קישור לניר העמדה, של מועצת החירום הציבורית.
הקול הלא מושמע של הרופאים והמומחים שחושבים אחרת.
טוב שאתה עושה בו שימוש חיובי
שאין לי מילים, לפחות אתה פה כדי לאזן.
תמשיך!
הקול שלך חשוב כל כך.
ולא ממש לא זכותך להניח את זה כאן, כי בטוח יהיו כמה תמימים שיבלעו את הפתיון ואת הקש אנחנו נאכל אחר כך

על נתונים יבשים?
אנשים ניצלו ממוות ומיסורים בזכות החיסונים ה' ברא חוכמה לאדם לייצר את החיסונים אני הלכתי היום לחסן את שתי הבנות ובירכתי מכל הלב הנותן לאדם דעת ומה רבו מעשיך ה' איך אפשר לא לראות את זה זה משגע אותי ברצינות שאני לא מצליחה להבין את זה
כל זה אולי נכון כמו שאמרת במציאות אידיאלית, אלב מה לעשות שאנחנו מתמודדים עם מגיפה עולמית שגבתה מחירים בגוף ובנפש והיא פשוט מכה!! מכה!! אז לשמור על חיים של אנשים זה כן הכי חשוב כרגע זה לשחק בחיים של אנשים וכן, להתנגד לחיסונים שמצילים ולהגיד את זה ככה בראש חוצות ולגרום להפחדה גדולה זה בעיניי עוון חמור!! ומי יודע מי יכול להיפגע או כבר נפגע מזה ואילו חיים נקטעו או האיכות חיים ירדה עד שנחשבים כמו מתים אפילו שלא בגלל אותן ההפחדות וחוסר המיגור של המחלה הארורה הזאת 😢
הבעיה שלי זה לראות אנשים נפגעים. מתים וחולים קשה. זאת הבעיה שלי. אני לא היסטרית, אני ריאלית. ואני יודעת שיש בורא לעולם, ואני גם יודעת שהוא נתן בינה לאדם שהמציא תרופות גם למכה ומברכת על זה בפה מלא.
ויש דין ויש דיין אבל יש גם בחירה חופשית. ויש יכולת לאדם להרע או להיטיב. ויש השתדלות שלנו האנשים. לא מבינה מה עירבבת שמחה בששון ומה הקשר. וכן, אחוז התמותה הוא גבוה כי עשרות אלפי אלפי מתים וחולים וחולים קשה זה לא מה בכך וכן זה אחוז גבוה ביחס לקדושת החיים ולאבידות שכל אחד הוא עולם ומלואו!!
ולא, אני לא אוריד את הרגל מהגז. לא כל עוד זה אומר שעוד אנשים יוכלו להעלות את הסיכוי שלהם למות או לחלות. אני בעד אנשים ובעד חיים ובעד איכות חיים. ומה קשור מצווה ותורה חדשה? לא מבינה מאיפה את מקריצה את מה שאת אומרת, ואת לא שמה לב בכלל איך את מדברת בעצמך. טלי קורה.
וכן, גם בזהירות בדרכים אני סוברת שכל אחד זה עולם ומלואו ועושה הסברה כמה שאני יכולה.
וגם אני מבינה שאי אפשר לדבר איתך ועכשיו גם לא רוצה. דיבור פוגעני ומונפץ שזה משהו....
וצריך להיות היסטריים מאנשים טיפשים שמעלים ספקות ותהיות ובדרך רוצחים כמה נפשות.
מתנצלת שאני כל כך חריפה, אבל זה מכעיס ברמות אחרות.
אם רק אחד ימות מהשרשור הטיפשי הזה- ידם של כל המפקפקים במעל!!!
גם אני משתגעת לקרוא איך כל אדם "חושב" ו"משכיל" שואל שאלות, חושב מחשבות,
מנתח ניתוחים ולא לוקח כמובן מאליו את מה שמדע אומר.
את מבינה שכל אלו בטוחים שהם החכמים ואנחנו התמימים? זה הורג אותי
אנשים! אין לכם מושג מהו החיסון, איך הוא פועל, מהו הוירוס ומה הוא עושה לגוף.
תנהגו בענווה, תעבדו במקצוע שלמדתם ותסמכו על אנשי המקצוע שיודעים פי אלף מכם.
"רבות" ככל שיהיו, את גם לא תצרכי תרופה נגד דלקת ריאות בגלל ש"אלפי" אנשים באינטרנט דיווחו שהיא עוזרת.
יש דרכים לחקור דברים
ועדויות באינטרנט הן לא חלק מהם. בשביל זה עורכים מחקר מסודר, ומה לעשות ובדרכי המחקר המקובלות החיסון יעיל ונחוץ מאד והתמותה מהמחלה כן גבוהה.
חיסוני הילדים נחקרו ב-3 רמות שונות:
א. כבר חודשים רבים שבהם כל המדינות המחסנות, לרבות ישראל, מחסנות ילדים עם מחלות רקע קשות. בישראל למשל חוסנו כך 0.03% מהילדים בגילים 5-11.99 (כלומר בערך 200-300 ילדים). בכל העולם מדובר בכמה אלפי ילדים שחוסנו, ובכל המקרים לא נרשמה ולו תופעת לוואי קשה אחת - למרות שוודקא אצל ילדים חולים וחלשים היינו יכולים לצפות לתגובות חריפות יותר לחיסון. מנגד, נרשמה יעילות גבוהה כאשר אותם ילדים פיתחו נוגדנים נגד הנגיף ואכן נדבקו וחלו הרבה פחות לעומת ילדים באותם הגילים שלא חוסנו.
ב. לאחר ההצלחה של החיסונים בגילי 12-15.99 (כלומר מיליוני נערים בעולם חוסנו והוכחה מעבר לכל ספק יעילות ובטיחות החיסון), ה-FDA אישר לחברות התרופות להתחיל בניסוי קליני על ילדים בני 5-11.99. לפני כחודשיים פייזר הגישה ל-FDA את תוצאות הניסוי שלה, שהראו יעילות ובטיחות ברמה גבוהה במיוחד.
לפני כחודש ה-FDA פרסם לציבור את כל המידע מהניסויים, לקראת הישיבה שבה הוחלט בסופו של דבר לאשר אותם:
https://www.fda.gov/media/153409/download
בניסוי השתתפו 4,600 ילדים, כאשר שליש קיבלו פלצבו והשאר קיבלו את החיסון. גם חוקרי פייזר וגם הילדים עצמם לא ידעו מי קיבל את החיסון האמיתי ומי קיבל פלצבו, על מנת שהמידע לא ישפיע על תוצאות הניסוי.
בניסוי כאמור לא נצפו תופעות לוואי חמורות אצל אף אחד מהמשתתפים, ובאשר ליעילות - נמצא שבקבוצה המחוסנת הייתה ירידה של 91% במספר החולים, לעומת הקבוצה הלא מחוסנת (כמובן לאחר נרמול גודל הקבוצות).
ג. בארצות הברית חוסנו כבר מיליוני ילדים, ואמנם מוקדם מדי בשביל לדבר על יעילות (אף ילד עוד לא קיבל את המנה השנייה), אך מחקרים שנעשו בתנאי אמת מעידים שלא נצפו תופעות לוואי חמורות (כלומר מעבר לחום נמוך, כאב מקומי וכו').
ועכשיו לשאלה הכי חשובה:
איך, איך למען ה', אפשר בכלל להאמין לזה שמביאים חיסון לילדים בלי לבדוק את זה קודם? באיזה עולם מחסנים ילדים בלי לחקור קודם את יעילות ובטיחות החיסון?
זה שקר כל כך מופרך, שבאמת מצופה מכל אדם נבון להבין מיד את התרמית.
שימו לב לתופעות הלוואי:

אנחנו רגילים לחשוב על זה שפלצבו יכול לעזור לנו, אם אנחנו מאמינים שהוא יעזור. למשל אם נביא לילד עם כאב ראש כדור סוכרזית, הוא עשוי להרגיש טוב יותר אם נגיד לו שזה אקמול. עד כאן הדברים ידועים.
אבל שימו לב לטירוף הזה, כאשר עשרות ילדים מדווחים לאחר החיסון שיש להם עייפות מוגברת וכאבי ראש, כאשר הזריקו להם תמיסת סליין שלא יכולה לגרום לתופעת לוואי כלשהי, אולי חוץ מכאב מקומי במקום ההזרקה.
אני כמובן לא חושב (וגם עורכי המחקר לא חושבים) שהם שיקרו, אלא זה באמת מעיד על דבר מדהים: עצם הידיעה שהם קיבלו חיסון שעושה כאבי ראש ועייפות, גרמה להם להרגיש כך אפילו שהם לא באמת קיבלו את החיסון.
אגב, באופן מרתק, אחרי המנה השנייה הייתה עלייה בשכיחות תופעות הלוואי בקרב קבוצת המחוסנים (בדומה למבוגרים), וירידה בשכיחות תופעות הלוואי בקרב קבוצת הפלצבו.

נתון מעניין נוסף:
באיזו תופעת לוואי יש את הפער הכי גדול בין שתי הקבוצות?
בתופעה של חום גבוה, שזאת בעצם התופעה היחידה שלא תלויה בהרגשת הילד אלא ניתנת למדידה אובייקטיבית. כלומר כשאנחנו לא סומכים על תיאור הילד אלא בודקים באופן אובייקטיבי, מה שאי אפשר לעשות עם כאב ראש למשל, אנחנו מגלים שבאמת אלה שקיבלו את הפלצבו לא סובלים מאותה תופעה.
נסתרות דרכי המוח, זה ממש מדהים.
אלא אם כן מדובר בהקלטה ישנה, עוד לפני שהתחילו את הניסויים עם הילדים.

להביא חצי משפט זה לא לאתגר, זה לבלבל במוח (לא מופנה כלפייך אלא כלפי מי שהפיץ את זה). אני יודע להתמודד עם מחקרים, לא עם ראיונות שבהם
*אין לי מושג מיהו המרואיין.
*חתכו את התשובה והשאלה כך שאני לא יכול לדעת מהו בדיוק הנושא לגביו הוא אמר את מה שאמר.
זה כל כך ברור שהיה מחקר, וכל-כך מופרך לחשוב שה-FDA יגיד שלא צריך מחקר, עד שאין כל ספק שדברים הוצאו מהקשרם.
אני מנסה לנחש את התשובה המלאה לפי החלק שהראו לנו, ואם אני מבין נכון (וזה בכלל לא בטוח), זה מה שהמרואיין התכוון להגיד:
למרות שבחיסון של הילדים השתמשנו בשליש מהחומר הפעיל לעומת חיסוני המבוגרים, סך הכמות של הנוזל בבקבוק נותרה ללא שינוי. כלומר עכשיו יש יותר "מים" בבקבוק ופחות חומר פעיל.
לפי ה-FDA, אין צורך לחקור בנפרד את החיסון עם שליש מהכמות, כי ברגע שהשתמשנו באותה הכמות אך עם שליש חומר פעיל בתוכה - זה בדיוק אותו דבר.
והדעות שלך מסוכנות כי הן מעודדות הורים לא לחסן את ילדיהם ולא להגן עליהם ועל הסביבה כולה וזה מסוכן ולא אחראי!! אני לא מבינה איך אפשר מילא לא להתחסן אבל להציף במידע כוזב ולהפחיד הורים ואנשים שבסוף יכולים להיפגע בצורה חמורה מזה, לא מצליחה להבין!!
תסלחי לי, אבל כל מה שאת כותבת אלו דברים שמתנגדי החיסונים אומרים ועושים בעצמם.
באמת נגרמו נזקים יותר חמורים נפשיים ורגשיים, אבל לא מהחיסון, אלא מהקורונה הארורה הזאת!!!!
ולהגיד שמועצת החירום הציבורית מספקת מידע כוזב זה לא בסדרק כי יש אנשים רציניים? הרבה יותר ממני וממך? סירייסלי?
אם אפשר להעתיק את המשפט שלך לכל גופי הבריאות העולמיים ולמשרד הבריאות ולעוד מומחים רק כפול אינסוף בכמות ובאיכות מאותה מועצה ואז להגיד מה כל אותם הרציניים, שגדולים פי כמה בכמות (אם לא באיכות, אבל מילא נגיד שרק בכמות) וגם הם יותר רציניים ממך וממני אז מה?
ובדיוק מה שכתבת לגבי הנהירה זה למה כתבתי שההודעה שלך מסוכנת, איך אפשר לא להבין שכל ההפחדות האלה עובדות וגורמות לאנשים לא להתחסן!! גם כאלה שכבר התחסנו!! אם לא היו כל ההפחדות האלה וכל הפייק הזה וכל הקונספירציות האלה (כל אחד בפני עצמו ולא כולם יחד כי הם שונים) אז המצב של כולם היה הרבה יותר טוב...
ותסלחי לי פעם שנייה, אבל השיח המזלזל בא אם כבר גם מהצד של מתנגדי החיסונים ואני לא אנקוט במילים שקראו לי עמיתות לעבודה (מתנגדות חיסונים מושבעות) ואני אסתום פה ולא אגיד איזה שיח מתנשא ומזלזל ופוגעני ודורסני יש מהצד השני של המתרס... אז כל אחד רואה את מה שהוא בוחר לראות... לי רק כואב הכמות של האנשים שיכולים להינצל ולהימנע ממוות ומיסורים קשים ומיסורי גיהנום אפילו אם לא מוות בזכות החיסונים ובגלל כל ההפחדות האלה הם פשוט... פשוט יפגעו!!! אוףףףף פשוט מתסכלל אותי
ומומחים אחרים שלא רק שלא מזלזלים, אלא מדברים בצורה הכי יפה שיכולה להיותצ וסוברים אחרת.
ההתנגדות לחיסון שמציל חיים מצד עצמו לא ברורה לי ולעולם לא תהיה כנראה
אבל מה לעשות שהוא כל כך כל כך עקום.
אוףףףףףףףףף
לא להאמין לאן אנשים יכולים להגיע ולסכן אחרים.... תמשיך להביא את הקול השפוי
סכנה לשלום הציבור ההודעה שלך
ניחשת לא נכון. ואני אגיד לך מה מסכן - מסכן שההודעה שלך ושכמותה מפחידים הורים ואנשים ואז הם לא מתחסנים ואת הנזק והפגיעה מהקורונה עצמה מי יקח על גבו?? תגידי לי מי?? זה כאילו להתעלם שיש כאן מחלה זוועתית ששמה קורונה והיא גבתה חיים ויסורים גם מאלה שעדיין בחיים באחוזים גבוהים ובא הקב"ה והביא דעת באדם ויצרו חיסון שהוא תרופה למכה הזאת ואז מפחידים את כולם במקום למגר את המחלה הארורה הזאת??
ולא, לא כיף לי "סתם" לכתוב, ממש ממש לא!! זה כואב לי!! אני רוצה שאנשים יחיו ולא ימותו ולא יסבלו מכל היסורי גיהנום של המחלה הארורה הזאת!! עכשיו יבואו ויתנו סיפורים לכאן ולכאן וכאלה שלא נפגעו וכו' אבל ההסתכלות צריכה להיות רחבה-הסתכלות שרואה אחוזים גבוהים בלי השוואה בכלל למה הסכנה מהמחלה של הקורונה עצמה ומה הסכנות והייסורים עד כדי מוות ממנה לעומת תופעות הלוואי האפשריות של החיסונים, וכל השוואה אחרת בין הקורונה עצמה לבין החיסון!! ולא לראות את זה ולא להבין את זה וללכת לשוליים ולמקרים כאילו זה חזות הכל ואין כבר אלפי מחקרים ובדיקות (גם אם הן לא חפות ולא מושלמות זה בכל זאת הרבה יותר במסה ובאיכות של זה) זה מפחיד אנשים והורים ורק מהפחד לא מחסנים ואז מה שיכול לקרות מי מי יקח את זה על עצמו?? אז לא, אני לא רוצה שהבנות שלי יחלו בקורונה ולכי תדעי מה זה יעשה להן גם בעתיד, מפחדים מתופעות לוואי של חיסון שנבדק ואושר ולא מפחדים מהמחלה עצמה ומה היא תעשה לילדים שלנו??? ועוד עוד כמה שנים?? ועוד שיש עדויות??? מההה קורההה פההה מההה די אין לי כוח מרגישה שלא משנה מה יאמרו בכל העולם וכמה עובדות יהיו אנשים פשוט ילכו עם כיסוי עיניים ויבחרו בפינצטה לראות רק את מה שהם בוחרים ורוצים לראות מה אני אגיד לך... מקווה שיהיה לכל האנשיםפ טוב כי לחשוב מה זה יכול לעשות פשוט מוציא אותי מדעתי!!
אנשים מקשיבים למדע, למאות מחקרים, לעובדות, לנתונים, למציאות, לריאליות, למספרים, לאחוזים, לאמת.
ולטענות שלך - כן, חצי שנה בזמן מחלה חדשה הוא המון זמן, בטח שתוך כדי הזמן הזה ישנם אלפי מחקרים ונתונים.
אבל ש@פשוט אני.. יענה לך הוא כותב יותר טוב ממני את כל זה (למרות שאת לא עונה לו עניינית לטיעונים שהביא כאן ובשרשורים אחרים, אבל לפחות שאנשים אחרים יקראו את הדברים כמו שצריך)
ויופי שביקשו חמש שנות מחקר, גם ביקשו שלא תהיה מחלה ולא תהיה קורונה, ובחמש שנים האלה אני לא לוקחת סיכון על הילדות שלי שיחלו בקורונה ומי יודע מה יקרה להן מזה ובעוד חמש שנים ובעוד 20 שנים, וכבר יש הוכחות כל כך רבות על הסכנה והסיכונים שבקורונה עצמה שזה פשוט מגוחך לדון בזה כאילו אפשר להשוות בין הסיכון מתופעות לוואי של חיסון לבין סיכון של המחלה של הקורונה עצמה, כאילו אין קורונה ורק הורים ואנשים מתים לתת חיסון "סתם" לילדים שלהם ולעצמם כי בא להם, ולא כדי להתגונן מפני מחלה נוראית... לא יאומן פשוט לא יאומן!!
ואת שומעת את עצמך? את אומרת שמערכת הבריאות כולה, כולה, אומרת שאין קשר לחיסון וכל מה שכתבת - ואז נותנת נייר עמדה של מועצת החירום שזה פי כמה וכמה פחות מאותה מערכת בריאות שאת משמיצה - איך את יכולה לחיות עם הסתירות האלה? הרי הולכים לפי הרוב! וכארן זה הרוב המוחץ של כללל כלל עולם המדע והרפואה שאומרים חד משמעית לחסן,
איך פתאום הולכים אחרי המיעוט איך??
איך אפשר לפחד מחיסון יותר מהמחלה עצמה אני לא מבינה את זה??? ועוד חיסון שנבדק ועוד אחוזים ועובדות ושוב... קיצור זהו אי אפשר כנראה שאף פעם אנשים לא ישתכנעו אחרת ואין מה לעשות אלא לחזק בנתונים ועובדות כמו שעשה @פשוט אני.. שלפחות מי שעוד לא גיבש עמדה יראה קצת את המציאות כמו שהיא.....
להתחסן חד משמעית!! ועוד אנשי הלכה ורפואה כמו מכון פוע"ה והרב פירר, שמעניין שבכל נושאי רפואה והלכה פונים אליהם אבל פתאום שהם מוציאים נייר עמדה ומודיעים שזו המלצתם להתחסן חד משמעית אומרים אה אוי בעצם לא נשמע להם...
ואם כבר אמרת שיש דעה שאומרת שאפילו רופא אחד אומר שזה מסוכן מקשיבים לו - תראי איך את סותרת את עצמך כי כאן יש אלפי אלפי רופאים שאומרים שמסוכן *לא* להתחסן!!! אז לפי ההלכה עוד יותר צריך לשמוע לאותו קול שאומר שמסוכן לא להתחסן - והוא הרבה יותר גדול בפער מהקול שאומר אחרת!!
בהלכות יום כיפור לגבי חולה שחוששים שמא יכבד עליו החולי נותנים משמעות ל2 רופאים לעומת 100 אם 2 רופאים אומרים שצריך לבצע פעולה וכ-ל המאה אומרים שלא צריך - שומעים ל2 (או לחולה ורופא אחד) ואומרים לו לאכול אפילו אם יש מאה רופאים שאומרים לו לא לאכול.
אבל אם כבר הזכרנו את ההלכה הזאת בואו ניתן לה קצת הקשר, אני מצטט עוד כמה הלכות מאותו סימן (תרי''ח)
למשל סעיף ו "אם הרופא אומר שאינו מכיר את החולי הרי הוא כאדם דעלמא ואין דבריו מעלין ולא מורידין" (אז כל הרופאים שטוענים שאין קורונה לא נספרים...)
או סעיף ד, הכי ישיר "אם שנים אומרים צריך אפילו מאה אומרים אינו צריך ואפילו החולה אומר עמהם שאינו צריך מאכילין אותו מאחר ששנים אומרים צריך" (לא שואלים מאה רופאים ולא את החולה, 2 שאמרו שצריך לעשות משהו - עושים.
כלומר יש רופאים שאומרים שחייב לאכול, ויש רופאים שאומרים שלא חייב לאכול.
אלה וגם אלה מודים שאם יאכל, בוודאי לא תהיה כל סכנה.
זה ממש לא המצב במקרה של מגפה:
אלה (הרוב המוחלט) אומרים שחייבים להתחסן נגדה, ואלה (מיעוט שבמיעוט, לא נסמכים על מחקר ועל רפואה מבוססת ראיות) אומרים לא להתחסן.
אין כאן מצב שבו אלה וגם אלה מודים שאחת הבחירות בוודאי תוציא את האדם מהסכנה. בוודאות יש סכנה באחת הבחירות, השאלה היא רק אם עושים את המעשה שמבוסס על מחקר ולכן רוב מניין ובניין של אנשי המדע והרפואה תומכים בו, או עושים את המעשה שתומכים בו מעטי מעט שלא מצליחים להביא ראיות לדבריהם.
א. ללא חיסון, הרוב בהחלט צפויים לחלות. המחשבה כאילו יש בינינו המוני אנשים שנדבקו אך לא חלו (וכלל לא ידעו שהם נדבקו) - הוכחה כשגויה כשעשו בדיקות סרולוגיות לאנשים שלא ידעו שנדבקו, וגילו שאחוזים בודדים מהם נדבקו בעבר בנגיף.
ב. אכן הרוב המוחלט יהיה חולה קל. ברפואה וגם בהלכה, סיכון של 2% או אפילו 0.5% הוא לא סיכון של מה בכך. תשאלי רב אם מותר לך לעשות בנג'י במקום שבו 2% מהקופצים מתים. אם מותר לך לצום ביו"כ, במצב רפואי שבו 2% מהצמים ימותו.
תשאלי רופא אם הוא מוכן לבצע ניתוח שגורר אחריו תמותה של 2% (אלא אם כמובן הניתוח מיועד למנוע מצב של מוות בסבירות גבוהה הרבה יותר, כמו למשל השתלת ריאות וכו').
היית מבצעת לילד שלך ניתוח הסרת שקדים, אם 2% מהמנותחים היו מתים?
כמובן, אחוזי התמותה יכולים לעלות פי כמה וכמה, אם יהיו הרבה חולים קשה בזמן אחד, ומערכת הבריאות לא תוכל להתמודד אם הכמות הזאת.
ג. ה"ממסד" לא משתיק רופאים. הם מפרסמים את דעתם בכל מקום שהם רוצים, בפייסבוק שלהם, באתרי האינטרנט שלהם, בתקשורת הממוסדת ועוד. אף אחד מהם לא מאבד את הרישיון או העבודה, ולא צריך לחשוש מסוכני מוסד שיחטפו אותו וישלחו אותו למחנות חינוך מחדש. למרות שמתנגדי חיסונים מאוד אוהבים להרגיש זן נרדף, זה לא המצב. להפך, הרופאים שתומכים בחיסונים הם אלה שמצמידים להם מאבטחים בגלל בריונות ואיומים מצד מתנגדי חיסונים.
ד. פייק מוחלט, החיסון קיבל אישור קבוע. וגם כאשר הוא מקבל אישור חירום, הכוונה היא שהחיסון יותר בטוח מהסכנה שהוא בא למנוע - ולכן *צריך* להתחסן בו למרות שהיינו מעדיפים בעולם מושלם לחכות עוד כמה שנים בשביל לקבל יותר מידע. המדענים שנתנו לו אישור חירום לא התכוונו להגיד בזה "אל תתחסנו", אלא להפך.
ה. "רואים בשטח" - פייק מוחלט. הגלים שהגיעו לאחר החיסון לא קשורים לחיסון אלא לכך שהגיעו וריאנטים חדשים ומדבקים יותר, וההוכחה לכך מאוד פשוטה: מי שהתחסן נדבק הרבה הרבה פחות, והגיע למצבים של אשפוז ומוות הרבה הרבה פחות, לעומת אלה שלא התחסנו.
ו. אין כאן "שב ואל תעשה". או שתתחסני או שתחלי, אין באמצע. או שתלכי עם המדע ותהיי מוגנת, או שתחלי ותמשיכי את הפצת המגפה ותסכני אותך, את משפחתך ואת קרובייך.
ז. "לאורך כל הדורות היו פעמים שהרוב טעה והמיעוט צדק" - חצי פייק. בכלים מדעיים כמו שיש לנו היום, נדיר מאוד מאוד מאוד שהמיעוט צודק והרוב טועה. למה? כי הרוב לא מבסס את דעתו על הנחות או על תקוות, אלא על מחקר אובייקטיבי שנעשה בכלים מדעיים מקובלים.
המשפט הזה לפיו "הרוב לפעמים טועה", לא יכול בשום פנים ואופן להצדיק תמיכה במיעוט כאשר יש ראיות חד משמעיות לכך שהרוב צודק. אחרת מה מונע ממני להאמין שהעולם שטוח (כפי שיש כאלה שמנסים לטעון) או שחיידקים כלל לא גורמים למחלות אלא רק מגיעים לגוף לאחר שהוא כבר חלה (כמו שטוענים מתנגדי חיסונים רבים, למשל אשרוב)?
לסיכום, אין לי אלא לצטט אותך, רק שאת בטעות דיברת על החיסון שכבר ניתן למיליארדי אנשים בעולם ונמצא בטוח לשימוש, במקום על הווירוס שנמצא מסוכן מאוד:
מדובר על הבריאות והגוף שלנו וגוף ילדינו, ומדובר בחומר שאין שום אינדיקציה נסיונית מה ההשלכות שלו לטווח הרחוק, ומהרגע שהוא מוכנס לגופך ולגוף יקיריך אין דרך חזרה.
פשוט אני..פשוט ללגום את המילים שלך, קול שפוי, הגיוני
ובמילים אחרות "שכל ישר"
אני זוכרת שבשבוע הראשון לחיסונים, יכולתי להתחסן בגלל שאני עובדת בבריאות הציבור, הייתי הצעירה היחידה בכל הקופה שבאה להתחסן, וכל החברות שלי לא הבינו מה בוער לי, למה לא לחכות, לבדוק, לראות. (היום כולן כבר מחוסנות כמובן) ואני לא הבנתי, מה אני יכולה לבדוק ולראות? אלו כלים בדיוק יש לי לבחון את יעילות/אי יעילות/סיכון בחיסון. מעולם לא התעסקתי בתחום ולא למדתי אותו, וכמו שאני סומכת על רופא שנותן לי מרשם כך בדיוק אני הולכת להתחסן אם אנשי המדע והרפואה סוברים שהוא יעיל ובטוח.
א. אם יש סיכון של 2% בניתוח שקדים - אין לך מה לשאול את הרב, כי אף רופא לא יסכים לבצע את הניתוח (בהנחה שהניתוח לא מונע סיכויים גבוהים יותר של מוות, וכמו שהמצב בדרך כלל).
אם יש סיכון של 2% שצום יו"כ יהרוג אותך - אף רב לא יתיר לך לצום, אפילו לא 1. זה לא שתהיה מחלוקת בין רבנים אלה לאחרים.
ב. להבדיל מבת 30, אני אשכרה קראתי את המחקרים שהיא נסמכת עליהם. הראיתי לה למה המחקרים שהיא עצמה מפנה אליהם (כלמור היא מפנה לד"ר רעיה וד"ר רעיה מפנה למחקרים) מראים בדיוק את ההפך הגמור ממה שמנסים להוציא מהם, איך ד"ר רעיה הוציאה משפט מהקשרו והפכה את תוצאות המחקר.
אז להגיד שלכל אחד מאיתנו יש מקורות, זה כמו להגיד שגם לפלוני שאומר שבתורה כתוב "תרצח" יש מקורות.
באמת יש לו מקור, אלא שהוא לא יודע לקרוא אותו ובטח שלא יודע להבין אותו כשורה.
פייק אחרי פייק... כמה אפשר להתייחס לאותן טענות ממוחזרות - נשואים טריים
תקציר:
בת 30 הפנתה לפוסט מסוים של ד"ר רעיה.
באותו הפוסט, ד"ר רעיה טענה שחיסוני ילדים לא יפחיתו את הסיכוי שלהם להדביק מבוגרים. היא הפנתה שם למחקר, שטוען את ההפך הגמור:
המחקר אומר שמי שהתחסן חולה הרבה פחות, מדביק הרבה פחות, וגם כשהוא חולה - זה למשך זמן קצר הרבה יותר לעומת לא מחוסנים, ולכן משך הזמן שבו אפשר להדביק יורד בצורה חדה לעומת לא מחוסנים.
ומה ד"ר רעיה הוציאה מהמחקר הזה?
הנה, כתוב שם במפורש שגם מחוסנים יכולים להדביק!
ומה לגבי זה שלפי המחקר זה פשוט הרבה יותר נדיר לאחר החיסון, וגם כשזה קורה אז התקופה שבה אפשר להדביק נחתכת בזכות החיסון? את זה היא לא ציינה בפוסט שלה, כמובן. היא בחרה בפינצטה את המשפט שאותו היא רצתה, התעלמה מכל השאר, ועיוותה ב-180 מעלות את תוצאות המחקר ש*היא* בחרה להביא כמקור לדבריה.
"רואים איך פתאום בדיוק כשמתחילים לחסן פתאום יש עליה בתחלואה" - לא בגלל החיסונים אלא למרות החיסונים. איך אני יודע? פשוט, כי העלייה היא בקרב לא מחוסנים. מי שמחוסן - חולה הרבה פחות.
"ופתאום רואים זינוק במתים ובחולים בדיוק כשמיליוני אנשים מקבלים חיסונים" - נכון, אלה שלא התחסנו מתים וחולים הרבה יותר. למה זה קורה בדיוק כשנותנים חיסון? כי אז התחילו וריאנטים חדשים, למשל.
"ופתאום בבוקר אחד במקרה יש דיווחים רבים מבתי חולים שונים באותו בוקר על סכנות גדולות ליולדות" - אכן זן הדלתא גרם לכמה נשים בהריון למות. עצוב מאוד, חבל שהן לא חוסנו ונשארו בחיים. חבל שהטעו אותן והפחידו אותן מפני החיסון שקיבל אישור של המומחים הגדולים בעולם. כן כן, אפילו אחת מהן לא הייתה מחוסנת.

אז הראיתי לך שגם כאשר הרוב שורד, ואפילו בקלות, זה לא אומר כלום. מוות של 1% זה ה-מ-ו-ן.
לכי לאנשים מבוגרים, אלמנות ואלמנים שאכלו לבד בביתם בפסח ובראש השנה, ולמעשה בכל השבוע נמנעו מלבקר את ילדיהם ונכדיהם. תשאלי אותם אם זאת מחלה מפחידה.
אשרינו שאנחנו חיים בדור שבו הרפואה הופכת מחלות מאוד מאוד מפחידות, למחלות שטוקבקיסטים יכולים לזלזל בהן.
פשוט אני..לא בציניות חלילה
האינטרס הכלכלי של החברות המייצרות את החיסון הוא לא לשווק חיסון פגום שיפגע באנשים, אלא לשווק חיסון בטוח ויעיל.
להגיד שבגלל אינטרסים כלכליים, הם עלולים לפברק נתונים כדי לשווק חיסון לא יעיל או לא בטוח, זה פשוט חוסר הבנה במשמעות של השוק החופשי: שוק שבו אתה חייב להצטיין ולהיות הכי טוב אם אתה רוצה לשרוד ולהרוויח.
כשיצאה הודעה לפיה יש חשש בחיסוני אסטרהזניקה (שהם כביכול יוצרים קרישי דם), מניית החברה צנחה כ"כ הרבה, עד שהיא הגיעה ל- 15% *פחות* ממה שהיא הייתה לפני שהתחילו החיסונים. כלומר לא רק שהמנייה איבדה את כל מה שהחיסונים הוסיפו לה, אלא היא אף המשיכה לצלול 15% פחות ממה שהייתה בנקודת הפתיחה.
אתם חושבים שבעלי המניות של חברות החיסונים לא צפו את זה? שהם לא ידעו שבכל חשש או בעיה שיתגלו בעקבות החיסון, המנייה שלהם תצנח ותתרסק? אם המידע של פייזר היה מוטעה, אז לא רק שבעלי המניות היו מפסידים את כל הכסף שהם אי פעם הרוויחו בזכות החיסון, אלא הם אף היו מפסידים הרבה יותר מזה. עשרות אחוזים יותר.
כמו כן, אסור לנו לשכוח ש:
*המחקר של פייזר עבר ביקורת עמיתים על ידי אוניברסיטאות וגופי מחקר ענקיים, וכל הנתונים של גופי המחקר עברו לידי ה-FDA לפני שניתן האישור לחסן
*החוקרים של פייזר בעצמם לא ידעו מי קיבל חיסון ומי קיבל פלצבו, מה שהופך את היכולת לזייף את הנתונים לכמעט בלתי אפשרית.
*מאז המחקר של פייזר, החיסון ניתן למיליארדי בני אדם בעולם. התוצאות של הניסוי שוחזרו כמעט במלואן גם בתנאי אמת, על ידי אינסוף מחקרים שערכו מומחים מטעם חברות התרופות, קופות החולים, משרדי הבריאות, גופים ממשלתיים ופדרליים כדוגמת ה-CDC ועוד.
אז מה הטענה בעצם? שהם זייפו נתונים על אלפי המחוסנים שהשתתפו בניסוי, הצליחו להערים גם על חברות בלתי תלויות שבדקו את המחקר, הצליחו להערים על מומחי ה-FDA, וכל זה רק בשביל שבעוד חודש כל העולם יראה את הנזק שעושה החיסון, מה שיגרום למנייה לצלול ולחברה לשלם פיצויי עתק?
מי שבתחלה רצה לטעון שהמחקרים זויפו, היה צריך לא להבין בכלכלה, ברפואה, בסטטיסטיקה ובשיטות מחקר.
מי שרוצה לטעון היום שכל המחקרים מזויפים, חייב להאמין שיש כאן קונספירציה מטורפת שמערבת מאות אלפי אנשים בעולם, לרבות רופאים, אחיות, אנשי מינהל, מחקר ועוד - בלי שאף אחד מהם פוצה פה ומספר שהכל מזויף, תוך תיאום מושלם בין מאות גופים, מדינות וממשלות.
יש לך מושג כמה פעמים תבעו את בית החולים הזה על רשלנות רפואית? וכמה כסף בית החולים נאלץ לשלם כפיצוי לקרבנות הרשלנות?
עצם זה שאת כותבת "בעיניים עצומות", מעיד על התעלמות מוחלטת מ-99% ממה שאני ואחרים כתבנו כאן בשרשור.
אני לא סומך על פייזר, אני סומך על השיטה שבזכותה החיסונים עברו את כל האישורים הנדרשים. אם על סמך אותה השיטה היה יוצא שהחיסון לא בטוח - ממש לא הייתי הולך להחתסן.
אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית
בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.
יש לי חברה סופר סופר קרובה,
חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..
ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.
עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.
ואני לא יודעת מה לעשות.
האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה
פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??
מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה
לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.
ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...?
תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)
אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.
הרי זה לא אסור..
אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...
בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)
כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה
אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית
גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה
איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן
וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)
למה שתחשבי שזה יהיה בעיה?...
מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.
יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.
אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.
מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)
עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.
תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)
אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?
אנחנו מתניידים באוטובוסים.
עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.
אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.
צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש
כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.
אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר
אפשר להגיע בתחב"צ?
מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?
אשמח לעוד תגובות
(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)
אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.
אבל תודה, אשמח לעוד תגובות.
הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend
היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.
אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).
הבעלים של הצימר מקסימים.
יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.
או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים
)
יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).
זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך 
ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).
לא יודעת לגבי תחב"צ.
אנחנו נהנינו מאוד וממליצה
תהנו המון
איזה כיף ❤️
700 ללילה
נראה מאד יפה
כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.
(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)
אשמח להמלצות בכיוון.
בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.
ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון.
כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה.
אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)
עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬
התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)
אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…
נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.
למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.
תודה לעוזרים🙏🏻
אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.
נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.
לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף.
אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...
לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).
עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.
עם סכום כסף כניסה ויציאה
כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש
אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב
בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש
נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם...
לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.
ומה זה אומר עלינו כזוג?
ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?
או מכל הריחוק הזה?
או מכל הקושי הזה?
יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,
ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".
לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי
אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".
ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.
הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.
וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.
וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.
ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!
זה פשוט מדהים.
כמה הדבקות מובילה לחיים
כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.
לדבוק בטוב כמובן.
* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.
* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו.
לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.
* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.
* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.
ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,
יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:
הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.
למשל,
לא דומה אהבה לתינוק בן יום
לאהבה לילד בן שנתיים
לאהבה לאותו הילד בן 10
ככל שהילד גדל,
ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.
כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.
אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!
אותו רעיון גם עם בני זוג,
בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'
ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום
אחרי שנה עוד יותר
אחרי 10 שנים עוד יותר
ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.
וגם אם קשה לנו עכשיו -
הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.
כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו.
כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,
לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.
וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.
אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -
או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,
מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!
מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.
אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?
רגע!
לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.
אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.
ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️
קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:
אשתי, תודה שחיכית.
היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.
זה משהו לחגוג יום הולדת 80.
לא בא ברגל...
וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.
ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?
המחשבה עלייך.
המחשבה על כך שחיכית לי.
את חיכית.
חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.
וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!
חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו
או לא להאמין.
לבחור
אם להישאר
או להיפרד
אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",
או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.
ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.
את בחרת בנו.
כל פעם מחדש.
את בחרת לחכות.
את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,
את ידעת מבפנים, שזה יגיע,
שאנחנו נעבור את זה.
וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,
שאמר לך להילחם
שאמר לך לחכות.
זמן.
כמה כמה שהוא משאב חשוב.
ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת
כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול
כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול
כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול
כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,
שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?
ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?
ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?
ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?
ומה היה קורה אם היינו נפרדים?
בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?
אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.
על מה הייתי יכול לפספס
על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי
על המשפחה המדהימה שבנינו
על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות
ושרים לנו שירים
ומחברים לנו ברכות
וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!
אתם!
אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?
אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל
ושוב נפל
ושוב קם
ושוב
ושוב
אנחנו מודל להערצה!
ממנו שואבים!
והאמת? אני מבין אותם.
תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!
תראי כמה אהבה יש בינינו
כמה עוצמות
כמה חוויות
כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.
כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.
ואיזה מזל שחיכית לי
ואיזה מזל שהאמנת בי
ואיזה מזל שלא וויתרת
ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר
ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך
ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,
ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -
אנחנו עדיין בדרך!
וכמה בהמשכה השמים צלולים
והשמש מאירה
והחיים מחייכים
וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה,
במורד הגבעה,
בהמשך הדרך הזו.
ואת, שחיכית,
וידעת
והאמנת
ובחרת
ואהבת
ללא תנאים
לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.
תודה.
את לא יודעת עד כמה תודה.
תודה שחיכית.
בעקבות בלת"ם שמיד צץ,
אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:
@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.
וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.
אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן.
ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן
).
ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤
כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד 
יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:
כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.
אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?
אתם נורמליים.
זו המציאות שלא נורמלית.
אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?
הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?
את נורמלית. אתה נורמלי.
פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?
כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?
התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?
הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?
לא מבינה את עצמך?
שואל מה נסגר איתי?!
תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!
את נורמלית. אתה נורמלי.
ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?
בעיקר חמלה.
הבנה.
לגיטימציה לאנושיות שלנו.
המון חמלה ואהבה.
לעצמי. לאשתי. לאישי.
לקחת נשימה עמוקה
ועוד אחת
להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר
ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.
ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.
ולנסות למצוא עוגנים גם כעת
ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר
לנו, ולזוגיות שלנו.
בשורות טובות ב"ה 🩵🙏
האם יש שם חנויות במחירים טובים?
מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים
אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות
זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.
שווה אולי לקפוץ
לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר
אבל לפני שרצים לחנויות
90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט
מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית