פעם הייתי צדיקה.....אמא לאוצר❤

כבר מלא זמן רוצה לפתוח את השרשור הזה...
וכל פעם דחיתי ודחיתי...
כי לא הכל מסודר לי בראש וחששתי שיצא מבולגן...

מרגישה ממש רע עם עצמי..
פעם (בשנות האולפנא בעיקר) הייתי צדיקה.
היה אכפת לי. רציתי להתקדם, ללמוד, להתאמץ...עשה לי טוב להתגבר ולהחמיר עם עצמי ולהרגיש שאני מתגברת בשביל ה'. המהות של החיים שלי הייתה לעבוד את ה'. זה באמת מה שרציתי, זה באמת מה שעניין אותי, מה ששימח אותי....
ברור שעשיתי עוד דברים, נהנתי עם חברות והכל..אבל ממש הרגשתי שהמהות של הכל הייתה עבודת השם. זה גם היה הדיבור שלנו בין החברות.
קיבלתי על עצמי קבלות, התגברתי, רציתי כל הזמן להתקדם. הרצון שלי היה מאד חזק ונוכח.

היום, מעבר לזה שתכלס אין לי זמן ופניות כמו שהיה לי אז, מרגישה שפשוט אין לי רצון..שלא ככ אכפת לי...
יודעת שה' מצפה ממני דברים אחרים כאמא. זה פחות מה שמפריע לי..
מרגישה שאני לא עושה גם לא את המינימום שאני יכולה...
פעם הייתי מתפללת שחרית ומנחה קבוע. לפעמים גם ערבית..
היום בדר"כ אני אפילו לא אומרת ברכות השחר!! לא בכוונה...פשוט לא זוכרת  את זה....
מלא פעמים דעתי מוסחת ואני שוכחת לברך ברכת המזון..
כל מיני כאלה.
כאילו זה לא מספיק אכפת לי.
לא מרגישה שאני חיה כעובדת ה' והכל נגזר מזה..
ממש לא.. מרגישה שאני חיה את החיים, ואיפשהו בצד אני גם משתדלת לעבוד את ה'.
זה לא מה שמוביל אותי. מה שמוליך אותי..
מה שנמצא בראש כשאני מקבלת החלטות....

עוד נקודה שממש מפריעה לי..שאם פעם רק רציתי לקבל קבלות והחמרות ולהתגבר כמה שיותר,
היום מרגישה שפשוט אין לי כוח....
לא בא לי להחמיר
בא לי רק להקל
אין לי כוח להתגבר, להילחם ביצר הרע..
פשוט אין לי כוח.
במקום לשמוח שאני מתגברת ולא מוציאה שיער מהמטפחת, ולשמוח באמת שכמה שזה קשה לי אני משמחת את רבש"ע שאני מתגברת לכבודו,
אני רק עסוקה בקושי
זה באמת קשה לי
לא בא לי
ואני כל הזמן חושבת לעצמי מתי אני כבר אשבר ואוציא קצת שיער...
כנל לגבי גרביים...
מתי כבר ייגמר לי הכוח באמת ואני אפסיק.
מרגישה שאין לי מוטיבציה...

וככה בעוד מלא נושאים.

וגם יוצא לי לא מעט לכעוס על ה', להיות מתוסכלת ממנו....כי קשה לי בחיים..ואני מרגישה שלא אכפת לו ממני....והוא לא רואה כמה אני מתגברת ומתאמצת..ואני מרגישה הרבה שהוא רק "מעניש" אותי כל הזמן..

מרגישה שגם המצוות שאני מקיימת, אני עושה כי צריך. לא כי אכפת לי...

זה ממש מצער אותי וכואב לי..
לא רק שבאמת אין לי הרבה זמן ופניות, אלא גם כשיש לי זה באמת לא ככ מעסיק אותי.
ויותר מהדברים הספצפיים, מצער אותי שאני לא מרגישה שהחיים סובבים סביב עבודת ה'. שזה ההתחלה והסוף של הכל....
כאילו אני חיה בריקנות כזו...
של חיים שסובבים סביב כלום ושום דבר.

בסוף כן יצא מבולגן לגמרי..מקווה שמישי בכלל קראה הכל והצליחה להבין..
אני ממש אשמח לסדר במחשבות, לעזרה איך יכולה לצאת מהמקום הזה ולהתקדם..
וגם לקצת חמלה כלפי עצמי
כי כרגע אני ממש לא במקום הזה.
אני ממש מגעילה את עצמיעצוב תודה אהובות. טוב שיש אתכן....

אפשר להוסיף לך תיוג?🙂בארץ אהבתי
@אם מאושרת
אני חושבת שיהיה לך הרבה מה להוסיף פה (ממה שאני זוכרת שכתבת פעם בכיוונים דומים).
תסתכלי למטה, היא באמת כתבה מקסיםאמא לאוצר❤

אופס, לא שמתי לב שהיא כבר ענתה...🤭בארץ אהבתי
תודה 💗אם מאושרת
שימחת!!!
וואוסליל
כתבת אותי.
אפשר לצרף לך תשובה שהרב שרלו ענה לי פעם, כששלחתי לו שאלה דומה?
זו תשובה שממש מחזקת אותי
מצרפת.סליל
שלום וברכה

האם הטלטלה בעולם האמונה, הקירבה והריחוק, הלהט והקרירות, הכוח והחולשה – הם תאונה, או שהם חלק בלתי נפרד מחיי האמונה.

כנראה שהדבר שונה מאדם לאדם. אצל חלק הם תאונה. אצל חלק - הם מהלך בלתי נמנע. כמו זוגיות – שאצל חלק היא קבועה ויציבה, ואצל חלק היא עולה ויורדת. כמו בשיר השירים – שאנו מוצאים אהבה גדולה, וגם טלטלה גדולה.

יש אופי שונה לבני אדם. כך כתב הרב קוק על כך:

ישנם אנשים אשר עשה אלהים אותם ישר, שתכונתם שוקטה, וההדרכה הישרה והמנוחה הפנימית היא גורלם הקבוע להם. אמנם אם יתיגעו בתורה במוסר ובחכמה יעלו במעלות מוסר הקודש - גדולות, אבל בכל אופן הנם אנשי יושר טובים והגונים. גורלם של אלה הוא להיות עסוקים במקצעות המעשים בפועל או בחכמות המעשיות. הצד המוסרי שלהם עומד הוא על עצמו, על עמדו ומנוחתו, יוכל להיות שלא יעלה למעלה רוממה, אבל גם לא ישפל למדרגה שפלה. אבל סוג שני נמצא שאין בהם מנוחה, עומדים הם תמיד בשיקול, להיות עולים עד לרום שמים, או גם לרדת למעמקי תהומות. אלה צריכים הם לתקן את אישיותם הרוחנית מדי יום ביומו. אלה כשיסגלו לעצמם את אותה הדרך שהם צריכים לה, יעלו מעלה מעלה, אבל אם יעזבו אותה, עלולים הם לרדת מטה מטה. אלה הם שהם צריכים להיות עסוקים תמיד בתורה ועבודה, במוסר וברגשי קודש, וחלילה להם לפרש לדרך ארץ, ולחכמות מעשיות.
במהלך הדורות בכלל נמצא לפעמים דורות כאלה, שתכונתם הכללית היא מסוג הראשון, שהם בעלי מנוחה, בעלי אופי קבוע, וחינוכם ראוי להיות דומה לאלה היחידים בעלי האופי הקבוע. וישנם גם כן דורות בעלי אופי מתנודד, שפרנסתם הרוחנית צריכה להיות מתמדת בהשפעה תדירית. ולפעמים אנו מוצאים, שבאיזה חלק מיוחד יהיה לאיש או לדור פנים של מנוחה, ובחלק אחר פנים של תנועה. וצריכים המנהיגים, הדואגים לטובת הכלל , לשום אל לב, איך לחנך את הדור ביחש לכל חלק וחלק בפני עצמו.

ולכן יש להם גם חיי אמונה שונים.

מה אני מציע לעשות ?

אני מציע להתחיל במסע. אט אט.

מסע של שיקום האמונה, ומציאת רבדים חדשים.

לפתוח בתרגול דווקא בתחומים שבין אדם לחבירו. בעיקר בתחום הדיבור; הקשב; היכולת להיות בתוך השיחה עצמה; היכולת להסתכל באמפתיה; היכולת לראות בכל מפגש שלנו עם מישהו אחר – בן הזוג, הילדים, המעביד, החברים – הזדמנות וחיפוש של משהו יותר עמוק.

במבט ראשון - זה כלל לא קשור לאמונה.

במבט שני – זה מחדש כלים. מאמן אותם במגרש האימונים.

ואז לפנות עם הכלים האלה שלמדנו, על הדיבור וההקשבה, הנגיעה והנוכחות – אל חיי האמונה. להתחיל להתפלל כך; להתייחס למפגש עם המצוות כך; להתייחס לחגים כאל מפגש עם חברים שגרתיים מחד גיסא, אולם עם כישורים חדשים שרכשנו מאידך גיסא.

מניסיוני למדתי שיש הרבה מאוד עומק בדרך זו, ואפשר שהיא תפתח בפנייך עולם חדש.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב ושמחה גדולה
וואו. תודה על זה! באמת תשובה יפה ועמוקהאמא לאוצר❤

בטוחה שאחזור אליה...
מעריכהפרח

וואי.. אני ממש ממש מזדהה!ואילו פינו
עם הכל!
כן מצליחה להקפיד על ברכות השחר לפחות בבוקר.
אבל על ברכות בסיסיות אני קולטת שאני מפספסת.. שוכחת ברכת המזון, ברכה אחרונה, אשר יצר..
ממש מזדהה עם התחושות שלך....
קטעים, בדיוק הוספתי אותך לתיוגים לפני דקהאמא לאוצר❤

נשיקה

אז לצערי אני ממש לא מהמחזקותואילו פינו
יותר מזדהות.. עוקבת לראות מה מגיבים לך..
❤️❤️❤️אמא לאוצר❤

גם ההזדהות מחזקת...

פעם היית נערה, היום את אישהמתואמת
וזה הבדל עצום.
כנערה - אין לך הרבה מחויבויות, יש יחסית פנאי, בדרך כלל את גם מוקפת בשיעורי תורה ועבודת המידות באולפנה. אין פלא שאת יכולה להתעמק בעבודת ה'.
כאישה - יש לך הרבה מחויבויות, מהבעל והילדים ועד העבודה והסביבה (שדורשת יותר ממבוגר), אין הרבה פנאי וגם החיים סוחפים ולא מותירים מקום להתעמקות בתורה וביהדות.
אז קודם כול - נראה לי שעצם הרצון שלך מצביע על קרבת ה' גדולה. אכפת לך שאת רחוקה ממנו. אדם רחוק באמת - בקושי זוכר שקיים בורא לעולם...
שנית - אפשר ללמוד איך להתקרב לה' ולעבוד אותו גם במצב השונה הזה, כנשואה. אז אולי אי אפשר להתפלל שלוש תפילות ביום, ואפילו אחת, אבל כל ברכה לפני האוכל יכולה להיות ניצחון תורני ורוחני על החיים הגשמיים השואבים. מלבד זאת - אפשר למצוא שיעורי תורה ונשמה שיעזרו להנכיח את הקב"ה בחיים. יש היום הרבה שיעורים משודרים (ביוטיוב/בזום) וכך לא צריך לצאת מהבית, ואפילו אפשר לשמוע אותם תוך כדי הדחת כלים או קיפול כביסה, וכך מרוויחים שתי ציפורים במכה, וממש מכניסים את ה' לתוך חיי היומיום.
והכי חשוב - להתפלל על זה... להתפלל על זה שתוכלי להתפלל, להתפלל (במילים שלך) שתהיי קרובה אליו...
הרצון הזה הוא יקר מאוד אצל ה', וגם את יכולה להוקיר ולנצור אותו כאבן יקרה, ולהאמין שהיא עוד תתנוצץ במלוא אורה...
♥️
מצטרפת ומוסיפהשירה לב
שאחרי לידה זו תקופה מטלטלת (ברוך ה שזוכים!!!) והכל מתברר מחדש, זה לא זמן לבחון את עצמנו בשום תחום... אז מאוד הגיוני להרגיש את הערעור הזה
צודקת..אמא לאוצר❤

באמת אחרי לידה יותר מרגישה את זה. אבל גם תמיד...
תודה❤️

קודם כל תודה שקראת וענית!אמא לאוצר❤

אבל זה הקטע..שאין לי כוח נגיד להתרכז בשיעורים..את מבינה? זה כבר לא ככ מעניין אותי..מעדיפה לשמוע שירים, או סתם להקשיב לשקט הנדיר🙈
ותודה על החיזוק. מעריכה מאד. הזזת לי משו בלב..נשיקה

אז תשמעי שירי קודש, מצויןמתואמת
השנה לפני החגים שמעתי שירים מתוך התפילה בכל פעם שלא היה לי כוח להתרכז בשיעור, וזה עשה לי את החגים קצת אחרת...
ולא חייבים לשמוע שיעורי תורה מסובכים. יש כל מיני שיעורים קלילים ו"נשמתיים" שכאלה - כמו של הרבנית ימימה, הרבנית רחל בזק... גם אם אני לא מצליחה להתרכז בכל המהלך, עדיין הנשמה שלי קולטת... ויש גם שיעורים קצרצרים בערוץ היוטיוב "רגע של חכמה" - שלוש-ארבע דקות, זה גם עוזר למי שקשה לו להתרכז.
ואפשר גם לקרוא כל מיני ספרים קלילים שקשורים לקודש...

וגם אם את לא שם עכשיו, וכרגע את באמת לא מסוגלת - זה בסדר. את עוד צעירה, בסופו של דבר. לפנייך עוד חיים שלמים של התקדמות והתקרבות... אם עכשיו קשה לך - אז בסדר, כרגע אל תתאמצי. רק תתפללי שהניצוץ הזה יישאר לך, כדי שבעתיד בע"ה הוא יתלבה...
בסדרבימבה אדומה
אז מה שכן יש לך כוח. ואולי רק תשמרי על הרצון כרגע בלי לכאורה באמת להתקדם אבל זה לכשעצמו זה התקדמות כי לא לרצון בכלל, לשכוח מזה, זו ההתרחקות האמיתית... שהרבה כתבו לך על זה כאן

וכמובן שיש בי הרבה שמזדהה איתך. כי כמוני כמוך, הייתי דוסית והכל ועכשיו כל עבודת ה' מתערערת ולא כפי שהיתה...

אבל תחשבי למשל... מעשה חסד אחד שאת מלמדת את הילדים שלך (נניח הכנת עוגה לחברה יולדת), איפה היה לך הזדמנות כזו בתור נערה? עכשיו את זוכה בצורה אחרת. לגמרי, את מנחילה לילדים שלך, לדור הבא, ערכים ואהבה למצוות!
את נוטלת עם הילדים שלך ידיים... זה לא עבודת ה'? אז מה שזה נעשה על אוטומט כזה כחלק מכלל ההתארגנות כמו נעילת נעליים וצחצוח שיניים... זה ערך שיישאר איתם! שאמא שלהם לימדה אותם. גרסא דינקותא! את אחראית על הגרסא דינקותא שלהם... איזה שליחות ומסירות בעבודת ה'!

בקיצור, אהבתי את השרשור שלך ממש
מדבר מעומק הנפש היהודיה שבך. וזה כ"כ במקום לעשות את הבירור הזה 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
תודה אהובה!אמא לאוצר❤

מילים במקום..
נשיקה

אמאל'ה כתבת אותי?!?!אודה לה'
אחד לאחד.
מחזקת את עצמי ולפעמים זה עוזר לרב לא.
שאז בשנים ההם עשיתי את העבודה שהיא לא באמת שלי. כי העבודה שלי היא להכניס את הרוחניות לתוך הגשמיות ואז לא היה לזה כ"כ איפה להתממש.
אז שמגיעה העבודה האמיתית הרבה יותר קשה ואין חשק כי יש לנו יצר הרע!
וה' רוצה את העבודה שלי ככה עם כל הניסיונות והקושי זה הרבה יותר שווה למרות שלא נראה לנו.
שמתי לב שהרבה פעמים אני מחפשת את האורות שהיה לי אז, וזה לא נכון אורות לא אומרים שאני יותר צדיקה אפילו הפוך זה עלול לבלבל ולעבוד את עצמי כי אני נהנית מהאורות ולא באמת כי אני רוצה לעבוד את ה'.
זה קשה מאאאאאד ומבינהמאותך המון גם חיה בתחושה הזו ומנסה להזכיר את זה לעצמי.
בעיקר שאם קשה לי סימן שאני בעלייה וכל מעשה נמדד לפי הקושי שלו ולא כמה התחשק לי לעשות אותו לפום צערא אגרא.
וכן מתפללת(מודה בלב כבוי חלק מהשבירות...) שתזכה אותי להשתוקק אליך תמיד יותר ויותר
תודה על ההזדהות❤️אמא לאוצר❤

צודקת..
אבל זה לא מרגיש ככה
כי העבודת ה' הפשוטה הזאת של הנערות היא גם הרבה יותר מספקת ומשמחת...
כמו שכתבת..שאין בכלל אורות...
תוודה שענית!נשיקה

אהבתימאוהבת בילדי

להכניס את הרוחניות לתוך הגשמיות... חזק!

ובקשר לאורות- למדנו פעם שאחרי כל גילוי אורות יש כיבוי אורות... ואז צריך למצוא מחדש את המתג... בחשכה... וזה לוקח זמן ומאמץ.. אבל כשמצליחים מוצאים את עצמנו שוב בתוך אור גדול!

ממש ככהאודה לה'
שיושבת עם עצמי קולטת פתאום איזה מרחקים עברתי אפילו בדברים קטנטנים
אין לי ככ זמן עכשיולא מחוברת
אז כותבת ממש בקטנה ומקווה שאחזור לזה.
מאמוש שתדעי את אחת הנשים שאני מעריצה כאן!!!
אני ממש מקווה שאני זוכרת פרטים נכון.
בעלך אברך (וגם אם לא נשמע שזה מאוד חשוב לכם ואתם משקיעים בלימוד שלו זמן) את אמא מדהימה לשתי פיציות!!!!
גרה במקום שאני כנראה לא יעז לסוע בכבישים באיזור.
יש יותר עבודת ה מזה?
אני מזדהה ממש . מה שהיה באולפנא זה עבודת ה גברית וזה ממש ממש קשה לשנות את זה. (לי בחגים היה ממש שבר למרות שזה לא שנה ראשונה)
אני בעיקרון חושבת שזה חבל וזה בעיה, חושבת שבסוף הרוב מרגישות כמוך ומתבאסות .
במיוחד שברוך ה היום אנחנו נשים חכמות עם ילד מאוד רחב בדברים אחרים.
אבל את נראלי בכללי במקום של אין דקה לנשום אז רק רציתי להעיר את עיינך ביש העצום שיש בך.
וואו אהובה תודה רבה!!!אמא לאוצר❤

ממש ממש חיממת לי את הלב...❤️❤️
באמת אין לי שניה לנשום.... שוב תודה!!
גם אני מעריכה אותך מאדנשיקה

ואוו. קראתי אותך. ואני ממש מרגישה את עצמי מזדהה חזנפש חיה.
עם מה שכתבת.

בינתיים אין לי עיצות

רק אני חושבת

תהיי בשמחה ותעשי דברים שעושים לך טוב ולא מוציאים ממך אנרגיה.

ולא כדאי לוותר על הצניעות.
תודה יקרה❤️אמא לאוצר❤

שה' ישלח לנו כוחות..

אני ממש מזדהה עם כל מילהחצי שני
מנסה לעודד את עצמי שאני עכשיו מממשת רצון השם בלהיות אישה ואמא. מימוש של משהו שלא היה לי באולפנה.
עוקבת
גם אני מנסה לעודד את עצמי בזה..אמא לאוצר❤

אבל בפועל זה לא עוזר להרגשה הרעה שלי
תודה שענית❤️

את מדהימהחצי שני
וואו. תודה שפתחת את השרשור הזהאחת כמוני
וגם תודה למגיבות ול @סליל על התשובה שגם אני בטח עוד אחזור אליה בהמשך שוב.

אני במקום מאד דומה, ובאמת מאמינה שכל עוד זה אכפת באיזה שהוא מקום, יש בנו עדיין את הזיק והאש של החיבור.
הלוואי שנצליח להרגיש את זה יותר ביום יום.
❤️❤️אמא לאוצר❤

באמת הלוואי...

וואי הזדהות עמוקההה אחותי! אני גם חושבת על זה מלאחצילוש
בייחוד כשאני רואה את הפער ביני לבין בעלי, שאני בול ככה והוא הכי צדיק ומתקדם ושואף כאילו ברמות.. וזה מציק לי
תודה על ההזדהות!❤אמא לאוצר❤

איך את מרגשת אותינגמרו לי השמות

את יודעת למה?

כי כל מילה וכל אות מההודעה שלך צועקות עד כמה הרצון שלך כ"כ טהור ונכון. עד כמה הלב שלך במקום הנכון. עד כמה את *כן* צדיקה!

בכל פעם שכתבת על המקום שלך עכשיו, תראי איך במילים שלך את מבטאת את הרצון החזק הזה לקירבת ה', שבעיניי זה הכי קרבת ה' שיש את הרצון הזה! כבר עכשיו!

וגם כאשר את כותבת ומתארת את המצב של היום - ממש את יכולה לראות שזה לא ש*את* השתנית - אלא ש*המציאות* השתנתה.

אם תדמי את עצמך של לפני כמה שנים (ברווקות, בנערות), מטפסת על הר האוורסט (כמשל לחיים עצמם) בלי שום משא עלייך, הרי שהיום תראי את אותה "אמא לאוצר" מטפסת על אותו הר, אבל עם הרבה מאוד שקים כבדים עליה. שקים שיכולים להיות מאוד משמחים ונפלאים - אבל עדיין מעמיסים ושוקלים. כמו שק של ניהול בית, שק של ניהול זוגיות, שק של גידול ילדים, שק של הריון ועוד אחד, שק של לידות, שק של דאגה כלכלית, שק של משכנתא, ניקיונות בלתי נגמרים, שק של חוסר שינה בלילה, שק של אחריות בלתי פוסקת 24/7 לילדים, ועוד הרבה מאוד שקים...

שאותה אמא לאוצר של לפני כמה שנים לא היה לה אפילו שק אחד מהם!

ועכשיו תחשבי רגע אפילו בצורה לוגית - למי מהן יותר קל לטפס?

זה באמת "פייר" לשפוט אותן באותן כלים?

זה באמת פייר לשפוט את עצמך של עכשיו בהשוואה לעצמך של אז?

לא זה לא צודק כי עצמך של אז לא התמודדה עם מה שעצמך של עכשיו מתמודדת.

ותוך כדי תנועה, תוך כדי חיים, אנו מוצאים את עצמינו מתמודדים לראשונה עם הרבה מאוד דברים. עם הרבה מאוד שקים. אז לפחות להוסיף לעצמינו בקבוק מים לדרך, בדמות חמלה עצמית, קבלה עצמית, לגיטימציה לקושי שלנו, הבנה וקבלה של עצמינו, על כל האנושיות שלנו. על כך שאנו לא מושלמים. על כך שאנו עושים כמיטב יכולתנו ועדיין לא מושלמים. על כך שאנו בני אדם. בשר ודם.

ולהוסיף לעצמינו ולחדד עוד את ההבנה שרק הקב"ה לבדו מושלם.

וש"אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא"

וכי מה שאנו יכולים לעשות זה רק את ההשתדלות שלנו.

וכאשר יש לנו 100 אחוז - ואנו רואים איפה להוציא את אותן האנרגיות, וכאשר יש בית וילדים וכו' כבר הגענו לתחילת היום עם אולי 10% מהאנרגיות (בעוד עצמינו של פעם התחילו את היום אחרי שינת יופי רצופה עם 110% אנרגיות ), ואז מתחיל היום ועוד ועוד אנרגיות הולכות על כל ניהול החיים היותר מורכבים, היותר דורשים, היותר עמוסים.

ולהיות שם, בתוך כל העומס הזה, ולהיות עם הרצון המדהים הזה שלך - זה ניצחון אמיתי. זה המון המון המון.

וכתבת גם: "היום, מעבר לזה שתכלס אין לי זמן ופניות כמו שהיה לי אז, מרגישה שפשוט אין לי רצון..שלא ככ אכפת לי..." -

אבל יקרה תראי כמה כן אכפת לך!

תראי כמה כן רצון גדול יש לך!

עצם זה שפתחת את השרשור הזה,

עצם זה שכתבת שכבר תקופה ארוכה את רוצה לפתוח אותו - משמע זה ישב עלייך כבר זמן רב,

עצם זה שכתבת שאת מרגישה ממש רע עם עצמך,

עצם זה שכתבת גם: "זה ממש מצער אותי וכואב לי."

עצם זה שכתבת גם: "מרגישה ממש רע עם עצמי.."

תראי יקרה עד כמה *כן* אכפת לך!

וגם על המקומות שאת לא מצליחה להגיע אליהם כמו בעבר, כתבת שאת פשוט לא זוכרת,

שזה לגמרי בלי כוונה,

ובטח שלא מכוונה רעה,

שדעתך מוסחת (איך לא?!)

שאת שוכחת

שאת טרודה

שאין פניות

שאין כוח

שיש קושי גדול

אבל יקרה זה *לא* כי לא אכפת לך - אלא זה כי עמוס וקשה ומציף ומוטרד לך!

ולעצמך של פעם לא היה את כל זה!

ואם את מתגברת ולא מוציאה שיער מהמטפחת - את ממש לא במקום שצריך רק לשמוח ורק כך הוא יעבוד את ה' - אלא גם אם השתדלת, ודווקא היה לך לא פשוט כלל ועדיין התגברת - עצם זה שעשית זאת, עם כל השקים הללו שאת סוחבת, ועם כל מה שתיארנו קודם - זה כזה מופלא, ויקר, ומבורך וגדול בעיני ה'!!!

וזה שאת עסוקה בקושי, זה כי קשה לך!

והקב"ה יכל לברוא אותנו מלאכים, אבל לא - הוא ברא אותנו בני אדם!

ודווקא לבני אדם ניתנה התורה!

שכן, דווקא מתוך האנושיות ש לנו, מתוך המקומות הלא מושלמים שלנו, מתוך החולשות שלנו, מתוך הפחדים, הקשיים, הכאבים, הרגשות, העומסים - דווקא דווקא מתוך כך נעבוד אותו!

וזה רצון ה' באמת! שכל האנושיות הזו שלנו - ניקח אותה ונעבוד עליה,

נקבל אותה, לא נתכחש לה, לא נחשוב שאנחנו מלאכים.

אלא נעשה את ההשתדלות שלנו כמה שאנחנו יכולים. עוד קצת ועוד קצת.

וניפול, ונקום. ושוב ניפול, ושוב נקום. "שבע יפול צדיק וקם"

אז תתחזקי יקרה!

את צדיקה!

ואת טובה!

בדיוק כמו שאת!

ואת מנסה!

ואת רוצה!

ואת אוהבת!

ואת מחפשת קירבה!

ואת דורשת קירבת אלוקים!

והקב"ה רואה את זה

הוא רואה הכל!

הוא בוחן כליות ולב

הוא רואה גם את הקשיים

גם את ההתמודדויות

גם את הכל.

והוא רוצה שתתני לעצמך חיבוק גדול גדול

גם לעצמך של עכשיו.

שהיא מדהימה.

שהיא אמא!

ושהיא שוב אמא טרייה!

והיא הביאה לעולם חיים יהודיים חדשים!

יש יותר עצום מזה?!

להיות שותפה לקב"ה בכבודו ובעצמו בבריאה?!

אז את כל המקומות הקשים - תחזקי.

תביני. תחמלי.

ורק אחרי שתתני לעצמך לגיטימציה לקושי ולכאב - תוכלי גם לתת מקום לאיך היית רוצה להתקדם.

וכל פעם רק קצת. וצעד צעד.

למשל להקפיד בחודש הקרוב על ברכת המזון. לשים פתק שמזכיר על השולחן בצבע ורוד זוהר או משהו דומה.

וביתר המשימות היומיומיות - לזכור שזה לא פחות עבודת ה'!

לשמוח בכך שאת אדם, ואמא, ורעיה, ומנהלת בית משל עצמך! שאת עזרת ובנית עוד אבן ועוד נדבך של הגאולה השלמה בבניית ביתך שלך!

שאם את מרגישה שיש מצוות שאת יכולה לעשות אותם בשלמות ומעיקר הדין ללא החמרות, ובשמחה יותר - אולי אפשר לחשוב גם על הכיוון הזה? כלומר ברור שלא להוריד מצוות ולוותר על ההלכה, אבל אולי לראות איפה את פחות מוסיפה החמרות ומתנהלת לפי ההלכה ללא ההחמרות אבל מתוך שמחה ונחת ושלווה. שאותה נחת ושלווה ושמחה ורווחה נפשית גם הם חשובים ויקרים לקב"ה שרוצה שנעבוד אותו בשמחה

ודווקא מתוך המקום היומיומי שלך,

כל חיוך והארת פנים שנתת לבעלך - זו מצווה עצומה ויקרה. ואפשר ממש לכוון בה לעבודת ה' כי אין יותר יקר לקב"ה משלום בית בין איש לאשתו

כל חיוך והארת פניםפ לילד, כל קימה בלילה, כל חיבוק ונשיקה, כל יחס, כל סיפור, כל החלפה, כל הרגעה, כל שיר, כל תפילה - את יודעת כמה כוח ועוצמה וייקר יש בהם יקרה?! המון! הכי המון שיש!

וכאשר את עושה את הדברים הללו של היומיום, 

שנתת לעצמך עוד שעה לישון ולהתחזק מהלידה,

שנתת לעצמך אוכל מזין ובריא,

שחייכת, שחיבקת, שהיית אמא, שהיית את, שהיית רעיה - אלו הם ממש מצוות! וכיוון בשמחה עליהן זה החיים עצמם ממש.

את מדהימה!

ואת אישה יקרה ובת יקרה לקב"ה

ואת טובה טובה טובה

וואי עלו בי דמעות מלקרוא. תודה רולי❤חצילוש
🙏🙏 באהבה יקרה ❤נגמרו לי השמות

וואו אני ממש בוכה !!אמא לאוצר❤

אהובה!
לא חשבתי לתייג אותך כי חשבתי שאת גאונה ומבינה בעיקר בענייני זוגיות ושלום בית..
והנה מסתבר לי שאת פשוט מדהימה ומבינה לנפש האדם בעוד תחומים!
אז קודם כל תודה רבה רבה רבה על ההשקעה והתשובה הארוכה והמדהימה!!
מרגישה שצריכה לקרוא עוד כמה פעמים כדי להגיב לך עליה באריכות.
אז בנתיים אני רק יגיד תודה גדולה ושאני אוהבת אותך מאד ומאד חיזקת אותי!נשיקה
אין כמוך!! את מתנה לפורום ולעולם!

וואו וואו תודה רבה על כל המילים הטובות האלה 🙏נגמרו לי השמות
מחמם את הלב מאוד
זכות גדולה 🙏 ושמחה רבה שזה חיזק אותך, תודה להשם 🙏
ותודה רבה לך יקרה על כל מה שכתבת ❤️
תודה על זהמאוהבת בילדי

העלית לי ממש דמעות. כ"כ מרגש ונוגע ללב את כותבת! במקום הכי פנימי ורגיש נגעת אצלי... 

תודה גם ל@אמא לאוצר❤ שפתחת את השרשור ובזכותו גדלתי גם אני..

וואו, תודה לך יקרה,נגמרו לי השמות

על כל המילים הטובות ועל הלב והרגש שלך שהגיעו עד אליי 🙏❤

וואי את כל כך מנחמת ומקרבת תודהאודה לה'
יקרה! ממש ממש באהבה, זכות גדולה לשמוע את זה 🙏נגמרו לי השמות

וואו תודה על התגובה הזאת. את פשוט מאירה את העולם!פשיטא
@אמא לאוצר❤ אני מרגישה בדיוק כמוך. קבלי חיבוק הזדהות..
תודה לך פשיטא אהובה 🙏נגמרו לי השמות

ממש משמח ומרגש לשמוע, תודה לה' 🙏❤

תודה אהובה..אמא לאוצר❤

חשבתי שיהיו מזדהות, אבל לא בכאלה כמויות ולא עם כל התחושות...
חיבוק

נל"ה את פשוט מדהימהלפניו ברננה!
תודה תודה על התגובה הזאת
תודה לה' ששלח אותנו אלייך לפורום.
תודה על מי שאת💕
הקפת כל כך הרבה, נגעת בכל הנקודות הקריטיות האלו, חיזקת, ריגשת וריפאת את הלב. תודה!
וואו יקרה תודה רבה לך על זה ❤נגמרו לי השמות

ריגשת אותי בחזרה וחיממת לי את הלב מאוד. ממש ממש תודה

וכמה מרגש וזכות גדולה לשמוע את זה שהדברים חיזקו, ממש תודה לה' 🙏❤

💕לפניו ברננה!אחרונה
מזדהה ממשחדקרן
חיבוק.
מגיבה כדי לקרוא ולהיתרם גם מהתגובות כאן...
ממש מזדהה!!מקסיקנית

אבל כנראה זה בגלל שהתפקיד שלנו זה האמהות.... מה שעשית באולפנה זה מדהים, אבל זה היה התפקיד שלך אז לא היום!

ולי קורה שבכל מתערבב לי, מה שהתפקיד שלי ומה שלא, מה שאומרים ומה שצריך ולכן אפילו להיות אמא יותר טובה לא עושה מרוב בלבול

ודיברתי באלול עם בעלי באריכות עח הדבר הזה והתייעצנו עם הרב והוא אמר שהקבלה תהיה: כמה דקות ביום בלי טכנולוגיה ולטפל בילדים או להרדים אותם עם שיר וברוגע או דבר אחד כזה וזו ההתעלות שלי!!

לא יודעת אם הסברתי את עצמי אבל בטח כתבו לך דברים מהממים!! אקרא בהזדמנות שתהיה לי זמן

ואי ממש רציתי לכתוב על הנקודה הזאתלפניו ברננה!
לדעתי כתבתי את זה בהודעה שנמחקה לי..
אני חושבת שאחד המפריעים הגדולים לעבודת ה' שלי זו הטכנולוגיה.
שיש בה הרבה ברכה והרבה טוב אבל גם הרבה שלא..
ולכן בזמן קיבלתי על עצמי להשתדל להשאיר את הטלפון בחדר אם אין צורך ספציפי.
ברוב הימים זה ממש עשה טוב! לי ובבית...
וואי ממש כתבת אותירק מתייעצת
אני אמא טרייה ואני ממש מרגישה כמוך בול מילה במילה..
וזה מחזק לראות שלא רק אני חווה את זה..
והתגובות פה ממש מחזקות.
תודה שפתחת את זה!
באהבה יקרהאמא לאוצר❤
רואה שזה באמת רלוונטי להרבה נשים...❤
איזה כיף שתייגת אותיאמא טובה---דיה!
וואו, האמת היא שאני קצת מזדהה איתך. גם אני מרגישה בתקופה קשה וגם אני לא מספיקה להתפלל כמע5 בכלל, ועל חומרות אני לא חושבת. אני משתדלת לחזק את עצמי שעצם מה שאני עושה - מגדלת את הילדים, נותנות לבעלי ללמוד תורה וכו' - זה ממש מה שה' רוצה ממני. כל השאר זה בונוס.
ואני חושבת שעיקר העניין זה לראות איך לשמח את עצמינו ולעודד את עצמינו ולהקל על עצמינו בלי קשר, ולדעתי זה ממש משליך על החשק ועל הרגש בעבודת ה'. כשנרגיש יותר רגועות ומסופקות, ממילא נרגיש יותר קרובות לה'. חיבוק!
תודה אהובהאמא לאוצר❤
צודקת ממש...
אני חושבת שרובנו יכולות להזדהות איתךמחי
משהו שקראתי כאן בפורום ומלווה אותי מאז, שאשה שהיא לא שמחה, עבודת ה' הראשונה שלה היא לשמח את עצמה. זה הדבר הכי חשוב.
תעשי דברים שיעשו לך כייף וטוב, וכשאת תהיי שמחה ותרגישי טוב עם עצמך גם דברים אחרים יבואו יותר בקלות.
זה מצטרף גם לתגובה שמעליי
תודה אהובהאמא לאוצר❤
באמת צריכה לעבוד על זה האמת..
וזה פתאום מזכיר לי!! איפה רויטלוש שתמיד הזכירה לנו את זה?? @רויטל
היא לא הייתה בפורום כבר מיליון זמן
נראה לי תייגתי מישי אחרת בטעותאמא לאוצר❤
נראה לי באמת זאת הייתהלפניו ברננה!
@רויטל.
מתגעגעים!!
את כזאת מתוקה!מאוהבת בילדי

מההודעה שלך נשמע שאת נאד רוצה... לפעמים אחרי שמדברים את הרגשות, מקשיבים להם ונותנים להם מקום- זה כבר חצי פתרון.

כי נכון אחרי שכתבת כבר הרגשת כמה את כן?

כן אישה טובה.

כן אמא טובה

כן רוצה להתפלל (גם אם לא מספיקה, זה במודעות שלך)

כן מכינה, מבשלת, מכבסת, מחתלת, מחייכת, מוחה דמעה, קמה בלילה...

כן מאפשרת לבעלך לעסוק בתורה- שזה גם שכר שלך! כל לימוד שלו שאת מאפשרת זו גם עבודת ה' שלך! (כותבת לך ומחזקת גם את עצמי... כי לפעמים זה נראה כ"כ ברור מאליו שאם זה מה שאנחנו רוצות אז זה גם נהיה קל. אז זהו שלא! כל יום זו התמודדות חדשה!! ואולי זה לא היה צריך להיות כתוב בסוגריים...)

רוצה לשתף אותך שאני למדתי בסמינר מאד חרדי. ורציתי חיים שמלאים בתורה מהבוקר ועד הלילה...והייתי בטוחה שאזכה לזה... ואני לא. התחלתי כן ולאט לאט ירדתי... (לא חלמתי שיהיה לי מחשב בבית! ואינטרנט!! אם היית יודעת כמה נלחמתי בזה בסמינר...)

ולא מזמן דיברתי עם חברה ואמרתי לה את זה והיא חיזקה אותי שאמרה לי שבטוח שכל התפילות של אז- עוזרות היום... כמה שהיום אין פניות (זמן, כח, סבלנות וכו') כדי להתפלל, כנראה שהתפילות מהבחרות מחזיקות אותי...

וזה נכנס לי ללב! 

היית נערה, צדיקה ובוחרת בטוב.

היום את אישה, צדיקה ובוחרת בטוב.

רק שהטוב הוא שונה! הטוב הוא משתנה! וברוך ה' אלף פעם!! היית מעדיפה להשאר רווקה ומתפללת ומתחזקת ולוותר על כל מה שהשגת עד עכשיו?

עבודת ה' שלך היא שונה.

ולפעמים היא שוחקת.

ז צריך למצוא ממה להטען כדי שתרגישי שאת עובדת ה' עכשיו בתנאים שלך...

התחברתי מאד למה ש @נגמרו לי השמות כתבה לגבי השק שאת סוחרת במעלה ההר...

תכניסי לעצמך שכל סיר שאת מעמידה וכל חולצה שאת תולת ומקפלת- זו עבודת ה' שלך!

תמיד תוכלי להתפלל תוך כדי...

להרגיש כישלון זה עצת היצר 

וזו עבודת חיים לשמוח במה שיש לנו..

ובנוסף- שתדעי שאת השראה! את כזאת טובה ומפרגנת! מההודעות שלך בפורום אפשר להבין כמה את מיוחדת!! ה' אוהב אותך! וגם אנחנו... קורץ

יצא ארוך ומבולבל... מקווה שהרגשת את הלב...

ותודה שתייגת אותי!

איזה כיף שתייגתי אותך וענית💗אמא לאוצר❤
כתבת מקסים וחיזקת וריגשת אותי ❤
ועוד איך מרגישים את הלב!
תודה אהובה
תגובה מהממת!לפניו ברננה!
תודה 💕
איזה מהממת את! באמת!אחת פשוטה
אני חושבת שאמונה זה כמו זוגיות, תמיד יש איך לשפר וללמוד.
אם עומדים במקום זה כמעט תמיד ידרדר, בקיצור צריך השקעה מתמדת, ומה שהתאים לך פעם לא בהכרח יתאים לך היום.

אז כמובן שממש ממליצה לשמוע שיעורים אפילו אם זה באוטו בדרך או סתם כשמסדרים את הבית בערב וכו'.. (שיעורים של אמונה יש של הרב חגי לונדין ושל הרב פיירמן מהממים! כל כך לא האמונה שהורגלנו אליה מהגן, כל כך מעלה רמה עמוק ומדהים.)

וגם חושבת שצריך להפריד בין חומרות לבין איסורי דאורייתא.
אני חושבת שחומרות שעושים אותם בכח ובחוסר חשק אז עדיף ממש לא לעשות אותם.. עודף חומרות יכול לגרום למחנק ואם לא עומדים בהם זה גורם גם לא לעמוד במצוות הרבה יותר חמורות.. כי כבר נפלתי אז מה זה משנה..

ולכן במקומך הייתי משחררת אותן לחופשי לגמרי, לפחות לתקופה הזו, אם זה גרביים או להוציא קצת שיער..
ומוציאה את האנרגיה שלי בלשמור על ברכת המזון לדוג' שהיא דאורייתא ממש.

מבינה אותך . חיבוק
תודה יקרה!!אמא לאוצר❤

לא מרגישה שזה אותם אנרגיות..
אם הייתי מרגישה ככה וודאי שהייתי משקיעה אותם בדברים שהם מעיקר הדין.
אבל ברכות וכו זה תוך כדי היום ומאד קל לשכול ולרחף עם כל העומס.
גרביים, מטפחת וכו זה פשוט לפני שיוצאים מהבית ..זה בהחלט לוקח אנרגיות, אבל לא נראה לי שקשור אחד לשני. בכל אופן אחשוב על זה
תודה אהובה

השלב הבא בחייםאם מאושרת
איזה שאלה מעוררת למחשבה על מי שאני ואיפה שאני- תודה לך על שאלה כזו מרוממת!
ותודה לכל הנשים היקרות שענו לך- דברים מקסימים ויפים כ"כ!!!

לענ"ד את פשוט צריכה לעבור לשלב הבא בחיים.
אני לא זוכרת בדיוק,אבל נראה לי שהגדולה שלך עוד לא ממש גדולה, אבל כן מבינה? אז אני מקווה שמה שאכתוב לך יהיה רלוונטי- אם עדיין לא,אז בטח עוד כמה חודשים.
במקום לחשוב על חינוך עצמך- תחשבי על חינוך הילדים.
לדוג' ברכת המזון- בסוף הארוחה אומרים תודה לה' ושרים "אכלנו ושבענו..."- באורך הזמן שהיא מסוגלת להקשיב לך וזהו!
את כשלעצמך יכולה לברך אחר כך תוך כדי הנקה בתוך 72 דקות,אבל את מכניסה בבית סדר של- ידיעת ה'.

תפילה בבקר- להתפלל איתם ברמה ויכולת שלהם- אפילו אם זה כמה דקות בודדות - יהיה קיים בבית שפותחים את היום בתפילה - זה יעשה טוב גם לך אפילו שאת לא תספיקי- את התפילה של "המבוגרים".

אפילו פרשת שבוע- אפשר ללמוד כל שבוע שיר מהפרשה לחזור עליו כל יום ובשולחן שבת לשיר יחד.
זה יתן לך את הקשר לפרשה ,גם בלי ללמוד או לשמוע שיעור.

עוד כמה שנים כשכבר יהיו לך גדולים יותר- את תעזרי להם בלקרוא דף קשר,בשיעורי בית אז כבר "תעלי ברמת הלימוד " - אבל זה יקרה כתהליך משפחתי,עכשיו את ממש לא שם.

ואני הרגשתי שזה גם מחזק אותי בעבודתו ה' האישית שלי- מצד דוגמא אישית- המחשבה של היראת שמיים שאני רוצה להעביר לילדים, על איך אני רוצה שיראו את אמא לבושה.
ומה אני לא ארצה שהם יעשו אז גם אני לא יעשה.

אבל למרות שאני חושבת שמגיע לך צל"ש רק על זה שאת מספיקה לנשום במשך היום,ולכן את בכלל לא צריכה לשמוע שיעורים או ללמוד.
אולי כן הייתי מנסה להכניס לסדר היום קצת לימוד אפילו באופן חד פעמי של יותר כיוון של פנימיות התורה, הרב ראובן ששון/ הרב יהושע שפירא כי כתבת על הקשר שלך עם ה' יותר מכיוון של יראה,אולי כדאי לחדד את האהבה... זה יכול ממש לחזק את הלב.
חזקי ואמצי💗
תודה אהובה! איך שכחתי לתייג אותך??אמא לאוצר❤

היא תיכף בת שנה וחצי..
ברכת המזון ותפילה לגמרי רלוונטי. היא מאד אוהבת.
פרשת שבוע נראה לי בכלל לא תואם גיל עדיין..לא? עוד שנה פלוס כזה נראה לי

אני מסכימה איתך מאד שדווקא כשהן יגדלו יהיה לי יותר קשר דרכן.
אבל עכשיו מרגישה בין לבין.
כבר לא נערה, אבל הילדים שלי לא ככ גדולים עדיין...

מבחינת הדוגמא אישית, זה דווקא קשה לי כי אני לא מרגישה שאני הדוגמא אישית שהייתי רוצה שהילדות שלי יראו...יש לי ככ הרבה מה לתקן...

אני באמת לא מספיקה אפילו לנשוםמטורלל
הלוואי שהייתי מוצאת זמן לזה.
ודווקא בנערות כשהייתי לומדת דברים, זה ממש היה לכיוון החסידות-אהבת ה' וכו..
אולי לכן הפער עוד יותר קשה לי...

תודה רבה על התשובה היפה והמעמיקה שלך!!

בדיוק- בין לביןאם מאושרת
המפתח נמצא במילים שכתבת "עכשיו אני מרגישה בין לבין"
את בתקופת ביניים כזו, את מאד מאד עסוקה בדברים טכניים ואין לך גדולים שיכולים לעזור.
אז באמת זה לא הזמן להרגיש את הקטע הרוחני,
כמו חייל שהתאמן כמה שנים והגיע לסיירת ועכשיו הוא רק שוכב בבוץ במארבים, ומלוכלך והבגדים שלו לא הכי ריחניים... אבל בשביל זה הוא התאמן כמה שנים!
זה בדיוק הזמן להיות בחיים בתקופה של שימוש במאגרים שאגרת לעצמך בעבר ולא לעשות עכשיו אימונים על מיומנויות חדשות.

לגבי הללמוד- אני מרגישה שזה דלק שחייבים למלא לנו במאגרים,
מודה שאני גם לא הולכת לשיעורים כי אין לי את היכולת הטכנית לעזוב את הבית (בעלי לא בבית בערבים), אבל אני מחפשת דרכים אחרות להתמלא,
אם נחזור לדוגמא של החייל- גם במארב הוא אוכל ושותה. יש דברים שזה ממש חיוני, גם הנפש צריכה להתמלא.
אז מצאתי דרכים אחרות, למשל- תוך כדי ארוחת ערב אנחנו שומעים יחד שיעור על פרשת שבוע, אני מתמלאת מזה והילדים מקשיבים (די) בשקט,
הנשמה של הילדים משתוקקת לקדושה ולכן הם אוהבים לשמוע גם שיעורים שהם לא מבינים.

לשמוע ברדיו תכניות שו"תים מאד ממלא אותי- כי זה הרבה שאלות אז גם כשאני מאבדת את הרצף ועושה דברים אחרים- אפשר לחזור לשמוע בשאלה הבאה.

או בין לבין לקרוא דברים קלילים מעלונים או חוברות תורניות. יש לי שקית מלאה דפים כאלו ובשעת רצון אני רק שולפת וקוראת.

או - יש לי חברה שאנחנו מתכתבות בעיקר בנושאים כאלו- שולחות קטעים קצרים שמחזקים באימהות ועבודת ה', תובנות מהתנהלות כלשהי ומפתחות עליה דיון.

ולגבי הפרשת שבוע עם הילדה -
עכשיו עם בת כמעט בגיל של הבת שלך היא ממש "מבקשת" גם להגיד דבר תורה בשבת- אז אנחנו מכינים לה גם דף עם איזשהו ציור על הפרשה , היא מקשקשת עליו ועומדת על כסא להגיד גם דבר תורה ולשירים מהפרשה היא מתלהבת שהם מוכרים לה ומצטרפת בריקוד,
אבל כנראה אני לא זוכרת בדיוק איך זה אצל הגדולים היה, זה מגיע מרצון להידמות לגדולים,
ויכול להיות שאצל הבכורה זה לוקח יותר זמן...
אז מחילה שבילבלתי אותך, בעז"ה בעיתו ובזמנו
תודה אהובהאמא לאוצר❤
נכון..
קשה הבין לבין הזה..
מהרבה בחינות..
קשה ועמוס
ב"ה

ואיזה מתוקה הבת שלך! תהנו ממנה😍
תודה ! אמן! 😍אם מאושרת
ואם יהיה לך קצת זמן,אני חושבת שהפירוש הזה של הרב אריאל קשור למה שכתבת.
ויצא יצחק לשוח בשדה - הריון ולידה
אוף כתבתי לך ונמחק לי הכל.לפניו ברננה!
תודה על התיוג, התרגשתי 🤗
נראה לי אחשוב קצת יותר מסודר כי גם ככה זה היה לא אפוי.
רק בינתיים חיבוק גדול!
ואני מזדהה עם חלקים גדולים ממה שכתבת 💕
טוב אז עדיין לא קראתי תגובות אחרותלפניו ברננה!
אבל אני חושבת שהנקודה שאת מרגישה בה חוסר היא חיות בעבודת ה'. (לפחות ממה שעולה ממה שכתבת)
ואני חושבת שזו לא חזות הכל, עבודת ה' מורכבת מאוד דברים.
היא מורכבת גם מעבודת המידות, מאמונה, מיראת שמיים, מקיום המצוות המעשיות.
אז ממליצה לך ממש לשבת ולראות את עצמך באור הכולל של העניין, כשאת מסתכלת על כל חלק בפני עצמו במלואו. לדוגמה אצלי אני מרגישה שהחיוּת אצלי חלשה כרגע אבל האמונה עוד חזקה וזה מה שנותן לי כוח להמשיך ולקיים. "על לבבך" ממשיכים בקיום ובעשייה וכשהלב יפתח הם יפלו ישר פנימה..
הימים שאת מתארת מימי נעורייך נותנים לך כוח ותמונה לאן אפשר ורצוי לשאוף. בימי האירוסין הקשר מאוד קרוב ויש לבבות בעיניים, אבל כמה זמן אחרי החתונה נפקחות העיניים ופתאום קשה, ופתאום מה הוא עושה לידי.. ומה עוזר בזמנים האלו? הזיכרון לימי האירוסין שמראה שאפשרי לחזור לשם! שזה כדאי! תחילת הדרך נותנת טעם וכוח, ונדע שיש שכר לפעולתנו!
איך עושים את זה - אין לי מושג, אני ממש שמחה על השרשור הזה כי אחפש בו דרכים שמתאימות לי להגיע לשם (אפילו חשבתי לפתוח משהו בסגנון לאחרונה..)

(ועכשיו נזכרתי שלא אמרתי הבוקר ברכות השחר 😟)
תודה שענית אהובהאמא לאוצר❤

לא מרגישה שיש משו חזק אצלי כרגע.. אבל תודה על הנקודה.
גם אני לאמטורלל

אבל אל תשאלי את עצמךלפניו ברננה!
ברור שאם את ב"דאון" זה משפיע על המבט שלך כלפי עצמך
את זאת שעוררת אותי לשאול את עצמי את השאלה בעקבות התיוג. שאלתי את עצמי מה את רואה בי שגרם לך לתייג אותי.
תשאלי את בעלך או חברה קרובה..
מרגישה באותו מקום.אהבתחינם
עוקבת כדי לקרוא
יש לי הרבה מחשבות, ממש רוצה לכתוב לךבארץ אהבתי
אבל אני יודעת שאם אני אתחיל עכשיו, היום חופשי שלי ייגמר לפני שאני אספיק את מה שאני צריכה.
אז בינתיים רק חיבוק, ותודה על התיוג...
ומקווה בקרוב למצוא זמן לכתוב באריכות.
(למרות שבאמת @נגמרו לי השמות כתבה מדהים וכללה הרבה ממה שגם אני רציתי לכתוב, ובכל זאת אולי יש לי גם מה להוסיף...)
תודה יקרה! מחכה לשמוע מה יש לך להגיד..אמא לאוצר❤

כתבת תשובה מדהימה מדהימהלהשתמח
על שאלה דומה לפני כמה חודשים. נראה לי להילוש. שהולכת איתי חזק. אני לא יודעת איך למצוא
תודה שהזכרת לי...בארץ אהבתי
ואיזה כיף שאת זוכרת את הדברים שכתבתי והם הולכים איתך❤️

מצאתי את הקישור - יש לי הרבה מחשבות בנושא - הריון ולידה
(קצת אחרי יש עוד תגובה המשך).
@אמא לאוצר❤ האמת שאני רואה שכבר קראת אותה שם וגם הגבת. אבל אני מניחה שלא מזיק לקרוא שוב את הדברים, ובאמת הרבה ממה שכתוב שם זה מה שחשבתי לכתוב לך עכשיו...
תודה יקרהאמא לאוצר❤
הדברים שלך תמיד חכמים ועמוקים ונכנסים אל הלב..💕
קראתי שוב את מה שכתבתי בקישור ששמתיבארץ אהבתי
(יש שם שלוש תגובות שלי, כל אחת ממשיכה את הקודמת. ובכלל שיש בשרשור שם עוד הרבה תשובות מדהימות של עוד נשים שממש שוות קריאה חוזרת…)

בכל מקרה, רציתי להוסיף עוד כמה דברים שעלו לי, בהמשך ובחיבור למה שכתבתי שם (ממליצה לקרוא קודם שם ואז לחזור לפה, כי אני מתייחסת לדברים שכתבתי שם, אז כדי שיהיה רצף הגיוני…).

כתבתי בשרשור השני, שהמעבר לעבודת ה' של אחרי החתונה היא קצת כמו המעבר של עם ישראל מהמדבר לארץ ישראל.
ואני חושבת שזו אחת הסיבות לקושי שהרבה נשים חוות אחרי החתונה. המעבר מתקופה של יותר לימוד לשלב שבו צריך יותר ליישם את הדברים למעשה, זה שלב שהרבה פעמים מורגש כירידה (וכמו שכתבתי שם - לפעמים זה רק נראה כמו ירידה אבל זה כמו לעלות מכיתה ו' לכיתה ז', ולפעמים זו ירידה של ממש, כי צריך לפתח ולבנות כלים חדשים כדי להגיע למעלה בצורה יותר שלמה ולהגיע יותר גבוה).

אבל אני חושבת שיש פה עוד נקודה נוספת.
זה לא רק מעבר מלימוד ליישום. יש פה עוד עניין מעבר לזה, שמוסיף לקושי.
הרבה פעמים בשלב של הלימוד (באולפנא/סמינר), הרבה מהדגש על הקשר עם הקב"ה הוא סביב מצוות מסויימות שיש להן אולי יותר ביטוי במציאות (תפילה, לימוד, צניעות ועוד), אבל אני מרגישה שלא מספיק לומדים על איך החיים עצמם, ודווקא העיסוק בעולם החומר, זה חלק מהותי ואולי אפילו העיקרי בעבודת ה' שלנו.
בדיוק כתבתי על זה בשרשור פרשת שבוע, בעקבות שיעור מהמם של הרב ראובן ששון בנושא - "ויביאה יצחק האוהלה שרה אימו... וינחם יצחק אחרי אמ - הריון ולידה

אני חושבת שפעם, כשנשים היו פחות 'מלומדות', אז הן למדו את עבודת ה' ישירות מאמא שלהן, הן עסקו יחד איתה בחומר, ולמדו איך מתוך זה אפשר גם לעבוד את ה'.
ובדורות האחרונים, ב"ה היה שינוי בחינוך של הנשים. ואנחנו לומדות יותר, ויוצאות יותר אל העולם. ויש בזה המון ברכה.
אבל אני חושבת שחלק מהמחיר של זה הוא שקצת התרחקנו מעבודת ה' הנשית. מהכוח המיוחד שלנו לחבר את החול אל הקודש, דווקא מתוך העיסוק בחול.
אני לא חושבת שצריך ללמוד פחות או לחזור למה שהיה פעם. זה שיש לנו אפשרות להרחיב יותר אופקים, ללמוד ולדעת יותר, וגם להגיע לתחומי עשייה שפעם לא היו פתוחים בכלל בפני נשים - כל זה מאפשר להגיע לקומות אחרות שפעם לא היו אפשריים, וזה חלק מתיקון העולם.
אבל עדיין, יש עוד מה לתקן ולהוסיף כדי להגיע לתיקון השלם.
ואני חושבת שהשרשור הזה (גם מה שאת כתבת על עצמך, וגם ההזדהות הרבה שקיבלת מהמון נשים אחרות), מלמד אותנו שיש עוד עבודה שצריך לעשות בנושא הזה. שצריך ללמוד יותר איך האימהוּת לא אמורה להרחיק אותנו מעבודת ה', אלא דווקא פה אנחנו יכולות לפגוש את עבודת ה' הכי נשית, הכי שלנו, ולהוסיף לעולם מהכוח המיוחד שלנו.

על הביטוי של זה למעשה כתבתי גם בשרשור הקודם.
על העשייה בבית שהיא בעצם מצוות חסד, על עבודת המידות בזוגיות ובחינוך הילדים, ועל החיבור לה' דרך הברכות לאורך היום.
ואולי מה שכתבתי על עצמי הוא לא בהכרח נכון לכל אחת. אולי יש נשים שעבודת ה' שלהן היא בדברים אחרים.
אני חושבת שהנקודה העיקרית היא להבין שאנחנו לא צריכות לחפש את עבודת ה' שלנו דווקא בדברים שיש עליהם 'כותרת' של 'מצוות'. דווקא לנשים יש פחות מצוות, כי עבודת ה' שלהם לא מתמקדת שם, אלא בעשייה עצמה (שמפגישה אותנו עם המון מצוות, אבל פחות עם 'כותרת', זה לא תמיד מרגיש כמו משהו שקשור לעבודת ה').

אני לא יודעת כמה הדברים שכתבתי יצאו ברורים. ולא יודעת אם זה בדיוק מה שהיית צריכה לשמוע (פחות התייחסתי לנקודת הרצון, כי עליה נגמרו לי השמות כתבה כבר מהמם ואני מצטרפת לכל מילה שלה). אבל זה הכיוון שעלה לי עכשיו, אולי גם בעקבות השיעור ששמעתי היום של הרב ראובן ששון שחידד לי שוב את הנקודה הזו.
❤❤ יש לך המון המון מה להוסיף נגמרו לי השמות

אני נהנית כ"כ לקרוא אותך תמיד, יש לך ובך כאלה עומקים וכזו תבונה ורגישות מופלאה

ותודה רבה על המילים הטובות יקרה ❤

בלת"קתהילה 3>
היה כבר שרשור בנושא ואז נדמה לי שיותר הארכתי,
אבל בתמצית;

עבודת ה' שלנו כנשים היא בוגרת יותר ושונה.
ה' איתנו בכל מקום ובכל סיטואציה, והעבודה שלנו היא להיות הכי שאנחנו
להוציא את עצמנו לפועל
להיות מדוייקות יותר, מחוברות יותר, להבין איפה אנחנו נשים יותר טובות ומדוייקות בינינו לבין עצמנו
איפה אנחנו דואגות לאהוב את עצמנו, להעריך את הנשמה שה' נתן לנו ולבטא אותה בצורה מיטבית בעולם
איפה אנחנו בנות הזוג הכי נכונות? (רמז: לא דווקא כאלה שבולעות תסכולים ולא רואות את עצמן)
איפה אנחנו אמהות מדוייקות, שיודעות להיות מחוברות לה' ואל עצמן
ומתוך כך להתנהל בצורה נכונה עם הילדים שלנו,
מתוך חיבור אמיתי אל ה' ואל עצמנו ואל השליחות שלנו
מתוך עבודת ה' בריאה שלנו כנשים שמאפשרת לנו להיות שמחות ומרגישות וקשובות.

בקיצור עבודת ה' של נשים בעיני זה דבר מופלא ממלא ומשמח
הכי פנימי שיש.
זה השורש.
מתוך מקום שלם ובריא ומחובר גם ההתנהלות מול הלכות וחומרות יכולה להיות יותר מדוייקת.
לדעת איך להתייחס לעצמי אם נפלתי, ולדעת להרגיש האם חומרה מסויימת הוא דבר שכרגע הוא בגדר עבודת ה' בשבילי עכשיו או הפוך?

עבודת ה' נכונה ומדוייקת מולידה שמחה
הלקאה עצמית היא עצת היצר ומביאה לעצבות.

מצאי יקרה את הדרך שלך לעבוד את ה' באמת גם בזמן הזה. לא בשמים היא....

רק עכשיו מתאפשר לי להגיבקמה ש.

ה׳ שפתיי תפתח

הי אמא לאוצר יקרה ❤️!

תודה על התיוג! מאתמול אני מנסה לקרוא את השרשור וזה כל שנייה קופץ לעמוד אחר בגלל הבאג של הימים האחרונים. הערב סוף סוף זה נתן לי לקרוא...

כתבו לך כבר דברים מצוינים. (איזה כיף שיש את הפורום הזה, שמלא בנשים חכמות ואוהבות ושכאן כדי להזדהות, לתמוך ולחזק!)

רציתי להתייחס לנקודה אחת שכתבת ושלעניות דעתי בעלת חשיבות רבה מאד. כתבת את שתי הפסקאות הבאות:

״וגם יוצא לי לא מעט לכעוס על ה', להיות מתוסכלת ממנו....כי קשה לי בחיים..ואני מרגישה שלא אכפת לו ממני....והוא לא רואה כמה אני מתגברת ומתאמצת..ואני מרגישה הרבה שהוא רק "מעניש" אותי כל הזמן..

מרגישה שגם המצוות שאני מקיימת, אני עושה כי צריך. לא כי אכפת לי...״

כתבת אותן כשתי פסקאות נפרדות, ומובן גם למה עשית זאת, כי הן כביכול מתייחסות לשתי נקודות שונות - אבל לתחושתי יש דווקא קשר חזק בין שני הדבדים.

@נגמרו לי השמות המדהימה כתבה לך בצורה מפורטת ומטיבה כל-כך על כל ה״שׂקים״ האלה, שהתווספו לך, ושמתווספות לכל מי שהופכת לאישה ולאמא. אבל כאן, בנוסף לזה, את מעלה עוד נקודה גדולה - כל הכאב שאת סוחבת איתך.

לא פירטת מה ״קשה לך בחיים״ אבל שמעתי מהכמה המילים האלה שלך שאת מתמודדת עם כמה דברים לא קלים 💔

ואם אני הבנתי אותך נכון, יכול מאד להיות שמעבר לכל העניין של העומס של החיים הבוגרים שכבר הוזכר בשרשור, השינוי שקרה איתך ביחס לנושא של קיום המצוות - קשור לכאב הגדול הזה.

אני יכולה לשתף אותך שגם אני כנערה הייתי ״צדיקה״, כמו שאת כותבת. לומדת המון, לבד, בשיעורים ובחברותות. מנסה ליישם את הנלמד. עורכת חשבון נפש. ואז, הדיכאון הגיע. והרגשתי פשוט ״ה׳ ה׳ למה עזבתני?״. הלא הייתי לך לבת נאמנה עד עכשיו? מה עשיתי שמצדיק ייסורים כאלה? ומה זה אומר עליך...?

את היית צדיקה.
למדת הרבה.
לקחת על עצמך הידורים והחמרות. קיבלת קבלות!
כל מה שעניין אותך היה להתקדם בקשר שלך עם הקב״ה. זאת הייתה המהות של החיים שלך.
קיימת והתגברת, גם כשהתחשק לך אחרת.

וגם היום את מתגברת ומתאמצת כל-כך!
כמו ש@לא מחוברת כתבה יפה כל-כך -
את נשואה לאברך!!!
וגרה במקום שדורש מסירות נפש מדהימה!
ולא מוציאה שיער למרות שבא לך כל-כך!
ובטח עוד הרבה מאד דברים קטנים וגדולים...

ו״כנגד כל זה״...
ה׳ שולח ניסיונות...💔

וברור שיש גם ברכה והיא עצומה.

אבל הניסיונות האלה...
הניסיונות האלה שלא פירטת לנו אומנם
אבל הם קשים וכואבים ומערערים אותך...
כי למה שה׳ יעשה לך את זה?
איזה רע עשית?

הוא לא רואה כמה את משתדלת?
הוא לא סופר את כל השנים שרק נשמת ״התקדמות רוחנית״?
האם הוא באמת מתעלם מכל ההקרבה שלך כדי שבעל ילמד תורה?

...

כשמצד אחד אנחנו עם רצון מאד גדול לדבוק בה׳ ולחיות את תורתו ומצוותיו - ומצד שני מקבלים פתאום ניסיונות לא קלים מאיתו יתברך... זה יכול להביא אותנו לאיזשהו שבר. שבר רגשי ושבר אמוני.

זה מבלבל. זה מטלטל...
התחושה יכולה להיות של בגידה. ״אני הייתי נאמנה אליו, והוא...״
זה יכול להעציב נורא, כי התמימות שהיתה לנו עד עכשיו נסדקת והאהבה הטוטאלית שלנו בקב״ה עוברת מבחן...
וזה יכול להפחיד מאד - אם כבר קיבלתי א, ב ו-ג וראיתי שה׳ יכול לשלוח לי גם ״רע״, אז מה עוד הוא מתכנן לי להמשך החיים?
וכן, כתוצאה מכל אלה, יש גם כעס...

כעס על ״הפרת החוזה״ שהייתה, לכאורה.
כעס שנובע מעצבות ובלבול.
כעס על כך שה׳ בוחר להתמקד במה שלא מספיק טוב ו״להעניש״.
כעס על עצם זה שיש ענישה בעולם הזה. לפחות כשמדובר באנשים כל-כך טובים ומשתדלים. (ענישה של רשעים או של אנשים שחטאו חטאים ענקיים, אני מבינה. אבל למה להעניש את מי שכל מהותה היא להשתדל להיות טובה?)

וברור שבעקבות כל התחושות האלה, אז כבר אין התלהבות לקיים מצוות...
כי בשביל מה? גם ככה אתפס על קטנות...
כי בשביל מי? אני כבר לא בטוחה שאני סומכת בעיניים עצומות על ה׳... כבר ״חטפתי ממנו״ 🥺
אני כבר לא בטוחה כמה אני מעוניינת בקשר הזה...

חוץ מזה שזה בכלל מסוכן להיות צדיקה! הרי הקב״ה מדקדק עם הצדיקים כחוט השערה... אז אולי הרבה יותר בטוח להירגע עם כל הרוחניות הזאת. אולי עדיף להיות ״בינונית״ ושלא ידקדקו איתי יותר מדי...

ובכל זאת, ממשיכים לקיים.
כי מאמינים עדיין.
כי אני נשואה לאברך.
כי אני יודעת בשכל שהדרך של תורה ומצוות היא הדרך הטובה. שהיא האמת.
כי אני לא באמת הולכת לעשות משהו אחר עכשיו.

אבל הלב לא שם.
אז מקיימים אבל עסוקים בקושי.
ואין מוטיבציה.
ולא בא לנו.
ומרגישים שזה לא יוכל להחזיק מעמד ככה לאורך זמן ושבסוף נישבר.

הלב לא שם
כי הלב עסוק בלכאוב.
כי הוא עסוק בלהתאבל על האמונה הראשונית, התמימה והטובה שהייתה לו בצעירותנו.
כי הלב עסוק בלרצות לקבל חיבוק מהקב״ה.
והרגעה שיש להכל תכלית, ושהדברים עוד יתבהרו וששוב ארגיש אהובה ועטופה על-ידי אבא שבשמיים.
ששוב ארגיש ב י ט ח ו ן.

הלב לא שם כי עדיין לא נבניתה לו אמונה חדשה.
כי לא דומה האמונה הפשוטה של שנות הנעורים (עבור מי שזכתה לשנות נערות שמחות) - לאמונה שנבנית למרות, ומתוך, תקופות שבהן טעמנו גם את טעמם המר של הקושי והסבל...

וזה מסע, לבנות לעצמינו את האמונה החדשה הזאת... זה קצת מזכיר את מה ש@לפניו ברננה! כתבה על ההתאהבות של תקופת האירוסין ועל בניית *האהבה* שבנישואין. האמונה שלנו, וגם הביטחון שלנו, הם דברים שעוברים כל מיני טלטלות בחיים. והם גם מתפתחים, גדלים וצומחים מהם בסופו של דבר. אבל צריך הרבה סבלנות. הרבה פעמים צריך קודם כל לעבור סוג של תחושת אובדן וכעס (ממש כמו בשלבי האבל). ורק אז, אחרי השלבים הכואבים האלה, מגיעים להשלמה ומצליחים להתקדם הלאה ולהמשיך לגדול...

איך שאני רואה את זה,
את ממש לא חיה בריקנות.
וגם אין שום סיבה שתמשיכי להרגיש שאת מגעילה את עצמך, נשמה אהובה 💔...

את בסוג של מסע.
את בסוג של בירור אמוני.
את באמצע עליית שלב, גם אם כרגע לא רואים את זה מבחוץ.

את עוברת דברים כואבים.
כואבים למעשה.
וכואבים בפנים, במישור האמוני.
ואת עדיין לא יודעת מה לעשות אם כל זה.
עדיין לא מצאת את הדרך הייחודית שלך.
את כרגע בעיקר אבודה, עצובה ומפוחדת. ושורדת.
וכדי לשרוד, כדי לא לתבוע, כי השאלות נוקבות מדי ואין איך להתמודד איתן כרגע - הלב בוחר בריחוק.

וזה בסדר, לפחות כך אני מאמינה.
זה בסדר שאת עוברת שנים כאלה.
זה חלק מהמסלול שלך.
ה׳ יודע.
הוא יודע מה הוא שלח לך.
הוא יודע ש*הוא* שׂם אותך בתחושה של ״הסתר פנים״.
הוא יודע שמשהו בך נסדק, נשבר.
והוא גם יודע שזה לא הסוף,
ושאת תמצאי את הדרך בסוף.
ועד אז - הוא כאן איתך תמיד,
אוהב אותך, כאב בך ורואה את כל המאמצים וההתגברויות שלך,
ואת כל הגעגוע הגדול שלך,
את השרשור הזה, את האומץ לפתוח אותו ואת כל הדמעות שהוא העלה לך כשקראת את התגובות.

והוא אוסף, אוסף ממש, כל אחת מהזכויות היקרות האלה במקום מיוחד - שומר אותן אחת אחת, בשבילך.
ואני מאמינה שהוא גם שולח ד״שים של טוב גלוי, כדי שתדעי את כל זה -
ושאם הזמן תצליחי יותר ויותר להבחין בהם.

❤️

מקווה מאד שהייתי בכיוון. מקסימום תדייקי ותתקני אותי. שולחת לך מלא חיבוקים! השרשור שלך והתגובות שלך לכל אורכו ממש נגעו בי...

(נב - לגבי השכחה של ברכות השחר או ברכת המזון, אני רואה על עצמי שהדבר היחיד שבאמת עוזר, זה ״לעגן״ אותם באמצעות עוגנים. לדוגמה, לאכול רק אחרי ברכות השחר. וככה, ברגע שהרגל מוטמע, אין מצב להתחיל לאכול בלי שמתפללים בבוקר. או לפנות את הצלחת רק *אחרי* שמברכים (נראה לי שיש אפילו הלכה כזאת). בהצלחה מהממת! ❤️)
וואו קמוש אהובה❤אמא לאוצר❤
נגעת בי ככ בתגובה הזאת🥹
ההתייחסות לנקודה הזאת באמת היתה במקום..
באמת לא כתבתי את זה כמשהו עיקרי, אבל את ככ צודקת בהתייחסות הרחבה שלך למשפט הזה.
את כזאת מדהימה💗
ממש דיברת את הכאב שלי בצורה מדויקת
נתת לו שם וצורה
והצלחת להגיד בפשטות את מב שאני ניסיתי להגיד אולי במשפט אחד...
אני עוד אחזור לקרוא את התגובה שלך שוב ושוב❤
ככ הבנת לליבי... את כזאת מדויקת.
אין לי מילים
תודה שראית לעומק מעבר לכל מה שכתבתי
וגם ראית את הכאב הפשוט שלי...
מעריכה אותך מאד💕
את מתנה לפורום!!
שוב תודה שהגבת💟
💕💕💕קמה ש.
בס״ד

תודה שאת אומרת, זה ממש משמח אותי שזה פגש אותך! ותודה גדולה ממש על כל המילים הטובות שכתבת!

ותודה לה׳ ששולח את ההבנות, הדיוקים והמילים 💗

את מקסימה ממש, אמא לאוצרוּש 💕
ריגשת וחיזקת גם אותי. תודה!!מאוהבת בילדי

את מתנה לפורום ולעולם!

המילים שלך הם כמו מים על נפש עייפה!

תודה לך על זה!

ושתמיד תהיי שליחה לדברים טובים.. חיוך גדול

תודה אהובה...!!קמה ש.
בס״ד

זה ממש משמח אותי. אמן אמן, וגם את!!!
ותודה לה׳ ששולח את המילים.

🤍🤍🤍
וואו קמה אהובה! איזה אור גדול את!נגמרו לי השמות

פשוט אור גדול לעולם כולו

כמה אני מעריכה אותך ואוהבת אותך, אין כמוך!

איזו תגובה מדהימה, כל מילה כ"כ כ"כ מחזקת ❤❤❤

🤍🤍🤍🤍קמה ש.
בס״ד

תודה יקרה!!! חיממת לי את הלב. אוהבת ומעריכה אותך בחזרה! 🤍🤍
כתבו לך דברים מדהימיםלהשתמח
אני רוצה להתייחס רק לנקודה אחת. שאת כל מה שכתבת כאן, את יכולה לשפוך לפני ה'. להגיד לו שרצית להיות צדיקה, וכמה זה קשה לך, ואת מרגישה רחוקה, ולבקש ממנו שהוא יעזור לך להתקרב, שיעזור לך למצוא את הדרך לעבודת ה' משמעותית גם בתור אמא.
זה עוזר גם כי ה' שומע ועוזר.
וגם כי עצם הפנייה אל ה' זה כבר קצת להתקרב.

שולחת חיבוק!

משחקי התפתחות לילדה בת שנה ושמונהאנונימית בהריון

אני מחזירה אותה מהגנון ב4 ועד 7 אני כל יום מחדש מחפשת במה להעסיק אותה,

יש רעיונות למשחקים שמעודדים התפתחות?

קניתי לה לא מזמן כמו קוביה עם צורות בפנים שמוציאים וצריך להכניס כל צורה לחור שלה- ממש אוהבת!!!

גם תיבה מרובעת של חיות שלוחצים/מזיזים כפתורים והן קופצות מעסיק אותה ממש יפה

כמובן גם ספרים ובימבה ולצאת אבל אני מחפשת עוד רעיונות

מגנטיםדרקונית ירוקה

לשטוף איתך כלים (אפשר גם לבד)

בובות ועגלה

כלי מטבח

בצק

כדור

מכוניות

פאזל פשוט (2-4 חלקים, לפי מה שהיא מצליחה)

פאזל עץ שמתאימים צורה לתוך שקע

לוטו

וואו תודה!!!אנונימית בהריון

ממש רשימה מרשימה 😊

לשטוף כלים זה לא מוקדם מידי בגיל הזה?אנונימית בהריון

היא מאד אוהבת מים 

כלי פלסטיקדרקונית ירוקה
אני שוטפת את הכלים השבירים והפעוט/ה שוטפים סכו"ם וכלי פלסטיק
אפשר טיפים איך לשטוף כלים עם ילד?מרימוש!
הוא ממש רוצה אבל אני אף פעם לא בטוחה איך יצא נקי
בן כמה הוא?יראת גאולה

בגיל הקטן הם לא נעלבים אם תשטפי אחריו שוב, מבחינתו זה משחק.

הוא עומד לידך, את מניחה קרוב אליו כמה כוסות פלסטיק וכמה כפיות, הוא מסבן ומניח חזרה בכיור...

בסוף כשאת שוטפת הכל, את יכולה לתת גם לו לשטוף את הכלים 'שלו' ולהניח לייבוש. אבל גם בלי זה, הוא ייהנה לשטוף איתך כי הם מאוד אוהבים את המשחק במים ובסבון.

חח בן 3מרימוש!
היום נתתי לו קצת כי הוא פשוט הודיע לי שזה מה שהוא עושה, ואז שטפתי שוב אבל לפחות הוא נהנה
לא יוצא נקי 😅דרקונית ירוקה

אני שמה במקום שונה את מה שאני שטפתי ואת מה שהוא שטף. את שלו מחזירה לכיור אחרי שהוא עובר למשחק אחר.

בשטיפה לכל אחד מאיתנו יש ספוג. הוא שוטף ומסבן להנאתו, באיזה סדר שרוצה וכמה פעמים שרוצה. אני שוטפת באמת, קודם סכינים חדים וכלים שבירים ואז מה שנשאר מהכלים האחרים

לא יוצא נקי 😅דרקונית ירוקה

אני שמה במקום שונה את מה שאני שטפתי ואת מה שהוא שטף. את שלו מחזירה לכיור אחרי שהוא עובר למשחק אחר.

בשטיפה לכל אחד מאיתנו יש ספוג. הוא שוטף ומסבן להנאתו, באיזה סדר שרוצה וכמה פעמים שרוצה. אני שוטפת באמת, קודם סכינים חדים וכלים שבירים ואז מה שנשאר מהכלים האחרים.

לקחת בחשבון שהילד, בגדיו וכל הסביבה ירטבו. סיר עם מים שמנסים לשטוף בהחלט עלול להשפך על הרצפה

תקחי סיר/ קופסה/ קערה גדולהאמאשוני

תכניסי לשם כלים קטנים מפלסטיק או כפיות מתכת, שימיממעט מים עם מעט סבון ושישפשף בהנאה 😄

כמובן אח"כ שוטפים הכל שוב.

אפשר גם לתת כלים נקיים מראש ואז לשטוף רק מהסבון.

הבן שלי בן 3 ממש אוהב לשטוף כליםרוני_רוןאחרונה

אנחנו נותנים לו משטח להניח את הכלים השטופים..

ואחכ עוברים עליהם.

כשהוא שוטף חלבי, אני בשרי וכו'..

יו עוקבתכנה שנטעה
הבן שלי כמעט באותו גיל, בעיקר מעסיקים אותו משחקי עם מוזיקה. שהוא לוחץ וזה מנגן מנגינה, או ספר שירים שהוא לוחץ והספר מנגן בית בית, קסילופון וכו. קניתי לו גם קופסא כזאת עם צורות אבל הוא פשוט פותח מהחור הגדול ומוציא/מכניס את כל הצורות לא דרך החורים חחח כמובן שהכי אוהב גינה ואין מה לדבר... קיצר מסתכלת על התגובות
המפתח להתפתחות (זה שם של משחק, מאוד נחמד)מתואמת

שירי משחק ואצבעות (הקטנה שלי משוגעת על זה).

עגלה ובובה.

סתם לפזר כל מיני צעצועים ואז לאסוף.

להיכנס למטבח ולפתוח ארונות ולהוציא כלים כדי שלאמא תהיה יותר עבודה בערב.

לטפס על דברים בצורה מסוכנת ולהפיל לאמא את הלב.

לחטט לאחים הגדולים בדברים שלהם, לפלח משם אוצרות, ואז להסתכל בעיניים תמות כשהם כועסים.

להיכנס לשירותים ולא להבין למה לאחות הגדולה יותר יש התנגדות להיכנס לשם - הרי יש שם כל כך הרבה אוצרות! מים שאפשר לזרוק לתוכם דברים, מברשת אסלה מעניינת, אסלה שאפשר לפתוח ולסגור שוב ושוב...

🤭😅😵‍💫

😂😂 איזה תיאוריםיעל מהדרום
לק"י

אצלינו הקטן (7.5 חודשים) גילה את השירותים והמקלחת🤦‍♀️

חחחח מדוייקרקאני

יום אחד מצאתי כתמים כחולים על הרצפה

ממש עקבות מסלול שלם

עד שגילית שהגברת שלפה את הסבון אסלה הכחול והלכה איתו בכל הבית

מאז יש סבון אסלה שקוף😅

מגנטיםאיזמרגד1

מגה בלוקס

משחקי דמיון כמו כלי מטבח ובובה ועגלה

מגדל טבעותיראת גאולה
משחקי השחלה ביתיים - למשל קיסמים (או עדיף גפרורי יצירה לא צבעוניים) לקופסת תבלינים ריקה או כרטיסי אשראי ישנים לתוך קופסת מטרנה עם חור מתאים במכסה.
לתת לה לשחק בקצףSeven
אני נותת לילדים בקצף גילוח אולי לגיל הזה הייתי נותת קצפת הזו שמוכרים המוכנה התחושה הזו ממש כיפית להם
הבן שלי בן שנה ו10רוני_רון

ממש אוהב מגנטים, בונה דברים מרשימים

ועוד רשימה -

מגה בלוקס

פאזלים - תתחילי מקטנים, הוא עכשיו בונה פאזלים 24 חלקים לבד, אבל חשוף לזה מגיל קטן.

מאודדד אוהב לצייר

כלי אוכל ומטבח קטן

אצלי בת שנה ו7ברונזה

מאוד אוהבת מדבקות

וגם טושים (לצערי צבעים לא) אם יש לך כח אז גם גואש

ובר בצק

אני לאחרונה הבאתי לה 2-3 אנשים של פליימןביל והמגלשה מאודד שמחה

אתן מצליחות לברך ברכת המזון ותפילות וכו כאימהות?ממתקית

כי אני ממש לא.
אפשר לומר שאפילו הורדתי מעצמי את ברכת המזון
שלא נדבר על תפילה
ולאט לאט גם כשאני ביום חופשי ולבד, כבר מתעצלת לברך ולהתפלל.
נהייה לי הרגל כזה שכל הזמן תירצתי- טוב לא אברך, כי עוד שניה הילד צריך אותי ואז גם ככה לא אהייה מרוכזת.
אבל זה כבר הרגל קבוע גם כשאני לבד.
איך חוזרים לברך?
כמובן יש לי אמונה, וחזות דתית והכל, בעלי מתפלל 3 תפילות, יש לו שיעורי תורה קבועים...אבל באמת שאין לי סבלנות לתפילות וברכת המזון, הדלקת נרות שבת בקושי רק מברכת בחיפזון (מברכת לרוב את ברכת המזון המקוצרת). פעם כל תפילה אצלי הייתה תפילה, וסגולות, וברכות, היום? כלום. 
וגם ממש מפריע לי שאני לא דוגמה לילדים, הם גם לא מקפידים, וברור לי שזה בגללי. הם לא רואים אותי, וכיוון שאני לא מקפידה, גם לא רואה זכות להעיר להם.
איך אני מחזירה את הרגל ברכת המזון ותפילה אחת ביום לעצמי? ולילדים? 

ברכת המזון אני מברכת, ודאימתואמת

לפעמים באמת מקצרת ולא אומרת מהרחמן.

לא יכולה לומר שהברכה נעשית בכוונה של ממש

תפילות לצערי זה רק ברכות השחר ותהלים. (ברכות השחר זה לפני שהילדים קמים) פעם הייתי מתפללת תפילה אחת בשבת (בד"כ מנחה) אבל לאחרונה לצערי אין לי כוח אפילו לזה, כי זה דורש לעמוד, ובאמת הריכוז בתפילת עמידה חשוב יותר...

וגם לי נקיפות מצפון שאני מזכירה לילדים להתפלל או שולחת אותם לתפילה ובעצמי לא...

בכל אופן, בקשר לברכת המזון - זה חינוך טוב לילדים שרואים שאסור להפסיק באמצע הברכה גם אם לילד יש משהו דחוף. (גם בתפילה זה ככה, כמובן...)

אני משתדלת גם ללמוד פרשת שבוע, וזה משהו שאפשר להפסיק בו באמצע אם ילד צריך אותי, ומצד שני אני לרוב לומדת בקול, אז הילדים רואים ושומעים. אז אולי אפשר משהו כזה...

ברכת המזון כן, תפילה פחותDoughnut

ברכת המזון אני מקפידה לברך מיד כשאני מסיימת לאכול, ברגע שזה נדחה קל לשכוח... משתדלת לברך מתוך ברכון ואז גם הילדים רואים שאני מברכת, וגם זה עוזר יותר לכוונה (לא תמיד מצליח🫣).

תפילה לצערי ביום יום בד"כ לא מגיעה, משתדלת בשבת שחרית/ מנחה לפחות, גם קורה שמתפספס לצערי. אבל הי כרגע אני במשימה אחרת בדיוק😉👶🏻 לא סתם נשים פטורות ממצוות שהזמן גרמן.

תנצלי את העובדה שאת רוצה בשביל הילדיםכולנה

כדי להרגיל את עצמך בחזרה.

אם זה משהו שהיית רגילה אליו אז תוכלי לחזור להרגל הזה מאוד מהר.

תרגילי את עצמך לברך בקול, הילדים יקלטו שזו ברכה ולאט לאט יתרגלו לא להפריע. בעיניי זה ממש דרך פשוטה להחדיר אמונה בילדים ששם שמיים שגור בפה.

תקראי על המעלה של הברכה וכמה זה חשוב. תדמייני כמה התפילה והברכה שלך חשובה. דווקא, בתור אמא למשפחה, עסוקה ומוטרדת, שבתוך סדר היום העמוס את עוצרת ומתפללת.

אם היית בתוך זה בעבר, תוכלי לחזור לזה בקלות בסיעתא דשמיא.

תפילות, תתחילי ממנחה, היום ארוך ויש זמן. לא צריך לייחד יחודיים, זה ממש עצה של היצר הרע שאומר לך שעדיף לא להתפלל בכלל כי את לא מרוכזת . בניגוד לגברים שיש להם את המניינים שלהם אנחנו יכולות להתפלל כמעט מתי שרוצות אז זה יכול להתמסמס כי מרגיש שתמיד אפשר אח''כ. אז תקבעי לך שעה שבה את עומדת להתפלל והיא תהיה קבועה.

אני יודעת על עצמי שיש תקופות שיותר חסום לי להתפלל, ויש תקופות שיותר קל, אבל מה שקובע והגדרתי לעצמי אני עושה ומאוד משתדלת לא לפספס. ברגע שעולים על הגל זה הרבה יותר פשוט.

מעריכה אותך מאוד על הרצון הזה, שתראי ברכה !

ברכת המזון מבחינתי זה חובה ותוך כדי טיפול בילדים במולהבולה

לצערי גם לא כל כך מתפללת וזה כואב לי מאוד

ברכת המזון זה מדאוריתאטרכיאדה
לצערי לא מספיק מתפללתעוד מעט פסח
ברכת המזון ממש מדאורייתא, בוודאי שכן (קורה אחת ל... שאני שוכחת, ומלקה את עצמי על זה ממש).
יש ברכת המזון מקוצר נוסח בן איש חי!נפש חיה.
כן אם אני מברכת. זה רק זהממתקית
ברכת המזוןשלומית.

מקפידה, זה ממש דאורייתא... אבל לא מלחיצה את עצמי להתרכז. התרכזתי- מה טוב, אבל בסוף החובה היא לברך עם או בלי כוונה.

תפילות- לצערי אני חלשה. משתדלת תפילה אחת ביום אבל בתכל'ס לא כל יום מתפללת, לפעמים כן ולפעמים לא.

אבל גם כשאני מתפללת אני לא במקום של "אם לא התכוונתי זה לא שווה " כל אחרת אני לא אתפלל לעולם... משתדלת כפי יכולתי, בנחת.

כן מנסה שהיו עוגנים לתפילה. למשל, אם אני מצליחה להקדים קצת לעבודה אז נכנסת לבית הכנסת של מקום העבודה ומתפללת שם כמה דקות 

בדיוק כמוך. אין לי עצות. לאחרונה מברכת ברכת מזוןהדרים
בעמידה תוך כדי שטיפת כלים או עם התינוק כי מרגישה שאם אחכה לרגע שאשב פשוט לא אברך לעולם . על תפילות לצערי בכלל אין מה לדבר
ברכת המזון ממש חשוב לי לברךענבלית

נראה לי כדאי לחשוב איך בכל זאת אפשר.

הילדים לא יוכלו 2-3 דק' בלעדייך?

העניין עם הילדים זה סתם תירוץ שלי...ממתקית

יותר עצלות.

ב"ה כן. ברור שלפעמים יש שכחה ופספוסיםיעל...

לפני הרבה שנים קיבלתי החלטה שאין דבר כזה מבחינתי יום בלי ברכות השחר ועמידה.

אז כן, יש פעם ב.. איזה יום שפספסתי עמידה. אבל משתדלת ממש כי זה חשוב לי.

במבט שלי- עבודת ה' היא בראש סדרי העדיפויות והכל נובע משם. העצה שהכי עוזרת לי היא כל הזמן להוסיף עוד קבלה, להיות כל הזמן בתנועה קדימה.

לפני כשנתיים לקחתי על עצמי שברכת המזון תהייה מתוך הכתוב. באופן מעניין זה דווקא גרם לי לזכור יותר לברך.. (וברור שעדיין קורה לפעמים שאני שוכחת.. אבל משתדלת במיוחד שברכת המזון זה דאורייתא)

ובסוף, מרגישה ממש שזה לא בזכותי, אלא חסד ה' שאני מצליחה עם 8 ילדים ועבודה להגיע לזה...

ברכת המזון זה חובה . ותפילה -חובה לפחות ברכות השחראור עולה בבוקר

בתפילה - יש אומרים שאשה שטרודה בענייני הבית יכולה לומר רק ברכות השחר ובתוכם ברכות התורה , ובזה יוצאת ידי חובת תפילה.

בברכת המזון גם אפשר לקצר, אני לא זוכרת בדיוק איך נכון לקצר . זוכרת שיש נוסח בלאדי ממש קצר .

בהצלחה !

לא מצליחה בכללתהילנה

ואני בסדר גמור עם זה. בשלב הזה בחיי זה לא הגיוני. לא סתם נשים פטורות מזה.

בשבת שיש לי קצת יותר נחת אז משתדלת יותר,אבל הרבה פעמים הסעודות שלי נקטעות בללכת להניק או להחליף טיטול...

(אני עם 2 מתחת שנתיים איתי בבית)

ברכת המזון זה דאורייתא. אם אין אפשרות לברךפרח חדש
אז לדעתי להקפיד לאכול רק לחם מזונות
ברכת המזון כןתוהה לעצמיאחרונה
תפילה ליד הילדים ממש לא.. גם אם יש זמן נחת שהם משחקים נגיד בשבת בבוקר ואני מנסה לפתוח סידור, תוך דקה הם ירצו תשומת לב והרוגע יעלם.
שאלות על ילד בן 6חולמת להצליח

1.בזמן האחרון הוא אומר מילים ממש לא יפות,

הוא התעצבן על בעלי ואמר לו ת-ח-_  וח-ר-_

מקווה שהבנתם (מילים של שירותים)

וגם אמר לי אני אהרוג אותך.

ממש כעסתי עליו באותו זמן ואמרתי לו שאני לא מסכימה

שידבר כך. אבל אני מרגישה שצריך לעשות עוד משהו שהוא יבין שזה חמור.

יש לכן רעיון?

2. הוא כבר הרבה לילות קם בלילה בגלל שהוא מפחד,

כשהיו עכשיו אזעקות אז זה עוד יותר הגביר לו את הפחדים

וזה ממש מעייף כל לילה אני או בעלי קמים אליו,

הרבה פעמים בעלי ישן בחדר שלהם כי גם כשיושבים לידו הוא מתעורר. (אתמול ישבתי לידו שעה! ובסוף בעלי היה צריך לבוא לישון לידו כי התעייפתי כבר)

מה עושים?

עונה על 1ואילו פינו

כשהוא רואה שהמילים מפעילות אותך הוא ימשיך להשתמש בהם. גם אם תכעסי עליו או תענישי אותו..

אפשר להגיב במשפט קבוע בנחת, לדוגמה- בבית שלנו אנחנו שומרים על הפה נקי וממדברים במילים נעימות.

גם כשכועסים אנחנו שומרים על הפה..

אולי לפנות למרכז חוסן?פילה
נשמע שהוא לחוץ מהמצב ובגלל זה מתבטא גם בצורה כזאת
מה זה אומר מרכז חוסן?חולמת להצליח
למי פונים?
לגבי 1טארקו

אנחנו באדישות מוחלטת שולחים לשירותים

לא בכעס, בציון עובדה- זה מילים שאנחנו מרשים להגיד רק בשירותים. לך לשירותים תגיד את זה כמה שבא לך תחזור אלינו.

זה משהו שלמדתי מאמא שלי וזה עובד נהדר. לכל ילד יש את השלב שהוא הולך לשירותים וצורח משם פיפי-קקי-פיפי-קקי וכו וגם מילים מעבר לזה. נותנים לו לצעוק כמה שבא לו וזהו

מתייחסת לזה ממש בצורה זהה לזה שילד אומר לי "יש לי פיפי" אחלה אז תלך מהר לשירותים ותעשה שם, ככה גם אם הילד אומר את המילים האלה בתור קללה- אה אוקי אתה צריך להגיד מילים של שירותים- אין בעיה, לך לשירותים תגיד ותחזור אלינו אחרי.

יצא לי גם לקחת אקטיבית ילד לשירותים כשהוא אומר מילים כאלה.. קצת כמו שלוקחים אקטיבית ילד בגמילה שצועק "יש לי פיפי!!!" מהר מהר לשירותים- אותו דבר ומשתדלת לשדר שזו אותה התייחסות. זה מילים שצריכות לצאת כמו הפסולת של הגוף שצריך לצאת

זה שצריך אשכרה ללכת לשירותים כדי להגיד מוריד מזה את העוקץ מהר מאוד וזה פשוט מפסיק מתישהו..

אהבתי ממש, כמה חכםDoughnut
ומה אם הילד חושב שהמילה הזו זו בדיחת השנה?שושנושי
אותה תגובהטארקו
זו מילה של שירותים, אם אתה צריך להגיד אותה אתה יכול ללכת להגיד אותה בשירותים

כמו מנטרה.

אם זה בסדר לנצלשבאתי מפעם

ילד שלי בן 5 אמר עליי שאני מטומטמת ושהוא קורע אותי בשניות !

הייתי בהלם ממש. חוצפן.

למעשה עדיין לא הגבתי על זה כי הייתי גוססת במיטה.

היום אני מתכננת להגיב, ולא בא לי רק דיבורים כי כבר דיברנו איתו מלא פעמים, הוא ילד מותק ממש, אבל יש לו יציאות שממש חוצות את הקווים, אם יש לכן רעיון איך להגיב. 

לגבי מילים של שירותים, בדיוק כמו שכתבה טארקואוזן הפיל

לגבי מילים לא יפות, אני מגיבה הכי מהר שאני יכולה

לא בכעס, אלא עוצרת הכל - מגיעה למקום, אומרת שאין מילים כאלה בבית שלנו ו"קונסת" את מי שברח לו, כדי שהפה שלו יזהר יותר.

כרגע זאת דקה שיורדת מהתור היומי במסך. זה יכול להיות - לשים 3 דברים במקום.

העניין הוא להיות עקביים ומהירים.

לי זה מאד מאד חשוב אז אני ממש על זה וזה עובד.

ואני בצד של הילד - עוזרת לו לשמור על הפה שלא יברחו מילים לא יפות

להגיב יום אחר כך כבר אין טעם...מתואמת

בשביל ילד בגיל הזה כבר עבר נצח מאז שאמר את המילים האלה, הוא כבר הלאה...

וזו לא חוצפה, המילים האלה. אלה דברים ששמע איפשהו והוא חוזר עליהם. הוא עדיין קטן מכדי לייחס לו כוונות של חוצפה...

(כמובן, קל מאוד לכתוב את זה והרבה יותר קשה להפנים את זה ללב... גם לי הבוקר בת הארבע, שקמה בעייפות גדולה מדי, אמרה לי שאני סתומה, ואף שידעתי היטב שזו פשוט מילה שהיא שמעה והבינה שהיא מעליבה ולכן חוזרת עליה בזמני עייפות כאלה - נעלבתי בכל זאת, ולקחו לי כמה רגעים לפני שיכולתי לחזור לארגן אותה...)

אין טעם להגיב ישירות על העבר. יש טעם על העתידאמאשוני

אפשר להגיד אפילו:

פעם קראו לי מטומטמת וזה היה לי לא נעים כפתיח לשיחה.

העניין הוא לא מתי זה נעשה, אלא עצם המעשה ואנו רוצים ללמוד לעתיד איך לנהוג בחברה.

לכן גם אפשר לספר סיפור על שני אחים או שני חתולים שרבו וקראו אחד לשני בשמות גנאי ואיך זה הרגיש ואיך היה אפשר לנהל את הסיטואציה אחרת.

מהבחינה הזו לזמן ולדמויות בסיפור פחות יש משמעות, אלא למעשה עצמו ולמסר שאנחנו רוצים ללמד ממנו.

נכון, מסכימה. לדבר על עצם הרעיון שלא מדברים כךמתואמת
זה תמיד אפשר. וכמובן הכי טוב לעשות את זה בצורה סיפורית כמו שכתבת.
הייתי מתמקדת אם הייתי מצליחה בלתת מקום לרגש112233445566

הוא יודע שזה מילים אסורות ואפשר גם בזמן רוגע להתייחס למילים ולדבר על זה אבל בזמן אמת הייתי מנסה רק לתת מקום לרגש הכועס / נעלב / עצוב/ מתוסכל וכו.

לא להתרגש זה לא אומר שיגדל להיות איש שמדבר ככה

אצלנוכורסא ירוקה

כשאומרים מילים לא יפות אנחנו מסתכלים עליהם בפנים רציניות אבל אדישות לחלוטין ואומרים להפ שבבית שלנו לא מדברים ככה. אם הם אומרים שיש ילדים בגן שכן אז אומרים להם שבכל בית יש כללים אחרים, אבל בבית שלנו זה הכלל כי אלה מילים לא יפות.

לגבי איומים, גם לי יש ילד שאומר אני יותר חזק ממך וכאלה. אמנם דברים פחות קיצוניים. אני אומרת לו זה בכלל לא משנה מי יותר חזק, אני אמא שלך ואתה גם צריך לדבר בצורה מכובדת וגם אנחנו במשפחה מתנהגים בצורה מכבדת אחד לשני. לא משנה מי יותר חזק. הקטע לדבר איתם באדישות על הדברים האלה, כשזה מפעיל אותנו אז קשה להם לקלוט את המסר כי הם עסוקים בדינמיקה ויחסי הכוחות ביננו ובפחד שלנו ממה שהם אמרו. כשמדברים איתם באדישות הם קולטים שזה בכלל לא אישיו התוכן וזה לא מפחיד אבל שהצורה צריכה להשתנות כי לא מדברים כך ולא מתנהגים כך.

לגבי הפחדים הגיוני לצערנו, אפשר לפנות לפסיכולוגית של הגן או לקבל עזרה ממרכז חוסן בשירות הפסיכולוגי של העיריה.

נשמע שבאופן כללי זה משהו שיושב עליו ואולי ההתנהגויות שתיארת לפני זה נובעות מרצון להרגיש חוזק ושליטה באיזשהו מקום בחיים שלו. 

לגבי שני התיאורים- גישה של תקשורת מקרבתאמאשוני

תעשה לכם פלאים.

במקום להקצין תגובה כדי לשדר לו כמה זה חמור

תשאלי את זה עצמך למה הוא עושה את זה?

כל ילד יודע שזה מילים של "שירותים" ושלא ראוי להשתמש בהם.

האם להגיד לו שזה אסור יקדם פתרון? פחות. וגם אם הוא יקבל מרות שזה אסור כי אמא אמרה, זה עדיין לא פותר את הבעיה מהשורש.

מה שהכי מדליק נורה אדומה, זה שהוא מהצד שלו גם מחריף צעדים.

את בעצמך בתת מודע מבינה שכשהוא אומר אני אהרוג אותך, זה נובע מאותו מקום שהוא אמר את המילים האחרות.

כשילד מחריף צעדים, זה אומר שמשהו בתגובה לא פתר לו את הבעיה שהוא מתמודד איתה.

במקרה כזה כשגם ההורה מחריף צעדים, נוצר ריחוק ופער בין ההורה לילד, הילד מתחיל להיות יותר מופנם, וההורה אמנם נתפס כסמכותי אבל לא כהורה נגיש. כשיגדל ויהיה במצוקה, ההורה זה לא בדיוק הדמות שהוא ירצה לפנות אליה.

במקום כל זה, כדאי לנסות להבין יותר לעומק מה מציק לו ולטפל בגורם ולא בסימפטום.

יכול להיות שילד בגן מדבר אליו ככה ואין לו כלים להתמודד

יכול להיות שהילדים בינם לבין עצמם מדברים ככה והוא לומד שכדי להיות בחברה צריך להשתמש במילים גסות.

יכול להיות שזו דרך שלו לבטא מצוקה

יכול להיות שהוא מנסה להתקרב אליכם וכדי להפעיל אתכם הוא משתמש באסטרטגיה שלא תוכלו להישאר אדישים כלפיה.

יכול להיות פה הרבה אולי, מה שבטוח שלתת לו עונש או לעשות משהו שירגיש שזה חמור בדרך מרחיקה, לא תפתור אף תרחיש שהעליתי פה כדוגמה. וגם לא תפתור תרחישים אחרים.

אפשר ורצוי להפריד בין חינוך ילדים, לבין תגובה ותקשורת בבית. במיוחד כשזה משהו שחוזר על עצמו.

כשילד עושה משהו שלא לרוחך, תצייני לך את זה בראש. לא צריך "לחנך" אותו לזה באופן מיידי.

למשל את רואה שהוא זרק עטיפה על הרצפה, והוא עייף ומוצף ועצבני, לא יקרה כלום אם את תרימי את העטיפה ותצייני לעצמך שזו נקודה לעבוד עליה בזמן שהוא קשוב.

בזמן שהוא אומר את המילים האלו, תנסי לקלוט רמזים מהסביבה מה יכול לגרום לו להגיד אותם.

האם הוא ביקש לפני כן משהו ולא הירשת לו? (שזה בסדר, רק שזה שופך אור שהוא כרגע מתמודד עם דחיית סיפוקים)

אולי חזרתם הביתה וחם לו?

האם הוא משועמם?

האם הוא מבטא מצוקות בעוד דרכים והמילים האלו זו עוד דרך?

איפה הוא ואיפה את עומדים/ יושבים כשזה קורה?

האם זה קורה גם בגן? גם ברחוב או רק בבית?

בנוסף לכל זה, אפשר להגיד:

אני מבינה שאתה נסער/ עייף/ עצבני/ שילדים הציקו לך

ועכשיו הלב שלך עמוס וקשה לך להירגע.

מה יעזור לך להירגע?

אתה רוצה שנעשה משהו ביחד?

אתה רוצה להתקלח אולי?

אם הוא ממשיך להגיד מילים כאלו, לומר בפשטות, זה לא נעים לי לשמוע מילים כאלו. אם תרצה שאעזור לך להתמודד אני פה בשבילך. לא צריך להחריף כלום. ילד בבסיס שלו רוצה שיהיה נעים איתו.

רק שהוא לא יודע איך לעבור מהמצב שהוא נמצא בו למצב של רוגע ונעימות ושיתוף פעולה.

לגבי 2, פתרון טכני אפשרי הוא לסדר לו מזרון בחדר שלכם לידכם. יהיה לכם את תחילת הלילה בפרטיות, ובמהלך הלילה כשהוא מתעורר, במקום שאתם תקומו ותהרסו את רצף השינה שלכם, הוא יוכל להיכנס ולישון לידכם.

אם הוא בוכה, אפשר להניח עליו יד. או לתת לו חיבוק ארוך. שיצליח להרגיע את הפחד. ככל שתרחיקו אותו מכם הוא יצטרך יותר, ככל שתמלאו את הצורך בקרבה, הוא ירגיש חזרה מוגן ובטוח וישחרר מעצמו.

יש ילדים בני 10 שעדיין מתקשים להתמודד עם הפחד בלילות, המצב הביטחוני זה לא מפלצת בארון שאפשר לפתור עם לוכד חלומות או פנס.

הם באמת צריכים את החוסן שלנו קרוב קרוב.

ומספיק אזעקה אחת כדי לעורר את המצוקה שחוו בתקופות קודמות.

יכול להיות שלשבת לידו לא פותר לו את המצוקה, יכול להיות שהוא צריך יותר קרבה כמו מגע ולכן גם לשבת לידו שעה לא עוזר.

תנסי לחבק אותו ארוכות לפני השינה, לעשות מסאג והרפיה לפני השינה. אולי זה יקל עליו וההרדמה לא תהיה כ"כ ארוכה.

תשאלי אותו מה יכול להקל עליו. לפעמים בגיל 6 כבר מספיק מודעים למה מרגיע. לא תמיד, אבל שווה לנסות.

נשמע ששני הדברים קשורים זה בזה...מתואמת

כנראה שעוברת עליו תקופה קשה, וזה מתבטא הן בפחדי הלילה והן בדיבורים הלא יפים.

הדרך הנכונה והקשה היא לשדר לו הכלה והבנה ואהבה, להראות לו שאתם דואגים לו ורוצים בטובתו, רוצים שהוא יהיה רגוע ושליו ושפשוט יהיה לו טוב... אבל כאמור, זו הדרך הקשה והארוכה.

אפשר בינתיים להיעזר בטיפים נקודתיים -

בשביל הלילה: לומר איתו קריאת שמע מלאה בטון איטי ורגוע, לשיר לו מספר שירים שאתם קובעים מראש, לקנות לו בובת חיבוק ש"תגן" עליו, להשאיר מנורת לילה אם אין...

בשביל המילים הלא יפות: לומר בטון תקיף אבל רגוע שאצלנו בבית לא מדברים ככה. אם הוא ממש מרגיש צורך לדבר ככה - אז שיצא החוצה (לא ממש לצאת החוצה, כמובן, אלא למרפסת אם יש לכם או להושיב על אדן החלון). ואפשר גם להגיב לו בצורה שתבטא את האהבה שלכם: "ואני דווקא אוהבת אותך ובכלל לא רוצה להרוג אותך" וכו'.

בהצלחה...

נשמע שעובר עליו משהואפונהאחרונה

מילים גסות זה מאד לא נעים לשמוע, אבל אם תנקי מהן את ההדיסוננס החינוכי - תוכלי לראות שזו דרך לפרוק תסכול.

יש הרבה תסכול בחיים של הילד שלך בתקופה האחרונה. משהו לא עובד לו, משהו לא מסתדר לו. יש גם בהלה, ויש מרדף -נסיון לשמור על קרבה איתכם כדי לחזור ולהרגיש בטוח.

תסכול, בהלה ומרדף הם רגשות שהולכים יד ביחד.

אלה רגשות ראשוניים, אי אפשר לכבות אותם -הם צריכים להתבטא, ולקבל מענה.

אז קודם כל לפקוח את העיניים ולחפש - מה לא עובד לילד שלי?

אולי משהו בבית הספר?

אולי עם החברים?

אולי מול אחד ההורים קורה משהו?

לבהלה - לתת בטחון, לתת קרבה בשפע. לתת מגע מווסת, לשחק - משחקי דמיון, משחקי בהלה (מחבואים, תופסת וכו').

לייתר את המרדף. לרדוף בעצמכם אחרי הילד ולהציע לו קרבה. הציעו כאן מזרן בחדר שלכם. גם במהלך היום תציעי לו כמה שיותר להיות יחד.

לתסכול - אם את מבינה שהתסכול מתבטא באגרסיביות, את יכולה למשוך לתוך משחק אגרסיבי. 

(מלחמת כריות, התגוששות וכד')

סקר-התמודדות עם עומס החייםנחת-רוח
עבר עריכה על ידי נחת-רוח בתאריך כ"ד בסיוון תשפ"ו 16:59

סקר-

1. איך אתן מרגישות מול העומס בחיים שמתגבר עם הילדים -העבודה-הבית וכו...?

2. מה עוזר לכן להצליח? יש שלב שהתרגלתן פשוט?ומצליחות להרגיש סבבה עם היום יום הדורש?

3. האם גדלתן בבית שנתן לכן כלים,או מפגש חיובי והכנה לחיים על שלל דרישותיהן?

מה צריך כהורה לדעתכן כדי לתת לילדים כלים והכנה לחיים?

4. האם אתן מגדירות את עצמכן עם אופי איטי-רגוע או מעשי-תקתקן-זריז?

5. מה אתן אוהבות בעצמכן דווקא בגלל מי שאתן?

עונהמצפה88
1. היו שנים שזה היה קשה מאוד, בעיקר כשגם למדתי וגם עבדתי וגם היו הריונות וילדים קטנים. כבר כמה שנים שאני מאזנת את העבודה כי הגעתי לשלב שב"ה אפשר לקצור את הפירות ולעבוד בהיקף נמוך יותר אך עדיין בשכר סביר לגמרי.

2. אני חושבת שהאיזון זה הדבר העיקרי שעוזר. כל תקופה/שלב זה משתנה לפי הצרכים שלי ושל הבית. אבל להיות קשובה לעצמי לגבי הכוחות ולהשתדל לא להלקות את עצמי על מה שבכוחות שלי כרגע לעומת אחרות. ואני יודעת שאני מפצה בתקופות אחרות או כשאין ברירה.

3. לצערי לא, אצלי בבית תמיד הכול היה קשה ועמוס ובלתי אפשרי (כך ההורים הציגו את זה). אני יכולה להגיד מהבית של בעלי ששונה לגמרי משלי: סדר עדיפויות ברור, לקחת הכול בקלות ולא בהיסטריה, דוגמה אישית של ההורים, לעמוד במחויבויות ולא לעשות עניין ממה שהחיים שבחרנו (ילדים, זוגיות, עבודה) דורשים.

4. האמת שאצלי זה כל כך משתנה בהתאם להורמונים. אני גם וגם, תלוי בתקופה.

אהבתי את הלא לעשות עניין ממה שהחיים דורשיםנחת-רוח

בול מה שבא לי

חלום שלי

להיות קלילה מול עומס וצריך ועוד צריך

ולהיות בחויה של חיות וקלילות

לא לעשות עניין בלב מכל ה3צב המהיר של החיים

פשוט מרגישה שזה ההפך מהאישיות שלי

גם אצלי זה לא בא טבעי, כנראה גם כי זה מה שראיתימצפה88
בבית. לפעמים עוזר לעצור לשאול מה אני צריכה עכשיו, או להזכיר לעצמי שהכול נובע מבחירות שלי, או להיעזר בבעלי לעשות סדר עדיפויות ברור כדי להפחית עומס כי הוא טוב בזה
וואי, שאלה שנוגעת בבטן הרגישה...מתואמת

אני מרגישה עומס גדול בחיים, שהולך ומתגבר כל הזמן. עומס נפשי לא פחות מעומס טכני... ובכל פעם שאני חושבת שהתרגלתי - אני מגלה שלא...

בכל אופן, בעלי הוא העוגן שלי מהבחינה הזו. אנחנו נושאים את העומס ביחד, וזה מקל.

לא יודעת לומר על הבית שגדלתי בו... ההורים שלי טיפוסים הרבה פחות לחוצים ממני, הם פחות לוקחים את החיים קשה כמוני... אבל אמא שלי מודה שלנו יש יותר עומס ממה שהיה להם.

כשאני חושבת על זה - יש מצב בהחלט שאני משדרת לילדים את הלחץ שלי, ושזה ישפיע עליהם בעתיד... אבל לא יודעת מה לעשות עם זה🤷‍♀️ מתפללת ומקווה שאני מצליחה לשדר להם גם דברים חיוביים

ואולי באמת הבעיה העיקרית היא שאני טיפוס שאוהב נחת - שזה טוב במובן מסוים, אבל באמת מקשה להתנהל כשיש עומס.

לא הייתי רוצה להשתנות, כן הייתי רוצה יותר "להחזיק" את עצמי כדי שאוכל להחזיק את החיים...

בינתיים חולמת על היום שבו נשב בנחת על המרפסת, ולא נצטרך לדאוג לשום טיפול לילדים

תשובותoo

1. הוא לא בהכרח מתגבר

יש תקופות יותר/ פחות עמוסות

אני לא זורמת עם החיים

אלא מתכננת אותם ככה שיתאימו לקצב שלי רוב הזמן

2. מודעות לרצונות/ כוחות שלי

תכנון יומיומי/ שבועי/ חודשי למה שמתאים לי

3. את רוב הכלים הנדרשים לא קבלתי

אפילו להיפך

אבל כן קבלתי סטנדרטים בסיסיים של תפעול בית מבחינה טכנית

זה גם משהו

מה שילדים צריכים זה בעיקר לתת להם להתנסות בחיים נטולי שיפוטיות ועם מרחב בחירה שלהם

שההורה נמצא ברקע להכווין ולתמוך במה שצריך/ תואם גיל

וגם סטנדרטים בסיסיים בחיים של סדר/ ניקיון/ התנהלות כלכלית/ התנהלות אישית

4. איטי רגוע

אם כי אני גם יודעת לתקתק דברים בעיקר בעבודה

לא מתוך לחץ ומהירות

אלא מתוך פוקוס ומקצועיות

וזה קורה לעיתים גם במלאכות בית

5. אוהבת את האני השלם

את המעלות והחסרונות ביחד

את ההצלחות והטעויות

וגם אוהבת להיות בתהליך תמידי של שיפור/ שינוי

כי לחיות בתנועה זה כל הכיף והמשמעות בחיים 

1. כרגע לא בתקופה של עומס ב"הכולנה

2. לזכור שזה זמני ולרוב תוצאה של שפע (ילדים, פרנסה, התפתחות אישית..)

כן חושבת שהגוף והנפש מתרגלים לקצב בסוף, רק כדאי לעצור ולראות שזה עדיין משתלם.

3. גדלתי בבית שהיתה מחשבה על איך לעזור לאחר, לוקחים את הדברים בפרופורציות, רצו שנשקיע ונצליח באופן כללי אבל בלי להשתגע, המסר תמיד היה לי אנשים טובים. מרגישה שזה עוזר לי לפקס את עצמי על מה חשוב ומה פחות..

זוכרת שבתור ילדה אמא שלי היתה עובדת בימי שישי והיה המון לחץ סביב שבת, וראיתי את העבודה שהיא עשתה כדי להגיע למצב של כניסת שבת בנחת.

4. כשיש לי משימות מוגדרות ולחץ של זמן זה מאתגר אותי ואני מתקתקת. כשיש לי זמן פנוי והמשימות משמימות אני נכנסת למוד הרגוע שלי ומתעלמת מהן 😅

5. משמח אותי שבזמני לחץ אני מצליחה לשדר רוגע ונחת, וקשה מאוד להוציא אותי מהכלים. 

מרגישה נפלאאמאשוני

עומס זה חיים, זה אומר שקורה משהו.

ב"ה זה אומר שיש עבודה, שיש ילדים ושיש בשביל מה לקום בבוקר.

גם מאוד עוזר שהעומס בא בשלבים ולא בבת אחת (אין לי תאומים חח)

עוזר להצליח- להרגיש שהחיים הולכים לקום חיובי ולהתפתחות. הילדים גדלים ומפתחים אישיות וההורות הופכת להיות משמעותית יותר.

בקריירה מתקדמת, יש עניין והמשכורת עולה.

מה שעוזר לווסת את העומס- שתמיד יש מה להוריד למיקור חוץ או להוריד סטנדרטים.

מרגישה סבבה כי הקטנים גדלו 😄

הקטן שלי בן 5 וזה חיים אחרים. ויש גם גדולים שאפשר להשאיר איתם את הקטנים אז הרבה יותר גמישה וחופשית. זה מגיע לא לדאוג.

לא חושבת שהבית נתן לי כלים, אבל כן מתנה גדולה יותר- את הדרייב להצליח. ידעתי שאם אין אני לי, מי לי.

בניגוד לחברותי, לא היו לי קשרים, ואף אחד לא פתח לי דלתות. זה רק תדלק אותי יותר, הכל השגתי בזכות עצמי ביזע ועמל. יש מורים שלא נתנו לי הרבה סיכוי סתם מטעמי גזענות, דווקא להם אהבתי להכניס מכה מתחת לחגורה ולהוכיח מה אני שווה. הרגשתי עונג צרוף לראות את המבט התמה שנמרח על הפנים שלהם כשהם היו עושים את הקשר בין השם עם הציון, לבין הפנים שלי. זה הסב לי אושר יותר מהציון עצמו.

(לא כל המורים היו כאלו, אבל בהחלט היו. מרגישים את הזלזול הזה בשיעורים עד המבחן הראשון)

לגבי רגוע- תקתקן, לא זה ולא זה.

אני עושה הרבה דברים ואוהבת את העשיה, אבל זה לא שזה "אופי" זה הרבה עבודה עצמית.

אני כן בן אדם שאוהב לאתגר את עצמו.

אני יומאת לריצה של 20 דקות, אני ארוץ 22 דקות.

אני מעריכה את עצמי 90 במבחן מבחינת יכולות, אני ברבאק ינסה להוציא את ה92.

המטרות שלי תמיד יהיו בגובה העיניים ועוד קצת. חייב את העוד קצת כדי לצאת מאזור הנוחות ולדחוף את עצמי קדימה.

אני אוהבת בעצמי שדווקא איפה שקשה לי, שם אני דורשת מעצמי ולא עושה לעצמי הנחות.

עוד משהו שאני אוהבת בעצמי, שאני קשובה לעצמי הרבה יותר מאשר שאני קשובה לסביבה מבחינת מה מקובל, ככה האנרגיות שלי מופנות למקומות שנכונים לי, ותורמים לי בחיים ולא על לקבל פידבק מהסביבה שיום אחד תשתנה ואז למי אכפת אם עמדתי בסטנדרטים של הסביבה או לא.

עוד משהו שאני אוהבת בעצמי (לפחות עם הזמן זה התפתח)

אני פחות שוקעת בגלל טעויות. כלומר עושה תחקור קטן עם עצמי מה מקור הטעות ואיך ניתן למנוע מקרים דומים להבא ומתקדמת הלאה.

להישאב לתוך אשמה והלקאה עצמית, גוזל המון אנרגיה מיותרת.

ומנגד לא ללמוד מטעויות גם גרוע.

לגבי השאלה מה כהורה צריך להעניק לילדים כהכנה לחיים זו שאלה ענקית והיא עומדת בפני עצמה.

עונהרוני_רון

1. בהחלט עמוס, עומס טוב ומשמח. דואגת לפסקי זמן ביום יום כדי לנשום. ומנמיכה ציפיות איפה שצריך כדי לאזן את החיים.

2. למדתי איך לווסת בין מטלות הבית, לצרכים של הילדים והעבודה, והצורך שלי לנוח. למדנו יחד כזוג מה החוזקות של כל אחד מאיתנו, מה אנחנו אוהבים יותר לעשות, ומקלים על עצמנו איפה שרק אפשר. אם היה לנו יותר זמן בחיים, הבית היה יותר מסודר ונקי, האוכל היה יותר מושקע, והדברים היו מתבצעים בתדירות גבוהה יותר. אבל יש דברים שחשובים לנו יותר כרגע.

3. כן. גדלתי בבית שבו שני ההורים לוקחים חלק מלא בתפקוד הבית ומגבים אחד השני, והילדים עוזרים ולוקחים חלק בלתי נפרד. וגם בבית שלי היחס לתפקוד הבית היה ברוגע. לא גדלנו בבית מרקחת. חונכתי עם דגש גדול מאוד בחשיבות התקשורת, וביטוי הרגשות. ובאמת הרבה מאוד מהדילמות נפתרות כשלומדים לתקשר.

4. אני חד משמעית איטית ועצלנית יותר. בעלי תקתקן וזריז יותר. לכן אנחנו בדכ מעדיפים שאני אהיה עם הילדים, והוא יקח את תפקוד הבית.

5. אני אוהבת את זה שאני ובעלי בחרנו במודע איך היום יום שלנו יראה. ואנחנו מתמודדים עם עומס לא קל, ומודים עליו. ויודעים לנווט את היום יום בצורה שנכונה לנו.

תקשיבו אתן כותבות כזה יפה ומחכים ומרגשנחת-רוחאחרונה

אני קוראת פעמיים כל תגובה

והז מרתק אותי איך אנחנו גדלים תוך כדי החיים וכמה אנחנו בתנועה ףנימית ולמידה..איך לדייק את החיים שלנו

בא לי לשמוע עוד🙏

זה מאוד מעניין אותי

כי זה מעסיק אותי המוןןן

רציתי בהתחלה רק לשתף ולהתיעץ איתכן

אבל כשמשתפים אז בדר''כ מגיבים נורא נקודתית  ולא מודעים לכך התמונה..

או מציעים רק דברים מהעולם שלנו ולא הכל מדויק

לכולם

אז הרגשתי שכיף לי קודם פשוט להרחיב אופקים

לא תמיד יוצא לי לדבר על זה עם נישם אחרות ברובד העמוק

לא רק עצות לקיפולי כביסה יעילים

אלא על עצם החוויה מול החיים

אגב אני לא בתחילת הדרך.. יש לנו כבר ב''ה הרבה אוצרות ...והרבה פז''ם של נישואים

ועדיין

אני כל הזמן בשיח פנימי רצון להבין מה הז החיים האלה בכלל

ואיפה אני בתוכם

ואיך להצליח לחוות אותם כמו שאני חולמת

חמותי לאחרונה זורקת הערות על חינוך ילדיםאנונימית בהו"ל

מול כולם

בצורה הכי לא נעימה שיש

היא אחרי שבוע מתקשרת להתנצל

אבל וואלה לא מתאים לי!!!!! זה חדש

ואנחנו נשואים הרבה שנים וזה חדש היא מתנהגת ככה

לאחרים היא לא עושה את זה

ולאחרונה היא כל הזמן מנסה לחנך את הילדים שלנו שבקושי רואים אותה!!!!

פעם בחודשיים שלושה..,מה הקטע?

אמרתי לה לא נורא אחרי המקרה הזה אבל בלב אני רותחת

מתחרטת שלא אמרתי לה בצורה אסרטיבית שזה לא בסדר

מה שהיה זה שהיא ירדה עלינו מול כולם למה אנחנו לא מטפלים בבת הבכורה שלנו

שהיא מתנהגת מזעזע וזקוקה לטיפול דחוף-אלו היו מילותיה 

ועוד חשפה פרט הכי אישי שבעולםםם מול הגיסים והגיסות

והם ישבו ושתקו...

עניתי לה בצורה שאנחנו ההורים ואנחנו מטפלים בדברים האלו והכל נעשה בייעוץ

והיא בכלל לא מודעת לכמה אנחנו עושים

תכלס מתחרטת שלא העמדתי אותה במקום כי זו חוצפה

מה הייתן עושות במקומי עכשיו שבועיים אחרי שזה קרה?אנונימית בהו"ל
וואו אמאלה!💕Doughnut

בהלם ממה שאנשים מרשים לעצמם להתערב...

קודם כל הגבת ממש יפה ברגע האמת! אני נראה לי הייתי משתתקת מההלם.

לגבי מה לעשות- כיוון שהיא כבר התקשרה והתנצלה אז לא יודעת אם יש עוד משהו לעשות כרגע, אבל אולי לפני הפעם הבאה שאתם באים (ואלופה אם תסכימי בכלל😉❤️) שבעלך יבקש בעדינות לא להתערב בענייני הילדים.

ובנוסף להבא את האמת הייתי נמנעת מלשתף אותה בדברים שאני לא רוצה שאחרים ידעו, אם אח"כ זה יוצא ועוד מול כולם...

ובבקשה תני לעצמך לכאוב את הפגיעה, תוציאי את זה לחברה או מישהו קרוב אחר שיהיה לך קצת עיבוד לזה, חוויה לא נעימה בכלל!❤️‍🩹❤️

הקטע הוא שהשיתוף היה מזמן ממשאנונימית בהו"ל

עברו שנים

העלתה את זה מהאוב

🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️Doughnut
וואו 😳 חיבוק גדול!!! ממש לא פשוט ❤️באתי מפעם

אם חלילה שוב יקרה,

תזכרי את הנעלבים ואינם עולבים ..

ותתפללי בשקט מיד על מה שחשוב לך . 

בת כמה היא?מקרמה

יכול להיות שהיא מדקנת...

ולעת זקנה לפעמים הטקט גן כן מזדקן...

רציתי גם לכתוב את זה...יעל מהדרום
אמאלה כמה זה נכוןסטודנטית אלופה

ברמה שסבא שלי אמר על התינוק של בת דודה שלי שהוא מכוער🤷‍♀️😱

הלםםםם

אני חושבת שהייתי שולחת הודעהשוקולד פרה.

כדי שלהבא לא יקרה.

אולי היא מאלה שחושבות שאם היא התנצלה אז זה נמחק, ובפעם הבאה שוב הלשון תשתחרר...

משהו בסגנון- שלום רבקה. חשוב לי להתייחס למה שקרה לפני שבועיים. אמנם התנצלת מאז אבל זה עדיין כואב לי ואני מבקשת שלא להתייחס לתפקוד שלנו כהורים.

את האמת שזו הלבנת פנים, וטוב מאוד שלא הלבנת את פניה חזרה. אבל זה ממש ממש פוגע. חיבוק גדול 

זה אופייני לה? או שפעם הייתה עם טאקט?גפן36
זה תסמין ראשוני של כל מיני דברים שממש כדאי לתפוס בקטן
זה לא הערות על חינוך ילדיםאמאשוניאחרונה

הערות על חינוך ילדים מכניסה מאוזן אחת, מוציאה מהשניה.

מה שאת חווית זה יותר חמור מהערות על חינוך ילדים.

אין לי הגדרה טובה לזה אבל וואלה לא סתם יש חיסיון רפואי ולא סתם רק אנשי מקצוע רשאים לתת אבחנות.

חיבוק גדול!!

לא יודעת מה הייתי עושה מולה, אבל קודם כל מולך להבין את עוצמת הפגיעה לא בגלל שהתערבו לך בחינוך שזה הרבה סבים וסבתות קצת נופלים בזה, אלא בגלל שהפרו ברגל גסה את הזכות שלך לפרטיות רפואית ואת הזכות שלך לא להיות מתוייגת. (לא שזה רע ללכת לטיפול, לא מצאתי הגדרה יותר טובה לעובדה שזכותו של כל אדם שלא כל מישהו ישלח אותו לטיפול..)

רק פה אני יכולה לפרוק את זההריון ולידה

חמותי חולת הניקיון במוצש נכנסת אלינו לחדר שישנו בו, לוקחת מהמיטה את המגבת של המקלחת של בעלי (חשבה ששלי) כדי לכבס . מעל המגבת היה מגולגל תחתונים משומשות, טייץ קצר וסוגר מחשוף. משום מה היא לא ראתה . יוצאת מהחדר והתחתונים פיזית נופלים על הרצפה ומסתבכים לה בנעל בית. היא מרימה את שלושת הבדים לשים במכונה ואני לוקחת לה בזריזות מהיד.

היא לוקחת את השואב ושוטפת את הרצפה באיזור שזה נפל בו.

לא מצליחה להתאושש מהפדיחה. גם ככה אני מרגישה שהיא חושבת שאני הבן אדם המבולגן בעולם!!!!

מרגישה מוטרדת. זה התחתונים שלי!! המשומשים!!

גם ככה אני עם דימוי גוף מזעזע עכשיו

והיה לי יום קשה שם במקרה

אוף!!!!!!

שבעלך ידבר איתה ויגידהמקורית

לה לאסוף אחרי שאתם הולכים

אופציה אחרת - תביאי איתך שקית לבגדים משומשים ותכניסי מיד. אני תמיד כשהתארחתי או ישנתי מחוץ לבית - אף פעם לא השארתי תחתונים זרוקים בחדר. ואני חושבת שכדאי לקחת בחשבון שבלי קשר יכולים להיכנסאנשים לחדר באמצע האירוח אז כדאי להימנע מלהשאיר בגדים אינטימיים (גם לא משומשים) בחוץ

סיטואציה מאוד לא נעימה. ממשש

חיבוק♥️

הם לא היו זרוקים🫣 הם היו מגולגלים עמוק בתוך הטייץהריון ולידה

ועל המיטה שלי

כשהיא לקחה את המגבת זה נפל ונפתח

וחוצמזה שהייתי באמצע להתארגן מהמקלחת, כמובן לקחתי איתי הכל הכל 

היא לחוצת כביסה. הייתה חייבת לקחת כל מה שאפשר. אוף בא לי למןת

סליחה הסמנטיקה לא נכונההמקורית
התכוונתי מונחים בחוץ. כנראה לא הבנתי נכון את הסיטואציה

והאמת? תני לזה רבע להירגע. אולי גם היא הייתה מובכת ותחשוב פעמיים לפני שהיא נכנסת. וכן הייתי מבקשת מבעלי שידבר איתה ולא תכנס עד שאתם יוצאים

אוף ממש לא נעים!חשבתי שאני חזקה

קודם כל בשבילי זה ממש חדירה לפרטיות להכנס כשאת עוד בשלבי התארגנות... זה כבר לא נעים.

בעסה ממש על הפדיחה והאי נעימות שלך!

אני רק ינחם אותך שכנראה הייתה כ"כ חדורת מטרה על הכביסה שלא עניין אותה בטח כל המתרחש מסביב, העיקר שהגיעה לכביסה...

היא נכנסה באמצע שהתארגנת?הבוקר יעלה

זאת אומרת לא היית לבושה לגמרי? נכנסה בלי לדפוק?

מנסה להבין את הסיטואציה 

יצאתי לרגע מהחדר ותפסה על זה טרמפהריון ולידה
וואי, זה ממש לא לעניין. באיזה קטע היא נכנסת???יעל...

זה באמת נשמע חולי.

מבינה את הפדיחה שלך, רק שיהיה ברור לך שההתנהלות שלה לא תקינה.  שבעל יבהיר לה שהיא נכנסה לרשות הפרט..

וואי איזה מציקחילזון 123

לא הבנתי מה הלחץ לכבס כשאת עוד מתארגנת ...

אבל נראה לי שבסוף כדאי לך לנסות לשכוח מהמקרה... אל תעמיסי על זה דימוי גוף וכו'.

ואם מותר לי- סליחה אבל הצחיק אותי הצורך לשאוב את הריצפה בגלל תחתונים שנפלו 🙈 נשמע קצת הזוי...

♥️♥️ אווצ'לומדת כעת

הבעיה האמיתית היא שזה פגע לך בביטחון העצמי

כמה אפשרויות. את יודעת מה הכי יעבוד.

או שבעלך ידבר עם חמותך כמו שכתבו פה

או שתנסי להיות מסודרת יותר שם (במסגרת האפשרי. אפשרי?)

או שתנסי לעשות עבודה בעצמך שההערות/מעשים כאלו לא יפגעו בך.

השלישי הכי חשוב. בסוף היא עושה את זה מכוונה טובה, ואתן פשוט מאוד שונות.

וזה עוד יושב עלייך יומיים אחרי... חיבוק❤️❤️לפניו ברננה!

פשוט לא לעניין להיכנס לחדר שמתארחים בו.

בעיני ממש חשוב להגדיר עכשיו גבולות כאלה

ואולי אפילו להגיד לה שאתם תדאגו לשים הכל מסודר במכונה כשאתם יוצאים..

חיבוק!!אמאשוני

סתם חושבת בקול, תראי אם מתאים לך.

את מתארת שחמותך חולת ניקיון.

שבת יוצאת אחרי שלכולם יוצאת הנשמה.

האם מתאים להתקלח בבית החמות בסיטואציה הזו?

מתי תכננתם לצאת?

אני הכי יכולה להבין אותך, שאת רוצה המשך של הפרטיות עד שאתם עוזבים,

אבל גם יכולה להבין אותה שהיא רוצה כבר להפעיל מכונה מיד במוצ"ש.

גם אותי משגע שכל הבגדים והמגבות הכל מפוזר בבית במוצש, ואני ממש ממש לא חולת ניקיון. אז מה היא..

אני חושבת שהתיאום ציפיות פה צריך להיות לגבי העזיבה.

מתי נכון שתעזבו כדי שהיא תוכל לנקות ולארגן את החדר אחריכם (ופחות יש סיכוי שהיא תסתפק בניקיון שלכם אחריכם אם היא חולת ניקיון. היא תרצה לנקות בעצמה)

ומצד שני לא נכנסים לחדר עד שאתם מוציאים את כל הדברים שלכם מהחדר. בסיסי.

(זה יכול להיות בגלל בגדים פרטיים וזה יכול להיות בגלל תכשיט יקר ששמת במקום מאוד ספיציפי וזה יכול להיות בגלל ציוד מסוכן שיש לכם בחדר (נשק למשל).

שטיפה של החדר נניח אפשר לחכות עם זה חצי שעה, להפעיל מכונה חצי שעה באיחור, או לגלות שאחרי שהפעלת מכונה יש עוד מגבת גוף מסתובבת זה ממש מעצבן.

פה אני חושבת שהיא צודקת וספציפית לגבי הכביסה כדאי לעשות מאמץ עילאי לוודא שאין טקסטיל שלה בחדר השינה שלכם במוצש כשהיא רוצה להפעיל מכונה. אולי תביאו איתכם מצעים ומגבות.

אולי כדאי שתארגני את החדר מיד כשהגברים יוצאים לערבית, כשבעלך חוזר הוא יעזור לך לארגן ורק אח"כ תעשו הבדלה.

בזמן הזה שחמותך תתעסק עם המטבח או משהו.

זה יכול לענות בדיוק על הרבע שעה החסרה שתסדר לכולם את הלו"ז ותאפשר לכם לצאת מהחדר עם מזוודות סגורות לפני שהיא נכנסת אליו.

לגבי בגדים אישיים, באמת כדאי לקנות שק ייעודי ומסומן לבגדים משומשים. ובגדים נקיים לאחסן בתא ייעודי בתוך המזוודה.

מותר לך להיות מבולגנת, זה לא חטא. הדבר היחיד שצריך לפתור פה, זה את הפער בינך לבין חמותך בנקודות חיכוך האלו. תסתכלי על זה ככה ולא כשאשמה/ בושה על מה שאת.

במהלך השבת היא מכבדת את הפרטיות שלכם שם? יש מפתח לחדר?

בגלל הרגישות הגבוהה שלה לניקיון, כדאי לוודא שהיא לא מפרה צרכים שלכם. לפעמים מפתח עושה את העבודה מצויין. היא לא רוצה לפגוע לכם בפרטיות,

היא רוצה שהבית שלה יהיה נקי.

כשמגדירים את זה ככה יותר קל למצוא פתרונות שמכבדים את כולם.

לגבי הדימוי גוף אין לי מה להגיד אבל לא בא לי להשאיר בלי התייחסות, אז חיבוק גדול!

את טובה וראויה! 💚

חיבוקרק רגע קט
האם יש דרך לנעול את הדלת של החדר שלכם?
חיבוק!אבי גיל

אצלנו ההורים שלי כאלו !!

וואי על כמות הפדיחות !!! מאז שהיינו ילדים, למשל היו מסדרים לנו את השולחן וזורקים לנו בטעות ציוד...הכל מהר בלי מחשבה. וזאת הנקודה.

פשוט ממש ממש מנסה להיות מסודרת שאני אצלם, לא משאירה כלום בשום מקום, אפילו לא לדקה ומחשבת כל דבר שאני עושה. נגיד נכנסתי להתקלח ואני יוצאת להתארגן, אני מודיעה שלא סיימתי ולא להיכנס עד שלא ניקיתי.

להגיד לך שזה נעים? לא.

אבל אני לא מתעסקת עם חולי סדר וניקיון, לא יעזור כלום.

אמאלה איזה תיאוראוזן הפיל

אני לא יודעת אם לצחוק או לבכות

לא יפה לצחוק, אבל כתבת את זה כל כך חי שהרגשתי את הפדיחה בכל הגוף שלי

ואני מכירה ומלמדת שלא נכנסים לחדר בלי רשות! מכבדים את הפרטיות, כן, גם הילד שויתר על החדר שלו לא נכנס עד כל האורחים עושים צ'ק אאוט, או שמוודאים שסיימו.

ואם צריך משהו - מבקשים רשות!

והאמת נראה לי שהפריחה היא שלה, כי היא זאת שהפילה ולקחה, ולא שמה לב

אוף

לפחות תנצחי בתחרות פדיחות 

וואו איזה בושה112233445566

לנעול את הדלת כל פעם כשאתם בפנים שאף אחד לא ייכנס ויפתיע אותך.

את ממש לא האדם המבולגן בעולםשוקולד פרה.

את אנושית!!
זה בהחלט היה יכול לקרות גם לי...
חיבוק גדול. איזו סיטואציה קשה וכואבת.

האמת היא שהיא קצת הביאה את זה על עצמה. לו אני חמות שנכנסת עכשיו לחדר של כלתי עוד לפני שהם יצאו מהבית (מה שלא יקרה!! בע"ה), ברור לי שאני יכולה ליצור פאדיחות.

היא יצרה את הפאדיחה, לא את.
את לא רובוט, ולא צריכה להיות רובוט.
כשהבן של בעלי ישן אצלנו בחדר שבו יש עוד ילדים, אני לא נכנסת. אם אני צריכה פתאום טיטולים, אני דופקת בשקט, כדי שאם הוא יבין את הרמז, הוא יוכל להתארגן ולפתוח.

אם לא פתח- בעיה שלי! לא שלו. 
אין מצב להפתיע אנשים מבוגרים ולהתעסק בכלי המיטה שלהם. זה מזמין בושה לשני הצדדים!

איזה כיף שנולדתןהריון ולידהאחרונה

תודה לכל אחת ואחת, כל כך הייתי זקוקה לאמפתיה הזאת ולפריקה. מי ששאלה על מפתח, זה הממד

משום מה היא מרגישה איתי יותר בנוח מכלות אחרות ואני לא מדמיינת אותה מעיזה להיכנס כשחלקן שם בלי רשות

אני מנסה להרגיע את עצמי שזה יותר פדיחה שלה משלי ושגם אני נתקלתי בחזיות שלה אבל עדיין מתקשה לעכל את האירוע. ולא נראה לי רלוונטי שבעלי ידבר איתה כי זה אולי יעכיר קצת את הקשר וגם כי הוא לא ממש מבין את הבושה שלי אבל גם די התעלם כשסיפרתי לו כי אין לו מה להגיד על זה

עדיין לא מאמינה שזה המקרה שלי

@שוקולד פרה. איזה כיף לו שאת ככה ואיזה כיף לכלות העתידיות שלך בע"ה!

@אמאשוני זה קצת שונה, ספיציפית במקרה הזה זהלא היה העניין וגם היא הציעה שנישאר (אחרי לידה ועוד) אם אפרט עוד כבר יהיה לי אאוטינג אבל מבינה מזה שכתבת שוט הפעם זה לא היה העניין בכלל. 

סתם אובסססיה להפעיל ברגע זה את המכונה ולא עוד כמה דקות כמו שבעלי הציע לה שיעשה בעצמו

זה היה מהיר.לומדת כעת
🤣🤣🤣גוגי גוגי
כן כן. אני לא בנויה לקצב המסחרר הזה 😅לומדת כעת
בניתי על להשאיר את הבית מבולגן למחר
וואי ממש וגם התעכבתיבתאל1

עם הארוחת ערב כי לא נורא לא צריך לקום מוקדם...

אין אי אפשר לתכנן כלום פה. 

ממשרקאני

מסחרר ומבלבל

כאילו מישהו משחק בנו 

הילד בכה לרגעoo

הוא בנה על חופש יותר ארוך

אני בקושי שמתי לב למלחמה הזו

בלי חדשות

אזעקה אחת בבוקר

כשחזרתי מהעבודה לרגע שמתי וויז והדרך היתה פנויה לגמרי

ואז נזכרתי

כן יש מלחמה

הכבישים פנויים

טוב שזה נגמר

כבר ברור שזה לא מועיל לכלום 

אמאלה המאפס למאה הזה,שגרה ברוכה

זה מטריף אותי

אתמול בלילה

אין לימודים

היום בערב

מחר סבבי כרגיל מה סבבה ומה כרגיל.

יום ככה יום ככה

התנודות החדות האלה

הזיה

אז עכשיו כבר כולם אוהים אותנו ונוסעים לטייל בטהרן?

איף

זה ממש בלבלה. לפחות הודיעו מספיק מוקדם בערביעל מהדרום
לק"י

כבר קרה שבבוקר החזירו פתאום ללימודים.

משרשרת אותך לשרשור דומה😅יעל מהדרום
לק"י

את כנראה לא היחידה שזה הטריד אותה😉

וואי בולרקאני

אבל בסוף אני כן שמחה שחוזרים

עם כמה שזה מבלבל

לא מתאים לי עכשיו מלחמה🙈

איזה כיף לנו!אמאשוני

סוף סוף משהו חיובי יוצא מזה שלא חזרנו לשגרה משאגת הארי. רצף מילואים מקצת אחרי פורים.

אנחנו ממילא הפוכים, קצת ימינה קצת שמאלה לא משנה הרבה.

לא הרגשתי שום אפס, שום מאה, לא מבינה על מה אתן מדברות חח אנחנו בעננה מתמשכת של בלאגן.

כבר לא מתרגשים מכלום 😄

גם לא הייתי מתרגשת אם היו מקפיצים עכשיו לסבב נוסף.

מעניין מה יכול לקרות שכן יפתיע אותי.

וקצת שמחה שהירי היה גם עלינו ולא רק על הצפון, אולי זה הכי מפחיד אותי שנקבל בשלווה וכמובן מאליו ירי על הצפון.

במובן מסויים היום הזה בבית עם כולם עזר לי להתאפס  דווקא.

♥️♥️♥️♥️אורוש3
ראיתי- בסך הכל הפסקת האש התרחבה לכל הארץ....
♥️♥️♥️♥️מכחול
תודה! אין מילים...
אני ממש לא מסוגלת לעמוד בטלטלות האלהמתואמת

גם כשהן חיוביות... (אם כי ברור שאני מעדיפה את הצד החיובי)

אבל בעיקר לא ברור לי - חזרו לשגרה כי נגמרה המלחמה או רק כדי לא "להשבית את המשק" וכו'?

כלומר - אפשר לגמרי להסתובב חופשי בלי חשש או שלא?

אפשר בלי חששבתאל1

ככה מובן מהחדשות.

ביבי העדיף להקשיב לטראמפ...כדי לא להלחם בלי תמיכה של ארהב.

תודה רבה!מתואמת
אני מרגישה שלילדים שלי החזרה קשה יותר מההתחלהבארץ אהבתי

אני דווקא שמחה לחזור. היו לי הרבה תכניות לימים האחרונים האלו שנשארו לי לעבוד, וחבל לי להפסיד.

אבל לילדים שלי היה ממש קשה ההודעה שפתאום כבר חוזרים (למרות שבבוקר נתתי לכל אחד מהילדים לנחש כמה זמן תהיה המלחמה הזאת, ואחד מהם אכן ניחש שזה יהיה רק יום אחד... הוא באמת קיבל את זה יפה כשהודיעו שחוזרים. אבל האחרים ציפו למשהו ארוך יותר...)

גם אצלי היה להם קשה להשלים עם החזרהאורוש3
לא יודעת אם שמתן לב אבל הנחיות פיקוד העורף זה עדפרח חדש

מחר ב6 בבוקר 😶

אז אל תהיו מידי שאננות 😆

אי אפשר לדעת מה יהיה אחכ..

לא. זה משש בבוקר של היום עד מחר בשמונה בערביעל מהדרום
אוקי צודקת.. טיפה השתפר 🤣 עדיין מלחיץ משהופרח חדש
זה לא כזה משנהאמאשוני
כשיש צורך מעדכנים גם כשיש החמרה וגם כשיש הקלה.
ברור. אבל זה שההנחיה היא כרגע בפרקי זמן ככ קצריםפרח חדש

אומר שהמצב פה ממש ממש עדין ( לא שצריך את פיקוד העורף כדי להבין אבל זה ממחיש)

נכון. זה לא נבואה בטוחה, זה רק השערות שלהםיעל מהדרוםאחרונה
בהריון ואוכלת רק אבל רק שטויותהרמה

שבוע 14

עם בונגסטה

רק לאחרונה מצליחה לאכול

אבל הבעיה זה המה

אני נגעלת מחלבונים

בשר מן החי או הצומח

רוצה רקקק פחמימות ריקות עם כמה שיותר שמן

פסטה פיצה טוסט

מה יהיה?!?! לאן אני אגיע בקצב הזה? אוף

תודה רבה, משמחות שאתן ♥️אורוש3