משועממים שפונים אלי בפרטי ומנסים "להתחיל איתי"סוסה אדומה
או "לפתות" אותי ולהוציא ממני משהו לא משנה באיזה שלב
באמת נראלכם?!?!?! 🤣
בואו אני אחסוך לכם את המאמץ, אני הרבה יותר חכמה ומנוסה מכם כפרות.

בקיצור, אני לא קורבן, לא חלשה ולא קטנה, לא טיפשה ולא מפוחדת, לא תמימה, גם אם אשחק אותה, מריחה אתכם מקילומטרים, מזהירה אתכם, אם בא לכם להישאר עם המכנסיים למטה בלי להנות מזה בשום צורה.

פשוט אומרת כאן מראש, שחררו אותי מהבלבולי שכל שלכם. שחררו אותי כאן מהתראות. אני בזה לזה ולאנשים ברמתכם.

ואם אי פעם נראלכם לנסות לפתות אישה, תזכרו שאתם המלפפון ואנחנו הגנן. מי שמבין.
די כבר נו ימצחיקים נלוזים.
לכו תחפשו לכם עניין אמיתי בחיים ושחררו אותנו מהשעמום שלכם.

בכוונה לא מדווחת עליכם, ולא חושבת שצריך להזהיר מפניכם, אתם פיצ'רים קטנים.
אני אומרת לנשים - קטן עליכן, די להתרגש מפיצ'רים.
אוי ואבויפשוט אני..

צריך להשמיד את המין הגברי (מעל גיל 3) ולהתחיל מההתחלה, בעזרת תינוקות בנים שיחונכו על ידי נשים בלבד.

זה הסיכוי היחיד לאפס את המערכת.

אני כן חושב שכדאי לדווח ואף לעשות שיימינג, את לא יודעת מי תהיה האשה הבאה שהם ידברו איתה ולאן זה יגיע.

(אגב, למה הכוונה "שחררו אותי מהתראות"?)

לא הבנתי את התגובה שלךסוסה אדומה
היא רצינית או צינית?

ולא אוי ואבוי, באמת שהכל טוב,

פשוט אני רוצה לחסוך מעצמי מראש את ההתראות הקופצות האלה למטה מאנשים משועממים, אין לי עצבים לזה.
הייתי לגמרי רציניפשוט אני..

(מלבד העניין עם השמדת הגברים, זה אלים מדי... אולי אפשר להסתפק בסירוס?)

אין צורך להשמיד אותםסוסה אדומה
יש גברים ברמה,
אבל יש גם פיצ'רים מצחיקים חסרי מודעות.
מי מנסה לפתות אישה נשואה? בן אדם תת רמה בלבד.
גם נשואה וגם אישה, צחוקים איתו. נו כמה אפשר להיות אהבל.
לא רק תת רמה, היה לנו ראש מוסד שעשה זאת...פשוט אני..

גם ראש מוסד יכול להיות תת רמה.......סוסה אדומה
וגם "רב גדול מאוד"... מסתבר.......
מקוה שאת לא מדברת על הרב המדובראילתי
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ח בטבת תשפ"ג 20:18

ומצטרפת למקהלה ההרמוניה של מאמינות לך

מי זה?יהודה224
איזה רמסד?
לשון הרע דבר נורא אפילו יותר מחצאית קצרהפשוט אני..
אני יודע למי אתה מתכווןיהודה224
רק שאלתי
בשביל השאלת המשך
מעניין אותי אם באמת חשבת שלכתוב פה שרשור על זהלאחדשה

יעזור.

הרי ברור שזה רק יקפיץ  יותר את כל המשועממים.

וסליחה אבל זה נשמע כל כך רע,

כאילו אין לך שקט ומנוחה כל היום כי רק מחזרים אחרייך..

זה לא רק גברים..מופאסה
מן הסתם הגברים יותר מחפשים את הריגוש הזה אבל לא רק.
דווקא בגלל זה לדעתי הם פונים אלייךנפשי תערוג
(לא שאני מצדיק או משהו ח"ו)
בגלל "זה"סוסה אדומה
תסביר...

אני לא חושבת שאני מיוחדת בפניות האלה אגב...
אני לא יודע מי פונה אלייךנפשי תערוג
יש מין הסתם כמה סוגים.
יכול להיות שזה סתם כמה שזורקים חכה ומנסים לדוג…
ובמקרה זה נפל גם אצלך. כמו אצל עוד מלאנלפים נשים בפורום (האמת אני צריך לשאול את אשתי אם גם אותה משגעים כאן)

ויכול להיות. דווקא בגלל זה שאת מציגה את עצמך כחזקה וכו' יש כאלה שמנסים להראות לעצמם שהם מצליחים לכבוש את הפסגה.

ויכול שגם יש כאלה מסתקרנים/נמשכים למה שאת משדרת.

כן, מאוד מבינה את מה שאתה אומרסוסה אדומה
אני לא אשקר שאין לי יצר הרע גדול להוכיח להם מי הגנן ומי המלפפון...

אבל אני מתגברת עליו, ואולי גם חסה על האנרגיה והזמן שלי ואומרת להם שישחררו אותי ספציפית מראש.
ולא רק אותי ספציפית.
הם לא באמת יכבשו את הפסגה הזאת... אנחנו הרבה יותר חכמות מהם.
גנן, מלפפון, חסה... סלט שלם עשית כאןפשוט אני..

מצחיק שהשתמשת ב"מלפפון".די שרוט
אבל היי, גם מי שפונה אליך רק רוצה לדון איתך על ההשגות של ד"ר יהויכין שלופנדר על אישיותו של סופוקליס ואריסטו.
אני מאמין לך למרות שלא הראית הוכחותפשוט אני..

אבל דעי שאם תכתבי עכשיו שאותם גברים הם בעצם צאצאים של מנגלה ומטרתם להרוס את עם ישראל, תורת ישראל, ארץ ישראל ומדינת ישראל - האמון שלי ייפגע.

חחח... מודה שלקח לי שניה להבין מה אתה רוצהסוסה אדומה
(לא רוצה לפתוח את זה כאן,
רק לומר שאי אפשר להוכיח ע"י זה שמשהו לא קרה. אלא רק להטיל ספק ביחס לתפיסת המציאות הספציפית שלה.
והאמת ששום דבר לא התחדש. זה היה ניכר מראש לגביה. ועדיין אני חושבת שחייבים לבדוק אותו. גם כי יש דברים שאני יודעת ולא כולם יודעים ולא בא לי להתעסק בזה).
כמו שכתבתי - האמון נפגע. זה לא אומר שהוא נעלם כלילפשוט אני..

האמת שהאמון הספיציפי בדבריה מלכתחילה היה מוטל בספקסוסה אדומה
פשוט ראיתי סרטון יוטיוב שבו היא מדברת עם "דניאל עמרם" אם אני זוכרת נכון את שמו, היא בהחלט לא נראית בריאה, ובהחלט ה"עדות" שלה מעלה הרבה מאוד שאלות. אבל זה לא מוכיח שום דבר. אי אפשר להוכיח שמשהו לא קרה, רק להפך.

(בניגוד אליה, האישה השניה נראת מאוד מאוד אמינה, ולצערי אני יודעת עוד כמה דברים שאין לי עניין ויכולת לפתוח אותם.
לבדוק צריך בוודאי. וכל עוד לא בודקים את זה, זה מעיד על ריקבון מהותי במגזר.)
זה היה טעות כתיב. היא התכוונה "מנדלה"די שרוט
כמו במנדלה מוכר ספרים.
לענ"ד חשוב לדווח בכל זאתהסטורי
כי גם אם את מספיק חזקה, אינך יודעת על מי הרשע יפול בפעם הבאה.
ממש בא לי שנשים תוכלנה להתמודד בעצמןסוסה אדומה
בלי צורך בהגנות של מנהלים.

בסופו של דבר אם את אישה נשואה וגבר פונה אליך ומנסה להוציא ממך דברים מהסוג הזה,
את לא מיוחדת בעניו, את מטרה שהוא רוצה לכבוש כדי לחזק את הגבריות שאין לו.
אין מה להתפתות לזה.
זה גם ממש לא מושך.
ודי להאמין ולהיזדקק נואשות למחמאות של גבר תת רמה. את לא צריכה את זה, תעופי על עצמך וזהו. מי צריכה מחמאות בכלל?!

השיטה שלהם מאוד מאוד ידועה מראש,
ברגע שנשים תפסקנה להיות "ואל "אישך" תשוקתך" הוא פשוט לא ימשול בך..............

חשוב לי להעביר את המסר הזה, ואני לא רוצה שיפתחו כאן שרשורים של "להיזהר" מ"גברים" כאלה.
שהם יזהרו בעצמם.
ובשביל זה תאשרי לנשים להמשיך להפגע?!הסטורי
להיפגע זו בחירה.סוסה אדומה
אנחנו לא קורבנות, ואני לא מחנכת לקורבנות.

כמובן שמי שנפגעה, שתדווח.
וכמובן שמי שנפלה קורבן אני מכבדת אותה, ואני בטוחה שזה ילמד אותה ויחשל אותה מאוד.
ואני אהיה לצידה.
אבל זו לא השיטה שלי.

העולם לא סטרילי, וצריך לדעת להתמודד איתו כמו שהוא.
מזעזע, את אשכרה מאשימה את הקרבנות!הסטורי
אני מכיר הרבה אנשים שנפגעו בכל מיני סיטואציות, גברים ונשים. אף אחד מהם לא בחר בכך. יתכן שחלקם היו יכולים להתנהל אחרת ובכך הפגיעה היתה נמנעת, אני בהחלט בעד לשים סורגים, לנעול את הרכב וללכת בצורה לא פרובוקטיבית (כך ראוי, גם בלי קשר לפגיעה).

עדיין, אף אחד מהקרבנות לא בחר בכך. חלקם אולי יכלו להתנהל אחרת וחלקם פשוט היו חלשים פיזית או מנטלית מהפוגע. הצגת הדברים שלך נעה על הציר שבין אוטופיה-לא מציאותית לבין הצדקת הפגיעה והפוגעים.
אני אעשה סדרסוסה אדומה
מלכתחילה, אני מחנכת ללהיות נשים חזקות בעולם לא סטרילי.
בדיעבד, כמו שכבר כתבתי בהודעה הקודמת, אני הראשונה שתבוא לתמוך באישה שנפגעה. עשיתי את זה לא מעט בחיים.
אני הראשונה שתגן על אישה.

אבל כאשת חינוך, אני מלכתחילה חושבת שהתפקיד שלנו הוא לא להפוך את העולם לסטרילי - אין לנו שום יכולת כזאת.
אלא לחנך נשים להתמודד.

חלק מהמטרה שלשמה פתחתי את השרשור הזה זה כי כמעט באתי לדווח, אבל במחשבה שניה אני לא אוהבת את השרשורים המפוחדים והנסערים שנפתחים פה כאילו אנחנו דגיגונות קטנות ומפוחדות, והגברים הם זאבים מרושעים.

יש כמה משועממים, התפקיד שלנו זה להיות חזקות ולא להתפתות אחרי דפוקים.
הנושא זה לא גבר או אשההסטורי
וחבל שכל פעם את לוקחת את הדיונים לשם. אני הגנתי ותמכתי בחיי בכמה וכמה נפגעים ונפגעות מסוגים שונים ובהקשרים שונים.

כשאת כותבת בכותרת, ש'להפגע זאת בחירה', את לגמרי מאשימה את הנפגעים או לפחות את מטילה עליהם את האחריות. את מכלילה בזה גם מקרה שזה ילד קטן שנפגע מהמבוגר שאמור להיות אחראי לשלומו ובטחונו.

אני בהחלט בעד ללמד אנשים להיות חזקים. יחד עם זאת, כחלק מזה שהעולם שלנו לא מושלם - יש בו פוגעים (וגם פוגעות!!!), חלקם מתוחכמים מאוד ומציאותית חזקים יותר, פיזית או מנטלית מאחרים.

ממילא בינתיים, כמו שאני נועל את הרכב, למרות שבעולם אידיאלי לא היו גנבים, אני גם מבין שיש פוגעים וצריך להרחיק אותם. לכן חשוב מאוד לדווח.
אישה היא לא ילד קטןסוסה אדומה
אתה לא מבין שאני עושה חלוקה מאוד ברורה של בין לכתחילה לבדיעבד, שבין סכנה ממשית לסתם טמבל שברור שהוא נלוז.

בוא נעשה טבלה -
לכתחילה - את אישה חזקה, זה קטן עליך, כבדהו וחשדהו מראש ולא רק כשיש סיבה, העולם לא סטרילי, יש אין סוף פוגעים (ופוגעות!! ופתייניות!. אבל כאן אני כותבת לנשים כי לקחתי לעצמי תפקיד כזה). יש אין סוף פרופילים חדשים שאותו אדם יכול לפתוח. זה פשוט לא יעזור. זאת לא הדרך להתמודד עם זה. פשוט תזכרי שאת חכמה הרבה יותר מזה, וחזקה הרבה יותר מזה.

בדיעבד - בואי אני אסרס אותו בעצמי. את לא אשמה בכלום. אין מהפכין בזכותו של מסית. חד וחלק.
כשאני אומרת זו בחירה להיפגע - זה מדבר אך ורק על הלכתחילה. אני לא מדברת כמטפלת ולא מדברת כשופטת, אלא כמחנכת. לא להסתובב בעולם בתחושת קורבנות - זה רק מגדיל את הציידים.

גבר מניפולטיבי ומסוכן באמת - רוב הסיכויים שאדווח עליו. כי לרוב הם גם יכולים באמת באמת להביא את זה לידי מעשה בעולם הלא וירטואלי.

נזול אומלל שמנסה את מזלו - אני לא בעד לדווח עליו. כי הוא אומלל שיפתח כל יום פרופיל חדש, ואין לזה שום משמעות. ועדיף ליפול על נלוזים כדי להתחשל. לא ממהרת להפוך את העולם לסטרילי. זה לא יעזור לי.

שלא תטעה, אני מבינה ומכבדת את הטענה שלך. אני פשוט לא מסכימה...
את מתעקשת להמשיך עם השיח של אישה/גברהסטורי
ובגלל שאת כל השיח את מנהלת שם, את לא מצליחה להבין את טענתי.

הדוגמא של ילד שנפגע מבעל הסמכות האחרי על שלומו, היתה דוגמא, נבהיר שוב: *דוגמא* לכך שבהרבה מקרים הקרבן לא בוחר ולא יכול באמת לבחור את דרך התנהלותו מול הפוגע. ממילא הכלל שלך ש'להפגע זו בחירה' - אינו נכון.

הסכמתי, כבר בתחילת הדיון, שבחלק מהמקרים התנהלות אחרת של הנפגע, יכולה למנוע את הפגיעה. לא על זה הוויכוח, נקסט.

לטענתי, בחלק גדול מהמקרים, שקרו כאן בפורום, למרות שהנפגעים (יותר נשים, אבל היו גם גברים כך שאפשר להוציא את הבכיינות מהמשוואה) יכלו פשוט להתעלם, הם לא הצליחו לעשות זאת. למה לא הצליחו? בעיקר בגלל שהפוגעים או הפוגעות (כנ"ל נקסט) היו מתוחכמים, ניצלו מצוקות ותמימות וכך נגרמה פגיעה בלי שאף נפגע בחר בכך.

את יכולה להמשיך עם האוטופיה שלך, חבל שבגללה יפגעו עוד.
אתה פשוט לא מביןסוסה אדומה
את הטענה שלי.
תנסה הפעם באמת.

אני אומרת שוב, הקורבן בוא קורבן אך ורק לאחר מעשה.
מלכתחילה הוא לא קורבן בשום צורה.

(עצם זה שאתה מקשר ילדים לסיטואציה גם כדוגמה, מעיד שאתה לא מבין את הטענה שלי)

שוב, אם היה מדובר באדם באמת מסוכן, הייתי מדווחת.
אני חושבת שאם מישהי תיפול בפח של האדם הספציפי הזה, באמת היא במצב שהיא צריכה להתחשל.

אתה יכול להמשיך לזלזל ב"אוטפיה שלי". בינתיים הדרך השניה מעולם לא הוכיחה את עצמה.
מטרידים לא מתים, הם רק מתחלפים.
לעומת זאת, "מוטרדים" יכולים מראש להימנע מפגיעה אם הם בעמדה הנכונה.
מי שלא נמנע, הוא תמיד קורבן, אבל מלכתחילה זו בחירה.

יכלתי לא לפתוח על זה שרשור, אבל מאחר ובחרתי שלא לדווח, לקחתי על זה אחריות בדרך הזאת.
אפילו שידעתי שאני אקבל תגובות בסגנון של ההוא שהגיב חי למטה.
זאת הבחירה שלי להתמודד עם זה, מי שמאמין אחרת, שיפעל אחרת.
את ממשיכה להאשים את הקרבנות!הסטורי
קרבן הוא לא רק לאחר מעשה. שלל הקשרים החל ממצב נפשי מורכב, דרך מניפולציות ודריכה על נקודות תורפה - מביאות את הקרבן לשם. בפגיעה פיזית, זה יכול להיות פשוט פער בכח הפיזי, בפורום זה יותר מנטלי.

איני יודע מה 'לא הוכח', גם הדרך שלך לא הוכחה. איני יודע גם מי שמך להחליט מי צריך להתחשל ולקחת אחריות על ההשלכות של החישול הזה.

זכותך לא לדווח, חבל אם יפגעו בגלל זה.
אין לך זכות לבוז לכל מי שבגלל קצת תמימות או מצב מורכב, שם לב מאוחר מידי שהצליחו לפגוע בו.
יודע מה?סוסה אדומה
אני אתחיל מהסוף, שיכנעת אותי, אדווח עליו. כי הטענה שלך בפסקה הראשונה נכונה. אדווח, אבל שוב לצערי זה לא ימגר את הבעיה.
כלומר, באמת יש כאלה, גם כאנשים בוגרים שנסיבות החיים השאירו אותם בעמדה חלשה יותר. ושם אתה צודק.

אני אומר עכשיו במה אתה לא צודק,
לא מאשימה קורבנות, גם אם תגיד את זה מליון פעם, זה לא יהפוך את זה לנכון.
אני הראשונה להגן עליהם.
אבל אני גם הראשונה לומר למי שיכול לקחת אחריות, שיקח אותה.
מי שישים לב לדעות שלי ככלל יראה שזו הגישה שלי בהכל.
תבדקו אותי.

לגבי הדרך שלי, ברור שאם מחנכים אנשים לזהירות מראש מתוך חוזק ולא מתוך קורבנות וחולשה, הפגיעות דרמטית נמנעות.
נשים חזקות נפגעות פחות אם בכלל. זאת האמת. ואני בוחרת לדבר על נשים דווקא, כי בא לי.
לא כי לא מנסים לפגוע בהן,
אומנם פחות, אבל גם כשכן, העמדה שלהן שונה וזה מה שאני מנסה ליצור.

בכל אופן, מקבלת את הטענה למעשה, ואדווח עליו.
ואני מניחה שאחרי שפתחתי שרשור כזה, שרשורי הפחדות יהיו פחות רלוונטים.
יש להזהיר ויש להפחיד.
אני בחרתי להזהיר בדרך שבה אני מאמינה.
וואוו פעם ראשונה שאני קוראת את מה שאני חושבתקופצת
בכזו בהירות!
אני ממש מסכימה איתך!

(פעם הגבתי ככה בשרשור "הפחדה", ומיד יצאו עלי בהאשמת הקורבן, אולי כי לא התנסחתי ככה ברור. מאז לא מביעה את דעתי בענין..)
מסכימה איתךסוסה אדומה
הטענה הזאת תמיד מלווה בריקושטים של "מאשימה את הקורבן"... פשוט צריך לא לפחד מזה ולא להתייאש מזה. בסוף אנחנו רוצות שיהיה טוב באמת מלכתחילה ולא רק בדיעבד.
ככה זה היהLia

כשכתבתי שאני לא מרחמת על כל הנשים שנפגעו מרבנים, כלומר, מרחמת, אבל לא כל כך, כי הן הביאו את זה על עצמן כשידעו שהוא עובר על ההלכה (ייחוד וכו') ולמרות זאת התפתו.. אז קחי אחריות כאישה בוגרת ותגידי שגם את רצית. זה לא מוריד מחומרת המעשה, זו לא הנקודה, אבל כן, אישה היא בהחלט לא ילד קטן ואל תשחקו אותה סתומות..

איהנעמי28
מה זה כי גם הן רצו?
אישה שבגדה בהסכמה שלא תבוא בטענות ודינה כדין גבר שבוגד.
אבל ״כי גם הן רצו״?
רוב המקרים ממש לא כך.
וזה לא קשור לרב, או לדת.

יש אנשים חסרי אונים שנשענים על אנשים גדולים מהם.
כן זה לא אידיאלי אבל הם זקוקים לעזרה.
זה יכול להיות ילד ומבוגר.
מטפל/ת ומטופל/ת.
ורב ותלמיד/ה שלו.
ואותם אנשים מנצלים דווקא את החולשה שלהם כדי לפגוע.

כן לאותן נשים היו שיקולים לא נכונים.
והנורה היתה צריכה כבר להבהב כשעברו על ייחוד.
אבל זה לא מצדיק פגיעה כמו שלבוש חושפני לא מצדיק.

לא אמרתי שזה מצדיקLia
רק אמרתי שאני לא מרחמת עליהן כל כך כי בניגוד לילד ומבוגר כמו הדוגמא שציינת, אישה בוגרת ונשואה שרב מתחיל איתה, מבחינתי אין שום תירוץ בעולם, גם לא זה שהיא בדיכאון או מצב קשה, לבוא אחר כך ולהתלונן.

זה שהיא ראתה את הנורות האדומות והתעלמה, שתקח אחריות. זה לא מוריד לרגע מהאחריות של הפוגע, זה לא הדיון, אני התמקדתי מנקודת מבט של האישה. אני פשוט לא יכולה לסבול את המסכנות הזו כאילו היא היתה חסרת אונים ואנסו אותה בכוח כשהיא המשיכה לבוא אליו מרצונה למרות הכל..

מסכימה ששום דבר לא מצדיק פגיעה, שוב, לא על זה היה הדיון וגם לא צריך על זה דיון, זה ברור כשמש, מי שלא מבין את זה יש לו בעיה רצינית..
לדעתי זה מאוד לא מדוייקסוסה אדומה
יש דבר כזה אונס וניצול מנטלי. ושם באמת כשבן אדם בעל מעמד וסמכות, ויכולות מניפולטיביות רבות - מה יעשה הנער ולא יחטא.

יש סיטואציות רבות שבהם התלונה בהחלט מוצדקת.
ובפרט במקרים של ניצול סמכות ומעמד או ניצול יחסי מרות. זה מאוד מוכר, גם פסיכולוגית ואפילו חוקית.

אז על זה אני לא מסכימה.

עם זאת, חושבת שבהחלט השיח צריך להיות שונה,
שבהחלט צריך לחנך יותר וללמד את הגבולות שבנושאים האלה.
וגם לא להתמסכן.
כן להתלונן במקרה הצורך, כן לדווח במקרה הצורך, כן לכפכף במקרה הצורך, אבל לא להיות קורבן.
וגם אם נפלנו קורבן, לא להיות בתודעה כזאת. זה לא מוסיף שום טוב בעולם לאף צד.
קשה לי להסכים עם זהLia
ניצול מנטלי זה משהו אחר, יש הרבה סוגי ניצולים ומניפולציות שגם לאנשים חזקים לפעמים יש קושי בהתמודדות איתם במיוחד אם יש להם סוג של תלות, כמו עובד ובוס וכד'

אני מדברת על ניצול פיזי.. בעיניי בכל אופן, אין רגע שאישה נשואה שיודעת מה זה גבר, בדגש שזו לא ילדה/נערה שלא יודעת כלום מהחיים, לא שמה לב שמשהו פה לא תקין ושאין לה את היכולת לקום וללכת/להתלונן.
שוב, לא מדברת על מקרי אונס, זה משהו אחר לגמרי, פה אין לה שום יכולת לברוח.

ודיברתי ספציפית על רבנים כי פה מדובר על מקרים שנמשכו תקופה, בידיעה, בהסכמה בסופו של דבר, ואז כשזה מתגלה פתאום הן כל כך מסכנות... מצטערת, לא מקבלת את זה גם אם מליון פסיכולוגים יגידו אחרת.
כשרב מצליח לשכנע אישהסוסה אדומה
שהוא המשיח והוא נביא וה' התגלה אליו ואמר שה"זיווג" שלהם יביא את הגאולה.
תקשיבי זה נשמע מאוד מפתה ורוחני למישהי חסרת גבולות.
בפרט שהוא אדם חשוב, בעל מעמד והיא מרגישה ברת מזל ואז מגלה שהיא נוצלה.

אישה חסרת גבולות היא לא אשמה, היא מסכנה.
נכון שצריך לחנך לאחריות, לגבולות, לאסרטיביות, וזה מה שאני גם מנסה לעשות.
אבל בדיעבד?
ברור שמי שנפלה לזה לא הצליחה להתחנך. וברור שמדובר בניצול מרושע של אדם שניצל את המעמד שלו ותו לא.

וראוי מאוד מאוד מאוד להתלונן עליו.
וראוי שתלונתה תישמע.
ןהיא אכן קורבן.
משיח??Lia
אם היא האמינה לשטויות האלה אני אפילו עוד יותר לא מרחמת עליה. עדיף שאני אסיים פה ולא אגיד מה אני חושבת על זה..
אבל את צריכה לראות את המציאותסוסה אדומה
מנקודת מבט פחות צרה.

יש אנשים מאוד מאוד מניפולטיבים, שמנצלים אנשים בנקודה מאוד שבירה בחיים שלהם,
ולרבנים יש אינספור טענות ללמה מה שהם עושים זה מותר או מה שהם רוצים לעשות זה כדאי "קבלית" וזו הוראת שעה ולכי תתווכחי עם זה כאישה פשוטה שהתרגלה לחשוב שהיא לא באמת מבינה משהו מהחיים שלה ושרבנים הם מעל הכל.

האם אני מאמינה לזה? רחוקה מזה מאוד.
האם זה בריא?
ממש לא.
אבל לא שופטת אנשים חולים ככלל.
ולפעמים אפילו מתנצלת שאני צריכה להגיד להם שהם חולים, כי הם עלולים לקבל את זה כהאשמה ולהיחלש.

בכל אופן, את צריכה להבין שיש מציאות שאישה נורמלית ממש, משתכנעת או אפילו רק מתפתה.
וההלכה עדיין מחשיבה את זה במובן כאונס בהרבה רבדים.

(לא בדיוק זוכרת את ההלכה, לא רוצה לומר דברים לא מדוייקים, אבל בוודאות יש התייחסות לשידול ופיתוי בהלכה. אף אחד לא המציא את זה).
עד כמה אידיוט צריך להיותLia
כדי להאמין שסקס יביא את הגאולה?

את מרפדת את זה במילים מאוד יפות. גם לטמטום של היטלר יש הרבה שמסבירים את זה מאוד יפה והגיוני.

אגב, איפה הבעלים בכל הסיפור? אולי גם הם חולים..

השאלה ליה האם בנאדםדי שרוט
שהוא "מטומטם" כהגדרתך אשם ב"טמטום" שלו?

הרי אנאלפבית מהודו או אפגניסטן גדל בסביבה אנאלפבתית אז מין הסתם שהוא יצא אנאלפבית.

איש או אישה שגדלו במסגרת דתית כלשהיא, שבה לימדו אותה מגיל 0 להאדיר מישהו מסויים בלי אינסטינקטים של ביקורת כלפי המציאות, לא יכולים לסנן בהתחלה את הדברים הנכונים והלא נכונים עבורם. ואז בא איש מואדר ומנצל את "הטמטום" של אותם אנשים לטובת האינטרסים של עצמו. נורא קל לאיש הזה לעשות מניפולציות ריגשיות על מאמינים שבויים.
ולמה אני צריכה לרחם על אנשים כאלה?Lia
ולא, אין דבר כזה. לא משנה אם גדלת במקום הכי חרדי שהרב'ה הוא מעין דמות אלוקית, אני פשוט לא מאמינה שאפשר להגיע לידי מסכנות כזו במיוחד כשדובר באישה בוגרת, נשואה עם ילדים, במקרה גם יש לה תואר או מקצוע מכובד, אבל פתאום במקרה הזה היא כל כך חסרת אונים וידע כאילו גדלה באי מבודד ולא ראתה ציוויליציה עד גיל 20..

אם היה מדובר באישה חולה שהמוח שלה לא התפתח אחרי גיל 10 אז כן, זה כמו אונס לכל דבר וניצול של ילד. אבל שנינו יודעים שאלו אף פעם לא המקרים המדווחים...

רק בגלל שהיא אישה וקלה להתפתות לא אומר שהיא מטומטמת. זה היה כל הנקודה בדיון. מצד אחד כותבים לא לזלזל באינטליגנציה של האישה, מצד שני תירוצים מפה ועד הודעה חדשה רק שלא תקח אחריות כי היא אישה אז היא מסכנה וניצלו אותה.
מבין מה את אומרתדי שרוט
יש דברים בגו, אין ספק.

צריך לחשוב על זה.
אני מוכרח להגידיהודה224
בתור אחד שגדל בבית חרדי להורים חוזרים בתשובה שחלק מהווי הבית היה רבנים וקדושתם.
שאני מסכים עם כל מילה שאת כותבת, בחיים לא תהיה מציאות שרב יורה לך לעשות עבירה ואתה כמו גולם תקום ותעשה אין חיה כזו
צריך להיות עם בקרת מציאות ולא ללכת כמו עיוור..
את צריכה להבין שזה לא קורה ביום אחדלמה לא123

לא ביום אחד הוא מבקש ממנה להיות איתו

זה קורה לאט לאט, היא לרוב לא שמה לב בכלל שזה קורה

ולפעמים כשהיא שמה לב זה כבר מאוחר מידי

ועוד משהולמה לא123

תעריכי את זה שאין לך מושג מה זה ניצול מנטלי

שאין לך מושג מה זה חוסר יכולת לצעוק:לא!!!!!!!!!!!!!! אפילו שאת רוצה להרעיד את העולם

שאין לך מושג מה זה לעשות דברים בניגוד לרצונך, ולהרגיש כמו שה מובל לשחיטה

ברור לי שאין לך מושג

כי אם רק היה לך קמצוץ של מושג מה זה, לא היית מעלה על דעתך לרשום מה שרשמת

נ.ב. ב"ה לא עברתי ניצול, אבל אני מלווה מישהי כזו די מקרוב

עצוב ממש

יש עכשיו תוכנית ששידרו במקור (טריגר אונס)חצילוש
על אישה עם סיפור מזעזע. נאנסה באופן קבוע ע"י אחיה המבוגר ממנה בעשור. שנים. בבית הוריה על בסיס דו שבועי במשך שנים. מגיל 4 עד גיל 18. בגיל 19 לראשונה הצליחה לצעוק "לא!" ולהדוף אותו. ובגיל 20 רק לספר להוריה ושאר האחים. קשה להבין שאתה נולד וגדל לתוך זוועה מסויימת ושרוי בתוך מעגל של הישרדות, פחד ושתיקה. שלא נדע. אסור לשפוט. כנ"ל בקהילה מסויימת מאוד סגורה או שמייחסים לראש הקהילה כוחות (או שיש לו באמת כוחות מוכחים! כמו עזרא שיינברג. לבנאדם יש כוחות מיסטיים וגם הרב אליהו הודה בזה. לא סותר שהוא רשע) תחשבי שכל מי שהיא מכירה שבוי תחתיו, גם בעלה, בעיניהם הוא סגן אלוקים, הם ראו בעינייהם איך ידע דברים שלא ראה והשתמש בכל מיני כוחות. גדלו וצמחו לתוך זה שנים. באמת שלא נדע!!! לא נשים מטומטמות. שמעתי אחת שמדברת ומפגינה, ממש רהוטה ואינטילגנטית. לא הייתי ממהרת להתבטא כך @Lia
איפה ראית?אהבתחינם
מה השם? ואו..
תסתכלי באתר של רשת 13חצילוש
יש סדרה דוקומנטרית בנטפליקסנעמי28
שנקראת Keep Sweet
מטורפת
על כת נוצרית שמקדשת פוליגמיה
שהמנהיג התחתן שם עם 80 נשים וילדות

שטיפת מוח ברמה שאת מרביצה לעצמך.
תתעוררו לעזאזל.

והטירוף הוא שהכת הזאת ממשיכה להתקיים ממש עכשיו עם עשרות אלפי אנשים
והם מאמינים שהוא המושיע וכל אחת שאיתו מביאה את הגאולה.

זה חינוך מגיל אפס וחוסר חשיפה לכל דעה אחרת ששונה מזה.

וגם אחרי שנים של הסברים ושיכנועים רוב חברי הכת בטוחים שכל העולם שקרן ורק הם יודעים את האמת.

אגב זה לא שנשים מטומטמות.
גם הגברים שם שטופי מוח ומחתנים אותם בכח עם הרבה נשים שלא מבחירה.

אני לא קוראת לזה טימטום, כנראה גם אנחנו שטופי מוח בנושאים שלא מזיקים.
סבבהLia
אז טוב להם ככה.
הם לא מתלוננים.
בניגוד לנשים פה שלא גדלו בצורה קיצונית כזאת, עובדה שזכו להתחתן ולגדל ילדים וחיים בקהילה נחשבת וטובה ואחר כך מתלוננות שלא ידעו כלום ועבדו עליהן.

זה שיש כתות וטמטום סבבה, זה ידוע, אבל זה לא דומה למקרה הזה בכלל
אולי זה לא מוגדר ככתנעמי28
אבל זה בדיוק אותה נקודה של ניצול נפשי.
ולהרבה קהילות יש מאפיינים דומים של כת.
בכלל לקבל סמכות ודעה בעצימת עיניים שזה מה שקורה היום במגזר החרדי זה ממש דומה לכת
המזל שבאמת רוב הרבנים יראי שמים ולא מנצלים את זה.

רק מאחלת לך שלא תדעי.
שיבושם להםLia
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ח בטבת תשפ"ג 20:09

קשה לי לומר שאני מרחמת עליהם, אבל שיקחו אחריות. הם בחרו להיות שם אף אחד לא איים עליהם באקדח. רק על הנשים האלה אני אומרת, אתן יכולות ומגיע לכן להתלונן אבל אל תסירו מעצמיכן כל אחריות 

שטיפת מוחנעמי28
זה הרבה יותר מאיומי אקדח.
גם הנאצים היו שטופי מוחLia
לא רואה אף אחד שאומר שהם מסכנים
אני חושבתנעמי28
שהם היו אנשים עם אידיאל דומה ומשמעת חזקה .

צריך לעשות הפרדה
הם היו בצד הפוגע ולא בצד הנפגע.

למה שמישהו ירחם עליהם?

תראי מחקריםזוזיק העכבר
על כתות .
אנשים מכל שכבות האוכלוסייה, עם אינטליגנציה גבוהה ויכולת שיפוט וביקורתיות נפלו בזה.
גם על זה אמרו: "אל תאמין בעצמך עד יום מותך".
אנשים מגיעים לפעמים למצבים קשים מאד בחיים - למשל , מחלה קשה שנופלת עליהם , ויש אנשים רעים עם יכולות מנטליות גבוהות מאד שיודעים בחכמה , שלב אחרי שלב לנצל את זה
אל תהיי בטוחה שאת מוגנת לחלוטין מדבר כזה
יש דין מפתה בתורה...תות"ח!

"כי יפתה איש בתולה אשר לא אורשה וכו'....".

אני איתך.ניקיתוש
שטויותתאחת פשוטה
ואני מאוד מקווה שאישה שנפגעה לא תקרא את התגובה הפוגענית שלך.
נראה לך שנשים שנפגעו מ"רב" בן 80 (ברלנד לדוג') באמת רצו??? התפתו?? נשים שמדברות על זה מתארות תחושה שבא להן להקיא כשזה קורה ואת מדברת איתי על רצו?? איפה את חיה נשמה, איזה תגובה שיפוטית ורעה!

האנשים האלו שקראו לעצמם רבנים היו בנוסף גם חכמים וערמומים וגם אישה מאוד אינטלגנטית יכולה ליפול בפח כש"הרב" שהיא סומכת עליו ומעריצה אותו קורה חוטים סביבה ומשכנע אותה שבעצם בתוך "טיפול" אז אין שמירת נגיעה וכו'.. (כמו רופא בעצם) זה לא כ"כ מופרך.
מסכימה עם הסייפאהמקורית
יש מושגים של כת הרי
יש אנשים מאוד מניפולטיביים, שיודעים גם למי לפנות לשם ביצוע זממם, ואיך. שיודעים לטשטש את הגבול בין טוב לרע, ולעשות דברים נבזיים ביותר. וגם דואגים שזה לא ייצא החוצה כמה שיותר זמן.
זה נקרא שטיפת מח, מניפולציה, גזלייטינג, ומשולב באיומים והפחדות ובטח עוד הרבה מושגים.
שלא נדע
שטויותתLia
בא לה להקיא וחזרה אליו כמה וכמה פעמים?

תמשיכו לחיות באשליות. עליי זה לא עובד.

נשים בוגדניות שתפסו אותן אז הן משחקות את הקורבן, כמה שנגעלו וכמה מניפולציות.. בולשיט!!!
את לא מכירה במושג של כת אז?המקורית
זה אתם החלטתם שאני לא מכירהLia

לא החלטתי, שאלתיהמקורית
לפי דברייך, אישה יכולה להוציא את עצמה מהמניפולציה. או שהיא בוחרת ליפול אליה
אז מה זה כת, אם לא זה?
זה שאדם הקרוי רב עושה את זה לאישה משכילה, זה לא יכול להיחשב כמו כת?
לא הצלחתי להבין אותך אם כך
אם הייתם קוראים את כל התגובות שלי בענייןLia

אז כבר עניתי על זה.

כת או לא כת, זה לא מעניין כרגע. כל עוד האנשים בכת הזו טוב להם עם הדרך הזו, אז סבבה.. זה כמו בן אדם חילוני שטוב לו ככה למרות שבעיניים דתיות זה "ה' ישמור".

אבל אחרי ש"נפקחו" להם העיניים ואז לבוא ולבכות "אנסו אותי, הייתי מסכנה" זו התמסכנות טפשית בעיניי ואסביר. מקווה שבפעם האחרונה כי כבר נמאס לי קצת לחזור על עצמי.

קודם כל נפריד בגילאים ובמקרים כי ממש לא דיברתי באופן גורף למי שלא שם לב - לא דיברתי על ילדות, לא על נשים עם פיגור שכלי, לא על נשים חולות נפש ולא על אף אחת שיש לה בעיה פיזית, קוגנטיבית לומר "לא" או לקום ולברוח.

על מה כן דיברתי?

על נשים נורמטיביות לחלוטין, בעלות השכלה, נשואות (ויודעות מה זה גבר, מה זה סקס, מה זה מיניות ומה זה פלירטוטים וכל המשתמע), אמהות לילדים, נמצאות בקהילה גדולה מוכרת וידועה (ולא באיזה מקום נידח באפריקה שאף אחד לא שמע על קיומו או איזה אירגון סודי שנתגלה להפתעת כולם כמו שחושבים כשאומרים את המילה "כת"), מכירות את החוק, ובקיצור מבינות עניין.

ואז מה קרה? הרב אמר מה שאמר, היא האמינה, ונתנה לו לעשות כרצונו מתוך אמונה שזה מה שנכון. מכאן שזה נעשה בהסכמה מלאה. זה לא היה חד פעמי. הוא לא אנס אותה. הוא שידל אותה והיא הסכימה. תקראו לזה מניפולציה או איך שבא לכם, בסופו של דבר המעשה היה בהסכמה.

אז אונס זה לא. ולהשוות את זה לאונס של אישה/ילדה שלא רצתה ואמרה לא ובכוח עשו לה את זה, לא משתווה בכהוא זה למעשה שנעשה בהסכמה, גם אם אחר כך התברר לה שניצלו אותה. 

נכון, הן נפגעו בכך שניצלו אותן, שעבדו עליהן. שיבכו על זה. שיתלוננו. אבל לבוא ולומר נאנסתי? נשמה על מי את עובדת? מבחינתי זו תגובה נלוזה לעובדה שהיא נתפסה במעשה בגידה. זה לא היה חד פעמי והוא לא כפה את עצמו עליהן. הן חזרו אליו שוב ושוב למרות שהיו יכולות שלא אם אחרי הפעם הראשונה כל כך הגעיל אותן. 

עצם זה שאתם מתייחסים לנשים האלה כאל נשים חסרות יכולת בחירה ורצון רק מראה כמה אתם מזלזלים באינטלינציה הנשית. כי אולי קל להן להתפתות אבל הן לא מטומטמות, וכל מי שטוען שהן היו חסרות שליטה עצמית פשוט מודה שהן כן מטומטמות חסרות שכל עם מוח שלא התפתח אחרי גיל 8. 

המילה "כת" שאתם ממשיכים להגיד שוב ושוב לא משנה את העובדה שזה נעשה בהסכמה. שתזנה עם הרב הזה מצידי, זו בחירה שלה ואם טוב להם שיבושם להם, אבל בשום פנים ואופן שלא תהיה לה החוצפה לבכות כאילו אנסו אותה ובטח ובטח שלא תצפה שאני ארחם עליה. מקווה שגם הבעלים לא ריחמו והעיפו אותן לכל הרוחות.

אני חושבתהמקורית
שהבעיה שלך היא שאת תוספת אינטלגנציה ותארים והשכלה וידיעת כחוק כשווה לאינגליטנציה רגשית, לחכמת חיים, ליכולת רגשית מפותחת, לחוסן נפשי.
ופה את טועה. ובגדול.

מסתובבים פה המוני אנשים ונשים שבורי לב, נזקקים ממש לתשומת לב, שרק מחכים שמישהו יתייחס אליהם ו'יגלה אותם'. שיגידו שיש להם משמעות. שירגישו שהם עושים משהו חשוב. שהם חלק ממשהו גדול ונשגב, שאת החלק הזה רק הם יכולים לעשות.
ועל זה אותם אנשים סומכים. על החולשה הרגשית.
וזה קיים אצל רובנו. במינונים שונים.

וכן, מדובר בקורבנות.
וזה לא רק נשים אגב. יש גם גברים.
מצטרפת למה שכתבתנעמי28
אמרתי שהן לא נוצלו?Lia
לא הכחשתי שיש מניפולציה רגשית תהיה מה שתהיה. פספסתם את כל הנקודה, אתם חוזרים על אותם משפטים ומתעלמים ממה שכן אמרתי, שהן לא נאנסו כמו שהן טוענות ושבסופו של דבר זה היה בהסכמה ועד כמה שכואב לכם ולהן לשמוע את האמת, זו האמת ובינתיים אלה הן שעושות על כולם מניפולציות ומתמסכנות, רק מה לעשות זה לא עובד על כולם..

ובגלל אנשים כמוכם שמשווים יחסים בהסכמה לאונס, כבר לא מתייחסים לנשים שבאמת נאנסו בכל הרצינות. משתמשים במילה הזאת כל כך מהר על כל דבר ואתם אלה שמזיקים לנשים לא פחות.
אין מושג כזה הערצה עיוורתיהודה224
פשוט לא קיים
יש עוד נושא שבו לדעתך כדאי לפעול כך?פשוט אני..

למשל לא להזהיר מנהל בנק מכך ששודד נמצא בהמשך הרחוב, כי העולם לא סטרילי וזה ילמד אותם להתחשל.

או לא להזהיר את המשטרה כאשר שכן זועק לעזרה כי מישהו דוקר אותו, שהרי העולם לא סטרילי וזה יחשל אותו מאוד.

לא יודעתסוסה אדומה
יודעת שאם הייתי מזהה אדם מאוד מניפולטיבי, צייד אלוף שבאמת קשה לעלות עליו בהתחלה, יתכן מאוד שהייתי מדווחת, או לפחות מתלבטת הרבה לגבי זה.

היום ספציפית פנה אלי אחד שברור שהוא נלוז, אני חושבת שמי שתיפול בפח שלו באמת אולי כדאי שהיא תיפול פעם אחת כדי להתחשל.

אבל, אם אני מזהה סכנה ממשית ברור שאני מזהירה.

אנחנו חיים במציאות שבה נשים חייבות ללמוד להגן על עצמן.

ואני ממש ממש לא מתחברת לשרשורים שנפתחים כאן "להיזהר ממטרידים"...

מראש כשגבר פונה לאישה, אפילו כלא נשואה, אין מה לעשות, כבדהו וחשדהו.
ודי לקחת ללב.
את אישה חזקה ויכולה להתמודד.

זו הגישה החינוכית שלי לגבי הכל.
העולם לא סטרילי, ויש לנו כח להתמודד עם זה.

כמובן שבדיעבד אני הראשונה להגן. יש לי אופי כזה. מגן... זה לא שאני חמודה.

(גם לך אגב יש אופי כזה)...
סוסה את אלופה...מופאסה
נדיר למצוא ציידים אלופים כי זה מצריך סבלנות, שליטה עצמית כדי לפתח אמון. בואי נגיד שהחרמנות די מחלישה את הקטע הזה.
תודהסוסה אדומה
מסכימה שנדיר למצוא ציידים אלופים, אבל תאמין לי שיש לי סבלנות כשאני רוצה. ככל שהם יותר אלופים יש לי יותר יצר לסובב אותם בעצמי ולהראות להם מאיפה משתין הדג.
הרבה פעמים אני כבר מסגירה את עצמי מראש (רגע לפני) כדי לאפשר להם לעשות תשובה. כזאת אני, אישה הגונה ואשת חינוך שבאמת מנסה ללמד לקח בלבד. משום מה אני לא מתנצלת על זה שאני מעזה לכתוב את זה.

אבל באמת שזה עניין של אגו גם כן, כאילו לבוא עלי כאישה ולנסות לסובב אותי? וואי הזלזול באינטיליגנציה שלי כאישה יכול להביא לי עצבים ברמה של לבזבז על זה את הזמן אם צריך ולהיות הרבה יותר מניפולטיבית עם אדם כזה כדי להראות לו מי חזק יותר במשחק הזה.

בקיצור, שיפסיקו, אותם נלוזים לזלזל באינטיליגנציה שלנו.
אנחנו שמות אתכם בכיס הקטן.
אל תאמין בעצמך עד יום מותך.יהודה224
כמה גאווה בשרשור אחד ה' ירחם..
אני לא מאמינה בעצמיסוסה אדומה
כבר כתבתי על עצמי שאני לא סומכת על עצמי, וכל שכן שלא על גבר.
אבל במניפולציות? בפתיינות?
נו באמת. זלזול באינטיליגנציה שלנו כנשים.

כל מין צריך לדעת את ההתמחות שלו ולהכיר את ה"אויב" שלו.
עדיין אל תאמיני בעצמך וכו'מופאסה
את הרבה יותר חזקה ממה שאת חושבת אבל גם יכולה להיות חלשה ח"ו ברגע אחת ברמה שלא דמיינת מעולם.
פעם הייתי רץ למרחקים מתאמןן 5 פעמים בשבוע. חשבתי שאני איש ברזל ששום דבר לא יכול לכופף אותי. היה לי איזה משבר ולא היו לי אנרגיות כדי להרים את אצבע הקטנה.
רוב מי שנופל/נופלת בבגידה או פיתוי וירטואלית או אמיתית, הבחירה הטובה לא מנצצת לו כי יש עליה איזה ענן מאוד סמיך.
זה טוב שאת מרגיזה את יצר טוב על יצר הרע אבל צריך חמלה אפילו על הנלוזים.
אמרת שאת לא מאמינה בעצמך אבל אני דווקא מאמין בך
יש לי המון המון חמלה על הנלוזיםסוסה אדומה
אבל אני גם לא מוותרת להם.

וגם באמת באמת לא מאמינה בעצמי במובן הזה של חושבת שאני לא יכולה לחטוא.
אני בהחלט יכולה לחטוא, אני שוב אומר בלי להתנצל שיש לי מלא יצר הרע. ואני נזהרת ונשמרת מפניו בכל מיני דרכים.
אבל לצד זה אני גם זוכרת שאני לא פחות גדולה מהיצר הרע שלי.

וליפול זו בחירה. ואם אבחר אחרת, אודה שאני זאת שבחרה אחרת, אני לא קורבן של היצר הרע.

תודה מופאסה, תודה שאתה מאמין בי
גם אני מאמינה בי.
וגם בגברים.
ואפילו בגברים נלוזים.
מלך זקן וכסיליהודה224
כמה שאת חכמה הוא גם חכם
גם אנחנו חזקים וגם לנו ודאי יש יכולות אך הנפילות הרבה פעמים לא צפויות להיות זהיר זה הכי חשוב
זה בדיוק מה שטענתי עד עכשיוסוסה אדומה
אבל בא לי גם ללמד את הדור הזה לומר "כמה שהוא חכם גם אני חכם".
אני לא מתגרה בו, לא מנסה אותו, אבל כן מסוגל להתמודד. וכל אחד יתמודד לפי דרכו.
בכל אופן, לרגע לא טענתי שאני לא יכולה ליפול.
כן טענתי שכשמפעילים עלי מניפולציות כאישה שיכולה להכניס אותם לכיס הקטן, זה מעלה לי את הסעיף ומעמיד אותי בנסיון של נקמה או הוכחה עסיסית.
אני חושב שכדאי שתמיד תביאי בחשבוןיהודה224
שיש מניפולציות שיותר חכמות ממה שאת חושבת כדאי תמיד לקחת מקדם ביטחון.
ואני אדרבה בדעה כמו שלך שזה מה שצריך לעשות (שיימינג וביזוי) אבל עם הרבה שכל ושימת לב
קשה לי עם ההשוואה הזאת.די שרוט
לא דומה מישהו שנדקר למישהו וירטואלי שפונה לניקית ומנסה להתחיל איתה. זה לא סימטרי ולא מידתי.

אני למשל כמדיניות מוחלטת לא פונה מיוזמתי לניקיות אף פעם. אני פה מ 2005 אגב. כמדיניות לא פונה *מיוזמתי* לאף אחת. אבל, קרה שפנו אלי ומכאן לא אוכל להרחיב. אז מה? אני פוגע בה? היא פוגעת בי?

אולי כשהניק פונה שוב ושוב ושוב זה כבר הטרדה ואולי כשהניק שולח *ללא רשות* ובהפתעה תמונות שניקית לא ביקשה זאת כבר פגיעה. אבל מכאן לפתח את השיח כאילו כל ניק שמתחיל עם ניקית בהודעה אחת או שתיים זו פגיעה זה כבר לגמרי מוזיל את את הנושא של פגיעה.

אולי זה לא ראוי, אולי זה לא מתאים, אבל זאת בפירוש לא פגיעה.

זו היתממותהמוציא לאור
ודאי שאתה פוגע בה אם היא נשואה! או רווקה ואתה עצמך נשוי! לאן הגענו שאתה שואל זאת ואוי ואבוי אם מה שציינת לגבי שליחת תמונות נבע מהיכרותך וניסיונך כנ"ל
אני חושב שלפנות לאשה נשואהפשוט אני..
קל וחומר בפורום דתי, במטרה להגיע בסוף למחוזות מסויימים - זו פגיעה.

אם הייתה רוצה שיתחילו איתה הייתה הולכת לפאב או משהו כזה, לא לפורום נשואים דתיים
וגם לאיש נשוי 😤פשוט אני..

את ההטרדה השנייה פרסמתי פעם בפורום הסגור של הנשואים, המטריד השתמש במילים גסות מאוד שאני לא יכול לפרסם בפורום מעורב.
אז זה דוגמא מצויינת לפגיעה.די שרוט
ככה נראית פגיעה.

לא, ניק: "היי. רוצה לשוחח?"
היא: "לא תודה"
הוא: "בסדר יום טוב".
להקיא. מסכנה אישתוחצילוש
וואו אתה ממש עדין איתוסוסה אדומה
❤❤❤
למה לא כפכפת אותו?
כי ביחס לשני הוא היה עדין פשוט אני..

(למרות שלא יכולתי לדעת זאת מראש...)

לפרסם את השני? זה השרשור שלך אחרי הכל...

זה לא שליסוסה אדומה
זה של כולם אז מה אם אני פתחתי

תעשה מה שמרגיש לך נכון וטוב ❤
הנה גרסה מצונזרתפשוט אני..

(כתוב "היום" כי זה מהיום שבו צילמתי את זה לפני שדיווחתי ומחקתי... זה היה לפני שנתיים בערך)
ממש מטרידסוסה אדומה
ממש. בלעע
והקריצה מטרידה משום מה עוד יותר.

כואב לי בשבילך שמנסים לנצל את ההתמודדות שלך. אפילו שאני בטוחה שאתה חזק מזה. ואתה באמת אלוף בהתמודדות שלך ובמידות שלך גם כן.

אתה מסוגל להיות פחות נחמד אפילו?
לכפכף לו את הצורה או להתעלם כי הוא אפילו לא ראוי ליחס!!!

אני יכולה להבין אדם שמנסה לשתף, אבל פה זה אדם שבין היתר מנסה אותך ומנצל את ההתמודדות שלך. וזה דוחה בעיניי.
אני לא אלוף ולא חזק ולא כלוםפשוט אני..
אבל איך אמרת?
צריך להתאמץ יותר ולהיות שקוף פחות, אחרת העבודה שלי (כלומר להבין מי עומד מולי ומהן מטרותיו) מאוד קלה.

על השיחה הראשונה לספר לי מה הניסיון המיני שלך עם גברים, ברמת פירוט של האקטים עצמם?
מיד להגיד לי שאשתך לא יודעת?
לקרוץ לי עם ''זה לא יעבור לעולם''?

כן, ממש...סוסה אדומה
שידול במיטבו. גועל נפש.
אני פשוט לא עונה. אחרי ה"היי" הם כבר מתייאשים..Lia

חוץ מזה, תראי איזה נחמד הואפשוט אני..
הוא אפילו מוכן לבוא אלי מירושלים, אם התמונה שלי תהיה מספיק שווה בעיניו 💖
אחחח רומנטיקה במיטבה
בהמיות במיטבהחצילוש
אני עדיין בהלם מהרוע. להטריד ככה אדם שחשף את התהליך המדהים שעבר.. שילך להמשיך לקבל מסאז'ים איפה שהוא לא קיבל, מה הוא רוצה מאיש הגון כמוך?
מסאז' זה שם קוד...פשוט אני..
ומה הוא רוצה?
כנראה את אותו הדבר רק הפעם בלי לשלם על זה...
טוב.. לא ידעתי😅חצילוש
לאמבינה בקודים האלו. רק מבינה שהוא מבחיל.
כשאנשים מתביישים להגיד שהם הולכים לזנותפשוט אני..
הם אומרים שזה מסאז' בתשלום
אוי מזעזעחצילוש
טוב זה באמת פורום דתי ולא אוכל לשטוחדי שרוט
את טענותי.

רק אומר שאני לא מסכים עם זה בכלל.
אני חושב שלא ירדת לסוף דעתיפשוט אני..
אני לא אומר שבגלל שזה פורום דתי אז חייבים לשמור על ההלכה ולכן אסור להתחיל עם נשים נשואות (או להתחיל עם אשה כשאתה עצמך נשוי).

אני אומר שמראש אשה שמגיעה לכאן לא מצפה שיתחילו איתה כאן, ולכן עצם הפנייה אליה אם זה במטרה רומנטית/מינית זו הטרדה.

להגיד לאשה בפאב בתל אביב בשעה 23 בלילה ''היי, אף פעם לא ראיתי כאן פרצוף כל כך יפה'' - לגיטימי (למרות שזה לא אמין). ואז הכדור אצל האשה, היא יכולה לזרום או לדחות. ואם היא דוחה את הגבר הוא חייב להפסיק.

אבל להגיד דבר כזה לאשה בפורום שלנו - ביג נו נו. ולא רק בגלל ההלכה.
התחרטתידי שרוט
אם אתה לא יודע מראש, זה מאוד מאוד בעייתיפשוט אני..

במילים אחרות,

אולי יש איפה שהוא בעולם אשה שמאוד מאוד רוצה שנהג האוטובוס שלה או רופא הנשים שלה יחמיא לה על הגוף שלה.

אתה יודע מה?

אני בטוח שיש נשים כאלה. שרוצות ואוהבות לקבל מחמאות כאלה.

שהידיעה שרופא שרואה אלפי נשים מחמיא דווקא להן, דווקא בפניהן הוא לא יכול לעמוד, מחמיאה להן.

אבל הרופא או הנהג לא יודעים מי הן אותן נשים, אז עכשיו הם יתחילו לנסות על כל הנשים?

ברור שזה אסור, פוגע ומסוכן.

זאת להבדיל ממקומות בילוי למיניהם שם זה לגיטימי לנסות תמיד ובכל מצב, כל עוד האשה לא אומרת או מביעה במפורש שהיא לא רוצה.

עניתי לפני שהתחרטת ומחקת, אכלת אותה!פשוט אני..

חחחחחח אוףדי שרוט
אני פשוט מתפתל באי נוחות לחשוף דברים כאלה כאן. זה גורם לאנשים להרגיש רע.
זה לא גורם לאנשים להרגיש רע, זה רע!המוציא לאור
אולי לכן אתה מתפתל. כמה שילטפו אותך כאן לא משנה את האמת שאלו מעשים בזויים ופוגעים.
להתחיל עם אישה נשואה? בטוענה שהיא "מעוניינת"? וכן לאותן הנשים שפנו אליך. ביזיון והיכן הילד שיצעק המלך הוא עירום הכעיוורים היינו?
היית חייב להביא ביטוי על ילד שרואה עירום?פשוט אני..

פטיש

הביטוי ומשמעותו מתבקשים לאור מעשים בזוייםהמוציא לאור
וצריך לצעוק זאת ולא ללטף או "לא לשפוט"
אז תצעקסוסה אדומה
אתה לא באמת צועק...
אני היחידי שצעק כאןהמוציא לאור
רק לאחר מכן התחילו לכתוב קצת יותר בנחרצות. להזכירך את כתבת לו שאת לא שופטת אותו ועוד הוספת לו לב ליד. כבר אמרתי לך קשטי עצמך.
אני לא טענתי שצעקתי ושצריך לצעוקסוסה אדומה
אתה זה שטען, ואתה צועק בעדינות יחסית לדרישה שלך.

מי שחושב שהדרך היא שמאל דוחה, שיעשה את זה.
מי שמאמין בימין מקרבת, שיעשה את זה.
שכל אחד ילך בדרכו ובשיטתו.

לא יודעת מי התחיל לכתוב בנחרצות,
אני הייתי די עקבית, גם בנחרצות וגם בלא לשפוט.
אני לא שופטת גם עכשיו.

ולמען האמת, גם אתה לא בדיוק.
לא מבין מה את רוצההמוציא לאור
מההודעה הראשונה הבעתי מחאה נחרצת במילים הכי ברורות. מה רצית שאעשה? אגיע עם גרזן לביתו או אתלה אותו בכיכר העיר? אני מוחה בכלים שניתנו בידי במגבלות הפורום. ואינך יודעת מה מעבר לכך אני פועל בפנייה למנהלים או פעולות אחרות שניתנות.
בנינוסוסה אדומה
כמה תועלת אמיתית אפשר להשיג בדרך שלך..... (?)
וכמה אמת יש באמת בשיפוטיות הזאת?

צריך לצאת מנקודת הנחה שאדם בבסיסו הוא טוב ויש לו כוונות טובות או חולשות שמבלבלות אותו, ושתשובה קדמה לעולם... ככה אני רואה את זה.
יש בך הרבה אמת, אבל לטעמי היא נעצרת ברובד כלשהו בגלל השיפוטיות שלך.
כי האמת שמתחת לאמת שלך היא שתשובה קדמה לעולם, ושאין אדם רע, יש אדם שלא יודע שהוא טוב.

אני לא אומרת שלא צריך להיות ביד קשה כנגד פוגעים,
אבל לזכור את העיקר, גם הפוגע הזה הוא אח שלך, הוא בן של אבא שלך, במיוחד כשאתה מכיר אותו ויודע שיש בו גם הרבה טוב. מבולבל ופוגע. אבל אח שלך!
אבל הוא ממשיך בפגיעה! וחמור מכךהמוציא לאור
כלל לא רואה בה פגיעה! על מי את מגנה? על אדם שלא רק לא עשה תשובה אלא מתגאה בה בראש חוצות ודומה לו כהרגל טריוויאלי? אדם שמכשיר את השרץ?

לא רק שצריכה להיות שיפוטיות כי אם חייבת. כל המרחם על אכזרים סופו להתאכזר לרחמנים. ומי יודע כמה נשים הפיל בפח!
באמירת האמת כפי שהיא לפחות נחשפות פניו בפני נשות הפורום ותדענה להיזהר! אין עניין בלהגיד "חצי" אלא בצורה נחרצת!
אבלסוסה אדומה
אתה מכה אותו לפני שנתת לו אופציה להבין את הטעות שלו ולעשות תשובה.
כך לטעמי.

ואני בכלל לא מגנה כאן,
אני מנהלת דיון.
כמה הזדמנויות יש לך לנהל דיון עם פוגעים?

יש לו טענה, הוא עושה את הדברים מתוך טענה כלשהי.
לא יודעת אם זה שתכה ותהרוג אותו יעזור יותר אם פעם אחת אולי תצליח לשכנע אותו שהוא טועה...

בכל אופן, הוא עוד לא אמר שהוא פגע. הוא רק אמר את דעותיו. (גם אם אתה מסיק מזה את המסקנות שלך, אני לא בטוחה שזה הזמן)
ביחס לפוגעים עצמם, ודאי שצריך לנהוג ביד קשה ללא משוא פנים.

אבל אתה לא רוצה למנוע מאדם לעשות תשובה רק כי אין לו אפילו מקום לפרוס בו את דעותיו ואמונותיו.

לפעמים צריך להקשיב לדעתי.
וגם לחבק.

לא חושבת שהדרך השיפוטית הזאת באמת מובילה לאן שהוא, אחרת, על אף האהבה הייתי בוחרת בדרך שלך.
לפחות את קוראת לו פוגעהמוציא לאור
התקדמנו

ואיני מנסה לשכנע אותו. בעיניי זה אבוד מראש אלא לומר בנחרצות לעיני כל שתדענה הנשים כאן להיזהר מפניו! וכן לומר בברור שזו פגיעה וזה ביזיון

ואין מה "לחבק" פוגעים. הכסדום היינו?
"פוגע" אם וכאשרסוסה אדומה
יש לך ילדים?

לפעמים יש חלוקת תפקידים בנושא הזה.
לפעמים צריך מידת חסד לצד מידת הדין ולהפך.
תחזרי לקרוא מילותיו שלוהמוציא לאור
עזוב את זה רגע.סוסה אדומה
אתה יודע מה כואב לי ברמה האישית?

שאתה יכול להיות מטפל מעולה, אבל אתה לא משתחרר מהעמדה השיפוטית שלדעתי מפריעה גם לך ופוגעת גם בך.
ובעיקר מונעת ממך להיות מי שאתה באמת.

אנחנו לא סנהדרין, ולא רשות שופטת כל שהיא.
מי שמנו לקחת דווקא את התפקיד הזה.
העולם הדתי פוגע ונפגע בעצמו ברובד הזה.

די כבר להיות בתפקיד השופט.
אפשר גם להיות בתפקיד המטפל, או בתפקיד המחנך.
וגם בתפקיד המחנך, צריכה להיות חלוקה.
של שמאל דוחה וימין מקרב.

ובמקום שיש הרבה שמאל דוחה, חייבים ביתר שאת לתת קונטרה.

מגן, זה רק בזמן ולאחר מעשה.
לפני כן, רק חינוך רלוונטי.
וחינוך חיובי דווקא.
הרבה סיסמאותהמוציא לאור
במקום בו צריכה להיאמר האמת הפשוטה. להוקיע רע מעצם היותו רע, בלי להתנצל ובלי להתיפייף.
האמת הפשוטה נאמרהסוסה אדומה
ונאמרת גם אם היא לא נאמרה בדרך שבה רצית שתאמר.

אתה חולק על האופן, וזה בסדר גמור.

ואני אומרת ש...
לא חייבים לצעוק. או לפחות לא חייבים להיות בתפקיד הצועק. כל שכן כשיש כבר מישהו שלקח על עצמו את התפקיד.

שיהיה ברור, שגם אם אכניס מישהו לכלא, וגם אם אסרס אותו בעצמי, אני עדיין אהיה מסוגלת לנהל איתו דיון ואפילו לשלוח לו לב.
(כמובן שתלוי בעוצמת הפגיעה. יש כאלה שאתדב לסקול אותם. כל שכן כשאני יודעת בוודאות שפגעו, ויודעת בוודאות שממשיכים לפגוע).

חבל שאתה קורא לזה ססמאות,
זה שלך לגמרי.

להגיד עלי מתייפייפת, אני לא. אני אחות.
(ואגב, יש לי אח אלים, אני לא בקשר איתו,
אבל אוהבת אותו מאוד. מסוגלת. מזהירה מפניו. מגנה על מי שנפגע ממנו. אבל אוהבת אותו. ורואה בו גם מעבר לאלימות שלו).
לא באתי לשכנע אותךהמוציא לאור
תחשבי ותעשי כהבנתך. אני את האמת והנחרצות של הוקעת הרע אמשיך לומר ואין זה משנה שאת חושבת אחרת
חד משמעית.סוסה אדומה
אני שמחה שאתה הולך בדרך שאתה מאמין בה, ופה ספציפית גם קראתי לך לצעוק כי אני מאמינה בזה ורואה שאתה מסוגל לקחת על עצמך את התפקיד. ובגלל שאני לא מתייפייפת אני גם כותבת את זה כאן ברייש גליי.

הדבר היחיד שמבאס אותי (לא בשבילי. בשבילך. לא יודעת, אכפת לי ממך)
שיש בך מעבר לרצון להוקיע, גם שיפוטיות שמזיקה לך בסוף.
בואי תסבירי ליהמוציא לאור
היכן את רואה שיפוטיות? לומר לאדם שמעשהו רע? בלומר זאת נחרצות בפומבי ולהוקיע מעשה בזוי? זו לא שיפוטיות זו הצבעה ברורה על האמת והסכנה בה והביזיון בה.
זה מורכב אצלךסוסה אדומה
עונה לך בהודעה אחרת כי זה כבר מתחיל להיות לא נח מבחינה "שרשורית"...
אני כאילו מבינה את שני הצדדים בויכוח הזהסוסה אדומה
אתה כאילו אומר:
א. לא כל פניה היא הטרדה - שעם זה אגב אני מאוד מסכימה כל עוד אין בה מימד מיני. כי בעולם נורמלי, להתחיל עם אישה במטרה כזאת זו הטרדה. כי ברור שהיא לא מעוניינת.
ב. בעולם לא נורמלי, ומשם אתה כותב, הטענה שלך זה שיש נשים שכן מעוניינות בזה. אבל שוב, זה לא נורמלי... ואתה צודק שאם יש מישהי שמעוניינת בזה, זו כבר לא הטרדה. אבל הם צודקים שבעולם נורמלי זה לא אמור להיות. ושרוב הנשים כאן נורמליות - גם זה מאוד נכון.
אישה שקשה לה עם האיש שלה, גם אם היא זקוקה נואשות במקרים מסויימים לתשומת לב אגב, וגם אם היא זורמת מתוך חולשה, כמובן שזו עדיין הטרדה וניצול, ופיתוי. אומרת ליתר ביטחון.

סליחה שאני מחלקת את העולם לנורמלי וללא נורמלי, אני בכל אופן לא שופטת, אלא רק מנסה לעשות סדר ❤
הסכמתי עם הכל עד שערכת די שרוט
קודם כל שמחה שעם השאר אתה מסכיםסוסה אדומה
אבל חבל לי שעם מה שערכתי אתה דווקא לא מסכים.

אתה צריך להבין שלנצל חולשה זמנית של מישהי, גם אם קשה לה עכשיו מאוד,
זה ניצול רע. גם אם לא לגמרי "הטרדה" במקרה שהיא משתפת פעולה.

זה כמו שרב ינצל אישה שמעריצה אותו.
זה באמת נבזי.
אני בטוחה שאתב מסוגל להבין את זה....
כשיש רב ואישהדי שרוט
רופא וחולה
מטפל ומטופלת
קצין וחיילת
מורה ותלמידה
פראמדיק ומתנדבת

ויש יחסי תלות ומרות זאת אכן פגיעה. זה ניצול יחסי מרות. זה אפילו בחוק האזרחי עבירה.

אבל האמת סוסה צריכה להיאמר. יש נשים שרוצות וחושקות בדברים מיניים גם ללא כל זה. יש נשים שפשוט רוצות ונמשכות וזאת לא חולשה כמו שאצל גברים מסויימים זאת לא חולשה.

יש כאלה שיש להן תשומת לב מהבעל, והכל בסדר אצלן, ומצב כלכלי טוב, וילדים טובים, ועבודה בסדר ולא חוו פגיעה מינית בעברן שאוהבות את זה. יש כאלה בנורבגיה, באוסטרליה וגם כאן בפורום.

כן, הן מעטות מאוד. נדירות מאוד. והרוב כאן לא כאלה בכלל. אבל יש כאלה.

ואת יודעת מה, גם איש או אישה שסובלים במערכת היחסים שלהם ומבחירה בוגרת בוחרים לפצוח ברומן מחוץ לנישואים, בעיני זאת לא פגיעה (זאת אולי פגיעה בצדדים השניים של אותם שניים).

אבל זה כבר שאלה של סטנדרטים. יש לנו סטנדרטים שונים.
אני מסכימה עם הרובסוסה אדומה
אבל,
אני מדברת על ניצול ופיתוי.
אם אתה יודע לזהות אישה שבאמת באמת חפצה בזה, גם אם זה לא נורמלי - וזה לא נורמלי, זאת אכן לא הטרדה, וגם לא ניצול מאחר ויש כאן בחירה מודעת.

אבל, אם האישה הזאת, כמו שאמרתי קודם, בקושי זמני, לא בוחרת במודע, אלא מתפתה כי מישהו מנצל את הקושי שלה, זה חד משמעית ניצול נלוז.
ואני ממש מקווה שאתה מסכים איתי. כי גם אם חוקית קשה להוכיח את זה, מוסרית ודאי שכן.

בסוף, אדם צריך ללכת גם עם המצפון שלו. ולחשוב לטובת האדם שמולו גם לטווח הרחוק. ולהתחשב ברבדים אחרים בנפש שלו.
אישה נורמלית שנמצאת בקושי זמני, לא רוצה לבגוד בבן זוגה ובמקרים רבים להרוס לעצמה את החיים או אפילו לחטוא.
ולנצל אישה נורמלית שנתונה בקושי זמני, זה בתכלס להיות נחש.
אז אנחנו מסכימים ב 95% מהדבריםדי שרוט
זה אחלה
ספציפית על הנקודה הזאתסוסה אדומה
זה דווקא לא אחלה.

תחשוב על זה ככה:
ילד רעב מאוד שמתפתה לאכול רעל כלשהוא רק כי הוא מאוד רעב כשהוא ספק יודע אם זה רעל או לא או את ההשלכות של זה, ואתה נותן לו את זה "כי הוא ביקש", למעשה אולי אפילו ממש רצחת אותו.
אולי חוקית תוכל להצדיק את עצמך, אבל מוסרית...?

אני חושבת שאתה אדם טוב,
ושהטיעון הזה שלך נובע מזה שהתרגלת לרעל הזה.
אבל חד משמעית אתה צריך לדעת שזה לא מוסרי בשום צורה.
מבין את המקום שאת כותבת ממנודי שרוט
אבל זה כמובן יהיה חסר תוחלת להתדיין על זה יותר מידי לעומק בפורום דתי.

בכל מקרה, אני חי טוב עם ה 95% 🙂

אני לא חושבת שזה קשור לדתסוסה אדומה
זה קשור למוסר...

זה לכבד באמת את האישה שאתה מתחיל איתה.
זה לחשוב עליה באמת.

בסופו של דבר אתה לחלוטין לא פונה אליה לטובתה. לפחות לא לטובתה האמיתית.
אולי בא לך להרגיש משמעותי במקום שבו הגבר שלה החסיר ממנה,
אולי בא לך להרגיש שווה יותר מהגבר שהיא נשואה לו.
לא יודעת על מה זה יושב אצלך,
אבל זה ודאי לא באמת מספק אותך.

בקיצור, תחשוב על זה פעם אחת.
זה שאתה מורעל, זה לא אומר שזה הוגן שתרעיל גם אחרות.
זה כמו להציע סמים. זה לא מוסרי גם אם אתה יכול לטעון שהוא בחר בזה.
אני רוצה לדייק משהודי שרוט
אני מעולם לא התחלתי עם אף אחת.
אמרתי לך, כמדיניות אני לא פונה ולא פניתי לאף אחת מיוזמתי.

אגב, גם בחיים האמיתיים כרווק לא התחלתי עם בנות.

אני באמת לא יכול להרחיב מעבר לזה.
אוקייסוסה אדומה
מאמינה לך,
וברור לי שלא תבחר להרעיל ילד רעב, רק כי הוא רעב והוא ביקש...
גם כמשל וגם כנמשל...

אני מבינה את המקום שאתה כותב ממנו, אני באמת מקווה שהבחירות שלך שונות בפועל. שאתה לא יוזם אבל אולי אפילו גם לא נמשך לפתות...
(במקרה שהיא התחילה אבל לא באמת רוצה ליפול)
שמישהו יחסום את הברנשהמוציא לאור
מנהלים לשיפוטכם
@בסדר גמור
@נגמרו לי השמות
@אלעד

לא לחינם אינך מגיב לאף אחת מהודעותיי. ניכר בך שאתה יודע את האמת ובורח ממנה. התבייש לך!
לפחות יצאה האמת לאור.
מצחיק מאודפשוט אני..
להיות חדש בפורום ומיד לדווח למנהלים כדי שיחסמו ניק ותיק מאוד.

אולי במקום להתעסק בזוטותהמוציא לאור
תפנו להתעסק עם הביזיון שהולך כאן שניק "ותיק ומוכר" (וכי זה עושה אותו מוגן ועם יכולת לפגוע?) כותב כאן על פגיעות שנעשות ומלטפים אותו כאן. התייחס לגופו של עניין ולא למידת ותיקותו כי זה לא הנושא כלל.
''ארור מכה את רעהו בסתר'' זה זוטות?פשוט אני..
מה דין שמיטה להר סיניהמוציא לאור
וכי אתה לא "בסתר" או ששמך בת.ז הוא פשוט אני בן חווה?
איזה ענק זה יהיה אם יחסמו אותך במקום?די שרוט

תראה מה זה אירוניה במיטבה.
אותך, הדוס יש יותר סיבות לחסום ממני הדתל"ש למחצה בפורום דתי!

טירלול במיטבוהמוציא לאור
⚠️⚠️ אין שום לגיטימציה לכך ואנו מוקיעים זאתנגמרו לי השמות
בכל מכל בפורום!
אין לכך מקום בשום צורה בפורום.

זו בהחלט חולשה לבגוד. וזו בהחלט חולשה לפגוע בבלעדיות קשר הנישואין.

אומרים זאת שוב בשם כל ההנהלה - זה אסור בפורום ואין לכך שום מקום!
באיזה קטע?תות"ח!
עבר עריכה על ידי תות"ח! בתאריך כ"ט בטבת תשפ"ג 09:15

תקשיב, אחי, אני מבין שיש לך דעות חילוניות, אבל אנחנו פה בפורום דתי, וזה פוגע בערכים של הפורום כשאתה כותב את הדברים האלו. צריכים להיות פה גבולות, ולכתוב דברים כאלו פה זה לא לגיטימי באף צורה.

לגוף העניין, אדם שמתחתן עם מישהי הוא מתחייב לה שהוא יקדיש את עצמו לה וההיפך, יש פה כריתת ברית הדדית בין שני בני הזוג שיהיה נאמנים זה לזה, וזה הבסיס לבניית הבית. בלי זה, אי אפשר לבסס מערכת יחסים. האמון זה אחד הדברים הכי בסיסיים, וכל דבר כזה מעיד על חוסר אמון ברמה הכי בסיסית, שהיא פשוט בוגדת במערכת יחסים שלה עם בעלה רק כי יש לה יצרים ותאוות והיא נמשכת לעוד גברים.

גם באשה עצמה זו פגיעה. האשה נמצאת כרגע במצב חלש, והיא אחרי זה תתחרט ותמאס במה שהיא עשתה ותרצה להחזיר את הגלגל לאחור. ובכללי, לגרום למישהי לבגוד בבעלה בצורה הכי נוראית ובזוייה שיש, זה פשוט לשתף פעולה עם דבר בלתי חוקי, בלתי מוסרי, בלתי ראוי. גם אם היא תעשה את זה בכל אופן, אסור לאדם להיות חלק מהדבר הנורא הזה, ואם כן, הוא ייתן את הדין על כך.

מה זה "בחירה בוגרת"? אתה מניח שאשה מבוגרת בלי יצרים ואין לה "רוח שטות" שנכנסת בה? אין אף בגרות בלנאוף, ואם היא הייתה בוגרת, היא הייתה מתגרשת (וגם אז זה נורא, אבל נו, שוין, זה כבר אי אפשר למנוע....). אין פה אף דבר לגיטימי באף צורה.

ולמה מבחינתך מותר לפגוע בצדדים השניים? בגלל היצרים הכל הותר?

מסכימה איתךנעמי28
זאת לא פגיעה
לפעמים מישהו שואל מה השעה ובחורות מפרשות את זה כ״התחילו איתי״
תעני מה השעה ראבק

הבעיה היא כשפונים אליך בדיוק אחרי ששיתפתי בחולשה או בעצבים עם הבעל
ומנסים לנצל נקודות חולשה.

התחילו איתי כנשואה גם במציאות
אז נפנפתי וביי

להיפגע זאת בחירה?? לא. זאת לא.פה לקצת
מבטיחה לך שאני ועוד רבים כמוני לא בחרו להיפגע. ואם הייתה בחירה בוודאות היינו בוחרים אחרת.
בדיעבד, לאסוסה אדומה
והאמת שאני גם לא מפחדת לומר לך שגם בבדיעבד יש מובן שכן.
גם אני נפגעתי כ*ילדה*, לא לגמרי, לא באופן רגיל, ואני בוחרת לא להישאר פגועה מזה, ולא להגדיר את עצמי כקורבן. לא נותנת כח לפוגעים. הם שום דבר בעיניי.
וכנערה ניסו לפגוע בי, אבל לא הצליחו (לא מעשית ולא תודעתית) כי כבר הייתי מחושלת בעמדה הרבה יותר מחוזקת ולא קורבנית.

אני אומרת את זה מתוך ****הגנה!!!**** אמיתית לנפגעים, ולא להפך.
תודעת קורבנות רק מזיקה לנו.

בכל מצב, חוץ מהמקום הזה שבו אני אומרת גם על הבדיעבד שיש לנו בחירה לא להיות קורבנות,
אני אומרת שזה לא סותר בשום צורה את זה שהם לא אשמים בכלום (הנפגעים). פשוט בכלום!!!!
ושאני מתנדבת לסרס את הפוגע בעצמי, ולהגן בכל כוחי על הנפגע.

אבל מלכתחילה???
כן, אני לא רוצה להזהיר את ה"נפגעים" אלא את הפוגעים, כי אני לא מפחדת מהם.
גיבורה.פה לקצת
אה את בעד להגן על אדם רק אחרי שהוא נפגע, חכם סהכ.
גם את. לא פחות ❤סוסה אדומה
את די ביקשת את זההמוציא לאור
לא רק אנחנו הגברים סכנה לאנושות
את מבקשת את ההתראות האלה באומרך שאת אישה פלרטטנית, ואם לצטטך משרשור מטה:
"אני אחת הפלרטטניות של העולם. הכי רחוקה ממאמא תרזה באופי,
בנאדם מורכב. כי בבחירות שלי בסוף, ההגינות לרוב מנצחת, אבל באופי?... בנראות?... ביצר הרע?...
זה שיש לי יצר טוב זה לא אומר שאין לי יצר רע. יש לי מלאנתלאפים..."
מה ציפית שכתיבה כזו תביא? ולא בכדי לאחר מה שכתבת קיבלת התראות. קשטי עצמך תחילה.
אני ממש שמח שאתה כותב זאת מפצלש, מי שלא תהיהפשוט אני..

זה אומר שגם אתה מתבייש בדברים שכתבת.

כמה מתבייש?

מילא אם לא היית מוכן שיקשרו את דבריך לאדם שאתה, אבל אתה כ"כ מתבייש שאתה אפילו לא רוצה שיקשרו אותם לניק אינטרנטי ואנונימי שלך.

חן חן לאביר המושיעהמוציא לאור
ברור שביקשתי את זהסוסה אדומה
אגב, ספציפית האדם הספציפי שפנה אלי היום, פנה אלי מזמן בכמה פרופילים שונים, אז תרגיע עם הסקת המסקנות שלך לגביהם.

ואישה פלרטטנית היא האישה הכי מסוכנת להתחיל איתה, היא תסובב אותך על הזרת שלה.

בטח גם אישה שמתלבשת יפה ונראית טוב מזמינה מטרידנים, ורוצה שיתחילו איתה, נכון?
כל משאת נפשה כשהיא מול המראה זה "יופי, היום יתחילו איתי"...
זה שלכם. מעידה על עצמי שכנשואה, מעולם לא רציתי שיתחילו איתי, וזה לא ימנע ממני להתלבש או להיות בעלת אופי פלרטטני (כאילו בראתי את עצמי), כשבאותה נשימה אגב כתבתי שבבחירות שלי אני מאוד הגונה.
יותר מכל מי שאני מכירה. שאף אחד לא ינסה אותי כי זה יתהפך עליו.
אם כך מה מביא אותך לכתוב זאת?המוציא לאור
מה הטעם לציין בפורום פתוח את אופייך הנ''ל? הרי את מבינה שאנחנו יצורים נלוזים כדברייך אז מה זה יביא עמו?
ואת מסקנותייך תשמרי לעצמך אינני רואה אישה לבושה בכל לבוש שהוא כמזמינה הטרדה.
אחי, אני לא כועסת עליךסוסה אדומה
אפילו אוהבת ומעריכה. (אל תוחמא באופן אישי)

אני מאוד מבינה ומכבדת את הרעיונות והמחשבות שלך. בהחלט יכולה להבין גם את הטענה שלך. ויכולה גם להזדהות עם החשד הזה אם הייתי רואה את זה מהצד.

אז בוא אני אנמק לך למה כתבתי את זה,
א. כי אני לא מתביישת בזה שאני פלרטטנית. ככה נולדתי. זה האופי שלי. ואני עפה על זה.
ב. אני לא מתביישת בנשיות שלי ולא מסתירה אותה. וגם לא מתביישת במיניות שלי.
ואני מחנכת נשים אחרות לא להתבייש בנשיות שלהן. אלא לטפח אותה.
ג. כדי להגיד שאנחנו אנשי בחירה. וזה שיש לנו יצר טוב זה לא אומר שאין לנו יצר הרע.
וזה שיש לנו יצר הרע זה לא אומר שאנחנו צריכים להיכנע לו.
אני פלרטטנית וכל יום שאני לא עושה עם זה משהו זו התמודדות, ואני עדיין בוחרת.
תפסיקו לעשות לעצמכם הנחות.
לא כל אדם טוב הוא אדם בלי יצר.
ולא כל אדם שנופל צריך לקבל הכרה כאדם גדול שיצרו גדול הימנו. כי בסוף הוא בחר ליפול וזה שלו.

מקווה שעכשיו אתה רגוע יותר.
אני לא מתנצלת על שום דבר שכתבתי, הייתי כותבת את זה גם שוב.
אבל תדע שאני מכבדת את ההודעה שלך.
אבל עכשיו אני רוצה בנפרד להוסיף עוד משהוסוסה אדומה
זה שאתה מזדהה עם האנשים הנלוזים, אתה צריך להבין שאתה מסגיר את עצמך.

אני לא כתבתי דברים באופן כללי על גברים,
כתבתי על נלוזים.
יש פה הרבה גברים שלא הרגישו שזה פונה אליהם.
בקיצור, אחי, לך תעבוד על עצמך. ותפסיק להזדהות עם הנלוזים.
נסי שניתהמוציא לאור
אולי את רגילה לחלק ציונים אם את אשת חינוך אבל לא תזיק מודעות עצמית ונטילת קורה.
אינני מזדהה עם הנלוזים אלא כותב כמטבע לשונך.
נסי פחות הכללות על המין הגברי בעיקר ויותר ענווה ומבט עצמי.
ולדברייך
א. בתור תינוקת נולדת פלרטטנית? גם אם אלך במהלך מחשבה זה על האדם לעבוד על מידותיו ולא לפטור ב"כך אני וכך נולדתי".
ב. יש לא להתבייש ולא להסתיר ויפה מאוד שכך מחנכת את בנות ישראל, רק לשים לב לא להחצין לצד השני ולכתוב גלויות כפי שכתבת יש בזה החצנה מיותרת.
ג. יפה, מסכים.
ד. אין עניין של רוגע שייך כאן ואינני מחפש כבוד אלא אמת.
עונה לך שנית ואחרונהסוסה אדומה
א. כן. יש אנשים בעלי אופי פלרטטני. יש אנשים כעסנים, יש אנשים קמצנים, יש אנשים עם הרבה יצר הרע,
זה לא אומר שהם כועסים בפועל, שהם מפלרטטים בפועל, שהם מתקמצנים בפועל, שהם נופילם בפועל. זה כן אומר שיש להם נטיה כזאת - ושם נדרשת זהירות כפולה. אם תקרא שוב את ההודעה בלי ציניות ובלי דעות קדומות, (ובלי יצר הרע), אתה די בקלות תבין מאיזה מקום זה נכתב.
ב. אני מבינה מה שאתה אומר, אבל באמת שאני לא חושבת שזו החצנה מיותרת. נמאס לי לשמוע טיעונים של "זה שהוא נפל זה אומר שהוא אדם גדול". זה פשוט חארטה. אדם גדול מתמודד עם יצר הרע גדול. ואם הוא נפל, הוא חלש וצריך לקחת על זה אחריות.
ד. זה מה שכתבתי שאני מעריכה ואוהבת, את "האמת"...

אבל חושבת שאתה דוגמה קלאסית של "קשוט עצמך תחילה"
מחזירה לך את הבקשה הזאת-
נסי פחות הכללות על המין הגברי בעיקר ויותר ענווה ומבט עצמי. ולא תזיק מודעות ונטילת קורה.

לא הכללתי, כתבתי על אנשים מאוד ספציפיים, אתה בחרת להכניס את עצמך לקטגוריה הזאת, ושם אני קוראת לך - יותר ענווה ומבט פנימי.
אם אתה אוהב אמת, אתה תצליח לזהות אותה בסוף.

ואגב, כמו שאתה כבר אמור להבין, מעולם לא טענתי שאין לי יצר הרע ואם היה פה צד כזה, הייתי מודה כי אני מתנצלת אך ורק על בחירות, ולא על התמודדויות.
כעתהמוציא לאור
חידדת כמה סעיפים שסייעו לדרך האמת לצאת.
א. אכן
ב. אין קשר בין מה שכתבתי למה שענית מלבד השורה הראשונה. ציינתי שהחצנתך על אופייך הפלרטטני בתוספת שאר התיבולים שהוספת בעייתית לכשעצמה ויכולה "למגנט" נלוזים.
שום דיבור על אדם שגדול וכו'
ג. מצטרף להבחנה בין בחירות להתמודדויות.
בתוספת "אל תביאני לידי ניסיון" שהנבון עיניו בראשו לא להיכנס מראש למצבים שמהם חכם יודע לצאת ולא להתגרות ביצר או במזל אלא מראש לא להכניס עצמו למצבים בעיתיים
לגבי ב.סוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך כ"ו בטבת תשפ"ג 16:24
התגובה נכתבה כתגובה לטענה שאני מאמא תרזה. והיתה לי הזדמנות לומר שאני אישה רגילה עם יצר הרע רגיל וגדול ואני מתמודדת איתו.

אז היתה נדרשת "החצנה" כזאת. לצורך העניין שנכתב בג.
לגבי הטענה שאיתה פתחת את הדיון הזה "שאני מבקשת את זה", זו דרך הסתכלות.
כי רק טיפש מעז את מזלו עם אישה שמעידה על עצמה שהיא פלרטטנית,
אני לא מזלזלת באינטילגנציה של גברים ובכלל, ואני יודעת שאדם חכם יודע שמסוכן לנסות אישה פלרטטנית. גם אם אולי זה ידליק אותו.

בקיצור, כדי למשוך "כאלה" (נלוזים) צריך להיות אם כבר בדיוק הפוך.
לשדר חולשה, תמימות, נואשות.

זה בדיוק בדיוק ההפך. גם אם יכולה להבין במידת מה את הטענה. ולכן אני אומרת ששם, זה שלך.

ואיפה שאני יכולה להבין את הטענה, אני אומרת-
נכון, אני מודה,
אישה חזקה ופלרטטנית יכולה למשוך סוג מסויים של אנשים,
אבל באותה מידה שאישה חלשה יכולה למשוך סוג אחר.

הקריאה שלי כאשת חינוך זה "תתמודדו"!

אתה יודע כמה נשים פלרטטניות - לא הגונות יש?

לא מלחיץ אותי לגרום למישהו להתמודד. להפך, אם כבר, עדיף שיתמודד איתי מאשר עם מישהי לא הגונה.
זה עדיין לא מעיד על זה שאני רוצה שהוא יפול בהתמודדות הזאת. (או כמו שאמרת "את די מבקשת את זה".

אגב, מי שמכיר את הרעיונות שלי יודע שאני גם נגד אינטרנט מסונן מאותה סיבה.
לא מחנכת לנכות בהתמודדויות האלה.
אז כן, ההחצנה לא מיותרת, אני אומרת "הנה אני פלרטטנית", אבל מספר דקות לאחר מכן, "תתמודדו ואל תתחילו איתי, אני לא הכתובת". (שוב, עונה לטענה שלך שזה מה שאני מבקשת. שים לב גם לסתירות)

לא יודעת למה עניתי לך, אולי כי אני מזהה שהטענות שלך הגונות בעומק ונובעות ממקום טוב.
להבהיר עצמך זו לא פחיתות כבודהמוציא לאור
אכן הבהרת יותר כעת. מסכים שמה שכתבת ממגנט סוג של מטרידים וגם אם לא פנו זה יוצר רושם מסוים שלא בטוח שאת רוצה שירשם לגבייך בעיני הקוראים (כאן הגברים בעיקר). וניתן לכתוב מעודן יותר גם כטענת נגד לאותו כינוי מאמא תרזה.
האמתסוסה אדומה
שבעולם הלא וירטואלי לא הייתי אומרת את זה, מאותה סיבה שאתה מתנגד שאכתוב את זה כאן.

אבל בעולם הלא וירטואלי גם אין לי צורך לומר את זה... כי ברור לכולם שאני לא מאמא תרזה.
להפך. כאן אנשים מכירים קודם את הדעות שלי.
בעולם האמיתי הרבה מאוד אנשים טועים לגבי. הם באמת משוכנעים ברושם ראשוני שאני ההפך הגמור ממאמא תרזה.

אולי מאותה סיבה גם לא אכפת לי כל כך שיחשבו עלי דברים כאלה, אני כאילו כבר מחושלת בנושא.
אני באמת יודעת על עצמי את האמת, זה פחות מרגש אותי.

בכל אופן מכבדת את הטענה שלך ואת המקום שממנה היא נכתבת, ומעריכה.
נו לא תגלה לנו מה הניק הרגיל שלך?פשוט אני..

מהיכן הסקת שיש ניק "רגיל"?המוציא לאור
אורחים לא מדברים בצורה שאתה מדברפשוט אני..
(זאת לא גערה או משהו כזה, פשוט ניכר שאתה בקיא ורגיל בפורום)
הסקרנות הרגה את החתולהמוציא לאור
תיאלץ להישאר בה באם יש ניק "רגיל" כך או כך זה לא משנה את נכונות הטענות לגופו של עניין.
עונה לך פה על מה ששאלת קודםסוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך כ"ו בטבת תשפ"ג 21:52
בהנחה ששאלת בכנות. מאמינה לך שאתה באמת רוצה להבין כי אני מזהה בך, הרבה חתירה לאמת.

אתה לכאורה עושה הפרדה בין המעשה לאדם החוטא,
אבל ממהר מידי להוקיע לטעמי.
גם בהודעה הזאת, אם לא היית קורא את ההודעה שאותה ציטטת בשיפוטיות, היית מבין ומזהה מאיפה כתבתי את זה, ולא חושד בי ש"ביקשתי את זה"...
ולמה אני אומרת את זה? כי אתה מאוד "אינטיליגנט", ואני מזהה הגינות גם כן, ורצון לעבוד, והרבה אמת, כנות וחדות,
אבל לצד זה שיפוטיות כזאת שמבלבלת אותך.

הרצון שלך להוקיע את הרע הוא ברובו טהור ובכל אופן מוערך בעיניי,
אבל חושבת שלא תמיד זה הזמן, ומעבר לזה, שאתה נוטה קצת לערבב (ואולי להתערבב) בין דעות, תכונות אופי לבחירות.
אני לפחות לא ראיתי בוודאות אדם פוגע, אלא אדם בעל נטיה כזאת.
לא ראיתי פגיעה בעיניים, ואין לו לדיין אלא מה שעיניו רואות.
ואם לא באמת ראית, אל תחרוץ את הדין.
אם כן ראית משהו, מתפקידך להוקיע.
אבל לא לשפוט ולבקר את מי שבוחר אחרת. לקרוא לו מתייפייף כי הבחירות שלו שונות משלך, זו שיפוטיות.
לי באופן אישי זה לא מפריע לי.
לא אכפת לי שיחשבו עלי שאני פלרטטנית בפועל, כל שכן שלא בפורום.
לא אכפת לי שיחשבו שאני מתייפייפת, כי זה פשוט לא נכון.

כן מבאס אותי בשבילך כי ברור לי שזה פוגע גם בך.

לפעמים, כחברה, כמחנכת, כאמא ואפילו כאישה ובעוד כל מיני תפקידים בחיים, צריך להעלים עין, צריך לחבק, צריך לראות מעבר. לפעמים לפעמים גם להוקיע ולשפוט. אבל לרוב?...
שמע, זה עניין של בחירה. ולרוב בחירה מושכלת.
והבחירה לקחת על עצמנו את תפקיד השופט באופן די אוטומטי, גם לא נכון מבחינה ערכית בעיניי, כי אולי אתה מקיים את "וביערת הרע", אבל לא בטוח שאת "ואהבת לרעך כמוך" (במובן העמוק של המצווה), כן קיימת.

אני מבינה את כל הטיעונים שאמרת על רחמנות עת אכזרים,
אבל אכזר זה מי שעושה משהו בפועל,
ולא מי שחושב מנקודת מבטו החילונית (ואולי אפילו המורעלת) משהו שעשוי לגרום לו להיות אכזרי בפועל.
ושם נראה לי שיש חוסר דיוק.
אולי אני טועה, ברור לי שאתה פועל מאכפתיות ומקנאות חיובית גם.
אבל אם לא תהיה שיפוטי, לדעתי, תגיע הרבה יותר רחוק. כי באמת שיש לך איכויות.

הייתי כותבת לך את זה באישי, אבל מעדיפה שלא.

עורכת-

אני לא מוקיעה ברמה הכללית בדברים של בין אדם למקום.
בבין אדם לחברו, חושבת שצריך לבחון כל מקרה לגופו.
תלוי בהרבה גורמים-
האם יד מישהו אחר שמוקיע?
האם זה מה שיעזור?
האם אכפת לי עכשיו מהנפגע כנפגע או מהפוגע כבעל תשובה?
לגמרי תלוי סיטואציה.
אני כותבת את זה כי הרבה מאוד פעמים אני בוחרת להיות גם בצד המוקיע, ואין לי כח שיהיו טענות ואי הבנות.
קראתי כעת את דברייך הנוספיםהמוציא לאור
ניכרת גם אצלך החתירה לאמת ואף יותר עידון וראייה רחבה.
לעניין השיפוטיות נאלץ להסכים שאיננו מסכימים ודי בכך. אינני רואה שיפוטיות, ודאי שלא מיותרת או שלילית, בדבריי כי אם הוקעת הרע בגלוי ובנחרצות. אבל זה לטחון מים כי כבר הסברתי עמדתי יותר מפעם.
ולגבי הפוגע- ראיתי פגיעה ועל כך המחאה הנחרצת. וכן לעניין בחירות כפי שהצגת והבדלת יפה, הפוגע היה במימד הבחירות ולא הדעות וכתב זאת בגאווה כאילו אין רע כלל במעשיו והם לגיטימיים ועל כך ההוקעה על מעשיו עוד יותר הכרחית. קראי דבריו שוב אם לא ערך אותם ותראי שפגיעה ודאי היתה.
את התהליך בו התפתחו תגובותייך לאורך השרשור רואה בחיוב וניכרת חוכמה. שלא בדומה לכמה ליצנים כאן היה לך חשוב להגיע לאמת עצמה ללא קשר למי אמרה ובטח שלא לזרוק את הדיון הכה חשוב על בסיס ספקולציות הזויות.
האמת שיש לי הרבה דברים חינוכיים חשובים לענותסוסה אדומה
ביחס להודעה הזאת. אולי אכתוב במוצ"ש, אולי גם בשרשור נפרד, בתקווה שהשרשור הזה לא ימחק באופן דיקטטורי כי אני חושבת שעל אף הסרחים שבו, יש בו גם הרבה תוכן חשוב.

והאמת שבמחשבה שניה היו לי גם הרהורי תשובה לגבי דברים שכתבת לי עוד לפני כן.
תודה בכל אופן.

שבת שלום...
פה כתבת שה' שונא אנשים כאלהלמה לא123

זה מה שכתוב - נשואים טריים

יש לזה דרך תשובה?

וואי ןואי..אחת פשוטה
נכון סוסה..
בשירשור הנ"ל ממש טענת בתוקף שה' שונא גבר בוגד ,ככה כפשוטו, ופתאום כשזה מול די שרוט, אין ה' שונא אלא צריך להוקיע רק את החטא עצמו וכו'..
לא ברורה כל כך ההתיחסות השונה
עונה לשתיכןסוסה אדומה
@למה לא123

גם שם וגם פה כתבתי שיש הבדל בין לכתחילה לבדיעבד. תקראו שם בהמשך השרשור, לדעתי הגבתי ככה לפשוט אני..
גם פה, זו הדרך שלי. לפני החטא לומר "ה' ישנא אותך!!!!!!"
אחרי החטא לומר לו "ה' מחכה שתחזור אליו".
והאומר אחטא ואשוב......

אז יש לפני המעשה ואחרי המעשה.

זה לא סותר את זה שאף אחד לא פטור מתשובה.

זה לא סותר את זה שאנחנו לא צריכים להיות אלה שלא מספקים בידו לעשות תשובה.

תשובה קדמה לעולם.
תשובה קדמה לעולם.
תשובה קדמה לעולם.

מי שרוצה מראש להיכנס לסיטואציה שבה הקב"ה שונא אותו.........
לא יודעת. לא הייתי רוצה לנסות.
זה יותר מפחיד בעיניי מסקילה (דין שאישה שבגדה מקבלת).

בכל אופן, לא באתי להכשיר את הקרקע לפגיעות, לבגידות, לחילופי זוגות!!!! גועל נפש.

(ו..... לא ראיתי שהוא כתב שהוא בגד באישתו.
ממה שאני יודעת עליו, יש להם סוג של יחסים פתוחים בהסכמה. בכל אופן זה לא רלוונטי לתשובה שאני צריכה לספק לכן).
יפה ענית.אחת פשוטה
❤ אוהבתסוסה אדומה
אכתוב את דעתי בנושא:תות"ח!

כתוב: "כל מי שאין בו דעה אסור לרחם עליו". לא זוכר איזה פרשן זה בדיוק, אבל הפרשנים מתקשים, הרי בעלי חיים שהם בלי דעה, וודאי שיש מצווה לרחם עליהם, "צער בעלי חיים", "ורחמיו על כל מעשיו". ועונים שהכוונה היא למי שעושה דבר מרושע לשם רשעות. (לא זוכר איך זה נכנס במילים של הגמרא, אבל זה ההסבר....).

אני מסכים שרוב המקרים של אנשים כאלו לא מדובר על אנשים שעושים את זה לשם רשעות, לשם פירוק המשפחה, לשם הפגיעה וניצול הסיטואציה בשביל לפגוע כמה שיותר, אלא עושים את זה "להנאת עצמם", בגלל חוסר עמידה ורפיסות מול יצה"ר. המצב הזה של אדם שהגיע לשפל המדרגה הזה ונאף, זה מצב שפל ובזוי, והרגש כלפי אותו אדם צריך להיות בעיקר רחמים ולא כעס, כיוון שלא עשה את זה בשביל לפגוע, אלא הגיע לזה בגלל כניעה ליצרו, ולכן צריך לרחם על אותו בן אדם שנמצא באותו מקום בזוי ומאוס, מתועב ומשוקץ. אך האדם עצמו מסכן.

כמובן, הדבר נעשה בגלל חוסר תכנון ונקיטת אמצעי זהירות מתאימים לפי איך שהאדם מכיר את עצמו וכו'...חוסר התגברות, חוסר אכפתיות וחוסר פחד מספיק מאותו דבר, בסופו של דבר האחריות של המעשה עליו, שהרי יכל להתגבר, ולכן הרגש כלפי אותו אדם אינו צריך להיות רק אהבה, אכפתיות, חיבוק וכו'...אם האדם רק יחבק את אותו בן אדם, הוא בלי לשים לב "יחבק גם את הפגמים שלו", ובעצם גם יושפע מאותו רע של אותו אדם. אדם שהגיע לאותו מצב זה לא רק בגלל סיטואציה חיצונית אליו, יש פה גם משהו שמעיד על האדם עצמו, ואם האדם עצמו היה נקי לגמרי מכל מום הוא לא היה מגיע לאותו מקום, ולכן אותו חטא מעיד על חטא ופגם (כנראה מוסרי...) באותו אדם, ולכן הרגש כלפיו צריך להיות מצד אחד אהבה של הטוב שבו, ורחמים שאותו הטוב התלכלך ונמצא במצב כה נמאס ומשוקץ, אך מצד שני שנאה של הרע שבו, שזה החלק שבו שאכן היה מזוהה ומרוצה מאותה סיטואציה, וברור שיש חלק כזה שנמצא בו, ואי אפשר להגיד שהוא היה חיצוני לגמרי לסיטואציה.

מבחינה ציבורית וודאי שצריך לגנות את זה ולא לתת לזה מקום בכלל, מבחינה ציבורית אין מקום לחילוקים כאלו, והצדקה כזו בבמה ציבורית, א', עלולה לגרום ללגיטימציה לאותו דבר ולחוסר הרתעה, למצב שאנשים שקרובים לאותו מקום לא יחטפו כאפה ויגיעו בפועל גם לאותם מקומות כיוון שקיבלו ליטוף ציבורי, ודווקא זה יכול לעודד אותם ח"ו לבצע את אותם מעשים מגונים ונבזים, וב', וודאי שמעשה כזה הוא לא מעשה פרטי, אלא מעשה כללי ששייך ונוגע לכלל האומה, וכמו מעשה פילגש בגבעה שהעיד על כל גבעת בנימין ולכן עם ישראל עלה על מלחמה לבנימין שחיבקו את הפוגעים ולא מחו בהם והסגירו אותם (וזה היה מגובה באורים ותומים, רק מזכיר....ה' העיד שעם ישראל ינצח את בנימין...נכון שבהתחלה עם ישראל לא השכיל לשאול את השאלה הנכונה, אך אחרי ששאל במדוייק קיבל את הגיבוי הא-לוקי....צ"ע מדוע היה צריך לדייק, אבל אכמ"ל....). נבלה שנעשית זה נוגע לכל ישראל, "כי יקח איש אשה...ואמר את האשה הזאת לקחתי ואקרב אליה ולא מצאתי לה בתולים...והוציאו את הנער אל פתח בית אביה וסקלוה אנשי עירה באבנים ומתה כי עשתה נבלה בישראל לזנות בית אביה ובערת הרע מקרבך" (דברים כ"ב). יש פה פגם שמעיד על הכלל. לכן, מצד הציבור, היה פה רע, ואותו צריך להוקיע, גם אם מבחינה פרטית יש באדם הזה טוב, מבחינה ציבורית הייתה פה הופעה של קלקול ופסולת שהופיעו באיש הזה הפרטי, אז גם עקרונית יש לגנות ציבורית את המעשה מבלי ללטף אותו בכלל.

כתוב: " ואם בשדה ימצא האיש את הנער המארשה...ומת האיש...לבדו : ולַנַעֲרָ לא תעשה דבר אין לַנַעֲרָ חטא מות כי כאשר יקום איש על רעהו ורצחו נפש כן הדבר הזה". אונס הושווה לרצח, וזה כמו לרצוח בן אדם אחר. ומצינו שאפילו ברוצחים, יש פסוק: "והצילו העדה את הרוצח", והשופטים כמה שיותר מליצים זכות בעד הרוצח לפטור אותו מעונש מוות, עד שיש מחלוקת במשנה במסכת מכות לגבי בית דין חובלנית, האם בית דין שהרגה פעם בשבעים שנה נקראת חובלנית, או פעם בשבע שנים, ויש גם עוד דעה שאומרת שלא יהרגו בכלל רוצחים, ורבי אליעזר כמדומני היה בודק בעוקצי תאנים, היה שואל את העדים לאיזה כיוון פנה העץ תאנה שהיה ליד זירת האירוע ואם לא היו מתואמים, או שלא היו יודעים, לא היה מקבל את העדות, עד כדי כך. המהר"ל מסביר שיש פה שני צדדים שאנחנו משחקים עליהם, מצד אחד צריך לייצר הרתעה, ולכן גם בפועל הורגים בפעמים נדירות, וזה מונע ריבוי שופכי דמים בישראל, ומציל אנשים שימותו כיוון שיש הרתעה נגד רוצחים, ומצד שני, אין לנו עניין להרוג בן-אדם, הבן אדם עשה משהו, זהו, אין אפשרות להחזיר את זה, זה לא להציל נרדף מיד רודף, שכשאין ברירה ואי אפשר לנטרל אותו ע"י פגיעה באחד מאיבריו מותר להרוג רודף, פה ההרוג כבר נהרג וזה סתם נקמה לא מועילה. נעתיק לשונו: " נקראת חבלנית. פי' כאשר ישראל צדיקים אין לחוש להרבה שופכי דם, שאם יש לחוש כבר אמרו (סנהדרין מ"ו א') ב"ד מכין ועונשין אף שלא מן הדין לעשות סייג לתורה. (אבל) אלא איירי כאשר ישראל צדיקים ואין צריכין לעשות סייג אם הורגת אחת לשבעה שנים ע״י שלא חיו מלמדין בזכות הנדון נקראת חבלנית. כי הב"ד צריכין שיהיה עיקר שלהם טוב וכאשר עיקר שלהם טוב מבקשים ומחפשים הטוב, וכאשר אין עושים כך נקראים חבלנית. ורשב"ג אמר אף הם מרבים [שופכי] דמים מפני כי יסמכו על זה (=הרוצחים) וישפכו דם. ומה שאמר שיהיו מרבים שופכי דם ולא שאר חטאים, מפני כי כבר אמרנו ב"ד מכין ועונשין שלא מן הדין כאשר יראה הדור פרוץ בעבירה ולא יהיו מרבים. אבל גבי שפיכות דמים אם היה אחד לכד נהרג קודם שהיו עושין גדר, מי יחזיר נשמתו של זה דשקול נשמתו של אדם כמו כל העולם. ולכך על שפיכות דם יש להקפיד שלא יהיו מרבים".

אומר המאירי: "רשב"ג אומר אף הם היו מרבים שופכי דמים בישראל כלומר שכמו שמצוה להשתדל בהצלת הנקי כך מצוה להשתדל בהריגת המחוייב ולבער הרע וכן הלכה...".

מצד אחד באמת יש צד לא להרוג את הרוצח, כי אם אני מסתכל רק מצד הרוצח, יש פה בן אדם, שחבל להרוג אותו וסתם לנקום בו, ועדיף שיחיה, ויש צד זכות בוודאי, וכמו שהארכתי שכנראה לא מדובר ברשעות לשם רשעות שלא מגיע שיהיה לו צד זכות כלל. אך מצד שני, דווקא בגלל ערך החיים אני לא יכול להעדיף בן אדם כזה על בן אדם אחר, ואי אפשר להתעלם מזה, שזה יגרום לעוד פגיעות שהם כמו רצח, כמו שאמרנו.

ואי אפשר לשכוח שכמו שהוא אמר, לפעמים החיפוש אחר אותה זכות של רוצח ונואף עלולה להביא לאהבת אותו אדם לגמרי, מבלי לשנוא את הרע שבו, וזה יכול לגרום לאהבת הרע ולריבוי הרע. ולכן "ובערת הרע מקרבך", אמנם יש טוב באותו אדם, אך כיוון שזה עלול לגרום לטשטוש הטוב ולנטייה אחר הרע ולקיחת הרע שיש באותו אדם, זה מסוכן ולא טוב, ולכן "ובערת הרע מקרבך", ואסור להרבות שופכי דמים בישראל.

קראתי, תודה, מעניין...סוסה אדומה
עם החלק של הלחבק את האדם, אני חושבת שאנשים לא מכירים מציאות כזאת שאפשר גם לחבק וגם לשנוא את המעשה...
זה באמת דורש המון עבודה פנימית של שנאת הרע ושל ואהבת לרעך כמוך.
מי שלא מצליח לעשות את זה, כנראה נוטה לאחד מהצדדים.
אין לי שיפוטיות על זה חוץ מלומר שלדעתי זאת לא האמת.
כי האמת נמצאת ביכולת לשאת את שניהם.
ככה אני רואה את זה. מכבדת באמת את מי שלא. אבל כן אומרת את דעתי.
מניחה שבפורום אחר הייתי יותר צריכה למחות לכיוון ההפוך.
בכולנו יש נטיות לכאן ולכאן גם למי שיש בו גם וגם.
וגם אני מצאתי בעצמי שאולי אני לא מספיק מזדעזעת. ועם זאת, חושבת שצריך את שניהם באיזון הנכון.

בכל אופן, באמת לעניין רוצח אין שאלה.
לעניינים אחרים, אני חושבת שאנחנו פשוט לא בית דין.
מודה, לא יודעת מה נכון ציבורית,
אבל מודה שגם לא חושבת שהציבור יודע מה נכון ציבורית.
אני חושבת שהציבור פוגע בהרבה מהציבור.
ופוגע גם בציבור עצמו בלי לדעת מזה...

כי אני כאחת שיודעת.... יודעת מזמן.
גם המוכיחים, ולפעמים לצערי דווקא המוכיחים, הכי הכי "מלוכלכים"...

בכל אופן, תודה על הדברים שכתבת.
בשמחהתות"ח!

תודה

אז אני חושב שאם אדם לא נמצא במצב שהוא יכול לשלב את שניהם, וודאי שצריך לבחור בחלק של ההוקעה ושנאת הרע, מאשר אהבת הטוב שבו ואז סופו להתאכזר לרחמנים.

ואני כן חושב שזה ריאלי, וכך הרב זצ"ל כתב שצריך לעשות, גם אם לא מתאים לחלק מהאנשים.\

העקרון של בי"ד שייך גם אל האדם הפרטי, ואותו עקרון שצריך לבער את הרע, גם אם לא נעשה בפועל ע"י הריגת העבריין, צריכה להיעשות בלב ובמילים. לא טענתי לרגע שבמצב היום צריך להרוג פושעים בבי"ד, וגם להלכה (בשו"ע....) אני לא בטוח שנפסק כרשב"ג ולא כדעות האחרות. אבל העקרון שאמרתי נכון לגבי היחס לרע מבחינה ציבורית. וב"ה שיש לנו תורת אמת שמנחה אותנו מה היחס לדברים אלו.

לפעמים, ולפעמים לא. אל לנו לשנות את האמת בגלל כאלו שמעוותים אותה. יש כאלו שמוכיחים כי הם בעצמם חוטאים בזה, ולכן מאשימים אחרים, "כל הפוסל במומו פוסל". אבל אם האדם לא צועק ומתלהם כנגד אדם כזה, אלא אוהב את הטוב שבו ושונא את הרע שבו, זה מראה על איזון ועל משהו אמיתי ולא על משהו חסר פרופורציות. ואפילו אם האדם בפנים אוהב, באופן ציבורי הוא מוכיח ומבקר, כי זה מה שצריך לעשות.

בשמחה, תודה לך על הקריאה.

נ.ב. תשובה קדמה לעולם לא אומרת שאין קלקולים ורע בעולם. זה אומר שיש טוב גנוז ופנימי, אך בוודאי שמצד הרבדים היותר חיצוניים יש רע ואסור להתכחש לרע הזה. והחכמה היא לא רק להשאיר את הטוב הפנימי אלא להופיע אותו במציאות. נכון שגם אי אפשר להתעלם מאותו הטוב, אך גם אסור להקצין לצד השני, ולהיות במן עולם ורוד כזה שהכל טוב.

אביא פסקה של הרב זצ"ל בעין אי"ה:

"שנח. ואר"א הלוי, הנפטר מחבירו לא יאמר לו לך כשלום, אלא לך לשלום כו'. ואר"א הלוי, הנפטר מן המת לא יאמר לו לך לשלום אלא לך כשלום כו'. החיים הם מלאים מלחמות, ומי שמחליק את הדרך בעיני חבירו ואינו מעוררו על החתחתים והמכשולים שיש בדרך החיים, בין מכשולים רוחניים בין מכשולים גשמיים, הוא נוטל ממנו את גבורת רוחו להיות חמוש במלחמה נגד הדברים הרבים המפריעים את האדם מלבא לחפצו התכליתי. ע"כ יעורר האדם את חבירו בעת נסעו ממנו, לאמר דע לך כי השלום עוד רחוק הוא מאתנו, עוד לא השגנוהו, יען כי רבים לוחמים לנו, ע"כ השתדל נא להסיר כל מונע מלבא אל הטוב. לך לשלום, אבל לא תחשוב שגם הדרך עצמה היא מרוצפת משלום, עד שאתה הולך בשלום, בתוך השלום, לא, הדרך היא מלאה מכשולים נעדרי השלום, ובהשתדלותך להתגבר על כל אלה תבא אל השלום. לא כן היא תעודת מנוחת הנפשות, מי שהשלום חוקו בחייו כבר לוחמים אין לו, מפריעים מנוחתו אפסו, ותכלית המעלה היא שהמלחמות הגופניות של הנטיות החומריות לא יהיו תופסות מקום כלל בעלותו אל הר ד' להתענג באור פני מלך חיים. ע"כ הברכה היא לבא אל מנוחת עולמים, לך בשלום, כלומר גם הדרך תהיה לפניך מושלמת לבד מחוז החפץ, שיש אפשרות ג"כ למעלה ע"ג מעלה. אבל דבר מפריע ומונע לא ימצא, דבר המשבית את השלום ומצריך התגברות ביחוד מצוייר בזה שני קוטבי המוסר, ציור החיים בעמל וציור המות במנוחה. ציור החיים בעמל וחיוב התחזקות תוסיף כח לעבודה ולחריצות. ציור המות במנוחה, תמעט את פחד המות ותרגיע את הרוח ותעודד ג"כ לעבוד ולפעול במשך זמן הפעולות ימי החיים, מתנת אלהים לעבוד להרבות הטוב והשלום".

ולא לשכוח שלפעמים התשובה יכולה להיות רק במיתה, שרשעים כאלו רק המיתה מכפרת.

אתה יכול להביא את המקורסוסה אדומה
שדיברת בשם הרב קוק?

אני לא מצליחה להסכים עם מה שכתבת לגבי ההריגה הציבורית (גם אם לא בפועל)... אני חושבת שאנחנו מאבדים הרבה מאוד נפשות טועות בדרך הזאת.
ואז "נשאנו עליו חטא" ומה עשינו בזה...
לא יודעת, אינטואיטיבית, לא מצליחה בשום צורה לקבל את זה.
אבל שומעת את מה שאתה אומר, ומכבדת מאוד.

ותודה על הבאת המקורות...
הכוונה למה שכתבתי בהתחלה?תות"ח!

אם התכוונת לעין אי"ה שהבאתי בסוף, זה מופיע בעין אי"ה ברכות ב', פסקה שנ"ח. לגבי המקורות בהתחלה, בלנ"ד בהמשך אביא....

זה בדיוק העניין, שאנחנו נאבד יותר נפשות אם נקבל אותם, כיוון שהרבה אנשים יקחו את הרע ויטו לזה...וה' לא בא בטרוניה עם בריותיו, וודאי שיש גבול שבו כבר אי אפשר לקחת אחריות על האנשים האלו. בסופו של דבר האדם אחראי למעשיו, ויש גבול עד כמה החברה צריכה לסבול ולהתאמץ כדי לשמור עליו. יש את הגבול שבו אנחנו אומרים, "אדוני, חבל לנו מאוד עליך, אבל זה כבר בלתי נסבל". ובמשל, כמו ילד שייכנס לבית שלך, תארחו אותו, הוא יטנף את הפה, יעשה מעשים מגעילים, לא ישים על שום דבר, ואתם תמשיכו לחבק אותו. בשלב מסויים תגידו, טוב, אתה יותר מדי פוגע בנו ודורך עלינו, עד כמה שאנחנו דואגים לך, אתה בעצמך גרמת שלא תהיה לנו ברירה אלא לסלק אותך. אם לא יהיה לנו את הגבול הזה שבו האדם הפרטי יותר מדי יגיע לפגיעה בכלל, האדם הפרטי יפגע בכולם ואז כולם ייענשו בחטאיו, במקום שפשוט יאלצו לעזוב אותו, ואז יוכלו להתקדם אל הטוב, ואם האדם הזה רוצה הוא מוזמן לעשות תשובה, להשתנות, ואז נקבל אותו.

שומע את דעתך, בהחלט כל הכבוד שאת נמצאת במקום כזה שאכפת לך מכל אדם, זה בהחלט לא מובן, ומאוד מעריך.

יפה אמרתהמוציא לאור
הווונעמי28
טוב שמישהי פתחה את זה.

תחסכו את זה מאיתנו
באמת לא מבינה מה הם מחפשים פה.

צריכים עזרה במציאת אתרים מתאימים?
וואי אלה ממש מעצבניםשושנושי
כל הודעה שנייה ששולחת לכאן (ואני לא שולחת הרבה) 10 נופלים עליי.. מתחילים להתבכיין על החיים העבודה האישה

יאלה יאלה תתקדמו
מה את מבלבלת את השכל?קול געגועיםאחרונה
רק בגלל שתי נשים שהתחילו איתי פה וזה נגמר רע, אני כבר לא מגיב בפורום ההזוי הזה..עלק גברים. כל מיני דוסות חיות בסרט שפורקות כאן את כל ההורמונים שהדחיקו במשך שנים באולפנה ובמדרשה.
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטוריאחרונה

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

פסח+עומס+אופיhodayab

אז ככה:

פסח: צריך להסביר למישהו למה פסח מלחיץ?? למה חשוב לשמור על סדר ונקיון לקראת פסח?? למה יש מליון דברים על הראש?? נראה לי שמובן.

עומס: אנחנו לא נשואים טריים, יש עוד כמה קטנים ב"ה וכולם בבית. אז עומס יש בלי עין הרע.

אופי: בעלי אדם מבולגן, ואני מתערבבת לחלוטין מבלאגן בעיניים. זה ממש מכבה אותי. והוא מנסה לסדר, רק שמבחינתי זה עוד יותר גרוע כי אני רק חושבת שמסודר ומסתבר שהוא משאיר לי כלים מלוכלכים בייבוש, או שם את הדברים במקום הלא נכון (ולא קשור!!!), או שהוא פשוט לא מסדר כי "גם ככה את לא מרוצה" ואז הכל נופל עליי. 

אז בימים כתיקונם אני מחליקה. אבל עכשיו גם קשה לי, וגם הגדולה שלנו (שדומה לו מאד) מסתבר גם ירשה ממנו את האופי ומתחילה לסדר בכאילו בדיוק אותו דבר! ופה אני בפאניקה מוחלטת. אני כועסת עליה שהיא לא מסדרת ושמה דברים לא במקום ומוציאה דרך זה עצבים בעצם על אבא שלה. וזה ממש מתסכל.

בנוסף, אני מרגישה שאני היחידה שרודפת אחרי סדר בבית ואני לא מהמבריקות, אני מדברת על מינימום. לראות מרצפת ריקה. כולם מבלגנים ואני מנסה לאסוף את עצמי ואת כל הבלאגן בבית ולסדר...

עצות מישהו? 

חיבוק יקרהנגמרו לי השמות

בזמן וביום הכי לחוץ בשנה אולי זה לא הזמן לתהליכי עומק,

לכן ממליצה רגע לעבור את היום ומחר כמה שאפשר, ובהמשך לראות במבט-על איך לגשת לנושא.

גם לבחון יותר לעומק את הצורך שלך שם,

גם את ההתנהלות עצמה של כל אחד מבני הבית בנושא הסדר והניקיון,

גם להקשיב פנימה ולפתוח לעומק את הצד של בעלך שכתבת שהוא כן מנסה לסדר

וכי הזמנים בהם הוא לא מסדר עבורו הם כי "גם ככה את לא מרוצה" כדבריו.

כלומר להקשיב רגע לחוויה הפנימית גם שלו.

שהוא כן מנסה וניסה לסדר.

שאולי לא יודע או לא מסוגל או קשה לו לסדר כמוך, אולי זו לא החוזקה הכי חזקה שלו, אולי הוא "סתם" שונה ממך והראש שלו פועל אחרת וכן הלאה...

וגם שהוא לא מסדר לא כי לא אכפת לו, לא כי הוא נגדך, אלא כי באמת באמת הוא מרגיש שמה זה שווה אם גם ככה תהיי לא מרוצה, אז הוא במעין "אין כניסה" כמו תמרור כזה.

אם אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אם לא אסדר - אשתי לא תהיה מרוצה.

אז מה אוכל לעשות?

אולי אני מרגיש שכל מה שלא אעשה זה אף פעם לא יהיה בסדר או מספיק?

שאין לי שם כניסה, אין לי שם מוצא?

אולי אני צריך להרגיש שם בעומק שכן יש הכרה למאמץ שאני כן עושה,

שכן יש קבלה לשוני ולאדם שאני,

שכן אשתי שמחה ומאושרת,

שכן אני יכול לתת יד ולתחזק את הבית כמו שצריך ויש לכך ניראות והערכה?

וכמובן לשמוע גם לעומק אותך.

ואז להגיע למציאת דרכי כיוון שיכולים להתאים לשניכם.

אחרי ראיית עומק שלך

ראיית עומק שלו

ראיית עומק של ההתנהלות כולה בנושא

השלב של ההתקדמות והפתרונות יכול להגיע יותר בבהירות, אבל רק על גבי ההבנה לעומק והניראות של כל הנ"ל.

שולחת עוד חיבוק וחיזוק

ב"הצלחה גדולה בכל יקרה!

ומצרפת לך כאן שתי הודעות שכתבתי בדיוק מקודם בפורום הו"ל שיכולות להתאים גם לכאן ❤️

קוצר רוח ועבודה קשה

וקצת על הזוגיות שלנו בתקופה הזו 

(משום מה קצת מתקשה ולא עובד לי להעתיק את הכתובת של הקישור עצמו, אז ניסיתי מה שיכולתי בינתיים ואם לא עובדים לך הקישורים אפשר פשוט להיכנס לכרטיס שלי ולראות את שתי ההודעות האלה שם בצורה מסודרת...)

יש לך בית גדול והרבה מקום?שוקולד לבן

אם כן אני מציעה לרכז כל תחום באותו אזור, לתת מקום לכל דבר ואם צריך לכתוב על כל מגירה וקופסא מה יש בה. כשיש מקום לכל דבר, וכל תחום באותו האיזור הרבה יותר קל לשמור על סדר גם למאותגרי סדר קשים. ואם הםממש מאותגרים שלטים ממש יכולים לעזור כי הם רואים בדיוק איפה כל דבר

צריך כמובן תקופת הטמעה,אבל זה עדין מקל מאד

אם לא קשה לך אפשר גם לזרוק ולפנות מהבית דברים לא נצרכים,ואז זה מוריד מהבלגן כי יש פחות מה לבלגן

לפני פסח תמיד הכי מבולגןרוני 1234

וזו תקופה שצריך לנשוך שפתיים ולהחזיק מעמד.

לאחרי פסח אני מציעה חלוקת תפקידים שבה את האחראית הבלעדית על הסדר ו"בתמורה" הוא אחראי על משהו אחר (רצוי משהו שאת שונאת לעשות).

בתור המבולגנת מביננו אני יכולה להעיד שאני בכלל לא *רואה* שום בלגאן בזמן שהוא משתגע ולכן זה פתרון ממש טוב שבו הצד המסודר משלים עם הבלגאן של השני אבל "מרוויח" ממקום אחר.

נשמע גםמשה

אם יורשה לי, שאת בעצם כועסת על אנשים שמנסים לעזור (וטועים) ומוציאה את החשק שלהם מזה. גם על הבעל ועכשיו גם על הילדה שלך.

גם התגובה שלו "גם ככה את לא מרוצה" נשמע כמו "אני עושה את המקסימום שלי ואת לא מרוצה". זה לבד מוציא את החשק.

המחשבה שלי: רשימה סגורה, לתת לו משימות שלא מטרגרות אותו איתך, ובטח שלא להעיר לו. זה לא מועיל לכם.

קראתישבורת,לבאחרונה

נשמע שאת מאוד מוצפת, יש עלייך הרבה עומס ופסח עושה להכל בוסט.

את רוצה שותפות ואת צודקת, כשאין זה מאוד מתסכל.

אני חושבת שזה יותר עמוק מהבלגן הטכני וכדאי לברר מה קורה לך בפנים ובזוגיות.

בקשר לילדה-

ברגע שאת שמה עליה תווית שהיא כמו אבא שלה המוח שלך כבר מתחיל לחפש הוכחות לזה ואז כל דבר קטן שהיא עושה נצבע דרך זה.

היא קצת אבא שלה וקצת כמוך ובעיקר היא אדם בפני עצמה.

היא תלמד ממך מיומנויות בצורה יותר טובה כשזה יבוא בלי לחץ.

אז אולי הכי שווה כרגע להתרכז בלהחליף את המחשבה שהיא דומה לאבא שלה במחשבה אחרת כמו שהיא עדיין לומדת.

זה יעשה המון הבדל.

שולחת חיבוק❤️🧘🏽‍♀️🙏

מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמניאחרונה

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

ילדותיותכנפי נשרים

אהלן, נשואים כחצי שנה. אני חייל קרבי בסדיר והיא סטודנטית ועובדת ככה שעמוס..

קורה שרוב השיח שלנו הוא בטלפון- ופה עולות שני בעיות:

1. אני מרגיש שרק אני מחפש אותה או יוצר את הקשר הראשוני אחרת היא יכולה לשכוח ממני ליום שלם גם אם זה יום חופשי שלה.

2. קורה הרבה שהיא מתוסכלת מדברים קטנים ביום יום, לפני שהתחתנו גם אובחנה עם דיכאון שמאז עבר, ואז היא מתנהגת ממש כמו ילדה קטנה- לא יודעת מה היא רוצה מעצה או מה היא מרגישה ובוכה ונעלבת ממש בקלות ובכללי מרגיש שמה שמנחם אותה ועוזר זה כמו לדבר לילדה קטנה- זה ממש קשה לי מרגיש לי שאני על קצה ההכלה של הדבר ולא יודע מה לעשות

כי להמשיך לפתור לה את הרגשות והבעיות אני כבר לא מסוגל.. עצה איך ממשיכים מפה? 

לעבור לג'וב זו אופציה?אריק מהדרום
לאכנפי נשרים
לא, זה גם לא יפתור את הבעיה וגם אנחנו באמצע מלחמה וצריך אותי בחזית.. שנינו מאמינים בזה והיא גם דוחפת אותי לשם
דעתי האובייקטיבית כתמידחתול זמני
עבר עריכה על ידי חתול זמני בתאריך ח' בניסן תשפ"ו 9:11

עבר עריכה על ידי חתול זמני בתאריך ח' בניסן תשפ"ו 9:11

עבר עריכה על ידי חתול זמני בתאריך ז' בניסן תשפ"ו 23:22

1.לכל אדם בעולם יש drive שונה לתקשורת שיכול להשתנות גם מתקופה לתקופה ולפעמים מיום ליום. יש אנשים שככל שהם עמוסים, אין להם כח לדבר, ויש אנשים שדווקא הפוך, ככל שהם עמוסים הם רוצים לדבר ולפרוק וזה מעניק להם נחת וכן הלאה. אגב זה לאו דווקא אומר שהם לא נהנים מהתקשורת פשוט הם לאו דווקא ייזמו אותה (מסתבר שאלה שני חלקים שונים במוח: מוטיבציה והנאה).

