בדיעבד, ממשלת אחדות- עכשו.איתן גיל
לכתחילה, ממשלת ימין עדיפה טפי, אבל נראה שהיא מתרחקת.
נתניהו הציע להקים ממשלה, לסלק את לפיד מעכשו לעכשו, ואחר כך לדון בקוי יסוד שלכאורה כולם מסכימים עליהם.
דרעי וגפני הסכימו, ומנגד סמוטריץ' התנגד ומשך אחריו את בן גביר. מאוחר יותר חזר בו גפני מהסכמתו, והותיר את דרעי לבדו עם נתניהו.
נראה על פניו שלסמוטריץ' יש משנה סדורה לטרפד ממשלת ימין באופן שהאשמה לא תוטל עליו.
היסטורי תומך, ויתמוך, ויחזק את פטרונו.
כפי שציינתי במקום אחר, לסמוטריץ' האופורטוניסט אין עקרונות, ואין אידאוולוגיה, אחרת היה דורש לעגן אותם בקוי היסוד, שכאמור כולם מסכימים עליהם.
הוא מחפש ג'ובים, וכח, ושררה כדי להסליל את עצמו קודם כראש ממשלה בפועל, ואחר כך באופן רשמי שיבטיח לו קבורה בהר הרצל .
שגעון הגדלות שלו הוא מן המפורסמות, ובשביל זה הוא מוכן לשרוף את המועדון, אלא שאחרי חמישה סיבובי בחירות אנחנו זקוקים לשקט ומנוחה, ואת זה אפשר להשיג כאשר הוא ישאר בחוץ וימשיך ליילל מהאופוזיציה.
וכן- ממשלת אחדות עכשו, כרע במיעוטו כמובן .
דרעי הולך לאוצר, סמוטריץ' נדחק לסוף התור.איתן גיל
אופצית גנץ כבר לא נפסלת על הסף.
יפה לך סמוטריץ', כולנו אוהבים אותך.
טוקבק שקראתי ב"סרוגים"סודית
שורפי האסמים
מפלגתו של סמוטריץ הפילה את שמיר, ואז עלה רבין. סמוטריץ לא הסכים לשבת עם רעם, ואז עלה לפיד. האם שוב סמוטריץ ימנע ממשלת ימין?
שטויותהסטורי
אין שום קשר בין מפילי שמיר למפלגתו של סמוטריץ'
שטויות. יכול לתמוך מבחוץ.אריאל יוסף

הבעיה העיקרית היא שגנץ ידרוש להיות ראשוןסודית
סמוטריץ,
ככה אתה דואג למגזר שלך,
?
בתור שר ביטחון הוא עשה צרות להתיישבות, אתה תביא אותו עלינו כראש ממשלה?
אולי אתה צודק, )מגיע תיק בכיר( אבל עדיף שתהיה חכם
תנשמו עמוקברגוע

לא צריך להתרגש מכל פרסום במו"מ קואליציוני

אני לא מתרגש, אבל בהחלט כועסאיתן גיל
סמוטריץ' מזכיר לי קידוש בבית כנסת שבו שמים על השולחן 10 מנות קוגל ל- 10 אנשים.
אחד מעביר לצלחת שלו 8 מנות, ומשאיר לכל השאר לחלוק ביניהם את השתיים שנשארו.
האיש הציני והמסוכן הזה לא רואה אף אחד בעיניים.
לשיטתכם עדיין נתניהו יכול להיכנע מלא על מלאסודית
להכנע?ברגוע

נתניהו בסה"כ צריך פעם אחד לנהוג בהגינות עם הציבור הדת"ל, וגם עם ציבור הבוחרים שלו (שרוצה רפורמה במערכת המשפט).

סמוטריץ ביקש משרד מאוד לא פשוט בתקופה לא פשוטה, ובמקום להסכים לתת לו נתניהו הלך לדרעי ושכנע אותו לדרוש תיק שהוא בכלל לא רצה. ובסוף כמובן שסמוטריץ אשם. לא נשמע לך הזוי?

איזה עוד דרישות יש לו? לכתוב הסכם קואליציוני מפורט, עם כל ההבטחות בחירות גם של הליכוד, במקום להשאיר הכל באוויר?

נתניהו בסה"כ צריך פעם אחד לנהוג בהגינות עם הציבור הדת"ל, וגם עם ציבור הבוחרים שלו (שרוצה רפורמה במערכת המשפט).

גם אני לא הבנתי את הקטע עם האוצרסודית
מקסימום ההסתדרות הייתה נותנת לי לנוח כמה ימים
יכול להיות שזאת הדרך של נתניהו לקרוא לשמאלסודית
להצטרף לממשלת אחדות
למה לו?ברגוע
למה שהוא יעדיף ללכת לממשלה צרה שנסמכת על גנץ וסער במקום להקים ממשלה יציבה של 64?
אני עדיין בטוח שתקום בסוף ממשלת ימין, הוא בסה"כ מנסה כרגיל להקטין את נציג הציונות הדתית.
כי הוא חושב שסמוטריץ לא מתאים לביטחוןסודית
וגנץ כן...

בלי סערסודית
איך בלי סער?ברגוע
המחנה הממלכתי יתפלגסודית
61 מנדטים יספיקו
לסמוטריץ יש 6
4 כתחליף זה מספיק
בן גביר לא יכנס בלי סמוטריץברגוע
הוא יודע שבממשלת 61 שנסמכת על כחול לבן הוא לא יוכל לעשות כלום
אני לא בטוחהסודית
סמוטריץ' ירוץ מהאופוזיציה לממשלה כזו, כמו גדולאיתן גיל
במחיר אפס.
לכן אני תומך במהלך המוצע.
אני מקווה שאתה צודקהסטורי
בינתיים הוא עומד על כך ובהחלט עם גנץ (או תואם שלו מהליכוד) שר ביטחון, כל ההישגים לכאורא של בן גביר, לא שווים כלום.

אבל אני בהחלט חושש, כמו שכתבתי לפני הבחירות, מהתהליך שבן גביר עובר, אין לדעת איפה זה יעצור.
ובלי מתן כהנארוממה
ואז בעצם בלי אייזנקוט ושות'
נכון?
למה בלי מתן כהנא?הסטורי
נכון שהוא התחייב בכל הקדוש והיקר לו, שעם ביבי הוא לא ישב. אבל לפני הבחירות הקודמות, הוא נעלב אפילו מעיתונאי שהעלה על דעתו שהוא ישב עם מר"ץ...
אז שיתן לו את האוצרברגוע

אבל הוא לא רוצהסודית
לו היה חושב שמתאים לאוצר, היה נותן לו מלכתחילה. טענת ההסתדרות שסמוטריץ לא רואה את התמונה הרחבה, כנראה התקבלה על נתניהו, שהיה שר אוצר בעצמו. אין לו כוח לכאב ראש של שביתה ענקית ונזקים כלכלים
את מאמינה לעצמך?!הסטורי
נתניהו לא רוצה את סמוטריץ' בתפקיד, לא בגלל שהוא 'השתכנע' שהוא לא מתאים. הגישות שלהם בנושא מאוד קרובות ודאי הרבה יותר ממה שנתניהו חושב שדרעי הסוציאל-פופוליסט מתאים.

נתניהו לא רוצה את סמוטריץ' בשום תפקיד שנחשב בכיר, נקודה. הוא עדיין חולם להחזיר את הצה"ד לתפקיד 'משגיח הכשרות', ולא מוכן להשלים עם זה שלציונות הדתית יש אמירה משמעותית גם בהנהגת המדינה.
בלבולי שכלנועה גבריאל
בראיון לפגוש את העיתונות רוני בראון (שר האצור לשעבר) אמר שמי שפקידי האוצר הכי רוצים זה את סמוטריץ'
ביבי גילה יום אחד, שהאמירה של אבא שלו, שלציונות הדתית "יש לב גדול ומוח קטן" כבר לא עולה בקנה אחד עם המציאות- כי סמוטריץ', אז הוא עושה הכל כדי ששאר העם לא יגלה את זה... ביבי יודע שסמוטריץ הוא נכס לאוצר, וזו, ורק זו, הסיבה שהוא לא רוצה אותו שם
היה נותן לו מלכתחילה...אריאל יוסף

מעניין שבצלאל פתאום "לא מתאים" לביטחון וגם לא לאוצר,

כאילו שנתניהו נתן אי פעם משרד כלשהו לפי התאמה לתפקיד ולא לפי שיקולים פוליטיים...

חחחח חחחחחחחחחחחלחלחהסטורי
נתניהו ממנה שרים לפי התאמה לתפקיד. תכף תטעני שהוא גם אומר רק אמת...
לא מתאים, אה?אריאל יוסףאחרונה

עמית סגל

ופתאום האמריקאים ירוצו לשתף איתו פעולה...

פשוט מאוד - כי הוא תמיד מעדיף ממשלות שמאלהסטורי
פתגם הונגרי אומר: באין סוס גם חמור יכול להועילאיתן גיל
והנמשל הוא גנץ. אחרי שלוש וחצי שנים של חוסר יציבות פוליטית חייבים להרכיב כאן ממשלה יציבה, יהיה הרכבה אשר יהיה.
כי הקרקס הזה חייב להפסק.
בהנתן שאופצית ממשלת ימין מתרחקת, ואולי כבר חסומה, אין מנוס מלהכניס את גנץ תמורת מחיר פוליטי לא פשוט.
הפרחים לסמוטריץ' כמובן.
מוזר, אבל התגובה הזו מזכירה לי את בנטבן מכיר
"...חייבים ממשלה יציבה... הקרקס הזה חייב להפסיק..."
אגב, אני מציע פשוט לתת לסמוטריץ׳ את כל הג'ובים שביבי היה מציע לגנץ, כיוון שסמוטריץ' יותר דומה לביבי מגמת השקפותיו, זה יהיה משתלם. מה אומר?
נתניהו וגנץ אכלו מאותו המסטינגסודית
גנץ אינו לשון מאזניים, והוא יודע.איתן גיל
ולכן המחיר שידרוש תמורת 12 המנדטים שלו אמור להיות נמוך יותר בהשוואה למחיר שדורש סמוטריץ'.
הוא ידרוש את הביטחוןסודית
ונתניהו יתן לו
וסמוץ' ישאר בחוץ ויקבל שיעור חשוב בצניעות וענוהאיתן גיל
חבל שאתה 'שוכח' שתמיד נתניהו הסכים לשלם לשמאלהסטורי
הרבה יותר ממה שהסכים לשלם לימין.
תיקנתי לךאיתן גיל
הסרוגים תמיד משכו את נתניהו עד לרגע האחרון. בעבר הצליח להכניס שמאלנים לממשלתו ולהשאר על הגלגל, אבל בשנים האחרונות לא הסתייע לו והוא נאלץ להחזיר את המנדט לנשיא.
עכשו זה הולך באותו כוון.
להפך, תמיד הוא רץ לשמאל והשאיר את הסרוגים לסוףהסטורי
הפעם, לפחות בינתיים, השמאל לא מוכן לדבר איתו.
ככלב השב על קיאואיתן גיל
אמרתי לך ואמרו לך אחרים שאורי אריאל שיחק אותה קשה להשגה, מה שאילץ את נתניהו לצרף לממשלתו את יריבו הגדול ברק.
אז אמרת, זו לא המציאות...הסטורי
על כל פעם בודדת, אולי אפשר להתווכח. כשאנחנו רואים שזו המדיניות העיקבית שלו ושל קודמיו, כמו בגמרא וכמו במדע - תמיד ההסבר שמסביר את כל המקרים, עדיף על שישה הסברים מקומיים.

אגב, לא אריאל עמד אז בראש המפלגה. לפחות תעשה שיעורי בית, לפני שאתה ממציא ספינים.
אריאל לא עמד בראש המפלגהאיתן גיל
אבל אריאל הוא אביו הפוליטי של סמוץ' עד שהגולם קם על יוצרו והעיף אותו מהפוליטיקה.
כרגיל, מחליף טיעון. שום קשר לנושא המדוברהסטורי
איך זה עונה על השקר שכתבת?הָיוֹ הָיָה
כתבת שאריאל ניהל מו"מ, הראו לך שההמצאה שלך לא מסתדרת עם המציאות כי לא הוא ניהל את המו"מ. במקום לענות שינית טיעון ועברת לנאום על הקשר בינו לסמוטריץ...

אפילו את התענוג לכתוב "מ.ש.ל." אין לי, כי כל תגובה ותגובה שלך היא מ.ש.ל. בפני עצמה....
לא כתבתי. הלאה.איתן גיל
מצטט:הָיוֹ הָיָה
"אמרתי לך ואמרו לך אחרים שאורי אריאל שיחק אותה קשה להשגה".

תתחיל מלהקפיד על אמירת אמת, זה יגרום לאנשים לזלזל בדבריך קצת פחות.
אריאל שיחק אותה קשה להשגהאיתן גיל
וגם כשהשיגו אותו הוא טרח להדגיש שאינו מעורב במשא ומתן.
אמת, נתניהו ואנשיו פנו גם אל כל חבריו, וגם אל רבנים מובילים במגזר, אבל שום כלום לא יצא מזה.
לא נותר אלא לחתום עם ברק, ולשלם לו מחיר שערורייתי.
אז שוב, לא כתבתי משא ומתן, ואני עומד על דברי, וכרגיל אתה משקר.
😂 דרך מעולה להתחמק מהברוך שנקלעת אליוהָיוֹ הָיָה
למה ניסו להשיג אם אינו מעורב? ומה זה "טרח להדגיש" אם באמת זה לא היה תלוי בו? ומה הייתה עוזרת פניה לחברים ורבנים שלו?
עוד שנה נשמע ממך על היום ש"מיכל וולדיגר שיחקה אותה קשה להשגה"? ש"טרחה להדגיש שאינה מעורבת" וש"גם פניות לכל חברותיה לא עזרו"?

בתגובה זו עצמה כתבת בשורה הראשונה משא ומתן, ובאחרונה ש"לא כתבתי משא ומתן ואני עומד על דבריי ואתה משקר"... אוי תרבות השקר שמסתבך לתוך עצמו...
אזכיר שלפני 3 סיבובים פנה נתניהו אל אביו של בצלאלאיתן גיל
נתניהו הוכיח שהוא הופך כל אבן כדי להציל את הסרוגים מפני עצמם.
פעמיים הוא שריין נציגים של סמוטריץ' ברשימת הליכוד. בן דהאן וסופר בשבילך.
עכשו רד לי מהגב. נפתליסט.
איך השריון קשור לכאן?הָיוֹ הָיָה
ולמה אתה עדיין לא עונה לגבי השטות שכתבת על חלקו של אריאל במשא ומתן?
אתה אדיוט.איתן גיל
שוב, מחליף טיעון למשהו לא קשור בכללהסטורי
אתה מפנה אל מאמר שכתב פעיל פוליטיאיתן גיל
אובייקטיבי הוא לא.
ואתה צודק, נתניהו לא מספיק ימין ולא דתי.
בשביל זה הקמנו את הימין הערכי שמימין לימין, כדי שיחבור למרצ, וכדי לטפל ברבנות הראשית ולהשמיד אותה.
וכדי להנשים את הסוגיה הפלסטינית שהיתה במוות קליני.
לא רלוונטי לחלוטין לנקודההסטורי
נתניהו, כמו שמיר ובגין לפניו - באופן קבוע עושה כל מאמץ להכניס את השמאל ולהשאיר את הימין בחוץ.

התירוץ המקומי לכל קדנציה ספציפית, נופל, כשרואים שתמיד הוא מצא תירוץ תורן.
די עם המנטרה הזואיתן גיל
ראינו מה עשו החברים שלך מהימין שמימין לימין. הקימו ממשלה עם מרצ, והעלו מן האוב את הסוגיה הפלשתינית שחשבנו שנקברה קבורת חמור.
בנט שקד ומרצ אמנם לא יהיו בכנסת הבאה, אבל את עונשם נישא לעד.
לתת לסמוטריץ' לתקן נזקים לכאורה שעשה נתניהו, זה כמו לתת למרדכי וענונו את תיק הבטחון
נתניהו עשה נזקים חמורים מאוד, לא לכאורההסטורי
אז בסדר, בפעם הבאה אל תצביע לואיתן גיל
אני מניח שמעולם לא הצבעת לו.
בכל אופן, סמוטריץ' לא יכול להקים ממשלה כלבבו, וכן יכול להשאר באופוזיציה, אם הוא חפץ בכך.
אף אחד לא יקח ממנו את חופש הבחירה.
וארבע עשר מנדטים, הצביעו בשבילהסטורי
שתהיה ממשלה יהודית-לאומית באמת. נציגיהם עומדים בדיוק על המנדט שהמצביעים נתנו להם.
ככלב השב על קיאואיתן גיל
מאה פעמים כתבתי לך שיש לו 7 מנדטים אחרי פירוק הבלוק הטכני, ואחרי
שבן גביר הגיע להבנות מלאות עם נתניהו, וכך גם מעוז. אמת, אי אפשר לחתום איתם לפני שסמוטריץ' ירד מהעץ ומכוונותיו לטרפד את ממשלת נתניהו בכל מקרה, וטעמיו עימו
בלי השביעיה שלו אין 61 מנדטים, המינימום הנדרש להשבעת ממשלה חדשה.
האות ט נבחרה ע"י רחבעם זאבי.איתן גיל
ט זה טרנספר.
סמוטריץ' רוצה לחזור למקור, לא באמת, אלא מתוך דחף פנימי לאתגר את נתניהו שמן הסתם לא יסכים להעתר למטורף שאגר בנזין בביתו לשם שמיים כמובן
לא נכון ולא רלוונטיהסטורי
בן גביר לא הגיע להבנות מלאות. הוא הבהיר שוב ושוב שהוא מגבה את הדרישות של סמוטריץ'. נקודה.

במילים פשוטות - אין לבן גביר מה לעשות כשר לבט"פ, אם שר הביטחון ממשיך את מדיניות גנץ.

גם אם מעוז עדיין לא סוכם. אתמול מעוז הצהיר מה הם ידרשו בפגישה היום והבוקר, אופס, הליכוד ביטל את הפגישה איתם. אגב, בדיוק כמו שהוא ביטל את הפגישות האחרות.

הקשקוש של אי אפשר לחתום לא עם כולם ביחד, הוא שקר שאתה חוזר עליו שוב ושוב. כשנתניהו רץ לסגור עם ציפי ליבני שהיא שרת המשפטים+יו"ר וועדת שרים לחקיקה+ממונה על המו"מ עם הפלסטינים, הוא לא חיכה לאף אחד.
בן גביר לא יכול בלי גיבוי של צה"לסודית
אין מספיק שוטרים יהודים

כתבתי כבר שדרושה תנועת מלקחיים
צודקת ולכן איתן גיל משקרהסטורי
הוא טוען שעם בן גביר הכל סגור ומתעלם מזה שלא רק שבן גביר מגבה את סמוטריץ' פוליטית, אלא שבלי הגיבוי הזה, אין ערך ל'תיק' שכנראה הסכימו לתת לו.
הכל סגור אבל לא חתום.איתן גיל
אתה הבנת את זה, מר שקרן.
אם תגיד אלף פעם שקרןהסטורי
זה לא יהפוך את זה לאמת.

הכל לא סגור, כי גם אם (נניח ) שסוכם שבן גביר מקבל תיק בט"פ, אין לו טעם בתיק הזה, אם שר הביטחון ממשיך את מדיניות גנץ.
אמרה לך סודיתאיתן גיל
תקימו ממשלה, ואם היא תאכזב- אפשר בכל רגע להפיל אותה.
שמעתי הבוקר את צביקה פוגלאיתן גיל
לדבריו ישנן הבנות בכל הסוגיות. יש קשיים אבל במקום אחר תוך שהוא רומז על סמוטריץ'.
הוא מבין שאי אפשר לגייס 30 אלף שוטרים ביום אחד אבל צריך להתחיל.
בנסיבות המתוארות אני ממליץ ללכת לאחדותאיתן גיל
ואם כדבריך הוא ביטל פגישות אז כנראה יש דברים בגו, ואכן נבחנת ממשלת אחדות.
סמוטריץ לא רוצה לשבת עם נתניהו, אם היה רוצה הוא היה מתקדם במתווה של הרב דרוקמן אחרי שנפגש עם עבאס.
יש לך ספק שביידן והאיחוד האירופי לא ינצלו את ההזדמסודית
הרי אם סמוטריץ היה יורד מהתיק הבכיר כבר הייתה ממשלמה מתפקדת
אבל הוא מתעקש
הזדמנות פז לשמאל המושל בארה"ב ולשמאל המושל באיחוד, לדחוף לנו את גנץ ולפיד
חוששתני שגנץ יהיה שר הביטחון
אני מסכים איתך.איתן גיל
בנאום הנצחון של נתניהו הקהל שלו חתך אותו בקריאות משילות, משילות...
צריך להקים ממשלה ולהתחיל לטפל ביוקר המחיה, במשפט, ובדיור, ולהתקדם בתנועה במיגור הטרור.
סמוטריץ' לא רוצה להכנס, ואפילו לא מוכן לתת 100 ימי חסד לממשלה החדשה כדי לבחון את כוונותיה.
לפרוש הרי תמיד הוא יכול.
ואז צבועים כמוך יספרו שהוא פרש והפילהסטורי
אין טעם להקים ממשלה שעוד חודש יהיה צריך להפיל. אם נתניהו באמת רוצה לטפל בדברים אותם ציינת - הוא כבר היה מוצא את הנוסחה להסתדר עם סמוטריץ'.

את המשילות הוא הזניח שתיים עשרה שנה. את המפלצת המשפטית הוא האכיל. את הדרום הוא הפקיר ומהבניה הערבית ביו"ש הוא התעלם.
בעיני הצביעות היא אצלכם,סודית
באורח פלא ידעת מראש שהצהד לא תהיה בממשלה

אבל מה זה משנה,
אתה רוצה להאשים את נתניה6, תאשים.
הצבעתי ט
זה ממש לא מעניין אותי התעמולה שכאן מאז הבחירות
כבר הבנתי מהנבואה שלך שסמוטריץ יפיל את הממשלה
היו לי כמה ימים לעכל, עיכלתי,
הגעתי למסקנה שעדיפה ממשלת אחדות
ממשלת אחדות בדרך
שיהיה לעם ישראל בהצלחה🇮🇱🇮🇱🇮🇱
ידעתי מראש שנתניהו יעשההסטורי
את מה שהוא עושה תמיד ושעדר הביביסטים יקנה את התירוץ התורן.
קיוויתי (ועדיין מקווה) שהפעם השמאל יסרב ויציל את נתניהו מעצמו.
"אין טעם להרכיב ממשלה"איתן גיל
תעצור כאן.
כל היתר זה קשקוש, אלא אם יש לו אופציה אחרת, ונראה שכן.
לא יודע על איזה ערובות אתה מדבר, שאין להם תקדים בהסכמים קואליציוניים.
לא יודעת אם יש לו אופציהסודית
יש לו אינטרס חזק מאד להתעקש כאלו הוא ראש הממשלה.
מה יצר את האינטרס, האם זו אידאולוגיה, האם זה אגו, האם משהו אחר - מה זה משנה? זה האיש, והגענו עד הלום כדי שהתעקשותו על תפקיד שר הביטחון תחזיר את גנץ לתפקיד הזה.
לטעמי יכלו להיות שרי ביטחון טובים יותר מטעם הליכוד מאשר גנץ.
בין השחור והלבן יש מספיק גוונים שהיה צריך להפעיל את השכל.

מה נתניהו ימין כאשר משווים אותו לגנץ וללפיד. הוא רצה פעם גם להחיל ריבונות ביו"ש על מה שטראמפ הסכים...
היסטורי מרמז שסמוץ' רוצה בחירות שישיותאיתן גיל
זאת כנראה האסטרטגיה שלו.
משגעון גדלות הוא מעולם לא נגמל.
כאמור אני ממליץ בנסיבות המתוארות על ממשלת אחדות, ובהעדפה- ממשלה עם גנץ, שתמנה 69 ח"כים או 63 אם גם בן גביר יבחר לא להצטרף.
אני מבין שהגעתי למדרגת תנ"ך😀הסטורי
לומדים את דברי לא רק בדרך הפשט והדרש, אלא גם בדרך הרמז.

אני לא מרמז כלום, את מה שאני מתכווין לומר, אני אומר.
כתבת שבבחירות נוספות הליכוד יקבל 23 והוא כל השאראיתן גיל
שילך על זה.
הפוךאיתן גיל
לא להצטרף גרועה מפרישה.
אם לא נתת תקופת ניסיון איך תוכיח שנתניהו אינו בימין שמימין לימין? תמהני.
נראה שאתה מתגעגע לימין שמימין לימין שחבר למרצ ומפלגת העבודה.
שהסדירו את ההתיישבות הצעירה וסיפחו את שטחי c.
זה פשוט לא נכוןהסטורי
מי שמורח את הזמן, לדברי כל ה פלגות, זה נתניהו.

הדרישות של ג', בכלל לא חופפות לשאלת שר הביטחון. הליכוד כבר שבוע לא נותן תשובות וגם כשסוף סוף נקבעה פגישת מו"מ להיום, הבוקר הליכודביטל את הפגישה.

למעוז יש דרישות מאוד ספציפיות, שבכלל לא סותרות את ההסכמה או אי ההסכמה לדרישות סמוטריץ' וגם עם הצוות שלו, הליכוד ביטל את הפגישה.

ההסבר הסביר היחיד, הוא שכמו שכתבתי מייד אחרי הבחירות, נתניהו, כמנהגו תמיד, רוצה להיות תלוי בשמאל. הוא לאנרוצה את הממשלה, עליה התחייב כל מערכת הבחירות. רק שבעזרת מקהלת הכבשים שלו, הוא מוצא תירוץ תורן. אם סמוטריץ' ירד מתיק הביטחון, ימצא מייד תירוץ אחר שאיתן גיל יפמפם כאן ואת תילחצי מהספין ומייד תישרי קו.
לאאיתן גיל
הדבר החשוב ביותר לטפל בו הוא יוקר המחיה. במקביל נתניהו יפעיל את מלוא כישוריו כדי להוריד את הסוגיה הפלשתינית מסדר היום.
עוד לא נולד האיש המוכשר שיכול לפתור הכל ביום אחד.
אמממ, בשנות שלטונו הארוכת יוקר המחיה רק עלההסטורי
תסתפק בטיעון אחד למה לא נתניהואיתן גיל
הבאת כבר חצי תריסר.
מיותר לחלוטין.
נסתדר בלי סמוץ' ואולי נעזר בגנץ שיחלץ אותנו מציפורניו של אותו רשע.
כלומר, האידיאולוגיה שלך מתחילה ומסתיימת במילה אחתהסטורי
ביבי!

הדוצ'ה תמיד צודק!
לא היה ברור לך שסמוטריץ' ושופרותיו יבנו נרטיב...איתן גיל
שיטיל על נתניהו אחריות לפיצוץ ממשלת ימין?
אני זוכר אחרי מועד א', ליברמן המליץ על נתניהו בפני הנשיא. טענתי שליברמן לא יצטרף לממשלה, וחטפתי על הראש מכולם, ובפרט ממרדכי שנעלם משום מה.
וצדקתי.
ליברמן המתין בחוץ ומאוחר יותר לא הצטרף לממשלת נתניהו גנץ, ועוד יותר מאוחר התחבר לשמאל מלא מלא.
סמוטריץ' בדרך לשם והנימוקים ימלאו את העיתונים טיפין טיפין.
תרשום, סיכויי נתניהו להרכיב ממשלה בסיבוב זה עומדים על בין 5 ל- 15 אחוז. לא יותר.
עדיין לא הצלחתי להבין את חוסר ההיגיון שלךסי שארפ

עדיף לנתניהו להחזיר את המנדט לנשיא, לוותר על בלפור, על המטוס הפרטי, המבשלת, העוזרות, הכביסות, המאבטחים, השיירה, הגלידות והפיסטוקים.

רק בשביל לא לתת לסמוטריץ'  את משרד הביטחון שהפך למטבע עובר לסוחר, ושביבי חילק אותו כבר לכל כך הרבה ראשי מפלגות שאינם מהליכוד: אהוד ברק(13 מנדטים), אביגדור ליברמן(5 מנדטים), נפתלי בנט(3 מנדטים), בני גנץ(15 מנדטים), ובנוסף הוא היה מוכן להציע אותו לגנץ גם עם 8 ו12 מנדטים, ולאבי גבאי עם 6 מנדטים.

אז לסמוטריץ', שהוא לכאורה בעל בריתו שהלך איתו לאופוזיציה(למרות שיכל להחזיר על כך שנטש אותו בסיבוב הקודם), הוא לא מסוגל לתת את המשרד הזה?

כנראה שהסיבה האמיתית לכך, היא שנתניהו משותק ופחדן(אולי מביידן) ואין לו שום רצון, יכולת או חשק לממש מדיניות ימנית אמיתית בתחומי הביטחון וההתיישבות.

וואו, אז בנט צדק במהלך שלו?!הסטורי
בנט הביא את הצהד למצבה השנוא היוםסודית
אני מסכימה שביבי חילק לחרדים בנדיבותסודית
להם לא היה בנטיזם ושקדים שהרס להם את היחסים והאימון
כמו דבורה עקץ והבטיח לעצמו את קיצו הפוליטי.איתן גיל
סמוטריץ' תלמידו המסור לומד מהר ומיישם מהר.
כל התופינים כבר חולקוסודית
אפשר לדעת למה סמוטריץ לא יכול לקבל את רמ"י ליהד את הגליל והנגב?
כאן כבר התרגזתי
למה זה צריך ללכת לחרדים גם כן?
אם המחיר יורד, שירד לכולם
שלא לדבר על החשיבות בייהוד הצפון והדרום
זה כבר לא יו"ש ולא שר הביטחון
זאת חזירות
סמוטריץ' צריך לקחת קורס בהלכות צניעות.איתן גיל
בזמן שכל השותפות הפוטנציאליות דואגות למצביעים שלהם, סמוטריץ' ניסה לדאוג לעצמו, ולא בהצלחה יתירה.
זה מה שרוצים המצביעים שלו.הָיוֹ הָיָה
רוצים שינוי ביו"ש, אין פה שום "דאגה לעצמו".
אם סמוטריץ היה אופורטוניסט כמוך, הוא יכל כבר לפני שנה וחצי לקבל עד חצי המלכות.
אז למה הוא לא החליף את רעמ?סודית
להיבנות פוליטית ?
למה הליכוד לא החליף את רע"מ?הָיוֹ הָיָה
להיבנות פוליטית?
לאף אחד שם אין אידיאולוגיה - כולם חבורה של גנביםספק

שכל מה שמעניין אותם זה לשדוד את הקופה הציבורית. 

לא לחינם הלך הזרזיר אצל העורב. 

או, יש להם אידאולוגיה: לטפל בתפירת תיקיםסודית
יטפלו בזה נקודתית וימשיכו הלאה
עוד כמה הסכמי שלום, חיזוק ברית נגד אירן.
שמירה על הכלכלה (53 מליארד זו לא שמירה)
אם סמוטריץ היה מסכים לקחת את תיק המשפטים, העלילה הייתה מסתבכת. הוא לא היה עוצר בפסקת ההתגברות.
אבל יודע נתניהו נפש שותפיו.
תפירת תיקים לא מעניינת אותם.ספק

עניין אותם כשתפרו את יעקב נאמן? ביב רצה למנות אותו לשר משפטים והיועימ"ש "דפק את הפאשיסט" לפי עדותו של שמעון שבס. 

מה ביבי עשה? כלום. 

תפרו את רובי ריבלין כדי שלא יכהן כשר משפטים אצל ביבי - הוא עשה משהו? 

לא. 

מישהו מה"ימין" עשה משהו? 

לא. 

לא מעניין אותם תפירת תיקים. את ביבי מעניין רק דבר אחד: ביבי. 

את ה"ימין" מעניין רק דבר אחד: לשדוד את הקופה הציבורית. 

עכשיו כבר אין טראמפ. לא יהיו עוד הסכמי שלום. 

ודי, פשוט נמאס כבר לשמוע על השקר הזה של ה-53 מליארד לעבאס. 

די. זה שקר. הוא הופרך ואין לו שום בסיס. 

אולי די עם זה כבר? 

זה פשוט מעייף. 

אין שקר כזה קנה לו אחיזה כ"כ נרחבת בציבור? איך? 

סמוטריץ' לא יעשה כלום באף משרד. הוא לא עשה כלום מאז שנכנס לפוליטיקה - שום דבר לא ישתנה. 

התכוונתי לתיקים של עצמם...סודית
סה"כ ניהלו את המדינה טוב יותר מגוש השינוי, ורוצים להמשיך בלי הפרעה

אין לי בעיה שהמיסים שלי יממנו לומדי תורה
אני מצביעה נגד הרעיון לממן תומכי טרור.
ביבי היה ראש הממשלה הכושל בהיחסטוריה של ישראלספק

על מה את מדברת? 

אין תחום אחד שהוא לא החריב עד היסוד: ישראל הפכה להיות אחת המדינות הכי יקרות בעולם, תמ"ג על הגבול שבין מדינה מפותחת לעולם שלישי, אחת המדינות הכי פקוקות בעולם, מערכת החינוך הכי גרועה במערב, מספר הרופאים לנפש כמעט הכי נמוך ב-oecd ויש עוד. 

חוץ לשלוח מטוסים של חיל האויר כדי להפציץ את תל אביב, ביבי עשה הכל כדי להחריב את המדינה. 

ואם אין לך בעיה לממן "לומדי תורה" כביכול - אז תרמי להם כרצונך. את למעשה בעד להחריב את הכלכלה של מדינת ישראל שזה אומר, להחריב את מדינת ישראל. 

אל תשלי את עצמך. 

ואף אחד לא מממן תומכי טרור. 

תחנות משטרה בערים ערביות זה גם אינטרס שלך, תאמיני או לא... 

טוב אני לא מסכימה איתךסודית
שמחה שהמיסים שלי הולכים ללומדי תורה.
זכותי.
את לא צריכה להסכים אתי כדי לגזול ממני, מסתבר...ספק

לא, זו לא זכותך יותר ממה שזו היתה זכותו של אציל אנגלי על כל אישה שהתחתנה במחוז שלו לאור חוק "הלילה הראשון".

אונס הוא אונס וגזל הוא גזל - וזה לא משנה אם זה "החוק".

יש לך בקרה מקור לנתונים שהצגת?בן מכיר

דווקא מעניין אותי הנושא ולא הצלחתי למצוא נתונים השוואתיים

ודאי. קודם כל, אתר ה- oecdספק

שם תמצא בקלות את העובדה שעלינו מהמקום ה-24 ביוקר המחיה ב-oecd ב-2009 למקום ה-3 ב-2021.

שם גם תוכל לראות שירדנו מהמקום ה-18 במספר רופאים לנפש למקום ה-28.

Prices - Price level indices - OECD Data

באתר קרן המטבע ובאתר הבנק העולמי תוכל למצוא את המקום שלנו בתמ"ג - בשניהם אנחנו מדורגים במקום ה-35 בערך. (לא זוכר בדיוק, אבל תחתית העולם המערבי).

כתבה שמבוססת על דו"ח של ה-oecd:

OECD & IMF: Israel has West's worst traffic jams

לא הצלחתי לפתוח את הדו"ח עצמו  של ה-oecd אבל אנסה שוב מחר בבוקר.

לפי דו"ח של מקנזי, הפרמטר החשוב ביותר במערכת חינוך (למעשה, לפי הדו"ח שלהם, הוא כמעט היחיד שבאמת משנה) לאחר מטא-אנליזה של יותר מ-100 מחקרים בינלאומיים שהוגש לכנסת (ניתן למצוא אותו בעברית ברשת) - הוא איכות המורים.

לפי מחני פיא"ק שנערכו ב-2015, המורים בישראל הם הכי גרועים בעולם המערבי ומתחרים חזק כדי להיות ברמת של המורים מקזחסטן.

בנוסף, ציון הפסיכומטרי הממוצע של סטודנט להוראה עומד כיום על 480 בערך. הרבה מתחת לממוצע (535).

אם אתה רוצה קישור שלא שמתי כאן, כתוב לי ואשתדל מחר בבוקר לחפש אותו.

יוקר מחיה בינלאומי נמדד במונחים של כוח קניה?בן מכיר
איך מודדים מחירים של מוצרים?
זה קצת לא מסתדר לי עם העובדה שמדינת ישראל כמעט לא נפגע במשבר של 2008 חרוב העולם לא התאושש עד 2013 (בערך).
בא נעשה סדרספק

מדידת מחירים של מוצרים נמדדת לפי מטבע אחיד (לרוב לוקחים את הדולר). באתר ה-oecd יש פירוט מדויק של איך הם עושים את זה. 

אם ביצה עולה בארץ שקל ובאנגליה היא עולה 30 אג', אז ביצה יותר יקרה בארץ. 

מדינת ישראל נפגעה במשבר של 2008 אבל פחות ממדינות אחרות. זה קרה בגלל שהבנקים הישראלים לא השקיעו ב-cdo שהיו אז מאוד פופולריים והניבו תשואות עתק בבועה שהזינה את עצמה עד לפיצוץ הבלתי נמנע. 

בנק הפועלים כן השקיע בזה, אבל יחסית מעט כך שישראל נפגעה יחסית פחות מיתר המדינות - עם זאת, כשיש משבר עולמי, כולם חוטפים בעקיפין וגם אנחנו. 

בכל מקרה, אין קשר בין המשבר ליוקר המחיה. בשנת 2009 היינו במקום ה-24 ביוקר המחיה והיינו בדיוק הממוצע מבחינת אינדקס רמת המחירים ב-oecd. 
משנת 2009 הכל הפך להרבה יותר גרוע... למה? 

הסיבה היא מאוד פשוטה:  כי בישראל שום דבר לא השתנה. 

הטכנולוגיה זינקה בצורה שלא היתה כדוגמתה מאז המהפכה התעשייתית. האינטרנט החל לפרוח - קשה לנו לזכור, אבל פייסבוק, למשל, קיימת בקושי 15 שנים. 

איביי, אמאזון  ועוד - היתה מהפכת קימעונאות. 

פותחו טכנולוגיות שמאפשרות לייבא מזון טרי באיכות גבוהה. 

כל העולם טס קדימה, מדינות מערביות פתחו שווקים לייבוא, הפחיתו רגולציות, נתנו לאנשים לחיות - ובישראל, הכל נשאר קפוא כפי שהיה. 

אי אפשר לייבא לכאן כמעט שום דבר, הרגולציות מטורפות, המסים אדירים - אז הפכנו להיות אחת המדינות הכי יקרות בעולם. 

כמה דוגמאות: 

1. בישראל יש מכסת ייצור של חלב וביצים ואסור לייבא באופן מוחלט או שיש מכסים מאוד גבוהים שהופכים ייבוא ללא משתלם. 

המטרה המוצהרת של מכסות היא להעלות  מחירים - אז מה הפלא שאנחנו כמעט הכי יקרים בחלב וביצים בעולם. 

(שלא לדבר על איכות הביצים בישראל שלא עומדת בשום סטנדרט מערבי). 

2. המס על כלי רכב הוא כ-100%. רכב שנמכר בישראל ב-100,000 שקלים עולה בכל מקום אחרים 50,000 שקלים. 

זה כבר לא רק ענין כספי - זה עולה לנו בעשרות ואפילו מאות הרוגים בשנה. 

3. הידעת שעד לפני שנה היו תקנים ישראלים הזויים לחלוטין שמנעו ייבוא כמעט של כל מותר שניתן להעלות על הדעת? 

הממשלה הארונה ביטלה את רוב התקנים אבל עדיין נשארו כמה: למשל, על טיטולים. 

מסתבר שטיטול שמספיק טוב לתינוק הולנדי, לא מספיק בטיחותיים עבור תינוקות ישראליים... הרי בכל שבוע אנחנו קוראים בעיתון על תינוק באירופה שהתפוצץ בגלל טיטול לא בטיחותי... 

4. ועד עובדים וההסתדרות. 

ברגע שגוף מאוד תחת ההסתדרות חותם על הסכם קיבוצי, הגוף הזה הופך להיות יקר ולא יעיל. 

עם מדובר בגוף שכל אזרחי ישראל צריכים - כמו נמל אשדוד, למשל, שמדורג באחד המקומות האחרונים בעולם - מתחת לנמל ביירות... כן, ההוא שהתפוצץ לא מזמן... - אז המחיר הזה מתגלגל על כולנו. 

יבואן מכלשהו מצליח סוף סוף להשיג אישור לייבא משהו, ואז הוא נתקע חודש מחוץ לנמל עד הפריקה ואחרי הפריקה הוא נתקע שם עוד חודש ואז מכון התקנים צריך לבדוק שהמוצרים שם עומדים בתקן... ונחש מי משלם על העיכובים הללו?

5. אסור לייבא כמעט בשר טרי. 

כמובן שבישראל אין הרבה שדות מרעה או בע"ח שמגודלים לשחיטה אז מוסיפים חטא על פשע ומייבאים לכאן עגלים במשלוחים חיים. 

כלומר, למה רק לעשוק את הציבור אם אפשר להרוויח גם צער בעלי חיים וקצת התעללות בעגלים על הדרך? 

למה? 

כי זה היה ההסכם של דרעי עם רבין להימנע בהסכם אוסלו - "להגן" על החבר'ה שלו שעובדים כשוחטים. 

מאוד קשה להיכנס לגילדה הזאת ובגלל המחסור שנוצר, הם מרוויחים שכר עתק. 

אז יש קצת ייבוא של בשר לפי מכסות, אבל אי אפשר לייבא באופן חופשי והמחיר עולה.  

הבעיה היא שיש המון לוביסטים של חברות גדולים ושל קבוצות לחץ מושחתות שפועלות כדי שיהיה קשה לתקן את הדברים הללו. 

יבואן גדול יתמודד עם מכון התקנים ויגלגל את העלות לצרכן. 

יבואן קטן יפשוט רגל - כך ששווה ליבואן גדול להפוך את משימת הייבוא לגיהנום - הוא פשוט יפעיל את המחלקה המשפטית שלו ויסתדר. 

אגב, ג'ף בזוס תמך בהעלאת שכר המינימום בארה"ב מאותה סיבה - כן, הוא ישלם קצת יותר, אבל זה ימחק לו את התחרות שמגיעה מאתרים מתחרים שלא יוכלו לעמוד בזה. 

מי שהיה אמור לעמוד על הרגליים האחוריות שלו ולהילחם עבור אזרחי מדינת ישראל, הוא ראש הממשלה שלה. אביר השוק החופשי... לפחות כך הוא סיפר על עצמו... אבל הוא פשוט העדיף שקט תעשייתי ולהילחם בקבוצות לחץ ולוביסטים זה מאוד מעייף - אז למה לטרוח? 

אז למה ההסתדרות משקשקת מהאפשרות שהוא יהיה שר אוצר?נועה גבריאל
ולמה פקידי האוצר רוצים אותו דווקא?
כי סמוטריץ' דיבר ואמר דברים שבר דוד לא רצה לשמועספק

הלוואי ואני טועה וסמוטריץ' סוף סוף יעשה משהו בקריירה הפוליטית שלו חוץ מלקמבן את המקורבים שלו - אבל אני בספק. 

הם פוחדים מדיבורים של אדם שלא יודע לעשות כלום?הָיוֹ הָיָה
עמדותיך תפורות מראש, כנראה שהחברים באוצר ובהסתדרות חושבים על סמוטריץ אחרת ממך.
והקטע, אגב, זה שבכל מקרה לא תודה שטעית והוא עשה משהו. גם אם הוא יגשים את כל שאיפותיך אתה תסביר בק"נ טעמים למה הוא לא עשה כלום חוץ מלקמבן מקורבים.
וזה כי אתה כמו @איתן גיל, פשוט מהצד השני של המפה.
למי הגבת?איתן גיל
הפ פוחדים שדיבורים יהפכו בעוד כמה שנים למעשיםספק

פעם ההסתדרות היתה קונצנזוס - עם העלאת המודעות לנזקים שהיא גורמת, היא כבר רחוקה מאוד מהסטטוס הזה. 

הם מעדיפים שלא ידברו על זה בכלל. 

נכון להיות, חוץ מלקמבן אנשים ולהתייחס לקופה הציבורית בצורה מזלזלת, בלשון המעטה, הוא לא עשה כלום. 

אתה טועה, אבל בגלל שגם ביבי יודע את זהsomeone
סמוטריץ' לא יקבל את האוצר, שחלילה לא יהפוך לאהוב נפשם של הימין הכלכלי
סמוץ' מתזז בין בטחון לאוצר ושומר קלפים קרוב לחזהאיתן גיל
אפשר רק לנחש עם מי הוא מתואם. נקודת המוצא היא שבלעדיו אין לביבי ממשלה, וזה הכוון.
ביבי יודע שהאוצר הוא בית קברות לפוליטיקאים.ספק

בטח ובטח לשרי אוצר שבאים לעשות דברים טובים ונכונים. 

ליברמן, לפיד  ואפילו ביבי ב-2003 - כולם חוו את זה על בשרם. 
להיות שר אוצר טוב זה אומר לחטוף בבחירות הבאות. 

מהבחינה הזאת, ביבי צריך לקפוץ על ההצעה של סמוטריץ'.  

מה הוא צריך מהפכות בקדנציה האחרונה שלוסודית
תן לכבוד הנשיא זמן , ותקבל ממשלת אחדות טובה.
כמובן הם יצטרכו איזו עסקה, אבל הבולשביקים יודעים לעשות עסקאות.

אם סמוטריץ היה מסתפק בתיק בינוני והיה נותן לנתניהו שקט אז הייתה קמה ממשלה אתמול.
בתיאוריה, פוליטיקאי אמור לפעול לטובת האזרחיםספק

כדי שמדינת ישראל לא תמשיך להתדרדר - חייבים מהפכה דחופה בכלכלה. 

מדיניות ליברמן עשתה רק נזקיםסודית
אם צריך לשלם לשותפים פוליטיים עדיף לשלם לחרדים, זה יותר זול, ומה שהחברה החרדית צריכה לתקן זה לא השתיה המתוקה.
תנוח.
ליברמן הביתה
במציאות, ליברמן היה שר אוצר מעולה.ספק

את סתם כפוית טובה כלפי אדם שעשה לך רק טוב. 

זה נכון בממשלה של שנהsomeone
לא בהכרח של 4
את הדברים הכואבים באמת כבר עשה ביבי.
רוב הקהל של סמוטריץ לא בחר בו בגלל כלכלה, וגם לא יכאב לו כל כך בכיס.
היום גם הרבה אנשים מבינים שרפורמות טובות כואבות בהתחלה. אם הוא יקדם מדיניות ימין כלכלית, זה יעביר אליו הרבה אנשים
ב- 24 השעות האחרונות לא היתה התקדמותאיתן גיל
ולהערכתי לא תהיה גם במהלך הימים שנותרו לפני שיפוג המנדט של נתניהו.
סמוטריץ' רוצה ממשלת סמוטריץ', שנתניהו יקשט אותה עם תואר ראש ממשלה.
לדעתי, תם הטקס.
זה משחק צ'יקן - אם לא תקום ממשלת ביבי-סמוטריץ'ספק

את מי הציבור יאשים ומי יאבד יותר בבחירות הבאות. 

ביבי לא יכול להפסיד - הכת שלו תיתן לו 30 מנדטים גם אם הוא ישלח מחר את חיל האויר להפציף את ירושלים. 

סמוטריץ' צריך לבחור בין יו"ר ועדת קישוט לאופוזיציה. אין לו במה לאיים. 

בתום המנדט של נתניהו הוא יכול ללכת רק הביתהאיתן גיל
וסמוטריץ' יכול להמשיך לממשלת שמאל.
יקבלו אותו שם בזרועות פתוחות.
אם הוא ידרש לכמה התאמות, הוא יספק את הסחורה. כמו חברו בנט .
ביבי ימשיך וימשיך. בטח כל זמן שהמשפט שלו לא הסתייםספק

כן...ספק

בנט לקח 50 מליון לבית שלוסודית
ולא דאג מהתמעטות המצביעים.
53 מליארד לעבאס
>הממשלה שהצבעת לה גנבה לא פחות.
די כבר עם שקר ה-53 מליארד. כמה עוד תחזרו עליו?ספק

לא היה ולא נברא.

הממשלה שהצבעתי לה לא גנבה אלפית ממה שביבי הולך לגנוב מאיתנו עם ה"שותפים הטבעיים" שלו. 

זה היה נכון גם אצל ביבי שהיה שר אוצר 3 שניםספק

וגם אצל לפיד שהיה שר אוצר שנתיים וחצי למיטב זכרוני. 

ביבי לא עשה שום דבר "כואב" - בגלל זה הגענו למצב שאליו הגענו. 

ביבי העדיף להיכנע ללא קרב לכל קבוצת לחץ. 

זה כואב לכולנו בכיס להיות המדינה כמעט הכי יקרה בעולם. אין אף אחד שלא סובל מזה. 

עובדה שליברמן נשאר עם 6 מנדטים - אם אנשים היו מבינים משהו בכלכלה, הוא ואביר קארה היו יכולים להקים ממשלה של 70 ח"כים לבד. 

תקן אותי אם אני טועה (אולי אני באמת טועה)someone
זה לא היה ביבי שהוריד בפול קצבאות ילדים ושלח מלא אנשים לשוק העבודה? זכור לי על שמו. בהחלט צעד לא פופוליסטי.

ההסתדרות וגדודי עז-אדין אל חשמל ממילא לא בבייס של סמוטריץ' (וזו בדיוק הסיבה למה הוא האיש להילחם בהם)

לפיד רץ על זה שמספיק שנוריד את הקצבאות מהאברכים- והנה יהיה אפשר להוריד לכל אחד 50% מהמס שהוא משלם. אנשים התפקחו כשקלטו שזה חרטא
אתה צודק - ואז הוא קיבל 12 מנדטים.ספק

הקצבאות של החרדים זה כסף קטן יחסית. מליארד וחצי כרגע בערך.

הבעיה היא בעיקר תקציבי החינוך והרווחה שהם מגיעים לעתים לעשרות אלפי שקלים בחודש למשפחה חרדית שרוב מוחלט של המקרים, לא תורמת כמעט שום דבר לקופה הציבורית.
אם המאזן של המגזר החרדי היה כמו של יתר האוכלוסיה, אז בהחלט היה אפשר להוריד מסים בצורה מאוד משמעותית.

(למשל, סתם דוגמא, לבטל לחלוטין את המיסוי על כלי רכב חדשים - מס שעולה בעשרות ואולי במאות הרוגים בשנה).

כן כן, ברור שהוא התרסק אחר כךsomeone

רק באתי לומר שהוא עשה דברים כואבים, בעצם את הדבר הכי כואב- כי כולם הרגישו את זה

בכל אופן, הבייס של סמוטריץ לא איתו בגלל המדיניות הכלכלית שלו, וגם לא מדובר במתפקדי סמוטריץ שצריך להילחם בהם. הוא יכול להרוויח מהאוצר.

אגב, מהפרסומים האחרונים נראה שדווקא ביבי רוצה לתת לו את האוצר, עכ"פ הוא מעדיף את זה מלהביא לו את הביטחון..

והוא גילה שזה לא משתלם אלקטורליתספק

אין דבר שמושך יותר קולות מלחלק לאנשים כספים על חשבון עץ הדולרים שנשתל בכנסת... 

הבייס של סמוטריץ' הוא מאוד קטן. ראינו את זה שוב ושוב במערכות הבחירות האחרונות. 

ביבי מעדיף לתת לאנשים תיקים לפי שיקולים פוליטיים ולא מקצועיים. 

אם הוא חושב שמישהו יהיה טוב בתפקיד מסוים והוא פופולרי - הוא לא יקבל אותו. 
אם הוא לא פופולרי, אז הוא יקבל אותו. 
ואם מישהו לא מתאים לתפקיד מסוים - אז הוא יעשה בדיוק ההיפך. 

ביבי עושה מה שמועיל לו פוליטית שזה לרוב לקבור פוליטיקאים אחרים שהוא רואה בהם איום. 

אם הערבים היו משלמים מיסים אז בכללסודית
היה נפלא.
אבל הם משלמים - יותר מהחרדיםספק

ומקבלים הרבה פחות מהם. 

החרדים חיים גם על חשבונם. 

אנחנו משלמים, פרוטקשייןסודית
דוואי
כל הפרוטקשיין שמשלמים כל הנסחטים בשנהספק

לא יוכלו לממן חודש אחד של עלות המגזר החרדי לציבור.

זה אפילו לא בא השוואה.

כי נתניהו יודע שזה לא ילך, זו לא רק ההסתדרות...סודית
סבר פלוצקר: קורא לפקידי האוצר לא לשתף פעולה עם סמוטריץ'
אריה יואלי , חדשות סרוגים
14.11.22 | 10:28 |9 תגובות
עיתונאי ידיעות אחרונות סבר פלוצקר, קורא לפקידי האוצר "לסרב פקודה" ולא לעבוד עם סמוטריץ': "אני קורא לצמרת הבכירה של האוצר לא לשתף איתו פעולה ידיהם יהיו שותפות למעל הזה. וההיסטוריה תשפוט אותם"

לדרעי זה לא יקרה.
גם עם ההרשעות שלו
זו לא רק ההסתדרות... זו התנגדות מכל כיוון.
אז איזה עיתונאי סוג ד קרא להם לא לשתף פעולהsomeone
את רצינית?
כבר כתבתי פה שבגוש את העיתונות של מוצ"ש האחרון אמר שר האוצר לשעבר בראון שפקידי האוצר הכי רוצים את סמוטריץ.
(ובלי קשר, פקיד שלא משתף פעולה עם השר שלו, פשוט עף על טיל, לפחות צריך)
מה לא ילך? הדבר היחיד שביבי יודע, זה שהוא רואה מול העיניים שלו לא רק את עצמו הכלכלי, אלא גם את מה שהוא היה מייחל להיות. (כי ביבי הוא פחדן).
וזה מפחיד אותו- לא כי יהיה רע, אלא כי יהיה טוב
לגבי הראיוןsomeone
פגוש את העיתונות 12.11
דקה 5:45.
דווקא נערי האוצר נמצאים הרבה יותר קרוב לסמוטריץ'ספק

ככה שאת הקריאה של סבר פלוצקר, אף אחד לא ייקח ברצינות. 

הקריאה היא לא לנערי האוצרסודית
עבר עריכה על ידי סודית בתאריך כ' בחשון תשפ"ג 20:38
היא לצמרת האוצר

אבל ממילא התיק אצל דרעי.

"נערי האוצר" הם הצמרת הבכירה של האוצר.ספק

בבולשביקית יש הבדל אבל אני לא אתרגםסודית
"לכאו' כולם מסכימים", ישראבלוף מצוי...הסטורי
כל מה שהחרדים והצה"ד דורשים היום בתחומי הביטחון, המשפט והזהות היהודית, "לכאורה אמור להיות מוסכם" ובכל זאת, בכמעט ארבעים שנות שלטון הליכוד ובמיוחד בשתיים עשרה שנות נתניהו, היתה נסיגה מטורפת בכל התחומים.
אתם נוטרים טינה לנתניהו בגלל ההתנתקותסודית
בעוד שרוב העם זוכר )כנראה( מי התעקש על הימין הכי קיצוני והביא את ממשלת אוסלו, ומי עצר את זוועת האוטובוסים המתפוצצים.

הבית היהודי, הצהד + עוצמה, בשיא הצלחתם הם 13-14 מנדטים

והליכוד מעל 30
מי שמחלק תפקידים זה מי שקיבל מנדט להרכיב את הממשלה, ולא מי שמנסה לסחוט, ולא משנה כמה הוא צודק בעיני עצמו.
חסרה לו הפרספקטיבה הרחבה
השמאל לא רק ששולט בכל המעוזים, הוא גם מקבל כספים מחו"ל.

בשורות טובות לעם ישראל🇮🇱
מה הקשר למה שכתבתי?!הסטורי
מי שהבין, הביןסודית
תשכחו מסער, בחיים לא יחליף את נתניהו
כנראה רק חכמים רואים...הסטורי
כמעט כל שנות נתניהו בשלטון הוא היה תלוי בסרוגים.איתן גיל
המפאיניקים עם כיפה שעד היום לא נגמלו מהכלכלה הסוציאליסטית המסואבת.
בשנה וחצי שישב באופוזיציה הספיק לכתוב ספר עב כרס, ובעיקר להפיק לקחים מועילים.
כבר הייתם בסרט הזה וראינו איך הוא נגמר.אריאל יוסף

למי ששכח:

א. אחרי בחירות סבב ג' נתניהו הקים ממשלה עם גנץ וזרק את הצה"ד לאופוזיציה (ואת הרב רפי למשרד ירושלים ומורשת...).

ב. בצלאל העלה הצעה להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית לבדיקת ניגודי העניינים של השופטים והפרקליטות.

ג. כולנו יודעים לאן זה התגלגל (רמז: נתניהו כבר לא היה רה"מ).

בקיצור, לא כדאי לנסות שוב להקים ממשלה עם גנץ במקום עם הצה"ד.

זה כי נתניהו לא קיים את הבטחתו לגנץ...סודית
אין לזה קשר לצהד, גנץ רצה מאד להיות ראש ממשלה.

גם כעת הוא רוצה, הנשיא מתווך

בינתיים נותנים לציבור להרים קול זעקה נגד המינויים לאוצר ולביטחון גם יחד 🙂
אבל הנה השמאל כבר מכשיר את דרעיסודית
פורסם בסרוגים:
תמיכה יוצאת דופן בעד האפשרות שאריה דרעי יכהן כשר האוצר מגיעה מכיוונה של יו"ר מפלגת העבודה לשעבר, שלי יחימוביץ'.

יחימוביץ' כתבה בחשבון הטוויטר שלה: "אמן שאריה דרעי יהיה שר האוצר. כל כך יותר מתאים מקודמו הליברטריאן המיושן וההרסני אביגדור ליברמן, ומהחלופה הכלכלית האופציונאלית הזהה לליברמן, בצלאל סמוטריץ'."

מדהים. הם הפסידו בבחירות, אבל עוסקים בהרכבת הממשלה. הנה הכשירו את דרעי למקרה שנתניהו יביא איתו את החרדים לממשלת האחדות.
הוא לא צריך "הכשר" מהם. סוציאליסט לא פחות.אריאל יוסף

לא קשור לאחדות. סתם משאלת לב של הקומוניסטיתנועה גבריאל
שזה יהיה דרעי השמאלן כמוה ולא סמוטריץ הימני
נתניהו לא קיים הבטחה?! בטוחה?!אריאל יוסף

@איתן גיל לא מעלה בדעתו שנתניהו יפר הבטחות.

ביבי גם אמר: - אקטואליה וחדשות

גם @בינייש פתוח.

זה גם לא מוסרי לגרום לנתניהו להפר הבטחה - אקטואליה וחדשות

וברצינות:

בצלאל הוא שדרדר את הממשלה ההיא לבחירות.

לפני כן היא היתה יציבה והרוטציה היתה עשויה להתקיים.

אני לא התכוונתי שזה לא מוסרי כלפי נתניהובינייש פתוח
ובטח שלא נימקתי זאת בטענה מוזרה שנתניהו כביכול מעולם לא הפר הבטחה.
אני טוען שזה לא מוסרי כלפי ניר ברקת
ביבי אינו מושא להערצה.איתן גיל
מסמוטריץ' הייתי מצפה ליותר. ובלשון חז"ל: מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך.
אל תאכל את כל העוגה הקואליציונית בזמן שאחרים מסתפקים בפירורים.
זה בדיוק הפוך. מנסים להשאיר לבצלאל את הפירורים.אריאל יוסף

יש לי רק דבר אחד לומר על הכל בינייש פתוח
אנחנו יודעים. לא חידשת כלום.אריאל יוסף

רק קח בחשבון שאח"כ לא יהיה לך מושג מה היה ואיך הגענו לאן שהגענו.

ושוב - לצערך - תצטרך ללמוד היסטוריה...

ענית כבר בעצמך - - אקטואליה וחדשות

לא חושב ככהבינייש פתוח
כשתקום הממשלה מגיע סיכום מפורט על הכל. מי ניצח מי הפסיד ולמה ואיך עשה את זה ומה היו התרגילים הטעויות והאינטרסים
אז תמשיך לסמוך על אחרים שילמדו בשבילך -אריאל יוסף

ולכתוב כאן שטויות.

למה שאכתוב שטויות? אני לא מתכוון לדון איזה ממשלה תבינייש פתוח
אלא אחכה בסבלנות שהיא תקום
אני באמת לא יודע...אריאל יוסף

אבל מן הסתם זה מה שתעשה כשהיא תקום.

ואתה לא אומר שטויות?בינייש פתוח
למיטב זכרוני צפית תוך כדי ספירת הקולות שמרצ עוברת כי רק מפלגות ימין לא עוברות.
בעוד שאני צפיתי זאת בטרם החלו הבחירות.
יש הבדל בין טעויות בהערכות עתידיותאריאל יוסף

לבין טעויות לגבי מה שכבר היה. הזוי שאתה לא מבין את זה לבד.

זה היה אחרי שספרו את רוב הקולותבינייש פתוח
ועדיין הערכה עתידית.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"א בחשון תשפ"ג 04:29

אני לא מנסה להיות נביא. די לי לדעת מה היה.

אתה מוכיח שוב ושוב שאין לך שמץ ידיעה היסטורית,

אבל מתמחה בצפיית העתיד...

