בנות ממקצועות ריאליים לעומת הומאניים | אנשים חכמיםשובר סטיגמות
היי, אני מודע לכך שהנושא מאוד סטיגמטי, דווקא בגלל זה אני מנסה להבין את העניין.
לפי מה שאני רואה בשטח הרבה דוסיות נוטות לעסוק במקצועות כמו הוראה, חינוך מיוחד וכו'.
נראה לי מוסכם על כולם שישנם הרבה מקצועות שדרושים הרבה יותר חשיבה ויכולת שכלית, לכן אשמח לדעת למה לדעתכם זה המצב כיום? האם ישנן הרבה בחורות שיכלו ללכת למקצועות אחרים והחליטו ללכת להוראה? אם כן, מאיזה סיבות? האם בקרב אותן בחורות יכולות להיות הרבה שהן בעלות עומק שכלי ורוחני?

בהקשר לאותו נושא, האם פער משמעותי באינטליגנציה בין הגבר לאישה עלול להשפיע לרעה על הזוגיות?
אישית אני לא בטוח בתשובה. אבל מה שכן, אני חושב שניתן לחלק בין פערים שכליים לבין אנשים שיוצרים לעצמם אישיות של טיפשים...
איזה סטיגמותהפי
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ה בסיון תשפ"ב 13:45
בכל מקרה פער באינטליגנציה אם הוא משמעותי בהחלט יוצר פער ..
אבל הוא ממש לא נמדד לפי תואר ראלי או לא. יש עולם שלם מעבר
אהבתי שאותי את עורכתהפי
ואת המשפט שלו "חושב שניתן לחלק בין פערים שכליים לבין אנשים שיוצרים לעצמם אישיות של טיפשים..."
זה מקובל .
ממש עולם הפוך

קצת כבוד לאנשים שהלכו אחרי מסירות נפש .. מעבר לטיפשים?

מגוחך
כנראה שאם לא היית מתלהמת ומגיבה בתוקפנותשובר סטיגמות

היית מבינה שעשיתי חילוק בין יכולת שכלית שעשויה להתבטא בבחירת מקצוע ועשויה להיות לא רלוונטית לבין אנשים שעשויים לעבוד בתפקידים יותר נחשבים ולהיות בעלי סגנון של טיפשים.

איפה עשית חילוק ?הפי
ואיפה הזכרת אנשים שעשויים לעבוד בתפקידים יותר "נחשבים" -ולהיות בעלי סגנון של טיפשים.?

ומה זה אומר מבחינתך להיות בעלי סגנון של טיפשים?

כי מבחינתי השאלה הזאת לא תגלית החוכמה.
שימי לב למושגים השונים בין הפסקה הראשונה לשנייהשובר סטיגמות

נראה לי שמתוך השימוש הזהה באותם מושגים בפסקה הראשונה והשנייה בנוסף לחילוק שיש בתוך הפסקה השנייה מלמד שזה לא אותם מושגים.

צריך להכיר אנשים כאלה בשביל להבין, ולהפך, להכיר אנשים בעלי יכולות שכליות ממוצעות שיש להם הרבה חכמה. 

מעבר לכך, מן הסתם בשאלה שלי מתגלה חוסר החכמה שלי, אולי לך יש מן החכמה שאני מנסה להשיג ולכן את חושבת כך, או שאולי ביטלת את כל השאלה מלכתחילה...

כי הוא כתב בכללי, ואת כתבת אליו אישיתיעל מהדרום
לק"י

אני לא מסכימה עם מה שהוא כתב.
אבל ת'כלס טוב שהוא מעלה את זה, כדי שיסבירו לו שהוא טועה.
הבנתיהפי
נכון יש אמת בדבריך
משהו מיוחד זאתיבנות רבות עלי
לא קשור לדתייםפשוט עייף

באופן כללי נשים נוטות יותר לכיוונים הומניים מאשר ריאליים. 

זה לא קשור לאינטליגנציה אלא לנטיית הנפש. 

לגבי פער באינטליגנציה - תלוי מאוד בבני הזוג.

באיזה דברים זה תלוי בהם?שובר סטיגמות

מבנה האישיות ומה הם מחפשיםפשוט עייף
יכול להיות זוג שמורכב מחכם וטובת לב.
הוא מעריך אותה על הלב הענק שלב והיא שמחה בבעל החכם שלה. כל אחד מה שהוא מחפש בקשר.
לדעתך זה יכול ליצור הרבה קצרי תקשורת וכדומה?שובר סטיגמות

אוליפשוט עייף

יש מספיק סיבות לקצרי תקשורת, לא צריך לחפש עוד.

מה בעצם המטרה בכל השאלות שלך?

אניירוק בעיניים
למדתי הוראה ממקום אידאליסטי.
הייתי מורה כמה שנים.
אחר כך למדתי תואר בהנדסה.
אני כן מסכימה שהדת והאידאלים לחינוך ולהיות עקרת בית נתנו לי את הפוש לכיוון ההוראה.
לגבי הפער השכלי, לי אישית זה היה מאוד מפריע ובכוונה חיפשתי מישהו באותה רמה.
כמובן צריך סדר עדיפויות ואי אפשר לחפש לפי רשימת מכולת ארוכה.
תודה על השיתוף האישי,שובר סטיגמות

תוכלי בבקשה לפרט על הצורך במישהו באותה רמה? מה זה בעצם מספק?

התואר יכול להעיד *קצת* על האופירואה אור
אתה צודק שסטטיסטית לאנשים שעושים תואר במדעי החברה ומדעי החיים, יהיה יותר קשה לעשות תואר במדעים מדוייקים והנדסה. זה נכון סטטיסטית, ולכן במדעים מדוייקים אתה תמצא לרוב אנשים יותר חכמים (בלי קשר לשאלה של נשים וגברים).
אתה צודק, אבל צריך לזכור שסטטיסטיקה
מתייחסת לתופעה ולא למקרה הבודד. יש אנשים חכמים שחינוך בוער להם, או שתואר בהיסטוריה ממלא אותם סיפוק. יש כמובן גם לצד השני.
כל זה באופן כללי.

ספציפית ביחס למה ששאלת, תזכור שעבודה ב'מקצועות שכליים' היא הרבה פעמים תובענית הרבה יותר ממקצועות פשוטים. בחורה חכמה, שבנוסף לחכמה שלה חשוב לה להשקיע בקשר עם הילדים שלה, תחשוב פעמיים אם היא מעדיפה את האתגר האיטנלקטואלי או את החינוך של הילדים.
עוד סיבה זה החברה שמסביב - חוץ ממכון לב (ובר אילן) אין הרבה מסגרות דתיות בהגדרה שמלמדות 'מקצועות שכליים' (ממה שאני מכיר).
עוד סיבה שאולי הייתי צריך לפתוח בה זה תחושת שליחות בהוראה, אחיות וכו'.

אם אתה מחפש מישהי שהעדיפות הראשונה שלה היא יראת שמים, הרמה השכלית תבוא אצלה בעדיפות השניה לכל היותר. זה אומנם לא חייב להתנגש אחד בשני, אבל זה בהחלט יכול לגרום לבחירות שמשקפות פחות את הרמה השכלית.

כל זה כתבתי כתגובה ישירה לשאלה, אבל יש עוד עניין שצריך לשים לב אליו. 'רמה שכלית' זה הגדרה רחבה כמעט כמו 'דוסיות' ו'תורניות'. כמו שיש 'תורניות חרדית' ויש 'תורניות ציונית' על שלל הגוונים, יש המון סוגים של 'רמה שכלית' (ניתוח, תפיסת מציאות, אינטואיציה, נסיון חיים...). כדי לא להיכנס להכללות ולסטיגמות, עדיף למקד יותר מה אתה מחפש בפרמטר 'רמה שכלית'.

בהצלחה!
השאלה שלי מתבבסת על מה שכתבת,שובר סטיגמות

אני רואה יתרון בפחות מהתובעניות שאתה מתאר, כמה זה נפוץ לדעתך שבנות חכמות בוחרות לוותר על מקצועות כאלה מתוך המניעים שציינת? 

האם יש התאמה שכלית נצרכת כלשהי לדעתך?

לא הבנתי את המשפט הראשוןרואה אור
שתי השאלות - אין לי מושג
בעיניי יש משמעות אבל הרבה חריגים לשני הצדדיםאן#שרלי
ככלל כן יש קשר לדעתי, רמת האינטליגנציה שמאפשרת חשיבה מדויקת וירידה לפרטים, קליטה טובה - היא אותה אחת שגורמת להחליט ללמוד תואר ריאלי וגם להגיע לשיח רגשי ואינטלקטואלי עמוק, בעיניי.
עם זאת יש לי לא מעט חברות חכמות מאד שכלית שהלכו על הוראה מטעמי שליחות וסדר עדיפויות.
כך שלמסקנה נראה לי שכל מקרה לגופו.
לא יודע אם זו תגובה עניינית..דג כחול
אבל בלי קשר לשאלה האם גבר או אשה בחרו במקצוע כמו חינוך מיוחד וכו משליחות או כי הם לא הצליחו להתקבל להנדסה ומדמח בבר אילן ובן גוריון..
למה להשליך מזה על האינטליגנציה שלהם?
זאת אומרת כל עוד אתה לא מחפש אשה לדון איתה על פיזיקה ומתמטיקה. שאז זה סיפור אחר.

אבל אם אני לומד הנדסה זה אומר שיש לי בהכרח יותר תובנות לחיים. הסתכלות חכמה ורחבה על דברים ותופעות יותר מאחרים?! בכלל לא מחייב..

בדרך כלל מחפשים משהי שיהיה שיח מחכים איתה .. לא צריך לאהוב ולהיות טוב בפיזיקה בשביל זה..

מקווה ליישם ולהפנים בעצמי קודם כל .
קודם כל, למה לא?שובר סטיגמות

אדם בעל יכולת שכלית גבוהה יש סיכוי גבוה שהוא יעדיף ללכת למקצוע עם יותר אתגר, כמובן שזה לא מחייב. לכן כשיש תופעה נרחבת של נטייה למקצוע מסוים אני מנסה לברר האם יש עוד גורמים שמשפיעים על הבחירה ובינתיים נראה שאכן זה כך.

אקח את זה צעד קדימה, אם אדם מספיק חכם לא בהכרח שהוא אפילו יצטרך מישהי עם תובנות לחיים או שיח מחכים כי הוא יכול לקבל את אותם דברים מכל מקום. לכן אני שואל, האם יש צורך קונקרטי שתהיה התאמה ברמה השכלית? בסופו של המטרה של קשר זוגי הוא רגשי ולא שכלי...

איזה שטויותהפי
יכול להיות מצב של בחורים שלומדים תיכנות שמבחינת יכולת של עומק ותקשורת היכולות שלהם לא בשמיים .
וזה לא כל-כך רחוק מכירה מקרוב אנשים בעלי תפקידי מפתח בחברות הייטק נחשבות
והם בעצמם אומרים לי מגיעים לראיונות אנשים עם אקיו גבוה ותארים עם ציונים גבוהים אך יכולות של ניתוח סביבה .. אינטלגנציה ומימניות חברותיות וביטחון הרבה מתחת לממוצע ולפעמים הרבה מתחת
וגם זה חכמה כי שיח מחכים ועמוק אין אלא חישובים יבשים וחוסר הבנה תקשורתית ככה אי אפשר להצליח ולהגיע רחוק.

את מי מחפשים? אנשים עם כל החבילה וזה לא דבר קל למצוא
את לא צריכה למצוא תיאור למילה.R33

תקראי לילד בשמו. (זה ביטוי לא התכוונתי לאף אחד ספציפי)

Nerd - Wikipedia

בן כמה אתה?ultracrepidam

יש לך נסיון בדייטים? אתה יודע להגיד מי מצאה חן בעיניך ומי לא? חפש מישהי דומה לזה

יש לך חברים שכיף לך בנוכחותם? אתה יכול לאפיין תכונות שמקרבות ומרחיקות אותך? חפש מישהי עם תכונות כאלה

אחר כך תעשה מחקר מעמיק בשאלה של רמת האינטלגנציה שלהם לפי הערכתך, לפי מידע שהשגת, לפי המקצוע בו הם בחרו.

אם תוצאות המחקר יהיו מעניינות, יופי. אם לא, תעשה מחקר למה. וכו'.

אין פה סטיגמותR33

יש סטטיסטיקה ומספרים מוחלטים שאי אפשר להתכחש אליהם, צריך להבין את הסיבות. 

ההנחה שלך "שמי שטיפש הולך למקצועות פחות שווים" מופרכת מהיסוד, ההנחה הזו שוללת ערכים, אנושיות ומעל הכל יצירתיות. 

ויותר מזה, ה"מוסכם" שלך שמתבסס על נתונים בין דורות, אתה לא יכול להשוות אנשים שהלכו להוראה לפני 15 שנה לאנשים שהולכים היום ( מכל מיני סיבות אך העיקרית יוקרת המורים ופנסיה תקציבית ) וממילא להשליך כמסקנה על האיכות האינושית שלהם.

ככל אצבע, אנשים דתיים יותר הם גם אידיאליסטים יותר ולכן הגיוני שהם מוכנים להקריב בשביל ללכת למקצועות שהם רואים אידיאליים יותר, וממילא מסתבר יותר שדווקא אותם מורות שאתה מזלזל בהם כל כך הן בעלות עומק שיכלי ורוחני במימד עמוק יותר שלא נופל ממהנדסות תוכנה ( שאתה כל כך מעריך). 

לשאלתך האחרונה, עלול? כמובן, מחייב? וודאי שלא. זהו פער ככל הפערים, כמובן לאישה אסור להרגיש שבעלה טיפש אבל נקודת ההנחה אינה נכונה, גבר ואישה משלימים אחד את השני ולכן לדוגמא אם האישה חכמה מאוד היא תימצא איש יצירתי מאוד וככה הם יפרו האחד את השני. אם ההנחה שלך הייתה נכונה אז אף אישה עם איקיו של מעל 140 לא היית מצליחה להתחתן.

משהו מריח לי שנפגעתי ממישהיא ואתה מנסה לתלות סיבות או לתרץ תירוצים. 

למה להכניס לי מילים לפה ואז לתקוף אותם?שובר סטיגמות

את המשפט השני לא אמרתי באף מקום.

בוא נוודא שיש הסכמה על נתונים בסיסיים, לדוגמה, אתה סובר שאין פערי יכולות בין בעל תואר במתמטיקה ממוצע לבעל תואר בחינוך? אם לא, למה לדעתך המדינה מוכנה לממן רק בעלי יכולות גבוהות למקצועות מאתגרים?

למה אתה חושב שאני מזלזל בהם? אם גם אתה הסקת שבאיזשהו משפט כיניתי מורים כטיפשים אז תחפש את התגובה שלי בהתחלה ל"הפי" בה יפורש למה ההבנה הזו שגויה. 

נראה לי שבעוד שאני פתוח לאפשרות שאצא עם מישהי שאני יותר חכם ממנה ואני מנסה להבין את ההשלכות אתה מנסה להתכחש למציאות כי ככל הנראה זה פוגע לך בנקודה רגישה ולכן אתה מגיב על חלק מהדברים בצורה לא עניינית. 

הפסקה האחרונה שלךkaparalay
פחות מוצלחת..
התלבטתי אם לכתוב לו אותהשובר סטיגמות

ומכיוון שנראה לי שזה עשוי לעזור לו לשקול את התגובות שלו בתור נוגע בדבר בחרתי לכתוב את זה למרות שאר השיקולים...

אכן...R33

ציטוט שלך - "האם בקרב אותן בחורות יכולות להיות הרבה שהן בעלות עומק שכלי ורוחני?" במילים אחרות, בוטות, מי שהולך להיות מורה הוא טיפש, האם אני מפספס משהו? יש מצב שלא?!. 

אתה לא צריך לכתוב משהו מפורש בשביל שהוא יובן מדבריך, ואכן החלק האחרון חתם את ההבנה הזו.

יותר מזה, אתה יודע מבין שלא היית מובן בפסקתך האחרונה אך לא ערכת את החלק הלכאורה פוגענית, בבקשה תקח אחריות על התוכן שאותו כתבתה.

אני סובר שאין פערי יכולות בין בחירה בעל תואר במתמטיקה ממוצע לבעל תואר בחינוך. 

ולמיטב ידיעתי המדינה מוכנה לממן מקצועות שאפשר למצוא בהם עבודה בלי קשר לרמת הקושי שלהם.

מבחני הפסיכונטרי לטענת המל"ג מהווים בורר לסיכוי ההצלחה בתואר ותו לא. 

עכ"פ, אני אדם קררררררר, אני לא לוקח דיונים למקום אישיאלא אם אני רואה משהו שמצריך זאת, ואכן, איל שאני רואה את זה עניתי בצורה עיניינית מאוד חוץ מהשורה האחרונה, וזו נכתבה חס וחלילה לא על מנת לפגוע אלא לנסות לעזור, לשים (סוג של) מראה. 

אתה ממשיך לבנות הנחות יסוד,שובר סטיגמות

האם יכול להיות שזה שאתה ממשיך לשים אותי בעמדה הזו אומר בעצם משהו על העמדה הבסיסית שלך?

שמת לב שהמילה הבאה היא "הרבה"? אולי נקודת המוצא שלי היא שרוב הבנות הן באמת עמוקות וכו' ואני רוצה לאשש את זה? 

אני לוקח אחריות מלאה על מה שכתבתי, ונראה שאתה מתעלם בכוונה מהכוונה שלי.

למה הסיכוי להצלחה של אנשים מסויימים נמוך במתמטיקה לעומת חינוך?

כנראה בגלל שאתה מתהדר באוביקטיביות אתה מתכחש לעובדות והופך את דעותיך הסובייקטיביות לאמת אבסולוטית, זה בסדר, אתה חי בתקופה שככה העולם עובד.

אכן שמתי לבR33

לא, "העמדה הבסיסית" שלי נכתבה בצורה מפורשת שאינה משתמעת לשתי פנים. 

ואתה צודק הייתי צריך להדגיש גם המילה "הרבה", כבר פירטתי שהחלק האחרון חתם את ההבנה הזו. 

אם אני מבין את דבריך בצורה מסויימת, אולי אני טועה, אבל זו הבנתי.

אני מרגיש אתה בכלל לא קורה את מה שכתבתי, אלא כותב בצורה רגשנית, ואישית, אז סליחה ומחילה, באמת שאין לי כך כוונה לפגוע בך, ואם פגעתי בבקשה תסלח ותמחל לי.

לשאלתך, אכן, ישנם תארים קשים יותר מתארים אחרים, אבל זה לא משוואה סימטרית, יש תארים תיאורתיים קשים (כמו פילוסופיה) שקל להתקבל אליהם. 

סיכוי של אנשים להצליח בתואר נובע מהרבה סיבות שבתוכך מצב סוציו-אקונומי, אי אפשר להשוות סטודנט שהוריו מכלכלים אותו לאחד שאין לו גב. האם זה אומר דבר וחצי דבר על יכוללתיו השיכליות? 

ובכלל, שללתי את ההקשר שבין בחירה בין תואר ליכולת שיכלית בהודעה הקודמת, בפילוסופיה (שהזכרתי קודם) תנאי הקבלה נמוכים אבל הסטודנטים שמגיעים במפתיע בעלי נתוני פתיחה גבוהים. 

ושלו תבין אותי לא נכון, אמת ישנם תארים קשים יותר מתארים אחרים, וכנראה שגם ישנם אנשים שהולכים למקצועות קלים יותר בגלל שלא התקבלו למקצועות קשים יותר, אבל ממש לא מחייב אנשים שיש להם נתוני פתיחה גבוהים לא ללכת לעסוק במה שהלב שלהם. ובעיקר אצל נשים שהרגש אצלהם בדרך כלל לוקח חלק משמעותי בבחירות. 

שוב סליחה אם פגעתי.

שבת שלום

..kaparalay
בעייני יש כמה בעיות בניסוח של השאלה..
(זה לא נאמר ע''מ להטיף חו''ח, אלא כדי לנסות לברר קודם את האופן שבו הדברים נתפסים בעיניך, ולנסות לדייק קצת את הדברים)

קודם כל, ניסוחים כמו 'יכולת שכלית'/'עומק שכלי', 'אינטליגנציה', 'חכמה' וכו' נשמעים מפוצצים. אבל המשמעות שלהם היא ממש לא בהירה או חדמ''ש..
למשל, יש סקאלה רחבה של חכמות ושל אינטליגנציות, ולא רק ה-IQ וה-EQ המוכרים.. נגיד תאוריה של פסיכולוג בשם גרדנר שעוסקת בריבוי של אינטליגנציות.. כל האינטליגנציות שהוא מזכיר נוגעות לכישורים שונים, כולן טובות ומיוחדות. פשוט שונות..
כלומר, לא ברור איך אתה מודד חכמה.
לא ברור איך האינטליגנציה שעליה אתה מדבר אמורה לבוא לידי ביטוי חוץ מאשר בבחירה (הטכנית) של המקצוע.
לא ברור מאיזו בחינה האינטליגנציה חשובה לך ברמה הזוגית (ותכל'ס זאת שאלה משמעותית. כי לא נראה לי שאתה מתכנן לפתור עם אשתך משוואות דיפרנציאליות הזמנתכם הפנוי. ומעבר זה- אפשר ליצור קשר חברי טוב עם אנשים שלא לומדים בדיוק את אותו התחום כמו שלך, ולמצוא תחומים משותפים רבים אחרים.. אז למה עם אשתך זאת מניעה?)
ועוד שאלות על זו הדרך..

קצת באותו הקשר, יש עניין להבחין בין חכמה כזאת או אחרת לבין האופנים שבהם מיישמים אותה, ובין חכמה לבין נטיית הלב/תחומי עניין..

מעבר לזה, נראה לי שעשית כאן איזה היקש מחשבתי לא מדויק בין עומק שכלי לעומק רוחני.
יכול להיות שבתחומי לימוד מסוימים הקשר בין השניים עשוי להיות בולט ומשמעותי, אבל ככלל- בוודאי שאין צדק והיגיון במחשבה שמישהי שהלכה לעסוק בהוראה/בחינוך מיוחד תהיה בעלת עולם רוחני מצומצם או שטחי יותר.
לפעמים (וזה ממש לא כלל) זה גם יכול להיות ההיפך הגמור, כי הוראה אפשר ללמוד (ולעבוד אח''כ) במבחר של מקומות דוסיים, ולמקצועות ריאליים יותר יש אופציה אחת פחות או יותר..

ועוד משהו.. אני לא יודעת לאילו עוד מקצועות עוד התכוונת כשכתבת שהרבה דוסיות נוטות לעסוק במקצועות כמו הוראה, חינוך מיוחד וכו'.
אבל סתם משהו ששמעתי לאחרונה בגלל בשביתות במערכת החינוך וחשבתי שיכול להיות קשור..-
לפעמים שני התחומים שהזכרת נתפסים בעיני אנשים מבחוץ כירודים יותר, ולפעמים גם מתקשרים בעיני אנשים לתכונות פחות חיוביות (עצלנות, חיפוש חיים קלים, אנשים שלא שואפים להתקדם וכו'..).
אני מכירה קצת את המערכת מבפנים ופוגשת כ''כ הרבה מורות שהן פשוט לא שם. הן חכמות ומוכשרות, שואפות להתקדם מבחינה מקצועית, מסורות, מלאות ערכים ואידיאלים, נשות שיחה וכו'..
לא יודעת אם המחשבה הזאת נמצאת לך בראש, אבל אם במקרה יש שם איזה שביב, נראה לי חשוב לעשות איזה ריסטרט במערכת ולנתק את התכונות מהתדמית שיש לך על המקצוע.

ולגוף השאלות-
•האם ישנן הרבה בחורות שיכלו ללכת למקצועות אחרים והחליטו ללכת להוראה?
לא יודעת את הכמות המספרית, אבל זה בוודאי קיים
•אם כן, מאיזה סיבות?
נטיית לב.
ראיית ערך בחינוך ובהוראה (aka אידיאלים).
רצון להשקיע את עיקר הכוחות בבית והמשפחה.
לשם החינוך הדתי מכווין (היום כבר פחות, ובכ''ז).
ועוד.
•האם בקרב אותן בחורות יכולות להיות הרבה שהן בעלות עומק שכלי ורוחני?
עניתי קודם שבעיניי השאלה שגויה ביסודה..

•האם פער משמעותי באינטליגנציה בין הגבר לאישה עלול להשפיע לרעה על הזוגיות?
זה קצת בוטה, אבל נראה לי שפער באינטליגנציה לא, אבל מידות לא טובות כן..
יפה מדויקהפי
תודה על התגובה המושקעתשובר סטיגמות

לתשומת ליבך זה עונה על השאלה השנייה שלי, נראה ששתי השאלות התערבבו לנושא אחד אבל כוונתי הראשונה הייתה לצמצם שני שרשורים שקשורים לחכמה לשרשור אחד...

החילוק שעשית הוא מאוד חשוב, נראה לי שלצורך הדיון צריך לבחור ב IQ של אדם שהוא מולד וכמעט ולא ניתן לשינוי, שכנראה מקביל לשורש של כל האינטליגנציות שקיימות, אולי זה מקביל ליכולת קוגניטיבית (אבל איני בקיא במינוחים האלה מספיק). לאחר הדיוק הזה נראה לי ברור שהיכולת הזו עשויה להשפיע בהרבה רבדים מעבר לבחירת מקצוע. מעבר לכך באותו מדד יש הרבה חברויות שבהם יש פערי יכולות שכליות, ולכן אני שואל, האם בקשר זוגי יש יותר חשיבות להתאמה?

לא עשיתי היקש אלא כוונתי היא לשמוע התייחסות לשני הגורמים, אם כי יש תפיסות עולם שמאחדות אותם לאחד.

אני חושב שבצדק נוצרה תפיסה שלילית למערכת החינוך מכיוון שהתגמול שמורים מקבלים בעיקר מבוסס על ותק ולא על מקצועיות, מעבר לכך שברוב המקומות היא מקנה ידע ולא יכולות או חינוך. 

רצון להשקיע את עיקר הכוחות בבית והמשפחה. - כמה בחורות לדעתך בוחרות בהוראה מתוך הרצון הזה?

..Self Love.
עבר עריכה על ידי Self Love. בתאריך י"א באלול תשפ"ב 20:54

אידיאלסטיות ונוחות לדעתיתפוחית 1
אגב יש כאלה שלומדות הוראת מתמטיקה ביולוגיה וכו'
זה לא משהו שייחודי לנו, זו תופעה אוניברסליתלגיטימי?

א. כן. יש הרבה בנות שיכלו ללכת למקצועות אחרים והחליטו ללכת להוראה.

סיבות אפשריות: הוראה זה מקצוע עם סיפוק, שבו אפשר לראות תוצאות באופן מיידי. אפשר להשפיע על החינוך של תלמידים, ולקחת חלק בעיצוב הזהות שלהם. הוראה זה מקצוע שאפשר לשלב בצורה טובה עם אמהות - כי החופשות חופפות לחופשות הילדים, כי יש יום חופשי, שנת שבתון.

אין קשר בעיניי בין עומק שכלי ורוחני לבין עיסוק במקצוע מסוים. זה לא שכל מי שיש לו עומק עוסק במקצוע Y וכל מי שלא ב-X. אז כן, בהחלט יש בנות בעלות עומק שכלי ורוחני שהן מורות.

מה הסיבה לכך, לדעתי?

אפנה אותך למחקר שנעשה במדינות הנורדיות. מאז שנות ה-60 מקדמים שם שוויון בין המגדרים, ובמדינות הללו הנשים הן בעלות רמת ההשכלה האקדמית הגבוהה ביותר, ואחוז העסקה הגבוה ביותר. אבל במדינות הללו נמצא שהן המדינות בעלות ההפרדה המגדרית בעבודה הגדולה ביותר - לדוגמה, בדנמרק, 60% מהנשים עובדים במקצועות נשיים (שהם מקצועות שלפחות 75% מהעובדים הן עובדות), ולהפך - 60% מהגברים עובדים במקצועות גבריים (אותה הגדרה, הפוך). הנשים עובדות לרוב במגזר הציבורי, חינוך, טיפול ופרא-רפואי, והגברים עובדים לרוב במגזר הפרטי, בייצור ובהנדסה. גם אם יש לגבר ולאישה אותה השכלה, ככל הנראה האישה תעבוד במגזר הציבורי והגבר במגזר הפרטי. מאיפה נובעים ההבדלים האלה? הם מציעים כמה אפשרויות, כמו העדפה - אבל החוקרים חלוקים אם ההעדפה הזאת נובעת ממשהו ביולוגי או משהו חברתי. דעות קדומות: ההבנייה החברתית משייכת עבודות למגדר מסוים, ולכן נמנעים מלהעסיק את המגדר הזה. מסורתיות: באופן מסורתי האישה היא זו שמטפלת בילדים בתא המשפחתי, ונשים מחפשות עבודות שיוכלו לשלב עם אימהות - שעות נוחות, חלקי משרה וכו', בעוד גברים מחפשים עבודות עם הכנסה גבוהה.

ב. האם פער משמעותי באינטליגנציה בין הגבר לאישה עלול להשפיע לרעה על הזוגיות?

הבסיס של זוגיות היא תקשורת. כאשר אין תקשורת, אפשר להחליט שהסיבה לזה היא ההבדלים באינטלגנציה. אני חושבת שצריך לברר מול עצמינו מה אתה מחפש בבת הזוג שלך. המונח אינטלגנציה מכיל בתוכו סוגים שונים של אינטלגנציה - האם אתה מחפש מישהי שחופפת לאינטלגנציה שלך או אולי דווקא משלימה אותך בתחומים שחסרים לך?

בעיניי, דווקא אנשים חכמים יוצרים הרבה פעמים קשרים אינטלקטואליים עם אנשים עם מנת משכל דומה, ויוצרים מרחב שבו  מתעסקים ב'דברים של חנונים', וקשר זוגי שלא מתבסס על קשר אינטלקטואלי מאפשר לבטא צדדים אחרים באישיות, שאולי לא באים לידי ביטוי בסביבה האינטלקטואלית.

במילים אחרות, חשוב לי יותר שאב ילדיי ישחנ"ש איתם מאשר שידע לפתור איתם משוואות דיפרנציאליות. כי לזה אפשר למצוא מורה פרטי. נכון שאפשר לשלם גם לפסיכולוג, אבל מורה פרטי יותר זול ;) ברור שאפשר להיות גם וגם. זה לא או או. אבל בקשר זוגי אנחנו לא הולכים לפתור משוואות דיפרנציאליות, אלא הולכים להקים משפחה, ולזה נדרש סט של כישורים שלא נמדד ב-IQ.

אני מפנה כאן לשרשור אחר, שבו כתבתי כמה תגובות: בוודאי שיש, זה לא מופרך בעיניי. רק שלפעמים - לקראת נישואין וזוגיות ועוד תגובה שכתבתי בדיון אחר: שאלה לבנים | ערוץ 7

האם אתה מסוגל להעריך מישהי שקיבלה 100 נק' פחות ממך בפסיכומטרי? וכשאני כותבת להעריך, זה אומר כאישיות ככלל.

ובשולי הדברים:

ג. שאלת אם יכולות להיות "הרבה בנות". אתה לא צריך הרבה בנות, רק אחת. הנה משהו שכתבתי פעם על זה: סטטיסטית, כולנו כאן סינים או הודים. - לקראת נישואין וזוגיות

ד. לבחירות שאנחנו עושים יש מחירים. האם אתה מוכן לעשות ויתורים עבור ההגשמה האינטלקטואלית של אשתך? נניח שאתה רוצה להתחתן עם האישה הכי חכמה בגילך, שלומדת תואר של חכמים באיזשהו מוסד אקדמי. נניח שהיא רוצה להתקדם במסלול האקדמי - האם זה משהו שאתה מוכן לתמוך בו? זה כולל נסיעות שלה לכנסים בחו"ל, וככל הנראה גם תקופה של פוסט-דוקטורט בחו"ל לכמה שנים. מבחינה מספרית, מעטות הנשים שעושות מסלול כזה (ועוד יותר מעטות הדתיות) - וחלק מזה כי הן בוחרות לוותר על המסלול הזה עבור דברים אחרים - וזה יכול להיות עבור ההגשמה של בן הזוג, אימהות ועוד - למרות שאלו לא תמיד דברים סותרים.

ה. כשמקימים בית, יש כאן גם סוג של עסק כלכלי. ראה את השרשור שפתחתי כאן: לא רוצה לצאת עם עובד סוציאלי - לקראת נישואין וזוגיות

אם מישהי רוצה להתחתן עם אברך (לטווח ארוך), בעיניי זה צריך לבוא לידי ביטוי במקצוע אותו היא בוחרת ללמוד. כשאת בתחילת שנות העשרים שלך בוחרת ללמוד מקצוע, זה צריך להיות משהו שתשמחי לקום אליו בבוקר כל יום, אבל גם שיפרנס. לדוגמה, זה אולי חלום לעצב בגדים, אבל קשה מאוד להתפרנס מזה. 

הוראה זה מקצוע שאפשר להתפרנס ממנו בצורה יפה, וגם לגדל משפחה (בלי להסתמך על סבא וסבתא). אתה כותב על מקצועות ש"דורשים יותר חשיבה ויכולת שכלית" - אבל המחיר של זה הוא פחות זמן בבית, פחות גמישות, חופשות שלא חופפות לילדים, סביבה שפחות יש בה נשים ועוד פחות נשים דתיות - ואולי הבחירה היא לוותר על פוטנציאל אינטלקטואלי בשביל המשפחה העתידית.

השרשור שהפנית אליו מענייןתפוחית 1
עונהבת 30

לא קראתי הכל

א. אין קשר בין בחירה במקצוע ההוראה לבין אינטלגנציה נמוכה...יש יתרונות בהוראה ויש יתרונות במקצועות אחרים, אבל אין לזה קשר לאינטלגנציה.

ב. מה ההגדרה של אינטלגנציה? גובה האיי-קיו? יש הרבה סוגי אינטלגנציות...יש אנשים גאונים שלא מצליחים לקרוא מפה. יש אנשים עם אינלגנציה רגשית מטורפת שלא מחזיקים מעמד בהרצאה מדעית מפורטת. 

אז מה ההגדרה שלך לאינטלגנציה?

איטלגנציה כמו שלך? 

יש מחקר מעניין בנושאshaulreznik

דווקא במדינות שדוגלות ב"העצמה נשית" ו"שוויון מגדרי", פחות נשים הולכות למקצועות ריאליים

The More Gender Equality, the Fewer Women in STEM

לכאורה, נשים יותר נוטות לעבוד עם בני אדם, בעוד שגברים מעדיפים לעבוד עם/מול מכשירים.

אני חושבתחיים של
שמי שהולכת להוראה או חינוך מיוחד לוקחת כשיקול את שעות העבודה הלכאורה נוחות + חופשים מה שלא קיים בשום מקצוע אחר.
ולכן זה לא ככ תלוי שכל וחכמה.
חינוך מיוחד זה לא תמיד שעות נוחות וחופשיםיעל מהדרום
לק"י

לפחות באוכלוסיה שאני עובדת איתה (חלקית זה יותר נורמלי ממקצועות אחרים).

לא יודעת מה חושבות אחרות שלמדו חנ"מ, אבל אני הלכתי על זה כי התחום עניין אותי, וכי רציתי להמשיך לתרפיה אחר כך.
לא נראה לי שחשבתי על חופשים ושעות נוחות.
מקצועות הומאנים הם הרבה יותר 'חכמים' בעיניadvfb

ולשאלתך - יש הכל מהכל. כאשר באה הצעה קונקרטית, תברר מי היא גם בלי קשר לתואר/מקצוע.

זה לא מעיד על אינטליגנציהבנש"קאחרונה
אני גבר מאוד ריאלי (גם), ואני לא פוסל כלום אבל חד משמעית מעדיף מישהי שתלמד פסיכולוגיה/חינוך/סיעוד מאשר הנדסת תוכנה.
יש בחורות סופר סופר חכמות (גם גברים אגב, פשוט השאלה על נשים משום מה) שאו שהן פשוט פחות ריאליות או שהן רוצות עבודה יותר מספקת ושמאפשרת יותר זמן עם המשפחה, חיים יותר פשוטים (לאו דווקא ברובד הכלכלי, ממש לא, יש משפחות כאלו שהבעל מפרנס יפה *מאוד*) וזה בסדר גמור. אנשים חכמים לא חייבים לעשות 5 יח"ל במתמטיקה וללמוד ביואינפורמטיקה כדי להיות חכמים.
וכן, פער משמעותי באינטליגנציה הוא לרוב בעייתי. תלוי בסוג הזוגיות שרוצים. במה שרווח היום - כן, בעיה. כמובן שפער אפשרי, אבל פער גדול מדי לא מומלץ.
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

אולי יעניין אותך