סקר רק לבנים, ובפרט אברכים לעתידהודעה1

אם הייתם יכולים לקבוע לפני ירידתכם לעולם באיזה מקצוע תעסוק אשתכם לעתיד, באיזה מקצוע הייתם בוחרים??

[למקצועות שונים יש יתרונות וחסרונות, לדוג' יש מקצועות ערכיים ושעות נוחות (כמו חינוך) אבל עם מעט משכורת, ולעומת זאת יש מקצועות פחות ערכיים (הנה''ח, הייטק) אבל שכר רב]

פעם הייתה לי את הצורת חשיבה הזאתסבכי החשתי
והחלטתי שאני לא שואל את עצמי את השאלה הזאת ולא מהרהר בזה יותר.
הגעתי למסקנה שזה לא תקין, זה בא מתוך הנחה שאם אתה אברך זה אוטומטית מסיר ממך את האחריות על הפרנסה בבית. ומכאן רק צריך לחשוב כמה גדול אני רוצה את מקור ההכנסה שלי עליו אני לא עמֵל ובזכותו אני לא צריך לדאוג. זה בעיה, הרי אתה זה שמחויב בכתובה לזון ולפרנס, ואם אתה בעמדה כזאת אז מבחינתך ההתחייבות הזאת היא רק על הנייר. ואני מדייק עוד יותר, לא מדבר על שותפות בעול, לנקות מדרגות למשל, אני מדבר על האחריות. כמה אתה בונה עליה? תלוי בה? זה לא חייב לבוא לידי ביטוי בזה שאתה עובד, אלא יותר במה עובר לך בראש. יש לך פלאן בי סי די ואי למקרה שהיא לא תוכל לעבוד או שההוצאות יגדלו? אתה חושב על קורסים שאפשר לשלב תוך כדי? אתה חושב על חסכונות? השקאות?
אם אתה מתכנן להיות אברך שהשאיפה שלו זה כמה שפחות לחשוב על הדברים האלה, לדעתי פספסת.
ודברי פי חכם חןארץ השוקולד
ממש חולק על הטענה שיש מקצועות ערכיים יותר ופחותארץ השוקולד
מורה זה לא מקצוע ערכי יותר מיועץ פנסיוני,
בזכות מורה טוב הילדים יצאו עם חינוך טוב יותר, בזכות יועץ פנסיוני טוב, לאנשים זקנים יהיה ממה להתקיים בצורה טובה יותר.
החינוך שמעודד אנשים להיות מורים כי זה "ערכי" מעודד אנשים שלא מתאימים ללכת להוראה כי הם מקיימים "ערך", והוא גם מאפשר ניצול אנשים כי הם עושים חסד.

יש ערך לעשות טוב עם הכשרונות שלנו, צריך להיות מה מתאים לנו וללכת לפי זה ולא לפי התפיסה של מקצועות ערכיים לעומת אחרים שלא...
חלק מסכימה חלק..הפי
"צריך להיות מה מתאים לנו עם זה כן(:
וללכת לפי זה גם זה ..

ולא לפי התפיסה של מקצועות ערכיים לעומת אחרים שלא..."- זה ממש לא מסכימה
יש עבודות שלא משמחים שום אדם / לא עוזרים לו . עושים משהו כי זה משתלם ..

נניח פיתוח אפליקציה בפייסבוק / אתר לא מועיל אחר ..
בן אדם כן צריך לשאול את זה עצמו ..
האם זה מה שאני רוצה לעשות ? זה המטרה שלי?
ללמד אנשים איך לעשות לא אהבתי אחד לשני?

אז ברור שמישהי שמכינה אוכל לזקנים / אחות / רופאה מועילה יותר ..

הכל תלוי בהסתכלות של הבן אדם

כמה הוא ערכי
או שלא מזיז לו כלום .. ורק מחפש כסף

שזה גם בסדר .. השאלה למה זה מיועד..

ובן אדם כן צריך להרגיש שהוא נותן לאחר יש מקצועות שהנתינה יותר מורגשת ויש כאלה שפחות אבל כמובן שגם שם יש..
ויש מקצועות שלא רק שאין נתינה יש נזק
נראה ליkaparalay
שהכוונה הייתה שבהרבה תחומים ומקצועות אפשר לעשות דברים ערכיים, ואפשר שלא, וצריך לבדוק איזה ערך מניע אותנו..

כלומר-
גם עם הייטק/מדעי המחשב אפשר לעשות טוב אובייקטיבי (זה יכול להיות דברים רפואיים או בטחוניים. אבל גם ברמה היותר פשוטה, זה יכול להיות אפליקציה למניעת שכחת ילדים ברכב, אתרים כמו זה של הידברות/מכון מאיר, נטספארק/רימון וכו'), ואפשר לקדם את המציאות למקומות טובים.
ומנגד, גם מורה יכולה להוריד את רוחם של התלמידים, ללמד אותם דברים שדעת התורה לא נוחה עמם, או אפילו סתם 'להקטין ראש' ולא להיות מונעת מערכים גדולים, אלא מרצון לסיים יום עבודה בשעה 14:00, ולקבל מלא חופשות בתשלום במהלך השנה, כולל יולי אוגוסט..
הסברת יפה, תודהארץ השוקולד
כתבת חלק יפה חלק ממש מזעזעהפי
אז מחילה אין לי כוח להתייחס לערמה של שטויות
..kaparalay
יכול להיות שזה עצוב ומזעזע שיש אנשים שהולכים להוראה מהשיקולים האלה, או שיש אנשי הוראה שמתנהלים בצורה לא נכונה מול התלמידים. אז ב''ה שזה לא הרוב בכלל, אבל לצערי זה כן קיים..
והאמת שהתגובה שלך קצת מורידה את זה לפסים אישיים, וזה פחות נעים.

ובכל מקרה- השתדלתי לכתוב בצורה מכבדת, ובעיקר להעביר את המחשבה שבהרבה תחומי דעת ומקצועות- הערכיות והמשמעות היא בידינו.
מסכימה עםהפי
הפסקה האחרונה שלך
עם השאר לא
לגבי זה שפחות נעים לך מחילה
לא הבאת דוגמא למקצוע אלא לשימוש של המקצועארץ השוקולד
יש פיתוחי אפליקציות שמצילים חיים, או שמייעלים זמן שמאפשר לאנשים להיות יותר זמן עם המשפחה ויש שלא.
כמו שיש מורים שמסייעים לתלמידים ויש כאלה שפגעו בתלמידים ויש שלא מסייעים ולא מזיקים.
תמיד כשנקצין טענותחדשכאן
הם יצאו מוזרות
הקצנתי את הטענה?ארץ השוקולד
אני נגד טענה שלהיות מורה עדיף מבחינה ערכית על להיות כלכלן/מתכנת או כל דבר אחר.
כןחדשכאן
כי באופן מוכלל זה כן ככה.
אתה כמובן יכול ליצור מציאות אחרת, וזו ההקצנה.
אם הבנתי אותך נכוןסבכי החשתי
לשיטתך באופן כללי, מבחינה מהותית, מורה זה ערכי יותר ממתכנת.(או הפוך, במילים אחרות, יש היררכיה בערך, בדגש על ערך, לא חשיבות)
אבל תכלס, מה שקובע זה הכוונה של הבנאדם. אם בנאדם בוחר להיות מורה כי זה יותר נוח ופחות שעות עבודה, הוא יכול לספר לעצמו שהוא ערכי, אבל כשהוא מגלה שמורה היום זה לא כמו פעם, שההורים מתקשרים אליך בשעות לא שעות ומתערבים לך בצורה פולשנית בהתנהלות מול הילדים, הוא מוצא את עצמו מהר מאוד בחוץ, כי הוא ציפה לחיים נוחים וזה לא מה שהוא קיבל. ואני לא מדבר על אלה שכן זוכים לחיים נוחים וזורקים על התלמידים, שגם על כאלה שמעתי וגם הכרתי. אני לא אומר את זה בביקורת, אני פשוט אומר שלא סתם הקב"ה שתל בבחור הזה כישרון בתכנות ולזה כישרון בהוראה. כל אחד תורם את חלקו בהנעת המדינה וזה תכלס מה שהופך את זה לערכי, יעני מבחינת תועלת. זה מגדל את דור העתיד, וזה מוצא פתרונות טכנולוגיים שהופכים את החיים שלנו לנוחים יותר, זה יזם נדל"ן, וזה עובד פס במפעל ייצור למוצרי קוסמטיקה. אין ערכי יותר ערכי פחות. זה אינדיווידואלי לגמרי ותלוי בכוונות שלך, זה גם לא חייב להשליך בהכרח על מה שאתה עושה מבחינה פרקטית כל עוד אתה לא עובר על איסורים.

שורה תחתונה, אין יותר ערכי מלעשות מה שאתה טוב בו, כי אם אתה טוב בזה, כנראה ששם צריך אותך
אתה היית צודק אם הייתי מדבר על האדםחדשכאן
(איזו הו"א היתה להגיד שמתכנת כאדם פחות ערכי?! 🤔)

דיברתי על מקצוע
נו, על המקצועארץ השוקולד
למה אדם שהולך להוראה כשהוא יצליח יותר כמתכנת עושה משהו ערכי יותר לעולם?
או מדוע זה ערכי יותר להיות רופא בגריאטריה מיועץ פנסיוני שבזכותו לקשישים יש כסף לתרופות ותנאי מגורים נאותים?
או למה זה ערכי יותר להיות רופא שמטפל בחולי סרטן מסטטיסטיקאי שמוודא שמחקרים רפואיים התבצעו כשורה והסיקו את מסקנות המחקר הנכונות?
ומדוע להיות עובדת סוציאלית שסייעה לאנשים להתמודד עם קשיים בגיל ההתבגרות כדי שלא ינשרו מבית הספר זה ערכי יותר ממתכנתת שבנתה מודל חיזוי לבתי הספר לדעת מי צריך עזרה? או שבנתה תשתית שמאפשרת למידה מרחוק בצורה טובה יותר, כך שהנערים הצליחו להשלים בגרויות?
אתה מדבר שוב על אנשים ולא על מקצועותחדשכאן
אני לא רוצה לנצלש

אבל בהחלט אפשר לפתוח שרשור על המושג ערכי
לא, אני מדבר על התועלת שאנשים עושים במקצועותארץ השוקולד
חינוך זה כלי שיכול לעשות טוב ויכול להזיק, אין משהו ערכי בשימוש בכלי חזק יותר.
כן אבל אדם זה לא כללאחו

אדם זה פרט,

אילו מקצועות נחשבים ערכיים? רפואה, חינוך, וחקלאות? דא עקא לא ניתן לבנות חברה כזאת,

וגם הקב"ה לא סתם בחר בשניים עשר שבטים עם תכונות שונות ועיסוקים שונים, הוא צריך גם את הסוחר (זבולון) וגם את המדען (יששכר), גם את האברך (לוי) וגם את איש הצבא (גד),

לכל אדם יש מכלול תכונות שמתאים לתפקיד מסוים בעולם, יצא לי לראות אנשים שעובדים במקצוע שלא מתאים להם ואפשר לראות בחוש את הבזבוז כי רואים איך הכוחות שלהם מתאימים לסוג אחר של עבודה,

בענף הלוגיסטיקה יש בערך מאתיים סוגי תפקידים, יש מובילים, נטלים, אנשי ביטחון, עמילי מכס, נציגי חברות תעופה, טייסים, מהנדסים, מנהלים, הנהלת חשבונות, אנשי רכש, מחסנאים, מספיק להוציא בורג אחד כדי שלא תוכל לספק תרופות חיוניות לבית חולים ומזון לשווקים,

לא אכחד שכדי להיות עובד סוציאלי שמרוויח כלום צריך מידה של ערכיות לעומת להיות איש עסקים שאפשר גם בלעדיה, אבל צריך לצאת מהתפיסה הזאת, אפשר להיות עובד ה' ב־100% בכל מצב ולאו דווקא בתוך שבלונה של "מורה" "אברך" "חייל קומנדו", זה מסוג הדברים שלא ניתן להסיק מן הכלל אל הפרט

אתה צודקחדשכאן
ולא הבנתי את ה"אבל"

כלפי מה הוא?
כוונתיאחו

במקרה הזה לא ניתן לעשות דדוקציה מן הכלל (שיש מקצועות שמושכים אנשים ערכיים יותר מסיבות כאלה ואחרות) אל הפרט הוא האדם הפרטי על שלל כוחותיו נטיותיו ואישיותו

אתה צודקחדשכאן
תראה מה הגבתי לסבכי
זה נכון שאפשר להסתכל על המקצועאחו

אבל מכך שלא ניתן לעשות דדוקציה לאדם הפרטי אין נפק"מ בכך

ישחדשכאן
כי לעשות דדוקציה מכלילה (אם יש כזה דבר) בהחלט אפשר

אני חושב שזה צריך להיות שיקול בבחירת מקצוע אבל יחד עם עוד שיקולים לא פחות חשובים.
כמו זה שניתן ללמוד הוראה על חשבון זמןארץ השוקולד
לימוד התורה בהסדר.

מחילה על החריפות, אבל זה גם קיים, שאנשים בוחרים בהוראה בשל העקיצה הזו וזה דדוקציה ריאלית גם.
אני לא אפתח את זה כאןחדשכאן
כתבתי למעלה שאני לא רוצה לנצלש

אני כן אגיד שהמבט שלך על לומדים תורה ובחורי ישיבה, לא רק בהקשר הזה, הוא לא חיובי בלשון המעטה
ויש לי רק להצטער על זה, כי אתה נשמע אדם מקסים
עשית הכללה מזלזלת לא פחות בעובדיםארץ השוקולד
הצעתי הסתכלות חיובית, אבל העדפת לשלול על מי שלא לומד או מורה וכד', אז אמרתי שעל דרך השלילה אפשר להסביר בחירה בהוראה גם.
מה?חדשכאן
אני אדון אותך לכף זכות שאתה בכוונה מנסה לא להבין אותי
הדדוקציה המכלילה שלך כלפי מקצועותארץ השוקולד
אחרים, היא גם מזלזלת.
כמו שאמרתיחדשכאן
נוכל לפתוח שרשור חדש על המושג ערכי.
נראה מדברך, או שהכל ערכי, או שהכל לא ערכי, וא"כ משהו ערכי.
ואם יש ערכי, אין משהו מזלזל במה שאמרתי.
מוזמן לפתוח.
לדעתי אין פה מה לפתוח אשכול חדשאחו
נגדיר ערכי כתואם למוסר התורה ולמטרותיה,

האם יש מקצועות שאינם ערכיים? תשובה כן, כל מקצוע שאינו עוסק ביישוב העולם או מתנגד למטרות התורה,

האם יש מקצועות יותר ערכיים במהותם?

על־פניו כן אמנם רוב המקצועות עוסקים ביישוב העולם אבל לחלק מהמקצועות יש גם ערך מוסף למשל פרסום שם ה' (חינוך), יישוב הארץ (צבא), השכנת שלום (ייעוץ זוגי)

אלא שאי־אפשר למדוד את החשיבות של הערך המוסף, אולי בעיני הקב"ה הערך הכי חשוב כרגע זה חיזוק קיום המצוות לכן יש הערך המוסף של משרות תורניות הוא הכי גדול, אולי דווקא מה שהוא רוצה זה פיתוח הצד החומרי של ארץ ישראל לכן הכי חשוב להיות תעשיין (ואפשר להריץ את הטענה עוד ועוד)

ואם־כן אין לדבר סוף, עוד מבלי לדבר על הדרישה המוסווית להתעלם מנטיות הנפש והכישורים האישיים לטובת איזושהי תפיסה של מה נחשב למקצוע ערכי,

המקסימום שאפשר להגיע אליו הוא מה נחשב *בעינינו* למקצוע ערכי,

למיטב ידיעתי לא מצינו בחז"ל דיון כזה של מה נחשב למקצוע טוב או לא טוב אלא כל עבודה חשובה, ר' יהושע היה פחמי, ר' יוחנן הסנדלר היה סנדלר, למה לא הלכו לעבודה סוציאלית לצורך העניין,

ואז להתחיל לבנות דיון לגבי מה מעיד זה שמישהו הלך למקצוע שבעיני החברה נחשב לערכי... קצת רחוק
אז לא הובנתיארץ השוקולד
יש הרבה ערכים שניתן לעשות ולקדם בכל תחום.
אין מסלול מקצועי שהבחירה בו תהיה הולמת והכי טובה לכולם ולדעתי אין מקצוע שהוא עדיף על אחר באופן כללי.
הבחירה הערכית היא לבחור את הדרך בו נוכל לקדם את העולם ולקיים את המצוות ורצון ה' בעולם ולהיות בני אדם טובים (לאו דווקא בסדר החשיבות הזה).
הובנתחדשכאן
עבר עריכה על ידי חדשכאן בתאריך ג' בשבט תשפ"ג 20:53
@הודעה1 מקווה שזה בסדר

אשמח אם תוכל להסביר לי את האמירה: "אי אפשר לעולם בלא בסם ובלא בורסקי אשרי מי שאומנותו בסם ואוי לו מי שאומנותו בורסקי".

להבנתי, כולם חשובים, כולם נצרכים. ובכ"ז ישנם דברים נעלים וחשובים יותר. אני מוכן לומר שמקצוע הרפואה חשוב יותר ממקצוע מנקה רחובות אף שבודאי יש לנו צורך במנקי רחובות. זה מורכב, אך נדמה לי שאנחנו יכולים להכיל את זה.

א"כ, האם אותו בורסקי צריך להצטער על המקצוע שלו? או לחילופין אותו מנקה רחובות? לא בהכרח. בדומה לאדם שעובד לפרנסתו ואינו לומד תורה (מתוך הבנה שזה מה שמתאים לו). האם עליו להצטער על כך? כנראה שלא.

כלומר, בודאי יש דברים חשובים יותר, וחשובים פחות, ערכיים יותר וערכיים פחות. האם על האדם לחפש את המקצועות המתאימים לו ללא תלות בעוצמתם? ודאי! האם עליו להצטער? בודאי שלא! אלה הכוחות שה' נתן לו ואלה הכוחות שהוא אמור לפעול איתם בעולם.

ובכ"ז, עבודתו ומטרתו מאת ה' לא מפחיתה מעוצמתם (הלכאורה) אובייקטיבית של כל מקצוע בפני עצמו. בחירת מקצוע, או עיסוק באופן כללי, אמורה להיות ע"פ התאמת האדם למקצוע ולא ע"פ חשיבותו.

ולעניינינו, אדם שמתאים ל-2 עבודות, ולהבנתו יהיה שמח ב-2 מקצועות, האם עליו לשאוף להתעסק במקצוע החשוב יותר?
להבנתי, לדעתך לא. כי אין מקצוע חשוב יותר או פחות, ערכי יותר או פחות.
לדעתי בודאי שיש, ולכן עליו לבחור מקצוע כזה.
שמח שהובנתיארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך ה' בשבט תשפ"ג 10:42
ביחס לשאלתך הראשונה על הבסם והבורסקי, לי זה עובד עם הפשט, אתה הכנסת דרשה שם.
אשרי מי שאומנותו בסם כי יש ריח טוב בעבודתו שנמשח עליו וממילא אנשים רוצים להיות בסמיכות אליו.
בורסקי (מעבד עורות) זה עבודה עם ריח רע וממילא, זה גם לא סימפטי בזמן העבודה וגם מרחיק אנשים מלהיות קרובים אליו.
(כפי שרואים דיון על האם בורסי פטור מעלייה לרגל כי הוא מאוס בעיני אחרים (ואביא את הרמב"ם בנושא: "המקמץ והוא שמלאכתו לקבץ צואת כלבים וכיוצא בהן לעבד העורות או לרפואה וכן המצרף נחשת במחצב שלו והעבדנין אף על פי שהן מאוסין מפני מלאכתן הרי אלו מטהרין גופן ומלבושן ועולין בכלל ישראל ליראות:")
ושאשתו יכולה לכפות עליו לגרש אותה בשל מקצועו (כתובות דף עז עמוד ב) מלמד המון על הניתוק האנושי כתוצאה מכך.)

יוצא שזה לא עניין של תעדוף ערכי בין המקצועות, אלא יש אמירה שצריך בעולם הרבה מקצועות, כיף למי שהמקצוע שלו עם תנאים טובים ואוי לו למי שהמקצוע שלו עם תנאים רעים. מבחינה חברתית וגשמית, אשרי מי שיש לו תנאים טובים והערכה כלפיו ואוי למי שאין לו תנאים טובים ואין הערכה כלפיו. ממש לא מדובר בשיקול רוחני ואכוונה של חז"ל מה נכון יותר ערכית.

ביחס לשאלה השנייה, אני חושב שזה תלוי, מה הוא יעשה עם כל מקצוע ואיך זה ישפיע על דברים אחרים ואין תשובה ברורה.
למשל, נניח שאדם מתאים להיות מורה או פיזיקאי, כדאי שיחשוב איך הוא חושב הוא יוכל לקדם את העולם ורצון ה' בכל מקצוע. איך תנאי העבודה ישפיעו על חייו ועוד.
שומעחדשכאן
להבנתי זה לא כל מה שחז"ל רצו להגיד שם.
אני חושב שאתה צודק בהבנה של הפשטחדשכאן
התחדד לי עכשיו מה ניסיתי ללמוד משם.
רציתי לומר שאע"פ שיש דברים שהם חיוביים יותר (בין אם זה ערכי, בין אם זה גשמי/אנושי) או פחות, העולם זקוק לשניהם ואשרי מי שזכה להיות מהחיובי יותר.
אני חושב שאי אפשר לומר שאם אותו בסם הוא גנב ורמאי כולם שונאים אותו, לעומת הבוסקי שהוא צדיק ונעים הליכות לכולם מחבבים אותו, אשרי הבסם ואוי לבורסקי. אלא שמדובר על מצב רגיל, נתוני העבודה עצמם. שניהם נצרכים, אשרי מי שמתעסק בדברים הנעימים וטובים יותר.
לא התכוונתי שזו הדרכה של חז"ל לבחירת מקצועות.
כוונתי היתה להצביע על זה שעל אך שכל מקצוע נצרך ואפשר להוציא ממנו טוב, עדיין יש אחד שאשריו ויש אחד שפחות.
אני חושב שזה יותר מחדד את הדיון הראשוני - מזה ערכי, והאם ניתן להגדיר מקצוע ערכי יותר או פחות.
אני חושב שיכולת להתעסק במקצוע אחד באופן ערכי, ולעומת זו באחר באופן לא ערכי, לא הופך את המקצועות לערכי או לא, כמו גם לא מבטל מההגדרה של מקצוע ערכי. ניתן להחריב כל דבר טוב.
ובכ"ז כאשר מסתכלים על סקאלה של דברים נוכל למקם מקצועות (בלי העיסוק הספציפי והאישי באותו מקצוע) על סקאלה שכזו.

(לא עברתי שוב על מה שכתבתי מפאת חוסר הזמן. מקווה שהייתי יותר מובן.
וכמובן תמיד יכול להיות שאתה צודק 🙂
זו הבנתי לעת עתה.)
כתבת יפהארץ השוקולד
א. אני שמח שאנחנו מסכימים שאין פה הדרכה של חז"ל על תעדוף ערכי.

ב. חס ושלום, הבורסקי הוא לא גנב או פושע, אלא פשוט שאנשים מעדיפים להיות ליד אנשים שלא מסריחים ואין מה לעשות, מעבד עורות בזמן חז"ל היה מסריח כתוצאה מהעבודה.

ג. אכן, יש כאלה שהציבור מעריך יותר, אם בן אדם רוצה כבוד והוא מתלבט אם להיות אקטואר או ראש ארגון צדקה, ברור שראש ארגון צדקה יתן לו יותר כבוד מהציבור, ביחס לפרנסה זה תלוי בארגון. וביחס לאנשים שהוא יעזור להם, כנראה ששניהם עוזרים להציל כלכלית אנשים רבים במידה שווה.

כנ"ל ביחס לרופא לעומת ביולוג שפיתח צעד שקידם תרופות, הרופא יקבל יותר כבוד והערכה בציבור, אבל האם זה אומר שהוא באמת עזר יותר לעולם?

ד. מסכים שהיכולת לפגוע כחלק מהמקצוע לא הופך את המקצוע לערכי פחות, אבל אני חושב שאתה פשוט לא מכיר את השימוש הבסיסי של מקצועות רבים ולכן מניח שהם תורמים פחות לעולם.
ב. לא אמרתי כזה דברחדשכאן
ג. לא נגעתי בכלל בנק' כזו
ד. מה אומר 😏

(וסתם בתחושה שלי, לקחת את הדברים שלי ועיקמת אותם. חבל 🙂)
לא ניתן לבנות סקאלה כזאתאחו

מלבד הדיון התיאורטי, האם יכולים להיות מקצועים ערכיים יותר במהותם,

לא ניתן להגדיר קנה־מידה הקובע איזה מקצוע תורם יותר או תורם פחות, מהסיבה הפשוטה, שלא ניתן להגדיר באופן ברור "ערך" או "תרומה",

כמובן אין אנחנו מסתפקים בקנה־מידה שטחי המדרג מקצועות לפי ה"יוקרה" שלהם בעיני בני־אדם ובעינינו,

הוכחנו אמנם שיש כל־מיני ערכים שונים שעבודות שונות מקדמות בדרכים כאלה ואחרות, למשל לימוד תורה, יישוב העולם, הצלת נפשות, צדקה, ולדעתי לא ניתן "לסגור" את הרשימה,

עריכת השוואה בין המקצועות מצריכה לא רק למדוד אותם לפי תרומתם לערך מסוים, שאולי אפשר לכמת, אלא גם לדרג את אותם ערכים, כלומר איזה ערך חשוב יותר,

חוץ מזה שזה יומרני, זה פשוט בלתי־אפשרי, ואם זה כן אפשרי, אז אני מאתגר אותך לעשות את זה,

התוכל להגיד מה המקצוע הערכי ביותר, מהם מקצועות פחות חשובים (מלבד מקצועות שמנוגדים לתורה),

ביחס למדרש חז"ל על הבורסקאי והבשם, כמו שאמר @ארץ השוקולד זה דוחק לומר שההשוואה של חז"ל היא השוואה ערכית, אלא בחינת אותם מקצועות במדד של נעימות, או קושי, אם לקרוא לזה כך, ובהתאם לכך הסקת מסקנות,

בהתאם לזה השאלה האם יש מקצועות ערכיים היא כל־כך תיאורטית, וכאמור מנותקת משיקולים לא פחות משמעותיים כמו יכולות, נטיות נפש, שאין לדעתי טעם לעסוק בה יותר מדי,

האם ערכיות צריכה להוות שיקול דעת בבחירת מקצוע? כן, כמו בכל החלטה, אבל השאלה אינה, מה המקצוע הערכי ביותר, אלא ראשית מה מתאים לי לפי סך כוחותיי וכשרונותיי, שנית היכן אוכל, לפי הבנתי, לקדש את השם באופן המשמעותי ביותר, מבלי "לדרג" ערכים שונים, וכמובן, להשתדל לקדם ערכים כלשהם, על־כל־פנים, מלבד את השגת האושר והעושר האישיים.

אז אין מה לדון איתך 👍חדשכאן
🙂
אויש נו באמתהפי
ברור שיש מקצועות יותר ערכיים שיותר תורמים.

כל אדם צריך לשאול את עצמו מה הוא נותן לסביבה ולא רק מה הוא נותן לעצמו

וזה ממש לא קורה בכל המקצועות

רוצים להשקיט את האגו שלכם בכיף..
לא על חשבון עובדות
זה חצי נכון.משה

אדם שעובד לא משנה במה - אם מישהו משלם לו זה אומר שהוא נותן לו. אחרת הבוס/הלקוח לא היה משלם.

חחהפי
יפה ההתחכמות
אבל לא חסר אנשים שבוחרים מקצוע לפי במה אני טוב לעצמי וזהו שם זה נגמר.
ולא במה אני יכול לתרום יותר וגם להיות טוב
ואת זה צריך לשנות
זה בא ביחדמשה

אם אדם הוא טוב במה שהוא עושה, אז הוא יהיה טוב לאחרים במה שהוא עושה ויהיה איש מקצוע טוב. זה לא סותר.

זה לא סתם שיש לנו מדד כספי לעבודה. זה לפני השאר זה מדד של ערך, כמה העבודה שלך / התרומה שלך שווה לי המעסיק.

הלכת למחשביםהפי
כדי להציל אנשים?
שתי הערות:ארץ השוקולד
1. אכפת לנו מהכוונה או מהתוצאה?
מכיר אנשים שהלכו להוראה שהם לא טובים בו כי הם כיוונו לטוב, זה עשה טוב לעולם?
ומהצד השני, מורה נפלאה שהחליטה לעבוד בהוראה בגלל החופשים אבל התלמידים שלה אוהבים אותה ולומדים ממנה המון, עושה טוב בעולם?

2. לדעתך עצם קיום הפורום הזה עוזר לאנשים?
הגיוון בתקשורת עם קיומו של ערוץ 7 עוזר לעולם?
אם כן, אז אולי לא מדובר בהצלת נפשות, אבל כן מדובר בעבודה מועילה לעולם שעושה הרבה טוב בה.
אבל אתה לא חושב שיש בזה רמות?ברגוע
צריך בעולם גם רופא שמציל חיים וגם נהג משאית שיביא ציוד ואוכל, אבל רופא מועיל לעולם הרבה יותר. כמו שראש ממשלה מועיל יותר מהעוזר שלו.

וזה לא סותר שכל אחד צריך ללכת לאיפה שהכי מתאים לו. אבל אם יש אנשים שיכולים להיות גם נהגי משאיות טובים וגם רופאים טובים, ברור שעדיף שיהיו רופאים.
או לפחותהפי
שלא יהיו צבועים
לאאחו
אני לא חושב כלום, כי אני לא רואה סיבה שהיא לא רושם שטחי,

אם יש מחסור בנהגי משאית יותר שייך להיות נהג משאית לכאורה אבל גם זה לא שיקול כל־כך לדעתי מסיבות אחרות,

המערכת היא מערכת וזה לא משנה אם חסר בורג קטן פנימי ונסתר או בורג גדול ובולט
שיטחי?ברגוע
אם יש מחסור ברופאים חולים ימותו, אם יהיה מחסור בעובדים שממלאים את המכונות חטיפים בבתי חולים אף אחד לא ימות. זה רושם שיטחי?
אני מרגיש שלא מנסים לענות לי לגופו של ענייןאחו

נתתי כדוגמה את נהג התובלה שמביא תרופות לבית החולים, ובכל־זאת אמרו לי שהרופא חשוב יותר, ואז מחליפים נושא למכונות חטיפים שבעצמן לא כל־כך מה שנקרא יישוב העולם.

לרוב העבודות יש ערך גם אם זה ערך שהוא "מאחורי הקלעים", בינתיים גם לא מסכימים איתי, וגם לא עונים ישירות על הטענה הזאת.

יש פה כמה השקפות יסודיות שאני רוצה לתהות על קנקנן,

הראשונה, מה באמת נחשב לערך, ניקח הצלת חיים, נאמר "ניתנה רשות לרופא לרפא", חז"ל לאורך התלמוד והמדרש התייחסו באופן סקפטי למדי לרפואה / ביטחון בה, נניח שהצלנו חיים, מה בדיוק עושים איתם, כלומר מה ה־ערך של החיים, מה מנסים לקדם,

אבל זה דיון אחר,

השאלה השנייה, עד־כמה באמת עבודה היא חשובה, במאתיים השנים האחרונות ובעיקר מאז ששוק העבודה נעשה יותר חופשי, והעבודה לוקחת יותר זמן, בהשפעת כל־מיני השפעות מערביות, העבודה נעשתה לחלק מרכזי ביותר חיים, הסוציולוג מקס וובר מאריך לכתוב על איך ש"פרנסה" העבודה הפכה ל"משימה" (בלשון אשכנז, Beruf), אולם האם באמת כך הוא,

השאלה השלישית, מה הגדר של "קידוש החול", האם באמת צריך לעסוק הרבה ב"מסביב" של החיים כדי להעלות ניצוצות או מסיבה כזאת או אחרת, או שזה טפל ולכן לא משמעותי כל־כך, האמת שיש צדדים לכאן ולכאן,

רש"ר הירש בראשית מ"ט:

יששכר שמח לעבוד, אולם רק במידה ובאופן שיהיה בעבודתו ערך לעם היהודי. בעוד שיהודה הוא שבט המושלים וזבולן – שבט הסוחרים, הרי שיששכר מייצג את הגרעין האמיתי של העם היהודי: האיכר היהודי. הוא אינו עובד כדי לעמול בלי הרף ולצבור עושר. בן העם היהודי אינו משעבד עצמו לעבודתו; הוא עובד כדי להשיג ״מנוחה״. הוא יניח ביד זבולן להרוויח הון רב בסחורתו; אך לעצמו, רוצה הוא יותר להשאר בבית. הוא רואה בפנאי שהשיג בעמלו, את הנכס הגדול והרכוש היקר ביותר שיש לו; שכן הפנאי מאפשר לאדם לזקוף את קומתו ולמצוא את עצמו.
עקב כך, נוטה יששכר את שכמו לסבול משאות, תוך שהוא מניח את שבט המושל בידי יהודה ואת דגל הסוחר בידי זבולן. לבו אינו נמשך לא אחר תפארת הצבא ולא אחר רווחי המסחר. הוא מכיר כיבושים אחרים ואוצרות אחרים, אשר ניתן לזכות ולהחזיק בהם רק בשעות הפנאי.

כך נעשה שבט יששכר לשומר אוצרות הרוח של האומה.

ידיעת התורה ואופן קיומה המעשי לפי המצבים הקיימים, לא יושגו על ידי מי שמשקיע את עצמו בסחורה, אלא על ידי זה שבשעות הפנאי שלו מפנה לבו מכל דבר אחר; על ידי אותו אחד שעליו ניתן לומר: ״וירא מנוחה כי טוב״, שרואה בפנאי את הרווח האמיתי המושג מעבודה; ולכן ״עושה תורתו קבע ומלאכתו עראי״ (עיין רמב״ם הל׳ תלמוד תורה ג, ז). הוא רואה בלימוד התורה את המטרה העיקרית, ובעבודה רק את האמצעים המקריים.

יששכר רואה את ״הארץ״ – עבודת האדמה, כדרך הבטוחה ביותר להגיע למטרה זו; ולכן מתמסר בהתלהבות לחובות המכבידות של עבודת האדמה: ״ויהי למס עבד״."

ליקוטי מוהר"ן נד:

[...] אַף שֶׁגַּם מַדְרֵגוֹת הָעֶלְיוֹנוֹת שֶׁל הַקְּדֻשָּׁה יֵשׁ מֵהֶם גַּם כֵּן הִתְגַּלּוּת בָּעוֹלָם הַזֶּה אַך שֶׁאֵין הַהִתְגַּלּוּת מִתְלַבֵּשׁ בְּעֶצֶם בְּזֶה הָעוֹלָם כִּי אִם הֶאָרָה שֶׁמֵּאִיר בִּבְחִינַת רַגְלִין אֲבָל בְּחִינַת רַגְלִין, מִתְגַּלִּין בְּעֶצֶם בְּזֶה הָעוֹלָם וְכָל יוֹם יֵשׁ בּוֹ מַחֲשָׁבָה דִּבּוּר וּמַעֲשֶׂה וְהַקָּדוֹשׁ בָּרוּך הוּא מְצַמְצֵם אֱלקוּתוֹ מֵאֵין סוֹף עַד אֵין תַּכְלִית עַד נְקֻדַּת הַמֶּרְכָּז שֶׁל עוֹלָם הַגַּשְׁמִי שֶׁעוֹמֵד עָלָיו וּמַזְמִין לוֹ לְכָל אָדָם מַחֲשָׁבָה דִּבּוּר וּמַעֲשֶׂה לְפִי הַיּוֹם וּלְפִי הָאָדָם וּלְפִי הַמָּקוֹם וּמַלְבִּישׁ לוֹ בְּזאת הַמַּחֲשָׁבָה דִּבּוּר וּמַעֲשֶׂה שֶׁמַּזְמִין לוֹ רְמָזִים כְּדֵי לְקָרְבוֹ לַעֲבוֹדָתוֹ בְּכֵן צָרִיך לְהַעֲמִיק מַחֲשַׁבְתּוֹ בָּזֶה וּלְהַגְדִּיל בִּינָתוֹ וּלְהָבִין מַהוּ הָרְמִיזוֹת בִּפְרָטִיּוּת שֶׁמְּלֻבָּשׁ בְּזאת הַמַּחֲשָׁבָה דִּבּוּר וּמַעֲשֶׂה שֶׁל זֶה הַיּוֹם שֶׁהִזְמִין לוֹ הַשֵּׁם יִתְבָּרַך הֵן מְלָאכָה אוֹ מַשָּׂא וּמַתָּן וְכָל מַה שֶּׁמַּזְמִין לוֹ הַשֵּׁם יִתְבָּרַך בְּכָל יוֹם צָרִיך לְהַעֲמִיק וּלְהַגְדִּיל מַחֲשַׁבְתּוֹ בָּזֶה כְּדֵי לְהָבִין רְמִיזוֹתָיו שֶׁל הַשֵּׁם יִתְבָּרַך אַך הַהַגְדָּלוֹת הַשֵּׂכֶל בָּזֶה, צָרִיך לִהְיוֹת בְּמִדָּה שֶׁלּא יֵצֵא מִגְּבוּל הַקְּדֻשָּׁה רַק לְפִי שֵׂכֶל אֱנוֹשִׁי שֶׁלּוֹ כֵּן יַגְדִּיל הַמַּחֲשָׁבָה בָּזֶה וְכֵן לא יִסְתַּכֵּל בָּזֶה לְמַעְלָה מִמַּדְרֵגָתוֹ כִּי 'בַּמֻּפְלָא מִמְּך אַל תִּדְרשׁ' וְזֶה גָּדַלְתָּ מְאֹד, הוֹד וְהָדָר לָבָשְׁתָּ הַיְנוּ כְּשֶׁרוֹצֶה לִקַּח דָּבָר מִזֶּה הָעוֹלָם שֶׁהוּא בְּחִינַת: "הוֹד וְהָדָר לָבָשְׁתָּ" שֶׁהֵם בְּחִינַת רַגְלִין הַמְלֻבָּשִׁין בְּזֶה הָעוֹלָם יִהְיֶה בִּבְחִינַת גָּדַלְתָּ מְאֹד הַיְנוּ שֶׁהַהַגְדָּלַת הַשֵּׂכֶל, יִהְיֶה בְּמִדָּה וּבְצִמְצוּם וְזֶה מְאֹד, שֶׁהוּא סִטְרָא דִּשְׂמָאלָא שֶׁמִּמֶּנּוּ הַצִּמְצוּם[...] וַאֲפִילּוּ מִי שֶׁיּוֹדֵעַ וּמֵבִין בָּזֶה הַיְנוּ שֶׁזּוֹכֶה לְהָבִין הָרְמָזִים שֶׁמְּרַמֵּז לוֹ הַשֵּׁם יִתְבָּרַך בְּכָל דָּבָר וְאִם כֵּן יִרְצֶה לַעֲסֹק רַק בָּזֶה, הַיְנוּ שֶׁיַּעֲסֹק רַק בְּעִסְקֵי הָעוֹלָם הַזֶּה מֵאַחַר שֶׁהוּא מֵבִין הָרְמָזִים שֶׁהַשֵּׁם יִתְבָּרַך מְרַמֵּז בָּהֶם אַך בֶּאֱמֶת אֵינוֹ כֵּן כִּי צָרִיך הָאָדָם שֶׁיִּהְיֶה לוֹ הִסְתַּפְּקוּת לְהִסְתַּפֵּק מִזֶּה הָעוֹלָם, רַק בַּמֶּה שֶּׁצָּרִיך לוֹ בְּהֶכְרֵחִיּוּת מִזֶּה הָעוֹלָם וְזֶה מֵחֲמַת שְׁנֵי טְעָמִים א מֵחֲמַת שֶׁזּאת הַקְּדֻשָּׁה הַמְּלֻבֶּשֶׁת בְּעִסְקֵי הָעוֹלָם הַזֶּה הוּא בְּחִינַת רַגְלִין: "עֲוֹן עֲקֵבַי יְסֻבֵּנִי" שֶׁהַקְּלִיפּוֹת מְסַבְּבִין אוֹתָהּ תָּמִיד, וְרוֹצִין לִינק מֵהֶם עַל כֵּן הוּא מָקוֹם מְסֻכָּן בְּכֵן צָרִיך לְהִסְתַּפֵּק רַק בְּהֶכְרֵחִיּוּת וְעוֹד, מֵחֲמַת שֶׁיֵּשׁ עֲבוֹדָה גְּבוֹהָה מִזּוֹ, שֶׁהוּא קְדֻשָּׁה גְּבוֹהָה מִמֶּנָּה וְצָרִיך לַעֲבד הַשֵּׁם יִתְבָּרַך בְּאוֹתָן הָעֲבוֹדוֹת וְהַקְּדֻשּׁוֹת הַגְּבוֹהוֹת מִזֶּה [הַיְנוּ, שֶׁאֲפִילּוּ הַצַּדִּיק וְהֶחָכָם שֶׁיֵּשׁ לוֹ מחַ גָּדוֹל עַד שֶׁיָּכוֹל לְהָבִין אֶת הָרְמָזִים שֶׁהַשֵּׁם יִתְבָּרַך מְרַמֵּז לוֹ בְּכָל דָּבָר בְּכָל יוֹם, אֲפִילּוּ בְּעִסְקֵי חֹל וְעַל יְדֵי זֶה הוּא יָכוֹל לַעֲבד אֶת הַשֵּׁם יִתְבָּרַך בְּכָל הַדְּבָרִים שֶׁבָּעוֹלָם אֲפִילּוּ בְּעִסְקֵי חֹל וְאִם כֵּן יִרְצֶה, חַס וְשָׁלוֹם, לַעֲסֹק רַק בָּזֶה, דְּהַיְנוּ בְּעִסְקֵי חֹל מֵאַחַר שֶׁהוּא יוֹדֵעַ הָרְמָזִים שֶׁיֵּשׁ בָּהֶם וְיָכוֹל לְהִתְקָרֵב לַעֲבוֹדַת הַשֵּׁם יִתְבָּרַך עַל יָדָם אֲבָל בֶּאֱמֶת אֵינוֹ כֵּן כִּי אָסוּר לְהַרְבּוֹת בְּעִסְקֵי הָעוֹלָם הַזֶּה אֲפִילּוּ לְמִי שֶׁיּוֹדֵעַ וּמֵבִין הָרְמָזִים הַנַּ"ל מֵחֲמַת שְׁנֵי הַטְּעָמִים הַנַּ"ל א מֵחֲמַת שֶׁזּאת הָעֲבוֹדָה בְּעִסְקֵי הָעוֹלָם הַזֶּה הוּא מָקוֹם מְסֻכָּן מְאֹד וְכוּ' כַּנַּ"ל וְהַב' מֵחֲמַת שֶׁיֵּשׁ קְדֻשָּׁה וַעֲבוֹדָה גְּבוֹהָה מִזֶּה, דְּהַיְנוּ קְדֻשַּׁת הַתּוֹרָה וְהַמִּצְווֹת וְעַל כֵּן אֲפִילּוּ מִי שֶׁיּוֹדֵעַ הָרְמָזִים הַנַּ"ל הוּא צָרִיך הִסְתַּפְּקוּת, לְהִסְתַּפֵּק מִזֶּה הָעוֹלָם בְּהֶכְרֵחִיּוּת לְבַד כַּנַּ"ל]

הצילוברגוע

בכלל לא ניסיתי לענות לך.. הגבתי לארץ השוקולד

חחחחחחח זה יצא מצחיקאחו
אני חושב שהרמות הן לאו דווקאארץ השוקולד
לפי המקצוע, אלא לפי מה שעושים עם המקצוע.
ומטיל ספק ביכולת שלי האישית לדעת מה שווה יותר ופחות.
אני לא מבין מה הבעיה שלךחדשכאן
עם מורים שבחרו את המקצוע בגלל החופשות?
חשוב להם שיהיה להם יותר זמן להשקיע בילדים. גידול הילדים הוא ערך חשוב.
אין לי בעיה בכללארץ השוקולד
לא טוען שמורים הם לא ערכיים.
אלא שניתן להסתכל על כל החלטה של בן אדם בעיניים חיוביות או שליליות, אני מעדיף את החיובי על כל מקצוע.
נגיד שחדשכאן
יש באפשרותך להציל 1 מתוך 2 אנשים. הם שווים בכל פרמטר מלבד העיסוק:
האחד רופא והשני נהג תובלה של חברת רהיטים.
את מי תציל?

אני לא בטוח שזה בוחן נכון את הנק', אבל נוכל להתקדם ע"פ התשובה שלך.
אין ביכולתי להכריע.אחו
זה לא היה ממוען אליך חדשכאן
קשה לי לעקוב כבראחו
מרוב התפצלויות
לא מכיר שמותר לתעדף הלכתית לפי המקצועארץ השוקולד
וקצת מזכיר את הדיון של ישעיהו מול חזקיהו על מנשה "בהדי דכבשי רחמנא למה לך"
אנחנו לא יודעים מה אנשים יצליחו לקדם בעולם, חס ושלום שנעשה שיקול של מי נראה לנו טוב יותר כדי להחליט את מי לתעדף.
תצפו בזה אולי:ארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך ט' בשבט תשפ"ג 09:39
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך ט' בשבט תשפ"ג 09:39
כנס בילינסון לחדשנות: צפו בשידור החי | כלכליסט

ותבינו כמה ההייטק לעתים מציל חיים לא פחות מרפואה, לדוגמא, צוות במיקרוסופט ישראל הצליח להציל את חדרי המיון מקריסה במדינת וושינגטון.

כאן רק לדקה, לכן טרם עניתי.
תוכנית של היום כדי שתבינו כמה טוב קורה לעולםארץ השוקולד
בזכות עולם ההייטק, תסתכלו פה באתר למטה.

הטענה שלי היא לא שהוראה או רפואה או עבודה סוציאלית היא לא חשובה, אלא שיש דברים נורא חשובים ומצילים את העולם שמושגים באמצעות מקצועות אחרים.

>
https://www.rmci.co.il/ai2023/
יפהארץ השוקולד
כל עוד העבודה משיגה תוצאות חיוביות לעולם.

רק הערה:
אני לא חושב שמשכורת היא רק תועלת מצד המעסיק, אלא מצד הצרכנים שמשלמים למעסיק על העבודה של האדם.
ברור. זה הגלגלמשה

המעסיק נותן ערך ללקוחות שלו (הצרכנים), וחלק מהערך הזה מיוצר על ידי העובדים. גם אם הבן אדם הוא הכי אגואיסט בעולם, אם הוא מרוויח כסף ביושר (עזוב כרגע תקציבים ממשלתיים או שוד) הוא מועיל לאנשים אחרים.

מנקה של משרד למשל מועיל רק למעסיקחושבת בקופסא
ללקוחות של המשרד הזה לא משנה אם משרד שם לא נכנסים אליו נקי או לא. זה רק לתועלת החברה עצמה.
לא בדיוקמשה

אם המשרד לא יהיה נקי המעסיק לא יעבוד. בסוף כל עובד בחברה מועיל לכל הלקוחות שלה. וגם הפוך - כל מס שאת מטילה על חברה נופל איכשהו על הלקוחות שלה.

ברור לפי...?אחו
לשאלה האם יש מקצועות שאין בהם תועלת, כן.

שאלתי שאלה אבל לא קיבלתי תשובה, מה נחשב מקצוע יותר ערכי, ושוב, לא לפי היוקרה שלו בעיני בני־אדם, אלא לפי מדד אובייקטיבי שמדרג מקצועות, אם מישהו יואיל להסביר לי מהו בדיוק אותו מדד ועל מה הוא מבוסס, מהן אותן עובדות, אחזור בי מכל טענותיי, לא מתוך קנטרנות, אלא באמת נבצר ממני להבין את הטענה הזאת, להבנתי זאת קלישאה, ואשמח לדעת מדוע אין זו קלישאה,

בינתיים אותו רופא שמציל חיים לא יכול בלי:

- רכיבי מחשב שמייצר עובד ייצור במפעל שבבים
- נהג משאית שמוביל תרופות
- עמיל מכס שמשחרר אותן מכס
- פועל טקסטיל שמכין בגדי עבודה
- פועל בניין שבונה בתי חולים ותשתיות
- חשמלאי שדואג לאספקת חשמל תקינה

כולם עובדים ועובדים קשה בשביל יישוב העולם,

אם מקצועות ערכיים זה רפואה והוראה אז ניקח את זה צעד קדימה וכולנו נהיה רופאים ומורים, האם יש לזה צורה,

כל־כך קל לזלזל בחשיבות המקצועות שהם "מאחורי הקלעים" עד שפתאום הם מפסיקים לתפקד,

אז עכשיו יגידו לי שאני עושה reductio ad absurdum, אבל היכן המקורות לצד השני,

ואת צודקת שהמטרה היא לא לעשות כמה שיותר כסף, אבל לא מצינו בשום מקום בגמרא או במדרש, למיטב ידיעתי, שצריך לבחור במקצועות "ערכיים",

"לעולם ילמד אדם לבנו אומנות קלה ונקיה,"

ליקוטי מוהר"ן ל"ב:

וצריך לדעת, שמלא כל הארץ כבודו, ולית אתר פנוי מיניה [...] ואפילו מי שעוסק במשא ומתן עם גוים, לא יכול להתנצל ולומר אי־אפשר לעבוד את ה' מחמת עביות הגשמיות, כי כבר גילו לנו חכמינו זכרונם לברכה, שבכל דברים גשמיים ובכל לשונות אומות העולם יכול למצוא בהם אלוקות.

נ"ד:

כי כל דבר שבעולם יש בו ניצוצות הקדושה שנפלו בשעת שבירה, ושבירה הוא בחינת אותיות שנשברו ונפלו לכל דבר ודבר מזה העולם. וכל דבר יש לו שעה, וצריך לבוא בשעה זו לאדם זה, והוא מקבל חיות מזה הדבר, הינו מהאותיות הנשברים שיש שם, על־ידי זה [...] יש להם שלמות. וצריך לשהות הדבר הזה אצל האדם להשתמש בו, עד שנפסקין האותיות והניצוצות השיכין לשורשו, ואחר־כך יוצא מרשותו לאדם אחר.

איני כל־כך מעוניין להסתעף אבל שאלה יסודית שבה תלוי גם־כן הנושא, מה משמעות העבודה בחיינו, האם זה בסך־הכל להתפרנס כפי המינימום הנצרך ואת שאר הזמן להקדיש ל"דבר האמיתי", או שהיא עיקר מעשיו בעולם?
ועודאחו
עבדתי כמה זמן בשרשרת אספקה, אז יצא לי לדבר עם כל־מיני בעלי תפקיד, החל מנהגי משאית ונטלים כלה במדענים שמחכים לציוד מדעי,

אנחנו אולי חושבים שאנחנו עושים איזה משהו גדול בעצמנו אבל בסוף זאת מערכת עצומה ומשומנת שמספיק שבורג אחד בה משתחרר והכל מתפרק,

זה שמישהו נמצא מאחורי הקלעים או ממש על הבמה לא הופך אותו לא לחשוב פחות ולא לערכי פחות, נכון שלהיות לוחם־אש זה דרמטי ועוצמתי אבל מה עם המדען המשקפופער שטרח לנסח שיטת כיבוי עבור כל חומר כימי לפי תכונותיו?

התשובה היחידה היא פשוט ש"זה לא אותו דבר" ו"זה לא זה".
אתה כותב ארוך מידיהפי
בוא תעשה תקציר אגיב(:

אני לא אומרת שכולם צריכים להיות אותו דבר אני אומרת אל תהיו צבועים
מכירה אנשים שעובדים במחשבים ותורמים כסף לעמותות ..
מבינים שאין להם זמן באמת להיות פעילים בעזרה אז הם עוזרים בדרך אחרת..
מכירה מישהו אחר שגם עוסק בעסקאות וכו' .. וביום שישי הוא מתנדב עם אנשים עם מוגבליות

אני לא אומרת אל תעשו אני אומרת מי שבחר מקצוע אחר שלא יגיד שזה אותו דבר ואם בא לו שישלב
בקצרהאחו
זה שמקצוע כלשהו "נוצץ" בערכיותו לא אומר כלום, זה שלא מודעים לתרומה שלו לא משפיע

אכן השיקול המוביל בחיים צריך להיות ערכיות אבל אפשר לבחור כל מקצוע ולא נראה שחז"ל ייחסו לזה חשיבות כמונו
נראה לי שאתם מדברים על מקצועות שוניםחושבת בקופסא
הפי מתייחסת יותר להייטקיסט שמרוויח עשרות אלפי שקלים בחודש, שלכאורה אין שום דבר שהוא תורם לאף אחד. אתה מדבר על עובד צאוורון כחול שקל לראות שהרבה ממערכת האספקה שלנו בכל תחום תלוייה בהם.

בעבר רוב האנשים היו עובדים בעבודות הפשוטות האלו בלי הרבה בררה, רק בימינו כשהאפשרויות שלנו הרבה יותר רחבות אנשים מתחילים לעסוק את השיקול הזה של "מה יותר ערכי" לכאורה.

גם הייטקיסטים תורמים, אם לא לעולם בכללותו אז למשפחה שלהם שהם מפרנסים אותה בכבוד++.
גם העולם נתרם ממעבד איכותי יותר למחשב, או תוצר אחר שהיה מספיק שווה למעסיק לשלם עליו לאותו עובד. כמו ש@פשוט אני.. אמר.
והעצמאיים מנסים למכור לקהל שירותים ומוצרים ושהערך שלהם בא מכמה אנשים מוכנים לשלם עליהם. זה היופי של שוק חופשי.
(עם כל הפיטורים שמתרחשים עכשיו בתחום ההייטק, המעסיקים האלו בהחלט עושים בירור מי הם חושבים שתורם להם ומי לא)

התחום היחיד של עבודה שהוא באמת בעייתי לדעתי אלו עבודות שבנויות על לרמות אנשים תמימים ולקחת את הכסף שלהם. מוכרי טלפוניים שמרמים זקנות, אתרים מפוקפקים, מאמנים רמאים, וכל התחום הדוחה הזה.
כמה הערות:ארץ השוקולד
1. ההייטקיסטים שנוהגים לזלזל בהם הם אלה שמאפשרים לנו לטפל בענייני הבנק בלי לנסוע לשם בכל פעם.
הם מאפשרים למערכות האינטרנט והמחשוב לעבוד ולהיות בטוחים בבית החולים.
הם מאפשרים לנו לנהל שיחות טלפון עם אנשים.
הם עובדים על אוטומציה והבנה טובה יותר של מערכות רבות נוספות.
אז לא מדובר רק בתרומה למשפחתם ולמס הכנסה (שזה דה פקטו מה שמאפשר למדינת ישראל לתת את השירותים שהיא נותנת)

2. חברות רבות סוגרות כעת מדורים, זה לא אומר על האדם אלא על ההשקעה באותו מוצר או פיתוח.

3. חברות של גיימינג ודברים לא ראויים גם מזיקים לעולם לדעתי.
פחות או יותר מסכימהחושבת בקופסא
רקנלגבי הסגירה של החברות, הם באמת פטרו עובדים שלא עושים שום דבר.
זה לא אומר שהערך שלהם כבני אדם הוא מופחת, אלא שהמשרה הזאת לא מספקת שום דבר לחברה שלהם אז הם נפטרו ממנה. זאת תופעה ענקית שקורת עכשיו. ספוטיפיי פטרה 6% מהעובדים שלה, טוויטר פטרה 75%! וכל מיני חברות הייטק אחרות עושות עוד צעדים בכיוון הזה לאחרונה.

הסרטון הזה שמציג לדעתי ממש טוב כמה באמת היה צריך להיפטר מהעובדים האלו. למרות שזאת ממש לא הייתה הכוונה שלו. היא אחת מהעובדים המפוטרים האלו, ואשכרה לאורך כל היום שלה היא הייתה רק בשתי פגישות ורוב הזמן התפנקה.

זו תפיסה מאוד שטחיתארץ השוקולד
ונכונה חלקית (וחלקית מאוד), חברות אכן עושים חישוב של עלות מול תועלת של עובגים, אבל לרוב בגלי פיטורים עצומים מסתכלים על אגפים ולא על עובדים ספציפיים, ממילא השאלה היא על הרווח מהאגף ולא האם העובד מוצלח או לא.
נתת דוג' מעולה!חדשכאן
הרווח מאותו הייטקיסט זה שלא תצטרך לנסוע לבנק.
משהו טוב.

אבל בהשוואה לתועלת שרופא מביא, זה מגוחך.
כשמתעלמים מחלק מהדוגמאות אז קל לצחוקארץ השוקולדאחרונה
על הטענה.

נתתי דוגמא על היכולת של המערכת בבית החולים לעבוד לדוגמא.

סתם אירוע זניח, כל מוצרי החשמל בבתי החולים, יכלנו בקלות להסתדר בלעדיהם, נכון?
והם לא מצילים חיים, נכון?

צריך מישהו שיבנה את אותם מוצרים, שידאג שהם יעבדו וישפר אותם, שהמכשירים יוכלו לשוחח אחד עם השני, שיהיו בטוחים ולא יועבר משם מידע לגורמים אחרים ולא יתבלבלו בין החולים.
הדברים האלה דורשים כל מיני עובדים, בין אם זה חוקרים בעולם מדעי החיים (מחקר ביולוגי לדוגמא), בין אם אלה מהנדסים (חומרה, אלקטרוניקה,RF) או מתכנתים (לכתוב, לתפעל ולאבטח את התוכנות הללו) או אנשים שעובדים בתחום הלמידה (למידת מכונה/למידה עמוקה/דאטה סיינס) וכד'.

בסופו של דבר, אנשים כיום חיים הרבה יותר ממה שחיו לפני כשלושים שנה, חלק גדול מזה בזכות השיפור בטכנולוגיה.
גם פעם היו עבודות ערכיות יותרחדשכאן
בכל דור יכול להיות משהו שנכון לו יותר

איך לקרוא את המשפט בכותרת?חושבת בקופסא
פעם העבודות היו יותר ערכיות ממה שהן היום, או שפעם היו עבודות ערכיות וזה לא רק משהו חדש של ימינו?
אפשר לקרוא את זה בשתי הפרשנויות האלו, אין ניקוד.
השניחדשכאן
יששכר זה מדען?סבכי החשתי
מעניין, רשי מפרש "יששכר חמור גרם" נושא בעולה של תורה, אבל יכול להבין למה נתת את האברך ללוי, אז מקבל את הפירוש שלך😌
^^^חושבת בלב

באמת מענייין.
ואם כבר אז גם לוי יותר איש צבא

אם את מתכוונתסבכי החשתי
לטבח שהוא עשה שם בשכם אז ניראלי זה יותר בקטע של יד לאחים כזה לא בקטע צבאי, כנל גם בחטא העגל שהאלה שהרגו את ה3000 היו גם לויים. אני חושב שזה יותר בקטע של קנאות לאומית כזאת. יש עליו יותר פסוקים ומדרשים שרואים בו מורה הוראה
מממחושבת בלב

מעניין, 
בכל אופן, עם קנאות לאומית לבד קשה לנהל מהלכים מתוחכמים
ניראה לי שגם היה שם קטע צבאי

ואגב, גם החשמונאים מבני לוי
וכן, טוב אחלה.
באמת פחות הסתמכתי על מקורות שכתבתי את זה

התלבטתיאחו
עבר עריכה על ידי אחו בתאריך כ"ח בטבת תשפ"ג 23:28

כי באמת זה מה שעולה מהמדרש,

כוונתי הייתה, שבאותה מידה אפשר לומר על שבט יהודה שהם תורניים ושבט לוי שהם תורניים, כנראה הכוונה שמדובר בתכונה מסוימת,

בעוד אצל יהודה מדובר במנהיגות או משפט, אצל לוי זה יותר הוראה, ואצל יששכר זה עיון עמוק שמצריך פניות ויישוב הדעת,

לכן אני מתאר לעצמי שאנשי רוח או מדע לוקחים איפשהו מהתכונה הזאת,

זש"ה ומבני יששכר יודעי בינה לעתים, ר' תנחום אומר רובי חכמות היה יודע. ר' יוסי בן קצרי אומר לעבר שנים. [תנחומא]

לכן הלכתי על הכיוון הזה אבל בגדול אתה יותר צודק מבחינת הפשט / דרש

מסכים איתךסבכי החשתי
כישרון בתורה באמת מתיישב הרבה פעמים על רעב לידע שמשותף גם לאנשי מדע
לא מסכים שזה ככה באופן מוכללארץ השוקולד
כלכלן שעובד בחברת ביטוח דואג לכך שיהיו פחות נזקקים במדינה.
מורה בבית ספר תורם לחינוך הילדים.
ושניהם בתנאי שעושים עבודה טובה.
שתעבוד במשהו שהיא אוהבתעוזר ישראל
משהו שמעניין אותה, שנותן לה כוח ומוטיבציה ומספק אותה.
אני בקושי מצליח להחליט לעצמיחדשכאן
שאחליט גם לאישתי?! 😵‍💫
אני יכול להגיד שכאשר התקיים בי החצי הראשון ב'אברך'חסדי הים
'אב בחכמה'- הבנתי שתפקידי מחובת הטבע והכתובה לפרנס את אשתי והיא תעסוק במה שבא לה.
אברכיתekselion
יאללה בכיףהפי
רכה היא כן. אב היא לא.חסדי הים
וואי וואיעוגיפלצת יואב
עוד לא הכרתי אותה, כבר להחליט לה במה לעבוד.
קשוח…
כמו האפשרות השניהטוב שם

אין לי כוונה ורצון להתערב ככה בחייה.תילי חורבות

מנגד כיון שמהמקצוע שלי לא מרויחים מליונים- עדיפות שהיא תהיה אחראית על הכסף

יש לי חלום מטורף שאישתי תעבודחצילים
במה שבא לה ושימח אותה ויעשה לה טוב
אין עליך בארץהפי
נכון אני כולי מותק😊חצילים
לגמריהפי
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

יש לך עבודה רגשית לעשותמשה

גם על זה שאתה 'מחזיק' אותה, וגם על החרדה שהייתה לך בתוך הקשר.

אחרי שתעשה אותה

אתה תראה פלאים. מבטיח.

מה זאת אומרת "מחזיק"?מה כבר ביקשתי

ואיך עושים עבודה רגשית? 

תתחיל בלכתוב בפנקס רשימותמשה

אחר כך יש לי עוד כמה כיוונים. אבל אני לא מכיר אותך מספיק בשביל לענות לעומק. בגדול זה אומר יותר ביטחון עצמי ויותר תשובות של פורום רגישים (גם שם קיבלת ממני תשובה אבל קצת אחרת).

זה כואב, אך תזהר לתלות את הערך העצמי שלךadvfb

במישהי כזאת או אחרת.

היא לא אהבה את זה, מי אמר שהיא מייצגת את כל הבנות?

כולם מיואשים ושבורים, אך זאת אשליה.. אל תחשוב שזה אישי שלך

בודאי שיש לכאב שלך מקום.

זה לא נעים וחשוב להרגיש את הכאב של הציפייה שהתנפצה.

זה חתיחת משבר, בחורה שאומרת לא, שמסבירה למה לא.

אני אישית לא ממליץ לך לקחת איתך את הפרשנות שלה. 

מה ששלה שלה. מה ששלך שלך.

מקדיש לך את שורות השיר -

"זה ניראה לך אבוד
ושאין לך סיכוי
שאותה אהבה
תבוא לך בשינוי

וביטוי שימו לב
מה אפשר להגיד
ומי יודע מה צופן העתיד
מי?"

בסוף אתה לא צריך את על הבנותתפוחית 1

אלא רק אחת

והאחת שלך תתחבר לאופי שלך..

ברור שזה מאכזב ממש. אבל אל תסיק מזה מסקנות מייאשות עליך 

נכון אבלמה כבר ביקשתי

זה פשוט נשמע כמו צורך נשי בסיסי לא איזו גחמה של מישהי ספציפית

ככה זה נשמעadvfb

זה אומר שזה נכון ומדוייק במאה אחוז?

סטריאוטיפ לעיתים מרגיש נכון, אבל הרבה פעמים הוא ממש לא מדוייק וגם לא נכון.

ואוו אחי, משתתף בצערךדרייב

לצערינו העולם הזה עדיין לא טהור.. ואנשים טובים כמוך פעמים רבות נופלים בין הכיסאות ולא זוכים להערכה הראויה. אהבה אכפתיות ורגישות אלו תכונות טובות שלא נמצאות אצל כל אחד!

אך במציאות הזו, נשים מעדיפות ונמשכות דווקא לגבר חזק ומוביל יותר מאשר גבר אכפתי שרוצה בטובתן.. יש לזה סיבות פסיכולוגיות שמקורן מהגו'נגל והטבע החייתי.

מהסיבה הזאת ישנם נשים שמתאהבות דווקא בגברים רעילים ואפילו פושעים, שלא סופרים אותן ויחליפו אותם כמו גרביים...

לא משנה כמה התקדמנו ומעמד האישה כיום מכובד מאי פעם, נשים עדיין מחפשות ביטחון מגבר.

וגם אתה כאדם טוב ואימפתי, יכול לנסות להשתפר בתחום הזה. מתוך הבנה שזו הטובה הגדולה שאתה יכול לתת  לאישתך העתידית בעז''ה שתאהב ותעריך אותך!

לכן בתחילת קשר מומלץ לבוא, על אף כל החששות, והרצון הטוב לשיחה חופשית ורגישה, דווקא להיות יותר מאופק ויציב. לא לשדר נלהבות או התעניינות גבוהה מדי. לאחר שהאישה תראה את יכולותיך, לנהל קשר ושיחה, היא גם תרצה לראות את הצדדים הפנימיים שלך יחד עם החששות והקשיים.

מצרף סרטון שלמדתי ממנו הרבה, ובכללי ירון ויסברג הוא אלוף בתחום. ממליץ לכולם בחום!😉

אהלן אחשפלות רוח
עבר עריכה על ידי שפלות רוח בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 1:37

קודם כל רק רוצה לשתף שגם אני בחור רגיש, כלפי חוץ זה לא נראה ככה בכלל בכלל בכלל, אבל בפנים אני ובעיקר הקרובים אליי יודעים את זה, כשהייתי קטן הרגשתי את התחושות האלו של "אני לא מספיק גבר" היום אני יודע שזאת אחת התכונות החזקות שלי, אני יודע לזהות אנשים וסיטואציות, ממש להבין מה הם מרגישים ולמה וגם מה להגיד או לא להגיד. וגם בפגישות וקשרים זה משהו שלא רק עוזר לי, אלא ממש מוביל אותי בקשר, אתה יותר מכיל יותר יודע איך לגשת מה לדבר ואם בכלל צריך לדבר או פשוט לשתוק ולהקשיב, וזאת תכונה שלהרבה מאוד גברים פשוט אין, שמעתי כמה פעמים מנשים שיש לי אינטילגנציה רגשית מאוד גבוהה ושהן אהבו את זה מאוד, אני מאמין שאני ואתה דומים בזה.

עוד עניין, ככה השם ברא אותך, והוא לא עושה טעויות, שמעתי מרב מאוד חשוב, שמה זה "חנוך לנער על פי דרכו" ? מה הכוונה?

אז הוא פירש בצורה כל כך פשוטה ומדהימה, נניח פלוני קיבל ילד עם תכונות של אסרטיביות מנהיגות וכו שבילדות אצלו באות לידי ביטוי בחוסר שקט הוא כל הזמן קופץ רק משתולל כי יש בו תכונה שהשם טבע בו להנהיג ולהוביל והוא כרגע ילד, אין לו מושג מה לעשות עם הצורך הפנימי הזה אז הוא מתפרץ החוצה בצורה כזאת, ואם אנחנו בתור הורים נבוא ונרגיל אותו לשבת ולשתוק ולא לקפוץ ותפסיק לזוז כל שניה ושב בשקט וכו וכו, נעלה לשמים אחרי 120 והשם ידון אותנו על זה, "מה עשיתם לבן שלי? נתתי לו תכונות מנהיגות כי התיקון שלו בגלגול הזה היה להוביל אנשים, להוביל מיזמים, להוביל פרויקטים, להוביל דברים, להזיז אנשים לא משנה מה, היה לו ייעוד מסוים שהחינוך הקלוקל שלכם הרס את התכונות שהיו צריכות להביא אותו לייעוד שלו".

וכן לגבי ילד רגיש, הורים שינסו לעשות ממנו גבר גבר, ואסרטיבי וכו, זה לא שייך, הילד הזה יש לו ייעוד ספציפי שבגללו הוא נולד עם תכונה חזקה של רגישות, הוא צריך לטפל באנשים, לעזור לאנשים על ידי זה שהוא מרגיש אותם ומבין אותם ואתם בתור הורים הרסתם אותו וכל הנשמות שהיו צריכות בגלגול הזה להיעזר בו ולעבור דרכו לא קיבלו את העזרה שלהם רק כי חשבתם שאתם יודעים יותר טוב מבורא עולם וניסיתם לשנות את התכונות אופי של הילד.

ובנימה אופטימית זו דוד, היא הפסידה קצת הרבה. וכנראה שבאמת זה לא נכון לה, אבל זה לא אומר שאין מישהי בחוץ שזה הכי נכון לה בעולם וצמאה לזה, ואל תתייאש מזה שהיא אמרה שאתה מה שהיא מחפשת אבל החליטה לסיים בכל זאת, אחדש לך, אתה לא מה שהיא מחפשת. והיא לא מה שאתה מחפש.

מה שאני מנסה להגיד זה שתקבל את זה שזה מי שאתה, כי ככה השם החליט והוא לא עושה טעויות, מי יודע מי צריך להנות מהתכונות שלך אולי הילדים העתידיים שלך, אולי אשתך, אולי קודם כל אתה בעצמך, וגם נראה לי שכשתהיה מי שאתה ותרשה לעצמך להיות עם האופי שלך בלי להלקות את עצמך זה יעשה רק טוב.

תחייך אח שלי השם איתך (:

תודה רבה חברמה כבר ביקשתי

ריגשת ועודדת אותי מאוד

אני לגמרי מסכימהסולמית

יש בנות עם יותר חכמת לב שיצליחו להבין שגבר רגיש זה מתנה.

אחרי מעל עשרים שנות נישואין לגבר רגיש, שידעתי כמה זה טוב, אבל זה היה נראה פחות מגניב בהתחלה, והיום החברות אפילו קצת מקנאות בי.

הקליפה של המאצ'ו נחמדה בהתחלה. אחכ קצת יותר קשה לחיות חיים של נישואים ומשפחה, על שלל קשייהם עם מישהו שקשה לדבר איתו והוא לא מבין למה את מתרגשת מזה.

טוב לדעת מה כבר ביקשתיאחרונה
שאלה קטנהפצל"פ

"בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה"

דיברת איתה על זה?

אולי קצת באיחור אבל כןמה כבר ביקשתי

פתחתי את כל נושא הרגישות והיא אכן הגיבה כפי שחששתי...

אוקייפצל"פ

דיברת איתה על הפחד לאכזב ספיצפית? או בכללי על הרגישות?

היא כאילו לא התייחסה לזה שאתה מפחד לאכזב אותה?

רק אמרה שהיא מרגישה שהיא צריכה בחור יותר חזק ויציב?

אם היית יודע שיותר מזה שחשוב לה מה או איך תעשה, חשוב לה שפשוט תעשה, זה היה משנה אצלך משהו? היית מצליח יותר ליזום ולהוביל?

כי בסוף יציבות ובטחון עצמי זה משהו משתנה מול אנשים וסביבות

אדם יכול להיות עם הרבה ביטחון עצמי בחוץ אבל בבית עם המשפחה לפחד ולחיות בלחץ, או להיפך, אדם שמרגיש שבבית ומשפחה מקבלים ואוהבים אותו אז הוא מרשה לעצמו להיפתח ולהיות עם בטחון, ובחוץ לא.

בטחון עצמי זה משהו שתלוי בסביבה...

אם אתה מרגיש בקשר/סביבה/אנשים מסוימים שיש לך מקום ומקבלים אותך ואוהבים ורוצים לשמוע אותך אז ממילא יתפתח לך ביטחון עצמי במרחב הזה

ברור שזה משהו שהוא תהליכי שנבנה לאט לאט

כי אם אדם רגיל להיות חסר ביטחון מול כולם, כי הוא רגיל שלא רוצים לשמוע אותו, אז זה באמת חתיכת שינוי בראש לעשות פתאום להפנים שיש מקום שרוצים לשמוע אותך בו ושמחים במה שאתה עושה גם אם אתה טועה ולא הכי הכי מדויק כל הזמן

אבל זה לגמרי אפשרי

אז השאלה היא קודם עליך

האם אתה מוכן להיפתח ולפתח ביטחון עצמי מול מישהי שמבינה אותך ומעריכה אותך?

להבין שיש פה מישהי שרוצה אותך ככה כמו שאתה, עם הטעויות וזה שאתה לא מושלם, אבל היא פשוט רוצה שתהיה אתה, שתרגיש בנוח להיפתח מולה מתוך הידיעה שהיא באמת רואה בך המון טוב והייתה שמחה שיפתח ותיזום יותר מתוך מי שאתה ולא לחקות איזה דמות אחרת שנראה שהיא תמיד בטוחה בעצמה אבל היא לא אתה

אם לא, אז אני חושב שאתה צריך לעבור תהליך בכל מקרה

כי בעיניי ביטחון עצמי זה לא משהו גברי דווקא, זה משהו טבעי של אדם שגדל בסביבה בריאה ומיטיבה

וזה צורך אנושי ביטחון, פשוט מתוך הפחד לטעות ושיבקרו אותנו על הטעויות שלנו אנחנו הרבה פעמים מעדיפים להיסגר ולא ליזום, כדי להרגיש מוגנים מהביקורת או הזלזול

אם ובתקווה שכן, אז אתה בסדר גמור

עכשיו השאלה זה על הצד השני (הבחורה המדוברת, ובכללי בחורות פוטנציאליות) האם הם מוכנים לעבור את התהליך הזה? או שהם רוצות לקבל מישהו שהוא כבר מושלם בהכל והוא גם וגם דוס אבל פתוח וכל החלומות הוורודים האלה

אני לא יודע כמה רלוונטי לגבי זאת שדיברת עליה לחזור ולנסות את זה, אבל גם לגבי בנות אחרות, זה משהו שצריך להיות מדובר ביניכם

אפשר גם לנסות לברר על זה מראש בבירורים, כמה זאת מישהי שמחפשת את האחד המושלם, וכמה היא מבינה שזוגיות טובה זה בעיקר עבודה ביחד

והיא מוכנה לעשות עבודה ולהשקיע ולעבור תהליך ביחד איתך כדי לקבל בן זוג טוב כמוך ולחיות בזוגיות טובה שהיא גם מאוד מכילה ורגשית וגם יש בה ביטחון ויציבות

יש בנות בוגרות ורציניות שישמחו מאוד להשקיע בתהליך כדי לקבל מישהו עם לב טוב ורגיש כמוך

ואלה שלא, אז באמת פשוט הרווחת סינון, אני לפחות לא הייתי רוצה לחיות עם מישהי שמחכה לאביר על הסוס הלבן ולא מבינה שזוגיות זו עבודה

סליחה על השיעור כללי 🙈

מקווה ממש שבכלל הבנתי נכון את המצב והסיטואציה ואני לא מבלבל סתם במוח

ואני אגיד עוד משהו יותר בתיאוריהפצל"פ

בדיוק כמו שה"תפקיד" של "גברים" זה להשפיע ולהוביל וליזום

ככה גם ה"תפקיד" של "נשים" זה לקבל ולהכיל ולתת מצידן את המרחב הבטוח והחומל שיש בו מקום לטעויות אבל לא ממקום של ייאוש וזלזול אלא דווקא מתוך הערכה

אם צד אחד לא מוכן לקחת את ה"תפקיד" שלו אז שלא יצפה מהצד השני

כמובן שזה נכון ל2 הצדדים, וגם גברים צריכים לדעת ליזום ולהוביל מתוך המקום המקבל מהצד הנשי

איזה מדהים לדעתהרמוניה

שאתה בחור מקסים ופשוט יש נקודה אחת שאתה צריך להשתפר בה, נקודה שגם ככה חשובה לך לחיים.

צא לדרך.

הכל לטובה...! מה שהיה היה תסתכל קדימה. מי ששלך תגיע אליך בזמן הנכון. 

זה מאד קשה להיות רגיש, מזדהה, אבל אפשר לעבוד על זה ולפתח חוסן רגשי.

לגבי המשפט שאמרת שהיית מצליח בתור בחורה- זה לא נכון. גם בנות צריכות חוסן רגשי. כל אדם צריך. אחרת הוא נטרף כמו ספינה בים.

לדעתי אתה צריך להשתנות קודם כל בשביל עצמך. תשמע שיעורים מחזקים באמונה ושיעורים שמלמדים איך גבר צריך להתנהג עם אשתו, ותקבל על עצמך ליישם, בלי פילטרים וסננים. זה אפשרי. האנשים הכי חזקים הם אלה שיודעים לבטל את עצמם בשביל מה שצריך. אני חושבת שברגע שתגיע לאיזון בתכונת הרגישות אשתך כל כך תרוויח. מעבר לרווח שלך בחיים יציבים ובריאים.

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום

עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢

פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)

לא אדום מזעםהסטורי
יותר סקרן, חוויה אנתרופולוגית לנסות להבין את הראש של חסדי.

(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).

אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
אבל צריך לכבד ומי אנו בלא נימוסינו?
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים

והאידיאות.

"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".

האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?

לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".

אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.

"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי

איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…

הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב

כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים

האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.

על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.

ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
חסדי הים, לא למה לא היית גאון או אבא של גאון (כמו הסיפור על רבי זושא).

כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה

..שפלות רוחאחרונה

רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.

וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו

לא ?

ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfbאחרונה
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfbאחרונה

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

קניתי לה מתנה קטנה, מה לכתוב בפתק?אני הנני כאינני
הכוונה, מה סגנון הדברים? מחמאה? עקיצה קלה? משהו מאוד כללי? משהו רומז? מפורש? חמשיר?
..שפלות רוח

לא יודע אם הייתי כותב פתק, הייתי פשוט אומר לה פנים מול פנים שחשבתי עליה ורציתי לשמח אותה או משהו בסגנון כי תכלס בשביל זה קנית לא?

ואם בכל זאת מרגיש שחייב פתק, אז וכו.

משו משמחניצן*

אין כמו מילים על נייר כתוב

תתן לעט להוביל 

...advfb

בדרך כלל אנשים אוהבים את זה שאוהבים אותם ואכפת לאנשים מהם, אז כדאי משהו שמראה שאכפת לך ממנה ואתה חושב עליה

מחמאה זה ממש טוב, זה יכול להיות מתובל בעקיצה, לא מממשנה מה.. גם אם אתה רוצה לכתוב משהו כללי ממליץ בחום שיהיה איפשהו ביטוי יותר ספיצפי ומכוון למסר שאתה רוצה להעביר

איזה, בהצלחה רבה

אולי משהו בסגנון כזה?נקדימון
"חשבתי עלייך כשראיתי את זה"
תלוי בשלב לדעתיארץ השוקולד

ושישדר מי שאתה, אל תנסה לשדר מישהו שאתה לא.

אתה מדהים בכל מקרה

בהצלחה!מבולבלת מאדדדד

לדעתי אם זה שלב יחסית מתחיל, אתה יכול אפילו לכתוב לה "רציתי לשמח אותך"

אם זה שלב מתקדם יותר אז אתה יכול לכתוב גם משהו יותר ארוך…

ברור לכתובהפי
לא יודעת מה שעולה לך שאתה חושב עליה
מהלבברוקוליאחרונה

ואתה מרגש אותי 

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בסדר גם אתה רשמת שטויותהפי

קשה להתייחס לזה ברצינות

לגבר מותר לאישה אסור ..

נו באמת

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לא יודעתהפי

בערך איך שאתה מתמודד עם החיים

או שזה זר לך

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסא

אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?

האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.

כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.

אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.

אתה מתחתן איתה לא עם המשפחה שלה.shindov

לא פוסלים על זה, לפני פגישה.

...יוני.ו.אחרונה
קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

אולי יעניין אותך