שואל כאן בגלל תגובה אחת בלבד בפורום הורותבינייש פתוח
אז אני בן 28 ועובד בתן ביס. לומד בפתוחה ועוד לא סיימתי את התואר, בעיקר בגלל הסגרים (אין מה להיכנס למה אני לומד ולמה כי זה לא העניין)
למה כל כמה חודשים הם דורשים ממני דין וחשבון מתי אעבוד בתחום שאני לומד? ושוב ושוב אני אומר להם שאני לא ממהר לשום מקום ושהארי טרומן היה חקלאי בגינה של אבא שלו עד גיל 30?
למה אני אומר להם שאני עומד להיות מורה פרטי למתמטיקה וכבר עזרתי לסטודנט להוראה וכולם יודעים שמורה פרטי למתמטיקה זה כסף מצוין (100-150 ש"ח לשעה) וזה לא מספיק להם? למה כל כך עקרוני להם שאני אהיה טריליארדר?
למה הם שוב ושוב אומרים לי שאם אעבוד כשליח (מפחדים בלי סיבה שלא יצליח לי להיות מורה פרטי למתמטיקה כשאני לימדתי סטודנט להוראה ויודע איפה לפרסם את עצמי) אף אחת לא תצא איתי ואזדקן רווק? אני נראה להם כזה מפגר שלא שם לב לבחור שפרס גבינה ופסטרמה בשופרסל או למלגזן והנהג טנדר של הום סנטר (עבדתי במקומות הנ"ל ב2121) ושיש להם ילדים?
למה אני צריך להזכיר להם שוב ושוב שכל העצות של האנשים שהתנדבו לאבחן את המצב שלי או בלי סיבה חשבו שיודעים מה אני אמור לעשות תמיד היו מיותרות ומפגרות? (חוץ מ2 יוצאי דופן, לסגור את תיק בית הספר עם 2 רוכסנים באותו צד ולהיכנס לשקש הצבאי בתחתונים בלבד)
למה כל כמה חודשים אנחנו אמורים לריב ולא להגיע לשום מקום??
אני יכול להביןזוזיק העכבר
את ההיגיון של מה שאתה אומר וגם של מה שהם אומרים
זה בכלל לא משנה
אתה לא אמור לריב איתם על דברים כאלו.
בסוף הנקודה היא שאתה בנאדם מבוגר שמחליט על החיים שלו בעצמו .
אם תחליט דברים מטופשים הם יכולים לנסות לתת לך עצות אבל לא יותר מזה - נראה לי שאם תעביר את המסר הזה מצד אחד ברור מצד שני עם הרבה אהבה והערכה זה יכול לעזור.
אם אתה גר עם ההורים נראה שמזמן הגיע הזמן לעבור
אני לא גר עם ההורים 5 שניםבינייש פתוח
ואמרתי להם עשרות פעמים שתמיד עצות שנידבו לי היו מפגרות (לא להתנדב בחלוקת מזון, לעזוב בית ספר שמאוד אהבתי ללא סיבה, להצדיע למפקד שלי גם אחרי הטירונות למרות שזה מאוד לא מקובל ומי שדרש זאת לא היה בצבא ועוד ועוד ועוד) וכלום לא עוזר ואבא שלי אמר לי מפורש שכל חייו ימשיך להגיד לי מה לעשות גם כשידע שלא אקשיב לו
אוי וויזוזיק העכבר
נראה שעד כה לא יישמת את עצת הזהב שלי לדבר מתוך הרבה אהבה והערכה (ממש חבל כי כרגע העצות שלי הן לגמרי בחינם!)
אני חושב עוד פעם שאתה טועה שאתה נכנס לדיונים לגופו של עניין, גם פה בפורום
הנקודה היא לא להיכנס למריבות מיותרות ולא להגיע למצב בעייתי כזה שאתה אומר לאבא שלך שהעצות שלו מפגרות
מחילה אבל זה מרגיש שאתה לא לגמרי בטוח בעצמך אם אתה נכנס מולו לפינה כזו. תהיה קצת יותר בשקט פנימי ותוכל להגיד בצורה מכבדת יותר שכבר דיברתם על הנושא הזה ולא השתכנעתי ממה שהם אמרו.
חלק ממה שהורים לילדים גדולים צריכים ללמוד זה לדעת לשחרר

צריך לחלק את התשובה לכמה גורמיםפשוט אני..

א. מבחינת האמת, אני לגמרי מסכים עם ההורים שלך. הטיעונים שלך שגויים בעייני, ואסביר:

*הארי טרומן היה חקלאי עד גיל 30 - אוקיי, תמיד יש סיפורים נדירים, ויש מנכ"לים ומיליארדרים שבכלל לא סיימו תואר (עוד מעט יהיה לנו ראש ממשלה שלא סיים בגרות). אז מה? איך זה רלוונטי לחיים שלך? אתה צריך לשאוף להתקדם, ולא לסמוך על זה שיש אנשים אחרים שלא התקדמו בגיל 30 ובכל זאת הצליחו מאוד בהמשך. 

*מורה פרטי למתמטיקה זה לא מקצוע לחיים. כמעט ואין מורים פרטיים שמצליחים למלא את הלו"ז ברמה של להתפרנס רק מהוראה פרטית, והמורים הפרטיים הכי עמוסים הם אלה שיכולים להוסיף לרזומה תפקידי הוראה בבתי ספר נחשבים (בדיוק כמו שרופא פרטי יהיה עסוק מאוד רק אם יש לו שם בתור מנהל מחלקה בבית חולים). גם אם השכר לשעה גבוה, כמה שעות ביום יהיו לך לדעתך?

*בהחלט הרבה מאוד נשים יפסלו מישהו אם המקצוע שלו זה להיות שליח. מקצוע שלא דורש כישורים מיוחדים, לא דורש להפעיל את המוח, לא דורש יכולות נדירות ולא נתפס ככזה שתורם לחברה יותר מדי. לא סתם זה מקצוע זמני ברוב מוחלט של המקרים. בקשר לאנשים שהזכרת שעובדים בעבודות פשוטות והתחתנו - תבדוק מי הנשים שלהם, במה הן עובדות ומה ההשכלה שלהן (לאו דווקא הרשמית), ואולי תבין שלא כאלה נשים אתה מייחל לעצמך.

אגב, זה לא רק עניין של המקצוע עצמו ורמת ההשכלה וכו' - עצם זה שאתה לא מבין את הבעייתיות של לעבוד כשליח לטווח הרחוק בגיל שבו רוב חבריי כבר סיימו תואר ועבדו במשרת חלומותיהם (בין אם זה הייטק או סיעוד או עו"ס או הוראה או משפטים וכו'), מעיד בעייני על חוסר בגרות ובשלות לנישואין.

ב. מבחינת זה שההורים שלך מציקים לך ורבים אתך על זה...

אני באמת לא יודע מה הייתי עושה במקום ההורים שלך בשביל להכניס בך שכל ולהציל אותך מעצמך, אבל אני מאוד מקווה שמצד אחד הייתי מצליח להעביר את זה בנועם בלי לגרום למריבות, ומהצד השני הילדים שלי יבינו שאני כנראה מבין קצת יותר מהם בכל מיני תחומים ואני פועל רק לטובתם.

מדהים שאתה כמו ההורים שליבינייש פתוח
מכיר כמה מורים פרטיים שמרוויחים 10 אלף וזה רק התחלה שלהם בתחום. יש מחסור בתחום וזה ידוע. חוץ מזה שאני לא מפגר לפחות לא ברמה שאתה או ההורים שלי חושבים ומסוגל לפתור משוואות קוונטיות בשביל להגיע למסקנה שאני יכול לשלב 2-4 שעות יומיות של הוראה פרטית עם עבודה אחרת.
גם ההורים שלי ניסו להפחיד אותי שאני עלול חס וחלילה להתחתן עם קופאית. אולי תסביר לי אתה ממה אני אמור לפחד?
מקווה שתלמד לפחות מהמקרה שלי ולא תהרוס את הקשר עם ילדיך ותדע שגם אם נניח מישהו הורס את חייו עדיף שיעשה שחייו יהרסו בלי הקשר עם הוריו בנוסף
לא אמרתי ולא חשבתי שאתה מפגרפשוט אני..

ואין לי ספק ביכולת שלך לפתור משוואות, הבעיה היא שעם פתירת משוואות לא הולכים למכולת ולא מוצאים כלה...

נראה שלא הבנתבינייש פתוח
שאני מסוגל להבין שאני יכול לשלב את זה עם עבודה אחרת.
ושוב, מכיר המון מירים פרטיים שמרוויחים המון כבר עשרות שנים וזה מקצוע יחיד
אני לא הייתי שולח את בני לשליח פיצה שמלמד מתמטיקהפשוט אני..

לא הבנתי את הלוגיקהבינייש פתוח
כמו שלא הייתי הולך לרופא פרטי שרוב זמנו הוא עו"דפשוט אני..

הייתי הולך לבעל מקצוע שהוא כנראה מספיק טוב במקצוע הזה בשביל שיוכל להתפרנס ממנו יום שלם.

חחחחחבינייש פתוח
למה מי שנרשם אלי אמור לדעת שאני עובד בתן ביס?
ומה יותר הגיוני, הלוגיקה שלך או הסטודנט להוראת מתמטיקה שאני לימדתי?
הורים באופן טבעי דואגים לילדים שלהםאן אליוט
ורוצים שיתבססו בחיים, בין השאר עם עבודה קבועה.
מאוד הגיוני שידאיג אותם אם התואר שלך נמרח. ויש מקצועות שחשוב בהם מאוד הנסיון, אז הרבה פעמים אפילו עדיף להתחיל לעבוד בתחום תוך כדי תואר.
לא אתחיל עם הבעיות בלהיות שליח, שזה ידוע כעבודה זמנית.
הבעיה לדעתי במורה פרטי היא חוסר הקביעות - תרוויח אם תצליח למצוא תלמידים. מה תעשה בתקופות חלשות?
זו גם יכולה להיות עבודה בעייתית לאיש משפחה, כי הרבה פעמים מדובר בשעות אחר הצהריים, שתכלס זה הזמן להיות עם הילדים...
ונראה לי באופן טבעי גבר ואישה שואפים לבן זוג עם אותה יכולת אינטלקטואלית. ומה לעשות שרוב מי שיכול לא יסתפק בעבודה פיזית כמו שליח וכדומה, ויחפש משהו שיותר מאתגר שיכלית? אז כן, זה בהחלט עלול להפריע לך למצוא כלה שתתאים לך מבחינות אלו.
בפעם המי יודע כמהבינייש פתוח
אני מכיר הרבה מורים פרטיים שמרוויחים המון במשך עשרות שנים וזה מקצוע יחיד שלהם.
וזה לא ממש בעיה לשלב את זה עם מקצוע אחר. וגם לעבוד מהבית עם זום
אולי במקום להסביר שוב ושוב כמה אתה צודק...פשוט אני..

תנסה להבין למה גם ההורים שלך וגם אנשים זרים מהפורום חושבים את ההפך.

פעם בתוכנית "הכרישים" היה יזם שהציע איזה רעיון, וכל הכרישים (יזמים עשירים ומנוסים) הסבירו לו למה הרעיון לא מוצלח והוא בוודאות ייכשל, ובכל פעם הוא ענה להם עוד ועוד תשובות כדי שיבינו כמה הם טועים. בשלב הזה, אחד הכרישים אמר לו "אתה יכול להתווכח כמה שתרצה, אבל אם יש לך פה 5 בעלי ניסיון בתחום וכולם תמימי דעים - אולי, רק אולי, יש סיכוי שהם גם צודקים. שווה לך לפחות לשקול את האפשרות הזאת".

האם יש אנשים שהצליחו בענק עם הסטארטאפ שלהם אחרי שאף אחד לא האמין בהם?

ברור.

אבל מן הסתם רוב מוחלט מהאנשים שאף אחד לא האמין בהם, באמת נכשלו ופשטו רגל.

יש לי תהיה חדשהבינייש פתוח
למה במשפחה המורחבת שלי (סבא, דודים, אחות וגיס נשואים +5) תומכים בי ב100 אחוז בעוד בפורום הזה (בנתיים) תומכים בהורים שלי ב100 אחוז
אולי בגלל הצורה שאתה מציג את זהרקלתשוהנ

לא יכול להיות שכל העצות שקיבלת מההורים שלך בחיים היו מפגרות.

ואתה ישר תוקף את מי שלא חושב כמוך...

אני לא יודעת אם אתה צודק או ההורים שלך, אבל מה שבטוח תמיד אפשר ללמוד, בטח אם אנשים סתם לא מכירים אותך וסתם מבלים כמה דקות בכתיבה כדי לנסות לעזור לך לראות את הדברים באור אחר.

לא כי אתה מפגר, כי זה אחת מהמטרות של הפורום - לשמוע עוד דעות.

אפשר לסדר פה שורה של כותבים שיכתבו לך כמה אתה צודק וכמה ההורים שלך חסרי לב ולא מבינים אותך, אבל האמת בדרך כלל באמצע, ואנשים מנסים להראות לך את הצד השני.

בכל מקרה, אם בעולם האמיתי יש לך הרבה תומכים זה כנראה מעיד יותר טוב.

שובבינייש פתוח
ההורים שלי דרשו ממני להצדיע למפקד שלי אחרי הטירונות, דבר ממש לא מקובל ובלי שיש להם נסיון צבאי. דרשו ממני להפסיק להתנדב בגמח שנותן אוכל לנזקקים ודרשו ממני לעזוב בית ספר שאני מאוד מרוצה ממנו בלי סיבה.
דרשו ממני להתרחק מיוטיוב כמו מקרינה רדיואקטיבית ושיפצתי איתו כל הבית וחסכתי אלפי שקלים.
 אני מעדיף ללמוד מהמון מורים שאני מכיר שלא היה להם תואר ולא היו גאונים בתחומם ועסקו בתחום ההוא לבד והרוויחו המון לאורך עשרות שנים
אתה כורך יחדהעני ממעש
את ההצדעה - מדוע כך אמר לך? מסתמא יש סיבה- וזה דבר מדיד

וההנחייה העקרונית על דאגות פרנסה

ולגבי הגיסיםהעני ממעש
א. שאל אותם מדוע אין סוברים כהנוכחים כאן.
ב. אולי בגלל שמכירים אותך שתסתדר באופן סביר
נו, ולא אמרתי שלאאן אליוט
לא אמרתי שזה לא אפשרי, רק שזה יותר קשה.
וזה לא משנה זום או לא, זה זמן שלא תוכל להקדיש לילדים שלך.
ואתה מדבר על מורה פרטי כעל מקצוע יחיד. או בשילוב עם שליח? בכל מקרה לא נשמע כעתיד עם בטחון תעסוקתי.
אז לא פלא שההורים שלך מודאגים.
גם אם מיליארד אנשים יגידו ליבינייש פתוח
שלהעביר שיעורים פרטיים במתמטיקה זה הרבה יותר גרוע מלחפש אוכל בזבל, אני אעדיף ללמוד מהמון מורים שאני מכיר שלא היה להם תואר ולא היו גאונים בתחומם ועסקו בתחום ההוא לבד והרוויחו המון לאורך עשרות שנים
אני לא מבינהאן אליוט
חיפשת עצות ודעות של אנשים אחרים, או שזה שרשור פריקה?
כי אתה מגיב בצורה מאוד אימפולסיבית וילדותית, ולא לגופו של עניין.
אנשים מנסים להראות לך את הצד השני, ואתה מתעקש שכולם טועים כמו ההורים שלך. אז למה שאלת בכלל?
כל השרשורים שלו הם כאלומיואשת******
כותב הודעה ״שלום הנה הדעה שלי״
יש תגובות
כל תגובה שלא מסכימים איתו- אבל למה אתם לא מבינים/מסכימים איתי? ועוד אלפי שכנועים.
ילדותי ברמות אחרות אבל גם ממש עצוב זה דרך ללא מוצא

מה שכן באמת הכי טוב להיות שליח פיצה או מורה פרטי במצב כזה כי מכל עבודה אחרת תסתיים במריבות ובפיטורים
כשהתלבטתי האם להיות מורה פרטיבינייש פתוח
התייעצתי עם מורים פרטיים.
לא פתחתי את השרשור בשביל לשמוע את דעתכם על הוראה פרטית או על תן ביס, אלא לשמוע מה לעשות כדי לגרום להורים שלי לשחרר. ניסיתי להסביר להם בנועם וניסיתי להסביר בתקיפות והם אמרו שימשיכו להגיד לי מה לעשות גם אם לא אקשיב
אז כמו שאמרתי לך, תשחרר.מיואשת******
הם לא מצליחים, תנסה אתה.
אז הם אומרים, אז מה, אתה לא מקשיב להם בכל מקרה למה הויכוח?
תראה להם איך משחררים. תן להם דוגמא אישית. תקשיב להנהן תכבד, וזהו. תעשה מה שטוב לך.

אתה לא חייב להקשיב לעצות שלהם הם לא חייבים להפסיק לתת אותם. תצא מהרעיון שאתה יכול או צריך לגרום להורים שלך להתנהג אחרת ממה שהם.
א. על מנת ליצורהעני ממעש
דיון נכון, מציע לאחד את הדיונים, או כאן או ב הורות

אני הקטן גם נוטה שלא להסכים איתך.

אבל זה לאו דווקא אומר שאתה טועה/ שאין לך לסבור כשיטתך.

לא ברור מדוע נראה שאתה מחכה לאישרור מכאן.

ושוב- אין כאן נסיון 'לרדת עליך'. יש דיון ענייני בנתונים שהיצגת. והמשתתפים גם לא מכירים אותך אישית
אז כדאי לא לשנות נושאבינייש פתוח
הבהרתי למה אני לא מקשיב להורים שלי ואיך כל העצות שקיבלתי במתנה היו מפגרות...
אתה רב איתם בגלל האישיות שלך לא בגלל התוכןמיואשת******
מורים פרטיים מרויחים מצוין בהחלט וגם נשמע שחלק מהעצות שקיבלת מהם בהחלט לא לענין.
אבל למה אתה ממשיך לריב איתם? זו השאלה המעניינת. תקבל יפה תגיד לודה ותמשיך במה שאתה חושב לנכון. הם לא יחנכו אותך בגיל 28 ואת זה אתה לגמרי מבין, אבל לא מבין שאתה גם לא תחנך אותם בגיל חמישים (או מה שלא יהיה)
הבעיה שלך שמשתקפת באופן קבוע בכל תגובה ובכל פורום זה שאתה חושב שאתה תמיד צודק, שאתה הדבר הכי מיוחד בעולם ודעותיך אין כמוהן ללמוד מהן ואתה לגמרי הדובדבן שבעוגה.
אתה אף פעם לא מוכן לקבל שמישהו חושב אחרת ממך אולי אולי אולי אולי פרומיל צודק (שוב, מהיכרות על גבי הפורום כי אין לנו דרך אחרת להכיר אותך)
זאת חתיכת מידה בעייתית והרבה יותר קל ונחמד להתחתן עפ שליח פיצה או קופאית ולא מישהו עם מידה כזו. זו הבעיה שלך עם ההורים שלך ואם יש משהו שיהרוס לך למצוא זיווג אז זה זה ולא שום שטות של מקצוע וכו.
מבחינת בחורה לדבר איתך זה כמו לדבר עם קיר. שומעים רק הד. אני ואני ואני ואני ואני צודק, ואני אומר שוב, ואני מסביר שוב, אבל למה לא מבינים אותי, למה לא מסכימים איתי, למה אתם לא קולטים שאני צודק ואני ואני ואני.
מעייף
מעיק
לא נעים בכלל

(תעשה טובה אל תכתוב לי תשובה ארוכה למה אני טועה ואתה צודק ולא קראתי אותך טוב ואני לא מכירה אותך בכלל ואיך זה שכל הסביבה והחברים שלך חושבים שאתה נפלא ואיך אתה דווקא כן יודע לקבל דעה אחרת רק בדיוק עכשיו מה לעשות שאני טועה ולא הבנתי כלום ואתה שוב צודק, לא אשמתך שאתה תמיד צודק הרי… תחסוך ממני.)
אני צוחק בקול בינייש פתוח
את אומרת שאני השחצן הכי גדול בעולם שלא מקבל עצות מאף אחד (אוי לא! אני מעדיף עצות ממורים פרטים על הוראה פרטית מאשר האמא העקרת בית שלי!!! או הפורום הזה שאף אחד לא טען לפחות שהוא מורה פרטי) ומיד לאחר מכן את דורשת ממני לא לתת את הצד שלי למה את טועה ויש לי המון דוגמאות לכך שאני כן הקשבתי לאחרים מאנשים חכמים בתחומים אחרים...
את גדולה, ובנסוף מגדת עתידותלמה לא123

צפית את התגובה שלו בדיוק

ניסחת בדיוק!אן אליוט
מי זה הם?נשוי ושחוק
ההורים שלך כנראה והם דואגים לך ורוצים שיהיו לך חיים פשוטים, קלים, מלאים בכסף ולא חיים כמו שלהם. אז הם מנסים לכוון מהניסיון שלהם.
אם זה עובד וטוב? לא אבל זה מה יש, תגיד תודה שדואגים לך ותסביר להם שתמבסוט (הם בכל מקרה לא יבינו ;))
גם אני לא הבנתי פשוט אני..

אז כנראה שיש מה לשנות אם אתה גם לא מבסוטנשוי ושחוק
בלי קשר אליהם
לא הבנתי את המילה "תמבסוט"פשוט אני..

שתמבסוט*נשוי ושחוק
ונראה לי שהבנת טוב מאוד אפילו
בחיי שלא הבנתי וגם גוגל לא עזרפשוט אני..
בטוח שתתמודדנשוי ושחוק
מי שהיה צריך להבין הבין
אם מישהו לא היה מבין משהו שכתבתיפשוט אני..

אני מניח שהייתי מסביר, במקום לכתוב "אני בטוח שאתה מבין" ואחר כך "בטוח שתתמודד".

אני חושב שזה הרבה יותר פשוט והרבה יותר אדיב.

גזלייטינגנשוי ושחוק
את זה תבדוק בגוגל.
הבנת ואתה מטרחן סתם. ישך משהו איתי? דבר. לא מבין תנפילה שך עלי (מקווה שתתמודד עם התחביר)
לא הבנתי, ואין לי מושג למה אתה חושב שיש ליפשוט אני..
משהו איתך.

אפשר פשוט להסביר, או להתעלם, אבל אתה יורד עלי שוב ושוב ואין לי מושג למה.

עזוב, אסתדר בלי להבין, באמת. לא שווה את זה. אבל זה עצוב כי היינו יכולים להיות במקום אחר.
יורד עליך?נשוי ושחוק
נשמה תראה. חיברתי מילה ''מבסוט'' עם עוד מילה ''אתה'' והוספתי התחלה ש'. נראה לי באמת טרוויאלי שיבינו ונראה לי שבאמת הבינו.
אם לא הבנת הנה ההסבר, הייתי ציני לא ירדתי עליך.
(האמת שכבר באתי להתעלם אבל חשוב לי שתדע שזאת לא הדרך שלי לרדת על א.נשים)
"תמבסוט" בסווהילית עתיקה זהדי שרוט
"אדם שבלי סיבה נראית לעין לא יסביר מילים לא מובנות תוך כדי אכילת עמבה"

זה שימוש די נפוץ שם המילה הזאת.
בבקשהלמה לא123

תכתוב כאן 5 עצות טובות שההורים שלך נתנו לך..

אני בטוחה שיש יותר טוב מרע

הנטיה הטבעית של האדם, לפי מחקרים, זה להיתפס לשלילי

על ראיה חיובית צריך לעבוד

אז הנה תרגיל...

היו יותר מ5בינייש פתוח
אבל הם לא היו חידוש גדול ושמעתי אותם עוד הרבה פעמים בחיים (כמו לדוגמא שאין הצלחה בלי עבודה קשה)
אני בטוחה שגם עצותלמה לא123

טיפשיות מהסביבה שמעת הרבה בחיים, ואתה עדיין ממשיך לשמוע מהסביבה עצות ומסנן לפי איך שמתאים לך

בוא נראה, תכתוב עוד 4, זה לא מאמץ גדול

מה שלא ברור כאןמשמעת עצמית
זה:
אם אתה בטוח בדרך שלך
ואתה יודע מה הכי טוב בשבילך
ואתה יודע מראש מה הם חושבים על זה
ואתה חושב שדעתם מפגרת ולא טובה עבורך

אז
למה
אתה בכלל בוויכוח איתם?
למה אתה מסביר להם שוב ושוב?
למה אתה נותן להם דין וחשבון?

אתה יכול פשוט להגיד בצורה רגועה שככה החלטת וזהו.
🤷‍♀️

ואם אתה שואל למה הם מדברים כך? מה מניע אותם? - ענו לך יפה כאן.
הילד ירש את העקשנות ממישהולמה לא123

יש מצבמשמעת עצמית
ויכול להיות גם קושי תקשורתי
תאמין לי, אל תאמין לאף אחדדי שרוט
במיוחד לא להורים.
הורים לא אוהבים את הילדים שלהם. הם אוהבים רק את עצמם.

עאלק "למה אתה עובד בתן ביס". פךךך מה הם מבינים מהחיים שלהם בכלל.

אם אתה רוצה להיות לוזר, זכותך להיות לוזר!

חחחח צחקתי בקול!!!פשוט אני..

חחח שרוטלמה לא123

אז שכחת שבספטמבר אני מתכנן להיות מורה פרטי למתמטיקבינייש פתוח
בוא נעשה ניסוי. תידור נדר בשבועהדי שרוט
שאתה לוקח נגיד שנה לבנות את ההוראה הפרטית שלך וחוזר לכאן כדי להגיד לנו כמה אתה מרוויח מהוראה פרטית בחודש.

אם אתה תרוויח לפחות כמו של מורה ב 100% משרה אני אקח חזרה את מה שאמרתי.

חייב להגיבזוזיק העכבראחרונה
נדר ושבועה זה לא אותו דבר
אם הוא רוצה באמת להתחייב צריך ללמוד את ההבדלים ואולי קצת להתאמן לפני הצעד המכריע
😂מיואשת******
שמע בגדול… צודק

אבל אני כן רוצה לסייג (וברצינות גמורה) שמורים פרטיים יכולים להרויח היטב ויש מספיק הורים שלא מענין אותם הדרגה של המורה הפרטי אלא התוצאות. ואם הוא מביא תוצאות שיעבוד בזבל מה אכפת לי העיקר הילד מבין את החומר. אולי זה לא כל ההורים אבל יש כאלו.
וגם, לא כולם חייבים לעבוד במשהו שווה. אם בן אדם מאושר ולא מבקש מההורים שלו לפרנס אותו אז למרות שהדאגה שלהם מובנת ולא היה משמח אותי לראות ילד שלי מתנהג ככה, בכל אופן אפשר לשחרר את הויכוח. (אם כי קשה. וכמו שמישהי כתבה פה באחת התגובות הוא ירש את העקשנות יאת ה״אני תמיד צודק ״ שלו ממישהו..)
מה דעתך להבין את הראש שליבינייש פתוח
היו לי בעיות בצבא. התייעצתי עם אח שלי הגדול שהיה מכ בגבעתי. אחותי שמעה ודרשה ממני לא להקשיב לו כי מה שהוא אומר נוגד את העיקרון של צהל קודש קודשים ובאה בדרישות הפוכות מהעצות שלו (במקרה של האח זה עצות כי אני ביקשתי ממנו, במקרה של האחות זה דרישה בגלל הטון ובגלל שבאה מעצמה בלי ששאלתי את דעתה חסרת הנסיון)
זו דוגמא לכך שעצות שאנשים מנדבים הם בדרך כלל מפגרות, ועצות שאנשים מקבלים ממי שאתה תלך בעצמך ותשאל אותו כי אתה סומך עליו הם חכמות.
לא ביקשתי עצות על הוראה פרטית או על תן ביס.
אותה אחות דרשה ממני לא להתנדב בגמח.
אולי זאת הסיבה שאני מגיב באימפולסיביות ותוקפנות לעצות שאנשים פה מנדבים לי כשזה לא הנושא...
האמת לא הבנתי מה אתה רוצהמיואשת******
רוב ההודעה שלי היתה הסכמה עם זה שזכותך לעשות כרצונך וגם הסכמה על זה שמורה פרטי זה סבבה.
שתביני שהתוקפנות שליבינייש פתוח
הן לי כי אני מאמין שאני תמיד צודק, אלא מהמקום שממנו אני בא.
מורים פרטים נתנו לי עצות על הוראה פרטית, ואנשים כאן שלא מבינים בזה נותנים לי עצות הפוכות.
זה עושה לי פלאשבק לרגע שהתייעצתי עם אחי הגדול מה לעשות בצבא, ואחותי דרשה ממני לא להקשיב לו אלא לעצתה ההפוכה וחסרת הנסיון, על סמך העיקרון שלה שצהל קודש קודשים.
אותי לא מענין ממה התוקפנות שלךמיואשת******
וגם לא יענין את הבוס בעבודה ולא את הבחורה שתיפגש איתה וגם הלאה
יש לך בעיה
אתה תוקפני
ילדותי
ותמיד צודק
לי זה משנה? לא ממש
סיבות תספר אצל הפסיכולוג כשתעבוד על זה אם אתה רוצה חיים טובים יותר
אני מאמינה שאם תצליח יום אחד להבין שאתה צריך לטפל בדברים האלו תוכל להגיע למקומות מדהימים
אבל זה באמת תלוי בך. בהצלחה
ואת ממש מכירה אותי טוב בשביל לדעת את זהבינייש פתוח
ונראה שאת לא מספיק מבינה שמעשה אחד לא מעיד על כל הבן אדם.
אפשר להיות עקשן בתחום אחד וגמיש בתחום אחר.
אפשר להיות חכם בתחום אחד וטיפש בתחום אחר.
כשאח שלי המליץ לי מה לעשות בצבא בהחלט הקשבתי לו.
אם אני צריך עזרה אני פונה לאנשים שאני מכיר וסומך עליהם. ומי שדוחף את האף שלא יצפה לפרחים ושוקולדים.
אני מעוניין להתייעץ איתכם איך לגרום להורים שלי לשחרר. לא על הוראה פרטית ולא על תן ביס
אי אפשר לנתק בין הנושאיםפשוט אני..

אני אקצין את המקרה:

"איך אפשר לגרום להורים שלי לקבל את זה שאני אוהב לחתוך את עצמי עם סכין יפנית?"

"אבל לא ביקשתי עזרה בלהבין למה זה לא טוב לחתוך, ביקשתי עזרה בשביל לגרום להם להפסיק להציק לי!"

במילים אחרות,

אם אנשים חושבים שההורים שלך צודקים, יהיה להם קשה לעזור לך לגרום להוריך לרדת ממך. כי זה נראה להם בלתי אפשרי לשכנע את הוריך בצדקתך (שהרי לדעתם אתה לא צודק), ולכן מה שנותר זה פשוט להסביר לך שלפעמים כדאי להבליג.

אז אני אגיבבינייש פתוח
שגם אם לא ארוויח הרבה כמורה פרטי למתמטיקה, זה לא מעניין אותי. אני לא מחפש להיות מליונר ולא מפחיד אותי להתחתן עם קופאית, וגם את זה ההורים שלי לא מבינים.
ושוב אני מכיר הרבה מורים פרטיים בלי תואר בתחום שהם מלמדים בו ומרוויחים מצוין כבר המון שנים. הם פשוט לוקחים 150 שקל לשיעור במקום 250. ויש להם הרבה תלמידים
משיעור פרטי קשה להתקייםנפשי תערוג
זה נחמד אם זאת עבודה מהצד בנוסף ל..
אבל כעבודה עיקרית קשה להתפרנס מזה.

במקרה הכי אופטימי יהיו לך 4 שיעורים פרטיים כל יום.
(נגיד 16:00-20:00) רצוף כל יום
תפורים יפה יפה זה יוצא 12 אלף בערך לחודש
ברוטו! (לפי 150 לשעה)
אחרי מסים (כי אם לא תפריש בהיקפים כאלה בסופו של דבר תתפס ותשלם פי 3 )
ואחרי הפרשה לפנסיה (כי אם לא תפריש, לעת זקנה תקבץ נדבות)

ישאר לך ביד בערך 8000 אלף
מכובד. נכון?
רק צריך לקחת בחשבון שעומס שיעורים פרטיים יש רק לפני בגרויות ומבחני סמסטר (אם אתה מלמד גם סטודנטים)
משמע 4-5 חודשים בשנה עם הרבה עבודה

ושאר השנה עם אולי 2000 בברוטו (כמה תלמידים לוקחים שיעורים פרטיים בחופש הגדול? אולי 5% ממי שלוקח לפני בגרויות)

כך שהממוצע הכנסה יהיה פחות משכר מינימום
לסטודנט רווק זה סבבה.
לבעל משפחה זה כבר מורכב יותר

אז אפשר לשלב עם עבודה אחרתבינייש פתוח
ויש לי הרגשה שהפתרון שלי לא רק הגיוני מאוד הוא גם מאוד נפוץ ומקובל והייתי מסוגל לחשוב עליו לבד גם בזמן אמת ולא רק בזכות התגובות האלה כאן. כך שאין טעם לדוש בזה
שים לב ששוב ניסית לשכנע אותי שאתה צודקפשוט אני..

ואילו אני כלל לא נכנסתי עכשיו לשאלה הזאת, אלא רק הסברתי שאי אפשר לנתק בין הסיבה שהם מציקים לך לבין עצם ההצקה. ככל שהסיבה יותר מוצדקת (גם אם בעיניך היא לא), כך יהיה קשה יותר לגרום להם להפסיק.

נא להגיב לי כאןבינייש פתוח
שואל שוב לאור שביעות רצון מתשובות לא קשורות | ערוץ 7
ולנעול את השרשור
@נגמרו לי השמות
@אלעד
@בסדר גמור
ומי שרוצה להגיב לי על תן ביס נא להגיב כאן:
אל תאמינו לאף מילה מכאן 11 ושום ערוץ אחר על תן ביס | ערוץ 7
ומי שרוצה להעיר לי שאני לא מקשיב לאף אחד ומאמין שאני תמיד צודק, נא לפתוח שרשור חדש ולתייג אותי
חחח אתה לאמשמעת עצמית
חי בסרט
אתה חי בסינמה סיטי

כולנו נעמוד דום ונבצע את ההוראות שלך אחת לאחת באופן מדוייק.

ביטלתי מעקב ממילאבינייש פתוח
תמישיכי לדרוש כאן ממני לא לעבוד כמורה פרטי למתמטיקה. ממילא מעולם לא קיבלתי ממך תגובה רצינית אחת ואני בספק אם אי פעם כתבת תגובה רצינית אחת בפורום הזה או בחיים שלך
לא הבנתי מזה מעקבמשמעת עצמית
שואל כאן בגלל תגובה אחת בלבד בפורום הורות | ערוץ 7

זו לא תגובה רצינית ומכבדת בעיניך?
ראיתי שזאת תגובה שלךבינייש פתוח
ולכן לא קראתי אותה מלכתחילה. ולא הפסדתי כלום
הבנתי.משמעת עצמית
סבבה

מאחלת לך מכל הלב הצלחה.
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

באותו נושא אבל לא אישי, קפץ לי בפידמשה
טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

זה עניין סובייקטיביחילזון 123
לדעתי דווקא חתונה בשישי יכולה להיות ממש כיפית והרבה פחות מעיקה וכבדה מחתונה בלילה
קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסחאחרונה

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים
המלצות על מטפליםאישדרומי

אשמח לעזרה האם יש המלצות על מטפלים /מטפלות זוגיים.

(אחרי סשן שלא ממש פתר)

מילואים וצניעותחלי2001
בעלי יצא למילואים בתנאי שטח בצפון

הוא סיפר שבאחד הלילות היה קפוא

והם ישנו ברכב הייתה עוד חיילת וחייל ישנו כולם ברכב

אני רותחת מעצבים

איך להגיב ? 

למה אתה שואל את האנשים הלא רלוונטיים?אריק מהדרום

אולי יעניין אותך