בדיעבד, ממשלת אחדות- עכשו.איתן גיל
לכתחילה, ממשלת ימין עדיפה טפי, אבל נראה שהיא מתרחקת.
נתניהו הציע להקים ממשלה, לסלק את לפיד מעכשו לעכשו, ואחר כך לדון בקוי יסוד שלכאורה כולם מסכימים עליהם.
דרעי וגפני הסכימו, ומנגד סמוטריץ' התנגד ומשך אחריו את בן גביר. מאוחר יותר חזר בו גפני מהסכמתו, והותיר את דרעי לבדו עם נתניהו.
נראה על פניו שלסמוטריץ' יש משנה סדורה לטרפד ממשלת ימין באופן שהאשמה לא תוטל עליו.
היסטורי תומך, ויתמוך, ויחזק את פטרונו.
כפי שציינתי במקום אחר, לסמוטריץ' האופורטוניסט אין עקרונות, ואין אידאוולוגיה, אחרת היה דורש לעגן אותם בקוי היסוד, שכאמור כולם מסכימים עליהם.
הוא מחפש ג'ובים, וכח, ושררה כדי להסליל את עצמו קודם כראש ממשלה בפועל, ואחר כך באופן רשמי שיבטיח לו קבורה בהר הרצל .
שגעון הגדלות שלו הוא מן המפורסמות, ובשביל זה הוא מוכן לשרוף את המועדון, אלא שאחרי חמישה סיבובי בחירות אנחנו זקוקים לשקט ומנוחה, ואת זה אפשר להשיג כאשר הוא ישאר בחוץ וימשיך ליילל מהאופוזיציה.
וכן- ממשלת אחדות עכשו, כרע במיעוטו כמובן .
דרעי הולך לאוצר, סמוטריץ' נדחק לסוף התור.איתן גיל
אופצית גנץ כבר לא נפסלת על הסף.
יפה לך סמוטריץ', כולנו אוהבים אותך.
טוקבק שקראתי ב"סרוגים"סודית
שורפי האסמים
מפלגתו של סמוטריץ הפילה את שמיר, ואז עלה רבין. סמוטריץ לא הסכים לשבת עם רעם, ואז עלה לפיד. האם שוב סמוטריץ ימנע ממשלת ימין?
שטויותהסטורי
אין שום קשר בין מפילי שמיר למפלגתו של סמוטריץ'
שטויות. יכול לתמוך מבחוץ.אריאל יוסף

הבעיה העיקרית היא שגנץ ידרוש להיות ראשוןסודית
סמוטריץ,
ככה אתה דואג למגזר שלך,
?
בתור שר ביטחון הוא עשה צרות להתיישבות, אתה תביא אותו עלינו כראש ממשלה?
אולי אתה צודק, )מגיע תיק בכיר( אבל עדיף שתהיה חכם
תנשמו עמוקברגוע

לא צריך להתרגש מכל פרסום במו"מ קואליציוני

אני לא מתרגש, אבל בהחלט כועסאיתן גיל
סמוטריץ' מזכיר לי קידוש בבית כנסת שבו שמים על השולחן 10 מנות קוגל ל- 10 אנשים.
אחד מעביר לצלחת שלו 8 מנות, ומשאיר לכל השאר לחלוק ביניהם את השתיים שנשארו.
האיש הציני והמסוכן הזה לא רואה אף אחד בעיניים.
לשיטתכם עדיין נתניהו יכול להיכנע מלא על מלאסודית
להכנע?ברגוע

נתניהו בסה"כ צריך פעם אחד לנהוג בהגינות עם הציבור הדת"ל, וגם עם ציבור הבוחרים שלו (שרוצה רפורמה במערכת המשפט).

סמוטריץ ביקש משרד מאוד לא פשוט בתקופה לא פשוטה, ובמקום להסכים לתת לו נתניהו הלך לדרעי ושכנע אותו לדרוש תיק שהוא בכלל לא רצה. ובסוף כמובן שסמוטריץ אשם. לא נשמע לך הזוי?

איזה עוד דרישות יש לו? לכתוב הסכם קואליציוני מפורט, עם כל ההבטחות בחירות גם של הליכוד, במקום להשאיר הכל באוויר?

נתניהו בסה"כ צריך פעם אחד לנהוג בהגינות עם הציבור הדת"ל, וגם עם ציבור הבוחרים שלו (שרוצה רפורמה במערכת המשפט).

גם אני לא הבנתי את הקטע עם האוצרסודית
מקסימום ההסתדרות הייתה נותנת לי לנוח כמה ימים
יכול להיות שזאת הדרך של נתניהו לקרוא לשמאלסודית
להצטרף לממשלת אחדות
למה לו?ברגוע
למה שהוא יעדיף ללכת לממשלה צרה שנסמכת על גנץ וסער במקום להקים ממשלה יציבה של 64?
אני עדיין בטוח שתקום בסוף ממשלת ימין, הוא בסה"כ מנסה כרגיל להקטין את נציג הציונות הדתית.
כי הוא חושב שסמוטריץ לא מתאים לביטחוןסודית
וגנץ כן...

בלי סערסודית
איך בלי סער?ברגוע
המחנה הממלכתי יתפלגסודית
61 מנדטים יספיקו
לסמוטריץ יש 6
4 כתחליף זה מספיק
בן גביר לא יכנס בלי סמוטריץברגוע
הוא יודע שבממשלת 61 שנסמכת על כחול לבן הוא לא יוכל לעשות כלום
אני לא בטוחהסודית
סמוטריץ' ירוץ מהאופוזיציה לממשלה כזו, כמו גדולאיתן גיל
במחיר אפס.
לכן אני תומך במהלך המוצע.
אני מקווה שאתה צודקהסטורי
בינתיים הוא עומד על כך ובהחלט עם גנץ (או תואם שלו מהליכוד) שר ביטחון, כל ההישגים לכאורא של בן גביר, לא שווים כלום.

אבל אני בהחלט חושש, כמו שכתבתי לפני הבחירות, מהתהליך שבן גביר עובר, אין לדעת איפה זה יעצור.
ובלי מתן כהנארוממה
ואז בעצם בלי אייזנקוט ושות'
נכון?
למה בלי מתן כהנא?הסטורי
נכון שהוא התחייב בכל הקדוש והיקר לו, שעם ביבי הוא לא ישב. אבל לפני הבחירות הקודמות, הוא נעלב אפילו מעיתונאי שהעלה על דעתו שהוא ישב עם מר"ץ...
אז שיתן לו את האוצרברגוע

אבל הוא לא רוצהסודית
לו היה חושב שמתאים לאוצר, היה נותן לו מלכתחילה. טענת ההסתדרות שסמוטריץ לא רואה את התמונה הרחבה, כנראה התקבלה על נתניהו, שהיה שר אוצר בעצמו. אין לו כוח לכאב ראש של שביתה ענקית ונזקים כלכלים
את מאמינה לעצמך?!הסטורי
נתניהו לא רוצה את סמוטריץ' בתפקיד, לא בגלל שהוא 'השתכנע' שהוא לא מתאים. הגישות שלהם בנושא מאוד קרובות ודאי הרבה יותר ממה שנתניהו חושב שדרעי הסוציאל-פופוליסט מתאים.

נתניהו לא רוצה את סמוטריץ' בשום תפקיד שנחשב בכיר, נקודה. הוא עדיין חולם להחזיר את הצה"ד לתפקיד 'משגיח הכשרות', ולא מוכן להשלים עם זה שלציונות הדתית יש אמירה משמעותית גם בהנהגת המדינה.
בלבולי שכלנועה גבריאל
בראיון לפגוש את העיתונות רוני בראון (שר האצור לשעבר) אמר שמי שפקידי האוצר הכי רוצים זה את סמוטריץ'
ביבי גילה יום אחד, שהאמירה של אבא שלו, שלציונות הדתית "יש לב גדול ומוח קטן" כבר לא עולה בקנה אחד עם המציאות- כי סמוטריץ', אז הוא עושה הכל כדי ששאר העם לא יגלה את זה... ביבי יודע שסמוטריץ הוא נכס לאוצר, וזו, ורק זו, הסיבה שהוא לא רוצה אותו שם
היה נותן לו מלכתחילה...אריאל יוסף

מעניין שבצלאל פתאום "לא מתאים" לביטחון וגם לא לאוצר,

כאילו שנתניהו נתן אי פעם משרד כלשהו לפי התאמה לתפקיד ולא לפי שיקולים פוליטיים...

חחחח חחחחחחחחחחחלחלחהסטורי
נתניהו ממנה שרים לפי התאמה לתפקיד. תכף תטעני שהוא גם אומר רק אמת...
לא מתאים, אה?אריאל יוסףאחרונה

עמית סגל

ופתאום האמריקאים ירוצו לשתף איתו פעולה...

פשוט מאוד - כי הוא תמיד מעדיף ממשלות שמאלהסטורי
פתגם הונגרי אומר: באין סוס גם חמור יכול להועילאיתן גיל
והנמשל הוא גנץ. אחרי שלוש וחצי שנים של חוסר יציבות פוליטית חייבים להרכיב כאן ממשלה יציבה, יהיה הרכבה אשר יהיה.
כי הקרקס הזה חייב להפסק.
בהנתן שאופצית ממשלת ימין מתרחקת, ואולי כבר חסומה, אין מנוס מלהכניס את גנץ תמורת מחיר פוליטי לא פשוט.
הפרחים לסמוטריץ' כמובן.
מוזר, אבל התגובה הזו מזכירה לי את בנטבן מכיר
"...חייבים ממשלה יציבה... הקרקס הזה חייב להפסיק..."
אגב, אני מציע פשוט לתת לסמוטריץ׳ את כל הג'ובים שביבי היה מציע לגנץ, כיוון שסמוטריץ' יותר דומה לביבי מגמת השקפותיו, זה יהיה משתלם. מה אומר?
נתניהו וגנץ אכלו מאותו המסטינגסודית
גנץ אינו לשון מאזניים, והוא יודע.איתן גיל
ולכן המחיר שידרוש תמורת 12 המנדטים שלו אמור להיות נמוך יותר בהשוואה למחיר שדורש סמוטריץ'.
הוא ידרוש את הביטחוןסודית
ונתניהו יתן לו
וסמוץ' ישאר בחוץ ויקבל שיעור חשוב בצניעות וענוהאיתן גיל
חבל שאתה 'שוכח' שתמיד נתניהו הסכים לשלם לשמאלהסטורי
הרבה יותר ממה שהסכים לשלם לימין.
תיקנתי לךאיתן גיל
הסרוגים תמיד משכו את נתניהו עד לרגע האחרון. בעבר הצליח להכניס שמאלנים לממשלתו ולהשאר על הגלגל, אבל בשנים האחרונות לא הסתייע לו והוא נאלץ להחזיר את המנדט לנשיא.
עכשו זה הולך באותו כוון.
להפך, תמיד הוא רץ לשמאל והשאיר את הסרוגים לסוףהסטורי
הפעם, לפחות בינתיים, השמאל לא מוכן לדבר איתו.
ככלב השב על קיאואיתן גיל
אמרתי לך ואמרו לך אחרים שאורי אריאל שיחק אותה קשה להשגה, מה שאילץ את נתניהו לצרף לממשלתו את יריבו הגדול ברק.
אז אמרת, זו לא המציאות...הסטורי
על כל פעם בודדת, אולי אפשר להתווכח. כשאנחנו רואים שזו המדיניות העיקבית שלו ושל קודמיו, כמו בגמרא וכמו במדע - תמיד ההסבר שמסביר את כל המקרים, עדיף על שישה הסברים מקומיים.

אגב, לא אריאל עמד אז בראש המפלגה. לפחות תעשה שיעורי בית, לפני שאתה ממציא ספינים.
אריאל לא עמד בראש המפלגהאיתן גיל
אבל אריאל הוא אביו הפוליטי של סמוץ' עד שהגולם קם על יוצרו והעיף אותו מהפוליטיקה.
כרגיל, מחליף טיעון. שום קשר לנושא המדוברהסטורי
איך זה עונה על השקר שכתבת?הָיוֹ הָיָה
כתבת שאריאל ניהל מו"מ, הראו לך שההמצאה שלך לא מסתדרת עם המציאות כי לא הוא ניהל את המו"מ. במקום לענות שינית טיעון ועברת לנאום על הקשר בינו לסמוטריץ...

אפילו את התענוג לכתוב "מ.ש.ל." אין לי, כי כל תגובה ותגובה שלך היא מ.ש.ל. בפני עצמה....
לא כתבתי. הלאה.איתן גיל
מצטט:הָיוֹ הָיָה
"אמרתי לך ואמרו לך אחרים שאורי אריאל שיחק אותה קשה להשגה".

תתחיל מלהקפיד על אמירת אמת, זה יגרום לאנשים לזלזל בדבריך קצת פחות.
אריאל שיחק אותה קשה להשגהאיתן גיל
וגם כשהשיגו אותו הוא טרח להדגיש שאינו מעורב במשא ומתן.
אמת, נתניהו ואנשיו פנו גם אל כל חבריו, וגם אל רבנים מובילים במגזר, אבל שום כלום לא יצא מזה.
לא נותר אלא לחתום עם ברק, ולשלם לו מחיר שערורייתי.
אז שוב, לא כתבתי משא ומתן, ואני עומד על דברי, וכרגיל אתה משקר.
😂 דרך מעולה להתחמק מהברוך שנקלעת אליוהָיוֹ הָיָה
למה ניסו להשיג אם אינו מעורב? ומה זה "טרח להדגיש" אם באמת זה לא היה תלוי בו? ומה הייתה עוזרת פניה לחברים ורבנים שלו?
עוד שנה נשמע ממך על היום ש"מיכל וולדיגר שיחקה אותה קשה להשגה"? ש"טרחה להדגיש שאינה מעורבת" וש"גם פניות לכל חברותיה לא עזרו"?

בתגובה זו עצמה כתבת בשורה הראשונה משא ומתן, ובאחרונה ש"לא כתבתי משא ומתן ואני עומד על דבריי ואתה משקר"... אוי תרבות השקר שמסתבך לתוך עצמו...
אזכיר שלפני 3 סיבובים פנה נתניהו אל אביו של בצלאלאיתן גיל
נתניהו הוכיח שהוא הופך כל אבן כדי להציל את הסרוגים מפני עצמם.
פעמיים הוא שריין נציגים של סמוטריץ' ברשימת הליכוד. בן דהאן וסופר בשבילך.
עכשו רד לי מהגב. נפתליסט.
איך השריון קשור לכאן?הָיוֹ הָיָה
ולמה אתה עדיין לא עונה לגבי השטות שכתבת על חלקו של אריאל במשא ומתן?
אתה אדיוט.איתן גיל
שוב, מחליף טיעון למשהו לא קשור בכללהסטורי
אתה מפנה אל מאמר שכתב פעיל פוליטיאיתן גיל
אובייקטיבי הוא לא.
ואתה צודק, נתניהו לא מספיק ימין ולא דתי.
בשביל זה הקמנו את הימין הערכי שמימין לימין, כדי שיחבור למרצ, וכדי לטפל ברבנות הראשית ולהשמיד אותה.
וכדי להנשים את הסוגיה הפלסטינית שהיתה במוות קליני.
לא רלוונטי לחלוטין לנקודההסטורי
נתניהו, כמו שמיר ובגין לפניו - באופן קבוע עושה כל מאמץ להכניס את השמאל ולהשאיר את הימין בחוץ.

התירוץ המקומי לכל קדנציה ספציפית, נופל, כשרואים שתמיד הוא מצא תירוץ תורן.
די עם המנטרה הזואיתן גיל
ראינו מה עשו החברים שלך מהימין שמימין לימין. הקימו ממשלה עם מרצ, והעלו מן האוב את הסוגיה הפלשתינית שחשבנו שנקברה קבורת חמור.
בנט שקד ומרצ אמנם לא יהיו בכנסת הבאה, אבל את עונשם נישא לעד.
לתת לסמוטריץ' לתקן נזקים לכאורה שעשה נתניהו, זה כמו לתת למרדכי וענונו את תיק הבטחון
נתניהו עשה נזקים חמורים מאוד, לא לכאורההסטורי
אז בסדר, בפעם הבאה אל תצביע לואיתן גיל
אני מניח שמעולם לא הצבעת לו.
בכל אופן, סמוטריץ' לא יכול להקים ממשלה כלבבו, וכן יכול להשאר באופוזיציה, אם הוא חפץ בכך.
אף אחד לא יקח ממנו את חופש הבחירה.
וארבע עשר מנדטים, הצביעו בשבילהסטורי
שתהיה ממשלה יהודית-לאומית באמת. נציגיהם עומדים בדיוק על המנדט שהמצביעים נתנו להם.
ככלב השב על קיאואיתן גיל
מאה פעמים כתבתי לך שיש לו 7 מנדטים אחרי פירוק הבלוק הטכני, ואחרי
שבן גביר הגיע להבנות מלאות עם נתניהו, וכך גם מעוז. אמת, אי אפשר לחתום איתם לפני שסמוטריץ' ירד מהעץ ומכוונותיו לטרפד את ממשלת נתניהו בכל מקרה, וטעמיו עימו
בלי השביעיה שלו אין 61 מנדטים, המינימום הנדרש להשבעת ממשלה חדשה.
האות ט נבחרה ע"י רחבעם זאבי.איתן גיל
ט זה טרנספר.
סמוטריץ' רוצה לחזור למקור, לא באמת, אלא מתוך דחף פנימי לאתגר את נתניהו שמן הסתם לא יסכים להעתר למטורף שאגר בנזין בביתו לשם שמיים כמובן
לא נכון ולא רלוונטיהסטורי
בן גביר לא הגיע להבנות מלאות. הוא הבהיר שוב ושוב שהוא מגבה את הדרישות של סמוטריץ'. נקודה.

במילים פשוטות - אין לבן גביר מה לעשות כשר לבט"פ, אם שר הביטחון ממשיך את מדיניות גנץ.

גם אם מעוז עדיין לא סוכם. אתמול מעוז הצהיר מה הם ידרשו בפגישה היום והבוקר, אופס, הליכוד ביטל את הפגישה איתם. אגב, בדיוק כמו שהוא ביטל את הפגישות האחרות.

הקשקוש של אי אפשר לחתום לא עם כולם ביחד, הוא שקר שאתה חוזר עליו שוב ושוב. כשנתניהו רץ לסגור עם ציפי ליבני שהיא שרת המשפטים+יו"ר וועדת שרים לחקיקה+ממונה על המו"מ עם הפלסטינים, הוא לא חיכה לאף אחד.
בן גביר לא יכול בלי גיבוי של צה"לסודית
אין מספיק שוטרים יהודים

כתבתי כבר שדרושה תנועת מלקחיים
צודקת ולכן איתן גיל משקרהסטורי
הוא טוען שעם בן גביר הכל סגור ומתעלם מזה שלא רק שבן גביר מגבה את סמוטריץ' פוליטית, אלא שבלי הגיבוי הזה, אין ערך ל'תיק' שכנראה הסכימו לתת לו.
הכל סגור אבל לא חתום.איתן גיל
אתה הבנת את זה, מר שקרן.
אם תגיד אלף פעם שקרןהסטורי
זה לא יהפוך את זה לאמת.

הכל לא סגור, כי גם אם (נניח ) שסוכם שבן גביר מקבל תיק בט"פ, אין לו טעם בתיק הזה, אם שר הביטחון ממשיך את מדיניות גנץ.
אמרה לך סודיתאיתן גיל
תקימו ממשלה, ואם היא תאכזב- אפשר בכל רגע להפיל אותה.
שמעתי הבוקר את צביקה פוגלאיתן גיל
לדבריו ישנן הבנות בכל הסוגיות. יש קשיים אבל במקום אחר תוך שהוא רומז על סמוטריץ'.
הוא מבין שאי אפשר לגייס 30 אלף שוטרים ביום אחד אבל צריך להתחיל.
בנסיבות המתוארות אני ממליץ ללכת לאחדותאיתן גיל
ואם כדבריך הוא ביטל פגישות אז כנראה יש דברים בגו, ואכן נבחנת ממשלת אחדות.
סמוטריץ לא רוצה לשבת עם נתניהו, אם היה רוצה הוא היה מתקדם במתווה של הרב דרוקמן אחרי שנפגש עם עבאס.
יש לך ספק שביידן והאיחוד האירופי לא ינצלו את ההזדמסודית
הרי אם סמוטריץ היה יורד מהתיק הבכיר כבר הייתה ממשלמה מתפקדת
אבל הוא מתעקש
הזדמנות פז לשמאל המושל בארה"ב ולשמאל המושל באיחוד, לדחוף לנו את גנץ ולפיד
חוששתני שגנץ יהיה שר הביטחון
אני מסכים איתך.איתן גיל
בנאום הנצחון של נתניהו הקהל שלו חתך אותו בקריאות משילות, משילות...
צריך להקים ממשלה ולהתחיל לטפל ביוקר המחיה, במשפט, ובדיור, ולהתקדם בתנועה במיגור הטרור.
סמוטריץ' לא רוצה להכנס, ואפילו לא מוכן לתת 100 ימי חסד לממשלה החדשה כדי לבחון את כוונותיה.
לפרוש הרי תמיד הוא יכול.
ואז צבועים כמוך יספרו שהוא פרש והפילהסטורי
אין טעם להקים ממשלה שעוד חודש יהיה צריך להפיל. אם נתניהו באמת רוצה לטפל בדברים אותם ציינת - הוא כבר היה מוצא את הנוסחה להסתדר עם סמוטריץ'.

את המשילות הוא הזניח שתיים עשרה שנה. את המפלצת המשפטית הוא האכיל. את הדרום הוא הפקיר ומהבניה הערבית ביו"ש הוא התעלם.
בעיני הצביעות היא אצלכם,סודית
באורח פלא ידעת מראש שהצהד לא תהיה בממשלה

אבל מה זה משנה,
אתה רוצה להאשים את נתניה6, תאשים.
הצבעתי ט
זה ממש לא מעניין אותי התעמולה שכאן מאז הבחירות
כבר הבנתי מהנבואה שלך שסמוטריץ יפיל את הממשלה
היו לי כמה ימים לעכל, עיכלתי,
הגעתי למסקנה שעדיפה ממשלת אחדות
ממשלת אחדות בדרך
שיהיה לעם ישראל בהצלחה🇮🇱🇮🇱🇮🇱
ידעתי מראש שנתניהו יעשההסטורי
את מה שהוא עושה תמיד ושעדר הביביסטים יקנה את התירוץ התורן.
קיוויתי (ועדיין מקווה) שהפעם השמאל יסרב ויציל את נתניהו מעצמו.
"אין טעם להרכיב ממשלה"איתן גיל
תעצור כאן.
כל היתר זה קשקוש, אלא אם יש לו אופציה אחרת, ונראה שכן.
לא יודע על איזה ערובות אתה מדבר, שאין להם תקדים בהסכמים קואליציוניים.
לא יודעת אם יש לו אופציהסודית
יש לו אינטרס חזק מאד להתעקש כאלו הוא ראש הממשלה.
מה יצר את האינטרס, האם זו אידאולוגיה, האם זה אגו, האם משהו אחר - מה זה משנה? זה האיש, והגענו עד הלום כדי שהתעקשותו על תפקיד שר הביטחון תחזיר את גנץ לתפקיד הזה.
לטעמי יכלו להיות שרי ביטחון טובים יותר מטעם הליכוד מאשר גנץ.
בין השחור והלבן יש מספיק גוונים שהיה צריך להפעיל את השכל.

מה נתניהו ימין כאשר משווים אותו לגנץ וללפיד. הוא רצה פעם גם להחיל ריבונות ביו"ש על מה שטראמפ הסכים...
היסטורי מרמז שסמוץ' רוצה בחירות שישיותאיתן גיל
זאת כנראה האסטרטגיה שלו.
משגעון גדלות הוא מעולם לא נגמל.
כאמור אני ממליץ בנסיבות המתוארות על ממשלת אחדות, ובהעדפה- ממשלה עם גנץ, שתמנה 69 ח"כים או 63 אם גם בן גביר יבחר לא להצטרף.
אני מבין שהגעתי למדרגת תנ"ך😀הסטורי
לומדים את דברי לא רק בדרך הפשט והדרש, אלא גם בדרך הרמז.

אני לא מרמז כלום, את מה שאני מתכווין לומר, אני אומר.
כתבת שבבחירות נוספות הליכוד יקבל 23 והוא כל השאראיתן גיל
שילך על זה.
הפוךאיתן גיל
לא להצטרף גרועה מפרישה.
אם לא נתת תקופת ניסיון איך תוכיח שנתניהו אינו בימין שמימין לימין? תמהני.
נראה שאתה מתגעגע לימין שמימין לימין שחבר למרצ ומפלגת העבודה.
שהסדירו את ההתיישבות הצעירה וסיפחו את שטחי c.
זה פשוט לא נכוןהסטורי
מי שמורח את הזמן, לדברי כל ה פלגות, זה נתניהו.

הדרישות של ג', בכלל לא חופפות לשאלת שר הביטחון. הליכוד כבר שבוע לא נותן תשובות וגם כשסוף סוף נקבעה פגישת מו"מ להיום, הבוקר הליכודביטל את הפגישה.

למעוז יש דרישות מאוד ספציפיות, שבכלל לא סותרות את ההסכמה או אי ההסכמה לדרישות סמוטריץ' וגם עם הצוות שלו, הליכוד ביטל את הפגישה.

ההסבר הסביר היחיד, הוא שכמו שכתבתי מייד אחרי הבחירות, נתניהו, כמנהגו תמיד, רוצה להיות תלוי בשמאל. הוא לאנרוצה את הממשלה, עליה התחייב כל מערכת הבחירות. רק שבעזרת מקהלת הכבשים שלו, הוא מוצא תירוץ תורן. אם סמוטריץ' ירד מתיק הביטחון, ימצא מייד תירוץ אחר שאיתן גיל יפמפם כאן ואת תילחצי מהספין ומייד תישרי קו.
לאאיתן גיל
הדבר החשוב ביותר לטפל בו הוא יוקר המחיה. במקביל נתניהו יפעיל את מלוא כישוריו כדי להוריד את הסוגיה הפלשתינית מסדר היום.
עוד לא נולד האיש המוכשר שיכול לפתור הכל ביום אחד.
אמממ, בשנות שלטונו הארוכת יוקר המחיה רק עלההסטורי
תסתפק בטיעון אחד למה לא נתניהואיתן גיל
הבאת כבר חצי תריסר.
מיותר לחלוטין.
נסתדר בלי סמוץ' ואולי נעזר בגנץ שיחלץ אותנו מציפורניו של אותו רשע.
כלומר, האידיאולוגיה שלך מתחילה ומסתיימת במילה אחתהסטורי
ביבי!

הדוצ'ה תמיד צודק!
לא היה ברור לך שסמוטריץ' ושופרותיו יבנו נרטיב...איתן גיל
שיטיל על נתניהו אחריות לפיצוץ ממשלת ימין?
אני זוכר אחרי מועד א', ליברמן המליץ על נתניהו בפני הנשיא. טענתי שליברמן לא יצטרף לממשלה, וחטפתי על הראש מכולם, ובפרט ממרדכי שנעלם משום מה.
וצדקתי.
ליברמן המתין בחוץ ומאוחר יותר לא הצטרף לממשלת נתניהו גנץ, ועוד יותר מאוחר התחבר לשמאל מלא מלא.
סמוטריץ' בדרך לשם והנימוקים ימלאו את העיתונים טיפין טיפין.
תרשום, סיכויי נתניהו להרכיב ממשלה בסיבוב זה עומדים על בין 5 ל- 15 אחוז. לא יותר.
עדיין לא הצלחתי להבין את חוסר ההיגיון שלךסי שארפ

עדיף לנתניהו להחזיר את המנדט לנשיא, לוותר על בלפור, על המטוס הפרטי, המבשלת, העוזרות, הכביסות, המאבטחים, השיירה, הגלידות והפיסטוקים.

רק בשביל לא לתת לסמוטריץ'  את משרד הביטחון שהפך למטבע עובר לסוחר, ושביבי חילק אותו כבר לכל כך הרבה ראשי מפלגות שאינם מהליכוד: אהוד ברק(13 מנדטים), אביגדור ליברמן(5 מנדטים), נפתלי בנט(3 מנדטים), בני גנץ(15 מנדטים), ובנוסף הוא היה מוכן להציע אותו לגנץ גם עם 8 ו12 מנדטים, ולאבי גבאי עם 6 מנדטים.

אז לסמוטריץ', שהוא לכאורה בעל בריתו שהלך איתו לאופוזיציה(למרות שיכל להחזיר על כך שנטש אותו בסיבוב הקודם), הוא לא מסוגל לתת את המשרד הזה?

כנראה שהסיבה האמיתית לכך, היא שנתניהו משותק ופחדן(אולי מביידן) ואין לו שום רצון, יכולת או חשק לממש מדיניות ימנית אמיתית בתחומי הביטחון וההתיישבות.

וואו, אז בנט צדק במהלך שלו?!הסטורי
בנט הביא את הצהד למצבה השנוא היוםסודית
אני מסכימה שביבי חילק לחרדים בנדיבותסודית
להם לא היה בנטיזם ושקדים שהרס להם את היחסים והאימון
כמו דבורה עקץ והבטיח לעצמו את קיצו הפוליטי.איתן גיל
סמוטריץ' תלמידו המסור לומד מהר ומיישם מהר.
כל התופינים כבר חולקוסודית
אפשר לדעת למה סמוטריץ לא יכול לקבל את רמ"י ליהד את הגליל והנגב?
כאן כבר התרגזתי
למה זה צריך ללכת לחרדים גם כן?
אם המחיר יורד, שירד לכולם
שלא לדבר על החשיבות בייהוד הצפון והדרום
זה כבר לא יו"ש ולא שר הביטחון
זאת חזירות
סמוטריץ' צריך לקחת קורס בהלכות צניעות.איתן גיל
בזמן שכל השותפות הפוטנציאליות דואגות למצביעים שלהם, סמוטריץ' ניסה לדאוג לעצמו, ולא בהצלחה יתירה.
זה מה שרוצים המצביעים שלו.הָיוֹ הָיָה
רוצים שינוי ביו"ש, אין פה שום "דאגה לעצמו".
אם סמוטריץ היה אופורטוניסט כמוך, הוא יכל כבר לפני שנה וחצי לקבל עד חצי המלכות.
אז למה הוא לא החליף את רעמ?סודית
להיבנות פוליטית ?
למה הליכוד לא החליף את רע"מ?הָיוֹ הָיָה
להיבנות פוליטית?
לאף אחד שם אין אידיאולוגיה - כולם חבורה של גנביםספק

שכל מה שמעניין אותם זה לשדוד את הקופה הציבורית. 

לא לחינם הלך הזרזיר אצל העורב. 

או, יש להם אידאולוגיה: לטפל בתפירת תיקיםסודית
יטפלו בזה נקודתית וימשיכו הלאה
עוד כמה הסכמי שלום, חיזוק ברית נגד אירן.
שמירה על הכלכלה (53 מליארד זו לא שמירה)
אם סמוטריץ היה מסכים לקחת את תיק המשפטים, העלילה הייתה מסתבכת. הוא לא היה עוצר בפסקת ההתגברות.
אבל יודע נתניהו נפש שותפיו.
תפירת תיקים לא מעניינת אותם.ספק

עניין אותם כשתפרו את יעקב נאמן? ביב רצה למנות אותו לשר משפטים והיועימ"ש "דפק את הפאשיסט" לפי עדותו של שמעון שבס. 

מה ביבי עשה? כלום. 

תפרו את רובי ריבלין כדי שלא יכהן כשר משפטים אצל ביבי - הוא עשה משהו? 

לא. 

מישהו מה"ימין" עשה משהו? 

לא. 

לא מעניין אותם תפירת תיקים. את ביבי מעניין רק דבר אחד: ביבי. 

את ה"ימין" מעניין רק דבר אחד: לשדוד את הקופה הציבורית. 

עכשיו כבר אין טראמפ. לא יהיו עוד הסכמי שלום. 

ודי, פשוט נמאס כבר לשמוע על השקר הזה של ה-53 מליארד לעבאס. 

די. זה שקר. הוא הופרך ואין לו שום בסיס. 

אולי די עם זה כבר? 

זה פשוט מעייף. 

אין שקר כזה קנה לו אחיזה כ"כ נרחבת בציבור? איך? 

סמוטריץ' לא יעשה כלום באף משרד. הוא לא עשה כלום מאז שנכנס לפוליטיקה - שום דבר לא ישתנה. 

התכוונתי לתיקים של עצמם...סודית
סה"כ ניהלו את המדינה טוב יותר מגוש השינוי, ורוצים להמשיך בלי הפרעה

אין לי בעיה שהמיסים שלי יממנו לומדי תורה
אני מצביעה נגד הרעיון לממן תומכי טרור.
ביבי היה ראש הממשלה הכושל בהיחסטוריה של ישראלספק

על מה את מדברת? 

אין תחום אחד שהוא לא החריב עד היסוד: ישראל הפכה להיות אחת המדינות הכי יקרות בעולם, תמ"ג על הגבול שבין מדינה מפותחת לעולם שלישי, אחת המדינות הכי פקוקות בעולם, מערכת החינוך הכי גרועה במערב, מספר הרופאים לנפש כמעט הכי נמוך ב-oecd ויש עוד. 

חוץ לשלוח מטוסים של חיל האויר כדי להפציץ את תל אביב, ביבי עשה הכל כדי להחריב את המדינה. 

ואם אין לך בעיה לממן "לומדי תורה" כביכול - אז תרמי להם כרצונך. את למעשה בעד להחריב את הכלכלה של מדינת ישראל שזה אומר, להחריב את מדינת ישראל. 

אל תשלי את עצמך. 

ואף אחד לא מממן תומכי טרור. 

תחנות משטרה בערים ערביות זה גם אינטרס שלך, תאמיני או לא... 

טוב אני לא מסכימה איתךסודית
שמחה שהמיסים שלי הולכים ללומדי תורה.
זכותי.
את לא צריכה להסכים אתי כדי לגזול ממני, מסתבר...ספק

לא, זו לא זכותך יותר ממה שזו היתה זכותו של אציל אנגלי על כל אישה שהתחתנה במחוז שלו לאור חוק "הלילה הראשון".

אונס הוא אונס וגזל הוא גזל - וזה לא משנה אם זה "החוק".

יש לך בקרה מקור לנתונים שהצגת?בן מכיר

דווקא מעניין אותי הנושא ולא הצלחתי למצוא נתונים השוואתיים

ודאי. קודם כל, אתר ה- oecdספק

שם תמצא בקלות את העובדה שעלינו מהמקום ה-24 ביוקר המחיה ב-oecd ב-2009 למקום ה-3 ב-2021.

שם גם תוכל לראות שירדנו מהמקום ה-18 במספר רופאים לנפש למקום ה-28.

Prices - Price level indices - OECD Data

באתר קרן המטבע ובאתר הבנק העולמי תוכל למצוא את המקום שלנו בתמ"ג - בשניהם אנחנו מדורגים במקום ה-35 בערך. (לא זוכר בדיוק, אבל תחתית העולם המערבי).

כתבה שמבוססת על דו"ח של ה-oecd:

OECD & IMF: Israel has West's worst traffic jams

לא הצלחתי לפתוח את הדו"ח עצמו  של ה-oecd אבל אנסה שוב מחר בבוקר.

לפי דו"ח של מקנזי, הפרמטר החשוב ביותר במערכת חינוך (למעשה, לפי הדו"ח שלהם, הוא כמעט היחיד שבאמת משנה) לאחר מטא-אנליזה של יותר מ-100 מחקרים בינלאומיים שהוגש לכנסת (ניתן למצוא אותו בעברית ברשת) - הוא איכות המורים.

לפי מחני פיא"ק שנערכו ב-2015, המורים בישראל הם הכי גרועים בעולם המערבי ומתחרים חזק כדי להיות ברמת של המורים מקזחסטן.

בנוסף, ציון הפסיכומטרי הממוצע של סטודנט להוראה עומד כיום על 480 בערך. הרבה מתחת לממוצע (535).

אם אתה רוצה קישור שלא שמתי כאן, כתוב לי ואשתדל מחר בבוקר לחפש אותו.

יוקר מחיה בינלאומי נמדד במונחים של כוח קניה?בן מכיר
איך מודדים מחירים של מוצרים?
זה קצת לא מסתדר לי עם העובדה שמדינת ישראל כמעט לא נפגע במשבר של 2008 חרוב העולם לא התאושש עד 2013 (בערך).
בא נעשה סדרספק

מדידת מחירים של מוצרים נמדדת לפי מטבע אחיד (לרוב לוקחים את הדולר). באתר ה-oecd יש פירוט מדויק של איך הם עושים את זה. 

אם ביצה עולה בארץ שקל ובאנגליה היא עולה 30 אג', אז ביצה יותר יקרה בארץ. 

מדינת ישראל נפגעה במשבר של 2008 אבל פחות ממדינות אחרות. זה קרה בגלל שהבנקים הישראלים לא השקיעו ב-cdo שהיו אז מאוד פופולריים והניבו תשואות עתק בבועה שהזינה את עצמה עד לפיצוץ הבלתי נמנע. 

בנק הפועלים כן השקיע בזה, אבל יחסית מעט כך שישראל נפגעה יחסית פחות מיתר המדינות - עם זאת, כשיש משבר עולמי, כולם חוטפים בעקיפין וגם אנחנו. 

בכל מקרה, אין קשר בין המשבר ליוקר המחיה. בשנת 2009 היינו במקום ה-24 ביוקר המחיה והיינו בדיוק הממוצע מבחינת אינדקס רמת המחירים ב-oecd. 
משנת 2009 הכל הפך להרבה יותר גרוע... למה? 

הסיבה היא מאוד פשוטה:  כי בישראל שום דבר לא השתנה. 

הטכנולוגיה זינקה בצורה שלא היתה כדוגמתה מאז המהפכה התעשייתית. האינטרנט החל לפרוח - קשה לנו לזכור, אבל פייסבוק, למשל, קיימת בקושי 15 שנים. 

איביי, אמאזון  ועוד - היתה מהפכת קימעונאות. 

פותחו טכנולוגיות שמאפשרות לייבא מזון טרי באיכות גבוהה. 

כל העולם טס קדימה, מדינות מערביות פתחו שווקים לייבוא, הפחיתו רגולציות, נתנו לאנשים לחיות - ובישראל, הכל נשאר קפוא כפי שהיה. 

אי אפשר לייבא לכאן כמעט שום דבר, הרגולציות מטורפות, המסים אדירים - אז הפכנו להיות אחת המדינות הכי יקרות בעולם. 

כמה דוגמאות: 

1. בישראל יש מכסת ייצור של חלב וביצים ואסור לייבא באופן מוחלט או שיש מכסים מאוד גבוהים שהופכים ייבוא ללא משתלם. 

המטרה המוצהרת של מכסות היא להעלות  מחירים - אז מה הפלא שאנחנו כמעט הכי יקרים בחלב וביצים בעולם. 

(שלא לדבר על איכות הביצים בישראל שלא עומדת בשום סטנדרט מערבי). 

2. המס על כלי רכב הוא כ-100%. רכב שנמכר בישראל ב-100,000 שקלים עולה בכל מקום אחרים 50,000 שקלים. 

זה כבר לא רק ענין כספי - זה עולה לנו בעשרות ואפילו מאות הרוגים בשנה. 

3. הידעת שעד לפני שנה היו תקנים ישראלים הזויים לחלוטין שמנעו ייבוא כמעט של כל מותר שניתן להעלות על הדעת? 

הממשלה הארונה ביטלה את רוב התקנים אבל עדיין נשארו כמה: למשל, על טיטולים. 

מסתבר שטיטול שמספיק טוב לתינוק הולנדי, לא מספיק בטיחותיים עבור תינוקות ישראליים... הרי בכל שבוע אנחנו קוראים בעיתון על תינוק באירופה שהתפוצץ בגלל טיטול לא בטיחותי... 

4. ועד עובדים וההסתדרות. 

ברגע שגוף מאוד תחת ההסתדרות חותם על הסכם קיבוצי, הגוף הזה הופך להיות יקר ולא יעיל. 

עם מדובר בגוף שכל אזרחי ישראל צריכים - כמו נמל אשדוד, למשל, שמדורג באחד המקומות האחרונים בעולם - מתחת לנמל ביירות... כן, ההוא שהתפוצץ לא מזמן... - אז המחיר הזה מתגלגל על כולנו. 

יבואן מכלשהו מצליח סוף סוף להשיג אישור לייבא משהו, ואז הוא נתקע חודש מחוץ לנמל עד הפריקה ואחרי הפריקה הוא נתקע שם עוד חודש ואז מכון התקנים צריך לבדוק שהמוצרים שם עומדים בתקן... ונחש מי משלם על העיכובים הללו?

5. אסור לייבא כמעט בשר טרי. 

כמובן שבישראל אין הרבה שדות מרעה או בע"ח שמגודלים לשחיטה אז מוסיפים חטא על פשע ומייבאים לכאן עגלים במשלוחים חיים. 

כלומר, למה רק לעשוק את הציבור אם אפשר להרוויח גם צער בעלי חיים וקצת התעללות בעגלים על הדרך? 

למה? 

כי זה היה ההסכם של דרעי עם רבין להימנע בהסכם אוסלו - "להגן" על החבר'ה שלו שעובדים כשוחטים. 

מאוד קשה להיכנס לגילדה הזאת ובגלל המחסור שנוצר, הם מרוויחים שכר עתק. 

אז יש קצת ייבוא של בשר לפי מכסות, אבל אי אפשר לייבא באופן חופשי והמחיר עולה.  

הבעיה היא שיש המון לוביסטים של חברות גדולים ושל קבוצות לחץ מושחתות שפועלות כדי שיהיה קשה לתקן את הדברים הללו. 

יבואן גדול יתמודד עם מכון התקנים ויגלגל את העלות לצרכן. 

יבואן קטן יפשוט רגל - כך ששווה ליבואן גדול להפוך את משימת הייבוא לגיהנום - הוא פשוט יפעיל את המחלקה המשפטית שלו ויסתדר. 

אגב, ג'ף בזוס תמך בהעלאת שכר המינימום בארה"ב מאותה סיבה - כן, הוא ישלם קצת יותר, אבל זה ימחק לו את התחרות שמגיעה מאתרים מתחרים שלא יוכלו לעמוד בזה. 

מי שהיה אמור לעמוד על הרגליים האחוריות שלו ולהילחם עבור אזרחי מדינת ישראל, הוא ראש הממשלה שלה. אביר השוק החופשי... לפחות כך הוא סיפר על עצמו... אבל הוא פשוט העדיף שקט תעשייתי ולהילחם בקבוצות לחץ ולוביסטים זה מאוד מעייף - אז למה לטרוח? 

אז למה ההסתדרות משקשקת מהאפשרות שהוא יהיה שר אוצר?נועה גבריאל
ולמה פקידי האוצר רוצים אותו דווקא?
כי סמוטריץ' דיבר ואמר דברים שבר דוד לא רצה לשמועספק

הלוואי ואני טועה וסמוטריץ' סוף סוף יעשה משהו בקריירה הפוליטית שלו חוץ מלקמבן את המקורבים שלו - אבל אני בספק. 

הם פוחדים מדיבורים של אדם שלא יודע לעשות כלום?הָיוֹ הָיָה
עמדותיך תפורות מראש, כנראה שהחברים באוצר ובהסתדרות חושבים על סמוטריץ אחרת ממך.
והקטע, אגב, זה שבכל מקרה לא תודה שטעית והוא עשה משהו. גם אם הוא יגשים את כל שאיפותיך אתה תסביר בק"נ טעמים למה הוא לא עשה כלום חוץ מלקמבן מקורבים.
וזה כי אתה כמו @איתן גיל, פשוט מהצד השני של המפה.
למי הגבת?איתן גיל
הפ פוחדים שדיבורים יהפכו בעוד כמה שנים למעשיםספק

פעם ההסתדרות היתה קונצנזוס - עם העלאת המודעות לנזקים שהיא גורמת, היא כבר רחוקה מאוד מהסטטוס הזה. 

הם מעדיפים שלא ידברו על זה בכלל. 

נכון להיות, חוץ מלקמבן אנשים ולהתייחס לקופה הציבורית בצורה מזלזלת, בלשון המעטה, הוא לא עשה כלום. 

אתה טועה, אבל בגלל שגם ביבי יודע את זהsomeone
סמוטריץ' לא יקבל את האוצר, שחלילה לא יהפוך לאהוב נפשם של הימין הכלכלי
סמוץ' מתזז בין בטחון לאוצר ושומר קלפים קרוב לחזהאיתן גיל
אפשר רק לנחש עם מי הוא מתואם. נקודת המוצא היא שבלעדיו אין לביבי ממשלה, וזה הכוון.
ביבי יודע שהאוצר הוא בית קברות לפוליטיקאים.ספק

בטח ובטח לשרי אוצר שבאים לעשות דברים טובים ונכונים. 

ליברמן, לפיד  ואפילו ביבי ב-2003 - כולם חוו את זה על בשרם. 
להיות שר אוצר טוב זה אומר לחטוף בבחירות הבאות. 

מהבחינה הזאת, ביבי צריך לקפוץ על ההצעה של סמוטריץ'.  

מה הוא צריך מהפכות בקדנציה האחרונה שלוסודית
תן לכבוד הנשיא זמן , ותקבל ממשלת אחדות טובה.
כמובן הם יצטרכו איזו עסקה, אבל הבולשביקים יודעים לעשות עסקאות.

אם סמוטריץ היה מסתפק בתיק בינוני והיה נותן לנתניהו שקט אז הייתה קמה ממשלה אתמול.
בתיאוריה, פוליטיקאי אמור לפעול לטובת האזרחיםספק

כדי שמדינת ישראל לא תמשיך להתדרדר - חייבים מהפכה דחופה בכלכלה. 

מדיניות ליברמן עשתה רק נזקיםסודית
אם צריך לשלם לשותפים פוליטיים עדיף לשלם לחרדים, זה יותר זול, ומה שהחברה החרדית צריכה לתקן זה לא השתיה המתוקה.
תנוח.
ליברמן הביתה
במציאות, ליברמן היה שר אוצר מעולה.ספק

את סתם כפוית טובה כלפי אדם שעשה לך רק טוב. 

זה נכון בממשלה של שנהsomeone
לא בהכרח של 4
את הדברים הכואבים באמת כבר עשה ביבי.
רוב הקהל של סמוטריץ לא בחר בו בגלל כלכלה, וגם לא יכאב לו כל כך בכיס.
היום גם הרבה אנשים מבינים שרפורמות טובות כואבות בהתחלה. אם הוא יקדם מדיניות ימין כלכלית, זה יעביר אליו הרבה אנשים
ב- 24 השעות האחרונות לא היתה התקדמותאיתן גיל
ולהערכתי לא תהיה גם במהלך הימים שנותרו לפני שיפוג המנדט של נתניהו.
סמוטריץ' רוצה ממשלת סמוטריץ', שנתניהו יקשט אותה עם תואר ראש ממשלה.
לדעתי, תם הטקס.
זה משחק צ'יקן - אם לא תקום ממשלת ביבי-סמוטריץ'ספק

את מי הציבור יאשים ומי יאבד יותר בבחירות הבאות. 

ביבי לא יכול להפסיד - הכת שלו תיתן לו 30 מנדטים גם אם הוא ישלח מחר את חיל האויר להפציף את ירושלים. 

סמוטריץ' צריך לבחור בין יו"ר ועדת קישוט לאופוזיציה. אין לו במה לאיים. 

בתום המנדט של נתניהו הוא יכול ללכת רק הביתהאיתן גיל
וסמוטריץ' יכול להמשיך לממשלת שמאל.
יקבלו אותו שם בזרועות פתוחות.
אם הוא ידרש לכמה התאמות, הוא יספק את הסחורה. כמו חברו בנט .
ביבי ימשיך וימשיך. בטח כל זמן שהמשפט שלו לא הסתייםספק

כן...ספק

בנט לקח 50 מליון לבית שלוסודית
ולא דאג מהתמעטות המצביעים.
53 מליארד לעבאס
>הממשלה שהצבעת לה גנבה לא פחות.
די כבר עם שקר ה-53 מליארד. כמה עוד תחזרו עליו?ספק

לא היה ולא נברא.

הממשלה שהצבעתי לה לא גנבה אלפית ממה שביבי הולך לגנוב מאיתנו עם ה"שותפים הטבעיים" שלו. 

זה היה נכון גם אצל ביבי שהיה שר אוצר 3 שניםספק

וגם אצל לפיד שהיה שר אוצר שנתיים וחצי למיטב זכרוני. 

ביבי לא עשה שום דבר "כואב" - בגלל זה הגענו למצב שאליו הגענו. 

ביבי העדיף להיכנע ללא קרב לכל קבוצת לחץ. 

זה כואב לכולנו בכיס להיות המדינה כמעט הכי יקרה בעולם. אין אף אחד שלא סובל מזה. 

עובדה שליברמן נשאר עם 6 מנדטים - אם אנשים היו מבינים משהו בכלכלה, הוא ואביר קארה היו יכולים להקים ממשלה של 70 ח"כים לבד. 

תקן אותי אם אני טועה (אולי אני באמת טועה)someone
זה לא היה ביבי שהוריד בפול קצבאות ילדים ושלח מלא אנשים לשוק העבודה? זכור לי על שמו. בהחלט צעד לא פופוליסטי.

ההסתדרות וגדודי עז-אדין אל חשמל ממילא לא בבייס של סמוטריץ' (וזו בדיוק הסיבה למה הוא האיש להילחם בהם)

לפיד רץ על זה שמספיק שנוריד את הקצבאות מהאברכים- והנה יהיה אפשר להוריד לכל אחד 50% מהמס שהוא משלם. אנשים התפקחו כשקלטו שזה חרטא
אתה צודק - ואז הוא קיבל 12 מנדטים.ספק

הקצבאות של החרדים זה כסף קטן יחסית. מליארד וחצי כרגע בערך.

הבעיה היא בעיקר תקציבי החינוך והרווחה שהם מגיעים לעתים לעשרות אלפי שקלים בחודש למשפחה חרדית שרוב מוחלט של המקרים, לא תורמת כמעט שום דבר לקופה הציבורית.
אם המאזן של המגזר החרדי היה כמו של יתר האוכלוסיה, אז בהחלט היה אפשר להוריד מסים בצורה מאוד משמעותית.

(למשל, סתם דוגמא, לבטל לחלוטין את המיסוי על כלי רכב חדשים - מס שעולה בעשרות ואולי במאות הרוגים בשנה).

כן כן, ברור שהוא התרסק אחר כךsomeone

רק באתי לומר שהוא עשה דברים כואבים, בעצם את הדבר הכי כואב- כי כולם הרגישו את זה

בכל אופן, הבייס של סמוטריץ לא איתו בגלל המדיניות הכלכלית שלו, וגם לא מדובר במתפקדי סמוטריץ שצריך להילחם בהם. הוא יכול להרוויח מהאוצר.

אגב, מהפרסומים האחרונים נראה שדווקא ביבי רוצה לתת לו את האוצר, עכ"פ הוא מעדיף את זה מלהביא לו את הביטחון..

והוא גילה שזה לא משתלם אלקטורליתספק

אין דבר שמושך יותר קולות מלחלק לאנשים כספים על חשבון עץ הדולרים שנשתל בכנסת... 

הבייס של סמוטריץ' הוא מאוד קטן. ראינו את זה שוב ושוב במערכות הבחירות האחרונות. 

ביבי מעדיף לתת לאנשים תיקים לפי שיקולים פוליטיים ולא מקצועיים. 

אם הוא חושב שמישהו יהיה טוב בתפקיד מסוים והוא פופולרי - הוא לא יקבל אותו. 
אם הוא לא פופולרי, אז הוא יקבל אותו. 
ואם מישהו לא מתאים לתפקיד מסוים - אז הוא יעשה בדיוק ההיפך. 

ביבי עושה מה שמועיל לו פוליטית שזה לרוב לקבור פוליטיקאים אחרים שהוא רואה בהם איום. 

אם הערבים היו משלמים מיסים אז בכללסודית
היה נפלא.
אבל הם משלמים - יותר מהחרדיםספק

ומקבלים הרבה פחות מהם. 

החרדים חיים גם על חשבונם. 

אנחנו משלמים, פרוטקשייןסודית
דוואי
כל הפרוטקשיין שמשלמים כל הנסחטים בשנהספק

לא יוכלו לממן חודש אחד של עלות המגזר החרדי לציבור.

זה אפילו לא בא השוואה.

כי נתניהו יודע שזה לא ילך, זו לא רק ההסתדרות...סודית
סבר פלוצקר: קורא לפקידי האוצר לא לשתף פעולה עם סמוטריץ'
אריה יואלי , חדשות סרוגים
14.11.22 | 10:28 |9 תגובות
עיתונאי ידיעות אחרונות סבר פלוצקר, קורא לפקידי האוצר "לסרב פקודה" ולא לעבוד עם סמוטריץ': "אני קורא לצמרת הבכירה של האוצר לא לשתף איתו פעולה ידיהם יהיו שותפות למעל הזה. וההיסטוריה תשפוט אותם"

לדרעי זה לא יקרה.
גם עם ההרשעות שלו
זו לא רק ההסתדרות... זו התנגדות מכל כיוון.
אז איזה עיתונאי סוג ד קרא להם לא לשתף פעולהsomeone
את רצינית?
כבר כתבתי פה שבגוש את העיתונות של מוצ"ש האחרון אמר שר האוצר לשעבר בראון שפקידי האוצר הכי רוצים את סמוטריץ.
(ובלי קשר, פקיד שלא משתף פעולה עם השר שלו, פשוט עף על טיל, לפחות צריך)
מה לא ילך? הדבר היחיד שביבי יודע, זה שהוא רואה מול העיניים שלו לא רק את עצמו הכלכלי, אלא גם את מה שהוא היה מייחל להיות. (כי ביבי הוא פחדן).
וזה מפחיד אותו- לא כי יהיה רע, אלא כי יהיה טוב
לגבי הראיוןsomeone
פגוש את העיתונות 12.11
דקה 5:45.
דווקא נערי האוצר נמצאים הרבה יותר קרוב לסמוטריץ'ספק

ככה שאת הקריאה של סבר פלוצקר, אף אחד לא ייקח ברצינות. 

הקריאה היא לא לנערי האוצרסודית
עבר עריכה על ידי סודית בתאריך כ' בחשון תשפ"ג 20:38
היא לצמרת האוצר

אבל ממילא התיק אצל דרעי.

"נערי האוצר" הם הצמרת הבכירה של האוצר.ספק

בבולשביקית יש הבדל אבל אני לא אתרגםסודית
"לכאו' כולם מסכימים", ישראבלוף מצוי...הסטורי
כל מה שהחרדים והצה"ד דורשים היום בתחומי הביטחון, המשפט והזהות היהודית, "לכאורה אמור להיות מוסכם" ובכל זאת, בכמעט ארבעים שנות שלטון הליכוד ובמיוחד בשתיים עשרה שנות נתניהו, היתה נסיגה מטורפת בכל התחומים.
אתם נוטרים טינה לנתניהו בגלל ההתנתקותסודית
בעוד שרוב העם זוכר )כנראה( מי התעקש על הימין הכי קיצוני והביא את ממשלת אוסלו, ומי עצר את זוועת האוטובוסים המתפוצצים.

הבית היהודי, הצהד + עוצמה, בשיא הצלחתם הם 13-14 מנדטים

והליכוד מעל 30
מי שמחלק תפקידים זה מי שקיבל מנדט להרכיב את הממשלה, ולא מי שמנסה לסחוט, ולא משנה כמה הוא צודק בעיני עצמו.
חסרה לו הפרספקטיבה הרחבה
השמאל לא רק ששולט בכל המעוזים, הוא גם מקבל כספים מחו"ל.

בשורות טובות לעם ישראל🇮🇱
מה הקשר למה שכתבתי?!הסטורי
מי שהבין, הביןסודית
תשכחו מסער, בחיים לא יחליף את נתניהו
כנראה רק חכמים רואים...הסטורי
כמעט כל שנות נתניהו בשלטון הוא היה תלוי בסרוגים.איתן גיל
המפאיניקים עם כיפה שעד היום לא נגמלו מהכלכלה הסוציאליסטית המסואבת.
בשנה וחצי שישב באופוזיציה הספיק לכתוב ספר עב כרס, ובעיקר להפיק לקחים מועילים.
כבר הייתם בסרט הזה וראינו איך הוא נגמר.אריאל יוסף

למי ששכח:

א. אחרי בחירות סבב ג' נתניהו הקים ממשלה עם גנץ וזרק את הצה"ד לאופוזיציה (ואת הרב רפי למשרד ירושלים ומורשת...).

ב. בצלאל העלה הצעה להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית לבדיקת ניגודי העניינים של השופטים והפרקליטות.

ג. כולנו יודעים לאן זה התגלגל (רמז: נתניהו כבר לא היה רה"מ).

בקיצור, לא כדאי לנסות שוב להקים ממשלה עם גנץ במקום עם הצה"ד.

זה כי נתניהו לא קיים את הבטחתו לגנץ...סודית
אין לזה קשר לצהד, גנץ רצה מאד להיות ראש ממשלה.

גם כעת הוא רוצה, הנשיא מתווך

בינתיים נותנים לציבור להרים קול זעקה נגד המינויים לאוצר ולביטחון גם יחד 🙂
אבל הנה השמאל כבר מכשיר את דרעיסודית
פורסם בסרוגים:
תמיכה יוצאת דופן בעד האפשרות שאריה דרעי יכהן כשר האוצר מגיעה מכיוונה של יו"ר מפלגת העבודה לשעבר, שלי יחימוביץ'.

יחימוביץ' כתבה בחשבון הטוויטר שלה: "אמן שאריה דרעי יהיה שר האוצר. כל כך יותר מתאים מקודמו הליברטריאן המיושן וההרסני אביגדור ליברמן, ומהחלופה הכלכלית האופציונאלית הזהה לליברמן, בצלאל סמוטריץ'."

מדהים. הם הפסידו בבחירות, אבל עוסקים בהרכבת הממשלה. הנה הכשירו את דרעי למקרה שנתניהו יביא איתו את החרדים לממשלת האחדות.
הוא לא צריך "הכשר" מהם. סוציאליסט לא פחות.אריאל יוסף

לא קשור לאחדות. סתם משאלת לב של הקומוניסטיתנועה גבריאל
שזה יהיה דרעי השמאלן כמוה ולא סמוטריץ הימני
נתניהו לא קיים הבטחה?! בטוחה?!אריאל יוסף

@איתן גיל לא מעלה בדעתו שנתניהו יפר הבטחות.

ביבי גם אמר: - אקטואליה וחדשות

גם @בינייש פתוח.

זה גם לא מוסרי לגרום לנתניהו להפר הבטחה - אקטואליה וחדשות

וברצינות:

בצלאל הוא שדרדר את הממשלה ההיא לבחירות.

לפני כן היא היתה יציבה והרוטציה היתה עשויה להתקיים.

אני לא התכוונתי שזה לא מוסרי כלפי נתניהובינייש פתוח
ובטח שלא נימקתי זאת בטענה מוזרה שנתניהו כביכול מעולם לא הפר הבטחה.
אני טוען שזה לא מוסרי כלפי ניר ברקת
ביבי אינו מושא להערצה.איתן גיל
מסמוטריץ' הייתי מצפה ליותר. ובלשון חז"ל: מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך.
אל תאכל את כל העוגה הקואליציונית בזמן שאחרים מסתפקים בפירורים.
זה בדיוק הפוך. מנסים להשאיר לבצלאל את הפירורים.אריאל יוסף

יש לי רק דבר אחד לומר על הכל בינייש פתוח
אנחנו יודעים. לא חידשת כלום.אריאל יוסף

רק קח בחשבון שאח"כ לא יהיה לך מושג מה היה ואיך הגענו לאן שהגענו.

ושוב - לצערך - תצטרך ללמוד היסטוריה...

ענית כבר בעצמך - - אקטואליה וחדשות

לא חושב ככהבינייש פתוח
כשתקום הממשלה מגיע סיכום מפורט על הכל. מי ניצח מי הפסיד ולמה ואיך עשה את זה ומה היו התרגילים הטעויות והאינטרסים
אז תמשיך לסמוך על אחרים שילמדו בשבילך -אריאל יוסף

ולכתוב כאן שטויות.

למה שאכתוב שטויות? אני לא מתכוון לדון איזה ממשלה תבינייש פתוח
אלא אחכה בסבלנות שהיא תקום
אני באמת לא יודע...אריאל יוסף

אבל מן הסתם זה מה שתעשה כשהיא תקום.

ואתה לא אומר שטויות?בינייש פתוח
למיטב זכרוני צפית תוך כדי ספירת הקולות שמרצ עוברת כי רק מפלגות ימין לא עוברות.
בעוד שאני צפיתי זאת בטרם החלו הבחירות.
יש הבדל בין טעויות בהערכות עתידיותאריאל יוסף

לבין טעויות לגבי מה שכבר היה. הזוי שאתה לא מבין את זה לבד.

זה היה אחרי שספרו את רוב הקולותבינייש פתוח
ועדיין הערכה עתידית.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"א בחשון תשפ"ג 04:29

אני לא מנסה להיות נביא. די לי לדעת מה היה.

אתה מוכיח שוב ושוב שאין לך שמץ ידיעה היסטורית,

אבל מתמחה בצפיית העתיד...

למה טראמפ התהפך מול אירןאיתן גיל

הוא טעה?

הטעו אותו?

כולי האי ואולינקדימון
מניסיון רב חודשים למדני שאין סיבה לרוץ רגליים להרע ולפטפט את עצמנו לדעת על ההתנהגויות של המלך שחזל התלבטו עליו אם הוא חכם או טיפש.

אבל, בהנחה ש, כלומר אם, ואני מתכוון להתנות את הדברים שלי באופן ברור, אכן ייחתם הסכם כניעה ללא אף שפן בכובע או טריק בשרוול אזי הייתי אומר שמישהו שם עוד כמה דברים במטוס הקטארי שטראמפ קיבל במתנה.

העובדות לגבי איראן לא השתנו, ההשלכות של כניעה לאיראן הן הרות גורל על המערב כולו, על אמריקה, על ישראל, על המחשבה האילאסמית, על המסקנות של סין ושל רוסיה (וגם של צפון קוריאה), על העולם הערבי - הכל נשאר זהה, אז מה קרה לטראמפ? המישור הרוחני "לב מלך ביד ה'" אבל במישור הארצי זה נראה לי דבר פרסונלי לחלוטין כלומר שתלוי במשהו שקשור בטראמפ עצמו.

אבל כמו שפתחתי ואמרתי: מניסיון רב חודשים למדני שאין סיבה לרוץ רגליים להרע ולפטפט את עצמנו לדעת על ההתנהגויות של המלך שחזל התלבטו עליו אם הוא חכם או טיפש.

הוא לא חשב שיסגרו את מיצרי הורמוזברגוע
איפה כל הגנרלים שלו.איתן גיל

אם היה מפציץ אותם 24/7 עד שיתחייבו לשמור על מיצרים פתוחים, האמינות שלו היתה מרקיעה לשחקים במקום יורדת לטמיון

הוא אוכל עכשו את מה שבישל, וגם אנחנו.

ובעיקר אנחנו.

שאלה טובהברגוע

לא בטוח שהיה עוזר להפציץ אותם בלי הפסקה כי הם עקשניים, אבל כן היה צריך להתכונן יותר טוב לאפשרות שהם ינסו לחסום את הורמוז

אי אפשר היה להפציץ אותם 24/7 כי הם כבר הצליחוכמו🐌תמס

להבעיר את שדה הנפט של אחת המפרציות ואיימו להבעיר את כולם.

הוא היה צריך במכת הפתיחה להשמיד את הגרעין עם הרבה אמהות של כל הפצצות ולא עם כמה בודדות. ואז מההלם הם היו יורדים על ארבע. אבל הוא פחד. הם איימו לפגוע במתקני ההתפלה של המפרציות ושכולם ימותו מצמא. אי אפשר לנהל מלחמה כשאתה מפחד מהאויב ולא מוריד לו את האאש. והראש פה זה הגרעין, לא הנפט.

אפשר היה לייצר שטח סטרילי ברדיוס 500 ק"מ מהמיצריםאיתן גיל

אבל טראמפ ההפכפך התהפך פעם נוספת.

כמו סטייק.

אולי הוא חשב על זהכמו🐌תמס

אבל האמין שמאורע כזה ייצר קואליציה של המערב, דהיינו נאטו תצטרף, והמפרציות יואילו לעזור.

נאטו לא רצתה לשלוח אפילו שולות מוקשים שלא לדבר על לאבטח ספינות.

והמפרציות, עצרו אותו מתלקוף והתחיחו לשלם מליארדים פרוטקשיין לאיראן. זה הרס את הסנקציות והסגר שהוא יצר.

לא נותרו לו הרבה ברירות לפתוח את הורמוז. אם היה מפציץ את האי חארג האיראנים כבר הודיעו שיפציצו את שדות הנפט של המפרציות. והוא נבהל - הוא מצא את עצמו בעמדת הדביל שהרס את כלכלת המערב, ורצה להחלץ מזה בכל מחיר. והאיראנים גבו את כל המחיר.

קודם כל - המילה האחרונה עוד לא נאמרההסטורי
בנתיים, כל הסיפור הוא הארכת הפסקת האש לצורך מו"מ, אמנם בתנאים שפחות מחזיקים את הרגל על הצאוור שלהם וחבל שכך - אבל האפשרות לחזור ללחימה, קיימת. אני מצטרף ל @נקדימון, בזה שטראמפ כבר כמה פעמים היה נראה שהוא הולך למו"מ גרוע, כשבפועל התכונן ללחימה.

אחרי שאמרנו את זה, מסכים שאיך שהדברים נראים נכון לכרגע - טראמפ נשבר וויתר על כל מה שהציג כקווים אדומים בוהקים.

הרושם הוא שהוא עם כל זה שאינו פוליטילקלי-קורקט כמו יריביו במפלגתו ומחוצה לה, הוא עדיין חושב בראש מערבי-חילוני-מודרני, ולא העריך נכונה את כח העמידה של אומה בת שלושת אלפים שנה ועם אמונה דתית פונדמטליסטית. כמי שכבר עשה כמה עסקאות מוצלחות בחיים - היה ברור לו שאחרי שערפנו את רוב ההנהגה ופגענו להם קשה בכלכלה, הם יבינו שהצעד ה'הגיוני', הוא להסכים ל'עיסקה' בתנאים שלו. ממילא, אין צורך והצדקה לגרום שם הרג מיותר והרס שיגרום לאזרחים התמימים לרעוב.

בגלל זה הוא עצר, פעמיים, את המתקפה כשהם היו קרובים לקריסה במחשבה שעכשיו הם יסכימו לעסקה, מה שיותר אלגנטי מבחינתו מלהשמיד מדינה (אגב, בדיוק כמו שעיסקת החטופים הראשונה הגיעה כשחמאס היו על סף קריסה ולוחמים שלהם סירבו להלחם. לולי הלחץ הציבורי המטורף בנושא - הנצחון המוחלט בעזה היה מגיע בסביבות חנוכה תשפ"ד). הוא רק לא לקח בחשבון את כח העמידה שלהם. יותר מזה, המצור על הורמוז היה גאוני - הם כל יום דיממו מאות מליוני דולרים, עוד כמה שבועות היו קורסים כלכלית. רק ששוב מתברר שהמערב השבע פחות מסוגל לעמוד בעליית מחירי הדלק, מאנשי האמונה (המעוותת) כשהם רעבים ללחם.

מתי באמת נדע שהופקרנו לגורלנו?נקדימון

ביום שתרד הפקודה להסיג את הכוחות בחזרה לאמריקה.

אבל אם נהיה כנים, אחרי 39 פעמים שהוא איים בחודשיים האחרונות ולא עשה כלום, אני כבר נוטה להאמין שטראמפ הגדול הוא הרבה יותר קטן ממה שיש בחלון הראווה.

אבל גמו שאכן כבר אמרתי, קל לפטפט. מניסיון העבר אי אפשר ללמוד כלום, מהכתבלבים השונים אפשר ללמוד פחות ממה שאפשר ללמוד מהניסיון, ולכן נותרנו רק עם תחושות ומשאלות לב. 

זה לא המערב השבעסודית
בשבוע האחרון המפרציות עלו לרגל לאיראן לשלם פרוטקשיין. כל הסגר הכלכלי שלו ירד לטימיון. הוא מצא את עצמו ללא שום מנוף.לחץ מולם. אלא אם היה מתגבר על הפחד להפציץ אץ האי חאג. אבל כל הזמן הם איימו שישרפו את כל המפרץ ו אמין להם
השאלה היאזיויק
איך הוא לא צפה את חסימת מיצרי הורמוז
הורמוז שבר אותוזיויק
כסף (מהקטארים?)סודית

לעניות דעתי

כי הייתה אפשרות להמשיך עם המצור עוד חודשיים. הכלכלה העולמית הייתה נקלעת למיתון? היה יכול להפציץ גשרים כמו שאיים והכל היה נראה אחרת.

ברור שרק הורמוז מעניין אותו, אבל היה יכול להלחם קצת יותר. בלי מגפיים על הקרקע. 

אבל אז היינו מודים לטראמפ המשיח ואמריקה הגדולה שהצילו אותו

בקיצור, זאת הסיבה:

"אשור לא יושיענו, על סוס לא נרכב, ולא נאמר עוד אלוהינו למעשה ידנו, אשר בך ירוחם יתום". 

כה אמר ה' למשיחו לכורשנקדימון

לא ברור לי למה את מחליטה בשביל עם שלם איך הוא תופס את המהלכים בעולם. תחליטי בשביל עצמך בלבד. את כנראה היית אומרת שאלוקים לא שותף להצלחה ולניצחון.

אל תדברי בשמנו.

את מחליטה בשביל נציגי הציבור הדתיים והחרדיים שיש בממשלה.

את מחליטה בשביל המוני חוזרי בתשובה ומתחזקים במהלך 3 השנים האחרונות.

את מחליטה בשביל אלפי חיילים שמבקשים ציציות לפני שיוצאים לקרבות.

את מחליטה בשביל ציבור דתי וחרדי ענק.

על סמך מה את מחליטה את הקביעות ההבליות האלה?!

מה?סודית

לא הבנת אותי בכלל.

אם טראמפ היה פותר לנו את בעיית איראן ברור שהיינו אומרים שהוא שליח ה'.

אבל הוא בגד בנו.

במה ההתחזקות ולבוש הציצית סותר את מה שכתבתי? ערב הגאולה יש שיבה אל ה'. וכן. אנחנו במצב שאין לנו על מי להישען חוץ מהקב"ה. הוא מזריח מאות מליארדים לאויב הכי חזק חזק שלנו שמקיף אותנו סביב עם הפרוקסי שלו, והם כולם צוהלים ושמחים, רק אנחנו שואלים להיכן נלך ונבוא. 

באמת לא הבנתינקדימון
בתגובה עליה הגבתי כתבת שהיינו אומרים שטראמפ ואמריקה הם אלה שהצילו אותנו. את באת שם לקטרג על עם ישראל.
אני בחיים לא מקטרגת על עם ישראלכמו🐌תמס
תסתכל בעיניים טובות ותראה בעצמך
הוא מתכוון אליסודית
הוא חושב שאם אמרתי שהיינו רואים בטראמפ מושיע זה אומר ששכחנו את הקב"ה. וזה לא מה שאמרתי. אני אמרתי שהקב"ה רצה שנרים עיניים רק אליו. לא דרך שליח. אולי לא כתבתי מספיק ברור
יש פה מהלכים גאונייםש.א.צ

איך זה שכל פעם אנחנו שוב פעם אוכלים את מה שטראמפ וביבי מספרים לנו דרך התקשורת בכזאת תמימות?

כמה פעמים האמנו שהם רבו והם בכאסח ואז פתאום תקיפה מטורפת באיראן עם שיתוף פעולה מדהים בין טראמפ לביבי?

כמה פעמים היינו עוד שנייה בהסכם ואז קרה משהו מפתיע ובלתי צפוי?

עובדים עלינו ומסובבים אותנו דרך התקשורת

כל מה שיש בתקשורת קחו בערבון מוגבל

נחיה ונראהכְּקֶדֶםאחרונה
אשמנו, בגדנו, קונספרצנו...איתן גיל

הזהרתי מפני הג'ינג'י האמריקאי אבל לא הקשיבו.

אמרו לי שהוא איש עסקים מצליח, ועניתי שהמצליח הזה, בעיני עצמו, פשט רגל 4 פעמים.

נחמה פורתא, שהוא פחות גרוע עשרות מונים מהאנטישמית השחורה קמלה שחולקת את חייה עם יהודי מתבולל.

הוא לא מקורי, וקדם לו שארל דה גול הצרפתי שברח כמו שפן מאלג'יריה אחרי התקוות הגדולות שתלו בו הבוחרים הצרפתיים.

קדם לו גם אהוד ברק, החייל המעוטר ביותר בצ.ה.ל, וחברו הקרוב ושותפו של ג'פרי אפשטיין, שברח מלבנון.

קדם לו גם אריאל שרון שברח מגוש קטיף אחרי שגירש משם עשרת אלפים מתיישבים פטריוטים.

המסקנה הראשונה היא: ארור הגבר אשר יבטח באדם... 

המסקנה השניה שמשתלבת עם הראשונה: ולא תקיא הארץ אתכם... 

ב- 29 בנובמבר קיבלנו מנדט מהאומות המאוחדות להקים מדינה יהודית! בארץ ישראל. מדינה יהודית, ולא דמוקרטית, ולא מדינת כל אזרחיה, ולא מדינת פרוגרס קפלניסטית. 

בשנותיה הראשונות של המדינה נפנפנו כל הזמן בקלף: המדינה היהודית היחידה בעולם, וזה עבד. אבל מאז זרמו מים רבים, וההגדרה יהודית נשארה במסמכים הרישמיים למראית עין בלבד.

זקני צפת מתקשים לזכור מתי פסק בג"ץ שמדינה יהודית היא ערך בפני עצמו, כאשר ערכים אחרים נסוגים ממנו.

אולי הגיע הזמן להכריז איסטרטגית שמערכת הבחירות הקרבה תוקדש לביצור יהדותה של המדינה, ולא לקידום אג'נדות להטביות, ובתי זימה על זחלי טנקים.

ומי שמתעקש לחיות במדינה חילונית דמוקרטית בדווקא, מוזמן להתחפף מכאן, ולתקוע יתד בצרפת או באיטליה, או בכל דמוקרטיה אחרת, וכאלה לא חסרות בעולם. הרחב. 

המשךאיתן גיל

מומחי הבטחון שלנו הסבירו שישראל היא מעצמה אזורית שבמידת הצורך תגן על המפרציות מפני איומיה של אירן.

מסתבר שלא דובים ולא זבובים, תכלית ההתחמשות שלהם היתה ועודנה כדי לתקוף את ישראל מתי שהוא. 

גורמי הבטחון שלנו האמינו ועודם מאמינים שהיריבות בין הסונים לשיעים יכולה לשרת את ישראל, ועתה הוכח שלא כן הדבר. 

האם יופקו אצלנו לקחים? חליווה כבר לא יסע לאילת על חשבון בטחוננו, אבל מחליפיו ימשיכו לנסוע.

כל מילהכְּקֶדֶםאחרונה
וכאשר אבדנו אבדנורועישםטוב

ישראל הפסידה במלחמה.

לא יאומן.

צבא הרבה יותר חזק בפער מהאחרים.

אלפי הרוגים, מעל מאה אלף פצועים בגוף ובנפש.

שנתיים ו-8 חודשים.

400 מיליארד שקל.

ואחרי כל זה - הפסד בכל הזירות.

הכל בגלל ביבי.

טראמפ נתן לפחות 3 פעמים אישור לביבי גם לעשות הגירה מוחלטת וגם "לפתוח

את שערי הגהנום", ומה ביבי עשה - כלום. אפילו לא שם אתר אינטרנט

שכל עזתי יוכל להרשם כדי להגר משם.

לבנון - היו הרבה הזדמנויות לכבוש הרבה יותר או לפגוע בתשתיות, ומה ביבי עשה - כלום.

הוא גם טען למרבה הטיפשות שצריך קודם חמאס ואז חיזבאללה, במקום לתקוף אותם מההתחלה

ובגלל ההחלטה הטיפשית הדבילית הזאת הוחרב כל כך הרבה מהצפון.

יהודה ושומרון - הטרור פורח ומתעצם ולא השתנה שום דבר אסטרטגית.

סוריה - משטר יותר גרוע.

תימן - הכל עומד על תילו ומתחמש יותר.

ברחבי הארץ - מאות אלפי נשקים בלתי חוקיים.

השם של ישראל ניזוק בצורה קשה מאד ברחבי העולם.

ועוד אינספור נזקים עקיפים אחרים.

והכל בגלל הנרקסיסט ביבי שהדבר היחיד שמניע אותו זה רק להיות בשלטון וחוץ מזה כלום ושום דבר.

עכשיו איראן יחכו טיפה עד שטראמפ יעוף, ואז בשיטת הלאט-לאט שוב פעם יעלו על המסלול לגרעין,

לעשרות אלפי טילים בליסטיים, לחימוש מואץ של כל הפרוקסים הישנים וחדשים ועוד.

יש פה גם את הונאת ה-30 שנים האחרונות. ביבי כל הזמן מכר שהוא מי שיטפל בגרעין, והוא נכשל

כשלון חרוץ. איך אמרו בנט ולפיד כשהחליפו אותו - הם פתחו את המגירה כדי לראות מה ביבי עושה

בנושא ומה מצאו במגירה - כלום.

פשוט אפס מוחלט טוטאלי. דיבורים דיבורים, כריזמה כריזמה, אבל מתחת לכל, במבחן התוצאה,

במבחן המעשים - כלום ושום דבר. אויר חם ותו לא.

אתה מגזיםזיויק
ונראה שזה בכוונה ומסיבות פוליטיות 
אין כאן שום הגזמה. נהפוך הוא….סיעתא דשמייא1

… ההתייחסות שלך למהלך העניינים הוא נובעת בכוונה ומסיבות פוליטיות.

ההנהגה המדינית לאורך כל התקופה בזבזה לשווה השגים צבאיים. צה"ל התעשת מהר מאוד ממחדל השביעי באוקטובר בניגוד להנהגה המדינית שהוליכה אותנו מדחי אל דחי.

כנראה שאתה ושכמותך ימשיכו לדבוק בהנהגה הקיימת למרות כשלונותיה. אוי ואבוי לנו אם אתם תיצגו את רוב העם בבחירות הבאות עלינו.

כן כן נפתלי, שמענו אותךהסטורי

ישראל ניצחה בכל החזיתות, ניצחון יותר גדול מששת הימים. אנחנו בקווים יותר קדמיים ממה שהיינו - בכל החזיתות. צה"ל יושב בכתר החרמון, בכל הקו עד היבוק, כותש לקמח את הכפרים השיעיים עד הליטני וגם מצפונו. גם בעזה, רוב הרצועה בידינו ובדרך להפוך לטיילת. הגרעין האירני נסוג עשרות שנים אחורה, צבא סוריה על הטילים ששנים הפחידו אותנו מהם - הושמד. מטוסי חיל האוויר עושים בשמי אירן כבשלהם, גם בלי תיאום אמריקאי.

נכון, יש עדיין אויב, גם אחרי ששת הימים היה אויב. חודשים ספורים אחרי ששת הימים, פרצה מלחמת ההתשה. אבל מכאן ועד 'הפסדנו' - נו שויין.

שנפתלי בנט, שהקים ממשלה שכדברי ליברמן 'לא תוכל לעסוק בביטחון', שבנט שהתפאר שנגד עמדת גורמי הביטחון הכניס עשרות אלפי מרגלים, סליחה פועלים, מעזה, שמינה את הכושל רונן בר ולא הטיל ווטו על מסירת השטחים ללבנון ועל הפויילישטיק של מינוי הרצי רגע לפני הבחירות - לפחות ישתוק.

ישראל אכלה אותה 5 שנים אחרי מלחמת ששת הימיםshaulreznik

איראן משתקמת כבר עכשיו. זה לא שהמתחרים של ביבי משמאל, כולל בנט הנוכל, טובים ממנו, אבל הוא ימין גרוע, חלש ותבוסתני. 

כן.משה

(לממשלה של בנט הייתה הצלחה אחרת)

ישראל מנצחת במלחמה שעוד לא הסתיימהאיתן גיל

ישראל נלחמת באויב הערבי מיום הקמתה עם הפוגות קצרות מועד פה ושם.

מלחמה זו תמשך קרוב לוודאי גם ב- 80 השנים הקרובות.

כי ראשי מערכות הבטחון בכל הזמנים מבינים את המזרח התיכון כמו שפותח שרשור זה מבין את ביבי.

לצד כל כשלונות ראשי מערכת הבטחון, יש מקום מפואר להתעלמות מהזגזגנות של הג'ינג'י האמריקאי ההפכפך דולנד טראמפ.

וגם לא נגרע חלקה של האופוזיציה המופקרת שלנו שמוציאה דיבתנו רעה בכל אתר ואתר.

GameClact1945

Join the adventure in Space Wave and test your reflexes. I love this game because it keeps me entertained while improving my reaction speed.

ביבי באמת חלש אבל לתת אמירה של בנט ימ"ש כמקורכְּקֶדֶם
זה פשוט אבסורד
"בזכות" ביבי והליכוד….סיעתא דשמייא1אחרונה
… "היינו כטומאת הנידה".
נתניהו וטראמפ - שתי אפשרויות, שתיהן לטובתינוהסטורי
העובדות כרגע, טראמפ מדליף לברק רביד שהוא נזף בנתניהו, במקביל שר המלחמה שלו משבח את התגובה הישראלית.

להערכתי, נתניהו וטראמפ מתואמים ביניהם עד הפרומיל האחרון, כולל מה בדיוק טראמפ ידליף לברק רביד. אבל אם כשיטת @איתן גיל שמאמין שהאמת היא מה שמפרסם רביד - עוד יותר טוב, נתניהו והממשלה הבהירו שהם דואגים עצמאית לבטחון ישראל ולא מקבלים הכתבות מהבית הלבן.

בין אם כאפשרות הראשונה - משחקי 'השוטר הטוב והשוטר הרע' מול אירן עובדים. אבל גם אם האפשרות השניה, כרגע התוצאה היא שטראמפ דורש מאירן לא להגיב.

אם לא יגיבו, שברנו את משוואת הדחיאה=תקיפה מאירן, אם כן יגיבו - הפרו את הוראת טראמפ.

יש גם עוד אפשרותברגוע

איראן כן יגיבו וטראמפ יגיד להם סבבה עכשיו תחזרו למו"מ, ובמקביל טראמפ יתקשר לנתניהו וידרוש לא לתקוף בחזרה

ואז נתניהו כן יתקוף בחזרההסטורי
בדיוק כמו שהוא תקף בדחיאה.

בסופו של יום -עם טראמפ, או בלעדיו- האחריות על בטחון ישראל, מוטלת רק על ממשלת ישראל.

לא בטוחברגוע

היו כבר תקיפות שנתניהו ביטל לדרישת טראמפ

הנה, שברנו את המשוואההסטורי
אנחנו תקפנו בדחיאה, אירן לא תקפה אותנו.
הם השיגו בתמורה הפסקת אש מלאה בלבנוןברגוע
בעז"ה ובהשתדלותנו - לא תהיה. ובזאת תבחן ממשלתהסטורי
ישראל.

מודה, בשונה מהערכותי עד לרגע זה - הרושם הוא שטראמפ אכן נשבר ונכנע (עדיין מקווה שזה חלק מתרגיל הונאה מתוחכם וכבר היו תקדימים משמעותיים בשנה וחצי האחרונות, אבל קשה לראות זאת).

אבל בזאת תבחן ממשלת ישראל! בסופו של יום, מי שאחראי לשלום ובטחון ישראל - זו רק ממשלת ישראל, שצריכה לשקול מה נכון לישראל. ייחסי חוץ הם אחד השיקולים, אבל לא השיקול היחיד וממש לא השיקול המכריע.

ההכרזה של שר הביטחון מהבוקר - חשובה ומאוד וכדאי מאוד שגם רה"מ עצמו יגיד בקולו דברים דומים. מדינת ישראל אינה חלק מההסכמות והיא צריכה, עם או בלי נשיא ארה"ב, להלחם על שלומה, בטחונה ושגשוגה.

"אי אפשר ללמד כלב זקן טריקים חדשים"shaulreznik

לממשלת ישראל קוראים בנימין נתניהו. ומה לעשות שהוא די זקן, אבל מאז שהיה לפוליטיקאי, לא הצטיין בכישורי משילות. אז יהיה עוד סבב, עוד שיחה טלפונית לקקנית עם טראמפ, ואז בבחירות השמאל חלילה יגרוף את כל הקופה.

רק עניין של זמן שהחיזבאללונים יתגרו בישראלאיתן גיל

ולו כדי להביך את השלטון "המרכזי" (עלאק) בלבנון.

או אז ישראל תחזור לתקוף מכוח הזכות להגנה עצמית.

וגם, לא פוסל אפשרות שטראמפ החדש יארגן פגישה בין נתניהו לנשיא לבנון, כדי להסיט את דעת הקהל מהזגזגנות המופקרת שלו.

אמןברגוע

כרגע נראה שעצרו את הפעילות, מקווה שלפחות לא ניסוג מהכפרים שצה"ל נמצא בהם

טראמפ היה יכול להיכתב בהסטוריה כמנהיג האמיץנוגע, לא נוגע

ששינה את פני המאבק ברוע העולמי (ונצואלה, איראן וכו'. שנפילתן גם תחליש את סין) והביא לשלום אזורי נרחב, אבל במקום זה הוא בחר בפוליטיקה קטנה ובלבזות את ראש ממשלת השותפה העיקרית של ארה"ב במאבק מול הרוע הזה. כרגע נראה שמה שיזכרו ממנו זה הרבה דיבורים, התקפלות מפוארת, מזרח תיכון ישן והסכם שאפילו עד סוף הקדנציה שלו לא החזיק מעמד.

שיטת איתן גיל חחחה.איתן גיל

העובדות הן שטראמפ החדש נמצא בריצת אמוק להסכם עם אירן בתנאי אירן. אמת, הייתי רוצה שהאמריקאים יכתיבו הסכם כניעה וההנהגה האירנית תחתום עליו ותעזוב את המדינה או תוצא להורג.

האירנים כנגדם מבינים דבר או שניים, ומפעילים את חיזבאללה נגד ישראל, כדי לסכסך בין ישראל לאמריקה שכאמור מתחננת להסכם.

מה צפוי לנו, האירנים יגיבו על התקיפה בדאחיה, וישראל תגיב באירן אחרי חתימת "הסכם" עם טראמפ החדש. או אז אירן תבטל את חתימתה, ומדינת ישראל תהיה הכבש שיעלה לעולה.

לגבי משחקי השוטר הטוב והרע, זה ריאלי בפוליטיקה הפנימית שלנו, אבל לא מול טראמפ החדש והטיפש.

המשך יבוא.

אנחנו לא נעלה לעולה כי יש לנו את הקב"הסודית

אבל מה שכתבת על טראמפ מדויק למרבה הצער.

בגד בנו ומסכן את קיומינו כאן ומזרים לאוייבים שלנו מאות מליארדים, בשעה שאנחנו תלויים בארה"ב לאספקת מיירטים ונשק. מי שלא מבין את עוצמת הבגידה חי בחלום

הזהרתי מפני טראמפ החדש אבל לא הקשיבו.איתן גיל

במובן מסויים דונאלד טראמפ הוא אריאל שרון. אם תרצי, דונאלד שרון ואריק טראמפ. שניהם שווקו כתקוותו הגדולה של הימין הישראלי ושניהם אכזבו כל אחד בדרכו.

השמאל הקפלניסטי רוכב על מבוכת הימין, ורגע השיא שלו יהיה אם יוכרז על חיסול מדינת ישראל. הילת. 

אני סקרן אם איתן גיל הוא אדם אמיתינקדימון

לפעמים הוא ממש מרגיש כמו טרול מיומן.

זה לא דף מסרים, זה כאילו ספר מסרים.

אני יכול לדמיין אותו מכתיב לאחרים את המתקפה היומית ברשתות החברתיות.

חחחחח...הסטורי
האמת שלפני שנים שאלתי אותו למה אף פעם לא רואים אותו בצמ"ע, בלנ"ו/נשו"ט, בביהמ"ד, או בעוד תחום עניין כל שהוא חוץ מאקטואליה...
אם תחפש- תמצאאיתן גיל

אבל בארגז הכלים שלך נמצא רק מוצר אחד- סמוטריץ', וגם אותו תפסיד בחודשים הקרובים

מוזמן לבדוק בכ.א. שלי, כמה הודעות שלי בכלל לאהסטורי
קשורות לאו"ח...
למה תחומי העניין שלך ושלי אמורים לעניין מאן דהואיתן גיל

כתבתי כמה פעמים בפורומים אחרים. האם עובדה חשובה זו מוסיפה לי ניקוד בעיניך.

ספרתי כשלושים פורומים, כן ירבו. אז מה? האם אני חייב להוכיח נוכחות בכולם.

ולמה הריון ולידה, או בישולים ומתכונים, ושאר ירקות, אמורים לעניין אותי, ומה אני יכול להוסיף לשיח שמתנהל שם.

תכל'ס, עשה טובה. הנח לי.

אויש. תנוחאיתן גיל

לך תמכור פיתות עירקיות...

ותמיד, תמיד, תתעסק במה שאתה מבין בו באמת.

וסיג לחכמה שתיקה.

גם אויל מחריש, חכם יחשב.

אם היית מחריש, היית נחשב לחכםנקדימון
זה נכון. 
Wishful thinkingshaulreznik

טראמפ הוא עסקן גס רוח וכסיל שאת אבחנותיו הרפואיות נדע אחרי שיעזוב את הבית הלבן. קרבות כלובים במסיבת יום ההולדת שלו מעידים על האיש יותר מכול. נתניהו הוא סתם ימין חלש המפטפט את עצמו לדעת, מאז 1996. לא צריך לחפש הגיון בשיגעון ובחוסר משילות. יהיה הסכם עם איראן, ביבי יפסיד בבחירות, וטראמפ ישמח לקדם "הסכמי שלום" עם הפלסטינאצים כדי לקושש את פרס נובל לשלום.

אני חושב שכולם משחקים בשטויות כדי להחביא את החשובמשה

והחשוב זה הזרבוב. כלומר ההרס היסודי שמבצעים עכשיו קבלני עבודות עפר. גם בדרום לבנון וגם בעזה. כל יום שעובר והורסים להם כפר, זה עוד מקום שהם לא יכולים לחזור אליו ונזק אמיתי.

אנחנו מכירים את הצבא שלנו שיכול ליסוג תחת פקודה פוליטית מממשלה פחדנית. אבל כפר שכבר נדרס ונהרס יהיה יותר קשה לשקם.

שיקום תשתיות זה אחד הדברים המהירים ביותרנקדימון
שמעתי הרצאה של גיא אביעד על עזה (חוקר חמאס וותיק) והוא סיפר שאחרי אחד המבצעים שנעשו בעזה לא רק שבתוך פחות משנה שיקמו את ההריסות אלא גם מה שנבנה היה פי כמה וכמה ממה שנהרס.

אז מה זה כפר בלבנון? בתוך שנה למפלצת שחתכת את ראשה יהיו שני ראשים.

לא כל כך מהר. גם לפנות הריסות לוקח זמןמשה

(וגם להרוס)

אז יקח 3 או 5 או 10 שנים, אז מה?איתן גיל
לקיחת אדמה זה כואב ועם כל השאר אפשר להסתדר
זה לא אותו דבר, אז רק פוצצוהסטורי
כעת, גם בעזה וגם בלבנון, משמידים להם לחלוטין
אז רק הרסו בתים ששימשו באופן ישיר ללחימהמשה

היום פשוט הרסו את כל הכפר. כפרים כפרים. 3/4 מעזה כבר לא קיים היום. וכל כפרי קו המגע בדרום לבנון גם לא.

כמה זמן לוקח להקים גבעה או חווה?נקדימון
אז תחשוב עכשיו בערבית מוסלמית עם ים של כסף ותמיכה וגב פוליטי ומנהלי. 
גבעה זה לא כמו שכונה עירונית צפופה.משה
כנראה שכחת איך נראיתנקדימון
ההשתלטות הערבית בשטחי c
שקופלה יפה יפהמשהאחרונה
מפרשת השבוע לפרשת השעה: כוחה של מילהhamedinai

מפרשת השבוע לפרשת השעה: כוחה של מילה

פרשת השבוע מפגישה אותנו עם אחד הרגעים הדרמטיים ביותר במנהיגות של משה ואהרן. העונש הכבד שנגזר עליהם – שלא להיכנס לארץ ישראל – הגיע בעקבות חטא אחד מרכזי: הם הכו את הסלע במקום לדבר אליו.

המסר האלוקי כאן מהדהד לדורות: תמיד עדיף לדבר מאשר להכות.

גם כשנראה שמולנו עומד "סלע" קשוח, אטום, שאין שום סיכוי שיבין מילים או יקשיב לדיבורים – התורה מלמדת אותנו שאסור להרים ידיים (או מטה).

והכוונה היא לא רק להימנע מאלימות פיזית. דיבור נוקשה, צעקות, כעס והטחת האשמות – כל אלו נכנסים תחת אותה קטגוריה של "הכאה". השינוי האמיתי מגיע מתוך הסברה, סבלנות, ודיבור רך בגובה העיניים.

מימין לשמאל: מדברים בדרכי נועם

​אנחנו במחנה הימין רוצים להשפיע, להוביל ולחבר. כדי לעשות את זה, אנחנו חייבים לשנות דיסקט. במקום להתווכח ולהתעמת, עלינו למצוא את הדרך לדבר אל אחינו מהשמאל בדרכי נועם ובדרכי שלום – בשפה שהם יוכלו וישמחו לשמוע.

איך עושים את זה בפועל? הנה שתי הצעות מעשיות (על קצה המזלג) לשינוי הטרמינולוגיה שלנו:

* להכניס ללקסיקון את המושג "עוטף יו"ש": בדיוק כמו שכולם מבינים את החשיבות של עוטף עזה, הביטוי הזה ממחיש בצורה גרפית וברורה שיישובי יהודה ושומרון הם השכפ"ץ שמגן על גוש דן ועל המדינה כולה.

* לאמץ את המשפט "אין ציונות ללא יהודים": אמירה פשוטה שמבהירה באופן מובן מאליו שלמדינת ישראל אין זכות קיום כבית לאומי ללא השורשים, המסורת והזהות היהודית שלנו.

​יש עוד רעיונות רבים, אך בינתיים נתחיל מאלו. הצעד הראשון לשינוי פני המדינה מתחיל במילים שאנחנו בוחרים להוציא מהפה. בואו נדבר, לא נכה.

תכין תגובות טובות לנקודות המחלוקת העיקריות ביןפ.א.אחרונה

ימין ושמאל ואז תגיע עם הצעות ורעיונות.  

הוויכוח בין הימין לשמאל בישראל בנוגע לעתיד יהודה ושומרון (יו"ש) הוא אחד מקווי השסע העמוקים והמשמעותיים ביותר בחברה הישראלית. המחלוקת אינה רק פוליטית או ביטחונית, אלא נוגעת בשאלות יסוד של זהות, היסטוריה, דמוגרפיה וצדק.

להלן ריכוז נקודות המחלוקת המרכזיות והפערים בתפיסות העולם:

## 1. הזכות על הארץ וההיבט ההיסטורי-דתי

* **תפיסת הימין:** רואה ביהודה ושומרון את ערש ההיסטוריה היהודית (שם נמצאים אתרים תנ"כיים מרכזיים כמו חברון, שילה, ובית אל). הזיקה לחבל ארץ זה נתפסת כזכות אבות היסטורית ודתית שאינה ניתנת לערעור. מבחינת הימין, ויתור על שטחים אלו הוא פגיעה בזהותה היהודית של המדינה ובזכותו הטבעית של העם היהודי על ארצו.

* **תפיסת השמאל:** אינו מכחיש בהכרח את הזיקה ההיסטורית, אך מציב במרכז את חשיבות המשפט הבינלאומי, ההכרה העולמית והצורך בפשרה. השמאל טוען כי מימוש "זכות האבות" על מיליוני פלסטינים החיים באזור גורר פגיעה מוסרית ודמוקרטית, ולכן יש להעדיף שיקולים פרקטיים של שלום וחלוקת הארץ על פני החזקה בכל חבלי המולדת ההיסטורית.

## 2. ביטחון לאומי ואסטרטגיה

* **תפיסת הימין:** השליטה הצבאית והאזרחית ביו"ש חיונית להגנת מדינת ישראל. השטח משמש כ"עומק אסטרטגי" וההרים שולטים על שפלת החוף ומרכזי האוכלוסייה (נתב"ג, תל אביב). הימין מזהיר כי נסיגה מהשטח תוביל להקמת "חמאסטן" בלב הארץ, בדומה למה שקרה לאחר תוכנית ההתנתקות מרצועת עזה, ותהפוך את ערי המרכז למטרות לירי רקטות יומיומי.

* **תפיסת השמאל:** המשך השליטה במיליוני פלסטינים הוא עצמו האיום הביטחוני הגדול ביותר, שכן הוא מייצר חיכוך מתמיד, טרור ומחייב השקעת משאבים צבאיים עצומים בהגנה על התנחלויות מבודדות במקום במשימות אסטרטגיות. השמאל מאמין שביטחון אמיתי יושג באמצעות היפרדות, קביעת גבולות מוכרים בינלאומית, והסדרי ביטחון קפדניים (כמו פירוז המדינה הפלסטינית העתידית ושליטה ישראלית בבקעת הירדן במסגרת הסכם).

## 3. האיום הדמוגרפי ודמותה של המדינה (יהודית ודמוקרטית)

המחלוקת כאן היא אולי החריפה ביותר, כאשר שני הצדדים משתמשים באותו טיעון – שמירה על עתיד המדינה – אך מגיעים למסקנות הפוכות:

* **השמאל מזהיר מפני "מדינה דו-לאומית":** לטענת השמאל, סיפוח יו"ש או המשך המצב הקיים יובילו לכך שבין הים לירדן יהיה רוב ערבי או שוויון דמוגרפי. במצב כזה, ישראל תצטרך לבחור: להעניק לפלסטינים זכויות הצבעה מלאות (ואז המדינה תפסיק להיות יהודית), או למנוע מהם זכויות (ואז המדינה תפסיק להיות דמוקרטית ותהפוך למדינת אפרטהייד). הפתרון מבחינתם הוא **היפרדות** לשתי מדינות כדי לשמור על רוב יהודי מוצק במדינה דמוקרטית.

* **הימין מציע פתרונות חלופיים:** בימין יש המפקפקים בנתונים הדמוגרפיים וטוענים שהשמאל מפריז במספר הפלסטינים ביו"ש. מעבר לכך, הצעות הימין נעוצות במנעד רחב: החל מסיפוח שטחי C בלבד (שבהם רוב יהודי מוצק) והשארת שטחי A ו-B תחת אוטונומיה פלסטינית, דרך מודלים של תושבות ללא אזרחות, ועד למודלים של אזרחות הדרגתית למי שיצהיר נאמנות. מבחינת הימין, הקמת מדינה פלסטינית היא איום קיומי מיידי, החמור בהרבה מהאתגר הדמוגרפי.

## 4. מפעל ההתנחלות ועתיד היישובים

* **תפיסת הימין:** רואה בהתנחלויות מעשה ציוני חלוצי, הממשיך את הקמת המדינה. היישובים נתפסים כחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל. עמדת הימין הרשמית היא שאין לפנות אף יישוב או תושב יהודי מביתו, ושנוכחות אזרחית היא זו שמקבעת את האחיזה הביטחונית בשטח.

* **תפיסת השמאל:** רואה בהתנחלויות (ובעיקר באלו המבודדות, מחוץ לגושי ההתיישבות הגדולים) מכשול מרכזי לשלום ונטל כלכלי וביטחוני. השמאל שואף להקפאת הבנייה וטוען כי בעתיד יהיה צורך לפנות עשרות אלפי מתיישבים, או לחילופין לבצע חילופי שטחים כדי להשאיר את גושי ההתיישבות הגדולים (כמו גוש עציון או אריאל) תחת ריבונות ישראלית, תמורת שטחים מתוך הקו הירוק.

איש ביצוע בעל דיעות,לשם שינויסביר11

הכותרת לא מתאימה למציאות. מצ"ב דוגמה לפוליטיקה מצילת חיים

חסר משוגעים אני?איתן גיל

בחכמת הבדיעבד הוא מספר לנו מה היה צריך לעשות?

הייתי ממנה אותו לחבר בועדת חקירה מטעם יצחק עמית ודפנה ברק ארז.

בעיניו כולם בזויים.

נתניהו בזוי. סמוטריץ' בזוי. בן גביר בזוי...

פחחחח... איש ביצוע חחחחחהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ט בסיוון תשפ"ו 19:28

מה הוא ביצע בחיים, חוץ מלחסום כבישים לפני שלושים שנה?!

התגובה שלפני העריכה הייתה מדוייקת יותראיתן גיל
פייגלין הוא פובליציסט ותו לאshaulreznikאחרונה

האיש לא מסוגל לנהל מכולת שכונתית, שלא לדבר על מפלגה. אגב, מה היו ההישגים של פייגלין בתקופת היותו חבר כנסת? מה עם תוכניתו הגרנדיוזית להשתלט על הליכוד?

מדבר סקר תרחק (?)מרדכי

בס"ד

"סקרים הם כמו בושם - אפשר להריח אותם, אבל לא כדאי לשתות", אמר שמעון פרס במהלך מערכת הבחירות לכנסת ה־14 בשנת 1996 כשהתמודד ראש בראש מול נתניהו. אלא שמאז חלפו שלושה עשורים, והמציאות שבה נאמרו הדברים השתנתה לבלי הכר. אם בעבר התייחסו לסקרים בחשדנות רבה, הרי שכיום מדובר בכלי עבודה מרכזי, משוכלל ומדויק הרבה יותר, שגם אם אינו מסוגל לנבא את העתיד - הוא בהחלט יודע לתאר היטב את ההווה ולשרטט עבורנו את המגמות בפוליטיקה הישראלית.

ראשית חשוב להדגיש שהשימוש בסקרים אינו נחלתם הבלעדית של הפוליטיקאים. חברות מסחריות, רשתות ענק וגופים עסקיים מקבלים באמצעותם החלטות הנוגעות לתקציבים של מיליוני שקלים, השקות מוצרים וקמפיינים פרסומיים. שום מנכ"ל לא היה מוכן להסתמך באופן קבוע על כלי שאינו מעניק תמונת מצב אמינה, וגם אם הסקרים אינם מושלמים -  המציאות מלמדת שהם מספקים מדד בעל ערך רב להבנת הלך הרוח הציבורי.

אחת הטענות הנפוצות נגד הסקרים היא קיומם של "מצביעים שקרנים", כאלה שאינם חושפים בפני הסוקר את בחירתם האמיתית. הסוקרת מינה צמח סיפרה בעבר כי לאחר בחירות 2015 היא קיבלה שיחות ממצביעי הליכוד שהודו כי הטעו את הסוקרים מתוך חשש לחשוף את עמדתם הפוליטית. אלא שכיום, כך העידו לאחרונה צוריאל שרון מדיירקט פולס ודודי חסיד מקאנטר בריאיון ל'ישראל היום', התופעה הזאת כמעט ואינה קיימת, והנכונות של הציבור לשתף פעולה ולענות בכנות גבוהה בהרבה מזו שהייתה בעבר.

יחד עם זאת, חשוב לזכור את מגבלותיהם של הסקרים. השאלה שעליה הם משיבים היא אחת בלבד: "למי היית מצביע אילו הבחירות היו נערכות היום?". הם אינם מתיימרים לנבא מה יקרה בעוד שבועות או חודשים, ובוודאי שלא לחזות אירועים בלתי צפויים. גם בישראל, שבה החוק אוסר לפרסם סקרים בשלושת הימים שלפני הבחירות, יודעים כי אפילו סקרים פנימיים הנערכים בבוקר יום הבחירות עלולים להשתנות עד סגירת הקלפיות. הדוגמה הידועה ביותר לכך היא סרטון "הערבים נוהרים לקלפיות" של בנימין נתניהו בבחירות 2015, שהצליח להשפיע על המערכת הפוליטית בשעות האחרונות ממש ולהביא לבסוף לניצחונו.

כדי להבין מדוע הסקרים ממשיכים להיות משמעותיים כל כך, די להסתכל על החודשים האחרונים. נפתלי בנט ויאיר לפיד, כל אחד בנפרד, זיהו מגמת היחלשות והחליטו לחבור יחד ולהקים את מפלגת ביחד. האחד מביא מקומות ריאליים והשני מביא עמו מימון מפלגות יקר ערך. אלא שמאז, מי שעוקב אחר הסקרים השבועיים רואה מגמה הפוכה: כמעט מדי שבוע מאבדת הרשימה המאוחדת של השניים מנדט או שניים, בעוד מפלגת 'ישר' של גדי איזנקוט מתחזקת בהתמדה. בסקר ישראל היום שפורסם בסוף השבוע אייזנקוט אף עוקף את מפלגת ביחד, נתון שמצטרף לסקרים קודמים. בחדשות 12 הם על שוויון עם מגמה מאוד ברורה, וכך גם בסקר השבועי של מעריב.

לפתע, שאלת האיחוד בין איזנקוט לבין בנט ולפיד נראית אחרת לגמרי. אם בהתחלה זה היה נראה שאייזנקוט טעה בכך שלא הצטרף לאיחוד משולש, הרי שכעת ההחלטה הזאת נראית הגיונית ונכונה. זו גם הסיבה שבמפלגת הליכוד החליטו בשבוע שעבר להתחיל להפנות את האש לעבר איזנקוט ולהתעלם מבנט. זו עדות נוספת לכך שגם הפוליטיקאים עצמם מתייחסים ברצינות רבה לנתונים.

ואם כבר סקרים, תמיד עולה שאלה מי הסוקר שדייק בצורה הקרובה ביותר לתוצאות האמת. מבט על מדגמי יום הבחירות מלמד כי חדשות 12 (מכון מדגם) הציגו את התוצאה הקרובה ביותר למציאות, עם תשע טעויות בלבד. אחריהם הגיעו חדשות 13 (קמיל פוקס ז"ל) עם עשרה טעויות, כאן 11 (קנטאר) עם אחת-עשרה טעויות, ובמקום האחרון ניצב ערוץ 14 (דיירקט פולס) עם 16 טעויות, כפי שניתן לראות בתרשים מצורף.

המכנה המשותף לכל המדגמים היה ההערכה שמרצ תעבור את אחוז החסימה, בעוד שבפועל היא נותרה מחוץ לכנסת. נוסף על כך ההעריכו כל המדגמים שש"ס תסתפק בעשרה מנדטים, כאשר בסופו של דבר זכתה ב-11 מושבים בכנסת. במדגם שפורסם בערוץ 14 טעו גם בהערכת כוחם של רשימת הציונות הדתית-עוצמה יהודית וכך גם בכוחה של מפלגת העבודה.

גם אם מסתכלים לאורך מערכת הבחירות, מרגע סגירת הרשימות, ניתן לראות שסקר מדגם הוא המדויק ביותר מבין ערוצי הטלוויזיה. מדיוק ממנו היה הסקר השבועי של מעריב, וגם במקרה הזה דיירקט פולס נמצאים בתחתית הרשימה. לטובת דיירקט פולס ייאמר שמבחינת הגושים הם היו הכי קרובים לאפשרות שהממשלה הנוכחית היא זו שתרכיב הממשלה, אך את 64 המנדטים שהיא קיבלה - אף אחד לא צפה. גם לא 61.

יהיה מעניין לראות כיצד תיראה התמונה בבחירות הקרובות. ערוץ נוסף נכנס לזירה, הפערים בין הסקרים גדולים מתמיד, ולעיתים נדמה שכל מכון סקרים מציג מציאות אחרת לחלוטין. דווקא בשל כך יהיה מסקרן לעקוב אחר המדגמים ביום הבחירות ולבחון מי מהם יצליח, פעם נוספת, לספק תוצאות הקרובות כמה שיותר לתוצאות האמת. אבל עד שיגיעו תוצאות האמת, זכרו שהסקרים הם אחד המדדים הכי מדעיים למדוד איפה עומדת דעת הקהל הישראלי, נכון לאותו היום.

נקודות קודמות:

https://www.inn.co.il/forum/t1437080#1747098

https://www.inn.co.il/forum/t1436540#15739204

אז באמת הם יודעים מה קורהמשה

תמיד חשבתי שזה כלי סופר בעייתי.

הכי חשובאיתן גיל

סקרים הם כלי משחק בידי הסוקר להפוך משאלת לב למציאות. הפרדוקס הוא שלפעמים  זה עובד.

את תופעת העדר כולם מכירים, וכשמפלגה מתחזקת באופן שיטתי אז כדאי להצביע עבורה. בדומה למניה שמתחזקת כל הזמן מייצרת דימיון שכדאי לקנות אותה והיא תמשיך לעלות.

שלמה פילבר עזב את דיירקס. בסקרים שלו הליכוד חזקיותר בעשרה מנדטים בהשוואה לכל השאר, וגם לגבי בנט נראה שמשתדלים לגמד אותו.

אתה מחמיר עם ערוץ 14ברגוע

מה שמכריע כאן בחירות זה מצב הגושים, לא תזוזה של מנדטים מהליכוד לש"ס או לסמוטריץ, ובזה הם היו הכי קרובים בסקרים ובמדגמים.

קודם כל - הפרט הזה צוין במפורשמרדכי
בס"ד

עם זאת אני כן חולק על המסקנה שלך, ואני אסביר גם למה.

בבחירות הקודמות הטעות עם מרצ הייתה הקריטית ביותר (וגם במקרה הזה הוא נתן להם 5 בעוד היתר נתנו 4). העבדה שהמפלגה לא עברה את אחוז החסימה היא זאת ששינתה את כל המפה. זה לא רק טעות בין מנדטים בתוך הגוש - אלא השוני בין 60-61 לבין ה-64 שמחנה הימין קיבל לבסוף.

בבחירות האלו המפלגה שמקבלת 4-5 זו הציונות הדתית (שעדיין, צריך לשים לב לעובדה, אין שבוע שבו היא עוברת בכל הסקרים את אחוז החסימה). טעות כזאת בתוך הגוש היא קריטית לשאלה האם הציונות הדתית עוברת את אחוז החסימה או לא. לכן ברור שהשאלה של המנדטים הרבה יותר חשובה מכמה מקבל הגוש.

זה נכון שאני מחמיר עם פילבר (לא עם ערוץ 14), אבל זה אחרי כמה וכמה כשלים שנמצאו בפרשנויות שלו ובהתנהלות שלו. על חלק גם התכבתי והתווכחתי עם המסקנות שלו - לצערי מבלי לקבל תשובות משיבות את הדעת. אז לאור העובדה שהוא הצליח ליצור מצג שווא כאילו הסקרים שלו הכי מדוייקים, אז אני חושב שכן ראוי להראות שזו לא בהכרח המציאות.

אצל פילבר הגוש מונה 63-64 מנדטיםאיתן גיל

מבוסס, אצל פילבר, על 5 מנדטים לסמוטריץ' למרות שבכל הסקרים האחרים הוא מגרד את אחוז החסימה פעם מלמעלה ופעם מלמטה.

בשקלול תוצאות כל הסקרים, אני מריח סיבוב בחירות נוסף, ואולי חזרה על 5 מערכות בחירות בזו אחר זו.

תרחיש נוסף שנראה בעיני ריאלי הוא ממשלת נתניהו אייזנקוט חרדים, אם מגמת ההתחזקות של אייזנקוט לא תבלם מתי שהוא במהלך החודש הקרוב.

נתניהו ילחץ לבלוק בן גביר סמוטריץ', ואם לא יעלה בידיו, הסבירות שיאלץ להפרד מלשכת ראש הממשלה היא הרבה מעל 50 אחוז.

...ברגוע

לגבי מרץ בבחירות הקודמות- כל הסקרים טעו בזה, ככה שלא מדובר בטעות קריטית שלו לעומת אחרים.

ולפי הסקרים שלו עכשיו גם אם סמוטריץ' לא עובר עדיין יש 61 לימין.. ההבדלים הגדולים בסקרים עכשיו הם בכמות המנגטים לגושים, ושם ראינו שהוא הכי מדייק.

גם לשיטתך- 61 מנדטיםאיתן גיל
מבשרים סיבוב נוסף בתוך זמן קצר, ולדעתי נתניהו לא יתמודד בסיבוב הנוסף.
יכול להיותברגוע

אבל לדעתי סמוטריץ' כן יעבור ויהיו לימין מעל 61

זה לא מדויקמרדכיאחרונה
בס"ד

בארבעת הסקרים האחרונים  (מאז ה-14.5) גוש הימין נמצא בסקרים של פילבר על 63 מנדטים. פחות חמישה מנדטים של הציונות הדתית, גם עם חלוקה של בדד-עופר, כבר עלולה להיות גורלית יותר.

מעניין איך ביבי ימכור את זהרועישםטוב

עוד שניה נחתם הסכם עם איראן שבמקרה הטוב יישמר עד סוף כהונת טראמפ ואז חזרה להתחמשות הגרעינית,

עשרות אלפי טילים בליסטיים, ופרוקסים מכל עבר, ישנים וחדשים.

עזה: כפרס על ה-7/10, בונים להם רצועה מודרנית יפהפייה.

מתוך ישראל היום של היום: במועצת השלום מקדמים את התשתיות לקראת הצעדים הבאים, ובין השאר הוכנו בוועדות המומחים השונות תוכניות במגוון תחומים אזרחיים, בהם חינוך, תשתיות ופינוי הריסות, לקראת שלב שיקום הרצועה.

לבנון: חיזבאללה יתעצם מחדש עם כל הלקחים שהיו לו, ופעם הבאה יהיה כפול 10 או יותר יותר קשה. כל סבב איתם זה הרבה יותר קשה.

יהודה ושומרון: הטרור פורח.

סוריה: משטר יותר גרוע מהקודם.

תימן: התחמשות מואצת.

כל הארץ: נשק בלתי חוקי במאות אלפים.

אלפי הרוגים

מעל מאה אלף פצועים בגוף ובנפש.

400 מיליארד שקל הוצאה בטחונית.

השם של ישראל ירד בעשרות אחוזים בכל העולם.

במלחמה של שנתיים ו-8 חודשים לא הצליח לנצח אף מערכה ולהפך כפי שנמנה למעלה.

שום דבר לא יקרה בעזה לפני שתוקם ממשלה חדשה בישראלאיתן גיל

מי שירכיב את הממשלה הבאה יתמודד עם האתגרים הלא פשוטים שמנית.

אני מהמר גבוה שלא ליברמן ולא פייגלין ירכיבו את הממשלה הבאה.

פ'סדר, את הממשלה הבאה יקים דגנרל מצויshaulreznik

עם דגנרל מצוי אחר, איזנקוט&גולן. חזרנו ל-1992.

תנשום עמוקהסטורי
בנתיים לא נחתם כלום וגם אם יחתם הוא זמני.

בעזה יש מועצה שמקשקשת על תכניות, בנתיים צה"ל עובד, לאט אבל בטוח וטוחן את הרצועה. בהושענא רבא עמדנו על 51%, לאט לאט והרחק מהזרקורים דוחפים את הקו ונמצאים כבר מעבר ל60%.

גם בלבנון, את כל כפרי המגע השיעיים, צה"ל טוחן לעפר. גם אם חיזבאלה לא יפורק לחלוטין, מצבנו הרבה יותר טוב.

בקרוב לשלוש שנים האחרונות, מדינת ישראל בהנהגת נתניהו שינתה את פני המזרח התיכון. התמנון האירני נגדע מזרועותיו וכולו מדמם. הדיבורים של ראש הממשלה ואחרים על 'פסע מהנצחון המוחלט' אמנם היו מוגזמים, הניצחון המוחלט האחרון היה כנראה של אלכסנדר ינאי וגם הוא לא החזיק הרבה, אבל מה שהשגנו במלחמה הזאת, זה הישגים כבירים ומשמעותיים לבטחונינו לדורות - לא פחות מהנצחונות במלחמת ששת הימים.

הגענו לשורה הזוסודית
...וישראל מתרעשים ומתבהלים ואומר להיכן נבוא ונלך להיכן נבוא ונלך, ואומר להם בני אל תתיראו כל מה שעשיתי לא עשיתי אלא בשבילכם מפני מה אתם מתיראים אל תיראו הגיע זמן גאולתכם".

(עד עכשיו מלך פרס התעסק בלהשמיד את כלכלת העולם, וזה עוד לא נגמר  - כי המיצר מלא מוקשים, ותמיד אפשר למקש מחדש, אחרי ש24 מליארד יהיו אצלם)

הג'ינג'י מתחנן להסכם, ולאירנים יש זמן.איתן גיל
בסבירות 50 אחוז, הנשיא הבא יהיה פרו אירני.

ויתר על הכל, רק שהמיצר יפתחסודית

והם כבר הודיעו שיגבו "אגרת שירותים"

שארה"ב תאסוף את המוקשים

ועדיין הם לא מודיעים שההסכם יחתם מחר אלא "בימים הקרובים".

הוא היה צריך להשמיד את הגרעין על ההתחלה, ולא להסתפק בכמה בומבות אלא הרבה מאד.

הוא פחד מהאיומים שלהם ועכשיו אפילו הסכם כניעה קשה לו לקבל מהם

הזהרתי שוב ושוב מפני האיש המסוכן והזגזגן הזהאיתן גיל

אבל כל חכמי הפורום כאן התעקשו שאני לא מבין והם מבינים.

מאחורי הליטופים שלו אותנו יש רק אינטרסים כלכליים. מכר לנו נשק כדי להוסיף כמה דולרים לכלכלה האמריקאית.

הוא לא נותן לחסל את חמאס ולא את חיזבאללה, ואין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמיים.

סליחה על ההתערבות בנושא כל כך "גברי"נחלת

השורה האחרונה היא החשובה. זה לא רק מילים בעלמא;

לא זוכרת אם כתבתי כבר (ואם כן סליחה על החזרה)

אבל בזמנו, לפני שנים רבות שמעתי בשיעור של הרב

טאובר זצ"ל, שהביא מהנביא ישעיהו, פרקים ראשונים

שתבוא תקופה בה עם ישראל יווכח שאי אפשר לסמוך

על אף אחד. גם לא על אמריקה...

ואז, "ויצעקו אל השם..."

כי מה יצא לקב"ה אם נגיע לנצחון מוחלט ונחסל

את כולם עד ה"טיפה האחרונה"?

יהיה מן הסתם כזה כוחי ועוצם ידי שזה פחד.

גדולה הסרת טבעת...סודית

אחשווראש הסיר עכשיו את הטבעת והעביר להמן בן המדתא צורר היהודים, פלוס 300 מליארד שיזרמו לתעשיית הנשק והגרעין

אבא תרחם🙌

זה לא הפריע לקב"ה במלחמת ששת הימיםנקדימון
אני מציע להפסיק לחשבן חשבונות בשביל ריבונו של עולם.

אולי עם ישראל נוכח שאי אפשר לסמוך כבר בימי השואה? אולי זה יקרנ בכלל רק בעוד 50 שנה? ומאיפה הקביעה המקטרגת ש"מן הסתם יהיה כזה כוחי ועוצם ידי"?

הגיע הזמן להתבגר ולהפסיק עם ההבלים האלה. עדיף להתמקד במה שמוטל על כל אחד לעשות בעצמו, לא? ללמוד, ללמד, לשמור, לעשות ולהתגייס.

אני לא חרדיתסודית
זה היה מדהים בעיני לעקוב שורה שורה אחרי המדרש. לא אהבת? תקרא תגובות אחרות.

לא רוצה שיגיבו לך? אל תכתבי בפורוםנקדימון
נעים להכיר, פורום.
תהיה בריאסודית
אמר רבי שמואל בר נחמני אמר רבי יונתןנקדימון
תיפח עצמן של מחשבי קיצים
תתבייש לךסודית

מי מחשב קיצים?

עוקבת אחרי המדרש ורואה שורה שורה מתגשמת מול העיניים שלנו.

מתי יבוא המשיח? לא יוגעת.

זה שאין לנו אף אחד בעולם חוץ מהקב"ה, זה ברור לחלוטין.

תתעורר מהחלום

ב3 השנים האחרונות היו הרבה דורשי "מדרשים"נקדימון
מדרשים אמיתיים שאנשים עקבו שורה אחרי שורה. הכל הבל. אף אחד לא באמת יודע, ובטח שלא להצביע על מאורע ספציפי.

לא ראיתי את הציבור החרדי מדבר באותו אופן על כל נבואות הגאולה ומדרשי הגאולה. להיפך. התכחשות רבתי ושלילה גורפת. "גלות ישראל" יש המגדילים לומר.

מה שברור זה שכשם שהקב"ה החריב את ביתו והגלה אותנו בדרכים ארציות, כך הוא יגאל אותנו ויבננ את ביתו בדרכים ארציות. מי שבוחר רק צד אחד של הסיפור הוא זה שצריך להתעורר מהחלום והאשליה שהוא אחוז בה.

למה ביבי צריך למכור את זה?סודיתאחרונה

העליהום עליו לא מוצדק.

הוא יצא לדרך עם חבר

בים בם בום

והחבר בגד בו

מה לעשות?

אם לפיד היה יוצא במקומו, זה היה נגמר אחרת? מיצרי הואץרמוז היו נפתחים בגללו? לא. זה כל הסיפור

אולי יעניין אותך