שלום פורום יקר ואהוביעלת חן ()
הייתם לי לבית עד לא מזמן, וכבר שלוש שנים שאני נשואה ברוך השם ומידי פעם קופצת לבקר.
לצערי לא זכיתי להיות מהרווקות השמחות והרגועות ותקופת הרווקות שלי עברה עליי בהרבה סערות פנימיות והמתנה כואבת. והפורום היווה לי סוג של בית. מקום להרגיש בנוח לפרוק, ולראות שאני לא לבד בתחושותיי, ולהרגיש נורמלית. ועל כך תודה ענקית.

עם כל הניסיונות שהתקופה הזו זימנה לי, הבנתי הרבה הבנות חשובות על עצמי, על ההסתכלות שלי על החיים, על איך אני מביאה את עצמי למערכות יחסים ועד כמה אני מרשה לעצמי להתמסר , על תפיסת העצמי שלי ותפיסת הזוגיות שלי ועוד ועוד.

היה שלב שפניתי לאימון לחתונה והדבר עזר לי והכווין אותי מאוד.

ולפני כשנה הבנתי שעם כל מה שעברתי - זה הנושא שהכי ארצה לעזור דרכו לעם ישראל ולהביא את האור שלי עם כל מה שעברתי והחוויות שלי. כי חוויתי על בשרי שאפשר לעשות שינוי, להרגיש יותר טוב בתקופה הזו ולהתחתן מתוך שמחה. ואני יודעת כמה זה מתסכל כשזה לא כך !

וכאן מגיעה השאלה שלי אליכם.

אני עומדת לסיים לימודי אימון לחתונה בקרוב, ורציתי לשמוע איך אתם היום עם הנושא הזה של אימון לחתונה ? מגניב אתכם שיש דבר כזה ? ניסיתים להיעזר ? או שבכלל מרגיש לכם מוזר שמתייחסים אליכם כמו איזו אוכלוסייה הזקוקה לטיפול נפשי ? ( למרות שאימון שונה מאוד מטיפול בהגדרה)
כשאני ניגשתי לעולם הזה בתור רווקה לא היה הרבה שיח על זה. היום אני מרגישה שזה כבר יותר מוכר ואולי אפילו מרוב פירסומים קצת נדוש וחופר ?

בקיצור אשמח לשמוע אתכם !
אני אישית התנסיתי בעולם הזה, ראיתי עשרות הרצאות,כלי פשוט

הבנתי את הרעיון, החלטתי שבשבילי זה לא מתאים ושהעולם הזה מתיימר לעסוק בדברים שהוא לא מבין בו, ושאין לו מה להגיד מעבר לכמה עקרונות ספורים ומנטרות פשטניות. ואף על פי כן, יש אנשים שצריכים להיעזר בו וזה יועיל להם. ושחלק קטן מעבודת המידות זה גם מה שיש לעולם האימון להציע.

תודה על הדברים !יעלת חן ()
עברת גם אימון אישי או שראית שרק ראית הרצאות כלליות ?
עברתי גם משהו דומה לאימון אישי עם עו"ס בכיר כלשהו,כלי פשוט
זה גם היה כללי מדי ולא התכתב עם מה שאני הייתי צריך
אנשים פה לא אוהבים את זהחדשכאן
חושבים שמאמנים רמאים וגנבים ונצלנים ועובדים על אנשים וכו'

אולי תוכלי לעשות פה קצת שינוי 🤷‍♂️🙏
אני לא מכיר אותך אישית אז אל תקחי זאת אישיתפשוט אני..

לדעתי אימון מיועד לאנשים עצלנים, משני הצדדים.

צד שלא רוצה להשקיע וללמוד פסיכולוגיה בצורה מקצועית ומדעית,

צד שלא רוצה להשקיע ולשלם* ולעבוד קשה בשביל לקבל עזרה מקצועית ומדעית.

*כן, אני יודע שיש "מאמנים" שלוקחים סכומים גבוהים מאוד, אבל הפעם בחרתי לדבר על עצלנים ולא על אידיוטים.

הכוכבית 😂חדשכאן
מאמן שמצליח לגבות כל כך הרבהסבכי החשתי
ולהתפרנס מזה הוא ממש לא אידיוט, הוא גאון.
לא מדבר על אם זה מוסרי או לא, אין לי דעה בזה.
אני רק אומר שאם יש אנשים שזה עוזר להם וזה דחף אותם להתחתן(כמו פותחת השרשור למשל), אז שיקחו כמה שבא להם. גם אלף שקל מצידי, כל עוד יש מי שמוכן לשלם שיהיה אני מפרגן
מי אמר שהמאמן אידיוט? בטח לא אניפשוט אני..

שים לב באיזו שורה מופיעה הכוכבית...

אה מחילהסבכי החשתי
כיוון שדיברת על עצלנים משני הצדדים, הנחתי שגם דיברת על אידיוטים משני הצדדים.
בכל מקרה, למרות שיצא בעקיפין שהסכמתי איתך לגבי הצד השני, לא חושב שזה נכון לקרוא להם ככה, זה די להסתכל על מצוקות של אנשים מגבוה. אומר את זה לעצמי גם כן
בדיוק להפךפשוט אני..
להסתכל על מצוקות של אנשים מגבוה זה להגיד ''אה, זה שטויות, מספיק שישמע איזו שיחת עידוד ויהיה בסדר''.

להסתכל על מצוקות מגובה העיניים זה להגיד ''אתה צריך עזרה מקצועית''.
לא מסכים איתךultracrepidam

בתגובה המפורטת שלי ## - לקראת נישואין וזוגיות

תראה למה

מכירה אימונים אישיים ולא מחזיקה מזה בכללתל אורות

לצערי קורסי האימון חסרים עקרונות פסיכולוגיים ונפשיים בסיסיים, אין שום הבנה בנפש האדם, הסתכלות מלמעלה בצורה קרה וגם חסרה הקשבה מצד המאמן. המאמנים לא מסוגלים לומר לרווק/ה שצריכים בכלל עזרה נפשית או פסיכולוגית שיילכו לשם אלא "ממשיכים להאמין" שיוכלו לעזור (האמונה עוזרת גם לחשבון הבנק שלהם), אומרים שאם הוא או היא חושבים שהצד השני עם התנהגויות חשודות ולא מקובלות עליהם, אז בטח כי הם "חוששים לקפוץ למים". בקיצור, לא בשבילי. 

שלוםנוגע, לא נוגע
שמעתי קצת הרצאות של מאמנות. אכתוב כמה דברים שעולים לי, לא יודע אם זה בהקשר למה ששמעתי או בהקשרים אחרים.

באופן כללי, וזה נכון לכל תחום בחיים, חשוב מאוד לדעת להקשיב באמת לאדם לפני שמייעצים לו. לא להכניס אדם לאיזו תבנית מסויימת של פתרון, גם אם היא עזרה להרבה אנשים, מבלי לבדוק איפה הוא באמת עומד.
דבר שני, שקשור לראשון, זה תמיד להמשיך ללמוד ולהחכים. ממגוון מקורות ומהנסיון עם אלו שבאים להתייעץ. נפש האדם רחבה ומגוונת מאוד ועם התקדמות האנושות מתגלים צדדים חדשים (באים יותר לידי ביטוי זו ההגדרה הנכונה).
יש אדם שצריך עבודת מידות, אחר בטחון עצמי, שלישי להיפתח לתת אמון. וכן יש כאלה שאצלם אלו עבודות "רוחניות" יותר, הכלי כבר מוכן וצריך להמשיך אליו את השפע ע"י תפילה אמיתית, דיבור עם ה', בטחון בה', דמיון, המשכה. לפעמים גם לדעת להתייאש בצורה נכונה. לפעמים רק סבלנות כי יש לה' שיקולים שנסתרים מעינינו.

צריך לבוא למקצוע עם התלהבות, אבל גם עם הרבה ענווה, מול ה' ומול בנ"א. וכמובן עם הרבה אהבה לאנשים ורצון לעזור להם.

צריך גם להודות מתי שאי אפשר לעזור ולא להתעקש אלא להפנות למי שכן יכול לעזור.

אני גם חושב שבשביל שתהיה תחושה נוכחת קבועה של שליחות וסיעתא דשמיא, כדאי לעשות קצת בהתנדבות או בסכום נמוך למי שצריך ואין לו לשלם.

נשמע שאת בכיוון טוב
בהצלחה!
יקירה , אני קוראת לך לקחת אחריות ולעצור!לשוני רינה
כרווקה הנושא הזה בוער בי, והחלטתי לפני כשלוש שנים ללמוד לתואר ראשון בעבודה סוציאלית, במטרה להתקדם לתואר שני ולהיות מטפלת רגשית ברווקות המאוחרת.

בבקשה אל תעשי קיצורי דרך, ותנסי ללמוד "טיפול" ולקרא לעצמך מאמנת, ולנצל את הפירצה בחק וגם את מצבם של הרווקים/ות שמשוועים לעזרה.

את תעשי יותר נזק מתועלת!

תלכי ללמוד בצורה מקצועית, ואם אין לך תכנון כזה תשאירי את המלאכה לרציניות ולא למחלטרות!
^^^^הפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ה בטבת תשפ"ג 13:35
לגמרי יותר נזק מתועלת
השוק הזה כל-כך פרוץ ולא מדובר פה בשיעור גיטרה מדובר פה בנפש
לדעתי צריך להוציא חוק שכל מטפל יש לו לפחות תואר 2 לגבי משהו שקשור לפסיכולוגיה / נפש האדם
ושעד 3 מפגשים אם המטפל לא אהב את הטיפול ומרגיש נזק שיהיה בקרה על הטיפולים. כמו שאלון שנשלח למישהו מעליו
לא יכול להיות שאני שומעת על כך הרבה אנשים שהטיפול רק פגע בהם ואין להם דרך להחזיר על העוגמת נפש מדינת חלם. אנשים לא באמת מבינים את ההבדלים בין ההגדרות בין עוסית לבין מטפלת רגשית לבין פסיכולוג או קוואצר.
ומגיעים בלי לבדוק הסמכה.
ודווקא במקומות הכי פגיעים שלהם
אני צריך לכתוב פה פעם משהו על חסמי כניסה למקצועותמשהאחרונה

אני חושב שזה מצב מורכב יחסיתאוויל מחריש
הייתי מחלק את המתאמנים הפוטנציאליים לשניים:
מאותגרים נקודתית ,מאותגרים באופן כללי.
למאותגרים נקודתית צריך לעזור בצורה חדה, ישירה ולעניין. אין מה לנסות למכור להם תוכניות ארוכות וסדנאות גנריות כי הם מתמודדים עם עניין ספציפי. הבעיה שלא מעט פעמים מתוך אינטרס להרוויח כסף מנסים למכור להם פתרונות של הקטגוריה השנייה.
ייתכן והבעיה שהם מתמודדים איתה דורשת תהליך אבל מעבר לשניים - שלושה מפגשים לא יעזרו להם מכיוון שאת התהליך הם צריכים לעשות בעצמם.

המאותגרים באופן כללי הם אנשים שעושים להם טיפול שיותר קרוב להיות תהליך פסיכולוגי. אין לי מה להרחיב על זה..

מניסיון שלי..100
אני בתחושה מעורבת כלפי אימון/מאמנות וכו.
מצד אחד- עברתי תהליך משמעותי במהלך הקשרים שלי והמאמנת בהחלט היתה שם וכיוונה, שיקפה, נתנה צעדים פרקטים ולפעמים גם עמדה בקשר עם המדויט.
התקדמתי בנק מסויימות בחיים ובנושא הפגישות בפרט ואין לי ספק שזה מקרב אותי ומכין אותי לחתונה שלי בעזה.

מצד שני- יש תחושה שיש גם דברים לא ככ תקינים ולא ככ מקצועים בתחום.
הרגשתי שמייצרים מן תלות במאמן. כאילו צריך להגיע על בסיס שבועי. כאילו אין אמון בי ולטבעיות בסיסית של תנהלות. היו הרבה פגישות עם המאמנת שיצאתי מהן והרגשתי שלא היה שם כלום.
לא קידם. לא היה משמעותי. הרגיש לא מספיק מקצועי..
ולא מדוייק.
)ובאופן כללי- לרוב מה שאמרה לי המאמנת אמרו לי וכייונו אותי גם הסובבים אותי. היתרון מבחינתי של המאמנת שמרגישים בנח לשתף על החששות ודברים פחות טובים על הבחור שלפעמים לאחרים פחות נח לספר/מרגיש לא נעים לספר עליו דברים שלילים באופן מלא. (

בנוסף, יש הרגשה שהתחום נהיה יותר ויותר מסחרי. המאמנת פחות פנויה.. ומשקיעה יותר בשיווק וקורס אינטרנטי מכניס..
וההתנהלות אחרת.

ובאופן כללי- מאמנות משקיעות המון בשיווק. כל מאמנת אחרי 2 לימוד כבר מוציאה קורס אינטרנטי ולוקחת סכום מכובד מאד לפגישה. שלא לדבר על המסרים המחלישים שאת לא יכולה. וכל העצמת החולשות שנעשת לפעמים בצורה לא בריאה. (אני אישית לקחתי הפסקה ארוכה באיזה שהוא שלב כי כל המסרים האלו נתנו לי הרגשת תקיעות. כי בסוף עבודת מידות זה עבודת חיים ואם בלי זה אין חתונה אז... וזה לא נכון. אנחנו לא מושלמים וכנראה גם לא נתחתן כאלה..(
או לחילופין הבטחות חתונה עוד השנה..

אני לא באה לפסול את התחום. יש לי הכרת טובה להתקדמות שעשיתי בעזרתו. אבל לדאוג שזה באמת מקצועי. (בסוף אני גם אדם שלומד.. את רוב הדברים אני יכולה להגיד בעצמי)
מתומחר בהתאם. (לא. זה לא אמור לעלות כמו מטפל/פסיכולוג וכו.)
שתחושת השליחות תהיה מעל הכל ולא העסק.

אני מאמינה בללכת לאימון למישהי ממולצת לנק מסויימות. תוך שימת לב לנק הנל.

יצא קצת ארוך.. אבל היה לי חשוב לצד התסכול והביקורת שיש מהתחום להביא גם את היתרון והיכולת לקדם. ולהיפך.

בהצלחה!
בעבר כתבתי על זה בפורום שמאמנים לוקחים 400 שחכלי פשוט
על פגישה, הראשונה כמובן פגישת היכרות.
שזה כמו פסיכולוגים!
צר לי, אין לי מילים אחרות: זה הזיה.
לא אישי ואל תפגעיג'ון
חושב שקאוצ'ינג זה במקרה הטוב דבר מיותר ולא מזיק (אולי מזיק לכיס), ובמקרה הרע פוגע.

באים אנשים להתעסק בנפשות של אנשים בלי הכשרה (לא קורס אימון לא נחשב הכשרה), כמו מע"ר שיבצע ניתוח לב פתוח.

יכול להיות שבנאדם סתם זקוק לשיחת מטויבציה וזה אחלה, אבל בשביל זה יש חברים. בשביל דפוסים משמעותיים שיילך למטפל אמיתי (פסיכולוג או עו"ס קליני).
מסכים לגמריכלי פשוט
קפצו עליך כולם..חצילים
אני דווקא חושב שיש בזה הרבה טוב להרבה אנשים.. בהצלחה ממש!
מכיר אישית לא מעט שנעזרו בזה מאד
אנשי הפורום הם לא דוגמא לשום דבר לדעתי
לא בקטע רע כמובן אבל אין לי כח להסביר

ומטורף שעברו כבר שלוש שנים איזה שמחה ברוך השם! שתמיד תהיו בשמחה ואהבה ורצון!
חצילים סתם שתדעkaparalay
אתה נשמה טובה
נכון⁦חצילים
למה?
מה פירוש? (קו)ראים/רואים אותךנפש חיה.
חבורה של ממורמריםחדשכאן
לעיתים אפילו כפויי טובה שחושבים שמגיע להם דברים בחינם
ממש קשור... לא, פשוט בעד להפנות את מי שצריךכלי פשוט
לטיפול מקצועי ולא לחלטורה.
דבר בשם עצמך, ורק עצמך.
אזהרת תגובה לא פופולרית0x1694
לפני הניצלוש הכללי, אופנה לפותחת - מזל טוב ואיזה כיף שהגעת עד לכאן עם רצון להשפיע לעולם. תצליחי!

לעניין ההשוואה בין פסיכולוגים למאמנים:
ניסיתי כמה מאמנים וגם כמה (קצת פחות) פסיכולוגים/אנשי מקצוע "מוסמכים".
בנוסף, קראתי הרבה חומר תאורתי וראיתי סרטונים משני הסוגים האלו.
והאמת? לא ראיתי הבדל. בבסיס - כולם מדברים על נפש אותו דבר, ורוב השיטות, אע"פ שיש שוני קטן מבחינת היישום שלהן, הן דומות מאוד בהנחות היסוד ובמטרות שהן מציבות למטופל.
אז בחוויה שלי לא מצאתי הבדל, ומסקנה שלי היא שכנראה שזה עניין אישי בלבד - האם התחברת לאישיות של המטפל ואתה נותן בו מספיק אמון כדי להפתח מצד אחד ולקבל את דבריו מצד שני.

כוכבית קטנה - הלכתי למאמנים מוכרים, שנחשבים כיום למוצלחים בתחומם. כאלה שהצורך שלהם לפרסם את עצמם הוא כמו של קוקה קולה לפרסם את עצמה. אולי זה שונה ממתחילים ללא נסיון.
כוכבית נוספת - לי אישית ספרים עזרו לי במידה גדולה אפילו יותר ממאמן בן אנוש. זה פשוט איך שהדברים נכנסים למוח בצורה הכי טובה, כל אחד ממי שמתאים לו לקבל.

הערה לגבי התשלום - יקר וזול פה זה תחום מאוד אפור לדעתי ולא אובייקטיבי כי עושים פה עבודה אחד על אחד שזה מאוד אישי. ג ברגע שיש הסכמה פנימית ללכת למישהו מסוים אז הכסף הוא לא עניין (מבחינה רגשית כמובן, בלי שיקול כלכלי של המאזן בבנק)
קוקה קולה מוציאה הרבה הרבה מיליונים על פרסוםפשוט אני..

כמה תיסכוליםלתת מקום לאהבה
יש לאנשים פה מעולם האימון והטיפול.
(בצדק סך הכל, צריך להעמיד את העולם הזה על מקומו האמיתי.)

אין מבנה נפש אחיד ודרך טיפול אחידה.
למעשה השוני הוא לא רק בין אנשים שונים אלא גם באותו בן אדם במצבים או תקופות שונות.

לפעמים כל מה שהנפש צריכה זו רק שיחת מוטיבציה עם חבר או איזה עצה טובה.

לפעמים היא צריכה מישהו עם קצת יותר כלים, לא בשביל תהליך נפשי עמוק. בשביל לעשות סדר בראש ובלב.

לפעמים הקושי בנפשי יושב על משהו יותר עמוק שקצת דיבורים מסביב לא מצליחים לגעת בו ואז מומלץ ממש לעבור תהליך נפשי עמוק אצל מישהו מקצועי שיודע להעביר אותו שלא יקרה מצב שמציפים דברים ועושים המון בלגן שלא יודעים לסדר אותו.

ולפעמים אפילו זה לא עוזר לנפש והיא צריכה עזרה חיצונית יותר של תרופות כדי לחזור לאיזון.

אין פה דרך שהיא טובה או גרועה, זה עניין של צורך.

מה כן? לכל אחת מהדרכים צריך להתייחס בהתאם.
אם היינו מתייחסים לכל עצה מחבר כמו לאבחנה של פסיכולוג זה אכן היה עלול להיות מסוכן.
אבל כשחבר אומר לנו משהו, ברור לנו שהוא רק נותן עצה לפי צורת ההסתכלות שלו, אנחנו לא מתקבעים בתפיסה שיש לו את הפיתרון בידיים ומה שהוא אמר הוא בהחלט שורש הבעיה ועליו מתבססים כל החיים שלנו.
למה? כי אנחנו מבינים את המקום שלו.
זה לא רע להתייעץ עם חבר כל עוד מבינים את המקום שלו.

כנ״ל לגבי מאמנים.
זה לא רע להתייעץ איתם כל עוד מבינים את המקום שלהם ולא מתייחסים אליהם כיודעי כל.
וזה לא רע להיות מאמן כל עוד אתה מבין גם את המקום הזה ולא חושב שאם למדת איזשהי שיטה או דפוס מסויים הוא צריך להתלבש על כל מי שנעזר בך.

וכמובן כל עוד שני הצדדים נכונים להפנות או לפנות לטיפול עמוק יותר כשיש צורך כזה,
כשנראה שהפעם התהליך הנקודתי לא יעזור לנפש. היא צריכה קצת יותר מזה.

(וגם אז לזכור שאפילו מטפל מקצועי מאוד לא מחזיק בפתרונות קסם, כל האנשים הם רק מחזיקים כלים שיכולים לעזור לנו לגלות משהו.
אבל המשהו הזה לא אצלם, הוא אצלנו.)
אז את צריכה ללמוד קצת איך התפתח עולם האימון...כלי פשוט
(בכללי...)
להשוות אותו לפסיכולוגיה זו בדיחה.
אלא אם טוני רובינס או מי מרבותיו או מתלמידיו הוא פסיכולוג
לא הייתה כאן שום השוואהלתת מקום לאהבה
להפך,
זה שני צרכים שונים.
התגובות מעלי קבלו שמי שצריך עזרה שילך לעזרה מקצועית ואני רק אמרתי שלא תמיד צריך את העזרה מקצועית הזאת.
לא כי אימון יכול להיות תחליף לפסיכולוג.
פשוט כי לא כל אחד צריך פסיכולוג.

(מניחה לפי התגובה שריפרפת מלמעלה על מה שכתבתי כי זה היה ארוך אז אולי יעזור לקרוא שנית
אם לא עוזר, אז גם יכול להיות שלא התנסחתי טוב,
זה גם בסדר)
תודה לכל מי שהגיב !יעלת חן ()
אני מאוד שמחה על הדיון שנוצר ועל הדברים שהועלו. בקרוב אגיב על הכל מנסיוני ומהידע שיש לי היום. מתחברת מאוד לתגובה שלך @0x1694.
אני לא לוקחת באופן אישי דהר ממה שנאמר כאן, רק מקשיבה ומחכימה.
תראיהפי
תלוי גם איך האימון נעשה
לייעץ את תמיד יכולה .. לתת כלים גם טיפים גם בעדינות

אבל להיכנס לאדם מולך לנפש ממש לא, לשאול אותו על מה זה יושב , גם לא לחטט בקושי
ואם תעשי את זה מבלי ללמוד את זה מקצועי כמו שרשמו פה .. עוסית / תואר שני במשהו שקשור לנפש.

אז חבל מאוד
##ultracrepidam

שילמתי בחיי סכומים משמעותיים למאמנים/מטפלים/יועצים, בלי תארים ועם תארים שונים (ואף משונים). המטרה המרכזית אם לא היחידה היתה סביב הנושא הזה.

בלי קשר/תלות/קורלציה לתואר של האדם, אני יכול לומר כך:

על חלק אני יכול לומר שהזיק, לפחות בטווח הקרוב

על חלק שהועיל, ואפילו הועיל מאד

על חלק שלא השפיע או הועיל מעט מאד

אפשר להבין שאני תומך מאד בכלי הזה, ומצד שני אני מודע למגבלות

נקודות חשובות בעיני שזכורות לי כרגע -

1 לדעת להתייחס לצרכים ולרצונות של האדם הספציפי. אם שילמתי על משהו קבוצתי, אקבל משהו קבוצתי, ואם שילמתי על פרטני, אחריותו של נותן השירות לדאוג שהשירות יהיה מותאם. על זה הוא מקבל כסף.

2. לא כל עזרה ולא כל עוזר מתאימים לכל אדם.

אני חושבתלגיטימי?

שיש אנשים שאימון יכול לעזור להם.

באופן אישי, אין לי בעייה להתייעץ עם אנשים שאני מכירה וסומכת עליהם ויש להם ניסיון חיים. אבל באופן מקצועי, אעדיף איש מקצוע.

בנוסף, אני לא יודעת בת כמה את ואיזה מסע את עברת בדרך לחתונה - באופן אישי, אעדיף ללכת למישהי מבוגרת יותר שיש לה ניסיון חיים, מאשר מישהי צעירה שכל ההכשרה שלה כוללת קורס מאמנות.

מעבר לכך,

מדהים אותי שסיכום הרצאה של שעה של מאמנת הוא בקושי שני עמודים. התוכן תופס מקום כל כך קטן בהרצאות הכלליות. גם ספרים (כמו של אור אלון, ללכת על כל החופה) לא היו חידוש גדול בשבילי. כשמדובר על פגישה אישית, יש עניין לעזור לאדם לראות את המציאות בדרך שהיא אחרת, לתת מבט רחב ופרספקטיבה. יש אנשים שיש להם מישהו בחיים שלהם שהם יכולים לשתף, ואז בעיניי הצורך במאמנת מיותר. אבל לא לכולם יש מישהו בחיים שיכול להגיד להם דברים שאולי פחות נעימים לשמוע, ואולי לעזור לעשות צעדים מסוימים באמצעות ניתוח של המניעות (כמו לדבר עם שדכנית, להירשם לאתר, ללכת לאירוע פו"פ).

שורה תחתונה, אני רואה מאמנת לא מקצועית כסוג של תחליף לאמא\אחות\חברה טובה (שכמובן מגיע עם תג מחיר).

לא אישי. אבל בעיני עוד שיטה לחלוב כסף...תילי חורבות

ואחותי כזאת

אפשר לחשוב שפסיכולוגיםלמה לא123

עוזרים לכולםםם

או שהם לא גורמים נזקים

בעיניי, לא סתם צצים להם פתרונות אחרים לפסיכולוגים, כי אנשים עם הזמן התעייפו מהאורך של הטיפול, מסכומי כסף שהוציאו הרבה שנים ולרוב העזרה לא הצדיקה את התמורה.

ואני כותבת את זה כמטופלת בעצמי, היתה פסיכולוגית שהייתי אצלה תקופה וכל העזרה שיצאה ממנה , זו איזשהי תובנה שאני מחקה את אמא שלי על משהו, אוקיי ומה אני עושה עם זה? 

בקיצור יצאתי ממנה בסוף בהרגשה מאוד לא נעימה בגלל עוד דברים שקרו שם.

בעיניי מאמן טוב שעוזר לא באמת משנה כמה כסף הוא ייקח, העיקר שיעזור ,בצורה יותר תמציתית ומהירה. בסופו של דבר העניין הוא עם מה אתה יוצא משם.

יש רק הבדל קטן.כלי פשוט
אימון זה תחום של מנטרות.
פסיכולוגיה זה תחום טיפולי.

יש מטפלים גרועים, אבל אלו עולמות תוכן שונים לגמרי. מי שצריך טיפול - עולם האימון יזיק לו! לא יועיל
אתה יכול להרחיב על הפסקה השניה?מעשיות
למה מי שצריך טיפול עולם האימון יזיק לו מאוד?
למשל עלול להוסיף חוסר ביטחון עצמי.כלי פשוט
וזאת הבעייתיות בכך שעולם האימון לא מקצועי מספיק, ואעפ"כ הגבול בין התחום שלו לתחומים אחרים מטושטש ממילא.

למשל, אדם שיש לו קושי אובייקטיבי - נגיד: ביטחון עצמי. ולכן לא הולך לו בדייטים. אז הוא פונה למאמן (או מאמנת) שאומר לו: תשמע, אתה לא גברי מספיק/ את לא נשית מספיק.
אז הוא ינסה להיות גברי. איך הוא יעשה את זה? ישנן "אני סופר 1 2 3 4 5 ואז זהו, אני גברי. גאה בעצמי ובטוח בעצמי". ונגיד שזה לא ילך -

זה יעמיק את חוסר הביטחון העצמי. כי לא על זה יושב ביטחון עצמי.

זאת דוגמא קטנה לנושא ששייך לתחום הפסיכולוגי, ועולם האימון לוקח לעולמו שלו - ומשנה את כל המשמעות של המושג. (פשוט צריך ללמוד על מה עולם האימון מבוסס מלכתחילה..)
תודה!מעשיות
אתה יודע להגיד0x1694
מה פסיכולוג יעשה, בשונה ממאמן (דרך אגב אני לא ראיתי שזה מה שמאמנים עושים), עם הדוגמה שנתת?
יכוון לתת מענה יותר אישי ויותר מעוגן במציאותכלי פשוט
התכוונתי מה יעשה בפועל0x1694
בתור כותרת כללית - גם מאמן מן הסתם יתיימר להיות כזה
פסיכולוגיה זה תחום רחב. אני יכול לשערכלי פשוט
מה יהיה הכיוון הכללי. לעומת המסגרת התפיסתית לאורה פועל המאמן...
אבל לא להגיד לך מה פסיכולוג ספציפי יעשה. מה שבטוח הוא לא יתחיל מקלישאות אלא מהיכרות עם האדם שיושב מולו
הבנתי אותך0x1694
אתה מדבר מהשערה ולא מידע
אתה יכול להסיק כרצונך. שים לב שמראשכלי פשוט
סימנת את המטרה וזה לא גרם לי חשק רב להסביר לך מעבר למה שכתבתי

אם בכל זאת מה שמעניין אותך זה ידע, אתה מוזמן לשמוע הרצאות וגם לחפש חומר על הנושא של עולם האימון בעצמך וכיצד הוא התחיל. כי לא חסר..
דווקא שאלתי על פסיכולוגיה0x1694
לא על אימון.
היה נשמע שיש לך קצת נסיון אז רציתי לשמוע ממך מה עושים שם (ואז הסתבר לי מתגובתך האחרונה שאין לך תשובה לגבי מה עושים ה*פסיכולוגים*).
זה נטו כדי להבין את ההבדלים ולא כדי להלחם בך או במאמנים (מה גם שלא נראה לי שיש חולק שפסיכולוג יותר מקצועי), לא יודע למה אתה כועס עליי.
כי פסיכולוגים הם לא מקשה אחת...כלי פשוט
זה לא כזה פשטני לתת תשובה מה פסיכולוג יענה.
נתתי בתגובה אליה הגבת דוגמא מעולם האימון כי לפי ראות עיני ולהבנתי- מדובר בעולם פחות מורכב מאשר עולם הפסיכולוגיה.

רוב המאמנים מתוך התרשמותי יונקים מאותם מקורות. מה שפחות תמצא בפסיכולוגיה.

אציין שגם לי יצא לפגוש פסיכולוג קליני שהביא גם מתחומים שקשורים לקאוצינג. אבל עדיין גם אצלו ראיתי את ההבדל.

פסיכולוגיה מנסה להבין את הנפש. ולכל שיטה יש יסודות הבנה אחרים.
תחום האימון לא חותר להבין את הנפש. אלא להגיד לך מה עובד ומה לא עובד, בהתבסס על חכמת ההמונים. כך בעיקר.
ולכן יש מימד משמעותי של דיוק שלא נמצא בעולם האימון.
מדובר בתפקידים אחרים, אבל לשם טיפול לא הייתי מפנה אדם למאמן אלא לפסיכולוג, כי הוא יוצא מנקודת הנחה מקצועית (גם אם אתה יכול לחלוק עליה) והוא חותר לעשות את ההתאמה בינה לבין הנפש הספציפית שמולו, ולא עם חכמת ההמונים, שבמחילה - לא רלוונטית.
לא נכון בעליל.יעלת חן ()
תגובה פשטנית מאוד ופשוט לא נכונה. אנ יודעת על מה אתה מסתמך כשאתה אומר שככה המאמן יעבוד על ביטחון עצמי. זה נושא הרבה יותר רחב ועמוק מ123 קסם. ויש כלים מאוד מאוד טובים ויעילים שלאורך זמן יביאו תוצאות.
כן? על מה האימון מבוסס?כלי פשוט
אפשר לחשוב שחגורות בטיחות מצילות את כולםפשוט אני..

היה לי עניין לומרלמה לא123

שכל עולם האימון ודומיו לא צמחו סתם,

היה לזה ביקוש ולא סתם..

אני סיימתי

אין לי כוח להתווכח

גם לדיקור סיני ופרחי באך יש ביקוש 🤔פשוט אני..
..kaparalay
אם להתייחס לדיון שנפתח כאן על היחס בין פסיכולוגיה לבין אימון-
ממה שידוע לי, אימון הוא תחום שמיועד במקור לאנשים שב''ה מתפקדים באופן תקין ובריא ביומיום הרגילים שלהם, אבל צריכים קצת עזרה כדי להקשיב לעצמם/להתמקד, או שזקוקים לדירבון או ליווי אישי שיסייע ויתן דחיפה, או יעזור להתמיד..
מעבר לזה, מיועד בתחום שהוא מאוד יישומי (מבחינת הדרישות שלו מהמתאמן), ויש בזה יתרונות על-פני תחומים מסוימים בפסיכולוגיה שמתבססים יותר על דיבור, חיפוש בעבר והגעה לתובנות שלא תמיד מקדמות את המטופל..
מבחינה הזאת, אני משערת שזה תחום שיש בו הרבה פוטנציאל לטוב.
הבעיה היא שבפועל התחום לא מעוגן מספיק מבחינה מחקרית, וכנראה שעם קשר לזה הוא גם לא מפוקח מספיק. המצב היום הוא שבגדול כל אחד יכול להמציא שיטת אימון משלו ובאיזה תחום שבא לו (בהסתמך על מה?), וכל אחד יכול להיות מאמן- גם אם הוא לא מתאים לזה באמת.
בעיה נוספת שכבר יצא לי להיפגש בה לא פעם ולא פעמיים, היא העובדה שבעייני הציבור לא תמיד עושים הבחנה נכונה בין שני התחומים ובין הצורך בכל אחד מהם (זה יושב גם על החן שהמילה 'אימון' לבין הרתיעה מהמחלה 'טיפול') ולצערנו לא תמיד למאמנים יש את הכלים לזהות צורך בטיפול משמעותי יותר ממה שהם יכולים להציע..

לענ''ד (הדלה מאוד), יכול להיות איזשהו אידיאל בשילוב של שני התחומים יחד, על-מנת להפיק את המירב. והאמת שגם יצא לי להיפגש בכמה מטפלים שהרחיבו את ידיעותיהם וכישוריהם עם כלים מסוימים מעולם האימון, ומנגד- בכמה מאמנות שהחליטו להתמקצע יותר בתחום הנפשי.

מכיוון שדבר כזה הוא לא בהכרח מציאותי, נראה לי שכן ראוי שאדם שעוסק באימון, יעבור בנוסף גם הכשרה לאבחון פסיכודידקטי (ואולי כמה קורסי בסיס בפסיכולוגיה ותחומיה), ע''מ שיוכל לזהות מקרים שעמם אין לו כלים להתמודד.

לגבי השאלה שלך-
אני חושבת שהיה יכול להיות נחמד שיש דבר כזה.
בפועל, השוק מוצף בהמון חאפרים.
בתחום שלנ''ו בפרט, הרבה מאוד מאמנות מתייחסות לאנשים כאל 'סרט נע' המייצרות סדרות מקוונות שאמורות באיזשהו אופן הזוי להתאים לכולם. מעבר לזה, אני מאוד מזדהה עם דברים שנאמרו לגבי הדחיפות לאתר חסימות ודפקות כאלו ואחרות. לפעמים זה באמת קיים, אבל לפעמים לא, וזה סתם מכניס אנשים לסרטים.
אגב, מכיוון קצת אחר, לפעמים קיימת איזושהי דחיפות לחתן את מי שמגיע ולא שמים לב שלא הכל מתאים ומאה..

יחד עם זה, אין ספק שיש פה אנשים טובים שיכולים לעזור מאוד בדברים שבידיהם..-
יצא לי להיעזר במאמנת שעזרה לי מאוד למקד את עצמי ולהבין מה נכון לי לחפש. או במקרה שבו מישהי התקשתה לקבל החלטה להתארס עם בעלה והמאמנת עזרה לה לעשות סדר במחשבות ולהבין מה היא באמת רוצה..
מהיכרות עם הרבה מאמנים ומטפלים משיטות שונותהיום הוא היום
אני רואה שלהרבה מהם קשה לשווק את עצמם.

המטפלים שהם עוסים ופסיכולוגים איכשהו מסתדרים והמאמנים משווקים בצורה לא כ"כ מוצלחת הרבה פעמים וזה מוציא שם רע.

מי שמאמן בצורה טובה זה הרבה מאד בונה את הביטחון העצמי ולא מחליש.

הפנתי חברים וקרובי משפחה לתהליכי אימון ומי שעשה תהליך יצא מרוצה. יש כבר כמה חתונות מההפניות האלה. כמובן שאני מפנה למאמנים שאני מעריך ולא סתם.

באמת אני חושב שכדאי להסדיר את התחום של האימון. רק לא בהכרח להפוך אותו למשהו אקדמי. שיישאר כתעודה מקצועית רק עם סטדנרט מסויים.
אני חושבלכאורה
שאם למישהו יש בעיה
יש משהו שתוקע אותו
שילך לטיפול מקצועי
אבל שינתק את זה מהדייטם
קודם כל שיטפל בעצמו כאינדיבידואל
אחר כך אפשר לחשוב על להכניס לחיים שלו עוד אדם
ואז לפעמיים צריך קצת עצה הכוונה לא יותר מזה
עד השלב שלפני החתונה ממש
יש לי הרבה מחשבות פהמשה
אבל אני לא מכיר בכלל את מה שלמדת ספציפית. יש פה הרבה ידע שיכול להביא תועלת והרבה אנשים שרוצים לעבוד בלי ללמוד קשה מדי.
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
מותר גם להיות חסר בטחון, זה אנושיadvfb
מותר גם לפחד ולהכשל ולבכותזיויק
ולא מומלץ
מומלץ מאודadvfb

חיבור לרגשות זה דבר חשוב.

מי שלא בוכה גם לא יצחק וירקוד.

עת לכל חפץ

ע"ע פירושו של הרב קוק בעין אי"ה שמדברים על "הנעלבים ואינם עולבים" ומדייק שהם אנשים רגישים שנעלבים ועצם זה יש להם אפשרות להעלב ולהתגבר על כך זאת המעלה שלהם - 

"לא אמר מי שמעליבים אותם ואינם עולבים, כי אז היה אפשר להכניס בכלל גם את אותן שהושפלה נפשם עד למדרגת ההמתה הרוחנית, באופן שהחוש המרגיש את רגשי ההנאה של הכבוד ורגשי הצער של העלבון נ(ת)טמטם אצלם, ובאמת לא זוהי דרכה של תורה, כ"א שהנשמה תהיה חזקה, כח החיים יהיה במילואו, הרגש של הרגשת הכבוד ומכאוב העלבון הטבעי יהיה במלא בנינו הנפשי, במדה הראויה לאדם מצד צלם אלוקים אשר לו, המופיעה על מעלת נשמתו שהיא כבודו, אבל בכל המעמק של ההרגשה הברורה בצער העלבון, עד שהם נעלבים, בכ"ז רגש המוסר ואהבת הבריות, גם אותם שהעוו את דרכם והעבירו את הדרך עליהם, הוא חזק כל כך עד שהם אינם עולבים, דוקא עם אותו המכאוב הגדול שנפשם מציירת בעלבונם הם משתמשים בו לעצור ברוחם, שלא להיות הם מזיקים ומכאיבים את אחרים אע"פ שהם הם עולביהם עצמם. זאת היא גבורת הקודש של החיים"

עין איה על שבת ט פג – ויקיטקסט

לכן צריך לבכות, ואז אח"כ לקום. אבל לא לבכות בכלל זה טמטום הלב, בטח שזה לא יתרון.

ידוע ומפורסםזיויק
יש הבדל בין הכלת רגש לבין מעשה או הנהגה, ככה אני מבין את זה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
דיברה על אלה שמחלקים טיפים ושיפוטייםadvfb

זה נראה לי ברור

אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

אתה מתעסק בטפל בעיניadvfb

השיר עוסק בכאב ותסכול

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצוב
לא מזדהה.יעל מהדרום
יד על הלבבחור עצוב
מתי בפעם האחרונה פינית זמן וניסית לחשוב על מישהו מתאים לחברה שלך? 
זה לא קשוריעל מהדרום

לק"י

אני באמת לא מתעסקת בכלל בשידוכים.

אבל אני לא מחלקת עיצות לנישואים, לא מתנסה על רווקים, לא חושבת שתמיד הם "אשמים" ברווקותם, לא חושבת שהכל טוב ונפלא בנישואים.

אם הכותבת התכוונה בעיקר לחלק של לעזור לחברים למצוא חתן/ כלה, אז פספסתי את זה.

אז השיר לא נועד אליך advfb

וברור שכל הכללה פה היא מתוך עמדה מסויימת שאפשר מאוד לגלות הבנה כלפיה.

לא הבנתי למה. היא שאלה אם מזדהים...יעל מהדרום
חחח ברור ששאלת ההזדהות נשאלה ביחס לחווית הרווקותadvfb
לא הבנתי🤷‍♀️יעל מהדרום
השיר מעביר תחושות של תסכול וכאבadvfb

התוכן ביחס לנשואים פחות רלוונטי לשאלה להבנתי.

השאלה אם הזדהת עם התחושות התסכול והכאב של הכותבת, אם את יכולה להזדהות. 

השיר לא נכתב ביחס לחווית הנשואים, ולכן השאלה לא פנתה מההיבט הזה.

עכשיו ראיתי שזה רק שם השיר🤦‍♀️יעל מהדרום
וואוadvfb

אמממ תאמת שפעם רווק שהציע לי הצעה אמר לי תוך שנייה, אחרי שהסברתי לו למה זה לא בדיוק מה שאני מחפש ירה לעברי - "אין את מה שאתה מחפש". שאלתי את עצמי, איך האבצע שלו קלה על ההדק לירות כזאת טענה בלי שהוא מכיר אותי בכלל, וגיליתי שלצערי השיפוטיות כלפי רווקים יכולה להעשות גם על ידי הרווקים עצמם אחד כלפי השני.

אני יכול להגיד שבאמת בנאדם שהוא נשוי הוא נמצא בעמדה שונה.

בע"ה כשאתחתן אז אני אשתדל לזכור שאני לא מבין מאה אחוז את הכאב של הבדידות, למרות שברור לי שהייתי בו לא מעט. עצם הפוזיציה היא פוזיציה אחרת. המודעות לפוזיציה היא מה שעושה את ההבדל.

יפה מאוד שאתם שואליםשלג דאשתקד

השאלה המשעשעת הזו כאילו הכריחה אותי לענות בשאלה...

האם באמת נראה לכם, רווקים יקרים, שהנישואין הם איזה פעולה קטנה של מתן טבעת ופתאום הכל נהיה פשוט יותר?

(לא רוצה להיות שיפוטי, אבל לפעמים אני חושב שחלק מהבעיה של רווקים/ות שאני מכיר וגם של כמה חברים כאן, נובעת בדיוק מחוסר ההבנה של הבעיה שהעליתי. וזו גם הסיבה העיקרית שאני משתדל לא להגיב כאן).

בכל מקרה שתהיה לכולנו המון הצלחה!

הכללה מכוערתadvfb
נכון שזה לא פשוטתמיד בבטחה

אבל זה עדיין משהו שאנחנו רוצים. לא הייתי חוזרת להיות רווקה, ומאותה הסיבה רווקים רוצים להתחתן, עם כל הקשיים שמגיעים עם זה, וזה קשה כשזה מתעכב.

ממש לאבחור עצובאחרונה
וזו בדיוק הנקודה. אתם כל כך עסוקים במורכבות שלכם שאתם שוכחים לחלוטין את הקשיים של הרווק "החופשי והמאושר". 
התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חייב פה סיום AIזיויק
😁
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

אם זה מה שהיא מעריכה אז מעולהadvfb

אנשים שונים יכול להעריך ולהמשך לתכונות שונות.

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך