כתבת כאן את אחת המחשבות החזקות והדוקרות שמלוות אותי בכל ענייני הפגישות..
איזו עבודה קשה זאת להבין שאני (ואגב, בהתאמה גם אנשים אחרים, שאיתם אני נפגשת) לא שחור-לבן, לא תבנית. שמותר שיהיו לי כמה כובעים, וזה לא יסתור אחד את השני. ושמותר לי לא להיות 100% כל הזמן, מותר גם שיהיו לי חסרונות וקשיים.
וכמה קשה זה לזכור שזאת לא המהות שלי, ולא מגדיר אותי/הופך אותי לאיזה כישלון שאינו בר חיתון.
אני חושבת שאלו דברים שצריכים להיות בשיח הזוגי, אבל לא בטוחה שבהודעה מוקדמת מראש..
א. כי יש דברים שנתפסים בעיניך, כמי שחי עם עצמך כבר כך-וכך שנים, כקשים/מורכבים/נוראיים, אבל בפועל אצל הצד השני הם לא בהכרח נחווים בקיצון כזה, וחשיפה של 'חסרונות' כאלו ואחרים מראש באופן הלא נכון עשויה להבהיל וליצור פיספוסים..
ב. כי יש דברים שצריכים להתגלות מעצמם, עם ההתפתחות של הקשר, ויש דברים שנכון לדבר עליהם כשמרגישים שיש יציבות מסוימת לקשר. זה חלק מבניה בריאה של קשר, של הבנה שלא מדובר בשני מלאכים, אלא בשני מכלולים..(;
בנימה קצת יותר פרקטית, כמה נקודות-
א. יש עניין לעבוד ולהשתדל ע''מ להיות בטוב ובנחת עם עצמי, ולהזכיר לעצמי שאני לא חד מימדי, ב''ה.
ב. יש דברים שאפשר לנסות לבקש מהחברים לבירורים שיבהירו קצת יותר כשמדברים איתם..
נגיד יצא לי כמה וכמה פעמים להיפגש עם בחורים שסיפרו עליהם שהם מאוד חברותיים ואכפתיים, אבל לא קולניים/דומיננטיים. עם כאלו שלוקח להם זמן להיפתח. עם בחורים עדינים. ובעייני זה היה נהדר לגמרי, ולא מפחית מהם חו''ח.
ג. אם יש דברים שהם יותר מורכבים, אם וכאשר הקשר מתחיל להתקדם, וכשיש תחושה קצת יותר יציבה- משתפים את הצד השני. איך?
•עם קצת הכנה לפני, לא בהלחצה.
•בדאגה לאווירה נעימה, ובעדינות.
•בהתחלה קצת יותר בטכניות (שוב, כי הרבה פעמים אנחנו נוגעים בדבר וחווים אותו באופן לא אובייקטיבי, אבל עבור מסתכל מהצד זה לא בהכרח נכון ורק מעצים משהו שלא נצרך).
•ובהמשך, מתוך הבנה שיש דברים שאתה חי איתם אבל הצד השני שומע רק עכשיו, תן מקום לשיח על העניין שהוצף (תוך הצעה לפגוש איש מקצוע רלוונטי במידת הצורך), וגם זמן למחשבות ולעיכול אחרי הפגישה.