היחס המזלזל לרה"מ בנט, צריך להיפסק!ekselion

אני יודע שהוא עשה ועושה הרבה טעיות.

אבל הוא כרגע בתקפיד רם- מעלה ויש להתייחס אליו בכבוד בין אם הוא קיבל את הכיסא במרמה או לא (אמנם הוא שיקר אבל הוא עשה זאת בצורה חוקית)

כואב לי שנוצר עוד קרע ועוד קרע בעם בגלל הפוליטיקה הזאת, כאילו כבר אנחנו לא מספיק קרועים..

אנשים צריכים להפנים את המצב שהיה לנו בתנ"ך 

היו המון מלכים בממלכת ישראל שלקחו את המלוכה במרמה  (ולא סתם מרמה..) 

-ברצח! 

ואעפ"כ הנביאים התייחסו אליהם בכבוד

זה א)

ב) אנשים כל הזמן מתבכיינים שאנחנו במצב חמור מאוד שלא היה כדוגמתו.. וגזרות אנטיוכוס וכו וכו 

אז בבקשה, תעברו שוב על ספר מלכים, ועל דברי הימים בפרט. 

ותבינו איזה מצב חמור היה עם המלכים של אז (לא רק עם מלכי ישראל) 

אלא גם מלכי יהודה! 

כל הראשי ממשלות החילונים השמאלנים שהיו לנו מקום המדינה המעשים הרעים שלהם אי אפשר להשוות אותם למעשים שעשו מלכי העבר.

מתי תפנימו כבר שהחיים שלנו תותים!?

ותפסיקו לריב על כל פלוץ!!

לא נכון עובדתית, הנביאים התיחסו בזלזול מופגן למלכי ישראלורניק990

וישנס מתניוekselion

דוגמא מופרכת שמוכיחה את ההיפךורניק990

בפעם היחידה שאחאב התנהג בסדר הוא זכה לכבוד, אבל תראה איזה יחס הוא קיבל לפני כן וכן בנו יהורם, וכן עידו הנביא כלפי ירבעם וכו'

לא לאekselion
עבר עריכה על ידי ekselion בתאריך א' בשבט תשפ"ב 16:30
עבר עריכה על ידי ekselion בתאריך א' בשבט תשפ"ב 16:29

כבוד למלכות לא קשור למלך עצמו, אלא לעצם היותו מלך.

חז"ל לומדים דווקא מכאן שצריך לכבד את המלכות, מהדוגמא הזאת של אחאב שהיה מלך רשע כידוע

מצטט: " אמר רבי ינאי לעולם תהא אימת מלכות עליך דכתיב ויד ה' היתה אל אליהו וישנס מתניו וירץ לפני אחאב

ואעפ"כ, פשט הפסוקים מראה גם התייחסויות מזלזלות לפני ואחריחסוי מאוד

אלו מצבים יוצאי דופן, כי זה היה דבר השם.ekselion

אני יכול להוכיח לך את זה מפשט הפסוקים:

מלכים יג ז-ט

"וַיְדַבֵּר הַמֶּלֶךְ אֶל-אִישׁ הָאֱלֹהִים, בֹּאָה-אִתִּי הַבַּיְתָה וּסְעָדָה; וְאֶתְּנָה לְךָ, מַתָּת.

(המלך ירבעם מזמין אותו לסעוד איתו)

וזו התשובה הנוקשית של הנביא:

" וַיֹּאמֶר אִישׁ-הָאֱלֹהִים, אֶל-הַמֶּלֶךְ, אִם-תִּתֶּן-לִי אֶת-חֲצִי בֵיתֶךָ, לֹא אָבֹא עִמָּךְ; וְלֹא-אֹכַל לֶחֶם וְלֹא אֶשְׁתֶּה-מַּיִם, בַּמָּקוֹם הַזֶּה."

נשמע ממש תמוה.. איך הוא יכול לסרב למלך? זה זלזול חמור במלך ואפילו מרידה במלכות!  תשובה-

" כִּי-כֵן צִוָּה אֹתִי, בִּדְבַר ה' לֵאמֹר, לֹא-תֹאכַל לֶחֶם, וְלֹא תִשְׁתֶּה-מָּיִם; וְלֹא תָשׁוּב, בַּדֶּרֶךְ אֲשֶׁר הָלָכְתָּ"

כנ"ל כל המצבים האחרים שמתשמע שנביאים מדברים בקשיחות נגד מלכים, ההסבר הוא שזה הוראת שעה או דבר השם.

לא שזה אמור להיות ככה, והגמרא בזבחים שציטטתי קודם תוכיח.

למה אתה קורא למצב הנוכחי מלך?ממלא כל עלמין

גם כשדוד היה משוח הוא לא נחשב מלך עד שהעם קיבל עליו את מלכותו, 

ופה אי אפשר לקרוא לאדם עם שישה מנדטים מלך ברמה ההלכתית הפשוטה. יש לזה גדר הלכתי שאנחנו פשוט לא בקיאים בו. זה הכל.

לא קראתי לו מלךekselion

אם בעיניך מר בנט הוא מלך - הריני לבשר לך שהוא ממש לא.ימח שם עראפת

ולא חלים עליו דיני מלך.

אז בהזדמנות הקרובה שנראה את השיירה של אותו האישבן מערבא

נרוץ כולנו לפניו, מעניין איך השב״כ יקבל את זה. 

מלבד זאת. צורם לראות את ההשוואה בין אחאב לאותו האיש. בעוד שאחאב עם כל רשעותו היה בעל אחריות לאומית והעדיף לגסוס לאיטו במיתה כואבת מאשר לסכן את העם שלו בהפסד במלחמה, זה האחרון מכר את העם שלו בשביל כבוד לשעה. איזה הבדל. איזה עליבות. לראות את השם שלו / לראות את הפרצוף שלו גורם לי לתחושת גועל ובחילה. 

ללא ספקekselion
עבר עריכה על ידי ekselion בתאריך ב' בשבט תשפ"ב 10:27

המלך אחאב זת"ע היה אחד מגדולי גיבורי ישראל 

שמסר את נפשו כפשוטו למען ישראל

מאידך הוא גם החטיא את ישראל אין לשכוח זאת, ובנט לא.

(ולפני שאתה משווה את מתווה הגיורים וכל הקטע עם הרפורמים והכותל)

תחשוב שוב אם זה יותר חמור מהכפייה האנטי דתית שהמלך אחאב עשה.

ולהבא במקום לעשות דמגוגיה דיי זולה, תתייחס לגופו של עניין.

הדינים של ראש ממשלה הם לא אחד לאחד הדינים של מלך כמובן...

מרן הרב קוק נוגע בעניין במשפט כהן קמד

לא היה פה שום דמגוגיה. היה לעג. זה כן.בן מערבא

״תחשוב שוב אם זה יותר חמור מהכפייה האנטי דתית שהמלך אחאב עשה״. יודע מה ? נגיד שלא. 

אבל אחאב זכה בכבוד הזה בדיוק בגלל המסירות נפש שלו למען עם ישראל, בלי קשר לצד הדתי שלו, הוא היה ראוי לכבוד של מלך ישראל מצד מה שהוא עשה למען עם ישראל. אותו האיש שאתה דורש בכבודו בדיוק להיפך, הוא ״מולך״ על עם ישראל כרגע רק מחמת רדיפת הכבוד שלו ולא למען עם ישראל. 

לא ברור איזה סמכות יש לראש ראשות שלטונית שמתבסס על קולות של שונאי ישראל. אם היה לו רוב בעם ישראל זה משהו אחר, אבל כשהוא מבסס את השלטון שלו עלינו על קולות של אויבים מוצהרים אז הוא מוזמן ללכת לעזאזל ביחד איתם, וכבוד זה הדבר האחרון שהוא יקבל. עלוב נפש. 

אקיצר אם אתה לשנות את היחס כלפיו תוכיח בהתחלה שהוא בכלל לגיטימי. ולא, זה שהוא הדביק לעצמו את התואר ראש ממשלת ישראל זה לא הוכחה. 

תבדוק שוב אם זה באמת היה בגלל המסירות נפש שלוekselion

אתה סובר שהכבוד שהנביא אליהו חלק למלך אחאב נבע מהמעשים הטובים שלו לעם ישראל, זה בדיוק אותה טענה של @ורניק990

רק במילים שונות, שכביכול כבוד שנביא נותן למלך תלוי רק במידה והמלך הוא מלך טוב וכו..

ראשית, המעשים הטובים באמת למען עם ישראל מתרחשים אחרי כהונת הנביא אליהו.

המצור המתואר במלכים א פרק כ

של בן הדד מלך ארם על שומרון הייתה בימי הנביא מיכיהו בן ימלה.

ומן הסתם שמלחמתו האחרונה של המלך אחאב ששם הוא הפגין אומץ לב בלתי יתואר ומסירות נפש כפשוטו למען עם ישראל הייתה הרבה הרבה אחרי כהונת הנביא.

מכאן סתירה לטענה שהעלית.

לא לחינם ציטטתי את מאמר חז"ל בדבר כבוד המלכות 

"אמר רבי ינאי לעולם תהא אימת מלכות עליך דכתיב ויד ה' היתה אל אליהו וישנס מתניו וירץ לפני אחאב"

חז"ל היו צריכים למצוא ראיה קיצונית של נביא גדול שנותן כבוד למלך רשע ביותר, ומכאן יכלו להכליל במעין קל וחומר כל סיטואציה עתידית דומה.

שאם אליהו הנביא נתן כבוד לגדול הרשעים אז קל וחומר שבכל מצב אחר יש לכבדם.

עזוב, עדיף להתחיל מהנקודה שבה תנמקבן מערבא

למה מי שמו ? איזה סמכות ובשם מה ? האם העובדה שהוא משתרר עלינו על סמך קולות הרשימה המשותפת והגייס החמישי הערבי מחייבת מאן דהו לפי התורה לכבד אותו ? בעיניי יש לכבד יותר סמרטוט רצפה שמביא תועלת וטובה לעולם. 

כרצונך בן מערבא

בנט הוא לא ראש ממשלת ישראל, קל וחומר שלא מלך ישראלחסוי מאוד

הוא ראש ממשלה של אזרחי מדינת ישראל, וגם זה באופן מקרי לחלוטין.

אכן, ראשי ממשלות חילונים ושמאלנים שחיו בעבר עדיפים בהרבה על זה המתקרא ראש הממשלה הנז"ל.
החיים שלנו תותים, הבעיה היא שמתחת לפני השטח יש תהליכים מאוד מסוכנים, שהנזק שלהם הוא לטווח הארוך.

ב.
אכן, המצב שלנו טוב מבעבר, וכולנו (עדיין) אומרים הַלל בחג העצמאות וכו' וכו'.
אבל זה לא סותר שקורים כאן תהליכים חמורים מאוד שלא קרו מקום המדינה, (כמו למשל הכנסת מפלגה ערבית תומכת טרור לקואליציה לראשונה, דבר שאפילו בן גוריון וגולדה מאיר לא עשו. וכל ענייני הדת והמדינה בסכנה, כמו שלא היה מקום המדינה)

זה לא משנה אם זה קרה באופן מקריekselion

המצב הקיים שכרגע הוא היושב בראש.

כבר הזכרתי שמלכי ישראל לא רק לקחו את השלטון במרמה, אלא -ברצח! 

כנ"ל לגבי המלך אבשלום בן דוד.

"שגנב את לב העם"

כדברי הנביא, אעפ"כ היה לו דין מלך וחז"ל אומרים שבאותה חצי שנה שנלקחה בכוח הזרוע והמרמה המלוכה מדוד הוא הקריב קורבן יחיד כאדם רגיל. ולא כמלך

יש כבוד למדינה ויש כבוד לאדםמישהו כל שהוא
אני מכבד את המדינה את הדגל ההמנון וכו'
אם אפגוש בבנט או שאר שריו לא אקלל או אצעק לא רק כי זה חסר טעם ויסבך אותי אלא כי זה כבוד המדינה .
את בנט עצמו כאדם איני מכבד. חלק מהעניין בממשל דמקורטי להבדיל ממשטר מלוכני הוא בדיוק ההבדל הזה . ההפרדה בין המדינה והממשלה לעומדים בראשה.
אז שוב אני לא חושב שיש טעם לקלל אדם כנהוג בטוויטר. אבל להעביר ביקורת על מעשיו זה לגיטימי.

למשל לצערנו גם להגיד שהוא שקרן זה ביקורת עניינית.
גם אניekselion

כאדם לא מסמפת את בנט בלשון המעטה.

שלא תחשבו שאני איזה בנטיסט חוס ושויילם, אני ימני דיי קיצוני.

אני רק בא להדגיש שנוצר פה מצב מסובך, ובגלל כל הדברים הפוליטים האלה נדמה שאנשים ואפילו רבנים טיפטיפה שכחו איך התורה מתייחסת לאנשים כאלה.

אז נכון אין לו באמת דין מלך, אבל כמו שהסביר מרן יש דברים דומים ועל כן יש לכבדו.

תהיה בטוח שזה לא מוסיף כבוד לנו כעם, שהגויים ובפרט הערבים רואים איך אנחנו מתייחסים בזלזול לאדם שאמור להנהיג אותנו.

בימינויו0י

כוח המלכות מגיע מכוח מינוי העם.

ועם כל הכבוד לצורה החוקית שבה זה נעשה, מאחורי ה'מלכות' הזאת, אין רוב עם שעומד..

אכן טענה חזקהekselion

אך כאמור כבר הזכרתי את הדוגמא של אבשלום

וודאי שהחיים שלנו תותים ביחס לעבר.יו0י

אבל ב"ה שהדורות מתקדמים, וכל דור חדש מקבל עזות חדשה לדרוש את השלב הבא בדרך לגאולה.

אם נמשיך להתענג על סיפורי חלוציות וכוס קפה- ניתקע במקום.

במקום זאת, צריך למלא את המשימות העכשוויות. לבנות את הקומה הבאה.

(ואפילו אותם חלוצי השומרון וסבסטיה, כבר שייכים לדור הקודם וקצת התעייפו.)

אחרי המשפט האחרון המכוער שלך היה ראוי למחוק את השרשור הזה.אריאל יוסף

מאחר שזה לא נעשה (למרות שדיווחתי עליו - @מרדכי ו-@שלומי20104),

אחזור על אשר כתבתי כאן בנושא בעבר (קישור לקמן):

ממשלה הנשענת על גויים היא לא ממשלה יהודית וממילא לא לגיטימית במדינה היהודית.

לכן היא לא ממשלה והעומד בראשה אינו ראש ממשלה וממילא אין שום סיבה לנהוג בו כבוד.

כל הפלפולים כאן על היחס למלכי ישראל הרשעים ותשובת הרב זצ"ל במשפט כהן סי' קמד - לא רלוונטיים.

ראו דברי מרן הרצי"ה קוק זצ"ל והרב גורן בהמשך השרשור שבקישור הראשון.

נחזור על הראשונות. - אקטואליה וחדשות

בעקבות השרשור בעניין ממשלת המיעוט - אקטואליה וחדשות

באמת מוטב שיפסיק לבזות את עצמו - ואותנו - ויעוף לנו מהעינייםאריאל יוסף

אני גם מייחל לזהekselion

אבל זה לא סותר את מה שאמרתי

חייבים לכבד את חוקי המדינה, ואלו כללי המשחק הדמוקרטיhamedinai
בנט אינו מלך, כי היום אין מלכים. אם היו מלכים, הוא היה מורד במלכותו של נתניהו.

אבל יש מעין מלכים: לכבד את חוקי וכללי המדינה, כללי הדמוקרטיה.

לפי כללי הדמוקטיה, לפי הצשחק הדמוקרטי, אלו הכללים: מותר ללעוג לראש ממשלה ולזלזל בכבודו, ובמיוחד כאשר נהגו ככה בהפגנות בלפור. אלו כללי המשחק. לדבר נגד זה, ולעצור את זה ובמיוחד כאשר מדובר על הצד הצודק, על הצד שהוא בעד יהודים, זוהי מרידה במלכות וכללי דמוקרטיה של המדינה.

כמובן שחייב להיות לשם שמים, ללעוג לאנשים הרעים ולכבד את האנשים הטובים.
אל תפגין בורות.אריאל יוסף

הדיון כאן - כמו שכבר נכתב - נסוב על תשובת מרן הראי"ה קוק זצ"ל (משפט כהן קמד):

"בזמן שאין מלך, כיון שמשפטי המלוכה הם ג"כ מה שנוגע למצב הכללי של האומה,
חוזרים אלה הזכיות של המשפטים ליד האומה בכללה".

כלומר, האומה מחליטה מי ינהיג אותה ויש לו דין מלך לכמה מדיני המלכות (כמו כבוד מלכות וכיו"ב).

זכותה להחליף מלך והמחליף לא מורד במלכות המלך הקודם.

ברגע שהיא בחרה מנהיג, יש לו דין מלכות ואין לבזותו.

כל זה מעבר להיגיון הפשוט לפיו ביזוי המנהיג הוא ביזוי בוחריו;

כשנשיא אמריקה מזלזל בראש ממשלת ישראל הוא לא מזלזל בו אישית.

הוא מזלזל בעם ישראל שבחר בו.

בנ"ד אין לכך שום משמעות, כיוון שהממשלה נשענת על גויים.

עכשיו תמשיך.

אשמח אם תגיב לקושיא שהעלית לךekselion

לפני כמה ימים

מסתבר שזה נמחק כנראה בגלל השפה המאוד גסה שהייתה שם 

כתבתי לך שאיתך סיימתי לדון. תלמד לשמור על הפה שלך. כל טוב.אריאל יוסף

שמע אתה פשוט מביךekselion

אתה אומר שאתה מסיים לדון אתי

יום למחרת שולח לי תגובה

אני מגיב 

ואז אתה אומר שסיימת לדון אתי.. רציני? 

ואל תאמר לי מה לעשות

מי אתה חושב שאתה?

לא ניהלתי איתך דיון לאחר מכן ולא מתכוון לעשות זאת.אריאל יוסף

אל תאמר לי אם אני רציני או לא. מי אתה חושב שאתה?

אתה טרול . מבטיח לא להגיב לי יותר? תודה.ekselion

מציע לערוך כאן הצבעה מי טרול: אני או אתה.אריאל יוסף

עכשיו נעבור לימינו אנו ונשווה בין שני סוגים של מדינותshaulreznik

כאלה שבהן מבקרים את המנהיג השכם והערב (מערב אירופה, ארה"ב וכו') לכאלה שבגלל דברי הביקורת על המנהיג הנערץ אפשר להיכנס לכלא (צפון קוריאה, מדינות ערב, רוסיה, קזחסטן, טורקמניסטן וכו'). נראה בבירור שחוסר השקיפות והיעדר חופש הביטוי משליך גם על הכלכלה. כשאפשר לשפד מנהיגים על גריל ולהחליף אותם בקלפי, רמת החיים נוטה להיות גבוהה יותר.

הדיון הוא מבחינה תורניתekselion

לא אכפת לי ממדיניות העולם המערבי ביחס למנהיגהם.

להזכירך בימי התנ"ך היחס אל המלכים היה ביראת רוממות בדומה מאוד למדינות הדיקטטוריות שהזכרת.

לא שאני חושב שלבנט יש דין מלך.. אבל כאמור יש דברים מעט דומים ועל זה כל הדיון.

אי אפשר להשוות בין ימי התנ"ך לתקופה שלנוshaulreznik

אין לנו לא נביאים ולא בית מקדש, השלטון שלנו דמוקרטי ולא מלוכני, סמכויותיו של מלך ושל רוה"מ שונות וכו' וכו'.

כמו כן, אף אחד לא אמר שהמציאות התנ"כית היא מודל אולטימטיבי שיש לאמץ. היית רוצה, למשל, שראש הממשלה יחסל את יריביו הפוליטיים חיסול פיזי, כמו ששלמה עשה לאדוניה?

בוודאיekselion

המשטר המלוכני אמנם עלול לעשות בעיות במידה ומדובר במלך רשע שמנצל את זה לטובתו.

אבל הדוגמא שהבאת מוכיחה שמשטר מלוכני ע"י מלך צדיק שומרת על ציוון ממלכתי חזק, ושלום.

כידוע תקופת מלכותו של המלך שלמה הייתה התקופה הטובה ביותר שלנו, אף יותר מימי דוד המלך.

המגמה המשיחית שאליה אנחנו מייחלים היאekselion

השיבה ימינו כקדם.

כלומר חזרת הנבואה בהדרגה כפי שמתואר ביואל פרק ג, וכן חזרת המלוכה בהדרגה עד שיגיע משיח צדקנו שיממש בצורה מוחלטת את רצון השם.

זו המגמה האידיאלית הסופית.

וזו גם הסיבה שבגינה הרמב"ם חתם את ספרו בהלכות מלכים.

צודק, הביקורת צריכה להיות אובייקטיביתנעה ונדהאחרונה

חבל שביבי לא זכה לכך

סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.

יכול להיות שאמיר אוחנה נמצא שם.איתן גיל

אין לי בעיה עם זה שהוא אולי מצא שם.

הבעיה שלי שהוא נמצא בכנסת, וחמור מזה שהוא עומד בראשה.

והוא עומד בראשה כי הציבור הדתי והחרדי לא הטילו וטו על מועמדותו.

