בדיעבד, ממשלת אחדות- עכשו.איתן גיל
לכתחילה, ממשלת ימין עדיפה טפי, אבל נראה שהיא מתרחקת.
נתניהו הציע להקים ממשלה, לסלק את לפיד מעכשו לעכשו, ואחר כך לדון בקוי יסוד שלכאורה כולם מסכימים עליהם.
דרעי וגפני הסכימו, ומנגד סמוטריץ' התנגד ומשך אחריו את בן גביר. מאוחר יותר חזר בו גפני מהסכמתו, והותיר את דרעי לבדו עם נתניהו.
נראה על פניו שלסמוטריץ' יש משנה סדורה לטרפד ממשלת ימין באופן שהאשמה לא תוטל עליו.
היסטורי תומך, ויתמוך, ויחזק את פטרונו.
כפי שציינתי במקום אחר, לסמוטריץ' האופורטוניסט אין עקרונות, ואין אידאוולוגיה, אחרת היה דורש לעגן אותם בקוי היסוד, שכאמור כולם מסכימים עליהם.
הוא מחפש ג'ובים, וכח, ושררה כדי להסליל את עצמו קודם כראש ממשלה בפועל, ואחר כך באופן רשמי שיבטיח לו קבורה בהר הרצל .
שגעון הגדלות שלו הוא מן המפורסמות, ובשביל זה הוא מוכן לשרוף את המועדון, אלא שאחרי חמישה סיבובי בחירות אנחנו זקוקים לשקט ומנוחה, ואת זה אפשר להשיג כאשר הוא ישאר בחוץ וימשיך ליילל מהאופוזיציה.
וכן- ממשלת אחדות עכשו, כרע במיעוטו כמובן .
דרעי הולך לאוצר, סמוטריץ' נדחק לסוף התור.איתן גיל
אופצית גנץ כבר לא נפסלת על הסף.
יפה לך סמוטריץ', כולנו אוהבים אותך.
טוקבק שקראתי ב"סרוגים"סודית
שורפי האסמים
מפלגתו של סמוטריץ הפילה את שמיר, ואז עלה רבין. סמוטריץ לא הסכים לשבת עם רעם, ואז עלה לפיד. האם שוב סמוטריץ ימנע ממשלת ימין?
שטויותהסטורי
אין שום קשר בין מפילי שמיר למפלגתו של סמוטריץ'
שטויות. יכול לתמוך מבחוץ.אריאל יוסף

הבעיה העיקרית היא שגנץ ידרוש להיות ראשוןסודית
סמוטריץ,
ככה אתה דואג למגזר שלך,
?
בתור שר ביטחון הוא עשה צרות להתיישבות, אתה תביא אותו עלינו כראש ממשלה?
אולי אתה צודק, )מגיע תיק בכיר( אבל עדיף שתהיה חכם
תנשמו עמוקברגוע

לא צריך להתרגש מכל פרסום במו"מ קואליציוני

אני לא מתרגש, אבל בהחלט כועסאיתן גיל
סמוטריץ' מזכיר לי קידוש בבית כנסת שבו שמים על השולחן 10 מנות קוגל ל- 10 אנשים.
אחד מעביר לצלחת שלו 8 מנות, ומשאיר לכל השאר לחלוק ביניהם את השתיים שנשארו.
האיש הציני והמסוכן הזה לא רואה אף אחד בעיניים.
לשיטתכם עדיין נתניהו יכול להיכנע מלא על מלאסודית
להכנע?ברגוע

נתניהו בסה"כ צריך פעם אחד לנהוג בהגינות עם הציבור הדת"ל, וגם עם ציבור הבוחרים שלו (שרוצה רפורמה במערכת המשפט).

סמוטריץ ביקש משרד מאוד לא פשוט בתקופה לא פשוטה, ובמקום להסכים לתת לו נתניהו הלך לדרעי ושכנע אותו לדרוש תיק שהוא בכלל לא רצה. ובסוף כמובן שסמוטריץ אשם. לא נשמע לך הזוי?

איזה עוד דרישות יש לו? לכתוב הסכם קואליציוני מפורט, עם כל ההבטחות בחירות גם של הליכוד, במקום להשאיר הכל באוויר?

נתניהו בסה"כ צריך פעם אחד לנהוג בהגינות עם הציבור הדת"ל, וגם עם ציבור הבוחרים שלו (שרוצה רפורמה במערכת המשפט).

גם אני לא הבנתי את הקטע עם האוצרסודית
מקסימום ההסתדרות הייתה נותנת לי לנוח כמה ימים
יכול להיות שזאת הדרך של נתניהו לקרוא לשמאלסודית
להצטרף לממשלת אחדות
למה לו?ברגוע
למה שהוא יעדיף ללכת לממשלה צרה שנסמכת על גנץ וסער במקום להקים ממשלה יציבה של 64?
אני עדיין בטוח שתקום בסוף ממשלת ימין, הוא בסה"כ מנסה כרגיל להקטין את נציג הציונות הדתית.
כי הוא חושב שסמוטריץ לא מתאים לביטחוןסודית
וגנץ כן...

בלי סערסודית
איך בלי סער?ברגוע
המחנה הממלכתי יתפלגסודית
61 מנדטים יספיקו
לסמוטריץ יש 6
4 כתחליף זה מספיק
בן גביר לא יכנס בלי סמוטריץברגוע
הוא יודע שבממשלת 61 שנסמכת על כחול לבן הוא לא יוכל לעשות כלום
אני לא בטוחהסודית
סמוטריץ' ירוץ מהאופוזיציה לממשלה כזו, כמו גדולאיתן גיל
במחיר אפס.
לכן אני תומך במהלך המוצע.
אני מקווה שאתה צודקהסטורי
בינתיים הוא עומד על כך ובהחלט עם גנץ (או תואם שלו מהליכוד) שר ביטחון, כל ההישגים לכאורא של בן גביר, לא שווים כלום.

אבל אני בהחלט חושש, כמו שכתבתי לפני הבחירות, מהתהליך שבן גביר עובר, אין לדעת איפה זה יעצור.
ובלי מתן כהנארוממה
ואז בעצם בלי אייזנקוט ושות'
נכון?
למה בלי מתן כהנא?הסטורי
נכון שהוא התחייב בכל הקדוש והיקר לו, שעם ביבי הוא לא ישב. אבל לפני הבחירות הקודמות, הוא נעלב אפילו מעיתונאי שהעלה על דעתו שהוא ישב עם מר"ץ...
אז שיתן לו את האוצרברגוע

אבל הוא לא רוצהסודית
לו היה חושב שמתאים לאוצר, היה נותן לו מלכתחילה. טענת ההסתדרות שסמוטריץ לא רואה את התמונה הרחבה, כנראה התקבלה על נתניהו, שהיה שר אוצר בעצמו. אין לו כוח לכאב ראש של שביתה ענקית ונזקים כלכלים
את מאמינה לעצמך?!הסטורי
נתניהו לא רוצה את סמוטריץ' בתפקיד, לא בגלל שהוא 'השתכנע' שהוא לא מתאים. הגישות שלהם בנושא מאוד קרובות ודאי הרבה יותר ממה שנתניהו חושב שדרעי הסוציאל-פופוליסט מתאים.

נתניהו לא רוצה את סמוטריץ' בשום תפקיד שנחשב בכיר, נקודה. הוא עדיין חולם להחזיר את הצה"ד לתפקיד 'משגיח הכשרות', ולא מוכן להשלים עם זה שלציונות הדתית יש אמירה משמעותית גם בהנהגת המדינה.
בלבולי שכלנועה גבריאל
בראיון לפגוש את העיתונות רוני בראון (שר האצור לשעבר) אמר שמי שפקידי האוצר הכי רוצים זה את סמוטריץ'
ביבי גילה יום אחד, שהאמירה של אבא שלו, שלציונות הדתית "יש לב גדול ומוח קטן" כבר לא עולה בקנה אחד עם המציאות- כי סמוטריץ', אז הוא עושה הכל כדי ששאר העם לא יגלה את זה... ביבי יודע שסמוטריץ הוא נכס לאוצר, וזו, ורק זו, הסיבה שהוא לא רוצה אותו שם
היה נותן לו מלכתחילה...אריאל יוסף

מעניין שבצלאל פתאום "לא מתאים" לביטחון וגם לא לאוצר,

כאילו שנתניהו נתן אי פעם משרד כלשהו לפי התאמה לתפקיד ולא לפי שיקולים פוליטיים...

חחחח חחחחחחחחחחחלחלחהסטורי
נתניהו ממנה שרים לפי התאמה לתפקיד. תכף תטעני שהוא גם אומר רק אמת...
לא מתאים, אה?אריאל יוסףאחרונה

עמית סגל

ופתאום האמריקאים ירוצו לשתף איתו פעולה...

פשוט מאוד - כי הוא תמיד מעדיף ממשלות שמאלהסטורי
פתגם הונגרי אומר: באין סוס גם חמור יכול להועילאיתן גיל
והנמשל הוא גנץ. אחרי שלוש וחצי שנים של חוסר יציבות פוליטית חייבים להרכיב כאן ממשלה יציבה, יהיה הרכבה אשר יהיה.
כי הקרקס הזה חייב להפסק.
בהנתן שאופצית ממשלת ימין מתרחקת, ואולי כבר חסומה, אין מנוס מלהכניס את גנץ תמורת מחיר פוליטי לא פשוט.
הפרחים לסמוטריץ' כמובן.
מוזר, אבל התגובה הזו מזכירה לי את בנטבן מכיר
"...חייבים ממשלה יציבה... הקרקס הזה חייב להפסיק..."
אגב, אני מציע פשוט לתת לסמוטריץ׳ את כל הג'ובים שביבי היה מציע לגנץ, כיוון שסמוטריץ' יותר דומה לביבי מגמת השקפותיו, זה יהיה משתלם. מה אומר?
נתניהו וגנץ אכלו מאותו המסטינגסודית
גנץ אינו לשון מאזניים, והוא יודע.איתן גיל
ולכן המחיר שידרוש תמורת 12 המנדטים שלו אמור להיות נמוך יותר בהשוואה למחיר שדורש סמוטריץ'.
הוא ידרוש את הביטחוןסודית
ונתניהו יתן לו
וסמוץ' ישאר בחוץ ויקבל שיעור חשוב בצניעות וענוהאיתן גיל
חבל שאתה 'שוכח' שתמיד נתניהו הסכים לשלם לשמאלהסטורי
הרבה יותר ממה שהסכים לשלם לימין.
תיקנתי לךאיתן גיל
הסרוגים תמיד משכו את נתניהו עד לרגע האחרון. בעבר הצליח להכניס שמאלנים לממשלתו ולהשאר על הגלגל, אבל בשנים האחרונות לא הסתייע לו והוא נאלץ להחזיר את המנדט לנשיא.
עכשו זה הולך באותו כוון.
להפך, תמיד הוא רץ לשמאל והשאיר את הסרוגים לסוףהסטורי
הפעם, לפחות בינתיים, השמאל לא מוכן לדבר איתו.
ככלב השב על קיאואיתן גיל
אמרתי לך ואמרו לך אחרים שאורי אריאל שיחק אותה קשה להשגה, מה שאילץ את נתניהו לצרף לממשלתו את יריבו הגדול ברק.
אז אמרת, זו לא המציאות...הסטורי
על כל פעם בודדת, אולי אפשר להתווכח. כשאנחנו רואים שזו המדיניות העיקבית שלו ושל קודמיו, כמו בגמרא וכמו במדע - תמיד ההסבר שמסביר את כל המקרים, עדיף על שישה הסברים מקומיים.

אגב, לא אריאל עמד אז בראש המפלגה. לפחות תעשה שיעורי בית, לפני שאתה ממציא ספינים.
אריאל לא עמד בראש המפלגהאיתן גיל
אבל אריאל הוא אביו הפוליטי של סמוץ' עד שהגולם קם על יוצרו והעיף אותו מהפוליטיקה.
כרגיל, מחליף טיעון. שום קשר לנושא המדוברהסטורי
איך זה עונה על השקר שכתבת?הָיוֹ הָיָה
כתבת שאריאל ניהל מו"מ, הראו לך שההמצאה שלך לא מסתדרת עם המציאות כי לא הוא ניהל את המו"מ. במקום לענות שינית טיעון ועברת לנאום על הקשר בינו לסמוטריץ...

אפילו את התענוג לכתוב "מ.ש.ל." אין לי, כי כל תגובה ותגובה שלך היא מ.ש.ל. בפני עצמה....
לא כתבתי. הלאה.איתן גיל
מצטט:הָיוֹ הָיָה
"אמרתי לך ואמרו לך אחרים שאורי אריאל שיחק אותה קשה להשגה".

תתחיל מלהקפיד על אמירת אמת, זה יגרום לאנשים לזלזל בדבריך קצת פחות.
אריאל שיחק אותה קשה להשגהאיתן גיל
וגם כשהשיגו אותו הוא טרח להדגיש שאינו מעורב במשא ומתן.
אמת, נתניהו ואנשיו פנו גם אל כל חבריו, וגם אל רבנים מובילים במגזר, אבל שום כלום לא יצא מזה.
לא נותר אלא לחתום עם ברק, ולשלם לו מחיר שערורייתי.
אז שוב, לא כתבתי משא ומתן, ואני עומד על דברי, וכרגיל אתה משקר.
😂 דרך מעולה להתחמק מהברוך שנקלעת אליוהָיוֹ הָיָה
למה ניסו להשיג אם אינו מעורב? ומה זה "טרח להדגיש" אם באמת זה לא היה תלוי בו? ומה הייתה עוזרת פניה לחברים ורבנים שלו?
עוד שנה נשמע ממך על היום ש"מיכל וולדיגר שיחקה אותה קשה להשגה"? ש"טרחה להדגיש שאינה מעורבת" וש"גם פניות לכל חברותיה לא עזרו"?

בתגובה זו עצמה כתבת בשורה הראשונה משא ומתן, ובאחרונה ש"לא כתבתי משא ומתן ואני עומד על דבריי ואתה משקר"... אוי תרבות השקר שמסתבך לתוך עצמו...
אזכיר שלפני 3 סיבובים פנה נתניהו אל אביו של בצלאלאיתן גיל
נתניהו הוכיח שהוא הופך כל אבן כדי להציל את הסרוגים מפני עצמם.
פעמיים הוא שריין נציגים של סמוטריץ' ברשימת הליכוד. בן דהאן וסופר בשבילך.
עכשו רד לי מהגב. נפתליסט.
איך השריון קשור לכאן?הָיוֹ הָיָה
ולמה אתה עדיין לא עונה לגבי השטות שכתבת על חלקו של אריאל במשא ומתן?
אתה אדיוט.איתן גיל
שוב, מחליף טיעון למשהו לא קשור בכללהסטורי
אתה מפנה אל מאמר שכתב פעיל פוליטיאיתן גיל
אובייקטיבי הוא לא.
ואתה צודק, נתניהו לא מספיק ימין ולא דתי.
בשביל זה הקמנו את הימין הערכי שמימין לימין, כדי שיחבור למרצ, וכדי לטפל ברבנות הראשית ולהשמיד אותה.
וכדי להנשים את הסוגיה הפלסטינית שהיתה במוות קליני.
לא רלוונטי לחלוטין לנקודההסטורי
נתניהו, כמו שמיר ובגין לפניו - באופן קבוע עושה כל מאמץ להכניס את השמאל ולהשאיר את הימין בחוץ.

התירוץ המקומי לכל קדנציה ספציפית, נופל, כשרואים שתמיד הוא מצא תירוץ תורן.
די עם המנטרה הזואיתן גיל
ראינו מה עשו החברים שלך מהימין שמימין לימין. הקימו ממשלה עם מרצ, והעלו מן האוב את הסוגיה הפלשתינית שחשבנו שנקברה קבורת חמור.
בנט שקד ומרצ אמנם לא יהיו בכנסת הבאה, אבל את עונשם נישא לעד.
לתת לסמוטריץ' לתקן נזקים לכאורה שעשה נתניהו, זה כמו לתת למרדכי וענונו את תיק הבטחון
נתניהו עשה נזקים חמורים מאוד, לא לכאורההסטורי
אז בסדר, בפעם הבאה אל תצביע לואיתן גיל
אני מניח שמעולם לא הצבעת לו.
בכל אופן, סמוטריץ' לא יכול להקים ממשלה כלבבו, וכן יכול להשאר באופוזיציה, אם הוא חפץ בכך.
אף אחד לא יקח ממנו את חופש הבחירה.
וארבע עשר מנדטים, הצביעו בשבילהסטורי
שתהיה ממשלה יהודית-לאומית באמת. נציגיהם עומדים בדיוק על המנדט שהמצביעים נתנו להם.
ככלב השב על קיאואיתן גיל
מאה פעמים כתבתי לך שיש לו 7 מנדטים אחרי פירוק הבלוק הטכני, ואחרי
שבן גביר הגיע להבנות מלאות עם נתניהו, וכך גם מעוז. אמת, אי אפשר לחתום איתם לפני שסמוטריץ' ירד מהעץ ומכוונותיו לטרפד את ממשלת נתניהו בכל מקרה, וטעמיו עימו
בלי השביעיה שלו אין 61 מנדטים, המינימום הנדרש להשבעת ממשלה חדשה.
האות ט נבחרה ע"י רחבעם זאבי.איתן גיל
ט זה טרנספר.
סמוטריץ' רוצה לחזור למקור, לא באמת, אלא מתוך דחף פנימי לאתגר את נתניהו שמן הסתם לא יסכים להעתר למטורף שאגר בנזין בביתו לשם שמיים כמובן
לא נכון ולא רלוונטיהסטורי
בן גביר לא הגיע להבנות מלאות. הוא הבהיר שוב ושוב שהוא מגבה את הדרישות של סמוטריץ'. נקודה.

במילים פשוטות - אין לבן גביר מה לעשות כשר לבט"פ, אם שר הביטחון ממשיך את מדיניות גנץ.

גם אם מעוז עדיין לא סוכם. אתמול מעוז הצהיר מה הם ידרשו בפגישה היום והבוקר, אופס, הליכוד ביטל את הפגישה איתם. אגב, בדיוק כמו שהוא ביטל את הפגישות האחרות.

הקשקוש של אי אפשר לחתום לא עם כולם ביחד, הוא שקר שאתה חוזר עליו שוב ושוב. כשנתניהו רץ לסגור עם ציפי ליבני שהיא שרת המשפטים+יו"ר וועדת שרים לחקיקה+ממונה על המו"מ עם הפלסטינים, הוא לא חיכה לאף אחד.
בן גביר לא יכול בלי גיבוי של צה"לסודית
אין מספיק שוטרים יהודים

כתבתי כבר שדרושה תנועת מלקחיים
צודקת ולכן איתן גיל משקרהסטורי
הוא טוען שעם בן גביר הכל סגור ומתעלם מזה שלא רק שבן גביר מגבה את סמוטריץ' פוליטית, אלא שבלי הגיבוי הזה, אין ערך ל'תיק' שכנראה הסכימו לתת לו.
הכל סגור אבל לא חתום.איתן גיל
אתה הבנת את זה, מר שקרן.
אם תגיד אלף פעם שקרןהסטורי
זה לא יהפוך את זה לאמת.

הכל לא סגור, כי גם אם (נניח ) שסוכם שבן גביר מקבל תיק בט"פ, אין לו טעם בתיק הזה, אם שר הביטחון ממשיך את מדיניות גנץ.
אמרה לך סודיתאיתן גיל
תקימו ממשלה, ואם היא תאכזב- אפשר בכל רגע להפיל אותה.
שמעתי הבוקר את צביקה פוגלאיתן גיל
לדבריו ישנן הבנות בכל הסוגיות. יש קשיים אבל במקום אחר תוך שהוא רומז על סמוטריץ'.
הוא מבין שאי אפשר לגייס 30 אלף שוטרים ביום אחד אבל צריך להתחיל.
בנסיבות המתוארות אני ממליץ ללכת לאחדותאיתן גיל
ואם כדבריך הוא ביטל פגישות אז כנראה יש דברים בגו, ואכן נבחנת ממשלת אחדות.
סמוטריץ לא רוצה לשבת עם נתניהו, אם היה רוצה הוא היה מתקדם במתווה של הרב דרוקמן אחרי שנפגש עם עבאס.
יש לך ספק שביידן והאיחוד האירופי לא ינצלו את ההזדמסודית
הרי אם סמוטריץ היה יורד מהתיק הבכיר כבר הייתה ממשלמה מתפקדת
אבל הוא מתעקש
הזדמנות פז לשמאל המושל בארה"ב ולשמאל המושל באיחוד, לדחוף לנו את גנץ ולפיד
חוששתני שגנץ יהיה שר הביטחון
אני מסכים איתך.איתן גיל
בנאום הנצחון של נתניהו הקהל שלו חתך אותו בקריאות משילות, משילות...
צריך להקים ממשלה ולהתחיל לטפל ביוקר המחיה, במשפט, ובדיור, ולהתקדם בתנועה במיגור הטרור.
סמוטריץ' לא רוצה להכנס, ואפילו לא מוכן לתת 100 ימי חסד לממשלה החדשה כדי לבחון את כוונותיה.
לפרוש הרי תמיד הוא יכול.
ואז צבועים כמוך יספרו שהוא פרש והפילהסטורי
אין טעם להקים ממשלה שעוד חודש יהיה צריך להפיל. אם נתניהו באמת רוצה לטפל בדברים אותם ציינת - הוא כבר היה מוצא את הנוסחה להסתדר עם סמוטריץ'.

את המשילות הוא הזניח שתיים עשרה שנה. את המפלצת המשפטית הוא האכיל. את הדרום הוא הפקיר ומהבניה הערבית ביו"ש הוא התעלם.
בעיני הצביעות היא אצלכם,סודית
באורח פלא ידעת מראש שהצהד לא תהיה בממשלה

אבל מה זה משנה,
אתה רוצה להאשים את נתניה6, תאשים.
הצבעתי ט
זה ממש לא מעניין אותי התעמולה שכאן מאז הבחירות
כבר הבנתי מהנבואה שלך שסמוטריץ יפיל את הממשלה
היו לי כמה ימים לעכל, עיכלתי,
הגעתי למסקנה שעדיפה ממשלת אחדות
ממשלת אחדות בדרך
שיהיה לעם ישראל בהצלחה🇮🇱🇮🇱🇮🇱
ידעתי מראש שנתניהו יעשההסטורי
את מה שהוא עושה תמיד ושעדר הביביסטים יקנה את התירוץ התורן.
קיוויתי (ועדיין מקווה) שהפעם השמאל יסרב ויציל את נתניהו מעצמו.
"אין טעם להרכיב ממשלה"איתן גיל
תעצור כאן.
כל היתר זה קשקוש, אלא אם יש לו אופציה אחרת, ונראה שכן.
לא יודע על איזה ערובות אתה מדבר, שאין להם תקדים בהסכמים קואליציוניים.
לא יודעת אם יש לו אופציהסודית
יש לו אינטרס חזק מאד להתעקש כאלו הוא ראש הממשלה.
מה יצר את האינטרס, האם זו אידאולוגיה, האם זה אגו, האם משהו אחר - מה זה משנה? זה האיש, והגענו עד הלום כדי שהתעקשותו על תפקיד שר הביטחון תחזיר את גנץ לתפקיד הזה.
לטעמי יכלו להיות שרי ביטחון טובים יותר מטעם הליכוד מאשר גנץ.
בין השחור והלבן יש מספיק גוונים שהיה צריך להפעיל את השכל.

מה נתניהו ימין כאשר משווים אותו לגנץ וללפיד. הוא רצה פעם גם להחיל ריבונות ביו"ש על מה שטראמפ הסכים...
היסטורי מרמז שסמוץ' רוצה בחירות שישיותאיתן גיל
זאת כנראה האסטרטגיה שלו.
משגעון גדלות הוא מעולם לא נגמל.
כאמור אני ממליץ בנסיבות המתוארות על ממשלת אחדות, ובהעדפה- ממשלה עם גנץ, שתמנה 69 ח"כים או 63 אם גם בן גביר יבחר לא להצטרף.
אני מבין שהגעתי למדרגת תנ"ך😀הסטורי
לומדים את דברי לא רק בדרך הפשט והדרש, אלא גם בדרך הרמז.

אני לא מרמז כלום, את מה שאני מתכווין לומר, אני אומר.
כתבת שבבחירות נוספות הליכוד יקבל 23 והוא כל השאראיתן גיל
שילך על זה.
הפוךאיתן גיל
לא להצטרף גרועה מפרישה.
אם לא נתת תקופת ניסיון איך תוכיח שנתניהו אינו בימין שמימין לימין? תמהני.
נראה שאתה מתגעגע לימין שמימין לימין שחבר למרצ ומפלגת העבודה.
שהסדירו את ההתיישבות הצעירה וסיפחו את שטחי c.
זה פשוט לא נכוןהסטורי
מי שמורח את הזמן, לדברי כל ה פלגות, זה נתניהו.

הדרישות של ג', בכלל לא חופפות לשאלת שר הביטחון. הליכוד כבר שבוע לא נותן תשובות וגם כשסוף סוף נקבעה פגישת מו"מ להיום, הבוקר הליכודביטל את הפגישה.

למעוז יש דרישות מאוד ספציפיות, שבכלל לא סותרות את ההסכמה או אי ההסכמה לדרישות סמוטריץ' וגם עם הצוות שלו, הליכוד ביטל את הפגישה.

ההסבר הסביר היחיד, הוא שכמו שכתבתי מייד אחרי הבחירות, נתניהו, כמנהגו תמיד, רוצה להיות תלוי בשמאל. הוא לאנרוצה את הממשלה, עליה התחייב כל מערכת הבחירות. רק שבעזרת מקהלת הכבשים שלו, הוא מוצא תירוץ תורן. אם סמוטריץ' ירד מתיק הביטחון, ימצא מייד תירוץ אחר שאיתן גיל יפמפם כאן ואת תילחצי מהספין ומייד תישרי קו.
לאאיתן גיל
הדבר החשוב ביותר לטפל בו הוא יוקר המחיה. במקביל נתניהו יפעיל את מלוא כישוריו כדי להוריד את הסוגיה הפלשתינית מסדר היום.
עוד לא נולד האיש המוכשר שיכול לפתור הכל ביום אחד.
אמממ, בשנות שלטונו הארוכת יוקר המחיה רק עלההסטורי
תסתפק בטיעון אחד למה לא נתניהואיתן גיל
הבאת כבר חצי תריסר.
מיותר לחלוטין.
נסתדר בלי סמוץ' ואולי נעזר בגנץ שיחלץ אותנו מציפורניו של אותו רשע.
כלומר, האידיאולוגיה שלך מתחילה ומסתיימת במילה אחתהסטורי
ביבי!

הדוצ'ה תמיד צודק!
לא היה ברור לך שסמוטריץ' ושופרותיו יבנו נרטיב...איתן גיל
שיטיל על נתניהו אחריות לפיצוץ ממשלת ימין?
אני זוכר אחרי מועד א', ליברמן המליץ על נתניהו בפני הנשיא. טענתי שליברמן לא יצטרף לממשלה, וחטפתי על הראש מכולם, ובפרט ממרדכי שנעלם משום מה.
וצדקתי.
ליברמן המתין בחוץ ומאוחר יותר לא הצטרף לממשלת נתניהו גנץ, ועוד יותר מאוחר התחבר לשמאל מלא מלא.
סמוטריץ' בדרך לשם והנימוקים ימלאו את העיתונים טיפין טיפין.
תרשום, סיכויי נתניהו להרכיב ממשלה בסיבוב זה עומדים על בין 5 ל- 15 אחוז. לא יותר.
עדיין לא הצלחתי להבין את חוסר ההיגיון שלךסי שארפ

עדיף לנתניהו להחזיר את המנדט לנשיא, לוותר על בלפור, על המטוס הפרטי, המבשלת, העוזרות, הכביסות, המאבטחים, השיירה, הגלידות והפיסטוקים.

רק בשביל לא לתת לסמוטריץ'  את משרד הביטחון שהפך למטבע עובר לסוחר, ושביבי חילק אותו כבר לכל כך הרבה ראשי מפלגות שאינם מהליכוד: אהוד ברק(13 מנדטים), אביגדור ליברמן(5 מנדטים), נפתלי בנט(3 מנדטים), בני גנץ(15 מנדטים), ובנוסף הוא היה מוכן להציע אותו לגנץ גם עם 8 ו12 מנדטים, ולאבי גבאי עם 6 מנדטים.

אז לסמוטריץ', שהוא לכאורה בעל בריתו שהלך איתו לאופוזיציה(למרות שיכל להחזיר על כך שנטש אותו בסיבוב הקודם), הוא לא מסוגל לתת את המשרד הזה?

כנראה שהסיבה האמיתית לכך, היא שנתניהו משותק ופחדן(אולי מביידן) ואין לו שום רצון, יכולת או חשק לממש מדיניות ימנית אמיתית בתחומי הביטחון וההתיישבות.

וואו, אז בנט צדק במהלך שלו?!הסטורי
בנט הביא את הצהד למצבה השנוא היוםסודית
אני מסכימה שביבי חילק לחרדים בנדיבותסודית
להם לא היה בנטיזם ושקדים שהרס להם את היחסים והאימון
כמו דבורה עקץ והבטיח לעצמו את קיצו הפוליטי.איתן גיל
סמוטריץ' תלמידו המסור לומד מהר ומיישם מהר.
כל התופינים כבר חולקוסודית
אפשר לדעת למה סמוטריץ לא יכול לקבל את רמ"י ליהד את הגליל והנגב?
כאן כבר התרגזתי
למה זה צריך ללכת לחרדים גם כן?
אם המחיר יורד, שירד לכולם
שלא לדבר על החשיבות בייהוד הצפון והדרום
זה כבר לא יו"ש ולא שר הביטחון
זאת חזירות
סמוטריץ' צריך לקחת קורס בהלכות צניעות.איתן גיל
בזמן שכל השותפות הפוטנציאליות דואגות למצביעים שלהם, סמוטריץ' ניסה לדאוג לעצמו, ולא בהצלחה יתירה.
זה מה שרוצים המצביעים שלו.הָיוֹ הָיָה
רוצים שינוי ביו"ש, אין פה שום "דאגה לעצמו".
אם סמוטריץ היה אופורטוניסט כמוך, הוא יכל כבר לפני שנה וחצי לקבל עד חצי המלכות.
אז למה הוא לא החליף את רעמ?סודית
להיבנות פוליטית ?
למה הליכוד לא החליף את רע"מ?הָיוֹ הָיָה
להיבנות פוליטית?
לאף אחד שם אין אידיאולוגיה - כולם חבורה של גנביםספק

שכל מה שמעניין אותם זה לשדוד את הקופה הציבורית. 

לא לחינם הלך הזרזיר אצל העורב. 

או, יש להם אידאולוגיה: לטפל בתפירת תיקיםסודית
יטפלו בזה נקודתית וימשיכו הלאה
עוד כמה הסכמי שלום, חיזוק ברית נגד אירן.
שמירה על הכלכלה (53 מליארד זו לא שמירה)
אם סמוטריץ היה מסכים לקחת את תיק המשפטים, העלילה הייתה מסתבכת. הוא לא היה עוצר בפסקת ההתגברות.
אבל יודע נתניהו נפש שותפיו.
תפירת תיקים לא מעניינת אותם.ספק

עניין אותם כשתפרו את יעקב נאמן? ביב רצה למנות אותו לשר משפטים והיועימ"ש "דפק את הפאשיסט" לפי עדותו של שמעון שבס. 

מה ביבי עשה? כלום. 

תפרו את רובי ריבלין כדי שלא יכהן כשר משפטים אצל ביבי - הוא עשה משהו? 

לא. 

מישהו מה"ימין" עשה משהו? 

לא. 

לא מעניין אותם תפירת תיקים. את ביבי מעניין רק דבר אחד: ביבי. 

את ה"ימין" מעניין רק דבר אחד: לשדוד את הקופה הציבורית. 

עכשיו כבר אין טראמפ. לא יהיו עוד הסכמי שלום. 

ודי, פשוט נמאס כבר לשמוע על השקר הזה של ה-53 מליארד לעבאס. 

די. זה שקר. הוא הופרך ואין לו שום בסיס. 

אולי די עם זה כבר? 

זה פשוט מעייף. 

אין שקר כזה קנה לו אחיזה כ"כ נרחבת בציבור? איך? 

סמוטריץ' לא יעשה כלום באף משרד. הוא לא עשה כלום מאז שנכנס לפוליטיקה - שום דבר לא ישתנה. 

התכוונתי לתיקים של עצמם...סודית
סה"כ ניהלו את המדינה טוב יותר מגוש השינוי, ורוצים להמשיך בלי הפרעה

אין לי בעיה שהמיסים שלי יממנו לומדי תורה
אני מצביעה נגד הרעיון לממן תומכי טרור.
ביבי היה ראש הממשלה הכושל בהיחסטוריה של ישראלספק

על מה את מדברת? 

אין תחום אחד שהוא לא החריב עד היסוד: ישראל הפכה להיות אחת המדינות הכי יקרות בעולם, תמ"ג על הגבול שבין מדינה מפותחת לעולם שלישי, אחת המדינות הכי פקוקות בעולם, מערכת החינוך הכי גרועה במערב, מספר הרופאים לנפש כמעט הכי נמוך ב-oecd ויש עוד. 

חוץ לשלוח מטוסים של חיל האויר כדי להפציץ את תל אביב, ביבי עשה הכל כדי להחריב את המדינה. 

ואם אין לך בעיה לממן "לומדי תורה" כביכול - אז תרמי להם כרצונך. את למעשה בעד להחריב את הכלכלה של מדינת ישראל שזה אומר, להחריב את מדינת ישראל. 

אל תשלי את עצמך. 

ואף אחד לא מממן תומכי טרור. 

תחנות משטרה בערים ערביות זה גם אינטרס שלך, תאמיני או לא... 

טוב אני לא מסכימה איתךסודית
שמחה שהמיסים שלי הולכים ללומדי תורה.
זכותי.
את לא צריכה להסכים אתי כדי לגזול ממני, מסתבר...ספק

לא, זו לא זכותך יותר ממה שזו היתה זכותו של אציל אנגלי על כל אישה שהתחתנה במחוז שלו לאור חוק "הלילה הראשון".

אונס הוא אונס וגזל הוא גזל - וזה לא משנה אם זה "החוק".

יש לך בקרה מקור לנתונים שהצגת?בן מכיר

דווקא מעניין אותי הנושא ולא הצלחתי למצוא נתונים השוואתיים

ודאי. קודם כל, אתר ה- oecdספק

שם תמצא בקלות את העובדה שעלינו מהמקום ה-24 ביוקר המחיה ב-oecd ב-2009 למקום ה-3 ב-2021.

שם גם תוכל לראות שירדנו מהמקום ה-18 במספר רופאים לנפש למקום ה-28.

Prices - Price level indices - OECD Data

באתר קרן המטבע ובאתר הבנק העולמי תוכל למצוא את המקום שלנו בתמ"ג - בשניהם אנחנו מדורגים במקום ה-35 בערך. (לא זוכר בדיוק, אבל תחתית העולם המערבי).

כתבה שמבוססת על דו"ח של ה-oecd:

OECD & IMF: Israel has West's worst traffic jams

לא הצלחתי לפתוח את הדו"ח עצמו  של ה-oecd אבל אנסה שוב מחר בבוקר.

לפי דו"ח של מקנזי, הפרמטר החשוב ביותר במערכת חינוך (למעשה, לפי הדו"ח שלהם, הוא כמעט היחיד שבאמת משנה) לאחר מטא-אנליזה של יותר מ-100 מחקרים בינלאומיים שהוגש לכנסת (ניתן למצוא אותו בעברית ברשת) - הוא איכות המורים.

לפי מחני פיא"ק שנערכו ב-2015, המורים בישראל הם הכי גרועים בעולם המערבי ומתחרים חזק כדי להיות ברמת של המורים מקזחסטן.

בנוסף, ציון הפסיכומטרי הממוצע של סטודנט להוראה עומד כיום על 480 בערך. הרבה מתחת לממוצע (535).

אם אתה רוצה קישור שלא שמתי כאן, כתוב לי ואשתדל מחר בבוקר לחפש אותו.

יוקר מחיה בינלאומי נמדד במונחים של כוח קניה?בן מכיר
איך מודדים מחירים של מוצרים?
זה קצת לא מסתדר לי עם העובדה שמדינת ישראל כמעט לא נפגע במשבר של 2008 חרוב העולם לא התאושש עד 2013 (בערך).
בא נעשה סדרספק

מדידת מחירים של מוצרים נמדדת לפי מטבע אחיד (לרוב לוקחים את הדולר). באתר ה-oecd יש פירוט מדויק של איך הם עושים את זה. 

אם ביצה עולה בארץ שקל ובאנגליה היא עולה 30 אג', אז ביצה יותר יקרה בארץ. 

מדינת ישראל נפגעה במשבר של 2008 אבל פחות ממדינות אחרות. זה קרה בגלל שהבנקים הישראלים לא השקיעו ב-cdo שהיו אז מאוד פופולריים והניבו תשואות עתק בבועה שהזינה את עצמה עד לפיצוץ הבלתי נמנע. 

בנק הפועלים כן השקיע בזה, אבל יחסית מעט כך שישראל נפגעה יחסית פחות מיתר המדינות - עם זאת, כשיש משבר עולמי, כולם חוטפים בעקיפין וגם אנחנו. 

בכל מקרה, אין קשר בין המשבר ליוקר המחיה. בשנת 2009 היינו במקום ה-24 ביוקר המחיה והיינו בדיוק הממוצע מבחינת אינדקס רמת המחירים ב-oecd. 
משנת 2009 הכל הפך להרבה יותר גרוע... למה? 

הסיבה היא מאוד פשוטה:  כי בישראל שום דבר לא השתנה. 

הטכנולוגיה זינקה בצורה שלא היתה כדוגמתה מאז המהפכה התעשייתית. האינטרנט החל לפרוח - קשה לנו לזכור, אבל פייסבוק, למשל, קיימת בקושי 15 שנים. 

איביי, אמאזון  ועוד - היתה מהפכת קימעונאות. 

פותחו טכנולוגיות שמאפשרות לייבא מזון טרי באיכות גבוהה. 

כל העולם טס קדימה, מדינות מערביות פתחו שווקים לייבוא, הפחיתו רגולציות, נתנו לאנשים לחיות - ובישראל, הכל נשאר קפוא כפי שהיה. 

אי אפשר לייבא לכאן כמעט שום דבר, הרגולציות מטורפות, המסים אדירים - אז הפכנו להיות אחת המדינות הכי יקרות בעולם. 

כמה דוגמאות: 

1. בישראל יש מכסת ייצור של חלב וביצים ואסור לייבא באופן מוחלט או שיש מכסים מאוד גבוהים שהופכים ייבוא ללא משתלם. 

המטרה המוצהרת של מכסות היא להעלות  מחירים - אז מה הפלא שאנחנו כמעט הכי יקרים בחלב וביצים בעולם. 

(שלא לדבר על איכות הביצים בישראל שלא עומדת בשום סטנדרט מערבי). 

2. המס על כלי רכב הוא כ-100%. רכב שנמכר בישראל ב-100,000 שקלים עולה בכל מקום אחרים 50,000 שקלים. 

זה כבר לא רק ענין כספי - זה עולה לנו בעשרות ואפילו מאות הרוגים בשנה. 

3. הידעת שעד לפני שנה היו תקנים ישראלים הזויים לחלוטין שמנעו ייבוא כמעט של כל מותר שניתן להעלות על הדעת? 

הממשלה הארונה ביטלה את רוב התקנים אבל עדיין נשארו כמה: למשל, על טיטולים. 

מסתבר שטיטול שמספיק טוב לתינוק הולנדי, לא מספיק בטיחותיים עבור תינוקות ישראליים... הרי בכל שבוע אנחנו קוראים בעיתון על תינוק באירופה שהתפוצץ בגלל טיטול לא בטיחותי... 

4. ועד עובדים וההסתדרות. 

ברגע שגוף מאוד תחת ההסתדרות חותם על הסכם קיבוצי, הגוף הזה הופך להיות יקר ולא יעיל. 

עם מדובר בגוף שכל אזרחי ישראל צריכים - כמו נמל אשדוד, למשל, שמדורג באחד המקומות האחרונים בעולם - מתחת לנמל ביירות... כן, ההוא שהתפוצץ לא מזמן... - אז המחיר הזה מתגלגל על כולנו. 

יבואן מכלשהו מצליח סוף סוף להשיג אישור לייבא משהו, ואז הוא נתקע חודש מחוץ לנמל עד הפריקה ואחרי הפריקה הוא נתקע שם עוד חודש ואז מכון התקנים צריך לבדוק שהמוצרים שם עומדים בתקן... ונחש מי משלם על העיכובים הללו?

5. אסור לייבא כמעט בשר טרי. 

כמובן שבישראל אין הרבה שדות מרעה או בע"ח שמגודלים לשחיטה אז מוסיפים חטא על פשע ומייבאים לכאן עגלים במשלוחים חיים. 

כלומר, למה רק לעשוק את הציבור אם אפשר להרוויח גם צער בעלי חיים וקצת התעללות בעגלים על הדרך? 

למה? 

כי זה היה ההסכם של דרעי עם רבין להימנע בהסכם אוסלו - "להגן" על החבר'ה שלו שעובדים כשוחטים. 

מאוד קשה להיכנס לגילדה הזאת ובגלל המחסור שנוצר, הם מרוויחים שכר עתק. 

אז יש קצת ייבוא של בשר לפי מכסות, אבל אי אפשר לייבא באופן חופשי והמחיר עולה.  

הבעיה היא שיש המון לוביסטים של חברות גדולים ושל קבוצות לחץ מושחתות שפועלות כדי שיהיה קשה לתקן את הדברים הללו. 

יבואן גדול יתמודד עם מכון התקנים ויגלגל את העלות לצרכן. 

יבואן קטן יפשוט רגל - כך ששווה ליבואן גדול להפוך את משימת הייבוא לגיהנום - הוא פשוט יפעיל את המחלקה המשפטית שלו ויסתדר. 

אגב, ג'ף בזוס תמך בהעלאת שכר המינימום בארה"ב מאותה סיבה - כן, הוא ישלם קצת יותר, אבל זה ימחק לו את התחרות שמגיעה מאתרים מתחרים שלא יוכלו לעמוד בזה. 

מי שהיה אמור לעמוד על הרגליים האחוריות שלו ולהילחם עבור אזרחי מדינת ישראל, הוא ראש הממשלה שלה. אביר השוק החופשי... לפחות כך הוא סיפר על עצמו... אבל הוא פשוט העדיף שקט תעשייתי ולהילחם בקבוצות לחץ ולוביסטים זה מאוד מעייף - אז למה לטרוח? 

אז למה ההסתדרות משקשקת מהאפשרות שהוא יהיה שר אוצר?נועה גבריאל
ולמה פקידי האוצר רוצים אותו דווקא?
כי סמוטריץ' דיבר ואמר דברים שבר דוד לא רצה לשמועספק

הלוואי ואני טועה וסמוטריץ' סוף סוף יעשה משהו בקריירה הפוליטית שלו חוץ מלקמבן את המקורבים שלו - אבל אני בספק. 

הם פוחדים מדיבורים של אדם שלא יודע לעשות כלום?הָיוֹ הָיָה
עמדותיך תפורות מראש, כנראה שהחברים באוצר ובהסתדרות חושבים על סמוטריץ אחרת ממך.
והקטע, אגב, זה שבכל מקרה לא תודה שטעית והוא עשה משהו. גם אם הוא יגשים את כל שאיפותיך אתה תסביר בק"נ טעמים למה הוא לא עשה כלום חוץ מלקמבן מקורבים.
וזה כי אתה כמו @איתן גיל, פשוט מהצד השני של המפה.
למי הגבת?איתן גיל
הפ פוחדים שדיבורים יהפכו בעוד כמה שנים למעשיםספק

פעם ההסתדרות היתה קונצנזוס - עם העלאת המודעות לנזקים שהיא גורמת, היא כבר רחוקה מאוד מהסטטוס הזה. 

הם מעדיפים שלא ידברו על זה בכלל. 

נכון להיות, חוץ מלקמבן אנשים ולהתייחס לקופה הציבורית בצורה מזלזלת, בלשון המעטה, הוא לא עשה כלום. 

אתה טועה, אבל בגלל שגם ביבי יודע את זהsomeone
סמוטריץ' לא יקבל את האוצר, שחלילה לא יהפוך לאהוב נפשם של הימין הכלכלי
סמוץ' מתזז בין בטחון לאוצר ושומר קלפים קרוב לחזהאיתן גיל
אפשר רק לנחש עם מי הוא מתואם. נקודת המוצא היא שבלעדיו אין לביבי ממשלה, וזה הכוון.
ביבי יודע שהאוצר הוא בית קברות לפוליטיקאים.ספק

בטח ובטח לשרי אוצר שבאים לעשות דברים טובים ונכונים. 

ליברמן, לפיד  ואפילו ביבי ב-2003 - כולם חוו את זה על בשרם. 
להיות שר אוצר טוב זה אומר לחטוף בבחירות הבאות. 

מהבחינה הזאת, ביבי צריך לקפוץ על ההצעה של סמוטריץ'.  

מה הוא צריך מהפכות בקדנציה האחרונה שלוסודית
תן לכבוד הנשיא זמן , ותקבל ממשלת אחדות טובה.
כמובן הם יצטרכו איזו עסקה, אבל הבולשביקים יודעים לעשות עסקאות.

אם סמוטריץ היה מסתפק בתיק בינוני והיה נותן לנתניהו שקט אז הייתה קמה ממשלה אתמול.
בתיאוריה, פוליטיקאי אמור לפעול לטובת האזרחיםספק

כדי שמדינת ישראל לא תמשיך להתדרדר - חייבים מהפכה דחופה בכלכלה. 

מדיניות ליברמן עשתה רק נזקיםסודית
אם צריך לשלם לשותפים פוליטיים עדיף לשלם לחרדים, זה יותר זול, ומה שהחברה החרדית צריכה לתקן זה לא השתיה המתוקה.
תנוח.
ליברמן הביתה
במציאות, ליברמן היה שר אוצר מעולה.ספק

את סתם כפוית טובה כלפי אדם שעשה לך רק טוב. 

זה נכון בממשלה של שנהsomeone
לא בהכרח של 4
את הדברים הכואבים באמת כבר עשה ביבי.
רוב הקהל של סמוטריץ לא בחר בו בגלל כלכלה, וגם לא יכאב לו כל כך בכיס.
היום גם הרבה אנשים מבינים שרפורמות טובות כואבות בהתחלה. אם הוא יקדם מדיניות ימין כלכלית, זה יעביר אליו הרבה אנשים
ב- 24 השעות האחרונות לא היתה התקדמותאיתן גיל
ולהערכתי לא תהיה גם במהלך הימים שנותרו לפני שיפוג המנדט של נתניהו.
סמוטריץ' רוצה ממשלת סמוטריץ', שנתניהו יקשט אותה עם תואר ראש ממשלה.
לדעתי, תם הטקס.
זה משחק צ'יקן - אם לא תקום ממשלת ביבי-סמוטריץ'ספק

את מי הציבור יאשים ומי יאבד יותר בבחירות הבאות. 

ביבי לא יכול להפסיד - הכת שלו תיתן לו 30 מנדטים גם אם הוא ישלח מחר את חיל האויר להפציף את ירושלים. 

סמוטריץ' צריך לבחור בין יו"ר ועדת קישוט לאופוזיציה. אין לו במה לאיים. 

בתום המנדט של נתניהו הוא יכול ללכת רק הביתהאיתן גיל
וסמוטריץ' יכול להמשיך לממשלת שמאל.
יקבלו אותו שם בזרועות פתוחות.
אם הוא ידרש לכמה התאמות, הוא יספק את הסחורה. כמו חברו בנט .
ביבי ימשיך וימשיך. בטח כל זמן שהמשפט שלו לא הסתייםספק

כן...ספק

בנט לקח 50 מליון לבית שלוסודית
ולא דאג מהתמעטות המצביעים.
53 מליארד לעבאס
>הממשלה שהצבעת לה גנבה לא פחות.
די כבר עם שקר ה-53 מליארד. כמה עוד תחזרו עליו?ספק

לא היה ולא נברא.

הממשלה שהצבעתי לה לא גנבה אלפית ממה שביבי הולך לגנוב מאיתנו עם ה"שותפים הטבעיים" שלו. 

זה היה נכון גם אצל ביבי שהיה שר אוצר 3 שניםספק

וגם אצל לפיד שהיה שר אוצר שנתיים וחצי למיטב זכרוני. 

ביבי לא עשה שום דבר "כואב" - בגלל זה הגענו למצב שאליו הגענו. 

ביבי העדיף להיכנע ללא קרב לכל קבוצת לחץ. 

זה כואב לכולנו בכיס להיות המדינה כמעט הכי יקרה בעולם. אין אף אחד שלא סובל מזה. 

עובדה שליברמן נשאר עם 6 מנדטים - אם אנשים היו מבינים משהו בכלכלה, הוא ואביר קארה היו יכולים להקים ממשלה של 70 ח"כים לבד. 

תקן אותי אם אני טועה (אולי אני באמת טועה)someone
זה לא היה ביבי שהוריד בפול קצבאות ילדים ושלח מלא אנשים לשוק העבודה? זכור לי על שמו. בהחלט צעד לא פופוליסטי.

ההסתדרות וגדודי עז-אדין אל חשמל ממילא לא בבייס של סמוטריץ' (וזו בדיוק הסיבה למה הוא האיש להילחם בהם)

לפיד רץ על זה שמספיק שנוריד את הקצבאות מהאברכים- והנה יהיה אפשר להוריד לכל אחד 50% מהמס שהוא משלם. אנשים התפקחו כשקלטו שזה חרטא
אתה צודק - ואז הוא קיבל 12 מנדטים.ספק

הקצבאות של החרדים זה כסף קטן יחסית. מליארד וחצי כרגע בערך.

הבעיה היא בעיקר תקציבי החינוך והרווחה שהם מגיעים לעתים לעשרות אלפי שקלים בחודש למשפחה חרדית שרוב מוחלט של המקרים, לא תורמת כמעט שום דבר לקופה הציבורית.
אם המאזן של המגזר החרדי היה כמו של יתר האוכלוסיה, אז בהחלט היה אפשר להוריד מסים בצורה מאוד משמעותית.

(למשל, סתם דוגמא, לבטל לחלוטין את המיסוי על כלי רכב חדשים - מס שעולה בעשרות ואולי במאות הרוגים בשנה).

כן כן, ברור שהוא התרסק אחר כךsomeone

רק באתי לומר שהוא עשה דברים כואבים, בעצם את הדבר הכי כואב- כי כולם הרגישו את זה

בכל אופן, הבייס של סמוטריץ לא איתו בגלל המדיניות הכלכלית שלו, וגם לא מדובר במתפקדי סמוטריץ שצריך להילחם בהם. הוא יכול להרוויח מהאוצר.

אגב, מהפרסומים האחרונים נראה שדווקא ביבי רוצה לתת לו את האוצר, עכ"פ הוא מעדיף את זה מלהביא לו את הביטחון..

והוא גילה שזה לא משתלם אלקטורליתספק

אין דבר שמושך יותר קולות מלחלק לאנשים כספים על חשבון עץ הדולרים שנשתל בכנסת... 

הבייס של סמוטריץ' הוא מאוד קטן. ראינו את זה שוב ושוב במערכות הבחירות האחרונות. 

ביבי מעדיף לתת לאנשים תיקים לפי שיקולים פוליטיים ולא מקצועיים. 

אם הוא חושב שמישהו יהיה טוב בתפקיד מסוים והוא פופולרי - הוא לא יקבל אותו. 
אם הוא לא פופולרי, אז הוא יקבל אותו. 
ואם מישהו לא מתאים לתפקיד מסוים - אז הוא יעשה בדיוק ההיפך. 

ביבי עושה מה שמועיל לו פוליטית שזה לרוב לקבור פוליטיקאים אחרים שהוא רואה בהם איום. 

אם הערבים היו משלמים מיסים אז בכללסודית
היה נפלא.
אבל הם משלמים - יותר מהחרדיםספק

ומקבלים הרבה פחות מהם. 

החרדים חיים גם על חשבונם. 

אנחנו משלמים, פרוטקשייןסודית
דוואי
כל הפרוטקשיין שמשלמים כל הנסחטים בשנהספק

לא יוכלו לממן חודש אחד של עלות המגזר החרדי לציבור.

זה אפילו לא בא השוואה.

כי נתניהו יודע שזה לא ילך, זו לא רק ההסתדרות...סודית
סבר פלוצקר: קורא לפקידי האוצר לא לשתף פעולה עם סמוטריץ'
אריה יואלי , חדשות סרוגים
14.11.22 | 10:28 |9 תגובות
עיתונאי ידיעות אחרונות סבר פלוצקר, קורא לפקידי האוצר "לסרב פקודה" ולא לעבוד עם סמוטריץ': "אני קורא לצמרת הבכירה של האוצר לא לשתף איתו פעולה ידיהם יהיו שותפות למעל הזה. וההיסטוריה תשפוט אותם"

לדרעי זה לא יקרה.
גם עם ההרשעות שלו
זו לא רק ההסתדרות... זו התנגדות מכל כיוון.
אז איזה עיתונאי סוג ד קרא להם לא לשתף פעולהsomeone
את רצינית?
כבר כתבתי פה שבגוש את העיתונות של מוצ"ש האחרון אמר שר האוצר לשעבר בראון שפקידי האוצר הכי רוצים את סמוטריץ.
(ובלי קשר, פקיד שלא משתף פעולה עם השר שלו, פשוט עף על טיל, לפחות צריך)
מה לא ילך? הדבר היחיד שביבי יודע, זה שהוא רואה מול העיניים שלו לא רק את עצמו הכלכלי, אלא גם את מה שהוא היה מייחל להיות. (כי ביבי הוא פחדן).
וזה מפחיד אותו- לא כי יהיה רע, אלא כי יהיה טוב
לגבי הראיוןsomeone
פגוש את העיתונות 12.11
דקה 5:45.
דווקא נערי האוצר נמצאים הרבה יותר קרוב לסמוטריץ'ספק

ככה שאת הקריאה של סבר פלוצקר, אף אחד לא ייקח ברצינות. 

הקריאה היא לא לנערי האוצרסודית
עבר עריכה על ידי סודית בתאריך כ' בחשון תשפ"ג 20:38
היא לצמרת האוצר

אבל ממילא התיק אצל דרעי.

"נערי האוצר" הם הצמרת הבכירה של האוצר.ספק

בבולשביקית יש הבדל אבל אני לא אתרגםסודית
"לכאו' כולם מסכימים", ישראבלוף מצוי...הסטורי
כל מה שהחרדים והצה"ד דורשים היום בתחומי הביטחון, המשפט והזהות היהודית, "לכאורה אמור להיות מוסכם" ובכל זאת, בכמעט ארבעים שנות שלטון הליכוד ובמיוחד בשתיים עשרה שנות נתניהו, היתה נסיגה מטורפת בכל התחומים.
אתם נוטרים טינה לנתניהו בגלל ההתנתקותסודית
בעוד שרוב העם זוכר )כנראה( מי התעקש על הימין הכי קיצוני והביא את ממשלת אוסלו, ומי עצר את זוועת האוטובוסים המתפוצצים.

הבית היהודי, הצהד + עוצמה, בשיא הצלחתם הם 13-14 מנדטים

והליכוד מעל 30
מי שמחלק תפקידים זה מי שקיבל מנדט להרכיב את הממשלה, ולא מי שמנסה לסחוט, ולא משנה כמה הוא צודק בעיני עצמו.
חסרה לו הפרספקטיבה הרחבה
השמאל לא רק ששולט בכל המעוזים, הוא גם מקבל כספים מחו"ל.

בשורות טובות לעם ישראל🇮🇱
מה הקשר למה שכתבתי?!הסטורי
מי שהבין, הביןסודית
תשכחו מסער, בחיים לא יחליף את נתניהו
כנראה רק חכמים רואים...הסטורי
כמעט כל שנות נתניהו בשלטון הוא היה תלוי בסרוגים.איתן גיל
המפאיניקים עם כיפה שעד היום לא נגמלו מהכלכלה הסוציאליסטית המסואבת.
בשנה וחצי שישב באופוזיציה הספיק לכתוב ספר עב כרס, ובעיקר להפיק לקחים מועילים.
כבר הייתם בסרט הזה וראינו איך הוא נגמר.אריאל יוסף

למי ששכח:

א. אחרי בחירות סבב ג' נתניהו הקים ממשלה עם גנץ וזרק את הצה"ד לאופוזיציה (ואת הרב רפי למשרד ירושלים ומורשת...).

ב. בצלאל העלה הצעה להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית לבדיקת ניגודי העניינים של השופטים והפרקליטות.

ג. כולנו יודעים לאן זה התגלגל (רמז: נתניהו כבר לא היה רה"מ).

בקיצור, לא כדאי לנסות שוב להקים ממשלה עם גנץ במקום עם הצה"ד.

זה כי נתניהו לא קיים את הבטחתו לגנץ...סודית
אין לזה קשר לצהד, גנץ רצה מאד להיות ראש ממשלה.

גם כעת הוא רוצה, הנשיא מתווך

בינתיים נותנים לציבור להרים קול זעקה נגד המינויים לאוצר ולביטחון גם יחד 🙂
אבל הנה השמאל כבר מכשיר את דרעיסודית
פורסם בסרוגים:
תמיכה יוצאת דופן בעד האפשרות שאריה דרעי יכהן כשר האוצר מגיעה מכיוונה של יו"ר מפלגת העבודה לשעבר, שלי יחימוביץ'.

יחימוביץ' כתבה בחשבון הטוויטר שלה: "אמן שאריה דרעי יהיה שר האוצר. כל כך יותר מתאים מקודמו הליברטריאן המיושן וההרסני אביגדור ליברמן, ומהחלופה הכלכלית האופציונאלית הזהה לליברמן, בצלאל סמוטריץ'."

מדהים. הם הפסידו בבחירות, אבל עוסקים בהרכבת הממשלה. הנה הכשירו את דרעי למקרה שנתניהו יביא איתו את החרדים לממשלת האחדות.
הוא לא צריך "הכשר" מהם. סוציאליסט לא פחות.אריאל יוסף

לא קשור לאחדות. סתם משאלת לב של הקומוניסטיתנועה גבריאל
שזה יהיה דרעי השמאלן כמוה ולא סמוטריץ הימני
נתניהו לא קיים הבטחה?! בטוחה?!אריאל יוסף

@איתן גיל לא מעלה בדעתו שנתניהו יפר הבטחות.

ביבי גם אמר: - אקטואליה וחדשות

גם @בינייש פתוח.

זה גם לא מוסרי לגרום לנתניהו להפר הבטחה - אקטואליה וחדשות

וברצינות:

בצלאל הוא שדרדר את הממשלה ההיא לבחירות.

לפני כן היא היתה יציבה והרוטציה היתה עשויה להתקיים.

אני לא התכוונתי שזה לא מוסרי כלפי נתניהובינייש פתוח
ובטח שלא נימקתי זאת בטענה מוזרה שנתניהו כביכול מעולם לא הפר הבטחה.
אני טוען שזה לא מוסרי כלפי ניר ברקת
ביבי אינו מושא להערצה.איתן גיל
מסמוטריץ' הייתי מצפה ליותר. ובלשון חז"ל: מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך.
אל תאכל את כל העוגה הקואליציונית בזמן שאחרים מסתפקים בפירורים.
זה בדיוק הפוך. מנסים להשאיר לבצלאל את הפירורים.אריאל יוסף

יש לי רק דבר אחד לומר על הכל בינייש פתוח
אנחנו יודעים. לא חידשת כלום.אריאל יוסף

רק קח בחשבון שאח"כ לא יהיה לך מושג מה היה ואיך הגענו לאן שהגענו.

ושוב - לצערך - תצטרך ללמוד היסטוריה...

ענית כבר בעצמך - - אקטואליה וחדשות

לא חושב ככהבינייש פתוח
כשתקום הממשלה מגיע סיכום מפורט על הכל. מי ניצח מי הפסיד ולמה ואיך עשה את זה ומה היו התרגילים הטעויות והאינטרסים
אז תמשיך לסמוך על אחרים שילמדו בשבילך -אריאל יוסף

ולכתוב כאן שטויות.

למה שאכתוב שטויות? אני לא מתכוון לדון איזה ממשלה תבינייש פתוח
אלא אחכה בסבלנות שהיא תקום
אני באמת לא יודע...אריאל יוסף

אבל מן הסתם זה מה שתעשה כשהיא תקום.

ואתה לא אומר שטויות?בינייש פתוח
למיטב זכרוני צפית תוך כדי ספירת הקולות שמרצ עוברת כי רק מפלגות ימין לא עוברות.
בעוד שאני צפיתי זאת בטרם החלו הבחירות.
יש הבדל בין טעויות בהערכות עתידיותאריאל יוסף

לבין טעויות לגבי מה שכבר היה. הזוי שאתה לא מבין את זה לבד.

זה היה אחרי שספרו את רוב הקולותבינייש פתוח
ועדיין הערכה עתידית.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"א בחשון תשפ"ג 04:29

אני לא מנסה להיות נביא. די לי לדעת מה היה.

אתה מוכיח שוב ושוב שאין לך שמץ ידיעה היסטורית,

אבל מתמחה בצפיית העתיד...

ביבי האפס הטוטאלירועישםטוב

איזה עוד מנהיג הוביל אותנו לכזה שפל שהנשיא הכי אוהב ישראל בהיסטוריה

אסר במילים הכי מפורשות על ישראל להפציץ בלבנון???!!!???

כי מעולם לא קרה דבר כזה, נולדנו אתמול...הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך א' באייר תשפ"ו 22:10

מעולם ארה"ב לא כפתה על בן גוריון לסגת מכל סיני, אחרי מבצע קדש, כשהוא כבר הכריז משארם על הישארות לנצח ומלכות שלמה החדשה.

מעולם ארה"ב לא הפרה את התחיבותה לאכוף את הפירוז, כשנאצר הכניס את כוחותיו לסיני - ולא קרה שהם 'לא מצאו' את המסמך עם ההתחיבות.

כמובן, מעולם ארצות הברית לא כפתה על גולדה, לא להגיב על ההפרה המצרית של שביתת הנשק של מלחמת ההתשה, כשקרבו את הטילים לתעלה. לכן גם אף מטוס שלנו לא נפל במלחמת יום כיפור.

גם מעולם לא קרה, שלקח להם אחד עשר יום, כשמדינת ישראל על סף חורבן, לשלוח את הרכבת האווירית של הציוד שהתחייבו לגולדה להביא אם תפרוץ מלחמה. (בפועל שלחו רק אחרי שבדם לוחמינו, המהפך כבר קרה).

מעולם הם גם לא כפו עלינו לעצור במלחמת יום כיפור, אחרי שהפכנו את המצב והיינו 101 קילומטר מקהיר ועל הכביש לדמשק.

מעולם ארה"ב לא הסתירה מאיתנו מידע מודיעיני קריטי, שהיו מחוייבים לו על פי ההסכמים בין המדינות, לגבי ההתעצמות הגרעינית של סאדם.

----------

אתה אמיתי?! שישה שבועות ישבת עם האצבעות על המקלדת ורק חיכית לרגע שאובססיית ביבי ביבי שלך תוכל לפרוץ בגלל איזו אמירה מטומטמת של טראמפ?!

מדהים איך אתה (וגם @איתן גיל), כל כך מתפעלים מאמירה. טראמפ אמר אמירה טיפשית, במסגרת הנרטיב שהוא מנסה להכניס להיסטוריה של 'מסיים המלחמות'. שישה שבועות של לחימה עצימה בתיאום הדוק שלא היה כמותו. זה לא רק האמירות של טראמפ עצמו ושל אנשיו, שמשבחות את רה"מ ואת מדינת ישראל בהנהגתו, זו המציאות, זו ההתנהלות. נתניהו רתם את טראמפ, לשתי מלחמות שדעת הקהל האמריקאית לא אוהבת. לא היה דבר כזה בהיסטוריה. העיקר ממרומי המקלדת שלך נתניהו הוא אפס...

טראמפ החדשאיתן גיל

נותן לאירנים אורכה בת שבועיים להחזיר תשובות, ועוד באותו יום הם מחזירים לו לאו מוחלט. הוא מספר לכל העולם ואשתו שהאירנים מתחננים לעסקה, וכולם מאמינים לו חוץ מאירנים עצמם, שמגחכים, ויודעים מי באמת מתחנן לעסקה. רמז: הוא ג'ינג'י.

האירנים מתנים את הסכמתם להפגש עם האנשים של טראמפ בהפסקת ההפצצות הצהליות בלבנון, וטראמפ בתגובה נעמד דום ומורה לנתניהו לנצור את האש. אז מי מתחנן למי.

אז ככה, אולטימטום אמין הוא אולטימטום שמוגבל ל- 48 שעות ולא יותר מ- 72 שעות, ואחריהם- שערי גהינום נפתחים- בטהרן ולא כמו בעזה. 

אלא שטראמפ לא שם, מה שמבסס את המסקנה המתבקשת שהוא עוד סוג של אקדח צעצוע שמהלך על שתים.  

עכשיו תפתח שרשור הפוך?הסטורי
טראמפ: ישראל בעלת ברית אדירה שיודעת לנצח

אין מה להתרגש מכל דיבור, כל דיבור צריך להבין בתוך הקונטקסט שלו. המבחן הוא במעשים.

ישראל היא בעלת ברית אדירה שיודעת לנצחאיתן גילאחרונה

האם זה נכון גם בכוון ההפוך?

נסיגה מיו"ש היא חוסר היתכנות ביטחוניתhamedinai

נייר עמדה: משוואת העומק האסטרטגי – מדוע נסיגה מיו"ש היא חוסר היתכנות ביטחונית

​1. תקדים הפינוי כשינוי פרדיגמה

המלחמה שפרצה לפני כשנתיים וחצי יצרה מציאות ביטחונית חדשה: מדינת ישראל אינה מוכנה עוד שתושביה יחיו בצמוד לגבול מאוים. הפינוי המסיבי של תושבי הצפון ועוטף עזה הוכיח כי ביום פקודה, צה"ל נאלץ לרוקן חבלים שלמים כדי להגן על חיי אזרחים. אולם, יש להבין כי פינוי זה התאפשר רק בזכות קיומו של "עורף" בטוח במרכז הארץ.

​2. המלכוד הגיאוגרפי: כשאין לאן לסגת

נסיגה מיהודה ושומרון תהפוך את מרכז הארץ – הלב הפועם של הכלכלה, התשתיות והאוכלוסייה הישראלית – לקו הגבול. כאן עולה שאלת היסוד: לאן יפנו מיליוני אזרחים?

​היעדר עורף: אם גוש דן, השרון וירושלים הופכים לחזית, אין למדינת ישראל שטח חלופי המסוגל לקלוט מיליוני מפונים. הנגב והערבה אינם מהווים מענה לוגיסטי להיקף כזה.

​שיתוק לאומי: בניגוד לפינוי יישובי הספר, פינוי המרכז משמעותו קריסה מוחלטת של רציפות התפקוד של המדינה.

​3. היתרון הטופוגרפי והאיום הישיר

יש להדגיש את המשמעות הצבאית של השטח:

​שליטה בגובה: רכס ההרים של יו"ש שולט באופן מוחלט על שפלת החוף. בעין בלתי מזוינת ניתן לצפות מגב ההר על מסלולי ההמראה בנת"בג ועל מגדלי המשרדים בתל אביב. נסיגה משמעה הפקרת נכסים אסטרטגיים אלו לאיום ישיר של נ"ט ונשק תלול-מסלול.

​יחס השטח: שטח יהודה ושומרון גדול פי 15 מרצועת עזה. אם מעזה הקטנה נדרש פינוי של עשרות אלפים, הרי שמאיום מיו"ש מדובר בסדרי גודל שהמדינה פשוט לא יכולה להכיל או למגן.

​4. הדרישה המקצועית: חובת הדיווח של צה"ל

כשם שמערכות המדינה (כדוגמת הפרקליטות) יודעות לדרוש חוות דעת מקצועיות מהשב"כ כדי להגן על אינטרסים מוסדיים (כמו סוגיית הפוליגרף), כך מחויבת צמרת צה"ל להציג לדרג המדיני ולציבור חוות דעת אסטרטגית מחייבת.

​על חוות הדעת לקבוע כי:

​נסיגה מיו"ש מהווה פגיעה בלתי הפיכה בביטחון המדינה בשל אובדן העומק האסטרטגי.

​אין היתכנות לוגיסטית להגנה על תושבי המרכז במקרה של נסיגה, שכן אין מרחב פינוי זמין.

​סיכום

האמת המקצועית חייבת להיאמר: ללא שליטה ביהודה ושומרון, מדינת ישראל הופכת למדינה ללא עורף. במצב כזה, מושג ה"פינוי" הופך לחסר משמעות, שכן לא יישאר שום שטח בטוח שאליו ניתן יהיה להתפנות.

אי אפשר לבוא בטענות כלפי עופרי ביבסhamedinai
אין לי שום טענה כלפי עופרי ביבס, ובהחלט אפשר להבין את המצב שבו היא נמצאת. אני מעריך שעל משפחות החטופים והניצולים מופעלים לחצים כבדים והצעות שקשה לסרב להן מצד גורמים פוליטיים בשמאל. אותם אנשים שאיבדו את עולמם אומרים לעצמם בצדק: 'את יקירינו כבר איבדנו, לפחות ננסה לקבל את התמיכה והמשאבים שאנחנו יכולים'. לאותם ארגונים יש תקציבי עתק ומשרות להציע, וקשה להאשים משפחה במצוקה שנעזרת בהם.

​זה מזכיר את המחלוקת סביב הסכם השילומים מגרמניה; היו שראו בכך כניעה, אך הרוב הבינו שזהו כורח המציאות. גם כאן, אין שום סיבה לתקוף את המשפחות. צריך להבין את המורכבות שלהן ולהסביר לציבור את המניעים, בלי להפנות אליהן אצבע מאשימה.

סקירה היסטורית על שימוש באטרקציה מינית לנצח מלחמותhamedinai

**סקירה היסטורית על שימוש באטרקציה מינית להגיע להישגים ולנצח**

השימוש באטרקציה המינית - או ב"מגדר הנגדי" - כמנגנון מוטיבציה, תחרות והישגים הוא אחד הדפוסים העתיקים והחוזרים ביותר בהיסטוריה האנושית. בני אדם (ובעיקר גברים, בהקשרים של מלחמה ותחרות) היו תמיד מונעים גם מדחפים ביולוגיים עמוקים: תשוקה, סטטוס והזדמנות מינית. הדפוס הזה מופיע בתרבויות שונות, בצורות שונות - החל ממניפולציה תמימה-לכאורה ועד לאלימות קשה.

### "מפריחי יונים" - דוגמה קלאסית מהתלמוד ומשנה

בתלמוד ובמשנה (סנהדרין ג, ג) מוזכרים "מפריחי יונים" כקבוצה שפסולה מלהעיד.

מה זה בעצם?

המתחרים היו משחררים יונים ממין **שונה** - זכרים ונקבות - מהשובך שלהם. היות שהזכר והנקבה מושכים זה את זה באופן טבעי ואינסטינקטיבי, היונים של היריב "מתאהבות" ומעבירות את עצמן אוטומטית לשובך של המפריח.

במילים פשוטות: הם השתמשו בכוח המשיכה המיני כדי "לגנוב" יונים בלי אלימות ישירה. החכמים ראו בכך גזל מדרבנן והתנהגות לא מוסרית, ולכן פסלו אותם.

### בצבאות העתיקים - אונס כ"פרס" רשמי ללוחמים

הדוגמה הקשה יותר באה מצבאות העולם העתיק (אשור, בבל, יוון, רומא, מונגולים ועוד).

לוחמים קיבלו במפורש "זכות" לאנוס את נשות האוכלוסייה המנוצחת. זה לא היה "תופעת לוואי" - זו הייתה **מדיניות מכוונת**.

המטרה הייתה ברורה: לתת עידוד ולוחמים להתגייס ולסכן את חייהם. "תילחם - ותקבל שלל, כולל נשים".

כך הפכה האטרקציה המינית (או הכפייה המינית) לכלי גיוס ומוטיבציה רב עוצמה.

מיותר להגיד שמי שיש בו רוח של שלום ומוסר חייב להתנגד בכל תוקף לפרקטיקות כאלה.

### אבל זה בדיוק מה שקורה היום

ובכל זאת - בדיוק אותו מנגנון פסיכולוגי עומד מאחורי הטיעונים של התומכים בגיוס לוחמות ממין נשי ליחידות הלוחמות.

הם טוענים (בין השאר) שהנוכחות הנשית נותנת מוטיבציה ללוחמים הגברים להתגייס, להישאר ולהילחם - וגם ללוחמות עצמן.

במילים אחרות: משתמשים שוב במגדר הנגדי כ"תמריץ" סמוי, בדיוק כמו "מפריחי יונים" או כמו הרומאים שנתנו ללוחמיהם "פרס" מיני.

אני טוען:

**רק צדקת הדרך צריכה להיות המוטיבציה היחידה להתגייס ולהילחם.**

שום "סקסיות", שום דינמיקה של אטרקציה, שום "מועדון חברתי".

אם אין צדקת דרך אמיתית - אין מה להתגייס.

גיוס לצה"ל (ובפרט ליחידות קרביות) אינו מועדון חברתי. הוא אמור להיות מחויבות טהורה למשימה, לא הזדמנות חברתית-מינית.

מי שמאמין באמת ברוח שלום ובערכים מוסריים גבוהים חייב לראות את התופעה הזאת בדיוק כפי שהיא: שימוש ציני באינסטינקטים הבסיסיים ביותר של האדם כדי להשיג מטרות צבאיות.

ההיסטוריה מלמדת אותנו שהדפוס הזה עובד - אבל הוא גם מלמד אותנו כמה הוא מסוכן ומוסרית בעייתי.

האם צה"ל ממלא את הוראות הממשלה?הסטורי

לכאו' כולנו יודעים ששר הביטחון הורה ודובר צה"ל פורסם תמונות של הביצוע - של ניתוק צפון הגליל העליון (שמשום מה סייס-פיקו חתמו שהוא בצד הצרפתי שהפך למה שמכונה היום 'מדינת לבנון'), ממה שמעבר לליטני.

ואז מגיע הידיעה המשונה הזאת:

הגשרים המופצצים שוקמו, תושבים חצו דרומה

לא בונים גשר בשעות בודדות, המשמעות של השיקום המהיר - שההריסה היתה קוסמטית בלבד. אם צה"ל באמת היה מבצע את הוראת הממשלה ומנתק בין צפון הליטני לדרומו - אף אחד לא היה יכול לחזור עכשיו, גם לא בעשרה ימים של הפסקת אש.

האם הצבא באמת נשמע לממשלה? האם הממשלה קיבלה החלטה על הפסקת אש, על דעת שמעברי הליטני הרוסים והמציאות שונה? 

כן, וכנראה המדינה החליטה לאפשר את זה.קורא נלהב לשעבר
אתה גם לא שומע את שר הביטחון או ראש הממשלה זועמים שלא קיבלו את ההנחיות שלהם כי כנראה בצבא שאלו מה לעשות בנידון והתשובה היתה- כלום.

שוב כנראה מהשיקולים שהביאו מראש להחלטה האומללה של הפסקת האש- גם אם יש לה צידוקים מדיניים

ועכשיו שר הביטחון אמרקורא נלהב לשעבר

שבקו הנ"ט צה"ל ימשיך להחזיק בשטח ולשטח אותו ולא יתן לאזרחים לחזור, ומשאר המקומות הם יאלצו להתפנות מחדש אם [וכאשר- הוספה שלי... ] תחודש הלחימה.

קיצור, צריך לחכות לראות איך למעשה הדברים יראו בשטח ואז לדון שוב..

ובעצם הוא אומר ששיקרו לנו אתמול, כשאמרו שצה"ל נשארהסטורי
בקוים שהשיג.
איש חסיד היה בלי מזון ומחיהאיתן גיל

וכמו בזמירות למוצאי שבת, הגשרים המופצצים נבנו בן לילה. בורא עולם בקנין השלם זה הבנין.

ובענייננו, ברור שהממשלה משקרת (גם סמוטריץ'), וגם צה"ל משקר, וגם התקשורת מסתירה את האמת.

רק הג'ינג'י שאומר דבר והיפוכו באותו משפט מוחזק לדובר אמת. 

מעולם לא טענתי שהוא דובר אמתהסטורי
טענתי טענה פשוטה - הוא מתואם לגמרי עם רה"מ, כמו שלא היה נשיא אמריקאי מעולם. לצפות שהוא ירצה בשבילנו יותר ממה שאנחנו רוצים (כלומר, לא אני ואתה, אלא ראש ממשלת ישראל שעובד מולו) ולהתאכזב ממנו בגלל זה - זו קטנוניות וכפיות טובה.
כתבת שלא בונים גשר בכמה שעותאיתן גילאחרונה

אז הוכחתי לך שכבר היו דברים מעולם.

לגבי טראמפ החדש, ביבי למד לעשות איתו עסקים (=פוליטיקה). תן לי לחסל את חמינאי ואתן לך הפסקת אש בלבנון, וכו'.

הפסקת האש עם לבנוןקורא נלהב לשעבר
במתקונתה הנוכחית- טובה ליהודים או רעה? פרט נמק והסבר מדוע!
דעתי-קורא נלהב לשעבר

על פניו ממה שידוע לנו היא גרועה.

אנחנו צריכים להעיף בעצמנו את כל המחבלים מעבר לליטאני ולשטח את כל הכפרים שם לפחות בכל שטח 'קו הנ"ט'. ולא לסמוך על צבא לבנון- שכבר הוכיח במלחמה הזאת ממש שהוא לא יכול ולא רוצה לעשות זאת לבדו. כך שלעשות שוב הפסקת אש ולצפות לתוצאה אחרת זאת טיפשות.

וכרגע הדיבור זה רק להשאר על קו הנ"ט, כעשרה קילומטרים, וגם בתוך הקו הזה לא חושב שיהיה לצה"ל חופש פעולה מלא לשטח את הכפרים ולהשמיד תשתיות טרור.

אבל אולי קצת אפשר להבין מהצהרת נתניהו שהפסקת אש קצרה כזו עם לבנון תביא את איראן יותר ברצינות למו"מ עם ארה"ב בניסיון להגיע להסכם איתה שתמסור את האורניום המועשר- שזה איום מרכזי מאד שעוד לא סר סופית ושכרגע לא הצליחו להגיע אליו לא ישראל ולא ארה"ב.

וכמובן גם שיקולים מדיניים יכול להיות שגורמים לו אבל אז זה עצוב ובעייתי מאד שישראל כ"כ תלויה בארה"ב שגם נאלצת לפעול בניגוד למה שרצתה..

מורכבהסטורי
כלומר, על פניו - זה שוב להפסיק באמצע בגלל לחץ חיצוני, שזו טעות.

אבל, אם למדנו משהו בשנתיים וחצי האחרונות, זה שהפסקה אינה סוף פסוק. גם בהפסקת האש הראשונה ובוודאי בשניה בעזה, אנשים טענו שויתרנו וזה יסתיים בלי כלום - המשכנו והבאנו הישגים משמעותיים. גם באירן, כל מיני בנטיסטים ביכו את העצירה אחרי עם כלביא בלי שסיימנו ומתברר שראשי המדינות כבר אז תכננו עוד סבב. גם בלבנון - אנחנו מפסיקים בעמדות טובות מהעמדות הקודמות, שגם מהן, המשכנו לזנב בחיזבאללה.

יש מכלול שיקולים הן פנימיים והן בין-לאומיים, שמקבלי ההחלטות צריכים לתמרן בינהן. בסופו של יום, אנחנו במקום הרבה יותר בריא מבעבר, ביטחון ישראל הרבה יותר חזק מלפני שלוש שנים.

לא הבנתי איפה המורכבותברגוע

כתבת למה זה לא כ"כ נורא לעשות עכשיו הפסקת אש, וגם שאין ברירה מבחינה דיפלומטית, אבל לא כתבת שום דבר טוב בהפסקת אש.

פשוט מאוד - השורה הראשונה הסבירה למה אני לכאו'הסטורי
לא מרוצה. כשלעצמה היא ראה, אין מה להתלבט. אנחנו מפסיקים להלחם כשלא סיימנו את העבודה.

יתכן שאנחנו לא יודעים הכל, וזה ישרת אותנו בהמשך.

האמת שמאוד קיוויתי, שכמו בסוף המבצעים באירן - צה"ל ינצל את השעות האחרונות לחיסולים משמעותיים. לפחות לפי מה שידוע לנו כרגע, צה"ל תקף 'מטרות', שבד"כ זה לא יותר מידי...

ועוד נקודה שהתחדדה לי משיח עם חבר שבשטחהסטורי
גם בעזה וגם בלבנון שנה שעברה - היתה הרבה עבודה חשובה של טיהור והשמדת בונקרים וכד', שצה"ל יכול לעשות דווקא כשהוא לא תחת אש. לדבריו שנה שעברה הם עבדו אחרי הפסקת האש, יותר קשה מאשר לפני.

אז לא שזה אידיאלי. עדיין הקולות שיוצאים מהקבינט הם שיש כאן אילוץ מול טראמפ, בתוך המהלך הגדול של מניעת אירן גרעינית, שגם הוא הולך קמעה קמעה. אבל לא כמו שזה נדמה בעורף, שהמצב הוא בינרי 0 או 1 - פעילות או חוסר פעילות. יש הרבה בין לבין.

מסכים עם הדברים שאתה כותב.קורא נלהב לשעבר

ואכן ימים יגידו ונוכל להחליט האם היה מוצדק/מוצלח וכו' הפסקת האש.

אבל צריך להזהר גם לא לקבל כל דבר בשוויון נפש וישר לומר שיש שיקולים שאני לא יודע.

זה אולי נכון, אבל בתור אזרח התפקיד שלנו זה להזדעק על מה שנראה כהסכם רע- גם בשביל העמדה הנפשית, וגם בשביל להראות למקבלי ההחלטות שהציבור שלהם מצפה לראות שהם אכן יפעלו הכי נכון בסיטואציה שלפניהם.

למשל קצת הפריע לי שכשהודיעו על הפסקת האש מיד ינון מגל אמר שהוא מבין את זה והעלה את הסברות שתומכות, ויש באמת כאלה! אבל צריך קודם לומר שזה נראה רע ורק אח"כ לומר אבל יתכן שיש נסיבות שמצדיקות את המהלך הרע ולכן נמתין ונראה..

מסכים אתךהסטוריאחרונה
פרדוקס ה"בגידה מבפנים"hamedinai

ככל שאתה פחות מאמין ב"בגידה" ויותר מאמין ב"מחדל מערכתי" – כך המסקנה שלך לגבי יו"ש צריכה להיות יותר ימנית.

הרי אם צה"ל הגדול קרס מול 60 ק"מ של גדר בעזה רק בגלל בלבול וחולשה, איך בדיוק נגן על 700 ק"מ בלב המדינה?

בלי שום תיאוריות קונספירציה, המסקנה נשארת אחת וברורה:

נסיגה מיו"ש היא לא "מחיר השלום" – היא התאבדות קיומית.

ה-7 באוקטובר הוכיח שהמערכת פגיעה.

ביו"ש הפגיעות הזאת תעלה בפי עשרה קורבנות.

אתה צודקהסטוריאחרונה

החסרון הגדול של קונספירציות הבגידה - הוא שהיא משחררת מחשבון נפש.

אם היתה בגידה, נתלה את הבוגד ונחזור לישון.

לא צריך ביקורת על שיטות איסוף המודיעין, לא על הניתוח שלו, לא על רמת המוכנות של צה"ל לאירוע פתע, לא על בניית מפקדת האוגדה ושתי המפקדות החטיבתיות באותו שטח צפוף ונשלט על ידי האויב, לא על כך שדרשו מכיתות הכוננות להפקיד את הנשק, לא על כך ששלושים שנה כל הממשלות ידעו שהאויב חמוש ומתאמן ובמקרה הטוב התעלמו, במקרה הרע - עזרו לו, גם לא על כך שפיתחנו כיפת ברזל, לא כאמצעי עזר ללוחמים, אלא ככלי שמאפשר לנו לספוג בלי להגיב. גם העובדה שהיתה שנה מטורפת, שאנשים שצה"ל השקיע בהם שנים הודיעו שלא יגיעו, היא לא בעיה אם נתלה בוגד אחד.

למה שמו צפירה השנה?קעלעברימבאר
בטוח יש זקנים שחשבו שזה אזעקה, אנשים יכולים לעשות תאונת דרכים או לרוץ למקלט ולמעוד או לקבל התקף לב.

גם חזבאללה היו יכולים לנצל ולירות בצפירה.

העיקר את הכותל סגרו כי זה פיקוח נפש.

אבל משום מה החליטו שצפירה דוחה פיקוח נפש וזה יהרג ואל יעבור...

יש דברים שהציבוריות הישראלית לא מסוגלת לקבלהסטורי
וגם לדעתי היה ראוי לבקש מהציבור/מוסדות חינוך/בסיסי צה"ל וכד' לעשות את שתי דקות הדומיה והטקסים הקבועים בכלל - בלי צפירה מלחיצה ברמקולים.

אבל, יש דברים שגם אם הם הגיוניים - הציבוריות הישראלית לא מסוגלת לקבל. אחד מהם זה כל נגיעה בזכרון השואה.

הבעיה זה שזה ככה כבר המון שניםא.ק.צ
הצפירה הבילה אנשים מהפעם הראשונה שהשמיעו אותה, ואף אחד לא טרח לשנות אותה
גם אני נלחצתי ממש לרגע. עד שנזכרתימשה

וגם אבא שלי.

נו, באמתמרדכי

בס"ד

אני הכנתי הבוקר את הילדים שלי, גם את בן השנתיים וחצי ובטח את הגדולת ממנו, שתהיה צפירה. גם הסברתי להם מה ההבדל בין צפירה לאזעקה שיבינו שאין  להם מה להיבהל. הכנה כל כך פשוטה - שאין בינה לבין פיקוח דבר או חצי דבר.

בסוף כל אחד יודע מה השעות של הצפירה (10:00, 20:00, 11:00). מרבית האנשים עוצרים דקה לפני כן וזה לא תופס אותם במקרה.

גם החשש מירי רקטות מצד חיזבאללה הוא תירוץ קלוש. ברדיו ובכל מקום מחדדים בכל שנה, וביתר שאת מאז פרוץ המלחמה, איך זה יתנהל במידה וחלילה במקביל יש אזעקת אמת.

בקיצור, אין שום הצדקה לבטל את הצפירה. 2 דקות של שקט שבה מדינה שלמה מתייחדת עם שישה מיליון יהודים שניספו זה דבר חשוב דיו כדי להמשיך את זה למרות המלחמה.

אפילו שיר יותר טוב מצפירה.כינור יהודי
כמו מה? "שריפה, אחים שריפה"?מרדכי
האופציות רבות הנהכינור יהודי
יש גם עוד אופצייהמרדכי
בס"ד

לשים כבר עכשיו תזכורת בפלאפון ליום שני בשעה 19:55 וביום שלישי לשעה 10:55 ובה יהיה כתוב "לשים לב - צפירה עוד חמש דקות". אז, כשהפלאפון יצלצל, למצוא מקום לעמוד בו, לפתוח פרק תהילים ולהתייחד עם זכר הנופלים מבלי שהרקולים יצטרכו לנן את מנגינת "אצלנו בגן" או "אחי הצעיר יהודה".

וחלילה, אם יהיה אירוע אמת, תהיה אזעקה עולה ויורדת בעלת הבדל ניכר בינה לבין הצפירה. 

אתה מודע לזהכינור יהודי

שלא כל עם ישראל קוראים את ההודעה הזו, כן?

גם אם עזרתי לשלושה אנשים - זה מעולהמרדכי
בס"ד

בכל מקרה, ביום הזיכרון רבים מהאנשים נמצאים במילא בטקסים ובבתי העלמין, כך שגם מהבחינה הזאת הדבר הרבה יותר פשוט.

כמובןכינור יהודי

רק שאני מנסה להקל על כולם. זה זמן רגיש.

זה לא אומר שאי אפשר להתייחד עם זכרון הנופלים, רק קשה לי שהראש בקיר לגבי הצפירה (הראש של מקבלי ההחלטות)

זה לא עוזררקאני

לקפיצה הראשונית של הלב כששומע את תחילת הצפירה

ולא עוזר לילדים קטנים כמה שמסבירים להם מראש

התכוונתי להגיב להודעה מעלייךרקאני
לא עוזר שהמוח מביןרקאני

הגוף עדיין נבהל

מסכימהכינור יהודי

ומאוד מאוד יכול להיות שלא כולם זכרו שבדיוק תהיה צפירה

נכוןמשה
בעיני צריך לשנות את הצליל שלהשוקולד לבן

ההתחלה אותו דבר וגם אם מוכנים זה עדין מלחיץ

(אצלנו גם היו פשלות במערכת הכריזה וחלק מהאזעקות נשמעו כמו צפירה אז בכלל זה מלחיץ מאד)

נו, באמתהסטורי

מידיעה וודאית - יש אנשים ידעו שצפויה צפירה ועדיין נכנסו ללחץ. יש ילדים בבית ספר, שאחרי הכנה עמדו בטקס וחיכו לצפירה שידעו שעוד רגע תגיע - ועדיין כשהגיעה רצו למקלט במבטים מבוהלים.

האזעקה והצפירה בנויות ככה שעוד לפני המודע, הן מפעילות אצלינו את התת-מודע. עוד לפני שאנחנו בודקים האם זאת צפירה עולה ויורדת או רק עולה ולא יורדת - אנחנו כבר במצב פעילות.

למעשה כמו שכתבתי - אני חושב שהיה ראוי לבטל, לא חושב שאפשר היה לבטל. השיח הציבורי לא היה מסוגל לשאת את זה, אבל לא לזלזל.

נ.ב.

יכול להיות שיש לכם ממ"ד והילדים פשוט ממשיכים לישון בו?

אני לא מזלזל בלחץמרדכי

בס"ד

אבל בסוף הנקודה המרכזית בעיניי היא שיש פה משהו שגורם לנו לעצור שתי דקות ולהתייחד. אני לא מכיר שום תחליף הגיוני לזה, ובלעדי זה יום השואה היה הופך ליום של סיפורים ברדיו ובטלוויזיה.

הצעד הבא זה אם אין צפירה אז למה לעשות את הטקס דווקא בעשר ולא בשעה האחרונה של המערכת - במקרה הטוב. או במקרה הרע לבטל לחלוטין כי יש הרבה חומר לימודי להשלים בגלל המלחמה וצריך להספיק עד סוף השנה.

הצפירה, גם אם היא לא מושלמת, היא ההזדמנות היחידה לעצור את היום למדינה שלמה. במיוחד ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל שבו עלינו לזכור מי הם החיילים שהקריבו את נפשם שאנחנו נוכל להמשיך את חיינו.

לא רואהרקאני

משהו נעלה בלעמוד ולחשוב על 6 מיליון הנרצחים

כן חשוב לזכור

ולהגיד תהילים או משניות לעילוי נשמת

אבל לעמוד בצפירה זה טקס חסר יתרון

הנשמות בעוה"ב לא מתעלות בזכות העמידה הזאת

ובטח לא מתעלות בזכות בהלה של מליוני ישראלים 

אבל חשוב לאלפרוש מהציבור אם את ברחובקעלעברימבאר
נכוןרקאני

גם לא רואה מעלה בלהמשיך את החיים כרגיל כשכולם עוצרים...

אין לי בעיה לעמוד ומשתדלת לומר גם כמה פרקי תהילים

אבל באמת שלהבהיל את כל המדינה זה מיותר כל כך

כדאי להתבגר מהססמאות החרדיות המביכותהסטורי
העניין אינו לנשמות שלהם, אלא לתודעה שלנו. יש ערך גדול בתודעה הזאת, בעם שלם שעוצר ביחד וזוכר.

וכמו שאמר אחד מגדולי רבותי: "אני מבין למה אני עומד, אבל גם מי שלא מבין - ביארצייט של אבא שלו הוא עושה כמה דברים שהוא לא מבין ואני יודע להגיד לו שאין להם סיבה, אז שלא יפרוש מהציבור..."

לא מביך אותי 🤷‍♀️רקאני

וכאמור אני לא פורשת מהציבור בדרך כלל

ובכל זאת לא רואה חשיבות גדולה בזה

הנחתי שאותך הססמאות המביכות הללו לא יביכוהסטורי
אם כי קצת קיוויתי שאחרי שעברו שנתיים כאן, התבגרת קצת מהססמאות החרדיות.
חחחרקאני

הייתי פה לפני כן בניק אחר

ככה שיש יותר ותק

סליחה מראש על הנאום הציונימרדכי
בס"ד

אנחנו זכינו להכיר ניצולי שואה ולחיות בניהם. שמענו את העדות שלהם מכלי ראשון, ראינו את הסימן שחקוק על בשרם ואת הצלקות שהם עדיין נושאים משם. אבל כדרך העולם, זה לא יימשך עוד הרבה שנים. ניצולי השואה הולכים ומתמעטים. שתי הילדות הגדולות שלי זכו להכיר את הסבתא רבה ששרדה את השואה, יתר האחים שלה יכירו מהסיפורים.

הצפירה לא נועדה בשביל עילוי נשמתם של הנרצחים, אלא היא נועדה קודם כל בשבילנו. שאנחנו נזכור אותם, שאנחנו נזכור את מה שעבר על העם שלנו. ביום אחד בשנה, בשעה אחת, עם כולו עוצר מלכת ומתייחד עם ההיסטוריה, עם המשפחה שנספתה, עם הזיכרון.

זה מה שישאר לנו עוד כמה שנים. לא יהיה זיכרון בסלון, כי הם כבר לא יהיו עימנו. מה שיהיה לנו זה את הסיפורים שאנחנו שמענו מהם ואותם אנחנו נצטרך להעביר לדורות הבאים. לכן בא היום הזה, ובאות שתי הדקות האלו להזכיר לכולנו את המסר הזה.

אני לגמרי מסכימהרקאני

עם העובדה שצריך לזכור

ואסור לשכוח

ולהנציח

אבל לא רואה יתרון דווקא בצפירה שמקפיצה לכולם את הלב

מאמינה שיש עוד דרכים

האמת היא שאני לא חושבת שצריך לבטל את הצפירהשוקולד לבןאחרונה

אבל כן שצריך לשנות אותה לצליל שלא דומה לאזעקה.

אם לאמבולנס שינו את הסירנה כי זה מזכיר אזעקה ולא רצו להלחיץ אנשים בזמן מלחמה אין סיבה שלא ישנו את הצפירה לצליל פחות מלחיץ

להגיב ב "נו, באמת" זה לזלזלהסטורי
אני מסכים שראוי לעצור ולהתייחד עם זכרם, (צע"ג האם זה היום המתאים לזה, כפי שציינו בכמה מאמרים בערוץ) מניח שלפחות במוסדות המדינה, הצבא ובתי הספר, היו עושים זאת גם בלי צפירה. כמו כן ראוי לשמוח ביום העצמאות בצורה פומבית ומפורסמת וראויים עוד כל מיני דברים שוויתרנו עליהם בלמעלה משנתיים וחצי האחרונות. (והאמת - למעלה משש השנים האחרונות).

האם לולי צפירה כולם היו עושים את זה? כנראה שלא כולם. גם אם הצפירה, לא כולם עשו את זה. לא האישה שנכנסה להסטריה, לא המורה שתלמידה רצו למרחב המוגן ולא רבים אחרים.

אני לא חושב שזה בכלל בר השוואהמרדכי
בס"ד

גם טקסים שהיו נערכים במוסדות הלימוד, צה"ל ומוסדות המדינה לא היו נראים אותו הדבר מבלי הצפירה. השעה 10 לא הייתה 10, הכובד ראש לא היה אותו כובד ראש ובכלל זה גם האווירה. הטבת לכתטב פה על הבסיס שעליו מושתת הצפירה וזה בדיוק חלק מהאווירה של היום הזה. מבלי זה, זה יהיה עוד יום חול.

אני אתן דוגמה על עצמי. מ-09:10 המתנתי על הקו שנותן שירות ייענה לי. ב-09:55 ניתקתי וכמה דקות לאחר הצפירה התקשרתי מחדש והמתנתי בשנית. אני רוצה להאמין על עצמי שהייתי מנתק גם מבלי הצפירה, אבל לא בטוח שכולם היו עושים כך.

מסכים, לכן אני בעד בשנים כתיקונןהסטורי
עדיין חושב שברמת החרדה הנוכחית, השיקול של אי הגברת מתח וסטרס היה אמור לגבור.
גם אני כועסת על זה שיש צפירהכינור יהודי

בזמן ככ רגיש מבחינה בטחונית. גם בזמן המלחמות מאז ה7 לאוקטובר. אפשר ממש ממש לוותר על זה. 

אני חושבת שהפכו את זה לדת. 

אולי יעניין אותך