הטירוף גובר! אסור להכניס את "ארץ ישראל שלנו" לבסיס
ומעכשיו - לא קאפו לא מגרש
לא פראייר לא מתגייס!
אנו קוראים לציבור הרחב להפיץ את העלון ארץ ישראל שלנו
מ"פ לחיילים דתיים: אל תקראו את עלון "א"י שלנו
השבוע פורסם בערוץ 7 כי קצינים ילוו חיילים דתיים לבתי הכנסת באזור השומרון. צה"ל הסביר כי מדובר בנהלים של כוננות מוצב וחיילים אינם יכולים לעזוב את מתחם המוצב ללא ליווי מחשש להקפצות והתראות.
אבל לסרוגים נודע כי החשש בצה"ל הוא מ"השפעה לא חיובית" של אנשי היישוב על החיילים עצמם. בשיחה עם חיילים שנאסר עליהם ללכת לבדם לבית הכנסת באחד מיישובי השומרון, אמרו החיילים לסרוגים כי צה"ל מנהל מדיניות של הרחקה מתושבי יהודה ושומרון מחשש שהחיילים יסרבו פקודה ביום של פינוי.
"זה ברור שהם לא רוצים שניצור קשר עם המתיישבים", אומר לסרוגים אחד החיילים, "הם לא אומרים זאת בפירוש אבל ברור שזו הכוונה. יש אפשרות שחיילים כאן יבואו לפנות בחומש ובמקומות אחרים וצה"ל רוצה כמה שפחות חיכוכים וסירובים".
מפקד הפלוגה הזדעזע עד עמקי נשמתו מהמאמרים והתוכן שהיה באותו עלון.
מפקד הפלוגה אמר לחיילים שמדובר ב"חומר הסתה פרוע" והוא אוסר עליהם להביא עלוני שבת למוצב.
אז מהיום יש קצינים שמפקחים על חיילים דתיים שלא יקשרו קשרים לא חיוביים עם מתנחלים ויש גם צנזורת עלונים בעייתים כמו ארץ ישראל שלנו של הרב וולפא וברוך מרזל.
הם מ-פ-ח-ד-י-ם










החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל