פעם הייתי צדיקה.....אמא לאוצר❤

כבר מלא זמן רוצה לפתוח את השרשור הזה...
וכל פעם דחיתי ודחיתי...
כי לא הכל מסודר לי בראש וחששתי שיצא מבולגן...

מרגישה ממש רע עם עצמי..
פעם (בשנות האולפנא בעיקר) הייתי צדיקה.
היה אכפת לי. רציתי להתקדם, ללמוד, להתאמץ...עשה לי טוב להתגבר ולהחמיר עם עצמי ולהרגיש שאני מתגברת בשביל ה'. המהות של החיים שלי הייתה לעבוד את ה'. זה באמת מה שרציתי, זה באמת מה שעניין אותי, מה ששימח אותי....
ברור שעשיתי עוד דברים, נהנתי עם חברות והכל..אבל ממש הרגשתי שהמהות של הכל הייתה עבודת השם. זה גם היה הדיבור שלנו בין החברות.
קיבלתי על עצמי קבלות, התגברתי, רציתי כל הזמן להתקדם. הרצון שלי היה מאד חזק ונוכח.

היום, מעבר לזה שתכלס אין לי זמן ופניות כמו שהיה לי אז, מרגישה שפשוט אין לי רצון..שלא ככ אכפת לי...
יודעת שה' מצפה ממני דברים אחרים כאמא. זה פחות מה שמפריע לי..
מרגישה שאני לא עושה גם לא את המינימום שאני יכולה...
פעם הייתי מתפללת שחרית ומנחה קבוע. לפעמים גם ערבית..
היום בדר"כ אני אפילו לא אומרת ברכות השחר!! לא בכוונה...פשוט לא זוכרת  את זה....
מלא פעמים דעתי מוסחת ואני שוכחת לברך ברכת המזון..
כל מיני כאלה.
כאילו זה לא מספיק אכפת לי.
לא מרגישה שאני חיה כעובדת ה' והכל נגזר מזה..
ממש לא.. מרגישה שאני חיה את החיים, ואיפשהו בצד אני גם משתדלת לעבוד את ה'.
זה לא מה שמוביל אותי. מה שמוליך אותי..
מה שנמצא בראש כשאני מקבלת החלטות....

עוד נקודה שממש מפריעה לי..שאם פעם רק רציתי לקבל קבלות והחמרות ולהתגבר כמה שיותר,
היום מרגישה שפשוט אין לי כוח....
לא בא לי להחמיר
בא לי רק להקל
אין לי כוח להתגבר, להילחם ביצר הרע..
פשוט אין לי כוח.
במקום לשמוח שאני מתגברת ולא מוציאה שיער מהמטפחת, ולשמוח באמת שכמה שזה קשה לי אני משמחת את רבש"ע שאני מתגברת לכבודו,
אני רק עסוקה בקושי
זה באמת קשה לי
לא בא לי
ואני כל הזמן חושבת לעצמי מתי אני כבר אשבר ואוציא קצת שיער...
כנל לגבי גרביים...
מתי כבר ייגמר לי הכוח באמת ואני אפסיק.
מרגישה שאין לי מוטיבציה...

וככה בעוד מלא נושאים.

וגם יוצא לי לא מעט לכעוס על ה', להיות מתוסכלת ממנו....כי קשה לי בחיים..ואני מרגישה שלא אכפת לו ממני....והוא לא רואה כמה אני מתגברת ומתאמצת..ואני מרגישה הרבה שהוא רק "מעניש" אותי כל הזמן..

מרגישה שגם המצוות שאני מקיימת, אני עושה כי צריך. לא כי אכפת לי...

זה ממש מצער אותי וכואב לי..
לא רק שבאמת אין לי הרבה זמן ופניות, אלא גם כשיש לי זה באמת לא ככ מעסיק אותי.
ויותר מהדברים הספצפיים, מצער אותי שאני לא מרגישה שהחיים סובבים סביב עבודת ה'. שזה ההתחלה והסוף של הכל....
כאילו אני חיה בריקנות כזו...
של חיים שסובבים סביב כלום ושום דבר.

בסוף כן יצא מבולגן לגמרי..מקווה שמישי בכלל קראה הכל והצליחה להבין..
אני ממש אשמח לסדר במחשבות, לעזרה איך יכולה לצאת מהמקום הזה ולהתקדם..
וגם לקצת חמלה כלפי עצמי
כי כרגע אני ממש לא במקום הזה.
אני ממש מגעילה את עצמיעצוב תודה אהובות. טוב שיש אתכן....

אפשר להוסיף לך תיוג?🙂בארץ אהבתי
@אם מאושרת
אני חושבת שיהיה לך הרבה מה להוסיף פה (ממה שאני זוכרת שכתבת פעם בכיוונים דומים).
תסתכלי למטה, היא באמת כתבה מקסיםאמא לאוצר❤

אופס, לא שמתי לב שהיא כבר ענתה...🤭בארץ אהבתי
תודה 💗אם מאושרת
שימחת!!!
וואוסליל
כתבת אותי.
אפשר לצרף לך תשובה שהרב שרלו ענה לי פעם, כששלחתי לו שאלה דומה?
זו תשובה שממש מחזקת אותי
מצרפת.סליל
שלום וברכה

האם הטלטלה בעולם האמונה, הקירבה והריחוק, הלהט והקרירות, הכוח והחולשה – הם תאונה, או שהם חלק בלתי נפרד מחיי האמונה.

כנראה שהדבר שונה מאדם לאדם. אצל חלק הם תאונה. אצל חלק - הם מהלך בלתי נמנע. כמו זוגיות – שאצל חלק היא קבועה ויציבה, ואצל חלק היא עולה ויורדת. כמו בשיר השירים – שאנו מוצאים אהבה גדולה, וגם טלטלה גדולה.

יש אופי שונה לבני אדם. כך כתב הרב קוק על כך:

ישנם אנשים אשר עשה אלהים אותם ישר, שתכונתם שוקטה, וההדרכה הישרה והמנוחה הפנימית היא גורלם הקבוע להם. אמנם אם יתיגעו בתורה במוסר ובחכמה יעלו במעלות מוסר הקודש - גדולות, אבל בכל אופן הנם אנשי יושר טובים והגונים. גורלם של אלה הוא להיות עסוקים במקצעות המעשים בפועל או בחכמות המעשיות. הצד המוסרי שלהם עומד הוא על עצמו, על עמדו ומנוחתו, יוכל להיות שלא יעלה למעלה רוממה, אבל גם לא ישפל למדרגה שפלה. אבל סוג שני נמצא שאין בהם מנוחה, עומדים הם תמיד בשיקול, להיות עולים עד לרום שמים, או גם לרדת למעמקי תהומות. אלה צריכים הם לתקן את אישיותם הרוחנית מדי יום ביומו. אלה כשיסגלו לעצמם את אותה הדרך שהם צריכים לה, יעלו מעלה מעלה, אבל אם יעזבו אותה, עלולים הם לרדת מטה מטה. אלה הם שהם צריכים להיות עסוקים תמיד בתורה ועבודה, במוסר וברגשי קודש, וחלילה להם לפרש לדרך ארץ, ולחכמות מעשיות.
במהלך הדורות בכלל נמצא לפעמים דורות כאלה, שתכונתם הכללית היא מסוג הראשון, שהם בעלי מנוחה, בעלי אופי קבוע, וחינוכם ראוי להיות דומה לאלה היחידים בעלי האופי הקבוע. וישנם גם כן דורות בעלי אופי מתנודד, שפרנסתם הרוחנית צריכה להיות מתמדת בהשפעה תדירית. ולפעמים אנו מוצאים, שבאיזה חלק מיוחד יהיה לאיש או לדור פנים של מנוחה, ובחלק אחר פנים של תנועה. וצריכים המנהיגים, הדואגים לטובת הכלל , לשום אל לב, איך לחנך את הדור ביחש לכל חלק וחלק בפני עצמו.

ולכן יש להם גם חיי אמונה שונים.

מה אני מציע לעשות ?

אני מציע להתחיל במסע. אט אט.

מסע של שיקום האמונה, ומציאת רבדים חדשים.

לפתוח בתרגול דווקא בתחומים שבין אדם לחבירו. בעיקר בתחום הדיבור; הקשב; היכולת להיות בתוך השיחה עצמה; היכולת להסתכל באמפתיה; היכולת לראות בכל מפגש שלנו עם מישהו אחר – בן הזוג, הילדים, המעביד, החברים – הזדמנות וחיפוש של משהו יותר עמוק.

במבט ראשון - זה כלל לא קשור לאמונה.

במבט שני – זה מחדש כלים. מאמן אותם במגרש האימונים.

ואז לפנות עם הכלים האלה שלמדנו, על הדיבור וההקשבה, הנגיעה והנוכחות – אל חיי האמונה. להתחיל להתפלל כך; להתייחס למפגש עם המצוות כך; להתייחס לחגים כאל מפגש עם חברים שגרתיים מחד גיסא, אולם עם כישורים חדשים שרכשנו מאידך גיסא.

מניסיוני למדתי שיש הרבה מאוד עומק בדרך זו, ואפשר שהיא תפתח בפנייך עולם חדש.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב ושמחה גדולה
וואו. תודה על זה! באמת תשובה יפה ועמוקהאמא לאוצר❤

בטוחה שאחזור אליה...
מעריכהפרח

וואי.. אני ממש ממש מזדהה!ואילו פינו
עם הכל!
כן מצליחה להקפיד על ברכות השחר לפחות בבוקר.
אבל על ברכות בסיסיות אני קולטת שאני מפספסת.. שוכחת ברכת המזון, ברכה אחרונה, אשר יצר..
ממש מזדהה עם התחושות שלך....
קטעים, בדיוק הוספתי אותך לתיוגים לפני דקהאמא לאוצר❤

נשיקה

אז לצערי אני ממש לא מהמחזקותואילו פינו
יותר מזדהות.. עוקבת לראות מה מגיבים לך..
❤️❤️❤️אמא לאוצר❤

גם ההזדהות מחזקת...

פעם היית נערה, היום את אישהמתואמת
וזה הבדל עצום.
כנערה - אין לך הרבה מחויבויות, יש יחסית פנאי, בדרך כלל את גם מוקפת בשיעורי תורה ועבודת המידות באולפנה. אין פלא שאת יכולה להתעמק בעבודת ה'.
כאישה - יש לך הרבה מחויבויות, מהבעל והילדים ועד העבודה והסביבה (שדורשת יותר ממבוגר), אין הרבה פנאי וגם החיים סוחפים ולא מותירים מקום להתעמקות בתורה וביהדות.
אז קודם כול - נראה לי שעצם הרצון שלך מצביע על קרבת ה' גדולה. אכפת לך שאת רחוקה ממנו. אדם רחוק באמת - בקושי זוכר שקיים בורא לעולם...
שנית - אפשר ללמוד איך להתקרב לה' ולעבוד אותו גם במצב השונה הזה, כנשואה. אז אולי אי אפשר להתפלל שלוש תפילות ביום, ואפילו אחת, אבל כל ברכה לפני האוכל יכולה להיות ניצחון תורני ורוחני על החיים הגשמיים השואבים. מלבד זאת - אפשר למצוא שיעורי תורה ונשמה שיעזרו להנכיח את הקב"ה בחיים. יש היום הרבה שיעורים משודרים (ביוטיוב/בזום) וכך לא צריך לצאת מהבית, ואפילו אפשר לשמוע אותם תוך כדי הדחת כלים או קיפול כביסה, וכך מרוויחים שתי ציפורים במכה, וממש מכניסים את ה' לתוך חיי היומיום.
והכי חשוב - להתפלל על זה... להתפלל על זה שתוכלי להתפלל, להתפלל (במילים שלך) שתהיי קרובה אליו...
הרצון הזה הוא יקר מאוד אצל ה', וגם את יכולה להוקיר ולנצור אותו כאבן יקרה, ולהאמין שהיא עוד תתנוצץ במלוא אורה...
♥️
מצטרפת ומוסיפהשירה לב
שאחרי לידה זו תקופה מטלטלת (ברוך ה שזוכים!!!) והכל מתברר מחדש, זה לא זמן לבחון את עצמנו בשום תחום... אז מאוד הגיוני להרגיש את הערעור הזה
צודקת..אמא לאוצר❤

באמת אחרי לידה יותר מרגישה את זה. אבל גם תמיד...
תודה❤️

קודם כל תודה שקראת וענית!אמא לאוצר❤

אבל זה הקטע..שאין לי כוח נגיד להתרכז בשיעורים..את מבינה? זה כבר לא ככ מעניין אותי..מעדיפה לשמוע שירים, או סתם להקשיב לשקט הנדיר🙈
ותודה על החיזוק. מעריכה מאד. הזזת לי משו בלב..נשיקה

אז תשמעי שירי קודש, מצויןמתואמת
השנה לפני החגים שמעתי שירים מתוך התפילה בכל פעם שלא היה לי כוח להתרכז בשיעור, וזה עשה לי את החגים קצת אחרת...
ולא חייבים לשמוע שיעורי תורה מסובכים. יש כל מיני שיעורים קלילים ו"נשמתיים" שכאלה - כמו של הרבנית ימימה, הרבנית רחל בזק... גם אם אני לא מצליחה להתרכז בכל המהלך, עדיין הנשמה שלי קולטת... ויש גם שיעורים קצרצרים בערוץ היוטיוב "רגע של חכמה" - שלוש-ארבע דקות, זה גם עוזר למי שקשה לו להתרכז.
ואפשר גם לקרוא כל מיני ספרים קלילים שקשורים לקודש...

וגם אם את לא שם עכשיו, וכרגע את באמת לא מסוגלת - זה בסדר. את עוד צעירה, בסופו של דבר. לפנייך עוד חיים שלמים של התקדמות והתקרבות... אם עכשיו קשה לך - אז בסדר, כרגע אל תתאמצי. רק תתפללי שהניצוץ הזה יישאר לך, כדי שבעתיד בע"ה הוא יתלבה...
בסדרבימבה אדומה
אז מה שכן יש לך כוח. ואולי רק תשמרי על הרצון כרגע בלי לכאורה באמת להתקדם אבל זה לכשעצמו זה התקדמות כי לא לרצון בכלל, לשכוח מזה, זו ההתרחקות האמיתית... שהרבה כתבו לך על זה כאן

וכמובן שיש בי הרבה שמזדהה איתך. כי כמוני כמוך, הייתי דוסית והכל ועכשיו כל עבודת ה' מתערערת ולא כפי שהיתה...

אבל תחשבי למשל... מעשה חסד אחד שאת מלמדת את הילדים שלך (נניח הכנת עוגה לחברה יולדת), איפה היה לך הזדמנות כזו בתור נערה? עכשיו את זוכה בצורה אחרת. לגמרי, את מנחילה לילדים שלך, לדור הבא, ערכים ואהבה למצוות!
את נוטלת עם הילדים שלך ידיים... זה לא עבודת ה'? אז מה שזה נעשה על אוטומט כזה כחלק מכלל ההתארגנות כמו נעילת נעליים וצחצוח שיניים... זה ערך שיישאר איתם! שאמא שלהם לימדה אותם. גרסא דינקותא! את אחראית על הגרסא דינקותא שלהם... איזה שליחות ומסירות בעבודת ה'!

בקיצור, אהבתי את השרשור שלך ממש
מדבר מעומק הנפש היהודיה שבך. וזה כ"כ במקום לעשות את הבירור הזה 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
תודה אהובה!אמא לאוצר❤

מילים במקום..
נשיקה

אמאל'ה כתבת אותי?!?!אודה לה'
אחד לאחד.
מחזקת את עצמי ולפעמים זה עוזר לרב לא.
שאז בשנים ההם עשיתי את העבודה שהיא לא באמת שלי. כי העבודה שלי היא להכניס את הרוחניות לתוך הגשמיות ואז לא היה לזה כ"כ איפה להתממש.
אז שמגיעה העבודה האמיתית הרבה יותר קשה ואין חשק כי יש לנו יצר הרע!
וה' רוצה את העבודה שלי ככה עם כל הניסיונות והקושי זה הרבה יותר שווה למרות שלא נראה לנו.
שמתי לב שהרבה פעמים אני מחפשת את האורות שהיה לי אז, וזה לא נכון אורות לא אומרים שאני יותר צדיקה אפילו הפוך זה עלול לבלבל ולעבוד את עצמי כי אני נהנית מהאורות ולא באמת כי אני רוצה לעבוד את ה'.
זה קשה מאאאאאד ומבינהמאותך המון גם חיה בתחושה הזו ומנסה להזכיר את זה לעצמי.
בעיקר שאם קשה לי סימן שאני בעלייה וכל מעשה נמדד לפי הקושי שלו ולא כמה התחשק לי לעשות אותו לפום צערא אגרא.
וכן מתפללת(מודה בלב כבוי חלק מהשבירות...) שתזכה אותי להשתוקק אליך תמיד יותר ויותר
תודה על ההזדהות❤️אמא לאוצר❤

צודקת..
אבל זה לא מרגיש ככה
כי העבודת ה' הפשוטה הזאת של הנערות היא גם הרבה יותר מספקת ומשמחת...
כמו שכתבת..שאין בכלל אורות...
תוודה שענית!נשיקה

אהבתימאוהבת בילדי

להכניס את הרוחניות לתוך הגשמיות... חזק!

ובקשר לאורות- למדנו פעם שאחרי כל גילוי אורות יש כיבוי אורות... ואז צריך למצוא מחדש את המתג... בחשכה... וזה לוקח זמן ומאמץ.. אבל כשמצליחים מוצאים את עצמנו שוב בתוך אור גדול!

ממש ככהאודה לה'
שיושבת עם עצמי קולטת פתאום איזה מרחקים עברתי אפילו בדברים קטנטנים
אין לי ככ זמן עכשיולא מחוברת
אז כותבת ממש בקטנה ומקווה שאחזור לזה.
מאמוש שתדעי את אחת הנשים שאני מעריצה כאן!!!
אני ממש מקווה שאני זוכרת פרטים נכון.
בעלך אברך (וגם אם לא נשמע שזה מאוד חשוב לכם ואתם משקיעים בלימוד שלו זמן) את אמא מדהימה לשתי פיציות!!!!
גרה במקום שאני כנראה לא יעז לסוע בכבישים באיזור.
יש יותר עבודת ה מזה?
אני מזדהה ממש . מה שהיה באולפנא זה עבודת ה גברית וזה ממש ממש קשה לשנות את זה. (לי בחגים היה ממש שבר למרות שזה לא שנה ראשונה)
אני בעיקרון חושבת שזה חבל וזה בעיה, חושבת שבסוף הרוב מרגישות כמוך ומתבאסות .
במיוחד שברוך ה היום אנחנו נשים חכמות עם ילד מאוד רחב בדברים אחרים.
אבל את נראלי בכללי במקום של אין דקה לנשום אז רק רציתי להעיר את עיינך ביש העצום שיש בך.
וואו אהובה תודה רבה!!!אמא לאוצר❤

ממש ממש חיממת לי את הלב...❤️❤️
באמת אין לי שניה לנשום.... שוב תודה!!
גם אני מעריכה אותך מאדנשיקה

ואוו. קראתי אותך. ואני ממש מרגישה את עצמי מזדהה חזנפש חיה.
עם מה שכתבת.

בינתיים אין לי עיצות

רק אני חושבת

תהיי בשמחה ותעשי דברים שעושים לך טוב ולא מוציאים ממך אנרגיה.

ולא כדאי לוותר על הצניעות.
תודה יקרה❤️אמא לאוצר❤

שה' ישלח לנו כוחות..

אני ממש מזדהה עם כל מילהחצי שני
מנסה לעודד את עצמי שאני עכשיו מממשת רצון השם בלהיות אישה ואמא. מימוש של משהו שלא היה לי באולפנה.
עוקבת
גם אני מנסה לעודד את עצמי בזה..אמא לאוצר❤

אבל בפועל זה לא עוזר להרגשה הרעה שלי
תודה שענית❤️

את מדהימהחצי שני
וואו. תודה שפתחת את השרשור הזהאחת כמוני
וגם תודה למגיבות ול @סליל על התשובה שגם אני בטח עוד אחזור אליה בהמשך שוב.

אני במקום מאד דומה, ובאמת מאמינה שכל עוד זה אכפת באיזה שהוא מקום, יש בנו עדיין את הזיק והאש של החיבור.
הלוואי שנצליח להרגיש את זה יותר ביום יום.
❤️❤️אמא לאוצר❤

באמת הלוואי...

וואי הזדהות עמוקההה אחותי! אני גם חושבת על זה מלאחצילוש
בייחוד כשאני רואה את הפער ביני לבין בעלי, שאני בול ככה והוא הכי צדיק ומתקדם ושואף כאילו ברמות.. וזה מציק לי
תודה על ההזדהות!❤אמא לאוצר❤

איך את מרגשת אותינגמרו לי השמות

את יודעת למה?

כי כל מילה וכל אות מההודעה שלך צועקות עד כמה הרצון שלך כ"כ טהור ונכון. עד כמה הלב שלך במקום הנכון. עד כמה את *כן* צדיקה!

בכל פעם שכתבת על המקום שלך עכשיו, תראי איך במילים שלך את מבטאת את הרצון החזק הזה לקירבת ה', שבעיניי זה הכי קרבת ה' שיש את הרצון הזה! כבר עכשיו!

וגם כאשר את כותבת ומתארת את המצב של היום - ממש את יכולה לראות שזה לא ש*את* השתנית - אלא ש*המציאות* השתנתה.

אם תדמי את עצמך של לפני כמה שנים (ברווקות, בנערות), מטפסת על הר האוורסט (כמשל לחיים עצמם) בלי שום משא עלייך, הרי שהיום תראי את אותה "אמא לאוצר" מטפסת על אותו הר, אבל עם הרבה מאוד שקים כבדים עליה. שקים שיכולים להיות מאוד משמחים ונפלאים - אבל עדיין מעמיסים ושוקלים. כמו שק של ניהול בית, שק של ניהול זוגיות, שק של גידול ילדים, שק של הריון ועוד אחד, שק של לידות, שק של דאגה כלכלית, שק של משכנתא, ניקיונות בלתי נגמרים, שק של חוסר שינה בלילה, שק של אחריות בלתי פוסקת 24/7 לילדים, ועוד הרבה מאוד שקים...

שאותה אמא לאוצר של לפני כמה שנים לא היה לה אפילו שק אחד מהם!

ועכשיו תחשבי רגע אפילו בצורה לוגית - למי מהן יותר קל לטפס?

זה באמת "פייר" לשפוט אותן באותן כלים?

זה באמת פייר לשפוט את עצמך של עכשיו בהשוואה לעצמך של אז?

לא זה לא צודק כי עצמך של אז לא התמודדה עם מה שעצמך של עכשיו מתמודדת.

ותוך כדי תנועה, תוך כדי חיים, אנו מוצאים את עצמינו מתמודדים לראשונה עם הרבה מאוד דברים. עם הרבה מאוד שקים. אז לפחות להוסיף לעצמינו בקבוק מים לדרך, בדמות חמלה עצמית, קבלה עצמית, לגיטימציה לקושי שלנו, הבנה וקבלה של עצמינו, על כל האנושיות שלנו. על כך שאנו לא מושלמים. על כך שאנו עושים כמיטב יכולתנו ועדיין לא מושלמים. על כך שאנו בני אדם. בשר ודם.

ולהוסיף לעצמינו ולחדד עוד את ההבנה שרק הקב"ה לבדו מושלם.

וש"אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא"

וכי מה שאנו יכולים לעשות זה רק את ההשתדלות שלנו.

וכאשר יש לנו 100 אחוז - ואנו רואים איפה להוציא את אותן האנרגיות, וכאשר יש בית וילדים וכו' כבר הגענו לתחילת היום עם אולי 10% מהאנרגיות (בעוד עצמינו של פעם התחילו את היום אחרי שינת יופי רצופה עם 110% אנרגיות ), ואז מתחיל היום ועוד ועוד אנרגיות הולכות על כל ניהול החיים היותר מורכבים, היותר דורשים, היותר עמוסים.

ולהיות שם, בתוך כל העומס הזה, ולהיות עם הרצון המדהים הזה שלך - זה ניצחון אמיתי. זה המון המון המון.

וכתבת גם: "היום, מעבר לזה שתכלס אין לי זמן ופניות כמו שהיה לי אז, מרגישה שפשוט אין לי רצון..שלא ככ אכפת לי..." -

אבל יקרה תראי כמה כן אכפת לך!

תראי כמה כן רצון גדול יש לך!

עצם זה שפתחת את השרשור הזה,

עצם זה שכתבת שכבר תקופה ארוכה את רוצה לפתוח אותו - משמע זה ישב עלייך כבר זמן רב,

עצם זה שכתבת שאת מרגישה ממש רע עם עצמך,

עצם זה שכתבת גם: "זה ממש מצער אותי וכואב לי."

עצם זה שכתבת גם: "מרגישה ממש רע עם עצמי.."

תראי יקרה עד כמה *כן* אכפת לך!

וגם על המקומות שאת לא מצליחה להגיע אליהם כמו בעבר, כתבת שאת פשוט לא זוכרת,

שזה לגמרי בלי כוונה,

ובטח שלא מכוונה רעה,

שדעתך מוסחת (איך לא?!)

שאת שוכחת

שאת טרודה

שאין פניות

שאין כוח

שיש קושי גדול

אבל יקרה זה *לא* כי לא אכפת לך - אלא זה כי עמוס וקשה ומציף ומוטרד לך!

ולעצמך של פעם לא היה את כל זה!

ואם את מתגברת ולא מוציאה שיער מהמטפחת - את ממש לא במקום שצריך רק לשמוח ורק כך הוא יעבוד את ה' - אלא גם אם השתדלת, ודווקא היה לך לא פשוט כלל ועדיין התגברת - עצם זה שעשית זאת, עם כל השקים הללו שאת סוחבת, ועם כל מה שתיארנו קודם - זה כזה מופלא, ויקר, ומבורך וגדול בעיני ה'!!!

וזה שאת עסוקה בקושי, זה כי קשה לך!

והקב"ה יכל לברוא אותנו מלאכים, אבל לא - הוא ברא אותנו בני אדם!

ודווקא לבני אדם ניתנה התורה!

שכן, דווקא מתוך האנושיות ש לנו, מתוך המקומות הלא מושלמים שלנו, מתוך החולשות שלנו, מתוך הפחדים, הקשיים, הכאבים, הרגשות, העומסים - דווקא דווקא מתוך כך נעבוד אותו!

וזה רצון ה' באמת! שכל האנושיות הזו שלנו - ניקח אותה ונעבוד עליה,

נקבל אותה, לא נתכחש לה, לא נחשוב שאנחנו מלאכים.

אלא נעשה את ההשתדלות שלנו כמה שאנחנו יכולים. עוד קצת ועוד קצת.

וניפול, ונקום. ושוב ניפול, ושוב נקום. "שבע יפול צדיק וקם"

אז תתחזקי יקרה!

את צדיקה!

ואת טובה!

בדיוק כמו שאת!

ואת מנסה!

ואת רוצה!

ואת אוהבת!

ואת מחפשת קירבה!

ואת דורשת קירבת אלוקים!

והקב"ה רואה את זה

הוא רואה הכל!

הוא בוחן כליות ולב

הוא רואה גם את הקשיים

גם את ההתמודדויות

גם את הכל.

והוא רוצה שתתני לעצמך חיבוק גדול גדול

גם לעצמך של עכשיו.

שהיא מדהימה.

שהיא אמא!

ושהיא שוב אמא טרייה!

והיא הביאה לעולם חיים יהודיים חדשים!

יש יותר עצום מזה?!

להיות שותפה לקב"ה בכבודו ובעצמו בבריאה?!

אז את כל המקומות הקשים - תחזקי.

תביני. תחמלי.

ורק אחרי שתתני לעצמך לגיטימציה לקושי ולכאב - תוכלי גם לתת מקום לאיך היית רוצה להתקדם.

וכל פעם רק קצת. וצעד צעד.

למשל להקפיד בחודש הקרוב על ברכת המזון. לשים פתק שמזכיר על השולחן בצבע ורוד זוהר או משהו דומה.

וביתר המשימות היומיומיות - לזכור שזה לא פחות עבודת ה'!

לשמוח בכך שאת אדם, ואמא, ורעיה, ומנהלת בית משל עצמך! שאת עזרת ובנית עוד אבן ועוד נדבך של הגאולה השלמה בבניית ביתך שלך!

שאם את מרגישה שיש מצוות שאת יכולה לעשות אותם בשלמות ומעיקר הדין ללא החמרות, ובשמחה יותר - אולי אפשר לחשוב גם על הכיוון הזה? כלומר ברור שלא להוריד מצוות ולוותר על ההלכה, אבל אולי לראות איפה את פחות מוסיפה החמרות ומתנהלת לפי ההלכה ללא ההחמרות אבל מתוך שמחה ונחת ושלווה. שאותה נחת ושלווה ושמחה ורווחה נפשית גם הם חשובים ויקרים לקב"ה שרוצה שנעבוד אותו בשמחה

ודווקא מתוך המקום היומיומי שלך,

כל חיוך והארת פנים שנתת לבעלך - זו מצווה עצומה ויקרה. ואפשר ממש לכוון בה לעבודת ה' כי אין יותר יקר לקב"ה משלום בית בין איש לאשתו

כל חיוך והארת פניםפ לילד, כל קימה בלילה, כל חיבוק ונשיקה, כל יחס, כל סיפור, כל החלפה, כל הרגעה, כל שיר, כל תפילה - את יודעת כמה כוח ועוצמה וייקר יש בהם יקרה?! המון! הכי המון שיש!

וכאשר את עושה את הדברים הללו של היומיום, 

שנתת לעצמך עוד שעה לישון ולהתחזק מהלידה,

שנתת לעצמך אוכל מזין ובריא,

שחייכת, שחיבקת, שהיית אמא, שהיית את, שהיית רעיה - אלו הם ממש מצוות! וכיוון בשמחה עליהן זה החיים עצמם ממש.

את מדהימה!

ואת אישה יקרה ובת יקרה לקב"ה

ואת טובה טובה טובה

וואי עלו בי דמעות מלקרוא. תודה רולי❤חצילוש
🙏🙏 באהבה יקרה ❤נגמרו לי השמות

וואו אני ממש בוכה !!אמא לאוצר❤

אהובה!
לא חשבתי לתייג אותך כי חשבתי שאת גאונה ומבינה בעיקר בענייני זוגיות ושלום בית..
והנה מסתבר לי שאת פשוט מדהימה ומבינה לנפש האדם בעוד תחומים!
אז קודם כל תודה רבה רבה רבה על ההשקעה והתשובה הארוכה והמדהימה!!
מרגישה שצריכה לקרוא עוד כמה פעמים כדי להגיב לך עליה באריכות.
אז בנתיים אני רק יגיד תודה גדולה ושאני אוהבת אותך מאד ומאד חיזקת אותי!נשיקה
אין כמוך!! את מתנה לפורום ולעולם!

וואו וואו תודה רבה על כל המילים הטובות האלה 🙏נגמרו לי השמות
מחמם את הלב מאוד
זכות גדולה 🙏 ושמחה רבה שזה חיזק אותך, תודה להשם 🙏
ותודה רבה לך יקרה על כל מה שכתבת ❤️
תודה על זהמאוהבת בילדי

העלית לי ממש דמעות. כ"כ מרגש ונוגע ללב את כותבת! במקום הכי פנימי ורגיש נגעת אצלי... 

תודה גם ל@אמא לאוצר❤ שפתחת את השרשור ובזכותו גדלתי גם אני..

וואו, תודה לך יקרה,נגמרו לי השמות

על כל המילים הטובות ועל הלב והרגש שלך שהגיעו עד אליי 🙏❤

וואי את כל כך מנחמת ומקרבת תודהאודה לה'
יקרה! ממש ממש באהבה, זכות גדולה לשמוע את זה 🙏נגמרו לי השמות

וואו תודה על התגובה הזאת. את פשוט מאירה את העולם!פשיטא
@אמא לאוצר❤ אני מרגישה בדיוק כמוך. קבלי חיבוק הזדהות..
תודה לך פשיטא אהובה 🙏נגמרו לי השמות

ממש משמח ומרגש לשמוע, תודה לה' 🙏❤

תודה אהובה..אמא לאוצר❤

חשבתי שיהיו מזדהות, אבל לא בכאלה כמויות ולא עם כל התחושות...
חיבוק

נל"ה את פשוט מדהימהלפניו ברננה!
תודה תודה על התגובה הזאת
תודה לה' ששלח אותנו אלייך לפורום.
תודה על מי שאת💕
הקפת כל כך הרבה, נגעת בכל הנקודות הקריטיות האלו, חיזקת, ריגשת וריפאת את הלב. תודה!
וואו יקרה תודה רבה לך על זה ❤נגמרו לי השמות

ריגשת אותי בחזרה וחיממת לי את הלב מאוד. ממש ממש תודה

וכמה מרגש וזכות גדולה לשמוע את זה שהדברים חיזקו, ממש תודה לה' 🙏❤

💕לפניו ברננה!אחרונה
מזדהה ממשחדקרן
חיבוק.
מגיבה כדי לקרוא ולהיתרם גם מהתגובות כאן...
ממש מזדהה!!מקסיקנית

אבל כנראה זה בגלל שהתפקיד שלנו זה האמהות.... מה שעשית באולפנה זה מדהים, אבל זה היה התפקיד שלך אז לא היום!

ולי קורה שבכל מתערבב לי, מה שהתפקיד שלי ומה שלא, מה שאומרים ומה שצריך ולכן אפילו להיות אמא יותר טובה לא עושה מרוב בלבול

ודיברתי באלול עם בעלי באריכות עח הדבר הזה והתייעצנו עם הרב והוא אמר שהקבלה תהיה: כמה דקות ביום בלי טכנולוגיה ולטפל בילדים או להרדים אותם עם שיר וברוגע או דבר אחד כזה וזו ההתעלות שלי!!

לא יודעת אם הסברתי את עצמי אבל בטח כתבו לך דברים מהממים!! אקרא בהזדמנות שתהיה לי זמן

ואי ממש רציתי לכתוב על הנקודה הזאתלפניו ברננה!
לדעתי כתבתי את זה בהודעה שנמחקה לי..
אני חושבת שאחד המפריעים הגדולים לעבודת ה' שלי זו הטכנולוגיה.
שיש בה הרבה ברכה והרבה טוב אבל גם הרבה שלא..
ולכן בזמן קיבלתי על עצמי להשתדל להשאיר את הטלפון בחדר אם אין צורך ספציפי.
ברוב הימים זה ממש עשה טוב! לי ובבית...
וואי ממש כתבת אותירק מתייעצת
אני אמא טרייה ואני ממש מרגישה כמוך בול מילה במילה..
וזה מחזק לראות שלא רק אני חווה את זה..
והתגובות פה ממש מחזקות.
תודה שפתחת את זה!
באהבה יקרהאמא לאוצר❤
רואה שזה באמת רלוונטי להרבה נשים...❤
איזה כיף שתייגת אותיאמא טובה---דיה!
וואו, האמת היא שאני קצת מזדהה איתך. גם אני מרגישה בתקופה קשה וגם אני לא מספיקה להתפלל כמע5 בכלל, ועל חומרות אני לא חושבת. אני משתדלת לחזק את עצמי שעצם מה שאני עושה - מגדלת את הילדים, נותנות לבעלי ללמוד תורה וכו' - זה ממש מה שה' רוצה ממני. כל השאר זה בונוס.
ואני חושבת שעיקר העניין זה לראות איך לשמח את עצמינו ולעודד את עצמינו ולהקל על עצמינו בלי קשר, ולדעתי זה ממש משליך על החשק ועל הרגש בעבודת ה'. כשנרגיש יותר רגועות ומסופקות, ממילא נרגיש יותר קרובות לה'. חיבוק!
תודה אהובהאמא לאוצר❤
צודקת ממש...
אני חושבת שרובנו יכולות להזדהות איתךמחי
משהו שקראתי כאן בפורום ומלווה אותי מאז, שאשה שהיא לא שמחה, עבודת ה' הראשונה שלה היא לשמח את עצמה. זה הדבר הכי חשוב.
תעשי דברים שיעשו לך כייף וטוב, וכשאת תהיי שמחה ותרגישי טוב עם עצמך גם דברים אחרים יבואו יותר בקלות.
זה מצטרף גם לתגובה שמעליי
תודה אהובהאמא לאוצר❤
באמת צריכה לעבוד על זה האמת..
וזה פתאום מזכיר לי!! איפה רויטלוש שתמיד הזכירה לנו את זה?? @רויטל
היא לא הייתה בפורום כבר מיליון זמן
נראה לי תייגתי מישי אחרת בטעותאמא לאוצר❤
נראה לי באמת זאת הייתהלפניו ברננה!
@רויטל.
מתגעגעים!!
את כזאת מתוקה!מאוהבת בילדי

מההודעה שלך נשמע שאת נאד רוצה... לפעמים אחרי שמדברים את הרגשות, מקשיבים להם ונותנים להם מקום- זה כבר חצי פתרון.

כי נכון אחרי שכתבת כבר הרגשת כמה את כן?

כן אישה טובה.

כן אמא טובה

כן רוצה להתפלל (גם אם לא מספיקה, זה במודעות שלך)

כן מכינה, מבשלת, מכבסת, מחתלת, מחייכת, מוחה דמעה, קמה בלילה...

כן מאפשרת לבעלך לעסוק בתורה- שזה גם שכר שלך! כל לימוד שלו שאת מאפשרת זו גם עבודת ה' שלך! (כותבת לך ומחזקת גם את עצמי... כי לפעמים זה נראה כ"כ ברור מאליו שאם זה מה שאנחנו רוצות אז זה גם נהיה קל. אז זהו שלא! כל יום זו התמודדות חדשה!! ואולי זה לא היה צריך להיות כתוב בסוגריים...)

רוצה לשתף אותך שאני למדתי בסמינר מאד חרדי. ורציתי חיים שמלאים בתורה מהבוקר ועד הלילה...והייתי בטוחה שאזכה לזה... ואני לא. התחלתי כן ולאט לאט ירדתי... (לא חלמתי שיהיה לי מחשב בבית! ואינטרנט!! אם היית יודעת כמה נלחמתי בזה בסמינר...)

ולא מזמן דיברתי עם חברה ואמרתי לה את זה והיא חיזקה אותי שאמרה לי שבטוח שכל התפילות של אז- עוזרות היום... כמה שהיום אין פניות (זמן, כח, סבלנות וכו') כדי להתפלל, כנראה שהתפילות מהבחרות מחזיקות אותי...

וזה נכנס לי ללב! 

היית נערה, צדיקה ובוחרת בטוב.

היום את אישה, צדיקה ובוחרת בטוב.

רק שהטוב הוא שונה! הטוב הוא משתנה! וברוך ה' אלף פעם!! היית מעדיפה להשאר רווקה ומתפללת ומתחזקת ולוותר על כל מה שהשגת עד עכשיו?

עבודת ה' שלך היא שונה.

ולפעמים היא שוחקת.

ז צריך למצוא ממה להטען כדי שתרגישי שאת עובדת ה' עכשיו בתנאים שלך...

התחברתי מאד למה ש @נגמרו לי השמות כתבה לגבי השק שאת סוחרת במעלה ההר...

תכניסי לעצמך שכל סיר שאת מעמידה וכל חולצה שאת תולת ומקפלת- זו עבודת ה' שלך!

תמיד תוכלי להתפלל תוך כדי...

להרגיש כישלון זה עצת היצר 

וזו עבודת חיים לשמוח במה שיש לנו..

ובנוסף- שתדעי שאת השראה! את כזאת טובה ומפרגנת! מההודעות שלך בפורום אפשר להבין כמה את מיוחדת!! ה' אוהב אותך! וגם אנחנו... קורץ

יצא ארוך ומבולבל... מקווה שהרגשת את הלב...

ותודה שתייגת אותי!

איזה כיף שתייגתי אותך וענית💗אמא לאוצר❤
כתבת מקסים וחיזקת וריגשת אותי ❤
ועוד איך מרגישים את הלב!
תודה אהובה
תגובה מהממת!לפניו ברננה!
תודה 💕
איזה מהממת את! באמת!אחת פשוטה
אני חושבת שאמונה זה כמו זוגיות, תמיד יש איך לשפר וללמוד.
אם עומדים במקום זה כמעט תמיד ידרדר, בקיצור צריך השקעה מתמדת, ומה שהתאים לך פעם לא בהכרח יתאים לך היום.

אז כמובן שממש ממליצה לשמוע שיעורים אפילו אם זה באוטו בדרך או סתם כשמסדרים את הבית בערב וכו'.. (שיעורים של אמונה יש של הרב חגי לונדין ושל הרב פיירמן מהממים! כל כך לא האמונה שהורגלנו אליה מהגן, כל כך מעלה רמה עמוק ומדהים.)

וגם חושבת שצריך להפריד בין חומרות לבין איסורי דאורייתא.
אני חושבת שחומרות שעושים אותם בכח ובחוסר חשק אז עדיף ממש לא לעשות אותם.. עודף חומרות יכול לגרום למחנק ואם לא עומדים בהם זה גורם גם לא לעמוד במצוות הרבה יותר חמורות.. כי כבר נפלתי אז מה זה משנה..

ולכן במקומך הייתי משחררת אותן לחופשי לגמרי, לפחות לתקופה הזו, אם זה גרביים או להוציא קצת שיער..
ומוציאה את האנרגיה שלי בלשמור על ברכת המזון לדוג' שהיא דאורייתא ממש.

מבינה אותך . חיבוק
תודה יקרה!!אמא לאוצר❤

לא מרגישה שזה אותם אנרגיות..
אם הייתי מרגישה ככה וודאי שהייתי משקיעה אותם בדברים שהם מעיקר הדין.
אבל ברכות וכו זה תוך כדי היום ומאד קל לשכול ולרחף עם כל העומס.
גרביים, מטפחת וכו זה פשוט לפני שיוצאים מהבית ..זה בהחלט לוקח אנרגיות, אבל לא נראה לי שקשור אחד לשני. בכל אופן אחשוב על זה
תודה אהובה

השלב הבא בחייםאם מאושרת
איזה שאלה מעוררת למחשבה על מי שאני ואיפה שאני- תודה לך על שאלה כזו מרוממת!
ותודה לכל הנשים היקרות שענו לך- דברים מקסימים ויפים כ"כ!!!

לענ"ד את פשוט צריכה לעבור לשלב הבא בחיים.
אני לא זוכרת בדיוק,אבל נראה לי שהגדולה שלך עוד לא ממש גדולה, אבל כן מבינה? אז אני מקווה שמה שאכתוב לך יהיה רלוונטי- אם עדיין לא,אז בטח עוד כמה חודשים.
במקום לחשוב על חינוך עצמך- תחשבי על חינוך הילדים.
לדוג' ברכת המזון- בסוף הארוחה אומרים תודה לה' ושרים "אכלנו ושבענו..."- באורך הזמן שהיא מסוגלת להקשיב לך וזהו!
את כשלעצמך יכולה לברך אחר כך תוך כדי הנקה בתוך 72 דקות,אבל את מכניסה בבית סדר של- ידיעת ה'.

תפילה בבקר- להתפלל איתם ברמה ויכולת שלהם- אפילו אם זה כמה דקות בודדות - יהיה קיים בבית שפותחים את היום בתפילה - זה יעשה טוב גם לך אפילו שאת לא תספיקי- את התפילה של "המבוגרים".

אפילו פרשת שבוע- אפשר ללמוד כל שבוע שיר מהפרשה לחזור עליו כל יום ובשולחן שבת לשיר יחד.
זה יתן לך את הקשר לפרשה ,גם בלי ללמוד או לשמוע שיעור.

עוד כמה שנים כשכבר יהיו לך גדולים יותר- את תעזרי להם בלקרוא דף קשר,בשיעורי בית אז כבר "תעלי ברמת הלימוד " - אבל זה יקרה כתהליך משפחתי,עכשיו את ממש לא שם.

ואני הרגשתי שזה גם מחזק אותי בעבודתו ה' האישית שלי- מצד דוגמא אישית- המחשבה של היראת שמיים שאני רוצה להעביר לילדים, על איך אני רוצה שיראו את אמא לבושה.
ומה אני לא ארצה שהם יעשו אז גם אני לא יעשה.

אבל למרות שאני חושבת שמגיע לך צל"ש רק על זה שאת מספיקה לנשום במשך היום,ולכן את בכלל לא צריכה לשמוע שיעורים או ללמוד.
אולי כן הייתי מנסה להכניס לסדר היום קצת לימוד אפילו באופן חד פעמי של יותר כיוון של פנימיות התורה, הרב ראובן ששון/ הרב יהושע שפירא כי כתבת על הקשר שלך עם ה' יותר מכיוון של יראה,אולי כדאי לחדד את האהבה... זה יכול ממש לחזק את הלב.
חזקי ואמצי💗
תודה אהובה! איך שכחתי לתייג אותך??אמא לאוצר❤

היא תיכף בת שנה וחצי..
ברכת המזון ותפילה לגמרי רלוונטי. היא מאד אוהבת.
פרשת שבוע נראה לי בכלל לא תואם גיל עדיין..לא? עוד שנה פלוס כזה נראה לי

אני מסכימה איתך מאד שדווקא כשהן יגדלו יהיה לי יותר קשר דרכן.
אבל עכשיו מרגישה בין לבין.
כבר לא נערה, אבל הילדים שלי לא ככ גדולים עדיין...

מבחינת הדוגמא אישית, זה דווקא קשה לי כי אני לא מרגישה שאני הדוגמא אישית שהייתי רוצה שהילדות שלי יראו...יש לי ככ הרבה מה לתקן...

אני באמת לא מספיקה אפילו לנשוםמטורלל
הלוואי שהייתי מוצאת זמן לזה.
ודווקא בנערות כשהייתי לומדת דברים, זה ממש היה לכיוון החסידות-אהבת ה' וכו..
אולי לכן הפער עוד יותר קשה לי...

תודה רבה על התשובה היפה והמעמיקה שלך!!

בדיוק- בין לביןאם מאושרת
המפתח נמצא במילים שכתבת "עכשיו אני מרגישה בין לבין"
את בתקופת ביניים כזו, את מאד מאד עסוקה בדברים טכניים ואין לך גדולים שיכולים לעזור.
אז באמת זה לא הזמן להרגיש את הקטע הרוחני,
כמו חייל שהתאמן כמה שנים והגיע לסיירת ועכשיו הוא רק שוכב בבוץ במארבים, ומלוכלך והבגדים שלו לא הכי ריחניים... אבל בשביל זה הוא התאמן כמה שנים!
זה בדיוק הזמן להיות בחיים בתקופה של שימוש במאגרים שאגרת לעצמך בעבר ולא לעשות עכשיו אימונים על מיומנויות חדשות.

לגבי הללמוד- אני מרגישה שזה דלק שחייבים למלא לנו במאגרים,
מודה שאני גם לא הולכת לשיעורים כי אין לי את היכולת הטכנית לעזוב את הבית (בעלי לא בבית בערבים), אבל אני מחפשת דרכים אחרות להתמלא,
אם נחזור לדוגמא של החייל- גם במארב הוא אוכל ושותה. יש דברים שזה ממש חיוני, גם הנפש צריכה להתמלא.
אז מצאתי דרכים אחרות, למשל- תוך כדי ארוחת ערב אנחנו שומעים יחד שיעור על פרשת שבוע, אני מתמלאת מזה והילדים מקשיבים (די) בשקט,
הנשמה של הילדים משתוקקת לקדושה ולכן הם אוהבים לשמוע גם שיעורים שהם לא מבינים.

לשמוע ברדיו תכניות שו"תים מאד ממלא אותי- כי זה הרבה שאלות אז גם כשאני מאבדת את הרצף ועושה דברים אחרים- אפשר לחזור לשמוע בשאלה הבאה.

או בין לבין לקרוא דברים קלילים מעלונים או חוברות תורניות. יש לי שקית מלאה דפים כאלו ובשעת רצון אני רק שולפת וקוראת.

או - יש לי חברה שאנחנו מתכתבות בעיקר בנושאים כאלו- שולחות קטעים קצרים שמחזקים באימהות ועבודת ה', תובנות מהתנהלות כלשהי ומפתחות עליה דיון.

ולגבי הפרשת שבוע עם הילדה -
עכשיו עם בת כמעט בגיל של הבת שלך היא ממש "מבקשת" גם להגיד דבר תורה בשבת- אז אנחנו מכינים לה גם דף עם איזשהו ציור על הפרשה , היא מקשקשת עליו ועומדת על כסא להגיד גם דבר תורה ולשירים מהפרשה היא מתלהבת שהם מוכרים לה ומצטרפת בריקוד,
אבל כנראה אני לא זוכרת בדיוק איך זה אצל הגדולים היה, זה מגיע מרצון להידמות לגדולים,
ויכול להיות שאצל הבכורה זה לוקח יותר זמן...
אז מחילה שבילבלתי אותך, בעז"ה בעיתו ובזמנו
תודה אהובהאמא לאוצר❤
נכון..
קשה הבין לבין הזה..
מהרבה בחינות..
קשה ועמוס
ב"ה

ואיזה מתוקה הבת שלך! תהנו ממנה😍
תודה ! אמן! 😍אם מאושרת
ואם יהיה לך קצת זמן,אני חושבת שהפירוש הזה של הרב אריאל קשור למה שכתבת.
ויצא יצחק לשוח בשדה - הריון ולידה
אוף כתבתי לך ונמחק לי הכל.לפניו ברננה!
תודה על התיוג, התרגשתי 🤗
נראה לי אחשוב קצת יותר מסודר כי גם ככה זה היה לא אפוי.
רק בינתיים חיבוק גדול!
ואני מזדהה עם חלקים גדולים ממה שכתבת 💕
טוב אז עדיין לא קראתי תגובות אחרותלפניו ברננה!
אבל אני חושבת שהנקודה שאת מרגישה בה חוסר היא חיות בעבודת ה'. (לפחות ממה שעולה ממה שכתבת)
ואני חושבת שזו לא חזות הכל, עבודת ה' מורכבת מאוד דברים.
היא מורכבת גם מעבודת המידות, מאמונה, מיראת שמיים, מקיום המצוות המעשיות.
אז ממליצה לך ממש לשבת ולראות את עצמך באור הכולל של העניין, כשאת מסתכלת על כל חלק בפני עצמו במלואו. לדוגמה אצלי אני מרגישה שהחיוּת אצלי חלשה כרגע אבל האמונה עוד חזקה וזה מה שנותן לי כוח להמשיך ולקיים. "על לבבך" ממשיכים בקיום ובעשייה וכשהלב יפתח הם יפלו ישר פנימה..
הימים שאת מתארת מימי נעורייך נותנים לך כוח ותמונה לאן אפשר ורצוי לשאוף. בימי האירוסין הקשר מאוד קרוב ויש לבבות בעיניים, אבל כמה זמן אחרי החתונה נפקחות העיניים ופתאום קשה, ופתאום מה הוא עושה לידי.. ומה עוזר בזמנים האלו? הזיכרון לימי האירוסין שמראה שאפשרי לחזור לשם! שזה כדאי! תחילת הדרך נותנת טעם וכוח, ונדע שיש שכר לפעולתנו!
איך עושים את זה - אין לי מושג, אני ממש שמחה על השרשור הזה כי אחפש בו דרכים שמתאימות לי להגיע לשם (אפילו חשבתי לפתוח משהו בסגנון לאחרונה..)

(ועכשיו נזכרתי שלא אמרתי הבוקר ברכות השחר 😟)
תודה שענית אהובהאמא לאוצר❤

לא מרגישה שיש משו חזק אצלי כרגע.. אבל תודה על הנקודה.
גם אני לאמטורלל

אבל אל תשאלי את עצמךלפניו ברננה!
ברור שאם את ב"דאון" זה משפיע על המבט שלך כלפי עצמך
את זאת שעוררת אותי לשאול את עצמי את השאלה בעקבות התיוג. שאלתי את עצמי מה את רואה בי שגרם לך לתייג אותי.
תשאלי את בעלך או חברה קרובה..
מרגישה באותו מקום.אהבתחינם
עוקבת כדי לקרוא
יש לי הרבה מחשבות, ממש רוצה לכתוב לךבארץ אהבתי
אבל אני יודעת שאם אני אתחיל עכשיו, היום חופשי שלי ייגמר לפני שאני אספיק את מה שאני צריכה.
אז בינתיים רק חיבוק, ותודה על התיוג...
ומקווה בקרוב למצוא זמן לכתוב באריכות.
(למרות שבאמת @נגמרו לי השמות כתבה מדהים וכללה הרבה ממה שגם אני רציתי לכתוב, ובכל זאת אולי יש לי גם מה להוסיף...)
תודה יקרה! מחכה לשמוע מה יש לך להגיד..אמא לאוצר❤

כתבת תשובה מדהימה מדהימהלהשתמח
על שאלה דומה לפני כמה חודשים. נראה לי להילוש. שהולכת איתי חזק. אני לא יודעת איך למצוא
תודה שהזכרת לי...בארץ אהבתי
ואיזה כיף שאת זוכרת את הדברים שכתבתי והם הולכים איתך❤️

מצאתי את הקישור - יש לי הרבה מחשבות בנושא - הריון ולידה
(קצת אחרי יש עוד תגובה המשך).
@אמא לאוצר❤ האמת שאני רואה שכבר קראת אותה שם וגם הגבת. אבל אני מניחה שלא מזיק לקרוא שוב את הדברים, ובאמת הרבה ממה שכתוב שם זה מה שחשבתי לכתוב לך עכשיו...
תודה יקרהאמא לאוצר❤
הדברים שלך תמיד חכמים ועמוקים ונכנסים אל הלב..💕
קראתי שוב את מה שכתבתי בקישור ששמתיבארץ אהבתי
(יש שם שלוש תגובות שלי, כל אחת ממשיכה את הקודמת. ובכלל שיש בשרשור שם עוד הרבה תשובות מדהימות של עוד נשים שממש שוות קריאה חוזרת…)

בכל מקרה, רציתי להוסיף עוד כמה דברים שעלו לי, בהמשך ובחיבור למה שכתבתי שם (ממליצה לקרוא קודם שם ואז לחזור לפה, כי אני מתייחסת לדברים שכתבתי שם, אז כדי שיהיה רצף הגיוני…).

כתבתי בשרשור השני, שהמעבר לעבודת ה' של אחרי החתונה היא קצת כמו המעבר של עם ישראל מהמדבר לארץ ישראל.
ואני חושבת שזו אחת הסיבות לקושי שהרבה נשים חוות אחרי החתונה. המעבר מתקופה של יותר לימוד לשלב שבו צריך יותר ליישם את הדברים למעשה, זה שלב שהרבה פעמים מורגש כירידה (וכמו שכתבתי שם - לפעמים זה רק נראה כמו ירידה אבל זה כמו לעלות מכיתה ו' לכיתה ז', ולפעמים זו ירידה של ממש, כי צריך לפתח ולבנות כלים חדשים כדי להגיע למעלה בצורה יותר שלמה ולהגיע יותר גבוה).

אבל אני חושבת שיש פה עוד נקודה נוספת.
זה לא רק מעבר מלימוד ליישום. יש פה עוד עניין מעבר לזה, שמוסיף לקושי.
הרבה פעמים בשלב של הלימוד (באולפנא/סמינר), הרבה מהדגש על הקשר עם הקב"ה הוא סביב מצוות מסויימות שיש להן אולי יותר ביטוי במציאות (תפילה, לימוד, צניעות ועוד), אבל אני מרגישה שלא מספיק לומדים על איך החיים עצמם, ודווקא העיסוק בעולם החומר, זה חלק מהותי ואולי אפילו העיקרי בעבודת ה' שלנו.
בדיוק כתבתי על זה בשרשור פרשת שבוע, בעקבות שיעור מהמם של הרב ראובן ששון בנושא - "ויביאה יצחק האוהלה שרה אימו... וינחם יצחק אחרי אמ - הריון ולידה

אני חושבת שפעם, כשנשים היו פחות 'מלומדות', אז הן למדו את עבודת ה' ישירות מאמא שלהן, הן עסקו יחד איתה בחומר, ולמדו איך מתוך זה אפשר גם לעבוד את ה'.
ובדורות האחרונים, ב"ה היה שינוי בחינוך של הנשים. ואנחנו לומדות יותר, ויוצאות יותר אל העולם. ויש בזה המון ברכה.
אבל אני חושבת שחלק מהמחיר של זה הוא שקצת התרחקנו מעבודת ה' הנשית. מהכוח המיוחד שלנו לחבר את החול אל הקודש, דווקא מתוך העיסוק בחול.
אני לא חושבת שצריך ללמוד פחות או לחזור למה שהיה פעם. זה שיש לנו אפשרות להרחיב יותר אופקים, ללמוד ולדעת יותר, וגם להגיע לתחומי עשייה שפעם לא היו פתוחים בכלל בפני נשים - כל זה מאפשר להגיע לקומות אחרות שפעם לא היו אפשריים, וזה חלק מתיקון העולם.
אבל עדיין, יש עוד מה לתקן ולהוסיף כדי להגיע לתיקון השלם.
ואני חושבת שהשרשור הזה (גם מה שאת כתבת על עצמך, וגם ההזדהות הרבה שקיבלת מהמון נשים אחרות), מלמד אותנו שיש עוד עבודה שצריך לעשות בנושא הזה. שצריך ללמוד יותר איך האימהוּת לא אמורה להרחיק אותנו מעבודת ה', אלא דווקא פה אנחנו יכולות לפגוש את עבודת ה' הכי נשית, הכי שלנו, ולהוסיף לעולם מהכוח המיוחד שלנו.

על הביטוי של זה למעשה כתבתי גם בשרשור הקודם.
על העשייה בבית שהיא בעצם מצוות חסד, על עבודת המידות בזוגיות ובחינוך הילדים, ועל החיבור לה' דרך הברכות לאורך היום.
ואולי מה שכתבתי על עצמי הוא לא בהכרח נכון לכל אחת. אולי יש נשים שעבודת ה' שלהן היא בדברים אחרים.
אני חושבת שהנקודה העיקרית היא להבין שאנחנו לא צריכות לחפש את עבודת ה' שלנו דווקא בדברים שיש עליהם 'כותרת' של 'מצוות'. דווקא לנשים יש פחות מצוות, כי עבודת ה' שלהם לא מתמקדת שם, אלא בעשייה עצמה (שמפגישה אותנו עם המון מצוות, אבל פחות עם 'כותרת', זה לא תמיד מרגיש כמו משהו שקשור לעבודת ה').

אני לא יודעת כמה הדברים שכתבתי יצאו ברורים. ולא יודעת אם זה בדיוק מה שהיית צריכה לשמוע (פחות התייחסתי לנקודת הרצון, כי עליה נגמרו לי השמות כתבה כבר מהמם ואני מצטרפת לכל מילה שלה). אבל זה הכיוון שעלה לי עכשיו, אולי גם בעקבות השיעור ששמעתי היום של הרב ראובן ששון שחידד לי שוב את הנקודה הזו.
❤❤ יש לך המון המון מה להוסיף נגמרו לי השמות

אני נהנית כ"כ לקרוא אותך תמיד, יש לך ובך כאלה עומקים וכזו תבונה ורגישות מופלאה

ותודה רבה על המילים הטובות יקרה ❤

בלת"קתהילה 3>
היה כבר שרשור בנושא ואז נדמה לי שיותר הארכתי,
אבל בתמצית;

עבודת ה' שלנו כנשים היא בוגרת יותר ושונה.
ה' איתנו בכל מקום ובכל סיטואציה, והעבודה שלנו היא להיות הכי שאנחנו
להוציא את עצמנו לפועל
להיות מדוייקות יותר, מחוברות יותר, להבין איפה אנחנו נשים יותר טובות ומדוייקות בינינו לבין עצמנו
איפה אנחנו דואגות לאהוב את עצמנו, להעריך את הנשמה שה' נתן לנו ולבטא אותה בצורה מיטבית בעולם
איפה אנחנו בנות הזוג הכי נכונות? (רמז: לא דווקא כאלה שבולעות תסכולים ולא רואות את עצמן)
איפה אנחנו אמהות מדוייקות, שיודעות להיות מחוברות לה' ואל עצמן
ומתוך כך להתנהל בצורה נכונה עם הילדים שלנו,
מתוך חיבור אמיתי אל ה' ואל עצמנו ואל השליחות שלנו
מתוך עבודת ה' בריאה שלנו כנשים שמאפשרת לנו להיות שמחות ומרגישות וקשובות.

בקיצור עבודת ה' של נשים בעיני זה דבר מופלא ממלא ומשמח
הכי פנימי שיש.
זה השורש.
מתוך מקום שלם ובריא ומחובר גם ההתנהלות מול הלכות וחומרות יכולה להיות יותר מדוייקת.
לדעת איך להתייחס לעצמי אם נפלתי, ולדעת להרגיש האם חומרה מסויימת הוא דבר שכרגע הוא בגדר עבודת ה' בשבילי עכשיו או הפוך?

עבודת ה' נכונה ומדוייקת מולידה שמחה
הלקאה עצמית היא עצת היצר ומביאה לעצבות.

מצאי יקרה את הדרך שלך לעבוד את ה' באמת גם בזמן הזה. לא בשמים היא....

רק עכשיו מתאפשר לי להגיבקמה ש.

ה׳ שפתיי תפתח

הי אמא לאוצר יקרה ❤️!

תודה על התיוג! מאתמול אני מנסה לקרוא את השרשור וזה כל שנייה קופץ לעמוד אחר בגלל הבאג של הימים האחרונים. הערב סוף סוף זה נתן לי לקרוא...

כתבו לך כבר דברים מצוינים. (איזה כיף שיש את הפורום הזה, שמלא בנשים חכמות ואוהבות ושכאן כדי להזדהות, לתמוך ולחזק!)

רציתי להתייחס לנקודה אחת שכתבת ושלעניות דעתי בעלת חשיבות רבה מאד. כתבת את שתי הפסקאות הבאות:

״וגם יוצא לי לא מעט לכעוס על ה', להיות מתוסכלת ממנו....כי קשה לי בחיים..ואני מרגישה שלא אכפת לו ממני....והוא לא רואה כמה אני מתגברת ומתאמצת..ואני מרגישה הרבה שהוא רק "מעניש" אותי כל הזמן..

מרגישה שגם המצוות שאני מקיימת, אני עושה כי צריך. לא כי אכפת לי...״

כתבת אותן כשתי פסקאות נפרדות, ומובן גם למה עשית זאת, כי הן כביכול מתייחסות לשתי נקודות שונות - אבל לתחושתי יש דווקא קשר חזק בין שני הדבדים.

@נגמרו לי השמות המדהימה כתבה לך בצורה מפורטת ומטיבה כל-כך על כל ה״שׂקים״ האלה, שהתווספו לך, ושמתווספות לכל מי שהופכת לאישה ולאמא. אבל כאן, בנוסף לזה, את מעלה עוד נקודה גדולה - כל הכאב שאת סוחבת איתך.

לא פירטת מה ״קשה לך בחיים״ אבל שמעתי מהכמה המילים האלה שלך שאת מתמודדת עם כמה דברים לא קלים 💔

ואם אני הבנתי אותך נכון, יכול מאד להיות שמעבר לכל העניין של העומס של החיים הבוגרים שכבר הוזכר בשרשור, השינוי שקרה איתך ביחס לנושא של קיום המצוות - קשור לכאב הגדול הזה.

אני יכולה לשתף אותך שגם אני כנערה הייתי ״צדיקה״, כמו שאת כותבת. לומדת המון, לבד, בשיעורים ובחברותות. מנסה ליישם את הנלמד. עורכת חשבון נפש. ואז, הדיכאון הגיע. והרגשתי פשוט ״ה׳ ה׳ למה עזבתני?״. הלא הייתי לך לבת נאמנה עד עכשיו? מה עשיתי שמצדיק ייסורים כאלה? ומה זה אומר עליך...?

את היית צדיקה.
למדת הרבה.
לקחת על עצמך הידורים והחמרות. קיבלת קבלות!
כל מה שעניין אותך היה להתקדם בקשר שלך עם הקב״ה. זאת הייתה המהות של החיים שלך.
קיימת והתגברת, גם כשהתחשק לך אחרת.

וגם היום את מתגברת ומתאמצת כל-כך!
כמו ש@לא מחוברת כתבה יפה כל-כך -
את נשואה לאברך!!!
וגרה במקום שדורש מסירות נפש מדהימה!
ולא מוציאה שיער למרות שבא לך כל-כך!
ובטח עוד הרבה מאד דברים קטנים וגדולים...

ו״כנגד כל זה״...
ה׳ שולח ניסיונות...💔

וברור שיש גם ברכה והיא עצומה.

אבל הניסיונות האלה...
הניסיונות האלה שלא פירטת לנו אומנם
אבל הם קשים וכואבים ומערערים אותך...
כי למה שה׳ יעשה לך את זה?
איזה רע עשית?

הוא לא רואה כמה את משתדלת?
הוא לא סופר את כל השנים שרק נשמת ״התקדמות רוחנית״?
האם הוא באמת מתעלם מכל ההקרבה שלך כדי שבעל ילמד תורה?

...

כשמצד אחד אנחנו עם רצון מאד גדול לדבוק בה׳ ולחיות את תורתו ומצוותיו - ומצד שני מקבלים פתאום ניסיונות לא קלים מאיתו יתברך... זה יכול להביא אותנו לאיזשהו שבר. שבר רגשי ושבר אמוני.

זה מבלבל. זה מטלטל...
התחושה יכולה להיות של בגידה. ״אני הייתי נאמנה אליו, והוא...״
זה יכול להעציב נורא, כי התמימות שהיתה לנו עד עכשיו נסדקת והאהבה הטוטאלית שלנו בקב״ה עוברת מבחן...
וזה יכול להפחיד מאד - אם כבר קיבלתי א, ב ו-ג וראיתי שה׳ יכול לשלוח לי גם ״רע״, אז מה עוד הוא מתכנן לי להמשך החיים?
וכן, כתוצאה מכל אלה, יש גם כעס...

כעס על ״הפרת החוזה״ שהייתה, לכאורה.
כעס שנובע מעצבות ובלבול.
כעס על כך שה׳ בוחר להתמקד במה שלא מספיק טוב ו״להעניש״.
כעס על עצם זה שיש ענישה בעולם הזה. לפחות כשמדובר באנשים כל-כך טובים ומשתדלים. (ענישה של רשעים או של אנשים שחטאו חטאים ענקיים, אני מבינה. אבל למה להעניש את מי שכל מהותה היא להשתדל להיות טובה?)

וברור שבעקבות כל התחושות האלה, אז כבר אין התלהבות לקיים מצוות...
כי בשביל מה? גם ככה אתפס על קטנות...
כי בשביל מי? אני כבר לא בטוחה שאני סומכת בעיניים עצומות על ה׳... כבר ״חטפתי ממנו״ 🥺
אני כבר לא בטוחה כמה אני מעוניינת בקשר הזה...

חוץ מזה שזה בכלל מסוכן להיות צדיקה! הרי הקב״ה מדקדק עם הצדיקים כחוט השערה... אז אולי הרבה יותר בטוח להירגע עם כל הרוחניות הזאת. אולי עדיף להיות ״בינונית״ ושלא ידקדקו איתי יותר מדי...

ובכל זאת, ממשיכים לקיים.
כי מאמינים עדיין.
כי אני נשואה לאברך.
כי אני יודעת בשכל שהדרך של תורה ומצוות היא הדרך הטובה. שהיא האמת.
כי אני לא באמת הולכת לעשות משהו אחר עכשיו.

אבל הלב לא שם.
אז מקיימים אבל עסוקים בקושי.
ואין מוטיבציה.
ולא בא לנו.
ומרגישים שזה לא יוכל להחזיק מעמד ככה לאורך זמן ושבסוף נישבר.

הלב לא שם
כי הלב עסוק בלכאוב.
כי הוא עסוק בלהתאבל על האמונה הראשונית, התמימה והטובה שהייתה לו בצעירותנו.
כי הלב עסוק בלרצות לקבל חיבוק מהקב״ה.
והרגעה שיש להכל תכלית, ושהדברים עוד יתבהרו וששוב ארגיש אהובה ועטופה על-ידי אבא שבשמיים.
ששוב ארגיש ב י ט ח ו ן.

הלב לא שם כי עדיין לא נבניתה לו אמונה חדשה.
כי לא דומה האמונה הפשוטה של שנות הנעורים (עבור מי שזכתה לשנות נערות שמחות) - לאמונה שנבנית למרות, ומתוך, תקופות שבהן טעמנו גם את טעמם המר של הקושי והסבל...

וזה מסע, לבנות לעצמינו את האמונה החדשה הזאת... זה קצת מזכיר את מה ש@לפניו ברננה! כתבה על ההתאהבות של תקופת האירוסין ועל בניית *האהבה* שבנישואין. האמונה שלנו, וגם הביטחון שלנו, הם דברים שעוברים כל מיני טלטלות בחיים. והם גם מתפתחים, גדלים וצומחים מהם בסופו של דבר. אבל צריך הרבה סבלנות. הרבה פעמים צריך קודם כל לעבור סוג של תחושת אובדן וכעס (ממש כמו בשלבי האבל). ורק אז, אחרי השלבים הכואבים האלה, מגיעים להשלמה ומצליחים להתקדם הלאה ולהמשיך לגדול...

איך שאני רואה את זה,
את ממש לא חיה בריקנות.
וגם אין שום סיבה שתמשיכי להרגיש שאת מגעילה את עצמך, נשמה אהובה 💔...

את בסוג של מסע.
את בסוג של בירור אמוני.
את באמצע עליית שלב, גם אם כרגע לא רואים את זה מבחוץ.

את עוברת דברים כואבים.
כואבים למעשה.
וכואבים בפנים, במישור האמוני.
ואת עדיין לא יודעת מה לעשות אם כל זה.
עדיין לא מצאת את הדרך הייחודית שלך.
את כרגע בעיקר אבודה, עצובה ומפוחדת. ושורדת.
וכדי לשרוד, כדי לא לתבוע, כי השאלות נוקבות מדי ואין איך להתמודד איתן כרגע - הלב בוחר בריחוק.

וזה בסדר, לפחות כך אני מאמינה.
זה בסדר שאת עוברת שנים כאלה.
זה חלק מהמסלול שלך.
ה׳ יודע.
הוא יודע מה הוא שלח לך.
הוא יודע ש*הוא* שׂם אותך בתחושה של ״הסתר פנים״.
הוא יודע שמשהו בך נסדק, נשבר.
והוא גם יודע שזה לא הסוף,
ושאת תמצאי את הדרך בסוף.
ועד אז - הוא כאן איתך תמיד,
אוהב אותך, כאב בך ורואה את כל המאמצים וההתגברויות שלך,
ואת כל הגעגוע הגדול שלך,
את השרשור הזה, את האומץ לפתוח אותו ואת כל הדמעות שהוא העלה לך כשקראת את התגובות.

והוא אוסף, אוסף ממש, כל אחת מהזכויות היקרות האלה במקום מיוחד - שומר אותן אחת אחת, בשבילך.
ואני מאמינה שהוא גם שולח ד״שים של טוב גלוי, כדי שתדעי את כל זה -
ושאם הזמן תצליחי יותר ויותר להבחין בהם.

❤️

מקווה מאד שהייתי בכיוון. מקסימום תדייקי ותתקני אותי. שולחת לך מלא חיבוקים! השרשור שלך והתגובות שלך לכל אורכו ממש נגעו בי...

(נב - לגבי השכחה של ברכות השחר או ברכת המזון, אני רואה על עצמי שהדבר היחיד שבאמת עוזר, זה ״לעגן״ אותם באמצעות עוגנים. לדוגמה, לאכול רק אחרי ברכות השחר. וככה, ברגע שהרגל מוטמע, אין מצב להתחיל לאכול בלי שמתפללים בבוקר. או לפנות את הצלחת רק *אחרי* שמברכים (נראה לי שיש אפילו הלכה כזאת). בהצלחה מהממת! ❤️)
וואו קמוש אהובה❤אמא לאוצר❤
נגעת בי ככ בתגובה הזאת🥹
ההתייחסות לנקודה הזאת באמת היתה במקום..
באמת לא כתבתי את זה כמשהו עיקרי, אבל את ככ צודקת בהתייחסות הרחבה שלך למשפט הזה.
את כזאת מדהימה💗
ממש דיברת את הכאב שלי בצורה מדויקת
נתת לו שם וצורה
והצלחת להגיד בפשטות את מב שאני ניסיתי להגיד אולי במשפט אחד...
אני עוד אחזור לקרוא את התגובה שלך שוב ושוב❤
ככ הבנת לליבי... את כזאת מדויקת.
אין לי מילים
תודה שראית לעומק מעבר לכל מה שכתבתי
וגם ראית את הכאב הפשוט שלי...
מעריכה אותך מאד💕
את מתנה לפורום!!
שוב תודה שהגבת💟
💕💕💕קמה ש.
בס״ד

תודה שאת אומרת, זה ממש משמח אותי שזה פגש אותך! ותודה גדולה ממש על כל המילים הטובות שכתבת!

ותודה לה׳ ששולח את ההבנות, הדיוקים והמילים 💗

את מקסימה ממש, אמא לאוצרוּש 💕
ריגשת וחיזקת גם אותי. תודה!!מאוהבת בילדי

את מתנה לפורום ולעולם!

המילים שלך הם כמו מים על נפש עייפה!

תודה לך על זה!

ושתמיד תהיי שליחה לדברים טובים.. חיוך גדול

תודה אהובה...!!קמה ש.
בס״ד

זה ממש משמח אותי. אמן אמן, וגם את!!!
ותודה לה׳ ששולח את המילים.

🤍🤍🤍
וואו קמה אהובה! איזה אור גדול את!נגמרו לי השמות

פשוט אור גדול לעולם כולו

כמה אני מעריכה אותך ואוהבת אותך, אין כמוך!

איזו תגובה מדהימה, כל מילה כ"כ כ"כ מחזקת ❤❤❤

🤍🤍🤍🤍קמה ש.
בס״ד

תודה יקרה!!! חיממת לי את הלב. אוהבת ומעריכה אותך בחזרה! 🤍🤍
כתבו לך דברים מדהימיםלהשתמח
אני רוצה להתייחס רק לנקודה אחת. שאת כל מה שכתבת כאן, את יכולה לשפוך לפני ה'. להגיד לו שרצית להיות צדיקה, וכמה זה קשה לך, ואת מרגישה רחוקה, ולבקש ממנו שהוא יעזור לך להתקרב, שיעזור לך למצוא את הדרך לעבודת ה' משמעותית גם בתור אמא.
זה עוזר גם כי ה' שומע ועוזר.
וגם כי עצם הפנייה אל ה' זה כבר קצת להתקרב.

שולחת חיבוק!

עייפות תמידיתאמא לאוצר❤

לא בהריון

לא אחרי לידה...

ילדים קטנים אבל כבר לא פיצים

כן רוב הלילות קמה בין פעם לשלוש אבל סוף-סוף כבר יש לילות שיכולה לא לקום בכלל....

ברזל תקין בי 12 בעייתי קצת אבל מטופלת בזריקות

ועדיין עייפה כל הזמןןןן

לא משנה מתי הולכת לישון, לא משנה מתי קמה, לא משנה כמעט איך ישנתי בלילה

פשוט מרגישה עייפות תמידית

כל הזמן גמורה כל הזמן עייפה כל הזמן מרגישה שרוצה לישון

כל הזדמנות שיש לי לישון/לנוח בבוקר או בצהריים כמעט תמיד קופצת עליה בלי לחשוב פעמיים גם על חשבון דברים אחרים...

זה נורמלי?! יש לכן רעיונות איך לעזור? זה מתיש ומתסכל🙈

בלוטת התריס גם בדקת?מתואמת
בכל אופן, עד שלא תסיימי את הטיפול בזריקות ל-B12 כנראה שהעייפות לא תעבור...
לא בדקתי.. יש קשר?אמא לאוצר❤
יש לי בעיה קבועה של בי12.. בגדול אני כבר 5 שנים מקבלת זריקות עם הפסקות קלות 
כן, לפעמים זה קשורמתואמת

זו בדיקת דם פשוטה, תבקשי הפניה.

וקשוח להיות עם מחסור קבוע של B12... מקווה שתצליחי לעלות אותו כמו שצריך במהרה...

ממש קשה, הלואי שנמצא פיתרון יעיל יותראמא לאוצר❤

תודה!! אבדוק את זה!

B12 בעייתי גורם מובהק לעייפותמשתדלתלהיותאני

מטופל ויש כבר התקדמות? כי חוסר בb12 הוא גורם מובהק לעייפות

באופן אישי אחרי התקופה הכי עייפה בחיים שלי גיליתי שחסר לי b12, וכשהצלחתי להעלות משמעותית העייפות התמידית שהייתי בה נעלמה.

כמו שכתבתי זה בעליה אבל יש בעיה כמעט תמידיתאמא לאוצר❤

מההריונות בגלל ההיפראמזיס....

אז מקבלת די קבוע... מתישהו בקרוב אמורה להיות לי עוד בדיקה לראות מה המצב שלו

בדקת בלוטת התריס לאחרונה?ואילו פינו
אני עם תת פעילות וזה ממש תסמין...
לא ידעתי שיש קשר.. פשוט לבקש הפניה מרופאת משפחה?אמא לאוצר❤
זה בבדיקות דם?
אופס. הדף אצלי לא היה מרוענןואילו פינו

וראיתי עכשיו שמתואמת כתבה לך..

בדיקת דם פשוטה. Tsh זה מה שבודקים...

עדיף גם freeT4מתיכון ועד מעון
ממליצה לבדוק גם פריטין בבדיקת דםתהילנה
שזה מאגרי ברזל. לא רק iron והמוגלובין. זאת בדיקה יקרה אבל חשוב להתעקש 
נבדק, תודה!אמא לאוצר❤
שומשום קלוי מעט מעלה ברזל (שמעתי על מקרה כזה)נפש חיה.

כל יום לאכול כף

בסלט, ביוגורט וכו...

חוץ מזה

יש גם תערובת פירות יבשים שממש עוזרת לאנרגיה

של דוד קאפח

ללא עצירות ותופעות לוואי...

100 גר´ שומשום לא קלוי-מלא,

100 גר´ צימוקים כהים,

100 גר´ תאנים יבשות,

100 גר´ שקדים קלופים,

100 גר´ תמרים,

8 אגוזי ברזיל.

לטחון את הכל טוב טוב (יש חנויות שמוכנות לטחון את הרכיבים הקשים)

ולאכול כף בבוקר וכף בערב.

(ד.א. זה גם ממש טעים=) )

בהצלחה ותרגישי טוב!

את בטח מכירה להיות בשמש, לעשות קצת התעמלות וכו....

כל השנה ככה? או שעכשיו במיוחד?אוזן הפיל
אולי דיכאון חורף
תמיד ובמיוחד בחורף ..מכירה..אמא לאוצר❤
אני רקתקומה

אגיד, שבעיני זה כן הגיוני.

ברור שטוב לבדוק בדיקות דם וכאלו

אבל

א. שינה לא רציפה, ממש משפיעה על איכות השינה. פעם אחת (ובטח שלוש), לא באמת מאפשרות שינה טובה. ואז, גם אם יש לך פעם פעמיים בשבוע שאת כן ישנה לילה, זה לא מספיק. כי יש משמעות לרצף של ימים שבהם את ישנה טובה, וזה לא שיום אחד יכול לחפות על כל השאר.

ב. מה את עושה במהלך היום? אם את רוב הזמן יושבת או בעבודה עם מעט תנועה, ממליצה להוסיף ספורט ותזוזה. אני ראיתי אצלי שזה ממש משפיע. ישיבה לאורך זמן, מעייפת אותי מאוד, ברמה של להירדם. כשאני זזה, הגוף מתעורר

תודה !!אמא לאוצר❤

זאת גם היתה השאלה שלי

האם זה הגיוני פשוט..

כן נכון, תכלס כבר 5 שנים אני לא ישנה נורמלי וקמה מלא , לא היתה תקופה אחת ארוכה שישנתי שינה רציפה וטובה בלילות....

אשים לב , תודה🩷

אולי זה מונו? בדקו לך?פרח חדש

היה לי פעמיים מונו וככה הרגשתי

פעם שניה הייתי עם זה חצי שנה!!! עד שטיפלתי אצל איזה רופא בירושלים שיש לו שיטה לטפל במונו טזה עבר ב"ה

האמת לבעלי היה לא מזמן. לא בדקו לי חושבתאמא לאוצר❤

אבל האמת שלא כזה משנה כי לא באמת מה יש מה לעשות.. וואלה עכשיו קוראת שכתבת שהיה משו שעזר, מעניין!! אנחנו ביקרנו ממש כולם אמרו לנו מטבעי ועד קונבנציונלי שאין מה לעשות חוץ מלחכות....

תבקשי לבדוק קודם כלפרח חדש

אם זה מונו אני אכתוב לך מה הטיפול

אנסה גם להיזכר בשם של הרופא

מקווה שהוא עדיין עובד כי אז לפני 5 שנים הוא כבר היה ממש מבוגר

תודה על התגובות!אמא לאוצר❤

אבדוק בלוטת התריס, אולי גם מונו למרות שלא יודעת אם יש עניין

גם ככה אמורות להיות לי בקרוב בדיקות דם מקיפות לבדוק את בעיית הb12..

אבל האמת האמת אני ממש מופתעת שרוב התגובות מנסות לחפש סיבות 🤭  הייתי בטוחה שיהיו הרבה יותר תגובות מנרמלות שלהיות אמא, בטח לקטנים, ותינוק יונק, זה פשוט מעייף 🙈🙈🙈

לכולן יש כוח תמיד? אתן לא עייפות ומרגישות צורך תמידי בשנצ?

אני לא הספקתי להגיב אבל כןשוקולד פרה

אם אני לא ישנה את ה8 שעות מינימום ורצוף

-מה שבחיים לא קורה עם יונקים ןגם עם קטנים לא יונקים כמעט ולא) אני עייפהההה כל היום

ובדקתי- ברזל בלוטות התריס בי 12 הכל תקין

אה ואם הולכת לישון מאוחר אז גם- יותר עייפה מאשר אם נכנסת לישון מוקדם איזור 10 אפילו

שווה לך לנסות שבוע אם אפשרי לך

תודה!! זהו מרגיש לי שכמה שזה מבאס ממשאמא לאוצר❤
בסוף כל הדברים לא באמת עוזרים כשאין לי את המינימום שינה רציפה הזאת...
יש עייפות ויש עייפותאנונימית בהו"לאחרונה

ברור שתמיד אשמח לנוח צהריים ולקום מאוחר בבוקר/לחזור לישון אחרי פיזור של הילדים

ומכיוון אחר -

הרבה פעמים דיקור של מישהי מקצועית גם ממש יכול לעזור.

אני באמצע סדרת טיפולים שמטרתה לאזן כל מיני דברים, וממש מרגישה גם שיפור בתחום הזה.

שאני מסוגלת לעשות הרבה יותר ולא להגמר מכל דבר קטן.. כאילו כל המצברים של הכוחות שלי היו על הקצה ועכשיו הם באנרגיה טובה.

והמטפלת שלי אמרה לי כמה פעמיים שנשים חושבות לעצמן שזה הגיוני שמרגישים ככה כי את אחרי לידה.. בהריון.. או כל תירוץ אחר כשבעצם זה משהו אחר שאפשר לפתור אותו ולא ברירת המחדל של אישה.

מצפון, שומר בעבודהאנונימית בהו"ל

יש לנו שומר בכניסה לעבודה שמדבר הרבה עם מי שנכנס, בהתחלה הייתי תמימה וחדשה ונידבתי קצת מידע על מי אני ומאז הוא שואל הרבה שאלות ומגיע בהפסקה ואם ריק נכנס ומנסה לדבר.. וגם בסוף היום מנסה להתחיל שיחה..

הוא מבוגר ונראה שעבר הרבה קשיים בחיים...

מרחמת.. ויודעת שהקב"ה מצפה מאיתנו ליחס מכבד.

מצד שני באיזה שהוא שלב התחלתי לענות מהר, לעבור לידו מהר, לענות בקצרה ולהיות מהר בפלאפון ולהראות עסוקה.. הוא לא הפסיק!! וגם ניסה לדבר עם עוד מורה חדשה ולהראות לי שהיא כן זורמת - היא גם תמימה עוד..

יום אחד בעלי בא איתי והוא התחיל לדבר איתו גם..

יודעת שהתנהגתי אליו בקצת קוצר רוח,

מצד שני אני לא מעוניינת לדבר עם גברים!! ובקלות זה עלול להגיע למקומות של בעיה... הוא יכול לדבר ממש הרבה ולשאול שאלות.. ניסיתי לעצור את זה מהר...

אשמח למחשבות שלכן

מוסיפהאנונימית בהו"ל

הוא יודע שאני דוסית, אני לבושה ככה!!

בהתחלה חשבתי שהוא מדבר בקטע של סוג של סבא.. או משהו כזה.  

אבל זה נהיה שאלות של הרבה זמן והרגשה של רצון לברוח..

אני רואה מבוגרות ממני שמכבדות אותו ומקדישות לו זמן.. אני צעירה וזה לא מתאים לי גם בלי קשר. 

יש טיפוסים שהם לא מאה...באתי מפעם
זה לא נשמע כמו טיפוס שזה בעייתי לדבר איתו מבחינת 'לאן זה עלול להדרדר,' מכירה כמה שומרים כאלה וגם כשהייתי ממש צעירונת הרגשתי ממש לא נעים ואפילו מוטרדת, אבל כשהתבגרתי קצת (אני לא כזאת מבוגרת, פשוט לא ילדונת...חח) אז לא לקחתי את זה למקום כזה, הסתכלתי עליו בעיניים של ילד מסכן שמתחנן לטיפת יחס מכל עובר אורח, זה לא רק מנשים צעירות... אז את כמובן לא חייבת לתת לו יחס כ''כ אם זה מרגיש לך מעיק מידי, רק אומרת שאל תקחי את זה קשה. זה שאת לבושה דוסית לא אומר שהוא יסיק את המסקנה, כאמור, יש אנשים שהם לא ממש מאה בתפיסת העולם והבנה של דבר מתוך דבר, ומן הסתם גם לא מודע לכך שהוא חופר אלא בטוח שהוא חברהמן. 
אבל הוא ממש מסוגל להפוך להיות "חבר"אנונימית בהו"ל
כזה ולהרגיש מאוד בנוח לומר הערות ולייעץ ולהתקרב רגשית, ואני גם לא ילדונת.. ופשוט מעיק עלי הלשים גבולות בלי סוף, כשאני פשוט לא מעוניינת לפתח שיחה חוץ משלום ולהתראות. 
אז אל תפתחי שיחה. בעיני זה ממש בסדריעל מהדרום

לק"י

זה לא שהוא בודד לגמרי. אני מבינה שיש כאלה שכן משוחחים איתו.

(גם אם הוא היה בודד וזה היה מעיק עלייך, אז לא הייתי אומרת שמחובתך לשוחח איתו. אבל אם הוא גם לא בודד, אז בכלל).

תודה על זה.אנונימית בהו"ל
ברגע שאת מרגישה רצון לברוחכורסא ירוקה

זה הזמן לעצור. אפשר להתעלם או להגיד בוקר טוב בנימוס ולהכנס פנימה, בלי מה שלומך או שאלות. אם הוא שואל מה איתך - בסדר תודה שיהיה יום נעים.

אני מרגישה מועקה כזאת. שהוא מנסה לפתח קשראנונימית בהו"ל
ואני ממש לא בעניין, אבל מרחמת ואולי צריכה לחשוב קודם על עצמי וכמובן לכבד אותו אבל לשים גבול ברור
אי אפשר לייצר קשר מרחמים אם את לא רוצה את זהכורסא ירוקהאחרונה

אם יש אנשים שמתאים להם לדבר איתו או שמרגישים שזה פחות מעיק עליהם - הם ידברו איתו. עלייך זה מעיק אז פשוט תפסיקי.

אי אפשר לבנות קשר, ועוד כזה שלא מתאים לך ואת לא מעוניינת בו, אם הוא מעיק עלייך רק בגלל הרחמים.

תרחמי קודם על עצמך

למישהי יש ניסיון עם לידת עכוז אחרי קיסרי?אנונימית בהו"ל
תבררי מול בתי חולים אם זה בכלל אפשריהשם שלי
זה אפשרי אם חותמים על סירוב לניתוחאנונימית בהו"ל
יש הבדל גדולהשם שלי

אם בית חולים מאפשר מלכתחילה לנסות לידה רגילה במצב כזה.

או שהאישה מכריחה אותם לילד אותה ככה, כי היא מסרבת לניתוח.

ואז אולי זה מה שיקרה, כי לא יכולים לכפות ניתוח, אבל כל האווירה תהיה של הלחצות, ועל כל דבר קטן ינסו לשכנע לעבור לניתוח.

אין לי מושג מה המדיניות של בתי החולים. אבל אם יש בית חולים שמאפשר, ומוכן להתגייס לזה, אז עדיף.

ואגב, אני ילדתי בניתוח בלי לחתום על הסכמה. ברור שהסכמתי, אבל זה היה כל כך מיידי, שבכלל לא נתנו לי לחתום.

ואיך הרגשת אחרי?אנונימית בהו"ל
מבחינת הניתוח?השם שלי

ב"ה התאוששתי בקלות.

מבחינת זה שלא חתמתי על הסכמה,

אז קודם כל כן הסכמתי, ושיתפתי פעולה. רק לא חתמתי על הטפסים.

ולמחרת הרופא הגיע אלי להתנצל.

זה היה ניתוח חירום ממש, אם היו עוד מחכים, לא בטוח שהתינוק היה שורד.

לצערי אין בי"ח בארץ שמאפשר את זה ככה בקלותאנונימית בהו"ל
יילוד תינוק עכוזחנוקה

דורש מומחיות גדולה.

לא סתם הפסיקו ליילד עכוז- כי זה מסוכן.

אז אם בביח אין רופא מומחה לזה-

נשמע לי ממש התאבדות.

סליחה על החריפות...

אבל המטרה שהולכים לביח היא בשביל שיהיה שם מישהו שציל חיים במקרה הצורך.

אפשר גם ללדת בבית- שם אף אחד לא ייקח אותך לניתוח..

איך אפשר לדעת מראש אם יש רופא מתאיםאנונימית בהו"ל
או לא באותה משמרת?
לוקחים רופא פרטיעדיין טרייהאחרונה
תתחילי בלהתייעץ עם רופא מומחה. לא כל מנך ולא בכל מצב (לא יודעת לגבי לידה אחרי קיסרי) מתאים ליילד עכוז.
לי איןיעל מהדרום

לק"י

הקטן שלי היה במצג עכוז (וב"ה התהפך לבד בסוף), ואני אחרי קיסרי.

אבל כשהרופאה אמרה לי מה האפשרויות, היא אמרה שאפשר ללדת בלידת עכוז (היא לא המליצה. אבל לא אמרה משהו על הקיסרי שעברתי).

אז אולי בסורוקה זה אפשרי. לא ביררתי.

זו את מהשרשורים הקודמים?יעל מהדרום

לק"י

כתבת שבעבר היפוך לא עזר לך?

(אני בכל מקרה קבעתי תור להיפוך. לידת עכוז לא רציתי לנסות).

פריקהאנונימית בהו"ל

ואז היא אמרה לנו בצחוק

העולם לא כזה גרוע אם החלטתם להביא עוד ילד, לא?

והצביעה לי על הבטן

ואנחנו צחקנו והמשכנו בשיח עם כל החברים ובפנים בכיתי

אני רגילה לבכות בפנים

כבר הרבה זמן

האם ידעת, אחות אהובה שלי, שלפעמים נכנסים להריון בלי שמחליטים?

האם את יודעת שיש כל מיני סיבות למנוע?

נכון ההריונות שלך קשים וכולם רואים את זה

את מקיאה, חלשה, ואני הכי מעריכה אותך בעולם על כל ילד שלך

אבל האם ידעת שיש קשיים שקופים יותר?

את לא יודעת.

אני אחותך, אבל לא כל דבר מתאים להגיד לך

אנחנו גרים מספיק רחוק בשביל שלא יהיה באמת טעם לספר

האם את יודעת שבהריונות שלי אני לא עובדת

לא כי אני מפונקת

לא כי אני 'מוציאה שמירה'

אלא כי אני בדכאון?

קליני, אמיתי, מאובחן

(מנסה להיות) מטופל אבל לא ממש בהצלחה?

את לא יודעת

הקטן שלי בן שלוש

וכולם במשפחה אומרים שאני מפונקת

ולא רוצה הרבה ילדים

וההריונות שלי כל כך קלים 

ואני כל כך חזקה

אבל זה שהגוף חזק

לא אומר שהנפש לא מפורקת?

האם את יכולה להבין, שעוד לא התאוששנו מההריון האחרון

נכון עברו שלוש שנים

שעבדנו כמו משוגעים

לשקם את החיים שלנו

מאפס

זוגיות, מיניות

טיפולים לילדים שכבר יש, לבן זוג, לי.

האם את יכולה להעלות בדעתך שיש קשיים

שקשה לדבר עליהם

ממש קשה

אבל זה לא הופך אותם ליותר קלים?

האם תביני פעם שאנחנו לא מדברות

לא כי אני עסוקה

לא כי אני סנובית

אלא כי אין לי כח

וכשאני מדברת

בסוף אני בוכה

אז למי שלא רוצה לבכות

אני לא מדברת?

ואמא שלי,

שמדי פעם לוחצת

וכל כך מאושרת לשמוע על ההריון הזה 

ורומזת לי לא בעדינות בכלל שהשנים חולפות

אמא, את יכולה לכבד קצת?

לא להבין, אני יודעת,

תחשבו שזה בחירה או חוסר רצון או-

מה זה נקרא להיות במיטה? תקומי.

אחיות שלך קמות ומקיאות.

מה לא עושים בשביל ילד.

האם תסכימו לא להבין, 

ולמרות זאת לכבד אותי טיפ טיפה?

יש סיכוי שלא אמלט גם מהמפגש המשפחתי הזה?

ובכמה מאמצים זה עלה לי להגיע למפגשים האלו.

וגיסות שלי,

אתן חמודות

מאד.

די להתלחשש עלי.

כן, לא סיפרתי על ההריון. לא היה לי כח.

נכון. אין לי רצון לדבר עליו.

זה כל כך לא בסדר?

בקשתי מבעלי לספר, והוא העביר לכן את זה בדרכו שלו

וזהו.

לא בקשתי עזרה, לא בקשתי ארוחות.

בקשתי שתעשו לי מקום בשולחן.

רציתי החנוכה הזה לשחק קצת בנורמליות.

לעשות הצגה שאנחנו פה כמו שנה שעברה.

עם הילדים החמודים שלנו.

קלעתי צמות לבנות.

הלבשתי את כולם יפה.

התאפרתי לכבודכם. לכבוד כולכם.

(נכון לא הבאתי סלט, סליחה. לא בקשו אז...)

ונכון לא את הכל אפשר להסביר

ויש סימני שאלה אני מבינה

אבל רציתי לעשות כאילו.

לא הצלחתי.

חיבוקפייגא

איזו גיבורה את!

כל כך קשה להיות עם קושי שקוף

את סוחבת ככ הרבה,

זה שאת קמה כל יום ודואגת למשפחה שלך

מגיע לך מחיאות כפיים!

חיבוק גדולתהילה 3>

נשמע ממש קשוח.

ומציעה בזהירות, אולי שווה לספר למשפחה או לחלקה? אפילו לספר חלקית? כמה שמתאים לך?

נשמע שזה הרבה עול וקושי, וחבל לשאת לבד אם יש אפשרות לתמיכה והבנה..

שיהיה בקלות בע"ה

דכאון בהריון זה הוא שחורמתיכון ועד מעון

חיבוק ענק, עצום

מקווה ממש שאת מלווה ומטופלת כמה שאפשר

קשוח ברמות ואכן שקוף לגמרי 

חיבוק גדול! את כותבת כל כך יפהקופצת רגע

ושומעים את המורכבות והקושי.

מבאס לשמוע שיש מקומות ש'יורדים' על אשה שיש לה כמה ילדים והקטן שלה רק בן שלוש, שהיא מפונקת שרק עכשיו נכנסה להריון נוסף, ממש עולם הפוך בעיני.

חוץ מזה שזה באמת לא בסדר בעיני להכנס לשיקולי תכנון משפחה של מישהי אחרת, זה נראה שכמעט אין אפשרות לא לפגוע ככה.

ואם אפשר, אוסיף רק שהקושי הזה שקוף כי אנשים עובדים קשה לשמור עליו בלתי נראה. אולי דווקא אם כן תשתפי בכל זאת יוקל לך ולכם?

הלוואי הלוואי הלוואיהשתדלות !אחרונה

אנשים לא יוציאו בכזאת קלות את המילה "מפונקת".

שימי על כולם פס.

אומרת גם לעצמי, כי אני כמעט קורסת כי כולם חושבים שאני מתפקדת כרגיל אז אני מנסה לספק את זה. לכי תסבירי לכל אחד שאת ממש לא מרגישה טוב, ולא תמיד זה יהיה עם הסבר "רפואי"...

תני לעצמך צל"ש על ההצלחות הקטנות. זה ממש לא מובן מאליו שהגעת בכלל לארוע משפחתי. תראי כמה את עושה בשביל הילדים שלך, את אמא לביאה❤️

הוא בדרך הביתה…אנונימית בהו"ל

הוא בדרך הביתה… והדמעות עצב/כאב/עלבון/געגוע…

הפכו ברגע לדמעות אושר/שמחה/אהבה.

הוא בסבב מספר מילון וחצי. ואני כ"כ שמחה על הזכות להיות בצד הנכון של ההיסטוריה. ואני מבינה את החשיבות. ואני מפרגנת. ואני תומכת. ואני מעודדת. ובאמת שלרוב המוחלט אני גם ממש מסתדרת.

אבל היום היה לי קשה. תכננתי לשבת הערב לכתוב ולפרוק כאן..

והקושי יושב על קושי שקצת מלווה אותי בסבב האחרון. כי הפעם הוא קרוב, הפעם הוא "רק" ביו"ש, הוא חצי שעה מהביתה. סופסוף לא עזה ולבנון. מרחק נגיעה.

וגם קצת יותר "קל"… ואני שומעת על "זמנים מתים" ומפרגנת, באמת שמחה בשבילו.  אבל לפעמים בזמנים המתים קצת רוצה שאני אהיה זו שממלא אותם. ולברור שלא תמיד זה הכי זורם.

שבת הייתי לבד עם הילדים, זה תמיד קשה. במוצ"ש רציתי כ"כ שהוא יתקשר, יתעניין, ישמע איך היה לי. הוא התקשר רק 40 דקות אחרי צאת שבת, להדליק איתנו חנוכיה בווידיאו. ישר אח"כ ניתקנו ואני סיימתי עם הילדים. התקשרתי אחרי ההשכבות לפרוק לו את שבת, הוא הקשיב ואז בשיא הכנות אמר שלא מצליח להתרכז (לא היה בפעולה ספציפית) אמר שיחזור אלי, וחזר אחרי 5 שעות (בדקתי🙈) ברור לי שזה לא מרוע, שאני חשובה לו, שיש עליו כ"כ הרבה על הראש (הוא לוחם בתפקיד פיקודי)

אבל נפגעתי. רציתי צומי, רציתי להרגיש היחידה שחשובה, להרגיש שהוא כל  זמן רק חושב עלי.

היום היה יום קשה. מכל מיני דברים שיושבים עלי. התקשרתי קצת לדבר והוא היה באמצע אימון. חזר אלי בדיוק באמצע סידור לא.ערב, שמע בעיקר שאגות שלי על הילדים.

סיימתי להשכיב את הילדים. כ"כ רציתי לסוע אליו, לחיבוק, לדבר.

ולא התקשרתי. פחדתי כ"כ מדחייה, פחדתי לשמוע שלא שייך שאגיע.

ולדבר בטלפון לא באמת מספיק לי, לא באמת עוזר תמיד.

אז יצאתי קצת להסתובב, כי זה תמיד עושה לי טוב. וכן חיכיתי שהוא לפחות ייתקשר, יתעניין…

והוא לא התקשר. וכבר מאוחר. ואני נעלבת, ונפגעת, ומקנאה, ומרגישה פחות חשובה.

ואז הוא התקשר.

הוא בדרך.

נבהלתי.

שאלתי אם קרה לו משהו.

ענה לי שלא, הכל איתו בסדר, פשוט הרגיש שאני צריכה אותו.

ואז כל הדמעות התפרצו.

והכל פתאום הפך להיות יותר קל. יותר בסדר.

הדברים נכנסנו לפרופורציות.

וזהו. יושבת על הספה, בוכה, פורקת ובעיקר מחכה.

ויודעות שיהיה עוד. עוד סבבים. עוד קשיים. עוד מבחנים בזוגיות.

ומתפללת שהקב"ה ימשיך לתת לנו יד כל הזמן.

ושתגיע הגאולה השלמה בקרוב.

שולחת לך חיבוק גדולואילו פינו

ותודה גדולה ממני ומכל עם ישראל על ההקרבה העצומה שלכם!

מזדהה עם המון ממה שכתבת.. קראתי והחזרת אותי למילואים האחרונים שהיו מאתגרים וממש כמו שאת מתארת..

שמחה בשבילך שהוא חוזר, שהצליח קרוא אותך מרחוק ושהתאפשר לו להגיע. מאחלת שיהיה זמן משמעותי וממלא יחד

שולחת לך מלא כוחות להמשך המילואים והמון הערכה ♥️♥️

את כל כך מחוברת לעצמךEliana a

אהבתי

זה כבר חצי ריפוי

מהממת שאת! תודה לך ותודה עלייך!!!אמהלה

ואיזה זוג מתוק אתם נשמעים

ותראי איך את חשובה לו

ואיך הוא הרגיש שאת צריכה אותו

איזו אינטואיציה חזקה היתה לו שנכון שיגיע הביתה היום

שיהיה לכם ערב קסום 

ושזה יתן לכם מלא כח להמשך

בשורות טובות

חיבוק ענקיתהילה 3>

זה קשוח בטירוף. נשמע שאת קשובה למה שהלב שלך זקוק ויודעת גם להביא את זה לזוגיות וזה כל כך חשוב.

איזה כיף שהוא חזר, תספרי לו כמה זה מחיה אותך ❤️

וואי אהובההבוקר יעלהאחרונה

כמה קשה. מבינה אותך כ"כ

שולחת חיבוק גדול.

ותודה לכם. 

משהו שלא מובן לי: מה ההבדל בין אוטיזם למחוננות?מתואמת

אני קוראת פה בשרשורים אפיונים של מחוננים, שמאוד מזכירים לי את כל מה שאני יודעת על אוטיזם... ואני שואלת: באמת מדובר על מחוננות, ולא על אוטיזם במסווה?

אני יודעת שבתוך הסיווג של אוטיזם יש אוטיסטים שמוגדרים מחוננים ויש כאלה שלא. ויש כאלה בתפקוד גבוה, שבאמת אולי המחוננות שלהם מחפה על האוטיזם...

אבל עד עכשיו חשבתי שמחוננות היא פשוט איי-קיו גבוה, שאולי עלול להוביל לקשיים חברתיים ורגשיים, אבל לא לצורך מוגבר בשקט, לרגישות לרעשים, לקושי במעברים... וכו' - דברים שאני מכירה מאוטיסטים.

וזהו, אני קצת מבולבלת, ומעניין אותי אם מישהי תדע לעשות לי כאן סדר...🙈

האמת שגם לי זה נשמע קצת מוזר ולא הכי קשוריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי מחונן, והוא אומנם רגיש יחסית, ועם קצת רגישות תחושתית. אבל אני בכלל לא בטוחה שזה קשור אחד לשני. גם אני הייתי רגישה (מאלה שנעלבים ובוכים וכדומה), ואני לא מחוננת.

(והבן שלי לא אוטיסט. לפחות אין לנו סיבה לחשוד בזה🤷‍♀️).

לגבי אוטיזם- אוטיזם זה קודם כל קשיי תקשורת. שאר הדברים הם נלווים, אבל לא הבסיס. מה שאני חושבת לפחות.

באמת שאלה טובהנפש חיה.

אני חושבת שמחוננות קשור לתחום החברתי (קשה להבין מצבים חברתיים ויש פער בין השכל ליכולת הרגשית)

ואוטיזם קשור להפרעות/בעיות תקשורת (שזה גם קשור לתחום החברתי אולי בעקיפין)

ורמת התפקוד מצביעה על הטווח של רמת התקשורת

חחח מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי

גם אני מכירה כמוךיראת גאולה

שמחוננות זה מנת משכל גבוהה,

אבל יש מאפיינים של מחוננים שנובעים מהפער בין הרמה השכלית לבין הרמה הרגשית. כלומר, לרוב המחוננים יהיה בהכרח פער כזה, וההשלכות שלו (כמו שכתבת, רגשית וחברתית בעיקר) זה משהו שנראה אצל הרבה מחוננים.

מעבר לזה, לכל אדם אופי משלו ומאפיינים משלו בלי קשר למנת המשכל.

מחוננותתהילה 3>

למיטב ידיעתי היא נטו עניין של איי קיו, כלומר ה3% העליונים במבחני איתור (מקווה שזכרתי נכון את מספר האחוזים, אפשר לוודא).

בין המחוננים, יש כאלה שהם גם על הרצף האוטיסטי, ויש כאלה שלא ובכלל לא, והם לגמרי חברתיים, חברותיים וכו'.

יש ילדים מחוננים שפחות בשלים רגשית או חברתית וזה יוצר אצלם גם פערים מסויימים, אבל זה לא מחייב שהם על הרצף.

כמו כל העורבים שחורים אבל לא כל השחורים עורבים

אני האמת תוהה מה ההבדלבתאל1
בין סימנים של אוטיזם לקשב וריכוז. כי נשמע שיש הרבה מהמשותף. 
אוטיזם זה קודם כל לקות תקשורתיעל מהדרום

לק"י

נכון שהרבה פעמים גם יש להם גם קושי להתרכז לפרקי זמן ארוכים.

אבל זה שכל מי שעם לקויות קשב וריכוז יש לו גם קושי בתקשורת.

התסמינים יכולים להיות דומים אבלממשיכה לחלוםאחרונה

הגורם הוא אחר

ולכן המענה צריך להיות אחר

בתהליך האבחון של אוטיזם או הםרעת קשב שוללים את השני

נראלי יש לי התקפי חרדה - חוששת...אנונימית בהו"ל

סובלת מזה כבר תקופה, אחת לכמה זמן סוג של נפילה לקראת הערב , בילבול, בחילות חזקות , עייפות מטורפת נכנסת למיטה ולא מסוגלת לדבר עם אף אחד, לא מצליחה להירדם גם עד הבוקר ככה סוחבת עד הבוקר והולכת בקשוי לעבודה, לוקח לי זמן להתאושש מזה. היה לי ככה פעם ב3 שבועות נניח, לאחרונה זה מגיע לי אחת לכמה ימים, ב"ה יש משפחה ברוכה, עבודה מחוץ לבית וגם שם עמוס, אתמול אחהצ זה קרה שוב לא תיפקדתי עד שנכנסתי למיטה מיותר לציין שלא נרדמתי עד שעה 5 בבוקר אולי

קמתי בתחושת פחד וחרדה שזה יחזור על זה שוב. מנסה להבין מה יש לי ולאט לאט מבינה שזה סןג של התקף חרדה.

הגיוני שאני לא מבינה ממה זה מגיע? אין שום טריגר וסיבה, ככה משום מקום? קבעתי למחר תור לרופאה שלי, אבל מה להתחיל טיפול תרופתי?? או שיש משהו עדין יותר

ממש מפחדת מהפעם הבאה, החוסר שינה , חוסר אנרגיות ממש מרגישה מתה באותו זמן מחרפן אותי, תחילה חשבתי שזה קשור לקיבה בגלל הבחילות אבל מבינה שלא...

עד עכשיו לא התאוששתי מאתמול, מתפקדת בבית ובעבודה כמו רובוט, עכשיו הפחד מההתקף הבא משתלט עלי

יצא קצת מבולבל אז סליחה, מנסה להבין מה הטיפול כי לא מסוגלת לסחוב ככה עוד

האמת שזה נשמע יותר נפילת סוכר/לחץ דם מחרדהאמהלה

התקף חרדה בד"כ מתואר בצורה ממש שונה.

ובלבול זו תופעה שמצריכה בירור. (והיא קורית בנפילות סוכר...)

הייתי הולכת לרופא משפחה ומבקשת בדיקות דם מקיפות

ובהם בדיקת המוגלובין מסוכרר HBA1C בדיקה שמראה אם היו צניחות בסוכר לאחרונה.

אם את בכ"א חושבת שזה התקף חרדה הטיפול שמאד עוזר זה CBT 

לפעמים צריך גם  טיפול תרופתי.

אני ממש ממליצה ללכת לרופא משפחה בקרוב.

יש לי תור טלפוני מחראנונימית בהו"ל

מעולם לא סבלתי מלחץ דם גבוה/נמוך ובעיות של סוכר

לפי הצאט כן נשמע שזה סוג של חרדה

לך לא נשמע? האמת שאת מעודדת אותי כי שקעתי לייאוש וקשה לי עם המצב ולהרגיש ככה

ממש לא. התקפי חרדה בד"כ לא כוללים בלבול ועייפותאמהלה

ונפילת סוכר ממש כן.

לכן זה הדבר הראשון שעלה לי.

אבל אם זה תופעה שמלווה אותך כבר זמן רב את חייבת לבדוק ביסודיות.

לכן חשוב קודם כל בדיקות.

ובבקשה אל תתני לצ'אט לתת לך עצות רפואיות. זה עלול להיות מסוכן.

בהצלחה יקרה

טוב שקבעת תור

תרגישי טוב

זה גם יכול להיות חוסר בוויטמינים וכד'.אמהלה
חיבוקתהילה 3>אחרונה

מציעה לקבל עזרה רגשית. הרבה פעמים סטרס ועומס יוצרים אצל נשים מצב כזה.

ולפעמים זה גם יוצר גלגל נוסף של חרדה מלא להירדם, שעוד יותר מקשה לישון, וחוזר חלילה...

הכי נכון זה לעשות עבודה רגשית ולהבין מה כבד עלייך❤️

יש דבר כזה לאבחן היפראקטיביות לפעוט?אנונימית בהו"ל

סליחה אני ממש נואשת

הבן שלי בן כמעט שנתיים (עוד חודש)

שובבבבבבבבבבבב

פרא ממש

אני לא עומדת בקצב!

הוא גם מגיע לכל דבר מטפס משתחל

כל פעם אני מוצאת אותו במקום מפחיד אחר

אני לא מצליחה לשמור עליו.

הוא יודע לפתוח קופסאות של תרופות עם נעילת בטחון

וכמעט את כל סוגי המנעולים לארונות

ולברוח מהכסא בטיחות או החגורה של כסא האוכל בקיצור- הבנתן את העיקרון...

הוא גם לא יישן טוב בלילה- קשה לו מאד להרדם 

הוא צורח שעות, אז אי מוציאה אותו שלא יפריע לאחים שלו

ואז הוא נשאר ער עד 11 בערך ומשתולל בכל הבית...

ביום הוא בכלל לא ישן והגננת קצת מתלוננת עליו

ויש לו מלא כח

היה עכשיו מפגשי חנוכה ואני רואה שהבני דודים מפחדים ממנו

לא אלה בגילו, ילדים בני חמש שש חוששים ממנו

הוא מרביץ, שורט נושך

זורק חפצים על ילדים אחרים

האמת לפעמים גם אני מפחדת ממנו (למרות שיחסית לי ולבעלי הוא לא מציק וגם לא לגננת כי יש לנו סמכות עליו)

הוא חכם, הוא מבין, אני רואה לגמרי.

הוא יודע מה מסוכן מה אסור

זה לא עוזר

הוא לפעמים אומר אחרי שעשה משהו רע 'עונש, אני עונש' _לא יודעת מאיפה זה בא, אולי מהגן.

אבל הוא בהחלט מבין שעושה מעשה אסור.

(עכשיו אמרתי לו שמחר חוזרים לגן, היה חופש יומיים, מיד אמר לי את השמות של החברים ומשחקים האהובים מהגן)

לפעמים אני חושבת ש*אני* צריכה כדור כדי להתמודד איתו

אבל לפעמים נדמה לי שגם לו אפשר לעזור

גם בשבילו מפחיד להיות כזה מנוע עוצמתי בתוך גוף של פעוט.

הוא מנחם את האחים אחרי שפוצע אותם...

אחים שלו גם לא אוהבים אותו כל היום מתלוננים עליו הוא הורס להם נוגע מציק

אני באמת מנסה לעזור אבל לא תמיד יכולה אני אחת ושי לי 2 ידיים והבית לא גדול

והוא אוהב את אחים שלו ורוצה שישתפו אותו במשחקים.

אבל כשאי קולטת שאני דוחה את ההחתלה שלו כי אין לי כח להתמודד איתה-

אני מבינה שמשהו פה לא תקין.

שאני שוקלת אם לקחת אותו לגינה (כי אני אצטרך בטוח לטפס על המגלשה מבחוץ להוריד אותו משם)

או שעדיף להשאר בבית (ועוד משהו יישבר..)

בקיצור מה עושים?

לכי להתפתחות הילדפאף

תבקשי הפניה מהרופא ילדים, לא יאבחנו היפראקטיביות בגיל הזה, אבל תדגישי את הקשיים ואולי יתנו לך אבחון אצל מרפאה בעיסוק שתבדוק וויסות חושי ודברים נוספים...

אם המצב באמת כמו שאת מתארת-מרפאה בעיסוק ממש יכולה לעזור, ללמד אותו לווסת את הכוח שלו, ללמד אותך איך להתמודד איתו-יכול להיות שהוא ילד שזקוק לגירוי תחושתי גדול יותר, כי נשמע שהוא מתנהג בצורה טיפוסית לגיל שנתיים-אבל מפעיל המון כוח, הרבה ילדים בגיל שנתיים מרביצים או מפרקים משחקים לאחים שלהם, נשמע שהעניין אצלו שבכל פעולה שלו הוא מפעיל המון כוח...

בהצלחה! נשמע קשוח ממש

תודהאנונימית בהו"ל

זה לא ילד ראשון שלי

קלאסי בגיל שנתיים להציק אבל הוא פשוט מנוע טורבו

זה בלי הפסקה ומתזז ואני לא מצליחה לעצור את זה

גם אין לו פחד

חופשי בגינה נניח

ילד בן ישר עוקף אותו בתור למגלשה

הוא מטפס מהצד על הסולם נוגס בו בברך

וואלה זה זר לי..

וגם מאש/כביש/כלבים שום דבר לא מפחיד אותו..

זה נשמע לי קשור לוויסות חושיפאף
אני מסכימה איתך שזה לא בו שנתיים רגיל, זה פשוט נשמע כמו התנהגויות של בן שנתיים מוקצנות, עם היפראקטיביות פחות יש מה לעשות בגיל הזה, אבל וויסות חושי, הפסקות תנועה יזומות, דברים כאלה לדעתי יכולים מאוד לעזור, כדאי להתחיל מרופא ילדים ולהתעקש על הפניה להתפתחות הילד ולמרפאה בעיסוק 
מסכימהיראת גאולה
לא מאבחנים היפראקטיביות בכזה גיל, אבל יכולים לתת כלים מכיוונים אחרים.
אני רק שולחת חיבוקאחת כמוני
נשמע מתיש ביותר 
רק רוצה להרגיע אותך שעם הגיל זה מתאזן קצת...חילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 23:59

וזה כבר מפסיק להיות מעניין לעשות מה שעניין אותו בגיל שנתיים...

יש לי אחד כזה שבגיל יותר צעיר אפילו עלה לארון העליון במטבח ופתח ושפך את האקמולי... היה אלוף במתקנים בגינה...וכד'

ובכללי צריך כל הזמן אקשן ומשהו לעשות...

אחרת מפנה את המרץ להצקות ולצומי...

יש לאופי הזה גם יתרונות. זה אחד שתמיד ישיג מה שהוא רוצה, עצמאי מאד, אוהב אתגרים

גם לי נשמע כמו ויסות חושי. בהצלחה רבה!!!! לא פשוט❤שיפוראחרונה

אולי יעניין אותך