לא אכפת לי מי יתפוס את ההגה - העיקר שיעצור את האוטובוס.
מה מסוכן במנסור עבאס בקואליציה? הוא יושב שם ומתעסק בנושאים אזרחיים - איפה הסיכון? את יכולה בבקשה להצביע על הסיכון שאת רואה?
אני לא מתייחס לטיעונים כמו "תחליף את החתול בגבינה ואת המערוך בפאי תפוחים וזה בדיוק אותו הדבר".
נו, באמת.
אני פחות אדם של סיסמאות ויותר של מעשים ותכל'ס.
אין לך מספיק ידע לגבי ליברמן? ועם זאת, נראה שאת מאוד נחרצת לגביו.
זה נראה לך הגון באיזושהי צורה? אולי במקום לגבש עליו דעה למרות שאין לך מספיק ידע עליו - היה כדאי שתשקיעי קצת ותקראי על מה שהוא עשה בממשלה האחרונה?
חוסר הענייניות הזה פשוט משגע אותי. הכל מפוזיציה, הכל אישי, הכל זה מי ישב עם מי ועל מי כתבו ואיפה.
אח"כ מתפלאים למה מדינת ישראל היא המדינה שהכי גרוע לחיות בה בעולם המערבי - כי אתם מאפשרים את זה!
ואז מתבכיינים שהדירות יקרות והאוכל יקר ואתם פשוט לא מבינים איך זה יכול להיות... בסה"כ הכנסתם את מייבש השיער לאמבטיה המלאה - מי חשב שזה יגרום לקצר?...
עובדתית, הממשלה עם מר"צ, רע"מ והעבודה היתה טובה יותר ממשלות עם סמוטריץ' ועם החרדים עבור אזרחי מדינת ישראל.
זה לא ענין של דעה - אלה העובדות. תראי איך הממשלה הזאת עבדה במשך שנה עבור האזרחים - היא השיגה יותר מהביביסטים ב-12 שנים.
כלכלה טובה זה הביטחון של ישראל!
את לא מבינה את זה?
למה את חושבת שהתעשיה האוירית יצאה בקמפיין גיוס של אנשי פיתוח? כי הם לא מצליחים לגייס עובדים טובים! אף איש מחקר ופיתוח לא רוצה לעבוד במקום סובייטי.
זה לא "ביטחון ישראל"?
מה לגבי המשפחה העניה שלא יכולה להרשות לעצמה לקנות פירות וירקות? חלק וביצים? זה לא "ביטחון ישראל"?
10% מהרופאים, המדענים והמהנדסים בורחים מכאן בכל שנה - זה לא "ביטחון ישראל".
לא רק שאין סתירה בין כלכלה טובה לביטחון ישראל - אלא הדברים שלובים אחד בשני.
איך ארה"ב הפכה להיות המעצמה הצבאית הכי גדולה בעולם? היא הפכה קודם למעצמה הכלכלית הכי גדולה בעולם.
אני גם לא מבין את החוצפה שבגישה הזאת: אם אני רוצה "ימין" אז אני חייב לסבול כלכלית במדינה שהכי גרוע לחיות בה בעולם המערבי כי ה"ימין" הוא דרעק סוציאליסטי?
אם ביטחון המדינה כ"כ חשוב לסמוטריץ', לביביסטים ולחרדים, אז שיפסיקו להיות דרעק סוציאליסטי ואצביע עבורם.
גם הכלכלה תרוויח וגם המדינה.
ודבר אחרון - את באמת מדבר על החרדים ו"ביטחון ישראל" בנשימה אחת?
איך בדיוק הם תורמים ל"ביטחון ישראל"? בכל שהם לא תורמים כמעט מסים למדינה ומקבלים תקציבים אדירים על חשבון יתר האזרחים? על חשבון צה"ל והמשטרה? אולי שהם אפשרו לתכנית ההתנתקות לעבור עבור בצע כסף? זה מה שתרם בעינייך לביטחון ישראל?
נו, באמת.
מה עשה בן גביר?
הוא משקר כמו דמגוג עלוב.
הוא באמת מאשים את הממשלה בעליית מחירי הדלק בזמן שמחיר חבית הנפט בעולם קפץ בערך פי עשרה.
הוא מאשים את הממשלה בעליית מחירי הלחם בזמן שמחיר החיטה בכל העולם קפץ בגלל שאוקראינה - יצואנית החיטה הכי גדולה בעולם - נמצאת במלחמה.
אבל לשקר, לא עולה לו כסף ורפי השכל שאליהם הוא פונה - בדומה לביבי (מעולם לא היה פוליטיקאי בזלזל כ"כ בציבור הבוחרים שלו כמו ביבי - רק שלמרבה הצער, הוא צודק...) - מהדהדים את השקרים והשטויות שלו.
רק היום הוא פירסם שהשוטר שנרצח לא ירה בגלל הוראות הפתיחה באש.
שקרן! חד וחלק.
לפי כל פקודות הפתיחה באש הקיימות, אם רכב עומד לדרוס אותך, מותר לך לירות בו - אזרח, שוטר או חייל.
אבל מה אכפת לו לשקר? לספר על ה"ממשלה הרעה הזאת"? (בלי קשר, הממשלה ה"טובה" של ביבי עם סמוטריץ' ואחרים לא שינתה את הוראות הפתיחה באש - שכאמור, לא היו משנות דבר - אבל עדיין, יש גבול לדמגוגיה).
ואז, כשאשת הנרצח חוזרת על השקרים שהוא ודומיו פימפמו באזני השר בר-לב בהלוויה והוא מנסה להסביר לה בצורה רגועה שזה פשוט שקר, בן גביר מעלה סרטון על גבה של האלמנה המסכנה כדי לנסות לגרוף כמה לייקים וקולות.
אני מתבייש שפעם הצבעתי לו.
היום אני בז לו.