עכשיו הערבים יבינו….אוהב אי והעם 2
… שכל ״התישבות צעירה״ כלומר התיישבות של נוער הגבעות היא מטרת ירי כדי שכוחות הבטחון יפנו אותה. זה ממש עצוב שההתיישבות בארץ ישראל היגיעה למצב כזה שגורמים לא אחראים תופסים קרקע בצורה לא חוקית וחושבים שהכל יסתדר.
בעבר ההתיישבות היתה לפי תפיסה בטחונית סדורה .
אני מקווה שאדבדה אבל אם לא אז אל תאשימו את הממשלה. אסור להפקיר את הנערים על הגבעות זה פיקוח נפש ממש פנו אותם בשקט כדי שלא יהיו עוד אבדות בנפש.
זה שממשלות קודמות לא הקימו ישובים בצורה מסודרת וקיבלו שוש ושוב קולות מהמגזר זה אשמה של המגזר עצמו. אל תפילו את התיק על הממשלה הזאת.
אפשר לתמצת הכל במשפט אחד -מרדכי
בס"ד

כולם אשמים חוץ מהממשלה ומהמחבלים, אל תבואו אליהם בתלונות. סיכמתי את זה נכון?
אין פה אשמים. יש פיקוח נפש. מספיק עם ההתקרבנות.אוהב אי והעם 2
ישוב ארץ ישראל חשוב לכולם . גם לאנשי השמאל הציונים. הם עשו זאת לפני קום המדינה בצורה של חומה ומגדל ולאחר קום המדינה עם השולטות על כפרים נטושים עם אישור ותמיכה של מוסדות המדינה וכן עיקר ההתישבות ביהודה ושומרון היתה על פי יוזמה של ממשלת ישראל עם תוכנית סדורה, תוכנית אלון. אהבת ארץ ישראל היא לא מונופול של סרוגים בלבד.
הכל עבד כשורה עד שהחברה החליטו לעלות לסבסטיה ועם המהפך ב77 התחילה ההתישבות בגב ההר בלב הישוב הערבי הצפוף. הכל רק כדי לעשות מחלוקת. מצטער אבל זה העובדות. חבל שאיש כמוך לא מכיר בעובדות הסטוריות הללו. הערבים הם פראי אדם והם לא יבחלו בשום מאמצים ברבריים. אל תצפה לשיתוף פעולה בטחוני כאשר על כל גבעה ישימו נערים כדי ליצר עובדה התיישבותית.
לא רק שאני מכיר את ההיסטוריה, אני זוכה להמשיכהמרדכי
בס"ד

ההיסטוריה התחילה עוד הרבה קודם לכן. שאברהם בנה מזבח באלון מורה וכשיעקב התנחל בבית אל וקבע שם אוהל. זה המשיך שיוסף צעד משכם לדותן, דרך חומש, שהיה בדרכו לראות בשלום אחיו. קראנו על זה רק עתה בפרשות השבוע. לא זה המקום להזכיר את הרש"י הראשון בתורה מדוע התחילה התורה מבראשית ולא מהחודש הזה לכם.

שחלוצי סבסטיה באו להתיישב בשומרון הם עשו את זה מתוך המשך של ההסיטוריה, ומתוך הרצון לקיים את ציווי התורה להתיישב בכל הארץ. אתה קורא לזה מחלוקת, אני קורא לזה חלוציות וגאולת הקרקע. שבי שומרון הסמוכה לסבסטיה והוקמה בעקבותיה, היא לא פחות ארץ ישראל מאשר כל מקום אחר במדינה. כך גם בנוג לגרעין קדום שהפך לקדומים ומחנה הצבאי שהפך לעופרה. זאת הארץ.

ומה אתה חושב? שאם לא היינו פה הם היו יושבים בשלום? רק לאחרונה נחנכה בתוניס השגרירות החדשה של הרשות בהשתתפות אבו מאזן. על הקיר מפה גדולה של ארץ ישראל רק שכולה שייכת מבחינתם להם. ההתיישבות בשומרון לא מעניינת אותם, לא זה מה שמכעיס אותם. מכעיס אותם שיושבים בתל אביב, בירושלים, בבאר שבע ובחיפה. גם אם לא היו מתיישבים צעירים ברמת מגרון או צעירות במעוז אסתר, לא היה שיתוף פעולה ביטחוני איתם. בוא נהיה רייאלים ונסתכל למציאות בעיניים.
לא חדשת לי כלום.אוהב אי והעם 2
עבר עריכה על ידי אוהב אי והעם 2 בתאריך כ"ב בטבת תשפ"ב 01:13
עבר עריכה על ידי אוהב אי והעם 2 בתאריך כ"ב בטבת תשפ"ב 01:12
מה לעשות שבהמשך ההסטוריה גלינו מארצנו והשם הכניס את הישמעאלים לאיזור?
אתה בטח מכיר את הפתגם שצריך להיות חכם ולא צודק.
. הערבים פעם פחדו , נטשו כפרים, ברחו בבהלה וגם בעורמה עזרנו להם לעזוב. השם זרע בהם פחד ואימה. לצערי אבדנו את ההרתעה בגלל הרבה סיבות. ישוב הארץ צריך לקבל אסטרטגיה חדשה. הערבים לא יתאיידו.
אבל הגלות מאחורינו. חזרנו (לפחות רובנו) לארצנו!מרדכי
בס"ד

מה שמחזק את הערבים זה חוסר האמונה שלנו בצדקת הדרך. כשאנחנו לא מאמינים שזאת הארץ שלנו, אז הם מתחזקים ולוקחים את מה שאנחנו מוותרים עליו. כל עוד הנוכחות הישראלית תהיה ברורה, אז הערבים ימשיכו לפחד.

אם כבר בהמשך השרשור דיברנו על ההבדל בין נוער הגבעות לבין התיישבות הצעירה, אני ממליץ לך להכנס ליוטיוב ולצפות בשני הפרקים של 'גבעת הנערות'. כתבת התיישבות של כאן, כרמל דנגור, הגיעה למעוז אסתר שזאת גבעה של נערות בלבד. הן שם כבר שנים, מטרים ספורים מכפרים ערביים, ללא נשק וללא כלום. רק אמונה בצדקת הדרך ושארץ ישראל שייכת לנו.

אם כבר צריך לחשוב על אסטרטגיה חדשה, אז אולי כדאי ללמוד משהו מאותן הנערות.
אתה הזוי כל כךעוזר ישראל

בחיי

מי שמדבר על הזויים.אוהב אי והעם 2
נוער הגבעות זה דבר הזוי ומי שמכנה את זה ״ההתישבות הצעירה״ גם הוא הזוי.
אתה מבלבל בין מושגים שאין קשר בניהםמרדכי
הסבר בבקשהאוהב אי והעם 2
בשמחהמרדכי
בס"ד

מה שמכונה התיישבות הצעירה אלו יישובים מבוססים עם משפחות שיושבים על קרקעות של המדינה או שהם נשלחו להתיישב שם על ידי המדינה (מצפה כרמים, לדוגמה). אלא שרוב המקומות האלה לא מוסדרים, מה שאומר שהחיבור לחשמל ומיים הוא פחות טוב וכך גם יתר התשתיות. תחת ההגדרה הזאת נמצאים הישובים אחיה, עדי עד, חוות גלעד ונוספים, שאף מוכרים על ידי המועצות שהן נמצאות בשטחן.

בגבעות לעומת זאת חיים בעיקר בני נוער בגיל העשרה לחייהם - ומכאן שמם 'נוער הגבעות'. אותם תמצא בבתים העשויים מדפנות עת או פחונים, ובד"כ בתים בודדים בכל גבעה.

אומנם מי שכתב את הערך בוויקיפידה מנסה לומר שמדובר באותו הדבר, אבל או שהוא בעצמו לא מבין את ההבדל או שהוא מבין אבל יש לו אג'נדה לקדם.

בסופו של דבר הרבה מהיישובים ביו"ש התפתחו כמו שהתיישבות הצעריה מתפתחת ואז זה מגיע לידי הסדרה. לדוגמה רחלים וברוכין שבשומרון שהתחילו כך, הוסדרו, והיום הן מתפתחות ב"ה ליישובים גדולים.
הבנתי.אוהב אי והעם 2
איך אפשר למנוע את תופעת נוער הגבעות. הרי זה ענין של פיקוח נפש.
פיקוח נפש זה גם ללכת בלב ירושלים, תל אביב ופתח תקווהמרדכי
בס"ד

אויבינו לא צריכים את נוער הגבעות בשביל לפגע בנו. הם עושים את זה איתם ובלעדם. אם נמשיך עם פיקוח הנפש, אז אין ליהודי מקום לחיות בו בעולם כי עצם העובדה שאנחנו קיימים מעמידה אותנו בפיקוח נפש תמידי. אם זה בגלל האנטישמיות ואם זה בגלל הרצון לרשת את הארץ שלנו.

בסופו של דבר מדובר בנערים צעירים חדורי אידאולוגיה ומוטיביציה שקמים ומיישבים את הארץ. זה דור החלוצים של ימיינו. פעם ציונות היה ליישב את פתח תקווה ולייבש ביצות, היום זאת אחת הערים הגדולות בארץ. פעם זה היה להקים קיבוצים בעמק, היום הם כבר פורחים (ורובם מופרטים). פעם ציונות הייתה ליישב את הנגב, גם לשם אנחנו בדרך כאשר באר שבע ודימונה גדלות, צה"ל מיישב עם עיר הב"הדים ושלל הבסיסים באזור וכו.

לכן צריך את בני הנוער האלה שיזכירו לנו שעלינו להמשיך להילחם על הארץ. על השטחים שנכבשים לאט לאט על ידי הערבים בתוך שטחי C עצמם. אם רוצים למנוע מהנוער להתעסק בזה, צריכים כולנו להתגייס למעו הנושא ואז זה לא יהיה עניין רק של הנוער.
מה שיכולנו פעם לעשות נגד הבריטים…אוהב אי והעם 2
… אנחנו לא יכולים לעשות כמדינה עצמאית.
יש הרבה אפשרויות לבטא את החלוציות בצורה חוקית
גוש אמונים, כזכור לי, לא נלחמו בבריטיםמרדכי
אם לא היה מהפך ב77. ….אוהב אי והעם 2
הממשלה היתה מגבילה את גוש אמונים.
עובדה שפרויקט ההתישבות ביהודה ושומרון כולל ירושלים רבתי לא הצליח לעורר גלים ברחבי העולם וגם באוכלוסיה הערבית.
לאחר המהפך עם הסכם השלום עם מצרים בהדרגה מפעל ההתישבות הפך למוקד העימות בין מדינת ישראל לערבים. במציאות העכשווית ביחוד לאחר הסכמי אברהם אין לנו סיכוי לנצח בחזית הזאת. אפילו טראמפ לא תמך בנו בנושא. כל ההוא הא עם נוער הגבעות, חומש וכדומה אין בו תועלת ממשית וזה רק משחק לידי הערבים. הם לא יברחו כמו ב48.
צריך להתכנס במה שיש ופחות למשוך תשומת לב של העולם.
אגב יש מי שמאמין בפתרון של שתי מדינות מבחינה טקטית כדי לאלץ את המדינה הערבית לחיות בשלום ומקווה שהם לא יעמדו בזה ואז נוכל לחסל את הישות הזאת אחת ולתמיד. כמו שהסכמנו ב47 לגבולות החלוקה. קיוויתי שביבי יעשה את זה בעזה כמו שהוא הבטיח נ2009(אנחנו נמגר את החמס) אבל לא רק שהוא לא מיגר הוא טיפח אותו במשך שנים.
כנראה שנמשיך לחלוק על נושא הגלותיות מול התקדמות הגאולהמרדכי
בס"ד

המציאות שבה אנחנו צריכים לפעול בשקט מהפחד מה יגידו עלינו בעולם - נגמרה. חזרנו הביתה לא כי האו"ם אישר לנו, אלא כי זאת הארץ שלנו. חזרנו לירושלים ולגולן למרות שרק לפני כארבע שנים ארה"ה הכירה בכך, וכך יהיה גם עם יהודה ושומרון. כשאנחנו נדע שזה שלנו, ואנחנו יכולים לבנות ישובים חדשים כי זה השטח שלנו, אז גם אומות העולם בסוף יכירו בזה. אם נמשיך להגיד חומש לא שלנו, או מעוז אסתר לא שלנו, אז כל יו"ש לא תהיה שלנו בסוף.
...רחל יהודייה בדם
אגב, גם הרבי שחלק על עניין האתחלתא דגאולה בשיחות על שמירת הארץ מדבר בדיוק כמוך..

שכל הכוח של הגוי הוא מהיהודי וכשנפסיק לתת להם כוח ונגיד בביטחון שארץ ישראל שלנו אומות העולם לא רק שלא יפריעו לנו אלא גם יסייעו לנו.
..הָיוֹ הָיָה
לתשומת לב @אוהב אי והעם 2 שמתגאה בקשר שלו לחב''ד.
את טועה האבא אמר לא להחזיר שטחים. אבל…אוהב אי והעם 2
…. נמנע מנימוקים של פיקוח נפש ולא מנימוקים לאומיים.
...רחל יהודייה בדם
א. זה באמת משהו שאני רוצה לבדוק. זה קצת מטריד אותי.
אבל זה לא משמעותי לכאן בכלל.

הרבי היה נגד. נקודה.
הוא טען שהחזרת שטחים= פיקוח נפש.

ואמר שכל הכוח של הגוי הוא מהיהודי וכשנפסיק לתת להם כוח ונגיד בביטחון שארץ ישראל שלנו אומות העולם לא רק שלא יפריעו לנו אלא גם יסייעו לנו.
את יכולה לפרט באיזה שיחה זה נאמר?אוהב אי והעם 2
בעצמך הודית בקיומם של הדבריםהָיוֹ הָיָה
אלא שטענת שזה היה לא מטעמי לאום אלא מטעמי פיקו''נ.
וכמו שהיא אמרה לך - זה לא משנה לדיון.
כי גם אם מטעמי פיקו''נ - הוא אומר הפוך ממך.
הוא אומר שהדרך היא לא להיכנע וליסוג.
אלא הדרך לשלוט בהכל, בתקיפות! בלי פחד וגמגום!
ואתה אומר ההיפך, בעוונות...
קדושת ארץ ישראל לא מוטלת בספק…אוהב אי והעם 2
… ואסור להחזיר אף סנטימטר מהארץ הזאת .
אבל מדינת ישראל זה סיפור אחר לגמרי בחב״ד .
אין להם אף סממן ציוני במקומותיהם. אפילו את המגן דוד הם הוציאו מבתי הכנסת שלהם בגלל שהציונות נושאת סמל זה.
הם אומרים תחנון ביום העצמאות ולא מאפשרים להגיד הלל.
מאידך הרבא היה נגד הסכם השלום עם מצרים וטען שאפילו את סיני לא היה צריך להחזיר. כנראה שהוא צדק כי זה היה התחלת הירידה שלנו כמדינה. כל הצרות שלנו נובעים מאותה טעות.
עכשיו פרוייקט השנה: תסביר איך מה שאמרת קשור לדיון ולדברייהָיוֹ הָיָה
מדינת ישראל וארץ ישראל…אוהב אי והעם 2
הם שני דברים נפרדים..
לא בכדי הרבא סרב לעלות לארץ ישראל. לא בכדי הרבא עודד את השליחים שלו ללכת לכל קצוות העולם. להגיד שארץ ישראל שלנו זה חייב כל יהודי להגיד. כל עוד שיש לנו סיעתה דשמייה לכבוש שטחים מארץ ישראל מה טוב אבל לסכן נפשות (זה פרוש שלי) וליישב משפחות בלב ישוב ערבי רק בשביל להגיד שזה שלי זה גובל בפיקוח נפש.
התגובות שלך לא מובנות.רחל יהודייה בדם
אתה מדבר גבוה גבוה.

שמירה על הארץ לא קשורה למה אנחנו חושבים או לא חושבים על המדינה.

פינוי זה בדיוק פיקוח נפש!
לא ההיפך.

ולמה בדיוק ממה שאמרתי ביקשת מקור?
בעיקרון בכללות מה שדיברתי הוא מהספר "קראתי ואין עונה" שמרכז את כל השיחות על שלמות הארץ

ולגבי הסיכון נפשות הרי אמרתי לך כבר שהרבי טען שכל הגישה הזו שכל הזמן חושבים על מה יגידו אומות העולם וכו' היא מוטעית.
ושאם נעמוד על שלנו אומות העולם לא רק שלא יפריעו לנו אלא גם יסייעו לנו. אז שללנו את טענת סיכון הנפשות, לא כך?
...רחל יהודייה בדם
האמת שעברתי עכשיו על כמה שיחות,
ועלו לי שאלות קשות בנוגע לכמה דברים שהרבי כתב בנושא אבל בנוגע לדיון הספציפי
על ההתיישבות עצמה הרבי כתב במפורש שיהודים צריכים להתיישב בכל הארץ.

לרבי יש בעיה עם משהו אחר,שגם אותו אני חייבת להבין עד הסוף בהקדם כי זה די מטריד אבל לגבי ההתיישבות בארץ הרבי חושב שיהודים צריכים להתיישב בכל ארץ ישראל.
...רחל יהודייה בדם
אוקיי, קראתי עוד קצת והבנתי ברור יותר,
לרבי יש בעיה עם התגרות בגויים, עוד לא ברור לי לגמרי מה המשמעות של זה ויש לי אישית קושי לקבל את "הבשקט" שכתוב במה שאני עוד רגע אעלה
כי במקרים דומים המילה הזו הייתה מקבלת אצלי רושם של רפיסות אבל אני חושבת שכאן ניתן לראות אותה שונה משום ש:
לגבי הבפועל, הרבי טוען שיהודים צריכים להתיישב בכל ארץ ישראל.
בנוסף, גם לגבי איך "מייחצנים" את הפעולה הזו הרבי כותב שצריך פשוט לומר את האמת, שהארץ שלנו מכוח התורה.
אין כאן מהרבי מסר שצריך להתנצל על משהו.

הרבי רק טוען שצריך לא להתגרות בגויים בכוונה,
אבל
בעיני הרבי, התיישבות יהודית בכל ארץ ישראל היא לא התגרות אלא דבר טבעי.

כלומר, להבנתי,מה שהוא כותב על התגרות בגויים לא מדבר על עצם ההתיישבות אלא על הצורה בה מדברים עליה שצריך לומר שזה מכוח התורה ולא בגישה של כוחי ועוצם ידי.
זה קצת קשה להבין את ההבדל אולי
אבל כולנו יכולים להבין אם נרד קצת ליום יום,
גם כשמשהו הוא שלך , איך אתה מתייחס לאחרים, כיצד אתה מגיב לזה שהוא שלך, האם אומר בפשטות "זה שלי" או מוציא לשון ומתגרה בכוונה מול כולם.

אני חושבת שזה קצת - הרבה שונה ושדרוש לי עוד לקרוא בשביל להבין את הדקות הזו של הרבי
אבל מה שכן לגמרי ברור, בהתאם לנושא שלנו,
ארץ ישראל לעם ישראל ויהודים צריכים להתיישב בכל הארץ

ברור ״שמה שיגידו״ זה לא פיקוח בלש!!!!אוהב אי והעם 2
את מערבבת מושגים בכוונה. אם אני נכנס לכפר ערבי ללא אבטחה זה התאבדות. אני יכול להגיד בקול רם כולה שלי ולפעול כדי שזה יתגשם בצורה חכמה. להושיב נערים סתם על כל גבעה ולהקשות על כוחות הבטחון זה בפרוש לא חכם וגם מסוכן. אני מסופק אם הרבא היה מאשר דבר כזה. אני אשאל דרך אגרות הקודש שאלה זאת ואעדכן .
מה, אתה עושה צחוק?רחל יהודייה בדם
מה אגרות קודש?

ולא,אני לא מערבבת מושגים.
כל הגישה שלך בשרשורים היא גישה של רפיסות (שאגב, אפשר לדון את זה לכף זכות כמובן אבל זה לא העניין כעת)
זה לא הקו של הרבי. ממש לא

ואף אחד לא אמר לך להיכנס לרמאללה עכשיו בכוונה.
אתה בכוונה הולך לקיצוני. זה לא לעניין
רפיסות זה שאת בוחרת במנהיג ימין…אוהב אי והעם 2
… שלא מישם מדיניות ימין ויותר מזה הוא מיישם מדיניות שמאל שאף שמאלני לא היה מעיז לחשוב לעשות.
תסכול נעים גברתי. אין לי מה לאמר יותר. תעלו על כל גבעה בארץ ישראל ושרק תהיו בריאים.
...רחל יהודייה בדם
מי אמר שבחרתי בבנט?

ובוא לא נהפוך את זה לאישי,זה ענייני לגמרי..

אני חושבת שהסברתי את עצמי טוב.
לא מלמדים אותכם שם בסידני איך לענות על שאלות?הָיוֹ הָיָה
טענו בחיטים והודה לו בשעורים
עמיחי אתאלי עונה לשאלתך בטור מצוין הבוקר בידיעות אחרונותמרדכי
בס"ד

יופי . אפשר לפעול בכל רם כנגד כל העולם…אוהב אי והעם 2
… להכריז שאין לנו שום רצון לחיות לצד הישמעאלים בארץ ישראל, יש לנו זכות בלעדית לכל הארץ, אנחנו מספחים את כל חבלי הארץ. כל האזרחים הלא יהודים יקבלו זכויות אזרחיות שוות חוץ מלבחור ולהביא כמובן.
כלומר מה שחמס אומר בכל רם לגבי הזכויות של היהודים במדינה פלסטינית אנחנו לא רק שנגיד את זה אלה ניישם את זה בפועל.
אני אתכם במאה אחוז. די לרפיסות.
כמה ישראלים באמת מוכנים לעשות את זה ולעמוד בפני חרם וסנקציות כלכליות???
פעם שאלתי אותך מה ה end gane שלך ולא קיבלתי תשובה. במציאות עד עכשיו כל איש ימין שעלה לשלטון נעשה איש שמאל במעשים ולא בכדי.
יש את האידיאל ויש את המעשה במציאותמרדכי
בס"ד

באידיאל, וודאי שזה מה שאנחנו צריכים לעשות. להתעלם מהכל ולדרוש את הארץ כולה שתהיה שלנו. וכן, זה כולל גם לגרש מכאן את הערבים.

בפועל, המציאות היא קצת שונה ובאמת אין לנו את האפשרות לעשות את זה. אבל יש לנו דברים אחרים ייעלים וזה ליישב את הארץ, כן גם את הגבעות השוממות ולהפוך אותם למקומות פורחים. להביא עוד יהודים שיבואו ויגורו ביו"ש ויבנו פה את ביתם.

אז מה הסוף שאני רואה? ארץ ישראל נקייה מערבים ובית מקדש בנוי, עומד על תילו. מה עד אז? מכיר בכך שזו הארץ שלנו ומתקרבים שלב שלב בגאולת ישראל.
אתה חושב שיש בכוחך לנקות את ארץ ישראל מערבים?אוהב אי והעם 2
עבר עריכה על ידי אוהב אי והעם 2 בתאריך כ"ו בטבת תשפ"ב 02:33
אולי בדרך שאתם הולכים יש להם יותר מוטיבציה לא להתנקות.
לא חשבת לרגע שיש מי שמנהל את העולם והוא שדאג שארץ ישראל לא תהיה נקיה מערבים?
בכלל לא יותר חשוב לקרב קודם כל את העם היהודי היושב בציון לאותו בורא עולם.
לצערי ילדי מרגע שעלו לישראל יותר מזדהים עם הישראליות ופחות עם היהדות. ברור שלגביך זה לא קשור אבל אצלי אין ספק שיש קשר בין הדברים. בימי התנ״ך יהושוע לא ניקה את הארץ לגמרי. הפלישתים עשו לנו צרות. אף פעם ארץ ישראל לא היתה נקיה מלא יהודים נהפוך הוא.
אז כדאי שנסתפק במה שיש וננסה לפתור את המחלוקות בנינו. לא צריך למהר לעשות שלום איתם אבל גם לא צריך לעשות מלחמה ולשבת על כל גבעה זה מלחמה שאין לה שום תכלית. אגב להפנות את האנרגיות החיוביות הללו לנגב ולגליל הרבה יותר מועיל.
שוב, מדובר בתהליך ארוך מאודמרדכי
בס"ד

בוודאי שזה גם בידי שמיים, אבל זה צריך לבוא גם מאיתנו. בדיוק כמו בניין המקדש, אנחנו צריכים לעשות את ההשתדלות שלנו, והולכיח במעשינו שאנחנו רוצים מקדש, ואז בעז"ה יבנה גם הבית על ידי הקב"ה (או תבוא ההשלמה של הקב"ה לשיטת ה'אם הבנים שמחה' שמחברת בצורה יפה בין השיטות השונות).

אם היינו מסתפקים במה שיש לנו היינו נשארים עם ירושלים חצויה, בלי הגולן וכמובן יו"ש. אבל אין שום סיבה שבעולם שנוותר על ירושלים, על הגולן או על יהודה ושומרון. זה שלנו ועלינו להיאבק עליהם, בדיוק כפי שהערבים מנסים להשתלט על השטחים מחוץ ליו"ש.

וכאן אנחנו מגיעים לנגב. לא יודע אם יצא לך לעקוב אחרי הסיפור של רע"מ, קק"ל ונטיעות טו בשבט. לא נכנס לפרטים, אבל בגדול זה מראה שרע"מ, והערבים בכלל, לא חפצים רק באדמות יו"ש, וזה לא מה שמספק אותם. הם רוצים את ארץ ישראל כולה והם לא יוותרו עד שיקבלו את זה. אני מעדיף להיות שמחזיר מלחמה מאשר בצד ששותק וסופג.
את הנטיעות הפסיקה הממשלה הקודמת.אוהב אי והעם 2
הממשלה הזאת מתכוונת להתחיל מחדש.
אני לא שמח מזה שרעם בקואליציה. אם ביבי היה פורש זה לא היה קורה.
בענין ההשתדלות.
אנחנו קוראים כל בוקר בשחרית על דברים שאין להם שיעור. השתדלות לדעתי זה גם דבר שאין לו שיעור ולכן צריך לעשות הכל לפי מדיניות מוסכמת אחרת נמשיך להיות מפולגים. צרפתי מאמר מעניין של החיד״א
הנטיעות מעולם לא הופסקו עד כה, כי רק עכשיו הם התחילומרדכי
בס"ד

נכון שהייתה דחייה בהתחלה שלהן, וכמובן מדובר בהחלטה של עמיר פרץ בלבד, שלא היה צריך להיוועץ אם אף אחד בנושא ולא היה ניתן למנוע את זה. הדחייה נגמרה ולכן רצו להתחיל בקק"ל ורמ"י את הנטיעות, אך כעת הם כאמור נחסמים על ידי רע"מ שמאיימת בפרישה מהקאוליציה. צריך לדייק בדברים.

https://glz.co.il/%D7%92%D7%9C%D7%A6/%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%A0%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%94%D7%91%D7%95%D7%A7%D7%A8/%D7%A0%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%94%D7%91%D7%95%D7%A7%D7%A829-12-2021-0802/%D7%9E%D7%90%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A9-%D7%9E%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%96%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%A7%D7%A7%D7%9C-%D7%9E%D7%9B%D7%A2%D7%99%D7%A1-%D7%90%D7%AA-%D7%9E%D7%A0%D7%A1%D7%95%D7%A8-%D7%A2%D7%91%D7%90%D7%A1-%D7%95%D7%A8%D7%A2%D7%9D
מה אתה רוצה מעמיר פרץ?אוהב אי והעם 2
עבר עריכה על ידי אוהב אי והעם 2 בתאריך כ"ז בטבת תשפ"ב 10:22
אני מדבר אתך על החיד״א ואתה מדבר על זה שעבס רוצה לפרוש.
אגב כל הברדק עם ערביי ארץ ישראל (בשבילי זה כולל את כולם מעזה ועד לאום אל פחם, משכם ועד הנגב והגליל, כולם אותו דבר) זה תוצאה של רפיסות ממשלות ישראל בשנים האחרונות.
גם עליית רעם היא תוצאה ישירה של ממשלת הליכוד.
מצידי שיפרשו.
אם העם טפש ויבחר שוב בביבי וחבורתו אז הכאוס ימשיך .
אתם חושבים שאתם בתקופת המנדט. תתעוררו….אוהב אי והעם 2
…. יש לנו מדינה. לשמחתנו לערבים אין מדינה הערבים ימשיכו במלחמה שלהם שאנחנו קוראים לה טרור. כל יום שאין קורבן יהודי אם חייל או אם מתנחל או סתם עובר אורח זה בגלל שעיתוי המלחמה שלהם נקבע בידם. שום אמצעי מודיעין לא יוכל להכנס למוח שלהם. ואתם תמשיכו לילל על אוזלת יד כאשר אתם יודעים שלאף אחד אין פתרון מעשי למניעת פעולות אלו. את ארץ ישראל לא תשיגו בדרך הפעולה שלכם. אתם רק תגבירו שנאה סתם שרק תגרור עוד קורבנות. וגם תעסיקו שלא לצורך כוחות בטחון. תסתפקו במה שיש ולשתפו פעולה עם השלטונות. הם לא שלטון המנדט הם שלטון שיש לו הרבה זכויות בישוב ארץ ישראל.
יש לנו מדינה ב"ה, כעת צריך להמשיך להתקדםמרדכי
בס"ד

אנחנו מאמינים שהגאולה מגיעה בצעדים. פעם להגיד מדינה ליהודים היה שם גנאי, היום זה ב"ה כבר מובן מאליו. לאחר מכן להתנחל ולהתיישב ביו"ש היה הדבר הכי נוראי, וב"ה היום יו"ש היא חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל.

השאיפה היא להמשיך ולהתקדם. זה לא יגיע בבום, אלא בעוד נקודת התיישבות קטנה שתתפתח לישוב, ועוד חבורת צעירים שנלחמת על הקרקע ומונעת מהאויבים שלנו להשתלט עליה. אתה מדבר על מלחמה? זו בדיוק המלחמה. על השטח, על התודעה. הם לא מוכנים לוותר על תל אביב, חיפה ובאר שבע, אז אנחנו לא נוותר על חומש, רמת מגרון או מעוז אסתר.

זו המלחמה של הדור שלנו, בתקווה שבדור הבא חומש תהיה ישוב פורח, וישובי התיישבות הצעירה יהיו כבר התיישבות הוותיקה. אל דאגה, כנראה שגם הם ימשיכו להילחם. אבל הקרב שלהם יהיה עוד שלב בדרך לגאולה השלמה שהשאיפה הגדולה החא לחזור לכל שטחי ארץ ישראל המובטחת.
תהיה מציאותי רוב העם לא חושב ככה.אוהב אי והעם 2
עבר עריכה על ידי אוהב אי והעם 2 בתאריך כ"ט בטבת תשפ"ב 17:46
אם במשך שלטון הליכוד ב12 השנה האחרונים לא הוקם אף ישוב מסודר זה אומר שאין לכם מספיק גיבוי .
בדרך הפעולה שתארת אתה רק מסכן חיי אדם . ההסטוריה היהודית מלאה טעויות כאלה. המרד הגדול גרם לחורבן בית שני מרד בר-כוכבא הטביע לנו את השם פלסטין עד היום הזה. קצת צניעות והסתפקות במה שיש לא תזיק.
רוב העם בהתחלה לא רצה לעלות לארץ ישראלמרדכי
בס"ד

ההיסטוריה היהודית מלאה גם בטעויות כאלה. של יהודים שחשבו שבגלות יותר טוב ולבסוף לצערנו שילמו על כך בחייהם. אם כבר הזכרת סיכון חיי אדם.

אז נכון, בזמן ממשלת הליכוד שום ישוב חדש לא הוקם, אבל יישובים הוסדרו. שכונות חדשות קמו שמנהלות כישובים נפרדים (לשם הבולט שבהם) ותנופת הבניה המשיכה. אני מסכים שעדיין רוב עם ישראל עוד לא איתנו, אבל שעשרים אלף איש עולים לחומש ומפגינים אהבה לארץ וכמיהה להתיישב בה, זה משפיע.
הלואי ואני טועה. ימים יגידו.אוהב אי והעם 2
ישוב ארץ ישראל זה רעיון, זה ערך…..אוהב אי והעם 2
….שכדי לממש אותו צריך לעשות זאת בחוכמה. העולם נברא בחוכמה ״ כולם בחוכמה עשית״
חוכמה זה כמו שמן זית.
שמן כתית למאור נעשה באמצעות לחיצה קלה מאוד על אותם זתים שגדלו בצד הדרומי של העץ . אותם זתים הם הבשלים ביותר ולכן אכות השמן היא הטובה ביותר. לשמן הזה יש את המתיקות הגבוהה ביותר וזה מקביל לחוכמה הגבוהה ביותר.
ככל שכובשים את הזיתים בצורה גסה יותר המתיקות של השמן יורדת בגלל המרירות של החרצן שבתוך הזית. ירידת המתיקות מקבילה לירידת החוכמה.
כמו שנאמר גובה החוכמה נמדד עד כמה האדם יכול להשיג את העובדה ש ״אין עוד מלבדו״
יש כאלה שבכל רגע בחייהם חשים את זה
ומנגד יש כאלה שחיים בתחושה של ״אני ועוצם ידי״.
ודי לחכימא ברמיזה.
אני מציע לך לשמוע את קולה של 'נערת גבעות'מרדכי
בס"ד

שלהבת גולדשיין, ארוסתו של אהוביה סנדק ז"ל, מספרת על הקשר שהיא מרגישה לארץ ישראל (בסרטון היא מספרת על אהוביה, אני מתייחס לתוכן של הכתבה)
https://www.inn.co.il/news/536894

אלו לא אנשין של 'אני ועוצם ידי' אלו אנשים שחיים את מה שהם מאמינים בו באמת ובתמים, ומה שמעניין אותם זה רק התורה, ארץ ישראל והקשר לקב"ה.
הם לא הבעיה. צריכים ….אוהב אי והעם 2אחרונה
עבר עריכה על ידי אוהב אי והעם 2 בתאריך ג' בשבט תשפ"ב 23:58
… לנתב את ההתלהבות שלהם למעשים חיוביים.
גם נדב ואביהו עשו מעשה מתוך התלהבות והשתוקקות. גם שמעון בר גיורא נלחם מתוך השתוקקות והתלהבות.

אתמול שמעתי שיעור של הרב שרקי שאותו אני מאוד מעריך.
הוא מספר שכשהרמבם נשאל אם מותר להתווכח עם הגויים הוא השיב שמותר להתווכח רק עם הנוצרים ולא עם המוסלמים.
רק עם הנוצרים שהם כמובן עובדי עבודה זרה יש לנו שפה משותפת והיא התנ״ך .המוסלמים לא מאמינים בסיפוורי התנ״ך הם טוענים שהסיפורים שם שונו על ידי היהודים. בשבילם ישמעאל הוא זה שהוקרב על המזבח.
מאידך למוסלמים יש אהבת השם בצורה קיצונית ביותר. הסכסוך בארץ ישראל הוא סכסוך דתי ולכן עלינו לנהל אותו בחוכמה.
כל עוד אין לנו סכנת חיים אל לנו להתגרות בערבים.
הערבים יכולים להתיישב בכל מקום . אין להם מדינה הם לא רוצים מדינה ולכן חופש הפעולה שלהם גדול יותר מתוך חולשה כמובן.
ברגע שהקמנו מדינה ידינו כבולות במידה מסויימת.
לפי ההיכרות שלי עם וויקי- העורכים חכמים מאד. פשוט מגמתיים.שפרינצא בוזגלו

מתנהלת בוויקי מלחמת אידיאולוגיות שלרוב השמאל מנצח בה. באופן קבוע בכל תחומי החיים.

^ ^ נכון מאודחסוי מאוד

כמה הערות על דבריך בכל השרשור:חסוי מאוד

א. טענת שבתופעת "נוער הגבעות" יש סכנה של פיקוח נפש.
הטענה הזו לא נכונה מכמה סיבות.
ראשית, לא על כל דבר טוענים "פיקוח נפש". וכי אדם יכול לטעון שהוא לא רוצה להתגייס לקרבי מכיון שיש בזה סכנה של פיקוח נפש? ודאי שלא! כי מצוות "והורשתם אותה" שמונה הרמב"ן, דהיינו החלת ריבונות יהודית ארץ ישראל, כוללת בתוכה סכנה.
אי אפשר לקיים את המצווה הזו בלי פיקוח נפש.
ושנית, הגבולות של "פיקוח הנפש" לא ברורים; וכי התיישבות מעבר לקו הירוק אינה בגדר פיקוח נפש? ובערים המעורבות? ואולי בכלל - כל התיישבות שלנו בארץ ישראל הינה בגדר פיקוח נפש? אם כן - אין לדבר סוף.

ב. לגבי דעתו של הרבי מליובאוויטש.
אכן, דעתו מעט מורכבת. מי שרוצה להעמיק בדעתו על ההתיישבות ביהודה ושומרון מוזמן לעיין למשל בספר "ברגע האמת" (של ירושלמי, אליטוב וארליך). ובקצרה - ממה שהבנתי אני לעניות דעתי - הרבי תמך בהתיישבות ביהודה ושומרון, אך העדיף שזה יתבצע בידי הממשלה דווקא, ולכן הוא לא שלח את חסידיו להצטרף למפעל ההתנחלות. עם זאת, כשהיו מחסידיו שהצטרפו להתנחלויות - הרבי לא התנגד להם אלא תמך וחיזק אותם.

אכן יש אמת בדבריך אבל..אוהב אי והעם 2
1. גם ספק פיקוח נפש מתיר לעבור על המצוות.
2. דווקא המורכבות של הרבא לגבי ההתישבות
מביאה אותי למסקנה שתופעת ״נוער הגבעות״
היא איסור מוחלט בניגוד להתישבות מסודרת.
בלי תאוריית ה"בגידה מבפנים" עוד יותר מסוכן לסגתhamedinai

‏פרדוקס ה"בגידה מבפנים" וההתנתקות

ככל שאתה **פחות** מאמין ב"בגידה" ו**יותר** מאמין ב"מחדל מערכתי", כך המסקנה שלך לגבי יו"ש וההכרח לתקוף את המחבלים לפני שהם תוקפים אותנו אמורה להיות יותר ימנית.

כי אם צה"ל קרס מול 60 ק"מ של גדר בעזה, כי המחבלים היו ראשונים לתקוף אותנו – איך בדיוק נגן על 700 ק"מ בלב המדינה?

בלי תיאוריית בגידה מבפנים, המסקנה נשארת אחת וברורה:  

נסיגה מיו"ש היא לא סיכון מחושב.  

היא התאבדות קיומית.  

7 באוקטובר הוכיח שהמערכת פגיעה ולכן ההתנתקות הייתה טעות איומה ביותר.  

אבל ביו"ש הפגיעות הזו תעלה לנו פי 10 יותר קורבנות.

כמה פעמים כבר כתבו את זה כאן בפורומים?עזריאל ברגראחרונה
לא מאמין בהתחממות הגלובלית? לא שואלים אותך.אריק מהדרום
אז היום היה לי מבחן בקררים החדשים, קררים הם גזי הקירור והמיזוג במערכות קירור ומיזוג שהם לפעמים במצב צבירה גז ולפעמים במצב נוזל.

יש תאוריה שלטת בעולם שפגיעה באוזון וההתחממות הגלובלית הם מעשה ידי אדם ובאשמת המהפכה התעשייתית, סגן נשיא ארה"ב מטעם הדמוקרטים אל גור גם זכה בפרס נובל לשלום בשל קידום העניין הזה, הקטע שיש לשמאל בארצות המערב נטייה להאשים את האדם הלבן בכל הדברים הרעים עלי אדמות.

לעומתו יש כמה קולות בודדים שמנסים לצעוק שהמלך עירום קולות כמו ד"ר גבי אביטל שסיבכו אותו בעניין זה, מפה לשם יש די הרבה הוכחות שההתחממות הגלובלית דווקא נובעת מגז מתאן שנפלט מהפרשות של צאן ובקר, כך שאם תהפכו לצמחונים ותצרכו פחות מתעשיית הבשר כך ההתחממות הגלובלית תרד.

מפה לשם בועידת מונטריאול בשנת 1989 הוחלט שהעולם המערבי יפסיק להשתמש בקררים שפוגעים באוזון ותורמים להתחממות הגלובלית, הקררים שפוגעים באוזון כבר מחוץ לחוק ועכשיו מנסים להשתמש בקררים תורמים פחות להתחממות הגלובלית.

גם ישראל חתומה על התוכנית הזאת ולאחרונה החלה לחלק רישיונות לטכנאי מיזוג אויר בדומה לרשיונות חשמל, למה? כי לטכנאי מיזוג אויר פתאום נהייתה אחריות הרבה יותר כבדה כי לא די שהוא צריך לדאוג גם שהקררים שהוא מכניס למערכות עכשיו הם קררים ידידותיים לסביבה, הוא גם צריך לקנות ציוד מיוחד לכל קרר חדש וגם לקבל הדרכה לכל קרר.

העניין הוא שהשאיפה היא להגיע לקררים הטבעיים בעתיד עם אפס פגיעה באוזון ועם תרומה מינימלית להתחממות הגלובלית אבל עד שהאנושות תגיע לקררים הטבעיים בכל מערכת יש קררי ביניים ויש להם כמה תכונות בעייתיות: חלקם נפיצים, חלקם דליקים, חלקם רעילים, חלקם מתמוססים במים, חלקם עושים קורוזיה לצינורות נחושת ונדש צינורות ברזל, חלקם לא עובדים טוב עם שמני מדחס מינרליים וחייבים שמן סינטטי, חלקם יקרים, חלקם לא יעילים, חלקם מסריחים, חלקם עובדים רק בלחצים גבוהים מאוד או בטמפרטורות נמוכות מאוד, חלקם גורמים לכויות קור ולחלק מהם יש כמה מהתכונות הבעיתיות שמניתי.

עכשיו יש מעט מאוד מערכות שאפשר פשוט להחליף קרר אחד ישן בקרר חדש בלי להחליף חלק מהמערכת או כולה וכל פעם שיש צורך להחליף קרר אז צריך לבדוק מהם הנחיות בהבטיחות וסדר הפעולות להחלפת קרר ספציפי זה.

מה שמסבך את העניין זה שועידת מונטריאול הכתיבה לנו לו"ז ויש קפיצה כל 5 שנים, כל 5 שנים נפסלים קררים מסויימים וצריך להחליף את הקררים והמערכות עד שנהייה עם מערכות קירור ומיזוג,  זה כולל מערכות מיזוג תעשתיות, ביתיות, רכבים, מעבדות, חדרי ניתוח, חדרים נקיים במפעלים,  מקררים תעשייתיים, ביתיים ובקיצור כל מה שמקררים וממזגים.

הקפיצה האחרונה היתה ב2024, הקפיצה הבאה בשנת 2029, מה שכל זה אומר שאתם תשלמו הרבה יותר כסף על קירור ומיזוג אויר בשנים הקרובות, ואם אתם לא מאמינים שזה נצרך-לא שואלים אתכם.

וכמה שנים אחורה התקנות והחוקים מאפשרים להמשיךפ.א.

ולתחזק ולמכור חלקי חילוף כולל תמיכה של גז למילוי, למערכות ישנות?

למערכות שהותקנו לפני הקפיצה האחרונה של 2024 וגם לפני קפיצות קודמות שהיו? 

תלוי בקרריםאריק מהדרוםאחרונה
חלק כבר נאסרו לשימוש בכלל חלק עוד אפשר להמשיך לתחזק, כדור שלג שמתגלגל.
למה הפרקליטים המאשימים הם על חשבון המדינה?hamedinai

שאלה:  

למה הפרקליטות שבאה להאשים אדם, ההוצאות של הפרקליטים המאשימים הם על חשבון המדינה, ואילו ההוצאות על עורכי דין מטעם ההגנה הם על חשבון הנאשם? בנוסף לבזבוז זמן שהכול בא על חשבונו הפרטי.

התשובה:  

הפרקליטות אמורה לרצות **רק את חקר האמת**. לא אכפת לה בכלל אם הנאשם יצא זכאי – בתנאי שהוא באמת זכאי.  

ככה זה בכל משפט רגיל בעולם.

אבל במשפט נגד נתניהו זה כבר מזמן לא "רגיל".  

הפוליטיזציה בולטת לעין: הפרקליטות והיועצת המשפטית לממשלה אינן נייטרליות. הן פשוט נגד הימין ונגד נתניהו. פעם אחר פעם בית המשפט נאלץ לתקן אותן, כי הן הלכו שמאלה או "נגד ביבי" יותר מדי.

לכן חייבים להקים **פרקליטות נייטרלית חדשה** שתנהל את התיק נגד נתניהו,  

וכל ההוצאות של ניהול התיק הזה – של הפרקליטים, של היועמ"שית ושל כל הצוות – יֵצאו **על חשבונם הפרטי או על חשבון המפלגות שהם מייצגים**.

לא ייתכן שמשפט פוליטי ימומן על חשבון **המדינה** שהם מנסים להפיל.

התשובה היא מאוד פשוטהחתול זמניאחרונה

אין צורך לרדת לפרנויה מכל סדר מסוים שנקבע.

למדינה יש אינטרס לאכוף את החוק. זה מתחיל בכך שיש חשד לעבירה, והמשטרה אמונה לחקור אותו, דרך חקירה ואמצעים אחרים. לאחר הפקת הממצאים התובע המשטרתי צריך להגיש כתב אישום. כתב האישום מועבר לפרקליטות שזה גוף של המדינה שמבין בחוק ותפקידו הוא להסביר בפני השופטים את הממצאים של כתב האישום, להביא עדי תביעה, להתמודד עם טענות ההגנה (למשל למצוא חורים בעדויות של עדי ההגנה, לסתור טענות בעזרת ממצאים וכן הלאה).

מי שרוצה, תמיד מוזמן לייצג את עצמו. אני מכיר אישית כמה תיקים כאלה שעבדו בסדר. הבן־אדם הכין את הגרסה שלו, הכין שיעורי בית, מסר אותה בפני בית המשפט, הציג את הטענות שלו באופן ברור וחותך, ובית המשפט הכריע לטובת אותו אדם.

מי שלא רוצה, אם הוא זכאי לייצוג של הסנגוריה הציבורית, מצוין. אם לא, אז הוא רשאי לשכור עורך דין שיעשה את העבודה הזאת במקומו.

אולי במדינה מאוד דמוקרטית, הסנגוריה הציבורית הייתה נגישה לכולם. למרבה הצער, זה עולה המון כסף, כך שכמו כל־מיני דברים, המדינה לא מממנת את זה.

אפשר כמובן לטעון שלפרקליטות (או לפרקליטים מסוימים וכן הלאה) יש הטייה פוליטית / שחיתות, אבל זאת טענה פרטנית, לא טענה על השיטה, שהיא בסך־הכל סבירה ומתקבלת על הדעת (ברמת ההיגיון, לאו דווקא דין תורה), גם אם לא מושלמת.

יש גם שיטות אחרות כמו למשל שופט־חוקר או הדין העברי בהם אין ייצוג עורכי דין בכלל ועוד ועוד.

ביבי האפס הטוטאלירועישםטוב

איזה עוד מנהיג הוביל אותנו לכזה שפל שהנשיא הכי אוהב ישראל בהיסטוריה

אסר במילים הכי מפורשות על ישראל להפציץ בלבנון???!!!???

כי מעולם לא קרה דבר כזה, נולדנו אתמול...הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך א' באייר תשפ"ו 22:10

מעולם ארה"ב לא כפתה על בן גוריון לסגת מכל סיני, אחרי מבצע קדש, כשהוא כבר הכריז משארם על הישארות לנצח ומלכות שלמה החדשה.

מעולם ארה"ב לא הפרה את התחיבותה לאכוף את הפירוז, כשנאצר הכניס את כוחותיו לסיני - ולא קרה שהם 'לא מצאו' את המסמך עם ההתחיבות.

כמובן, מעולם ארצות הברית לא כפתה על גולדה, לא להגיב על ההפרה המצרית של שביתת הנשק של מלחמת ההתשה, כשקרבו את הטילים לתעלה. לכן גם אף מטוס שלנו לא נפל במלחמת יום כיפור.

גם מעולם לא קרה, שלקח להם אחד עשר יום, כשמדינת ישראל על סף חורבן, לשלוח את הרכבת האווירית של הציוד שהתחייבו לגולדה להביא אם תפרוץ מלחמה. (בפועל שלחו רק אחרי שבדם לוחמינו, המהפך כבר קרה).

מעולם הם גם לא כפו עלינו לעצור במלחמת יום כיפור, אחרי שהפכנו את המצב והיינו 101 קילומטר מקהיר ועל הכביש לדמשק.

מעולם ארה"ב לא הסתירה מאיתנו מידע מודיעיני קריטי, שהיו מחוייבים לו על פי ההסכמים בין המדינות, לגבי ההתעצמות הגרעינית של סאדם.

----------

אתה אמיתי?! שישה שבועות ישבת עם האצבעות על המקלדת ורק חיכית לרגע שאובססיית ביבי ביבי שלך תוכל לפרוץ בגלל איזו אמירה מטומטמת של טראמפ?!

מדהים איך אתה (וגם @איתן גיל), כל כך מתפעלים מאמירה. טראמפ אמר אמירה טיפשית, במסגרת הנרטיב שהוא מנסה להכניס להיסטוריה של 'מסיים המלחמות'. שישה שבועות של לחימה עצימה בתיאום הדוק שלא היה כמותו. זה לא רק האמירות של טראמפ עצמו ושל אנשיו, שמשבחות את רה"מ ואת מדינת ישראל בהנהגתו, זו המציאות, זו ההתנהלות. נתניהו רתם את טראמפ, לשתי מלחמות שדעת הקהל האמריקאית לא אוהבת. לא היה דבר כזה בהיסטוריה. העיקר ממרומי המקלדת שלך נתניהו הוא אפס...

טראמפ החדשאיתן גיל

נותן לאירנים אורכה בת שבועיים להחזיר תשובות, ועוד באותו יום הם מחזירים לו לאו מוחלט. הוא מספר לכל העולם ואשתו שהאירנים מתחננים לעסקה, וכולם מאמינים לו חוץ מאירנים עצמם, שמגחכים, ויודעים מי באמת מתחנן לעסקה. רמז: הוא ג'ינג'י.

האירנים מתנים את הסכמתם להפגש עם האנשים של טראמפ בהפסקת ההפצצות הצהליות בלבנון, וטראמפ בתגובה נעמד דום ומורה לנתניהו לנצור את האש. אז מי מתחנן למי.

אז ככה, אולטימטום אמין הוא אולטימטום שמוגבל ל- 48 שעות ולא יותר מ- 72 שעות, ואחריהם- שערי גהינום נפתחים- בטהרן ולא כמו בעזה. 

אלא שטראמפ לא שם, מה שמבסס את המסקנה המתבקשת שהוא עוד סוג של אקדח צעצוע שמהלך על שתים.  

שִׁמְךָ נָאֶה לְךָ, וְאַתָּה נָאֶה לִשְׁמֶךָשלג דאשתקד
עכשיו תפתח שרשור הפוך?הסטורי
טראמפ: ישראל בעלת ברית אדירה שיודעת לנצח

אין מה להתרגש מכל דיבור, כל דיבור צריך להבין בתוך הקונטקסט שלו. המבחן הוא במעשים.

