ביבי בכוונה מושך את הזמןמנחםמנחםמנחם

הרי כולם יודעים פחות או יותר מה כולם רוצים והיה אפשר עם *טיפה* יצירתיות לפתור את הכל תוך 20 שעות. אבל ***בכוונה*** ביבי מושך את הכל כדי שממש ביום האחרון, ב-5 שעות האחרונות יגיד "אין זמן אין זמן אין זמן אין זמן אין זמן אין זמן אין זמן אין זמן אין זמן אין זמן אין זמן", "חייבים עכשיו עכשיו עכשיו עכשיו עכשיו" וכך בעצם לגרום למפלגות השונות להכנע לכל מיני דברים וכו' וכו' וכו'.

הוא לא רוצה את הכפיה של השותפותצדק משמים נשקף
לא מתאים לו, בוגר סיירת מטכ"ל פסקת ההתגברות עם חוק יסוד התורה שפוטרת חצי עם משירות בלי כל אבחנה בין לןמד לבטלן.

לא מתאים לו סיפוח ונתק עם האמריקאים הראש שלו באיראן

לא מתאים לו רפורמה מקיפה במערכת המשפט הוא רוצה הסכם איתם.

האידאולוגיה שלו ושל השותפות לא נפגשות. אין כבוד הדדי. אין אימון. כל אחד מסתכל בצלחת של השני. אולי כבר לא אכפת לו. יש שמועות שהוא בקשר עם השופט אהרון ברק
והחוצפה שלו לרוץ על הטיקט "ימין" מרתיחה את הדםנעה ונדה


יותר צריך להרתיח את הדם זה.....אוהב העם וא"י 3

....ההערצה העוורת אליו מקרב העם, אנשי מפלגתו , מפלגות שתומכות בו בכל תנאי וכמובן בוחריהם שרובם משתתפים בפורום הזה.

ההערצה העיוורת בהחלט מרתיחהנעה ונדה

והצה"ד ממש לא תומכת בו בכל תנאי. יש להם דרישות, והם בהחלט עושים לביבי כאבי ראש לא קטנים

הוא יודע שמנעמי שלטון יותר חשובים מאידיאולוגיה.אוהב העם וא"י 3

מה אתה רוצה ממנו. תבוא בטענות למי שממסמס את האידיאולוגיה שלו.

אגב לחרדים לא משנה ימין או שמאל את שלהם הם קבלו עד הפריט האחרון.

החרדים הם היחידים שחרדים לאופיה היהודי של המדינהאיתן גיל
בלי יהדות אנחנו יכולים להצטופף במרכז אוסטרליה, ולאכול שם אחד את השני בהליך מזורז.
שטויות, כרגילהסטורי
לא רוצה לדבר נגד. אבל החרדים ניסו להתעלם ממתווה הכותל, מי שפעל זה תקומה - אריאל בממשלה וסמוטריץ' בכנסת, שאילצו את החרדים לא להשאר מאחור.

גם בממשלה היוצאת, החרדים צעקו על הכשרות והגיור באוויר. היחיד שהוציא דברים מסודרים בנושא, עם פירוט הפגמים ברפורמות של כהנא והדרכים לתקן, זה סמוטריץ'.
מאחורי מתווה הכותל של אריאל עמד בנט...איתן גיל
עוד צדיק יסוד עולם מהמחנה הנכון.
לגבי הכשרות, היחיד שעזר היה הרב מיכה הלוי מפתח תקוה, שפיו וליבו שווים, ומקובל על כל המגזרים והחוגים.
היו כמה, הס מלהזכיר את שמם, שניסו להסית אותו נגד חרדים, אבל ללא הצלחה.
אם יתמודד לתפקיד רב ראשי, בחירתו מובטחת.
סמוטריץ' התקוטט עם איילת שקד. זהו.
איך ערבבת הכל לסלט אחד?!הסטורי
אריאל אכן עצר מתווה, שביוזמת נתניהו, בפעילות בנט כשר התפוצות ובשתיקת החרדים - כמעט עבר סופית.

לגבי הממשלה האחרונה, לא הזכרתי פעילות רבנים, הזכרתי פוליטיקאים, כי הגבתי להודעה שלך שעסקה במפלגות. הפוליטיקאים החרדים רק צעקו 'רשע', סמוטריץ' הציג בצורה סדורה את פגמי התוכניות של כהנא ואת הדרכים לפתרונן.

אגב, גם היום, ש"ס רק מנסה לתקוע את מתווה כהנא לכשרות ולחזור לכאוס הקודם. אופיר סופר הוא זה שהגיש מתווה מתוקן, שאכן מתמודד עם הבעיות שאין חולק שקיימות, תוך חיזוק הרבנות ולא עקיפתה.

לגבי רבנים - אתה צודק. הקול הצלול של הרבנים, היה של הרבנים והארגונים הרבניים התורניים לאומיים, כדוגמת הרב מיכה הלוי שליט"א, רבני תורת הארץ הטובה, ארגון חותם וארגון כושרות. החרדים וכלי התקשורת שלהם, הסתפקו בייללות עד כמה כהנא רשע, אנטיוכוס, טיטוס ופרעה ביחד, אבל הם לא הציגו שום מהלך סדור בנושאים המדוברים.
שוב נתניהו? לא נמאס לך?איתן גיל
כן, זה בנט שמסיבות משפחתיות ואישיות ניסה לקדם את הרפורמים למעמד שווה לרבנות הראשית האורתודוקסית. אריאל, איש חיובי בדרך כלל, עשה את חישוביו הפוליטיים כדי להתחנף לבנט מה שלא ממש הצליח לו, וסופו של יום שנזרק מהאיחוד הלאומי לטובת סמוטריץ' יועצו ובן בריתו של בנט באותם ימים. אז עשה טובה...
לגבי מערכת הכשרות, החוק בישראל לא נותן מעמד לבד"צים לסוגיהם, אלא דרך הרבנות הראשית, וטוב שכך. אם יתנו להם מעמד עצמאי מלא, גם צוהר, וגם מזרע וטיב טעם יקימו מערכי כשרות, ואולי לשם חתר מיודענו הטייס מתן כהנא.
סמוטריץ' אמר משהו בעניין זה כמצוות אנשים מלומדה, אבל נאמר ביושר, ראשו ורובו היו נתונים כל הזמן לפרובוקציות פוליטיות החביבות עליו על דרך השגרה. אמרנו לא פעם שסמוטריץ' מקשיב לרבנים רק כשהם מקשיבים לו...
יבוא על הברכה הרב מיכה הלוי שליט"א שעמד כחומה בצורה מול הבנטיזם והכהניזם שר"י. מנגד אחרים המתקראים "רבנים" ד"לים תקעו מקלות בגלגלים. שכר שיחה נאה מגיע לרבנים החרדים שהתייצבו לצידו של הרב מיכה הלוי ועוד- מהשופרא של השופרא.
כמה שתעשה סלט, אני ציינתי עובדות מוצקותהסטורי
סמוטריץ' הוא הפוליטיקאי שהוביל את ההתנגדות העניינית לרפורמות של כהנא. לא משנה כמה תסובב זאת. הוא קיבל גיבוי מוחלט והכוונה, מכל הציבור הרבני שמלווה אותו. הרבנים שתמכו ב(חלקים מ)רפורמת כהנא, הם אחד לאחד, אלו שמתנגדים פוליטית לסמוטריץ'.

האייכלרים (שלטענתך הם שדואגים ליהדות במדינה), היו עסוקים בלצעוק "אנטיוכוס, טיטוס, פרעה", ככה לא מציבים אלטרנטיבה.
סמוטריץ' הוא פוליטיקאי, בזה אתה צודק.איתן גיל

עשה מה שעשה לא ממניעים טהורים, אלא לצורך ניגוח פוליטי.

וכמה שלא תסובב זאת אני פה כדי להזכיר לך שסמוץ' וכהנא היו בכנסת הקודמת משני צידיו של המתרס הפוליטי.

זה בקואליציה וזה באופוזיציה.

בפרפרזה על הגמרא, שבת ל"ג, ב,: "כל מה שתיקן (סמוטריץ'?) לא תיקן אלא לצורך עצמו. תקן שווקין להושיב בהן...".

ואידך זיל גמור.

העין רעה שלך על סמוטריץ', זה כבר מעבר לפוליטקההסטורי
זה אובססיה שצריכה בחינה אצל פסיכולוג מומחה...

לגופם של דברים, עמדותיו של סמוטריץ', בענייני דת ומדינה עקביות מאוד ומתאימות מאוד לעמדות בתי המדרש שהוא גדל בהם (גם אני גדלתי בהם).
לטעון שהוא אוחז בהם מסיבות של מעמד פוליטי מזדמן, זה מביך. אם היה טוען את זה ניק חדש, הייתי מלמד עליו זכות, שהוא לא מכיר את סמוטריץ' עמדותיו ובית גידולו.
לידיעתך ישראלים מגלים ומתחברים לאידישקייט בגלות...אוהב העם וא"י 3

.... יותר מאשר בישראל. כאן אנחנו מבינים שאנחנו קודם כל יהודים ואחר כך ישראלים.

אופס, איך תסביר הפעם את התנגשות הספין עם העובדות?הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ג 22:10
https://rotter.net/cgi-bin/forum/dcboard.cgi?az=read_count&om=773878&forum=scoops1

תקרא היטב, החרדים נפלו לספין של הליכוד והסכימו לוותר על ביטול סעיף הנכד. מי שלא נשבר, זה סמוטריץ' והם נאלצים לגבות אותו, כדי לא לצאת 'גויים של שבת'.

אז מי באמת חרד ליהדותה של המדינה?!

עריכה:
@איתן גיל, כבר הגבת בשרשור הזה פעמיים והתעקשת להתעלם מהעובדות שלא מתאימות לקונספציה שאתה חופר עליה כבר חודש וחצי...
בגדול, רוטר זה פורום מגיבים... עם בקרה שטחית לתוכןאיתן גיל
לעצם העניין, יהדות התורה הסכימה לוותר על סעיף הנכד בהסכם הקואליציוני, ובלבד שתקום כבר ממשלה.
ידונו בזה מאוחר יותר, כך לשיטתה.
מנגד, סמוטריץ' שרוצה בהכשלת נתניהו העמיד פנים של צדיק יותר מצדיק, וגרר את יהדות התורה לסגת מן הויתור.
באת לקלל ויצאת מברך.
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחהסטורי
הנחתי שזה יהיה התירוץ, בדיוק כמו בסיפור עם "למה יש לך כובע/למה אין לך כובע".

שבועות אתה חופר כאן שעל זה הוא צריך להתעקש, כשפתאום מתברר שאכן על זה הוא מתעקש - אז פתאום הוא לא רוצה ממשלה.

אתה מבין שהקונספירציות שלך מתנגשות לתוך עצמן?!
נכון, צריך להתעקש על תיקון סעיף הנכדאיתן גיל
אבל להתעקש מבפנים, מתוך ממשלה מתפקדת.
עכשו זה ברור?
אז כן, סמוטריץ' מוכן לנקר לעצמו את שתי העיניים ובלבד שממשלת ימין לא תקום.
בבנטיסטית קוראים לתופעה הזו "עקרונות".
אתה שוב סותר את עצמךהסטורי
חודש שלם חפרת, שעל זה צריך להתעקש במו"מ, פתאום כשזה הורס לך את הספין, אתה משנה את עמדתך...
אתה משקר. צריך להתעקש בכל הכח על סעיף הנכד.איתן גיל

אבל מתוך הממשלה ולא מבחוץ (=מלגו ולאו מלבר)

יתירה מזו, ככל שתעבור חצי שנה והתיקון לא יבוצע עם פשרות שוליות, יש לפרק את הממשלה במיד.

לפרק?! ואז אתה תזכיר לדראון עולם את מישפרק ממשלתהסטורי
ימין.

דחיחלק, תהיה קצת עקבי עם הספינים שלך...
ממשלה שנותנת חותמת כשרות לייבוא גויים.איתן גיל
לאו ממשלת ימין מיקרי.
אז לא תודה. מדינת ישראל צריכה להיות קודם יהודית ואחר כך מנגנון לחלוקת ג'ובים למיזרוחניקים.
בניגוד אליך, אני דורש קודם להרכיב ממשלה ואחר כך לחלק כופתאות. אתה רוצה כופתאות לבוסים שלך בלי להקים ממשלה.
מי שמתנגד לביטול סעיף הנכד בינתיים הוא הליכוד.אריאל יוסף


גרוע מאוד שהוא מתנגדאיתן גיל
חבל שהשותפות לא נעמדות על הרגליים האחוריות כדי להפוך את עמדת הליכוד.
בצלאל אכן עושה זאת.אריאל יוסף


לא נכוןאיתן גיל
מלחמה על קרדיטיםאיתן גיל
שיהיה ברור, אני רוצה השבעת ממשלה לפני תיקון החוק, ולפוצץ אותה אם החוק לא יקודם.
מנגד סמוטריץ' החלטי להכשיל את נתניהו, והוא מת שזה ירשם על נושא עקרוני.
מישהו מאמין לאיתן גיל, שאם מישהו יפוצץ את הממשלה,הסטורי
על הדבר הכי עקרוני שיש, הוא יתמוך בזה ולא יאשים אותו לדראון עולם בהפלת ממשלת הימין?
לא הבנתי; אתה בעד שבצלאל יפוצץ או נגד?אריאל יוסף


עקרונות אינם כופתאות. נקודה.הסטורי
ברגע שאתה קורא לזה כופתאות, אתה יוצר רושם מזלזל, של אנשים שדואגים לעצמם.

אם אתה מודה שמוצדק להפיל על זה ממשלה - אתה מודה שזה עקרון. אחרי שתפסיק לקרוא לעקרונות כופתאות, סופגניות, או כל כינוי חומרני אחר - יהיה אפשר להמשיך לדון.
לא, כי ראשות ממשלה לנתניהו זה אפילו לא פירור מצה.אריאל יוסף


אני פה רק בשביל להזכיר -מרדכי
בס"ד

נתניהו הוא זה שרצה להשביע ממשלה כבר היום השבעת הכנסת, אלא ששותפיו - בצדק רב - רצו קודם לסגור אידאולוגיה ולא להסתפק רק בתיקים. כך שלהגיד שנתניהו בכוונה מושך את הזמן זה גם לא נכון וגם לא הוגן כלפיו.

הוא בשמחה היה משביע כבר ממשלה ומוותר על כל הדרישות מצד שותפיו.
הוא אמר שהוא רוצה, ממש לא בטוח שהוא רצההסטורי
אם הוא באמת היה רוצה להשביע ממשלה, הוא היה מתנהל בהרבה פחות זחיחות...
לא, הן ממתינות להצעה מהצד השני וההצעה לא באהאיתן גיל
לו הן היו רוצות באמת להקים ממשלה, היו מתאמות עם יו"ר הכנסת מועד להשבעת ממשלה, ומאתגרות את נתניהו.
אוי האובססיה שלך.
מי נתן להם סמכות לתאם משהו כזה?!הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ג 20:44
הנוהל הוא שזה שהנשיא הטיל עליו את המנדט מודיע *לנשיא* שעלה בידו. רק אז *הנשיא* מודיע *ליו"ר הכנסת*. היו"ר מודיע על כך במליאת הכנסת, שלפי הנוהל המקובל בחנוכה לא תתכנס עד יום שני הבא. מהזמן שהיו"ר הודיע על כך במליאה, יש *למועמד שעליו הוטל המנדט* ולו בלבד, שבוע להציג ממשלה בכנסת.

אף אחד אחר, לא יכול לתאם עם היו"ר מועד כזה. אתה כל כך מעורבל בקונספירציות של עצמך, שאתה אפילו לא בודק שהן רלוונטיות.

(עזוב שהיו"ר מהליכוד ואין סיבה שהוא ישתף פעולה עם המפלגות האחרות באיתגור יו"ר מפלגתו. אפילו בלי זה, זה לא מתחיל...)
לכן כתבתי *מאתגרות*איתן גיל
וכוונתי לומר שנתניהו לא היה מצליח להתחמק כשמוצבת לו מראה מול העיניים.
תכל'ס, השותפות מושכות זמן ולא נתניהו.
לא הבנתי, הן יכולות להכריז מהיום עד מחרתייםהסטורי
זה לא מחייב את נתניהו בשום צורה.
השאלה מי מעכב, הן או נתניהו.איתן גיל
אתה אומר נתניהו ואני אומר לא נתניהו.
כך או כך, מחר בחצות יפקע המנדט, ותתחיל מסכת האשמות מי גרר לממשלת אחדות או סיבוב שישי.
בן גביר מאמין ובטוח שבסיבוב הבא הוא יביא 30 מנדטים לבדו.
מחר בעז"ה נתניהו יכריז עלה בידיסודית
אחר כך בעז"ה יעבירו את שלושת החוקים - דרעי, סמוטריץ, בן גביר,
וישביעו ממשלה.
יש שבוע מיום שני

חנוכה שמח🕎🙂🍓
המצאת ספין, לא הלך, חזרת לוויכוח אחר...הסטורי
הסר כל דאגה מלבך, מחר נתניהו יודיע 'עלה בידי', עד יום שני עוד שבוע וחצי, הוא יציג ממשלה.

הוא עדיין מחכה ללחץ של הרגע האחרון על גנץ. אם גנץ (או אחרים מהשמאל) לא ישבר עד הרגע האחרון - יקים בקלות ממשלה עם הימין והחרדים.
אין ספק שיש הרבה ביקורת על ניהול המשא ומתןמרדכי
בס"ד

אבל בשורה התחתונה, אני עדיין חושב שאם היו מאפשרים לו הוא היה משביע את הממשלה במיידי רק עם חלוקת שלל ופחות כניסה לנושאים האידיאולוגים. לכן, כמו שאמרתי, בצדק רב השותפות דרשו אחרת, וגם טוב שכך. אבל פשוט צריך להיות הוגנים לשני הצדדים במשוואה.
גם לגבי ה'שלל', הוא היה מגלה שהפערים דורשים מו"מהסטורי
אמיתי, רציני ורצוף - הוא לא עשה את זה בשום שלב.

כפי שנכתב כאן (לא נכחת, זה בסדר גמור, אבל אתה ממש נכנס 'באמצע דיון) לא אחת - התפקידים הם לא "ג'ובים", הם כלים לבצע מדיניות.

אם היו דנים רק על תפקידים, סמוטריץ' למשל, לא יכל לרדת מתיקי הביטחון והמשפטים. היות שכן דיברו על עקרונות ומדיניות, היה אפשר למצוא פתרונות.
הסיפור הרבה יותר מורכב ומסובך, ועקום.איתן גיל
השותפות הבטיחו הבטחות מכאן עד להודעה חדשה. חלקן הגיוניות, וחלקן הזויות ופופוליסטיות, ודימיוניות, כדי להרשים את הקהל שלהן.
על ההגיוניות שבהן יש לדון בכובד ראש ולתקן אם צריך בתוך שלושה חודשים או עד שנה.
במאמר מוסגר, אם יתקנו הכל בתוך חצי שנה, מה יעשו בארבע שנים נוספות חוץ מלמרוט זו שערות ראשה של זו, אבל נניח לזה.
הבעיה היא שהשותפות לוחצות להעביר בחקיקה מעכשו לעכשו סוגיות מעולם הדמיון, ועד שלא תעננה דרישותיהן לא תהיה ממשלה חדשה, ותסלל הדרך למועד שישי.
למה הדבר דומה, לאחד שיבטיח "גשר יבשתי מחיפה לקפריסין", ואחר כך במשא ומתן קואליציוני ידרוש להקים את הגשר כתנאי להצטרפותו, כי הוא הבטיח... והבטחות צריך לקיים.
בעולם העסקים נפוצות הבטחות מפוארות שמסתיימות בחדלות פרעון ופשיטות רגל, ובבית משפט. בנידוננו, לוי אשכול טבע את האימרה: הבטחתי אבל לא הבטחתי לקיים.
נתניהו כפוליטיקאי מנוסה סבר שמן הנכון להרכיב קודם ממשלה, ואחר כך לדון בכל סוגיה לעומקה, בהנתן שבידי כל אחת מן השותפות מוחזק שוט לפרוש מהקואליציה בכל רגע נתון. מנגד, הן אומרות בריש גלי שאינן מאמינות לאף מילה שלו.
סוף דבר, ככל שבדוחק תקום ממשלה, היא תקום מתוך אינטרסים הדדיים ולא מתוך אהבה.
חבל להשחית מילים נוספות.
השותפות לא יודעות אם יש להן חצי שנהסודית
בעיתונות הכללית מתפרסמים שוב ושוב מאמרי דעה על ממשלת אחדות בעוד חצי שנה.
כולן ממהרות לפרוע את הצ'ק
השותפות תמרנו את עצמן למבוי סתום.איתן גיל
מן הרגע הראשון התחילו במסע דה לגיטימציה לנתניהו, ודרשו תשלומים גבוהים במזומן במקום להשביע ממשלה במיד, ולהעיף את לפיד.
מאוחר יותר הוא ירד על ארבע והסתפק בחתימה על דרישה להחלפת יושב ראש הכנסת, כדי להתחיל בחקיקה, אבל רק אחרי חודש חודש הן חתמו. היטיב לתאר זאת *היסטורי*: אנחנו לא מאמינים לאף מילה שלו.
סמוטריץ' הוביל את מסע הדה לגיטימציה לנתניהו, ונתניהו לא שוכח. בסיבוב הבחירות הקודם טרפד לו ממשלה, אחר כך כינה אותו שקרן בן שקרן, ועכשו הוא מתדרך נגדו תחת כל עץ רענן.
כן בהחלט, בעוד חצי שנה יגיד נתניהו: התחייבתי לממשלת ימין מלא, אבל עם סמוטריץ' זה פשוט לא הולך, והממשלה מקרטעת, לכן אין מנוס מממשלת אחדות.
אין קשר לסמוטריץ.סודית
זה השמאל שלא מוכן עדין להיכנס לממשלה עם נתניהו.
לשם מה דרושה להם חצי שנה? אולי כדי לשכנע את הבוחרים שלהם שאין ברירה.
זה יקרה מחר עוד ארבע שנים או בכל זמן אחר שגנץ יבחרהסטורי
כי זה מה שנתניהו רוצה מראש. זה בכלל לא תלוי במה סמוטריץ'/בן גביר או כל אחד אחר מהימין יעשה.

ברגע שאחת ממפלגות השמאל, או מספיק ח"כים מהשמאל יסכימו, נתניהו, כדרכו הקבועה, יזרוק את הימין לאופוזיציה. התירוץ ימצא, אבל הוא לא באמת ישנה משהו.

בנתיים, השמאל כל כך סולד ממנו, שלא נראה שזה יקרה, אבל מי יודע...
גנץ לא רוצה להכנס לבדסודית
אחר כך הוא משלם על זה בקלפי.
ליברמן מוכן להיכנס איתו אבל בשביל לוותר גם על הימין האמיתי וגם על החרדים צריך שלפיד יסכים והוא לא.
אה ולגבי המתדרך - תביא קישור אחד לתדרוך כזה?!הסטורי
אני לא מצאתי אחד כזה מאז הבחירות, אבל אם הוא "מתדרך נגדו תחת כל עץ רענן", כנראה יהיה קל מאוד להביא דוגמא או שתיים מהשבוע האחרון.
מי מתדרך אותך אם לא סמוטריץ' עצמו?איתן גיל
אריאל יוסף

אתה נשמע מנותק.

אם זה "תחת כל עץ רענן" היית יכול להביא קישור אחדהסטורי
לרפואה...
השותפים שלו לא מאמינים לו.אוהב העם וא"י 3

זה הסיבה העיקרית.

אכן, המפתיע זה שאת ההודעה להרצוג, הוא עשה 18 דקותהסטורי
לפני פקיעת המנדט ולא רבע שעה יותר מאוחר...

(עושה רושם שהוא נהנה מזה. חכו, בשבוע וחצי שיש לו עד השבעת הממשלה, עוד יהיו ספינים שיעלו על כל מה שראינו במערכת הבחירות הזאת)
אני עדיין לא בטוח שההודעה שלו לנשיא תעבור חלק בבגץאיתן גיל
ח"כ עמיחי אליהו הודיע הבוקר ש- 99.999 אחוז של ההסכם עם עוצמה יהודית סגור. לא 100 אחוז.
נצפה לטוב.
מה אתה רוצה, לא צריך שההסכמים יהיו סגוריםהסטורי
יש לו עוד שבוע וחצי להציג את הממשלה. עד אז יהיו עוד הרבה ספינים (אני בטוח שלך יהיה חלק גדול בהם...)
ספינים- לא. חשבון נפש- כן.איתן גיל
הטיעון המטומטם שלך ושל הבוס שלך שנתניהו משך זמן, לא מחזיק ולא יחזיק מים.
אמת, מתחת לפני השטח והשטיח טמונים הרבה דמים רעים, ורק עניין של זמן שיצופו החוצה.
נתפלל ונקוה לטוב.
זה מה שהוא עשה...הסטורי
כמה פגישות מו"מ הליכוד הואיל בטובו לקבוע ולא לבטל אחרי שהוא קבע, בשלושת השבועות הראשונים אחרי הבחירות?!
ברוראיתן גיל

הוא שלח מסרים לליכוד כי אלה ואלה יהיו נושאי השיחה, והליכוד השיב עליהם: בכל הכבוד, לא אתה הוא המועמד להרכיב ממשלה.

אציע לך לכתוב מכתב לחיים רמון ולשאול אותו מה הבסיס שלו לאמירה המפחידה שסמוטריץ' ובן גביר יאכלו לנתניהו את הכבד. 

ההסכם סגור עם הישגים נהדרים. ב"ה❗❗❗💯סודית
לפנות בוקר סוכמו בין הליכוד לבין עוצמה סעיפי המשא ומתן הקואלציוני .

לפי ההסכם אושר כי ח"כ בן גביר יכהן גם כמ"מ יו"ר ועדת שרים לענייני חקיקה. כמו כן סוכמו שורה של עקרונות וחוקים שיאפשרו גיבוי מלא לחיילים ושוטרים, החזר המשילות, פיתוח הנגב והגליל קידום הזהות היהודית במדינה, ורפורמה במערכת המשפט.

*יו"ר עוצמה יהודית והמיועד לשר לבטחון לאומי ח"כ איתמר בן גביר מסר:*

"כפי שהבטחנו לציבור עשינו הכל כדי להקים ממשלת ימין מלא מלא שתחזיר את המשילות והגאווה לעם ישראל, ותיתן גב לחיילים והשוטרים במאבקם החשוב. סמלי מאוד שדווקא בחג החנוכה שמסמל את הפצת האור, אנו מקימים ממשלת ימין כדי לממש את ההבטחות שלנו למען הבוחרים, למען החיילים השוטרים הלוחמים שלנו - ולמען כל עם ישראל".
נתפלל ונקוה לטובאיתן גיל

בינתיים מתקבל רושם שהחתן והכלה לא ממש מתלהבים מהשידוך, אבל ההורים משני הצדדים כופים עליהם חתונה. 

להפך, תמיד שידוך הוא ככההסטורי
הגמרא אומרת ש"לית כתובה דלית בה תגרא", בעברית - אין (התארגנות ל)חתונה, שאין בה קטטה. שני הצדדים רוצים את השידוך, אבל יש לזה השלכות וממילא מתנהל משא ומתן בין הצדדים שלא תמיד הוא הכי נעים. בסופו של דבר, החתונה מאוד שמחה.

הצפיה, לוותר על המו"מ, היא אולי מאוד רומנטית, אבל לא מציאותית. בהנחה שלא עושים הצגה, אלא באים באמת לעבוד בשביל הציבור, זה דורש הכנה ודקדוק בתפקידים ובנעשה בהם.
באים לעבוד בשביל הציבור. חחחחחחחחחחחחה.איתן גיל
המשך יבוא.
אני בוחר נציגים, שאני מניח שיעבדו בשביל מה שנבחרוהסטורי
לשמו.

כנראה בתור ביביסט, שהסביר כאן השבוע שהתחייבויות של לפני בחירות, זה רק כדי לעשות רושם שקרי על הציבור, אתה לא מסוגל להכיל את זה.
תביא את הציטוט המקורי, ואחר כך נפרשןאיתן גילאחרונה
סקר- הציונות הדתית עם וינטר בראש- 6 מנדטיםאיתן גיל

וינטר מפקד מצטיין ושם שמים שגור על פיו אבל פוליטיקאי הוא לא, או למצער הוא חסר ניסיון להובלת מפלגה.

מהן עמדותיו, מה יש לו להציע ארגונית, אם בכלל, כדי לרפא את המפלגה הפצועה והכושלת הזו, אין אנו יודעים.

בטרם יעשה את שטות חייו ויסכים להוביל את המפלגה, נזכיר לו את קודמיו שהוצנחו מבחוץ: הרשקוביץ, איתם, הרב רפי, ולהבדיל בנט.

איפה הם היום.

מסתבר שיותר משהציבור סומך על וינטר, הוא פשוט דוחה את סמוטריץ', אין הסבר אחר.

אבל סמוטריץ' לא הולך להעלם, הוא ימוקם במקום השני ויחתור תחת העומד בראש, כי בחתרנות אין שני לו אחר ששמעון פרס נעלם מחיינו.

או במילים אחרות אומר הציבור הד"לי שלושה דברים: לא לפלגנות, כן לסדר יום יהודי, ואי אמון אישי בבצלאל נפתלי סמוטריץ'.

מצד שני מה שטוב לציבור הד"לי לא בהכרח יהיה טוב לוינטר.

קטע.

בערימת הקישקושים שהעמסת כאן, יש נקודת אמת אחתהסטורי
הציבור משום מה, לא מהיום ולא מהקדנציה הזאת, מחפש 'כוכבים' ולא 'פוליטיקאים'. אפי איתם הוא דוגמא מובהקת לביקוש הזה. המפד"ל דישדשה, הביאו גנרל ששם שמים שגור על פיו להנהיג. שום נסיון פוליטי לא היה לו. הכוכב נפל והפיל איתו גם את הרב יצחק לוי, שדווקא התנהל שם לא רע. הסתבר שאין תחליף למי שגדל במסדרונות הפוליטיים.


איני מכיר את וינטר ואיני יודע מה תכניותיו לחיים ובמה חוץ מפיקוד הוא מוכשר. אם וינטר באמת חושב שהשליחות הבאה שלו בעם ישראל, היא השפעה דרך המסדרונות הפוליטיים - שיתכבד ויכנס כמספר 4/5 ברשימה, שילמד איך נראת הכנסת מבפנים, איך עובדים בוועדות, איך נראים דוחות של מרכז המחקר, יכיר מבפנים את יחסי הכנסת-ממשלה וכד'. אם הקדנציה תהיה מוצלחת, בקדנציה הבאה יוכל להיות ראש וועדה או סגן שר וכו'.


https://traffic.outbrain.com/network/redir?p=mor03zpLbHPE28H8v_I-jQBrSoRk-p5Rd2s5xP2ohFZiBbTv5JNDTzpJhZx6oD9vcKhoXIcvmyzYy_KH5vIbdb9S6GBs38j8q9Tz4euaUfO-hi63DxNubnyUyFD1wcZywN7Yr8twdGnfLQeKlm6FvZpBk2kL3l_3htcCEyAVcoJvZHQjCKY3zfn7L8Y-ko_RG4drApKs94MJ8TWrz8J1VW4q4BIxZ9YUVCKO7z1PkQv_i5n6Q6Q9rXIwWDHU0SJLMyjHMFHn-Upg-PRLWFyh6lXJUxOsU0qy1FrBtE4d7WvF6YOW-yFNREWZPpTu5dJ0zGkkqUqVSk67jmetnmD5mcypYzgDojPkmLXbP1Z-gr9EGUUarGdD9N_6eQC8nLhQuiJo_1bahz3ykByCXEWvuhwbwWXbRxS5L9NK2mmlv5wPEgcDK4-gcm01qIifKeLdjxP4NHr9dfkLOcj9BOGJanr0MDqjTRXsgRfxVqquZf3R1hxdcOqH4FikyJlHunlUEjnJlxud5ZamIgGboxUwmLdHP15NO77yKaVKMzxbhJErbryXvGFVsdJiA25s8x1YWt39TFSeY1b5Ez0wwqJCrq33VAZy1Fms1qw3pFW46sskF4HbgdpxroO1hsRt7fo0mPtbLBM9M01rSiwcQv6ZYNiuJsmMG5E0nrE7hycj0j8KizGg3Np_l3YVIWIoQAzF3Jg-5872N_dx1QqDY3KgYz7qBHRqjjBCrzWkztaTIddTPEIIHovpbOKDZXCxpQzC0EiOsft5vkI-Vi7FOrHTCKzhF9vQiPLbKNKsFHP5PsK0e3C3MCvhvADRC5VQ8QyRq0YGCKEk1U1z3GNaMD4DqsM8VXQk9Dirm0tnKUHCovxjH2ndhjnw7_WheTfbBR5OlkKI2SMdiXWm6zECiwbJ2O9Aa9DTgazrDw_3DEcNZgtCg1cjC1F2sB53q58T4LZFH24kG0nYQH_4lPgWv-hWs9nhZ0qYq5BhPBate89WIMfu8Zpabe-f1PDOhgSFLSj-hSJ3JoJhOKiOgiwMk9iLoQEkV7wMFBxvOH0UZUTp54Ph9vf7kwfxAyIymdeCABWi&c=1d201d22&v=4&ucid=PQL2yZvt

נגעתי בציפור נפשך סמוטריץ', אויאיתן גיל

קישרת עם מאמר שאומר בערך כמוני, רק ששניכם מתעלמים באופן מביך מהשאלה לשם מה ולמה מציפים את שמו של וינטר אל מול הפוליטיקאי הדגול בעיני עצמו- סמוטריץ'.

נראה לך שמישהו בליכוד יציע להחליף את נתניהו.

כך או אחרת, בעוד תשעה חודשים- גג, יתקיימו בחירות לכנסת. השאלה שצריכה להשאל כאן ועכשו היא לא מי האיש שיכול להציל את המפלגה מסכנת טביעה והכחדה, אלא מי הוא האמיץ שמסוגל לשכנע את המגזר שתם זמנה של הציונות הדתית כמפלגה עצמאית על כרעי תרנגולת.

כשבקפלן בודקים כל מיני גרסאות של חיבורים פוליטיים כדי למקסם את כוחם, במחנה האמוני- הפוך, לא פחות מחמש מפלגות מתמודדות כל אחת בנפרד על 3.5 מנדטים בסך הכל.

אציע לך לישון על זה לילה, ומחר תחזור לכאן עם תשובה.

בקיצור, דוברות הליכוד עובדת שעות נוספותהסטורי

לולי מפלגת הציונות הדתית, לא כנראה שלא היינו חוזרים להלחם אחרי הפסקת האש הראשונה ובוודאי שלא אחרי השניה. מוסדות החינוך היו קורסים ומפת ההתיישבות היתה של בלונים על חוטים בתוך מדינה פלסטינית.

 

מי שלא מבין את זה שיצביע ליכוד, ויתחיל להתאמן מעכשיו על מקהלת 'תפילה לעני'...

אבל אני אכן מסכים אתך בדבר אחדהסטורי
מי שבאמת רוצה שתפיסת עולמי תשפיע במציאות, צריך להפסיק לחפש כוכבים ולהבין שהדרך להשפיע עוברת דרך עבודה סזיפית של הישגים חלקיים תמורת וויתורים על נקודות פחות מהותיות.


מתוך ההבנה הזאת חפשו מי הכי קרוב ליכולת לממש את ענייני הליבה בתפישת עולמכם.

זה לא רק הציבור שמחזר, אלא גם הפוליטקיאיםמרדכי
בס"ד


ממה שאני מכיר (ממקורות אמיניים בעיניי, אבל לא מקור ראשון), סמוטריץ' עבד מאוד מאוד קשה לנסות לגייס את וינטר מספר שתיים, וכמו שכתב @איתן גיל, הוא אכן דחה אותו. זאת אומרת שגם הפוליטקאים עצמם, וזה נכון לכולם ללא יוצא מן הכלל, מחפשים כוכבים לקשט בהם את הרשימה שלהם, ובמקומות גבוהים, ממש לא בשוליים-עד לא רייאלי.


בינתיים, זה בכל מקרה נראה שהכיוון שלו זה בכלל ללכת לבד ולא להתחבר למפלגה קיימת. 

אז בזה אני לא מסכים איתו...הסטורי

האמת שהתווכחנו על עניין דומה, כשאתה תמכת במהלך של סמוטריץ' להחלפת אורי אריאל ואני טענתי שעם כל הכבוד לשיאן הכנסת, הוא רק אחרי קדנציה אחת ויש לו מה ללמוד...

 

מאז המציאות הפוליטית עברה טלטלות שהמציאות בהן עלתה על כל דמיון - שלוש מערכות רצופות, שתי ממשלות פרטיטיות שלא משלימות את ימיהן ומה לא...

 

עכשיו, אני מבין, בסופו של דבר הסנטימנט הצבאי חזק בציבור שלנו, תמיד ובמיוחד אחרי השנתיים האחרונות. מפלגה שאין לה אף אחד עם הסטוריה צבאית משמעותית, תהיה בבעיה, למרות שמצד האמת אלו שני תפקידים שונים לגמרי.

ברור שלא תסכים כמו שלא תסכים שסמוטריץ' הוא הבעיהאיתן גיל

הוא ביצועיסט מעולה, אבל מנהיג מפלגה הוא לא, ולא יהיה.

הוא בטוח שאם יקיף את עצמו בכוכבים, מצבו הפוליטי ישתפר, אבל הציבור חושב הפוך, ולראיה- גם אם יציבו מטאטא בראשות הרשימה הוא יביא מספר קולות כפול בקלפי.

לגבי וינטר, כפי שכתבתי קודם, הוא בחור טוב וכריזמתי, אבל לא אפוי פוליטית. מן המעט המצופה ממנו הוא צריך לדלג בין אולפני הרדיו והטלויזיה ולהתראיין בכל נושא רלוונטי, כדי שנדע מה הן עמדותיו, ומהו כושרו הריטורי.

חזרה לסמוטריץ', שילמד ממפלגת העבודה שהצליחה להכנס לכנסת הנוכחית על חודם של קולות בודדים, מה שהביא למסקנה מתבקשת שלמרות עברה המפואר באמת, תם זמנה. ראש המפלגה הודיעה שלא תתמודד שוב, וכל השאר חברו למסגרת פוליטית אחרת בראשות יאיר גולן.

כאמור, סמוטריץ' הוא הבעיה ולא הפתרון. בזמן שהוא מחזר אחר כוכבי קישוט למפלגתו, חברו שמחה רוטמן בורח מן הספינה הטובעת, וזו רק ההתחלה.

הוא לא יכול למכור לנו מפלגה דתית (עלאק) כאשר הנרטיב הדתי נמצא במקום 6 או 8 בסדרי העדיפות, וחבוי בפרשנות עקלתון  תחת מצוות ישוב ארץ ישראל. בכל הכבוד, הציבור לא קונה...

למרות התמיכה הרחבה שיש לו בפורום זה, הוא צריך לעשות מירב מיכאלי ולזוז הצידה, ולאפשר לאחרים לפנות את ההריסות שהוא הרס בשתי ידיו השמאליות. אחריו יבוא מיזוג טכני או ממשי עם גוף פוליטי שאינו אקדח צעצוע.

המשך יבוא.

 

 

להתראיין זה ממש לא הדבר העיקרי שוינטר צריך לעשותהסטורי
זה כמובן חשוב שנדע מה הדעות של וינטר בשלל הנושאים העומדים על הפרק, אבל אני מניח שברובם הוא יגיד את מה שרובינו חושבים בתמהיל זה או אחר, בסדר עדיפויות זה או אחר.


השאלה המשמעותית היא מה יכולות הביצוע שלו בשדה הפוליטי. מי שרוצה להיות בכיר במפלגה ובוודאי מנהיג מפלגה (כמו שרחש השמועות טוען שוינטר רוצה) - צריך להוכיח יכולות בשדה הפוליטי. להוכיח שהוא מסוגל להעביר חוקים, להוכיח שהוא יכול לנהל סדר יום בוועדות. להוכיח שהוא מסוגל לנהל מו"מ פוליטי ולהגיע בו להישגים, אפילו שהרבה פעמים במגזר יעקמו את האף (לדוגמא - התמיכה בהסכם החטופים הראשון, תמורת הכנסת מנגנון אוטומטי של חזרה ללחימה ברגע שהעסקה קורסת). להוכיח שהוא מסוגל להתנהל עם חבריו למפלגה במנהיגות משתפת.


אגב, הנקודה האחרונה היא עקב אכילס משמעותי של הרבה גנרלים או מנכ"לי חברות, במעבר לפוליטיקה. מפקד (ובדומה מנכ"ל) רגיל לסדר הררכי שאפשר אולי לשמוע דעות אבל בסופו של דבר אם הוא הבכיר - הוא נותן פקודה והיא מתבצעת ואם יש בכיר ממנו - הוא מקבל פקודה ומבצע. המעבר למערכת פוליטית שבה גם אם הוא ראש מפלגה או אפילו ראש ממשלה - יש משמעות להחלטותיו, אבל גם לאחרים יש מילה, צריך לשכנע את הרוב וגם המיעוט במחיר לא כבד מידי יכול לפעול אחרת או אפילו סתם לגרור רגליים - קשה מאוד להרבה גנרלים.


יש הרבה פוטנציאל לוינטר, אבל יש לו הרבה מה להוכיח לפני שקופץ בראש.

אני מהמר גבוה שהוא לא יצטרף לצה"דאיתן גיל

בליכוד הוא שרוף, ולכן עליו לבחור בין בנט לבין להשאר בבית.

בנט, על פניו, לא ישוש לצרף אותו בהיותו נתפס "משיחי" ותואם סמוטריץ' שלא יחליק בגרון, ובקפלן.

בשולי הדברים נזכיר שכל הגנרלים שהצטרפו לפוליטיקה אכזבו את בוחריהם. מי יותר ומי פחות...

כולם, היינו כולל יצחק רבין, ששלושה כדורי אקדח הפכו אותו מלא יוצח פוליטי לקדוש, קדוש. 

אתה מניח שהוא יצטרף למישהוהסטורי

והשאלה רק למי, לעומתך @מרדכי טוען שהוא רוצה ללכת לבד.


אתה קצת מכליל מידי, היו גנרלים שכן הצליחו כמו רפול ועוד. אתה צודק שרבים כשלו, יש סיבות טובות לכשלון. רבין גם כגנרל היה גרוע, הצליח לבנות הילה של 'ביטחוניסט, אבל מעולם לא לחם בעצמו חוץ מבאלטלנה...

כיוון שרבים נכנסו לפוליטיקה בקול רעש גדול וכשלו נחרצות, אני טוען בתוקף שאם גנרל טוב, רוצה לרתום את כחותיו, יכולת ההנהגה שלו, מסירות הנפש שלו ועוד - לעשיה הציבורית בתחום הפוליטי, עליו להתחיל מלמטה. להכנס כח"כ פשוט, אחרי קדנציה או שתיים מוצלחות להתקדם לסגן שר או יו"ר וועדה. 

אני מהמר ומניח שהוא לא יצטרף לצה"ד. נקודה.איתן גיל

ובניגוד ל- @מרדכי  סבורני שהוא לא יקים פלטפורמה חדשה סמוך כל כך לתאריך הבחירות הרישמי וקל וחומר אם יוקדמו הבחירות.

משאת נפשנו צריכה להיות ששתי מפלגות בלבד תתמודדנה זו מול זו, אבל זה לא ריאלי.

אני מזכיר לך שאנחנו חיים במדינת ישראלמרדכי
בס"ד


בשלוש שעות קורה פה מה שביתר המדינות קורה בשנה שלמה. מכיוון שעד הבחירות יש *לפחות* עוד ארבעה חודשים - זה נחשב לנצח.

^^^^הסטורי
אגב, אם הבעיה של @איתן גיל היא הפרוצדורה של הקמת מפלגה - יש את האפשרות של לקנות 'מפלגת מדף' כמו שעשו בנט ושקד שניה וחצי לפני הבחירות.
וזה מחזיר אותנו לליבת הדיון פהאיתן גיל

מה יש לוינטר להציע לסדר היום הפוליטי שלנו חוץ מכלום.

במחשבה נוספת, יש מצב שיחבור לאבי מעוז, וימוקם ראשון ברשימה. < צ >

הוא הסתובב בישיבת בית אלהסטורי

מרשים שם סמארטפונים, בנעם הוא פסול...

🤣

האמת שאני מאוד מקווה (אבל כנראה אתבדה)הסטורי
שהוא לא ייכנס לפוליטיקה בכלל.


מצד אחד ההנחה שלי היא שאולי הוא ימשוך מצביעים לטווח קצר, אבל לא תהיה לו הצלחה משמעותית בפוליטיקה לטווח בינוני ובוודאי ארוך.


מצד שני, אני מאוד מקווה שהפארסה של מינוי זמיר לא תחזור על עצמה והרמטכ"ל הבא יהיה מי שימונה על מנת לנער אתת צה"ל ולהחזיר אותו להיות צבא מנצח.


הצעד הראשון של רמטכ"ל כזה יצטרך להיות החלפת חלק משמעותי מקציני המטכ"ל הנוכחיים, בקצנים ששואפים לנצח ולהכריע. ככל שווינטר, אמונה, סלמון, וינר ואחרים פחות יתלכלכו בפוליטיקה (בה כנראה גם יכשלו) - תהיה יותר אפשרות להחזיר/לקדם אותם בצבא.

וינטר סיים עם השרות הצבאי שלואיתן גיל
גם אייל זמיר וגבי אשכנזיהסטורי
תמיד אפשר לחזור
זמיר הובא מבחוץ כדי להחליף את הלוי הכושל, שהתפוטראיתן גיל

וכמוהו, אשכנזי הובא מבחוץ כדי להחליף את חלוץ הכושל, שהתפוטר.

שניהם היו מטבע הדברים, מינויים בדיעבד, ולא לכתחילה, ומועמדים בדרגת אלוף.

וינטר לעומתם, השתחרר בדרגת תת אלוף, ובדרגתו משרתים בשרות פעיל לא פחות מ- 250. בנסיבות אלה הסיכוי הריאלי להשבתו לשרות פעיל שואף לאפס

מסכים וחבל שכךהסטוריאחרונה
בנתיים גם זמיר מתגלה כעוד מאותו דבר, גנרל קונספציה לכל דבר ועניין. חבל שלא הקשיבו בזמן לאזהרות של תורת לחימה ואחרים.


בתקווה שהגורמים הרלוונטיים הבינו זאת, מוטב מאוחר מלעולם לא, נשאר לקוות שאחרי הבחירות ימנו סוף סוף רמטכ"ל שיבין שאינו יו"ר וועד העובדים של גנרלי הקונספציה, אלא מישהו שבא לנער את המערכת. ככזה הוא יחפש את הקצינים ההתקפיים ובעלי החזון להחליף את משובטי אוסלו במערכת.

כבר 3 מקרים של דריסה בהפגנות. זה לא נורמלי!!נ א
עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:21

עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:19

אי אפשר לשמוע בחדשות שתוך תקופה קצרה היו 3 מקרים של דריסת מפגינים.

פשוט לא הגיוני!!!

מה אתם מציעים לעשות?

שתי הערות על הניסיון להקים מחדש את הרשימה המשותפת:מרדכי
בס"ד


1. מאז ההכרזה אתמול, הטענה הרווחת היא שהאיחוד בין המפלגות הערביות הוא מהלך שיטיב עם השמאל ויפגע בימין. האמת היא הפוכה: להכשיר את רע"מ זה משהו אחד, אבל מכאן ועד להכשיר גם את חדש-תעל ובעיקר את בל"ד, הדרך ארוכה וכמעט לא אפשרית. זאת אומרת שמהלך שכזה רק מרחיק את האופוזיציה מחהקים ממשלה. על הדרך נראה גם ירידה אצל אותו יאיר גולן שרק אתמול הצהיר שמנסור עבאס יותר ציוני מסמוטריץ' ובן גביר.


מנגד, המהלך הזה יוציא את מצביעי ימין מהבית. א. אלו שמרגישים שאין להם למי להצביע או אפילו חשבו להצביע למפלגות מרכז. מול מפלגה ערבית משותפת עם מספר מנדטים דו ספרתי הם יריגשו מאויימים, וסביר להניח שיחזרו לימין.


2. למרות כל האווירה החגיגית אתמול בסחנין, אנחנו עדיין מאוד מאוד רחוקים מחתימה סופית. מנסור עבאס כבר הוכיח את כוחו הפוליטי לבד, ואין לו לא את הצורך ולא את הרצון להיות אחד מארבעה ראשי מפלגות. מנפתלי בנט הוא למד כמה שווה החתימה על מסמכים מסוג זה.


לכן, אפשר להעריך שהסיכוי של איחוד שכזה לצאת אל הפועל עומד על לא יותר מ-10%.

אל תדאג, הם יגידו שהם משתמשים רק בקולות של רעמ...קורא נלהב לשעבר

וזה רע בעיקר אם בלד תהיה בפנים כי הם שרפו להם קולות. משאר הבחינות זה לא כזה דרמטי.

אפשר לקוות שזה ידרבן את הימין להצביע ואולי גם להתאחד גם כדי לשמור על הקולות.

בשאר מסכים איתך. ש"ש

ובכל זאת, יהיה קשה הרבה יותר להכשיר את השרץמרדכיאחרונה
בס"ד


אני לא מדבר עכשיו על מצביעי הדמוקרטים, וגם לא יש עתיד, אלא בעיקר אל אנשי ימין שמצד אחד לא מזוהים עם הממשלה ומצד שני הם עבר נבגדו כבר פעם אחת כשהצביעו לבנט ולימין הממלכתי. כשהם יעמדו בצומת הזו, האם לסתום את האף או לקחת את הסיכון שבממשלה שהם בוחרים תהיה מפלגה שנכנסה לכנסת גם בעזרת מבציעי בל"ד וחדש-תעל, אז הם יבחרו באופציה הראשונה.

הם יתפצלו אחרי הבחירותאיתן גיל

לאופוציזיה אין סיכוי ריאלי להרכיב את הממשלה הבאה, אבל בלוק חוסם הוא לא בלתי אפשרי ועל זה הם עובדים חזק.

ומנגד בימין ישנים על האף. בקליפת אגוז, מסתמח שבין 4 ל- 6 לא יעברו את אחוז החסימה.

אני מודאגקעלעברימבאר
מעכשיו יהיה צריך ויזה לגרינלנד? כי עד עכשיו טסתי לשם מלא ללא ויזה.


אני מרגיש כמו מישהו שאיגלו אותו מארצו

הלו, איפה היית ביומיים האחרונים?פ.א.
לאחר פגישה עם מזכ"ל נאט"ו, טראמפ הודיע על פתרון "מצוין" הכולל הצבת טילים אמריקאיים וזכויות כרייה, שיחסמו השפעה רוסית או סינית באי. 
מה החידוש? טילים בגרינלנד לא היו כבר במלחמה הקרה?קעלעברימבאר
החידוש - הסרת האיום לספח את גרינלנד לארה"בפ.א.אחרונה

כנראה טראמפ השיג, באיומים והלחץ שיצר, הסכמים מסחריים לטובת ניצול משאבי הטבע של גרינלנד.  

מה שמלכתחילה היה מעוניין.   

איך מעיזים לבלבל את הציבור בעניין ארץ ישראל?נ א

ראיתם את הדיון של התלמידה מקריית ארבע מול ליאור שליין?

מה זה? הוא ממציא שה 7 באוקטובר זה בגלל בן גביר. איזה שטויות. הכל בגלל שאריק שרון פינה את ההתנחלויות ואת היישובים מגוש קטיף!!

הגיע הזמן לעצור את הטירלול נגד ארץ ישראל.

ארץ ישראל היתה שייכת רק לעם ישראל ותהיה שייכת רק לעם ישראל.

ארץ ישראל זאת מתנה שהקב"ה נתן אותה רק לנו. כל אמירה אחרת נגד ארץ ישראל - היא שקר גמור!!!

צודק. בסוף שליין וחבריו הם מיעוט קולניקעלעברימבאר
תאמין לי עוד כמה חודשים\שנים הוא בימין מרכז. בדוק.פתית שלג

נכון שעכשיו הוא מאוד עקשן. כיוון דאתי למיפלט לא אתי למבלע. אבל עם עוד קצת השתפשפות עם הנוער והערכים האלה הוא איתנו.

רק עכשיו הוא התחיל לצאת לשטח להקשיב ולראות את האותנטיות של הערכים הימניים.

בעזרת ה', אבל אל תבנה על זה שזה יקרה בקרוב..נ א
לא מספיק להכריז על שליטה ישראלית צריך גם לגרש אתנ א

כל הערבים מארץ ישראל

הוא לא מגיע ללמוד ולהבין הוא בא להשפיע מעצמואני:)))))

מתוך התנשאות ומקובעות.

במסגרת השליחות הזאת הוא מוכרח להקשיב לקולות בשטחפתית שלג

ומטבע הדברים הוא גילה זוויות חדשות שהוא לא הכיר.

יש שיטה כזאת לא להיות מושפעים מהסביבהאני:)))))אחרונה
וזה לבוא ולהיות משפיע. גם ליאור בא להשפיע ולכן אני לא מאמינה שמשהו ממה ששומע יכנס לו לראש.
וואלה, אף לא חשבתי שבן גביר כל כך משמעותי...שלג דאשתקד
יכול להיות שייך גם לאקטואליה וגם לבית המדרשפ.א.
אם מי שהיכה את רום ברסלבסקי היה חרדי -חרדיתאחת

כל הציבור החרדי היה עכשיו נאשם באלימות.

זאת אומרת, התכנים ברשת היו מתקיפים, לא את הבן אדם, אלא את המגזר

שטיפת מוח נגד המגזר הייתה מקבלת עוד צידוק.

 

סתם כך נקודה למחשבה.

למי שרוצה לחשוב.

ולמי שלא רק אומר לעצמו שהוא שייך למגזר הכי אוהב ישראל, אלא שיש לו קצת מהמוצר הזה.

 

אפשר להוסיף עוד נקודה למחשבה:

 מה קורה כל פעם שמגלים גננת מתעללת / מטפלת מתעללת, בציבור הכללי, כמו שקרה כמה וכמה פעמים בשנים האחרונות.

ומה קורה כשיש טרגדיה במעון חרדי, טרגדיה שאפילו עוד לא ברור מה גרם לה.

אולי גם הזנחה פושעת, אני באמת לא יודעת, למרות שמדובר שם בגננות מוערכות ונורמטיביות.

אבל נניח שכן, איזו הכללה מסיפור אחד לציבור שלם.

ומה לא היה קורה, אם זה היה סתם כך מעון לא מאושר בראשון לציון.

איך השיח היה אחר.

 

 

,

את צודקת באופן חלקינקדימון

אין ספק שאנשים מיהרו לשפוט, לקטלג, ולהשתמש בזה לקמפיין שלהם - בהחלט על רקע של עוינות.

העובדות עוד לא התבררו, יש כנראה גם קצת פייק שמעורב פה, ואנשים שמחו לפזר מלח בפצע הטרי הזה.

בזה אני מסכים איתך באופן מלא. ההכללה אהובה על היהודים כאשר לא מדובר באויב האמיתי.

 

 

יחד עם זאת, היות ויש תפיסות התנהגותיות וצורת מדיניות שמאפיינת את הציבור החרדי (כמו למשל סוגית ילדי החצבת המתים, או סוגיית הבנייה הפיראטית שמאפיינת את הערים החרדיות, או ההתנהגות בכבישים בבני ברק, וכדומה), ומאפיינת כעמדה חברתית מקובלת ולא כאפיזודה חולפת, אז כשקורה אסון הוא נמדד לאור אותה התנהגות כללית.

 

הנה בדיוק היום פורסם על מחדל באחד מהמעונות של ויצו על כך שתינוקות הצליחו לצאת ולהסתובב ליד כביש סואן. ההתייחסות של הציבור היא אחרת לזה כי המדיניות של ויצו (כחלק מהחברה הכללית במקרה הזה) היא כן לעבוד לפי החוק, בפיקוח, עם נהלים ברורים, עם ענישה במקרה הצורך, אפילו עם שיימינג, וכן הלאה. המחדל הוא מחדל והאחראים יצטרכו לתת הסברים, אבל כתופעה זה לא דבר שאפשר להשליך ממנו על הברה כולה. בדיוק מהסיבה שהם עושים הכל כדי שמחדלים כאלה לא יקרו בכלל.

 

אותו כנ"ל בדיוק בנוגע לגננות המתעללות שהתגלו בשנים האחרונות. הציבור אכן מזדעזע מזה ונלחם בזה, ושואל את עצמו "מה אפשר לעשות כדי לבער את זה". כלומר, למרות העלייה במקרים כאלה, זה מצב שהוא מנוגד לכל ההתנהגות הכללית שם ולכן יוצא דופן ולא משמש כמקרה מייצג.

מסכיםזיויק
לכל חכה יש שתי קצוותשלג דאשתקד
והנה מתברר שלא השכיבו תינוקות בשרותיםחרדיתאחת

ולא בארונות

שמו מזרנים בשרותים רק בשעת חירום, כשהגיע צוות רפואי לטפל בתינוקות שנפגעו (ועדיין לא יודעים ממה)

ולא היו חמישים תינוקות בדירה, אלא בשלש דירות.

כל אלה שכל כך ששו לפרסם ולהשמיץ אנשם ישרים וטובים שגם ככה חרב עליהם עולמם, ולא באשמתם. איפה הם?

 

חלק מהדברים שכתבת, נקדימון, יש בהם אמת.

חלק פחות

וקבוצות מיעוט עושות המון נזק בציבור החרדי. גם בפנים, עוד לפני התדמית בחוץ.

 

לגבי הקישור ששמו פה - אפשר לשים קישורים לכל מיני דברים מטומטמים שאנשים במגזרים אחרים כותבים, כולל כאן באתר.

זו בחירה במה לראות מייצג ובמה לא.

אולי האמא הנפלאה, שאבדה עכשיו תינוקת באסון, ובאה בשנתיים וחצי האחרונות לאלפי משפחות ששכלו ילד במלחמה, עם תכשיט אישי שעיצבה במיוחד בשבילן, היא זו שמייצגת רוח שיש בציבור החרדי, ולא מגיעה לתקשורת?

 

בענין מעונות מאושרים - אני אישית העדפתי גם בשנים שהיה סבסוד רגיל לחרדים לשלוח למטפלות פרטיות. למרות שזה היה הרבה יותר יקר.

כי לפי מה שראיתי וחוויתי ושמעתי מסביב - במעונות יש מטפלות מתחלפות, שזה חסרון משמעותי לכלשעצמו לתינוקות שצריכים יציבות ודמות קבועה.

ובעיקר - הן בדרך כלל נשים עייפות מהחיים, שנאלצות לעבוד בשכר נמוך, ומנוצלות עד למעלה מהכוח שלהן.

שום פיקוח לא פותר את הבעיה הזו. שום פיקוח לא יכול לגרום למטפלת לחבק תינוק באהבה.

בבתים - שלחתי לנשים שאני מכירה אישית, שלקחו קבוצת תינוקות לא מדי גדולה למשך שנה, ובאמת אהבו את התינוקות. 

בעיני זו מסגרת הרבה יותר נכונה לתינוק.

אוכל זה דבר שהייתי רוצה שיהיה עליו פיקוח, אבל אצל מטפלת פרטית אני זו ששולחת את האוכל.

 

אפשר להתווכח על התפיסה, אבל הזנחה לא קשורה לענין, אלא הפוך.

 

וחזרה לכותרת - אין ספק שאם חרדי היה תוקף את רום ברסלבסקי כל הציבור החרדי היה עכשיו על ספסל הנאשמים, וגם כאן, היו נכתבות הודעות אינטלגנטיות לרוב שמנתחות את האלימות במגזר.

אני אגיד לך משהומשה

1. בחברה החרדית יש תופעות שמזלזלות בחיי אדם וחסרי אחריות

 

2. כשקורה משהו, רצים להאשים את החרדים גם כשהם לא אשמים.

אני לא התרשמתי שהצוות של הפעוטון הזה התרשל. אם פרופסור (!) בשני בתי חולים לא יודעים למה הילדים מתו ודורשים נתיחה, מי אני שאגיד משהו.

 

3. מה שכתבת על המטפלות זה כמובן נכון. אגב בכל המגזרים.

לא באתי להיכנס לדיון הזהשלג דאשתקד

בזמנו, אחרי "שומר חומות", עיתון הארץ רצה להמחיש כמה המבצעים האלה רעים וכואבים ושם תמונה של ילדים - עשרות!! - שנהרגו במבצע. אבל איכשהו הוא שם רק את הילדים הערבים (וגם בין הערבים היו נערים שהתברר שהם מחבלים).

אז היו הרבה קריאות נגד הארץ, שחשוב לו רק הילדים הערבים ולא חשוב לו הילדים היהודים וכו וכו. ויובי ביילין כתב אז כל כך מדויק, בטור הקבוע שלו בישראל היום: הרי גם ככה הייתם מדברים נגדינו ואומרים שאנחנו בוגדים, אז מה זה משנה?!

וואו כמה שהוא צדק!!! ברגע שאתה מרגיש מסכן וטוען שכולם נגדך, אז מותר לך לעשות הכל ולאף אחד אין שום זכות לדבר ולבדוק כלום. כי אתה הרי סתם מואשם אוטומטית. אז יאללה תהנה.


לגופו של עניין, אני לא יודע מה היה שם ולא עוקב. מהניסיון היחצנים משני הצדדים מטייחים ומרמים ואי אפשר לדעת איזה נתון נכון ואיזה לא. כשהילדים שלי היו במעון, שלחנו אותם בדווקא למעון החרדי כי הוא היה מפוקח ובאמת מקסים. את חלק מהילדים שלי שלנו גם לגן חרדי אבל די מהר הטסתי אותם משם על טיל כשהתברר לי איזה זועות יש שם, תצילנה אוזניים.

מבחינתי אין שום סיבה להכליל כלום, כולם יכולים להיות טובים או לא טובים, ולמען האמת אני יכול להבין הורים ששולחים ילדים גם למעונות שלא נראים טוב חיצונית. יש להורים כל מיני שיקולים.


לגבי פרסום שלילי בלבד על המגזר החרדי, זה נראה לי לא נכון. שי גראוכר מקהל המון פרסום (למרות שהוא חרדי כמו סבתא שלי), ואותו דבר משי זהב קיבל חיבוק מאוד חזק מהציבור (וגם החזיר עם ריבית והצמדה 😉). כנל "מתנת חיים", "יד שרה" ועוד ועוד. יש הרבה שיווק למגזר החרדי.

ולתשומת ליבך, אתר "בחדרי חרדים" הוא של המגזר ה...? - וגם ב"פורום עצור כאן חושבים", להערכתי רוב הכותבים (ובוודאי מיימוני) הם חרדים.

בעניין המעונות המאושריםנקדימוןאחרונה

את עשית סלט קטן בנושא. זה לא או ציבורי ופיקוח או פרטי ולא חוקי. מעון פרטי יכול גם הוא להיות בפיקוח. החוק מסדיר את זה.

הטענה כאן אינה על כך שאלה גננות פרטיות, זה דווקא סבבה לגמרי.


אשמח לשמוע ממך על הדברים שיש בהם פחות אמת במה שכתבתי.

שדה תעופה ונמל ימירועישםטוב

זה מה שהעזתים יקבלו

החזון האמריקני ל"עזה החדשה", ההודעה על פתיחת מעבר רפיח - ושינוי הכיוון בישראל 

 

רק ביבי יכול -

צבא של מאות אלפי אנשים, מתוכם עשרות אלפים ביחידות קומנדו מיוחדות

מעל 1000 מטוסי קרב

אלפי טנקים ותותחים

ספינות חיל ים

מאות אלפי על גבי מאות אלפי של פצצות חכמות

מיליונים רבים של חימושים רגילים

מאות מיליארדי שקלים למלחמה

 

ומה התוצאות?

בעזה - נצחון חמאס

לבנון - הכיזבלה עדיין שם

סוריה - יותר גרוע

חותים - לא השתנה כלום, מתחמשים ומתחמשים ומתכוננים, נמל אילת סגור

איראן - הכל אותו דבר ועכשיו יש להם את כל הלקחים לפעם הבאה

יהודה ושומרון - לא השתנה כלום

גורמים עויינים בתוך ישראל - יותר גרוע

 

אם היה מגיע חייזר לכדור הארץ והיה שואל -

מי יכול עם כל העוצמה הפוטנציאלית להפסיד ככה בכל החזיתות?

איך אפשר עם כזה צבא ועם מאות מיליארדי שקלים השקעה להפסיד כך ולא לנצח אפילו חזית אחת?

איך כזה דבר יכול להיות אפשרי?

זה התשובה - רק ביבי יכול.

תוצאות המלחמהרועישםטובאחרונה

שיפוץ כללי לעזה

 

החזון האמריקני ל"עזה החדשה", ההודעה על פתיחת מעבר רפיח - ושינוי הכיוון בישראל 

 

על זה נהרגו מאות רבות של חיילים, נפצעו עשרות אלפים, הלכו מאות מיליארדי שקלים, שם ישראל ניזוק בצורה

קשה מאד בעולם ועוד אינספור נזקים עקיפים - בשביל לשפץ את עזה???

רק ביבי יכול!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

אולי יעניין אותך