בס''ד
- מהצד שבי שממש צמא לזמן זוגי איכותי
- מהצד שלי שגמור בסוף היום ואין מה להוציא ממנו יותר... 😌
מהצד שבי שממש צמא לזמן זוגי איכותי 🙂 -
אני רוצה לחזק אותך!!!
אני חושבת שהרצון שלך לזמנים איכותיים עם בעלך הוא רצון מעולה!
בהנחה שאתם (או רק אחד מכם) זקוק לזמנים כאלה של ביחד ושל שיחה,
אני מאמינה שלדאוג שהם יתקיימו זה דבר שעשוי לעשות את כל ההבדל בין זוגיות בינונית לזוגיות טובה,
את כל ההבדל בין זוגיות שהיא טכנית-תפקודית לבין משהו עמוק, מעניין, חברי וחי.
(מדייקת שלגמרי יכולים להיות קשרים נפלאים של זוגיות מעולה בלי הרבה שיחות! אין על זה עוררין בכלל! אבל כשהממד של השיח הוא חשוב מאד לחלק אחד של בני הזג וקל וחומר לשניהם, הזוגיות תהיה חסרה בלי זה).
את כותבת שבתקופה האחרונה את מרגישה שאתם חיים אחד ליד השני, בשותפות.
אני מבינה שזה לא תמיד היה ככה. שהכרתם גם תקופות אחרות, בהן בעלך היה פחות עייף וכן הצלחתם לשבת לשיחות משמעותיות יותר.
אני מבינה מזה שמה שהיה פעם התאים גם לבעלך, ושככל הנראה הוא גם שמח לשוחח איתך, להשקיב לך ולענות לך.
רק שעשיו, הוא *לא מגיע לזה*.
זה אומר שאת לא סתם חולמת על איזושהי מציאות שלא קשורה למי שאתם, אלא שאת מתגעגעת למציאות שהכרת ושעבדה לכם!
ושאיכשהו הלכה לה לאיבוד, מתוך כל העומס של החיים, ושאתם לא מצליחים לחזור אליה כרגע.
האם זה כורח המציאות? האם כל הזוגות חייבים, באיזשהו שלב, להסתפק בזוגיות שהיא ברובה טכנית - כי אין מה לעשות, החיים עמוסים מדי,בין ילדים קטנים, משפחה שמתרחבת, מחוייבויות מכל מיני סוגים וצורך להתפרנס? האם זה ככה אצל כולם?
כן ולא.
כן - אני ממש רואה את זה אצלי ואצל חברותיי שבאותו שלב חיים כמו שלי.
השלב הזה של גידול כמה ילדים קטנים ולפרנס את כולם הוא תובעני ממש-ממש וזה משפיע על כל השאר.
החברות שלי ואני רואות את זה לא רק בהקשר של הזוגיות אלא בעוד בתחומים כמו הקושי להיות בטלפון (כשפעם זה היה עיסוק חשוב) וכמו הקושי להיפגש (ואשרייך שאת מצליחה, איזה כיף!!).
קראתי לאחרונה ספר של משהי בשם נגה הולמן, אם לשבעה ילדים, שכותבת כל מיני הגיגים ותובנות על העולם הזה של ההורות.
היא כותבת שהשלב הנ''ל הוא שלב שמביא לרוב פגיעה זמנית בזוגיות.
שיש מן תקופה של הסתגלות, תקופה שיכולה לקחת כמה שנים אפילו,
שבה אנחנו נדרשים לעבור ממצב של ''רק זוג'' למצב של ''זוג עם משפחה''.
ועד שמצליחים לעבור למצב השני הזה (''זוג עם משפחה''), יכול לעבור זמן משמעותי, עם כל מיני תסכולים שקשורים למצב הזוגי.
באופן אישי, ממש התחברתי לדברים האלה. הרגשתי שיש בהם הרבה מאד אמת.
שהם שמים איזושהי כותרת הגיונית למה שהמון זוגות בעלי משפחות צעירות חווים, שזה מנרמל ומרגיע.
ולא - באופן אישי, אני מרגישה שאם השיח הזה חשוב לכם, צריך להיאבק עליו!
- גם כי זוגיות, זה אחד הדברים שעשויים למלא אותנו הכי הרבה בחיים (כשהזוגיות במקום טוב, החיים נראים לנו יותר יפים בדר''כ)
- וגם להיפך, כי כשזוגיות לא במקום טוב, זה משפיע לשלילה על הכל.
- גם כי זוגיות זאת מתנה עצומה (איזה כיף זה, חבר אמת, שנשאר, שאיתו חיים חיים שלמים!). זוגיות (ביחד עם הורות והגשמה עצמית), זה לב החיים! אלה מהות החיים! אז זה בסדר שפה ושם היא נדחקת בגלל צרכים דחופים אחרים. אבל באופן כללי, לא לתת לקשר בין בני הזוג מקום של כבוד, זה קצת לפספס את החיים עצמם...
- כי החיים קצרים...
- כי זוגיות לא מתוחזקת היא זוגיות שדועכת. וככל שמתרחקים, כך קשה יותר להתחבר בחזרה. יש בזה משהו קצת מסוכן. לא באופן מידי. אבל לטווח הארוך זה עלול להוביל למציאות שאנחנו כבר לא כל-כך קשורים אחד לשני ח''ו...
כמו שכתבתי למעלה, כל זוג צריך דברים אחרים כדי שהזוגיות שלו תהיה טובה.
לזוג שהמרכיב של השיח הוא מרכיב מהותי, חשוב-חשוב בעיניו לתעדף את המפגשים האלה...
גם עכשיו, כשיש ילדים קטנים ועבודה. גם כשהכל עמוס בטירוף. כי החיים קורים עכשיו. וכי זוגיות, זה טעם החיים...
איך עושים את זה טכנית? האמת היא שזה לא קל, ושיש לזה מחירים.
אבל כשמשהו ממש קריטי, הוא נכנס ללו''ז בסופו של דבר.
איכשהו מצליחים להכניס אותו 🙂
וגם - ה' רואה את ההשתדלות והמון פעמים הוא פשוט עוזר...
אז לא - לא כל הזוגות שמים את החלק השיחתי בצד עד שהילדים יגדלו 
יש הרבה שמצליחים לקיים דייטים איכותיים בתדירות גבוהה ורואים בזה ברכה גדולה ב''ה...
ועכשיו שיתוף מהצד השני שלי, הצד שגמור בסוף היום 😌
אז אני, עם כל החשיבות שאני רואה במפגשים זוגיים, כמו שפירטתי עכשיו באריכות,
אני *בן אדם של בוקר*. בבוקר אני רעננה, אני צלולה, יש לי כוחות, אני חמודה ואופטימית.
בערב, אני עייפה. יש לי הרבה פחות סבלנות, לפעמים כואב לי הראש, המוח שלי דייסה וקשה לי לחשוב בצורה טובה. וגם להקשיב.
אנחנו הבנו מזמן שאם רוצים לשמור על הזוגיות שלנו, אנחנו צריכים לתפוס אותי בבקרים...
אז בימים כתיקונם, היום שלנו הוא יום שישי בבוקר. ואם זה לא אפשרי איכשהו, מנסים להכניס בוקר אחר בשבוע (לבעלי יש עבודה גמישה ב''ה). הדייטים האלה פשוט ממלאים לנו את המכל הזה שנקרא ''זוגיות'' והם חשובים לנו ממש. אם קורה ויש תקופה שזה מתפספס (לדוגמה עכשיו עם כל הבידודים), זה מורגש כמעט אוטומטית בשטח וזה לא טוב...
ועדיין, צריך גם קצת ערבים פה ושם (כמו עכשיו עם הבידודים).
וזה קשה לי ממש. אני פשוט מאותגרת ממשמ בלגייס בתוכי נוכחות ופניות.
בכנות, זאת נקודה חלשה אצלי שמצערת אותנו.
ואני מנסה לעבוד עליה - לפעמים עם יותר הצלחה, לפעמים פחות. זה תהליך...
לסיכום, אני רוצה לחזור להמצלה שכבר כתבו לך לדבר על זה עם בעלך. לפרט לו את הגעגועים שלך אליו, אל הקשר שלכם ואל כל מה שיש לכם לשתף אחד את השני. ברחל בתך הקטנה, כמו שכתבת. 🙂
כי כל עוד הוא לא יידע ו*יפנים* שזה סופר חשוב לך, העניין הזה ימשיך ככל הנראה לרדת לסוף סדר העדיפויות. לא כי את לא חשובה לו חלילה! ולא כי הקשר שלכם לא חשוב לו חס ושלום! אלא כי לשנות הרגלים, לשנות לו''ז, לבנות תיעדוף אחר (ברמה המעשית), זה קשה כמעט כמו בריאת העולם. אני מתמודדת עם זה בעצמי וזה באמת ככה.
אבל כמו שכבר אמרו לפני - ''אם תרצו, אין זו אגדה''. צריך לשאוף, צריך לחלום, צריך לטפח חזון וגם להגיד אותו בפה כמה פעמים שצריך, ובסיעתא דשמייא, הדברים גם יקרו 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
שולחת לך חיבוק מלא הזדהות ותקווה!
אתם נשמעים זוג מהמם ומשפחה מהממת ב''ה!
עלו והצליחו!!! אין סיבה שלא... ❤❤❤