספיק.
הוא לא היה בפורום צמ''ע ולא למד איך מתעלמים מגדולי ישראל....
רבנים לא תמיד מסכימים ביניהם. זה לא דבר חדש או מפתיע.advfb

וגם בנושאים כאלה דעותיהם חלוקות.

אני לא מתעלם מדעתו של הרב דב ליאור.

כן? איזה רב רציני יצא להגנתו?-נשמה כללית
מרן רשכבה''ג אברהם סתיו?
אולי נקרא לצמד מעתה ''אבריימל'ה מלמד''.....

לא רק שאתה מתעלם, אתה הרבה יותר: אתה מעמיד את הרב ליאור כאיזה פוליטיקאי קטן שעוסק בהשמצות. במקום לכופף דעתך ולהבין שמדובר באחריות ציבורית למנוע מכשלה מרבים.
את הדברים הללו לא כיוונתי לרב דב ליאורadvfb

ואני מכיר רב שאני סומך עליו שמעריך את הרב בני לאו, לדוגמא.

לא יודע מה אתה מחשיב כרציני או לא רציני ולכן הדיון כנראה מסתיים פה.

א-הה, מחלוקת בני לאו והרב ליאור. הבנתי....-נשמה כללית
ואני לא יודע מה כיוונת ומה לא כיוונת. אני יודע שהרב ליאור ביקש לפרסם משהו ואתה מתרגז מהפרסום הזה ומסביר למה זה לא ראוי.
מסברה, זה לא יעיל לדון על זה ולהתכתש בפורוםadvfb

ובטח אם זה גורר העלבות שלא נצרכות

הדוגמא עם הרב בני לאו זה דוגמא לרב שיכול להיות "שנוי במחלוקת".

הרב דוב ליאור כבודו במקומו מונח, יש עוד רבנים. לא רק הרב סתיו. גם אחרים וזקנים ומקובלים על הציבור בכללותו שעדיין לא קראו נגד הרב מלמד או נגד פסקיו - אפשר לשאול את דעתם אבל כל עוד הם לא אמרו - לא רואה מחוייבות ללכת דווקא אחרי הרב דוב ליאור בלבד.

יפה שאתה מגיב לדברי גם בלי לדעת על מי אמרתי אותם. 

שוב:-נשמה כללית
מישהו פרסם שהוא חולק על הרב ליאור? כן או לא?
להמציא חולקים כי לא נח להודות בעובדות - זה לא יעיל.

הסברתי טוב מאוד מה הגבתי על דבריך. אבל נח לך להתעלם.
צודק. כולם מסכימים בלי ששאלת את דעתם.advfb

תגיד, ככה אתה גם לומד סוגיה?-נשמה כללית
על כל הלכה שאתה פוגש אתה אומר ''נו שוין, מסתמא יש חולקים''?

מזכיר את אותו אחד שטלטל בשבת, וכשאמרו לו שנקרע העירוב נפנף בביטול והפטיר - בטח יש עוד עירוב...
אם נלך על רב אחר ששנוי במחלוקתadvfb

ויש כאלה שחושבים שהוא רב וחולקים לו כבוד ויש כאלו שלא..

מה שונה מכאן?

שוב:-נשמה כללית
עבר עריכה על ידי -נשמה כללית בתאריך י"ד בחשון תשפ"ב 13:51
בנתיים אנחנו לא עוסקים בספקולציות, אלא במה שעובדתי.
מה שעובדתי זה שיש כאן את הרב מאזוז והרב מלמד מצד אחד, ואברהם סתיו מצד שני.
זה בעיניך ''מחלוקת'' שוות ערך?

או שפשוט כדי להימלט ממסקנות כואבות נח להאמין בספקולציות של ''בטח יש חולקים''.. למרות שמשום מה הם לא טרחו להגן עליו אחרי הכאפה הזו שהוא חטף, מה שהיה מתבקש באופן בסיסי מהם.
זאת משוואה מעוותתadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך י"ד בחשון תשפ"ב 15:04

אני יכול למצוא עוד רבנים (מתוך היכרות) שלא חושבים כמו הרב דוב ליאור הרב מזוז וממילא אני לא הולך כמותם בלי קשר לזה.

האם זה אומר שמזלזל בדעתם? לא.

למה אני בטוח שיש עוד כאלה שתומכים ברב מלמד? מרושם אישי שלי.

לא נראה לי שיש לך עניין כלשהו להכנס לרושם האישי שלי מהיכרות עם רבנים.

