1. ודאי שהתייחסתי - למי אכפת מכמות הצעות החוק שהוא הגיש? אכפת לי ***אילו*** הצעות חוק הוא הגיש.
כמו שכתבתי, מאוד ריגש את אמא שלי שהיא יותר לא "קשישה" אלא "אזרחית ותיקה". כל החיים שלה השתנו עכשיו...
2. הוא פעל מעט למען ההתיישבות לפני שהפך לח"כ. בתור ח"כ, הוא לא עשה יותר מדי.
ואני מציע לך לקרוא קצת על ליברמן ועל העבר שלו לפני שהפך לח"כ.
כמו כן, תקני אותי אם אני טועה, אבל גם המתיישבים ביו"ש צריכים לאכול, לא?
3. חוקים של כפיה דתית, כמו למשל, הפרטת התחבורה הציבורית.
ברגע שהתחבורה הציבורית תופרט, סמוטריץ' יודע שהיא תפעל גם בשבת ולכן הוא מעדיף את המצב הקיים - תחבורה ממשלתית - ולעזאזל עם טובת האזרחים שסובלים ממערכת תחבורה ציבורית גרועה יותר ממערכת התחבורה הציבורית בהונדורס (וכן, אני מדבר מנסיון. התחבורה הציבורית בהונדורס טובה בהרבה מזו של ישראל).
חוקים שגוזלים קרקעות פרטיות של אנשים על חשבון משלם המסים - למשל, שדה דב.
שדה דב הוא שטח פרטי שבית המשפט קבע שיש לפנות ממנו את שדה"ת. בית המשפט גם הסביר בדיוק כמה פיצויים המדינה תצטרך לשלם על עיכוב בפינוי - כ-15 מליארד שקלים מכיסו של משלם המסים.
סמוטריץ נעמד על רגליו האחוריות כדי למנוע את פינוי שדה דב כיוון שהוא חשב שככה הוא יצליח לקושש כמה קולות של אילתים - ומה זה לעומת גזל קרקעות פרטיות ושריפת מליארדי שקלים של משלם המסים לעומת עוד חצי מנדט?
למרבה המזל, אבל ביבי - בצעד לא אופייני - לא היה עד כדי כך חסר אחריות וטירפד את המהלך.
חוק שאוסר על צריכת קנביס - שזה די משעשע... מצד אחד הוא נגד המס על משקאות ממותקים כי המדינה לא צריכה לחנך את האזרחים אבל מצד שני, הוא בעד לאסור בחוק לחלוטין צריכת חומר מסוכן הרבה פחות מסוכן כשעל הדרך, הוא גורם לסבל למאות ואלפי חולים שנמנע מהם טיפול שיכול להעזור להם - חלקם, אגב, מתיישבים ביו"ש.
בעיני, מדובר ברוע צרוף (מעבר לצביעות - שאגב, באה לידי ביטוי בעובדת היותו הבעלים של יקב בוטיק שמייצר סם מסוכן בהרבה מקנביס הנקרא "אלכוהול"...).
4. ליברמן. האדם שלא העלה את מס ההכנסה, את המע"מ או את המס על ריווחי ההון - בניגוד לביבי, למשל - אלא השית מסים שאדם יכול לבחור אם לשלם או לא.
ליברמן הוא זה שהעביר רפורמה במכון התקנים כדי לאפשר ייבוא מקביל של מאות מוצרים - מה שיוריד את יוקר המחיה ברגע שתיכנס לתוקפה.
ליברמן ופורר שמתכוונים לפתוח את שוק המזון הטרי לייבוא - מה שיוריד את יוקר המחיה אפילו יותר.
ליברמן שמצמצם את הסחטנות של המגזרים שלא עובדים ומפחית מעט את הנטל מאנשים עובדים.
ועכשיו אני מבין שאת סתם זורקת סיסמאות ואת לא באמת יודעת מה קורה כרגע, אז אני אסביר:
דבר ראשון, אף רפורמה עדיין לא נכנסה לתוקפה, אז לומר שהרפורמות לא הורידו את יוקר המחיה, זה כמו להתלונן למלצר שהאוכל לא טעים לפני שהוא הוגש.
העובדה היא שמדינת תישראל היא אחת המדינות היקרות בעולם בגלל שאחוז הייבוא והייצוא שלנו מאוד נמוכים - המחצית מהשיעור הממוצע במדינות ה-oecd.
למה?
בגלל חסמי הייבוא המטורפים שעכשיו ליברמן ופורר פועלים כדי להסיר.
ייבוא הוא הדבר שמוריד הכי הרבה את יוקר המחיה.
הרפורמות החדשות הן לא "נחמדות" הן מדהימות!
זה משחק חדש לחלוטין. סוג של ניו-דיל.
ברגע שהם ייכנסו לתוקף, הכל כאן ישתנה.
דבר שני - בכל העולם יוקר המחיה כרגע עולה בטירוף. הקורונה גרמה לכמה בעיות כמו הדפסת דולרים מאסיבית ואינפלציה דוהרת בארה"ב ובעוד מקומות בעולם וכמו גם עליה תלולה במחירי השינוע.
דברים שלא קשורים לליברמן בשום צורה שהיא.
מחיר הדלק עלה? כי מחיר חבית הנפט עלה. הנוסחא למחיר הנפט ביחס למחיר חבית הדלק נשארה בדיוק כפי שהיתה. (אצל ביבי, אגב, המחיר הגיע גם ל-8.25 לליטר).
לגבי "ממשלה בלי חרדים" - ליברמן כמובן, צודק.
האינטרס הציוני אולי הכי דחוף כרגע הוא ממשלה בלי המפלגות החרדיות.
כל המפעל הציוני יקרוס אם המצב היה ממשיך כפי שהוא היה עד עכשיו - ואני לא מגזים.
מדינה לא יכולה לקחת על עצמה לכלכל מגזר עצום שרק הולך וגדל של אנשים שלא תורמים דבר לכלכלה - זה פשוט משהו שבשלב כלשהו, יקרוס.
ואני לא יודע לאילו ערכים את מתייחסת אבל אביר קארה עושה המון עבור מגזר העצמאיים.
אם יום אחד תפתחי עסק וזה ייקח לך פחות משנתיים לקבל את כל האישורים הדרושים - אז את הפרחים תצטרכי לשלוח לאביר קארה.
ובראיית מאקרו - דמייני שהיו עולים לארץ מליון יהודים מארצות מפותחות כמו ארה"ב, קנדה, אנגליה וכו' - רופאים, מהנדסים, מדענים ועוד - הסיבה שעולים לכאן כ"כ מעט יהודים ממדינות מפותחות היא בגלל שהם חיים במדינות שהרבה יותר טוב לחיות מהן מאשר ישראל.
ישראל היא המדינה המערבית שהכי גרוע לחיות בה - למקרה שלא ידעת.
אנשים עוברים ממדינות פחות מוצלחות למדינות יותר מוצלחות - לכן, למשל, יחס הירידה עליה מארה"ב לישראל עומד על 1 ל-4 ולא לטובת ישראל.
אנחנו מקבלים עליה בעיקר ממדינות נחשלות. (משם מגיעים פחות רופאים, מהנדסים ומדענים...).
לסיכום: לי אכפת ממה שנבחרי הציבור עושים ולא מעניין אותי מה הם מקשקשים.
הרפורמות של ליברמן, פורר וקארה הן פורצות דרך ולאחר יישומן, המצב הכלכלי של כלל האזרחים ישתפר בצורה משמעותית.
סמוטריץ' לא עשה דבר אחד ששיפר את חיי באיזושהי צורה ורק פגע בי ובאנשים רבים אחרים בגלל הרצון שלו לקמבן מקורבים ולשחד קולות.