אז לא, זה לא שאני חושב שכל האנשים שלא ראיתי תמונה שלהם הם לא ייחודיים.
הנקודה היא אחרת. מידע, אינפורמציה, נתונים על אדם - בדרך כלל יתנו את הפרטים הבסיסיים, שמשותפים לו ולעוד רבים. חלקם משותפים לכל ההצעות שיגיעו אלי, חלקם משותפים לחצי, וחלקם ל10%. מעט מהם ייחודיים אבל אין להם שום השלכה לחיפוש.
ברגע שיש אינטראקציה עם האדם עצמו, הוא לא מאופיין ברשימת מכולת, הוא פשוט הוא, ויש גם רשימת פרטים שמאפיינים אותו.
אם מציעים לך את זרח כהן וזבולון לוי, שאחד מהם הוא "ירא שמיים מאד וממש חברותי" והשני הוא "עובד ה' בשמחה וחבר מצוין" - את יודעת מי מהם יותר טוב לך? אז נגיד שגם ניתחת אם אצל זרח יראת השמים שלו נובעת מההבנה שהכל מאת ה', ואילו אצל זבולון עבודת ה' שלו נובעת מלימוד של ראשית חכמה שעתיים כל בוקר - אוקיי, למה זה משנה? אם הייתי צריך לכתוב מחקר על אחד מהם זה היה נפלא, אבל זה לא הסיפור.
טוב, עכשיו אני קורא את התגובות האחרות - ... - לקראת נישואין וזוגיות, לגבי תמונה - לקראת נישואין וזוגיות וזה פחות או יותר מה שניסיתי לומר...
וזה הרבה יותר מורכב, זה ממש לא "ראיתי תמונה והיא יפה אז אצא איתה".
כן, יש אינטראקציה מסוימת עם האדם גם ברמת התמונה, גם בזה שמוצאים מכרים משותפים... יכול להיות תמונה שנותנת רושם מסוים. ואגב, בהנחה שהבחורה שולחת את התמונה (או שמה בפיייסבוק!), זאת בחירה שלה איזו תמונה מייצגת אותה.
ומשהו אחרון - בשנים הראשונות של הדייטים לא ראיתי תמונות מראש ולא עניין אותי ולא התעסקתי בזה בכלל.
רק מאז שזה נהיה מקובל, ורוב מוחלט של ההצעות הן עם תמונה, אני מרגיש שהצעות בלי תמונה הן הצעות שחסר בהן משהו.
בנוסף, בתקופה שזה כבר נהיה מקובל, אני שמעתי שמות ופרטים מפורטים של כל כך הרבה, וגיליתי עד כמה ל90% מהפרטים אין שום השלכה על עד כמה הקשר יהיה מוצלח, ואז כן, את רוב הפרטים יכולה להחליף תמונה.
יש עמדה מסוימת שבה צריך מוטיבציה כדי לבחור במישהי (לא בגלל שלא רוצים להתחתן, אלא כי הנסיון מלמד עד כמה הסיכוי אפסי שהפגישה הזאת תביא איתה קשר), ואז תמונה ממלאת חלק משמעותי מהצורך הזה. בדיוק כמו הטבע שטבע הקב"ה שבחור נמשך לבחורה ולכן חותם על כתובה.
אז יש הרבה כאלה שבשנים הראשונות של הדייטים עדיין בוחרים מישהי לפי הפרטים שמאפיינים אותה. אבל מישהו שיצא עם עשר שתיארו את כולן כך וראה עד כמה בפועל הן שונות זו מזו, ועד כמה זה לא היה משמעותי לאיכות של הקשר ביניהם, טבעי שייתפס יותר למשהו כמו תמונה, שיוצרת יחס קונקרטי לאדם מסוים אחד