אחי השמאלני,אם אתה באמת מאמין שלא הייתה בגידה מבפנhamedinai

אחי השמאלני, שאלה אליך בכנות:

אם אתה באמת מאמין שלא הייתה בגידה מבפנים ב-7 באוקטובר, אלא "רק" המצב הבסיסי הזה:

צה"ל לא מסוגל למנוע מתקפת פתע על הגבול, ובשעות הראשונות יש בלבול עצום, קריסת תקשורת, כוחות מפוזרים – ולוקח בערך 10–12 שעות עד שמתחילים להתארגן מחדש בצורה משמעותית,

איך בדיוק אתה לא מפחד ממצב דומה – אבל בסדר גודל הרבה יותר גדול – אם ניסוג גם מיהודה ושומרון?

הרי אורך הגבול עם יו"ש הוא פי 4–5 מהגבול עם עזה (תלוי איפה בדיוק מודדים), וביחד עם רצועת עזה מדובר על פי 6 בערך.

אם מחר בבוקר יקרה משהו דומה – חמאס מעזה + חיזבאללה/ג'יהאד אסלאמי/כוחות מקומיים מיו"ש תוקפים בו זמנית – כמות הקורבנות הפוטנציאלית יכולה להיות פי כמה  

כל המרכז (גוש דן, השרון, ירושלים) הופך להיות חזית ממשית, לא רק עורף  

אין לאן "להימלט" פנימה כמו ב-7/10  

אין מספיק כוחות סדירים שיוכלו להגיע במהירות לכל כך הרבה נקודות פריצה בו זמנית.

אז איך אתה – בתור אחד שמבין ש-7/10 קרה בלי "בגידה" אלא בגלל חולשה מבנית ומבצעית – לא רואה בזה סיכון קיומי ממשי?

מחכה לשמוע את ההיגיון שלך.

התזה של השמאל הציוני בישראל מוכר וידועפ.א.

התזה של השמאל הישראלי (הציוני ברובו) בעד פתרון שתי המדינות והחזרת שטחים מבוססת על שילוב של טיעונים דמוגרפיים, מוסריים, ביטחוניים ומדיניים. המטרה המרכזית אינה רק פתרון הסכסוך, אלא הבטחת עתידה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית.

להלן עיקרי התזה מחולקים לנושאי ליבה:

1. הטיעון הדמוגרפי: שמירה על הרוב היהודי

זהו אולי הטיעון המשמעותי ביותר בשמאל הציוני. התזה גורסת כי שליטה ארוכת טווח על מיליוני פלסטינים ביהודה ושומרון ובעזה מעמידה את ישראל בפני בחירה בלתי אפשרית:

* מדינה יהודית או דמוקרטית: אם ישראל תספח את השטחים ותעניק לפלסטינים זכויות אזרח, היא תחדל להיות מדינה עם רוב יהודי מוצק.

* סכנת האפרטהייד: אם ישראל תספח את השטח אך לא תעניק זכויות אזרח מלאות, היא תהפוך למדינת אפרטהייד ותאבד את אופייה הדמוקרטי ואת הלגיטימציה הבינלאומית שלה.

הפתרון: היפרדות מהפלסטינים למדינה משלהם כדי לשמור על ישראל יהודית ודמוקרטית.

2. הטיעון הביטחוני: יציבות מול שליטה

בניגוד לתפיסת הימין שרואה בשטח נכס אסטרטגי, השמאל טוען כי:

* נטל ביטחוני: השליטה באוכלוסייה אזרחית עוינת מחייבת הקצאת משאבים עצומים של צה"ל, שוחקת את הצבא ויוצרת חיכוך מתמיד שמייצר טרור.

* גבולות מוסכמים: הסדר מדיני יביא להכרה בינלאומית בגבולות ישראל, שיתוף פעולה ביטחוני עם המדינה הפלסטינית (שתהיה מפורזת) וקואליציות אזוריות עם מדינות ערב המתונות נגד איומים כמו איראן.

3. הטיעון המוסרי והמשפטי

השמאל מדגיש את ההיבט של "סיום הכיבוש":

* זכות להגדרה עצמית: כשם שלעם היהודי מגיעה מדינה, כך גם לעם הפלסטיני יש זכות להגדרה עצמית.

* השחתה מוסרית: שליטה צבאית על עם אחר לאורך עשרות שנים משחיתה את החברה הישראלית, את ערכי צה"ל ואת המוסר הציבורי.

* המשפט הבינלאומי: השטחים נתפסים כשטחים כבושים (או "מוחזקים") על פי הדין הבינלאומי, והמשך ההתנחלות בהם נתפס כבלתי חוקי ומבודד את ישראל בעולם.

4. הטיעון המדיני-כלכלי: השתלבות במרחב

* לגיטימציה בינלאומית: פתרון הסכסוך יסיר את איום הסנקציות, החרמות (BDS) והבידוד המדיני של ישראל במוסדות כמו האו"ם או בית הדין בהאג.

* צמיחה כלכלית: סיום הסכסוך יפנה תקציבי עתק מהביטחון ומההשקעה בתשתיות בשטחים לטובת רווחה, בריאות וחינוך בתוך הקו הירוק ("דיור ולא שטחים")

גם אם ניסוג עד הסנטימטר האחרון, לא יפרקו מחנות פלhamedinaiאחרונה
גם אם ניסוג עד הסנטימטר האחרון, כולל ירושלים (אגב, אז תצוץ דרישה מתושבי ירושלים הערבים לעבור לישראל הקטנה, כי כבר התרגלו לחיות במדינה מערבית, והשמאל גם הוא יסכים איתם ויעמוד לצידם, בג"ץ), אף אחד אינו משלה את עצמו שהם יפרקו את מחנות הפליטים. לא יקרה, הם ידרשו את זכות השיבה. גם ישלפו החלטות או"ם על זכות השיבה, ובמקביל ידרשו לחזור לחלוקת 47 שהיא החלטת האו"ם (שגם ישראל הסכימה). ובמקביל תעלה דרישה שכל היהודים שעלו ארצה מאז 48 מכוח חוק השבות יחזרו לארץ מוצאם.

אם פונים שמאלה זה לא נגמר רק אם ילכו עד הסוף לפרק לגמרי את המדינה, חס וחלילה.

מצד שני, אם הולכים ימינה ומחזיקים את שטחי ארץ ישראל, אי אפשר לספח עכשיו את השטחים, כי אז הערבים ביחד עם השמאל יהיו רוב.

חייבים קודם לעודד בדרכי נועם ובדרכי שלום - על ידי מתן הטבות כספיות וכל עזרה אפשרית - הגירת אלו שקיים חשש סביר שהם לא רוצים שתהיה ליהודים מדינה, שיהגרו אל מחוץ לגבולות ארצנו. משימה קשה, וצפוי שהשמאל יפריע, אבל אין ברירה, אם רוצים להגיע לאיזשהו פתרון יציב. ובסוף גם השמאל יודה לנו על זה. 

כמדומני שמעטים ביותר אותם שרוצים להתנתק מ*כל* יו"שפתית שלג

כל שכן עזיבה צבאית

אין אמצע. אם נוותר על חלק מהשטחים ביו"ש, ברור שהםhamedinai
במאבק על ארץ ישראל, כמעט שאין מקום לאמצע בין ימין לשמאל. כי אם נוותר על חלק מהשטחים ביו"ש, ברור שהם לא יסתפקו וידרשו את הכל עד הסוף. כאשר מצרים קיבלו מאיתנו את כל חצי האי סיני, הם בשום פנים ואופן לא הסכימו לוותר על מלון טאבה. גם בהסכם עם ירדן הם דרשו שטח משנת 48, ובסוף קיבלו.

וגם אם חלקם יתפשרו, אחרים לא יסכימו. ואנחנו כבר מכירים שיש להם אש"ף, חמאס, ג'יהאד, החזית העממית ועוד, ומה שסוכם עם אחד או כמה מהם לא מחייב את השאר. אם כן, יצטרכו לסגת עד הסוף, כולל ירושלים, אחרת כל ההשקעה בשלום תהיה לשווא.

לא חושב שאני שמאלני, אבל גם לא חושב שהיתה בגידהאנונימי חדש

אני לא זקוק לתזה המורכבת הזו (של הבגידה).

אני חושב שהבעיה היא יוהרה מטורפת של אנשים מסוימים... נראה לי שברגע שמבינים את זה- זה גם עונה גם על השאלה שלך בקלות יתרה, הם לא חוששים לזה...

עקרונות לסיום המלחמהרועישםטוב
ראש הממשלה נתניהו מציג את "סיום המלחמה"
מה רצית לומר כאןאיתן גיל

יש יעדים ויש מציאות. כאשר שני היהודונים וויטקוף וקושנר בוחשים בקדרה, ואינטרסים אישיים יש להם לרוב... תמשיך לבד.

למהרועישםטובאחרונה

למה אתה מאשים אחרים ולא את מי שבראש - ביבי?

סקר- הציונות הדתית עם וינטר בראש- 6 מנדטיםאיתן גיל

וינטר מפקד מצטיין ושם שמים שגור על פיו אבל פוליטיקאי הוא לא, או למצער הוא חסר ניסיון להובלת מפלגה.

מהן עמדותיו, מה יש לו להציע ארגונית, אם בכלל, כדי לרפא את המפלגה הפצועה והכושלת הזו, אין אנו יודעים.

בטרם יעשה את שטות חייו ויסכים להוביל את המפלגה, נזכיר לו את קודמיו שהוצנחו מבחוץ: הרשקוביץ, איתם, הרב רפי, ולהבדיל בנט.

איפה הם היום.

מסתבר שיותר משהציבור סומך על וינטר, הוא פשוט דוחה את סמוטריץ', אין הסבר אחר.

אבל סמוטריץ' לא הולך להעלם, הוא ימוקם במקום השני ויחתור תחת העומד בראש, כי בחתרנות אין שני לו אחר ששמעון פרס נעלם מחיינו.

או במילים אחרות אומר הציבור הד"לי שלושה דברים: לא לפלגנות, כן לסדר יום יהודי, ואי אמון אישי בבצלאל נפתלי סמוטריץ'.

מצד שני מה שטוב לציבור הד"לי לא בהכרח יהיה טוב לוינטר.

קטע.

בערימת הקישקושים שהעמסת כאן, יש נקודת אמת אחתהסטורי
הציבור משום מה, לא מהיום ולא מהקדנציה הזאת, מחפש 'כוכבים' ולא 'פוליטיקאים'. אפי איתם הוא דוגמא מובהקת לביקוש הזה. המפד"ל דישדשה, הביאו גנרל ששם שמים שגור על פיו להנהיג. שום נסיון פוליטי לא היה לו. הכוכב נפל והפיל איתו גם את הרב יצחק לוי, שדווקא התנהל שם לא רע. הסתבר שאין תחליף למי שגדל במסדרונות הפוליטיים.

איני מכיר את וינטר ואיני יודע מה תכניותיו לחיים ובמה חוץ מפיקוד הוא מוכשר. אם וינטר באמת חושב שהשליחות הבאה שלו בעם ישראל, היא השפעה דרך המסדרונות הפוליטיים - שיתכבד ויכנס כמספר 4/5 ברשימה, שילמד איך נראת הכנסת מבפנים, איך עובדים בוועדות, איך נראים דוחות של מרכז המחקר, יכיר מבפנים את יחסי הכנסת-ממשלה וכד'. אם הקדנציה תהיה מוצלחת, בקדנציה הבאה יוכל להיות ראש וועדה או סגן שר וכו'.

https://traffic.outbrain.com/network/redir?p=mor03zpLbHPE28H8v_I-jQBrSoRk-p5Rd2s5xP2ohFZiBbTv5JNDTzpJhZx6oD9vcKhoXIcvmyzYy_KH5vIbdb9S6GBs38j8q9Tz4euaUfO-hi63DxNubnyUyFD1wcZywN7Yr8twdGnfLQeKlm6FvZpBk2kL3l_3htcCEyAVcoJvZHQjCKY3zfn7L8Y-ko_RG4drApKs94MJ8TWrz8J1VW4q4BIxZ9YUVCKO7z1PkQv_i5n6Q6Q9rXIwWDHU0SJLMyjHMFHn-Upg-PRLWFyh6lXJUxOsU0qy1FrBtE4d7WvF6YOW-yFNREWZPpTu5dJ0zGkkqUqVSk67jmetnmD5mcypYzgDojPkmLXbP1Z-gr9EGUUarGdD9N_6eQC8nLhQuiJo_1bahz3ykByCXEWvuhwbwWXbRxS5L9NK2mmlv5wPEgcDK4-gcm01qIifKeLdjxP4NHr9dfkLOcj9BOGJanr0MDqjTRXsgRfxVqquZf3R1hxdcOqH4FikyJlHunlUEjnJlxud5ZamIgGboxUwmLdHP15NO77yKaVKMzxbhJErbryXvGFVsdJiA25s8x1YWt39TFSeY1b5Ez0wwqJCrq33VAZy1Fms1qw3pFW46sskF4HbgdpxroO1hsRt7fo0mPtbLBM9M01rSiwcQv6ZYNiuJsmMG5E0nrE7hycj0j8KizGg3Np_l3YVIWIoQAzF3Jg-5872N_dx1QqDY3KgYz7qBHRqjjBCrzWkztaTIddTPEIIHovpbOKDZXCxpQzC0EiOsft5vkI-Vi7FOrHTCKzhF9vQiPLbKNKsFHP5PsK0e3C3MCvhvADRC5VQ8QyRq0YGCKEk1U1z3GNaMD4DqsM8VXQk9Dirm0tnKUHCovxjH2ndhjnw7_WheTfbBR5OlkKI2SMdiXWm6zECiwbJ2O9Aa9DTgazrDw_3DEcNZgtCg1cjC1F2sB53q58T4LZFH24kG0nYQH_4lPgWv-hWs9nhZ0qYq5BhPBate89WIMfu8Zpabe-f1PDOhgSFLSj-hSJ3JoJhOKiOgiwMk9iLoQEkV7wMFBxvOH0UZUTp54Ph9vf7kwfxAyIymdeCABWi&c=1d201d22&v=4&ucid=PQL2yZvt

נגעתי בציפור נפשך סמוטריץ', אויאיתן גיל

קישרת עם מאמר שאומר בערך כמוני, רק ששניכם מתעלמים באופן מביך מהשאלה לשם מה ולמה מציפים את שמו של וינטר אל מול הפוליטיקאי הדגול בעיני עצמו- סמוטריץ'.

נראה לך שמישהו בליכוד יציע להחליף את נתניהו.

כך או אחרת, בעוד תשעה חודשים- גג, יתקיימו בחירות לכנסת. השאלה שצריכה להשאל כאן ועכשו היא לא מי האיש שיכול להציל את המפלגה מסכנת טביעה והכחדה, אלא מי הוא האמיץ שמסוגל לשכנע את המגזר שתם זמנה של הציונות הדתית כמפלגה עצמאית על כרעי תרנגולת.

כשבקפלן בודקים כל מיני גרסאות של חיבורים פוליטיים כדי למקסם את כוחם, במחנה האמוני- הפוך, לא פחות מחמש מפלגות מתמודדות כל אחת בנפרד על 3.5 מנדטים בסך הכל.

אציע לך לישון על זה לילה, ומחר תחזור לכאן עם תשובה.

בקיצור, דוברות הליכוד עובדת שעות נוספותהסטורי

לולי מפלגת הציונות הדתית, לא כנראה שלא היינו חוזרים להלחם אחרי הפסקת האש הראשונה ובוודאי שלא אחרי השניה. מוסדות החינוך היו קורסים ומפת ההתיישבות היתה של בלונים על חוטים בתוך מדינה פלסטינית.

מי שלא מבין את זה שיצביע ליכוד, ויתחיל להתאמן מעכשיו על מקהלת 'תפילה לעני'...

אבל אני אכן מסכים אתך בדבר אחדהסטורי
מי שבאמת רוצה שתפיסת עולמי תשפיע במציאות, צריך להפסיק לחפש כוכבים ולהבין שהדרך להשפיע עוברת דרך עבודה סזיפית של הישגים חלקיים תמורת וויתורים על נקודות פחות מהותיות.

מתוך ההבנה הזאת חפשו מי הכי קרוב ליכולת לממש את ענייני הליבה בתפישת עולמכם.

זה לא רק הציבור שמחזר, אלא גם הפוליטקיאיםמרדכי
בס"ד

ממה שאני מכיר (ממקורות אמיניים בעיניי, אבל לא מקור ראשון), סמוטריץ' עבד מאוד מאוד קשה לנסות לגייס את וינטר מספר שתיים, וכמו שכתב @איתן גיל, הוא אכן דחה אותו. זאת אומרת שגם הפוליטקאים עצמם, וזה נכון לכולם ללא יוצא מן הכלל, מחפשים כוכבים לקשט בהם את הרשימה שלהם, ובמקומות גבוהים, ממש לא בשוליים-עד לא רייאלי.

בינתיים, זה בכל מקרה נראה שהכיוון שלו זה בכלל ללכת לבד ולא להתחבר למפלגה קיימת. 

אז בזה אני לא מסכים איתו...הסטורי

האמת שהתווכחנו על עניין דומה, כשאתה תמכת במהלך של סמוטריץ' להחלפת אורי אריאל ואני טענתי שעם כל הכבוד לשיאן הכנסת, הוא רק אחרי קדנציה אחת ויש לו מה ללמוד...

מאז המציאות הפוליטית עברה טלטלות שהמציאות בהן עלתה על כל דמיון - שלוש מערכות רצופות, שתי ממשלות פרטיטיות שלא משלימות את ימיהן ומה לא...

עכשיו, אני מבין, בסופו של דבר הסנטימנט הצבאי חזק בציבור שלנו, תמיד ובמיוחד אחרי השנתיים האחרונות. מפלגה שאין לה אף אחד עם הסטוריה צבאית משמעותית, תהיה בבעיה, למרות שמצד האמת אלו שני תפקידים שונים לגמרי.

ברור שלא תסכים כמו שלא תסכים שסמוטריץ' הוא הבעיהאיתן גיל

הוא ביצועיסט מעולה, אבל מנהיג מפלגה הוא לא, ולא יהיה.

הוא בטוח שאם יקיף את עצמו בכוכבים, מצבו הפוליטי ישתפר, אבל הציבור חושב הפוך, ולראיה- גם אם יציבו מטאטא בראשות הרשימה הוא יביא מספר קולות כפול בקלפי.

לגבי וינטר, כפי שכתבתי קודם, הוא בחור טוב וכריזמתי, אבל לא אפוי פוליטית. מן המעט המצופה ממנו הוא צריך לדלג בין אולפני הרדיו והטלויזיה ולהתראיין בכל נושא רלוונטי, כדי שנדע מה הן עמדותיו, ומהו כושרו הריטורי.

חזרה לסמוטריץ', שילמד ממפלגת העבודה שהצליחה להכנס לכנסת הנוכחית על חודם של קולות בודדים, מה שהביא למסקנה מתבקשת שלמרות עברה המפואר באמת, תם זמנה. ראש המפלגה הודיעה שלא תתמודד שוב, וכל השאר חברו למסגרת פוליטית אחרת בראשות יאיר גולן.

כאמור, סמוטריץ' הוא הבעיה ולא הפתרון. בזמן שהוא מחזר אחר כוכבי קישוט למפלגתו, חברו שמחה רוטמן בורח מן הספינה הטובעת, וזו רק ההתחלה.

הוא לא יכול למכור לנו מפלגה דתית (עלאק) כאשר הנרטיב הדתי נמצא במקום 6 או 8 בסדרי העדיפות, וחבוי בפרשנות עקלתון  תחת מצוות ישוב ארץ ישראל. בכל הכבוד, הציבור לא קונה...

למרות התמיכה הרחבה שיש לו בפורום זה, הוא צריך לעשות מירב מיכאלי ולזוז הצידה, ולאפשר לאחרים לפנות את ההריסות שהוא הרס בשתי ידיו השמאליות. אחריו יבוא מיזוג טכני או ממשי עם גוף פוליטי שאינו אקדח צעצוע.

המשך יבוא.

להתראיין זה ממש לא הדבר העיקרי שוינטר צריך לעשותהסטורי
זה כמובן חשוב שנדע מה הדעות של וינטר בשלל הנושאים העומדים על הפרק, אבל אני מניח שברובם הוא יגיד את מה שרובינו חושבים בתמהיל זה או אחר, בסדר עדיפויות זה או אחר.

השאלה המשמעותית היא מה יכולות הביצוע שלו בשדה הפוליטי. מי שרוצה להיות בכיר במפלגה ובוודאי מנהיג מפלגה (כמו שרחש השמועות טוען שוינטר רוצה) - צריך להוכיח יכולות בשדה הפוליטי. להוכיח שהוא מסוגל להעביר חוקים, להוכיח שהוא יכול לנהל סדר יום בוועדות. להוכיח שהוא מסוגל לנהל מו"מ פוליטי ולהגיע בו להישגים, אפילו שהרבה פעמים במגזר יעקמו את האף (לדוגמא - התמיכה בהסכם החטופים הראשון, תמורת הכנסת מנגנון אוטומטי של חזרה ללחימה ברגע שהעסקה קורסת). להוכיח שהוא מסוגל להתנהל עם חבריו למפלגה במנהיגות משתפת.

אגב, הנקודה האחרונה היא עקב אכילס משמעותי של הרבה גנרלים או מנכ"לי חברות, במעבר לפוליטיקה. מפקד (ובדומה מנכ"ל) רגיל לסדר הררכי שאפשר אולי לשמוע דעות אבל בסופו של דבר אם הוא הבכיר - הוא נותן פקודה והיא מתבצעת ואם יש בכיר ממנו - הוא מקבל פקודה ומבצע. המעבר למערכת פוליטית שבה גם אם הוא ראש מפלגה או אפילו ראש ממשלה - יש משמעות להחלטותיו, אבל גם לאחרים יש מילה, צריך לשכנע את הרוב וגם המיעוט במחיר לא כבד מידי יכול לפעול אחרת או אפילו סתם לגרור רגליים - קשה מאוד להרבה גנרלים.

יש הרבה פוטנציאל לוינטר, אבל יש לו הרבה מה להוכיח לפני שקופץ בראש.

אני מהמר גבוה שהוא לא יצטרף לצה"דאיתן גיל

בליכוד הוא שרוף, ולכן עליו לבחור בין בנט לבין להשאר בבית.

בנט, על פניו, לא ישוש לצרף אותו בהיותו נתפס "משיחי" ותואם סמוטריץ' שלא יחליק בגרון, ובקפלן.

בשולי הדברים נזכיר שכל הגנרלים שהצטרפו לפוליטיקה אכזבו את בוחריהם. מי יותר ומי פחות...

כולם, היינו כולל יצחק רבין, ששלושה כדורי אקדח הפכו אותו מלא יוצח פוליטי לקדוש, קדוש. 

אתה מניח שהוא יצטרף למישהוהסטורי

והשאלה רק למי, לעומתך @מרדכי טוען שהוא רוצה ללכת לבד.

אתה קצת מכליל מידי, היו גנרלים שכן הצליחו כמו רפול ועוד. אתה צודק שרבים כשלו, יש סיבות טובות לכשלון. רבין גם כגנרל היה גרוע, הצליח לבנות הילה של 'ביטחוניסט, אבל מעולם לא לחם בעצמו חוץ מבאלטלנה...

כיוון שרבים נכנסו לפוליטיקה בקול רעש גדול וכשלו נחרצות, אני טוען בתוקף שאם גנרל טוב, רוצה לרתום את כחותיו, יכולת ההנהגה שלו, מסירות הנפש שלו ועוד - לעשיה הציבורית בתחום הפוליטי, עליו להתחיל מלמטה. להכנס כח"כ פשוט, אחרי קדנציה או שתיים מוצלחות להתקדם לסגן שר או יו"ר וועדה. 

אני מהמר ומניח שהוא לא יצטרף לצה"ד. נקודה.איתן גיל

ובניגוד ל- @מרדכי  סבורני שהוא לא יקים פלטפורמה חדשה סמוך כל כך לתאריך הבחירות הרישמי וקל וחומר אם יוקדמו הבחירות.

משאת נפשנו צריכה להיות ששתי מפלגות בלבד תתמודדנה זו מול זו, אבל זה לא ריאלי.

אני מזכיר לך שאנחנו חיים במדינת ישראלמרדכי
בס"ד

בשלוש שעות קורה פה מה שביתר המדינות קורה בשנה שלמה. מכיוון שעד הבחירות יש *לפחות* עוד ארבעה חודשים - זה נחשב לנצח.

^^^^הסטורי
אגב, אם הבעיה של @איתן גיל היא הפרוצדורה של הקמת מפלגה - יש את האפשרות של לקנות 'מפלגת מדף' כמו שעשו בנט ושקד שניה וחצי לפני הבחירות.
וזה מחזיר אותנו לליבת הדיון פהאיתן גיל

מה יש לוינטר להציע לסדר היום הפוליטי שלנו חוץ מכלום.

במחשבה נוספת, יש מצב שיחבור לאבי מעוז, וימוקם ראשון ברשימה. < צ >

הוא הסתובב בישיבת בית אלהסטורי

מרשים שם סמארטפונים, בנעם הוא פסול...

🤣

האמת שאני מאוד מקווה (אבל כנראה אתבדה)הסטורי
שהוא לא ייכנס לפוליטיקה בכלל.

מצד אחד ההנחה שלי היא שאולי הוא ימשוך מצביעים לטווח קצר, אבל לא תהיה לו הצלחה משמעותית בפוליטיקה לטווח בינוני ובוודאי ארוך.

מצד שני, אני מאוד מקווה שהפארסה של מינוי זמיר לא תחזור על עצמה והרמטכ"ל הבא יהיה מי שימונה על מנת לנער אתת צה"ל ולהחזיר אותו להיות צבא מנצח.

הצעד הראשון של רמטכ"ל כזה יצטרך להיות החלפת חלק משמעותי מקציני המטכ"ל הנוכחיים, בקצנים ששואפים לנצח ולהכריע. ככל שווינטר, אמונה, סלמון, וינר ואחרים פחות יתלכלכו בפוליטיקה (בה כנראה גם יכשלו) - תהיה יותר אפשרות להחזיר/לקדם אותם בצבא.

וינטר סיים עם השרות הצבאי שלואיתן גיל
גם אייל זמיר וגבי אשכנזיהסטורי
תמיד אפשר לחזור
זמיר הובא מבחוץ כדי להחליף את הלוי הכושל, שהתפוטראיתן גיל

וכמוהו, אשכנזי הובא מבחוץ כדי להחליף את חלוץ הכושל, שהתפוטר.

שניהם היו מטבע הדברים, מינויים בדיעבד, ולא לכתחילה, ומועמדים בדרגת אלוף.

וינטר לעומתם, השתחרר בדרגת תת אלוף, ובדרגתו משרתים בשרות פעיל לא פחות מ- 250. בנסיבות אלה הסיכוי הריאלי להשבתו לשרות פעיל שואף לאפס

מסכים וחבל שכךהסטוריאחרונה
בנתיים גם זמיר מתגלה כעוד מאותו דבר, גנרל קונספציה לכל דבר ועניין. חבל שלא הקשיבו בזמן לאזהרות של תורת לחימה ואחרים.

בתקווה שהגורמים הרלוונטיים הבינו זאת, מוטב מאוחר מלעולם לא, נשאר לקוות שאחרי הבחירות ימנו סוף סוף רמטכ"ל שיבין שאינו יו"ר וועד העובדים של גנרלי הקונספציה, אלא מישהו שבא לנער את המערכת. ככזה הוא יחפש את הקצינים ההתקפיים ובעלי החזון להחליף את משובטי אוסלו במערכת.

כבר 3 מקרים של דריסה בהפגנות. זה לא נורמלי!!נ א
עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:21

עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:19

אי אפשר לשמוע בחדשות שתוך תקופה קצרה היו 3 מקרים של דריסת מפגינים.

פשוט לא הגיוני!!!

מה אתם מציעים לעשות?

(מושך בכתפיים) זה גם לא טיפוסי לנערים חילונים,ימח שם עראפת
לתקוף חרדי ולצעוק עליו משתמט. זה קורה, וגם לערבים, בהקשרים אחרים.
השפעתה ההרסנית של וועדת חקירה לאסון מירוןhamedinai
לא ברור לי עד היום אם ב-7 באוקטובר הייתה באמת בגידה מבפנים או לא. אבל אם כן הייתה – נראה לי שהרעיון הבוגדני הזה נולד, בין היתר, בהשראת ועדת החקירה הממלכתית לאסון מירון.

למה? כי הם ראו איך הוועדה הזו הצליחה להטיל אחריות אישית חד-צדדית על נתניהו – למרות שהוא לא היה אחראי ישירות כלל – והמסקנות האלה דווקא מצאו חן בעיניהם. הם הבינו שזה כלי יעיל: להקים ועדה "ממלכתית", להפוך אותה למכונת האשמות נגד ראש הממשלה, ואז להשתמש בה כנשק פוליטי.

הוועדה של מירון נכשלה בצורה מביכה ומגוחכת כשהטילה אחריות אישית על נתניהו. הרי ברור שיש דרג אחראי ישיר: מפקד האירוע במשטרה. אפשר ללכת דרגה אחת אחורה – למפכ"ל. אפילו שתי דרגות – לשר לביטחון הפנים – זה כבר מתחיל להיות מוגזם. אבל שלוש דרגות אחורה, עד ראש הממשלה? זה כבר הזוי לגמרי. ובכל זאת, הוועדה ה"ממלכתית" הזו עשתה בדיוק את זה, כנראה כדי לרצות את השמאל.

כשמסתכלים על היועצת המשפטית ועל כל ה"ממלכתיות" שלה – מבינים שהמילה "ממלכתי" אצלם הפוכה לחלוטין ממשמעותה האמיתית.

המסקנות של ועדת מירון היו כל כך מופרכות שהן לא עשו רושם רציני על אף אחד.

כשהחונטה הזו ראתה שהציבור לא קונה את הבלוף, הם ניסו להסית את החרדים נגד נתניהו – כי הם היו אלו שנפגעו הכי קשה באסון מירון. אבל גם זה לא עבד; החרדים לא נפלו לזה.

ואז, כנראה, נפל להם האסימון: החרדים לא חשופים לתקשורת המרכזית, אז קשה להסית אותם. אבל אם יקרה אסון נורא ביישוב אחד או שניים מקיבוצי עוטף עזה, ואז התקשורת תציג את ועדת החקירה ה"ממלכתית" כגורם אובייקטיבי ומוחלט – אפשר יהיה לייצר זעם ציבורי עצום נגד נתניהו, כזה שגם הוא לא יוכל לעמוד בו.

ולכן ייתכן מאוד שהמודל של ועדת מירון – להטיל את כל האשמה על ראש הממשלה – היה הטריגר שנתן להם את הרעיון המעוות לפתוח את השערים בפני חמאס. הם היו משוכנעים שבסוף, בדיוק כמו במירון, הכול יונח רק על נתניהו.

שתי הערות על הניסיון להקים מחדש את הרשימה המשותפת:מרדכי
בס"ד

1. מאז ההכרזה אתמול, הטענה הרווחת היא שהאיחוד בין המפלגות הערביות הוא מהלך שיטיב עם השמאל ויפגע בימין. האמת היא הפוכה: להכשיר את רע"מ זה משהו אחד, אבל מכאן ועד להכשיר גם את חדש-תעל ובעיקר את בל"ד, הדרך ארוכה וכמעט לא אפשרית. זאת אומרת שמהלך שכזה רק מרחיק את האופוזיציה מחהקים ממשלה. על הדרך נראה גם ירידה אצל אותו יאיר גולן שרק אתמול הצהיר שמנסור עבאס יותר ציוני מסמוטריץ' ובן גביר.

מנגד, המהלך הזה יוציא את מצביעי ימין מהבית. א. אלו שמרגישים שאין להם למי להצביע או אפילו חשבו להצביע למפלגות מרכז. מול מפלגה ערבית משותפת עם מספר מנדטים דו ספרתי הם יריגשו מאויימים, וסביר להניח שיחזרו לימין.

2. למרות כל האווירה החגיגית אתמול בסחנין, אנחנו עדיין מאוד מאוד רחוקים מחתימה סופית. מנסור עבאס כבר הוכיח את כוחו הפוליטי לבד, ואין לו לא את הצורך ולא את הרצון להיות אחד מארבעה ראשי מפלגות. מנפתלי בנט הוא למד כמה שווה החתימה על מסמכים מסוג זה.

לכן, אפשר להעריך שהסיכוי של איחוד שכזה לצאת אל הפועל עומד על לא יותר מ-10%.

אל תדאג, הם יגידו שהם משתמשים רק בקולות של רעמ...קורא נלהב לשעבר

וזה רע בעיקר אם בלד תהיה בפנים כי הם שרפו להם קולות. משאר הבחינות זה לא כזה דרמטי.

אפשר לקוות שזה ידרבן את הימין להצביע ואולי גם להתאחד גם כדי לשמור על הקולות.

בשאר מסכים איתך. ש"ש

ובכל זאת, יהיה קשה הרבה יותר להכשיר את השרץמרדכיאחרונה
בס"ד

אני לא מדבר עכשיו על מצביעי הדמוקרטים, וגם לא יש עתיד, אלא בעיקר אל אנשי ימין שמצד אחד לא מזוהים עם הממשלה ומצד שני הם עבר נבגדו כבר פעם אחת כשהצביעו לבנט ולימין הממלכתי. כשהם יעמדו בצומת הזו, האם לסתום את האף או לקחת את הסיכון שבממשלה שהם בוחרים תהיה מפלגה שנכנסה לכנסת גם בעזרת מבציעי בל"ד וחדש-תעל, אז הם יבחרו באופציה הראשונה.

הם יתפצלו אחרי הבחירותאיתן גיל

לאופוציזיה אין סיכוי ריאלי להרכיב את הממשלה הבאה, אבל בלוק חוסם הוא לא בלתי אפשרי ועל זה הם עובדים חזק.

ומנגד בימין ישנים על האף. בקליפת אגוז, מסתמח שבין 4 ל- 6 לא יעברו את אחוז החסימה.

אני מודאגקעלעברימבאר
מעכשיו יהיה צריך ויזה לגרינלנד? כי עד עכשיו טסתי לשם מלא ללא ויזה.

אני מרגיש כמו מישהו שאיגלו אותו מארצו

הלו, איפה היית ביומיים האחרונים?פ.א.
לאחר פגישה עם מזכ"ל נאט"ו, טראמפ הודיע על פתרון "מצוין" הכולל הצבת טילים אמריקאיים וזכויות כרייה, שיחסמו השפעה רוסית או סינית באי. 
מה החידוש? טילים בגרינלנד לא היו כבר במלחמה הקרה?קעלעברימבאר
החידוש - הסרת האיום לספח את גרינלנד לארה"בפ.א.אחרונה

כנראה טראמפ השיג, באיומים והלחץ שיצר, הסכמים מסחריים לטובת ניצול משאבי הטבע של גרינלנד.  

מה שמלכתחילה היה מעוניין.   

איך מעיזים לבלבל את הציבור בעניין ארץ ישראל?נ א

ראיתם את הדיון של התלמידה מקריית ארבע מול ליאור שליין?

מה זה? הוא ממציא שה 7 באוקטובר זה בגלל בן גביר. איזה שטויות. הכל בגלל שאריק שרון פינה את ההתנחלויות ואת היישובים מגוש קטיף!!

הגיע הזמן לעצור את הטירלול נגד ארץ ישראל.

ארץ ישראל היתה שייכת רק לעם ישראל ותהיה שייכת רק לעם ישראל.

ארץ ישראל זאת מתנה שהקב"ה נתן אותה רק לנו. כל אמירה אחרת נגד ארץ ישראל - היא שקר גמור!!!

צודק. בסוף שליין וחבריו הם מיעוט קולניקעלעברימבאר
תאמין לי עוד כמה חודשים\שנים הוא בימין מרכז. בדוק.פתית שלג

נכון שעכשיו הוא מאוד עקשן. כיוון דאתי למיפלט לא אתי למבלע. אבל עם עוד קצת השתפשפות עם הנוער והערכים האלה הוא איתנו.

רק עכשיו הוא התחיל לצאת לשטח להקשיב ולראות את האותנטיות של הערכים הימניים.

בעזרת ה', אבל אל תבנה על זה שזה יקרה בקרוב..נ א
לא מספיק להכריז על שליטה ישראלית צריך גם לגרש אתנ א

כל הערבים מארץ ישראל

הוא לא מגיע ללמוד ולהבין הוא בא להשפיע מעצמואני:)))))

מתוך התנשאות ומקובעות.

במסגרת השליחות הזאת הוא מוכרח להקשיב לקולות בשטחפתית שלג

ומטבע הדברים הוא גילה זוויות חדשות שהוא לא הכיר.

יש שיטה כזאת לא להיות מושפעים מהסביבהאני:)))))אחרונה
וזה לבוא ולהיות משפיע. גם ליאור בא להשפיע ולכן אני לא מאמינה שמשהו ממה ששומע יכנס לו לראש.
וואלה, אף לא חשבתי שבן גביר כל כך משמעותי...שלג דאשתקד

אולי יעניין אותך