פורקת פה אחרי הרבה התלבטויותאנונימית בהו"ל
מי שמזהה- אני לא רוצה לדעת. תודה.

יש לי בעל מדהים, באמת.
עוזר מלא. שותף מלא בגידול הילדים ובתחזוק הבית.
שוטף כלים, מנקה את הבית, מקלח את הילדים, מחליף טיטולים, מרדים אותם, משחק איתם, דואג לי ובאמת עושה כל מה שהוא חושב שיכול להקל עליי ושלא אעבוד קשה.
אני אוהבת אותו ומאוד מאוד מעריכה את כל מה שהוא עושה ונותן מעצמו.
אז מה הבעיה שלי?
שהוא תמיד עייף.
הוא קם כל יום ב5-5 וחצי לתפילה ואז ליום עבודה עד 4, חוזר הביתה ומחליף מהר בגדים (לפעמים מספיק מקלחת זריזה) ואז רץ למנחה ערבית, חוזר הביתה לאכול ואז מתחיל סדר ערב עם הילדים, מקלח ומרדים.
ואז יש את הכלים של הארוחה לשטוף, ואם הפעלתי מכונות אז הוא אחראי על היבוש שלהם (במייבש).
אז מה הפלא שהוא עייף?!
ובכל זאת. אני כל היום עם הילדים בבית (בכייף ובאהבה) ורק מחכה שהוא יחזור ואז בסוף אני מגלה שחזר לי בעל עייף שאין לו כח לדבר איתי אפילו.

מה עושים?
אלה החיים שלי מעכשיו ועד עולם?
בתקופה האחרונה אני מרגישה שאנחנו חיים אחד ליד השני, שותפים בגידול הילדים וזהו.
אין לו מושג מה עובר עליי בתקופה האחרונה, איזה רגשות ומחשבות קשות יש לי. אין לו כח לשיחות רציניות כי הוא פשוט עייף.
ולי אין רצון להכריח אותו לדבר איתי ולהקשיב לי.
אבל אני מוצאת את עצמי מתוסכלת נורא, כל היום אין לי עם מי לדבר כי הוא בעבודה וכשהוא חוזר אין לי עם מי לדבר כי הוא עייף.
לא כייף לי, לא אלה החיים שרציתי. רציתי מישהו לחיות איתו ולא לצידו.

ניסיתי פעם לשתף אותו בקושי הזה שלי שכל היום אני מחכה לו ובסוף מקבלת בעל עייף שאין לו כח אליי.
הוא הבין אותי אבל גם אמר לי מה את חושבת? תשאלי את חברות שלך ותראי שכולם ככה.
אמרתי לו שגם אם הן ככה שייערב להן, לי זה לא טוב ןלא מעניין אותי מה קורה אצל אחרים.
אבל מאז אני שואלת את עצמי, באמת אצלם כולם זה ככה? באמת בסוף היום כולם עייפים ואין להם כח להתעניין אחד בשני ולהקשיב באמת?
אוף.

לא יודעת מה אני רוצה בפריקה הזאת אבל לא אמחק אותה כי אולי בכל זאת יהיה למישהי משהו חכם לומר.

תודה למי שקראה ולמי שתטרח להגיב.
יו איך אני מזדהה איתך.. חיבוקמבואסת מהמצב

באמת קשה שהחיים הם מירוץ וככ נשאבים לשגרה עד שלפעמים לא שמים לב ליופי, לטוב שיש ולאנשים שחיים לצידנו וזקוקים.. כל אחד למשהו..

מקווה בשבילך שיציעו עצות חכמות.

אולי יש אפשרות לתנומה קלה לכל אחד מכם בשלב כלשהו ביום כדי למלא קצת מצברים?

שוב חיבוק, את לא לבד

תודה! ❤אנונימית בהו"ל
אצלי נדיר אבל קורה שמספיקה לנוח, לו אין מתי אלא אם ההפסקות בעבודה נחשבות למנוחה.
לכל אחד יש את הנוסחה שמתאימה לו, רק צריך למצוא אותההמקורית
את מתארת מצב שת עומס גדול ושגרה שוחקת וקשה
האם יש לכם תחנות עגינה זוגיות מדי פעם?.
פעם בשבוע אני מבינה שעמוס, אבל נגיד מוצש חורף ילדים ישנים מןקדם ויש קצת זמן להיות יחד
או שישי בערב
או מדי פעם איזה דייט זוגי.משו, שיחזיר את ההרגשה של הביחד ולא של ה - ליד

בכנות, קל מאוד להישאב מחיים זוגיים במסגרת משפחתית לניהול עסק שצריך לתקתק ומלא במשימות.
וגם בלי קשר, להיות עם הילדים בבית מצריך כוחות נפש אחרים והייתי מציעה בנוסף למצוא חברה שהיא לא בעלך לשיתופים וקשקושים במהלך היום.
נראה שיומו מלא עמוס וגדוש במשימות ואת יושבת מהצד ומחכה לו. אל.
תנסי לבדוק האם את מצליחה להפריד בין הצורך שלך בחברה, לבין הצורך שלך בזוגיות. והאם החוסר בראשון לא מעצים את המורכבות שבשני
כתבת יפה!אוהבת את השבת
מדויק👆 כל מילהשירת חיי🎷🎼
את כותבת כ"כ מדויק! ונכון!מאוהבת בילדי

לוקחת גם לעצמי...

תודה בנות שמחה שהועלתיהמקורית
הוא תמיד עייף, אין לנו מתי לייצר זמן זוגיאנונימית בהו"ל
יש לי חברות שאני בקשר איתן ושאני נפגשת איתן.
אני לא מחפשת חברה, אני מחפשת בעל, בן זוג, חבר. זה משהו נפשי יותר.

ואני לא כזאת מסכנה כמו שזה נשמע, אני לא יושבת בודדה ומחכה לו. אני עסוקה רוב היום במשהו שכייף לי ואני אוהבת ובערב אני כן מצפה שיהיה לי זמן איתו לשבת ולדבר וזה לא קורה כי הןא עייף.
ואני לא מצפה לזנ כל ערב, ואני גם לא יכולה כל ערב כי גם יוצאת עם חברות בערבים.
היי סליחה יקרה,לא התכוונתי שיובן ככה מהכתובהמקורית
רשמתי בהתאם לנתונים שהבאת, ובהודעה הפותחת לא ציינת את הפרטים האלה.
אבל אם אני מתייחסת להודעות האחרות שכתבת, אני רואה שניסית לפתח שיחות עומק והוא עייף מדי.
לא יודעת מה איתך, אבל שיחות עומק ברמה יומיומית זה לא כזה שכיח. אצלנו לפחות. בטח שיש שיחות כאלה, אבל לא כל יום. התדירות משתנה באמת בהתאם לרמת העירנות והפניות שלנו לזה, והאמת שחברות גם ממלאות לי את הצורך בזה. יש חברות לשיחות שטחיות ויש לשיחות עומק, וזה תלוי כמובן בזמן שמדברים ובפניות.
עדיין אני חושבת שצריך זמן שלכם לדבר. זאין מצב שאף פעם אין זמן לזה ופניות.
תנסו ליצור זמן כזה. זמן אף פעם אין. זמן עושים.
קודם כל חיבוקאני זה א
ואני חושבת שכן אצל הרבה זה ככה אבל מה יש כאו שבוחרים לעבוד על הזוגיות ולנסות באמת להתגבר על מכשול העייפות והעומס.
אני מבינה אותך כי גם אני באותה סירה כל היום עם הילדים ומחכה לבעלי כדי לדבר איתו ולא רק על הילדים..
ואני מבינה גם אותו הוא באמת כל היום במרדף אחרי הזמן.
אז אולי תנסו לקבוע שיום בשבוע את מביאה עזרה חיצונית ויש לו זמן למשהו לעצמו לבד או עם חברים
ועוד יום בשבוע הפוך מביאים עזרה חיצונית ולך יש זמן לבד או עם חברות.. ויום נוסף בשבוע שזה זמן של שניכם יחד.
אצלי לפחות אני מזהה שהצורך של כל אחד ממנו לזמן שקט עם עצמו לפעמים גורם לנו גם לאבד את הזמן של היחד אז לפעמים שמקציבעם זמן לכל אחד בנפרד עוזר אחכ גם לזמן של היחד..
תודה!אנונימית בהו"ל
בעלי לא מחפש זמן עם חברים, נראה שטוב לו ככה.
אני הייתי שמחה שהיה מייצר לעצמו חברה אבל לא נראה שזה חסר לו.
מבחינתו מספיק שיש לו את המשפחה שלנו.
וואי תקשיבי הוא באמת מדהים!!!!אוהבת את השבת
אולי תתני לו כשהוא חוזר להתרענן איזה חצי שעה עם עצמו בחדר או לעשות שנצ קטן ואז יהיה לו יותר כח בערב.. זה ממש הגיוני כשהוא קם כ"כ מוקדם ואחכ חוזר לערב עמוס שהוא ייפול שדוד..
כשבעלי חוזר מיום עמוס אני לא מצפה שיעזור לי הרבה עם הילדים.. אני איתם בבית... מעדיפה שינוח ויתאושש..
נכון אנונימית בהו"ל
לבעלי זה ברור שהוא עוזר עם הילדים.
ומבחינתי זה גם לא נחשב שהוא עוזר לי, הוא מטפל בילדים שלנו כמו שאני מטפלת בהם.
אני לא מבקשת ממנו להיות איתו, הוא רוצה את זה כי זה הזמן היחיד שלו איתם.

וזה שאני איתם בבית לא אומרת שאני לא צריכה זמן לנוח ולהתאושש... זה לא שאם אני איתם בבית אז אני כל היום בנחת שלי ויכולה לעשות מה שבאלי מתי שבאלי.
הוא תמיד אומר לי שלא היה מוכן להתחלף איתי ושיותר קשה להיות איתם מאשר לצאת לעבוד כמוהו.
ממוש, עוזרת זה יותר זול מטיפול זוגימיואשת******
יש לכם המון מה לעשות, אני מניחה שכשהוא עושה תפקידים בבית את גם עובדת ולא יושבת רגל על רגל.
אז בשביל הזוגיות מפנים זמן.
תביאי עוזרת פעם בשבוע , או נערה שתעזור עם המקלחות או משהו כזה. ואת הזמן שהתפנה תקדישו לזוגיות.
טיפול זוגי יעלה לכם יותר, מבטיחה.
צודקת ממש👍🏻שירת חיי🎷🎼
האמת? אני לא רואה איפה הצורך בעוזרתאנונימית בהו"ל
אנחנו באמת לא עושים מעבר למינימום ההכרחי.
שוטפים את הבית פעם באף פעם
כביסות בדכ עושה יום כביסות או מכונה דחופה בערב (כל מה שקשור לכביסות זה תפקיד שלי חוץ מההעברה מהמכונה למייבש שבשביל זה לא אביא עוזרת...)
בשביל לשטוף גג 15 כלים ועוד כמה בקבוקים להביא עוזרת?

ומה תעזור לי נערה עם המקלחןת? בכל מקרה זה לא זמן שאני ובעלי נוכל לשבת רגל על רגל.
(מתעלמת לרגע מהעובדה שבעלי לא יוותר על לקלח אותם כי זה זמן איכות שלהם ביחד, אחכ הם הולכים לישון)

אבל אולי באמת הגיע הזמן להכניס בייביסיטר לתמונה.
למרות שאז אני חושבת לעצמי, בשביל מה? לבעלי גם ככה אין כח לצאת כי הוא עייף...
משהו לא מסתדר בתיאורים שלךמיואשת******
נגמרות מקלחות וארוחת ערב מתי, בשבע? שמונה?
מה אתם עושים אז? למה אתם לא יושבים לכוס קפה ומדברים חצי שעה?
הבעיה היא לא שאין זמן אלא שאין לו כח, הוא לא פנוי לזה נפשיתאנונימית בהו"ל
ועכשיו אני חושבת שאולי גם אין לו רצון? לא יודעת
אני קוראת את כל השרשור הזה כמה פעמים כבר ולא מבינהמיואשת******
באמת שלא
את מתארת שלא אכפת לך שישארו כלים בכיור אז למה הוא שוטף?
את אומרת שאתם יושבים כל ערב לעשר דקות רבע שעה- זה יפה מאד!
ברור שאחרי יום עבודה אין כח לשיחות עומק מה נורא בשה כל כך? אתם עוד לומדים משהו?
רובינו מפטפטים על היום שהיה. שיחות עומק זה מדי פעם. פעם בשבוע זה אפילו הרבה יחסית. פעם בשבוע אפשר לוותר על כלים ללכת לנוח חצי שעה ולצאת בערב.
אני ממש לא מצליחה לקבל תמונה הגיונית של הבעיה שלכם.
דיברת איתו על הצורך הזה? מעבר ל- אני עייף, אם יש פתרונות הגיוניים כמו לוותר על שטיפת כלים פעם בשבוע, לישון חצי שעה ולצאת ביחד . הצעת את זה? איך הוא הגיב? הוא בכלל אוהב שיחות עומק?
לא יודעת, משהו פשוט לא מסתדר לי בהבנה מה מהות הבעיה פה ועל מה אתם מוכנים לוותר בשביל להגיע לפתרון

ממש ממש מזדהה!באר מרים
במיוחד לפני כמה שנים כשעוד הייתי כל היום בבית עם הילדים..

כמה נקודות שיכולות לעזור:
1. למצוא לעצמך עוד תחנות חברתיות שממלאת אותך בלי קשר לבעלך - חברות בגינה, שכנות, קבוצת לימוד משותפת וכאלה..
2. לקבוע לעצמכם ערב אחד בשבוע לעצמכם
3. ליצור מםגש קצר יומי אישי. אם בערב כבר ממש עייפים אז אפילו שיחת טלפון של רבע שעה בצהריים שמחליטים לא לדבר בה על הילדים אלא על עצמכם.
4. לתת לבעלך לפעמים לנוח בזמן שאת מתגייסת להשכבה אפילו שאת גמורה, בידיעה שאחר כך הוא יקום ויהיה עם כוחות אליך.

בהצלחה!
לא מצליחה להבין למה אצלכן חברות מחליפות שיחות עם הבעלאנונימית בהו"ל
אני לא רואה את זה כאופציה.
יש לי חברות, אני מדברת איתן במהלך היום ונפגשת איתן בערב לפעמים.
ובכל זאת אני רוצה לדבר עם הבעל.

לגבי 2. אולי ננסה למצוא ערב שהוא הכי פחות עייף.
לגבי 3. הוא לא פנוי לזה בעבודה, מדברים כמה דקות והוא חוזר לעיסוקיו.
לגבי 4. הוא בוחר במקום לנוח לשטוף כלים או ללמוד. בדכ הוא מעדיף להרדים את אחד הילדים כדי להיות איתם עוד קצת...
אני חושבת שלשיחה יש כמה צדדיםרקלתשוהנ
יש צד סתם של לפטפט, בנאדם ובמיוחד אנחנו צריך לדבר קצת עם אדם בוגר מדי פעם, ולא משנה על מה...
יש צד של יצירת קשר ותחזוק הקשר, ואז זה גם לא משנה ממש על מה מדברים אלא יותר עם מי.
יש צד של לעבד תוך כדי דיבור את המחשבות והרגשות שלך על דבר מסויים (זה נראה לי מה שיותר מעייף גברים...)
ויש צד של לקבל תמיכה.
וכנראה יש עוד...

ברור שגם 100 שיחות עם חברות לא יחפו על 0 שיחות עם בעלך, אבל כנראה שלא תמיד את צריכה את בעלך בשביל הכל.
חיבוק גדול❤שירת חיי🎷🎼
הרגשה קשה וכואבת
באמת קשה שהחיים שואבים אותנו ולא מספיקים למצוא זמן לעצמנו
מסכימה עם מה שכתבו לך פה שכדאי שתמצאו איך לתת לכל אחד ממכם את הזמן לעצמו
ומצד שני גם זמן משותף לשניכם
אני מבינה אותך לגמרירקלרגעכאן
גם מכירה את התסכול הזה לפעמים מבעל עייף..

אבל חשוב לי לומר לך
שבחיים בכל דבר חשוב שנהיה בוחרים
ולא נפעלים של המציאות
אל תשבי ותחכי שאולי יום אחד זה ישתנה ובינתיים את צוברת מרירות ותסכול כלפיו(למרות שהוא מדהים)

את מתארת את הבעיה כאילו זה איזה צורך ילדותי שלך ,כאילו את זקוקה לחסד שם..
לא!
את זקוקה לקשר זוגי!!!
גם הוא זקוק אבל כנראה השגרתיות והעומס השתלטו עליו והוא שכח לזהות שזה חסר..
אבל זוגיות צריכה זמן
הזמן לא מגיע מעצמו
יוצרים אותו

חושבת שכדאי שתדברו יחד
בזמן רגוע

ומראש בבקשה תחשבי איך את מעלה את זה לא כהאשמה כלפיו

אתה עייף כל הזמן
אתה לא מקשיב ומתעניין
וכו
זה יגרום לו לתת תרוצים כמו שכתבת

תשתפי אותו התחושות שלך-למה את זרוקה

אני אוהבת אותך
ומתגעגעת לזמן הזוגי שלנו יחד
זה חשוב לי שנדבר ,שנחלוק יחד את העולם הפנימי ולא רק התפקודי
שזה מה שיחזיק ויעמיק את הקשר ביננו וזאת השקעה לאורך זמן
ושחשוב לך שתפנו זמן -ערב אחד בשבוע שזה הערב שלכם
אז באותו הערב- לא מתעסקים בכביסות.ואולי אפילו לא מקלחים את הילדים.. מורידים משימות. ארוחת ערב פשוטה לילדים..
אולי אפילו שווה לך לשלוח אותו לנוח חצי שעה אחה''צ(זה מתנההה שבעלך בבית אחה''צ!!!)

ותעשו לכם מנהג
לשבתיחד
בנחת
בלי בכלל להתעסק בבית
שהכלים והכל יחכה

ותמצאו את הדרך לחזור להיות אחד עם השני
בשיח,בהקשבה ,בהתעניינות

זה יעשה לשניכם טוב
זה לא קשור אליך אישית
כל סוגיות צריכה את הקומה הזאת
כל מילה. כתבת מהמם.המקורית
תודה!אנונימית בהו"ל
אני קוראת אותך ואני חושבת לעצמי, אולי זה בעצם רק צורך שלי ולו טוב בדיוק ככה ואין לי עניין להכריח מישהו לרצות משהו שאני רוצה...
אולי הוא באמת לא צריך את זה.

אני חייבת לציין ש*כל* ערב אנחנו יושבים ביחד 10-15 דקות עם כוס תה ועוגיות וזה זמן שלנו כשהילדים ישנים (חוץ מהתינוק התורן).
אבל הוא כל כך עייף שאני לא מרגישה בנוח לשתף אותו ולצפות ממנו להקשבה אז אני לא מדברת וסתם מקשקשים על היום שעבר (שזה גם חשוב וטוב) ולומדים משהו קטן ביחד.
אבל זה לא זמן טוב לשיחות עומק כי אין לו באמת כח להקשיב ולהיות שם לגמרי ואז אני רק נפגעת מהתגובות שלו והוא מתגונן שזה כי הוא עייף וקשה לו להקשיב.
אז קודם כל זה מצויין! וזה הרבה!באר מרים
את אומרת בעצם שיש לכם זמן קטן שהוא רק שלכם!
ושאתם מייחדים אותו ומשקיעים בו עם כוס תה ועוגיות שזה יוצר אוירה נחמדה!
ושיש שיח ושיתוף קצר על היום שעבר
ואפילו לימוד יומי משותף!

זה המון!!!
והיגוני שלא כל יום מתאים גם לשיחת עומק..

נשמע שמה שחסר לכם הוא להוסיף יום אחד בשבוע שבו תעשו יותר מזה - תגיעו אליו יותר רעננים, תשקיעו בארוחה משותפת קצת יותר מושקעת, ובשיחה יותר עמוקה.
אם צריך תדאגי לעזרה ביום הזה, למנוחה שלך או שלו ולכל המסביב.

אם תפני אליו בבקשה או בהזמנה ליום כזה נראה לך שיהיה שיתוף פעולה?
מצבכם מצויין בקיצור. תצאו מהשגרה מדי פעםאורוש3
לדייט מוגדר של שיחות עומק. מעטים הבנויים לזה כל ערב בשגרה השוחקת. בהצלחה.
נשמע שאתם זוג מושלם בחיידפני11
לא צינית
בעל מקבים שותף ועוזר
וזמן כל ערב של 10 דק..

מבינה שחסר לך ה"חפירות".. חושבת (כמו הרבה פה) שפעם בשבוע זה אחלה לזה.
נשמע שצריך למצוא את הזמן הזה ובעיקר להכין אותו מראש לזה, שזאת מטרת השיחה....
אולי שבת בצהריים? שבת בערב אחרי שהילדים ישנים? שבתות חורף קלאסי לזה בלילה...
או מוצש ארוך...

מציעה להגדיר לזה גם זמן, של נגיד שעה, שעה וחצי.
אם הוא מהטיפוסים העסוקים אז כשזה מוגדר ומתוחם בזמן זה יותר קל להם...
*מקסיםדפני11
כן, גם אצלנו זה ככה. שנינו עייפים.סופי123
אבל משתפים למרות שעייפים. יושבים ביחד אפילו כמה דקות בסוף היום עד שנעצמות העיניים. ובבוקר כותבים הודעות ווצאפ ארוכות וחופרות שקוראים אחר כך בהמשכים... מאד לא אידאלי. אבל את צודקת שזה חשוב לך, ומציעה לך להסביר לו עד שיבין ויעזור לך לחשוב על דרכים להרגיש אותו איתך למרות העומס והעייפות
לא כפתרון כוללשלומית.

אבל בתור התחלה לפחות- לנסות לנצל את שבת עד תום.

שזה יהיה במודעות שמנצלים את הזמן לזוגיות.

(לדוגמא ליל שבת, אחרי שהילדים נרדמים זה זמן שיושבים בו לדבר לא משנה מה...)

הרבה זמן לא היינו שבת בבית, אולי באצת כדאי שנעשה בהקדםאנונימית בהו"ל
מוסיפה משהו שהתלבטתי אם להוסיףשלומית.

קודם ועכשיו רואה שאולי רלוונטי- לנסות לנצל את שבת גם כשנוסעים.

(לדוגמא אצלינו זה ברזל שמדברים בליל שבת גם כשלא נמצאים בבית...)

אולי אפשר להשאיר את הילדים בהשגחת ההורים/המארחים ולצאת לסיבוב?

או סתם לתפוס איזה חדר?

לשקף את מצבך..פלונית5

את בודדה ומשועממת מבחינה חברתית

והוא עמוס במטלות ועייף

ונשמע שאתם זוג מדהים בלי קשר, אז פשוט להרחיב את מעגלי החברה שלך בלעדיו - להתקשר לחברה/אחות / או סתם למצוא מישהי לפטפט איתה בסופר בתור.....

וזה מבאס שאין עם מי לדבר בסוף יום, ברור, ברור שאת רוצה שבעלך תמיד יהיה איתך ויאהב לשמוע אותך , וזה קשה לקלוט שנגמר שלב הפרפרים והריגושים ועכשיו זה יותר מעשי ועייפים ........ אני הכי מבינה אותך... אבל צריך להפנים את זה באיזשהוא שלב שהוא לא יכול תמיד להיות לידך לבדר אותך, הוא באמת עייף, וזה לא מעיד על כך שהוא פחות אוהב אותך או משהו דומה לכך..... אז פשוט לחפש יותר מעגלי חברה ולמצוא זמנים אחרים לדבר - במקביל - כמו שאחרות הציעו - שבת או מוצ"ש, זמנים שפחות "מועדים לפורענות".. שיש יותר זמן בקיצור.. חיבוק יקרה...

מסכימה. ומוסיפה: לדבר את זה!אמא שמחה????
לומר לו מה קשה לך, שהשיח איתו נחוץ לך, שאת מתגעגעת לזוגיות הפנימית- נפשית, ולא רק עצם זה שחיים יחד. ולבקש איך זה יתבטא באופן מעשי- כמו שהציעו לך למעלה, פעם בשבוע, שישי, מוצ"ש, או כל רעיון אחר שנכון לך.
בהצלחה, יקרה!
אולי באמת צריכה להתחיל בזה, בלהסביר לו ברחל ביתך הקטנהאנונימית בהו"ל
תודה על ההסכמה פלונית5

הבנתי...פלונית5

קראתי דברייך שאת יוצאת עם חברות וזו לא הבעיה...

באמת נחוץ לכל אישה (אולי גם לגבר.. לא יודעת) להרגיש שהבעל רוצה בקרבתה וחפץ לשמוע אותה, מבינה ת'קושי שלך מאוד.... 

יכול להיות שהיתה תקופה אחרת שהוא כן דיבר איתך הרבה? יותר מעכשיו? אולי הוא בתקופה עמוס רגשית - נגיד טרוד מודאג או לחוץ ולכן הוא פחות מדבר כי שקוע בעצמו? אולי זו תקופה שתחלוף ורק צריך טיפה להמתין עד שהוא "יחזור לעצמו"? מאחלת לך שהכל יעבור כמה שיותר מהר.. יש תקופות בחיים , זה כמו גלים, לפעמים אין פעולה שאפשר לעשות, רק להמתין שהגל יעבור.. לא יודעת אם נכון דווקא לך במצב זה כרגע אך זה קורה בחיים...

ביום שישי הוא עובד?עלה למעלה
אולי למצוא מישהי שתהיה עם הילדים ביום שישי ותעשו לכם בוקר זוגי?
רעיון. אולי באמת אנסה לחפש מישהי שפנויהאנונימית בהו"ל
כמה רעיונותרינת 23
1. לבחור ערב בשבוע שלא שוטפים בו כלים ולא עושים כביסה ומקדישים רק לזמן זוגי.
2. לקנות מדיח כלים
3. לנצל את שישי-שבת, לנוח בצהריים ולקבוע מראש זמן זוגי.
4. מה את עושה בערב בזמן שהוא מקלח, מרדים, שוטף כלים ועוד?
אולי לשנות קצת את כיוון החשיבהמאמינה בטוב

חלילה לא ממקום שיפוטי ולאולי לא רואה את כל התמונה, אבל האם את עובדת? כי לפעמים להיות רק בבית עם הילדים זה קצת עמוס ואז מחפשים יותר מישהו לשתף ובמצב של יציאה לעבודה יש עומס אחר אבל רואים אנשים משתפים מדברים ולפעמים זה מוריד חלק מהמעסה הנפשית.

דבר נוסף, אם את בבית,ממה שכתבת נשמע הוא נוטל חלק מאודדד משמעותי בבית, לא יודעת כמה ילדים יש לכם, אבל אם את איתם, ואמרת שיש בסהכ 15כלים לשטוף ביום, אז לדעתי כדאי לארגן את היום בצורה שונה. שוב, תלוי בגילאים של הילדים אבל הם יכולים לקחת חלק במטלות הבית ואפילו נהנים מזה. ואם הם קטנים אז לנצל את הזמן שהם ישנים לנקות, לשטוף לסדר וכן, גם להעביר את הבגדים מהמכונה למייבש ( זה פעולה שלוקחת גג 3 דקות...)

חושבת שברגע שבעלך יגיע הביתה לבית מסודר ונקי ולא כל המטלות יפלו עליו אחרי יום עבודה.. שאם הוא קם ב5 אז הגיוני שיהיה עייף. והיחס לילדים יכול להיות במשחק, בהכנת ארוחת ערב יחד... ולאו דווקא כמטלות שלפעמים גם אם לא דורשות קושי פיזי זה סוחט נפשית אחרי יום עבודה.

למה שלא יהיה איתם? למה אחרי יום עבודה עוד צריך, לשטוף כלים? לסדר? לקלח? להשכיב? 

שוב אולי רק לדעתי, אבל גבר שמגיע הביתה אחרי יום עבודה ומרגיש שחיכו לו בשביל שייח משתף ולא רק כעוזרת בית יצור קשר מקרב ואכפתי... ורצון להתאמץ לא להירדם מיד.

יכולה להגיד לך מניסיון אישי. במצב ששנינו עייפים / קורסים/ נרדמים... פשוט הולכים לישון ומתעוררים אחרי כמה שעות ומדברים ומשתפים כל אחד את הצורך שלו... ברור שלא לכולם זה מתאים, אבל יש זמנים שיותר צריך אוזן קשבת ויש שפחות.

בעלי הוא לא העוזרת בית שלואנונימית בהו"ל
בדיוק כמו שאני לא הבייביסיטר שלו כי אני שומרת לו על הילדים.
בעלי שותף במטלות הבית ולא כי אני מצפה לזה אלא כי הוא חושב שזה חלק מהחיים המשותפים שלנו, אז נכון שהוא עובד ואני בבית אבל אני לא יושבת בבית רגל על רגל עם כוס קפה וסרט.
אני נמצאת בבית עם ילדים קטנים ומטפלת בהם בלי דקה מנוחה. (לו לעומת זאת יש הפסקות בעבודה לשבת בנחת על כוס קפה לדוגמא)

אני ממש לא מחכה לו כדי שישטוף כלים (מבחינתי שלא ישטוף ושיצטברו כלים כמה ימים ונשטוף בפעם אחת הכל) וגם לא כדי שיקלח את הילדים (אין לי בעיה שלא יתקלחו כל יום, הוא לא מוכן לזה כי הוא נהנה מזה וזה זמן איכות שלו איתם). אני מחכה לו כי הוא בעלי ואני אוהבת אותו וכייף לי שהוא בבית והוא יודע שזאת הסיבה היחידה שאני מחכה לו.

והוא לא מגיע לבית מבולגן שרק יחכה שיסדר אותו, הוא מגיע לשולחן ערוך עם ארוחה חמה ומשפחה שחיכתה לו כל היום.
אז מצויין!באר מרים
וכנראה שהצורך שלך בשיחו עומק יותר חזק משלו

וזה טבעי.

ניסית לשקף לו את זה ולהזמין אותו לערב שבועי שלכם?

או להביא בייביסיטר ולצאת, או לתאם איתו מראש יום שהוא יכנס לנוח ואת מכינה לכם בבית ארוחה זוגית מושקעת לאחרי שהילדים נרדמים.
מנסה..אם_שמחה_הללויה
רובהגברים באמת יש להם פחות צורך "לשתף" וליצור תקשורת מאשר לנו.
ובתקופות הפחות טובות הם בכלל אוהבים להכנס ל"מערה" משלהם. בעלי גם כרגע בתקופה כזאת🙄
מה שלי עוזר, זה עבודה רוחנית. שיש לי זמן לדבר עם ה'.
בימים שהצלחתי לייחד לעצמי זמן כזה, פחות "בוער" לי שלא שיתפתי את בעלי.
אני גם מאמינה שעבודה רוחנית בפני עצמה מאוד יכולה לקרב את הלבבות שלנו. כשאני מתפללת על בעלי, ובעצם כמעט כל מסר שהייתי רוצה להעביר לו אני יכולה להעביר דרך תפילה..

ברור שגם לשיחה יש חשיבות, אבל זה משהו שלפעמים לוקח שנים לבנות שיח שפותחים ממש את הלב אחד לשני.

אהבתי!פלונית5אחרונה

ומחזקת את דברייך ומוסיפה קצת - שלפעמים בנאדם רוצה שיהיה לו תחום רק שלו, הן האישה והן הגבר, ולא רוצה שהשני יתערב לו - בעבודה אישית שלו על עצמו או דברים שקרו לו בחיים, אז יש בזה משהו לתת לבנאדם השני מקום להיות עם עצמו קצת... וזה לא מוריד מהאהבה שבין בני הזוג.... ז'תומרת לא אומר שהם אוהבים פחות בגלל זה.. (כמובן לא מורידה מהקושי של הפותחת... עדיין צריך לשתף ולדבר, הכל באיזון.. רק נקודה קטנה למחשבה..)

נשמע שזכית בבעל טוב וחרוץים...
נאמן אליך ולמשפחה שלכם.
דואג לפרנסה ולבית.
הלוואי על כולנו.
לעצם העניין- תמצאו את הזמן שכן יש. למשל ימי שישי אם הוא לא עובד והילדים במסגרות, תצאו לדייט. ימי שבת זה גם זמן שאפשר להשקיע אחד בשני במידת היכולת.
האם כולם ככה- אני עובדת במשך היום ואולי לכן לא מרגישה כל כך בדידות או את הצורך לדבר עם בעלי. אני יודעת שבעלי בשנה הראשונה לנישואים שהיה לבד בבית כל היום בלי עבודה וכיוון בחיים, ההיילייט של היום שלו היה כשחזרתי הביתה.
החיים עם ילדים ועבודה שןאבים הרבה כוחות ואנחנו רק בני אדם ומתעייפים. אני הולכת לישון מאוד מוקדם כל יום כי אני עייפה.
מאז שלבעלי יש תשוקה בחיים והוא עובד ומתקדם, הוא פחות מצפה שאני אמלא לו את החוסר בחיים.
זו פשוט הסתכלות שונה. את מצפה ממנו למלא חוסרים שאת צריכה לדאוג למלא. ןהקשר בין בני זוג משתנה. זה לא מה שדימיינו כרווקים. כי יש כל כך הרבה, מיכלול שלם של דברים, שרק ראינו מבחוץ ולא ידענו איך זה באמת. הזוגיות היא לחיות ביחד ולעבור דברים ביחד, להתגבר על קשיים ועדין לראות אחד את השני ולא את החיצוני
הי יקרה! אני ממש הזדהיתי...משני צדדים שיש בי (והם הפוכים...)קמה ש.

בס''ד

- מהצד שבי שממש צמא לזמן זוגי איכותי

- מהצד שלי שגמור בסוף היום ואין מה להוציא ממנו יותר... 😌

מהצד שבי שממש צמא לזמן זוגי איכותי 🙂 -

אני רוצה לחזק אותך!!!

אני חושבת שהרצון שלך לזמנים איכותיים עם בעלך הוא רצון מעולה!

בהנחה שאתם (או רק אחד מכם) זקוק לזמנים כאלה של ביחד ושל שיחה,

אני מאמינה שלדאוג שהם יתקיימו זה דבר שעשוי לעשות את כל ההבדל בין זוגיות בינונית לזוגיות טובה,

את כל ההבדל בין זוגיות שהיא טכנית-תפקודית לבין משהו עמוק, מעניין, חברי וחי.

(מדייקת שלגמרי יכולים להיות קשרים נפלאים של זוגיות מעולה בלי הרבה שיחות! אין על זה עוררין בכלל! אבל כשהממד של השיח הוא חשוב מאד לחלק אחד של בני הזג וקל וחומר לשניהם, הזוגיות תהיה חסרה בלי זה).

את כותבת שבתקופה האחרונה את מרגישה שאתם חיים אחד ליד השני, בשותפות.

אני מבינה שזה לא תמיד היה ככה. שהכרתם גם תקופות אחרות, בהן בעלך היה פחות עייף וכן הצלחתם לשבת לשיחות משמעותיות יותר.

אני מבינה מזה שמה שהיה פעם התאים גם לבעלך, ושככל הנראה הוא גם שמח לשוחח איתך, להשקיב לך ולענות לך.

רק שעשיו, הוא *לא מגיע לזה*.

זה אומר שאת לא סתם חולמת על איזושהי מציאות שלא קשורה למי שאתם, אלא שאת מתגעגעת למציאות שהכרת ושעבדה לכם!

ושאיכשהו הלכה לה לאיבוד, מתוך כל העומס של החיים, ושאתם לא מצליחים לחזור אליה כרגע.

האם זה כורח המציאות? האם כל הזוגות חייבים, באיזשהו שלב, להסתפק בזוגיות שהיא ברובה טכנית - כי אין מה לעשות, החיים עמוסים מדי,בין ילדים קטנים, משפחה שמתרחבת, מחוייבויות מכל מיני סוגים וצורך להתפרנס? האם זה ככה אצל כולם?

כן ולא.

כן - אני ממש רואה את זה אצלי ואצל חברותיי שבאותו שלב חיים כמו שלי.

השלב הזה של גידול כמה ילדים קטנים ולפרנס את כולם הוא תובעני ממש-ממש וזה משפיע על כל השאר.

החברות שלי ואני רואות את זה לא רק בהקשר של הזוגיות אלא בעוד בתחומים כמו הקושי להיות בטלפון (כשפעם זה היה עיסוק חשוב) וכמו הקושי להיפגש (ואשרייך שאת מצליחה, איזה כיף!!).

קראתי לאחרונה ספר של משהי בשם נגה הולמן, אם לשבעה ילדים, שכותבת כל מיני הגיגים ותובנות על העולם הזה של ההורות.

היא כותבת שהשלב הנ''ל הוא שלב שמביא לרוב פגיעה זמנית בזוגיות.

שיש מן תקופה של הסתגלות, תקופה שיכולה לקחת כמה שנים אפילו,

שבה אנחנו נדרשים לעבור ממצב של ''רק זוג'' למצב של ''זוג עם משפחה''.

ועד שמצליחים לעבור למצב השני הזה (''זוג עם משפחה''), יכול לעבור זמן משמעותי, עם כל מיני תסכולים שקשורים למצב הזוגי.

באופן אישי, ממש התחברתי לדברים האלה. הרגשתי שיש בהם הרבה מאד אמת.

שהם שמים איזושהי כותרת הגיונית למה שהמון זוגות בעלי משפחות צעירות חווים, שזה מנרמל ומרגיע.

ולא - באופן אישי, אני מרגישה שאם השיח הזה חשוב לכם, צריך להיאבק עליו!

- גם כי זוגיות, זה אחד הדברים שעשויים למלא אותנו הכי הרבה בחיים (כשהזוגיות במקום טוב, החיים נראים לנו יותר יפים בדר''כ)

- וגם להיפך, כי כשזוגיות לא במקום טוב, זה משפיע לשלילה על הכל.

- גם כי זוגיות זאת מתנה עצומה (איזה כיף זה, חבר אמת, שנשאר, שאיתו חיים חיים שלמים!). זוגיות (ביחד עם הורות והגשמה עצמית), זה לב החיים! אלה מהות החיים! אז זה בסדר שפה ושם היא נדחקת בגלל צרכים דחופים אחרים. אבל באופן כללי, לא לתת לקשר בין בני הזוג מקום של כבוד, זה קצת לפספס את החיים עצמם...

- כי החיים קצרים...

- כי זוגיות לא מתוחזקת היא זוגיות שדועכת. וככל שמתרחקים, כך קשה יותר להתחבר בחזרה. יש בזה משהו קצת מסוכן. לא באופן מידי. אבל לטווח הארוך זה עלול להוביל למציאות שאנחנו כבר לא כל-כך קשורים אחד לשני ח''ו...

כמו שכתבתי למעלה, כל זוג צריך דברים אחרים כדי שהזוגיות שלו תהיה טובה.

לזוג שהמרכיב של השיח הוא מרכיב מהותי, חשוב-חשוב בעיניו לתעדף את המפגשים האלה...

גם עכשיו, כשיש ילדים קטנים ועבודה. גם כשהכל עמוס בטירוף. כי החיים קורים עכשיו. וכי זוגיות, זה טעם החיים...

איך עושים את זה טכנית? האמת היא שזה לא קל, ושיש לזה מחירים.

אבל כשמשהו ממש קריטי, הוא נכנס ללו''ז בסופו של דבר.

איכשהו מצליחים להכניס אותו 🙂

וגם - ה' רואה את ההשתדלות והמון פעמים הוא פשוט עוזר...

אז לא - לא כל הזוגות שמים את החלק השיחתי בצד עד שהילדים יגדלו חיוך

יש הרבה שמצליחים לקיים דייטים איכותיים בתדירות גבוהה ורואים בזה ברכה גדולה ב''ה...

ועכשיו שיתוף מהצד השני שלי, הצד שגמור בסוף היום 😌

אז אני, עם כל החשיבות שאני רואה במפגשים זוגיים, כמו שפירטתי עכשיו באריכות,

אני *בן אדם של בוקר*. בבוקר אני רעננה, אני צלולה, יש לי כוחות, אני חמודה ואופטימית.

בערב, אני עייפה. יש לי הרבה פחות סבלנות, לפעמים כואב לי הראש, המוח שלי דייסה וקשה לי לחשוב בצורה טובה. וגם להקשיב.

אנחנו הבנו מזמן שאם רוצים לשמור על הזוגיות שלנו, אנחנו צריכים לתפוס אותי בבקרים...

אז בימים כתיקונם, היום שלנו הוא יום שישי בבוקר. ואם זה לא אפשרי איכשהו, מנסים להכניס בוקר אחר בשבוע (לבעלי יש עבודה גמישה ב''ה). הדייטים האלה פשוט ממלאים לנו את המכל הזה שנקרא ''זוגיות'' והם חשובים לנו ממש. אם קורה ויש תקופה שזה מתפספס (לדוגמה עכשיו עם כל הבידודים), זה מורגש כמעט אוטומטית בשטח וזה לא טוב...

ועדיין, צריך גם קצת ערבים פה ושם (כמו עכשיו עם הבידודים).

וזה קשה לי ממש. אני פשוט מאותגרת ממשמ בלגייס בתוכי נוכחות ופניות.

בכנות, זאת נקודה חלשה אצלי שמצערת אותנו.

ואני מנסה לעבוד עליה - לפעמים עם יותר הצלחה, לפעמים פחות. זה תהליך... 

לסיכום, אני רוצה לחזור להמצלה שכבר כתבו לך לדבר על זה עם בעלך. לפרט לו את הגעגועים שלך אליו, אל הקשר שלכם ואל כל מה שיש לכם לשתף אחד את השני. ברחל בתך הקטנה, כמו שכתבת. 🙂

כי כל עוד הוא לא יידע ו*יפנים* שזה סופר חשוב לך, העניין הזה ימשיך ככל הנראה לרדת לסוף סדר העדיפויות. לא כי את לא חשובה לו חלילה! ולא כי הקשר שלכם לא חשוב לו חס ושלום! אלא כי לשנות הרגלים, לשנות לו''ז, לבנות תיעדוף אחר (ברמה המעשית), זה קשה כמעט כמו בריאת העולם. אני מתמודדת עם זה בעצמי וזה באמת ככה.

אבל כמו שכבר אמרו לפני - ''אם תרצו, אין זו אגדה''. צריך לשאוף, צריך לחלום, צריך לטפח חזון וגם להגיד אותו בפה כמה פעמים שצריך, ובסיעתא דשמייא, הדברים גם יקרו 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

שולחת לך חיבוק מלא הזדהות ותקווה!

אתם נשמעים זוג מהמם ומשפחה מהממת ב''ה!

עלו והצליחו!!! אין סיבה שלא... ❤❤❤

סבתא מענישהאנונימית בהו"ל

משתפת באנונימי מחשש לאאוטינג

היינו אצל חמותי בסעודה אתמול והבת שלי בת השש הייתה עייפה ועצבנית

בגלל איזה ריב בין הבני דודים

אז היא צעקה ובכתה בעצבים ובעלי חיבק אותה והציע משהו לשתות ולאכול כדי להירגע

חמותי הביאה עוגיות והבת שלי בתגובה העיפה את זה על הרצפה בעצבים

חמותי התעצבנה ,תפסה אותה בשתי ידיים וממש גררה לחדר ונעלה עליה את הדלת.

והכריזה '5 דקות להירגע לא יזיקו לה' אני ובעלי המומים מהצד! מה נסגר?

אמרתי לה שאני לא אוהבת את זה והיא המשיכה להלל את מה שעשתה ולהסביר גם לבנות שלה כמה זה כדאי שאני מהצד

בעלי שתק כי הוא תמיד שותק הוציא אותה אחרי כמה שניות

אני בהלםםםםםם

כועסת כל כך

לא מצליחה לעכל את זה

מי את בכלל שתנעלי את הבת שלי

בחיים לא עשתה את זה לשום נכד!!!! מקסימום צעקה

היא אישה שמאוד קשה לה לראות אוכל נזרק, אני מבינה

אבל מפה עד לגרור ילדה לא שלך לחדר

ואמרתי את זה לבעלי במוצאי היג, הוא עונה לי השנה מצאתי עוד משהו להתלונן.... מה נראה לך ???

מסכימהמחי

גם אני לוקחת ילדים לחדר להירגע כשהם משתוללים, לא שולטים בעצמם ופוגעים בסביבה שלהם, ומטבע העניין כשהם במצב כזה הם לא ילכו לחדר מעצמם רק בגלל שאמרתי ואצטרך להשתמש בכח פיזי כדי להביא אותם לשם (זו רק הגדרה יפה יותר למילה לגרור...). במצב כזה הם גם לא יישארו בחדר עם דלת פתוחה אז אאלץ לסגור אותה ולעמוד ליד הדלת ולא לתת להם לצאת.

מצטערת אם זה נשמע נורא ומזעזע, יש ילדים שחייבים איפוס בצורה כזו, והייתי שמחה לשבת לידם בחדר במקום להשאיר אותם לבד, אם זה לא היה מותיר אותי חשופה למכות מצד הילד.

אז עצם המעשה לא מחריד בעיניי (למרות שנשמע שהוא כן נעשה בצורה קיצונית) כן מזעזע שהסבתא עשתה את זה, זה לגמרי לא התפקיד שלה. מצד שני אם היא נשארת הרבה עם הילדים, לפעמים התפקידים מתערבבים והיא רגילה להציב להם גבולות. בכל אופן אם האמא כבר טיפלה בסיטואציה, ברור שהסבתא לא היתה צריכה להתערב.

בעקבות השרשור על הנערה שהשמינהמותקקק

למה ברור לנו ש"צריך" להיות רזים? (מעבר לעניין הבריאותי)

למה אף אחת לא מוטרדת מזה שהבת שלה רזה (רזה רגילה, לא קיצוני) מה ההבדל??

יש אנשים שאוהבים מראה רזה ויש אנשים שאוהבים מראה שמן, זה פשוט סוגים שונים של מראה, אין סוג יותר או פחות טוב, זה פשוט שונה וזה הכל

אולי את כבר מתכוונת לענייני שליטההמקורית
מה הקשר הסכם איתם????? למה עכשיו?אובדת חצות

אני בהלם

לשם מה ספגנו וספגנו חודש פלוס אם לא סיימנו את המלאכה. איך זה נקרא הסכם אם איראן לא מקבלת אותו? איך אנשים עוברים מ-0 ל100 בבת אחת לגבי מסגרות?

אני כבר רציתי להיות הראשונה שתגיע לגן אבל באמת, יום ראשון אחרי ככ הרבה זמן- איפה הרגישות של אנשים? להתחיל על הבוקר אחרי שחודש לא הם ולא אנחנו ישנו כרגיל???? יש לילדים חרדות, פחד משינויים, הם דור ממש מסכן שלא מכיר שגרה נורמלית שש שנים.

איך לא מתחילים מאוחר? איך לא מקצרים את היום?

אני מורה וגם אמא לילדים וזה מרגיש לי שמעבר לזה שלכולם נמאס, איפה האנושיות המידתיות וההדרגתיות אחרי חודש פלוס? לשלוח כאילו כלום? איך אפשר ללמוד יום מלא מהבוקר? איך זה הגיוני ועוד בעיר הכי מטווחת בארץ?

ואיפה הזהירות והבטחון של כולם שיהיה בטוח לשלוח?

באמת הזוי לחזור לשגרה כל כך מהרצפורה

לא לכולם זה מתאים.

מצד שני להרגשתי אנחנו לא חדשים פה... כבר שנתיים וחצי לומדים לנהל שגרת מלחמה כמה שאפשר יותר טוב

אז יש קצת יותר כישורים להתאפס יותר מהר כי מתורגלים באופן מסוים.

לנו האמת זרם לכל הילדים חזרה מלאה...

ובעלי במילואים אז זה לא שהכל פה שגרה..

וזה בסדר שלא לכולם זה מתאים.

אם היה נדמה לי שיש ילד שצריך עוד זמן להתארגן בבוקר או לאסוף מוקדם יותר בשמחה הייתי באה לקראתו. לא ציפיתי אבל זה היה בסדר יום רגיל לכולם.

פינקתי אחרי צהרים יותר בקלות במשהו מתוק וכן התעניינתי כמו היום הראשון לחזרה.

אבל בסה"כ ב"ה עבר בטוב.

גם ככה זה סופ"ש ושוב שבת אז זה לא שבוע מלא, גם זה עוזר לדעתי להתאוששות.

חיבוק ומלא כוחות..!

אמהות בדור הזה אלופות!

לשון בחוץדינהלה

תינוקת בת 7 שבועות שכל הזמן הלשון שלה בחוץ. יש מה לדאוג?

הייתי לוקחת לבדיקה האמתהמקורית
למה?דינהלה
מה יכול להעיד?
לא יודעת מה זה יכול להעידהמקורית
אבל אני חושבת שאם כל הזמן זה כה הייתי לוקחת לבדיקה כי זה לא נראה לי "רגיל" (אני לא סמכות רפואית כמובן, זו דעתי הכנה בלבד)
אולי שרירים חלשים של הלשוןתוהה לעצמי
ואז צריך לבדוק מה הסיבה ואם לטפל
זה יכול להיות תסמונת דאון?דינהלה
אם עברה בדיקת רופא והכל היה תקין
תסמונת דאון בדרכ מאופיינת בנראות חיצוניתהמקורית

מסוימת שרואים לאחר הלידה, או לפחות קצת אחריה

אם היא נבדקה ולא עלה - לדעתי סיכוי נמוך

יאוודינהלה
נכנסתי ללחץ
בדרך כלל תסמונת דאון רואים מייד אחרי הלידהתוהה לעצמי
ממה שאני יודעת. אולי סתם שרירים חלשים באיזור הזה 
מישהי שמעה על מישהו שגילו רק אחרי כמה שבועות?דינהלה
?
לא נראה לי שיש כזה דברדיאן ד.

מכירה הרבה משפחות עם ילדים תסמונת דאון

תמיד מאבחנים את זה מיד מיד אחרי הלידה.

כמובן לא דעה רפואית ולא מכירה את כל סיפורי הקצה שאולי יש....

ממש לא!דיאט ספרייטאחרונה

ממש ממש לא!

ואל תכניסי את עצמך למחשבות כאלו בכלל אחרי הילדה.

לתינוק עושים בדיקות יסודיות מאוד עם לידתו.

הצוות יזהה את זה בוודאות וכמעט מיד על ידי מראה פנים חריג (שאנחנו מכירות ואני בטוחה שהצוות הרפואי מנוסה בו) וגם סימנים נוספים כמו טונוס שרירים נמוך.

בוודאות היו בודקים ומוסרים לך את המידע הזה כמעט מיד.

(אני שמעתי לא ממקור ראשון על מישהי שאמרו לה יום למחרת הלידה, אבל זה כי הצוות רצה להיות בטוח והמשיך לעשות כמה בדיקות).

בכל מקרה, זה לא ת.דאון אבל בהחלט בהחלט כדאי לבדוק.

אולי הלשון כבדה מאוד, אולי האף סתום, אולי שקדים אולי אלף ואחת דברים.

ת. דאון לא.

(אינני רופאה)

גם הבת שלי הייתה ככהאפרסקה
כשהתחילה להרים את הראש יפה התחילה גם להוציא לשון. לא ברור לי למה, יש לי כמה תמונות מצחיקות שלה. הכל בסדר גמור איתה. היום היא בת 8. גם הקטן שלי באזור גיל 3-4 חודשים היה כל היום עם הלשון בחוץ
גם לי היה תינוק כזהגיברת

הרופא ילדים לא היה מודאג.

היית בבדיקת התפתחות?

הייתי בבדיקת רופא שבוע אחרי לידהדינהלה
אז אצלי לא הכל ורודאנונימית בהו"ל

אני נמצאת באינסטגרם רואה הרבה נשים שמפרסמות שהן החזירו אתמול את כל כלי הפסח והפעילו מכונות כביסה ותיקתקו את הבית וניקו וסידרו וגם עשו מימונה ומרגישה רע עם עצמי שאני לא שם,

אתמול חזרנו מנסיעה מאוחר ורק היום בערב גמרנו להחזיר את כל כלי פסח לארונות והיום לי מלא כביסות ותיקים לסדר

ואני מרגישה גמורה.

ב"ה יש לנו ילדים ותינוקת

ועוד בישולים לשבת ושטיפה של הבית ועוד כביסות כמובן ואני במרדף אחרי הזמן,מרגישה שזה לא נגמר..

ומרגישה שהמלחמה פערה בי חור כזה שצריך לרפא וקשה לי החזרה לשגרה, למרות שאני רק בבית עם התינוקת.

וזהו עכשו מנסה להתנתק מהאינסטגרם כי זה סתם עושה לי לא טוב,

אבל לא יודעת אם זה נורמלי או שאני בסוג של דיכאון,

מרגישה הרבה עצובה וגם עם ערך עצמי נמוך וocd והכל ביחד ממש מפיל אותי, מרגישה שאני לא שווה ואין בי כוחות.

זהו

אשמח אם יהיו לכן רעיונות או משהו חכם להגיד..

אוי, הייתי צריכה לשלוח לך תמונה של הבית שלי ובטוחקופצת רגע

היית מרגישה יותר טוב,

הררים מבהילים של כביסות ובין לבין סלסאות אקראיות של כביסה נקייה לקיפול, ארונות מטבח שהכל בהם זז בגלל פסח ועדיין לא חזרו למקום וכן הלאה.

ואני לא נסעתי לחג ואין לי תינוקת ויש לי ממ"ד אז הייתה לנו מלחמה רגועה, ולילדים היו היום מסגרות.

אז במקום התמונה שולחת חיבוק גדול!

ויהיה בסדר גם יהיו ערמות כביסה והרצפה לי תהיה הכי נקייה.

וחוץ מזה, בדיוק היום קראתי כתבה איך ההסתגרות בבתים בגלל המלחמה עושה לא טוב, בפן הפיזי ממש וגם הרגשי. והדגישו את חשיבות החשיפה לאור כדי לשפר מצב פיזי ורגשי. ממש, אפילו לשבת ליד חלון פתוח.

אז מחר, רצוי איפשהו בשעות הבוקר או לפני הצהריים, צאי לך עם התינוקת לסיבוב רבע שעה באוויר ובשמש.

זה אולי לא יפתור את כל הבעיות אבל זה בהחלט יכול לשפר מצב רוח, לשפר את כמות ואיכות השינה בלילה, לתרום לבריאות מערכת החיסון ועוד ועוד. 

אצל מי הכל וורוד אחרי חודש בבית אחותי?המקורית

עולם השקר הזה האינסטגרם, מצלמים ובוכים. השעבוד לתוכן מרוקן לא פחות שלא תחשבי

ואם ינחם אותך - הבית שלי במצב זוועה כנל

לא הספתי לכבס, כלום לא מוכן לשבת וגם הילדים עוד ערים

לא שטיפה, לא קניות, לא כלום

הדבר היחיד שהספקתי זה להכין צהריים נורמלי לילדים חמצי ולהשאיר את הבלאגן מאחוריי אחרי יום עבודה נוסף מתיש מהבית עם הילדים ולצאת איתם לחוף כדי שלא נשתגע

אז הבית לא יהיה מסודר🤷

יצאנו ממלחמה אחות

ממלחמה

טילים עם ראש חצי טון חומר נפץ מתפצלים ומתעופפים מעל הראש

ילדים חודש בבית כולל פסח

מזמור לתודה שיצאנו ללא יודעת כמה זמן של שפיות, הבית שלם, לא נפגענו, ב"ה תסדרי מחר

לכי תנוחי, חוסר שינה יכול לדכא ממש (מנסיון) ותקופת מלחמה ארוכה בלי אופק כנל

ולדעתי תתנתקי מהזבל הזה

♥️

לא אמין בכללשירה_11

אין מישהי כזאת

ואם יש

אז יש לה מינוסים אחרים שלא הייתי רוצה לדעת

המינוסים בעיניבאתי מפעם

זה הצורך לפרסם את הדבר הכי פרטי שלך, הבית , הכביסה, הניקיון, המשפחה ....

טרנד הזיה

זה ברור כמובןשירה_11

זו תלות

חיים בשביל לצלם

היו לי חברות שהיו יוצאות כדי שיהיה מה להעלות

אובססיה

יכולה להגיד לךרקאני

שסיימתי לסדר בחזרה את הכלים

ועכשיו מסיימת עם הכביסות 

(אנחנו רק זוג עם תינוקת, אז אין ערימות הזויות)

ובכל זאת כל היום הזה הייתי עצבנית ובדיכאון ובלי מצב רוח

ומרגישה שלא בא לי בכלל לחזור לשגרה

ולא יודעת איך עושים את זה 

ויש לידה באופק שמלחיצה אותי

וכולי איכסה בפנים

בקיצור גם אם מהצד נראה שורוד לי

כי סיימתי לסדר את הבלגן

זה בכלל לא אומר שבאמת ורוד...

והכי נורמלי בעולם שיום אחרי החג מרגישים ככה

במיוחד חג שהגיע אחרי חופש ארוך ומתיש

זה קצת כמו נפילת סוכר

בבת אחת ליפול לשגרה ולהתאפס על החיים

עושה סחרחורת

הסוג של דיכאון והמחשבות שאת מתארתאיזמרגד1

זה עניין של כמה ימים או משהו מתמשך?

כי אם זה משהו שהוא עכשיו זה בסדר גמור, לוקח זמן לחזור לשגרה והכל בסדר

אבל אם זה משהו מתמשך שכבר תקופה לא עובר, ואת לא מרגישה שזאת תקופה שתעבור ואת בדרך החוצה משם- לגמרי הייתי בודקת דיכאון. כדאי להתחיל מרופא משפחה.

גם אותי מפיל לראות תמונות נוצצות של נשים אחרותדיאן ד.

אומנם אין לי אינטסטגרם אבל רואה בסטטוס בוואטספ 

נשים מצלמות שולחן שבת ערוך לתפארה ביום חמישי בערב

כשאצלי בלגןןן של החיים, עוד לא בישלנו כלום ומי מדבר על שטיפה.

או נשים שמעלות תמונות שלהן עושות כושר ב- 6 בבוקר או עושות ספורט 3 פעמים בשבוע

והלוואיייייי עליי. מאוד מאוד מנסה אבל זה ממש קשה לי..

וכל הזמן מזכירה לעצמי שזה עולם השקר.

יכולה מישהי לצלם שולחן נוצץ כשכל הבית מסביב בוקה ומבלוקה

או לצלם ילדים לבושים מותגים שנראה שיצאו מהקטלוג

אבל אולי היא במינוס ממש עמוק בבנק.

לפעמים כשבא לי אז אני גם מצלמת איזה משהו אינסטגרמי כזה

לדוגמא כוס קפה מושקעת ברקע השקיעה או כל מיני שטויות כאלו

כמובן שלא מעלה לשום מקום

אבל זה מזכיר לי שאם אני רוצה אני גם יכולה להפיק תמונות "שקר" כאלו.

אהבתי ממששירה_11
כתבו כאןתקומה

כל עולם השקר

וזה גם נכון

אבל לי התמונות האלו שעושות צביטה, גורמות לשאול מה חסר לי ומה אני רוצה.

כי להגיד שהכל זה שקר, זה קל לי. ניסיון לנחם את עצמי.

אבל לפעמים זה לא נכון

ויש אנשים שבאמת מאוד מוצלחים

ומאוד טובים

ואני לא אהיה הם

אבל אני כן יכולה לחשוב למה זה מפעיל אותי, ומה חסר לי

ואז אני מנסה לראות, איך, בקטן, אני יכולה לשנות קצת אצלי, כדי לענות על החוסר שזה מעורר בי

יש לי רעיון גאוני!אמאשוני

תמחקי את האינסטגרם ובא לציון גואל.

אני פחות מתחברת לתגובות שזה שקר,

אולי באמת יש נשים שמצליחות להחזיק ככה את הבית.

יש אנשים שעושים מליונים. לא שקר. אמת לאמיתה.

אז מה?

אם יש לי מה ללמוד מהם, אחלה.

אם אין לי, למה לבזבז את הזמן לראות משהו שלא יקדם אותי בחיים בשום צורה?

זה כמו לעקוב אחרי מתכונים לא כשרים.

אולי זה טעים. מעולה שיבושם להם, זה פשוט לא קשור אלי אז חבל על הזמן ועל הפוקוס שלי.

והם? שיהיה להם לבריאות מכל הלב ❤️

ואת? חיה את חייך לפי הקצב והעדיפויות שלך בחיים.

מסכימה ממשאהבתחינם

לא מחייב שזה שקר,

אולי הן באמת מצליחות וזה בסדר

תהיי טובה עם עצמך! אנחנו עוברות המון.

תקשיבי שגם אצלי לא מוכן כלום עדיין. בסדר, נסתדר, יהיה טוב

מחר יום חדש.

אני בדיוק אוכלת פסטה מנחמת

קשה מאוד לשמוח ולראות את הטוב שיש אצלנונעמי28

כשעסוקים כל הזמן בהשוואה לאחרים.

זאת גם השוואה לא הוגנת כי אצלם רואים רק את הטוב.

נשמע שיש אצלך נקודות שצריכות עזרה פסיכולוגית.

אבל עזרה ראשונה, תמחקי את הרשתות.

למה זה טוב? תראי סדרה במקום.

אם זה מחזק אצלך את הערך העצמי הנמוך, אז בשביל מה?

תכנסי ותמחקי. זה כמו פלסטר, עשיתי את זה גם.

אם קשה לך, תמחקי לפחות את האפליקציה, ולא את החשבון הפרטי שלך.

הרעיון הכי טובבתאל1אחרונה

זה לא להסתכל באינסטגרם...

אם את רוצה עידוד אז אצלי יש עוד פינה בשיש עם כלי פסח שמתייבשים ...

ולא הספקתי לקנות לחם למחר... היום לא מצאתי בבוקר פרוס..

וכביסות התחלתי מקודם...עכשיו מכונה שניה עובדת עם בגדי שבת כדי שיהיה מה ללבוש.

וואי אולי תעזרו לי להחליטאנונימית בהו"ל

ממש מתלבטים מה לעשות עם שבת

אני בתחילת הריון, מבוחלת ברמות

וגם מותשת מכל דבר קטן

הבית הפוך

אני עובדת מחר עד מאוחר

חמי וחמותי ממש רוצים שנבוא אליהם

(היינו אצלם מלא בחג, אבל כמה אחים סגרו בחג בצבא ויצאו עכשיו..(

לא יודעת איך נבשל שבת

וממש רוצה להשאר בבית

אבל זה להפיל את כל העבודה על בעלי

כולל לשמור על הילדים במשך כל השבת (אצל ההורים זה הרבה יותר קל)

אה ואוטוטו מתחילים מילואים

שזה עוד סיבה להשאר בבית..

יציאה מהבית עושה לך טוב?יעל מהדרום
לק"י

לי זה היה עוזר לפעמים. 

לא.. בטח לא אחרי שבוע עמוס כזהאנונימית בהו"ל
אז אולי עדיף להשאר בבית. החלטה נעימה!!יעל מהדרום
יש לכם אפשרות לקנות אוכל מוכן?מתואמת

ואולי להזמין מישהו מהאחים אליכם יעזור להעסיק את הילדים?

נשמע שאת רוצה להיות בבית...

הייתי הולכת להורים לדעתיהמקורית
עזרה עם הילדים + בישולים קונה אותי במצבים של חוסר כח וזמן
ממש לא מרגישה אצלם בנוחאנונימית בהו"ל

הסעודות ארוכות לי

אין לי מה לעשות שם

בעלי עסוק עם אחים שלו..

אז תפרשי באמצע לנוחאמאשוניאחרונה
וכדאי לעשות תיאום ציפיות עם בעלך לגבי שמירה על הילדים במהלך השבת.
מה מתאיםתקומה

לבעלך?

נראה לי זו השאלה הראשונה

אם זה מסתדר לו להיות בבית, אז נראה לי אין בכלל התלבטות.

אם הוא רוצה להקל עלייך וישמח להישאר בבית אבל חושש מהארגונים, תנסו לחשוב יחד על פתרונות שיקבלו על התארגנות - שבת מצומצמת, אוכל קנוי וכו'.

אם זה לא מתאים לו וזה יהיה לו יותר מידי, אז כן הייתי שוקלת לנסוע.

אבל תראי קודם מה הוא רוצה 

האמצעאנונימית בהו"ל
הוא גם רוצה להיות בבית

אבל לא יודעים איך לעשות את זה

וברור שמקל עליו להיות אצל ההורים

אבל הוא גם רוצה להקל עלי 

טוב ניסעאנונימית בהו"ל
בסוף שמעתי ממנו שהוא מעדיף לנסוע...

שה' יתן לי כוח

יודעים שאת בהריון?דיאן ד.

אם כן אז תפרשי באמצע הסעודות ותלכי לנוח....

אם לא אולי שווה לשתף לפחות את חמותך.

לאאנונימית בהו"ל

ולא אשתף אותה, זה מוקדם מידי..

אפילו לא ראינו דופק 

יודעות לכוון אותי איפה יש חולצות מכופתרות לילדים?שיח סוד

בכל מיני צבעים,

שרוול ארוך ו100% נגיד 95% כותנה לילד האטופי שלי

ובארץ…

ילד לא נער

לידר, קיוויעם ישראל חי🇮🇱
צ'ילדרנס פלייסחנוקה

צבעוני יש להם יפה ממש!

נדמה לי שגם לבן.

ונעימות מאד.

אגב לא יודעת גיל אבל גם בפוקס יצא לי לקנות מכופרתות יפות במחירים טובים יותר.

אני גם ראיתי, אפשר לקנות אונליין בטרמינל Xשומשומ
תמנוןהמקורית
את מכירה את התלבושת האחידה שיש בתלמודי תורה?שושנושי

חולצה משבצות צבעונית,

יודעת שיש כמה סוגי ייצור - בערים חרדיות בטוח תמצאי סניפים שמוכרים

איזה סוג חומר את צריכה?

את מתכוונת לחולצות שיש בהן כפתורים לכל האורך?מתואמת

לא נראה לי שיש חולצות כאלה מכותנה...

יש חולצות טריקו עם צווארון ושלושה כפתורים שהבד שלהן נעים יותר, אבל גם לא יודעת אם מכותנה. אני מכירה בלידר.

למה לא? בטח שישהמקורית

בהדס מינילאב יש בטוח

לדעתי גם בתמנון

גם חולצות פולו

אולי אפילו באורבניקה

יכול להיות באמת שיש... זה פשוט נשמע לי לא מתאיםמתואמת
ל"קונספט"...
מה הקונספט מבחינתך? לא הבנתי האמתהמקורית
חולצות מכופתרות הן הרבה פעמים מכותנהקופצת רגע
הן עשויות מאריג, והאריג הוא הרבה פעמים מכותנה או תערובת כותנה.

יכול להיות שאת חושבת על בד סריג שעשוי מכותנה? כמו גופיות או חולצות טריקו? ג'רסי למשל זה סוג סריג שיכול להיות עשוי מכותנה.

זה באמת סוג בד שונה, אבל גם סריג וגם אריג יכולים להיות עשויים מכותנה בלבד או מתערובת כותנה. 

כנראה באמת שאני לא מבינה בזה...מתואמתאחרונה

אני מחלקת את העולם לבדים נעימים ולבדים לא נעימים. הבד של החולצות המכופתרות לא נעים מבחינתי, לכן הסקתי שהוא לא כותנה (שאמורה להיות נעימה).

אבל באמת אף פעם לא ממש התעמקתי ברכיבים של כל בד...

כותנה לא חייב להיות בד טריקו (שזה בד סריג)חילזון 123

יש גם כותנה שהיא בד אריג. כלומר בד לא נמתח.

צריכה עצות.או שאולי זו פריקה וצריכה חיבוק.לא יודעתאנונימית בהו"ל

חצי שנה אחרי.

והזכרונות מפתיעים אותי כל פעם מחדש בזמנים שלא ציפיתי להם.

אם זה סתם רגע עם עצמי, או רגע עם בעלי

והמוח עובר למקום אחר

והמחשבות

והגוף מתנתק

וזה כואב כל פעם

ומעייף

אוף

❤️❤️❤️❤️❤️אפרסקה
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ושתמצאי שלווה
חיבוק גדול גדול.קמה ש.

בס"ד

לא פירטת אבל נשמע כואב מאד ❤️‍🩹

בגלל שביקשת עצות: שקלת טיפול כדי לעבד את מה שהיה? מהמעט שכתבת מזכיר קצת תגובות פוסט טראומטיות. המוח והגוף זוכרים את הטראומה ושולפים אותה בכל מיני הזדמנויות וכשזה קורה, זה גורם לכאב ולשיבושים של כל מיני הסיטואציות.

מצד אחד חצי שנה זה עדיין די טרי לחוויה קשה.

מצד שני נשמע שאת סובלת ושזה פוגע בך ביום יום 💔 וטיפול טוב יכול לעזור עם זה.

חיבוק גדול שוב!

בע"ה שמכאן תראי רק אור ומתוק תמיד!!!

תודה! (מוזכרת לידה שקטה)אנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 21:21

לידה שקטה.

בעקבות הפסקת הריון.

ועכשיו צריכים טיפולים.

והמלחמה הזאת דחתה את כל התורים...

זה נחשב טראומה? לא יודעת

בעקרון קיבלתי 12 פגישות עם עו"סית. הרחיבו לי כי עברנו לטיפולים, אבל אין כמעט תורים.

אמן!!!

חיבוק גדולאחת כמוני

לגמרי טראומתי

וקשה גם לחשוב על העתיד ומה שתצטרכו לעבור

שולחת מלא כוחות

זה נשמע טראומטי ממשאיזמרגד1אחרונה

חיבוק על זה🩷

אולי אם את לא מקבלת מענה מספיק דרך הקופה, שווה לשקול ללכת לטיפול באופן פרטי כדי לעבד את זה.

ומצד שני כמובן שזה הגיוני לגמרי להמשיך להתאבל על זה. זה גם יכול להמשיך לכאוב עוד שנים, וזה בסדר שכואב🩷

חיבוק!!מכחול

אולי יעניין אותך