עכשיו אפשר לגשת לסוגיה הזאת בשתי דרכים, אפשר להציף את העניין ולהגיע לכל־מיני פשרות וכו' כו' ויש כאלה שזה עובד להם. לעניות דעתי... אין בדיוק עניין "להכריח" מישהו לדבר איתך אם הוא לא כזה רוצה. עכשיו השאלה היא אם פשוט היא בן־אדם שפחות יוזם (או בתקופה שהמוח שלה לא משדר לה אותות ליזום, אם תרצה להגדיר זאת כך) ואז פשוט תתרגל לעובדה שאתה יוזם, או שאין לה ראש לדיבורים ואז לעניות דעתי הקטנה אין עניין "להכריח" מישהו שלא במוּד... כמו בכל־דבר. ופשוט לקבל את זה כמו שזה, זה לאו דווקא אישי. סתם לגבי עצמי, אני מסוג האנשים שממש לא אוהבים לדבר כל יום, אולי פעם בשבוע, אבל זה עדיין הרבה ביחס למישהי שהכרתי שאוהבת לדבר פעם בכמה שבועות, יש בזה משהו קצת מבאס אמנם, אבל תמיד ידעתי שהיא מאוד מחזיקה מהידידות שלנו פשוט זה הקצב החברתי שלה ואין לנו מה לעשות אלא להעריך אחד את השני.

ועוד משהו קטן, עם כל הכבוד לנו בסופו־של־דבר חיי היום־יום לא כאלה מעניינים... היום נסעתי לעבודה בדרך חזור קפצתי לסופר נשרף לי המוח מהתור חזרתי הכנתי חביתה עם פפריקה למדתי קצת הלכות והלכתי לישון. מחר... אותו דבר בדיוק. מחרתיים... אותו דבר רק בלי הסופר. יש אנשים שנהנים מעצם השיח ומעצם זה שמדברים יש כאלה שאוהבים לדבר על דברים מעניינים בלבד (אני שייך לקבוצה ב' ואם אין לי משהו מעניין לדבר עליו אני מסוגל לשתוק גם חודשים). זה לא משהו אישי אלא קשור למבנים מסוימים במוח (רמת גירוי והפרשות של כל־מיני הורמונים כתוצאה מאינטרקציה חברתית).

עריכה: וגם כמו שהזכירו כאן יש אנשים שתקשורת טלפונית / התכתבות זה פשוט לא בשבילם. ויש כאלה שמתים על זה. אין מה לעשות בעניין.

2. ראשית להיות מאובחן עם דיכאון זה לא נדיר מחד וגם לא בהכרח מלמד על העתיד מאידך, דיכאון מז'ורי זאת אפיזודה אקוטית שברוב המוחלט של המקרים תחומה בזמן, בשונה מהפרעות אישיות או מחלות כרוניות כמו סכיזופרניה / ביפולר / כו'. מה שאתה מתאר זה יותר בפן האישיותי + סף גירוי רגשי או משהו כזה, שזה שונה.

זאת הערה צדדית אבל עכשיו לגופו של עניין. המקרה שאתה מתאר הוא מאוד מאוד בעייתי כי א' עצם ה"עצימות" של הסיטואציה מספיקה כדי לערער את היציבות ולסחוט רגשות רעים. ב' לא די בכך אלא יש לה ציפייה מאוד עמוקה למשהו שאינך מסוגל לעשות (וגם רוב האנשים הרגילים אינם מסוגלים אליו).

עכשיו כמובן הפתרון האופטימלי שאליו מגיעים זוגות מאוד מוצלחים הוא שכל צד עושה את כל מה שהוא יכול כדי לשמור על יציבות. מצדה למשל זה יכול להיות טיפול מקצועי (פסיכולוגי או פסיכיאטרי), ללמוד לא לצפות ממך לעשות את מה שאינך יכול, ללמוד וויסות רגשי וכן הלאה וכן הלאה. ומצדך להיות מודע לקשיים שלה ומניין הם נובעים ומהי הדרך הסבירה (לא נמנעת מחד ולא "התאבדות המונית" מאידך) להתמודד איתם כשהם צפים. כמובן מצריך המון מודעות ונכונות אולי טיפול זוגי אבל עד שמגיעים לשם והמכשולים בדרך...

עכשיו תראה לדעתי אם אתה "תיכנע" לבלגן שלה גם אם זה ימצא חן בעיניה לטווח קצר זה הולך ליצור המון, המון, המון מרירות אצלך לטווח ארוך (יכול להיות גם ברמה של התניה פבלובית...) וחוץ מזה שזה ממוסס את יסודות הקשר אני מאמין שבסופו־של־דבר ככל שאתה תרגיש שמח ובטוח תוכל להקרין את זה וככל שתרגיש גרוע ככה גם האווירה הכללית תהיה גרועה יותר ויותר.

נו אז מה בכל־זאת אפשר לעשות? אני חושב שגם אם לא נפתור לה ברגע זה את כל הבעיות, לפחות כסעד זמני כדאי להציף את הנושא ולא למרוח אותו לנצח. להגיד מה אתה מסוגל לעשות ומה אתה לא מסוגל לעשות, אילו דרכים של תמיכה רגשית (ולא טיפול או פתרון בעיות! אינך אביר על סוס לבן) אתה כן יכול לתת ואילו סוחטות אותך, אילו דרכים חלופיות יכולות לעזור לה לפרוק קיטור (שזה כבר שייך יותר לפן טיפולי, אבל יש כל־מיני כישורים שאפשר ללמוד, מיינדפולנס / CBT / טיפול באומנות / סביבה תומכת רחבה יותר ולא רק אתה כו' כו' וכו'). ומהצד השני איך לגרום לה להרגיש חשובה אהובה מוערכת נתמכת וכן הלאה ולשמור על התחושה שהקשר אכן מספק לה את הביטחון וההגנה שבנות כל־כך אוהבות מבלי שאתה תאבד את השפיות. תוספת: ואולי גם במקביל להבין את המקום של ההתמודדות שלה ולבנות איזושהי דרך שבה אתה תומך בה באופן שמטיב לשניכם.

עכשיו איך מנהלים שיחה כזאת... יכול להיות שכדאי ייעוץ זוגי רק בשביל שהדיון יהיה בסביבה נייטרלית שמעודדת שיח פתוח, אני מתאר לעצמי שזה לא יהיה הכי נעים אם תתנפל עליה ותגיד לה "שמעי מתוקונת וואלק אין לי כח יותר ליללות האלה פעם הבאה שאת מרגישה רע אני אציע לך כוס מים ושבי ציירי ציור" (אלה לא המילים אבל התחושה שיכולה להגיע בצד השני אולי כן קצת נטישה או זלזול או וואטאבר צריך להתגבר איכשהו על השלב הראשוני הזה).

אמנם אתם חצי שנה ביחד אבל יש לכם כנראה עוד איזה 100 שנה אז כן צריך להתחיל לחשוב איך אתם מנעימים את הזמן הזה.

תענוג לקרואבבושקה
אשריך על התשובה המפורטת 
ישר כח על התגובה- חתול זמנימישהי נשואה

רציתי להציע גם שהיא תלך לטיפול רגשי

השאלה איך אומרים לה את זה בלי שהיא תיפגע.

המטרה בטיפול רגשי זה להעצים אותה.

לתת לה כלים לגדול.

בתור עזרה ראשונה -

האם יש לה תחביבים?

מה היא אוהבת לעשות?

אני חושבת שזה יעזור לה

לעשות יותר את מה שהיא אוהבת.

אני מתעלמת בכוונה מהדיכאון שאשתך אובחנה בומבולבלת מאדדדד

אני לא יודעת למה היא סטודנטית, אבל יש מקצועות דורשים ממש. במיוחד אם היא עובדת גם… גם ימים חופשיים, יש המון מה לעשות בהם בלא מעט מקצועות…

ויש אנשים שגם לא מתחברים לתקשורת בטלפון.

אלו שני דברים שיכול מאוד להיות שמשפיעים על חוסר התקשורת שלה איתך ועל העובדה שאתה זה שיוזם.

ובאמת גם יש פעמים שלא חושבים על זה אפילו מרוב עומס… גם אם לא עשו משהו חשוב אלא אפילו ראו סרט, לא תמיד יש את זה בראש.

ויש בנות יותר רגשיות. אני לא אומרת שזה לא יותר מהרגיל, וכמובן שלא אומרת כלום על הדיכאון, אבל תדע שזה תקין על גבול מסויים. כלומר גם אם תטפלו בזה, והמצב ישתפר, סיכוי גבוה שחלק מזה יישאר.

אני לא אומרת בשביל לייאש או משהו, אלא בשביל שתהיה מודע לזה.

וכן נשמע שכדאי לטפל בדיכאון שלה.

ובעיקר לדבר איתה ולשתף מה אתה מרגיש. לא להאשים ולא להתגונן. לתקשר ולדבר.

בהצלחה!

בקשר ל1נעמי28

לוקח זמן בזוגיות רגילה עד שמוצאים דרך נכונה וטובה לתקשר, ואצלכם יש את המרחק ותקשורת טלפונית שזה מקשה פי כמה, וכל אחד זקוק לתקשורת אחרת, תמצאו ותדברו על הדרך ותדירות שמתאימה לשניכם, ממש טבעי שזה קשה.

בקשר ל2,

יכול להיות שיש נקודות מסוימת שהן טריגריות בשבילה ומפעילות אותה, וכשלוחצים על אותן נקודות רוב האנשים מגיבים בחוסר פרופורציה, ב"ילדותיות" בחוסר איזון,

כי הדבר השטותי שעליו אתה חושב שהיא עושה סרט,

הוא הקצה החשוף של קרחון הטראומה שלה.

מציעה כמה דברים,

דבר ראשון אל תקרא לה ילדותית או שטותית (בינך לבין עצמך) כי אתה עדיין לא מכיר אותה, וגם אם זה תסכול שנראה לך על שטות, כנראה זה יושב על משהו עמוק יותר. לרוב אם תתבונן תמצא חזרתיות במשבר סביב אותו נושא.

נסה להגיע בסקרנות, ולא בשיפוטיות, להבין מה עומד מאחורי זה.

אם אפשר, תנסה לתקשר איתה על זה כשהיא לא בקרייסס, אבל רק אם אתה בא בעיניים טובות, ולא בשיפוטיות שהיא ילדותית.

ותציע לה טיפול.

אף פעם אל תציע תוך כדי משבר, רק אחרי שאתם מלבנים את הדברים, וגם אז מתוך דאגה "אני רואה שקשה לך" ולא מתוך מקום ש"את בעייתית".

לא נשמע ממה שכתבת שזה דיכאון, יכול להיות שהיא מתמודדת עם קשיים אחרים (שאולי גם הובילו לדיכאון)

מה הגיל שלההעני ממעש
רק על עצמימקלדתי פתח

אנחנו נשואים כמה שנים, וכשאני מסתכלת על השנה הראשונה שלנו, שהייתי מאושרת ומאוהבת, אבל הייתי שמחה לשנות הרבה מהתנהלות שהיתה לי כלפי בעלי.

תחילת הנישואים עדיין יתכן והיא מחפשת ביטחון שאתה אוהב אותה ולכן מחכה לחיזוק שלך-יוזמה שלך לשיחות. תנסה לומר לה בצורה עניינית אוהבת שאתה ממש רוצה להרגיש שהיא מתגעגעת ואן תוכל לפעמים להפתיע עם טלפון או הודעה זה יחזק אותך.

לגבי ילדותיות- זה סובייקטיבי,אבל גן כאן אולי עדיין לא נוצר קשר זוגי שהוא חדש אז נח לה לקבל את האופציה שלך דרך זה. נשמע שההתנהלות שלה לא ילדותית-היא לומדת, מתפרנסת, מעודדת אותך ללכת בדרך שלך. אז זה המקום הקטן שלה לדרוש תשומת לב שחסרה כשאתה רחוק. אולי אם מלכתחילה תנסה לפרגן על מה שעושה היא לא תצטרך להתבכיין ואתה לא תצליח להוביל שיחה למקום גבוה יותר? שוב, זה מזוית של מה שעברתי. ואני מחשבת מחוץ לבית לבוגרת מאוד, אבל יש מקום מול בעלי שאהבתי מאוד להתרפק, וזו הדרך אולי להתרפק עליך מרחוק.

חצי שנה זה כלום, ואם אתם לא יחד יום יום אז בכלל. אבל זה לא מוקדם מידי ללמוד ולנסות לשפר את הראיה מהתקשורת.

מזל טוב והרבה הצלחה! 

קודם כל, אשריך שאתה נלחם בשבילנו, זו זכות גדולה. תהסטורי
תודה רבה על כל מה שאתה עושה בשביל כלל ישראל.

שנית - מזל טוב גדול לחתונה. לשירות צבאי קרבי יש מחירים משמעותיים. מחירים אישיים ומחירים זוגיים ומשפחתיים. אני ממש לא אומא זאת כדי להחליש אותך, אבל צריך להיות מודעים לזה.

חלק מהותי מיצירת היחד הזוגי ותחזוקו - זה הנוכחות הרצופה ביחד. כמובן אנשים גם לומדים/עובדים/מתפללים/הולכים לאירועים וכד', אבל הסדר הרגיל הוא שלפחות נפגשים כל ערב, אוכלים ביחד, ישנים אחד ליד השני, כל שבת נמצאים ביחד וכו'. זה נכון כל החיים, זה נכון גם אצל זוגות וותיקים, בלי תחזוקה היחד הזוגי מתייבש. אבל, זה נכון שבעתיים אצל זוג צעיר, שעוד צריך לייצר את היחד הזה. לא סתם במלחמת רשות התורה פטרה חתן בשנתו הראשונה - השנה הזאת, הנוכחות היום-יומית בה חשובה מאוד.

אנחנו לא במלחמת רשות, אנחנו במלחמת מצווה, באמת אין אפשרות לפטור את החתנים, גם ככה יש חוסר מטורף בקרביים. אני לא מעודד אותך להפסיק, להפך, לך בכחך זה והושעת את ישראל. אבל צריך מודעות למצב ולמורכבות שבו.

אחרי כל ההקדמה הזאת, לגופם של דבריך:

ההגדרה 'ילדותיות' לא מקדמת אתכם לשום מקום. יש לה התנהלות שאתה לא רגיל אליה ואולי באמת מלמדת על קושי, אבל היא אדם בוגר וכדאי להתאמץ ללמוד את העולם שלה. הרבה פעמים נשים מתתנהלות בצורה קצת ילדותית ליד או באוזני הבעל, כי הם מנסות להרגיש שיש להן על מי לסמוך, מישהו חזק להשען עליו. מעבר לזה - יתכן שזה הדרך שלה למלא את החוסר בנוכחות שלך.

גם לגבי הטלפונים, סביר שדווקא המרחק, מעצים את הצורך שלה, כנראה שאפילו באופן לא מודע, שאתה תחזר אחריה. מעבר לזה, מסתבר שאתה הרבה לא זמין. סביר שהיא מתגוננת מהאכזבה שבנסיון ליצור קשר שוב ושוב ומשאירה את הצפיה לזה שאתה תתקשר.

בהצלחה רבה

לגבי 1ניגון של הלב

אתה זמין בטלפון כל היום? כי אם לא אין שום טעם שהיא תתקשר אליך כשהיא יכולה ותנסה להשיג אותך, ועדיף שאתה תתקשר אליה שאתה יכול. בעלי גם עכשיו בצבא ואני לא מתקשרת אליו בכלל, אני יודעת שאין טעם כי הוא כנראה לא יענה וכשהוא יוכל הוא יתקשר.

לגבי 2, אני גם חושבת שטיפול יעזור, אבל לא בהכרח כי משהו לא תקין אצלה, אלא כי נשמע שהיא בתקופה מאוד מאוד מציפה בחיים. היא עובדת ולומדת במקביל, שזה קשוח מאוד, והיא גם התחתנה לא מזמן והיא כלה טרייה עם כל ההצפה שבזה, ובעלה לא בבית רוב הזמן שזה קשוח בטירוף. האמת שביחס לכל זה התגובה שלה נשמעת לי ממש נורמלית, והיא פשוט צריכה ללמוד איך לאזן את עצמה ולהתרגל למצב הזה, שהוא קשה מאוד

בקשר ל2רקאני

יכול להיות שהיא הורמונלית?

מניעה הורמונלית יכולה מאוד לגרום לכאלה מצבי רוח

תזכור ששניכם מעולמות שונים לחלוטיןשוקו.

אתה בסדיר צבא, זו שפה שונה דינמיקה אחרת, התנהלות שונה. שים לב לזה

מותר לה לשכוח ממך, זה בסדר.

אין קשר בין תסכול לדכאון אל תחבר ביניהם. זה שאובחנה בדכאון קל כמו רוב אזרחי המדינה לא אומר שהיא דכאונית.

מתןסכלת יש הרבה סיבות וזה גם בסדר לןמדים להתנהל ביחד.

אם אחרי חצי שנה אתה לא מסוגל לא יודע מה לעשות והגעת לקצה ההכלה

תעשה לעצמך ולה טובה לכו לייעוץ זוגי, זה לא לפורום נדרשת עבודה להבין מהות האשה והגבר בתוך הקשר הזוגי ובפרט כשהמציאות היא לא זוגית לרוב כי אתה בצבא ומידי פעם צריך לקפוץ למציאות זוגית

לפני שאתה שולח אותה לטיפולהפי

הייתי שולחת אותך לחקור ולהבין מהו המהות של הגבר

אחרי שיח של קושי / אתגר/ רגש/ בכי שלה

לא תקין שמה שאתה חושב עליו זה לעזאזל למה אני צריך להתמודד עם זה . ?

( שאלה שצריכה להישאל למה זה כזה מפריע לך ? גילוי של רגש מצידך ?מה אתה מכחיש בך שמעורר את זה? בילדות ?)

אלא

איזה כיף שאשתי סומכת עלי מתייעצת איתי אני משנה לה את המצב רוח לטובה

ואם אתה בהכחשה לזה משהו לא תקין .

תוסיף את זה שאין דבר יותר קשה מלצאת עם גבר קרבי בסדיר .

וכל הכבוד לה שהיא שורדת את זה בכלל

(אולי היא לא כזו ילדותית כמו שציינת?)

בנוגע לזה שהיא לא יוזמת .. יכול מאוד להיות ששידרת לה שאתה עסוק/ עמוס.

( תגיד לה כיף לי לשמוע אותך תתקשרי גם את ..)

נשים אוהבות יחס (בלשון הרחוב צומי ..) אתה מביא לה את זה?

(שאלה שעולה : למה היא צריכה להגיע לבכי כדי שתתיחס ?)

מעבר לזה שבכי אצל האישה זה חלק מהחיים שלה

ואתה צריך ללמוד לקבל את זה ..

כמה פעמים אתה אומר לה שאתה מעריך אותה?

כמה פעמים אתה פונה אליה לא כדי להשיג משהו? לא כדי לסמן וי על אמרתי לה לילה טוב ?

אלא אני באמת רוצה לשמוע מה שלומך ?

בלתי נסבל בעייני שהיא משתפת אותך סומכת עליך 

ואתה קורא לה ילדותית . 

אתה חייב הכוונה הייתי ממליצה על יהונתן קליין

...כנפי נשרים

מגיב פה אבל זה להרבה תגובות שהיו.

אתם מציגים את זה כאילו אני לא מכיל בכלל אבל זה לא מה שכתבתי, אנסה לדייק.

גם אחרי כל ההכלה יש פעמים שכל מה שקורה היא צורחת ומגיבה כמו ילדה- משפטים "לא באלי את זה" "די הכל באשמתך" (על זה שהיא לא הצליחה איזה נשהו במטבח "לא יודעת מה אני מרגישה" "לא רוצה לא רוצה לא רוצה" ובסוף בשעת המעשה אני מכיל מאוד ומנסה לעודד ולהרים אבל הגעתי למצב שכל מקרה כזה כבר מצטרף לקודמים ואני לא יודע אם אוכל להכיל עוד מקרים כאלה בלי להיגמר מהם ולפנצר אותי

מרגיש וויתור על עצמי.

מנסה להבין איך ממשיכים הלאה אחרי שזה קורה ולהתמלא כוחות כדי להיות שם בשבילה

הרי התחתנתי איתה ברור לי שהיא החזקה והמושלמת באדם- סתם נק' שקשה לי איתה ואשמח לעצות

קודם כל מזל טוב! שנה ראשונה נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"א בניסן תשפ"ו 10:09

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"א בניסן תשפ"ו 10:08

"נקי יהיה לביתו" - הנקיות הנפשית מאפשרת להתמקד יותר בבן הזוג וזה גם טבעי בהתחלה

(יש בזה משהו מאד משחרר! זהו, אני לא צריך לחפש יותר, התחתנתי! עכשיו אנחנו מכירים אחד את השני כדי שנוכל לבנות לאט לאט את החיים שלנו כזוג)

כדאי לזכור שהשנה הראשונה

היא שנה לא תמיד פשוטה

היא הבסיס לשנים הבאות בע"ה

וזאת שנה שלומדים בה הרבה אחד על עצמו ואחד על השני

אז בהצלחה גדולה בע" ה!

דבר שני

לפעמים ממבט ראשון על הבנאדם

הרושם ראשוני אולי יותר מאופק/ סבלני

לאט לאט  כשנמצאים בסביבה שבה מרגישים נוח וחופשי להתבטא או להגיב לסיטואציות, התגובה הופכת אמוציונאלית יותר וממילא נחשף רובד/ פן נוסף באישיות מולנו, שלא התגלה קודם (בנישואין ההתבטאויות/התנהגויות יכולות להיות שונות מאשר בדייטים. אפשר להסתכל על זה גם חיובי- מהצד השני זאת יכולה להיות קלילות - ואז כשמשהו לא מסתדר התגובה בהתאם)

לפעמים זה עניין של מודעות לניהול רגשות/ ניהול כעסים

ולכן לא הייתי ממהרת לשלוח אותה לטיפול חיצוני.

יצירת תנאים לשיחה פתוחה וכנה איתה, בלי לפגוע, לחסום או לשפוט אותה, יכולה לתת לך עוד הבנה והיכרות עם העולם הפנימי של אשתך.

ואז תוכל להציג גם מה שנראה מהצד שלך ואת המחשבות שלך בנושא

וביחד תראו איך מגיעים לעמק השווה.

אתם רק התחלתם את החיים כזוג ,

ההיכרות/ הבנייה של הזוגיות לוקחת זמן ומתפתחת לעומקים ורבדים נוספים ככל שהשנים עוברות.

לכן מאחלים שיהיה בניין עדי עד- בניין שהולך ונבנֶה כל הזמן, עדי עד.

אם בכל זאת יש קושי בתקשורת-

אפשר לפנות לייעוץ (אולי משם ייתנו המלצה לטיפול קצר בנושא הרגשי, אבל בעיניי זה מוקדם מידיי לעשות צעד כזה)

דבר שלישי שחשבתי עליו ממש עכשיו

לפעמים בחורה לא צריכה פיתרון לבעיה. היא חכמה ויודעת לפתור את הבעיות שלה ולהסתדר. 

היא פשוט רוצה להרגיש ש"יש לה על מי להישען" ולבדוק את הגבול - שיש לה מרחב ביטחון, שאוהבים ומקבלים אותה בכל מצב, שהיא יכולה "להשליך" את הלב שלה על בעלה (והוא יקבל אותה וישדר לה ביטחון) התגובות ה "ילדותיות" מבטאות בצורה קצת מוקצנת קושי מסויים באופן כדי להבליט ולהדגיש את הצורך הנפשי "תראה אותי, תראה את המאמצים שלי ואת ההשקעה" 

אז אולי הסמנטיקה/ התנהלות שלה מופיעה קצת לא כמו שהיית מצפה ממנה לאור ההיכרות שלכם

וזאת דווקא ההזדמנות ליצור שיח או תגובה לסיטואציה בצורה בוגרת ומכבדת.  

יכול להיות שהיא תקלוט טוב את היחס המכבד והבוגר שלך-  אליה שלא תלוי בשום תגובה שלה, וממילא השיח שלה יישתנה גם.

להחזיר לה באותה מטבע של ילדותיות לא כדאי, כי יכול לדרדר את ההרגשה של שניכם.

בהצלחה רבה

מזל טוב!

תזכו לבניין עדי עד

בשמחה ובבריאות

מתוך אהבה ואחווה, שלום ורעות. 

טוב זה באמת לא תקין ..הפי
אולי ללכת לטיפול ביחד .. 
טיפולshindov

בעיות קשות מדי לפתרון באמצעי הזה. בהצלחה. יתכן שאם היית משתחרר או לפחות משרת במקום יותר קרוב. חלק מהבעיה הייתה נפתרת. במצב הנוכחי כמעט בלתי אפשרי, שתצליחו לצאת מזה לבד. דבר ראשון תבקש העברה. ככה יהיה יותר קל לטפל. גם המצב ביניכם יש מקום להניח שישתפר. חצי שנה זה כלום בשביל נישואין. במצב שאתם נמצאים בו, קשה לבנות משהו שאפשר יהיה להתייחס אליו. בקש העברה. הבית בעדיפות עליונה. 

1- היא לא יודעת מתי אתה פנויים...

לגבי 2, משתנה. תשאל אותה איך היתה פותרת את הבעיה אם לא היית יוצר קשר כרגע....

בד"כ לא כותבת כאן ובאתי מהעמוד הראשי וכותבת לשניכםאמא הכפולה

רוצה להגיב דווקא בתור נשואה ותיקה
יש מצב שגם אשתך כבר הגיעה לכאן וגם כבר קוראת. 
השנתיים שלוש הראשונות שלנו היו ממש קשות אפילו שאנחנו ממש מתאימים והיה לנו ברור מהרגע הראשון שמצאנו אחד את השני ואפילו שלא היה לנו אתגר של צבא. 

אז למה היה קשה?
כי היינו צריכים ללמוד לדבר על מה שקשה לנו. כי לא התרגלנו לחיות בזוג ואני הייתי ממש בראש שאני לא מבקשת טובות ומצד שני, גם כשהייתי צריכה ממש, לא ביקשתי וציפיתי שהוא יבין. 
ולאט לאט למדנו לדבר אחד עם השני ולהגיד מה קשה לכל אחד ואיך אפשר לעזור לזה. 
אצלנו זה כבר היה תוך כדי ילדים. 

אצלכם, אתה בצבא והיא לבד. הלבד יכול להיות ממש קשה ולפתח איזה שריון כזה כדי להתמודד ואולי לכן היא לא מתקשרת ומצד שני אתה בודד ורחוק וצריך את הקשר הזה. 
וגם בקושי- אתה תופס את זה כילדותיות אבל היא בסף השבירה שלה, במצב לא הגיוני ומגיבה באופן לא הגיוני. 
בשני המקרים כדאי לדבר. 
בענייין של הקשר- להגיד לה שאתה רוצה וצריך גם לשמוע ממנה. 

בעניין של הקושי שלך, אשתו- תמיד כדאי לא להגיע למצבי שבירה. להקדים תרופה למכה. תחשבו ביחד איפה המקומות הללו ותנסו למנוע אותם ואז יהיה הרבה פחות להכיל. אבל גם כשיהיה, אתה צריך להכיל. כי היא לבד ומתמודדת. 

כמובן שהשיחה חייבת להיות פנים אל פנים ולא בטלפון. 

ודבר אחרון- אני לא יודעת כמה זמן נשאר לך בסדיר אבל יכול להיות ששווה לקצר או לעבור דירה קרוב להורים או כל מיני דברים שיכולים לעזור. 
בסוף זה הבית שלכם. 
ותזכרו שהשנים הראשונות קשות גם כשאין צבא והיא האשה המושלמת שלך ואני בטוחה שאתה האיש המושלם שלך. 

בהצלחה! 

כמה כיוונים:נגמרו לי השמותאחרונה

א. קודם כל מזל טוב גדול לנישואיכם, אתם ממש נשואים טריים בשנתכם הראשונה, השנה בה התורה מנחה אותנו "נקי יהיה לביתו שנה אחת ושימח את אשתו אשק לקח".

עצם המציאות של השנה הראשונה לנישואים, ללא כל שאר האתגרים שמסביב - מביאה עימה אתגר והתמודדויות רבות.

על כן הפניות הזו לעבוד ולעבד יחד את היחד שלנו כזוג חשובה מאוד.

ב. מעבר לכך, ציינת שאתה גם חייל קרבי בסדיר.

רק הנתון הזה לכשעצמו מוסיף עוד אתגר קשה שבעתיים.

גם לך. כמובן. ותודה עצומה מכל עם ישראל על המסירות והנתינה הזו שלך!

גם לאשתך היקרה. שמתמודדת כאישה של חייל קרבי בסדיר. עם המון התמודדיות, המון לבד, המון חששות, המון שינויים.

וגם לכם כזוג נשוי. 

רק לפני חצי שנה עוד הייתם רווקים

כל אחד גר בבית אחר, אולי אם גרתם אצל ההורים לא הייתם צריכים לנהל בית מבחינת ניקיונות, בישולים, כביסות, קניות, משכנתא, חשמל, גז וכל השאר,

ובעיקר - השינוי הזה מרווקות לנישואים שהוא שינוי בפני עצמו ומצריך הסתגלות לאט לאט ובהדרגה וקבלת כלים שם

וכמובן בצבא הכל שוב מתעצם ונהיה קשה שבעתיים.

ג. לא זאת בלבד,

ציינת שאשתך גם לומדת כעת

וגם עובדת במקביל

נשמע שיש על שניכם עומס עצום

גם פיזי וגם מנטלי וגם רגשי, נפשי.

ד. השיח העיקרי שלכם הוא בטלפון - שכמובן לא ניתן להגיע לאותה אפקטיביות ואותם עומקים כמו פנים מול פנים. זה משנה המון.

(כמובן שכדאי בזמן שכן מתאפשר כן לקיים שיחות טובות ועמוקות ביניכם פנים מול פנים

ולקבוע שמתי שלא ניתן ונאלצים להסתפק בטלפון יודעים יחד שזו באמת פלטפורמה מוגבלת ולוקחים זאת בחשבון).

ה. ציינת שאתה מרגיש שרק אתה מחפש אותה או יוצר את הקשר הראשוני -

כדאי לשאול אותה ישירות ולשמוע ממנה את הלמה שלה (ל' בקמץ).

אולי היא לא רוצה להתאכזב שאתה לא זמין וזה סוג של מנגנון הגנה?

אולי היא לא רוצה להפריע לך ולא יודעת מתי אתה פנוי ומעדיפה שאתה תתקשר כדי לא להפריע?

אולי יש לה המון חוזקות אחרות אבל ליזום שיחה היא לא אחת מהן, אבל יש לה עוד המון אחרות?

אולי אם היא תדע עד כמה זה משמעותי עבורך ומה זה גורם לך להרגיש היא תוכל לחשוב על דרכי שינוי מטיבים עבור שניכם? שתחשבו יחד כמובן...

ואולי עוד הרבה מאוד הנחות.

חשוב לשמוע ממנה ישירות

ולפי התשובה לעבוד.

ו. כדאי לעשות הפרדה בין דבר לדבר כדי לא ליצור כאוס ועומס יתר עם בלאגן בראש ובלב.

כלומר:

לגבי הדיכאון שהיה בעבר - זה לא אומר שום דבר רע מלבד זה שאשתך גיבורה ואלופה שהתמודדה בגבורה עם מכת הדור, דיכאון, ויכלה לו!

שיש לה תעצומות נפש ובטוח גם למדה וגדלה מכך מאוד.

לגבי ההווה - אם יש כרגע דיכאון או כל דבר אחר שמקשה כדאי לאבחן בצורה מסודרת ומקצועית ולטפל בכך.

גם אמצעי מניעה הורמונליים כגון גלולות עלולים מאוד להגביר את עוצמות התנודות במצבי הרוח ואת הדכדוך, לכן חשוב לברר לעומק גם את הנקודה הזו.

לגבי זה שהיא מתוסכלת מדברים ביום יום - בפני עצמו זה כמובן לגיטימי. בטח לאור כל הסעיפים הקודמים שהיא אישה נשואה טרייה, עם המון המון שינויים בבת אחת בחצי שנה הזו,

בעלה בסדיר חייל קרבי,

היא עובדת

היא לומדת

היא מחזיקה בית

היא לומדת את הגוף שלה וכל הלכות טהרת המשפחה שגם לוקחים משאבים לכך

יש מלחמה (בתוך מלחמה בתוך מלחמה...)

אזעקות

חדשות

דאגות

ומה לא...

ובתוך כל זה ממש מותר ואנושי שהיא תהיה מתוסכלת מדי פעם.

אם זה באופן חריג או פוגע בהתנהלות או יושב על משהו עמוק - אז כנזכר קודם, כדאי לאבחן ולטפל בצורה מיטבית כדי להגיע לרווחה נפשית.

ז. המשפט אולי הכי חשוב בכל ההודעה - הייתי ממליצה לך לשנות את המשוואה שנוצרה לך בראש שאומרת "אשתי ילדותית"

ולהפוך אותה ל: "אשתי *אנושית*".

כי היא באמת אנושית. רק בשר ודם.

היא לא ילדה קטנה, היא אישה שמתמודדת עם הרבה מאוד מאוד מאוד.

יכולה להעיד על עצמי (נשואים עוד רגע 19 שנים ב"ה) שאם היה לי רק דבר אחד מכל מה שהיא מתמודדת איתו בשנה הראשונה (או בכלל) - הייתי בהחלט מתוסכלת ואף מגיבה בתסכול עמוק לא פעם ולא פעמיים.

בשנה הראשונה שלנו, והרבה אח"כ, למדתי את עצמי לאט לאט, את בעלי לאט לאט, את היחד שלנו לאט לאט,

ובדרך היו לי המון המון המון פיקשושים.

הכל בסדר.

זה לימוד.

זוגיות היא לימוד.

נישואים הם לימוד.

ללמוד את עבודת השמחה שלי ומי אני ואיך אני עובדת ומהם הצרכים שלי, הקשיים שלי, מנגוני ההגנה שלי וכן הלאה - הכל הכל זה לימוד

לימוד של שנים

ואפשר להתחיל בלימוד הזה

מתוך מקום מעצים ולא מחליש

מתוך מקום שבאמת רואה את האנושיות שבכל אחד ואחת מאיתנו.

ללמוד - מה היא רוצה מעצמה? רגע להעמיק בכך באמת.

ומה אתה?

ומה היא מרגישה עכשיו? רגע לעצור ולהיות נוכחת וקשובה פנימה, קשובה לגוף ולנפש.

ומה גורם לבכי? או עלבון? ומדוע? מה היה שם בעומק שהפעיל את זה? ומה עוד הטריגרים שלי?

ח. כמובן שאתה לא המטפל שלה אלא בעלה האוהב. וחשוב לשים את הדברים במקומם.

מצד אחד להעניק תמיכה, אוזן קשבת, אהבה, הכלה, עידוד וכו'

ומצד שני - במקומות בהם יש צורך טיפולי או צורך אחר מעבר ללהיות בן הזוג - חשוב לפנות לגורם מקצועי.

אתה לא אמור לפתור לאשתך את הבעיות הרגשיות שלה וגם היא לא את שלך.

וזה גם לימוד.

למצוא את האיזון הנכון

ללמוד איפה הנפרדות בתוך הביחד

איפה המקום להתייעץ עם אנשי מקצוע

איפה הביחד בתוך הנפרדות

איפה אני כן יכול/ה להיות שם עבור אשתי / בעלי.

אז צעד צעד

לימוד אחר לימוד

התקדמות אחר התקדמות

תהיו בתוך הלימוד הנפלא הזה ששמו זוגיות

ותמצאו בתוכו גם לימוד מפעים כל אחד כלפי עצמו

ובעיקר - צמיחה אישית וצמיחה זוגית מתוך כל זה.

המון ברכה והצלחה ב"ה

ופסח כשר ושמח

אשמח לשמוע ממכםאישדרומי
הילדה בת 11 היתה צריכה להחזיר ילד מהגן ושכחה אשתי שאלה אותי איך אגיב שתחזור אמרתי שלא אתנפל עליה ואראה איך להגיב בהמשך.התחממה עלי.אשמח לשמוע איך אתם הייתם מגיבים ואם זה לדעתכם היה צריך להעניש אותה בחומרה שלא לוקחת אחריות?ומצד שני האם התגובה שלי בעייתית בעיניכם?
תודה על ההסכמההסטורי
איחור לבריתעליית תהום

שלום חברים,

בימים אלו האירועים נעשים בצמצום. חבר שלי ערך ברית, קבע תפילה ב13:15 (שעה מאוד מוקדמת לטעמי) ואז טקס.

אני הגעתי בתחבורה ציבורית, וחשבתי שמן הסתם דברים קצת מתעכבים. הגעתי ב2. בדיוק סיימו וניגשו לאכול. הוא עשה לי פרצוף.

עד כמה גרועה ההערכה שלי שאיחור חצי שעה זה סביר?

מאוד תלוי סגנון והרגליםהסטורי
יש כאלו שתמיד דברים אצלהם בשעה שמוגדרת, יש כאלו שתמיד מאחרים כרוניים, יש כאלו שתמיד מתעכבים קצת.

בימים כאלו, בהחלט משתדלים לא להתעכב. לא עמדתי בצורך, אבל מניח שאם הייתי בסיטואציה - ברגע שהמוהל נמצא והתינוק נמצא, הייתי משתדל לבצע את הברית, לפני שתהיה אזעקה...

אגב, לא הבנתי למה 13:15 זה מוקדם, זה כשבע וחצי שעות אחרי הנץ...

אמצע היוםעליית תהום
קוטע את היום עבודה, לא מוקדם ולא מאוחר.
לא חייבים להגיע...הסטורי
בבריתות די מדייקים - בהרבה מקרים למוהל כמה בריתותפ.א.
בלו"ז צפוף, בפרט למוהל מבוקש 
עזוב. תתקדם.נפשי תערוג
היה ונגמר
הגעת מתי שהגעת, חשבת מה שחשבתשם פשוט

ברור שהתכוונת לטוב והתאמצת.

אבל בכל מקרה איחרת, הבן אדם נפגע, אפשר לקחת אחריות קלה ולהתנצל מכל הלב. 

ענו תשובות יפותהעני ממעש

ומוסיף

תלמד מזה

האם אני מתאמץ לראות את המציאות לפי המשקפיים של האחר?

או שאני מקטין ראש ומחשיב רק את המשקפיים שלי 

מה עניין הניסוח הפילוסופי כאן?פ.א.

חתונות מקובל להתחיל כשעה לאחר הזמן בהזמנה (ואצל חרדים אף יותר משעה).

בריתות - בזמן 

תלוי . אצלינו זמנים זה קודש גם בחופה.העני ממעש
תמיד יש יוצאים מן הכלל 😀פ.א.
ברית זה לא חתונהפשוט אני..
באים, חותכים, הולכים
כמאמר מנחם בגיןאריק מהדרום
"ואם יש כמה יפי נפש שהחלו לעקם את האף שלהם – אז שיהיה להם אף עקום." 
אתם לא אנשים בוגרים?סתממישהיאחרונה

אתה לא האבא של התינוק,
נראה שגם לא הסנדק.
הגעת מתי שראית לנכון, שלום.
לא הבנתי את האירוע בכלל..

"והבוטח בה' חסד יסובבנו"נגמרו לי השמות

כותבת גם פה בתקווה שנתחזק יחד 🙏💪

מוזמנים להוסיף דברי חיזוק ❤️

"והבוטח בה' חסד יסובבנו"
זה המשפט שאני מנסה לחקוק על קירות הלב כל יום וכמה פעמים ביום.
וזה המשפט שהכי מחזק אותי והכי עוזר לי.
פתחתי את תהילים לראות איזה פרק זה - וזה בפרק לב.
כי זה הלב.
זה הלב של הכל.
הביטחון בה'.
אין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמים.
והכל הכל הכל שלו
והכל הכל הכל מאיתו ובידו יתברך
והוא מחיה ומקיים בכל רגע ובכל מאית שנייה את כל העולם ואת כולנו והכל זה אלוקות.
וזה לב.
וזה הלב שלנו. בתוך הלב שלנו.
פרק לב. פסוק י'.
בלב שלנו - שם הוויה - י'.
אם נכניס את הקב"ה ללב שלנו ונבטח בו - חסד יסובב אותנו.
וזה אימון.
ממש ממש אימון.
אני ממש משתדלת לזכור זאת וגם כשנופלת לומר את הפסוק הזה בלילה, ביום, אפילו רק לדמות אותי בעיני רוחי.
ויש ממש תרגיל של דמיון מודרך להכניס ביטחון ואמונה בקב"ה ממש אל תוך הלב (עם נשימות ומילוי הביטחון פנימה אבל קשה להביא זאת בכתב).
אז מכאן זה הבסיס שממנו אני משתדלת ב"ה לצאת ואליו לחזור.
ה' הוא טוב ומטיב
הוא ברא אותנו ואת העולם להיטיב לנו
וממנו הכל.

ומתוך כך אני מנסה להסתכל רגע במבט-על על המאקרו ולראות שאנחנו באמת באמת באמת חיים בניסי ניסים, בתקופה היסטורית, בתקופה תנ"כית, ממש כמו בני ישראל במצרים שאנחנו קוראים עליהם - אנחנו ממש שם! כותבים עלינו עוד פרק! 
ממש מרגישה שב"ה ב"ה אנחנו בדור הגאולה.
איך ניסי ניסים שכאלו אם לא לעם האהוב והנבחר בניו של הקב"ה?
תביטו רק רגע מה קורה לנו כאן
אנחנו מדינה פצפונת שתוקפת מדינה פי 80 (כן, פי 80!) מגודלה - ופשוט מחסלת אותם כמו דומינו בזה אחר זה אחר זה כאילו מדובר בצעצוע שלנו בחצר הגינה שלנו...
מביסים. מחסלים. מנצחים.
איזה פלא, כל הרשעים ימח שמם. 
חמינאי שבשבת זכור מחינו את זכר עמלק, את זכרו, של המן הרשע הזה בדורנו.
כל הבכירים במשטר האיראני. בכל הנגלות - הראשונה, השנייה, השלישית, הרביעית...
רק לכתוב את כל הבכירים אין מספיק מקום.
וכמובן כל מנהיגי ובכירי הרשעים ימח שמם שנשרפים בגיהנום לנצח סינוואר ימ"ש, נסראללה ימ"ש, הנייה ימ"ש, מוחמד דף ימ"ש, עקיל ימ"ש, שוכר ימ"ש, חארורי ימ"ש, עלי לריג'אני ימ"ש, ועוד אלפי מחבלים ושמות גדולים שבאמת אין אפשרות לכתוב מרוב שהם רבים!!!

והם מנסים,
שולחים כמויות כמויות של טילים פצצות נוראיות בכמויות מטורפות
והקב"ה שומר עלינו! עם כל הכאב העצום על כל נשמה ונשמה מעם ישראל ומהארץ שנאבדה לנו - יש כאן ניסים עצומים בצורה לא פרופורציונלית!!!
כל התחזיות היו שנים שברגע שאיראן תתקוף אנחנו קודם כל נושמד. תהיה ממש ממש שואה חס ושלום.
אח"כ דובר על אלפי הרוגים כל יום ומכל טיל (!!!)
על הפסקות חשמל של ימים ושבועות והיערכות בהתאם (!)
על הפסקות של מים ממושכות
דיברו על לשהות במרחבים הממוגנים רצוף באמת ימים על גבי ימים
כשהכל בחוץ מושבת מושבת.
ואיפה אנחנו ואיפה זה?
הכבישים מלאים, מסגרות נפתחות, אנשים קונים, יוצאים, 
מנקים לפסח (!),
מזמינים פיצה, רואים סרטון מצחיק,
כותבים ברשתות,
וממש מנהלים כמעט כמעט מה שהכי קרוב לשיגרה.
נכון, ברור שזו לא שיגרה וקשה מאוד מאוד מאוד
אבל איפה מה שאנחנו חיים ואיפה מה שתודרכנו לצפות לו לפי המציאות...
זה רחוק כרחוק מזרח ממערב
תודה לה' אלף פעמים
זה לא נתפס!
באמת לא נתפס
אנו נלחמים עם צבא ה', צה"ל שלנו, הצבא הכי מדהים בעולם
לצד עוד צבא עצום של ארה"ב, ממש כתף אל כתף! מי היה מאמין
זה ניסים רק להבין את זה
והם מפציצים את הרשע, ואנחנו מפיציצים את הרשע
וכל שעה, בעצם כל דקה יש חיסול אחר, הפצצה אחרת, השמדה אחרת, מיגור הרוע בעולם!

והעם שלנו המתוק?
כמה כמה שהוא מתקרב לקב"ה בשנתיים וחצי האלה!
כמה קירבה, כמה התחזקות, כמה אמונה!
"בדרך אמונה בחרתי"
כמויות רבבות ועוד רבבות בוחרים בדרך אמונה. שומרים שבת. חוזרים לשורשים. חוזרים לאבא.
זה מפעים ומרגש.
וכל העזרה ההדדית שכאן
הערבות ההדדית
איזה יופי של פיקוד העורף יש לנו
כמה הפקת לקחים מרגע לרגע
יש התרעות מסודרות
לפני
תוך כדי
אחרי
איפה אנחנו ואיפה אחים שלנו בחו"ל שנגיד נמצאים בקפריסין או דובאי ורועדים מפחד שפתאום "בום!" נפילה בלי שום אזעקה, בלי שום התרעה לפני, בלי שום ידיעה מתי האירוע הסתיים, כלום.
רק 24/7 של רעד. 
אחים שלנו ממש יהודים שחיים שם.
וכאן בארץ?
תראו כמה זה מסודר שאנחנו יכולים לדעת לפני תוך כדי ואחרי.
הכל עובד, דופק כמו שעון,
מד"א, איחוד הצלה, שלא נדע זק"א, בתי חולים, פיקוד העורף, העורף, התרמות דם, מתנדבים
אלפי אלפי מתנדבים
יוזמות מרגשות בלי סוף
לארח ולתרום לקשישים בתי מלון עם ממ"ד צמוד
לתת יד בכל מה שצריך
עוד ועוד ועוד נקראים לדגל ועוזרים
והחיילים האמיצים שלנו הגיבורים המרגשים עלי אדמות קדושי עליון האלה עם האש בעיניים כמה מרגש לראות את האש הזו בהם הם באמת שואגים את שאגת האריה החזק מכל ומביסים את אויבנו!!!
והקב"ה נלחם לנו! ממש ממש כך
כל מה שקורה הוא פשוט לא יאומן
הכל הכל הכל
ההצלה העצומה ב7/10 שלא כל החזיתות באו עלינו והשמידו אותנו כליל כמו שתיכננו, הביפרים, קריסת המשטר של אסד, קריסת סוריה, לקחנו את החרמון הסורי, קריסת כל מנהיגי הרשעים, קריסת המשטר באיראן ב"ה, חיסול החיזבאללה ב"ה
וכמובן החזרת כל כל כל החטופים שלנו מכל השנים!!! שזה נס מעל הטבע בפני עצמו!
ממש כמו שאמרה דיצה אור, אימו של אבינתן אור שחזר מהשבי - שזה ממש נס בדרגה אינסופית והוא רק מהעם הזה שלנו ומכוח האחדות והתפילות שלו שכולם כולם כולם בבית!!!
ובעזה שולטים על חלק עצום וב"ה עד הסוף עוד!
חזרנו לחומש! יהודים גרים בחומש! כמה התרגשתי לפני כמה ימים לקרוא את זה
כל ההתיישבות ביו"ש פורחת, כמויות של בנייה והוספה והתיישבות!
העלייה לארץ פורחת!
אנחנו המקום היחידי שבעת מלחמה כולם גם חוזרים לכאן בטיסות חילוץ לתוך המלחמה
וגם עולים חדשים באים בכמויות לכאן דווקא עכשיו!!!
האחדות המטורפת שקיימת בשנתיים האלו, כן תרבה ב"ה
והדנא שלנו, של העם היהודי, המהות שלנו, המשמעות שלנו בעולם, לקדש שם שמים בעולם
אומת המוסר הצדק ההוככחה החיה לקיום הבורא והבריאה
אנחנו ממש נס מהלך
בגאולת עולם
בהשגחה אלוקית מטורפת
זה באמת לראות ולא להאמין
יש עוד המון המון המון
אבל בינתיים שולחת
ושולחת גם חיבוק ענק
אנחנו עם של אריות ולביאות!!!
"כי חיות הנה"
אנחנו חיות! לביאות! מביאות חיים ממשיכות חיים נותנות חיים
זה הניצחון הכי גדול שלנו
ניצחון הרוח
ניצחנו בעבר ואנו מנצחים שוב
מנצחים אותם!
הם לא יפילו לנו את הרוח!
איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק
ואישה לרעותה תאמר חזק
חזק חזק ונתחזק
בעד עמינו ובעד ערי אלוקינו
וננצח!
ואנחנו כבר מנצחים!!!
הכל בידך מלך מלכי המלכים הקב"ה
תודה ריבונו של עולם תודה!!!
והבוטח בה' חסד יסובבנו!

מצרפת את פרק לבנגמרו לי השמות

תהילים פרק לב

א לְדָוִ֗ד מַ֫שְׂכִּ֥יל    אַשְׁרֵ֥י נְֽשׂוּי־פֶּ֗שַׁע כְּס֣וּי חֲטָאָֽה׃
ב אַ֥שְֽׁרֵי אָדָ֗ם לֹ֤א יַחְשֹׁ֬ב יְהוָ֣ה ל֣וֹ עָוֺ֑ן    וְאֵ֖ין בְּרוּח֣וֹ רְמִיָּֽה׃
ג כִּֽי־הֶ֭חֱרַשְׁתִּי בָּל֣וּ עֲצָמָ֑י    בְּ֝שַֽׁאֲגָתִ֗י כָּל־הַיּֽוֹם׃
ד כִּ֤י ׀ יוֹמָ֣ם וָלַיְלָה֮    תִּכְבַּ֥ד עָלַ֗י יָ֫דֶ֥ךָ
נֶהְפַּ֥ךְ לְשַׁדִּ֑י    בְּחַרְבֹ֖נֵי קַ֣יִץ סֶֽלָה׃
ה חַטָּאתִ֨י אוֹדִ֪יעֲךָ֡    וַֽעֲ֘וֺנִ֤י לֹֽא־כִסִּ֗יתִי
אָמַ֗רְתִּי    אוֹדֶ֤ה עֲלֵ֣י פְ֭שָׁעַי לַֽיהוָ֑ה
וְאַתָּ֨ה נָ֘שָׂ֤אתָ עֲוֺ֖ן חַטָּאתִ֣י    סֶֽלָה׃
ו עַל־זֹ֡את יִתְפַּלֵּ֬ל כָּל־חָסִ֨יד ׀ אֵלֶיךָ֮    לְעֵ֪ת מְ֫צֹ֥א
רַ֗ק לְ֭שֵׁטֶף מַ֣יִם רַבִּ֑ים    אֵ֝לָ֗יו לֹ֣א יַגִּֽיעוּ׃
ז אַתָּ֤ה ׀ סֵ֥תֶר לִי֮    מִצַּ֪ר תִּ֫צְּרֵ֥נִי
רָנֵּ֥י פַלֵּ֑ט    תְּס֖וֹבְבֵ֣נִי סֶֽלָה׃
ח אַשְׂכִּֽילְךָ֨ ׀ וְֽאוֹרְךָ֗ בְּדֶֽרֶךְ־ז֥וּ תֵלֵ֑ךְ    אִֽיעֲצָ֖ה עָלֶ֣יךָ עֵינִֽי׃
ט אַל־תִּֽהְי֤וּ ׀ כְּס֥וּס כְּפֶרֶד֮    אֵ֤ין הָ֫בִ֥ין
בְּמֶֽתֶג־וָרֶ֣סֶן עֶדְי֣וֹ לִבְל֑וֹם    בַּ֝֗ל קְרֹ֣ב אֵלֶֽיךָ׃
י רַבִּ֥ים מַכְאוֹבִ֗ים לָרָ֫שָׁ֥ע    וְהַבּוֹטֵ֥חַ בַּֽיהוָ֑ה חֶ֝֗סֶד יְסֽוֹבְבֶֽנּוּ׃
יא שִׂמְח֬וּ בַֽיהוָ֣ה וְ֭גִילוּ צַדִּיקִ֑ים    וְ֝הַרְנִ֗ינוּ כָּל־יִשְׁרֵי־לֵֽב׃

המשךנגמרו לי השמות

יש המון הסחות שמונעות מאיתנו לשים לב לכל הטוב העצום שעוטף אותנו, ובעיקר מאמץ מטורף של איראן ושלוחות הרשע לזרוע בכולנו פחד, תבהלה, דכדוך, יאוש.

אבל אנחנו ה-ר-ב-ה יותר חזקים וחכמים מהם! ולא ניתן להם!

וממש מזמור לתודה!

זה פלא אלוקי מה שקורה כאן.

אני יודעת שכולנו בתוך תוככי הקושי והאתגר וה"קוצר רוח ועבודה קשה"

אבל ממש כך היא גאולתן של ישראל

בתחילה קמעא קמעא וכל מה שהיא הולכת - היא רבה והולכת (ירושלמי, ברכות)

ובניסן נגאלו ובניסן עתידין להיגאל

יש לנו כוח על

כל אחת ואיפה שהיא

כל אחד ואיפה שהוא

ונתחיל ממש בנו פנימה.

כי אם יש לי את עצמי -

אז יש לי את עצמי.

ויש לאחרים את עצמי.

וכל אחד ואחת מאיתנו הוא אור אינסוף

רק להביט רגע פנימה ולזכור זאת, להתחזק מכך, להאיר בתוכנו מכוח כך.

"כי יש שכר לפעולתך"

יש שכר לכל פעולה ופעולה שלנו

תחזיקו מעמד

אתם הגאולה עצמה!

וב"ה נזכה לראות בחוש ממש את הישועה השלמה שלנו במהרה, בשלמות, במתיקות ובטוב גלוי!!! ❤️

על משקל "דיינו" 😅נגמרו לי השמות

כַּמָה מַעֲלוֹת טוֹבוֹת לַמָּקוֹם עָלֵינוּ!

אִלּוּ הוֹצִיאָנוּ מִהקונספציה וְלֹא עָשָׂה בָמחבלים שְׁפָטִים, דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ עָשָׂה בָמחבלים שְׁפָטִים, וְלֹא עָשָׂה בֵמנהיגיהם ובכיריהם, דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ עָשָׂה בֵמנהיגיהם ובכיריהם, וְלֹא הָרַג אֶת־אייתוללותיהם, דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ הָרַג אֶת־אייתוללותיהם וְלֹא נָתַן לָנוּ אֶת־הגנה אלוקית, דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ נָתַן לָנוּ אֶת־הגנה אלוקית וְלֹא קָרַע לָנוּ אֶת־רוע הגזירות, דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ קָרַע לָנוּ אֶת־רוע הגזירות וְלֹא הֶעֱבִירָנוּ בְתוֹך לימוד אמונה, דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ הֶעֱבִירָנוּ בְתוך לימוד אמונה וְלֹא שִׁקַּע צָרֵנוּ בְבונקריהם דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ שִׁקַּע צָרֵנוּ בְבונקריהם וְלֹא סִפֵּק צָרְכֵּנוּ בַּמלחמה שנה אחר שנה דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ סִפֵּק צָרְכֵּנוּ בַּמלחמה שנה אחר שָׁנָה וְלֹא סיפק לנו אֶת־הַחשמל, מים, אינטרנט וכו' דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ  סיפק לנו אֶת־הַחשמל, מים, אינטרנט וכו' וְלֹא נָתַן לָנוּ אֶת־הַניצחון, דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ נָתַן לָנוּ אֶת־הַניצחון, וְלֹא קֵרְבָנוּ לִפְנֵי הגאולה השלמה, דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ קֵרְבָנוּ לִפְנֵי הגאולה השלמה, וְלא נָתַן לָנוּ אֶת הביטחון והתורה. דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ נָתַן לָנוּ אֶת־הביטחון והַתּוֹרָה וְלֹא שמר וברך את אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל, דַּיֵּנוּ.

אִלּוּ שמר וברך את אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל וְלֹא בָנָה לָּנוּ אחדות העם דַּיֵּנוּ.

עַל אַחַת, כַּמָה וְכַמָה, טוֹבָה כְפוּלָה וּמְכֻפֶּלֶת לַמָּקוֹם עָלֵינוּ: שֶׁהוֹצִיאָנוּ מִמהקונספציה, וְעָשָׂה בָמחבלים שְׁפָטִים, וְעָשָׂה בֵמנהיגיהם ובכיריהם, וְהָרַג אֶת־אייתוללותיהם, וְנָתַן לָנוּ אֶת־הגנתו האלוקית, וְקָרַע לָנוּ אֶת־רוע הגזירות, וְהֶעֱבִירָנוּ בְתוֹך לימוד אמונה, וְשִׁקַּע צָרֵנוּ בְבונקריהם, וְסִפֵּק צָרְכֵּנוּ בַּמלחמה שנה אחר שנה, וְסיפק לנו אֶת־הַחשמל, מים, אינטרנט וכו' גם במלחמה, וְנָתַן לָנוּ אֶת־הַניצחון, וְקֵרְבָנוּ לִפְנֵי הגאולה שלמה, וְנָתַן לָנוּ אֶת־הַביטחון והתּוֹרָה, וְשמר וברך את אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל, וּבָנָה לָּנוּ אֶת־אחדות העם.

יפה! את כתבת?קופצת רגע
כן תודה רבה 🙏נגמרו לי השמות
יישר כח על הדברים המחזקיםהסטורי
ומצטרף לקריאה לכולם -

המצב מתיש, אבל להחזיק ראש מעל המים. אנחנו מכים באוייב מכות נוראיות. אנחנו ב'נהפוך הוא' על מלא.

אויבי היהודים ביקשו להשמיד להרוג ולאבד (ואם למדנו משהו משמחת תורה, אז כשאויב אומר שהוא מתכוון להשמיד אותנו - כדאי להתייחס לזה ברצינות) וכיום אנו מכים בהם מכה אחר מכה, הרג וחרב ואובדן.

לא להיות קצרי רוח, לא להחזיק עיניים על הסטופר, להתמקד בהצלחות הלאומיות ובהצלחות האישיות של כל אחד ואחד.

אכן. תודה רבהקופצת רגע
וגם לך @נגמרו לי השמות על הדברים המחזקים
🙏❤️נגמרו לי השמותאחרונה
תודה רבהנגמרו לי השמות
ותודה גם על הדברים שכתבת, חשוב מאוד לזכור זאת.
אני מקנא לכולםאנונימי בנשו"ט

מסתכל בפייסבוק ומקנא בחברים שמעלים תמונות מחופשה עם נוף עוצר נשימה

הולך ברחוב ומקנא בכולם על הבתים היפים שלהם

לכולם יש בית יפה יותר משלי

לכולם יש אשה יפה יותר משלי

כולם שריריים ורזים יותר ממני

כולם עובדים בעבודות נחשקות יותר משלי עם יותר יוקרה ויותר כסף

אני בינוני בכל תחום אפשרי

ומסביבי אנשים מוצלחים ויפים ועשירים

ואני לא רוצה לחיות את החיים שלי

אני רוצה לחיות את שלהם...

פה מתחיל ונגמר הסיפורלומדת כעת

החיים שלך הם שלך. לא שלהם.

כשמתחילים להסתכל פנימה ולא החוצה מבינים מה המעלות והדברים טובים שכן יש בחיים.

(אגב רוב ככל הדברים שכתבת הם ברי שינוי, אבל העבודה היא לא להשיג את מה שיש לאחר אלא להעריך את מה שכן יש לי. אח''כ לחשוב מה אפשר לשדרג בחיים ואיך).

סליחה שאני חסר סבלנות, תעזור לך רק עבודה פנימיתהסטורי
לא *לכולם* יש את כל מה שתארת, ממש לא.

הפייסבוק יוצר אשליה. מעלים את הרגעים המחוייכים ולא את המורכבויות שיש לכולם. אתה שמכיר גם את הצדדים המורכבים אצלך, אבל אצל אחרים מכיר רק את מה שהם מעלים, חי בתחושה שלכולם יש.

החיים בהשוואה לחיצוניות של אחרים, תמיד יהיו מתסכלים. כדאי לעבוד עם עצמך על שמחה בחלקך. אם לא מצליח לבד אפילו שווה לקחת טיפול ממוקד בזה.

כמו שאמרתנפשי תערוג

אתה בנוני.

כמו שיש כאלה שיותר, יש גם כאלה שפחות

אולי סיפורם לא מוצג בפייסבוק וכו'

אבל הוא קיים.

לא סתם נאמר באבות. "השמח בחלקו..."

מעבר לענייןoo

שרשתות חברתיות זה המקום האחרון שמשקף משהו

בעיניי קנאה זה דבר טוב

זה שיקוף של מה שכואב בנפש

על מה כדאי לעבוד ולטפל

כמעט כל מה שכתבת אפשר להשיג ב10 אצבעות

בעבודה נכונה

במודעות למידה יישום והתמדה

גם אם החיים שלך עכשיו בינוניים

אגב רוב האנשים בינוניים ומטה

תסתכל על סטטיסטיקות

בכל נושא

הממוצע/ החציון לא משהו

לא "קנאה"משה

יותר כמו, "יש כזה בעולם, אני רוצה גם, איפה משיגים?".

כןoo
זו הפרשנות שלי לרגש הקנאה
אני מחקתי את כל החברים שלי מהפייסבוק בגלל זהאריק מהדרום

התחושה הזו דיכאה אותי למרות שידעתי שזה שקר.

אני בפייסבוק כל יום בין קבוצות של חשמלאים וקבוצות DIY ודורשי עבודה וקבוצות מסויימות בבאר שבע שחשוב לי להיות בהם אבל לא מאשר אף חבר אפילו לא קרובי משפחה.

כשאתה יודע שכולם רוכשים דברים דברים שהם לא צריכים, עם כסף שאין להם כדי להרשים אנשים שהם לא אוהבים, כשאתה מודע לזה שזה משפיע על הנפש בצורה  הרסנית, אתה יכול פשוט להחליט שאתה לא משחק את המשחק הזה יותר.

אף אחד לא מפרסם את ההחזר החודשי של המשכנתא שסוגר עליו, רק מפרסם תמונות של הבית, אף אחד לא מפרסם את ההקרבה של לאכול רק כוסמת ועשבים, רק את הרזון, אף אחד לא מפרסם כמה רע וקשה לו בעבודה (חוץ ממורים) רק כמה כיף ואיזו עבודה נחשקת הם עובדים.

וכולם בינוניים בתחומים מסויימים, כולם מפרסמים רק את ההצלחות, אלה שמפרסמים תמונות מחופשת הסקי באלפים או קרוז בים התיכון לא מפרסמים את הקבלה של כמה עלה להם התענוג כי הם לא רוצים לצאת אידיוטים, אלה שמפרסמים תמונות מחוייכות מהדיסני וורלד לא יפרסמו לעולם את התמונות של הפרצוף שלהם עומדים בתור למתקן שלא באמת מלהיב כמו סרטון של יחידת החילוץ בטלפון.

ופתאום אתה מגיע לגיל 35 ופתאום חבר שסוגר את העסק וידידה שמתגרשת, מעניין, הם תמיד היו נראים כל כך מאושרים בפייס מה קרה?

יש איזה מחקרעוד מעט פסח

שמראה מתאם גבוה בין כמות התמונות הזוגיות ברשתות החברתיות, לבין גירושין...

עזוב.

אנשים מראים מה שבא להם לשדר. זה ממש לא אומר מה יש להם באמת.

(ואספר שוב סיפור שכבר סיפרתי כאן בעבר-

חברה טובה, שהיתה תקופה שקינאתי בה כי כמה פעמים כשהייתי שם בעלה הגיע עם זרי פרחים, ומתנות, ומפרגן לה בלי סוף.

אבל אחרי כמה שנים היא התגרשה, וגיליתי שהוא היה מכה אותה, אבל אני נחשפתי רק לזמנים בהם הוא ניסה לפייס...

עבורי זה היה לימוד מטורף לכמה אנחנו לא יודעים כלום על החיים של אחרים, גם אם נדמה לנו שאנחנו יודעים משהו).

אתה לא באמת רוצה להיות הםנעמי28

אתה רוצה להיות מאושר.

ואתה חושב שהדרך לאושר היא בבית יותר גדול, אישה יפה יותר, להיות פחות בינוני, יותר מוצלח, ויותר בראש הפירמידה.

למזלך סוגיית האושר נחקרת כבר אלפי שנים.

ולפילוסופים יהיו לא מעט תשובות עבורך איך משיגים אושר - ואף אחד מהם לא תולה אושר בחומר כמו כסף או אישה יפה, ממש להפך, לרוב ככל שהחומר גדל יש יותר ניתוק מהעצמי האמיתי ופחות אושר.

לא סתם אחוז ההתאבדויות בקרב נערים בעמק הסיליקון עולה ועולה - העשירים ביותר ואני מניחה שעם הבחורות היפות ביותר, כי כסף מושך יופי.

אז מה כן עושה אושר?

תקרא את ד"ר טל בן שחר.

הוא מסכם את זה

*באיכות הקשרים שסובבים אותנו - משפחה, חברים, ילדים, זוגיות.

ככל שהם טובים יותר האושר עולה.

*תחושת משמעות -מטרה בחיים, סיפוק, משמעות, הגשמה עצמית.

*קשר טוב בינינו לבין עצמנו- לתת לעצמנו להרגיש רגשות, לא להדחיק, שהמעגל האישי שלנו עם עצמנו יהיה בריא.

*הנאה יום יומית- כלומר לא רק להשיג מטרות עתידיות, גם ליהנות מהדרך בחיי היום יום הרגילים.

רוב הפילוסופים גם הגדירו אושר כתחושת משמעות.

יש לו ספרים בעברית אם זה מעניין אותך.

ופרקטית, עזרה ראשונה, תמחק את הרשתות החברתיות, זה חתיכת בולשיט.

מי שמאושר באמת לא מרגיש צורך להוציא את זה החוצה.

מי זה "הפילוסופים"?צדיק יסוד עלום
מי לאנעמי28

מהתורה (מרבה נכסים..ועוד), הרמב"ם , פילוסופים יוונים כמו סוקרטס, אפלטון, אריסטו ואפיקורוס ועוד,

הבודהה, ועד לפילוסופיה המודרנית.

אף אחד מהם לא הגדיר את תלה את אושר כהנאה רגעית או ריבוי חומר.

חלקם ממש מאמינים שהתנאי לאושר הוא צמצום החומר והסתפקות בצרכים בסיסיים בלבד  (כמו אפיקורוס, בודהה ועוד )

וחלקם לא אומרים שצמצום הוא תנאי לאושר, אבל עושר וחומר הם רק אמצעי ולא יכולים להיות מטרה ברגע שהם הופכים למטרה ורדיפה ותלות ל'לאושר' הם מרחיקים אותנו מהאושר.

"תגיד לי, מה זה סבל? מה אתה חושב?חתול זמני

מה זה אומר כשאנשים סובלים?"

"אתה מרגיש בסדר, לין?"

"אני בסדר גמור," צחקתי.

"שתית דארו הלילה, כמו השיכור הזה ג'וזף?"

"לא, אני באמת בסדר. בחייך, אתה תמיד מגדיר כל דבר בשבילי. דיברנו הלילה על סבל, ואני רוצה לדעת מה דעתך על העניין הזה."

"זה קל. סבל זה להיות רעב, לא? רעב, בשביל כל דבר, פירושו סבל. בשביל כל דבר, לא להיות רעב זה לא לסבול. אבל כולם יודעים את זה."

אה בעצם חכה יש גם שם ציטוט אחר

"אושר זאת המצאה כדי לגרום לנו לקנות דברים"

כתיבה מדהימה ונכונהחניאל
כל מילה מדוייקת
אתה צודק!העני ממעש

תמצא נקודה אחת ברשימה, תחשוב איך להשתפר בה, אם צריך תיעזר במישהו,  תציב יעד, בעוד x חודשים סימנתי ווי על , ככה וככה. אבל זה עבודה,  לא משחק ילדים.

בהצלחה 

ואולי אפשר לקחת אותם כמקור השראה ולא קנאה?משה

במקום "לקנא".

בוא תסתכל עליהם, ותשנה פרדיגמה.

מה אתה רוצה ללמוד מהם? איזה שיעור האנשים האלה באו להביא לך לעולם?

אתה רוצה כסף?

איך אתה מגיע לשם. אפשר לתפור תוכנית.

אתה רוצה בית יפה?

לך למעצבת פנים שעובדת עם עלי אקספרס. אל תשכח גם שצריך לתחזק ולנקות.

אתה רוצה שרירים? לך לחדר כושר. פעמיים בשבוע.

אה, לא? עדיף לגלול בפורום?. זה סבבה. פשוט יש לזה מחיר.

דל"פ: מותר לקנאנקדימון
זה גם לא דבר כל כך נשלט. אם זה לא יושב על משהו נפשי, אז תנסה לחפש מה אתה יכול לשפר. ואם גם זה לא, אז מותר לעשות פשוט "צידוק הדין". מותר בהחלט.

הדבר היחיד שבאמת חשוב לעבוד עליו ולהתאמץ לשנות תפיסה זה לגבי אשתך. זה בן אדם שהתמסר אליך ואתה אליה, ומן הראוי להתאמץ לא לפגוע ברגשותיה. היא גם בן אדם שיש בסיפור שלך.

אף אחד לא מעלה לפייסבוק את הבית המבולגן,לאחדשה

את הצילום מסך של המינוס בבנק,

תמונה של בוס מאוכזב, או ילד שהתחצף...

אף אחד לא מתאר איזה דברים פוגעים בן הזוג אמר או עשה,

ולא מספר כמה הוא שונא איזה בטטה הוא הפך להיות ...

מה שמעלים זה את הרגעים הכי יפים.

זה בדיוק השקר.

כולם בינוניים.

מי שיש לו 100 רוצה מאתיים, ומי שיש לו מאתיים רוצה ארבע מאות.

תמיד רוצים יותר ממה שיש.יש פה אפשרות למנף עבודה על הודיה על הקיים- יש לך בית? יש לך אישה? תודה

ועשינו ותפילה להתקדמות. יש הרבה שבידיים שלך.

אבל תמיד יהיה יותר

אם תשווה החוצה, לעולם לא תהיה שמח במה שיש לך.

פתרון: תפסיק להסתכל בפייסבוקהמקורית

מה טובו אהליך יעקב משכנותיך ישראל, שכל אחד עסוק בד אמותיו

רוצה יותר לעצמך? תיצור לך מציאות כזו, במה שאתה יכול. ולא כל אחד יכול לשנות הכל

אנחנו לא נהפוך כולנו לכוכבים רשת שמגלגלים שותפים בעשרות אלפי שקלים. כאילו, תנסה עם בא לך, אבל חשוב לדעת שרוב האנשים חיים את היומיום ה"ממוצע"

לרזות ולהיות שרירי זה בהישג יד

גם להחליף עבודה

עם אשתך לדעתי יש לך עבודה פנימית לעשות.. אני די בטוחה שאם זה מה שהייתה חושבת עליך היית מתבאס. חוצמיזה שהחיים הם לא רק חיצוניות

תתקן את האופי שלך.אדם פרו+

נכון לא נכון מה שכתבת

זה לא משנה.

לא בריא לחיות ככה

אתה מוכרח להיות במבט אחר

על החיים, או אפילו בלי מבט

בלי לדרג ולתת ציונים יתר.

לזרום עם עצמך ולהיות במצב רוח יותר חיובי

במקרה עברתי פה...klo

אני מזדהה, קודם כל.

אצלי זה קשור לחוסר אמונה בעצמי. בגלל שאני מרגישה חוסר מימוש עצמי מצד אחד, וחוסר אמונה שאני יכולה להגיע לזה מהצד השני, לא נשאר לי אלא להשוות ולקנא... במקום להתרכז בעשיה. 

צריך איכשהו לחזור לעצמך. וזאת כנראה דרך ארוכה אבל משתלמת. זה הדברים היחידים שאני יודעת.

אל תאמין הכל למראית עין. הקנאה דלק ששורף גם את הטואור יה
עבר עריכה על ידי אור יה בתאריך י"ט באדר תשפ"ו 8:13

אז  במקום להסתכל מה קורה בדשא של השכן תתחיל להשקות את הדשא שלך. מאוד ממליצה לך על  צום דיגטלי.

מבינה אותךשוקולד פרה.

ובעלי תמיד מאזן אותי בנושא הזה.
תמיד יהיו יפות ממני, מוצלחות ממני, עם מספר ילדים יותר גדול משלי, עם גוף יותר יפה, עם בעל יותר וואו, עם בית מתוקתק יותר
אבל איכות חיים פנימית
היא בלהודות על השפע הספציפי שמגיע אליי.
שפע שמגיע בדמות חברה שפתאום שולחת הודעה שמחממת את הלב,
צחוק של ילד,
זמן נחמד ביחד עם בעלי
הוכרת תודה להורים

אני מבינה מאיפה זה מגיע. זה הרצון לשלמות אובייקטיבית. שלמות שהיא בכל הפרמטרים, מקיםה את כל תחומי החיים, וכמובן שלמות עצמית.

התבגרות זה לעזוב את השלמות האובייקטיבית הזאת

ממליצה בחוםנגמרו לי השמות

לשמוע את השיר החדש והנפלא הזה של ישי ריבו - הנשמה לא meta.

מדבר ממש על ההפסד והשקר העצום ברשתות החברתיות.

ממש כל מילה שם מתאימה.

מצרפת את השיר:

וכמובן להתחזק פנימהנגמרו לי השמות

שם המבט.

שם המיקוד.

פנימה.

איפה ואיך אני יכול לתקן? לשפר? להעצים? לבנות?

כי החוץ מלא שקר, מלא זרות, מלא זיוף, מלא הפסד, מלא הסתרה 

ובעיקר מלא במה שלא שייך לי.

אם נבין באמת כמה כוח עצום יש לכל אדם ובטח כל יהודי, זה לא נתפס!

אתה חלק אלו-ק ממש!

עוצמות על גבי עוצמות

נשמה מאירה של אינסוף

ואתה בהחלט יכול להביט בה, פנימה, ולהוציאה מן הכוח אל הפועל ולהביא אותה לזרוח להאיר ולחמם את חייך שלך ממש!

ב"הצלחה רבה

אויש מסכן... אתה לא נהנה משום דבר שיש לךאורין
להיות בינוני זה בסדר, לחשוב נמוך זה לא בסדרנשוי+
הרגשות ומחשבות כמו שלך יכולות לעבור אצל אנשים שאתה מחשיב ברמה ה"גבוהה", מבין כמה שזה בעייתי?
נשמעתהילה 3>

שלא טוב לך בחיים שלך עצמך.

קנאה מסמנת לנו שיש בתוכנו רצונות לא ממומשים, ומקומות או מצבים שהיינו רוצים להשתייך אליהם.

במקום לעסוק בפייסבוק ובחברים, כדאי לשאול את עצמך:

מה הייתי רוצה לשפר בחיים שלי? איך הייתי רוצה להרגיש?

מול עצמי, מול אשתי, מול הילדים?

בכלל?

עם מה מה שאני רואה בחוץ וצובט לי מפגיש אותי בתוכי? שם העבודה האמיתית.

אל תהיה קרבן, תנסה להבין מה חסר לך ואיזה טוב אתה רוצה בחיים שלך,

ומשם תצא לדרך שיהיו לך חיים משמחים ומספקים עבורך. 

עוד לפני עידן הסושיאל, אילן הייטנר כתב-שם פשוט

כולנו יודעים את זה אבל אף אחד לא מחייך, וכשאני אומר מחייך אני מתכוון לשמחה אמיתית שבאה מהלב, לא שמחה תלוית נסיעה לחופשה בחו"ל, קניית בגד, מחמאה שקיבלנו, עיסקה שנסגרה או חצי בקבוק ויסקי. הרי נצטרך לחזור מחו"ל, ושמחת קניית הבגד חולפת מייד אחרי שהוא נלבש בפעם הראשונה, והעסקה חולפת והסוטול עובר.

אני רוצה שמחה אמיתית, שמחה של אהבה מתמדת, של הסתפקות במה שיש, של הכרת תודה. 

אז תעלה גם תמונות מה הבעיה?שוקו.

בai אתה יכול ליצור כל מה שתרצה

תהיה עסוק בלתת, תתנדב, תפתח גמ'חנרקיס*אחרונה

הנתינה נותמת לאדם המשמעות

ותן בראש ובראשונה לאישתך

"שנתן לי כל צורכי"

בדיוק מה שאני צריך לשליחות שלי

אולי יעניין אותך