פריקה מזעזע אין לי כבר אמון בכלוםפיצישלי

אחרי הסיפורים האחרונים בציבור הדתי והחרדי

הרגשתי כי לאט לאט אוזל לי האמון בגברים

איך זה הגיוני שסופרים דגולים משפיענים ורבנים נופלים בדבר הזה

ועכשיו הסיפור האחרון רסק אותי לגמרי

אוף

למה זה קורה

איך זה יכול להיות

אני לא יודעת על מה בדיוק את מדברתלא כרגע
משתדלת לא לקרוא חדשות וכדו'
אבל התורה שלנו היא תורת חיים.
וכבר לפני אלפיים שנה לימדו אותנו חכמינו "אל תאמין בעצמך עד יום מותך".
ככה יצר הקב"ה את העולם.
ואנחנו צריכים לזכור את זה גם כלפי עצמנו: להתרחק מן הנסיון,לא לומר "לי מותר, לי זה לא יקרה".
וגם כלפי אחרים: הערצה עיוורת רק כלפי הקב"ה. ומודדים ומעריכים ע"פ מעשים. מעשה לא ראוי הוא לא ראוי בשום אופן, גם אם בן אדם מדהים לדעתי עשה אותו.
לצערי אחד מהרבנים הכי גדולים בציבור החרדליפיצישלי

עצוב לשמוע, אני אפילו לא רואה טעם להיכנס ולבררלא כרגע
מי ומה.
פשוט בעיניי שאף אחד לא חסין מכלום.
וצריך לזכור את זה.
הייתי נזהרת במילים. שום דבר לא הוכח עדייןמתחדשת11
אבל כן, בהחלט מטריד העניין באופן כללי
ואין לי אמון לצערי כמעט באף אחד..
צודקת תודה ועודדת אותי בכך שזה לא הוכח הלוואי שזהפיצישלי

הלוואי שזה לא נכון

אבל אוף זה עושה לי כל כך רעעע

לא יודעת אם את דתייה או לא אבל יש ציווי של לאאנונימית-אנמית
להאמין לכל לשון הרע ישר. הנושא עדיין בברור , אני מבינה את הקושי בזמנים האלו אבל יש לנו את בורא עולם. אני לא מבינה למה לגשת לעניין בקטע של אשם עד שהוכח אחרת. יש פה את חזקת החפות.
במקרה מכירה את הנושא מקרוב והנושא יתבהר, אבל תהיי בטוחה שזה ממש לא כמו שהתקשורת מציגה את זה. זה נחמד שכולם בקטע של מאמינה לך אבל זה לא מעיד מאומה על אמיתות הדבר.
מחבקת אותך על הקושי שלנו של כולנו.
יקרה שלי!!מקסיקנית

דבר ראשון צריך לדעת שעוד זה לא מוכח הוא פשוט צדיק!! וגם אם זה כן היה מאד יתכן שכבר חזר בתשובה.... (למרות שכלפי הקרבן אין על זה מחילה ולא יהיה!!!!!)

בדיוק שאלתי את בעלי על זה....

הוא אמר שאין אפוטרופוס לעריות וכל הגדול מחברו יצרו גדול ממנו....

ועוד דבר: אם את מאלו שקיבלת תורה מאנשים כאלה צריך לזכור את הסיפור שמופיע בגמרא על ר' אלישע בן אבויה שיצא לתרבות רעה ונקרא ''אחר''... הוא היה בעיצומו של יום השבת על סוס והיה רב (לא זוכרת מי) שהלך אחריו כדי ללמוד תורה מפיו!!!! עד שאחר אמר לו שנגמר תחום שבת.....

יקרה! גם אם נפל התורה שלו תורה ואפשר להשאר עם דברים ממנו

ואולי במקום לאבד אמון צריך לקחת אחריות!! הלכות יחוד צריך לקיים בלי פשרות!!!!!!! וצניעות.... (זה לא רק לבוש....... בכלל לא!)

חיבוק על ההרגשה!

מקוונ שהועלתי אפילו שגם לי יצא מבולבל.....

יש לי דמעות בעינים איזה כיף שיש אותכםפיצישלי

אתם כל כך צודקות

אבל אוף עדין זה קשה לי אני לא מסוגלת לשמוע על זה 

זה כל כך כואב ואני כבר מתחילה להכנס לסרטים שזה יקרה גם למישהו שאני מכירה

באמת בא לי לא להאמין

אבל גם בסיפור הקודם לא האמנתי ולצערי האמת טפחה לי בפנים

הלוואי שיתברר כבר שזה שטויות

זה שקר גס,שטויות, ועלילת דם נוראית!פפרינה
עוד האמת תצא לאור!
עושים משפט שדה בתקשורת וחוזרים על זה שוב ושוב עד שאנשים מאמינים. פשוט בושה וחילול שם ה
איך אפשר לחזור בתשובה בלי וידוי?רינת 23
בלי להתנצל?
התכוונתי שאולי התחרט. בגלל זה הסוגרייםמקסיקנית

רוצה להגידסליל
שאני חושבת שלדבר על מקום של נפילה, הופך את התקיפה לשיח של בין אדם למקום. כאילו שאדם שתקף ופגע מינית, זו נפילה של היצר ולכן אם רק יעשה תשובה מול בוראו זה בסדר.

אבל זה לא ככה.
זו לא נפילה, ולא התגברות של היצר הרע.
זו אלימות באופן חד משמעי.
והעבירה הזו היא קודם כל עבירה שבין אדם לחברו בתחום של האלימות ולא בתחום של צניעות. וזו נקודה ממש חשובה בעיניי. מעשה של פגיעה מינית הוא חמור מאוד, ולפני שמתייחסים אליו במושגים של בין אדם למקום, צריך להתייחס אליו במושגים של בין אדם לחברו.
ולכן תשובה כלפי ה' לא תעזור ולא תועיל, והלכות ייחוד וצניעות זה לא פתרון.
נראה לי שתלוי מאד במקרה הספציפימקסיקנית

וברור שזו אלימות נגד הקרבנות

אבל אי אפשר להתעלם ממה שכת' שאין אפוטרופוס לעריות וזה גם לגמרי עבירה חמורה

וצריך להתייחס לזה כמו שזה באמת ולא רק חצי.....

וזה לגמרי גם בתחום של צניעות וברור לי מאד שיש מקרים שכן אפשר למנוע ע''י שמירת ההלכות!!

תודה שהשלמת עם הצד הכ''כ חשוב שהעלית אבל אני לא מסכימה עם הגישה שלך שמתייחסת לזה נטו כאל אלימות

וברור שזה לא אישי! חיבוק סתם תגובה למה שכתבת יקרה!!

הבעיה במה שאת כותבתoo
ששמירת צניעות מתיחסת לפוגע והנפגעת במידה שווה, שלכאורה שניהם לא שמרו על צניעות. להסתכל על אי שמירה על צניעות כגורם אפילו מזערי לפגיעה מינית, זו פגיעה נוספת בנפגעת והסרת חלק מהאחריות על הפוגע.

אין אפוטרופוס לעריות לא נאמר בשום מקום בהקשר של פגיעה, אלא בהקשר של חטא ללא פגיעה. פגיעה היא קודם כל בין אדם לחברו. אם לפוגע היה כבוד כלפי אנשים או נשים, הוא לא היה פוגע. אבל אין לו כבוד. זה שהוא גם חטא בנגיעה ובמעשה, זה עוד חלק, אבל לא הגורם למעשה.
צודקת מאה אחוזמקסיקנית

אני מבינה את זה ולא אמרתי בשום צורה שהיא אשמה ח''ו!!

התכוונתי לשמור על הילדים שלנו לא להשאיר אותם בשום מצב של יחוד וכו'

זו הייתה תגובה לפותחת כי הגישה שלי היא לא להתעסק בעבר אלא בעתיד מה לעשות שזה לא יקרה לילדים שלנו

וכמובן חינוך למוגנות הכי חשוב מגיל ממש צעיר!!

תודה שהחכמתן אותי וגם שמרתן על שיח מכבד! @oo @סליל

לילה טוב! (בשבילי.... חחחח)

יש הרבה ממשק בין חינוך למוגנותמקרמה
וצניעות אבל הם לא מגיעים מאותו המקום
זה שתי דברים שונים בבסיסם
גם אם הרבה מהפעולות הם דומות.

צניעות מגיע ממקום אישי של לשמור על עצמך מלהיגרר לחטא, סוג של גדר ליצר.

מוגנות מגיע ממקום של להישמר מפני אחרים.
תודה שכתבת את זה!רינת 23
הזהרו מלגלוש ללשון הרע!יעל מהדרום
מזדהה עם הכאב והבלבולסליל
מאוד מאוד.

בלי להיכנס לסיפור הזה ספציפית, כי אני באמת לא יודעת ולא מתפקידי לשפוט, אני חושבת שצריך להיזהר ולא להגדיר מקרים כאלו כ"נפילה".
הטרדה, פגיעה ותקיפה מינית אלו לא נפילות של היצר. זו אלימות. אלימות קשה מאוד ומזעזעת. אבל זה מישור לגמרי אחר מאדם שמתקשה בהתמודדות עם היצר שלו. ולכן מקרים כאלו לא צריכים להפיל אותנו מהתמודדות עם היצר. זו אכן שאלה גדולה איך אדם אלים מצליח להגיע למעמד כל כך גבוה. אבל זו שאלה אחרת (ואפילו הפוכה), מהשאלה איך רב גדול נופל. השאלות הן שונות, ותדן דרך ההתמודדות היא אחרת.

ולגבי להתחזק, אני מאוד מבולבלת. מכל הכיוונים. מהדרישה שיש להאמין מצד אחד. מצד שני מכך שאפ נאמין, אז איזו מן חברה אנחנו שלא עושה משפט צדק. מצד שלישי, אם לא נאמין, איזה עוול יש לנפגעות. ומצד רביעי מה זה אומר עלינו כל הסיפור הזה, שאין לנו באמת מערכת מסודרת שבה אנחנו יכולים לברר ולקבל תשובה אמיתית. בקיצור, המון המון מחשבות.
מה אני אומרת לעצמי?
לא מחייבת את עצמי לתשובה. נשארת במורכבות.
ומתפללת, ממש מתפללת לה', שהאמת תתברר. בין אם היא לצד אחד, ובין אם היא לצד אחר. מגיעה לכולנו אמת. ועד שהיא תתברר, לא מצטרפת לא למלעיזים על הפוגע, ובטח ובטח לא לתוקפים את המתלוננת. ונזהרת במיוחד כלפי הנפגעות, כי את התגובה שלנו עכשיו, בוחנים אלפי נפגעים (לא מסיפור זה, אלא בכללי). בוחנים אותנו, כדי לדעת האם לספר גם הם. וזה בעיניי דיני נפשות. אז מאוד מאוד להיזהר בתגובות ובהכפשות
כתבת מקסיםרק לרגע9
בעז"ה שתתברר האמת, גם אם היא פחות נוחה לנו.
מסכימה איתך. כתבת יפההשקט הזה
אני חושבת שבאמת צריך להזהר עם התגובות לכאן או לכאן.
מצד אחד לא לחרוץ משפט שדה.
מצד שני גם אמירות של "אין מצב שדבר כזה קרה" הן אמירות שיכולות להתפרש אצל נפגעים מסיפורים אחרים "אל תתלוננו, גם ככה לא יאמינו לכם"

ובעיקר בעיקר, לזכור שכולנו, לא משנה באיזה עמדה אנחנו נמצאים- אנחנו בני אדם. לא מלאכים.
אותי זה לא מפתיעoo
זה מטריד ומזעזע, אבל זה צפוי שמקרים שקרו בזמנים שלא דברו על הטרדות, יצופו היום כשזה יותר אפשרי.

אנשים יכולים להיות מוכשרים ובעלי יכולת מצד אחד, מהצד השני אלימים ופוגעניים.
כך הם יכולים להגיע להיות רבנים או אנשי ציבור משפיעים ועדין לפגוע.

לי זה לא נוגע לאמון כללי בגברים. יש אנשים פוגענים ואלימים, אבל הם המיעוט, הרוב אנשים טובים. גם גברים.
אני חושבת שמבלי להתיחס לפרשה הספציפית הזומקרמה
אני חוושבת שזה שיעור גדול אלינו כציבור.
עוד כשתפוצצה פרשה עם רב אחר והיה שבר מאוד גדול שמעתי רב שאמר דברים שמאוד נחרטו אצלי

הוא דיבר על כך שביהדות בניגוד לנצרות בקשר שבין אדם למקום כל קשר עומד בפני עצמו
ואין קשר אחד תלוי בשני.

אין התוודות לפני כומר
אין תפילות באמצעות גורם מקשר

וזה בא להזכיר לנו שכולנו בשר וגם ובאיזשהו מקום בעלי רמה אחידה.

רב ביהדות היא איש הלכה וידע אדיר
הוא יכול לחלוק מחכמתו לקהילה שלו
אבל רב הוא לא יודע כל
הוא לא רופא
הוא לא איש טיפול/פסיכולוג
הוא לא נביא

והוא לא אלוקים
הוא בשר ודם

ומותר וצריך שלכל אדם יהיה שיקול דעת.
וביקורת
וחשיבה עצמאית

פגיעות מיניות ע"י רב הם פגיעות שקשה לעצור אותם בגלל מעמד הרב, (לא סתם זה מוגדר יחסי מרות" גם אם היו בהסכמה)
וברגע שנדייק את מעמדם ותפקידם יהיה לנו יותר קל כציבור למגר תופעות כאלו
וגם ל"רבנים" אלימים יהיה פחות כח לפגוע
אני חושבתאמא_טריה_ל-2
שאנחנו חיים בעולם פטריארכלי, שבו הגברים שלטו בהכל באלפי השנים האחרונות - כל המשאבים היו מרוכזים אצלם.
מתוקף כך חלק מהם החלו לנצל את מעמדם ולחשוב אפילו שזה שלהם לקחת.
אלימות מינית היא מופע של כוח, ולא של מיניות.
זה יכול לצערי לקרות במוסד הרבני, כמו שזה יכול לקרות בכל ארגון אחר, במקום שבו יש כבוד, כוח וכסף.
האחריות שלנו כחברה בעייני היא בכמה מישורים -
לברר לעומק כל טענה שעולה, לסייע בהחלמת נפגעים ונפגעות, למצות את הדין עם התוקפים בבתי משפט.
להיות מאוד ערניים למוקדי כוח קיימים כדי לוודא שלא מתקיים בהם ניצול גם היום (ניצול מיני זאת רק דוגמה אחת אגב לשימוש לרעה).
לזכור שאדם יכול להיות נפלא, איש חסדים, ועדיין להסתיר צדדים אפלים.

להתפלל באמת שנצליח לגדל ילדים, גברים ונשים, שידעו שכוח זה לא מה שחשוב בחיים. שיהיו אנשים טובים יותר, ויצרו יחד עתיד טוב יותר...
👍🧡שלומצ'
דווקא בסיפור האחרוןחולת שוקולד
למיטב ידיעתי היתה רק מתלוננת אחת שידועה כאישה לא מאוד בריאה בנפשה, שהתלוננה על מקרה שקרה לכאורה לפני איזה עשרים שנה.
לא אמין במיוחד

אבל אולי אני טועה
חייבת להגיד לגבי זהסליל
לא רציתי להיכנס לפרטי המקרה, אבל חושבת שזה הכרחי כאן.
השימוש בטיעון של פגועה בנפשה כטיעון לערער על אמינותה של המתלוננת מקומם מאוד מכמה סיבות.
דבר ראשון, פגיעה מינית הרבה פעמים תגרום לפגיעה נפשית, אי אפשר לנתק בין הדברים. טיעון כזה הוא ממש הרצחת וגם ירשת. גם פגעת, גרמת לנזק, ועכשיו אתה מנסה להשתמש בנזק הזה כדי להגן על עצמך. (שוב, לא מפנה כלפי המקרה הספציפי הזה, אלא כלפי כל מקרה תאורטי).

דבר שני, אמירה שבגלל שאדם הוא פגוע נפש, לא נאמין לו, למעשה מתירה את דמם של כל פגועי הנפש. אה, הנה הוא פגוע נפש, אז אפשר לפגוע בו כי גם ככה לא יאמינו לו. וזה מחריד!!

השימוש בזה הוא לא הוגן, לא ראוי וגורם נזק עצום בכל היבט. אז דווקא אותו, עדיף לא לטעון במסגרת הטיעונים.
וכמו שכתבתי לפני כן, באופן כללי חושבת שנכון לגשת לזה בהמון המון זהירות. גם כלפי הנידןנים במקרה הזה, ועל אחת כמה וכמה בשביל כל אלו שמסתכלים מה התגןבה שלנו עכשיו
עוד נקודה להוסיף על מה שכתבתמקרמה
פגועי הנפש הם הרבה פעמים קורבנות לעברינות מינית.
לא סתם בוחרים בהם - הם "קלים" לניצול
מי כמוני יודעת כמה את צודקתחולת שוקולד
ולגמרי חשבתי על העניין כשכתבתי את זה והשארתי את זה ככה כי לא היה לי כח להתחיל להסתייג ולהתנסח

אבל את לגמרי צודקת ואני חוזרת בי, זה באמת לא צריך להיות אחד מהטיעונים
❤️❤️❤️סליל
גיבורה שאת
בכלליכי כל פה
בכללי את צודקת אבל, ברגע שיש רקע נפשי וחלק מהרקע הזה זה תלונת שווא על אונס מצד הגרוש (הודתה בזה ישר שרצתה להכאיב לו) ותלונות שווא נוספות על האמא בתור רוצחת של ילד שלה שמת מיתצ נשיקה בתור תינוק עד שהצליחה להכניס את האמא לכלא- יש משמעות לרקע נפשי וכשיש הרבה תלונות שווא מצד המתלונן שמאובחן בזה שלא יודע להבדיל בין מציאות לדמיון זה חלק כן משמעותי..
אבל לא פה כדי להתווכח..
לי זה נראה שהשמאל מחפש אותו. בכל זאת זה כמואחתפלוס
סדין אדום מול העיניים שלהם.
לא מפליא אותי בכלל שאחרי שהצליח בבחירות יחפשו אותו בנרות
הסיפור עלה הרבה לפני שהיה כיוון למה יקרה בבחירותבאורות
כן? איפה?אביול
לא שמעתי ולא ראיתי עך זה כלום
זה פורסם אבל לא בתקשורתמקרמה
המתלוננת זעקה הרבה זמן שמשהו ישמע אותה (באופן אישי קראתי הודעה שלה לפני חצי שנה לפחות.. ואין לי היכרות איתה)
לטענת המתלוננת היא נתקלה בדלתות סגורות בכל מקום ולכן יצאה עם זה לפרסום ברשתות החברתיות.

הפרסום בתקשורת נעשה רק עכשיו בעקבות ההודעות של הרב סתיו והרב שרלו שביקשו שהתלונות יחקרו כדי להגיע לאמת מתוך סברה שלא ניתן להשאיר את הסיפור ללא ברור אמיתי הן מבחינת המתלוננת שבמידה ודוברת אמת ראויה לצדק הן מבחינת הרב שבמידה ומדובר בשקר ראוי לטהר את שמו
שלושים שנה. באמת לא ברור למה לחקור א זה בכללאביול
בכל דבר אחר יש חוק ההתיישנות. רק בזה לא?
גם אם כן יש (ואני לא בטוחה כי לא יודעת בת כמה היאanonimit48
וכו)
לא היית רוצה לדעת את האמת? מה עדיף לטאטא בטענה שיש התיישנות?

חוץ מזה, יש התיישנות מיוחדת בעבירות מין מסוימות בייחוד בגלל העדינות של הדברים! אסור לשפוט מה עבר עליה במיוחד לפני שאנחנו יודעים את התמןנה המלאה…
יש נשים שמדחיקות ואחרי הרבה מאוד שנים יוצאות עם זה. או שפתאום מקבלות חיזוק ממקום אחר, אולי פסיכולוג, חברה, כתבה בתקשורת וכו׳.
אוקי, אז שיחקרו ויפרסמו את האמתאביול
כל הפרסום לפני פשוט מוציא מפרופורציה, וכבר ראינו שנגמר רע
איך תדעי מה האמתמקקה
היא אמרה כך, הוא אמר אחרת.
איך אפשר לחקור בכלל?
בעבירות מין, כשיש מילה נגד מילה, משתמשיםanonimit48
באמצעים נוספים כדי להגיע לחקר האמת
איזה אמצעים?מקקה
שיקול הדעת של השופט?
הדעות הקדומות של השוטרים?
אם את בכלל לא מאמינה במערכת זה משהו אחרanonimit48
אז כמובן שלא תחשבי שיש דרך להגיע לאמת …

תסבירי לי בהיגיון איזו דרךמקקה
ברוב המקריםנעמי28
כשמישהו פוגע זה לא רק באדם אחד.
דבר ראשון אני מניחה שיחפשו עוד נפגעות.

כדי שזה יקרה הן צריכות להרגיש שבכלל יש סיכוי שיקשיבו להן ויאמינו להן ולא יקראו להן משוגעות.

בתור נפגעת מתהפכת לי הבטן לקרוא פה תגובות.
לבנות אין מושג כמה נזק הקונספירציות שלהן עושות.

לא מכירה את הרב ולא את הסיפור
אבל לא משנה כמה חכם או צדיק הוא, הכל יכול להיות.

ובטח שצריך לבדוק את זה לא משנה כמה זמן עבר.
אני אחזיר לך את השאלהמקרמה
מה את מציעה אלטרנטיבה??
לא תמיד יש דרך טובהמקקה
יש דברים שצריכים להתברר רק בית דין של מעלה

ולמי שמעלי, אני האחרונה שאלך אחרי איזה רב בצורה עיוורת, לא הולכת אחריהם בכלל. וודאי שהכל יכול להיות. אבל אין לנו דרך לדעת
אבל לצערינו זו גם דרך מצויינת לסיכול פוליטי. את צודקת שכשיש מתלוננות רבות זה תלונה יותר מיוצבת ויותר מסתבר שנכונה. שהשם ישלח לכולנו חוכמה ובשורות טובות
למה לעשות סיכול פוליטי לאיש אחדשאלותהריון
שלא משפיע הרבה? (ברצינות שואלת)

לא נשמע קשור לפוליטיקה. ייתכנו תככים בלי קשר אבל וודאי שצריך לבדוק ברצינות תלונות ולנהוג בכבוד עם המתלוננות אחרת נפגעות אחרות יירתעו מלהתלונן וכך מעגלי פגיעה לא ייעצרו.
אפשר. יש כל מיני אמצעים שמאפשרים לדעתהמקורית
יש כתבי אישום שלא מבוססים על ראיות גרידא, אלא יותר נסיבתיים.
וזה יכול להוביל לעוולמקקה
אין הוכחה והשופט פוסק לפי מה שנראה לו
זה התפקיד של השופט , אם לא היינו פוסקיםanonimit48
על פי שנראה לנו ואנחנו מאמינים בו מסך הראיות שהציגו לנו,
אלא על פי מה שאנחנו יןדעים בוודאות גמורה שקרה שם בין חדרי חדרים,
לא היינו בני אדם כבר

בעצם מה שאת אומרת שרק ה׳ יכול לשפוט?
אז בשביל מה יש לנו מערכת שפיטה? ובשביל מה היתה פעם?
בגלל זה אסור לפנות לערכאותמקקה
הוא אמר היא אמרה זה לא ראיות. זה אג'נדה.

לפי דין תורה בודאי היום לא נוהגים בצורה כזאת. אם את יודעת אחרת לפי דין תורה אשמח שתחכימי אותי
כשחוקרים לפעמים מוצאים סתירות באחד הצדדיםהשקט הזה
ואז מתברר שהצד השני דובר אמת
לפעמים במקרים שיש מספר מתלוננות וכולן מספרות על דפוס דומה אפשר להבין מזה
לפעמים אחד הצדדים נשבר בחקירה ומודה באמת
לפעמים בעימות בניהם עולים דברים לפי ההתנהגות שלהם
וכו' וכו'. . למשטרה יש את הכלים שלה שלנו אין ולכן זה התפקיד שלהם לגבש תיק, והתפקיד של השופט שלמד את החוק לשפוט.

אני מבינה שאני לא אשכנע אותך כי את כנראה רואה במערכת החוק מוקצה אבל להגיד שזה רק אג'נדה ולא ראיות זה פשוט לא נכון.
כשאין ראיות- התיק נסגר מחוסר ראיות.

אני אוסיף שיש גם ראיות נסיבתיות כמו למשלanonimit48
אנשים שנפגעת העבירה דיברתה איתם
והנאשם
תכתובות בטלפונים …
יש המון מידע שאפשר להוציא לא רק ממילה ומילה.

אבל נכון שאם את לא מאמינה במערכת המוסדית זה לא יעזור מה אגיד …
לצערי אני מתעסקת דברים האלה, לפעמים אין שחור או לבן באמת -
אבל
וזה אבל גדול
גם אפור, אפרפר בהיר- הוא נורא ואיום! במיוחד כשמדובר באישים כאלה
הטיעון הזה מאוד קשה לי, למה עכשיואמא_טריה_ל-2
מכירה אישית שתי נשים מדהימות שרק בגילאי 40-50 לחייהן חוו לראשונה פלשבקים מטורפים של פגיעה מינית מוקדמת מהילדות.

המוח הוא מאוד חכם בהדחקה.
הלוואי והחוק יתיישר יום אחד עם הגנה על הילדים שנפגעים, וקולם אינו נשמע.
הפן המשפטי בכלל לא מעניין פהמקרמה
הפן החברתי מעניין פה!

אם יש לנו מנהיג גדול שסרח את לא חושבת שראוי לדעת את האמת?
והיה ויתברר שיש אמת בדברים גם אם משפטית וחוקית אין מה לעשות עם זה
אנחנו כציבור בהחלט צריכים להוקיע מעשים כאלו
בטח שאני ארצה לדעת את האמתאביול
אבל רק את האמת! לא חשדות וחצאי דברים. למה לא יכולים לחקור ואז לפרסם?
הפרסום הזה רק מזיק
הפרסום נועד לתת אומץ ולקרואהמקורית
לעוד נפגעות להתלונן.
מזיק ? לא בטוח. לא בכל מקרה בעיניי.
יש צווי איסור פירסום על דמויות בכירותאנונימית-אנמית
ועל דמויות עוינות כמו אסירים בטחוניים שאונסים נשים. אבל משום מה פה לא ככה.
פה הנשים לא חוששות להוציא לשון הרע חופשי כי הן יודעות שלא יתבעו אותם , הן יודעות על מי הן מדברות
ולא רק זה , מחפשים את הלכלוך והצהוב הזה בתקשורת.
לחשוב שפרסום של מעשים כאלה ואחרים בא לקראת נשים זה תמימות. זה משרת אינטרסים בלבד של כלי התקשורת ובעלי אינטרסים כאלה ואחרים
גם נכון. מבינה מה שאת אומרתהמקורית
אבל זה לא חזות הכל בעיניי.
יש הרבה מקרים בהם הפרסום דווקא כן הביא עוד מתלוננות וחיזק את האפשרות להרשיע. אז זה לא כזה שחור ולבן
אני מבינה. אבל עדיין התחקיר כביכול של ערוץ 12אנונימית-אנמית
לא יצא כי הם ראו שהיא לא אמינה, וגם במשטרה לא אמינה. הסיפור הזה שהיא פרסמה עוד מאוגוסט. הם שידרו את זה נטו עכשו כי הרב שרלו והרב סתיו פרסמו שיש עוד נשים.
אז למה הרבנים לא פונים למשטרה ?
למה לפרסם כדי לחפש אם קיימים כאלה ?

במקרה מכירה את המקרה והנשים מקרוב וזה הזוי ההנדסת התודעה הזאת.
זה פשוט לא קשורסוסה אדומה
אם רב היה אונס אותי וזמר היה אונס אותי, הייתי רצה לספר קודם על הרב וממש ממש ממש לא מהסיבות שאמרת. מי בכלל חושב על זה חוץ מהרב טאו?? פשוט תמימות וטיפשות שאין כדוגמתה.

רב ידוע בציבור כאיש תורה חוטא ופוגע בסתר, לא תרצי לצעוק את זה?? שיש פה צביעות??
הרי כשזה רב הקושי עצום פי אלף!

תפסיקו כבר. פשוט תפסיקו להאמין לכל אדם שקוראים לו רב. הוא לא טיפש בכלל, הוא הכשיר את הקרקע במשך שנים על גבי שנים.

פשוט שימו לב, זה הסריח כבר מזמן.
ומי שמגן על אנסים ------- אנס בעצמו!
בעינייך לא מזיק ששני אנשים התאבדו בעקבות פרסום??אביול
לאצאומרת שהם תמימים. חיים ולדר ויהודה משי זהב. אבל שניהם פגעו בעצמם בגלל כל הלשון הרע שהוציאו עליהם, בממדים עצומים. אם היו חוקרים בחקירה נורמלית הנזק היה פחות נורא
זאת הייתה בחירה שלהםפאף
הם העדיפו לפגוע בעצמם מאשר להתמודד עם מה שהם עשו.
לא. זה לא הנזק, מחילההמקורית
הם היו מפורסמים. זה היה יוצא החוצה בכל מקרה.
והפרסום הזה הביא עוד מתלוננים ומתלוננות והביא את נושא המוגנות לעולם החרדי. אז זה לא נזק בעיניי.
ההתאבדות שלהם היא בחירה שלהם לברוח מאחריות. זו הבושה להתמודד עם המעשים שלהם. ותו לא בעיניי.
ומה עם הנזק של אי פרסום המעשים שלהםoo
במשך שנים, שנתן להם יד חופשית להמשיך ולפגוע?
אם האנשים שידעו היו מפרסמים לפני שנים, הם יכלו למנוע פגיעות נוספות.
מסכימה עם המשפט האחרוןאביול
החכמה היא להתלונן בזמן. לא ברור לי איך מקבלים תלונות של לפני 30 שנה. עבר מאז מלא זמן.
וגם , הבעיה בנושא הזה היא שאי אפשר לדעת מה באמת היה. זה יכול להיות משהו פעוט, ועכשיו הבחורה החליטה אחרי שלושים שנה שזה השפיע עליה, וזהו. כל המדינה יודעת
כל גבר צריך להזהרoo
לא לעשות דברים שעלולים לפגוע או שעלולים להתפרש לא נכון אצל האישה, כדי ששום אישה לא תפגע ותתלונן.

גברים נורמלים שיש להם כבוד עצמי, מתנהגים בצורה מכובדת ומכבדת ושום אישה לא מרגישה מוטרדת או נפגעת מהם.

גם פגיעה שאת קוראת לה ׳משהו פעוט׳ זה דבר שעושים אותו רק אנשים בעיתיים. וגם ׳משהו פעוט׳ יכול לפגוע פגיעה גדולה.
ברור שכל גבר צריך להיזהראביול
שלא יובן מדבריי שאני מצדיקה את המעשים האלה, חלילה. אני פשוט חושבת שצריך לתת לגופים שאחראים על החקירה לחקור לפני שאנחנו שופטים בן אדם.
ממש מסכימה איתך!!!מתחדשת11
וגם להלכה יש מה לומר בעניין. לא מפרסמים מישהו בריש גלי כשהדברים עדיין בבירור!
עם כל הכבוד לדעותינו, כך לא נוהגים.
וגם במקרים חמורים ביותר צריך לדעת איך להתנהל
זה שאולי נעשה מעשה חמור
לא מתיר לתלותו ברחובתיה של עיר לפני הבירור!
"החכמה היא להתלונן בזמן''פאף
זה משפט קשה.
כדי להתלונן על פגיעה מינית דרושים הרבה מאוד כוחות, במיוחד אם זו פגיעה שנעשתה בגיל צעיר.
אני לא בקיאה בפרטי המקרה הזה ספציפית, כי מאוד קשה לי לקרוא על כך וכי אני לא חושבת שמתפקידנו לשפוט. אבל אותי לא מפתיע שלוקח כל כך הרבה זמן למצוא את הכוחות להתלונן, אולי כי אני מכירה אנשים שנפגעו מינית ואת ההשלכות ארוכות הטווח של הפגיעה על חייהם, ואת הקושי להתלונן. ועוד כשזו דמות חשובה כל כך ועם כל כך הרבה כוח?! וואו, כמה כוחות נפש דרושים כדי להתלונן בסיטואציה כזאת.
אני אוסיף ואציין שבגלל הקושי להתלונן על פגיעות מיניות שנעשו בגיל צעיר ההתיישנות מתחילה רק מרגע בו מלאו לנפגע 18, וגם אז ל18 שנים נוספות (אם אני לא טועה) בגלל שהחוק מכיר בקושי הגדול בסיטואציה.
אני לא אומרת שהוא באמת פגע או לא, אני לא יודעת, אני רק אומרת שלהתלונן בזמן זה לא כל כך פשוט.
היא אומרת שהתקשרה בתור ילדה למשטרהרינת 23
והוא גילה את זה ואמר להם שהיא ילדה משוגעת שמשקרת. אולי היום זה לא היה עובד לו אבל לפני 30 שנה דברים עבדו אחרת.

חוץ מזה שחלק מהקטע של פגיעה מינית בקטינים זה שהמבוגר מפחיד את הילד, משכנע אותו לא לגלות וגורם לו להתבייש.
בנוסף, חלק מהילדים הפגועים לא גדלו במשפחה נורמטיבית ואין להם אוזן קשבת אצל ההורים שלהם.
למי היה אז טלפונים?כי כל פה
זה תקופה שלא היו אז כמעט טלפונים..
בעקרון עכשו בראיונות האחרונים היא כבר לא אומרת שהתקשרה רק שניסתה להגיד למשפחה שלה..
לפני 30 שנה לכולם היה טלפוניםoo
לפני 30 שנה היה טלפון בכל ביתרק לרגע9
מאד קשה להתלונןעטרת ראשי
תחשבו כמה כל אחת מהמתלוננות מפסידה מאנשים סביבה שלא מאמינים לה קרובים שמסובבים את הגב ולא תומכים בה מאד קל להגיד עלילת דם עלילת דם אבל זה גהנום להתלונן הרבה יותר קל לנסות לעצום עיניים ולחשוב אולי זה לא קרה אבל כשטראומה חוזרת וצפה והן כבר לא מתמודדות עם הכאב זה הדרך שלהן להתרפא
"החוכמה היא להתלונן בזמן"?פמיהלכה
זה לא פקיד במס הכנסה שדיבר אליה לא יפה. זאת פגיעה מינית קשה, על רקע משפחתי מורכב. תראי איך ברגע שהיא אמרה משהו, קפצו אנשים והפיצו עליה שקרים, תקפו את המשפחה שלה ולא בחלו בהלבנת פנים. אפילו הציעו לה כסף כדי שתשתוק.
להתלונן זה לא לשלוח מייל כועס לבוס שלו. זה להתמודד עם אנשי שלומו, התגובה החברתית, המחיר המשפחתי, הקהילתי והרגשי. שלא נדבר על מה שתעבור בחקירה משטרתית.
היא אמיצה מאוד שקמה והתלוננה עכשיו.
וכן הכל בגדר חשדות, אבל הצטברות של מתלוננות אומרת דרשני.
אולי זה לא הייתה התנסחות טובה , סליחהאביול
אני מבינה שזה לא פשוט להתלונן. ועדיין, שלושים שנה זה המון זמן.
זה לא נשמע פעוט. זה נשמע נורא.סופי123
את פשוט אטומהסוסה אדומה
מה זה החכמה היא להתלונן בזמן?
נאנסת פעם?
יש לך מושג כמה כוחות נפש צריך בשביל לספר אפילו רק על הטרדה?!?

זה פשוט צידקני מצידך,

אין בעיה שתרצי שהדברים יתבררו באמת,
אבל תפסיקי לשפוט בדברים שאת לא מבינה בהם, עד ש .. וכדי ש... לא תגיעי למקומה............
כל מילהעטרת ראשי
נפשות נרצחות כל יום על ישי פוגעים שמשתמשים בכוח שלהם להרע לאנשים צריך שכל אחד מהם ידע שיש דין לכל אחד מהם ויבוא יום והם יוקעו על המעשים המבוזים שלהם!!! ואם זה עוזר להציל נפש אחת ילד או ילדה אחת או משפחה אחת זה כבר משהו ענק!
ולהתאבד זה היה בחירה שלהם נטו ועבירה שעליה לבד צריך להוקיע אותם
לא, זה לא מזיקבאורות
ברוך שפטרנו וחבל שהם בחרו בפתרון הקל.
האמת, לא עצוב לי על אף אחד מהם.סופי123
שם רשעים יירקב.
אנשים אלימים ופוגעניים שכרגיל לא לוקחים אחריות. מוזר בעיני ללמוד מהמקרים האלה על חומרת לשון הרע ולא על חומרת פגיעה מינית. הם הרסו לאנשים אחרים את החיים.
אני חושבת שקצת יצאנו מפרופורציותאביול
אכן, הם עשו מעשים שלא ייעשו. לא מצדיקה את המעשים לרגע. אבל למה לזרוק לפח את כל מה שעשו בחייהם? חיים ולדר ויהודה משי זהב עשו המון למען עם ישראל. והם גם נפלו בחטא, וזה חמור מאוד. אבל מכאן ועד להפוך אותם לרשעים גמורים, ולא להצטער על ההתאבדות והניסיון להתאבדות...
זה לא נפילה. זה אלימותמיקי מאוס
נפילה זה צפיה בתכנים או מחשבות זימה. דברים שהם בינם לבין עצמם

אבל מה שהיה זה ניצול מתמשך, אלימות מינית, שגם אחרי תוכחה זה רק המשיך והושתק - אלה דברים שמרקיבים ומחריבים את החברה!

אני לא באה לומר שאפשר לומר עליהם דברים קשים כמו שר"י אבל בוודאי שראוי לדחות אותם. ובמיוחד בפעולה האחרונה שלהם לקחת את חיהם ולא לתת את הדין. לא סתם היה ראוי להם להיקבר מחוץ לעדת ישראל וללא ישיבת שבעה (היום לא נוהגים ככה, אבל עצם הדין מרמז מה צריך להיות היחס שלנו)

וכן, יש שאלה גדולה איך להתיחס לטוב שעשו בחייהם...זה מורכב
נפילה זה בן אדם למקום.סופי123
המעשים שהם עשו מבחינתי בהחלט זורקים לפח את כל הטוב כביכול שעשו. הטוב הזה נתן להם עמדת כח שאפשרה להם לפגוע באנשים. את מדברת על פגיעה מינית כאילו זה איזה אופסי קטן, נפילה חמודה.
את המשפט הזה ניתן לקב"ה לנהל בשמייםהשקט הזה
ולדון האם המעשים הטובים עולים על הפשעים או להפך.

פה בארץ, הבחירה האחרונה שלהם ליטול את חייהם ולא לתת לקרבנות אפשרות למשפט צדק רק הוסיף חטא על פשע.

סליחה שאני אומרת אבל את אומרת שטויותעטרת ראשי
למה לזרוק לפח את כל התורה ששבתאי צבי למד? ולמה לזרוק לפח את כל הטובות שהיטלר ימ״ש עשה לחברים שלו? ולמה לזרוק לפח את כל הדברים המדהימים שכל שאר הרשעים בהסטוריה של העם שלנו או אחרים עשו? יש טוב ורע ובהם הרע מנצח הם רוצחים שרצחו נשמות והרבה נשמות וזה הופך אותם לאנשים רעים
אוי הדוגמאות שנתת הן נוראיותאביול
להשוות להיטלר זה רשעות.
אבל אני לא מספיק בקיאה בכל הפרטים אז אולי עדיך שאשתוק וזהו. עייפתי מהדיון הזה כבר
מסכימה ממש.אמא לאוצר❤
בכלל לא תכננתי להיכנס לדיון כי אני ממש לא בקטע..
אבל ההשוואה להיטלר מזעזעת ולא קשורה בעיני בשום צורה!!!
נפלו?????סוסה אדומה
לרצוח זה ליפול?

אחותי, תקשיבי אני לא יודעת מי הרב שלך אבל תחליפי אותו דחוף.

נפילה בבין אדם לחברו זו לא נפילה.

אלימות שהורסת לאדם את החיים זו לא נפילה!!!! וכל שכן לא נפילה סדרתית ורחבה. מי לימד אותך את הקשקושים המזעזעים האלה?

אני לא נוטה להגיב ככה, אבל את באופן עקבי מדברת שטויות רעילות. את חייבת להתנער, אני דואגת בכנות למשפחה שלך.
זה עוד אקט של אלימותממשיכה לחלום
זה עצוב מאוד שזאת הייתה הבחירה שלהם
חבל שלא התאבדו לפני כןסוסה אדומה
ואני מאחלת לרב טאו שאם הוא באמת עשה את זה והוא לא לוקח על זה אחריות, שיתאבד גם הוא יחד עם ברלנד וכל החברים לגיהנם.

חלאס כבר להאשים את הפרסום,

אולי תחשבי על זה ככה,
מישהו למעלה לא רצה אותם לא בשמיים ולא בארץ אז גזר עליהם שיתאבדו, וכידוע מתאבדים לדעת נשארים בעולם התוהו.
הפרסוםכי כל פה
הפרסום באותה מידה נועד גם כדי לפגוע בערכים שמעצבנים את אנשי התקשורת ובכל מי שעומד בפניהם..
כשהם מפרסמים משהו שבכלל לא נבדק הם יודעים שעכשו יש ציבור שלם שזה פוגע באמונת חכמים שלו, הם יודעים שהם פוגעים במפלגות שהם לא רוצים שיהיו בכנסת וכו..
אם כך זה היה מתפרסם לפני בבחירותמקרמה
הסיפור ידוע לתקשורת כבר חצי שנה לפחות.
דווקא מי שהעלה את זה שוב לאוויר היו אנשים מתוכנו...
קודם זה לפני הבחירות, עכשיו אחרי.סופי123
תמיד יהיה מה לומר על התזמון
לצערינו היום אין כמעט דרך להגיע לאמתמקרמה
של מקרה שאירע לפני שנים אלא ע"י זיהוי דפוס פעולה
ודפוס פעולה מתגלה רק ע"י ריבוי נשים שמתלוננות

כך שפרסום הוא כלי חקירה
ולא פרסום בשביל להכפיש

(ואני מודעת לכך שקשה אחכ עד בלתי אפשרי לנקות שם של חשוד... אבל בהיעדר אלטרנטיבה להגיע לאמת לפעמים אין ברירה)

אוקיי נגיד, אבל במקרה שהנושא לא עבר בירוראנונימית-אנמית
מעמיק ויתגלה כתלונת שווא זה עושה נזק רב לנשים שאכן כן סובלות מאלימות מינית כזאת אי אחרת
גם במקרה זה זה תלונת שווא והפרסום רק מזיק לנשים
גם נכוןמקרמה
אבל הכל שאלה היא מה האלטרנטיבות?
שהמשטרה תחקור ואם ישנם ראיות לאמיתות הדבראנונימית-אנמית
שימשיכו לחקור ואז יפרסמו, אבל פה זה לא פורסם בכדי לעזור לנשים ולא פורסם כי ישנם ראיות או איזה דבר של ממש ,זה פורסם כי עוד 2 רבנים של זרם מאוד ספציפי פרסמו וכל ערוץ תקשורת מפחד לאבד אייטם. עובדה הראשון שפרסם זה היה 12 , מפחד לאבד את האייטם כי הנה הרב שרלו והרב סתיו מפרסמים.
גם הסיפור הזה יקבר כמו סיפורים אחרים שהעלילו בעלי אינטרסים ובעלי נקמה . בדרך נפגעים המון המון אנשים ובעיקר נשים שאכן עוברות פגיעה מינית. ליבי עם נשים שעוברות פגיעה מינית ואני מאמינה שגברים פוגעים צריכים להרקב בכלא. אבל גם נשים שקרניות צריכות להרקב בכלא , כי הנזק שלהם הוא רב
אבל איך כבר קבעת שמדובר בנשים שקרניות?מקרמה
מאיפה הנחרצות?

מאיפה האמירה הקשה שמדובר בסיפור שהעלילו בעלי אינטרסים ובעלי נקמה???

2 הרבנים שהזכרת נזהרו מאוד בדבריהם ואמרו שהם לא יודעים את האמת
אבל שהאמת צריכה להתברר ויש לחקור את המקרה ע"י הרשויות המוסמכות לכך
הן מצד המתלוננת- אם אכן דוברת אמת
והן מצד הרב- אם מדובר בעלילת שוא

את שואלת מאיפה ומאיפה ? את בפורום אנונימיאנונימית-אנמית
יקרה , וכמו שאת יכולה לבחור להאמין להן או לכתב צללים , אז לשאלתך מאיפה הנחרצות ומאיפה האמירה הקשה? היא מגיעה מבן אדם אנונימי בפורום - אני שנמצאת במקום שיודע ומכיר! וכן הן שקרניות, אני לא אהיה פוליטיקלי קורקטי ואאמין להזיות , כן הזיות !רק כי זה טרנד עכשו לזרוק מאמינה בך לכל עבר . מי שמכיר אותי יודע את עמדותיי כלפי נשים שעברו פגיעה היא סופר נחרצת אבל היא גם נחרצת כלפי נשים שמשקרות ופוגעות בנשים אחרות.
מדובר במקרה במדינת ישראל שכולם מכירים את כולם אז זה לא משום מקום שיש מצב שאנשים מכירים את המקרה מקרוב
לא הבנתי איך קבעת שמדובר בשקרים?באורות
על אותו המשקל איך קבעת שמדובר באמת ?אנונימית-אנמית
לא קבענו שום דברמקרמה
אין לנו מושג מה האמת...
לא לפה ולא לפה
איפה פה ראית שקבעתי שמדובר באמת?באורות
העובדה היחידה היא שאף אחת מאיתנו לא יודעת האם זה קרה או לא. מה שנדרש פה הוא חקירה, ראויה, לפי החוקים. אין רב שהוא מעל החוק.
ועד שלא תתבצע חקירה ראויה של כל הראיות, לא נוכל לקבוע שום דבר, ובטח שלא לקבוע שמדובר בשקרניות.
אין בעיה שיחקרו. אבל הקטע שכבר חקרואנונימית-אנמית
עבר עריכה על ידי אנונימית-אנמית בתאריך כ"ב בחשון תשפ"ג 21:01
אבל בגלל שהרב שרלו והרב סתיו טענו שיש עוד נשים לכן פרסמו את זה , לא בגלל שיש קייס, זה נחקר והגיעו לכך שאין בדבר המתלוננת אמת
איפה העוד נשים למה הן לא נגשות למשטרה ?
הרי שכבר ערוץ 12 לא העלו את הכתבה אז באוגוסט כשהם צילמו אותה כי במשטרה אמרו המתלוננת לא אמינה, זה לא פעם ראשונה שהיא מעלילה. היא מוכרת ....
איפה האחריות לחרוץ דינו של רב ושל ציבור שלם ???
וזה גם לא לשון הרע לתועלת כי אין שום הוכחה . אז סתם פרסמו כתבה צהובה על הרב ולהצדיק את זה שזה בא לטובת נשים זה בזיון וחילול השם
מתי זה נחקר?באורות
ממה שאני יודעת עכשיו זו פעם ראשונה שהמשטרה פותחת בחקירה.
עד עכשיו לא חקרו שום דבר בצורה רצינית.
אני גם לחלוטין נגד הכתבות האלו. אבל גם נגד זה שישר זועקים שזו עלילת דם, עלילה של השמאל, מזימה להפיל את הרב וכו'.
לא יודעת את התאריך. אבל נחקר.אנונימית-אנמית
ממה שאני יודעת,באורות
לא נחקר שום דבר.
תבדקי שוב.
לא חקרו שום דבררק לרגע9
להיפך - רצו לסגור את התיק ללא חקירה ועל זה המתלוננת הראשונה מפגינה
אז למה להתנגד שיבדקו?סופי123
אם אני לא טועה זה גם מה שקראו הרבנים שרלו וסתיו לעשות - לבדוק ולחקור.
אם את כל כך בטוחה שהן שקרניותפה לקצת
תגשי למשטרה ותעידי. תגני על שמו של הרב.
תודה על העצה , מי אמר שלא עשיתי את זהאנונימית-אנמית
או שכן עשיתי את זה
עובדה שומעים רק מה שמתלוננות אומרות
לא אמרתי שלא עשיתפה לקצת
רק העלתי את האופציה אם את כל כך בטוחה באמת שלך.
ואם באמת הלכת להעיד אז כל הכבוד לך
מי יחקור? בעצמך אמרת שיש התיישנותרינת 23
תראי, בעיני יש פה בעיה מוסרית גדולההשקט הזה
אם אכן קרה אני לא רוצה שאדם כזה ימשיך להוביל ציבור שלם אחריו.

גם אם חוקית אין מה לעשות עם זה הייתי רוצה שהסיפור ייבדק בדרך כלשהי ע"י אנשים מוסמכים לכך או כדי לנקות את שמו של הרב או כדי שיפסיק לשמש כרב.

אז זה ממש סבבה מבחינתך שבנאדםסופי123
שאנס לפני 30 שנה היום הוא רב עם תלמידים וקהילות שהולכות אחריו? האמת לא חשובה בעיניך?
ממש לא סבבהאביול
לא אמרתי שאני מצדיקה את מעשיו. רק אמרתי שלא ברור בכלל מה היה, והמשטרה רוצה לסגור את התיק. קשה מאוד להוכיח משהו שהיה לפני שלושים שנה. כמו שבנאדם שגנב לפני 30 שנה, לא יעשו לו כלום על זה, כי יש חוק ההתיישנות. למה פה זה בסדר?
ואם בזכות הפרסום יגיעו מתלוננות נוספות?פאף
יש עוד מתלוננת. סה"כ שציים⭐אביגיל💜
מאז פרשת וולדראחת פשוטה
לא יוצא לי מהראש הדברים שהרב המדובר אמר אז, כמה הכל שקר, לא היה ולא נברא...
מילא לאמר דעה כזו, מילא.
אבל להכפיש את הרב שמואל אליהו בפרסיה..
כשרב מכפיש בצורה כזו רב אחר, לי זה מדליק אלפי נורות אזהרה מהבהבות.

לא חורצת דין עד שהענינים יתבררו כמובן, אבל הכל יכול להיות, כבדהו וחשדהו.

קשהפיצישלי

מאז פרשת וולדר מרגישה שהעולם התמוטט לי אני כל כך לא האמנתי לזה 

וזה הה נכון ועכשיו לא יודעת מה לחשוב כבר

הלוואי שזה שקר 

אבל מה אנחנו צריכים ללמוד מהמקרים האלה?????

לפחד מכל אדם?

מה?????

למה לפחד?אחת פשוטה
צריך ללמוד מהמקרים האלו שהתורה היא אמת מוחלטת. נקודה.
לא משנה כמה הרב הוא גדול, ברגע שאומר או עושה משהו שהוא כנגד התורה אז מיד להבין שזה לא אמת.
מה יש לפחד? באמת ..
ברגע שאת הולכת להפגש עם אדם בעל סמכות גם אם את הכי מאמינה בו בעולם את תמיד זוכרת שלא לעבור על כללי ייחוד,נגיעה וכו'
ותמיד זה כבדהו וחשדהו.

וזה שיש אנשים שסרחו זה עדיין אחוזים בודדים מאלו שלא סרחו, למרות שבתשקורת תמיד יעצימו את המקרים האלו , רוב המוחלט של בני האדם הם לא עברייני מין ח"ו.
תודה על זהפיצישלי

להפך, לא לפחד מאף אדם.סופי123
רק מריבונו של עולם.
הכותרת רב או שום כותרת אחרת ולימוד תורה של חיים שלמים לא נותנים פתור מ"ואהבת לרעך כמוך".
ולכן- לסמוך על עצמנו ועל ריבונו של עולם, לשמור על עצמנו ועל ילדינו ועל הקהילות שלנו, ולא לפחד אף פעם לחפש אמת וצדק.
בעיני הלימוד ברור- לשמור תמיד על ביקורתיות עצמיתמיקי מאוס
לא ידוע מה הפרטים במקרה הזה אז אולי פה זה סיטואציה שונה (אם בכלל היה משהו)
אז אני לא מתייחסת למקרה הזה בכלל
אלא לתחושה הכללית של פגיעות מתמשכות מאנשים מוערכים

במקרים שהיו וידועים יותר פרטים כמו חיים וולדר וברלנד הפגיעות התאפשרו בגלל האמון הרב של הנפגעות בפוגע כאדם נעלה וההשתקה של החברה בדיוק מאותה סיבה

היו לא מעט נשים שהתייחדו איתם באופן זה או אחר
*אני חלילה לא מאשימה אותן* כי זה היה מלווה עם כל כך הרבה שכנוע למה זה בסדר
ואם הרב הקדוש אומר ככה כנראה זה נחוץ להעלות ניצוצות וכדו..

אז צריך לזכור שאין היום לא משה רבנו ולא נביאים, גם הרב הכי גדול כפוף לחלוטין להלכה ולמסורת עד הפרט הכי קטן ואם משהו מרגיש לנו לא בסדר- הוא כנראה לא בסדר!
ואישה לא אמורה להתיעץ אישית עם רב אחד על אחד לא משנה מה. וכמובן לא צריכה להקשיב אם הוא אומר לה לעשות משהו שלא מתישב על דעתה

(שוב, זה ממש לא מציל מכל פגיעה, מתיחסת רק לפגיעות מהסוג הזה שיש להן אופי מסוים)

וגם כאן- אני חושבת שהמחויבות שלנו כחברה היא להתיחס לתלונות האלה כמשהו ששווה בדיקה. חלילה לא למהר לחרוץ דין, להיזהר מרכילויות מיותרות ולשון הרע, אבל להגיד לקורבנות לכאורה- אנחנו מאמינים שזה יכול להיות. אם תצליחו להוכיח וכו כמו בכל הליך דומה
וזה סופר חשוב. כי פרשיות ארוכות ומזעזעות מתאפשרות רק בגלל שהפוגעים ה"חזקים" ידעו שלא יעשו עם זה כלום וישתיקו את הקרבנות כי "לא יכול להיות"
כנ"ל לגבי פגיעות בתוך המשפחה רואים את הדפוס הזה

עם חיים וולדר הסתבר שידעו היטב על הרבה בעיות (לא פליליות כי לכאורה בהסכמה) והעדיפו להשתיק שוב ושוב במקום לצאת ולהזהיר ולהרחיק אותו מקרבנות פוטנציאליים רק בגלל מי שהוא.. אז איך מישהו יעיז לספר ולחטוף את האש???
גם אצל יהודה משי זהב זה היה הסיפורבאורות
הוא היה ידוע בירושלים כאדם שנשים צריכות להזהר ממנו, ובכל זאת לא עשו כלום.
פרשת חיים ולדרכי כל פה
מחילה, אבל אם לא שמת לב אף אחד לא המשיך לחקור את פרשת חיים ולדר והוא מעולם לא יצא אשם.. זה השקר של התקשורת, שאחרי שהם מפרסמים חשדות כבר אין צורך להוכיח כלום ואפילו לפעמים הם מעדיפים לא להוכיח כלום- פשוט לנאשם אין סיכוי להתנקות והוא תמיד ישאר אשם גם אם היה חף מפשע!!
מעולם הוא לא הכפיש את הרב שמואל בפרהסיה! הוציאו הקלטה מאד ספציפית שלו וגם שם לא נאמר דבר מבזה.. אם חשוב לך האמת בררי את העניין ישירות מול הרב שמואל..
במכתב שהשאיר הוא כתב שהוא מזמין את שמואל אליהומישהי עם שאלה
(בלי הרב במקור) לדין תורה בשמיים, מה זה אם לא לבזות??
ויש נגדו ככ הרבה עדויות, ועוד הסכמי שתיקה ועוד, שכן אין שום ספק שהוא אשם
(הכי הרבה שהיום טוענים לחפותו שעם אשת איש היה בהסכמה, זה ממש לא מנקה אותו)
אדרבה. היו מתלוננות רבותפמיהלכה
אין טעם להמשיך בחקירה אחרי שהאדם לא בחיים... סוגרים תיקים כאלה. אין למשטרה זמן פנוי להתעסק עם חקירות לשם השבעת הסקרנות.
זה שלא המשיכו לחקור לא מוציא אותו זכאיפה לקצת
הוא ברח באמצע; בחר לא להתמודד ולהשאיר אותנו עם התהייה אם זה היה נכון או לא.
אז זה שהוא לא יצא אשם זה לא לזכותו.....
שמעתי את ההקלטהאחת פשוטה
לאמר על רב שהוא סובל ממקראטיזם. ןכל הבית דין שהוא הקים זה בלוף אחד גדול..
מה זה אם לא לבזות??
הוא פשוט גאוןסוסה אדומה
אשכרה יש לו עדת מעריצים שמאמינה לכל השטויות שלו. זה הרי ברור כשמש שהוא ניסה לנטרל את הנשק הכי מסוכן עבורו - הרב שמואל - הרב היחיד שדואג כאן לבנות ישראל ולבער את הרע מקרבנו.
זה לא האחריות של התקשורת להוכיח.מיקי מאוס
המטרה שלהם היא לחשוף ולהוציא דברים לאור השמש
ולפעמים זה גם חיובי ונחוץ. בד"כ זה מוגזם ולא ראוי ונועד רק למלא כותרות
אבל דווקא פרשת חיים ולדר היא דוגמא שבה התקשורת מלאה תפקיד חיובי כי כל הגופים הרלונטיים טייחו והשתיקו עד שזה התפוצץ בתקשורת ודווקא בתקשורת החילונית כי אף אחד אחר לא שיתף פעולה עם הקרבנות

אני לא יודעת בדיוק באיזה שלב היתה המשטרה כשהוא החליט לקחת את הדין לידיים שלו
אבל גם שם היתה התנהלות בעייתית ודווקא לא לרעת חיים וולדר

בעיני המעשה שלו יותר מכל נותן לו חזקת אשמה ולא חזקת חפות. אבל כמובן שזה הצליח לו בסופו של יום - והוא נהנה מהספק פה בעולם הזה ולא יגיעו להכרעה בתיק הזה
את ככ צודקת.@כי כל פה.בהכל!מחכה עד מאוד
אני כל כךסליל
לא מסכימה.
בעיניי זה עוול נורא לנפגעות ונפגעים הדיון שמתנהל כאן.
אני כבר מאתמול קוראת כאן את הדיון ואפילו לא יודעת מה להגיד ואיך להתנסח מרוב שזה מזעזע בעיניי.
כמו שאמרתי, אין לי מושג מי צודק במקרה הזה. וזה ממש לא מתפקידי לברר.

אבל המשקל שנותנים כאן ללשון הרע מול הצלת חיים של מתלוננות, הוא אבסורד בעיניי.
ובאמת בלי קשר למקרה הנוכחי.

אפשר לנהל דיון איך מגיבים לתלונה שלא מתבררת בבית משפט. איך הציבור צריך להגיב, מה עלינו לעשות.
אבל הזוי בעיניי שתופסים כאן צד כל כך ברור לטובת הפוגעים לכאורה. בלי אף מורכבות, בלי אף חשיבה על מה זה עושה לנפגעות אמיתיות שקיימות ומסתכלות בכיליון עיניים לראות איך הציבור מגיב עכשיו.

יש עכשיו מתלוננת שטוענת שנפגעה. האם זה נכון או לא? אין לי מושג. אבל בבית עכשיו יושבות עוד אלפי נפגעות, מאנשים שונים, ורואים איך מתייחסים אליה. ומה הן חושבות לעצמן? אם אני רק אעיז לבוא ולשתף, להגיד, לצאת נגד התוקף שלי, אני גם אעבור כזו מסכת של התעללות והכפשות. אז למה לי? אני גם ככה כבר נפגעתי. וככה מעגל השתיקה והפגיעה ממשיך.

לא רוצים לתפוס צד? בסדר, כמו שכתבתי, גם לי אין מושג.
אבל זה צריך להעשות בכל כך הרבה רגישות וזהירות, שאני לא רואה שקיימת כאן. ובטח לא בהכפשות, טענות לחוסר שפיות ועוד
מדהימהמיקי מאוס
כל מילהoo
זה גם נקרא לתפוס צדכי כל פה
להגיד שתמיד קודם כל צריך להאמין למתלוננת בשביל נשים אחרות זה גם לתפוס צד ולהיות נגד כל אלו שמאשימים אותם סתם ואין להם שום דרך להתנקות מהאשמת שווא הזאת!!!
אומרת את כל זה דווקא ממקום שמכירה מישהו מאד מאד קרוב אלי אישית שעבר דבר כזה וגם אחרי שיתברר למעלה מכל ספק שלא היה כלום (והיה לו ממש סיעתא דישמיא בדרך כלל אי אפשר להוכיח שלא)- עדיין בעיני הציבור הוא נותר אנס ואפילו אחים שלי זוכרים אותו ככה כי אחרי שסיפור כזה מתפרסם כולם מצדדים בנפגעות גם אם הם לא קיימות אבל בן אדם שנהרס לו החיים- זה כלום! למי אכפת בכלל..
אולי תנסי פעם אחת לחשוב מה יקרה כשחברה שלך ששונאת אותך תחליט לפרסם סיפור כזה נגד בעלך..
אבל באמת לא חושבת שיש תועלת בדיון הזה אז בע"ה אעצור כאן ומבקשת סליחה מראש אם הרגיש לך אישי מידי- אין כאן כל כוונה לפגוע פשוט מקומם אותי נורא ואולי לכן פגעתי בטעות- סליחה!
אבל היא לא אמרה להאמין אוטומטית למתלוננותמקרמה
היא דיברה על שיח מכבד
על ברירת מילים.
על כתיבה פוגענית...
קודם כלסליל
אני מצטערת על מה שעברת. באמת.

דבר שני, אני לא אומרת שהמציאות היא לא מורכבת. ובהודעה הראשונה שלי בשרשור כתבתי את כל הרגשות המורכבים שעולים לי בעקבות מקרים כאלו. ונכון, זה מורכב. ואני לגמרי לא מקלה ראש בתלונות שווא. ממש לא.

אבל לא אמרתי להאמין אוטומטית. גם במקרה עכשיו, המתלוננת לא מבקשת להאמין. היא מבינה שזו דרישה לא תמיד הגיונית. ביא מבקשת לברר, לחקור לבדוק. מה לעשות שלפעמים במדינת ישראל זו הדרך היחידה להגיע לאמת? עד שאין לחץ ציבורי דברים לא זזים.
האם אין מחירים שאנחנו משלמים?
בוודאי.
בעולם אידיאלי, הייתה יוצאת בת קול מהשמיים ומכריעה את הדין.
אבל אנחנו לא חיים בעולם אידיאלי. אנחנו חיים בעולם שבו בני אדם מנהלים את העולם, בכלים שניתנו להם.
אז לצערנו, אין לנו ברירה אלא לבחור בין הדרכים, שאף אחת מהן לא אידיאלית.

אז אני לא אומרת להאמין מיד לכל מה שמישהי אומרת. וכתבתי את זה כמה וכמה פעמים בשרשור. אבל בעולם שבו אחוז תלונות השווא הוא מזערי, ובעולם שבו רוב הנפגעים מאנשי ציבור לא מעיזים לבוא ולשתף, אין לנו ברירה אלא לפחות לאפשר להם ולתת להם את הבמה לשטוח את הטענות שלהם. האם זה מחייב אותנו להאמין? ממש לא.
זה מחייב אותנו לדרוש משפט צדק.
ובטח ובטח לא להפנות את האצבע המאשימה כלפי המתלוננת, ובכך לפגוע בעוד נפגעות רבות.
אני איתך , הוצאת לי את המילים מהפה.אנונימית-אנמית
זה פשוט פולטקלי קורט להיות ישר בצד של האישה כי ביולוגית היא אישה. כן סליחה שזה נשמע חריף אבל אנשים גם מכירים את הנפשות הפועלות וזה ממש לא אוטומטית שאישה היא הדוברת אמת.
וגם אני לצערי מכירה מקרה שהאשימו אדם על לא עוול בכפו, רק כי היה קצת שונה חברתית וזה אף נגמר במוות. והוא כמובן לא עשה את הדברים שייחסו לו (לא פרשת ולדר אלא אדם לא מוכר)
לצערי גם מכירה אישה שהאשימו אותה והיא ישבה במעצר ויצאה זכאית.
לכן כל העליהום הזה לא מרשים אותי, לא תמיד צריך להאמין ישר למי שטוען טענות . וכן עדיין יש מקום להקשיב לנפגעים שטוענים טענות אבל התקשורת היא ממש לא הבמה.
סליחהסליל
אבל אני חושבת שלא הבנת מה כתבתי.

אני לא אומרת שמה שהמתלוננת אומרת הוא אמת ואני לא עומדת בהכרח לצידה.
אני עומדת לצידם של נפגעות (ונפגעים) אחרות שלצערנו יש ועוד יהיו. אני לא מכירה אותם, אני לא יודעת מי הם. אבל יודעת שהם קיימים, כי לצערנו זה המצב. והתגובה שלנו עכשיו, היא מבחן שלהם עבורנו.

הדיון כאן הפך להיות ספציפי ואישי מידי, וזה שאת כותבת שאת מכירה את הנפשות רק מוכיח את זה. ואני חושבת שזו טעות. הדיון לא אמור להתבצע כלפי מתלוננת מסויימת, והמסקנה לא אמורה להשתנות במצב שבו אנחנו חושבים שאנחנו יודעים מה נכון או לא.
להיפך, כדי לדון בצורה אמיתית. אנחנו צריכים להרחיק את עצמנו מהמקרה הספציפי הזה. להסתכל מלמעלה ולחשוב איך אנחנו כחברה מתמודדים עם מצב שבו לצערנו יש אנשי ציבור פוגעים מינית. על העובדה הזו לצערי אין מחלוקת.
ובעיניי זה לא נקרא לתפוס צד. זה נקרא לעשות חשבון נפש, להכיל את המורכבות של המצב ולחשוב איך אנחנו פועלים לחברה יותר מתוקנת.
וזה שיש רבנים שיוצאים ואומרים שזו עלילת דם, או שטויות, שהיא פגועה בנפשה או כל דבר אחר, זה עוול עצום!! עצום! לכל נפגעת מינית שקיימת כאן במדינה, וזה רק מעודד עוד יותר את תרבות ההשתקה שקיימת בנושא.
אני רק אגיד שמזל שאת פה!מקרמה
מסכימהמקקה
ואני נמנעתי לכתוב כי פחדתי מהעליהם כי זה לא פוליטיקלי קורקט להגיד
גם אני מכירה אישית אדם שהתמודד עם תלונת שווא
בסוף הוא שילם הרבה כסף כדי שהיא לא תגיש תלונה. וזה לא בגלל שהוא אשם אלא ידע שאין לו איך להוכיח
יש התעלמות מזה שבסוף תלונה על בנאדם עושה לו נזק עצום! ומשפט שדה. וגם אם בסוף התיק נסגר זה לא משנה כלום. גם גברים הם בני אדם
ובסוף לאירוע שקרה או לא קרה לפני שלושים שנה אין שום רלוונטיות ציבורית, אותו אדם כבר לא יכול לפגוע שוב. יש דברים שיכולים להתברר רק בבית דין של מעלה.
רק לגבי הסוףפה לקצת
במקרה שזה אדם מוכר וידוע בציבור ושיש לו השפעה וקהל וקהילה אז בטח שזה רלוונטי גם אם הפגיעה נעשתה לפני 30 שנה, במידה והוא עדיין בחיים כמובן.
אדם כזה לא ראוי להנהיג ולהשפיע כשהוא מסוגל לעשות מעשים כאלה, גם אם נעשו לפני 30 שנה.
(אם הוא ביקש מחילה מהנפגעות ובאמת עשה כל מה שיכול כדי לכפר על מעשיו אז זה אולי קצת שונה)
את צודקתמקקה
מתקנת, זה לא רלוונטי לכלל הציבור
זה רלוונטי למי שהולך אחרי רבנים וראש קהילה
נכון מאודאביול
לגבי הפסקה האחרונהמקרמה
אני יכולה להבין (ולא בהכרח להסכים)
את הטענה הזו על עבירת מין "רגילות"
עבירות מין ע"י דמות רבנית נופלות לקטגוריה של עבירות מרות גם אם נעשו בהסכמה ולא סתם.
זה לא דומה לעברות מין אחרות.

הכח שיש לפוגע וההשפעה שלו על הנפגעת הם עצומים ויש להם חלק עצום בפגיעה.
לתת לבן אדם כזה להמשיך להחזיק בכח הזה זה פצצה מתקתקת.
זה כמו לתת לאלכוהוליסט להיות ברמן...

כך שלזמן אין משמעות.
ובוודאי שיש לזה רלוונטיות ציבורית
ואסור לתת לו להיות בעמדת כח שכזו

(ואני אפילו לא מדברת על הפן הדתי ואין אדם כזה יכול להנהיג קהילה)
מסכימה איתךהשקט הזה
רוצה להוסיף ולכתוב על הקושי שלי עם התנועה של גיבוי מצד רבנים ועל מה שזה עלול לעשות לקרבנות עכשווים או עתידיים אבל לא מצליחה למצוא את המילים.
"חכמים הזהרו בדבריכם"
מתפללת שלא יגלו יום אחד שהם הכשירו במו ידיהם את הפגיעה הבאה
תודה!סליל
לגמרי, כתבתי על זה גם בתגובה שלי בהמשך.

ותודה גם @מיקי מאוס ו@oo
מחזקות אותי שכתבתי
תודה לכולם הצלחתן קצת להרגיע ולחזקפיצישלי

ותודה גם לך @סליל יש בך חכמת חיים מיוחדת

ראיתי. מחזקת את ידייךהשקט הזה
את כותבת כל כך מדוייק ויפה.

מזל שאת פהנעמי28
הדיון הזה עושה לי בחילה.
רשמת מדהים!!!עטרת ראשי
נתפסים לקטים קטנים בעוד שחיים של אנשים עומדים פה על המשקל! אם אפשר להציל נפגעים צריך לעשות הכל בשביל זה
יקירות, השרשור מתחיל לגלוש. חושבת שהדיון מוצהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

בואו נשאיר את העבודה למי שעוסק בה, ונתפלל לבשורות טובות!
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו

אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

חושבת עלייך.. איך היתה בדיקת חמץ? הוא יצא בסוף??נשימה עמוקה
מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלהאחרונה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח
אמרתי פרק תהילים. השם יברך אתכם בטוב!קנמון
אמרתי תהיליםצלולה
מתפללת שתראו ניסים בכל התחומים♥️
מתפללת איתך לכל הטוב בעז"הזברה ירוקה
מצטרפת לתפילות.. ישועת ה' כהרף עין!אוהבת את השבתאחרונה
והבוטח בה' חסד יסובבנו!
אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולהאחרונה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
אולי זה המקום להתייעץ. ארוך. תודה ממש למי שתקרא.דפני11

בעל מתוק

חמוד. צדיק. לב זהב. בעל מדהים. בבסיס שלו לא אופי של דיבורים.

בזנן האחרון משהו עובר ואני לא מצליחה לשים את האצבע.. אולי תעזרו לי להבין אותו? או לאסוף יותר אמפתיה או כוחות עד יעבור זעם?

אז משהו עובר...

מרגישה שיותר מידי פעמים הוא הופך זבוב לפיל... חוסר סבלנות ל"פדיחות" או טעויות למינהם.

מאז ומעולם הוא כעס כשלא הובן כמו שצריך או שלא זכרתי דברים מסויימים שהיו לו חשובים. או סתם כשמשהו לא הלך לו, או תקופה עמוסה- היה גורם לו להיות לחוץ, כועס, ממהר כזה...

אבל ברמה שהיתה סבירה. וגם היה קורה פעם ב...

לפיסכולוגיה בגרוש שלי, תמיד הרגשתי שזה קשור לבית שבו גדל- הורים שעטפו ילדים בצמר גפן, כמעט ולא היו להם התמודדויות, וכשבנאדם גדל וצריך להתמודד-בטח אם יש כמה דברים בו זמנית, ובטח אם משהו לא תמיד הולך כמו שרציתי- זה שובר אותו ומבאס ברמות. לא ברמה שזה גורם לשיתוק אבל דרמות פנימיות כאלה... של חוסר כח ועצבים ולחץ...

אני רואה את זה גם אצל האחים שלו האחרים (רווקים) וגם באיך אמא שלו עד היום חיה... מנסה לרפד לילדים שלה את הכל. ואם יש קושי אפילו קטן זה די סוף העולם.

כלפי חוץ אף אחד לא ירגיש, אבל בבית הכל יוצא. עצבנות, כעס.. כזה. לא מצליחה ככ להסביר.

אני למשל- חיה עם זה יותר בשלום. מבינה שהחיים לא מושלמים, מנסים, טועים, מצליחים או שלא מצליחים, תקופות עמוסות, מוותרים על דברים.. כזה. יותר שלוות נפש בקטע הזה.

לא עושה דרמה כמשהו לא מצליח לי- וגם אם כן- לרוב הדרמה חולפת מאוד מאוד מהר (ברמת הדקות).

אבל בזמן האחרון... זה קצת בלתי נסבל מבחינתי...

גם כי לפעמים מרגישה שזה יוצא בכעס עלי או בביקורת עלי- וזה ממששש לא מתאים לי.

סתם לדוגמא. קצת קיצונית אבל היא קרתה לא מזמן וזכורה לי.

קניתי לפסח טפט כזה להדביק על השיש.

הוא שטף את הבית וראה את הטפט- שאל אותי- את קנית? אמרתי כן. חשבתי לעצמי שיחמיא לי, איזה אלופה שזכרת... אבל לא החמיא (לא חריג, אמרתי, לא איש של מילים) אבל ככה חשבתי שאמר בליבו וככה פירגנתי לעצמי ושלום.

אחכ כשהכשיר את המטבח (הייתי בעבודה) כתב לי כמה הוא שונא את הטפט הזה, וכמה סיוט להסתדר איתו ושלח תמונה שיצא מכוער ממש למרות כך המאמצים. באמת היה מכוער.

התבאסתי איתו שבאמת יצא מכוער ואיזה באסה שככה... וזהו. בלב שלי: באסה, אין מה לעשות, כולה שבוע, נהיה חזקים, העיקר השיש כשר

חזרתי הביתה, הבנאדם כולו עצבנייייי.... איך כל שנה אני קונה את הטפט.. כל שנה הוא מסתבך איתו... שונא אותו.. לא מסתדר איתו.. והכי הרגשתי שהוא כועס עלי ש"כבר אמר לי את זה שנה שעברה ולמה קניתי שוב"... אז התנצלתי ואמרתי שבאמת לא זכרתי שהוא ביקש שלא נקנה.... שאלתי אותו- מה עדיף? נייר כסף? אז הוא ענה שלא כי זה שורט..

אז שאלתי מה הוא מציע..

הוא שוב חזר על זה שאיך לא זכרתי... וכאילו התעקש שאני אחראית לכל הסבל שלו כי אני לא זכרתי וקניתי שוב ובגללי...

עכשיו אני הכיייי לא טיפוס של "בגללי בגללך". הכי לא.

מאמינה שכולנו עושים הכי טוב שיכולים. בטח בין בני זוג.

חוץ מזה- בלב שלי- תגיד תודה שבכלל חשבתי על זה וקניתי... אתה לא עשית שום קניות לחג...

וגם. (ואת זה אמרתי לו ברגע ששיקפתי לו שאני מרגישה שהוא מאשים אותי בזה ואכן הוא הסכים איתי שהוא מאשים-) שאם כבר, האחריות שלו היא בדיוק כמו שלי- ברגע שראה את הטפט, היה יכול להתכבד , ללכת לסופר ולקנות משהו אחר שיותר טוב לו.....

לא מתאים לי האשמה שלי במשהו שהוא היה יכול גם לשנות.

אבל הכייייי מפריע לי..זה שהרגשתי שהוא מוציא מפרופורציה את כל עניין הטפט.....

כאילו. אוקיי.

נגיד שנעשתה פה טעות. נגיד שאני אחראית בלעדית על הטעות. מה נסגר עם הכעס הלא פרופורציונאלי על זה?

מבינה שהתעסקת עם זה שעות. מבינה שלא כיף. אבל הייי כולנו מתעסקים לפעמין גם בדברים שלא כיף לנו. מה נסגר עם להתפוצץ ככה?

עכשיו זאת דוגמא קצת קיצונית

אבל אני מרגישה שזה קורה לו קצת יותר מהרגיל, בטח יחסית אליו. שבדכ הוא טיפוס נעים ונח. גם אם ברגעים של כישלון הוא דרמטי יותר ממני..... מרגישה שהכעסים האלה על "טעויות" ממש מוציאים אותו מדעתו. הוא מתייחס אליהם כאילו הם סוף העולם. וגם בכלל בהקשרים חברתיים אם לדוג יש לנו חברים שקצת נפגעו מחברים אחרים, הוא לוקח את זה קשה... או למשל עכשיו לקראת פסח יש כל מיני שכנים שמבקשים עזרה בבניין בכל מיני דברים- בקבוצה הכללית! לא בפרטי. אז הוא אומר לי, דפנה איזה מזל שאני במילואים שאני לא מתרוצץ כל היום בעזרה פה עזרה שם... וזה לא נאמר בטון צוחק או רגוע.. זה נאמר באמיתיות. כאילו זה ממש מטריד אותו הבקשות האלה. ואני לא מבינה... מה הדרמה? מישהי ביקש עזרה, הכל טוב אל תעזור.... למה לקחת את זה ככ קשה?

למה זה גורם לך להרגיש ככ עומס בלב מבקשה תמימה של אנשים? אתה באמתתתת לא חייב לעזור והכל טוב...

מרגישה שהוא עובר משהו.

ומרגישה גם שאני לא רואה איך זה ישתפר בקרוב. כי ב"ה כמה ילדים, עבודה עמוסה, עומס החיים, בעיות החיים (הלגמרי רגילות ב"ה!!) ככה זה. רק ילך ויגדל הפערים בחוסר שלמות, וגם בכשלונות.

איך חיים ככה?

יודעת שלא יכולה לשנות אותו

מצד שני גם לא ככ יודעת מה החלק שלי

ומודה שאני מופעלת כשמרגישה אשמה כלפי. יש לי לזה ממש אלרגיה. לא מתאים לי כשזורקים עלי אשמה, באופן כללי, ובטח לא מהאיש שלי. זה לא בלקסיקון שלי אשמה. וזה מטריף אותי.

בקיצור

דברו אלי חכמות

ואשמח בלי האשמות כלפיו- ברור לי שהוא איש זהב. וטוב. ומתוק.

וגם בלי הפניות ליעוץ זוגי, זה לא האירוע כרגע

יכולה לומר שהזדהיתי איתו, אני מוצאת את עצמי ככהעכבר בלוטוס

כרגע

במצב של החודש האחרון, שיש עומס של החיים בצורה די קיצונית, הכל ביחד

פלוס זה שאני אדם רגיש

מוציא ממני משהו מאוד דומה למה שאת מתארת

משהו כמו הקש ששבר את גב הגמל רק בצורה יומיומית

דברים קטנים שמהם נשברים אבל בגלל שהעומס הכללי הוא ענק

אני אסביר

בתור אדם רגיש מאוד,  כל דבר שסביבי הולך איתי.

בקשת העזרה של השכן

הילד שחורק עם הכסא

אם אני צריכה לגעת בדברים שאני לא מסוגלת לגעת בהם או להרגיש את המגע שלהם 

כמות העומס שעלי מורגשת והולכת איתי

ואז כל דבר קטן, יכול להיות הצעקת 'די אני כבר לא יכולה יותר'

וזה יכול לבוא לידי ביטוי ב'איזה טפט גרוע' וב 'אוף על איקס ואי זד'

לחיות כבנאדם רגיש זה דורש עבודה ולימוד

מאוד קשה להיות הבת זוג/בן זוג של אדם שקשה לו להכיל את המציאות. שמורכב לו. אני מודה...

מעריכה ממש את בעלי וגם הוא משתגע מזה לפעמים

אני יודעת שכשאני מעל המים מבחינת שינה, אוכל, זמן לעצמי, זמן זוגי- אני לא לוקחת קשה..

וגם אני גם מנסה להכיר במתנות שיש ברגישות הזאת, כמו יכולת הזדהות, הבנה עמוקה של דברים ועוד

זה מה שיש לי לכתוב

ממש כל הכבוד לך, אני באמת מעריכה את הצד השני של אנשים כמונו

ובתור אני מנסה ללמוד להקליל, להבין שהחיים מורכבים ולא הכל חייב להיות במאה אחוז דיוק

זה קשה (ממש)

וגם לעבוד על לבקש את הצורך שלי כדי לקבל אותו

ושלא יתבטא בעצבנות כללית כזאת כי אף אחד לא מבין מזה שיש כאן צורך שלא מולא

תודה על זהדפני11

אבל זה הקטע

אנחנו חיים במקום בלי אזעקות כמעט

אומנם הילדים בבית ואני עובדת כרגיל אבל הוא במילואים! דווקא במילואים אצלו יותר נחת מהעבודה ( בדכ עובד מאוד קשה)

אז למה הפתיל הקצר הזה?

ובכל אופן, מה לדעתך החלק שלי בסיפור?

אני לא ככ יודעת איך להתייחס לזה..

מצד אחד צריך פה הכלה כנראה

מצד שני לא מוכנה לקבל האשמות

זה יכול להיות השינוי מהשגרהעכבר בלוטוס

הצורך ללמוד מקום חדש

או ליצור קשרים חברתיים חזקים חדשים במילואים

או אדם שלא מסתדרים איתו במילואים

או הנסיעות 

או כל דבר שאת חווה כמשהו קטן ומעצבן ולאדם רגיש מאוד ולא מספיק בטוח בעצמו יכול להשפיע מאוד על מצב הרוח

החלק שלך

קודם כל לדעת ש'את' לא הסיפור פה... לא מאשימים אותך, אלא את המציאות ואת הקושי

ולשקף שזה מאוד לא נעים

אם הוא באמת אדם רגיש מאוד הוא יתנצל ויקח לתשומת ליבו

אחכ לנסות לדייק מה הצורך שלא ממומש אצלו או מה יושב עליו

אלופה ממש!

תודה ממש. הלוואי.. ננסה..אנונימית בהו"ל
מאוד מעריכה❤️
בטעות עברתי לאנונימידפני11

כי חיפשתי ל@טוט את השרשור על המקווה 😅 אגב לא מצאתי.. באסה.

זאת אני אל דאגה❤️

מותקקקק איזה אישה מדהימה את!!!!אוהבת את השבת

כמה הוא זכה בך!!

ואיזה כיף למשוע שגם את בו!!

כותבת בקצרה כי אני ביום מעוך אז הראש לא עובד..

יכול להיות שיש לו "פוסט טראומה " קלה מהמילואים?

זה ממש הגיוני .. ולפעמים מגיע באופן קל..

אבל בסוף השנתיים וחצי האחרונות מטורפות לגמרי...

מקווה שזה בסדר לכתוב...

בכל מקרה חיבוק ענק

ובע"ה שתהיה לכם מלא סיעתא דשמיא להיחלץ ולהתעלות מהכל!!

תודה יא מהממתאנונימית בהו"ל

על פניו לא נראה לי...

מצד שני גם אם כן- אין לי ככ מה לעשות עם זה... הוא טיפוס שלא מוכן ללכת לשום טיפול, בטח אם אין טריגר מסויים שהוא מרגיש אותו... מה שאני באה לומר זה שבאן כללי הוא לא ילך לשום טיפול בלי שהוא ירגיש צורך. וגם אז זה רק כשזה יבוא לגמרי ממנו...

כרגע הוא לא מרגישככ בעיה לדעתי למרות שניסיתי קצת לשקף לו (גם בזהירות. כי איזה לא כיף זה לשמוע יותר מידי שאתה עצבני כל הזמן...)

כנל❤️דפני11
לדעתי את לא צריכה להזהר כל כךרוני 1234

ולא צריכה לספוג את כל זה בשקט.

אבל אם זה ממשיך נגיד אחרי החג, תמצאי זמן רגוע ותפתחי את זה איתו בצורה נעימה.

תודה❤️דפני11
צריכה למצוא זמן טוב וגם להיות רגועה בעצמי כדי לפתוח את זה שוב... בע"ה...
נשמע שהוא "אדם רגיש מאד". תגגלי את המושגזוית חדשה
בזכותךדפני11

ובזכות עכבס בלוטוס גיגלתי אתמול...

וואלה באמת יש מצב!

באמת גם יש לו קטע עם רעשים קצת, ובכלל כל מיני דברים שכתובים שם.

מצד שני זה לא היה ככה חזק תמיד....

וגם. שוב מחזיר אותי לשאלה מה החלק שלי בסיפור.

בנות כותבות פה וזה עוזר.

אם יש לך עוד תובנות אשמח לשמוע❤️

אני כזו, וזה באמת משתנה בעוצמותזוית חדשה

לפי כמה אני טרודה/עצבנית

אבל אני לא חושבת שיש לך כ''כ איך לעזור לו, זה יותר שלו מול עצמו.

רק להגיד שאת נשמעת אישה זהב לא פחות רחלי:)
יש לי מה להרחיב מקווה בעזרת השם מחר 
נשמה. אשמח אם מסתדר לךדפני11
חיבוק! את נשמעת אישה מדהימהוואלה באלה

תמיד אוהבת לקרוא אותך.

לא יודעת אם מתאים, אבל פעם @אמאשוני כתבה על שפת הפה לעומת שפת הלב בהקשר של ילדים ואני משתמשת בזה המון איתם וזה עוזר להבין את הדברים שנאמרים בהקשר האמיתי שלהם.

הכוונה שיש את מה שיוצא מהפה ויש את מה שהלב מרגיש.

ילד יכול לראות חבר שלו עם משחק חדש ולהגיד לו כמה זה משחק דפוק ומשעמם כשבעצם הוא רק מרגיש קנאה והיה מאוד שמח במשחק כזה.

נשמע שבעלך לא מספיק יודע להביע במילים בדיוק מה הוא מרגיש (לא איש של מילים..), קל לו יותר להטיח בך דברים.

במקום להגיד: זלדה, אני ככ מבואס שיצא כזה מכוער ועוד עבדתי על זה ככ קשה ואיזה חבל שלא יצאתי בעצמי לקנות סוג אחר של טפט

הוא אומר לך: זאת את, את אשמה, את שוכחת, את מתעלמת ממני ומהבקשות שלי

כשלומדים לשמוע את שפת הלב מבין המילים הכל נראה אחרת.

איזה מהממת את!דפני11

וואו תודה זה כיף לשמוע.

אני באמת מרגישה שיש פה את שפת הלב שאת אומרת.... אבל זה גם קצת משגע אותי. כאילו יאללה... אתה בנאדם בוגר. זה מעייף אותי ככה כל הזמן.. כי כאמור התדירות ממש גברה..

וגם. מודה שיש בי צד אגןאיסט שברגע שאני מקבלת האשמות אני עוברת להגנה ולא מוכנה לשמוע את הביקורת או הקושי שלו ש"אני מתעלמת מהבקשות שלו". כשאני חושבת על זה, הוא גם באמת אמר את זה לאחרונה שאני הרבה פעמים לא מספיק עונה לו ומתעלמת. ואני בהחלט הרבה יותר משתדלת לענות אבל חשבתי על זה, וזה מגיע בעיקר כי הדרך שהוא מדבר לא נותנת מקום לצד שני (למשל- לא הספקתי לשטוף, תצטרכי להביא בייביסיטר שתשמור על הילדים ואת תשטפי. אז לא היתה פה בקשה, או שאלה מה דעתי, אלא קביעת עובדה. אז מבחינתי קצת הרגשתי שלא ראה אותי/כיבד אותי. ובכל מצב קבע עובדה אז מה יש לי לענות? תוסיפי לזה גם טון קצת עצבני.. ואז הוא אומר לי- למה את לא עונה? בקיצור.....

ברור לי שיש פה צורך בלתי ממומש שלו

וגם קושי שלי לתת מענה כי נפגעת מהדרך שהוא מביע את זה

מבינה אותך מאוד❤️וואלה באלה
יכולה להזדהות איתונעומית

גם אני נוטה להיות חסרת סבלנות ולהאשים לפעמים.

לא נעים לי להגיד, אבל עוזר לי שמקרקעים אותי קצת.

(היי מותק, אני מבין שלא נעים לך, אבל ממש לא נעים לי שאת מאשימה אותי ככה

או זה באמת מכוער, מתנצלת, אבל דיברנו על זה כבר, אני אשמח שלא נדבר על זה כל היום).

תודה נשמה!!דפני11

כן הבנתי שזה קצת נצרך...

גם אחרי סיפור הטפט אמרתי לו את זה. שהעצבים שלו לדעתי חסרי פרופורציה לאירוע שזה.

זה אומנם קצת הפסיק את הויכוח, אבל לא הרגשתי שהוא הפנים את זה באמת...

אני חושבת שברגע שאת מדברת עליוהמקורית
"יצאת מכל פרןפורציות" לעומת - לא היה לי נעים שהאשמת אותי, זה נחווה אצלו שוב כאשמה

התפקיד שלך זה לדבר עלייך ומה את מרגישה עם מה שהיה ועם ההתנהגות שלו. כל עוד את מכילה ומוציאה את עצמך מהתמונה או מדברת עליו רק - זה  מפספס את הנקודה שלך פה בעצם.

ומצטרפת לנכתב פה, את זהב לא פחות♥️

את צודקתדפני11

סבתא שלי היתה קוראת לזה "שפת האני"....

תודה על התזכורת❤️

בדיוק זה המקורית
תשמעי מאמי, את חמודה קודם כלבאתי מפעם

שאת מחליקה בחיים.

אם את אומרת שזה משהו שהשתנה נשמע כמו קלאסי קשור למילואים, מלחמה. אנשים על הקצה, עצבניים.

כן, קשוח לחיות לידם.

ואת צודקת שאת יכולה להיות מכילה אבל עד האשמה אלייך. לא לאפשר לזה לקרות. יכול לחטוף כריזה, אני אכיל... אבל להפיל את האשמה עליי ועוד בחוסר פרופורציה. לא. לא. אני לא שק חבתות.

כן יכולה להזדהות איתו שדברים קטנים יכולים לגרום לי לעצבים מוגזמים. חיבוק

בדיוקקקדפני11
הגדרת את מה שאני מרגישה 
בעלך מזכיר לי את עצמישוקולד פרה.

בגלל שאני יותר "פלואידית"- יותר יכולה ללכת לקראת ויותר מרגישה את האחר, וגם אין לי כמעט דרישות מהזולת

אז אני יותר רגישה לתחושות של ניצול או של מרמור.

כביכול אם הזולת רוצה משהו אני חייבת להיענות לו. בלי לבדוק אם רציתי בכלל. ויש תחושה של אשמה כבדה אם לא עשיתי.

כל ציפייה של האחר מכניסה אותי קצת ללחץ.

ויכול להיות שגם בעלך לא רוצה את הטפט

או שהוא רוצה להרגיש שהוא לא חייב לשים אותו. ושהוא חופשי להגיד לך לא. ואם הוא שם מתוך כפייה (גם אם פנימית ולא מצידך)- הוא ירגיש מרמור

ויכול להיות שהןא מרגיש שאפילו הבקשות של השכנים מחייבות אותו.

ואז הוא גם אשם כלפיהם שלא עזר.

או שהוא מרגיש אשמה ונחיתות כלפיי עצמו- אחרים נרתמו בכיף ואני לא. איזה מן בן אדם אני?

בקיצור הערך העצמי לא חזק דיו כדי להרגיש שלם עם הבחירות שלי.

לאנשים כאלה הכי טוב לפעול דרך מרחב ושחרור.

והרבה מחמאות וחיזוקים שהם טובים גם אם לא עשו כמו הציפייה מהם.

את מדייקת אותו בולדפני11

ממש כל מה שכתבת. ואני מודעת לזה.

ונותנת יםם של מרחב ושחרור. כנל על החיזוקים.

יש מצב שכשזה קשור אלי אני יותר מצפה/רגילה שהוא כן עושה.. ואז כשלא זה יותר קשה לי.

אבל אני באמת משתדלת המון לתת לו את כל הכבוד לומר שמשהו לא מתאים לו. ולכבד את זה.

חושבת שבאמת יש שיפור בנושא... אבל אולי גם בגלל הוא יותר כועס בזמן האחרון? מרגיש לי שזה גם חלק מהלהביא את עצמו כמו שהוא ולא לשמור הכל בפנים ולהיות מרצה.... ובכל זאת... אני מצפה שיגיד "לא מתאים לי" בענייניות ואולי גם נדבר על זה. אבל לא לעצבים לא קשורים...

טוב  מבינה שיש דרך ולמרות שהןא מושלם הוא כנראה לא. ואולי טוב שכך.....

ממש ממש מה שרציתי לכתוב לך מצטרפת לשוקולד פרהרחלי:)

על הריצוי והאשמה - בעלי היה ככה (עדיין אבל הוא כן הלך לכמה מפגשים עם מישהו והוא במודעות)

אני חושבת שמאוד מאוד משמעותי פה שלא תקחי עלייך את הבלאגן הפנימי שלו, אני הרגשתי תקופה ארוכה שאסור לי להביע רגשות של תסכול לידו כי ישר אפילו אם זה בדקות הוא נכנס ללופ ממש לופ מתגונן וכמובן גם מאשים ואין איך לעצור אותו.

עד שלמדתי כן לשים לב הרבה יותר לעיתוי אם אני באמת מעוניינת בשיח שיוביל לאנשהו ולעשות הרבה הקדמות, ועדיין אם הוא יוצא מפרופורציה וזה קורה לו בהחלט הרבה יותר בתקופות לחוצות - אני אומרת לעצמי ברור את ההפרדה - ועם הזמן גם הוא למד להגיד לי אותה בעצמו שזה לא שייך אליי וזה רק הוא שלא מסוגל להכיל כלום עכשיו.

אבל זה באמת אחרי הרבה זמן של עבודה דו צדדית.

בהתחלה הוא היה כמו דובי לא לא חחח , כל בקשה שלי הוא היה בודק עם עצמו אם הוא עושה את זה כי הוא רוצה - מטריף

אבל הבנתי שזה שלב ושמחתי מזה כי עכשיו אחרי התהליך הרבה יותר כיף ונעים איתו, הוא נותן והוא חושב מה הוא רוצה לתת ולשים פה ולא כי הוא מרגיש חייב.

(אצלם בבית לאמא שלהם היה רצון מאודדדד חזק ולא היה כדאי שהיא תצא לא מרוצה )  

אני כן אומרת בזהירות שאם אני הייתי מנסה בכח להימנע לגמרי מפיצוצים -לא היינו מגיעים למודעות והקרבה של היום -פשוט הייתי מתרחקת וזהו, ותסמכי עליו שאם הוא אדם טוב לב ורגיש כמו שאת מתארת הוא יעשה את שלו ויתקדם בעז"ה .

וזה שאת נותנת את הכבוד אין טוב מזה - יכול להיות שזה בדיוק מה שמאפשר לו להרגיש סוף סוף בבית להרגיש רגשות ולעשות שינויים בעצמו שלא היו מתאפשרים קודם . 

את מקסימה עם לב רחב מאודשוקולד פרה.אחרונה

זה עניין של ביטחון עצמי.

נדרשו לי הרבה שנים כדי להביא את עצמי לקשר. היה חי הרבה יותר קל להקשיב לבעלי ולהשתתף אתו בעולם שלו, מאשר להביא את עצמי.

גם כי לא ראיתי טעם בסתם לשתף כשהוא לא יכול לעזור לי (דברים מהעבר שלי)

וגם כי לא הייתי מספיק בטוחה שזה יעניין אותו.

היום יש לי כבר יותר ביטחון עצמי בקשר, כי גם פיתחתי יותר את העולם שלי, ואני מרגישה שיש לי עניין בתוך עצמי.

אבל פיתוח הביטחון העצמי זה מסע.

בתור בת זוג באמת להחמיא ולפרגן זה הכי חשוב. ככל שהוא יאמין שהוא חשוב לך, שאת מסתפקת בו כמו שהוא. שהוא כמו שהוא זה וואו, שהוא מספיק לך ואת אוהבת אותו-

הוא ירגיש יותר בטוח להביא את העולם שלו.

לאנשים שאין להם מספיק ביטחון עצמי ושלא עודדו אותם מהבית להגיד הכל בחופשיות, ולא שידרו להם קבלה עמוקה של מי שהם-

הנטייה הראשונית היא לברוח. לנוס.

האסטרטגיה הראשונה היא להדוף כל מתקפה על הסף.

גם אני כזאת. הודפת כל ביקורת ממני. כי המחשבה שאני פגומה בעיניו היא ממש קשה לי. זה נתפס לי כאיום על הבסיס, ולא כביקורת של מישהו שאוהב אותי מאוד, אבל בסה"כ רוצה שאתקן דברים קלים.

עם הזמן למדתי פחות לענות ויותר להקשיב. לא לפחד לשהות ברגש. לא לפחד להכיר בחסרונות שלי. להסכים לקבל אותם, ואותי כמו שאני.

הדיפת הביקורת היא מאוד מתסכלת עבורך, אני לגמרי מבינה, אבל זה נטו ממצוקה שלו. הוא כ"כ רוצה להיות מושלם עבורך, ורוצה להאמין שהוא יכול להיות מושלם עבורך.

בעיניו, אם הוא לא מושלם, אולי את תחפשי מישהו יותר מושלם ממנו... (שזה כמובן קשקוש, אבל ככה מדבר מוחצשל אדם כזה)

את נשמעת אישה מדהימהמתואמת

כתבו פה על אדם רגיש מאוד.

בתור אחת כזו - אני לא חושבת שזה הדבר היחיד שמציק לו. כלומר, יכול להיות שהוא אדם רגיש מאוד, אבל על זה התלבש משהו נוסף שמעצים הכול. (מצטרפת לרעיון שאולי זה קשור למילואים. זה בהחלט משהו שיכול להציף אנשים רגישים...)

כתבת שהוא לא יהיה מוכן ללכת לטיפול. אולי ביחד איתך הוא כן יהיה מוכן? ואם לא - אז אולי ללכת בעצמך לטיפול שיעזור לך בהתמודדויות איתו?

הרבה הצלחה, אישה יקרה❤️

טבילה בשבת כשמתארחים😀טוט

איזה הזוי ומטורף זה נשמעעע

הרבה פעמים טובלת בשבת, אבל פעם ראשונה שאנחנו מתארחים. ניסינו לחזלש בעדינות אבל הבנו שמחכים לנו ממש ולא יתקבל יפה אם לא נגיע.

יש עצות ורעיונות לגבי איך לעשות את זה כך שלא ירגישו?

יש ילדים קטנים שיהיה מוזר להשאיר עם המארחים...

להתפלל על זהדפני11
לי קרו עם זה ניסים מעל הטבע חח פעם סיפרתי פה

מה לגבי ל את עם בעלך לתפילה והוא יקח את הילדים לגינה ואת תלכי לטבול ותחזרי זריז?

רעיון נפלא! איישם בעזרת השםטוט

סקרנת עם הניסים.

בעלי אמור להתפלל יחד עם המארחים אז יהיה חשוד אם לא יבוא איתם לתפילה, הקטנה שלי תפטפט בלי הפסקה בביכ, אז לא שייך להכניס אותה.

מספיקים לחזור מהמקווה לפני שהתפילה מסתיימת? אם לא זה ממש פדיחה שאגרום לסעודה להתעכב

ניסתי לחפש לך את השרשור, לא מצאתידפני11

כנראה כתבתי מאנונימי

אצלי מה שהיה בסוף זה שסיפרתי לחברה שגרה שם באיזור והיתה באותה שבת על המקווה

קבעתי להפגש איתה כאילו סתם עם הילדים והכל

היא שמרה לי על הילדים בגינה קרובה ואני טבלתי..

בעקרון אם את מנוסה בטבילות ליל שבת את יודעת שזה די זריז ומוקדם.. אם תגיעי מספיק מוקדם ואם לא יהיה עומס חריג את אמורה לחזור בזמן

אגב אני טיפה התעכבתי כי היה עומס במקווה והוא גם היה ממש רחוק מהמארחים אבל זה התקבל טוב כי "היה ככ כיף עם החברה שלא שמנו לב לשעון..."

תודהטוט
סיעתא דשמיא ואומץ היו לך
אכן היתה סיעתא דשמיאדפני11

וניסים מעל הטבע..

כבר מאוחר אין חי כח לפרט אבל זה היה משהו לא נורמלי

אפילו בעלי לא האמין שדברים כאלה קורים

מקפיצה לעוד רעיונותטוט
תזכורת קטנה שאולי תעזוררק טוב!
בשבת חוה"מ קבלת שבת קצרה יותר. אז יוצא שמי שהולך למנחה בכניסה שבת, יש זמן בביהכנ"ס שמחכים להמשך התפילה. בד"כ יש שיעור בזמן הזה. אולי בעלך יוכל לנצל את הזמן הזה לשמור על הילדה. 
זכרתי את זה, רק שטובלים אחרי צאת הכוכבים, לא?טוט
מרגע לרגע אני חושבת שזה לא היה חכם לעשות הפסק בלי לחזלש את ההתארחות
מחזקת אותך שאת עשית הכי נכון והכי טובנפש חיה.
אתם ישנים אצל המארחים ?אחת כמוני
אם בדירה נפרדת, אפשר שתגידו שאת נשארת "לנוח" אחרי הדלקת נרות..
כן...טוט
ה יעזור
וואי, ממש בהצלחה 🙏אחת כמוני
תבקשי מראש דירה...כובע לבן
שלא נוח לכם ככה.. הזוי?
יש להם יחידת אירוח שהיא חלק מהדירהטוט
מפנקת ממש, זה יהיה מוזר להתעקש על דירה אחרת, ואם אומר שאני יוצאת עם הילדים שלי לגינה גם הילדים שלהם יצטרפו🤪
לנסות לשאול רב על טבילה ביום השביעיכובע לבן
לפעמים מתירים... לא בכל הקשר אבל שווה שאלה
אני הייתי מחזלשת למרות הכלמדברה כעדן.אחרונה
כולל פתאום לא מרגישה טוב...

ואם נוסעים ויהי מה, אז לצאת כולם ביחד לתפילה עם הילדים, אחרי קבלת שבת (בחוהמ נראה לי מקוצרת) בעלך לוקח ממך את הילדים לטיול ואת הולכת למקווה. הוא משלים את התפילה בחדר ביחידות... 

אולי יעניין אותך