אני לא מתכוון לשאול משהו רק בגלל שאני דן איתך כרגע. בטחון שלי בתחושה שלי שנובעת מהירות היא מספיק עמוקה בשבילי.

אתה יכול לומר שאני טומן את הראש בחול וזה באמת פחות מעליב ומלומר שאני מבזה ת"ח.

טוייב, לא מתכוון להתווכח על הנושא הזה. מיצינו‍ בנות לא ‍לריב
אני יודע‍ בנות לא ‍לריב
את דווקא אחלה, אבל חבל שזה לא תלוי בך אחותי
ממש חבלרחל יהודייה בדם
שאתה מוציא על זה את האנרגיות שלך..

ואם אתה כועס על המנהלים, תכעס עליהם
למה להביא את זה לידי ביטוי כנגד ניקים?
בקיצור--נשמה כללית
רבנים אמרו מה שאמרו, שום רב לא הודיע שהוא חולק, אבל לך יש ''רושם אישי''...

נו, לרב מלמד יש רושם אישי שמותר להוציא ז''ל, לך יש רושם אישי שרבנים מסכימים איתו, ולשלישי יש רושם אישי שמצוות שבת היא בכלל מצווה התלויה במקדש ואינה נוהגת היום...

''רושם אישי''... קווים לדמותו..
לאיזה עוד ספרים חוץ מ'טהרת המשפחה' הוא מתכוון?צהרים
כמדומה שהכוונה ל-'שמחת הבית וברכתו' וכשרות.אריאל יוסף

בסדר רבנים חולקים. זה לא אמור ליצור מחלוקת בעם ישראל.חסדי הים
בדיוק מה שאני חושב. חזק וברוךצהרים
לא חרבה ירושלים אלא על שהשוו בה גדול וקטן.-נשמה כללית
מזל שאנשים עם היגיון כמו שלכם לא היו כאן כשהתחילה הרפורמה, הייתם אומרים גם עליה ש''רבנים חולקים''....

שני האחרונים שעדיין חיים מתוך מסכימי הסדרה חוזרים בהם, וכותבים דברים קשים כאלו, זה ממש לא ''רבנים חולקים''.
זה אמירה של גדולי הדור שאסור לסמוך על אדם שהתיימר לקחת עטרה שאינה ראויה לו.
יישר כוח, חשוב לפרסם כאלה דברים..מבקש אמונה

אני אמנם לא מכיר את האדם הזה, אבל הייתה לי אפליקציה של הלכה יומית שלו כי רציתי ללמוד משהו מהיר על הבוקר. ("פניני הלכה" זה שלו נכון?)

אז האמת שכבר מקודם קצת הפסקתי ללמוד אחרי שהלכה מסויימת (לא קריטית) נראתה לי קצת סותרת את מה ששמעתי מאחרים, והתקשרתי לתלמיד חכם והוא הראה לי שזה נבע מחוסר עיון באותו מקור..

אבל מה שאתה מפרסם... וואו, זה כבר חותמת

שים לבברגוע
שרבנים מדברים רק על הספרים החדשים, לא על כל הסדרה של פניני הלכה
כי רק בחדשים זה שיטתי-נשמה כללית
אבל אכן גם בשאר יש מידי פעם... ההידרדרות היא בשלבים
עוד דיוק בדברים:צהרים
התחמקות זולה של מלחך פינכתו-נשמה כללית
גדולי הדור נכנסים ברב שלו על מאה קמ''ש, אז מה שיש למשב''ק לומר זה ''אנשים לחצו עליו והוא בכלל מעריך אותו''... גיחי גיחי. אמין כמו שזה נשמע....
וואו. הכותרת. מדהים עד כמה קשה לך לכתוב עם כבוד לבני אדם.צהרים
לא. קשה לי לשנות מן האמת.-נשמה כללית
ואכן, האמת כבדה - הלכך נושאיה מועטים.
תמיד זה באיצטלה של צדקות.‍ ‍בנות לא לריב
בהתחלה באמת האמנתי שזה נובע מקנאות שלך לתורה. אחרי הגידופים אני מבין שלא.

מתלבט ממש אם להגיבארץ השוקולד
אבל לא מבין מה יש להתרגש מעולם ההסכמות והחזרה בהם אחרי קריאת המכתב של הרב מאזוז.
הוא לא עבר על הספר לפני שהוא הסכים והוא גם לא עבר על הספר כשבא לחזור מהסכמתו ("מכתב ברכה"), הראו לו ציטוט מהספר ולכן הוא חזר בו.

צר לי, אבל אם רב רוצה שיתייחסו להסכמותיו ברצינות אז שיקרא את מה שהוא מסכים עליו.

והערה נוספת:
רבנים שתוקפים רבנים בגלל פסיקה זו או אחרת זה קרה לרבנים רבים כיום, כפי שמצינו עם הרב ליאור ורבנים רבים אחרים על הרב שלמה אבינר. אתייחס לשלילה כאן של הרב מלמד באותו האופן שהתייחסתי לשלילה של הרב שלמה אבינר בעבר.
..-נשמה כללית
א. אתה טועה, לתת הסכמה עושים רבים, לכתוב שחוזרים מהסכמה כי אסור לסמוך על הספר שפוסק בניגוד להלכה - אף אחד לא עושה אם הוא לא ברור לו שזה המצב. אל תעשה מהם דבילים, הם לא היו מפרסמים דבר כזה כי כאבה להם הבטן.

ב. לגבי ה''צר לי'' - מלבד שהדברים הנ''ל רלוונטיים גם לזה, צריך ךהזכיר עוד נקודה: ההסכמות ניתנו בתחילת הסדרה לפני עשרים שנה, אכן מתוך אחריות ובדיקה. זה שבעתיד הוא הקדיח תבשילו - לא מוריד מרצינותם.
ואם הטענה היא מצד המכתב על טהרה, התשובה פשוטה: הוא אכן לא לקח אחקיות ופרסם הסכמה לציבור. זה היה מכתב אישי שמאור קיים פרסם על שעת עצמו בפייס ( ואכן מיהר לנחוק כשיצא המכתב אתמול, קלט שהוא יוצא דפוק..). מכתב פרטי יכול להישלח גם בלי עיון מעמיק בספר ואין בזה שום טענה של ''אם הוא רוצה שיתייחסו אליו ברצינות''. פשוט.

לגבי ההערה בסוף - זה באמת כמו בסיפור של אבינר. אין הכי נמי.
אם אתה חושב שכל מי שבשם ''רב'' יכונה ניצן לסמוך כל פסקיו, גם כשגדולי הפוסקים אומרים שאסור לסמוך עליו - זה באמת בעיה אצלך.
אני מתנחם שככה''נ לא תגור בביתאל, וממילא לא תביא מראות לאבינר, כך שלא תיכשל באיסורי כרת..
א. במה אני טועה?ארץ השוקולד
קראת את המכתב של הרב מאזוז?
כי אני קראתי, הוא הבהיר שם שהוא לא קרא את הספר של הרב מלמד באף שלב אלא חזר בו כעת כי הראו לו משהו מהספר.

ב. אתה חושב שהרב מאזוז קרא את הספר הראשון?
לא נהוג בעולם ההסכמות לטרוח עד כדי כך וחבל.

לגבי הסוף אני שמח שאתה עקבי.
א. בהנחה שהוא יצא נגד בלי לקרוא ולבדוק-נשמה כללית
הדיוק שלך לא נכון, כפי שגם הרחבתי לך בפרטי. הוא ממש לא הבהיר את מה שאתה כותב. הראו לו - ובעקבות כך הוא ישב על זה שבעה נקיים, בירר ''פסק'' אחר ''פסק'', והגיע למסקנות הכואבות. הוא לא אומר שהוא כותב על סמך ה''הראו לי'' אלא מסביר מה נשתנה - שכעת הפנו את תשומת ליבו והוא ישב על זה.

ב. זה דיון לא רלוונטי, אי הכי.

אכן, מאוד עקבי. יש סמכות ומשקל בעולם. לא משנה השיוך המגזרי. הרא''ל בעיני בר סמכא כפי שמו''ר הגר''א שפירא בר סמכא, והרב אבינר אינו בר סמכא כפי שהרב מלמד אינו בר סמכא. אדם שלא מקבל עליו את תכתיבי ההלכה המקובלת - לא יכול להוות פוסק אורתודוכסי לגיטימי, ולא רלוונטי אם הוא חרדי, קווניק, גושניק, סאטמר'ר או מרכזניק. אדם שענקי התורה ופוסקי הדור טרחו להודיע לציבור שלא ניתן לסמוך עליו- לא ניתן לסמוך עליו. נקודה.
לא נכשיר כל שרץ בשם ה''סובלנות'', ה''שלום'' וה''דרכיה דרכי נועם''. יש דברים שאסורים נקודה. יש אמת בעולם. ורק ''האמת והשלום אהבו'', לא השלום על חשבון האמת.
א. ב. זה רמת החשיבות שאתה מקדיש למילותיךארץ השוקולד
ומרבנים אני מתייחס ברצינות למילותיהם

מעניין מה שאתה אומר בסוף דבריך, אבל למה אמת תלויה במה שה"גדול" אומר ולא בראיות?
א. אז עניתי לך על זה-נשמה כללית
שאני יודע כמה חשיבות הוא הקדיש לזה וכמה דקדק לפני שהוציא את זה.

ב. הכשל נמצא בהשוואה חסרת הבסיס שאתה עושה בין נתינת הסכמה שזה דברים שבכל יום, לבין חתיכת שיימינג שלא קורה כלאחר יד. תהיה ענייני ואל תדמה מילתא למילתא בלא דמיא.

ג. ראשית, גם כאן וגם שם יש אחלה ראיות. שנית - שאני אבין מה נקודת המוצא, אתה לא מכיר בסמכות תורנית? אתה רואה את עצמך בר פלוגתא לרא''ל נגיד? אם הרא''ל היה אומר לי לא לסמוך עליך - הייתי אמור לצפצף עליו?
ורק להבהיר, אני מתייחס לסיפור הזה באותו האופן כמו החרםארץ השוקולד
על הרב אבינר,
מתעלם מהחרם, וממשיך ללמוד את דברי כל הרבנים המחרימים ואלה שבאים להחרים ללא קשר לסיפור הזה
אמרתי לך כבר-נשמה כללית
שאני שמח מאוד שאתה כנראה לא גר בביתאל, כך שלא תיכשל בכל חודש באיסורי כרת ולא תהפוך את כל ילדיך לבני נידות.

באמת שעצוב לי לחשוב אם כך היית נוהג גם אם ארגון הבריאות העולמי היה מודיע שרופא מסויים נותן תרופות לא מתאימות שגורמים לנזקים ואף למוות.
רק פרספקטיבה הסטורית:ארץ השוקולד
את הרמב"ם החרימו גדולי עולם בתור רב צעיר בגלל כפירה.
את הרמח"ל החרימו גדולי עולם בתור רב צעיר בגלל דברים שכתב.

החרמות הללו לא הצליחו ובמבחן ההסטוריה הלכנו עם הרב הצעיר, תזכורת לחשיבה על היחס שלנו להוקעת רבנים.
...ברגוע
היו גם המון אחרים שהחרימו אותם וזה כן הצליח..
זה שלגבי הרמבם והרמחל טעו זה לא אומר שאי אפשר יותר להשתמש בכלי הזה
תן דוגמא להמון:ארץ השוקולד
חמישה אתה מסוגל לתת?
את ישו החרימו וזה כן הלך...-נשמה כללית
המחשבה שמעתה עלינו לפרוק את עולם (שורוק כמובן) של רבותינו ולעשות מה שבא לנו כי ''הנה הרמב''ם'' היא בעלעבתית ברמה קשה... סליחה
ולחשוב ששתי דוגמאות מתוך עשרות אחרים זה פרספקטיבה היסטורית סבירה, צריך בעלעבתיות גם בלוגיקה, לא רק בתורה.... כל סטטיסטיקה ישרה תראה לך מההיסטוריה בדיוק ההיפך ממה שאתה רוצה לומר.

ואגב, לשניהם היו גם מגינים מגדולי רבותינו, לזה מחשובי הראשונים ולזה מחשובי האחרונים... על הרב מלמד מגן בנתיים רק אברהם סתיו, שנאמר לא לחינם הלך וגו', ולקיים מקרא שכתוב ''אבריימל'ה מלמד''
עשרות אחרים???ארץ השוקולד
יאללה נראה אותך נותן עשר
מהקודם ביקשת חמש....-נשמה כללית
אני לא במבחן כעת, ולא התיימרתי לטעון שאני זוכר את כולם. אבל ב''ה קראתי המון היסטוריה יהודית, וממש לא חסרים מקרים כאלו לאורך השנים. מיש''ו ועד הרפורמים.

(גם את הרבנים הרפורמים אתה מקבל כרבנים ו''מתעלם'' מה''חרמות''? היכן גבול הנאורות?)
אתה טענת עשרות, אז אני זורם ומבקש רק עשרהארץ השוקולד
ולא החרמה של זרם, אלא החרמה של רב בשל פסיקותיו או טענה שלו
ברגוע לעומת זאת טען המון אז ממנו ביקשתי חמשארץ השוקולד
יש''ו היה סמוך, רנ''ק היה סמוך, שפינוזה היה קרוב,-נשמה כללית
רבים מראשוני הקונסרבטיבים היו סמוכים....

יתירה מכך, בספרות השו''ת לארכה ולרוחבה יש בלי סוף איזכורים של מקרים כאלו - שלא לסמטך על זה או על זה או על זה, ולרוב באמת אי אפשר להזכיר דוגמאות כי האנשים ההם באמת נמחקו...
הבטת דוגמה מהרמב''ם והרמח''ל שדווקא נתמכו בידי גדולים וטובים, ושרבים ממבקריהם בכלל לא הכירום כהוגן בנסיבות אותם הימים, ואתה משליך מכאן שלעולם, אבל לעולם, לא ניתן לומר שיש דמות שאינה ברת סמכא. אמירה כואבת ומנותקת מהמציאות, שפורקת מעליה את עול מסורת תורה שבעל פה. כצוב.
הבאת שלושה ולא עשרהארץ השוקולד
קונסרבטיבים לא רלוונטיים כי הטיעון פה הוא ששוללים אותו בשל פסיקותיו ולכן שלילה בשל השתייכות לא רלוונטית לנידון זה.
ושלושה לעומת שניים זה קרוב ולכן לא ניתן להניח מה יקרה כאןארץ השוקולד
זה לא מעניין אותי-נשמה כללית
אני לא עוסק בהימורים, אלא ב''מה נכון לעשות''. מעבר לזה - ה' יעשה הישר בעיניו.
כמו שכתבתי לך באישי - בהדי כבשי דרחמנא למה לך, מאי דמפקדת עבוד.

הקב''ה גם נתן הצלחה יפה לצדוקים, הצלחה מסחררת לרפורמה, והצלחה מטורפת להיטלר. אני לא עסוק בלהתווכח איתו.אני עובד אצלו ולא הוא אצלי.
מאיפה הראיה שהמחרימים צודקים?ארץ השוקולד
הם תלמידי חכמים גדולים יותר, האם זה גורר שהם תמיד צודקים?

זה שמנדלבליט מבין גדול יותר במשפט מדוד פטר אומר שמנדלבליט תמיד צודק?
(וכן, יש מקומות בעולם הרבני שמתנהגים בצורה דומה למערכת המשפט, במקום נסיון להוכיח למה משהו נכון הולכים לנישה של מי החולק בכלל)
מאיפה הראיה שחז''ל צדקו ולא צדוק ובייתוס?-נשמה כללית
אתה ממשיך להיטפל לפינות-נשמה כללית
זה רק מחזק את רושם צדקתי ( מלשון צודק כמובן, לא צדיק)

מה פשר החילוק? שללו את פסיקתם כי היא מנוגדת להלכה. אם הקונסרבטיבים לא היו מנוגדים להלכה לא היתה בהם שום בעיה. לא?

ויש גם מה שכתבתי בפסקה האמצעית.....
ממש פינה... טענת שחרמות בעשרות מקומות עזרוארץ השוקולד
ולכן הדוגמאות שלי שחרמות היו לא נכונים הן חריגות, אבל איכשהו אתה לא מסוגל לתת דוגמאות.

הטענה פה על השלילה של הרב מלמד היא שחלק מהפסיקות שלו בעייתיות, אז אני אומר האם יש דוגמאות רבות לשלילות כאלו שהיו נכונות או לפחות מוצלחות?
אם שללו מישהו בגלל החברה לה הוא משתייך אז זה שונה, זה כמו הדיון על החרמת קהילה, ואם תרצה אפשר לדון בכך בנפרד.
בהחלט פינה-נשמה כללית
נתתי חמשה, אף אדם נורמלי לא היה מבקש שאתן באמת רשימה של עשרים, אם לא שהוא בבעיה עם עצם הדיון ולכן הוא מסיט אותו לפינות לא מעניינות.

שוב: הבעיה ב''קהילות'' היתה שינוי ההלכה מצידן. לא שום דבר אחר.

ושוב לגבי ההגדרה ''חרמות'' - נורא נאור להתייחס לזה ככה... - צעירים מעל עשרים
ובכלל, מצחיק אותי נערים בני עשרים בערך הקוראים להחריםארץ השוקולד
תלמידי חכמים כי הם לא מקשיבים לרבנים אחרים, מי אתם שתיכנסו בין ההרים?
הבעיה מתחילה כשזה ''בין ההרים'' בעיניך. ירהב הנער בזקן.-נשמה כללית
ידידי היקר, אשמח שתענה בכנות: אם הרא''ל היה מוציא מכתב פומבי שהרב יוני לביא (חלילה כמובן, רק לשם הדוגמה) מכשיל את הרבים ואסור לסמוך עליו. גם אז היית ''צוחק'' מלהכניס את הראש ''בין ההרים''? הר אחד זה הרא''ל והר אחד הרב יוני, ושהרא''ל יחפש ת'חברים שלו אם הוא אומר שאסור לסמוך עליו?
אין היררכיה? אין משקל תורני? אין מסורת פסיקה? אין הבדלי גדלות? אין דבר שאסור? כשאני אקבל בע''ה את תעודת הרבנות - אוכל לומר ***כל*** מה שבאלי וזה יהיה לגיטימי? (חוץ מלרצוח את רבין כמובן.. ואולי גם חוץ מלומר הפוך מהרב מלמד, מה?)
בקצרה:ארץ השוקולד
יש כאלה שאין זה דרכם להחרים מי שהם לא אוהבים את חלק מפסיקותיו, ולכן הרא"ל לא היה חותם על מכתב כזה. (ולהערכתי גם הרב יעקב אריאל לא היה חותם מסיבה זו גם)

אני לא בטוח שיש היררכיה בפסיקה, אם מעניין אותנו אמת, מה משנה ההיררכה ולא הטיעונים.

זה לא דין בהסמכה אלא בידע ובנסיון הפסיקתי. דבר שניתן להכיר מספרי אותו רב וזה ניכר מספרי הרב מלמד שהוא בקי. והוא כבר פוסק כמה שנים אז יש לו נסיון.
..-נשמה כללית
א. עזוב מכתב. אתה נדבק בכח לםינות לא רלוונטיות. נניח שהוא היה קורא לך ואומר ''ארץ. שוקולד אהובי, הרב הזה פוסק מדנפשיה ובניגוד להלכה, אל תסמוך עליו'', מה היית עושה.
אגב, זה שאף אחד לא טרח להגן עליו חוץ מאברהם סתיו (אבריימל'ה - מלמד...) אומרת משהו...

ב. אם אין בעיניך היררכיה, זה באמת הבעיה.כנראה שזה בדיוק מה שסובר הרב מלמד.
בעיניך ר''מ אחה''צ בישיבה תיכונית יכול לחלוק על מהרש''ל, מה אגיד לך... לבריאות.

ג. בקי כן, ניסיון בפסיקה (=הכרעה) ממש לא. כולנו יודעים מה זה קרא ושנה ולא שימש, מה זה חמור נושא ספרים, וכו' אלו מושגים שהמציאו חז''ל, לא הרב טאו.... מי שזה לא מקובל עליו צריך לעשות חשבון נפש..
( הוא ''מלקט'' שנים ועל זה קיבל רת הסכמותיו. את עטרת הפסיקה נטל לעצמו ועושה מכוחה בהלכה כבתוך שלו.כמו פיל בחנות חרסינה. זה ממש לא ''ניסיון בפסיקה''.)
תגובות:ארץ השוקולד
א. עצם השאלה ההשקפתית אם חרם הוא דבר חיובי זו פינה לא רלוונטית?
מדוע?

ב. מקור הלכתי להיררכיה בין רבנים שהיא מחייבת?
מניין שאסור לרב לחלוק על רב הגדול ממנו?
וכי לרב עובדיה בצעירותו היה אסור לחלוק על הבן איש חי לדוגמא?

ג. אפילו לא חש צורך להגיב.
אבל באמת שזה גיבוב שטויות, וכי הוא לא שימש את אביו?
..-נשמה כללית
א. ראה דברי כאן נורא נאור להתייחס לזה ככה... - צעירים מעל עשרים
וחוצמזה, כן, אני טוענך בחיטים ואתה מקשה עלי בעצי שיטים. תענה לי מה היית עושה אם הרא''ל היה אומר לך אישית שלא לסמוך על פלוני, שהוראותיו מנוגדות להלכה.

ב. הרב עובדיה נסמך על קדמונים לבא''ח...
אם לדעתך הר''מ בישיבה התיכונית שלי הוא בר פלוגתא לגיטימי לש''ך וט''ז, אז הדיון מיותר. אני לא על תקן מחזיר בתשובה ולא הולך לנסות לשכנע מישהו באושיות התורה שבעל פה ולהסבירם מהתחלה.

ג. לא שימש את אביו, עובדתית. ואביו מעולם לא עסק בהכרעות הלכתיות, גם עובדה חשובה לסיסמא שזרקת כאן...
במקום לומר לי ''גיבוב של שטויות'' - תעבור על כרכי פנה''ל לפי סדר השנים ותראה.
תמיד הוא היה מלקט, מעולם לא הכריע ומעולם לא נתנו משקל רב מידי לסברתו - מעבר לסברת אברך ממוצע.
ושוב - אם אינך מקבל את מושגי החילוק בין בקיאות וליקוט לבין כח הכרעה ומשקל סברא, אז אין לי מה לומר, אני לא אולפן לחוזרים בתשובה...
ולגבי מגינים, יש רבנים גדולים שחושבים שאין צורך להתייחס ככלארץ השוקולד
הנראה, לדוגמא:
הרב יעקב אריאל והרב צפניה דרורי (רבני ערים ופוסקים כבר עשרות שנים) לא טרחו להתייחס.

זה פשוט ישקע להערכתי
אהמ-נשמה כללית
פנה בפרטי לקבלת עדויות ממני על דעתו של הראשון.
השני בעווה''ר לא בכושר קוגנטיבי מספק. 😞😢

(וכן כן, גם על הרב ליאור אמרו לי ולאחרים ''עלאק עאלק'' עד שהוא אכן פרסם...)

וכמובן שגם אי אפשר להתעלם מהדממה המוחלטת ששוררת בעולם הרבני לנוכח צליבתו. אתה חושב שאם הרב אריאל היה חולק הוא לא היה מגן עליו? כולם נהיו מושחתים? פחדנים?
האיש נקטל על סטרואידים, ואף אחד לא מקיים ''אל תעמוד על דם רעך''? לאף אחד לא אכפת?
למה צריך עדויות, אם הרב יעקב אריאל מסכים אז הוא היהארץ השוקולד
מפרסם.

אם מתעלמים נותנים לזה לשקוע בתהום הנטייה
לא נכון-נשמה כללית
יכול לסבור כך ועדיין לחשוב שלא השעה לצאת נגד.
אתה רואה שהוא עומד על דם רעהו ולא יוצא להגנתו.

אבל בוא נעזוב ספקולציות - המייל שלו זמין והוא עונה בעצמו, שלח לו מייל ושאל לדעתו.
אני מעדיף לתת לחרם לשקועארץ השוקולד
באמת שנתקלתי בסיפור הזה רק בגלל הפורום וסטטוס אחד של חבר, זה פשוט לא דבר שיתפוס בציבור הדתי.

לא מוצא טוב בעיסוק בחרמות אלא אם כן אנחנו מרגישים שקיום החרמות בעולם החרדי עזר להם.
נורא נאור להתייחס לזה ככה...-נשמה כללית
איכס, חרם...
אה?

אבל מה לעשות, כיהודים דתיים אנחנו מחוייבים להלכה, והדבר הכי מתבקש הוא לדעת מי תואם אותה ומי לא.
כמו שכשאתה לא סומך על ה''רפואות'' של יובל אשרוב - זה לא נושא של חרם או חרדים או איך שלא תקרא לזה, אלא ענייניות - עובדתית, אי אפשר לסמוך על קביעותיו הרפואיות, ושום יפיפות נפש לא תבטל את זה.
הרב אריאל כבר כתב בעבר על פסיקת הרב מלמדאניוהוא
להבדיל בין הלכה למדע | ערוץ 7

כשאחד מזקני הרבנים בציבור אומר לך 'אתה לא בכיוון'
בד'כ צריך לפחות לעצור ולעשות חושבים ...
הרב אריאל? פחחח... מי הוא בכלל....-נשמה כללית
שהוא יעיז ללמד את מרן רשכבה''ג בעל פניני הלכה ושא''ס? חוצפן! אין לו כבוד לרבנים!
למה, יש לו ניסיון כמוהו? הרי הרב מלמד בעל ניסיון פסיקתי עשיר וענף! הרב אריאל טירון לידו. לא?
אולי אולי אם הרב אריאל יבקש יפה יפה, יתכן שכ''ק מרן הגר''א מלמד יסכים להסביר לו את מה שהוא לא הבין...
הרב יעקב אריאל פה מתייחס לנושא מסוים בו הוא חולקארץ השוקולד
אין פה שלילה של עצם קיום הדעה, אלא הבאת דעות, מקורות וראיות לטובת הדרך שסובר הרב יעקב אריאל.

יש להעיר שהרב מלמד בנושא בליעת כלים הלך בדרכם של הרב רבינוביץ' והרב ליאור (ועוד פוסקים)

לגבי הכשרה אינני זוכר את הסוגיה כעת.

ברור שצריך לעשות חושבים, אבל אני בטוח שהוא עשה חושבים.
וזה שיש מחלוקת בנושא מסוים לא אומר שצד מסוים כבר לא ראוי לפסוק.
נכון-נשמה כללית
עבר עריכה על ידי -נשמה כללית בתאריך ט"ז בחשון תשפ"ב 14:32
הנושא הוא לא הפסיקה הספציפית הזו, אלא העיקרון שצויין בדברי @אניוהוא, שהאיש מצפצף, גדולי הפוסקים לא מהווים עבורו אפילו מכה קלה בכנף.
ואתה יודע מה? אני כן אכנס לנושא הספציפי, כי הוא אחלה דוגמה ל''מה בין בני לבן חמי''. הזכרת את הרב ליאור, ובכן, הרב ליאור כתב על זה שאינו מעז להתיר למעשה אלא אם יצטרפו עימו שניים מגדולי פוסקי הדור. הרב מלמד, לעומתו, עשה מה בא לו...
ראה את ההבדל, הרב ליאור, עם כל גדלותו, לא רק שהיה ''קשוב לביקורת'' ועושה חושבים, אלא שגם אם המבקרים לא הודיעו דעתם ברבים הוא לוקח אותם בחשבון, ואומר מראש שלפום חומרת הנושא וכובד האחריות - אינו מורה לבדו. וזה כשגם החולקים או מאשרים, אינם אנשים בעלי משקל יותר כבד ממנו. ראה איזו ענווה, איזו יראת הוראה, איזו אחריות.
לעומתו הרב מלמד, רב צעיר וקטן בהרבה. לא רק שלא רואה צורך בהסכמת גדולי תורה כי אם סומך על עצמו לגמרי, אלא גם אחרי הביקורת הוא מצפצף....

ואגב, לא רק הרב ליאור. אנחנו מכירים את זה מכל הדורות. אפילו רעק''א והנוב''י כותבים לעיתים שיש להתיר אך אינם מורים למעשה בלי צירוף של שנים או שלושה מגדולי הדור. וזאת כשברור שהם הם הגדולים המובהקים שבדור, כן? מה שהרב מלמד אינו מהווה גם לפי מצדיקיו, אולי חוץ מכמה חסידים סהרוריים בהר ברכה.
האם נתקלת אצלו אי פעם בדבר כזה? ובתור אחד שבשנים האחרונות מותח עוד ועוד את קצה החבל ב''פסיקותיו'', האם יש ולו אחת מהן שהוא אמר בה רגע סטופ, נראה מה אומרים גדולי הוראה ותורה?
נאדה. נאדה. נאדה.

אז אתה אומר ש''אתה בטוח שהוא עשה חושבים''? אני אומר שבהתאם לאמור - אפשר להיות בטוחים שלא. זה לא נצרך לו. הוא שם פס. כפשוטו.
הוא לא חושב שיש מישהו שראוי לחלוק עליו בכלל... הוא לא חושב שהוא חייב משהו למישהו... האמת אצלו ושיילכו כולם לכל הרוחות...
למה אתה נכנס למחלוקת בין גדולי הוראה?כלי פשוט

במילים אחרות - מי שמך להכריע?

קרא את תגובותי בשרשור-נשמה כללית
עבר עריכה על ידי -נשמה כללית בתאריך ט"ז בחשון תשפ"ב 14:13
ותבין מה אני חושב על הגיחוך הזה של להשוות ''מלקט'' בן חמישים שמחוייב כנראה רק לסברתו האישית, לבין מי שהם באמת גדולי ההוראה....
מי אתה חצוף שתגיד דברים כאלה על הרב מלמד?כלי פשוט
חוצפה יסגא נאמר גם עליך.
ואתה עובר על כללי הפורום
זה מה שיש לך להגיב? מעולה...-נשמה כללית
כרגיל. מול טענות מנומקות וראיות מסודרות, יש חסידים שאין להם מה לומר חוץ מלצעוק גוועלד

אתה מודע לעובדה שכך עונים גם חסידי מוטי אלון וברלנד. כן?
השוואה מטופשת עד מרושעתכלי פשוט
שוב, והתגובה שלך רק מאששת את צדקתה.-נשמה כלליתאחרונה
כשאין יכולת להתמודד עניינית - צועקים ''איך אתה מדבר על את מורינו הרב''...
האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלתאחרונה

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

לדעתי מדינה זה דבר אחרזיויק
אבל השמאל והמסרים בתקשורת הפכו את הגישה למדינה כסוג של חברת ביטוח
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
לא אהבתי את הביצועים 
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה

אולי יעניין אותך