מה אתם אומרים-מה הייתם עושים?המצפה לישועה
שלום לכולם!
לפני הכל נזכיר שהקב"ה מנהג את עולמו, ועינו פקוחה,וצופה ומביט לטובה ומכוון את הכל לתיקון,וכעת העבודה המוטלת עלי:

מה הייתם עושים במציאות שפנייה לשדכנים אף פעם לא יעילה...
כלומר מכל הפעמים שהציעו לכם אף פעם לא קיבלתם משהו שהיה אפשר להתחיל איתו(נקודות פתיחה ראשוניות שתואמות).
חברים-להם אין מה להציע....
משפחה-אין מה להציע(מגיעים מסגנון שונה)...
באתרי ההיכרויות- לא כ"כ הכיוון מבחינת סגנון.... ואם כבר נמצאת מישהי מתוך מאגר עצום, היא תפוסה...
איפה אני אמור לחפש עוד....
תקשיבסוסה אדומה
לדעתי, תלך לאיזורים שבהם אתה חושב שאתה יכול למצוא מישהי בסגנון שלך...
למשל, בית כנסת, שיעור תורה, חנויות ספציפיות של דוסים, כל מקום ציבורי שבו יכול להיות ממשק עם בחורות שיכולות להתאים לך,
ואז פשוט מאוד תתחיל איתן.
אולי בהתחלה זה יצא לך שלומיאלי, אבל תבוא לזה עם סלחנות לעצמך, לזכור שזה לא מוריד מהגבריות שלך - אלא להפך. לא לחשוש מדחיה. זה מאוד מושך גבר שיש לו אומץ ולא חושש מדחיה, כי זה אומר עליו שהוא שלם עם עצמו.
וזהו, פשוט תלמד להתחיל בצורה נעימה עם בחורה. זה מוסיף הרבה נקודות לקשר. מנסיון.
לא בטוח שכל אחת שתתחיל איתה תהיה בעניין כמו בכל סיטואציה אחרת, אבל משהו בטוח יצא מזה.
מה שכן, תזכיר לעצמך שזה רק למטרת חיפוש וברגע שאתה מוצא, גם אם עוד לא החלטתם להתחתן, להפסיק עם זה עד שאם וכאשר יהיה רלוונטי להמשיך.
מעניןהמצפה לישועה
אני לא רוצה לגרור את זה לדיון אחר.
מבחינה נפשית אני מסוגל לעשות את זה בצורה עדינה ונעימה, הנקודה שתכל'ס זה לא מקובל.
גם כלפי עצמי כי אני מאוד דוס....
וגם מבחינת הסביבה(וזה מניסיון מועט) בנות הרבה פעמים רואות בזה גבורה ועם זאת רואות בזה דבר חריג שלא עושים....
או שאחרי שעה של התלהבות ההתרגשות יורדת והן נלחצות מה אני אכיר מישהו שהגיע מהרחוב....
תנסהסוסה אדומה
אולי זאת שתתחיל איתה תהיה בדיוק האישה שלך והיא לא תירתע מזה.
נשים מאוד מעריכות את זה, ואם יש לך חשש, תמיד אפשר לפנות לצד שלישי וזה יתקבל בצורה פחות מאיימת. ראית מישהי והמראה והשדר שלה מצא חן בעינך ואתה רוצה לברר... זה בסדר לכל הדעות.
לדעתי גם בצורה ישירה - בטקט, לגמרי עובד.

מנסיון.
וואיעוגיפלצת יואב
לא נעים לי להגיד, זה נשמע הכי חיצוני ולא אמיתי שיכול להיות.
ממתי מתחתנים עם מישהי שנראת מהרגע הראשון טוב?
הכי הגיוני זה לפני הכל לקרוא ולהבין מה הפנימיות של אותה בחורה, לפני שקופצים ישר לעסק החיצוני.

חוץ מזה שלפי מה שכתב פותח השרשור זה לא ממש מקובל אצלו (תקנו אותי אם אני טועה)
שאלה לסוסה אדומההמצפה לישועה
הרעיון של התנדבויות זה נשמע מצוין.
מכירה/ים מקום התנדבויות של דוסיות רציניות?
בעיקרון יש התנדבויות של חלוקת אוכל בבתי חוליםתל אורות

דוסים רציניים יש גם באיל"ן שיוצאים ביחד לשבתות אירוח ומכירים וגם לומדים לתת.