ישראל היא בעלת ברית אדירה שיודעת לנצחאיתן גיל

האם זה נכון גם בכוון ההפוך?

אובססביבי, ההבלים הרגילים שלךנקדימוןאחרונה
אימא של הגנביםhamedinai

אמנם היא עצמה לא נתפסה בגניבה ישירה.  

היא רק האימא של הגנב.

בהעלמת עין, ביד רוחצת יד, מי שהיה אמור להעמיד אותו לדין — היא הגנה עליו.  

ואלה שמחזיקים בה בתפקיד גם אחרי שפוטרה, אולי הם עצמם לא עושים את המעשים המעוותים שהיא עושה, ואפילו פסקו נגדה כמה פעמים.  

ובכל זאת הם מגלגלים עיניים, מעבירים את התפוח הלוהט אליה, ומסבירים שהם “סומכים עליה”. כאילו.

ואותה בדיוק הגישה חוזרת מול הרשות הפלסטינית.  

הם עצמם לא מחבלים, חלילה.  

רק מחבלים מסתתרים מאחוריהם, מתפתחים תחת חסותם, והרשות — במו ידיה — מעבירה כסף למשפחות המחבלים.

מתברר שכמו שיש “אימא של גנב”,  

כך יש גם “אימא של מחבלים”.

לבעלי ראש פתוח בלבד: מה המצלמה תפסה מכיפת ברזלסביר11

לראות במהירות 1.25

🔊 מה באמת עושה כיפת ברזל ? כאן תראו מה המצלמה תפסה- איך כיפת ברזל פועלת,

וגם מהם הפיצוצים ששומעים

תסתכלו משמאל למרפסת העליונה.

הכיפה מתרוממת לאוויר,💫 כל הזמן תבדקו עדיין האם יש רקטה של האויב שהכיפה יכולה לפגוע בה.

המצלמה תחזור ימינה ומיד יהיה הפיצוץ.

אחרי הפיצוץ, נשאר ענן קטן בצורת מדוזה.

ותשימו לב🔥 שאין ליד הפיצוץ שום דבר אחר ! אין שום טיל אחר או מטרה שהיא הצליחה לפגוע בה .

תחשבו האם זה נקרא יירוט ,

או פיצוץ עצמי 🧨של כיפת ברזל ,מכיוון שלא הייתה שום מטרה של האויב בסביבה.

📢חשוב להישאר לסוף הסרטון, לצפות עוד מס' דקות להסבר.🥁

כדאי להגביר את המהירות בלחיצה על גלגל השיניים למהירות 1 ורבע

נא לא להתייחס אם לא ראיתם את  הסרטון,

תמיד יהיו מצקצקים בלשונם,

דיון עובדתי לגופו של סרט הוא עניין אחר.

נסיגה מיו"ש היא חוסר היתכנות ביטחוניתhamedinai

נייר עמדה: משוואת העומק האסטרטגי – מדוע נסיגה מיו"ש היא חוסר היתכנות ביטחונית

​1. תקדים הפינוי כשינוי פרדיגמה

המלחמה שפרצה לפני כשנתיים וחצי יצרה מציאות ביטחונית חדשה: מדינת ישראל אינה מוכנה עוד שתושביה יחיו בצמוד לגבול מאוים. הפינוי המסיבי של תושבי הצפון ועוטף עזה הוכיח כי ביום פקודה, צה"ל נאלץ לרוקן חבלים שלמים כדי להגן על חיי אזרחים. אולם, יש להבין כי פינוי זה התאפשר רק בזכות קיומו של "עורף" בטוח במרכז הארץ.

​2. המלכוד הגיאוגרפי: כשאין לאן לסגת

נסיגה מיהודה ושומרון תהפוך את מרכז הארץ – הלב הפועם של הכלכלה, התשתיות והאוכלוסייה הישראלית – לקו הגבול. כאן עולה שאלת היסוד: לאן יפנו מיליוני אזרחים?

​היעדר עורף: אם גוש דן, השרון וירושלים הופכים לחזית, אין למדינת ישראל שטח חלופי המסוגל לקלוט מיליוני מפונים. הנגב והערבה אינם מהווים מענה לוגיסטי להיקף כזה.

​שיתוק לאומי: בניגוד לפינוי יישובי הספר, פינוי המרכז משמעותו קריסה מוחלטת של רציפות התפקוד של המדינה.

​3. היתרון הטופוגרפי והאיום הישיר

יש להדגיש את המשמעות הצבאית של השטח:

​שליטה בגובה: רכס ההרים של יו"ש שולט באופן מוחלט על שפלת החוף. בעין בלתי מזוינת ניתן לצפות מגב ההר על מסלולי ההמראה בנת"בג ועל מגדלי המשרדים בתל אביב. נסיגה משמעה הפקרת נכסים אסטרטגיים אלו לאיום ישיר של נ"ט ונשק תלול-מסלול.

​יחס השטח: שטח יהודה ושומרון גדול פי 15 מרצועת עזה. אם מעזה הקטנה נדרש פינוי של עשרות אלפים, הרי שמאיום מיו"ש מדובר בסדרי גודל שהמדינה פשוט לא יכולה להכיל או למגן.

​4. הדרישה המקצועית: חובת הדיווח של צה"ל

כשם שמערכות המדינה (כדוגמת הפרקליטות) יודעות לדרוש חוות דעת מקצועיות מהשב"כ כדי להגן על אינטרסים מוסדיים (כמו סוגיית הפוליגרף), כך מחויבת צמרת צה"ל להציג לדרג המדיני ולציבור חוות דעת אסטרטגית מחייבת.

​על חוות הדעת לקבוע כי:

​נסיגה מיו"ש מהווה פגיעה בלתי הפיכה בביטחון המדינה בשל אובדן העומק האסטרטגי.

​אין היתכנות לוגיסטית להגנה על תושבי המרכז במקרה של נסיגה, שכן אין מרחב פינוי זמין.

​סיכום

האמת המקצועית חייבת להיאמר: ללא שליטה ביהודה ושומרון, מדינת ישראל הופכת למדינה ללא עורף. במצב כזה, מושג ה"פינוי" הופך לחסר משמעות, שכן לא יישאר שום שטח בטוח שאליו ניתן יהיה להתפנות.

אי אפשר לבוא בטענות כלפי עופרי ביבסhamedinai
אין לי שום טענה כלפי עופרי ביבס, ובהחלט אפשר להבין את המצב שבו היא נמצאת. אני מעריך שעל משפחות החטופים והניצולים מופעלים לחצים כבדים והצעות שקשה לסרב להן מצד גורמים פוליטיים בשמאל. אותם אנשים שאיבדו את עולמם אומרים לעצמם בצדק: 'את יקירינו כבר איבדנו, לפחות ננסה לקבל את התמיכה והמשאבים שאנחנו יכולים'. לאותם ארגונים יש תקציבי עתק ומשרות להציע, וקשה להאשים משפחה במצוקה שנעזרת בהם.

​זה מזכיר את המחלוקת סביב הסכם השילומים מגרמניה; היו שראו בכך כניעה, אך הרוב הבינו שזהו כורח המציאות. גם כאן, אין שום סיבה לתקוף את המשפחות. צריך להבין את המורכבות שלהן ולהסביר לציבור את המניעים, בלי להפנות אליהן אצבע מאשימה.

אולי יעניין אותך