בנות ממקצועות ריאליים לעומת הומאניים | אנשים חכמיםשובר סטיגמות
היי, אני מודע לכך שהנושא מאוד סטיגמטי, דווקא בגלל זה אני מנסה להבין את העניין.
לפי מה שאני רואה בשטח הרבה דוסיות נוטות לעסוק במקצועות כמו הוראה, חינוך מיוחד וכו'.
נראה לי מוסכם על כולם שישנם הרבה מקצועות שדרושים הרבה יותר חשיבה ויכולת שכלית, לכן אשמח לדעת למה לדעתכם זה המצב כיום? האם ישנן הרבה בחורות שיכלו ללכת למקצועות אחרים והחליטו ללכת להוראה? אם כן, מאיזה סיבות? האם בקרב אותן בחורות יכולות להיות הרבה שהן בעלות עומק שכלי ורוחני?

בהקשר לאותו נושא, האם פער משמעותי באינטליגנציה בין הגבר לאישה עלול להשפיע לרעה על הזוגיות?
אישית אני לא בטוח בתשובה. אבל מה שכן, אני חושב שניתן לחלק בין פערים שכליים לבין אנשים שיוצרים לעצמם אישיות של טיפשים...
איזה סטיגמותהפי
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ה בסיון תשפ"ב 13:45
בכל מקרה פער באינטליגנציה אם הוא משמעותי בהחלט יוצר פער ..
אבל הוא ממש לא נמדד לפי תואר ראלי או לא. יש עולם שלם מעבר
אהבתי שאותי את עורכתהפי
ואת המשפט שלו "חושב שניתן לחלק בין פערים שכליים לבין אנשים שיוצרים לעצמם אישיות של טיפשים..."
זה מקובל .
ממש עולם הפוך

קצת כבוד לאנשים שהלכו אחרי מסירות נפש .. מעבר לטיפשים?

מגוחך
כנראה שאם לא היית מתלהמת ומגיבה בתוקפנותשובר סטיגמות

היית מבינה שעשיתי חילוק בין יכולת שכלית שעשויה להתבטא בבחירת מקצוע ועשויה להיות לא רלוונטית לבין אנשים שעשויים לעבוד בתפקידים יותר נחשבים ולהיות בעלי סגנון של טיפשים.

איפה עשית חילוק ?הפי
ואיפה הזכרת אנשים שעשויים לעבוד בתפקידים יותר "נחשבים" -ולהיות בעלי סגנון של טיפשים.?

ומה זה אומר מבחינתך להיות בעלי סגנון של טיפשים?

כי מבחינתי השאלה הזאת לא תגלית החוכמה.
שימי לב למושגים השונים בין הפסקה הראשונה לשנייהשובר סטיגמות

נראה לי שמתוך השימוש הזהה באותם מושגים בפסקה הראשונה והשנייה בנוסף לחילוק שיש בתוך הפסקה השנייה מלמד שזה לא אותם מושגים.

צריך להכיר אנשים כאלה בשביל להבין, ולהפך, להכיר אנשים בעלי יכולות שכליות ממוצעות שיש להם הרבה חכמה. 

מעבר לכך, מן הסתם בשאלה שלי מתגלה חוסר החכמה שלי, אולי לך יש מן החכמה שאני מנסה להשיג ולכן את חושבת כך, או שאולי ביטלת את כל השאלה מלכתחילה...

כי הוא כתב בכללי, ואת כתבת אליו אישיתיעל מהדרום
לק"י

אני לא מסכימה עם מה שהוא כתב.
אבל ת'כלס טוב שהוא מעלה את זה, כדי שיסבירו לו שהוא טועה.
הבנתיהפי
נכון יש אמת בדבריך
משהו מיוחד זאתיבנות רבות עלי
לא קשור לדתייםפשוט עייף

באופן כללי נשים נוטות יותר לכיוונים הומניים מאשר ריאליים. 

זה לא קשור לאינטליגנציה אלא לנטיית הנפש. 

לגבי פער באינטליגנציה - תלוי מאוד בבני הזוג.

באיזה דברים זה תלוי בהם?שובר סטיגמות

מבנה האישיות ומה הם מחפשיםפשוט עייף
יכול להיות זוג שמורכב מחכם וטובת לב.
הוא מעריך אותה על הלב הענק שלב והיא שמחה בבעל החכם שלה. כל אחד מה שהוא מחפש בקשר.
לדעתך זה יכול ליצור הרבה קצרי תקשורת וכדומה?שובר סטיגמות

אוליפשוט עייף

יש מספיק סיבות לקצרי תקשורת, לא צריך לחפש עוד.

מה בעצם המטרה בכל השאלות שלך?

אניירוק בעיניים
למדתי הוראה ממקום אידאליסטי.
הייתי מורה כמה שנים.
אחר כך למדתי תואר בהנדסה.
אני כן מסכימה שהדת והאידאלים לחינוך ולהיות עקרת בית נתנו לי את הפוש לכיוון ההוראה.
לגבי הפער השכלי, לי אישית זה היה מאוד מפריע ובכוונה חיפשתי מישהו באותה רמה.
כמובן צריך סדר עדיפויות ואי אפשר לחפש לפי רשימת מכולת ארוכה.
תודה על השיתוף האישי,שובר סטיגמות

תוכלי בבקשה לפרט על הצורך במישהו באותה רמה? מה זה בעצם מספק?

התואר יכול להעיד *קצת* על האופירואה אור
אתה צודק שסטטיסטית לאנשים שעושים תואר במדעי החברה ומדעי החיים, יהיה יותר קשה לעשות תואר במדעים מדוייקים והנדסה. זה נכון סטטיסטית, ולכן במדעים מדוייקים אתה תמצא לרוב אנשים יותר חכמים (בלי קשר לשאלה של נשים וגברים).
אתה צודק, אבל צריך לזכור שסטטיסטיקה
מתייחסת לתופעה ולא למקרה הבודד. יש אנשים חכמים שחינוך בוער להם, או שתואר בהיסטוריה ממלא אותם סיפוק. יש כמובן גם לצד השני.
כל זה באופן כללי.

ספציפית ביחס למה ששאלת, תזכור שעבודה ב'מקצועות שכליים' היא הרבה פעמים תובענית הרבה יותר ממקצועות פשוטים. בחורה חכמה, שבנוסף לחכמה שלה חשוב לה להשקיע בקשר עם הילדים שלה, תחשוב פעמיים אם היא מעדיפה את האתגר האיטנלקטואלי או את החינוך של הילדים.
עוד סיבה זה החברה שמסביב - חוץ ממכון לב (ובר אילן) אין הרבה מסגרות דתיות בהגדרה שמלמדות 'מקצועות שכליים' (ממה שאני מכיר).
עוד סיבה שאולי הייתי צריך לפתוח בה זה תחושת שליחות בהוראה, אחיות וכו'.

אם אתה מחפש מישהי שהעדיפות הראשונה שלה היא יראת שמים, הרמה השכלית תבוא אצלה בעדיפות השניה לכל היותר. זה אומנם לא חייב להתנגש אחד בשני, אבל זה בהחלט יכול לגרום לבחירות שמשקפות פחות את הרמה השכלית.

כל זה כתבתי כתגובה ישירה לשאלה, אבל יש עוד עניין שצריך לשים לב אליו. 'רמה שכלית' זה הגדרה רחבה כמעט כמו 'דוסיות' ו'תורניות'. כמו שיש 'תורניות חרדית' ויש 'תורניות ציונית' על שלל הגוונים, יש המון סוגים של 'רמה שכלית' (ניתוח, תפיסת מציאות, אינטואיציה, נסיון חיים...). כדי לא להיכנס להכללות ולסטיגמות, עדיף למקד יותר מה אתה מחפש בפרמטר 'רמה שכלית'.

בהצלחה!
השאלה שלי מתבבסת על מה שכתבת,שובר סטיגמות

אני רואה יתרון בפחות מהתובעניות שאתה מתאר, כמה זה נפוץ לדעתך שבנות חכמות בוחרות לוותר על מקצועות כאלה מתוך המניעים שציינת? 

האם יש התאמה שכלית נצרכת כלשהי לדעתך?

לא הבנתי את המשפט הראשוןרואה אור
שתי השאלות - אין לי מושג
בעיניי יש משמעות אבל הרבה חריגים לשני הצדדיםאן#שרלי
ככלל כן יש קשר לדעתי, רמת האינטליגנציה שמאפשרת חשיבה מדויקת וירידה לפרטים, קליטה טובה - היא אותה אחת שגורמת להחליט ללמוד תואר ריאלי וגם להגיע לשיח רגשי ואינטלקטואלי עמוק, בעיניי.
עם זאת יש לי לא מעט חברות חכמות מאד שכלית שהלכו על הוראה מטעמי שליחות וסדר עדיפויות.
כך שלמסקנה נראה לי שכל מקרה לגופו.
לא יודע אם זו תגובה עניינית..דג כחול
אבל בלי קשר לשאלה האם גבר או אשה בחרו במקצוע כמו חינוך מיוחד וכו משליחות או כי הם לא הצליחו להתקבל להנדסה ומדמח בבר אילן ובן גוריון..
למה להשליך מזה על האינטליגנציה שלהם?
זאת אומרת כל עוד אתה לא מחפש אשה לדון איתה על פיזיקה ומתמטיקה. שאז זה סיפור אחר.

אבל אם אני לומד הנדסה זה אומר שיש לי בהכרח יותר תובנות לחיים. הסתכלות חכמה ורחבה על דברים ותופעות יותר מאחרים?! בכלל לא מחייב..

בדרך כלל מחפשים משהי שיהיה שיח מחכים איתה .. לא צריך לאהוב ולהיות טוב בפיזיקה בשביל זה..

מקווה ליישם ולהפנים בעצמי קודם כל .
קודם כל, למה לא?שובר סטיגמות

אדם בעל יכולת שכלית גבוהה יש סיכוי גבוה שהוא יעדיף ללכת למקצוע עם יותר אתגר, כמובן שזה לא מחייב. לכן כשיש תופעה נרחבת של נטייה למקצוע מסוים אני מנסה לברר האם יש עוד גורמים שמשפיעים על הבחירה ובינתיים נראה שאכן זה כך.

אקח את זה צעד קדימה, אם אדם מספיק חכם לא בהכרח שהוא אפילו יצטרך מישהי עם תובנות לחיים או שיח מחכים כי הוא יכול לקבל את אותם דברים מכל מקום. לכן אני שואל, האם יש צורך קונקרטי שתהיה התאמה ברמה השכלית? בסופו של המטרה של קשר זוגי הוא רגשי ולא שכלי...

איזה שטויותהפי
יכול להיות מצב של בחורים שלומדים תיכנות שמבחינת יכולת של עומק ותקשורת היכולות שלהם לא בשמיים .
וזה לא כל-כך רחוק מכירה מקרוב אנשים בעלי תפקידי מפתח בחברות הייטק נחשבות
והם בעצמם אומרים לי מגיעים לראיונות אנשים עם אקיו גבוה ותארים עם ציונים גבוהים אך יכולות של ניתוח סביבה .. אינטלגנציה ומימניות חברותיות וביטחון הרבה מתחת לממוצע ולפעמים הרבה מתחת
וגם זה חכמה כי שיח מחכים ועמוק אין אלא חישובים יבשים וחוסר הבנה תקשורתית ככה אי אפשר להצליח ולהגיע רחוק.

את מי מחפשים? אנשים עם כל החבילה וזה לא דבר קל למצוא
את לא צריכה למצוא תיאור למילה.R33

תקראי לילד בשמו. (זה ביטוי לא התכוונתי לאף אחד ספציפי)

Nerd - Wikipedia

בן כמה אתה?ultracrepidam

יש לך נסיון בדייטים? אתה יודע להגיד מי מצאה חן בעיניך ומי לא? חפש מישהי דומה לזה

יש לך חברים שכיף לך בנוכחותם? אתה יכול לאפיין תכונות שמקרבות ומרחיקות אותך? חפש מישהי עם תכונות כאלה

אחר כך תעשה מחקר מעמיק בשאלה של רמת האינטלגנציה שלהם לפי הערכתך, לפי מידע שהשגת, לפי המקצוע בו הם בחרו.

אם תוצאות המחקר יהיו מעניינות, יופי. אם לא, תעשה מחקר למה. וכו'.

אין פה סטיגמותR33

יש סטטיסטיקה ומספרים מוחלטים שאי אפשר להתכחש אליהם, צריך להבין את הסיבות. 

ההנחה שלך "שמי שטיפש הולך למקצועות פחות שווים" מופרכת מהיסוד, ההנחה הזו שוללת ערכים, אנושיות ומעל הכל יצירתיות. 

ויותר מזה, ה"מוסכם" שלך שמתבסס על נתונים בין דורות, אתה לא יכול להשוות אנשים שהלכו להוראה לפני 15 שנה לאנשים שהולכים היום ( מכל מיני סיבות אך העיקרית יוקרת המורים ופנסיה תקציבית ) וממילא להשליך כמסקנה על האיכות האינושית שלהם.

ככל אצבע, אנשים דתיים יותר הם גם אידיאליסטים יותר ולכן הגיוני שהם מוכנים להקריב בשביל ללכת למקצועות שהם רואים אידיאליים יותר, וממילא מסתבר יותר שדווקא אותם מורות שאתה מזלזל בהם כל כך הן בעלות עומק שיכלי ורוחני במימד עמוק יותר שלא נופל ממהנדסות תוכנה ( שאתה כל כך מעריך). 

לשאלתך האחרונה, עלול? כמובן, מחייב? וודאי שלא. זהו פער ככל הפערים, כמובן לאישה אסור להרגיש שבעלה טיפש אבל נקודת ההנחה אינה נכונה, גבר ואישה משלימים אחד את השני ולכן לדוגמא אם האישה חכמה מאוד היא תימצא איש יצירתי מאוד וככה הם יפרו האחד את השני. אם ההנחה שלך הייתה נכונה אז אף אישה עם איקיו של מעל 140 לא היית מצליחה להתחתן.

משהו מריח לי שנפגעתי ממישהיא ואתה מנסה לתלות סיבות או לתרץ תירוצים. 

למה להכניס לי מילים לפה ואז לתקוף אותם?שובר סטיגמות

את המשפט השני לא אמרתי באף מקום.

בוא נוודא שיש הסכמה על נתונים בסיסיים, לדוגמה, אתה סובר שאין פערי יכולות בין בעל תואר במתמטיקה ממוצע לבעל תואר בחינוך? אם לא, למה לדעתך המדינה מוכנה לממן רק בעלי יכולות גבוהות למקצועות מאתגרים?

למה אתה חושב שאני מזלזל בהם? אם גם אתה הסקת שבאיזשהו משפט כיניתי מורים כטיפשים אז תחפש את התגובה שלי בהתחלה ל"הפי" בה יפורש למה ההבנה הזו שגויה. 

נראה לי שבעוד שאני פתוח לאפשרות שאצא עם מישהי שאני יותר חכם ממנה ואני מנסה להבין את ההשלכות אתה מנסה להתכחש למציאות כי ככל הנראה זה פוגע לך בנקודה רגישה ולכן אתה מגיב על חלק מהדברים בצורה לא עניינית. 

הפסקה האחרונה שלךkaparalay
פחות מוצלחת..
התלבטתי אם לכתוב לו אותהשובר סטיגמות

ומכיוון שנראה לי שזה עשוי לעזור לו לשקול את התגובות שלו בתור נוגע בדבר בחרתי לכתוב את זה למרות שאר השיקולים...

אכן...R33

ציטוט שלך - "האם בקרב אותן בחורות יכולות להיות הרבה שהן בעלות עומק שכלי ורוחני?" במילים אחרות, בוטות, מי שהולך להיות מורה הוא טיפש, האם אני מפספס משהו? יש מצב שלא?!. 

אתה לא צריך לכתוב משהו מפורש בשביל שהוא יובן מדבריך, ואכן החלק האחרון חתם את ההבנה הזו.

יותר מזה, אתה יודע מבין שלא היית מובן בפסקתך האחרונה אך לא ערכת את החלק הלכאורה פוגענית, בבקשה תקח אחריות על התוכן שאותו כתבתה.

אני סובר שאין פערי יכולות בין בחירה בעל תואר במתמטיקה ממוצע לבעל תואר בחינוך. 

ולמיטב ידיעתי המדינה מוכנה לממן מקצועות שאפשר למצוא בהם עבודה בלי קשר לרמת הקושי שלהם.

מבחני הפסיכונטרי לטענת המל"ג מהווים בורר לסיכוי ההצלחה בתואר ותו לא. 

עכ"פ, אני אדם קררררררר, אני לא לוקח דיונים למקום אישיאלא אם אני רואה משהו שמצריך זאת, ואכן, איל שאני רואה את זה עניתי בצורה עיניינית מאוד חוץ מהשורה האחרונה, וזו נכתבה חס וחלילה לא על מנת לפגוע אלא לנסות לעזור, לשים (סוג של) מראה. 

אתה ממשיך לבנות הנחות יסוד,שובר סטיגמות

האם יכול להיות שזה שאתה ממשיך לשים אותי בעמדה הזו אומר בעצם משהו על העמדה הבסיסית שלך?

שמת לב שהמילה הבאה היא "הרבה"? אולי נקודת המוצא שלי היא שרוב הבנות הן באמת עמוקות וכו' ואני רוצה לאשש את זה? 

אני לוקח אחריות מלאה על מה שכתבתי, ונראה שאתה מתעלם בכוונה מהכוונה שלי.

למה הסיכוי להצלחה של אנשים מסויימים נמוך במתמטיקה לעומת חינוך?

כנראה בגלל שאתה מתהדר באוביקטיביות אתה מתכחש לעובדות והופך את דעותיך הסובייקטיביות לאמת אבסולוטית, זה בסדר, אתה חי בתקופה שככה העולם עובד.

אכן שמתי לבR33

לא, "העמדה הבסיסית" שלי נכתבה בצורה מפורשת שאינה משתמעת לשתי פנים. 

ואתה צודק הייתי צריך להדגיש גם המילה "הרבה", כבר פירטתי שהחלק האחרון חתם את ההבנה הזו. 

אם אני מבין את דבריך בצורה מסויימת, אולי אני טועה, אבל זו הבנתי.

אני מרגיש אתה בכלל לא קורה את מה שכתבתי, אלא כותב בצורה רגשנית, ואישית, אז סליחה ומחילה, באמת שאין לי כך כוונה לפגוע בך, ואם פגעתי בבקשה תסלח ותמחל לי.

לשאלתך, אכן, ישנם תארים קשים יותר מתארים אחרים, אבל זה לא משוואה סימטרית, יש תארים תיאורתיים קשים (כמו פילוסופיה) שקל להתקבל אליהם. 

סיכוי של אנשים להצליח בתואר נובע מהרבה סיבות שבתוכך מצב סוציו-אקונומי, אי אפשר להשוות סטודנט שהוריו מכלכלים אותו לאחד שאין לו גב. האם זה אומר דבר וחצי דבר על יכוללתיו השיכליות? 

ובכלל, שללתי את ההקשר שבין בחירה בין תואר ליכולת שיכלית בהודעה הקודמת, בפילוסופיה (שהזכרתי קודם) תנאי הקבלה נמוכים אבל הסטודנטים שמגיעים במפתיע בעלי נתוני פתיחה גבוהים. 

ושלו תבין אותי לא נכון, אמת ישנם תארים קשים יותר מתארים אחרים, וכנראה שגם ישנם אנשים שהולכים למקצועות קלים יותר בגלל שלא התקבלו למקצועות קשים יותר, אבל ממש לא מחייב אנשים שיש להם נתוני פתיחה גבוהים לא ללכת לעסוק במה שהלב שלהם. ובעיקר אצל נשים שהרגש אצלהם בדרך כלל לוקח חלק משמעותי בבחירות. 

שוב סליחה אם פגעתי.

שבת שלום

..kaparalay
בעייני יש כמה בעיות בניסוח של השאלה..
(זה לא נאמר ע''מ להטיף חו''ח, אלא כדי לנסות לברר קודם את האופן שבו הדברים נתפסים בעיניך, ולנסות לדייק קצת את הדברים)

קודם כל, ניסוחים כמו 'יכולת שכלית'/'עומק שכלי', 'אינטליגנציה', 'חכמה' וכו' נשמעים מפוצצים. אבל המשמעות שלהם היא ממש לא בהירה או חדמ''ש..
למשל, יש סקאלה רחבה של חכמות ושל אינטליגנציות, ולא רק ה-IQ וה-EQ המוכרים.. נגיד תאוריה של פסיכולוג בשם גרדנר שעוסקת בריבוי של אינטליגנציות.. כל האינטליגנציות שהוא מזכיר נוגעות לכישורים שונים, כולן טובות ומיוחדות. פשוט שונות..
כלומר, לא ברור איך אתה מודד חכמה.
לא ברור איך האינטליגנציה שעליה אתה מדבר אמורה לבוא לידי ביטוי חוץ מאשר בבחירה (הטכנית) של המקצוע.
לא ברור מאיזו בחינה האינטליגנציה חשובה לך ברמה הזוגית (ותכל'ס זאת שאלה משמעותית. כי לא נראה לי שאתה מתכנן לפתור עם אשתך משוואות דיפרנציאליות הזמנתכם הפנוי. ומעבר זה- אפשר ליצור קשר חברי טוב עם אנשים שלא לומדים בדיוק את אותו התחום כמו שלך, ולמצוא תחומים משותפים רבים אחרים.. אז למה עם אשתך זאת מניעה?)
ועוד שאלות על זו הדרך..

קצת באותו הקשר, יש עניין להבחין בין חכמה כזאת או אחרת לבין האופנים שבהם מיישמים אותה, ובין חכמה לבין נטיית הלב/תחומי עניין..

מעבר לזה, נראה לי שעשית כאן איזה היקש מחשבתי לא מדויק בין עומק שכלי לעומק רוחני.
יכול להיות שבתחומי לימוד מסוימים הקשר בין השניים עשוי להיות בולט ומשמעותי, אבל ככלל- בוודאי שאין צדק והיגיון במחשבה שמישהי שהלכה לעסוק בהוראה/בחינוך מיוחד תהיה בעלת עולם רוחני מצומצם או שטחי יותר.
לפעמים (וזה ממש לא כלל) זה גם יכול להיות ההיפך הגמור, כי הוראה אפשר ללמוד (ולעבוד אח''כ) במבחר של מקומות דוסיים, ולמקצועות ריאליים יותר יש אופציה אחת פחות או יותר..

ועוד משהו.. אני לא יודעת לאילו עוד מקצועות עוד התכוונת כשכתבת שהרבה דוסיות נוטות לעסוק במקצועות כמו הוראה, חינוך מיוחד וכו'.
אבל סתם משהו ששמעתי לאחרונה בגלל בשביתות במערכת החינוך וחשבתי שיכול להיות קשור..-
לפעמים שני התחומים שהזכרת נתפסים בעיני אנשים מבחוץ כירודים יותר, ולפעמים גם מתקשרים בעיני אנשים לתכונות פחות חיוביות (עצלנות, חיפוש חיים קלים, אנשים שלא שואפים להתקדם וכו'..).
אני מכירה קצת את המערכת מבפנים ופוגשת כ''כ הרבה מורות שהן פשוט לא שם. הן חכמות ומוכשרות, שואפות להתקדם מבחינה מקצועית, מסורות, מלאות ערכים ואידיאלים, נשות שיחה וכו'..
לא יודעת אם המחשבה הזאת נמצאת לך בראש, אבל אם במקרה יש שם איזה שביב, נראה לי חשוב לעשות איזה ריסטרט במערכת ולנתק את התכונות מהתדמית שיש לך על המקצוע.

ולגוף השאלות-
•האם ישנן הרבה בחורות שיכלו ללכת למקצועות אחרים והחליטו ללכת להוראה?
לא יודעת את הכמות המספרית, אבל זה בוודאי קיים
•אם כן, מאיזה סיבות?
נטיית לב.
ראיית ערך בחינוך ובהוראה (aka אידיאלים).
רצון להשקיע את עיקר הכוחות בבית והמשפחה.
לשם החינוך הדתי מכווין (היום כבר פחות, ובכ''ז).
ועוד.
•האם בקרב אותן בחורות יכולות להיות הרבה שהן בעלות עומק שכלי ורוחני?
עניתי קודם שבעיניי השאלה שגויה ביסודה..

•האם פער משמעותי באינטליגנציה בין הגבר לאישה עלול להשפיע לרעה על הזוגיות?
זה קצת בוטה, אבל נראה לי שפער באינטליגנציה לא, אבל מידות לא טובות כן..
יפה מדויקהפי
תודה על התגובה המושקעתשובר סטיגמות

לתשומת ליבך זה עונה על השאלה השנייה שלי, נראה ששתי השאלות התערבבו לנושא אחד אבל כוונתי הראשונה הייתה לצמצם שני שרשורים שקשורים לחכמה לשרשור אחד...

החילוק שעשית הוא מאוד חשוב, נראה לי שלצורך הדיון צריך לבחור ב IQ של אדם שהוא מולד וכמעט ולא ניתן לשינוי, שכנראה מקביל לשורש של כל האינטליגנציות שקיימות, אולי זה מקביל ליכולת קוגניטיבית (אבל איני בקיא במינוחים האלה מספיק). לאחר הדיוק הזה נראה לי ברור שהיכולת הזו עשויה להשפיע בהרבה רבדים מעבר לבחירת מקצוע. מעבר לכך באותו מדד יש הרבה חברויות שבהם יש פערי יכולות שכליות, ולכן אני שואל, האם בקשר זוגי יש יותר חשיבות להתאמה?

לא עשיתי היקש אלא כוונתי היא לשמוע התייחסות לשני הגורמים, אם כי יש תפיסות עולם שמאחדות אותם לאחד.

אני חושב שבצדק נוצרה תפיסה שלילית למערכת החינוך מכיוון שהתגמול שמורים מקבלים בעיקר מבוסס על ותק ולא על מקצועיות, מעבר לכך שברוב המקומות היא מקנה ידע ולא יכולות או חינוך. 

רצון להשקיע את עיקר הכוחות בבית והמשפחה. - כמה בחורות לדעתך בוחרות בהוראה מתוך הרצון הזה?

..Self Love.
עבר עריכה על ידי Self Love. בתאריך י"א באלול תשפ"ב 20:54

אידיאלסטיות ונוחות לדעתיתפוחית 1
אגב יש כאלה שלומדות הוראת מתמטיקה ביולוגיה וכו'
זה לא משהו שייחודי לנו, זו תופעה אוניברסליתלגיטימי?

א. כן. יש הרבה בנות שיכלו ללכת למקצועות אחרים והחליטו ללכת להוראה.

סיבות אפשריות: הוראה זה מקצוע עם סיפוק, שבו אפשר לראות תוצאות באופן מיידי. אפשר להשפיע על החינוך של תלמידים, ולקחת חלק בעיצוב הזהות שלהם. הוראה זה מקצוע שאפשר לשלב בצורה טובה עם אמהות - כי החופשות חופפות לחופשות הילדים, כי יש יום חופשי, שנת שבתון.

אין קשר בעיניי בין עומק שכלי ורוחני לבין עיסוק במקצוע מסוים. זה לא שכל מי שיש לו עומק עוסק במקצוע Y וכל מי שלא ב-X. אז כן, בהחלט יש בנות בעלות עומק שכלי ורוחני שהן מורות.

מה הסיבה לכך, לדעתי?

אפנה אותך למחקר שנעשה במדינות הנורדיות. מאז שנות ה-60 מקדמים שם שוויון בין המגדרים, ובמדינות הללו הנשים הן בעלות רמת ההשכלה האקדמית הגבוהה ביותר, ואחוז העסקה הגבוה ביותר. אבל במדינות הללו נמצא שהן המדינות בעלות ההפרדה המגדרית בעבודה הגדולה ביותר - לדוגמה, בדנמרק, 60% מהנשים עובדים במקצועות נשיים (שהם מקצועות שלפחות 75% מהעובדים הן עובדות), ולהפך - 60% מהגברים עובדים במקצועות גבריים (אותה הגדרה, הפוך). הנשים עובדות לרוב במגזר הציבורי, חינוך, טיפול ופרא-רפואי, והגברים עובדים לרוב במגזר הפרטי, בייצור ובהנדסה. גם אם יש לגבר ולאישה אותה השכלה, ככל הנראה האישה תעבוד במגזר הציבורי והגבר במגזר הפרטי. מאיפה נובעים ההבדלים האלה? הם מציעים כמה אפשרויות, כמו העדפה - אבל החוקרים חלוקים אם ההעדפה הזאת נובעת ממשהו ביולוגי או משהו חברתי. דעות קדומות: ההבנייה החברתית משייכת עבודות למגדר מסוים, ולכן נמנעים מלהעסיק את המגדר הזה. מסורתיות: באופן מסורתי האישה היא זו שמטפלת בילדים בתא המשפחתי, ונשים מחפשות עבודות שיוכלו לשלב עם אימהות - שעות נוחות, חלקי משרה וכו', בעוד גברים מחפשים עבודות עם הכנסה גבוהה.

ב. האם פער משמעותי באינטליגנציה בין הגבר לאישה עלול להשפיע לרעה על הזוגיות?

הבסיס של זוגיות היא תקשורת. כאשר אין תקשורת, אפשר להחליט שהסיבה לזה היא ההבדלים באינטלגנציה. אני חושבת שצריך לברר מול עצמינו מה אתה מחפש בבת הזוג שלך. המונח אינטלגנציה מכיל בתוכו סוגים שונים של אינטלגנציה - האם אתה מחפש מישהי שחופפת לאינטלגנציה שלך או אולי דווקא משלימה אותך בתחומים שחסרים לך?

בעיניי, דווקא אנשים חכמים יוצרים הרבה פעמים קשרים אינטלקטואליים עם אנשים עם מנת משכל דומה, ויוצרים מרחב שבו  מתעסקים ב'דברים של חנונים', וקשר זוגי שלא מתבסס על קשר אינטלקטואלי מאפשר לבטא צדדים אחרים באישיות, שאולי לא באים לידי ביטוי בסביבה האינטלקטואלית.

במילים אחרות, חשוב לי יותר שאב ילדיי ישחנ"ש איתם מאשר שידע לפתור איתם משוואות דיפרנציאליות. כי לזה אפשר למצוא מורה פרטי. נכון שאפשר לשלם גם לפסיכולוג, אבל מורה פרטי יותר זול ;) ברור שאפשר להיות גם וגם. זה לא או או. אבל בקשר זוגי אנחנו לא הולכים לפתור משוואות דיפרנציאליות, אלא הולכים להקים משפחה, ולזה נדרש סט של כישורים שלא נמדד ב-IQ.

אני מפנה כאן לשרשור אחר, שבו כתבתי כמה תגובות: בוודאי שיש, זה לא מופרך בעיניי. רק שלפעמים - לקראת נישואין וזוגיות ועוד תגובה שכתבתי בדיון אחר: שאלה לבנים | ערוץ 7

האם אתה מסוגל להעריך מישהי שקיבלה 100 נק' פחות ממך בפסיכומטרי? וכשאני כותבת להעריך, זה אומר כאישיות ככלל.

ובשולי הדברים:

ג. שאלת אם יכולות להיות "הרבה בנות". אתה לא צריך הרבה בנות, רק אחת. הנה משהו שכתבתי פעם על זה: סטטיסטית, כולנו כאן סינים או הודים. - לקראת נישואין וזוגיות

ד. לבחירות שאנחנו עושים יש מחירים. האם אתה מוכן לעשות ויתורים עבור ההגשמה האינטלקטואלית של אשתך? נניח שאתה רוצה להתחתן עם האישה הכי חכמה בגילך, שלומדת תואר של חכמים באיזשהו מוסד אקדמי. נניח שהיא רוצה להתקדם במסלול האקדמי - האם זה משהו שאתה מוכן לתמוך בו? זה כולל נסיעות שלה לכנסים בחו"ל, וככל הנראה גם תקופה של פוסט-דוקטורט בחו"ל לכמה שנים. מבחינה מספרית, מעטות הנשים שעושות מסלול כזה (ועוד יותר מעטות הדתיות) - וחלק מזה כי הן בוחרות לוותר על המסלול הזה עבור דברים אחרים - וזה יכול להיות עבור ההגשמה של בן הזוג, אימהות ועוד - למרות שאלו לא תמיד דברים סותרים.

ה. כשמקימים בית, יש כאן גם סוג של עסק כלכלי. ראה את השרשור שפתחתי כאן: לא רוצה לצאת עם עובד סוציאלי - לקראת נישואין וזוגיות

אם מישהי רוצה להתחתן עם אברך (לטווח ארוך), בעיניי זה צריך לבוא לידי ביטוי במקצוע אותו היא בוחרת ללמוד. כשאת בתחילת שנות העשרים שלך בוחרת ללמוד מקצוע, זה צריך להיות משהו שתשמחי לקום אליו בבוקר כל יום, אבל גם שיפרנס. לדוגמה, זה אולי חלום לעצב בגדים, אבל קשה מאוד להתפרנס מזה. 

הוראה זה מקצוע שאפשר להתפרנס ממנו בצורה יפה, וגם לגדל משפחה (בלי להסתמך על סבא וסבתא). אתה כותב על מקצועות ש"דורשים יותר חשיבה ויכולת שכלית" - אבל המחיר של זה הוא פחות זמן בבית, פחות גמישות, חופשות שלא חופפות לילדים, סביבה שפחות יש בה נשים ועוד פחות נשים דתיות - ואולי הבחירה היא לוותר על פוטנציאל אינטלקטואלי בשביל המשפחה העתידית.

השרשור שהפנית אליו מענייןתפוחית 1
עונהבת 30

לא קראתי הכל

א. אין קשר בין בחירה במקצוע ההוראה לבין אינטלגנציה נמוכה...יש יתרונות בהוראה ויש יתרונות במקצועות אחרים, אבל אין לזה קשר לאינטלגנציה.

ב. מה ההגדרה של אינטלגנציה? גובה האיי-קיו? יש הרבה סוגי אינטלגנציות...יש אנשים גאונים שלא מצליחים לקרוא מפה. יש אנשים עם אינלגנציה רגשית מטורפת שלא מחזיקים מעמד בהרצאה מדעית מפורטת. 

אז מה ההגדרה שלך לאינטלגנציה?

איטלגנציה כמו שלך? 

יש מחקר מעניין בנושאshaulreznik

דווקא במדינות שדוגלות ב"העצמה נשית" ו"שוויון מגדרי", פחות נשים הולכות למקצועות ריאליים

The More Gender Equality, the Fewer Women in STEM

לכאורה, נשים יותר נוטות לעבוד עם בני אדם, בעוד שגברים מעדיפים לעבוד עם/מול מכשירים.

אני חושבתחיים של
שמי שהולכת להוראה או חינוך מיוחד לוקחת כשיקול את שעות העבודה הלכאורה נוחות + חופשים מה שלא קיים בשום מקצוע אחר.
ולכן זה לא ככ תלוי שכל וחכמה.
חינוך מיוחד זה לא תמיד שעות נוחות וחופשיםיעל מהדרום
לק"י

לפחות באוכלוסיה שאני עובדת איתה (חלקית זה יותר נורמלי ממקצועות אחרים).

לא יודעת מה חושבות אחרות שלמדו חנ"מ, אבל אני הלכתי על זה כי התחום עניין אותי, וכי רציתי להמשיך לתרפיה אחר כך.
לא נראה לי שחשבתי על חופשים ושעות נוחות.
מקצועות הומאנים הם הרבה יותר 'חכמים' בעיניadvfb

ולשאלתך - יש הכל מהכל. כאשר באה הצעה קונקרטית, תברר מי היא גם בלי קשר לתואר/מקצוע.

זה לא מעיד על אינטליגנציהבנש"קאחרונה
אני גבר מאוד ריאלי (גם), ואני לא פוסל כלום אבל חד משמעית מעדיף מישהי שתלמד פסיכולוגיה/חינוך/סיעוד מאשר הנדסת תוכנה.
יש בחורות סופר סופר חכמות (גם גברים אגב, פשוט השאלה על נשים משום מה) שאו שהן פשוט פחות ריאליות או שהן רוצות עבודה יותר מספקת ושמאפשרת יותר זמן עם המשפחה, חיים יותר פשוטים (לאו דווקא ברובד הכלכלי, ממש לא, יש משפחות כאלו שהבעל מפרנס יפה *מאוד*) וזה בסדר גמור. אנשים חכמים לא חייבים לעשות 5 יח"ל במתמטיקה וללמוד ביואינפורמטיקה כדי להיות חכמים.
וכן, פער משמעותי באינטליגנציה הוא לרוב בעייתי. תלוי בסוג הזוגיות שרוצים. במה שרווח היום - כן, בעיה. כמובן שפער אפשרי, אבל פער גדול מדי לא מומלץ.
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך