מה ההבדל…אוהב אי והעם 2
ההבדל הוא מי צודק ומי טועהמישהו כל שהוא
לא הבנתיאוהב אי והעם 2
מאוד פשוטמישהו כל שהוא
הרפורמים סטו מדרך התורה ולכן דרישתם לתפילה בכותל אינה צודקת.
אם שאלתך היא מי קבע שהתורה אמיתית א זה כבר דיון אחר
חלילה התורה אמת ויציב!!!אוהב אי והעם 2
נכון ש רפורמים סטו אבל עדין אין עליהם כרת והם יכולים לעשות תשובה.
מבחינה הלכתית זו מחלוקתמישהו כל שהוא
יש רבנים המתירים ויש האוסרים.
וקורבן פסח כידוע קרב גם בטומאה
גילינו מארצנו גם כבר לא ממש נכון עבורנו
בברכת הרחמן הוא יחזיר לנו עבודת בית המקדש במהרה בימינו.
דייקא בימנו
הרחמן יחזיר.אוהב אי והעם 2
בהשתדלות שלנומרדכי
השתדלות היא מילת הקסמים לכל….אוהב אי והעם 2
זכינו למדינה משלנו בזכות השתדלות
וזכינו לנצחון אדיר בששת הימים בזכות השתדלות וזכינו לנצחון אדיר ביום כיפור בזכות השתדלות.
מאז שחתמנו על הסכם שלום עם אוייבנו
ועברנו על מה שכתוב בפרשת משפטים שקראנו היום בשחרית: ״לא תכרות להם ולא לאלוהיהם ברית״ כל השתדלות שלנו פשוט לא מניבה תוצאה חיובית .
מרדכי זה בדוק.
הדברים נעשים יותר גרועים גם מבפנים וגם מבחוץ.
השתדלות זה מה שמצופה ממנו יום יוםמרדכי
כל אדם שלעצמו צריך להשתדל ולשאוף יותר להשתפר, אבל בטח ובטח כלאום, כאומה, עליינו לפעול כל מה שאנחנו יכולים על מנת להגיע אל המטרה ואז אנו מתפללים שהקב"ה ישלים את המשימה וישרה את קדושתו.
אפשר לשבת בשקט, לחיות חיים שקטים ונורמטיבים, ואפשר כמו מכון המקדש להתחיל לבנות את כלי המקדש וללמוד את הנושא לעומק. אפשר לחכות ולחכות, להתפלל מהפה אל החוץ, ואפשר להוביל מהלך להבנת הנושא כפי שעושים בתנועות 'חוזרים להר' ויתר תנועות המקדש. אז אפשר לשבת בנחת ולשכוח, אבל זה בטוח לא יקדם אותנו בכלום.
אני בטוח שאם הבוס שלך יראה שאתה רק עובד רגיל, כל יום אותו דבר ללא שום שינוי, הוא לא ירצה להעלות לך את המשכורת. אבל אם תשתדל, תגדיל ראש, תראה לו שאתה מעוניין ושואף גבוה, אז יש יותר סיכוי שהוא יפעל גם בשבילך. להבדיל גם כאן. אנחנו עושים את ההשתדלות שלנו בשביל שהרחמן יחזיר את שכינתו לציון.
להתייאש בטענות שעשינו טעות - היא הטעות. עך ישראל חטא ובכל זאת נסלח לו. אל תמשיך את חטא המרגלים שטענו הארץ הזאת לא מתאימה לנו
אם מעשי גורמים לישמעאלים (פראי האדם)…אוהב אי והעם 2
ובכלל אותם קבוצות שמעודדות דברים כאלה כשהם התפללו היום מוסף של חג
למה הם התכוונו כשאמרו לשם: … ואין אנו יכולים לעשות קורבנות חובותינו…???
הרי זה פשוט ההפך מכוונת התפילה.
כולנו ידועים שגם לולא העליה להר הבית, הטרור היה מממרדכי
גם לולא התיישבות היהודית ביהודה ושומרון, ולולא העלייה היום לחומש או לכל מקום בארץ ישראל. אז בוא לא ניתמם ונשתמש בנראטיב השיקרי הזה שמצדיק כל פעילות יהודית לתירוץ לטרור.
לגבי התפילה, כעת אנחנו לא יכולים, אבל אנחנו פועלים למען זה. תחשוב איזו זכות זה להתפלל על הרבה "והשב כהנים לעבודתם ולויים לשירם וזמרם", כפי שב"ה יצא לי עצמי להתפלל על ההר לא מזמן.
כן ...לגור בארץ גורם להם להרוג אותנומישהו כל שהוא
אוגנדה מתברר היתה אופציה טובה יותר או בכלל אוסטרליה
ואיך אפשר להתפלל הביאנו לציון עירך כאשר נמצאים בירושלים?
הצעד הזה לבדו אכן לא יספיק.סוזנה ושות'
אני לא ביטחוניסט בשום דרך, אבל לא ננקטים כרגע צעדים שיעצרו את הטרור.
רוצה דוגמה לעצירת טרור? "חומת מגן" של אריק שרון (לפני שהפך את עורו לצערנו.. אבל יכול מאוד להיות שהוא היה נכנס לעזה מיד אחרי חטיפת שליט והיה עושה שם חומת מגן 2)
[לא בטוח שזה הפתרון, וכמובן שצריך סייעתא דשמיא- אבל כשלא עושים מספיק, כמו הממשלה הזו, הטרור לא ייפסק]
מה ההבדל בינךעוזר ישראל
לבין רפורמי?
מה ההבדל בנך לבן מי ששרף את האוצרות ….אוהב אי והעם 2
ההבדל הואאחי אהוביה
לשם שמים להכעיס את בני דודנו וזה….אוהב אי והעם 2
אלו שוגגין ואלו מזידין.סוזנה ושות'
שני הדברים אסורים (אפילו למתירי העלייה להר הבית, ולא כאן המקום להאריך).
נשות הכותל עושות פרובוקציה במכוון וללא שום עניין אמיתי במעשה עצמו.
אלו המכניסים קרבן פסח טועים, אך הם חושבים שהם צריכים ע"פ ההלכה לעשות זאת..
השוגגים לדבריך גורמים לריב ומדון וזה ענין של…..אוהב אי והעם 2
ריב ןמדון ?מישהו כל שהוא
גם הם אומרים שתי גדות לירדן זו שלנו זו גם כן
זו מלחמה לאומית ודתית על כל הארץ
אז ילא מלחמה?אוהב אי והעם 2
למה הסכמי אברהם?
למה????
אתם תדעו שרק אם השמאל יהיה בשלטון תהיה מלחמה וזה מה שצריך לעשות.
הערבים רוצים את הליכוד כי הם יודעים שאז אפשר להיות בשקט ולהתארגן עם עוד טילים וגדר פרוצה והתחשבות בשטח C.
רק בגלל זה צריך שמאל מרכז בשלטון.
לא אמרתי שאני מסכים. רק הסברתי את ההבדל.סוזנה ושות'
ההבדל הוא שהמניע שונה: רצון אמיתי להקריב מול שימוש מכוון בפרובוקציה
אתה כותב מתוך פוזיציה…אוהב אי והעם 2
אישית אני לא מצדיק לא את זה ולא את זה. בשבילי שניהם היינו הך - ביטוי אנטי יהודי.
לא נכון.סוזנה ושות'
יש סרטונים שבהם ראשי התנועה הרפורמית אומרים זאת בפירוש. מצוטט כאן:
(לצערי אין לי את המקור..)
לקרוא למי שעושה מה שההלכה עצמה מחייבת (אילו היינו יכולים) "אנטי יהודי"? נו באמת. ההלכה היא לא דבר חדש, ואין אף עיקרון רפורמי שמחייב רפורמים להתפלל בנפרד (אם יש כאלו, וד"ל). מסביר לך למה זה "פרובוקציה" וזה "טעות בשיקול דעת"?
מה ההבדל בין מצוות עשה למצוות לא תעשה?מרדכי
למה הכוונה?אוהב אי והעם 2
הקרבת קורבן היא מצוות עשהמרדכי
מצווה שאומנם אנחנו לא יכולים לקיים כיום, אבל בוודאי שיש לנו לשאוף ולהשתדל לקיימה. לא תעשה, אלו הרפורמים ונשות הכותל שמעוותים את היהודות ופוגעים בה.
רק חלק קטן מהציונות הדתית….אוהב אי והעם 2
למה אתה חושב שאתם בצד הנכון בנושא הזה?
אין לך ספקות?
אתה שמאלני מאוסטרליה שעדיין מתערב בפוליטיקה בישראלחושבת בקופסא
לך אין ספקות? לפחות את הספק לא להגיב בפורום הזה את דעת המיעוט שלך כי לא תצליח לשכנע אף אחד פה?
לא קראת מה שהוא כתב בפנים, נכון?סוזנה ושות'
הוא אמר בפירוש "מצווה שאנחנו לא יכולים לקיים כיום". תשאל כל רב שיש לו ראש על הכתפיים, והוא יאמר לך או שחייבים היום או שאנחנו לא יכולים אבל משתוקקים לעשות זאת..
אסביר שובמרדכי
יש לנו מצוות עשה שלצערנו היום אנחנו לא יכולים לקיים אותה כהלכתה. על זה כולם מסכימים. המטרה שלנו היא לשאוף ולהשתדל לקיים את כל המצוות, וזה מה שמנסים לעשות.
אתה לא יכול להקריב קורבן בלי בנין בית המקדש!!!אוהב אי והעם 2
לא נכון.סוזנה ושות'
"ר"א בן יעקב אומר שלשה נביאים עלו עמהן מן הגולה אחד שהעיד להם על המזבח ועל מקום המזבח ואחד שהעיד להם שמקריבין אף על פי שאין בית" (זבחים סב.)
הבעיה היא לא חוסר ביהמ"ק, אלא אי ידיעת מקום המזבח.. אם היינו יודעים- זו שאלה אחרת לגמרי.
היה גם מקדש חוניו במצרים, היו גם במות….אוהב אי והעם 2
בראשית ימי בית שני הדבר קרה.סוזנה ושות'
שהיה רק מזבח [במקומו ע"פ נבואה] בלא בית מקדש.
*ולא מדובר על מזבח פרטי! זה של כלל ישראלסוזנה ושות'
רק שלא כולם רוצים בו.. אם הדבר היה אפשרי, היה עדיף שהיה קם בתמיכת העם ולא בהתנגדותו, אבל זה מה יש כרגע..
אז אתה מסכים שאין כאן הסכמה כללית…אוהב אי והעם 2
אז אין ההבדל מבחינה הזאת בניכם לבין נשות הכותל שניכם מוציאים את עצמם מהכלל. ואל תגיד שאתם עושים זאת לשם שמיים כי ״לא בשמיים היא״.
לא לי ולא לך יש מושג מה השם חושב על זה. במבחן התוצאה הר הבית נתון בשליטת הישמעאלים והכל בהשגחה עליונה. רבי עקיבא וחבריו ראו שועלים יוצאים מקודש הקודשים ואנחנו רואים חיות דו רגליות יוצאות משם. שום דבר לא נשתנה.
זה אכן חלק בלתי נפרד ממה שמוטל עלינו לעשות ולקדםמרדכי
"מקריבין אף על פי שאין בית".הָיוֹ הָיָה
אתה מדבר רבות על זלזול ברבנים….אוהב אי והעם 2
הרב קוק אסר כניסה להר הבית כולו ובלי שום היתרים - כיפה
לחלוק זה לא לזלזלמישהו כל שהוא
למשל הרב קוק מחמיר שחשמל בשבת זה דאורייתא ולא פוסקים לפיו למרות גדלותו העצומה
(אישית לא עולה להר הבית בגללדעת הרב קוק)
מי שמחשיב את עצמו כתלמיד מובהק…אוהב אי והעם 2
מה גם שהכי גרוע הוא שיש כאלה שמסלפים את דברי רבם כדי להצדיק את מעשיהם.
עליה להר הבית זה סוגיה בסיסית בדת היהודית. זה מופיע בתפילה בכל מיני צורות ״…. מפני חטאתינו גלינו מארצנו ואין אני יכולים……״ אז אל תנסה לעדן את הדברים כי זה שאתה לא מוחה על המעשה יש בזה טעם לפגם למרות שאתה לא עולה להר הבית .
אמרתי כבר בעבר רבי עקיבא וחבריו ראו שועלים, חיות על ארבע רגליים, יוצאים מקודש הקודשים ואנחנו רואים חיות דו רגליות יוצאות משם. זה נגזר עלינו עד לגאולה השלמה.
נל"ל שנשמה כללית לא חולק על הרב זצ"לסוזנה ושות'
הוא רק בא לומר שלא זאת הסיבה, כי אם זו היית המניעה היחידה- כבר היינו מקריבים..
לא כתוב שם שהקרבה תלויה בבית.הָיוֹ הָיָה
מי שחולק על ההלכה הזו - כופר בתושבע"פ.
דברתי על כניסה להר הבית. קל וחומר ..אוהב אי והעם 2
אתה שוב טועה, טומאה הותרה בציבור.הָיוֹ הָיָה
אתה ממשיך בדרכך הנלוזה, לחשוף לעין כל את בורותך, כשמכוחה אתה משתלח בגדולים וטובים ממך.
חדל.
יש לך בעיה בהבנת הנקרא.אוהב אי והעם 2
כי לא היה קרבן, מה הקשר?הָיוֹ הָיָה
אז למי בינינו יש בעיה בהבנת הנקרא?
(אולי השנים באוסטרליה לא היטיבו עם העברית שלך. מלמד זכות...)
אז תתעלם מאזהרת הרב קוק….אוהב אי והעם 2
בפעם השלישית: הרב קוק לא דיבר על קרבן.הָיוֹ הָיָה
בבקשה ממך אל תגיב יותר….אוהב אי והעם 2
לך לשלום יהודי יקר . Get a life.
יואו מה יש לכם אתם.רחל יהודייה בדם
וראיתי פה דיון ענייני, עצוב שהוא נהיה אישי.
גם לרבי היו משפטים שהפרידו בין סתם עלייה להר הבית לבין קורבן.
שוב,זה סבוך אבל היה עניין כזה.
הרב קוק אמר דברים ברורים…אוהב אי והעם 2
הכל פשוט. אין להכנס לריבת הר הבית לא להקריב קורבנות ולא להתפלל.
אני זוכר שמיד לאחר שחרור העיר העתיקה היו ישראלים שרצו לבקר את הר הבית ולא ממניעים דתיים והרבנות הראשית פשוט הוציאה קול קורא שמזהיר כל יהודי לא להכנס לרחבה.
נוסף לזה מי שמאמין בהשגחה עליונה יודע שלא סתם הישמעאלים עושים מהומה על כל יהודי שנכנס לרחבה ומתחיל לנענע את השפתיים.
אולי משאל עם בנושא הר הבית….אוהב אי והעם 2
לפעמים קשה לי להתאפק איתךָחסוי מאוד
מה שאין כן נשוה"כ:
https://twitter.com/AaronEgeltal/status/1483687997228953607?s=20&t=CB81-94ZTEY4SjEaoYWtZw
אני חוזר ואומר…..אוהב אי והעם 2
לא לי ולא לך יש מושג מה השם חושב על זה. במבחן התוצאה הר הבית נתון בשליטת הישמעאלים והכל בהשגחה עליונה. רבי עקיבא וחבריו ראו שועלים יוצאים מקודש הקודשים ואנחנו רואים חיות דו רגליות יוצאות משם. שום דבר לא נשתנה.
אבל אנחנו רואים את האינטרסים, כמו שכתבתי למעלה..סוזנה ושות'
ההבדל הוא:אוהב אי והעם 2
בענין נשות הכותל זה פרובוקציה אולי כדי להכעיס ותו לא.
מצד שני, אלו שוגגין ואלו מזידין..סוזנה ושות'
הם לא שוגגים. הם קבלו התראה.אוהב אי והעם 2
מסכים שזה לא בסדר. מסכים שצריך למחות.סוזנה ושות'
לא מסכים להשוואה בינם לבין מהרסי היהדות ומחריביה. זו הגזמה.
הם לא הורסים את היהדות הם…אוהב אי והעם 2
מחאה אמיתית כנגד עולי ההר אין.
לו מישהו מחברי הפורום היה מוחה ( להגיד שזה לא בסדר זה לא ממש למחות) דיינו. נהפוך אנשים מעודדים את קבוצת עולי ההר וקוראים לזה השתדלות .
אינני מעודד את העולים.סוזנה ושות'
הבעיה היא שמחאה כזו תיתפס כ"ירי בנגמ"ש".. כאילו שחסרים מאבקים.
רגע, מה עם "מורא מקדש"? שמעת עליהם?
זה לא ירי הנגמ״שאוהב אי והעם 2
עדין אפשר לתקן אם מתוך המגזר המסויים שרוב העוברים על איסורים חמורים אלה יצא בקול רם וברור שלא משתמע לשני פנים קול קורא להפסיק לאלתר כל גישה לתחומי הר הבית. אפשר להסתמך על דבריו של הרב קוק זצל .
הכרסום שחל בנושא נובע רק ממניעים פוליטיים ובאופן זדוני מוצאים כל מיני הצדקות דתיות למעשים אילו.
סליחה על השפה הבוטה אבל מי שבאמת אוהב ארץ ישראל והעם צריך לעשות מעשה לאלתר.
מה מפחיד אותך ?מישהו כל שהוא
וכולם חיים עם זה בשלום.
משום מה דווקא בנושא הזה כולם קופצים
אולי גם לך יש נגיעה פוליטית שגורמת לחשוב שחייבים לפעול לאלתר
קטונתי מזה שיהיה לי נגיעה פוליטית.אוהב אי והעם 2
לצערינו שרפת האוצרות הבעירה אש והחריבה את הבית . אין לכם מושג איזה נזק יכול להיגרם במעשה הטפשי הזה של העליה להר הבית. הרב קוק זצל התריע רבנים אחרים התריעו. משום מה לא שמעתי אף רב מהציונות הדתית.
אין כאן שום השתדלות.
אוקי אז זה לא עניין הלכתימישהו כל שהוא
הדמיון לשרפת אוצרות אינו ברור.שהרי שם פגעו ביהודים כדי שלא יהיה להם אוכל ויאלצו להלחם .
פה אף אחד לא נפגע. רק הערבים שבוחרים להעלב .
דווקא נראה לי יותר דומה למי שעלו לארץ לפני קום המדינה גם במחיר של מוות ממלריה או מערבים
כשהרב קוק זצל אותר “איסור חמור״….אוהב אי והעם 2
גם כאן המטרה היא פוליטית להכעיס את החיות הדו רגליות שיוצאות מקודש הקודשים כדי שיעשו שמות ביהודים חפים מפשע , כדי שכוחות הבטחון יכנסו לפעולה וכדי להלהיט את הציבור על לכאורה אוזלת היד של הממשלה.
בקיצור כמו בשריפת האוצרות גם כאן המטרה להלהיט, להבעיר אש.
או שהם פשוט רוצים לפעול להקמת המקדשמישהו כל שהוא
אתה מחליט לשפוט אותם לחומרה מסיבות פוליטיות
חיזוק הריבונות בהר הבית….אוהב אי והעם 2
אל תנסה להדביק לי מניע פוליטי זה לא רלוונטי לעניין.
אינני מבין בכלל את השאלהעברי אנכי
אני כשלעצמי? עפ דרך רבותיי ועוד, אני מתנגד לעליה להר הבית, וגם להקרבת קרבן פסח בימנו.
ככה שלי אין שאלה בכלל. שניהם זה לא טוב.
אבל.. אני באמת לא מבין את השאלה.
הרי אתה בעצם אומר שיש פה סתירה בהשקפת עולם.. פעם אחת נגד "לעשות דווקא", ופעם אחת בעד "לעשות דווקא"
אדם בעל השקפת עולם א, נלחם על מה שחשוב לו. קרבן פסח בהר הבית, ושלרפורמים לא תהיה שליטה בכותל. זה השקפת העולם שלו ולכן הוא נלחם עליה.
אם אדם זר, אתה מסתכל מהצד וזה נראה לך מוזר? בעיה שלך. אם הייתה לך השקפת עולם כמו של אותו אדם, היית מבין בדיוק את הצורך להילחם על קרבן פסח ונגד רפורמים.
אין עניין כל הזמן לנסות להסתכל מנקודת מבט צדדית, נטולת דעות ורגש, ולחפש סתירות. באמת שאין עניין. זאת השקפת עולמי ולכן אני נלחם עליה.
פשוט מאוד.
דבר שני,
אתה מנסה להציג את דעתך בתמימות "הבנתי שאסור לעלות, אז גם זה עבירה, וגם הרפורמים עושים עבירה"
כשתהיה רב - תדבר על זה. בסדר? תן לרבנים גדולים ממך לריב. יש פה אנשים שהרב דב ליאור הוא הרב שלהם. וזהו. פה זה נגמר. הרב דב ליאור אומר להם מצווה לעלות להר, ואסור לתת לרפורמים הכרה. זהו.
דבר שלישי,
גם אם תתעקש כ"כ להסתכל על התמונה מנקודת מבט צדדית, עדיין ההבדל ענק.
כבר אמרו לך למעלה שצד אחד רוצה לריב וצד שני לא. והתחלתם לדון על זה... לא הבנתי מה כל הדיון שם.. באמת. ההבדל פשוט.
נכון, זה אף פעם לא נעים לעורר מהומות. אבל לפעמים צריך. נכון? תלוי מה. למשל.. אם יש פיקוח נפש, אז אנחנו נהפוך את העולם כדי למנוע אותו.
השאלה היא תמיד.. עד כמה זה שווה כדי לעורר על זה מהומות?
תשמע, האנשים שהולכים להקריב קרבן פסח, לא מעניין אותם הערבים, מעניין אותם לקיים מצוות עשה דאורייתא ש.. להבנתם גם הם, היום, צריכים לעבוד ולהשתדל בשביל זה. ואם הם מפסידים אותה.. כרת. אז זה שווה מבחינתם, למרות אי הנעימות, לעשות קצת מהומה ולנסות להקריב.
הרפרומיות?
תשמע, היית פעם בכותל הרפורמי? הוא ריק. שומם. כמות האנשים (כולל החרדים והדתיים וכולם) שנכנסים לשם בשנה לא משתווה לכמות האנשים שמגיעים לכותל ביום שלישי רנדומלי. ואיזה רעש וצעקות ודיונים בתקשורת, מה לא. בשביל מה? בשביל מה? ואם אני אספור רק את הרופרמים/ות שמגיעים לשם, ואני לא אספור דתיים-חרדים שמגיעים לשם בשביל השקט - כי תמיד שקט שם. בכלל.. אין מה לדון.
כשיש לך רחבת כותל, שגם ככה היא לא בשימוש, ואתה יודע כמה מהומות יש עליה, וריבים, ו.. הסטטוס קוו השתנה בקשר לזה, אז הן בכל זאת בוחרות לעורר שוב מהומה כדי להכניס ספר תורה, ש.. לא באמת יקראו בו. כן? אין מי. אז אולי פעם בשנה. אתה רואה מההתנהגות. אם הכותל היה חשוב להם - הם היו מגיעים לשם. לא אכפת להם. הכותל הוא לא הנקודה. הנקודה זה שהם רוצים הכרה. וזהו. אז יעשו כמה שיותר ריבים ומהומות ותקשורת רק כדי לעלות לכותרות שוב ושוב ושוב. לא כי אכפת להם מהכותל. הם לא עושים את החשבון האם הכותל שווה/לא שווה מבחינתם את המהומות. הם רוצים את המהומות! בזכות המהומות ישמעו עליהם, ושוב ושוב ושוב. בשביל לעלות לכותרות הם מוכנים לעשות משהו שלהם בכלל לא אכפת ממנו, בידיעה שזה צובט בלב ליותר חצי מדינה (חרדים-דתיים-מסורתיים-חילונים ימניים שבעד שהרבנות תישאר "למשול בכותל").
כמה דברים.אוהב אי והעם 2
עם כל הכבוד לרב ליאור שכולו קודש חוץ מחודש הרב קוק בפרוש אסר על כניסת יהודים לרחבת הר הבית.
2.זה לא ענין של השקפת עולם . זה בפרוש עבירה ומעשה פוליטי.
3. אם אתה מקבל את סמכותה של הרבנות הראשית בענין הכותל מדוע אינך מקבל את העובדה שאותם עולים להר הבית מפרים את הוראת הרבנות הראשית בנושא?
4. נפלא ממני איך אתה מצדיק את עלייתם של יהודים להר הבית ומצד שני באופן אישי מתנגד לזה.
זה רק מחזק לי את הטענה שרוב התמיכה בתופעה הזאת היא ממניעים פוליטייים גרידה. לחולל מהומה ופירוד. אותם תומכים כמוך למשל לא יעלו על דעתם לעבור עבירה כזאת בעצמם.
1+3+4. מותר לרבנים לחלוק בהלכהעברי אנכי
תתפלא.
הרב ליאור ראה דברי הרב קוק - וחלק. והוא לא היחיד.
רבותיי גם אוסרים לעלות להר הבית. הרב ליאור מתיר. אין עניין לנהוג בגישה כזאת של ראש בקיר מול כל הרבנים, ולהתעלם מהעובדה שמחלוקות בהלכה זו דרכה של תורה.
והוא חלק למרות שזו הוראת הרבנות הראשית.
זה כזה מופרך בעיניך שאני ברור לי שאסור, אבל שאני אכבד תלמיד חכם שפוסק ככה?
אני לא מכיר אותך, אבל אני יודע שיש דברים שהרבנים שלי מתירים ושלך אוסרים, וכן להפך. אז זה הופך אותך לכופר? לא. זה אומר שיש מחלוקות. ואמנם ברור לי כמו צד אחד, זה לא אומר שאני צריך לזלזל וללעוג למי שלא. אדרבה. אני מעריך אנשים ששומעים בקול רבותיהם. למרות הלכתית אני חושב אחרת.
2. זה עדיין לא עונה על מה שכתבתי. את מתחמק מהתוכן של מה שכתבתי.
לרבנות הראשית אין סמכות בנושא?אוהב אי והעם 2
למה לא מקבלים את סמכות הרבנות הראשית?
אתה חי במדינה מתוקנת . לא מפרים הוראות של הרבנות הראשית בכותל ובהר הבית.
אם כל רב יחליט מה לעשות יהיה ברדק.
למה התעלמת משאלה 3 ו 4.
ודאי שיש - ולכן אני סובר שזה לא טוב לעלות.עברי אנכי
ולמרות שאני אוחז כדעתך, שלא טוב שכל רב יחליט בעצמו, אני לא בטוח שנכון לדמות את זה למקרה של המשנה הזאת בראש השנה כיון שבסוף אנחנו לא סנהדרין - אלא רבנות ראשית לישראל. וגם חברי בית הדין הגדול יודעים שאין להם סמכות של בית הדין הגדול דאז. וכנל חברי מועצת הרבנות הראשית (שמעתי את זה מדיין בבה"ד הגדול, וגם מחבר מועצת הרבנות)
לא התעלמתי, עניתי להם בתוך התשובה של אחד.
אתה עדיין התעלמת לחלוטין ממה שאמרתי. כתבתי לך כמה דברים.
אחרי שהבנו עכשיו יחד, שאין בעיה שיהיה אדם שיקשיב לרבותיו, כי הרב ליאור הוא רבו המובהק, ואני לא מצפה להגיד לו שלא יקשיב לרבו המובהק למרות שאני ורבותיי והרה"ר חולקים. אז ההסבר הראשון חוזר למקומו. שאדם בעל השקפת עולם יעשה כמו השקפת עולמו, וכמו רבו. ולכן מובן למה אדם פשוט, שהרב שלו זה הרב ליאור, ימחה על רפורמים ויהיה בעד הר הבית. פשוט מאוד.
לגבי הטענה השניה שלי - שההבדל ברור, לא התייחסת בכלל. מקווה שזה אומר שאתה מסכים שיש הבדל.
יופי לפי הלוגיקה הזאת…אוהב אי והעם 2
או אול כמו שכתוב:
אלמלא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו.
כלומר בשתי המקרים צריך להפעיל את סמכות הרבנות הראשית עם כל הכבוד לרב ליאור ולרב או הרבה של נשות הכותל.
הרב יוסף צ. בן פורתאוהב אי והעם 2
וואי, עצוב.הָיוֹ הָיָהאחרונה
עצוב לגלות שהוא עוד פופוליסט זול שזקנותו כנראה מביישת את ילדותו
״ ברוך שמסר עולמו לשומרים״מסכת עבודה זרה.אוהב אי והעם 2
הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי
בס"ד
הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי
מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.
למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.
אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.
נתניהו נתון ללחץ כפול- משני הצדדיםאיתן גיל
הרב טאו מקורבו של נתניהו לוחץ לשלב את הנציג שלו, וסמוטריץ' מתנגד מטעמים מובנים, ומפעיל לטובתו את לשכת ראש הממשלה.
ההשוואה בין מעוז לבן גביר אינה הוגנת בהנתן שבן גביר שלט בשני משרדים מרכזיים, ועוד משרד... בערך. מעוז, ח"כ בודד לא שלט בכלום.
כי משרדים מייצרים קבלות ובייס.
כך ואחרת, אם הרב טאו יורה לאנשיו להצביע מחל תמורת הישג כלשהו לסביבת הר המור, הכל יבוא על מקומו בשלום, אבל זה לא יקרה.
השוואה מדוייקת בעיניימרדכי
בס"ד
בכנסת הקודמת (24) בן גביר היה ח"כ בודד וכבר התחיל לצבור כוח רק מעצם כניסתו לכנסת והעובדה שהוא חרש את הארץ לכל אורכה.

וממתי נתניהו הוא מקורובו של הרב טאו?!
בסוף 2019 השתתף הרב טאו בהפגנה גדולה למען נתניהואיתן גיל
ברדיו קול חי הוא הוגדר מקורבו של נתניהו.
כעבור 3 שנים הוא גמל לרב טאו ונשכב על הגדר כדי שמעוז יכנס לרשימה לכנסת.
לא הבנתי את הטבלאות שצירפת.
בהערת אגב, יש הבדל מהותי בין בן גביר שפונה אל קהל ימני רחב, ולכאורה הבייס של הליכוד, ובין מעוז שפונה אל קהל נישתי שבין קטן לקטן מאוד.
זה מציף את השאלה, האם עדיין יש תועלת ממשית במפלגות נישה מכל סוג שהוא, אבל דומה שלא כאן המקום.
הטבלה מאוד ברורהמרדכי
בס"ד
היא מראה שבן גביר הביא בסקרים של הבחירות הקודמות (בתקופה בין פיזור הכנסת לסגירת הרשימות) בין 5-9 מנדטים וזה אחרי שנה וחצי כח"כ בודד. מעוז לעומת זאת לא עשה דבר או חצי דבר כדי לנסות להגדיל את הבייס שלו.
אז כן, אני חושב שמפלגת נישה שקיבלה את הצאנס שלה ולא הוכיחה לא עשייה ולא מעבר של אחוז החסימה - אין מה לפעול למענה.
לפי ההסבר שלךמשה
עכשיו יהיה (שוב?) המבחן של זהות. ניצלו סיטואציה ודחפו אותם לאיחוד. עכשיו יש עבודה אמיתית.
נכוןמרדכי
בס"ד
בניסיון הקודם הוא פישל. עכשיו הוא יהיה צריך להוכיח את עצמו שהוא למד להתנהל נכון.
השנקל שלי לעניין זהאריק מהדרום
נתניהו מעריך שיותר קולות יאבדו מאשר יכנסו מהרשימה של סמוטריץ ופייגלין בעקבות האיחוד, בעיקר מצד מצביעי פייגלין, אבל יאבדו בתוך הגוש כנראה.
והקולות של מעוז יקלטו מתהום הנשיה של החסימה.
אני בכלל לא משוכנע שהלחץ הוא של נתניהוהסטורי
פעילי נעם, מפעלים בימים האחרונים לחצים כבדים ולא בוחלים בשום מניפולציה לקידום העניין. בעשיה פוליטית ממשית הם חלשים, מאוד, אבל ברעש וצלצולים הם חזקים. אני בכלל לא משוכנע שהשמועות על 'לחץ מצד נתניהו', זה לא ספין שהם המציאו.
מסתבר שגם נתניהו יודע, ששריון של מעוז, שכאמור לא עשה בכנסת האחרונה שום דבר מועיל שלא יכל לעשות מבחוץ ורק גרם לרה"מ להזיע, ירחיק יותר מצביעים שעלולים לזלוג שמאלה משיביא מצביעים.
בגדול לכל החיבורים האלה יש מחירמשה
גם בשביל האיחוד בבחירות הקודמות ביבי שילם להם במנדט של הליכוד. יש סיבה למה אנשים לא אוהבים את המהלכים של אבי מעוז.
היו שני פרסומים הפוכים שמיוחסים לנתניהואיתן גיל
בראשון נאמר שנועם מבריחה יותר קולות משהיא מביאה, ובשני נאמר שהוא פועל למען שילוב נועם בציונות הדתית.
לפחות אחד מהם הוא שקר, ואולי כדבריך, זה ספין שהם המציאו, או שפשוט הוא חזר בו.
אני לא יודע למה הוא צריך לבחוש בכביסה המלוכלכת במגזר, ולמה המגזר עצמו לא מתאמץ בכל דרך שהיא להגדיל את מספר הפתקים מטעמו שיוכנסו לקלפי.
הלייטים שהתפזרו בין כל מפלגות השמאל הם יעד לחיזור ולהשפעה, ולהשבה הביתה. מדובר בכששה מנדטים, אלא שנתניהו אפילו לא יודע איך להגיע אליהם.
אכן ספין. לא היה שום לחץ.אריאל יוסף
לא צריך להאמין לכל שטות שמתפרסמת בתקשורת. בטח לא בזמן בחירות ובפרט בהגשת הרשימות.
לדעתי סמוטריץ עצמו צריך לרצות את החיבור הזהקורא נלהב לשעבר
כי הוא עדיין על סף אחוז החסימה.
כי גם אם פייגלין מוסיף מנדט, הוא בהחלט גם מרחיק כמות כזו, בטח כשיש חלופות דומות יחסית כמו עוצמה ווינטר.
לכן כדאי מאד שיחבור גם למעוז שיש לו הרבה מצביעים וגם פעילים מאד איכותיים שיכולים לעשות עבודת שטח חזקה שתביא אליו את המתלבטים האלה. נכון שגם נעם מרחיקה מצביעים אבל הוכח שמצביעים להם בסופו של דבר ופעילים איכותיים יכול להיות משמעותי מאד פה.
-לדעתי מעוז לא אשם בזה. הוא רק ח"כ בודד ולא נתנו לו כלום מהקצת שהוא ביקש. וכשאתה פועל נגד הזרם, בשונה מהדברים הנפלאים שבן גביר קידם שיש להם תמיכה רחבה בכנסת, אז קשה מאד לפעול כח"כ יחיד, ואדרבא חלק מהתנאים להצטרפות הפעם צריך להיות שייתנו לו גיבוי גם שאר השותפים. כי בלי זה הוא באמת מיותר בכנסת
ולשואלים אני אומר מדאגה לימין. מבחינתי הכי טובקורא נלהב לשעבר
היה שסמוטריץ ווינטר היו מתחברים פשוט. ואבי מעוז אם גם יצטרף זה היה נחמד וממקסם יותר קולות אבל פחות קריטי.
החיבור הזה רק יזיק לו ולסיכוי שתהיה ממשלה לאומיתהסטורי
כל ה'אכלו לי, שתו לי' - לא לגיטימי בפוליטיקה. חלק ממה שצריך לדעת בפוליטיקה, זה להתנהל בשיתוף פעולה, ההשגים מגיעים בתמורה לשיתופי פעולה. אם היתה סיעה של שמונה מנדטים ולא של שבעה, אולי אבי מעוז היה יכול להטריל קצת פחות - אבל כל הדברים המהותיים שחשובים לו, היו מקודמים יותר. ההתעקשות שלו לעבוד כסיעת יחיד, שממילא אין לו גם אמצעי לחץ על הקואליציה - היא שגרמה שהוא מסיים עם הרבה נאומים ו0 עגול של הישגים.
מעבר לזה - הוא הצליח להיות סדין אדום בעיני רבים. הקולות שהוא ירחיק מהמפלגה, רבים מאוד מהקולות שהוא יביא. לטעון שהקרבה לאחוז החסימה היא סיבה להכניס אותו - זה חוסר הכרות מוחלט עם הציבור.
הסיפור של אבי מעוזאיתן גיל
הוא מואשם בהטרלה כי כל הפעילות שלו בכנסת היוצאת, לטוב ולרע, היתה בענייני דת ומדינה.
יריבו הגדול סמוטריץ' התעסק בכלכלה, ובבטחון, ובקטטות עם בן גביר, ובאנטנות, ושום כלום בענייני דת ומדינה. החריג היה הפיאסקו עם הרב מיכה הלוי.
וממילא הוא לא הטריל.
ההטרלות של אבי מעוז, ממש לא הסתיימו בדת ומדינההסטורי
פעילות אמיתית לא היתה, לא בדת ומדינה ולא בתחומים אחרים, רק סיפורים והטרלות.
בזמן שהוא הטריל עם החלטות הצהרתיות על 'ריבונות', כשהוא יודע טוב מאוד שראש הממשלה לא יכול לאפשר לזה לעבור, סמוטריץ' דאג לריבונות בפועל.
בזמן שהוא הקריא במליאה סיפורים על פרוגרס, רוטמן דאג להחליש את הדיפ-סטייט שמוביל את הפרוגרס.
בזמן שהוא צעק 'חינוך יהודי, חינוך יהודי, חינוך יהודי, רק אני דואג לחינוך יהודי' - סמוטריץ' דאג שמוסדות החינוך יתפתחו, שההורים יוכלו לעמוד בתשלומים ואורית סטרוק דאגה לבנות השירות שיתנו חינוך יהודי.
ההתבכיינות של חסידיו ש'לא נתנו לו', מראה בדיוק שהם פשוט לא מבינים איך עובדים בפוליטיקה -בשיתופי פעולה- ואין שום טעם לתת עוד הזדמנות לאלו שפשוט לא מסוגלים.
שהימין לא יתבכן על שריפת חצי מנדטאיתן גיל
ומנדט שלם לאחר חלוקת עודפים.
אפשר היה להגיע איתו להסכם פרישה מהמירוץ תמורת תופינים כאלה ואחרים בכנסת הבאה.
אבל אוי השנאה.
לזה יהיה אפשר להגיע גם בהמשךהסטורי
אבל לתת לו מקום ברשימה, היה מרחיק יותר ממועיל.
אגב, לא חושב שישרוף אפילו חצי מנדט. כן, כמו שכבר ראינו בעבר 1,400 קולות יכולים להיות ההבדל בין ממשלה יציבה, לאין ממשלה.
אני חושב שהוא ( לא) בכוונה עושה את זהנוגע, לא נוגע
זה הקו של הר המור (תרתי משמע), בטרם ירד לעולם המעשה.
בסופו של דבר הם אנשים שטבוע בהם ניתוק מהותי מסויים מהפרקטיקה, לטוב ולרע.
רואים את זה גם אצל וינטר, שלכאורה אמור להיות אדם מאוד לוגי וריאלי אחרי כל מה שעבר.אבל עכשיו הוא לוקח סיכון עצום, שהרווח בו, גם אם יהיה, הוא קטן לעומת הללכת על בטוח ולהתאחד (וגם לצאת בסדר מול ה' ושהוא עשה את שלו).
הרי ברור שאם הוא היה ניצב בפני אותו סיכון כשהוא צריך להחליט על פעולה צבאית, הוא היה הולך על בטוח ולא לוקח סיכון גדול מאוד בשביל רווח קטן. אז למה פה, כשזה משהו שנוגע לכל העם, הוא מסתכן?
כי הוא מנותק מהפרקטיקה הפוליטית, שבניגוד לפרקטיקה הצבאית, אין אצלה מסלול מסודר של התחלה בקטן ועלייה לאט לאט.
אם וינטר יהיה גבולי בסוף המירוץאיתן גיל
ליברמן יעזור לו לעבור את אחוז החסימה.
בקרוב נדע עם מי הוא חתם על הסכם עודפים. ליברמן או בן גביר.
אם וינטר לא עובר, הוא שרף את עצמו מכל הכיווניםנוגע, לא נוגע
והפיקוד הבא שלו יהיה להיות מדסניק במכינת עלי
אם היא לא תיסגר...קורא נלהב לשעבר
אם בגלל מעוז ווינטר, תעלה ממשלת ליברמן-עבאסהסטוריאחרונה
היא אכן בסכנת סגירה.
העיקר שנם ימשיכו לצעוק, שהם ורק הם התורה בטהרתה.
לזה אני מסכים ולכן אין שום תועלת לעם ישראלהסטורי
מנוכחותו בכנסת כשהוא לא מסוגל לפעול בה בשיתופי פעולה.
נסיעה לירושלים לתפילה בכותל המערבי בכביש 90….סיעתא דשמייא1
…מעורר את התקווה להתחדשות.
כל הכבוד🙂קעלעברימבאר
תזכה לחזור בתשובה שלמה ולהשאר על אדמת הקודשהסטורי
שבעז"ה אוירה גם יחכים אותך, לראות את הטוב במיישבי הארץ ומוסרי הנפש עליה.
אמן . הרצון קיים אבל יש אילוצים.סיעתא דשמייא1אחרונה
יוסי בכר מצטרף לציונות הדתיתאיתן גיל
כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל
מי שלא טוב לו תמיד יכול להצביע נעםנקדימון
^^^^ יוסי בכר, כמו גם משה פלד, לא יוצב במקום ריאליהסטוריאחרונה
אין צפיה שהוא ייצג אותנו. יש ערך במקום הסמלי, שקצינים בכירים, גיבורי ישראל, מכירים בזה שערכי הציונות הדתית הם הערכים שראויים וצריכים להוביל את עם ישראל כיום.
מדבריו של יוסי בכר נשמע שהוא בתהליך התפכחות וגם אם אולי מידי מורכב לו כיום בגילו המתקדם לקבל עול תורה ומצוות כמו בנו שחזר בתשובה שלמה ונשוי לנכדת הרב ליאור
להכרזה שלו יש ערך משמעותי.
הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום
מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.
נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.
בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.
אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.
אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.
רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות
לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון
הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).
היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.
גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.
הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום
וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל
שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.
הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה
הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות
זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)
זה משיקולי ארנונהמשה
בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.
משהו לא ברור שםברגוע
הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??
היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל
אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.
מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע
וינטר כבר הגישמשה
לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל
וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגע
גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.
בתור חרדיקבלה
יגמור מחוץ לכנסת.
תרשמו.
ברורמשה
אבל אם יוכל להזיק אז יוכל להשתמש בזה בשביל "איחוד" בסבב הבא. כמו בן גביר וכמו פייגלין.
הוא לא יהיה שווה כמעט כלום.קבלה
זה שאנו שומעים עליו - כי יש לו מימון,
לא יודע מאיפה
אם יקבל מעל אחוז? בטח שיהיה שווהמשהאחרונה
יהיה לחץ "להתאחד" איתו בפעם הבאה ולתת לו מקום ריאלי. איתמר בן גביר וחבריו עשו את זה במשך עשרים שנה עד שזה עבד להם.
נתניהו הגיש תביעה נגד עיתון הארץ. זה לא מספיקhamedinai
הבית המשפט לא מסוגל להגן על הבוחר מפרסומי כזב תקשורתיים
כשעיתון מפרסם ידיעה כוזבת וקשה נגד נבחר ציבור, התגובה הטבעית היא לחכות לתביעת הדיבה. אבל כשצוללים למורכבות המשפטית, מגלים אמת מטרידה: המערכת המשפטית לא בנויה להגן על תהליך ההכרעה הדמוקרטי בזמן אמת.
* אין פיצוי על "נזק פוליטי": בית המשפט בוחן פגיעה אישית בשם הטוב, ולא מתמחר אובדן מנדטים או נזק לאומי. מבחינה משפטית, תביעת דיבה עוסקת באדם הבודד ולא בתוצאות הבחירות.
* לתומכים אין מעמד משפטי: חוק איסור לשון הרע אינו מאפשר לאזרחים, לתומכים או לציבור שלם להגיש תביעה, גם אם הפרסום פגע קשות במדינה.
* צדק מאוחר הוא לא צדק פוליטי: פסק דין שמגיע שלוש שנים לאחר הפרסום, כשהבחירות כבר הוכרעו והממשלה כבר התחלפה, הוא חסר משמעות מעשית. מבחינת גוף תקשורת המונע מאג'נדה, הפיצוי הכספי המאוחר הוא פשוט "הוצאה מוכרת" בדרך למטרה.
המסקנה המתבקשת:
במציאות שבה המערכת המשפטית לא מסוגלת להתערב, נטל ההגנה על הדמוקרטיה עובר כולו לכתפי הבוחר.
אין לנו את הפריבילגיה להיות אזרחים פסיביים. כדי לשמור על המדינה ועל עתיד משפחותינו, כל אזרח חייב לפתח ספקנות בריאה, לגלות תחכום, לצרוך מידע באופן ביקורתי ולא ליפול בפח של הנדסת תודעה ופרסומים זדוניים. בית משפט זה טוב וראוי, אבל לא מספיק, התשובה לתקשורת מגויסת היא לא הבית המשפט – אלא ציבור ערני, חכם ומפוכח בקלפי.
רק גימטריה?hamedinai
עופר וינטר בגימטריה נפתלי בנט
שאלו את גרוק Ai האם נכון?
וזה מה שהוא ענה:
נכון. שתיהן 631.
עופר: ע=70 + ו=6 + פ=80 + ר=200 = 356
וינטר: ו=6 + י=10 + נ=50 + ט=9 + ר=200 = 275
סה"כ: 356 + 275 = 631
נפתלי: נ=50 + פ=80 + ת=400 + ל=30 + י=10 = 570
בנט: ב=2 + נ=50 + ט=9 = 61
סה"כ: 570 + 61 = 631
על דאטפת אטפוך...הסטורי
עם פתיחת מערכת הבחירות, מיהר גפני להודיע ש"לא מחוייבים לגוש הימין".
הערב הודיעו לו מהמפלגה שלו, ש"לא מחוייבים למשה גפני..."
דגל התורה: גפני ומקלב יעזבו את הכנסת | ערוץ 7
(ועוד לא דיברנו על מה שעשה לרב רביץ)
אני לא מכיר מספיק את הפוליטיקה שלהםמשה
אבל גפני תמיד היה איש שמאל. זה לא חדש. בשונה מגולדקנוף למשל.
כמו שזה נשמע כרגענקדימון
גפני כנראה היה איש ימין חסוד ביחס למה שיחליף אותו.
וסוף מטיפיו?נקדימון
והמחליפים יהיו ימנים יותר ונוחים יותר?נוגע, לא נוגע
אל תהיה בטוח...נפשי תערוג
הם רוצים פטור מלא מגיוס
ולא שמחים מזה שהוא כבר כמה מערכות בחירות לא מצליח להביא את הפטור הזה
בממשלה הבאה הם ינסו להשיג את הפטור הזה בכל מחיר.
לא בטוח שהמחליפים יהיו טובים יותר לציבור הדת"ל או הימני
גפני הודיע שלא מחוייבים...איתן גיל
כי זו ההוראה שקיבל מהחצר.
החלפתם מתבקשת בעקבות ההנהגה החדשה שקמה לדגל התורה.
גפני נאמן ביתו של הרב שך שהלך לעולמו, ומקלב נאמן ביתו של הרב אלישיב, שגם הלך לעולמו.
המנהיגים החדשים הם הרב לנדו והרב הירש, וטבעי שההנהגות החדשות תעצבנה את החצרות שלהם כלבבם.
ככה עובד מינהל תקין, בלי בג"ץ ובלי בצלם, ולא כמו בכירי המשפט והפרקליטות שלנו שהם מסמר בלי ראש.
הנאמן של הרב שך היה הרב רביץ, שגפני העיף בביזיוןהסטורי
גדול הרבה יותר, מהבזיון שעשו לו השבוע.
כשהרב שך זצ"ל כבר לא היה, גפני הפעיל את מלא המניפולציות, כדי לנטרל את הרב רביץ (שאגב, בשונה מגפני באמת היה תלמיד חכם), דאג שב'יתד' לא יזכירו אותו במילה, למרות שזה הבטאון של התנועה שהוא עמד בראשה.
אפילו כשהרב רביץ נפטר, ביתד הוא לא הוזכר, לא הוספד, לא נערכו עליו כתבות. האבסורד היה שתנועת דגל התורה וכל הגורמים המסונפים אליה - שמו מודעות אבל עליו - ביתד, אבל בכתבות ובטורים לא היה לו זכר (או זייכער).
על דאטפת אטפוך על מלא.
למען ההגינותאיתן גיל
הח"כים הראשונים שנבחרו לכנסת מטעם דגל התורה היו רביץ וגפני. מאוחר יותר נכנס מקלב מקורבו של הרב אלישיב, שהתחמם על הקוים. רביץ פינה מקום, גפני התקדם, ומקלב סומן מספר 2.
38 שנים היה גפני בכנסת, תקופה מרשימה ללא ציניות. שורשיו חסידיים והוא חובש ספודיק בשבתות ובחגים, ובמובן מסויים הוא סדין אדום בעיני ליטאים רבים.
רביץ לא 'פינה מקום' מרצונו, גפני דאג לפנות אותו...הסטורי
יכול להיות שאתה צודק, אבל לא מצאתי לכך שום מקוראיתן גילאחרונה
ידוע שנפטר זמן קצר מאוד לאחר פרישתו או שהופרש מהכנסת.