ולגבי חיצוניותהמצפה לישועה
זה שמישהי נראית דוסית צנועה וצדיקה ובגלל זה אתה פונה אליה למרות שזה רק הסתכלות חיצונית בכל זאת זה עדיין לא כזה חיצוני.... כיון שאתה רואה משהו חיצוני שנראה בעיניך כמסמל ענין פנימי שהוא ערכי וחשוב עבורך....
אולי סתם קר לה כי יש חורף?עוגיפלצת יואב
גם בזה אתה צודקהמצפה לישועה
האמת אני אגלה לך כשיוצא לי להסתובב במקומות אני לא מסתכל על בנות....
וזה משהו עקרוני מבחינתי...
בכלליעוגיפלצת יואב
אני חושב שלהסתכל על בנות לא עושה טוב לאף אחד.
אני אישית גם לא מבקש תמונה כשיש הצעה.

כשמישהו מתחיל עם בחורה בגלל המראה שלה זה מוזיל את הערך שיש בבחורה וככה מאוד קשה לבנות בית אמיתי פנימי ועמוק.
(לפחות לפי דעתי)
אני לא חושבת שזה מקובל להתחיל עם מישהיסנדינה
לדעתי זה רק מוריד מהערך!לנוע= לשכון.

בנות "דוסיות"(לא מתחברת אל התואר...), שהם באמת כאלה...הן ערכיות, ולא זולות!

והצורה הזו היא פחות מכובדת... לפחות בעיני...

לא צריך להגזים, זה לא זולחצילוש
אפשר להתחיל עם בחורה בצורה מכובדת ונעימה, ויש כאלה שזה עובד להם נהדר.. אבל נראה לי קצת מוגזם לומר שזה זול. ואני בטוחה שיש לא מעט בנות דוסיות ותורניות שאין להן בעיה עם זה בכלל כל עוד זה נעשה בצורה נעימה. מה יש? זה מחמיא סך הכל, מצאת חן בעיני בחור, את נראית לו בחורה טובה ונעימה וסך הכל הוא היה מעוניין להכיר ולתת צ'אנס.. זה לא שהוא קופץ עליה משום מקום, פונה בנחמדות, מתחיל שיחה בטוב, ושואל בנעימות האם יכול להתאים. זהו. זה באמת לא ביג דיל..
אולי ההסתכלות משתנה בהתאם למגדר.לנוע= לשכון.

בחורה חרדית נניח, ה"דוסיות" שביניהם...

הן מצד הבחור זה לא רלוונטי,( לפני הכל)

וברור שמצידה,  היא מהמקום השמור...לא תלך על כל קשר .

ובמיוחד, כזה המגיע ממקום של"להתחיל איתה"...

אז בואי נגדיר מי מקבל את התואר של ה "דוסיות" ובמה זה מתבטא.

חברים אל תדאגו המצפה לישועה
הרעיון שהעלו של התנדבויות זה יכול להיות דבר אמיתי ....
הן מצד שאין בזה חוסר טקט היכרות שבהתנדבות היא לא להתחיל עם מישהי....וגם מצד שזה לא רק חיצוני כי יש כאן הכרה של האדם....
למרות שתכלס אני לא יודע כמה זה מעשי
אני לא יודעת לגבי הציבור החרדיחצילוש
משום שאני לא חלק ממנו, כמו רוב הגולשים כאן. מסתמא כאשר שיטות ההיכרות מוגבלות רשמית רק לצורה מסויימת שזה באמת לא רלוונטי..
זו הייתה דוגמא.לנוע= לשכון.

זה בהחלט מוגבל..הוא דיבר על סגנון "דוסי"- ומהנקודת הסתכלות שלי , 

הערכים של ההגדרה הזו- לא מותאמים לקשר כזה.

וישנם רמות שונות של שמירה, המשתנות לפי מגדר...
אבל עזבי , הוא בעצמו כותב שכחלק  מהעקרונות שלו - זה לא רלוונטי... להסתכל על בחורות.

ובצדק, זה לא מכבד. ואוטומטית מוריד מהערך.

את מתכוונת למגזר? מגדר הכוונה למין.חצילוש
ויש מרחק בין להסתכל על בחורות בצורה מסויימת, לבין ליצור אינטרקציה עם בחורה שיש איתה פוטנציאל היכרות לחתונה. לא חסר זוגות דוסים (את המושג "שמורה", אני לא אוהבת. זה לא מושג נעים לכנות בו אישה) שהכירו בדרך שהיא לא שידוך רגיל. הגישה הזאת מרגישה לי קצת מזלזלת ולא נעימה בכלל..
מגזר.לנוע= לשכון.

זוהי דעתך והמבט הסתכלות שלך, מהמקום שלך.

וזוהי דעתי מהמקום שלי-שזה מוריד מהערך.

ושוב אנחנו חוזרים לאותה נקודה- משתנה לפי הערכים של כל מגזר, למונח-"דוסית".

לא הבנתי באמת מה את באה לומר ומה הנקודהחצילוש
מסכימה שזה תלוי מוסכמה, לא מסכימה שזה הופך בחור ובחורה שמכירים כך לפחות טובים ותורניים, נראה לי באמת שברקע את מגיעה מרקע שונה לגמרי ולא דת"ל, ולכן זה מרגיש לך תמוהה כל כך.. אבל "דוסיות" וירא"ש זה לא תלוי מגזר, מוסכמות זה תלוי מגזר, אבל מי שנוהג אחרת בצורה כשרה בשום פנים לא נחות או פחות או לא ירא שמים ממי שנוהג ע"פ מוסכמה אחרת חברתית, וכמובן שיש מי שזה לא יתאים לו, וזה בסדר.. רק שהעולם והמציאות לא באמת שחור ולבן..
לייקסוסה אדומה
אין לי זמן עדיין להגיב למה ששאלו אותי כאן, אבל אהבתי את התגובות שלך כאן.
אין טעם לדון על זה בכלל, כל אחד ועקרונותיו.לנוע= לשכון.

לי יש הגדרה שונה לדוסית. בהתאם לעקרונות שלי, הבאים מהשקפה של מגזר מסוים.

וכנראה שלך יש אחרת. גם כן לפי העקרונות שלך. 

יש לי שאלה ובאמת ממקום של להבין מהי ההשקפה של המגזר אליו את שייכת...

אם את אומרת שרמת "דוסיות" ויראת שמיים לא תלויה במגזר , אז מה, כל אחד נותן לזה פרשנות משלו ויכול לומר שהוא "דוס"- בלי שהוא יידע מיהו ירא שמיים אמיתי?

אז את בעצם אומרת, מבין השורותחצילוש
שיראת שמים כן תלויית מגזר.. בעיני זו טעות וודאי שיש מה לדון על זה. תפרידי בין מוסכמות חברתיות והנהגות לבין מה מותר ואסור ואיך נוהג אדם ירא שמים, זה לא אותו הדבר..
"להתחיל עם בחורה" בהכרח מעיד על רמת היראת שמיים.לנוע= לשכון.

לדוגמא ניקח את השמירת עיניים איפה הירא שמיים אמיתי מוצא את עצמו בסיפור הזה?

בואי נעשה את זה ככה.לנוע= לשכון.

מאיפה הבאת את זה ש"להתחיל עם בחורה" זה בסדר גמור וזו אופציה רלוונטית לכל דבר?

מי אמר לך שזאת לא מוסכמה חברתית המתירה את זה?

אני הבאתי את דעתי  מהמקום של ההשקפה שלי- המגזר החרדי לצורך העניין...

וזה משתנה- יש את אלה שיקראו לדוסית כך רק אם היא הולכת עם גרביים. (וזאת לא מוסכמה)

ויש את אלה שיקראו לה כך גם אים היא הולכת בלי גרביים.

אז לפי המגזר שלכם "להתחיל עם בחורה" לא מוריד מרמת" בדוסיות"

ואצלינו זה בהכרח מוריד מרמת היראת שמיים של שני הצדדים.(ושמירת עניים  זה לא מוסכמה, זה עיקרון)

לכן אמרתי לך שאין מה לדון כי זו דעה המשתנה בהתאם למגזר..

אז אל תקראי לזה להתחיל עם בחורהחצילוש
תקראי לזה ליצור קשר למטרת נישואין. בצורה צנועה ומכובדת זה מותר. צריך להתחתן עם אישה שנושאת חן בעיניו בכל האספקטים, אז לשמירת העיניים זה לא קשור. אפשר להתרשם בצניעות מכך שבחורה יכולה להתאים על בסיס מסויים ללא קשר לשמירת העיניים שמכוונת יותר להסתכלות שהיא פסולה ותאוותנית. לשיטתך גם כשיוצאים לדייט לכאורה צריך להשפיל מבט כל הדייט כי שמירת העיניים.. לא הצעתי שיגש סתם למישהי בלי הקשר, אלא על בסיס מסויים של היכרות אפילו שטחית, כשהוא רואה פוטנציאל, שיציע בצורה נעימה.. זה לא קשור לירא"ש ולא לשמירת העיניים..
מסכיםהמצפה לישועה
שדברים נעשים בדרך אקץ ובצניעות אין בהם שום בעיה...
אני הייתי משנה במקום לקרוא לזה להתחיל שזו קונטציה שלילית זולה וכד'.
ליצור קשר....למטרת נישואין....
מה הבעיה בדיוק?
סוף מסכת תענית מתואר שבנות ישראל יוצאות לחולל בכרמים ומי שאין לו אשה נפנה לשם כך דברי הגמרא....
הרמב"ם והשו"ע כותבים שמותר להסתכל על אשה לראות אם יפה בעיניו שישאנה אין שום בעיה בזה שמישהי מוצאת חן בעיני מישהו....
אם הוא מסתכל על נשים או שכל מה שמענין אותו זה רק שתהיה יפה ותו לא זו בעיה חמורה...
אבל באופן כזה שכל כולו לשם שמים להקים בית לכבוד ה' אני חושב שעל זה אמרו ואל תהי צדיק הרבה ויש לי מקורות נאמנים לדברי
אז לכו על זה.לנוע= לשכון.

ברוך השם היום יש אופציות מגוונות, ודרכים רבות , סליחה אבל... מכובדות יותר.

כיום הדור שונה, ולך תדע אם הכוונות הם באמת טהורות ולשם שמים.

אוקי שיניתי.לנוע= לשכון.

קודם כל אני עניתי בהתאם למה שסוסה אדומה הציעה-

",לדעתי, תלך לאיזורים שבהם אתה חושב שאתה יכול למצוא מישהי בסגנון שלך...
למשל, בית כנסת, שיעור תורה, חנויות ספציפיות של דוסים, כל מקום ציבורי שבו יכול להיות ממשק עם בחורות שיכולות להתאים לך,
ואז פשוט מאוד תתחיל איתן."

יש הכרות על בסיס מסוים? אם את קוראת על התמצאות בבית כנסת- בסיס מסוים של הכרות, אז השם גדול, נכון זה מעיד המון אבל זה בלי בסיס.

ופה מתחבר העניין של  הדייט, ברגע שאת יוצאת לדייט שהמטרה משני הצדדים היא ברורה ותכליתית- להקים בית לכבוד ה, שעורכים בירורים, יש מידע, איזה צפי של התאמה .

את בפגישה הזו על סמך משהו יש לך בסיס ברור.

זה לא כדרך של יאלה אני רוצה לבנות בית היא נראת לי טוב צנועה וכו.. נלך על זה.

נשמה תעצור מי אמר לך שהיא באמת כזאת? מי אמר שיש לכם מטרות משותפות... ולפעמים זה זורם והולך אל מקום נכון ומצליחים ברוך השם(למרות שמלכתחילה זה לא נכון) ,

ויש פעמים שזה הולך אבל לאיזה תהומות...

כשזה מגיע מתוך מקום של שיקול, של הכנה זה אחרת, מכבד יותר,

לגבי השמירת עניים... קודם כל הקצנת ולקחת את הדברים שלי בצורה קיצונית, יש מקומות שבהם ראוי להסתכל ויש מקקומות שבהם לא. אמרתי שמירת עיניים מכל אישה? הבנת את זה מהדברים שלי?(אשמח לדעת אם כן ומאיפה בכדי שאוכל לתקן).,יש הבדל בין אישה שאתה פוגש בה מבחירה ולמטרה, לבין אישה שאתה תר אחריה בחוץ, ועד שאתה מוצא את זאת הצנועה , מה אתה עובר.

ואת יודעת יותר ממני מה הולך בחוץ- שבדיוק שם זה לא המקום האידיאלי לתור אחרי האישה שלך.

בעיני הרבה מזה זה עניין של כוונת הלבחצילוש
וסיעתא דשמיא. ובעיני, כן, יש מקום גם שזה יקרה בצורה צנועה ומכובדת. ונכון שלא כולם בחוץ עם כוונות טובות וכו', צריך הרבה תפילות, גם בהיכרויות שקורות באופן טבעי יותר וגם בעולם השידוכים.

לגבי שמירת העיניים, בסך הכל חידדתי לך שלא הכוונה לתת עיניים בנשים בצורה אסורה ולא שייכת, אלא במבט פנימי יותר, שמתחשב בחן ובסגנון הכולל, ועניתי לגבי זה שכתבת שמבחינת הסטנדרט בציבור שלך זו לא שמירת העיניים ויש בזה משהו פחות תורני, כך הבנתי אותך..

בכ"מ מאמינה שזה באמת אינדיבידואלי, וזה בסדר גמור..
לא מסכימה איתך. אנחנו לא מכוונות לאותה המשמעוחצילוש
רק עכשיו מתחתנים/התחתנו בסביבתי 2 זוגות שהכירו כמדריכי סמינריונים באותו סמינריון למשל.. דוסים ומתוקים וצדיקים ולומדי תורה רציניים.. בעלי אברך צדיק וגם הכרנו בדרך מיוחדת ולא רגילה.. אולי יש ציור מסויים בראש שנראה דמוני ומאיים ולא צנוע ולא נעים, אבל זה ממש לא חייב להיות ככה. בעלי רצה להתחתן איתי לגמרי בגלל מי שאני ומה ששידרתי בעיניו בלי קשר להסתכלות נמוכה ורדודה. אז נראה לי שלא הייתי יוצאת באקסיומות שכאלה
מתחילה לנסות לדייק מה אני מחפשת בדיוקתל אורות

הרבה פעמים קרה שראיתי אנשים שהביאו פרטים על עצמם אבל זה לא היה פרטים. זו הייתה מגילה ארוכה ולא נגמרת של פילוסופיה של ניגודים (שתהיה ככה, אבל יכולה להיות ככה. שתחשוב ככה וכו'), שגם אם ההצעה לכאורה יכולה להיות טובה, היא הייתה דוחה בעיני כי זה שיקף דמות מבולבלת שלא מבינה מה היא רוצה. יכול להיות שזה לא המקרה שלך, אבל כן שים לב לציין מה שבאמת חשוב לך בבחורה ולא להיסחף מידי. עוד הצעה-להרחיב את מעגל החברים ולא להסתפק במה שיש. זה יכול להיות התנדבות, שיעורי תורה.. ככל שזה יגדל, יותר יחשבו עליך ותגדיל סיכויים. וכמובן לא להפסיק להתפלל. בהצלחה!

תפילהלנוע= לשכון.

להתפלל אל השם ולבקש שייתן לנו ויראה לנו גם את היכולת והדרך של ההשתדלות בנושא זה.

אתרי היכרויות הם עולם ומלואוshaulreznik

גילוי נאות: הייתי בסיטואציה דומה (חוזר בתשובה, עולה מברית המועצות), מצאתי את החצי השני באתר היכרויות, וגם הדייטים היותר מעניינים היו לי בזכות האתרים האלה. 

היום יש אתרי היכרויות מכל סוג ובכל סגנון. לא צריך לחפש התאמה של 100 אחוז. הרמה הדתית נראית מספקת, התיאור בכרטיס נראה מסקרן - יאללה, תשלח לה פנייה. קורץ

נשמע ממש מייאש..אנונימי בלנ"ו

אני רוצה להציע בזהירות, 

שאולי יש סיבה אובייקטיבית לכך - אז קודם כל, בהתבוננות פנימה - 

האם ייתכן שיש סיבה מסוימת שבגללה חוששים להציע לך?

נניח - מרכיב אופי מסוים, שיוצר את ההתרשמות שאינך בשל?

או אולי, שאתה לא מקפיד על החיצוניות שלך (בגדים נקיים, ריחות וכו')?

אם היית קורא את הכרטיס שלך, האם היית יוצא עם עצמך? האם יש שם מספיק פרטים עליך?

אם אתה לא מצליח לזהות משהו כזה, אולי כדאי להיעזר בביקורת חיצונית, מישהו שאתה מעריך את דעתו ויוכל לתת לך תשובה כנה ולא יסבן אותך. ואולי מפגש חד"פ עם איש מקצוע יוכל לעזור.

בנוסף -

האם אתה יכול לנתח את הקשרים הטובים שהיו לך? מה היו המרכיבים בקשר שהפכו אותם להיות רלוונטיים?

(ואם היה קשר כזה שהסתיים, האם שייך לפנות אליה ולשאול אם יש לה חברות\מכרות שיוכלו להיות רלונטיות עבורך)?

ופחות בזהירות,

אם יש לך בראש את סוג האדם שאתה מחפש, אתה יכול לחפש אותה במקומות הללו. יש אולפנות\מדרשות\מכללות\אוניברסיטאות שיש להם שדכנים, ויש גם קהילות שיש להם שדכנים.

לגבי שדכנים, למה הם לא מציעים לך הצעות רלוונטיות? האם אתה מחפש שילוב נדיר של תכונות? מהם נקודות הפתיחה שאתה מחפש?
כדאי לדעתי לפנות לעוד שדכנים, להבהיר להם מי אתה ומה אתה מחפש, ומידי פעם לתזכר אותם שאתה קיים.

לגבי אתרי הכרויות, אם זאת הגישה של כל מי שבסגנון, אז ברור שלא יהיו שם. אם כל אחד יתגבר על המבוכה שבעניין, זה יהיה אחרת. צריך לציין שיש סוגים שונים של אתרים, ויש בהם מאגר עצום של אנשים, מכל הסוגים.

מה עם מיזמים, כמו שגרירים בלב? ואלגו?

ולהצטרף לקבוצות וואטסאפ ייעודיות?

יש מקומות, בעיקר סביב ריכוזים של דת"ל, שמארגנים שיעורי תורה מעורבים, כדי למשוך רווקים ורווקות. 

להרחיב את מעגל ההיכרויות יכול לעזור, גם דרך שינוי מקום מגורים, כמו כפרי סטודנטים (אם רלוונטי) או מקומות אחרים בהם יש חיי חברה וקהילה.

אולי אפשר גם להתבונן בסביבה הקרובה - אולי יש שכנה רלוונטית? או שכנה של סבתא? אולי חברה של אחותך?

אולי אם תתאר את הסגנון שאתה מחפש וטווח גילאים אנשים יוכלו לתת עצות.

לדעתי, ככל שתהיה יותר אקטיבי, כך תראה יותר תוצאות.

לא ידוע לי על איזושהי נוסחת קסם, ורק שמעתי בשמועות על אנשים שלא מפסיקים לקבל הצעות. צריך להשקיע זמן ומאמצים כדי למצוא.

בהצלחה!

לאנונימי בלנ"ו הנכבדהמצפה לישועה
יישר כח על התגובה.
אני באמת רואה שיש כאן אכפתיות ולא סתם הטלת ביקורת....
דע לך:
זה נשמע מאוד הזוי אתה מתרגם את זה למייאש....
אבל אני לא מתייאש בעז"ה.

אדם קרוב אצל עצמו, ועם זאת ממה שנאמר לי מאנשים שהם ניטרליים לגמרי....
בקצרה ממש:אתה רווק??!! מה??!!
מבחינת הופעה חיצונית ריחות וכד'...
לגיטמי לגמרי לחשוד ....
אבל אני ממש לא בקטגוריה הזו....
לגבי חברות של אחיות שכנה של סבתא....
מנין לך שיש לי את האופציות הנ"ל?
אני לא רוצה להאריך....
קראתי היטב את מה שנכתב.יש לי מה להשיב על ראשון ראשון....זה יהיה ארוך מידי וגם לא נראה לי המקום לכך מהסיבה שהמטרה לעזור ולא לנצוח בויכוח.
לגבי שדכנים אני לא מכיר במגזר שלנו כזה סדר של שדכנים של אולפנות וכד' חיפשתי מקומות כאלו ולא מצאתי....אם אני טועה אשמח שתתקן אותי....
ובכל אופן אוכל לכתוב כמה נקוד' שיחדדו את הדברים באופן כולל על הפרטים שהעלית.

יש דברים שהם החיים שלי שפחות מצויים(בניסיון שלי) במקומות שציינת מבחינתי אלו נקוד' פתיחה:
חשוב לי מאוד להשקיע בלימוד תורה ומעט בנות מעוניינות בזה למשך זמן,למרות שאני לא מחפש שאשתי תפרנס(אולי הר המור מרכז וכד' אבל אם אתה לא משם אז אותה בחורה לא תהיה מעוניינת....היא תעדיף הצעה מאותם מקומות...ואפשר להבין אותה.גם לעבור לישיבה מעין זו זה לא פתרון מעשי בשבילי, זה קשה מאוד להיקלט במקום כ"כ המוני וזה לא תיאורטי אני כותב מניסיון אולי יש כאלו שמסוגלים ,לגבי זה קשה למרות שאני חברותי).
ב.אני נמצא במקום עירוני אבל סגנון החיים שלי הוא פשוט,מתנחל....אבל לצד השני זה לא קביל לרוב....ומצד שני לי חשובה הפשיטות הזו....אני לא מחובר לתרבות פוסט מודרנית,מערבית לא יתאים לי ללכת לבילוי באיזה קניון או מסעדה ואני לא צופה בסדרות או סרטים...הפל' שלי לא כ"כ חכם.

*אם כתבתי דבר מסויים בצורה מוחלטת מכלילה וכיו"ב אני מתנצל מראש אין זו כוונתי רק נסיתי להעביר מסר כללי.

לאור מה שכתבתלגיטימי?

אולי כאן תמצא משהו מתאים - בדגש על "בניין עדי עד" שפונה לבחורים ובחורות "המעוניינים להמשיך בלימודי הישיבה בשנים שלאחר הנישואין (בשנים הראשונות לפחות או יותר).

כתבת בהודעה הזאת על עצמך, לא כתבת מה אתה מחפש. (יש לא מעט בנות שלא רואות סדרות\סרטים, לא מסתובבות בקניונים ועם סגנון חיים פשוט.)

באופן כללי, לא נכנסת כאן לעצות הספיצפיות שניתנו, אני בעד לפרסם לכולם שאתה מחפש - מנהג טרמפ למוכר בחנות. אם לך אין אחות\שכנה\בת דודה רלוונטית, אולי להם יש. לא להתבייש לשאול אם יש להם את מי להציע. וגם מצטאפת לקריאה שאולי כדאי לבדוק אם יש משהו - אבל אולי לבדוק בדרך אחרת, נניח לשלוח אברך\ר"מ מהישיבה שידבר עם אותם שדכנים, וינסה להבין למה אתה לא מקבל הצעות רלוונטיות. אולי הם יקבלו תשובה כנה יותר.

(ואני רוצה להעיר עוד משהו,

כתבת "אתה רווק??!! מה??!!"

אל תחשוב לרגע שאתה אדם פחות טוב ממישהו נשוי.

במהלך הדרך שלי יצא לי להכיר אנשים נהדרים ונפלאים שרווקים, ואנשים שלא הייתי רוצה להיות בחברתם גם 5 דקות והם נשואים. זה לא הדבר שמבחין בין רווקים לנשואים. יש אנשים טובים מאוד שהתחתנו גם בגילאים מבוגרים.
וכתבתי על זה פעם - חייבים לפרק את המשוואה, אדם נשוי = אדם טוב (יותר מ - לקראת נישואין וזוגיות).

וחשבתי על זה עוד קצת -לגיטימי?אחרונה

אולי כדאי לך לשבת עם מישהו שמתעסק בשידוכים (להלן שדכן),

ולבקש ממנו לעזור לך לדייק את הכרטיס שלך.

אולי הניסוחים שיש שם מרתיעים מאוד.

(בקובץ השדכנים - רשימת שדכנים התשפ"ג

מופיעים כמה שכתוב בפירוש שהם מייעדים את עצמם לציבור שרוצה להמשיך לשבת ללמוד תורה, כמו בשורות 9,10,14,58.

הקובץ עודכן לאחרונה, ומופיע שם כמה שדכנים שמתמקדים בציבור התורני.

מופיעים שם גם אולפנות ומדרשות (אפשר לעשות CTRL+F לחפש).

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגעאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
הרגע בדיוק הגבתישפלות רוח

שבתמונה רואים א' ובמציאות מקבלים ח' הנה, עכשיו אני מבין בגלל מי. אז לא בנות, אל תקשיבו לה, גברים לא סובלים את זה.

ולגבי להפסיק לבקש תמונה-בעד, מסכים שאין צורך בתמונה גם מונע הרבה עוגמת נפש(משני הצדדים), וגם נותן צאנס אמיתי להכיר

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

אולי יעניין אותך