בעקבות השרשור הזה -
הלכה מהגמרא, מהבית יוסף ולימוד מהמשנה ברורה. | ערוץ 7
מצ"ב אהלי הלכה שראו אור עד כה.
להורדה ללא עלות: 'אהלי הלכה' פסח | ערוץ 7
אגב, @נחשון מהרחברון - אילו טעויות מצאת באה"ל חנוכה?
ואני חושב שכבר אפשר לכנות זאת "סדרה" 
בעקבות השרשור הזה -
הלכה מהגמרא, מהבית יוסף ולימוד מהמשנה ברורה. | ערוץ 7
מצ"ב אהלי הלכה שראו אור עד כה.
להורדה ללא עלות: 'אהלי הלכה' פסח | ערוץ 7
אגב, @נחשון מהרחברון - אילו טעויות מצאת באה"ל חנוכה?
ואני חושב שכבר אפשר לכנות זאת "סדרה" 
בולט שהסדרה הזאת כאילו הוקמה כתחליף לפניני הלכה
אולי לא ברשמי, אבל זה בולט
עצם העובדה שהם מוציאים ספרים בחודש זה מעיד על
א. השקעה פסיכית שלהם
ב. קצת זלזלול במקצוע.. הרי רואים שהספר לא שלם. אין שם הלכות פורים משולש, או הלכות ערפ שחל בשבת. מיהרו מיהרו העיקר כדי להוציא משהו.. זה פחות מכבד.
ג. זה לא חכמה שהם מוציאים סדרת ספרים על מה שפשוט וקל ו.. אין בו באמת בעיה. שיוציאו ספר כזה על טהה"מ, או על כשרות ואז נראה אותם.
אבל תכלס התלונות האלה לא שווה יותר מידי, כי
בזכות הספר שלהם התרבה תורה. אז מה זה משנה..
אבל רק אומר..
תלמידי הרב אריאל מקימים אלטרנטיבה ל'פניני הלכה' - סרוגים
"צעירים מסתמכים על זקנים": כרך שני בסדרת
ב. אלו לא ספרים אלא חוברות בכריכה רכה. התוכנית בהמשך היא לאגד אותן לספר.
ג. הם מתמקדים במה שנחוץ כעת ע"פ הזמן ואפשר למכור (פורים משולש לא היה השנה) ובנושאים שיש בהם פסיקות מתחדשות בדורות האחרונים (לא בכל נושא יש חידושים).
ד. עובדים גם על חוברות בנושאים אחרים בשאר חלקי שו"ע.
ה. השקעה פסיכית זה שבח ולא גנאי. הם אכן משקיעים מאוד ועובדים ממש מעולה. מי שמחפש על מה להתלונן תמיד ימצא.
ו. אם כבר כשרות - מזכיר לך שההו"ל היא של מכון התורה והארץ. בא תלמד אותם להוציא חומרים בענייני כשרות... ("אמונת עיתך", מכיר?)
ז. מניח שאם תעבור על הפנה"לים הראשונים יהיו לך פי כמה יותר טענות. מזכיר לך שהם כללו נושאים מלוקטים בלי שום קשר ביניהם.
ג. ועל זו בדיוק הטענה שלי. אתה רוצה להוציא משו?
חזקה על תח שאינו מוציא דבר שאינו מתוקן.
אז למה אתם עושים חצי עבודה? יש שם תלמידי חכמים! אני מזהה חלק מהשמות שם בעורכים.
היה ככ בוער להם להוציא אלטרנטיבה, כאילו פנה"ל זה יהרג ובל יעבור, שהם החליטו להתפשר בגלל זה ולהוציא חוברת לא שלמה?. כן. זה תלונה. וזה באמת לא מכובד.
ה. אמרתי שזה שבח.
ו. צודק.
יש להם תורה, ותוכן, והרעיון לספר נפלא
למה לא לכתוב הכל, ובמקום להוציא את הכל ככה בטיל ובמהירות, לחכות שנה ולהוציא את הכל מוגה, מדוייק יותר, מסודר יותר, שלם, אולי אפילו בכמה הוצאות. כריכה קשה או רכה וכו'
ככה עושים רבים.
כמה הוצאות של גמרות על כל הש"ס עבדו ככה מול הדף היומי.
והתמקדו כאן בשני נושאים: בדיקת חמץ וליל הסדר.
לא התיימרו בשלב זה להקיף את כל הלכות הפסח המרובות.
מדריכים להכשרת מטבח יש בלי סוף.
הזוי שמצפים ממפעל שזה עתה החל להגיע מיד לרמה בה נמצא מפעל בעל ותק של כשלושים שנה.
וע"ע - אהלי הלכה | ערוץ 7
ואני חולק מכל וכל על הטענה כאילו מוטב לא להוציא דבר מאשר להוציא דבר לא שלם.
גישת הכל או כלום קלאסית.
כשהם מחליטים להתמקד בנושאים בעייתיים - למה הם לא מתייחסים להכל?
כשהם מתייחסים לתחומים נוספים - למה הם לא מתמקדים בנושאים בעייתיים?
אז תאמרו שאתם חסידים של בעל הפנה"ל ולא מרוצים מהרעיון להוציא סדרה נוספת וזהו.
קח דוגמה על שנים עשר עמודים בפנה"ל תפילה:
מבחינת הסגנון.
"פניני הלכה" *מאוד* מרחיב ומפרט, זה ספר שאפשר ממש ללמוד אותו.
"אוהלי הלכה" הרבה יותר מתומצת. אם כי יש לזה יתרון כשיש שאלה מעשית ורוצים לדעת מה לעשות הרבה יותר קל למצוא.
טעות שלי
לא התכוונתי ממש להגיב לדברים שלך
יותר להביע את דעתי על הסדרה ועל מה שנכתב בשרשור
גם שם זה לא נכנס אז הגבתי לך
והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות.
מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...
גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...
אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)
יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.
בהשראת המכילתא
"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"
"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"
לספור את העומר 49 יום
עדיין גולמי אז יש הרבה מה לדייק.
בימי שובך את שבות עמך, כשעמדו על עמך ישראל צבאות ערב וביקשו להשמיד את עמך מנחלתך, ואתה ברחמיך הרבים רבת את ריבם, וירשו את עירך ירושלים עיר דוד משיחך, ואת הר ציון משכן ביתך, ואת גבול קדשך הר זה קנתה ימינך, והבאתם ונטעתם בהר נחלתך מכון לשבתך, ההר הטוב הזה. ולך עשית שם גדול וקדוש בעולמך. וקבעו יום ירושלים זה להודות ולהלל לשמך הגדול.
...ננחרו על ידי השם. הוא ידע שהם חוץ מנשיאי אפרים ויהודה יהיו המרגלים שבגללם דור המדבר לא יכנס לארץ ישראל.
האם יש כאן השגחה עליונה וחוסר בחירה חופשית? מדוע נשיאי אפרים ויהודה הוחלפו ובמקומם מונו כלב בן יפונה ויהושע בן נון ?
מאיפה הבאת את זה שהנשיאים כאן זה הנשיאים שם? המרגלים נבחרו עי משה או העם, הנשיאים כאן נבחרו עי ה' בלבד (למרות שאין ממנים פרנס על הציבור וכו כפי שמתואר במסכת ברכות איך נבחר בצלאל).
רבינו בחיי כותב שהנשיאים כאן הם הנשיאים אצל קרח, ויש אומרים שהם מתו עם העם בחטא המרגלים ולכן הם לא הנשיאים בפרשת מסעי (כך כתוב איפשהו בדעת מקרא, ואולי יש לזה עוד מקורות). אבל זה לא שהם היו המרגלים.
יש לי המון חומר על זה, מקווה שהרבה כתוב ולא שכחתי דברים... אם מעניין אותך משהו ספציפי תכתוב
אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.
אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.
אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה
קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך,
בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה
אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?
תודה🙏
(לבקשת הכותב)
"עיר שביד ישראל" לעניין קריעה ומקרי בחורבנה או בבניינה?
האם צריך שממש תהיה לנו עצמאות על השטח של העיר, או מספעק אוטונומיה מוגברת כמו בימי נחמיה?
מצד אחד הב"ח אומר שבימי גדליה היה צריך לקרוע על מצפה על אף שגדליה ישב שם ושלט כאוטונומיה על ישראל שנשארו בארץ והעיר יושבה ביהודים. כי סוף סוף מקרי בשלטון בבל. (ומכאן גם שמדינת חסות של צדקיהו מקרי ביד ישראל)
מצד שני אין אוטונומית גדליה כאוטונומית נחמיה שממש היה פחה ונציב על יהודה וירושלים בירתו. לא נראה שקרעו בימי נחמיה אחרי שהחומות נבנו, וזה מקרי "עיר שביד ישראל".
לכאורה מעזרא משמע שבניין חומות העיר מקרי "ונבנתה ירושלים" גם אם אין לנו עצמאות.
אני שואל זאת, כי יש המנסים לטעון בטעות שבעצם אין לנו עצמאות בעיר העתיקה כי אנו חייבים את אישור האומות לעשות הרבה דברים בעיר העתיקה.
אז גם אם נזרום תיאורטית עם שיטתם, האם לפי זה עדיין נחשב שירושלים נבנתה בששת הימים או לא? ומה לגבי השליטה שלנו בהר הבית? נחשבת שם העיר כבנויה או חרבה? (לא מדבר על המקדש שפשיטא שנחשב בחורבנו גם אם אנו שולטים שם וצריך עקרונית לקרוע עליו, כי במקדש חורבן הבניין הוא העיקר ולא השלטון על המקום).
אני שם כאן את הסיפור הזה של חנן פורת זצ"ל על הרצי"ה (שיש לו עוד עדים רבים) ובזה בל"נ אעצור.
'המוותר ברמת שלמה יוכה בעיר העתיקה' | ערוץ 7