הריון בסיכון גבוה שאלה.אנונימית בהו"ל

בהריון שני

שבוע 7 ב"ה

(תכלס שלישי, היתה הפלה הריון קודם)  

הייתי אצל הרופאה בשבוע שעבר לפגישה ראשונה

היא הפנתה אותי להריון בסיכון גבוה.

משהי נמצאת במרפאה כזאת ןיודעת להגיד לי איך זה הולך.

בכל כמה שבועות יש תור?

אחות ליווי הריון גם דרך הרופאה הזאת?

אני צריכה גם מידע על קשר צווארי מישהי עברה את זה?

הריון קודם לא ידעו מה יש לי הייתי בשמירה אדוקה כל ההריון עם אשפוזים ארוכים.

עכשיו אני איכשהוא יודעת לקראת מה אני הולכת אבל אף פעם לא הייתי במרפאה כזאת...

אני במרפאה כזאת בגלל סכרתליאל 24
ובעיקרון זה אומר שאת כל חודש באה לביקורת שם ואת עוברת אצל אחות הריון ואז אצל הרופאה בכל ביקור
וכל פעם הרופאה תיתן לך הוראות איך ממשיכים בהתאם למצב או אם את צריכה מעקב יותר צמוד
בהצלחה אמן והכל ילך מושלם ובידיים מלאות 🙏🙏
כשאני הייתי בהריון בסיכון הייתי באה כל שבועייםאחתפלוס
בערך מחודש שישי זה עבר לפעם בחודש.
ליווי הריון עשיתי אצל האחות הרגילה
יותר הגיוני לי פעם בשבועייםאנונימית בהו"ל

כי אני סובלת מהתקצרות צוואר רחם.

לגבי קשירת צוואר מישהי עברה את זה ויש לה נסיון קצת.

סורי על החפירה.

מכירה מישהי שעברה קשירת צווארעוד תשובה
לא יודעת אם היא עוד פה, ולא רוצה לתייג אותה בלי ידיעתה בפורום הפתוח. (לא זוכרת אם סיפרה פה או לא)
מוזמנת לפנות אלי בפרטי ואקשר בינכן.

בהצלחה רבה רבה יקרה💞
היאני זה אאחרונה
אני הייתי בהריון בסיכון בגלל צירים מוקדמים ולידה מוקדמת.בעיקרון שקלו אצלי תפר צווארי אבל בסוף החליטו לתת רק נרות פרוגסטרון וזה הספיק.
אבל ממה שאני יודעת תפר צווארי עושים בסביבות שבוע 16 אולי קצת קודם ומוציאים אותו בשבוע 36.וזה אמור למנוע התקצרות של צוואר הרחם.
תינוק שבוכה בנסיעות- צריכה רעיונות יצרתייםSheela

בן חודשיים

ניסינו כבר את כל הדברים המובנים מאליהם של טיטול, אוכל לפני, גרפס לפני, להרדים/ מוצץ/ משחק.

צריכה עוד רעיונות, הוא ממש מסכן וגם אנחנו🫤

ניסיתם להשמיע לו ניגונים מרגיעים?מתואמת

אצלנו בשלב מסוים מה שעזר היה לצפות בסרטונים של ניגונים מרגיעים...

כן, לא עזרSheela

מצרפת קישור עם תרגילים של אוסטיאופת לזהיום שני

שאפשר לעשות בבית ואמורים לעזור.

יש שם גם הסברים למה התינקות בוכים לדעתו.

לא ניסיתי, אבל אולי יעזור לכם?

הצילו, התינוק צורח באוטו! המדריך המלא לנסיעה שפויה (וגם: התרגיל שיציל אתכם) - פיצ'פונים הצילו, התינוק צורח באוטו! המדריך המלא לנסיעה שפויה (וגם: התרגיל שיציל אתכם) - פיצ'פונים

אנסה תודהSheela

אין לי איך לעודדבאתי מפעם

היו לי שניים כאלה, אני עדיין בטראומה מהצרחות בנסיעות למרות שעברו כבר כמה שנים טובות..

מה שעזר זה רק כשהתינוק גדל... צמצמתי נסיעות למינימום.

☹️☹️ יש נסיעות שאני חייבת לעשותSheela

גם לי אין איך לעודד, הייתה לי תינוקת כזו.ממתקית

לא נסעתי בלי אחד מהגדולים.

עצרנו מלא בדרך

בזמנים מסויימים, ממש כשאין ברירה וזה הגיע למצב לא הגיוני.

אחד מהגדולים מאחורה הרים אותה על הידיים בנסיעה עד שנרדמה והחזיר בזהירות לכיסא שלה וחגר.

ניסינו גם בקבוק שאוב לתת בזמן נסיע כשהיא בכיסא, מטרנה, מה שתרצה.

כלום לא עזר

סיוט

כל השאר אצלי ממש ממש אהבו נסיעות בגילאיםם האלו.

כל פעם אנחנו מתלבטיםSheela

אם עדיף מלא עצירות או לעשות הכל בפעם אחת

כי אחרי העצירה הוא חוזר לצרוח.. ניסחתנ גם להכניס אותו ישן והוא ישר מתעורר

אנחנו היינו עוצריםאורוש3

כמובן כשיכולנו. כי לצרוח ולצרוח בלי לתת לו מענה היה לא אפשרי. אבל באמת שאין תשובה ממש. כי בסוף זה הכפיל את הנסיעה והאחים סבלו ובסןף לא הפחית את סך זמן הבכי.

אוף איזה תסכול. בא לי לבכוצ כשאני נזכרת איך הוא צוSheela

אבל מה עושים נגיד עכשיו בחג? כל המשפחה רוצה לצאת, ואני פשוט מרחמת עליו. הוא כזה מותק בשגרה ורק הנסיעות פשוט מפריעות לו

בהתחלהאורוש3

עוד הייתי מקווה שזה יעבור וישתפר. אבל מתישהו כן ניסינו להוריד נסיעות כמה שניתן. תחפשו בילויים פשוטים וקרובים.

וואי לא. לא להוציא תוך כדי נסיעה!אורוש3

סליחה, לא אישי. אבל קוראות פה...

ואני מכירה את הניסיון, זה סיוט ממש.

נכון זה לא בטיחותי. אבל במצב שאני הייתי פהממתקית

זה היה בטיחותי יותר מלהשאיר תינוקת צרחנית בכיסאה.

הצרחות הסיחו מאוד את דעתי בנהיגה, הבטתי הרבה במראה, נתתי הוראות לגדולה שלי שישבה לידה מה לעשות כדי להרגיע, נהגתי לא בריכוז.

אחרי שניסינו הכל כולל עצירות, הנקות, בקבוק וכו

הבנתי שיותר בטוח לנו להרים אותה בידיים בזמן נסיעה, להרדים בידיים ולהעביר בניחותא לכיסא התינוק שלה.

הנסיעה המשיכה נינוחה יותר, אני הייתי מרוכזת יותר והכל ב"ה עבר בשלום.

השיקול הזה של מה יותר בטיחותי כאן, היה ממש קריטי לנו בנסיעה הזו, שאגב הייתה ארוכה ולא פשוטה כשאני שבועיים אחרי לידה.

נסיעה למפגש משפחתי גדול שבדיעבד הצטערתי שיצאתי אליו, זו הייתה טעות גדולה.

אני לא שופטת אותך אישית . אבל זה ממש ממש ממש מסוכןאורוש3

אז לא הייתי כותבת כאופציה...

כפי שהסברתי בעניין בטיחותי-ממתקית

אצלנו היה בטוח יותר להרדים על הידיים ולהחזיר לכיסא.

אצלנו לפעמים עזר לתת להם למצוץ אצבע שלנוהרקולסית

בדרך כלל זרת

שמים את כרית האצבע על החיים שלהם והם מתחילים למצוץ

גם לא עזר🙁Sheela

אצל הצרחן שלי עזר בקבוק, אבל הוא היה כבר בן חמישהקופצת רגע

חודשים.

הוא היה צורח בנסיעות ולא נרגע, כשהתחלתי לשלב בקבוק בסביבות גיל חמישה חודשים היה אוכל בקבוק בנסיעה, ונרדם. זה היה כמו קסם.

לא מפחיד בנסיעה שיהיה עצירה פתאומית?Sheela

אולי אנסה עם בקבוק שאוב..

האמת שהוא לא רגיל להירדם בהנקה אז אני בספק אם יעזור.

לרוב יש תקופה שעוברת. מקווה בשבילך ממשאורוש3

אחד משלי צרח שנה. היינו עוצרים מלא, מכפילים כל נסיעה, סיוט... לא עזר כלום.

היה לי עם אחד הילדיםקנמון

שהסתבר שכשהיה צורח זה היה בזמנים שהיה לו לחץ או דלקת קלה באוזן ומשהו בנסיעה הפעיל לו לחץ על זה ולכן צרח.

וגם פעם קראתי פה על מישהי שגילתה שיש משהו דוקר בכסא תינוק אז לבדוק את זה..

בהצלחה, זה קשוח ממש

אבל יש מה לעשות עם זה,Sheela

ניסיתי למשש את הכיסא, לא הרגשתי משהו, יכול להיות שפספסתי?

לפעמים אני מעדיפה לנסוע בתחבורה ציבוריתEBM

אם יש אופציה.. ככה הוא במנשא ויכולה להניק

נכון, עשיתי את זה גם לפעמים...אורוש3

יש מה לעשות!!!!!!רק טוב!

הלוואי שיעזור לכל ההורים והתינוקות הסובלים מנסיעות. אותנו זה הציל!

אחרי שחוגרים את התינוק בסלקל, לוקחים חיתול בד גדול או שמיכה דקה, ותוחבים לו מתחת לרגליים. בנוסף לוקחים זוג גרביים (לא של התינוק כי זה קטן מידי), ותוחבים כל גרב מאחורי אחת הכתפיים שלו. וזהו! מה שהבנתי שזה משחרר לחץ בבטן משהו כזה. לא יודעת את ההסבר בדיוק. העיקר שעוזר.

השישי שלי היה ממש קשה בנסיעות (לא רק הוא. גם חלק מהילדים שלפניו), עד שלא יכולתי לסוע אפילו 10 דק. צרח בטירוף. אחרי חודשים של סבל לשנינו אמרתי שלא הגיוני שאין פתרון ומצאתי סרטון באינטרנט שמדגים את זה. מאז שקט ודממה.

עם התינוקת הנוכחית בנסיעה הראשונה (בגיל שבועיים) לא עשיתי את זה. ובכתה ממש. מאז אני לא נוסעת אפילו 3 דק בלי זה. וזה ממש ממש עוזר!

כמובן אם רעבים/יש גרעפס תקוע/טיטול מלוכלך וכו צריך לטפל בזה לפני.

עוד טיפ קטן למי שמניקה ולא נוהגתרק טוב!אחרונה

אפשר להניק כשמתכופפים לתינוק כששניכם חגורים כל אחד במקומו. זה אומנם ממש לא נוח, ואפשר להניק רק מצד אחד ככה, אבל לפעמים כשאין ברירה והתינוק רעב זה הפתרון היחיד.

תחתונים קוטקס לאחר לידה.. עברו כמה שנים מהלידה,שגרה ברוכה

האחרונה לי ואני כעת נערכת ללידה הקרובה בעז"ה.

תמיד לקחתי קוטקס

הם עדיין הכי טובות או שיש אחר?

ולגבי מידה שתהיה נוחה לגוף הלא קטן שלי בלשון המעטה

שבועיים-שבועייםפרח חדש

אני ממש שונאת את התקופות האלו של השבועיים -שבועיים (בהקשר של טהרה כמובן)

למען האמת אחרי תקופות ארוכות של טהרה זה פחות מפריע לי

אבל אחרי כמה חודשים אני מרגישה שמיציתי

וזה כבר פוגע בעצבים שלי, כל ההתעסקות מחדש כל חודש בדיקות ושאלות לרב, הלחץ מה יצא בבדיקות והאם זה יצליח, (גם משום מה כבר תקופה שלא מצליחה לעשות הפסק לפני היום ה7)

המרחק מהבעל

אני רוצה להרגיש טבעי ליד בעלי

כשזה ככה מרגישה מה זה תקוע

פתאום לא לגעת, לא להעביר מיד ליד

אחכ שוב חוזרים להתחבק ולהתקרב

ואז שוב מתרחקים

לא ברור לי איך אפשר לחיות ככה שנים על גבי שנים..

והורמונים- לא שייך, ניסיתי

והתקנים לסוגיהם גם לא

ורוצים עוד הריונות בעז"ה אבל לא בשביל זה

זה יבוא כשנרגיש שמתאים לנו

איך מסתדרים??

אני מבינה את זההמקורית

וגם אני באותה סירה מן הסתם כן? לפעמים עד שאני טובלת עברתי כאלה סערות של רגשות (הוריקנים מה סערות) ועד שמגיעה הטבילה כבר פחות יש חשק 😬

אני לא באמת יודעת מאיפה הסיבה לאיסור הגיעה, ובפן השכלי הלכתי זה פחות מענין גם אותי האמת, אני בהשלמה עם זה איכשהו.. והאמת לפעמים גם מודה על זה וזה עוסר לי להסתכל על היתרונות שבזה למרות הקושי. (בתור אחת שחווה תנודות הורמונליות קיצוניות שמשפיעות על שיקול הדעת הרבה פעמים דווקא בזמן של שבעה נקיים, עדיפה לי האפשרות להיות קרובה לבעלי כשאני יותר מאוזנת אבל זה באמת אינדיבידואלי שלי, אני באמת סובלת בתקופה הזו בחודש ממש, וגם - כל חודש. סיוטט)

ומה שעולה לי בהקשר הזה ששמעתי שגם פעולת הברית מורידה מההנאה הפוטנציאלית של גבר (לא יודעת כמה זה מבוסס) אז כאילו בהנחה וזה נכון - יש משו שעומד מאחורי זה, לא? כאילו בעובדה שההנאה פחותה ושזה לא מתוך "הסערה". גם אצל האישה וגם אצל הגבר כביכול במכוון. מרגישה שזה לא סתם בקיצור, כשאמצא את המילים אולי אכתוב

לי הלוגיקה מסברת את הדעת בכל אופן איכשהו

לפעמים אני שואלת את עצמימחי

מה אלוקים חשב כשהוא בחר דווקא בי להיות אמא של הילד הזה. כשאני לא עומדת בזה שכל פעם שמשהו מעצבן אותו האחים הקטנים שלו הופכים להיות הקורבן להתקפי הזעם שלו. כשאני לא עומדת בזה שהוא הופך כסאות וזורק דברים. כשאני משתגעת מזה שכשאני אומרת לא הוא יבקש שוב ושוב ושוב. כשההתפרצויות שלו מעכירות לי את המצב רוח עוד הרבה זמן אחרי שהוא כבר נרגע. כשאני שוב ושוב מרגישה שאני נכשלת איתו ונופלת למאבקי כח במקום להיות המבוגר האחראי.

ולא מדובר בילד עם צרכים מיוחדים, סך הכל ילד רגיל בן 7 עם אמוציות גבוהות ואופי לא קל.

מתואמת

השאלה הזו עולה גם לי הרבה פעמים... (גם מול הילדים המיוחדים וגם מול כאלה שלא מוגדרים ככה)

בכל אופן, ערכתם לו אבחון? לפעמים יש דברים שמשפיעים על התנהגות כזו (לאו דווקא כאלה שמוגדרים כצרכים מיוחדים, אבל כן קשיים מהותיים)

והדרכת הורים - ניסיתם?

אני יכולה אולי קצת לתת לך טיפים מהניסיון שלי, אבל אני מרגישה שכרגע את בעיקר צריכה חיבוק והכלה❤️

אז כן, זה קשה, ולפעמים זה נראה בלתי אפשרי, ולפעמים מרוב שזה בלתי אפשרי זה הופך להיות מגלגל מצחוק... (אבל צריך שותף לצחוק. בעלי ואני צוחקים יחד, מתוך הדמעות...) ואפשר לפעמים לנצור בלב את הרגעים החיוביים הקטנטנים שקורים מדי פעם, ולהיזכר בהם בזמנים קשים...

שוב חיבוק

תודה יקרהמחי

החיבוק בהחלט הגיע בזמן.

אחרי החיבוק וההכלה אשמח לשמוע גם טיפים מניסיונך.

לא ערכנו לו אבחון. אבחון למה? בבית ספר הוא המצטיין של הכיתה. לא אגרסיבי בכלל. יש לו מלא חברים. ילד מנהיג שכולם הולכים אחריו.

בבית הוא מגיע ושופך את כל מה שהוא אגר במשך היום. אם הוא רעב אז בכלל המצב קטסטרופלי. אבל כשהוא שבע ונרגע מכל היום הוא יכול להיות ילד מקסים. מסודר, אחראי, יוזמתי, יכול להרים ארוחה לכל המשפחה. אם הבעיה היחידה שלו היא התפרצויות זעם (היה לי גם אח כזה אז אולי לכן זה לא נראה לי כזה קיצוני) יש מה לאבחן?

לדעתי עדיין יש טעםמתואמת

וזה ידוע שיש ילדים שבמסגרת מצליחים להחזיק את עצמם ובבית מתפרצים. ויכול להיות שעם השנים גם במסגרת הם לא יצליחו להחזיק את עצמם...

אני הייתי מתייעצת עם פסיכולוג ילדים כצעד ראשון, כדי להבין אם באמת יש מה לאבחן. ואם כן, אז להתחיל בתהליך של אבחון בקופת החולים. (אתם לא גרים בארץ, אם אני זוכרת נכון, אז צריך לבדוק איך התהליך הולך אצלכם...)

מציעה לראות פסיכיאטר , לאבחן ולטפלהריון ולידה

אצלנו רק טיפול תרופתי בשילוב עם הדרכת הורים קבועה עזרו.

פסיכיאטר?מחי

נשמע לי מוגזם.

הדרכת הורים מן הסתם יכולה לעזור לנו מאוד.

התקפי זעם..הריון ולידה

זורק כסאות, הופך דברים. זה לא משהו רגיל. ונשמע שמגיע על בסיס די קבוע ולא פעם אחת בחיים..

אצלנו היתה אלימות בגן ואבחנו עם פוסט טראומה. מאז טיפול תרופתי המצב נרגע ב"ה.

תודהמחי

לא פעם אחת בחיים אבל גם לא באופן יומיומי ב"ה. בעיקר כשיוצאים מהשגרה הרגילה

גם לי נשמע ממש מוגזםוהרי החדשה

בטח בגיל שלו

כנ"ל אבחון

נשמע שהוא פיתח פשוט דפוס שבו הוא פורק בבית את כל הקושי וההחזק שנאגרים במהלך היום.

הדרכת הורים טובה ומחזקת יכולה לעזור בעיני.

וגם ההבנה שזה הזמן הזה שהוא חוזר מוצף

לחשוב מה יכול לפרוק לו אנרגיה או לווסת אותו בצורה אחרת ..

מלא הצלחה זה בעז"ה יעבור

וכמה טוב שאת מצליחה גם לראות כמה הוא מקסים ועוזר

נכון, זה בהחלט דפוסמחי

אצלנו זה היה קשב וריכוזרינת 24

(יש גם לילדים שמצטיינים בלימודים) אבל זה יכול להיות עוד הרבה דברים ולכן כדאי באמת ללכת לאבחון. מציעה לך לקרוא למשל על הפרעת התנגדות מתריסה.

ילד שזורק כסאות צריך עזרה בדחיפות.

הדרכת הורים באמת יכולה לעזור מאד אבל מנסיון, זה הרבה יותר יעיל כשיודעים מה הבעיה והולכים למדריך שמומחה באותו תחום. אני עברתי הרבה מדריכות וספגתי הרבה ביקורות עד שהגעתי למדריכה שהכירה את התחום והבינה עם מה אני מתמודדת… זה גם המקום שלי להגיד לך שעברתי דברים דומים למה שאת עוברת ואני יודעת כמה זה קשה ❤️ אבל גם יודעת שיש תקווה וזה יכול מאד להשתפר.

הוא לא זורק כסאות על אנשיםמחי

הוא הופך אותם לרצפה...

תודה, אני מאמינה שזה ישתפר עם הגיל ומחפשת הדרכת הורים טובה

נשמע כמו הבן שלי, היום הוא בן 9 והמצב טוב יותרשמשית123

הרבה יותר טוב.

הלכנו איתו לאבחון והפסיכיאטר אבחן הקפאת קשב או odd, כבר היה לנו מרשם לריטלין אבל לא הצלחנו לעשות בדיקות דם אז זה נדחה.

בינתיים הוא גדל ושמנו לב שזה בא בגלים, ימים של יציאה משגרה מוציאים אותו האיזון אז חשוב להסביר לו מה צפוי.

אוכל כמו שאמרת, כשהוא רעב הוא לא מסוגל לחכות ונהיה עצבני ועם פתיל קצר.

כשהוא עייף כנל, לכן נותנת לו לישון עד מאוחר כשמתאםשר ומקפידה על זמני שינה בשגרה (ישן יותר מהאחים שמתחתיו)

כשהוא רגוע להסביר לו שה' נתן לו המון כוח, אבל עכשיו הוא ילד קטן ולא יכול להשתלט כי הגוף שלו קטן, אבל הוא יגדל וינצל את הכוח לדברים טובים כמו דוד המלך שהיה גיבור, ובינתיים אתם פה ללמד אותו ולעזור לו. לספר לו כמה הוא אהוב.

להשתדל לפרוק הרבה אנרגיות בחוץ..

והכי חשוב הרבה הרבה תפילות, זה לא בטעות שיש לך ילד כזה ויש בך את הכוחות והיכולות לתת לו מה שהוא צריך, ויש מישהו למעלה שדואג לו ונתן לו את האמא הכי טובה בשבילו

דבר נוסף, זה ילד שצריך הרבה כבודשמשית123

הוא פורח כשיש לו תפקיד משמעותי, אז לחפש לו אתגרים לא קלים מדי ולא קשים מדי, להחמיא לו, להסביר לו כמה הוא חשוב.

אני כן מחפשת לו טיפול רגשי שכולל ספורט אתגרי כי זה מה שהוא נמשך אליו, שילמד לווסת את הכוח שלו ולשלוט בו, עדיין לא מצאתי משהו מתאים

תודה רבה!מחיאחרונה

זה מאוד מעודד ונשמע דומה.

אני זוכרת מאח שלי שזה גם השתפר מאוד עם הגיל.

תודה על שתי הפסקאות האחרונות, חשוב מאוד. נשתדל להכניס את זה יותר ללוז

וואי כאילו תיארת את הבן שלי!!שאלה גנים

קודם כל חיבוק ❤️

היו תקופות ש - לא נעים לאמר - פשוט לא סבלתי אותו 🙈

עד היום קשה לי לא להאשים אותו שכל מיני התנהגויות של ילדים משתוללים בבית הן נורמות שנכנסו בגללו... (כבר יודעת שברור שאסור להאשים אותו אבל קשה)

מה עזר לי?

• ספר 'ילד פיצוץ' עזר לי לראות את ההתפרצות האלה כמשהו פיזיולוגי ולא בחירי (כמו שלא אכעס על ילד שנולד עם קשיי שמיעה לדוגמא)

• הספר הנ''ל גם עזר לי לזהות אירוע מתקרב ולהפחית משמעותית את ההתפרצויות

• הדרכת הורים כמובן.... פרטנית לי ולבעלי, 10 מפגשים רק על הילד הזה!! זה המון אבל היה שווה כל דקה וכל שקל

(האמת שלקחנו לאבחון בלי קשר לדוגמאות הספציפיות שהעלית והנוירולוג שלל כל מה שחשבנו ולא חשב שצריך ריטלין)

בהצלחה רבה ממש!!

אם ההדרכה היתה טובה אשמח להמלצהשמשית123

ילד בן 7oo

הוא עדיין קטן והיכולת שלו להתמודד עם תסכולים וכעסים עדיין מבשילה

זה שיש לו אחים קטנים מתחתיו

לא הופך אותו לגדול ואחראי

ולפעמים זה מבלבל לחשוב שהוא צריך להתנהג בבגרות לעומתם

אבל יש ילדים שיותר קשה להם עם תסכולים ויש כאלה שמתמודדים בטבעי בצורה יותר טובה גם בגיל צעיר

אם ההתפרצויות שלו הן לא יומיומיות ונקודתיות לתסכולים

זה נשמע תואם גיל

וכדאי להתחיל עם חמלה

כשהוא חסר אונים

גם לו

וגם לך

מתוך חמלה

קל יותר להתנהל נכון

ואחכ כשהכל רגוע

גם לדבר על הפעם הבאה

איך אפשר לעשות אחרת

נשמע קשוח מאודשקדי מרק

מגיע לך חיבוק

ההתמודדויות שלנו כהורים הן לא קלות בכלל..

בדיוק היום בעלי שאל אותי ברגע קצה אם אפשר להחליף ילדים, ובאמת יש הרגשה ששלנו הכי קשים ומאתגרים, והם לא חינוך מיוחד או משהו.. פשוט רגישים והתמודדויות בלתי פוסקות

בקיצור מבינה אותך

שאלה תורנית-חברתית-הלכתיתלומדת כעת

בבקשה שרק נשים יגיבו פה.

בגדול- להבנתי, הרבנים הספרדים פסקו שפאה אינה כיסוי ראש מספק.

לעומת זאת לדעת האשכנזים פאה מותרת ויש הטוענים שאפילו עדיפה על מטפחת שהרי במטפחת רואים בקלות את השיער.

לכן השאלה שלי, איך התקבעה הנורמה בציונות הדתית שממש כמעט כולן הולכות עם מטפחת? גם אצל האשכנזיות וגם אצל הספרדיות.

נורמה חברתית? סטייל חברתי?

אני אשאל עוד שאלה, אני היחידה שרואה סביבי נשים שהיו חולמות ללכת עם פאה? ואעיז ואגיד שחלקן גם מוציאות שיער מקדימה או עם חצי כיסוי, והיו מוותרות על השיער בחוץ עם היה מקובל ללכת עם פאה? אז אם ההלכה חשובה ואין בעיה לדעת הרבנים האשכנזים, אז למה לא עושות את זה?

את צודקת לגבי הסיבה של הכיסויכחל

ולכן באמת אין בעיה עם פאה יפה שנראית טבעית

אבל כן יש סייגים לגבי האורך

ופאה שעוברת את אורך הכתף, צריך לאסוף

אחרת זה נחשב לא צנוע

ברור שלא כולן מקפידות על זה, כמו בכל ענייני הצניעות האחרים

שבסוף לכל אחת יש את ההתמודדויות שלה בענייני הצניעות ובכלל

אבל מבחינת רבני חב"ד לא כל אורך פאה מותרת בפזור

כמה זה סבבה סיטואציות הוריות כאלה?פומלה

נמצאים במתחם כלשהו, רואה אמא צועקת על הבת שלה בערך בת 6/5 "תעזבי אותי כבר, ילדה קרציה, אני תכף אשבור עלייך כוס, מעצבנת"

ממש ככה מלא זמן עצבנית רותחת עליה כמו ילדה קטנה,

הילדה בכתה ובכתה...

אנשים עברו ולא עשו כלום

האמא עישנה ולא הזיז לה שמסתכלים...

זה מזעזע, אבל לא נראה לי שהייתי עושה משהו...מתואמת

מה שהכי מזעזע פה אלה לא הצעקות, אלא המילים שהיא אמרה לבת שלה. כי הורים צועקים לפעמים על הילדים שלהם כשהם (הילדים וההורים) מאבדים עשתונות (ואם זה יהיה במקום ציבורי לרוב הם יתביישו בזה), אבל לקלל את הילד שלך - בעיניי זה קו אדום.

ובכל זאת, כנראה שלא הייתי עושה כלום. מה כבר אפשר לעשות? לצעוק על האמא? זה לא יעזור מן הסתם. לקחת לה את הילדה? זה פלילי. אולי במקסימום אפשר לפנות אחר כך לילדה בדעסקרטיות ולומר לה איזה משהו מחזק...

כואב לי מאוד עליהפומלה

זה אכן כואב נורא... תתפללי עליה...מתואמת

צודקת ממש🙏😭פומלה

אני חייבת לומר שהרגשתי חיבוק מה' כי-פומלה

תהיתי לעצמי כל הזמן שבהיתי בהם ועוד רגע האמא צרחה עלי אבל לא הזיז לי. הייתי חייבת לראות אם יש מה לעשות.. בקיצור תהיתי איפה האבא...

ואז כמעט שהלכנו אני קולטת את האמא שוכבת בתנוחת שאנטי כזאת עם סיגריה והילדה עם האבא וקצת יותר רגועה ואמרתי ב"ה שיש אבא ושנראה שרגוע כרגע.

אז שתדעי ותדעו..

גם לי יוצא לצעוק על הבן שלי, אבל תוכן המיליםגפן36

לא נראה לי תקין. מצד שני יש חברות שבהן זה אחרת, כבר יצא לי לראות סיטואציות כאלה שהילדים התרגלו אליהן ולא נבהלים..

במקום ציבורי זה באמת יותר נדיר כאלה צעקות.

אם זה משהו שממשיך לאורך זמן אולי כדאי לעצור ליד ולבדוק שהכל בסדר.

אם זה איבוד עשתונות רגעי לא הייתי מתערבת.

זהoo

לא מאד נפוץ שהורים מתנהגים ככה בפרהסיה

אבל בבית יש לא מעט הורים שמדברים לילדים מגעיל מתוך עצבים

ואין איך באמת לעזור להם

אתמול נתקלתי בסיטואציה דומה אבל פחות קשה

התעכבתי בכוונה לידם ואז האמא קצת נרגעה

לא שעזרתי במשהו

אבל לא יכלתי סתם לעבור שם כאילו לא קורה כלום

כואב מאוד😭פומלה

בכללי יש לי קטע שאני נתקעת שאני שומעת הורה צורחפומלה

על ילד..

בעלי צריך ממש לגרור אותי מהמקום...

קרה לי לצערי כמה וכמה פעמים.

פעם אחרת שהורה חרדי דווקא אומר לבן שלו שהוא ירביץ לו אם הוא יפריע לו בקניות. ילד קטן!!! נחרדתי. ודפקתי לו מבט.

אני לא מצליחה להכיל את זה.

וברור לי שכולנו בני אדם ולכולנו לפעמים קשהפומלה

גם לי..

ועדיין בעיניי שזה ככה ברמה כזאת זה לא תקין.

לא סבבה בכללכל הישועותאחרונה

נשמע ממש קרוב לאלימות

תסכול מהבעלניקזמני

יש לו כוונות טובות אבל

והאבל הזה מעצבן אותי כ"כ

הקטן צרח כל הלילה

אני הייתי איתו ערה, בבוקר אני הייתי עצבנית כי הבית בלגן ולא מסתדרת ככה

אז באקט של נדיבות רבה הוא אמר שהוא יוציא את הילדים ויתן לי לנוח

אני מרוגשת כולי מלבישה אותם מארגנת תיק עם חטיפים ושתיה

התינוק נרדם אז זה בדיוק מסתדר

אבל

לקח להם עם כל הארגונים מסביב (שהשם יודע מה הם עשו שם) יותר משעה לצאת וטריקת דלתות

וכל שניה נכנסים ויוצאים ואני לא יכולה להרגע ככה

ואז מתברר שהבעל המתוחכם שלי הצליח לסדר איזה בן דוד לקחת אותם

והוא בסבבה שלו במיטה (בסוכה) עם ספר

עכשיו מפרגנת לו והכל אבל אחרי השעה וחצי המעצבנות האלה שכולם יצאו ולא יצאו וכן יצאו ומריבות וכו

התינוק כמובן התעורר אז אין רוגע ואין שקט

עכשיו בהנקה נרדם שוב

אבל איך אני מעבירה לו בלי להישמע מפונקת על

שלא יכולה לישון כשחצי מהאחריות עדיין עליי כשכולם לא לגמרי מסודרים כשהתינוק צורח

ניסיתי להגיד לו משהו אבל כל מה שיצא לי מוגת לב שכמותי זה תודה שארגן יציאה לילדים

פשוט לא להרגיש שזה פינוק, כי זה לא. שינה זה בסיסיהמקורית

ולמקד את הצורך שלך יותר - אני צריכה שקט עכשיו כשהתינוק נרדם

אם הוא החליט להוציא אותם - שיקנה חטיפים בחוץ והוא מארגן אותם גם, כשאת מארגנת זה באמת חצי עבודה עלייך.

וגם - לא לחכות לרגע לפני קריסה.

נניח עכשיו לא הספקת לנוח - אז לבקש שבצהריים יהיה איתם כדי שתנוחי באמת כי את צריכה שקט כדי לנוח ועד שהם יצאו זה התמסמס מהרעש והתינוק התעורר

ובכללי בחופשים - הילדים שלי קמים ומתלבשים בבגדים שאפשר לצאת איתם, אני לא מרשה להם להיות בפיגמה כל היום. אז לדאוג לזה מהבוקר כבר (רצוי שהוא כמובן)

חיבוק♥️

תספרי לו את זהניקזמני

התינוק התעורר, צורח

הילדים עדיין בחוץ

והבעל ישן שנת ישרים

אז תעירי אותו, מה זאת אומרת?שלומית.

תגידי לו שהתינוק צורח ואת צריכה לישון ותתני לו את התינוק

הלוואי וזה היה ככ פשוטניקזמני

בעלי חולה, אם הוא נרדם אין מצב להעיר אותו

למדתי על בשרי

עדיף לי שישן ויוכל לתפקד ב15-20%

מאשר שיהיה סמרטוט וגם זה לא

החיים עצמם

נשמע מצב קשוח ולא רגילנעמי28אחרונה

אם הוא חולה (אם אני זוכרת משהו רציני גם משרשור קודם)

אולי יש אפשרות הרבה יותר עזרה חיצונית?

פחות לבנות עליו? ולתת לו להתמודד עם העניין הכלכלי, גם אם זה אומר לטפל בזה כשיבריא.

אוףניקזמני

לא התגברתי על עצמי וסיננתי לו בציניות

אני שמחה שהצלחת לישון

ואז ביקשתי 5 דקות שקט להתארגן ליציאה (יש לנו איזה יציאה משפחתית)

אז הוא אומר לי, כן קדושה מעונה

אז אמרתי לו שיגיד תודה כל אשה אחרת היתה כבר מתנפלת עליך בצרחות וגידופים

אז יש לו את החוצפה לאמר לי "על מה"

והתחלתי להגיד לו על זה שלא הצלחתי לישון דקה ובאמצע משפט הוא נכנס להתקלח

אוף זה אף פעם לא שווה לי להגיד את מה שאני מרגישה

ולא יעזור כלום עכשיו הוא מרגיש מותקף וכמו כל גבר מחזיר במלחמה

ואין לי את הכוחות להילחם

רק רוצה לישון

ושיבין אותי קצת

גם אכלתי דגים מסריחים וגם גורשתי מהעיר

אוף

הצעה מהלב ומהניסיוןשואלת12

אל תסנני ואל תגידי בציניות.

תגידי לו מפורשות ובצורה נעימה מה את צריכה.

זה מה שהכי עוזר לי למרות שגם הנטייה שלי הייתה שנים לומר דברים בציניות או ברמזים

אני יודעת את זה טוב מאדניקזמני

ולכן אני עצבני על עצמי

כי זה יצא לי מרוב תסכול בחוסר מחשבה

ועכשיו אני אוכלת אותה על זה

אז לבוא ולומר דברים כהוויתםגפן36

שומע? מרוב תסכול דיברתי בצורה שאני מצטערת שדיברתי בה, אבל מה שהיה פה היום היה ממש לא נעים.

הייתי חייבת את השינה הזאת. הבטחת ואני סמכתי עליך ושמחתי ממש שאכפת לך ואתה רואה אותי, ואז בסוף יצא שהתאכזבתי הרבה יותר.

כי גם נשארתי אחראית עליהם וכם כבר ציפיתי ממש.

אני מצטערת שדיברתי בציניות, זאת לא הצורה שבה אני רוצה להתבטא, אבל זה לא מוריד מזה שלא היה לי נעים היום בכלל.

וזה שבאמצע שיחה אתה נכנס למקלחת כאילו אני לא מדברת בכלל?!! איך אני אמורה לסמוך עליך שאתה קשוב ואכפת לך ולדבר איתך ככה?

נראה לכם שיש כזה דבררק רגע קט

בית ספר דתי לבנות, שהצוות בו מעורב - גברים ונשים?

בוודאי. באולפנות רשת בני עקיבא, אולפנות רשת צביהאלישבע999

מורים מקצועיים יש גם גברים.

באמנה כפר סבא ראש האולפנה הוא רב, גבר.

באולפנות צביה זה יותר נפוץ, לעומת אולפנות

בני עקיבא, שרב עומד בראש האולפנה

מכירה אולפנות כאלהרק רגע קט

אבל זה לא באמת חדר מורים מעורב.

זה הרוב מורות, ושניים שלושה מורים.

ובבתי ספר של בנים מורות יכולות להיות בערך חצי מהצוות. השאלה אם יש בית ספר של בנות עם הרבה מורים גברים.

באופן כללי אין הרבה מוריםעיונית

ומן הסתם גברים מעדיפים ללמד בנים...

וגם יש תנועה כזאת שבמוסדות לבנות ילמדו רק נשים. בהרבה אולפנות שראש האולפנה יוצא לפנסיה נכנסת במקומו אישה.

לדעתי לא קיים מוסד לבנות עם צוות מעורב באמת. לפחות לא כמו מוסדות לבנים

לא יודעת למה את שואלתרק טוב!אחרונה

בהרבה אולפנות יש גברים. אבל המגמה לנסות לצמצם אותם כמה שיותר. רובם מורים מבוגרים. לא יקחו לאולפנה מורה צעיר בן 25. אלא אם ממש אין ברירה.

אולי יעניין אותך