ממש לא מביןשבור לרסיסים

בעצם, עדיף שלא תסביר

אוחנה הוא סימפטוםshaulreznik

גם בלעדיו מדינת ישראל נרמלה ומנרמלת מגוון עבירות שהעונש בגינן הוא גלות.

אסביר: זה לא בשבילך להביןאיתן גיל

על הושבת אמיר אוחנה בין השופטים בחידון התנ"ך לנוער, נאמר: נזם זהב באף חזיר... מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי.

הצטרפתי לשידור החידון באמצעות ערוץ 7, וכעבור 10 שניות הקאתי על המקלדת ויצאתי החוצה.

בהגיעו ל- 120 הוא יטמא את עפר הר הרצל, שהוגדר בפי הרב שלמה זלמן אוירבך: מקום קדוש.

למה עצרת שם??הסטורי
יחזקאל ל"ו:

לָכֵ֞ן אֱמֹ֣ר לְבֵֽית־יִשְׂרָאֵ֗ל כֹּ֤ה אָמַר֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה לֹ֧א לְמַעַנְכֶ֛ם אֲנִ֥י עֹשֶׂ֖ה בֵּ֣ית יִשְׂרָאֵ֑ל כִּ֤י אִם־לְשֵׁם־קׇדְשִׁי֙ אֲשֶׁ֣ר חִלַּלְתֶּ֔ם בַּגּוֹיִ֖ם אֲשֶׁר־בָּ֥אתֶם שָֽׁם׃ כג וְקִדַּשְׁתִּ֞י אֶת־שְׁמִ֣י הַגָּד֗וֹל הַֽמְחֻלָּל֙ בַּגּוֹיִ֔ם אֲשֶׁ֥ר חִלַּלְתֶּ֖ם בְּתוֹכָ֑ם וְיָדְע֨וּ הַגּוֹיִ֜ם כִּֽי־אֲנִ֣י ד' נְאֻם֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה בְּהִקָּדְשִׁ֥י בָכֶ֖ם לְעֵינֵיהֶֽם׃ כדוְלָקַחְתִּ֤י אֶתְכֶם֙ מִן־הַגּוֹיִ֔ם וְקִבַּצְתִּ֥י אֶתְכֶ֖ם מִכׇּל־הָאֲרָצ֑וֹת וְהֵבֵאתִ֥י אֶתְכֶ֖ם אֶל־אַדְמַתְכֶֽם׃ כבכהוְזָרַקְתִּ֧י עֲלֵיכֶ֛ם מַ֥יִם טְהוֹרִ֖ים וּטְהַרְתֶּ֑ם מִכֹּ֧ל טֻמְאוֹתֵיכֶ֛ם וּמִכׇּל־גִּלּ֥וּלֵיכֶ֖ם אֲטַהֵ֥ר אֶתְכֶֽם׃ כווְנָתַתִּ֤י לָכֶם֙ לֵ֣ב חָדָ֔שׁ וְר֥וּחַ חֲדָשָׁ֖ה אֶתֵּ֣ן בְּקִרְבְּכֶ֑ם וַהֲסִ֨רֹתִ֜י אֶת־לֵ֤ב הָאֶ֙בֶן֙ מִבְּשַׂרְכֶ֔ם וְנָתַתִּ֥י לָכֶ֖ם לֵ֥ב בָּשָֽׂר׃ כזוְאֶת־רוּחִ֖י אֶתֵּ֣ן בְּקִרְבְּכֶ֑ם וְעָשִׂ֗יתִי אֵ֤ת אֲשֶׁר־בְּחֻקַּי֙ תֵּלֵ֔כוּ וּמִשְׁפָּטַ֥י תִּשְׁמְר֖וּ וַעֲשִׂיתֶֽם׃ כחוִישַׁבְתֶּ֣ם בָּאָ֔רֶץ אֲשֶׁ֥ר נָתַ֖תִּי לַאֲבֹֽתֵיכֶ֑ם וִהְיִ֤יתֶם לִי֙ לְעָ֔ם וְאָ֣נֹכִ֔י אֶהְיֶ֥ה לָכֶ֖ם לֵאלֹהִֽים׃ כטוְהוֹשַׁעְתִּ֣י אֶתְכֶ֔ם מִכֹּ֖ל טֻמְאֽוֹתֵיכֶ֑ם וְקָרָ֤אתִי אֶל־הַדָּגָן֙ וְהִרְבֵּיתִ֣י אֹת֔וֹ וְלֹא־אֶתֵּ֥ן עֲלֵיכֶ֖ם רָעָֽב׃ לוְהִרְבֵּיתִי֙ אֶת־פְּרִ֣י הָעֵ֔ץ וּתְנוּבַ֖ת הַשָּׂדֶ֑ה לְמַ֗עַן אֲ֠שֶׁ֠ר לֹ֣א תִקְח֥וּ ע֛וֹד חֶרְפַּ֥ת רָעָ֖ב בַּגּוֹיִֽם׃ לאוּזְכַרְתֶּם֙ אֶת־דַּרְכֵיכֶ֣ם הָרָעִ֔ים וּמַעַלְלֵיכֶ֖ם אֲשֶׁ֣ר לֹֽא־טוֹבִ֑ים וּנְקֹֽטֹתֶם֙ בִּפְנֵיכֶ֔ם עַ֚ל עֲוֺנֹ֣תֵיכֶ֔ם וְעַ֖ל תּוֹעֲבוֹתֵיכֶֽם׃ לבלֹ֧א לְמַעַנְכֶ֣ם אֲנִֽי־עֹשֶׂ֗ה נְאֻם֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה יִוָּדַ֖ע לָכֶ֑ם בּ֧וֹשׁוּ וְהִכָּֽלְמ֛וּ מִדַּרְכֵיכֶ֖ם בֵּ֥ית יִשְׂרָאֵֽל׃

מפורש כאן שתהליך התשובה יהיה בארץ, כהמשך לנבואת הקץ המגולה.

ובכלל, מציע להיות עסוק בללמד זכות על ישראל ולא בחיפוש קטרוגים "הקב"ה שונא את מי שמקטרג על בניו"

עלתה לי מחשבה אתמול שתחילת פרק ל בדברים שמדברנוגע, לא נוגע
על חזרה בתשובה לפני ההגעה לא"י, מדבר בעצם על חזרה בתשובה ביחס לא"י. וזה מסתדר יפה עם המשך הפרק וגם עם סוף הפרק בזכריה יג (כלומר רועי ועמיתי הם מנהיגי העם שלא דחפו לעלות לא"י).
כיוונת לדעתו של הרב שרקינקדימון
איפה שמעת? בסדרה או בשיעור היומי על דברים?נוגע, לא נוגע
יש לי בעיה אישית עם נביאי ישראלshaulreznik

דבריהם נראים סתורים ולעיתים קרובות הזויים (כמו תאוריו של זכריה את השטן, שזאת לגמרי השפעה בבלית, בתורה השטן הוא מכשול פיזי בלבד או לכל היותר, יריב פוליטי ולא איזו דמות שמיימית). מעדיף את ההבטחות המפורשות של התורה שהתקיימו לא פעם ולא פעמיים. אפשר לשיר עד מחר "ה' יתברך תמיד אוהב אותי", אבל העובדות מדברות בעד עצמן: מדינת ישראל הופכת למקוטבת, עם שני עמים, היהודי והמתיוון, וההצלחות הצבאיות האדירות שהיו נחלת העבר, לא חוזרות על עצמן. טבח שמיני עצרת הוא אות אזהרה די עוצמתי.

קודם כל - כפי שציינתי, הדברים שמבוארים ביחזקאלהסטוריאחרונה
מופיעים בצורה פחות מבוארת בפרשת ניצבים. מפורש שאחרי שיבואו הברכות והקללות תהיה תשובה וגאולה וגם שם יש שלבים, שלבים. בהתחלה תשובה עד ד' (משמע ולא עד בכלל) ובהמשך, כשכבר נמצאים בארץ, יש תשובה אל ד' ויש סיום של טוב.

שנית - התורה עצמה הבטיחה שד' יקים לנו נביאים וחייבה לשמוע להם.

שלישית - הבטחות הגאולה של הנביאים בכלל ושל יחזקאל בפרט, התקיימו/מתקיימות במאה וחמישים השנים האחרונות בצורה מופלאה ונגד כל הסיכויים וחוקי ההסטוריה. אתה יכול להיות קצת עניו מול הנביאים וחז"ל.

אנחנו אורתודוקסים, לא קראים ולא רפורמיםנקדימון
ולכן נאמנים עלינו דברי הנביאים ודברי חזל שלאחריהם. הארץ לא תקיא שוב, אלא יוסר לב האבן ויותן לב בשר. ואם לא ירצו אזי "בחמה שפוכה אמלוך עליכם". עד ש"כולם ידעו אותי..  כמים לים מכסים".
"הארץ לא תקיא שוב", כי?shaulreznik

כי 3 זה מספר טיפולוגי? אם לפני כמה שנים הייתי מעלה אפשרות של טבח שמיני עצרת (יוני בן מנחם פרסם את התרחיש עוד ב-2018), גם אז היו אומרים שאסור לקטרג ושזה לא ייתכן במדינתנו שקמה אחרי 2000 שנות גלות, בלה בלה בלה.

באשר לחז"ל, איזה מזל שהמדעים לא מתפתחים מתוך אמונה כזאת עיוורת שאין לה שום מנגנון לתיקון. משה טעה, דוד המלך טעה, אבל חזקה עלינו שחז"ל לא טעו מעולם, ואם האמינו בשדים והשתמשו בתרופות סבתא, זה כי "נשתנו הטבעים". ואם הבטיחו שתורה מגנא ומצלא, וזה לא ממש עזר לא בשואה ולא בק"ק בני ברק בעת שיגורי הרקטות מאיראן, זה כי... כי אייפון ודומיו או חטא לשון הרע.

חחחח מסתבר שהיהודים היום צלבו את ישו מחדשקעלעברימבאר

אבל למה הוא לא מדמם?

"קרעו ולא דמו"חתול זמני
מזעזעשבור לרסיסים

למה אתם בכלל מדברים על זה ככה?

הומור עצמי זו תכונה יהודית. מכיוון שישו הוא יהודי,קעלעברימבאר

אני בטוח שהוא צוחק בשמים מהבדיחה שלי

כן תוך כדי שמעלים אותו באשאני:)))))
אולי הוא כבר סיים את תקופת הגיהנום שהוקצבה לו?קעלעברימבאראחרונה
האיש שלנו בטהרןחתול זמני
חח אבל הוא בדיוק הרצה אתמול בכנס למזרחנות בבר אילןקעלעברימבאראחרונה

כי ידוע שקאאני זה ד"ר מרדכי קידר 

בואו נדבר על הקרטל התקשורתיhamedinai

מדברים על קרטל חברות המזון?  

ומה עם **הקרטל התקשורתי**?  

הרי הכול מתחיל מהתקשורת. בלי תקשורת חופשית ומגוונת – לא היינו יודעים בכלל שיש בעיות.

כן, יש קרטל תקשורתי.  

שתי דוגמאות קטנות לידיעות שהיו רעש ענק ברשתות החברתיות, ובתקשורת הממוסדת – **איפול מלא**. אפילו גוגל חדשות לא מעלה אותן:

1. "800 טלפונים נגנבו" – מופיעה רק בערוץ 14. כשרק ערוץ אחד מדווח, הוא נראה תמהוני, מפסיק לפרסם ומתחיל "לזרום" עם כולם.

2. הסיפור של **אסף שמואלביץ' ובית הקפה** – לא פורסם בכלל. גם לא בערוץ 14.

כל מילהשבור לרסיסיםאחרונה

הנדסת תודעה

לקחי ה-7 באוקטובר הכי יסודייםhamedinai

לקחי ה-7 באוקטובר הכי יסודיים

​הטרגדיה הנוראה של השביעי באוקטובר חייבת להפוך למצפן הביטחוני החדש של מדינת ישראל. כדי ש"לעולם לא עוד" לא תהיה רק סיסמה, עלינו להפנים שלושה לקחים קיומיים:

​1. מרחב ביטחון הוא לא מותרות – הוא תנאי לשרידות

​אי אפשר להגן על מדינה כשהאויב נמצא במרחק נגיעה מהגדר. אם מערכי ההגנה של צה"ל קרסו מול 60 ק"מ של גדר בעזה רק כי האויב תפס אותנו לא מוכנים – איך נוכל להגן על 700 ק"מ של גבול שחוצה את לב המדינה?

​הלקח: ללא "פרימטר" ומרחב חיץ משמעותי, כל קו הגנה סופו להיפרץ.

​2. אשליית הנסיגה התנפצה

​ב-7 באוקטובר קיבלנו הוכחה כואבת: נסיגה עד הסנטימטר האחרון לא מביאה שלום, היא מביאה מלחמה בתנאים גרועים יותר. נסוגנו מעזה עד הגרגיר האחרון, וקיבלנו בתמורה בסיס טרור מפלצתי.

מי שמאמין שמסירת שטחי יהודה ושומרון לאלו שקוראים לעצמם "פלסטינים" תספק אותם, מתעלם מהמציאות. המטרה שלהם היא לא קווי 67', אלא השמדת ישראל. נסיגה נוספת רק תקרב את הטבח הבא למרכז הארץ.

​3. יוזמה התקפית: להכות ראשונים

​הקונספציה של "הכלה" ו"הגנה פאסיבית" קרסה. הוכח שגם צבא עם הטכנולוגיה המתקדמת ביותר בעולם לא יכול לעמוד בבלימה מוחלטת כשהאויב הוא זה שקובע את זמן ושיטת התקיפה.

אויב שחמוש בנשק פשוט וטילי נ"ט יכול לשתק מדינה שלמה אם נותנים לו ליזום.

​הלקח: צה"ל חייב לחזור להיות צבא שתוקף, יוזם ומשמיד את האיומים בעודם קטנים, ולא לחכות לספיגת המכה הראשונה.

​במדינה דמוקרטית, הכוח לשנות נמצא אצל העם. ההיגיון הזה חייב לחלחל לכל בית בישראל כדי שנוכל לדעת איך מגיעים לביטחון אמיתי.

​שתפו!

לבעלי ראש פתוח בלבד: מה המצלמה תפסה מכיפת ברזלסביר11

לראות במהירות 1.25

🔊 מה באמת עושה כיפת ברזל ? כאן תראו מה המצלמה תפסה- איך כיפת ברזל פועלת,

וגם מהם הפיצוצים ששומעים

תסתכלו משמאל למרפסת העליונה.

הכיפה מתרוממת לאוויר,💫 כל הזמן תבדקו עדיין האם יש רקטה של האויב שהכיפה יכולה לפגוע בה.

המצלמה תחזור ימינה ומיד יהיה הפיצוץ.

אחרי הפיצוץ, נשאר ענן קטן בצורת מדוזה.

ותשימו לב🔥 שאין ליד הפיצוץ שום דבר אחר ! אין שום טיל אחר או מטרה שהיא הצליחה לפגוע בה .

תחשבו האם זה נקרא יירוט ,

או פיצוץ עצמי 🧨של כיפת ברזל ,מכיוון שלא הייתה שום מטרה של האויב בסביבה.

📢חשוב להישאר לסוף הסרטון, לצפות עוד מס' דקות להסבר.🥁

כדאי להגביר את המהירות בלחיצה על גלגל השיניים למהירות 1 ורבע

נא לא להתייחס אם לא ראיתם את  הסרטון,

תמיד יהיו מצקצקים בלשונם,

דיון עובדתי לגופו של סרט הוא עניין אחר.

תודה על ההתעניינות המדהימה !סביר11
האמת שהצלחת להדהים אותישבור לרסיסיםאחרונה

איזה תחכום!

בלי תאוריית ה"בגידה מבפנים" עוד יותר מסוכן לסגתhamedinai

‏פרדוקס ה"בגידה מבפנים" וההתנתקות

ככל שאתה **פחות** מאמין ב"בגידה" ו**יותר** מאמין ב"מחדל מערכתי", כך המסקנה שלך לגבי יו"ש וההכרח לתקוף את המחבלים לפני שהם תוקפים אותנו אמורה להיות יותר ימנית.

כי אם צה"ל קרס מול 60 ק"מ של גדר בעזה, כי המחבלים היו ראשונים לתקוף אותנו – איך בדיוק נגן על 700 ק"מ בלב המדינה?

בלי תיאוריית בגידה מבפנים, המסקנה נשארת אחת וברורה:  

נסיגה מיו"ש היא לא סיכון מחושב.  

היא התאבדות קיומית.  

7 באוקטובר הוכיח שהמערכת פגיעה ולכן ההתנתקות הייתה טעות איומה ביותר.  

אבל ביו"ש הפגיעות הזו תעלה לנו פי 10 יותר קורבנות.

כמה פעמים כבר כתבו את זה כאן בפורומים?עזריאל ברגראחרונה
לא מאמין בהתחממות הגלובלית? לא שואלים אותך.אריק מהדרום
אז היום היה לי מבחן בקררים החדשים, קררים הם גזי הקירור והמיזוג במערכות קירור ומיזוג שהם לפעמים במצב צבירה גז ולפעמים במצב נוזל.

יש תאוריה שלטת בעולם שפגיעה באוזון וההתחממות הגלובלית הם מעשה ידי אדם ובאשמת המהפכה התעשייתית, סגן נשיא ארה"ב מטעם הדמוקרטים אל גור גם זכה בפרס נובל לשלום בשל קידום העניין הזה, הקטע שיש לשמאל בארצות המערב נטייה להאשים את האדם הלבן בכל הדברים הרעים עלי אדמות.

לעומתו יש כמה קולות בודדים שמנסים לצעוק שהמלך עירום קולות כמו ד"ר גבי אביטל שסיבכו אותו בעניין זה, מפה לשם יש די הרבה הוכחות שההתחממות הגלובלית דווקא נובעת מגז מתאן שנפלט מהפרשות של צאן ובקר, כך שאם תהפכו לצמחונים ותצרכו פחות מתעשיית הבשר כך ההתחממות הגלובלית תרד.

מפה לשם בועידת מונטריאול בשנת 1989 הוחלט שהעולם המערבי יפסיק להשתמש בקררים שפוגעים באוזון ותורמים להתחממות הגלובלית, הקררים שפוגעים באוזון כבר מחוץ לחוק ועכשיו מנסים להשתמש בקררים תורמים פחות להתחממות הגלובלית.

גם ישראל חתומה על התוכנית הזאת ולאחרונה החלה לחלק רישיונות לטכנאי מיזוג אויר בדומה לרשיונות חשמל, למה? כי לטכנאי מיזוג אויר פתאום נהייתה אחריות הרבה יותר כבדה כי לא די שהוא צריך לדאוג גם שהקררים שהוא מכניס למערכות עכשיו הם קררים ידידותיים לסביבה, הוא גם צריך לקנות ציוד מיוחד לכל קרר חדש וגם לקבל הדרכה לכל קרר.

העניין הוא שהשאיפה היא להגיע לקררים הטבעיים בעתיד עם אפס פגיעה באוזון ועם תרומה מינימלית להתחממות הגלובלית אבל עד שהאנושות תגיע לקררים הטבעיים בכל מערכת יש קררי ביניים ויש להם כמה תכונות בעייתיות: חלקם נפיצים, חלקם דליקים, חלקם רעילים, חלקם מתמוססים במים, חלקם עושים קורוזיה לצינורות נחושת ונדש צינורות ברזל, חלקם לא עובדים טוב עם שמני מדחס מינרליים וחייבים שמן סינטטי, חלקם יקרים, חלקם לא יעילים, חלקם מסריחים, חלקם עובדים רק בלחצים גבוהים מאוד או בטמפרטורות נמוכות מאוד, חלקם גורמים לכויות קור ולחלק מהם יש כמה מהתכונות הבעיתיות שמניתי.

עכשיו יש מעט מאוד מערכות שאפשר פשוט להחליף קרר אחד ישן בקרר חדש בלי להחליף חלק מהמערכת או כולה וכל פעם שיש צורך להחליף קרר אז צריך לבדוק מהם הנחיות בהבטיחות וסדר הפעולות להחלפת קרר ספציפי זה.

מה שמסבך את העניין זה שועידת מונטריאול הכתיבה לנו לו"ז ויש קפיצה כל 5 שנים, כל 5 שנים נפסלים קררים מסויימים וצריך להחליף את הקררים והמערכות עד שנהייה עם מערכות קירור ומיזוג,  זה כולל מערכות מיזוג תעשתיות, ביתיות, רכבים, מעבדות, חדרי ניתוח, חדרים נקיים במפעלים,  מקררים תעשייתיים, ביתיים ובקיצור כל מה שמקררים וממזגים.

הקפיצה האחרונה היתה ב2024, הקפיצה הבאה בשנת 2029, מה שכל זה אומר שאתם תשלמו הרבה יותר כסף על קירור ומיזוג אויר בשנים הקרובות, ואם אתם לא מאמינים שזה נצרך-לא שואלים אתכם.

וכמה שנים אחורה התקנות והחוקים מאפשרים להמשיךפ.א.

ולתחזק ולמכור חלקי חילוף כולל תמיכה של גז למילוי, למערכות ישנות?

למערכות שהותקנו לפני הקפיצה האחרונה של 2024 וגם לפני קפיצות קודמות שהיו? 

תלוי בקרריםאריק מהדרוםאחרונה
חלק כבר נאסרו לשימוש בכלל חלק עוד אפשר להמשיך לתחזק, כדור שלג שמתגלגל.

אולי יעניין אותך