שאלהנעה ונדה

פעם האמנתי בסער, שהוא ימין אמיתי.

פעם האמנתי בבנט, שהוא ימין אמיתי.

פעם האמנתי בליברמן, שהוא ימין שלא רואה בעיניים.

וכולם מצאו את עצמם בקואליציה אחת עם רע"מ. ומר"צ. והעבודה של מיכאלי.

סער לא פיצל את תפקיד היועמ"ש והתחבר עם גנץ! מה הקשר?

בנט מנסה להסתיר את הכישלונות שלו בהחלת מדיניות ימין (ועף מהפוליטיקה).

(נו טוב, הוא אולי כן הצליח להסיט את הקו ב0.01% לכיוון ימין ממדיניות המרכז של נתניהו)

ליברמן בכלל שכח שהוא שנא פעם את הערבים..

מה הסיפור? למה שונאי נתניהו עוזבים את העקרונות הימניים שלהם?

ואני חשבתי שכולנו בדעה אחת שנתניהו הוא לא ימין..

א. הקושיה היא כנראה עלייך.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ט"ו בתמוז תשפ"ב 20:38

אני לא האמנתי בבנט מיום שהוא התמודד מול אורלב על ראשות הבית היהודי (תשע"ג).

כבר אז טענתי שהוא בא לקדנציה או שתיים לעשות סיבוב על הציונות הדתית ואז להמשיך בכל דרך שתביא אותו לראשות הממשלה. אחרי שתי קדנציות הוא אכן פרש וההמשך ידוע.

ליברמן שנים רבות מאוד בפוליטיקה בלי להותיר שום חותם. מוזמנת להציג הישג אחד משמעותי לימין שהשיג בכל השנים הללו (לפני בחירות סבב א', כשעוד "שנא את הערבים").

ב. כבר אמרו חכמים: "השנאה מקלקלת את השורה" ודברים חריפים יותר על הקנאה והכבוד.

אם מישהו תהה אם הם צדקו, הוא קיבל תשובה. סער לא מוכן למחול על כבודו אחרי שנתניהו השאיר אותו ללא תפקיד (וכן אלקין שקיבל את משרד המים וההשכלה הגבוהה).

לגבי בנט וליברמן - צודק...נעה ונדה

אבל לגבי סער, הוא לא מוכן למחול על כבודו, בסדר מובן. אבל איפה העקרונות הימניים שלו?

מה פתאום לשבת בממשלה אחת עם מר"צ ורע"מ? מה פתאום להתחבר עם גנץ???

ראי שוב סעיף ב'. כבודו חשוב יותר מהעקרונות.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך י"ח בתמוז תשפ"ב 22:51

כי ביבי..סוזנה ושות'

שמעתי מרבים את האמירה ש"ביבי בזמנו פגע בהם, ועכשיו הם נוקמים בו".. ויש בה משהו.

[יכול להיות שהם היו נותרים אנשי ימין בלעדי ביבי; לא ברור אם מאידיאל או מרווח פוליטי]

הנקמה שלהם היא להפוך לשמאלנים?נעה ונדה

מה נקמה בזה? הרי נתניהו לא ימני..

הנקמה שלהם היא להוריד אותו מכיסאו, בכל מחירסוזנה ושות'

ביום שבו נתניהו ילך, הדברים ישתנו מהר מאוד..

אם כי זה מוכיח שבשבילם האינטרס מעל הכל.

כי הם אינטרסנטים חסרי עמוד שדרהshaulreznik

כל אחד רוצה שיאהבו אותו. מכיוון שמרבית הימנים הכתירו על עצמם את נתניהו עד ליום מותו, ואילו הכריזמה של סער ובנט רחוקה מלהשתוות לכישורים הרטוריים של ביבי, הצמד-חמד הלך לחפש אהבה בערוגות השמאל.

כנ"ל כל נסיכי הליכוד שהשמאילו עם השניםshaulreznik

לבנת, מרידור, אולמרט, ריבלין... 

מסקנה שלי - אין אמונה בימין לא דתי. או דתי בערך.נעה ונדה

חוסר עמוד שדרה קיים בכל המגזריםshaulreznik

מי היה חושב לפני שנה שבנט וכהנא יתנהגו כפי שהם מתנהגים היום?

...נעה ונדה

בנט הוא דתי בערך (וכמו שאמר @אריאל יוסף כאן -  שאלה | ערוץ 7) .

כהנא הוא חידה לא פתורה.

כהנא אותו דברהָיוֹ הָיָה
תבקשי מ@אריאל יוסף את התמונה של כהנא מלפני שנתיים...
נפתרה החידה?אריאל יוסף

כן עצובנעה ונדה

וזו מסקנה נכונה -אריאל יוסף
תודה..נעה ונדה

עניתי על זה כבר -אריאל יוסף

שאלה | ערוץ 7

תתפלא. היו שחשבו כבר לפני עשור. לא לפני שנה.

מה מגדיר בעינייך ימין? עם מי מישהו יושב?ספק

בסופו של דבר, הממשלה הזאת - עם רע"ם ועם מרצ תפקדה בצורה הרבה יותר "ימנית" מכל ממשלה שאני מסוגל לזכור. 

אז לסער לא היה רוב לפצל את תפקיד היועמ"ש - אל תשכחי שהוא היה מנהיג המורדים בשרון אחרי שביבי חבר אליו והצביע בעד ההתנתקות. 

אפשר לא להסכים עם כל דבר שהוא עושה, אבל לפחות הוא עשה יותר משרי משפטים "ימניים". 

מבחינה בטחונית, השנה היתה השנה הכי שקטה בעוטף עזה - אפילו בלוני תבערה לא היו. 

ליברמן לא "שנא ערבים" - הוא תמיד היה איפשהו באמצע מבחינה מדינית (חילופי שטחים והקמת מדינה פלסטינית - שזה יותר ימני מביבי שרוצה רק להקים מדינה פלסטינית, אבל לא באמת ימין). 
פשוט מבחינה ריאלית, הוא ידע שאין לזה התכנות. 

"למה שונאי נתניהו עוזבים את העקרונות הימניים שלהם"? 

קודם כל, ברמה האישית, אין היום אדם אחד שסומך על נתניהו ובצדק. 

הביביסט השרוף ביותר לא יקנה מביבי מכונית משומשת. 

מעבר לזה, אילו עקרונות ימניים נעזבו? 

האם פינו שטחים? מסרו אותם לערבים? לא הגיבו על ירי טילים? 

למה ישיבה בלי רע"מ היא "עקרון ימני"? למה זה מה שמגדיר ימין? 

ודבר אחרון אבל אולי הכי חשוב: ייתכן והמשותף לחלקם הגדול הוא החשש האמיתי לעתידה של מדינת ישראל. 

מאז 2009 ישראל ישראל הפכה עם הזמן להיות המדינה שהכי גרוע לחיות בה בעולם המערבי והמצב רק נעשה גרוע יותר עם זמן. 

הפכנו לאחת המדינות הכי יקרות בעולם (עלינו למקום ה-3 מהמקום ה-24 בפרק הזמן שבין 2009 ל-2021 - טירוף מוחלט) למרות התמ"ג הנמוך שלנו ביחס לעולם המערבי, מורי ישראל נמצאים בתחתית העולם הערבי מבחינת היכולות והכישורים שלהם (מה שלמעשה הופך את מערכת החינוך הישראלית לגרועה במערב), מערכת הבריאות נמצאת בקריסה (כל התחום של טיפול בקהילה ורופאי משפחה מתפקד בסדר, אבל לקבוע תור למומחה, זה סיפור של 3-4 חודשים), המגזר הציבורי מנופח מעבר לכל פרופורציה כך שמחצית מתקציב המדינה הולך למשכורות ועוד. 

אז עם כל הכבוד ל"עקרונות הימניים" של "לא לשבת עם עבאס" - אנשים במדינה הזאת גם צריכים לאכול ולחיות וזה קצת יותר חשוב. 

...נעה ונדה

לא להכניס את הערבים לקואליציה זה עקרון ימני בהחלט. מדהים ומזעזע שמבחינתך כבר אין בזה שום בעיה. מאז ומתמיד הרשימה הערבית המשותפת נספרה בנפרד מגוש השמאל ועכשיו פתאום היא חלק ממנו.

לכן טענתי שסער היה איש ימין - הוא באמת היה איש ימין בניגוד לנתניהו. לגבי השקט הביטחוני אתה באמת צודק.. אבל ממש מפתיע אותי (לרעה) שסער שפעם יצא נגד גנץ (שגרוע להתיישבות) פתאום קם וחובר אליו.

ליברמן? ההוא שטען כשהוא יהיה שר הביטחון הוא יחסל את הנייה תוך 24 שעות? (https://he-il.facebook.com/RealZioniBaneshama/videos/%D7%9C%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%9E%D7%9F-%D7%90%D7%9D-%D7%90%D7%A0%D7%99-%D7%A9%D7%A8-%D7%94%D7%91%D7%98%D7%97%D7%95%D7%9F-%D7%AA%D7%95%D7%9A-48-%D7%A9%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%9E%D7%AA%D7%90%D7%91%D7%99%D7%92%D7%93%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%9E%D7%9F-%D7%90%D7%A0%D7%99-%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%A8-%D7%9C%D7%9A-%D7%95%D7%90%D7%AA%D7%94-%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C-/1522638154525243/)

כן, אתה בטוח שהם הקימו את הממשלה הזאת רק בגלל "חשש אמיתי לעתידה של מדינת ישראל"? אז למה מתן כהנא מנע הקמת ממשלה חדשה בכנסת הנוכחית? (ימינה נגד ממשלת ימין | ערוץ 7)

ממתי זהו עקרון ימני? ערבי כמו יוסף חדאד - פסול?ספק

מזעזע בעיני שיותר חשוב לך איזה עקרון מזויף על פני איכות החיים של החברים והמשפחה שלך - או של כל עם ישראל, לצורך הענין. 
מי שקידם הכי הרבה bds בשנים האחרונות זו מפלגת הביביסטים. 

אנשים כאן היו מזועזעים מהחרם של בן-אנד-ג'ריס על יו"ש - בזמן שהביביסטים דאגו לכך שלא יביאו לכאן אוכל הרבה יותר בסיסי מחו"ל כדי לאפשר למשפחות עניות לקנות פירות, ירקות, חלב וביצים. 

כמו כן, הרשימה המשותפת חלוקה בינה לבין עצמה בהמון דברים והם רצים ביחד רק בגלל אחוז החסימה. 

אז ברור לי שמנסור עבאס הוא לא ציוני דגול - אבל אם הוא מתחייב לפעול בממשלה רק בנושאים אזרחיים עבור המצביעים שלו ובתמורה הוא יאפשר למדינה לחזור ממסלול ההרס העצמי בו היא צעדה - אז זה לא סוף העולם. 

זה שסער חבר לגנץ, בעיני, זה הרבה יותר גרוע מהישיבה שלו עם מנסור עבאס. 

הוא רץ על טיקט ימני ליברלי והוא חבר למפלגת הקואליציה שגרמה להכי נזק למדינת ישראל בשנה החולפת. 

זו זניחה של עקרונות. 

להכניס שוב את שוסטר האיום לכנסת - זה רע מאוד לאור הנזקים שהוא וחבריו הסוציאליסטים עשו. 

אין פוליטיקאי שלא התחייב על דברים שלא ביצע אותם לסוף. לא קיים כזה. 

מצד שני, ליברמן עשה כאן מהפכות כלכליות עצומות לטובת האזרחים ואני לא זוכר מישהו בפוליטיקה הישראלית שעשה כ"כ הרבה למען האזרחים בזמן קצר כ"כ. 

אני בוחן מעשים וזה מה שחשוב לי. 

הוא קידם כלכלה ימנית יחד עם פורר ואביר קארה והם ראויים להקרת תודה עצומה. (לי באופו אישי, סוף סוף יש למי להצביע בלב שקט בבחירות הקרובות - ליברמן הרוויח את הקול שלי במעשים וביושר). 

אני לא יודע מי מנע הקמת ממשלה חדשה בכנסת הזאת - אבל אם הקרדיט על זה מגיע למתן כהנא, אז כל הכבוד לו. 
הרבה יותר גרוע זה מפלגת הביביסטים בשלטון מאשר מנסור עבאס בקואליציה. 

את בעצמך מודעת לזה שביבי הוא לא ימין - אז על איזה "ממשלת ימין" בדיוק את מדברת? 

...נעה ונדה

עקרונות מדיניים וביטחוניים חשובים בעיני לא פחות מהכלכלה.

לגבי הביביסטים - אנחנו באותה דעה בעניין הזה.

לגבי מנסור עבאס, ציטוט מויקיפדיה: "חמאס הוקמה בגדה המערבית על ידי אנשי המוג'מע האיסלאמי (השלוחה של האחים המוסלמים ברצועת עזה) בראשות שייח' אחמד יאסין סביבות שנת 1987, אחרי שצברו כוח במשך שנות ה-80, בעידוד השלטון הצבאי הישראלי שראה באנשי האחים המוסלמים שעסקו בצדקה אלטרנטיבה לאש"ף, שנחשב אז לאויב המרכזי של ישראל מהצד הפלסטיני וערך פעולות אלימות נגדה". נשמע מוכר?? רק תחליף את החמאס ברע"מ ואת אש"ף ברשימה המשותפת.

לגבי סער - כנראה שאנחנו באותה דעה.

לגבי ליברמן - עזוב..

לגבי מתן כהנא - אבל הוא טען עד לפני רגע שבחירות הן אופציה כ"כ גרועה שעדיף להקים בגללה ממשלת כלאיים צרה, אז פתאום עדיף בחירות? למה? כי זאת תהיה ממשלה צרה? באמת..

ואני לא אמרתי ממשלת ימין, אמרתי ממשלה חדשה.. בקישור היה כתוב ממשלת ימין. אבל אם נהיה כנים רגע - בגוש המפלגות שעם נתניהו יש יותר ח"כים ימניים בסך הכולל.

עם מי לשבת, זה לא עיקרון.ספק

מה שחשוב הוא המעשים.

אני לא ראיתי בציטוט בויקיפדיה את שמו של מנסור עבאס מוזכר אז לא ברור לי מה בדיוק את רוצה להגיד.

בפועל, בכך שהוא הסכים להקים את הממשלה הזאת, הוא עשה מעשה מאוד ציוני שאיפשר להרחיק את מדינת ישראל מהתהום של שפתה עמדנו.

אני לא אעזוב את ליברמן - אם יש לך מה לכתוב, את מוזמנת לכתוב. 

במקום להודות לו, את מזלזלת בו  -זו כפיות טובה.

אחרי ההתנהלות של כת הביביסטים באופוזיציה, אני לגמרי יכול להבין את מתן כהנא.

אם לפני הקמת הממשלה הזאת חשבתי שמדובר בחבורה של אופורטוניסטים חסרת אחריות - אז ההתנהלות שלהם לאחר הקמת הממשלה הבהירה לי שמדובר בכת של מטורפים שישרפו את המדינה אם הגורו שלהם לא יחזור לשלטון וכל האמצעים כשרים.

ולא, בגוש של ביבי אין ימניים בכלל - אפילו אנשים כמו בן גביר, שפעם הערכתי וחשבתי שהוא איש אמת ואידיאולוג - גם הוא התקלה כלא יותר משקרן עלוב ובזוי.

..נעה ונדה

להכניס ערבים לאומנים לקואליציה זה מסוכן (מנסור עבאס בערבית - לאומן לא פחות מאיימן עודה).

הציטוט מדבר על זה שישראל תמכה בהתחלה בחמאס כדי הוא עסק בצרכים אזרחיים ונתפס כעדיף על אש"ף שנחשב אז לאויב מרכזי. אז אמרתי לך רק תחליף את המילה חמאס ברע"ם ואת אש"ף ברשימה המשותפת. כלומר, גם כיום אנשים מעדיפים את רע"ם כי הם מתמקדים בצרכים אזרחיים על פני הרשימה המשותפת שמתמקדת במאבק לאומני. ההבדל האידיאולוגי בין הפלג הדרומי מול הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית הוא לא האם יש להעיף מכאן את היהודים ולהקים מדינה פלסטינית, אלא איך. הפלג הצפוני תומך במאבק, הפלג הדרומי (שרע"ם מייצגת) תומך כמו החמאס בעיסוק בצרכים אזרחיים ובחכמה לעבור לאט למאבק לאומני. מנסור עבאס הוא כמו שייח יאסין ימ"ש בשעתו. הקשר בין האחים המוסלמים, רע"ם וחמאס

אני אגיד לך מה לגבי ליברמן - פשוט אין לי מספיק ידע כדי לנסות אולי להתדיין..

רגע רגע, אז ממשלה עם מר"צ, רע"ם והעבודה עדיפה על ממשלה עם סמוטריץ' והחרדים? לך לאירופה, שם אולי תהיה לך כלכלה טובה. זה עדיף כנראה על הביטחון של ישראל.

ומה עשה בן גביר? (שדרך אגב, אני לא תומכת בו כמעט בשום צורה).

כשיש אוטובוס משתולל בדרך לתהוםספק

לא אכפת לי מי יתפוס את ההגה - העיקר שיעצור את האוטובוס.

מה מסוכן במנסור עבאס בקואליציה? הוא יושב שם ומתעסק בנושאים אזרחיים - איפה הסיכון? את יכולה בבקשה להצביע על הסיכון שאת רואה?

אני לא מתייחס לטיעונים כמו "תחליף את החתול בגבינה ואת המערוך בפאי תפוחים וזה בדיוק אותו הדבר".

נו, באמת.

אני פחות אדם של סיסמאות ויותר של מעשים ותכל'ס.

אין לך מספיק ידע לגבי ליברמן? ועם זאת, נראה שאת מאוד נחרצת לגביו.

זה נראה לך הגון באיזושהי צורה? אולי במקום לגבש עליו דעה למרות שאין לך מספיק ידע עליו - היה כדאי שתשקיעי קצת ותקראי על מה שהוא עשה בממשלה האחרונה?

חוסר הענייניות הזה פשוט משגע אותי. הכל מפוזיציה, הכל אישי, הכל זה מי ישב עם מי ועל מי כתבו ואיפה.

אח"כ מתפלאים למה מדינת ישראל היא המדינה שהכי גרוע לחיות בה בעולם המערבי - כי אתם מאפשרים את זה!

ואז מתבכיינים שהדירות יקרות והאוכל יקר ואתם פשוט לא מבינים איך זה יכול להיות... בסה"כ הכנסתם את מייבש השיער לאמבטיה המלאה - מי חשב שזה יגרום לקצר?...

עובדתית, הממשלה עם מר"צ, רע"מ והעבודה היתה טובה יותר ממשלות עם סמוטריץ' ועם החרדים עבור אזרחי מדינת ישראל.

זה לא ענין של דעה - אלה העובדות. תראי איך הממשלה הזאת עבדה במשך שנה עבור האזרחים - היא השיגה יותר מהביביסטים ב-12 שנים.

כלכלה טובה זה הביטחון של ישראל!
את לא מבינה את זה?

למה את חושבת שהתעשיה האוירית יצאה בקמפיין גיוס של אנשי פיתוח? כי הם לא מצליחים לגייס עובדים טובים! אף איש מחקר ופיתוח לא רוצה לעבוד במקום סובייטי.

זה לא "ביטחון ישראל"?

מה לגבי המשפחה העניה שלא יכולה להרשות לעצמה לקנות פירות וירקות? חלק וביצים? זה לא "ביטחון ישראל"?

10% מהרופאים, המדענים והמהנדסים בורחים מכאן בכל שנה - זה לא "ביטחון ישראל".

לא רק שאין סתירה בין כלכלה טובה לביטחון ישראל - אלא הדברים שלובים אחד בשני.

איך ארה"ב הפכה להיות המעצמה הצבאית הכי גדולה בעולם? היא הפכה קודם למעצמה הכלכלית הכי גדולה בעולם.

אני גם לא מבין את החוצפה שבגישה הזאת: אם אני רוצה "ימין" אז אני חייב לסבול כלכלית במדינה שהכי גרוע לחיות בה בעולם המערבי כי ה"ימין" הוא דרעק סוציאליסטי?

אם ביטחון המדינה כ"כ חשוב לסמוטריץ', לביביסטים ולחרדים, אז שיפסיקו להיות דרעק סוציאליסטי ואצביע עבורם.

גם הכלכלה תרוויח וגם המדינה.

ודבר אחרון - את באמת מדבר על החרדים ו"ביטחון ישראל" בנשימה אחת?

איך בדיוק הם תורמים ל"ביטחון ישראל"? בכל שהם לא תורמים כמעט מסים למדינה ומקבלים תקציבים אדירים על חשבון יתר האזרחים? על חשבון צה"ל והמשטרה? אולי שהם אפשרו לתכנית ההתנתקות לעבור עבור בצע כסף? זה מה שתרם בעינייך לביטחון ישראל?

נו, באמת.

מה עשה בן גביר?

הוא משקר כמו דמגוג עלוב.

הוא באמת מאשים את  הממשלה בעליית מחירי הדלק בזמן שמחיר חבית הנפט בעולם קפץ בערך פי עשרה.

הוא מאשים את הממשלה בעליית מחירי הלחם בזמן שמחיר החיטה בכל העולם קפץ בגלל שאוקראינה - יצואנית החיטה הכי גדולה בעולם - נמצאת במלחמה.

אבל לשקר, לא עולה לו כסף ורפי השכל שאליהם הוא פונה - בדומה לביבי (מעולם לא היה פוליטיקאי בזלזל כ"כ בציבור הבוחרים שלו כמו ביבי - רק שלמרבה הצער, הוא צודק...) - מהדהדים את השקרים והשטויות שלו.

רק היום הוא פירסם שהשוטר שנרצח לא ירה בגלל הוראות הפתיחה באש.

שקרן! חד וחלק.

לפי כל פקודות הפתיחה באש הקיימות, אם רכב עומד לדרוס אותך, מותר לך לירות בו - אזרח, שוטר או חייל.

אבל מה אכפת לו לשקר? לספר על ה"ממשלה הרעה הזאת"? (בלי קשר, הממשלה ה"טובה" של ביבי עם סמוטריץ' ואחרים לא שינתה את הוראות הפתיחה באש - שכאמור, לא היו משנות דבר - אבל עדיין, יש גבול לדמגוגיה).

ואז, כשאשת הנרצח חוזרת על השקרים שהוא ודומיו פימפמו באזני השר בר-לב בהלוויה והוא מנסה להסביר לה בצורה רגועה שזה פשוט שקר, בן גביר מעלה סרטון על גבה של האלמנה המסכנה כדי לנסות לגרוף כמה לייקים וקולות.

אני מתבייש שפעם הצבעתי לו.

היום אני בז לו.

...נעה ונדה

אתה מתעלם מעצם הטענה שלי.. מי אמר פה סיסמאות? אז לא אהבת את הניסוח שלי, אבל בבקשה אל תתעלם מעצם הטענה. טענתי שעבאס, כמו שייח יאסין בעבר, מתמקד בנשאים אזרחיים כפתיח והכנת השטח לנושאים הלאומניים. חמאס היה דוגמה.

לגבי ליברמן - הדבר האחרון שאפשר להגיד עלי הוא שאני שופטת ע"פ פוזיציה. ליברמן אולי עשה דברים טובים לכלכלה, אולי לא, מה שבטוח זה שהוא מתפקד על שנאה.

אם נלך בקו שלך - זאת לא אשמת הציבור הבוחר שהח"כים הימניים הם שמאלנים בכלכלה, אבל זה מחייב אותנו לבחור בין מדיניות ימין לבין כלכלת ימין. אני בוחרת במדיניות, תבחר אתה בכלכלה.

לגבי בן גביר - זה באמת מעצבן. אני התעצבנתי אני חושבת שיותר ממך מהדמגוגיה המתסכלת של האופוזיציה בשנה האחרונה. מלא שקרים, חצאי אמיתות והמון הנדסת תודעה. מעצבן. אבל זה לא יגרום לי להצביע לשמאל מדיני, מצטערת.

זה לא ענין של ניסוח - אלא של מילים ללא תוכןספק

את טוענת שעבאס מכין את השטח?
אז בבוא היום, כשהוא יפסיק לעסוק רק בנושאים אזרחיים - זה יהיה רלבנטי לדון בלגיטימיות של כניסתו לקואליציה.

"מעשיך יקרבוך ומעשיך ירחוקך" - אני שופט בהתאם למעשים.

מה הוא אולי יעשה בעוד 20 שנים? פחות מטריד אותי - ודאי שבנקודת הזמן הנוכחית.

את ממש לא כותבת מפוזיציה - רק שאת לא יודעת הרבה על ליברמן אבל הוא מתפקד על שנאה... מאוד ענייני, כמובן.

זו בהחלט אשמת הציבור שהח"כ הכביכול ימניים הם סוציאל-פופוליסטיים.

לנהל מדיניות כלכלית אחראית זו עבודה קשה ואם הבוחרים לא דורשים את זה מהם - אז למה שיעבדו קשה?

נתתם להם צ'ק פתוח להשמיד את כלכלת ישראל בגלל "אימין".

ואת לא בוחרת במדיניות ימנית - שוב, אי אפשר להפריד בין השניים.

אם מדינת ישראל היא המדינה שהכי גרוע לחיות בה בעולם המערבי - זה מחליש את ישראל מהרבה בחינות: ביטחונית, בריחת המוחות ועוד.

זה מגביל את יכולת הפעולה של ישראל בשלל מקרים ומצבים.

אנגליה יצאה להילחם בארגנטינה בגלל איזה אי - ולא שמה על העולם. למה? כי היא מעצמה והיא יכולה לעשות כמעט כל מה שבא לה.

ישראל, היא כלום בפיתה (למרות שאנחנו אוהבים להגיד לעצמנו אחרת). אף אחד לא סופר אותנו ואנחנו כבולים הרבה פעמים בגלל מדינות אחרות.

זה אומר, שבזה שאת בוחרת מדיניות כלכלית סוציאל-פופוליסטית,  את למעשה מחלישה את ישראל ביטחונית ומדינית ומביאה במו ידייך מדיניות שמאל ועקירת יישובים.

זה כזה פשוט.

תחשבי מה היה קורה אם מדינת ישראל היתה מקום שטוב לגור בו - יהודים ממדינות מפותחות היו עומדים בתור כדי לעלות ובלי סלי קליטה, במקום שבקושי יצליחו לגרד לכן כמה אלפי בשנה כשרובם ממדינות נחשלות.

מה היה קורה אם היו פה עוד מליון יהודים? איך הדמוגרפיה היתה נראית?

את מצביעה לשמאל מדיני בזה שאת מצביעה לשמאל כלכלי.

ואפשר לחשוב על איזה ימין מדיני את מדברת... ימין מדיני שאותו מוביל מי שהצביע בעד ההתנתקות, שיחרר מחבלים עם דם על הידיים, ספג מאות אלפי טילים על מדינת ישראל, הסכים לפתרון שתי המדינות וכו'.

הימין במדינה לא קרוב ל-61. הוא כולל את , נגיד, סמוטריץ' וזהו בערך.

..נעה ונדה

בינתיים מסוכן שאדם כמותו יודע סודות מדינה בהיותו בקואליציה.

לגבי ליברמן - אני לא מתווכחת איתך אם הוא עשה מעשים טובים, אבל יש לך ויכוח אם הוא שונא את הערבים? שונא את את החרדים? שונא את ביבי? שונא את סמוטריץ'? הוא מחרים חצי כנסת! אולי הוא שונא בצדק, אולי לא, אבל לשנוא הוא שונא. ותזכיר לי מתי הייתה הפעם האחרונה (חוץ מהממשלה האחרונה) שהוא נשאר קדנציה שלמה?

לגבי כלכלה וביטחון, אני אהיה כנה איתך. לא יודעת מה לענות. אין לי מספיק ידע. אולי אתה צודק, אני צריכה לשמוע גם צד שני.

"סודות מדינה"? את יודעת משהו או שאת סתםספק

זרקת סיסמאות מפחידות כי נגמרו לך הטיעונים הענייניים?

הוא לא יודע שום סודות מדינה.

ברור לי שהוא לא שונא ערבים, לא שונא חרדים, לא שונא את סמוטריץ' אבל אולי הוא שונא את ביבי - ובצדק... בערך כל מי שעבד עם ביבי שונא אותו.

אם אין לך מספיק ידע - אז איך זה שאת כ"כ בטוחה בעצמך?

אולי את טועה גם לגבי ליברמן? מה גורם לך לחשוב את כל הדברים שאת חושבת עליו?

...נעה ונדה

חברי ממשלה לא יודעים סודות מדינה?

למה אתה חושב שהוא לא שונא את הערבים, את החרדים ואת סמוטריץ'? יש אינסוף ציטוטים מפורשים שלו מאוד בוטים נגדם.

אני בטוחה לגבי הדברים שאני יודעת. לגבי מה שאני יודעת לא שינית אצלי כלום, אבל נתת לי עוד כיוון חשוב למחשבה.

קודם כל, בממשלה לא היה אף שר מטעם רע"מ.ספק

חוץ מזה, שלא - חברי ממשלה לא בהכרח יודעים סודות מדינה.
למעט מספר מצומצם של שרים - הם לא יודעים.

מי שנחשפים לסודות מדינה הם בעיקר חברי ועדות המשנה של ועדת החוץ והביטחון והשרים הבכירים (חוץ, אוצר, ביטחון והיתר, על בסיס הצורך לדעת או אם הם בקבינט).

אני לא זוכר שהוא אמר אי פעם שהוא שונא ערבים, חרדים או אפילו את סמוטריץ'.

יש אינסוף ציטוטים? מעולה.

אז אני מניח שלא יהיה לך קשה למצוא דוגמא אחת עבור החרדים, אחת עבור הערבים ואחת עבור סמוטריץ'.

הענין הוא, שגם לגבי הדברים שאת בטוחה שאת יודעת - את לא יודעת. (בדיוק נתת לכך הדגמה).

ככה זה בעולם הפייק והספין - את לא יכולה להיות בטוחה בשום דבר שאת חושבת שאת יודעת ברגע שהוא הגיע דרך גופי תקשורת או פוליטיקאים.

נראלי הויכוח הזה היה מיותר מלכתחילהekselion

אם אדם לא רואה בעיה בממשלה שנשענת על תומכי מחבלים 

ועוד מכנה את זה ממשלה ימנית

אין טעם בכלל להתחיל לדון עם אדם כזה.

כמו שאני לא אדון עם אדם שמנסה לשכנע אותי שהעולם שטוח.

יש טענות שזה פשוט בזבוז זמן להתייחס אליהם.

זה מיותרספק

אם אדם בוחן ממשלה לפי חבריה במקום לפי מעשיה - אז אין טעם להתחיל דיון בכלל.

מי שמעדיף לשרוף את המדינה ובלבד שזה ייעשה ע"י האנשים ה"נכונים" - זה פשוט בזבוז זמן להתייחס אליו.

חחekselion

שמח שהצלחתי לעצבן אותך.

לא תצליח לגרום לי להיגרר וליכוח המטופש הזה

כל טוב

לא עצבנת אותיספק

רק הראית שלא אכפת לך שתישרף המדינה.

קראת את הקישורים ששמת? לא נראה ככה.ספק

קישור אחד:

מה שהוא אמר על אברכים - הוא צודק. זו לא שנאה.

כן, יש המון בטלה בקרב האברכים וזה כבר הפך לסוג של תרבות ואין סיבה לממן אותם.

אני גם לא רואה סיבה לממן את הבימה - זה אומר שאני שונא את השחקנים?

קישור 2:

הוא מדבר על ח"כים הערבים ולא על כולם. הוא מדבר על ההתנהגות שלהם ועל הפעולות שלהם - לא על המוצא שלהם.

"אנחנו דרשנו שבקווי היסוד יהיה כתוב מפורשות - כל אותם מסיתים ומשתפי פעולה עם הטרור שיושבים בבית הזה - שישאו בכל העונש. כל אלה שממשיכים להיפגש חופשי עם חמאס, ועם חיזבאללה, ונוסעים חדשות לבקרים ללבנון. אלה שרק לפני יומיים הכריזו על יום העצמאות של מדינת ישראל כעל יום הנכבה והרימו דגלים שחורים. יש פקודת הטרור, לפי פקודת הטרור יש למצות את הדין עם כל משתפי הפעולה".

זה בעינייך "לשנוא ערבים"??? באמת???

קישור 3:

אני לחלוטין מסכים אתו שסמוטריץ' מקדם המון אג'נדה אנטי-ציונית מתוך פופוליזם (לא מה שליברמן מתכוון אליו).

מותר לבקר אנשים - זה לא אומר ששונאים אותם.

קישור 4:
לא מצאתי אף ציטוט של ליברמן.

אז כמו שכתבתי - את סתם כותבת סיסמאות במקום טיעונים.

אני מציע לך לקרוא את הקישורים שאת שמה *לפני* שאת שמה אותם.

כמה שאפשר לעוות את המציאות...נעה ונדה

עזוב.

ומשהו לענין, יש לך לכתוב ?ספק

יש עניין? אתה באמת פתוח להקשיב?נעה ונדה

כי אתה כישרון בלעוות את המציאות ועל הכל אתה מחפה עם הרבה מידע טכני מעורב בפרשנות, כאילו שניהם אמינים באותה המידה. כאילו זה שתסביר לי למה ליברמן צודק כשהוא תוקף את החרדים זה יסתור את זה שהוא שונא אותם. אתה שם לב לאבסורד?

אם תכתבי לענין. אני מאוד פתוח להקשיבספק

אבל כשאת שמה קישורים שמן הסתם לא קראת כדי להוכיח נקודה מסוימת שאותם קישורים ממש לא קרובים ללהוכיח - מה את מצפה שאעשה?

אני מדבר על עובדות.
אם את טוענת שליברמן שונא חרדים -תראי לי מקור כלשהו לענין. להגיד שהחרדים כמגזר מתבטלים זו לא שנאה.
להגיד שליברמן שונא ערבים כי הוא רוצה לכלוא ח"כים שעוברים על החוק או מציע עונש מוות למחבלים?
נו, באמת. אם זה המדד - אז 90% מהישראלים שונאים ערבים כולל את, ככל הנראה.

אני לא עושה הרבה פרשנות - אני בעיקר מתמקד בעובדות.

את עושה כל מיני מניפולציות. למשל, את טענת שליברמן שונא חרדים.

אם את טוענת דבר כזה, את אמורה להיות מסוגלת להוכיח אותה או לגבות אותה.

זה שאת שמה קישור שלא מוכי שום דבר שאפילו קרוב לזה - לא עוזר ולא מקדם את הדיון לשום מקום.

לבקר ולתקוף זה לא לשנוא. אם זה היה נכון, לא היו בכלל מפלגות - מה הטעם?

אז אם את לא מצליחה להוכיח את הטענה שלך - מה את רוצה ממני? את זו שטענת אותה וחובת ההוכחה היא עלייך.

לא אני זה שאמור להוכיח את הטענה הנגדית. (אם אני אטען שאת עברת באור אדום - אני זה שאמור להוכיח את הטענה הזאת. אתה לא אמורה להוכיח שזה לא קרה על משקל "לך תוכיח שאין לך אחות").

לא הצלחת להוכיח? חזרי בך מהטענה.

זה עד כדי כך פשוט.

אוקינעה ונדה

אז תגיד לי בבקשה מה יכולתי להביא שהיה מוכיח שליברמן שונא חרדים, נגיד וליברמן היה עושה את זה.

א. קראתי את הקישורים, בסדר? זה שאתה לא מצליח להבין למה תקיפות לא ענייניות ומכלילות לא מוכיחות שנאה, זה לא אשמתי.

ב. מי מציע עונש מוות למחבלים? רק שונאי ערבים. כל שמאלני טהרני שמכבד את עצמו נגד החוק הזה.

ג. החרדים כמגזר מתבטלים. אהה. ש לי אח חרדי אברך שלא סוגר את החודש. לומד מבוקר עד ערב, נבחן לרבנות, כותב קונטרסים למדניים, מעביר שיעורים. איזה בטלן אה? לא מועיל לכלכלה, אז מה זה שווה מה שהוא עושה? אם עולם ערכים שלך שונה, אל תשפוט לפיו אחרים.

ד. בד"כ לבקר ולתקוף זה לשנוא. בן כספית שונא את נתניהו? מה פתאום, הוא חולה עליו. הוא סתם מבקר אותו עניינית. יאיר גולן מזהה תהליכים? מה פתאום הוא לא שונא אף אחד. הוא רק מנסה להציל את העם מעצמו.

איך מוכיחים שמישהו שונא מישהו? שאלה מצוינתספק

אני לא יודע לעשות עבורך את העבודה - את טענת משהו, תוכיחי אותו.

אני משער שאם ליברמן היה אומר משהו כמו: "אני שונא את כל החרדים והלוואי שימותו" זה היה מספיק.

יש לך מקור שהוא אמר משהו כזה?

א. ה"תקיפות" הן מאוד ענייניות ואני בטוח שלפחות מחצית מהאנשים מהמדינה חושבים בדיוק כמוהו בענין.
ב. את טוענת שיש שמאלנים ויש "שונאי ערבים"? זהו? אין שום דבר באמצע?

ביקשתי בלי סיסמאות.

עונש מוות למחבלים לא קשור לשנאת ערבים. אגלה לך עוד סוד: יש עונש מוות בחוק למחבלים רק שהפרקליטות הצבאית אף פעם לא דורשת אותו.

ג. החרדים כמגזר הם בטלנים והחבר שלך הזה הוא אכן בטלן.

אם הוא לא עובד ולא מסוגל לפרנס את עצמו אז הוא בטלן עם תחביב מאוד מאוד תובעני.

אין בעיה שמישהו יהיה בטלן ולא מועיל לכלכלה - זכותו.... אבל שיילך עם זה עד הסוף: אם כסף לא חשוב, שלא יחיה על חשבון כספם של אחרים בכפיה.

מי שרוצה לממן אותו, שיתרום לו.

אני לא שופט - אני פשוט לא רוצה לממן אותו.

ד. בעולם מאוד הזוי לבקר ולתקוף זה לשנוא. לא, אנשים מבקרים ותוקפים אחרים גם בלי לשנוא אותום אלא בגלל שהם טועים ועושים נזק.

אין לי רשימה של "מי שונא את מי" - אבל אין שום אינדיקציה שליברמן שונא חרדים. עד לא מזמן, דרעי היה אחד המקורבים לו ביותר.

ליברמן פשוט הבין שהמגזר החרדי עומד להפוך את מדינת ישראל למדינת עולם שלישי ופועל בהתאם ואפילו לטובתם!
כן, ליברמן הוא השר שהכי הועיל לחרדים:

הוא גם עודד אותם לצאת לעבוד ובזכותו, גם ירדו מחירי הפירות בצורה דרמטית למרות עליות המחירים בכל שאר הדברים.

ליברמן דואג שלילדים החרדים יהיו פירות לאכול... אוי, השנאה.

בכל מקרה, חשבתי שהסכמת להפסיק לדבר בסיסמאות.

חבל.

..נעה ונדה
עבר עריכה על ידי נעה ונדה בתאריך כ"ה בתמוז תשפ"ב 01:36

א. זה פשוט לא נכון להגיד שהם מתבטלים. הם עסוקים - בדברים שלא חשובים בעיניך אבל חשובים בעיניהם.

ב. ברור שיש באמצע, מה שנקרא "הימין הרך". אבל הימין הרך המדובר לא בעד עונש מוות למחבלים.

ג. הוא לא חבר, זה אח.  אתה חושב שלימוד תורה זה רק תחביב? באמת הגזמת. די אין לי כח להתווכח עם אדם עם עולם ערכים כ"כ מעוות שחושב שכולם צריכים להסכים איתו. תתפלא, יש אנשים שבאמת מאמינים שלימוד תורה חשוב יותר מכלכלה! ותענה מה שאתה רוצה, אני את שלי אמרתי בעניין. זה ויכוח מיותר (שהינה, הוא מה שאמרתי לגבי ערבוב בין מידע לפרשנות-דעה אישית). קודם אתה קורא להם בטלנים ואח"כ אתה טוען שאתה לא שופט...

ד. ליברמן כמוך חושב שהוא הכי מבין. די להתערב בחיים של אחרים, חשבתי שאתה קפיטליסט.

"וכל תורה שאין עמה מלאכה, סופה בטלה וגוררת עון"ספק

א. את מוזמנת להתווכח על זה עם רבן גמליאל. 

אגב, גם אדם שמשחק משחקי וידאו כל היום הוא מאוד עסוק - אז זו לא בטלה? 

אולי בעינייך זה לא חשוב - בעיניהם, זה כל העולם. 

ב. אין "ימין רך" - גם בשמאל את יכולה למצוא תמיכה בעונש מוות למחבלים. 

שוב: אין שום קשר בין הדרישה לעונש מוות למחבלים לבין השנאה לערבים. 

שום קשר!

אם מישהו תומך בסירוס אנסים - אז הוא שונא גברים? מה הקשר בין הדברים? 

די כבר עם הסיסמאות!

ג. מבחינת הציבור הכללי - כן, זה תחביב. 

כל אחד אוהב לעשות דברים או חושב שלעשות דברים מסוימים זה חשוב - אבל אם זה לא מה שמביא לו פרנסה, אז הוא יעשה אותו בשעות הפנאי שלו ולא על חשבון פרנסת משפחתו מתוך מחשבה שאחרים צריכים לממן אותו. 

במגזר החרדי, הלוואי והיה מדובר בתחביב - מדובר בהגדרה של "קרדום לחפור בה". 

וכבר אמרו חכמים ממנו ש"אם אין קמח, אין תורה". 

הרמב"ם אסר על להתפרנס מלימוד תורה. 

זה לא סוד. 

את לא יכולה להגיד ש"לימוד תורה זה חשוב" אבל להתעלם מהחלקים בתורה, במשנה ובהלכה שסותרים את מה שאת כותבת. אי אפשר לעשות לתורה או להלכה "צ'רי פיקינג". 

תחליטי! או שזה חשוב, או שלא. אם זה חשוב, אז גם החלקים שפחות "נעימים" ולתפיסות ה"ערכיות" שלך הם חשובים אז די עם ההתנשאות הזאת על "עולם ערכים מעוות". 

לך, אין בכלל ערכים - את בוחרת מה שנח לך מתוך ההלכה. איזה כיף. 

אם למישהו ממש בא בייקון, אז לפי הגישה שלך, אין בעיה שיאכל כי הוא ממש ממש רוצה. 

את דעתי עליהם, אני לא מסתיר - אבל אני לא שופט ולא אכפת לי כל זמן שהם לא דורשים ממני לממן אותם. שיעשו מה שהם רוצים - עד שזה פוגע בי ובאחרים. בנקודה הזאת, חוסר השיפוטיות שלי מסתיים. 

ד. כמו שכתבתי קודם - אני לא רוצה להתערב בחיים של אף אחד. 

שילמדו כל היום תורה, שיביאו 7, 8, 12 ילדים - באמת שלא אכפת לי. 

אבל, שלא יצפו ממני לממן אותם - זה הכל. 

"סופו שהוא מלסטם את הבריות" - וזה בדיוק מה שקורה כאן. 

אין לי בעיה שיעשו מה שהם רוצים - עד שהם מתחילים לגזול מאחרים. 

...נעה ונדה

א. לך תתווכח עם החזון איש וכל גדולי התורה החרדים בדורות האחרונים, אני בטוחה שהם הכירו את הציטוט שהבאת. אבל תשאיר בבקשה את הויכוח לגדולים.

(דרך אגב, רבותיי הם מהציונות הדתית. אני נשמעת להם ושכל אחד ישמע לרבו).

איך אתה לא מתבייש להשוות בין לומד תורה לבין משחק משחקי וידאו?? באמת! בעיניך חשובה הכלכלה, בעיני אחרים חשובה התורה, ובגלל שעולם הערכים שלהם בנוי אחרת - הם בטלנים. הטענות שלך למה אתה צודק והם טועים לא רלוונטיות!! מותר לאחרים לחשוב אחרת, ותאלץ להסתדר עם זה שאורח החיים שלהם בשל כך פוגע בך בעקיפין. הם לא חייבים לעשות דבר שהם לא מאמינים בו כדי שכבודו לא יפגע קצת בכיס. בכל מקרה תשלם מיסים, מה אכפת לך אם זה יגיע לאברכים או לערבים. לך תצביע ליברמן. מצא מין את מינו...

ב. הדוגמה לא קשורה. אתה באמת מתקשה להבין דברים פשוטים או שאתה סתם מיתמם?

ג. אני מתנשאת. אחרי דיון שלם שבכולו שמרתי על כבוד, נמאס לי. כי אתה מההתחלה לא שמרת על כבוד. אז אל תטיף לי בבקשה. ניסיתי לחתוך כבר כאן  - שאלה | ערוץ 7 כדי לא להגיע לזה.

(ואיך הגעת לזה שאני עושה רק מה שנוח? ממש לא. ואני לא מסכימה עם דרך החיים החרדית, אבל מכבדת אותה).

נ.ב. ובקשר לזה שאתה איש של מעשים. זאת אומרת שתומך מחבלים, תומך בזכות השיבה ובהקמת מדינה פלסטינית על כל שטחי מדינת ישראל - כל עוד הוא לא עשה כלום הוא כשר.. זה כמו להגיד שמי שאיים ברצח לא צריך להיעצר - כי הוא לא עשה כלום בפועל.

א. אני חושב שהמשנה והרמב"ם הם קצת יותר גבוהיםספק

בהיררכיה, עם כל הכבוד. 

עבור הציבור הכללי, אין הבדל. רוב האנשים לא רואים בזה שום ערך וגם רוב אלה שכן רואים בזה ערך, לא חושבים שמוצדק לגזול מאנשים כסף כדי לממן את זה. 

אם אנשים באמת היו חושבים שמוצדק לממן את זה, הם היו תורמים מעצמם מבלי שהמגזר החרדי יצטרך לגזל כדי לקיים את עצמו. 

אדם שלא מפרנס את משפחתו - ואפילו לא מנסה לפרנס את משפחתו, הוא חוטא וכן, בטלן. 

חד משמעית. 

לא סתם אחד הדברים אותם חייב אב ללמד את בניו הוא "אומנות", כלומר, עבודה. 

רבי יהודה אמר ש"כל שאינו מלמדו (את בנו) אומנות, מלמדו ליסטות". 

איש חכם היה רבי יהודה. 

אורח החיים שלהם לא "פוגע בי בעקיפין" הוא פוגע בי ובכל אזרחי מדינת ישראל - כולל בך - בצורה הכי ישירה שיש. 

"כבודו לא יפגע קצת בכיס"? הלוואי קצת. הרבה מאוד. 

אבל גם אם היה מדובר ב"קצת", אז מה? אין יותר "דין פרוטה כדין מאה"? לגנוב רק קצת זה בסדר? 

אז ספרי לנו בבקשה מהו ההסכום שעד אליו מותר לגנוב? אם אני אכנס לבית כנסת חרדי - כמה מקופת הגמ"ח שלהם אני יכול לגנוב כדי שזה ייחשב ל"קצת"? 

מי שבוחר באורח חיים מסוים, שימצא דרך לממן את אורח החיים שלו. נקודה. 

אם לא, הוא בטלן ואם הוא חי על חשבון אחרים, אז הוא גם גזלן. 

ב. אני מבין שכתבת שטויות וסיסמאות ועכשיו את מסתבכת עם עצמך כי את לא מסוגלת לענות בצורה עניינית. 

ג. כן, את מתנשאת. את מדברת על ערכים, אבל אפילו על הערכים שאת מתיימרת לדבר עליהם, את לא שומרת. 

אז על אילו ערכים בדיוק את מדברת? 

את מנסה להצדיק גזל? בטלה? אלו הערכים שלך? 

עובדה שאת מתעלמת מהלכות פסוקות ומהמשנה עצמה כי זה לא מתאים לתפיסה האישית שלך. 

ההלכה לא מעניינת אותך וגם לא התורה - את בוחרת מה שנח לך. 

ד. מי תומך במחבלים? מי תומך בזכות השיבה? 

לא למדת כלום מהקשקוש שכתבת על ה"שנאה"? את שוב ממציאה דברים ממוחך הקודח? 

קדימה, תראי לי שליברמן תומך במחבלים (אלה שהוא רוצה להוציא להורג... מעניין...). תראי לי שהוא תומך בזכות השיבה. קדימה. 

תראי לי שהוא תומך בהקמת מדינה פלסטינית על כל שטחי מדינת ישראל. אני רוצה מקור. 

אגב, מסתבר שלא רק בנושא החרדים ההלכה לא מעניינת אותך - גם הלכות לשון הרע לא באמת מסתדרות לך אז אפשר לוותר עליהן, לא? 

...נעה ונדה

א. במה בדיוק הם חיים על חשבונך? הם חיים על מלגת כולל של כמה מאות שקלים בחודש, משכורת רעב של האישה, קצבאות ילדים ותרומות. מה בדיוק הם גזלו ממך?

ב. איזה שמאלנים בדיוק בעד עונש מוות למחבלים?

ג. פוסקי העבר לא רלוונטיים בעניינים הספציפיים האלו, כי הם לא חיים במציאות החיים שלנו כיום. מי שרלוונטי זה גדולי התורה הדת"ל מול גדולי התורה החרדים.

ד. דיברתי על מנסור עבאס.

את באמת שואלת?ספק

כל ילד מקבל תקציב חינוך של כ-2500 שקלים בחודש. תכפילי במספר הילדים ותראי. 

תקציב בריאות, קצבאות ילדים, קצבאות אברכים, תקציבים לישיבות - זה מסתכם במליארדים וכאמור, יש איזה כלל כזה שאולי שמעת עליו: "דין פרוטה כדין מאה". 

רוצים? תבקשו. אל תגזלו. 

גם לגנוב סוכריה מחנות זה אסור. 

ועובדה שהם חיים על חשבונים ועל חשבון אחרים - כי על חשבון עצמם, הם ודאי לא חיים. 

וזה גם לא נגמר שם - אותם דברים שהם מקבלים ב"חינם", אז המערכות שמפעילות אותן, נפגעות בגלל תקציבים חסרים והשירות שכולם מקבלים הוא גרוע יותר. 

מערכת החינוך הכי גרועה בעולם המערבי, 3-4 חודשים כדי לקבוע תור אצל רופא מומחה וכו'. 

אנשים מתים בגלל דברים כאלה - זה כבר לא רק כסף. 

כשיש קבוצה גדולה של אנשים שרק מקבלת ולא נותנת, היא עול על המערכת והמערכת נפגעת. 

אבל למה שיהיה לך אכפת? מי שמת, שימות...

ב. רוצה שאני אכיר לך כמה? 

אבל אל תנסי להתחמק. כתבת שטות, פשוט תודי שכתבת שטות. 

זה יהיה הרבה יותר מכבד. במיוחד אותך, מאשר להתעקש על סיסמא.  

ג. פוסקי עבר לא רלבנטים? השו"ע לא רלבנטי? התורה שבע"פ לא רלבנטית? 

איזה יופי. 

אז ההלכה היא אפנה שמשתנה עם הזמן? 

יאללה, בואי נאכל בייקון... האיסור כבר לא רלבנטי... 

בייקון הוא בייקון וגזל הוא גזל. 

מאיפה את מביאה את שטויות האלה? איך את מרגישה בנח כ"דתיה" לכתוב אותן? 

ד. עבאס הוא מאוד חלש פוליטית ואין לו את היכולת לממש את הרצונות שלו גם לו היה רוצה. 

בנהלי הפתיחה באש בצבא ובמשטרה, יש צורך בכוונה וב*אמצעי*. אם היתה לו אפשרות להשפיע בצורה כלשהי על הנושאים שציינת, אז זה היה משהו אחד. 

אין לו והוא יודע את זה ולכן הוא עוסק בפועל בדברים אחרים. 

אם אדם שנמצא במאסר עולם ללא אפשרות לחנינה מאיים על מישהו ברצח, אז לא הייתי לוקח אותו יותר מדי ברצינות. 

כדי לממש כוונה, יש צורך באמצעי. 

אין לו. 

...נעה ונדה

א. התנועה הציונית חתמה על הסכם הסטטוס קוו לפיו יהיה לחרדים זרם חינוכי משלו. החילונים קיבלו זרם, הדתיים קיבלו, והחרדים נשארו בחוץ וצריכים להילחם על כל שקל למוסדות שלהם. התקצוב שלהם לכל מוסד הוא כ60% בערך מגודל התקצוב של המוסדות מהזרמים הממלכתיים. אני מבינה שהמדינה מעודדת ובצדק לימודי ליבה כדי לדאוג לעתיד המשק, אבל: א. גודל התקצוב הוא לפי גודל לימודי הליבה. הוגן מאוד לדעתי. ב. להתערב באורח החיים שלהם זה כמו שהם ינסו להתערב באורח החיים שלנו. אם זה לגיטימי, גם "הדתה" לגיטימית (ואני ממש נגד הדתה בכפייה).

מעניין.. הם גוזלים כל כך הרבה אבל עדיין עניים ולא סוגרים את החודש? איך זה הגיוני?

ואיך הגעת מהמצב של מערכת החינוך למצב של מערכת הבריאות?

ב. טוב, אתה מתעקש על קטנות. גם אם נגיד ויש לטענתך בודדים שהם שמאלנים תומכי ערבים ועדיין בעד עונש מוות למחבלים, זה לא מורה על הכלל ולליברמן יש עוד הרבה התבטאויות (ענייניות בטח תגיד לי) נגד הח"כים הערבים (מעניין איך מנסור עבאס פתאום הוכשר..)

ג. איך הגעת מדבר ספציפי להכל? תסמוך על החזון איש שהוא ידע מה הוא עשה כשהוא הקים את הכולל הראשון. הוא לא חלק ח"ו על אף אחד מקודמיו. הוא הכיר את המושג "הוראת שעה", והכתפיים שלו היו רחבות מספיק כדי לפסוק כך.

ד. אין לו יכולת, אבל הוא בדרך לשם. ממוקצה מחמת מיאוס הוא מצא את עצמו בקואליציה. הכל יכול לקרות.

נו, באמתספק

א. לא מעניין מי אותי מי חתם מה ואיך כשהיו 300 אברכים במדינה. 

שיקימו איזה רשת חינוך שבא להם - אבל אם הם רוצים תקציבים, שישתתפו בשוק העבודה וישלמו מסים. 

חינוך היא חובת האב כלפי בנו ולא, לגזול מאחרים כדי לממן את זה, זה לא נחשב. 

שוב, אני לא רוצה להתערב באורח החיים שלהם - אבל אני לא רוצה גם לממן אותם. 

ולא, זה לא מעניין, אלא פשוט. 

הם גוזלים אבל הם גם הרבה מאוד אנשים אז זה מתחלק וזה לא יוצא הרבה לכל משפחה - אבל זו בעיה שלהם. 

והם מקבלים חינוך על חשבון אחרים וטיפול רפואי על חשבון אחרים והם גם כל הזמן דוחפים את זה שהמימון יהיה כמה שיותר עבור ילדים - כדי שהם יקבלו יותר. 

המגזר החרדי הוא המגזר שמשלם הכי פחות מסים במדינת ישראל וצורך הכי הרבה שירותים ציבוריים.

הם חיים על חשבון אחרים. 

ב. אני לא מתעקש על קטנות - אני רוצה לראות שיש לך את היכולת הבסיסית להודות שחירטטת. 

כתבת שמי שדורש עונש מוות למחבלים הוא שונא ערבים. 

תודי שבילבלת את המח. 

ג. הכוללים הראשונים מומנו ע"י תרומות. בן גוריון הסכים לתקצב כמה מאות תלמידים בתור קוריוז. 

אף אחד לא ציפה לזה שהחרדים יהפכו לאיום קיומי על כלכלת ישראל - כלומר, על עצמם קיומה. 

לא יודע כמה רחבות היו הכתפיים שלו - אבל הכפתיים של הרמב"ם ושל רבי יהודה היו כנראה קצת יותר רחבות. 

הם לא עשו איזו הבחנה והם אמרו בדיוק מה שיקרה - אותם "למדנים" מלסטמים את הבריות. 

ד. כשהוא יהיה באזור הזה, נדבר. 

כרגע, לא נראה באופק שתהיה לו אפשרות לעשות כלום בנידון. 

טובנעה ונדה

אני לא מתווכחת עם אנשים שמחלקים ציונים לרבנים.

שיהיה לך יום טוב

טובספק

תברחי כדי לא להודות שאת מבלבלת את המח וזורקת סיסמאות במקום לכתוב לענין.

וואו, הרמב"ם ורבי יהודה (התנא, לא פחות  - ההוא שאמוראים לא יכולים לחלוק עליו...) הם יותר מהחזון אי"ש.

אם חידשתי לך כאן משהו, אז יש לך הרבה חומר להשלים...

אני לא מצליח לכבוש את סקרנותיהָיוֹ הָיָה
באיזה עוד נושא דתי אתה כל כך קנאי להיררכיה הרבנית ונאמן עד הקצה האחרון לעמדת ראשון כלשהוא?
בכל נושא.ספק

תשובה מפורטת ומרגשת, אני דומע משמחההָיוֹ הָיָה
אני שמח לשמוע.ספק

אגב החזון אי"שספק

אשתו פתחה בארץ חנות טקסטיל כדי להתפרנס אבל זה לא כ"כ הלך וכשאדם עשיר כלשהו שלח לו כסף כדי לקיים אותו, הוא סירב לקבל את הכסף והעדיף להתפרנס בדוחק ממכירת ספריו. 

כלומר, אפילו כשאדם עשיר, מרצונו החופשי ביקש לממן אותו ולפרנס אותו, הוא לא היה מוכן לקבל את הכסף הזה והעדיף להתפרנס בכוחות עצמו - אז בכפיה על חשבון אחרים? 

אז הנה, סמכי על החזון אי"ש, טוב? 

מעניין אם גם את המימרא הבאה אתה מכנה "ביקורת"ekselion

"לזרוק את החרדים למזבלה" - ליברמן לא מתנצל | ערוץ 7

מדהים שאתה מגן בחירוף נפש על שונאי תורה כגון ליברמן ושונאי ישראל כגון תומכי המחבלים

ובאותה נשימה מחרף מגזר שרובו חיי על טהרת הקודש החסד והצדק.

כואב לך שמתוך תקציב שנתי שעומד על 450 מיליארד 

כמה מילארדים בודדים הולכים למגזר החרדי.

ובעוד ש 54 מיליארד עוברים לאויבים האמיתיים שלנו אתה לא פוצה פה.

רק מזכיר לי כמה דברי חז"ל היו מדויקים.

"כל המרחם על אכזרים סופו מתאכזר על הרחמנים"

הוא דיבר על הח"כים החרדיםספק

קרא בהקשר.

והוא לגמרי צודק.

אנשים רעים, אכזריים ומושחתים מאין כמותם.

אנשים שחיים על טהרת הגזל, השנאה, היהירות, ההתנשאות וכל דבר רע שקיים בעולם.

כואב לי שכסף הולך לגזלות וגניבות וכדי להשאיר אנשים עניים בעוני שלהם כדי שיהיו תלויים בפוליטיקאים המושחתים ויציבעו להם.

כואב לי שאנשים כמוך משקרים על 54 (השקר הרגיל הוא 53...) מליארד שקלים שלא היו ולא נבראו והכל כדי להצדיק מגזר שלם שחי על הגזל.

אין גבול לשקרים...

בגלל זה אתה מתאכזר לכלל עם ישראל, רחמנים בני רחמנים? בגלל זה אתה רוצה שמדינת היהודים תקרוס? כדי לרחם על הח"כים האכזריים של יהדות התורה וש"ס?

טוב לדעת שיש כאן דובר של ליברמןekselion

הכל שקרים לא היה 53 מילארד 

לא היה ראש ממשלה נוכל שקרן ופחדן למדינה הזאת במשך פאקינג שנה שלימה

ליברמן הוא בעצם אוהב חרדים גדול מאוד

ועבאס בעד מוות למחבלים

אתה צודק.

לא, לא היה 53 מליארד - אתה פשוט משקר.ספק

ביבי מעביר דף מסרים שקרי והכת שלו מפיצה אותו.

ליברמן עשה יותר עבור השכבות החלשות - שכוללות את החרדים - בתוך שנה אחת, יותר ממה שכל המושחתים שכביכול מייצגים אותם, עשו עבורם במשך 12 שנים יחד עם ראש הממשלה הכושל בהיסטוריה של מדינת ישראל ששלט כאן עד לא מזמן.

קח, תבלה... אחרי זה לא תוכל להמשיך לשקר ולטעוןספק

שלא ידעת...

ראיתי את זה כברekselion

35 מילארד 

או 7 מילארד בשנה 

לעומת מילארד וחצי למוסדות התורניים של החרדים

ביני ובינך מה היא?

מצד אחד מדובר ביהודי שלומד תורה ובקושי תורם משהו למדינה

ומצד שני מדובר בערבי שמייחל לרגע שיעיף אותך לים. 

אז למי עדיף לעזור? 

תברר עם ליברמן

אז לא טעית - אלא שיקרת ביודעין? נפלא!ספק

אתה ממש מודה ששיקרת... כל הכבוד לך על הכנות.

7 מליארד בשנה כדי לפתח תשתיות וכדי להילחם בפשיעה במגזר הערבי - כשרוב התכנית כבר נרקמה בתקופה של ביבי... אבל אז לא אמרתם מילה...

כן, מיגור הפשיעה בחברה הערבית הוא גם אינטרס של היהודים במדינת ישראל וגם פיתוח תשתיות.

זה בניגוד לחלוקת קצבאות שנועדו לגרום לאנשים עניים להישאר עניים במקום לצאת לעבוד כדי שהם יהיו תלויים במושחתים כמו ליצמן ודרעי.

ולא, זה לא מליארד וחצי - זה מליארדים רבים על חינוך, בריאות ועוד. כספים שהם מקבלים מבלי שהם תורמים להם.

הם חיים על חשבון הציבור.

אז זה לגרום לקריסה כלכלית של מדינת ישראל באמצעות קצבאות ומימון שנועדו לגרום לאותם אנשים להמשיך באותה דרך שתוביל לקריסה המדוברת או למגר את הפשיעה במגזר הערבי ולדאוג להם לכבישים ולמים זורמים.

וואו, החלטה קשה... חורבן המדינה או מלחמה בפשיעה... במה לבחור? במה לבחור?

למה זה כ"כ קשה?...

זה לא שקר. דגרנט.ekselion

הובטח להם 53 מילארד לא אכפת לי שזה מתפרס על כמה שנים

עצם העניין להבטיח סכום כל כך גדול לאויב שמבקש להשמיד אותך זו בעיה מוסרית.

תמשיך לדקלם סיסמאות

ולהעדיף רוצחים על פני אחים שלך

זה שקר, ואתה הודית שאתה יודע שזה שקרספק

זה כתוב בדיוק שתי תגובות למעלה. 

למה שעשית קוראים "שיטת מצליח" - זו שיטה נפוצה אצל נוכלים ורמאים.

מספרים מעשיה ומקווים שהאדם שמולך לא יידע שמדובר בשקר. אם הוא לא יודע, הרווחת. 

אם הוא יודע, אז לא נורא... ניסית ו"מצליח" לא הצליח. 

השאלה היא איך הגעת למצב שבו אתה משתמש בשיטות של נוכלים ורמאים כדי לקדם את האג'נדה הפוליטית שלך? 

אתה במצב כ"כ נושא שבו אתה לא מסוגל לענות לענין בלי לשקר? בלי לפנות לשיטות נוכלות מוכרות? 

שוב, לא הובטח 53 לאף אחד. 

הובטח שיוקצו 35 מליארד שקלים על פני 5 שנים לטובת מיגור הפשיעה בחברה הערבית ועבור פיתוח תשתיות. 

היחיד שמדקלם כאן סיסמאות ומקלל - הוא אתה. 

זו הרמה שלך ושל שאר האנטי-ציונים שרוצים להחריב את מדינת ישראל. 

זה מה שנשאר לכם.  

למדתי אצל המורה שלך בנטekselion

נראה שגם אתה תלמיד לא רע בכלל

אני לא סבלתי את בנט הרבה לפני שזה הפך למיינסטרים..ספק

אני אף פעם לא משקר - בניגוד אליך, אני לא צריך את זה. 

את שיקרת והודית ששיקרת - במקום לבלבל עכשיו את המח, אתה צריך לעשות חשבון נפש. 

אתה מקרה אבודekselion

כשזה בא ממך - זו מחמאה.ספק

אז הכת שלכם הבינה שאין סיכוי שאני אצטרך אליה?... 

המדד שלו הוא ברורנעה ונדה

כסף.

כסף זה אידיאולוגיה.

כסף זה ביטחון.

כסף זה ערך עליון.

לצערי הגדול שנים ארוכות אני טוען שהציונות הדתיתדי שרוט
(התנועה, לא המפלגה) הפכה להיות האליטה החדשה. הם החליפו את האליטה הקיבוצית אשכנזית של שנות ה 70.

הם הפכו להיות בורגניים מאוד, עמידים, משכילים וההתיישבות גרמה להם להתכנס בתוך עצמם. אחד הטענות המפורסמות שצף בתקופת הפינוי מהגוש הוא שהמתנחלים הסתגרו יותר ויותר ביישובים שלהם מבחינה חברתית. בגלל שהתנועה הזאת היא באופן יחסי מדושנת, היא פחות מתעניינת בכלכלה. כמו כל אליטה.
כבר אי אפשר לומר את זהברגוע
אחרי שהקימו עשרות גרעינים בכל מקום בארץ
בהחלט אפשר עדיין לומר את זהדי שרוט
למרות הגרעינים התורניים.
כי הגרעינים התורניים עוסקים בערכים של הציונות הדתית ולא בערכים אזרחיים בכלל.

הגרעינים התורניים אמנם נמצאים בערים אבל הם בונים סביבם מין "גטו" קהילתי כזה. זה המשך ישיר של הקונספט של היישובים בהתנחלויות רק בתוך עיר.

נראלי שאתה לא מעודכן בפעילות של הגרעיניםברגוע
הרוב ממש לא חיים בגטו, אלא מפוזרים בכל העיר, מתפללים בבתי כנסת עם כל התושבים ושולחים לבתי ספר קיימים.
וגם מתעסקים הרבה במעשי חסד ועזרה (או שגם זה נחשב "ערכים של הציונות הדתית")

וגם הקטע של "בורגניים ועמידים" לא ממש נכון, גם על מי שגר בישוב.
מעודכן מעודכן. עברתי בכל מיני גרעיניםדי שרוט
יחסית גדולים. אני רואה איך הדברים מתנהלים. על מה השיח.

השיח הוא על התנחלויות, על להטבים, על ביבי ולא על יוקר המחיה, מחירי הדירות, הועדים הגדולים, על שוק חופשי. דברים שמשפיעים על כולם.

גם אצלי בקהילה זה השיח. גם בקהילה הקודמת שלי זה היה השיח.

גם החסד שעוסקים בהם זה חסד פנים מגזרי.
הדוגמא למשל תראה את העמותה של הרב שנרב. רוב העיסוק שלה הוא פנים מגזרי. עמותה מקסימה, כן? אבל פנים מגזרית
מה??ברגוע
העמותה של הרב שנרב פנים מגזרית? עכשיו באמת הגזמת..
דף הבית - גמח חסד בלוד - גמ"ח חסד בלוד

אם הדת"ל היו עמידים ובורגנים וחושבים רק פנים מגזרית, למה הם בכלל הלכו להקים גרעינים בכל הפריפריה?
אי אפשר לצפות מאיתנו לתקן עת כל הקלקולים שיש, אבל לקרוא לנו אליטה שחושבת רק על עצמה? נו באמת
אם אתה רוצה גם דוג' מהפוליטיקהברגוע
סמוטריץ היה שר תחבורה ומאוד נהנה בתפקיד, ועכשיו הוא שואף למשרד האוצר. כבר לא חיים בבועה של לדרוש רק את משרד החינוך כדי לדאוג למוסדות.
וזה עוד בלי לדבר על בן גביר, שגם ציוני דתי אבל מחובר ממש גם לפריפריה ולמסורתיים.
אני דווקא חולק עליך מאודספק

קודם כל, אין דבר כזה "ציונות דתית" - מדובר באוסף של מגזרים שהמכנה המשותף היחיד שלעיתים ניתן למצוא ביניהם הוא כיפה עשויה חוט סרוג על הראש. 

יש את הבורגנים המתנחלים (עפרה), הבורגנים העירוניים (גבעת שמואל), נערי הגבעות, החרד"לים שלרוב הולכים להיות ר"מים בישיבות ועוד - וגם בתוך הקבוצות הללו, יש חילוקי דעות גדולים בנושאים מדיניים ופוליטיים.  

אני מסכים עם זה שיש חלק גדול של אנשים שהפכו לבורגנים (לא ברור לי למה המילה הזאת מקבלת קונוטציה שלילית הרבה פעמים) - אבל דווקא האנשים האלה הם האנשים שלהם כן אכפת מהכלכלה. 

הם אלה שמגדלים ילדים ומפרנסים משפחות והם הפכו לאמידים בגלל שהם מתעניינים בכלכלה. 

האנשים שאותם הכלכלה לא מעניינת היא דווקא הצעירים והפוליטיקאים ה"כוכבים" שמעולם לא עבדו ביותר מעבודה זמנית לחופש ומעולם לא היתה להם האחריות שכרוכה בלכלכל משפחה - מבחינתם, כסף הוא דבר נבזה והעיסוק בו הוא משחית או משהו כזה. 

אני לא יודע אילו טענות הועלו בגוש קטיף אבל לדעתי, האמונה של הימין המדיני (דתי וחילוני) שהציבור בכללו איתנו - היא פשוט לא נכונה. 

מדינת ישראל היא מדינה שלרבים מאזרחיה יש מנטליות של ילדים והם מחפשים אבא או מנהיג כדי שהם יוכלו לעשות מה שהוא אומר להם במקום להחליט בעצמם. 

אפשר לראות את זה היום עם הביביסטים ואפשר היה לראות את זה בתקופת שרון בליכוד ובקדימה.

כל מה שקרה הוא שהגיע מנהיג "בולדוזר" ואמר לאותם אנשים מה הם אמורים לחשוב.

תרמה לכך העובדה שהציבור הכללי, בצדק, קיבל את הרושם שלמתנחלים לא אכפת ממנו - מתי מישהו מחברי הכנסת של ה"ציונות הדתית" לגווניו וסוגי השונים ניסה לשפר במשהו את הכלכלה בישראל? מתי מישהו מהם עשה קמפיין בחירות בנושא? 

מה חשוב לפוליטיקאים מהמפלגות הללו? להכניס את תקצוב הישיבות התיכוניות לבסיס התקציב. 

סמוטריץ' רצה להקים משרד שידוכים ממשלתי בעלות של 50 מיליון שקלים. 

אז הציבור הכללי בעט את ה"ציונות הדתית" לכל הרוחות ולצערי הרב, די בצדק.  

אני חושב שאתה טועה בניתוח של הציבור הדתי לאומידי שרוט
קודם כל, ברור שהציבור הוא "אוסף של מגזרים" כאלה ואחרים. כל ציבור הוא אוסף רב גוני. גם החרדים הם אוסף. גם הקיבוצניקים הם אוסף. גם השמאלנים הם אוסף.

המשותף הוא ערכים משותפים כלליים שמאגדים בתוכם פרטים שהופכים לציבור. אז בוודאי שיש ציונות דתית.

דבר נוסף, זה נכון שהבורגנים (לא כמילת גנאי בכלל) הדתיים לאומיים דאגו לכלכלה. אבל לכלכלה של עצמם. הם עשו לביתם ומשפחתם מבחינה כלכלית וזה אחלה. אבל מבחינת מדיניות ממשלה גם הבורגנים שביניהם לא באמת מעניין אותם.

אתה תשמע אותם מתלוננים כמו כולם על יוקר המחיה והדירות והצפיפות בכיתות והכל, אבל בסוף גם הם הצביעו ברובם לליכוד וימינה (לא המפלגה) שלא עשו כמעט כלום למען שוק יותר חופשי.

אתה כמעט ולא שומע אף אחד מהציבור הזה יוצא בקמפיינים להחלשת הועדים הגדולים, להפחתת רגולציות, להןרדת חסמי כניסה לשוק היבוא והיצוא, להגברת התחרות בבנקים, להגברת התחרות בחקלאות.

מה שאתה תשמע זה כל היום ריבונות, התנחלויות, להטבים, מערכת המשפט, הגירה, כן או לא ביבי גם בקרב אותם בורגנים.
אני חושב שאין ערכים כלליים משותפיםספק

בקרב ציבור חובשי הכיפות הסרוגות. 

כלומר, אם תיקח מדגם רנדומלי מהאוכלוסיה מול מדגם רנדומלי של ציבור חובשי הכיפות הסרוגות ולתנסה למצוא ערכים שמכלילים כל קבוצה - תקבל תוצאות דומות. 

אין ערכים כלליים שמאפיינים את הציבור הדתי-לאומי. 

הבורגנים דואגים לכלכלה של עצמם ולכלכלה של כולם - זה לא סותר. 

אם הבורגני רוצה שיסירו חסמי ייבוא כדי שלו יהיה טוב - גם לאחרים יהיה יותר טוב. 

אני לא יודע אם הציבור הבורגני מצביע לליכוד - אני דווקא נוטה לחשוב שלא ממש. 

אף מפלגה למעשה לא קידמה כאן כמעט שוק חופשי - למעט ישראל ביתנו בשנה האחרונה וגם יש לתת קרדיט לאורנה ברביבאי - כך שלא ממש היתה להם אפשרות להשפיע. 

אני דווקא שומע די הרבה מהציבור שלנו בדיוק את הדברים עליהם כתבת. 

משה פייגלין, הלל גרשוני, אמציה סמקאי, פורום קהלת, אריאל ויטמן ועוד רבים וטובים. 

אולי אתה פחות עוקב אחריהם ואחרי הפעילויות שלהם - אבל זה קיים. 

אה, וכמעט שכחתי את אלעד מלכא התותח שהקים את לובי "האינטרס שלנו" שעושה עבודה מדהימה בכנסת. 

מי שמוביל היום את מדיניות הכלכלה חופשית, הם דווקא בורגני הציונות הדתית. 

הלוואי והאנשים אותם ציינתי היו מקימים מפלגה ציונית-דתית-כלכלה חופשית. 

זה היה יכול להיות נפלא. 

טוב אולי אני באמת לא בעובי הקורהדי שרוט
של הציבור הדתי הלאומי.
דיברתי מאינטואיציה. והאינטואיציה באה מהמפגש שלי בשטח עם כל מיני קהילות.
שם דיברו רק על הדברים שאני כתבתי.

אז אולי אני טועה. לא יודע.
זאת קצת הכללהנעה ונדה

יש מלא תתי זרמים שכמעט ולא דומים בשום צורה אחד לשני. שווה בין דת"ל בורגני מישובי השרון לגבעוניסט ולהר המורניק

תעזוב את הכל ותבחור בהצדיק ארנון סגל שליטאאמלתראאחרונה

ארנון סגל

@arnonsegal1

·

·

שעתיים לפני שבת: כוחות גדולים הגיעו לחומש ומחרימים לוחות סולאריים של הישיבה, מה שישאיר אותה ללא חשמל השבת.

היתה בגידה ב7.10?זיויק
אני עוד לא גיבשתי דעה 
ולכן לפתוח על זה שרשור בפורום זאת הדרך לגבש דעה?קפיץ

כל מידע שמתפרסם רק מעלה עוד שאלות, לשני הכיוונים

בוודאיזיויק
ככה אשמע במסודר טיעונים ואגבש אולי דעה 
בגידה של מי?ברגוע

של כל מערכת הביטחון?

הרי אם רק אחד בגד זה לא היה משפיע הרבה

של בכירים בצמרתזיויק
אתה רציני?ברגוע

אתה באמת חושב שיש אפשרות  שכמה בכירים החליטו לעזור לחמאס לפלוש לישראל ולטבוח באלפי אנשים? 

למה שאנשים שכל חייהם פועלים להגן על עמ"י יחליטו לעשות דבר כזה?

אתה רציני??זיויק

והסרבנות? רמטכ"לים וראשי ממשלה לשעבר!

לא יודע אם עזרו לחמאס כמו שאולי קרצו להם שהמדינה בלי הגנה. אין להם גבולות מוסריים זה כבר הוכח.

...ברגוע

אם אתה חושב שדבר כזה אפשרי בכלל אני לא חושב ששום טענה או הוכחה שמישהו יביא כאן תשכנע אותך.

זה כמו להתווכח עם מכחיש קורונה.

חיפוש הבגידה, זה לעשות חיים קליםהסטורי
אני לא יודע מה היה או לא היה בתאריך זה או אחר. אני כן יודע שחיפוש הבגידה או הבוגד זה לעשות חיים קלים. הכל היה בסדר, חוץ מבוגד אחד שנמצא אותו, נתלה אותו והכל יחזור להיות בסדר.

לא, הכל לא בסדר. לא בסדר שהפקירו שטחים לטובת האויב. לא בסדר שראו את האויב מתאמן ומתאמן, מתכנן ומתכנן ודמינו שזה בסדר, "הם רק מתאמנים" כמו שהרגיעו תושבים מהעוטף שהתלוננו (על מה הם התאמנו?...). לא בסדר שרמטכ"לים אחד אחרי השני הקטינו את הצבא ולא בסדר שהממשלות לא דפקו על השולחן. לא בסדר שגורמים משפטיים התערבו בנהלי פתיחה באש ובעניינים ביטחוניים בכלל ולא בסדר שהכלנו עשרות שנים של ירי לעבר אחינו. לא בסדר גורמים מופקרים במחאה, פוררו את צה"ל לעיני המצלמות והפקרות מוחלטת שבפיקוד הבכיר ובמערכת המדינית לא עצרו את הטירוף הזה.

אולי זה היה קשירת קשר של קבוצת גדולה?זיויק
אני מסכים שבמובן המהותיהסטורי
כל תהליך אוסלו, על שלל הבטיו הוא בגידה ברעיון היהודי/ציוני.

אבל במובן עליו אתה מדבר, אני ממש לא חושב, שאלו שחתמו על עיסקת שליט הנפשעת לדוגמא, עשו זאת על מנת שיטבחו/ישרפו/יאנסו יהודים.

לא בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיביתhamedinai

תקשיבו לסרטון המצורף למטה 👇

הנה איך הגיעו לזה...

אין חולק שבמבצע עלות השחר בשנת 2022, שכוון אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, הייתה הידברות טקטית עם החמאס לפעול אך ורק נגד הג'יהאד האיסלאמי, והחמאס יהיה בשקט. הממשלה בראשות לפיד אף התגאתה בהישג זה.

סינוואר דיבר עברית רהוטה, כיוון שהיה שנים רבות בכלא. המחבלים אוהבים לדבר עם הסוהרות.

אז לפני הגעת בן גביר, חשבו שזה מרכך את המחבלים, ובשב"ס היו מרשים את זה והתעלמו גם כאשר זה היה מביא להטרדות, והדברים ידועים. בכל אופן סינוואר שלט היטב בעברית.

להרבה ישראלים יש חולשה ידועה: אם יוצא להם לדבר עם מישהו לא יהודי, מתנפח להם האגו, והם מאבדים את השיקול הרציונלי. הדבר מחמיר כשמדובר באויב – הרי 'שלום עושים עם אויבים' - ובמיוחד אם הוא עוד מדבר עברית.

סביר להניח שהיה קו ישיר עם סינוואר עצמו ללא מתווכים.

ומכאן אני משאיר את כל השאר לדמיון הפורה של הצייצנים.

ולסיכום: לא הייתה בגידה, אלא מחלת נפש, קולקטיבית.

טוקבקיסט בשכר (@tokbekist86) on X

והבית משפט קבע שזו הייתה מחלת נפשhamedinaiאחרונה
אין ספק שתופעה זו היא בגדר מחלת נפש קולקטיבית. במובן זה, קביעת בית המשפט לגבי אסף שמואלוביץ' – כי מחלת נפש היא שמנעה ממנו לעמוד לדין – מקבלת משמעות רחבה ועקרונית הרבה יותר. הדפוס הזה חוזר גם אצל הפצ"רית לשעבר; שם, הלחצים הכבדים מצד גורמים בארה"ב להפליל חיילים כבסיס להטלת אמברגו נשק על ישראל, פגשו מערכת שמוכנה להקריב את האינטרס הלאומי לטובת ריצוי הזרים. 
סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.

יכול להיות שאמיר אוחנה נמצא שם.איתן גיל

אין לי בעיה עם זה שהוא אולי מצא שם.

הבעיה שלי שהוא נמצא בכנסת, וחמור מזה שהוא עומד בראשה.

והוא עומד בראשה כי הציבור הדתי והחרדי לא הטילו וטו על מועמדותו.

ממש לא מביןשבור לרסיסים

בעצם, עדיף שלא תסביר

אוחנה הוא סימפטוםshaulreznik

גם בלעדיו מדינת ישראל נרמלה ומנרמלת מגוון עבירות שהעונש בגינן הוא גלות.

עונש של גלות זה רק כשהכלל חוטא בזה. עובדהקעלעברימבאר
ש400 שנה בתקופת השופטים עשו משכב זכר ולא גלינו. עד שהמלכים מיסדו זאת
אסביר: זה לא בשבילך להביןאיתן גיל

על הושבת אמיר אוחנה בין השופטים בחידון התנ"ך לנוער, נאמר: נזם זהב באף חזיר... מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי.

הצטרפתי לשידור החידון באמצעות ערוץ 7, וכעבור 10 שניות הקאתי על המקלדת ויצאתי החוצה.

בהגיעו ל- 120 הוא יטמא את עפר הר הרצל, שהוגדר בפי הרב שלמה זלמן אוירבך: מקום קדוש.

אין מה להתגאות בוhamedinai
ביבי התגאה שהיה הראשון למנות הומו לשר. ואז קרה האסון הגדול בהיסטוריה – מירון, הכשלון במשרד שאמיר אוחנה אחראי לו.

אחר כך התגאו שבחרו הומו ליו"ר הכנסת, ואז לראשונה אסון של סרבנות צבאית, כי סירבו לקבל את חקיקת הכנסת, והתוצאה: טבח 7/10.

אנחנו לא מבינים את דרכי ה' אבל זה כל כך בולט.

שכר שיחה נאה מגיע לערוץ 14איתן גיל

שהראה לפרופסור שיצא מהארון את הדלת החוצה.

חסרי תועבה אנחנו?

אפשר להיעזר בו, כמו שנעזרים ברופא. אבל לא להרעיףhamedinai

נעזרים ברופא וכל מומחה אחר בלי לחםש מי הוא בחיי הפרטיים.

אבל לא להרעיף עליו שבחים בתור הומו. לא להגיד שהנה הומו עשה איזהמשהו מועיל.

הטעות עם אוחנה שהתגאו שהוא היה ההומו הראשון להיות שר, ואחר כך התגאו שהוא ההומו הראשון להיות יו"ר הכנסת.

יו"ר כנסת זה תפקיד סמלי. איןקעלעברימבאר
לי בעיה שאוחנה יהיה שר.

אבל יור כנסת סמלי יותר ולכן אסןר למנות אדם כזה.

מה יאמרו בטקסים? "כבוד יור הכנסת ובן זוגו"?

למה עצרת שם??הסטורי
יחזקאל ל"ו:

לָכֵ֞ן אֱמֹ֣ר לְבֵֽית־יִשְׂרָאֵ֗ל כֹּ֤ה אָמַר֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה לֹ֧א לְמַעַנְכֶ֛ם אֲנִ֥י עֹשֶׂ֖ה בֵּ֣ית יִשְׂרָאֵ֑ל כִּ֤י אִם־לְשֵׁם־קׇדְשִׁי֙ אֲשֶׁ֣ר חִלַּלְתֶּ֔ם בַּגּוֹיִ֖ם אֲשֶׁר־בָּ֥אתֶם שָֽׁם׃ כג וְקִדַּשְׁתִּ֞י אֶת־שְׁמִ֣י הַגָּד֗וֹל הַֽמְחֻלָּל֙ בַּגּוֹיִ֔ם אֲשֶׁ֥ר חִלַּלְתֶּ֖ם בְּתוֹכָ֑ם וְיָדְע֨וּ הַגּוֹיִ֜ם כִּֽי־אֲנִ֣י ד' נְאֻם֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה בְּהִקָּדְשִׁ֥י בָכֶ֖ם לְעֵינֵיהֶֽם׃ כדוְלָקַחְתִּ֤י אֶתְכֶם֙ מִן־הַגּוֹיִ֔ם וְקִבַּצְתִּ֥י אֶתְכֶ֖ם מִכׇּל־הָאֲרָצ֑וֹת וְהֵבֵאתִ֥י אֶתְכֶ֖ם אֶל־אַדְמַתְכֶֽם׃ כבכהוְזָרַקְתִּ֧י עֲלֵיכֶ֛ם מַ֥יִם טְהוֹרִ֖ים וּטְהַרְתֶּ֑ם מִכֹּ֧ל טֻמְאוֹתֵיכֶ֛ם וּמִכׇּל־גִּלּ֥וּלֵיכֶ֖ם אֲטַהֵ֥ר אֶתְכֶֽם׃ כווְנָתַתִּ֤י לָכֶם֙ לֵ֣ב חָדָ֔שׁ וְר֥וּחַ חֲדָשָׁ֖ה אֶתֵּ֣ן בְּקִרְבְּכֶ֑ם וַהֲסִ֨רֹתִ֜י אֶת־לֵ֤ב הָאֶ֙בֶן֙ מִבְּשַׂרְכֶ֔ם וְנָתַתִּ֥י לָכֶ֖ם לֵ֥ב בָּשָֽׂר׃ כזוְאֶת־רוּחִ֖י אֶתֵּ֣ן בְּקִרְבְּכֶ֑ם וְעָשִׂ֗יתִי אֵ֤ת אֲשֶׁר־בְּחֻקַּי֙ תֵּלֵ֔כוּ וּמִשְׁפָּטַ֥י תִּשְׁמְר֖וּ וַעֲשִׂיתֶֽם׃ כחוִישַׁבְתֶּ֣ם בָּאָ֔רֶץ אֲשֶׁ֥ר נָתַ֖תִּי לַאֲבֹֽתֵיכֶ֑ם וִהְיִ֤יתֶם לִי֙ לְעָ֔ם וְאָ֣נֹכִ֔י אֶהְיֶ֥ה לָכֶ֖ם לֵאלֹהִֽים׃ כטוְהוֹשַׁעְתִּ֣י אֶתְכֶ֔ם מִכֹּ֖ל טֻמְאֽוֹתֵיכֶ֑ם וְקָרָ֤אתִי אֶל־הַדָּגָן֙ וְהִרְבֵּיתִ֣י אֹת֔וֹ וְלֹא־אֶתֵּ֥ן עֲלֵיכֶ֖ם רָעָֽב׃ לוְהִרְבֵּיתִי֙ אֶת־פְּרִ֣י הָעֵ֔ץ וּתְנוּבַ֖ת הַשָּׂדֶ֑ה לְמַ֗עַן אֲ֠שֶׁ֠ר לֹ֣א תִקְח֥וּ ע֛וֹד חֶרְפַּ֥ת רָעָ֖ב בַּגּוֹיִֽם׃ לאוּזְכַרְתֶּם֙ אֶת־דַּרְכֵיכֶ֣ם הָרָעִ֔ים וּמַעַלְלֵיכֶ֖ם אֲשֶׁ֣ר לֹֽא־טוֹבִ֑ים וּנְקֹֽטֹתֶם֙ בִּפְנֵיכֶ֔ם עַ֚ל עֲוֺנֹ֣תֵיכֶ֔ם וְעַ֖ל תּוֹעֲבוֹתֵיכֶֽם׃ לבלֹ֧א לְמַעַנְכֶ֣ם אֲנִֽי־עֹשֶׂ֗ה נְאֻם֙ אֲדֹנָ֣י יֱהֹוִ֔ה יִוָּדַ֖ע לָכֶ֑ם בּ֧וֹשׁוּ וְהִכָּֽלְמ֛וּ מִדַּרְכֵיכֶ֖ם בֵּ֥ית יִשְׂרָאֵֽל׃

מפורש כאן שתהליך התשובה יהיה בארץ, כהמשך לנבואת הקץ המגולה.

ובכלל, מציע להיות עסוק בללמד זכות על ישראל ולא בחיפוש קטרוגים "הקב"ה שונא את מי שמקטרג על בניו"

עלתה לי מחשבה אתמול שתחילת פרק ל בדברים שמדברנוגע, לא נוגע
על חזרה בתשובה לפני ההגעה לא"י, מדבר בעצם על חזרה בתשובה ביחס לא"י. וזה מסתדר יפה עם המשך הפרק וגם עם סוף הפרק בזכריה יג (כלומר רועי ועמיתי הם מנהיגי העם שלא דחפו לעלות לא"י).
כיוונת לדעתו של הרב שרקינקדימון
איפה שמעת? בסדרה או בשיעור היומי על דברים?נוגע, לא נוגע
שיעור כלשהו ששמעתי בעבר כמדומנינקדימון

אםשרות שניה היא באחד המאמרים על תשובה (אולי באתר שלו, אולי באחד הספרים).

הרב שרקי מפזר את דבריו וחוזר עליהם במגוון הקשרים שוב ושוב, כידוע.

תודהנוגע, לא נוגע
אני מכיר את הרעיון הזה. שכחתי לכתוב בתגובה שמה שהתחדש לי זה שמלשון הפסוקים שם משמע שהפנייה היא קודם כל לצדיקים ושומרי התומ"צ. התורה אומרת להם- אתם צריכים להתאמץ לקיים את כל המצוות. וממילא מה שחסר בהיותם בגלות זו מצוות ישוב א"י (והמצוות שבאות בעקבותיה)
יש לי בעיה אישית עם נביאי ישראלshaulreznik

דבריהם נראים סתורים ולעיתים קרובות הזויים (כמו תאוריו של זכריה את השטן, שזאת לגמרי השפעה בבלית, בתורה השטן הוא מכשול פיזי בלבד או לכל היותר, יריב פוליטי ולא איזו דמות שמיימית). מעדיף את ההבטחות המפורשות של התורה שהתקיימו לא פעם ולא פעמיים. אפשר לשיר עד מחר "ה' יתברך תמיד אוהב אותי", אבל העובדות מדברות בעד עצמן: מדינת ישראל הופכת למקוטבת, עם שני עמים, היהודי והמתיוון, וההצלחות הצבאיות האדירות שהיו נחלת העבר, לא חוזרות על עצמן. טבח שמיני עצרת הוא אות אזהרה די עוצמתי.

קודם כל - כפי שציינתי, הדברים שמבוארים ביחזקאלהסטורי
מופיעים בצורה פחות מבוארת בפרשת ניצבים. מפורש שאחרי שיבואו הברכות והקללות תהיה תשובה וגאולה וגם שם יש שלבים, שלבים. בהתחלה תשובה עד ד' (משמע ולא עד בכלל) ובהמשך, כשכבר נמצאים בארץ, יש תשובה אל ד' ויש סיום של טוב.

שנית - התורה עצמה הבטיחה שד' יקים לנו נביאים וחייבה לשמוע להם.

שלישית - הבטחות הגאולה של הנביאים בכלל ושל יחזקאל בפרט, התקיימו/מתקיימות במאה וחמישים השנים האחרונות בצורה מופלאה ונגד כל הסיכויים וחוקי ההסטוריה. אתה יכול להיות קצת עניו מול הנביאים וחז"ל.

האם אתה שיכור?צדיק יסוד עלום
עיין באורות ארץישראל,קעלעברימבאר
שהגאולה מגיעה רק כשהכלל נטהר מהזלותיו הטמאות.

זה כבר קרה טהרה זאת לפני 200 שנה.

כל החטאים בימינו לא מטמאים את הכלל, כי נובעים מדרישות רוחניות גבוהות כמו שכתוב במאמר הדור

אנחנו אורתודוקסים, לא קראים ולא רפורמיםנקדימון
ולכן נאמנים עלינו דברי הנביאים ודברי חזל שלאחריהם. הארץ לא תקיא שוב, אלא יוסר לב האבן ויותן לב בשר. ואם לא ירצו אזי "בחמה שפוכה אמלוך עליכם". עד ש"כולם ידעו אותי..  כמים לים מכסים".
"הארץ לא תקיא שוב", כי?shaulreznik

כי 3 זה מספר טיפולוגי? אם לפני כמה שנים הייתי מעלה אפשרות של טבח שמיני עצרת (יוני בן מנחם פרסם את התרחיש עוד ב-2018), גם אז היו אומרים שאסור לקטרג ושזה לא ייתכן במדינתנו שקמה אחרי 2000 שנות גלות, בלה בלה בלה.

באשר לחז"ל, איזה מזל שהמדעים לא מתפתחים מתוך אמונה כזאת עיוורת שאין לה שום מנגנון לתיקון. משה טעה, דוד המלך טעה, אבל חזקה עלינו שחז"ל לא טעו מעולם, ואם האמינו בשדים והשתמשו בתרופות סבתא, זה כי "נשתנו הטבעים". ואם הבטיחו שתורה מגנא ומצלא, וזה לא ממש עזר לא בשואה ולא בק"ק בני ברק בעת שיגורי הרקטות מאיראן, זה כי... כי אייפון ודומיו או חטא לשון הרע.

כי ה' אמר "ולא ינטשו עוד מעל אדמתם"נקדימון

היות וזכותו של האל למסור מידע לנביאיו (עיין חומש דברים), והוא אכן החליט למסור, ממילא מי שמאמין בחומש בהכרח נובע שהוא מאמין גם בשאר הנביאים. הראשון גורר את השני. אם תרצה לוותר על השני, תצטרך לוותר על הראשון.

ייתכן ואתה חולק על הזיהוי של התקופה שלנו ככזו שנמצאת בתוך תהליך הגאולה, ואז זה דיון אחר. כרגע אני מבין שאתה חולק על עצם מושג הגאולה, וזה ידידי, מנוגד למה שה' עצמו אמר. ואז יש לך כבר עסק איתו ולא איתי.

לגבי חז"ל, זה איש קש יפה לפחות במרחב הדיון שמתנהל בפורומים כאן. אם אתה מתכווח איתנו, אז ביחס אלינו מדובר באיש קש.

בכל הנוגע למדע, כבר רבי יהודה הנשיא שיקע במשנה את הקביעה "חוכמה בגויים תאמין", ואף הגמרא עצמה מביאה דיונים בין חכמי ישראל לחכמי הגויים ומסכימה לדעתם. אפילו בתוך ישראל האמורא 'רב' אמר על עצמו ש"שמונה עשר חדשים גדלתי אצל רועה בהמה לידע איזה מום קבוע ואיזה מום עובר", כלומר הבהיר בהחלט שיש דברים שבהם צריך עובדות של ממש (ואם העובדה תשתנה הדין ישתנה וכו).

ובעניין "מגנא ומצלא" אז קודם כל מומלץ ללמוד את מלוא הגמרא שם ולא לגזור ממנה מה שנוח להתנגחות שלך. שנית, מומלץ לפתוח פרשנים שם כדי לראות מה אומרת היהדות האורתודוקסית.

שורה תחתונה, או שאתה בור וחסר ידע - ובמקרה כזה כדאי לרוץ ללמוד ולמלא את החסר, או שאתה כן יודע אבל רשע להכעיס - ובמקרה כזה כדאי להודיע לכולם שאתה טרול.

אני בהחלט חולק על זיהוי התקופהshaulreznik

עמוס מדבר בקונטקסט של ממלכת ישראל של ירבעם בן יואש: לא לעולם חוסן, בגלל חטאיכם תיענשו, אבל בסופו של דבר, ה' יציל אתכם, יחזיר לא"י ולא יגרש שוב. להחיל זאת על מדינת ישראל המודרנית נראה די מאולץ.

אין קשר בין האמונה בתורה שניתנה מן השמיים, לבין האמונה בנכונות של כל היגד בנ"ך (שאינו אלא אסופה שקובצה בידי חז"ל, בהתאם להשקפתם ולצנזורה שלהם). אין לנו כלים לקבוע אם נביא כזה או אחר היה נביא אמת, האם באמת אמר את כל הנבואות שמופיעו במגילה אשר הגיעה לידיהם של חז"ל ועוד. אי לכך, אישית אני מעדיף להסתמך על רשימת החטאים ה"מכאנית" המופיעה בתורה, מאשר על חזיונות אחרית הימים.

לחז"ל לא הייתה ודאות לא רק לגי תחומי המדע, אלא אף בנוגע לתחומים שהם לב ליבה של עבודת ה': עובי הקרשים במשכן, כיסוי היריעות. כך שקשה להתייחס אליהם כאל אלה שקיבלו מסורת מהר סיני בלי שום הפסק או תקלה באמצע. 

פ'סדר, התורה מגנא ומצלא מפני יצר הרע, ואז הרבנים החרדים, יורשיהם הרוחניים של חז"ל, הפכו את המימרה ל"עזבו אתכם מכיפת ברזל, הישיבות שלנו הן הן כיפת הברזל האמיתית". מה עם "שלוחי מצווה אינן ניזוקין", כמה ירושלמים נרצחו בטרמפיאדות בדרכם לישיבות ולכוללים?

הארץ לא תקיא שוב כי אנו כברקעלעברימבאר
מחוסנים להדרדרות רוחנית טוטלית שמצריכה גלות
מי אמר?shaulreznik

מה זה בכלל "מחוסנים להדרדרות"? ה' יעשה לנו הנחות, על אף נרמול העבירות הרבות? ישלים עם היתר מכירה ולא ישלח אותנו לגלות על ביטול השמיטות?

לא נכון. כבר חזל דיברו עלקעלעברימבאר
אפשרות של מות משיח בן יוסף. אך אמרו שגלות נוספת כבר לא תהיה
הרעיון המשיחי הוא השתלשלות הדרגתיתshaulreznik

של מדרשים, אגדות ומימרות שיצאו משליטה. מכהן המשיח דרך סתם מלך עבור מלך טוב (ואפילו גוי כמו כורש) וכלה בדמות מיסטית (בואכה שכונת קראון הייטס).

העיקרון פשוט: הגאולה תבוא על ידי אמונה תורה ומצוותhamedinaiאחרונה

לא על ידי קומבינות.

כאשר ישנו יהודי שמעורר לחזור בתשובה, להוסיף בתורה ומצוות, לתת יותר צדקה, זה בהחלט מקרב את הגאולה גם אם זה לאט לאט.

וכמו שאמר הנביא ישעיהו: "שמרו משפט ועשו צדקה כי קרובה ישועתי לבוא וצדקתי להיגלות", וכמו שנאמר על אברהם אבינו, היהודי הראשון: "כי ידעתיו למען אשר יצווה את בניו ואת ביתו אחריו ושמרו דרך ה' לעשות צדקה ומשפט". ו"גדולה צדקה שמקרבת את הגאולה".

וזוהי הנקודה שבכל יהודי יש ניצוץ של משיח, וצריך רק לגלות על ידי תורה תפילה וצדקה.

אין צורך בזה. הכלל נטהר כבר. כמובן יכולהקעלעברימבאר
 להיות מות משיח בן יוסף. אבל לא גלות.

אין צורך לחימה שפוכה, כי לכל הדור יש במילא דרישות רוחניות גבוהות וגם החילונים בדורינו אידאליסטים, מתחת לתחפושת הפוסטמודרניזם

מסכחם איתך מאוד!!!!!!שלג דאשתקד

מדינה שמתקיימים בה דברים כאלה זה ממש מאפיל ומעפיל על כל דבר טוב או הגיוני.

היה הכי טוב עם ד"ר יעקב ישראל דהאן היה מקים לנו מדינה ועומד בראשה. במדינה של דהאן היו מוציאים להורג כל חד מיני (רגע, בעצם זה מה שעשו, לא?!)

אתה רומז על מה ש דה האן עצמו עשה?קעלעברימבאר
וקוראים לו דה האן, הולנדי לא מרוקאי
ברור שלזה רמזתישלג דאשתקד
ותודה על התיקון, האיש הזה ככ מסקרן אותי שממש חשוב לי לדייק בשם קדשו
לטעון שקראו לו דהן, זה כמו לומרקעלעברימבאר

שיחימוביץ זה בן חמו

בקטנה, סך הכל 5 שעות הפרש. ביןקעלעברימבאר
מרוקאי להולנדי
אתה מתכווןשלג דאשתקד
5 דקות טיסה,או 5 דקות בתנור? 😆
ההבדל שדה האן לא הכריז על זה בפומבי, ואילוקעלעברימבאר
אוחנה כן.

זה כמו הגמרא שאומרת שהגוים לפחות לא מתקנין כתובה לזכרים

הלוואי שהיית צודק...שלג דאשתקד
אל תתיראי לא מן ה... ולא מן ה... אלא מן הצבועיםהסטורי

שעושים מעשה כזימרי ומבקשים שכר כפנחס...

משום מה בחוגי 'העדה' בכלל ונטורי קרתא בפרט, מתייחסים כמרטיר, לאחד שכלפי חוץ 'חזר בתשובה' ובסתר קיים קשרים עם נערים ערבים והמשיך לכתוב רומנים כאלו, גם בשנותיו כקנאי כביכול.

לא שהוא חוסל בגלל זה, הוא היה סתם 'מוסר' לפי גדרי ההלכה.

ייתכן מאוד שוועדת חקירה לאסון מירון היה הטריגרhamedinai

קשה לקבוע בוודאות האם אירועי ה-7 באוקטובר היו תולדה של רשלנות פושעת או שמא מדובר בבגידה מתוכננת מבפנים. אך אם אכן מדובר בבגידה, נראה שהזרע נזרע במקום בלתי צפוי: בוועדת החקירה הממלכתית לאסון מירון.

​1. ועדת מירון כמודל פוליטי

​התקדים המסוכן נוצר כאשר ועדת מירון בחרה להטיל אחריות אישית ישירה על ראש הממשלה נתניהו, למרות שלא היה לו כל קשר לפרטים המבצעיים בשטח. עבור מי שחיפש דרך להפיל את השלטון, זה היה רגע של התגלות: הוועדה "הממלכתית" הפכה לכלי נשק פוליטי רב-עוצמה, המסוגל לעקוף דרגים מקצועיים ולהפנות אצבע מאשימה ישירות לדרג המדיני העליון.

​2. הכישלון בהנדסת התודעה החרדית

​למרות הניסיון של ה"חונטה" והתקשורת להשתמש במסקנות הוועדה כדי להסית את הציבור החרדי – שנפגע בצורה הקשה ביותר באסון – נגד נתניהו, המהלך נכשל. הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.

​3. שינוי אסטרטגיה: מהר מירון לעוטף עזה

​כאן, ייתכן שנולד הרעיון המעוות: אם החרדים חסינים להנדסת תודעה, יש צורך באסון שיפגע בקהל יעד שחשוף יותר למסרים התקשורתיים. המודל שנוסה במירון – הטלת אשמה מוחלטת על ראש הממשלה תוך דילוג על מפקדי שטח, מפכ"ל ושרים – שוכלל לכדי תוכנית פעולה.

​4. הקונספט: פתיחת שערים לשם הפלת שלטון

​על פי תאוריה זו, ההחלטה (האפשרית) "לפתוח את השערים" בפני חמאס נבעה מהביטחון המוחלט של המתכננים ב"מכונת האשמה" המשומנת:

* ​האירוע: אסון נורא ביישובי העוטף.

* ​הכלי: ועדת חקירה ממלכתית "אובייקטיבית".

* ​התוצאה: הנדסת זעם ציבורי חסר תקדים שיופנה אך ורק כלפי נתניהו, בדיוק לפי התקדים של ועדת מירון.

​לסיכום: ייתכן מאוד שמסקנות ועדת מירון, שקבעו כי ראש הממשלה אחראי לכל פרט טכני במדינה, היו הטריגר שנתן לאותם גורמים את הביטחון לבצע מהלך קיצוני, מתוך ידיעה שבסוף היום – הציבור יקבל "חותמת ממלכתית" לכך שרק אדם אחד אשם.

ואני חשבתי שכלי ai הם הרבה יותר חכמים...שלג דאשתקד

מר מדינ-ai יקר, יש כמה בעיות בתיאוריה שלך, ואכתוב לפי הסדר של המספרים:

1. הכלי של ועדת חקירה ממלכתית לא התגלה ככלי רב עוצמה אלא להיפך. הרי למרות מסקנות הועדה לא קרה כלום, לא בדעת הקהל ותוצאות הבחירות, לא בפיטורין וכו' בפועל.

2. הציבור החרדי לא היה קונה את זה בכל מקרה, כי יודעים היטב מי האשמים לאסון מירון... הם הרי יודעים איך מתנהלות עצרות והילולות והם נהנו מזה כבר בלווית הרב וואזנר וכל קדושים עמו.

3. מה יעזור לשסות את תושבי העוטף? הרי הם שנאו את ביבי עוד קודם והם בכל מקרה מיעוט קטן במדינה.

4. אתה מתכוון שגם אסון מירון וגם הטבח בשמחת תורה תוכננו מראש נגד ביבי? זה כבר מעניין מדי...

5. על הסיכום וגם על ההקדמה: הרבה יותר כדאי לומר את התיאוריה הזו, בהנחה שבשני המקרים זו רשלנות ולא בגידה...

אבל כל הכבוד על היצירתיות. אני לא הייתי מצליח להוציא כזה מאמר יפה מהai.

עלה והצלח!!

הAI עזר בשגיאות כתיב ותחבירhamedinai

וזה גם לא משנה, קבל את האמת ממי שאמרו. 

ועל השאלה הראשונה עניתי בגוף הכתבה:

הציבור החרדי, שאינו ניזון מהתקשורת הממסדית, לא "קנה" את הבלוף והבין שמדובר ברדיפה פוליטית במסווה משפטי.

ועל יתר השאלות, אם תחשוב קצת תוכל לענות לבד.

מצטער, לא אוכל לענות להצעתךשלג דאשתקד
אין לי את הכלים לחשוב, אפילו לא קצת 😉

ותודה על תגובתך

"איך את נראית בלי איפור?"hamedinai

מספרת אישה על התקופה כאשר נפגשה לשידוכים, שהיה בחור ששאל אותה "איך את נראית בלי איפור?" היא לא נבהלה וענתה "עוד יותר יפה".

אם אתה רוצה לראות את הכתבה לפני השיפוצים של AI. הנה...

לא סגור האם הייתה בגידה מבפנים, אבל אם כן, מירון.. - אקטואליה וחדשות

אכן, הרבה יותר יפה!שלג דאשתקדאחרונה
אני לא מסכים עם הכתבה הזאתרועישםטוב

אני לא מסכים עם הכתבה הזאת, המציאות לגבי איך שנתניהו מתנהל הרבה יותר רעה מכפי שהוא מתאר

הרסני, מסוכן וטרגי: נתניהו הוא הטיפש הכי מוכשר בעיר - וואלה חדשות 

אויש תנוחאיתן גיל

כותב דברי ההבל האלו הוא אברום בורג מגדולי התומכים והפעילים הבולטים של הרשימה המשותפת, ומשתתף קבוע בכינוסים שלה.

איש שמאל אולטרא אולטרא קיצוני, בנו של מנהיג המפד"ל המיתולוגי יוסף בורג. אביו מתהפך בקברו לנוכח מעללי הבן יקיר לי שיצא ממעיו.

שם רשעים ירקב.

רפואה שלמההסטוריאחרונה
חחחח מסתבר שהיהודים היום צלבו את ישו מחדשקעלעברימבאר

אבל למה הוא לא מדמם?

"קרעו ולא דמו"חתול זמני
מזעזעשבור לרסיסים

למה אתם בכלל מדברים על זה ככה?

הומור עצמי זו תכונה יהודית. מכיוון שישו הוא יהודי,קעלעברימבאר

אני בטוח שהוא צוחק בשמים מהבדיחה שלי

כן תוך כדי שמעלים אותו באשאני:)))))
אולי הוא כבר סיים את תקופת הגיהנום שהוקצבה לו?קעלעברימבאר
לא אין מצב. עם כל הנזק שהוא עשה, יש לו עוד הרבה..ל המשוגע היחידי
לא בטוח שהזמן בעולמות הרוחניים עוברקעלעברימבאר

בקצב של הזמן של העולם שלנו.

אולי מליארד שנה שם עוברות בשניה בעולמינו.

כך טוען אחד המקובלים לפני 300 שנה.

והרב קוק הביא את דבריו במכתב לאיינשטיין , שאומר שרעיונות דומים לתורת היחסות נמצאים כבר בקבלה.

ככה נראה לי אולי עובדת עילוי נשמה, אולי אין הכוונה בעילוי נשמת שמעלים את נשמת הנפטר, כי בעולם האמת רק מעשיו שלו מועילים. אלא שמבחינת הזמן בעולם שלנו, נשמתו תתעלה מהר יותר ביחס לזמן בעולמינו

יש עדותשלג דאשתקד
של נשים שראו אותו צוחק מהבדיחה הזו
לא רק של רחל אימנו?קעלעברימבאר
צדיק אתהשלג דאשתקדאחרונה

ניסיתי לרמוז לעדויות של נשים שהסיקו שיש"ו יצא מקברו.

כנראה ללא הצלחה 🙈

שני מקרים שונים אבל מאוד דומיםhamedinai

חשוד פלסטיני ברח ליו"ש עם רכב שגנב, במהלך בריחתו פגע ברוכב אופנוע, שנהרג במקום. הבוקר הוא נעצר על ידי לוחמי יחידת 'חץ יהודה' במחוז ש"י.

נעצר גנב רכב שהרג רוכב אופנוע במהלך הבריחה - סרוגים

טענה: המשטרה ידעה שבעת בריחתו הוא עלול לפגוע בהולכי רגל או ברוכבי אופניים, למה הם המשיכו לרדוף אחריו. מה יותר חשוב רכב או חיי אדם?

טענה דומה אני שומע גם בהקשר לסרבנות צבאית. לפני השביעי לאוקטובר. הרמטכ"ל וגורמים בצבא הזהירו את ראש הממשלה נתניהו שהמצב בצבא קשה בעקבות הסרבנות והוא חייב לוותר לסרבנים. למה הוא המשיך להתעקש ולא נכנע להם?

היות וברשתות החברתיות יכול לקחת הרבה זמן עד לקבלת מענה, וגם לא תמיד מקבלים מענה, פניתי לAI ג'מיני, והוא ענה תגובה מאוד מלומדת.

השאלות שאתה מעלה נוגעות באחת הדילמות העתיקות והמורכבות ביותר בניהול מערכות: דילמת הטווח הקצר מול הטווח הארוך, או במילים אחרות - המחיר של כניעה לסחיטה (או לאיום) אל מול המחיר של עמידה על עקרון.

​הנה ניסוח של הטיעונים המרכזיים המקשרים בין שני המקרים:

​1. המרדף המשטרתי: אכיפה מול סיכון מיידי

​במקרה של מרדף אחרי גנב רכב, המשטרה עומדת מול משוואה אכזרית:

​הסיכון המיידי: המרדף עצמו מייצר סכנה מוחשית לעוברי אורח ולשוטרים. בחישוב קר של "כאן ועכשיו", חיי אדם אכן חשובים יותר מרכוש.

​ההשלכה לטווח הארוך: אם המדיניות תהיה "מפסיקים כל מרדף ברגע שיש סכנה", התוצאה היא מתן חסינות מוחלטת לכל עבריין שיבחר לנהוג בפראות. המסר יהיה: "אם תסכן חיים - המשטרה תניח לך". זהו "מדרון חלקלק" שבו הסדר הציבורי קורס, וגניבות הרכב יהפכו למערב פרוע שיעלה בחיי אדם רבים יותר בטווח הרחוק עקב אובדן ההרתעה.

​2. המשבר הצבאי: ריבונות מול כשירות

​הטיעון המקביל בהקשר המדיני-ביטחוני שהעלית מתמקד בשאלת הסמכות:

​האיום המיידי: הרמטכ"ל ומערכת הביטחון התריעו מפגיעה בכשירות הצבאית (חיי אדם וביטחון המדינה בטווח הקצר).

​העיקרון הדמוקרטי: מהצד השני עמדה הטענה שכניעה לאיומי סרבנות (מכל צד פוליטי) היא סוף הדמוקרטיה וסוף היכולת של הממשלה למשול. הטיעון כאן הוא שאם הממשלה תיכנע ללחץ של קבוצה בתוך הצבא, היא מאבדת את הריבונות שלה. במצב כזה, הצבא הופך לגוף שמכתיב מדיניות לממשלה, מה שמהווה תקדים מסוכן לעתיד המדינה.

​3. הפרדוקס המשותף: מחיר ההרתעה

​הנקודה שמחברת בין שני המקרים היא שאלת המחיר והאחריות:

​במרדף - האם האחריות למוות היא על השוטר שרדף או על הגנב שסיכן?

​בצבא - האם האחריות לפגיעה בכשירות היא על הממשלה שלא עצרה את החקיקה, או על אלו שהחליטו להפסיק להתנדב?

​בשני המקרים, מי שבוחר לא "להיכנע" טוען שהוא מגן על הכלל הגדול יותר: שלטון החוק והסדר הציבורי. הטענה היא שברגע שאתה מאפשר לאיום (בין אם זה גנב רכב שנוסע נגד הכיוון ובין אם זו קבוצת לחץ פוליטית) לקבוע את המדיניות, אתה מזמין את האיום הבא.

​הפרדוקס המר במדינתנו העצמאית לכאורה, כפי שניתן לראות, הוא שלפעמים הניסיון להגן על העיקרון (הרתעה או ריבונות) גובה מחיר דמים כבד מנשוא במישור המיידי. השאלה שנותרת פתוחה היא היכן עובר הקו האדום שבו המחיר הופך לגבוה מדי מכדי להצדיק את העיקרון.

האם כל שנאה היא "שנאת חינם"?hamedinai

האם כל שנאה היא "שנאת חינם"?

​המונח "שנאת חינם" מוכר לכולנו כסיבה לחורבן הבית, אך לעיתים קרובות אנחנו מרגישים שהשנאה שלנו "מוצדקת". אנחנו בטוחים שיש לנו סיבות הגיוניות, עובדות ונתונים. אך בתורת חסידות חב"ד מוסבר שהסדר הוא הפוך: השורש הוא קודם כל שנאה, וההסברים השכליים מגיעים רק אחר כך כדי להצדיק אותה.

​כדי להבין את זה לעומק, כדאי לבחון את המציאות האקטואלית סביבנו:

​המקרה החרדי: סטיגמה מול עובדות

​השנאה כלפי הציבור החרדי מבוססת בדרך כלל על הטענות שהם "לא מתגייסים" ו"לא עובדים". אבל כשבוחנים את הפרטים, התמונה משתנה:

* ​בחזית הלחימה: חרדים רבים משרתים בצה"ל. גדוד "נצח יהודה" הוא דוגמה חיה ללוחמים שמתמודדים באומץ מול טרור. מפקדים בולטים מהמגזר (כמו זרביב) הובילו שיטות לחימה מול מחבלים המסתתרים בבתי אזרחים, ובכך הצילו חיים של חיילים רבים.

* ​במנועי הכלכלה: הציבור החרדי הוא עמוד השדרה של ענפים קריטיים, כמו בורסת היהלומים – אחד מענפי הייצוא החזקים של ישראל.

​* ובראיה רחבה: ביטחון המדינה הוא לא רק צבא. ללא הניצחון במאבק הדמוגרפי, לא היה ערך לניצחונות צבאיים.

באותו אופן, כלכלה אינה רק "ידיים עובדות" אלא גם חוסן חברתי: אחוזי הפשיעה, הרצח והתמכרות לסמים במגזר החרדי הם כמעט אפסיים. המדינה חוסכת הון עתק בזכות העובדה שכמעט אין פשיעה חרדית.

​מי שבוחר להתעלם מהנתונים הללו ועדיין לשנוא, מוכיח שהשנאה שלו לא נובעת מחוסר ידע, אלא מהחלטה מוקדמת לשנוא.

​המבחן הכפול: חרדים מול ערבים

​ההוכחה החזקה ביותר לכך שהשנאה מחפשת תירוצים נמצאת בהשוואה ליחס לאוכלוסייה הערבית.

​רבים מאלו שמרבים להאשים את החרדים ולחפש סיבות להשניא אותם, משנים את גישתם לחלוטין כשמדובר במגזר הערבי. למרות שאחוז הפשיעה והרצח שם גבוה עשרות מונים, הם לא יאשימו את האוכלוסייה עצמה אלא ימצאו הסברים חיצוניים כמו "הזנחה של המדינה".

​השורה התחתונה:

זהו הפרדוקס של שנאת חינם. כשאנחנו רוצים לשנוא, אנחנו הופכים לחוקרים פרטיים שמחפשים "סיבות". כשאנחנו רוצים לאהוב, אנחנו מוצאים את הדרך להבין ולסלוח. בסוף, הכל תלוי בשאלה מה אנחנו באמת רוצים להרגיש כלפי מי שעומד מולנו.

הרב זרביב ממש אינו 'מהמגזר' החרדיהסטוריאחרונה
גם נצח יהודה זה ממש בפריפריה החרדית...

אני לא בעד לשנוא אף אחד, אבל הרשימה הבאת כאן כל כך לא רצינית ורצופה אי דיוקים.

האיש שלנו בטהרןחתול זמני
חח אבל הוא בדיוק הרצה אתמול בכנס למזרחנות בבר אילןקעלעברימבאראחרונה

כי ידוע שקאאני זה ד"ר מרדכי קידר 

אולי יעניין אותך