דיי כבר! כל התקשורת מוצפת בסיפורים על פגיעות מיניות! כל יום משהו חדש!
וכואב לי על האוטיסטיות, על הבחורות שאולי התלבשו בחוסר צניעות- אבל לא עשו שומדבר רע לאף אחד, על תלמידי ישיבה שהרב שלהם חולה, על בנות אולפנה וסמינר תמימות, על ההומואים, על הבנות שהתייעצו עם הסוטה מרדכי הלפרין מביתר...
כואב לי על גסויות! כואב לי שאנשים הורסים לאחרים את החיים! דייי כבר!!! זה לא לגיטימי להטריד! לא לגיטימי להחפיץ! לא לגיטימי לדבר בגסות!
למה זה נראה שמיום ליום זה הופך לגיטימי יותר? למה?
ולמה רוב האנסים והפדופילים המזרחיים מגיעים לבית משפט עם כיפה על הראש? כואב לי שחילוני מצוי לא מבין שהוא לא באמת דתי, ואז הוא חושב שיש אחוזי הטרדה יותר גבוהים (ממה שבאמת קיימים) בציבור הדתי...
ולמה יש כ"כ הרבה רבנים מפגרים? למה כבר א"א לסמוך על התואר רב?
#סוף פריקה 
כואב לי ברמות!
שפרינצא בוזגלו
לגמרי כואב!!
מבקש אמונה
לגבי בעיית ה"רבנים"- שזה משהו שמאד מאד מעצבן!
גורם הבעיה הוא האנשים ה"רגילים" שלא אכפת להם לקרוא "רב" לכל אחד בלי שיהיה לזה
במקום שיהיה לזה סטנדרטים בדיוק כמו רופא או כל דבר עם אחריות.
ואז כל אחד שפתח שיעור או טיפה מדבר דברי תורה קוראים לו "הרב פלוני" ומשם נהיה אינפלציה של תארים.
אני מוסיף ציטוט מדברי ר' נחמן מתורה סא
"וְיֵשׁ מַנְהִיגִים שֶׁנִּקְרָאִים בְּשֵׁם רַבִּי שֶׁלִּמּוּדָם מֵאֵלּוּ הַמּוֹתָרוֹת וְלא דַּי שֶׁאֵינָם יְכוֹלִים אֲפִילּוּ לְהַנְהִיג אֶת עַצְמָן כַּנַּ"ל וּמִכָּל שֶׁכֵּן שֶׁאֵינָם יְכוֹלִים לְהַנְהִיג אֶת אֲחֵרִים וְהֵם נוֹטְלִים גְּדֻלָּה לְעַצְמָן לְהַנְהִיג הָעוֹלָם.
צָרִיך לִרְאוֹת שֶׁלּא לְהַסְמִיך אוֹתָם שֶׁלּא לִתֵּן לָהֶם תֹקֶף וָעז, שֶׁלּא יִהְיוּ מְכֻנִּים בְּשֵׁם רַבִּי
כִּי הֵם עַצְמָן אֵינָם חַיָּבִים כָּל כָּך כִּי יֵשׁ לָהֶם יֵצֶר הָרָע גָּדוֹל לְהַנְהִיג הָעוֹלָם אַך צָרִיך לִשְׁמר מְאֹד, שֶׁלּא לִתֵּן לָהֶם תּקֶף וָעז כִּי אֵלּוּ הַנּוֹתְנִים לָהֶם תּקֶף וָעז וְנִסְמָכִים עַל יָדָם שֶׁיִּהְיוּ נִקְרָאִים בְּשֵׁם רַבִּי הֵם עֲתִידִין לִתֵּן דִּין וְחֶשְׁבּוֹן"
הפעם דיברתי על מרדכי הלפרין מביתרשפרינצא בוזגלו
הוא דיין, רב פוסק, רב קהילת קהל חסידים בביתר, חתן של האדמו"ר מאמשינוב.
הוא באמת רב. אבל רב סוטההה.
אוקיי, לא יודע מה היה שם.. אולי פקשושמבקש אמונה
אם כי נשמע לי מוזר שבנאדם סוטה ולא שמו לב.. אבל לא יודע.
לרוב יש סימנים מקדימים רק שלאנשים לא נעים לחשוד כשכולם מחזיקים מאותו אדם.
אז אם באמת הוא כל כך הצליח להטעות את כולם
אם היו מתנהלים כך לפחות הוא היה מקרה בודד וזה לא היה מכת מדינה ברמה שאי אפשר לסמוך על אף אחד 
אתה מוזמן לראות הסרטה שלו מדבר ומדגיםשפרינצא בוזגלו
רפלקס הקאה קטן עליו.
זה בוטה ברמות מחרידות!!! ![]()
איפה רואים? לא מוצא בגוגלמבקש אמונה
אין סיבה שתראה גם.צחקן
מבחינת דיני לשה"ר, מספיק לשמוע את השם שלו ולהיזהר ממנו.
להפך, מבחינת לשון הרע צריך לראות כדי לדעתמבקש אמונה
איפה יש את התחקיר שעשו עליו היום?שמש בחורף
ממש חשוב לי לראות.
ואני לא מוצאת בגוגל.
התחקיר לא עליו-נשמה-כללית
זה יצא להם בפוקס... בכלל לא הנושא שתכננו לעסוק בו
אהה זה הוא? הבנתי...תורם דם
אה כי אמרו לי עליו התחקיר....שמש בחורף
זה בטוח מליון אחוז שהבן אדם סוטה????
או שסתם המצאות?
יש פה למישהו הוכחות או משהו?
תראה את התחקיר המדובר- ותחזור אלינותורם דם
את מה שרואים שם.
אני בת.שמש בחורף
איפה התחקיר?
הינו הךתורם דם
לא ברורים- בעיה שלכן בלבד.
אני לא עומד לבדוק ניק ניק אם זה בן או בת...🤷♂️
אפשר קישור?שיר של יום
מה פרוש סוטה?-נשמה-כללית
האם הוא עשה את זה מתוך רצון להשתמש בה? כנ''ל.
האם תכל'ס הוא דיבר בצורה בוטה, מטרידה ומינית? כן
אולי זה מאובר פעירות וחוסר טאקט. אולי מחוסר צניעות עצמי, אבל שורה תחתונה - כן סוטה או לא סוטה, הוא לא אמור לדבר כך לאשה.
לא בטוחה שזה בפוקסשפרינצא בוזגלואחרונה
נראלי יותר שידעו מה הוא מייעץ לנשים.
אז תפסו 2 ציפורים במכה אחת.
הוציאו את החרדים זבל מכל הכיוונים. בכוונה.
כי יכלו להביא אנשים שפויים, אבל ממש ממש התאמצו שלא.
משל של ר' שמחה בונים:יו0י
שאל רבי שמחה בונים מפְּשיסחָה: "במשנה, במסכת פאה נאמר: 'וְכָל מִי שֶׁאֵינוֹ לֹא חִגֵּר וְלֹא סוּמָא וְלֹא פִסֵּחַ, וְעוֹשֶׂה עַצְמוֹ כְּאַחַד מֵהֶם, אֵינוֹ מֵת מִן הַזִּקְנָה עַד שֶׁיִּהְיֶה כְּאַחַד מֵהֶם' (פרק ח משנה ט). כלומר, שהמתחזה לחיגר ולפיסח כדי ליהנות מן הצדקה ומרחמי הבריות, נענש בכך שיבוא בעצמו לידי מום זה. אולם אם כך," הקשה רבי בונים, "גם מי שאינו אלא מתחזה לרבי ולצדיק, ייענש ויהפוך לרבי באמת. וכי עונש הוא זה?"
הסביר ר' שמחה בונים את הדבר במשל:
אדון אחד נסע בדרך וראה עני אחד שיכור שוכב בצד הדרך. חמד האדון לצון וציווה למשרתיו שיניחו את השיכור המעולף על העגלה. כשבאו לביתו, ציווה להניח את השיכור בחדר יפה, לרחוץ ולגלח אותו ואף להניחו במיטה מפוארת. על יד המיטה, כך ציווה האדון, יניחו בגדי כומר. ועוד ציווה האדון למשרתים, שכאשר יקיץ השיכור, ישאלו אותו מיד: "אדוני הכומר, מה תרצה?"
לאחר זמן הֵקיץ העני משכרותו, והמשרתים עשו כאשר נצטוו ושאלו: "מה תרצה, אדוני הכומר?" והשיכור התפלא עד מאוד, מה זאת? הלוא יודע הוא שאינו אלא איש עני ובזוי, אולם הנה הוא שוכב בחדר יפה, וכולם קוראים לו "אדוני הכומר", וגם בגדי כמרים מונחים על ידו!
כעת נכנס ספק בלבו של העני, שמא זה שהוא זוכר את עצמו כעני עלוב אינו אלא חלום, ובאמת הריהו כומר. ואולי להפך, המשיך הספק וניקר, אולי אמת שהוא עני מבוזה, ואילו עתה אין זה אלא חלום.
לבסוף מצא העני כיצד לברר את הספק: עליו לנסות ולקרוא בספרי הכמרים. אם יעלה הדבר בידו, ויוכל להבין את הכתוב, הרי שהוא באמת כומר, וזיכרון ימי עוניו אינו אלא חלום. אולם אם לא יצליח להבין בספרים דבר, הרי אינו כומר כלל, ועכשיו אין זה אלא חלום.
לקח העני ספרי כמרים ופתחם, ומובן שלא הבין בהם דבר וחצי דבר. אף על פי כן חזר הספק וניקר בלבו, הלוא בכל זאת עומדים סביבו בני אדם וקוראים לו "כומר". לבסוף החליט האיש שאכן הוא כומר, והעובדה שאינו מבין דבר בספרים של הכמרים אין בכך כלום, כי מן הסתם כך הדבר תמיד, וכל הכמרים אינם מבינים דבר וחצי דבר בספריהם…
"זהו העונש הנורא," הסביר ר' בונים. "תחילה אדם שאחרים מכנים אותו 'רבי' זוכר היטב כי אינו כזה. אולם אט אט נכנס הספק בלבו, שמא אמנם רבי הוא. אדם כזה בוחן את עצמו בלימוד רזי התורה ומיד רואה שאינו מבין בהם כלל. אף על פי כן חוזר הספק ונכנס ללבו – שהרי העומדים סביבו ממשיכים וקוראים לו 'רבי'. לבסוף מתיישב אדם זה בדעתו וחושב: 'אם כך, נראה שכך הדבר אצל כל שאר הרבנים והצדיקים, ואין אף צדיק אחד בארץ שמבין דבר בחכמת הנסתר.'"
(מצוטט מתוך אתר 'זושא')
רב"י ר"ת ר'שעים ב'חשך י'דמו. יש גם כאלהכלי פשוט
מה הכוונה? זה שונה ממה שאמרתי?מבקש אמונה
לא. רק הוספתיכלי פשוט
אה. אוקיי.מבקש אמונה
הזכרת לי בגלל דברי רבי נחמן. זה קשורכלי פשוט
הוא מקצין... וזה אפילו יותר נזק ממפורסמים לצערימבקש אמונה
אבל ככה לדבר בכללי על כל הרבנים ועוד לדבר על כאלה צדיקים כמו הרב שך וכו'. אוי ואבוי..
ר' נתן בעצמו כתב שכל עוד רב מדריך בדרך התורה הוא בסדר. נכון שצריך לחפש תמיד את האמת היותר מבוררת אבל חס וחלילה לזלזל ולבזות ובטח לא צדיקים עובדי ה'.
מסכים. אבל לגבי מה שקורה בברסלב... הוא צודק מאוד לצעריכלי פשוט
כן, בעיה... בכל מקום קופצים להנהיגמבקש אמונה
גם בתוך חסידות שמדברת על מפורסמים של שקר יהיה יצר להנהיג
והאדם ישכנע את עצמו שהוא לא כזה.. הוא באמת ראוי. לפחות שאנשים יהיו ערניים 
והכי אירוני, לפעמים זה דווקא אלה שהכי מדברים על זה.. בבחינת הפוסל וכו'
יש ליד הבית שלי מקום של "ברסלב" שכל הזמן חופרים על מפורסמים של שקר ונגד כל רב שהם רואים
ואצלם אני הכי רואה תופעה שכל אחד ממציא דעה וחושב שהוא מבין הכל.
מסכים. מצער מאוד שהחסידות מפוצלת. פעם היה יותר סדר והנהגהכלי פשוט
רק רוצה להגיד שזו לא הדרך של ברסלב.שפרינצא בוזגלו
הדרך של ברסלב היא להיזהר, להיזהר מרבנים שמא הם מפורסמים של שקר, מי שיוצר פילוג ומחרים את כולם בטענה שהם מפורסמים של שקר- באמת מפורסם של שקר בעצמו, וכמו שאמרת מנסה לרכז אצלו כח.
כל המושג הזה מפורסמים של שקר יצא מפרופורציות לגמריכלי פשוט
ואגב צריך לומר גם שכשאדם או ציבור מגדיר עצמו כשיא הענוה, יש פה משהו שבדיוק הפוך מהמהות של ענוה ופשטות... די ברור לי שרבי נחמן היה מסכים למשפט הזה
שמע, אני לא יודעת מה רבי נחמן היה אומר...שפרינצא בוזגלו
הוא בעצמו אמר על עצמו כל מיני דברים שנשמעים לי גאווה, אבל זה לא משהו חדש, היו הרבה רבנים בהיסוטריה שאמרו דברים שכיום נשמעים גאווה...
בכולופן, אני חושבת שכל בנאדם חושב שהדרך שלו הכי טובה, לא? אחרת הוא לא היה הולך בה...
לגבי ברסלב- בגלל שאין הנהגה מרכזית מתפתחות הרבה תתי הנהגות והרבה מאד מהן מתנהגות ככתות למחצה לשליש ולרביע...
ובכתות וקהילות סגורות כידוע מה שהמנהיג אומר הוא האמת היחידה.
אז תמיד צריך למצוא רב נכון ועניו ללמוד ממנו. זה העיקרון.
הכי טובה אבל לא מבטל חשיבות של דעות אחרות בעמ"יכלי פשוט
אוההוו, וודאי שכן...שפרינצא בוזגלו
הציבור החרדי כולו גודל על כך שרק לרבנים החרדיים יש דעה לגיטימית, אנחנו הכי טובים, והרבנים הדתיים בכלל לא יודעים ללמוד תורה...
אני באמת חושבת שזו המעלה של הציבור הדתי, ענווה, ויכולת לקבל אמת ממי שאמרה...
לא כולם בציבור החרדי כךכלי פשוט
שטויותכבר לא ישיבישער
כמעט כל משפט שמתחיל ב "הציבור החרדי כולו" אינו אמיתי..
אבל גם ספציפית בנושא הזה - זה פשוט לא נכון ("הרבנים הדתיים לא יודעים ללמוד תורה?" את שמעת דבר כזה ממישהו?)
מסכים. אבל יש תופעות כאלהכלי פשוט
ככה שאם אתה שואל האם היא שמעה ממישהו, סביר להניח ויותר מסביר שהיא שמעה.
אלא שזה לא מלמד על הכלל כולו, ולא על רובו. כך אני מאמין.
מאוד תלוי בגישה לתורה ובהשקפת העולם.
יש תופעות כאלוכבר לא ישיבישער
צריך להבין ממה הן נובעות וצריך לברר כמה הן נפוצות.
אבל בכל מקרה זה כלפי הציבור הדת"ל, לא חושב שיש מישהו שמזלזל ב*רבנים* הדתיים וטוען שאינם יודעים ללמוד תורה.
בראש ובראשונה זה נובע לדעתיכלי פשוט
כשיתחילו לעסוק במה הם כן, פחות ירגישו צורך לעסוק בכל מה שלא טוב בציבורים האחרים.
אני לא יודעת למה אתה מייפהשפרינצא בוזגלו
אבל הגדויילים כידוע בקושי מכירים רבנים בני זמנינו בעולם החרדי, אז דתיים לאומיים?
כך שאין אמירה מצידם, אבל מצד המיינסטרים- יש ויש.
לא בדיוק הבנתי מה את אומרתכבר לא ישיבישער
בכל מקרה אני לא רואה ענין להתווכח ואני לא מחבב את הדיונים בנושא, כך שנעצור כאן 
@כלי פשוט - יש משהו במה שאתה אומר, אבל כנ"ל. ורק רציתי לחדד שהאמירות אינן נגד הרבנים הדתיים.
אפשר להביא דוגמאות מרבנים אצלנוכלי פשוט
הרב אליעזר מלמד, הרב שלמה אבינר, הרב דרוקמן ועוד. אגב הרב אבינר השתתף בהפגנת המיליון כדי לתמוך בציבור החרדי, אבל כנראה מי שהיה שם לא כל כך הבינו את הסיטואציה...
לרב אבינר לא אכפת מעצמו. הוא עניו גדול. אבל הבעיה בעיקר שהציבור החרדי מגונן ככה על עצמו לא לקבל שום דבר מאף ציבור, כחלק מזה הוא צריך לצבוע את האחרים בצבעים שלא תמיד מגיעים להם ומשקפים אותם. הציבור החרדי הוא המפסיד הגדול מזה
אני לא מדבר על רבנים ליברליים. רבנים "שמרנים" לגמרי
שני הראשונים הוקנטו גם בידי רבותינו שלנו....-נשמה-כללית
אני לא יודע אם אכפת לרב אבינר אבינר מעצמו. אני רק יודע שמההלכה לא אכפת לו. לפי עדותם של מרנן ורבנן הגר''א שפירא, הגר''מ אליהו, הג''ר יעקב יוסף, הגר''ד ליאור, הגרז''נ גולדברג, הגרא''ד אויירבך והגר''נ קרליץ.
ולא, לטהר אשה בימי וסתה זה לא מעשה ''שמרני''. סורי. אפילו גדולי הליברליים לא העיזו לעשות כך, כמוהו.
אוקיי הבנתי את הגישה שלך כלפי רבניםכלי פשוט
ממליץ לך לוודא שאתה לא עובד בתיאום מלא עם הגמ' בסנהדרין בפרק חלק על הירידה הרוחנית בעקבתא דמשיחא.
כן, כי זלזלתי באודסר אז אני חצוף...-נשמה-כללית
וברב אבינר.כלי פשוט
ולא זלזלת, אתה עודך בזלזולך.
ומי כבודו? אם יורשה לי, כבר ראש ישיבה משכמו ומעלה?
ביחס לערכך אני לא בטוח שאתה יכול לצאת נגד הרב אודסר. כשתהיה הרב ש"ך, או עשירית ממנו נדבר. עד אז...
ציטטתי. אתה מתעלם.-נשמה-כללית
בי''ד ישב ודן ופסק.
אתה מצפצף על בית דין? טוב מאוד. רק שנדע לזלזל גם בך כשתהיה ''רב''.
וסתם לידע הכללי, כשההגנה על הרב אבינר מגיע ביחד עם הערצה ל''סבא קדישא ישראל'', זה רק מראה כמה חשיבות צריך לייחס להגנה הזו.
אתה פשוט מוכיח שכל מי שיש לו זקן לבן אתה מאמין בלב שלם שהוא קודש קדשים. לבריאות, אולי יום אחד תתפכח.
לא דיברתי עליהם. דיברתי עליךכלי פשוט
זה בדיוק מה שאתה עושה.
אני תלמיד שלהם. ולא חושב שאני חכם מהם.-נשמה-כללית
כי לדעתך כנראה זה סבבה להכשיל אלפי אנשים בביאת נדה.
וגם סבבה לך שזקן מטורלל יישב ויצרח שאת הרב שך מעניין רק כבוד וכסף....
תחליף את השם ל@בוחן כליות ולבכלי פשוט
ואני לגמרי סובל אותם. כי מי אני כלפיהם וכלפי תורתם. האף הגבוה פה הוא שלך וגורם לך לצבוע אחרים כמוך. עולם הפוך ראיתי
אני מבין שתשובות ענייניות אין לך.-נשמה-כללית
להעריץ זקן סנילי שטוען שכוווווווול הרבנים הם רמאים וגאוותנים.
ולהטיף לי שאני לא מכבד רבנים..
אם אנחנו תמימים ונאיבייםadvfb
זה מתיר לך לדבר בצורה לא מכובדת?
אולי אנשים טובים יכולים להיות גם נאיביים? אולי?
אולי יש פרשנות יותר טובה לתמיכה שלנו באנשים רעים?
אולי המחלוקת שלנו היא על המציאות?
אולי אנחנו לא מספיק ישרים כדי להשתכנע מהראיות המוצקות שלך?
אולי אנחנו לא רוצים להודות על כך שטעינו?
גם אם כל זה נכון - כל זה מחייב שאנחנו לא מכבדים תלמידי חכמים?
מוחה נגד הזלזול ברב אבינר שליט"א!אורין
צודק, בא נשנה את המשפט.שפרינצא בוזגלו
היחס במוסדות החרדיים (ל*בנות*) כלפי הרבנים והציונות הדתית בכללה הוא מזלזל.
וכן, בתור בת שמעתי אינספור פעמים אמירות כאלו ואחרות.
נראלך משפט נכון?
אני באמת לא מכירה את עולם הישיבות, ולכן אין לי מושג מה קורה שם, אבל אני מניחה שגם בהרבה ישיבות היחס דומה.
לא ממש..-נשמה-כללית
ר' נחמן מעולם לא טען שכל מי שלא ברסלב הוא מפוסם של שקרמבקש אמונה
או שאין מה ללמוד מהם...
ר' נתן בעצמו שהיה התלמיד המובהק שלו מספר על עצמו איך הלך לצדיקים שלא היו ברסלב ומדבר עליהם ביראת כבוד ובתארים גדולים.
הוא כן אמר שבברסלב האמת יותר מבוררת אבל לא שהאחרים לא טובים.
בוודאי. מסכים איתך במאה אחוזכלי פשוט
נכון.מבקש אמונה
הייתי צריך להדגיש את זה שבגרשיים על המילה ברסלב התכוונתי שזה לא באמת ברסלב.
ולגבי הרב ש"ך... לא נכנס למחלוקות בין גדו"י ולצורות התבטאותכלי פשוט
כשאודסר מנבל פיו על הגרא"מ שך זה "מחלוקת בין גדולי ישראל"???-נשמה-כללית
בטח לא כשאתה קורא לו אודסר כאילו הוא חבר שלךכלי פשוט
שכחת את דברי הגמ' על זקן ששכח תלמודו שלוחות ושברי לוחות מונחים בארון?
איך אתה יכול לזלזל בתורה שלו??
אני בשוק.
ותאמין לי, אני מאוד רחוק מלהיות ברסלבר.
אני לא חבר של מטורפים.-נשמה-כללית
חסיד ככל החסידים. לא ת''ח מיוחד בשום צורה. עוד נעבעך.
בטח שאין לו שום זכות לדבר על הרב שך, שהיה מגדולי דורו המובהקים (וגם למד משהו בחיים שלו, ואפילו לא שכח אותו...)
אתה חוזר על הזלזול. אז יש לך זלזול כללי בחסידות לכשעצמה,כלי פשוט
זלזול בחסידות? אחינו, שתה כוס מים קרים.-נשמה-כללית
זה שאתה מוכן להשתחוות לכל בעל זקן לבן - לא מחייב אותי.
מי משתחווה לו? אני בכלל לא תלמיד שלוכלי פשוט
אולי תפתח כת, זה קורה בכתות התופעות האלה.
אתה מעריץ שלו.-נשמה-כללית
על סמך מה אתה מעריץ את הטרללה הזה?
אני לומד גם ממנו. לא מסכים איתו בכל דבר, ולא מעריץ.כלי פשוט
מה אתה לומד ממנו?-נשמה-כללית
אתה פשוט טומן את הראש בחול מרוב הערצה לזקן הסנילי הזה. הזוי
הכי מצחיק:-נשמה-כללית
אתה לא חושב שזה קצת בדיחה?
אני חושב שבכלל לא הבנת על מה הוא מדברכלי פשוט
שים בצד את ההשתלחות ברב ש"ך שגם לי היה מספיק קשה איתה, ותראה מה אתה כן יכול ללמוד ממנו.
אם רוב היום אתה עוסק בשלילת אחרים ובכללי בשלילה משהו בעייתי כאן
אה, פשוט-נשמה-כללית
למה ''לשים בצד''? כי אין לך מה לומר?
אולי תתחיל לדבר עליו כמו שאתה מדבר עלי?
או שלשיטתך מותר לזלזל ברב שך, ורק ברב אבינר אסור....
כי הבאתי אותו לענין מאוד ספציפי שקשור בשרשורכלי פשוט
אתה סתם מחפש איפה להתנגח. אין לי ענין.
איך זה עונה על מה ששאלתי?-נשמה-כללית
ומלבד ההבדל בגיל ובחכמה בין הרב שך לרב אבינר, לגבי אבינר אני רק הזכרתי את מכתבם של גדולי הפוסקים, הכולל נימוק: מכשיל את הרבים. ולעומת זאת לאודסר לא היה שום דבר קונקרטי נגד הרב שך חוץ מלהגיד שהוא רודף ממון וכבוד.
ועם כל זה, אותו אתה מעריץ למרות זאת, ובי אתה משתלח... מוסר כפול במלוא הדרו.
ולהתעלם מכל זה כי ''הבאתי אותו לצורך עניין אחר''???? מה הקשר?? בגלל זה נמחקה המציאות?
טוב תהנה. אתה לא פתוח לדיון ענייניכלי פשוט
פעם שניה שאין לך תשובות. יפה.-נשמה-כללית
נטו שאלתי שאלות.
ואתה, שלא במפתיע, בחרת לטעון שזה ''לא ענייני'' ולהתחמק.
לא קשה לנחש למה,פשוט אין לך תשובות.
כיף לך ''לזרוק את השכל'', להאמין באמונה שלימה בכל בעל זקן לבן, לברוח מהתמודדות עם קשיים וסתירות, לאטום עינים ואזניים ולומר ''לא ראיתי, לא שמעתי, לא היה''
דרך מעולה להשמדה עצמית, תהנה.
ניפגש בסיבוב, כשתהפוך לברלנדיסט.
"מוסר כפול במלוא הדרו"כלי פשוט
בדיוק הפוך ממה שעכשיו כתבת להגנתך (וואו! מגיע לך צל"ש שאתה כבר לא כותב בדרך שכתבת! ממש מפליא. לא נשמע לי בדבריך שאתה חוזר מזה בכלל, אז חוץ מזה שלא כתבת ככה נשארת אותו דבר).
תשמע, גם להסיק מזה שלא בא לי לדון איתך שאין לי תשובות אומר שלך אין דרך אחרת להתמודד עניינית מלבד להמשיך להכניס אחרים שאתה דן עימם לתבניות.
ושמע אתה אלוף בחכמת הניצוח. פשוט תמיד אתה האמת לאמיתה והשאר או שוטים או בכוונה נגד התורה. אתה התורה ואין עוד מלבדך.
לכן אין ברצוני להמשיך עמך את הדיון הזה. כט"ס
מעדיף לדון עם גישה ענוותנית יותר עמוקה יותר וכללית יותר של בית הלל (הרמה להנחתה!! עכשיו אתה מבין מה הם דעותיי... אז אני כנראה רפורמי. יאללה יאללה).
זה חלק מהשאלה - מה ההבדל בין המקרים.-נשמה-כללית
לא הבנתי את ההיסק העקום הזה. מי שלא תלמיד הוא לא מעריץ? אתה אולי לא תלמיד, אבל מעריץ בהחלט (קשה להתעלם ידידי, זה נוטף ממך לכל האורך, כולל בתגובה הראשונה בה כתבת שהוא דיבר בנבואה.... אם זו לא הערצה, מהי הערצה?)
ולא יעזור שתמשיך בהתקרבנות ותסביר זאתה לא דן איתי כי אני לא מספיק שומע ומכבד ושאר ההתבייכנויות האלו. העובדה היא שאתה לא מסוגל לענות עניינית לשאלות שמופנות כלפיך.
אני אמשיך לתהות אם להגיד על הרב שך וכווווווול הרבנים (כולם! ללא יוצא מן הכלל!!) שהם רודפי כבוד וכסף, שקרנים רמאים ושחצנים, זה חלק מגישת בית הלל הענוותנית שלך....
התקבלת לתוכנית המילה האחרונה/ פינת הדמגוגיה. ברכותייכלי פשוט
שאלתי שאלות. אין לך תשובות. אבל אתה מרגיש גדול לומר "דמגוגיה-נשמה-כללית
ורצוי שתפסיק לסגוד לזקנים סניליים שמכריזים ש''כל הרבנים, שך וכל אלה, רק רוצים כסף וכבוד''
...אלפיניסטית
הפיתרון, לא לשמוע חדשות. לי זה הוריד הרבה אנרגיות שליליותדי שרוט
יש אנשים רעים בעולם, זאת עובדה שצריך להפניםחושבת בקופסא
ושום דבר לא יכול לשנות את האנשים האלו, אפילו לא הכותרת של רב, הדבר היחיד שיכול להשפיע על ההתנהגות שלהם היא הבחירה החופשית שלהם עצמם.
אחת הקריאות הפמיניסטיות שיוצאות בנושא ההטרדות היא "צריך ללמד גברים לא לאנוס\ להטריד".
אפשר להגיד המון על הבעיות בקריאה הזאת, על הסקסיזם המובהק, על פטירת האחריות מנשים (ובגדול מכולם) לשמור על ביטחונן האישי, אבל הבעיה שהכי בולטת היא חוסר הבנה מאיפה הרוע הזה בא.
גברים שאונסים לא עושים את זה כי לא לימדו אותם אחרת, אולי חוץ משבט המוסלמי הכי פרימיטיבי (שגם בו יש איסור לפגום בסחורה של משפחה אחרת) בכל חברה שקיימת כולם יודעים שמעשים כאלו הם ממש לא בסדר. מה שגורם לאנשים הרעים לעשות את הדברים האלו הוא לא חוסר בטאבו חברתי, אלא שפשוט לא אכפת להם ממנו.
לא אכפת להם מהפגיעה בקורבנות. לא אכפת להם לספק את התאוות הכי נמוכות שלהם על חשבון אחרים.
פשוט לא אכפת להם.
מה שהפמיניסטיות האלו לא מבינות הוא שיש אנשים רעים בעולם, זאת לא אשמת החברה ולא של אף אחד חוץ מעצמם, ואין משהו שאחרים יכולים לעשות כדי לתקן אותם.
הדבר היחיד שאפשר לעשות הוא להתגונן מפניהם.
אני יודעת ומבינה טוב מאד שיש אנשים רעים בעולם!שפרינצא בוזגלו
ואני יודעת כבר מאז מקרים קודמים שכל עוד הבנאדם לא שולט בעצמו לא משנה כמה תורה הוא למד וכמה תארים רישמיים ולא רישמיים יש לו...
אני יודעת וזה עדיין כואבבב!
בהחלט כואב. גם מי שלא שולט על עצמו [וכעסו] בשיחת פלאפוןפיליפ1
מי שלא מוכן להודות בטעויות ולרדת מהעץ שלו.
מסכים עם מה שבאת לבטא, לא עם מה שאמרת בפועל.-נשמה-כללית
זה נכון, שאין כאן נושא של ''גברים שחושבים שאפשר לאנוס'' או כל משהו שובניסטי שצריך לשנות אותו. אבל לגבי עצם הרוע שמאפשר סיפוק עצמי תוך רמיסת האחר - אנחנו אכן צריכים לשאוף לחנך להסיר אותו.
חינוך זה לא פס ייצור, תמיד יהיו אנשים שזה לא ישפיע עליהםחושבת בקופסא
ברור שאדם יכול לעבור תהליכים מדהימים, אבל רק מרצונו העצמי.
הקריאה הזאת אומרת שהסיבה שיש אנסים בעולם (ואפשר להרחיב את זה לכל סוגי הפושעים) היא שלא לימדו אותם שזה אסור, וברגע שיגידו להם "זה לא יפה לאנוס" אז לא יהיו יותר מקרים כאלו.
לאנשים יש בחירה חופשית ואי אפשר לשלוט על בחירות של אחרים.
זה נכון.-נשמה-כללית
מאוד משנה חינוך של מיחושבת בקופסא
ברור שאפשר וצריך לחנך תלמידים, אבל אנשים זרים שלא באחריותך ממש לא מושפעים מדברים כאלו.
את כופרת בכל המושג של תעמולה?-נשמה-כללית
באמת כואב, כואב עד העצםעשב לימון
מי זה מרדכי הלפרין?תורם דם
די כסר להאשמת הקורבן הזאת, כאילו מישהי לא צנועה
"הזמינה" את התקיפה... זאת דעה הזויה ומעותת שאין לה
מקום בחברה מתוקנת.
בהקשר למה תוכן תגובתך? מי הזכיר כאן דבר כזה?-נשמה-כללית
לגבי הרבניםadvfb
כל דמות סמכותית נדרשת בדיקה מסויימת.
אם אדם אומר דברים מחשידים אז צריך לחשוד בו לא משנה איזה תואר יש לו.
סימן מובהק לנורמליות - שמישהו נותן לך את היכולת לבדוק אותו ואת דבריו.
אם מישהו מצפה שילכו אחריו בצורה עיוורת - כאן מתחיל הבלאגן... אין מה להתפלא מאדם כזה אח"כ
לא נתפס. רק מזהיר את מי שרוצה לראותצהרים
אפשר לדעת איפה זה התפרסם?????שמש בחורף
בתוכנית זמן אמתצהרים
ותרי על להיכנס לחדשותיהודי פשוט.
אם את מתכוונת לכתבה שפירסמו בזמן אמת לפני יומייםekselion
וואי זה היה אחד הדברים המזעזעים שראיתי
היו קטעים שלא יכולתי לסבול אז דילגתי
מעבר להשגתי איך אותן נשים הצליחו לשרוד או לשמור על שפיות
אני הייתי מתאבד השם ישמור
זה דיי הסעיר אותי אתמול
כואב לי ממש שיש מקרים כאלה, וכנראה שאפילו ברגעים אלה המון נשים חוות מצבים כאלה..
המחשבה שאנשים כ"כ סובלים ומאידך אני חיי את החיים שלי
כואבת לי, כי אנחנו לא חיים בעולמות שונים שנינו קיימים באותה מציאות..
המחשבות האלה ממש גורמות לי להרגיש רע לפעמים
נראלי כי במקום לתת בלעדיות לשיימינג כלפי הפוגעהצו הקטגורי
צריך להעצים את הנזק שנוצר לנפגע.
לא צריך להתעלם מהראשון, אלא צריך להדגיש גם את השני.
לתחושתי היום מתעסקים בעיקר בראשון ולא מדברים דיי על השני. וכך נוצרת הבעיה.
צריך לשקול כיצד לעשות הסברה נכונה (כך שתהיה יעילה), אבל אין לי ספק שצריך לשים יותר דגש על הנפגעים, על ההשלכות שזה לעיתים יוצר וכו' וכו'.
אני לא בטוח שכולם הכי "רשעים" בעולם כמו היטלר ושמנסים להרע דווקא.
אלא אני אישית מניח שחלקם רוצים להגדיל להם את ההנאה האישית על חשבון הזולת, תוך הנחה שהמחיר שמשלם הזולת הוא "סביר" ביחס לסיפוק העצמי של המטריד. אבל נראלי שדווקא העצמת הנק' לגבי המחיר שמשלם המוטרד, צפויה לאפשר את שבירת "הסימטריה" הזאת שעלולה להיווצר בראש של המטריד (מהסוג שאיננו רשע).
למשל נניח שלמישהו יש רצון גדול לגנוב, או לתת למישהו "בוקס", והוא סובר שהוא מאוד "יהנה" אם יבצע זאת. והמחיר שהשני ישלם הוא בר חלוף ונסבל יחסית, האם ראוי שנתייחס למערכת השיקולים שלו? אני מניח שהתשובה חלוקה בין הדין על האדם הספציפי לבין המבט החינוכי מכאן ולהבא למנוע את המקרה הבא. שלא יושג רק דרך הרתעה אלא גם דרך הסברה.
וכך למשל אם אותו גנב יחשוב שהשני משלם מחיר משמעותית יותר גבוהה על פני הגניבה הזמנית, אני מניח שהגנב (שאיננו מהסוג הרשע) ימנע מלעשות זאת.
או לכל הפחות יהיו יותר גנבים פוטנצאלים שימנעו.
עריכה:
בלי קשר גם מסתבר שיש מושג של "טריטוריה" של אדם אחד ובעלותו על דבריו ובפרט על עצמו, ושהאיסור חל ללא קשר למצבו של "המזיק". (וישל"ע ושמא משם בענייני פיקו"נ).
זקן הודי אמר פעם כך (בסרטון שראיתי)נקדימון
מתי יעשו שטיבלך מוסלמי?קעלעברימבאר
נחנך בית תפילה מוסלמי נוסף בכביש 6
נגיד בשביל אחד שלא קם מהמואזין וקם רק ב9.30 שיהי לו מניין.
חוץ מזה שצריך להקים שם שני בתי תפילה- אחד שהמוסלמי יתפלל בו, והשני שכף רגלו לא תדרוך שם.
חוץ מזה למה הם לא עושים מסגדי חצר כמו בקורונה?
מרגיש שאין עם מי לדברכתום כואב
ממש כפשוטו, יש פעמים שאני מרגיש חרדות או סוג של דכדוך ולא מוצא אוזן קשבת אז אני כותב לgpt
זה פשוט מצב ח^א
איש מקצוע?זיויק
❤️❤️אריק מהדרום
למה אתה צריך "מישהו" בשביל העצמי שלך?משה
דכדוך וחרדה זה סיבה לעשות עבודה אבל זה לא מוריד את הערך שלך או משהו כזה.
❤️נעמי28אחרונה
כדאי למצוא מטפל
זה בהחלט מקל שיש את מי לשתף אבל לא פותר בכלל את הבעיה
הילד/ה שבתוככםזיויק
האם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?
אתם בדיאלוג?
הרמוניה?
מתח?
תהליך?
מה תדעו לספר עליו/עליה?
בהנחה שהתבגרתם כבר 😆
הילדה שבתוכי באה לעיתים רחוקותLavender
לכל מיני שטויות מצחיקות
דוגמא?זיויק
יאווו כתבתי שיר על זה...אברהם יאיר שטרן
רוצה לקרוא?
ברורזיויק
ילדה קטנהאברהם יאיר שטרן
זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)
ילדה קטנה שבתוכי
אל תעלבי אל תיפגעי
אני צריך אותך כמו מים
בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים
אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי
ואם בלילה תבכי תייבבי
אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי
חיי חסרי כל אור בלעדייך
וחייך מסוכנים מאד בלעדיי
אני צריך את ליבך שתהיי מנועי
את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך
נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.
יפהזיויק
בתוכי? הוא כוליכְּקֶדֶם
גם נכון, אבל לי יש פיצול אישיות...אברהם יאיר שטרן
באמת, לרוב שולט עלי אדם ממין זכר שופע ביטחון עצמי ליצן חסר תקנה, אבל יודע להיות רציני, לפעמים בדיכאון (משתדל שלא יראו את זה), חבר טוב ואוהב מאוד. מחפש כל הזמן, ופילוסוף בלתי פשרן... הייתי קורא לאישיות שלו טיגריס, בודד פראי בלתי ניתן לאילוף, אבל כשמישהו נכנס לו ללב אז הוא בפנים. נקודה.
ולפעמים לוקחת עלי שליטה ילדה קטנה חסרת ביטחון, שבקושי מעזה לספר בדיחות כי אולי מישהו יצחק עליה... רוצה רק את הפינה שלה ושקט... אוהבת לקרוא, יכולה להתרכז ב3 דברים ביחד (ובגלל הפיצול קשב שלה גם לחשוב על שני דברים בו זמנית ממש...). לאישיות זו הייתי קורא תמנון. חכמה, ביישנית עושה הרבה...
ברוך תהיהכְּקֶדֶם
וכן למר אחי! הגם כבודו בכותבים?אברהם יאיר שטרן
בוודאיכְּקֶדֶם
נו נו, ב"האברהם יאיר שטרן
בטח קיימתoo
אם כי היא גדלה לאורך השנים
תחושות/ חוויות/ פצעי ילדות
מופעים בעיקר בסיטואציות עם הילדים
ויש את התחושות של הילדה היותר גדולה שזה בעצם גרסה צעירה יותר של עצמי
איתם אני בעיקר בתהליך
לקחת את הכאבים/ טעויות/ הצלחות ללמידה ולא לתת להם לנהל אותי
מדהיםזיויק
תודה
לא בטוח.חתול זמניאחרונה
יש בי צד חצי־ילדי, מצד זה שאני לא לוקח שום דבר ברצינות אמיתית.
לגבי הילד הפנימי האמיתי, קיים משהו עמום מתחת ליותר מדי שכבות.
ולמה התמונה הזאת בפרשה?קעלעברימבאר

אתה ממש פנסיונר שגילה את נפלאות הAI.אריק מהדרום
לא יודע. משום מה עד היום ציור באיי.איי לאקעלעברימבאראחרונה
למה התמונה רומזת בחוקת?קעלעברימבאר

וזו?קעלעברימבאר

ואני לתומי חשבתישלג דאשתקד
חחחחחח. אבל זה היה על "במסילה נעלה"קעלעברימבאר
יפה, לא חשבתי על הפרט הזהשלג דאשתקד
תמונה בפרשת שלחקעלעברימבאר

תמונה 9 בפרשהקעלעברימבאר

תמונה בפרשה 10קעלעברימבאר

למה התמונה רומזת בפרשה?קעלעברימבאר

למה תמונה זו רומזת בפרשת קורח?קעלעברימבאר

ויקחו איש מחתתו ויתנו עליהם אש... 250 מחתותפ.א.
מחתה לפי דעתי זו מחבת... 🥘 לא חבית...🛢️פ.א.
ריקועי פחים ציפוי למזבח!קעלעברימבאר
קרח בן יצהרקעלעברימבאר

למה תמונה זו רומזת?קעלעברימבאר

יותר טוב:קעלעברימבאר

ועוד יותר טובקעלעברימבאר

איזה רמז זה הציור רומז לפרשה?קעלעברימבאר
ועוד אחד?קעלעברימבאר
ומהפרשה שעברה?קעלעברימבאר
י - יהושע בן נון, לידו כלב בן יפונהפ.א.
וה-4 לא ברור
בפרשה הם היו בחברון.
לא בקרית ארבע.
הענק "ארבע"קעלעברימבאר
קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך
אתה מערבב פרשות אחרות … שאלת על פרשה מסוימתפ.א.
אם הם ראו אתקעלעברימבאר
3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?
חוץ מזה שאין פאנצ עם אחימן ששי ותלמיקעלעברימבאר
חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים
ואת ששי 6קעלעברימבאר
הבאת לי רעיוןקעלעברימבאר
און בן פלת - אבל מה עושה כאן הכפייה האדומה?פ.א.
ביקשתי שיצייר מתג עם כפיה, מהקעלעברימבאר
יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?
יפה!קעלעברימבאר
אתה צודק שהלכו עם כובעים ולא כאפיותקעלעברימבאר
כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.
כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף
אממממקעלעברימבאר
@משה אולי תרצה להשתמש בזה
ולמה רומז בהציור:קעלעברימבאר

אשמח לרעיונות לקניית מתנה לאחי ליום ההולדת🙏Lavender
בגיל 20+
הכיוון יותר סמלי, עד 100 ש"ח.
מה שהוא אוהב כמובן. אפשרנחלת
כרטיס למופע שהוא אוהב, ספר מסוג האהוב עליו, ארוחה עם
חבר , מנוי על משהו (אבל זה יותר מהסכום המדובר, בגד
עניבה (אם הוא משתמש), כיפה מיוחדת וכד')
תודה, נתת לי כיוון!Lavender
אהבתי את הרעיון של מופע שהוא אוהב
נראה לי שאזמין כרטיסים לשנינו
תודה💖
אחלה מתנהנעמי28
משהו שנוגע לתחומי עניין שלו. את יודעת הכי טובפתית שלג
זאת הבעיה, שלא עולה לי משהו שקשור לתחומיLavender
העניין שלו
סוללה ניידת? שטויות של USB? הוא בקטע?משה
אהממ לא נראה לי שהוא בקטעLavender
זה הבעיה עם בנים,
לבנות הכי קל לקנות מתנות
אז איפה התחביבים שלו?משה
בטח שיש דברים שמעניינים בנים. הוא רגיל? הוא חנון?
יש לו תחביבים, אבל לא עולה לי משהו שאפשרLavender
לקנות לו בהקשר הזה
הוא די רגיל, טיפה חנון...
עכשיו שאת אומרת,חתול זמני
מה אמורים לקנות לבנות?
מוסיף לרשימהפתית שלג
מעבדת AI
ארון תקשורת לAI
שרת אחסון לAI
חולצה, מגבת, ספר (עכשיו שבוע הספר), סידור עם הקדשהפ.א.
שנה שעברה קניתי לו חולצותLavender
ספר דווקא אחלה רעיון רק הילד בצבא ואין לו זמן לקרוא
תודה על הרעיונות🙏
פק"ל מתקפל, מטען נייד, פנס איכותיל המשוגע היחידי
ספר עם פתק החלפה.
רעיונות חמודים!Lavender
תודה, זה מה שעלה לי לראש שאני הייתי שמחל המשוגע היחידי
אבל זה באמת לפי האדם...
יומןחתול זמני
חתול נייד
כיסוי חלות שבת
חתול נייד זה מצויןנקדימון
אם הוא בייניש (אבל לאו דווקא)נקדימוןאחרונה
כוס תרמית טובה (כלומר גם מחזיקה חום כראוי וגם קלה לשטיפה), סטנדר, כרית לגב לכיסא של הישיבה, אוזניות אוטמות רעש, ספר שהוא רוצה כבר הרבה זמן, מחזיק טלפון שמתחבר לזרוע (בשביל ריצות.. אם הוא בייניש שעושה כושר), חבילה של ממתקים מיוחדים ולא שגרתיים (כל מיני יקרים כאלה), מכונת תספורת/גילוח (אם אין לו משלו), טוסטר או כלי מטבח כלשהו מיוחד (אם זה יועיל במקום שהוא גר), אולר.
אפשר גם פשוט להשתתף איתו, כלומר לתת לו ממש את הכסף, כדי שיקנה משהו ספציפי שהוא ממילא מתכנן לקנות (ואז הוא בעצם ישלם פחות.. כן? אין הכוונה שיקנה משהו בדיוק ב100 שח אלא שזה יקל עליו כשהוא קונה משהו ב200 נניח). אמנם קצת פחות מרגישים את המתנה שבדבר, אבל זה גם אפשרי. אנחנו עשינו את זה במשפחה כמה פעמים (בודדות אמנם) כש"נתקענו" בלי מתנה.
אפשר אולי גם לשבת בבית קפה, אם זה מתאים לכם וזורם. אפשר אולי פק"ל קטן, אם זה הסגנון שלו. אפשר לקנות עוגה בוטיקית אם חוגגים במשפחה בבית.
קחו כסף בכמות בלתי מוגבלתזיויק
עובדה שבתאילנד כולם שםקעלעברימבאר
גם הדוות נתונות לקארמה של סבל ונירוונה, ויכולת לצאת ממנו על ידי הדרך של בודהה.
אמרתי שהדוות שולטות על הטבע, מלבד גורל של קארמה. שבחלק מהזרמים הבודהיסטים אכן נמצא (לא רק בהינדואיזם).
כמובן ניתן להיות בודהיסט לא אלילי. אבל זה לא המצב אצל המון העם במזרח, שמשלב אלילות יחד.
זה שונה מהיהדות שמתנגדת לעבודת אלילים. בעוד הבודהיזם אדיש. לא מתנגד