שאלה למבינים פה!ראשיתך
למה לא מפנים את חאן אל אחמר?
התשובה העיקרית - בגלל שחאן אל אחמר נהפך לסמל.מרדכי
בס"ד

זה לא עניין של ממשלת ימין או לא ימין, אלא סיפור שהתחיל בקטן והתפתח לסמל המאבק של הרשות הפלסטינית. מי שעומד כעת מאחורי המאבק הזה זה האיחוד האירופי והקהילה הבין לאומית, מה שמסבך עוד יותר את העסק. למעשה, כבר הושגה פשרה בין המדינה לתושבים, אבל מרגע שזה נודע לרשות, עו"ד שהם מימנו והגיע להסכם הזה - פוטר.

דבר נוסף שלא הרבה יודעים אבל בג"צ אומנם הורה שצריך לפנות את המבנים, אבל בניגוד לגירוש מגוש קטיף לדוגמה, הוא עושה חילוק בין המבנים לתושבים. זאת אומרת שגם אם יהרסו את המבנים, אי אפשר להזיז משם את התושבים, ואם יגעו בהם, ישראל נחשפת במיידי להשלכות קשות מאוד, שבית הדין בהאג הוא החלק הטוב שבהם.

לכן אף ממשלה לא תיגע בחאן אל אחמר, גם בממשלה כמו זאת, שהשר סמוטריץ' הוא זה שאחראי על תשובות המדינה לבג"צ, ויש ממשלת ימין על מלא. אגב, גם שהממשלה הקודמת ביקשה דחייה, אמרתי את אותם הדברים בדיוק.

הלקח הוא לפעם הבאה - לוודא שלא יוצרים חאן אל אחמר חדש ואם יש מקרה כזה לפנות אותו במיידית (בצורה כזו או אחרת אפשר להשוות את זה לסוגיית אביתר, שהמדינה לא טיפלה בזה במיידי ומה שקרה זה מה שכנראה בעז"ה יוביל לישוב חדש בשומרון).
למה צריך להתחשב בהאג?ראשיתך
למה אי אפשר לדבר איתם בשפה שלהם, להרוס להם ולגרש אותם?
נאמר זאת כך -מרדכי
בס"ד

על פי ממוחה שעוסק בשנים האחרונות רבות בשביל למצוא פתרון, כל מי שיקח חלק בהחלטה לפנות צפוי להעמדה לדין. ההשלכות זה כמובן ראש ממשלה שלא יכול לצאת לחו"ל להיפגש עם מנהיגים בעולם, שר ביטחון שלא יכול לצאת להיפגש עם מקבילו האמריקאי וכן הלאה.

לי אין שום בעיה לוותר על האפשרות לצאת מהארץ, אבל למנהיגי מדינה זה פשוט לא אפשרי. ושוב, זו רק בעיה אחת מכל המכלול.
אז למה בחרתם שוב בראש הממשלה הזה....אוהב העם וא"י 3

...שבמשמרת שלו כבר מזמן היה צריך לפנות את המקום כמו גם למגר את החמס ועוד מאפייני רפיסות שדבקו בנהנתן הזה. " הצורך ליציאה לחול" ממש מנהיגות לתפארת. אתם אנשי ימין כמו שאני צינצנת. אתם יודעים טוב מאוד שמימוש אמיתי של מדיניות ימין תגרור צעדים שיפריעו לכל הנהנתנים ויצרו את צעדיהם. זאת גם הסיבה למרוץ המטורף לדרכונים זרים בארץ (כן הכל קשור). אז מה בכל זאת נשאר תאבת שלטון ותקציבים. כדאי שבן גביר עכשיו יאמר בפומבי: "חאן אל אחמר לא יוכל להתפנות כי ביבי ומשפחתו רוצים לטייל בעולם". בושה וחרפה.

אז נסביר שובמרדכי
בס"ד

מי שאחראי על תשובות המדינה לבג"צ בנושא ההתיישבות, מתוקף ההסכמים הקואליציונים, הוא בצלאל סמוטריץ'. זה נכון לתשובת המדינה הנהדרת בנוגע לחומש, שכבר עשתה שינויים בשטח, וזה נכון דם במקרה הזה. נכון שיש את נתניהו וגלנט מעליו, ועם זאת אני חוזר ואומר שגם אם הוא היה ראש הממשלה בעצמו, בלי אף אחד מעליו, חאן אל אחמר לא היה מפונה.

ההשלכות המדיניות של זה הן הרבה יותר רחבות מאשר בדיחות על כך שמשפחת נתניהו לא תוכל לבקר בחו"ל.
הוא גם לא יפונה בעתיד וגם לא ישמש תירוץ....אוהב העם וא"י 3

 להקמת ישובים יהודים באופן מסיבי ביהודה ושומרון. אז למה בן גביר וסמוטריץ לא מודים בכך מול קהל בוחריהם.

מה שמטריד אותי  הקיטוב הנוראי בעם שלדעתי הוא באופן ישיר נגרם על ידי פוליטיקאים כדוגמת בן גביר וסמוטריץ שמתייגים כל מי שלא ימין כשמאל, כבוגדים  בזמן שברגע שהם קבלו משרות הם רחוק מלהיות ימין. נהפןך הוא. הם יודעים שחאן אל אחמר הפך לסמל רק בגלל ההססנות אופיינית של ביבי אבל נוח להם שוב להאשים את " השמאל הבוגד". הצביעות שלהם ושל בוחריהם ממש יכולה להביא לחורבן. אל תהיה קלה בעינך ההשערה הזאת. הרוב אומנם אמר את דברו אבל 99% מהמומחים ממש לא בעד מעשיה של הממשלה הזאת ( מצד אחד מבעירה אש בהצהרות כאשר במציאות הם נמר של נייר)  וזה ממש לא קשור לבדיחה שבאה רק להמחיש נהנתנות. הערבים אוהבים את המצב  זה החלום הרטוב שלהם. היהודים מפולגים והימין אימפוטנט.

 

כדאי שתפנימו כולכם : כולנו בגלותאוהב העם וא"י 3
לא נכון!טוב שם


טוב, אתה חולק על החיד"אאוהב העם וא"י 3


לאטוב שם

אנו לא בגלות כלל וכלל, אנו בגאולה.

כוונת החיד"א במה מועיל לקרב זאת.

סימן שאנחנו עוד לא שם.אוהב העם וא"י 3

ישוב הארץ שזה מעלה בפני עצמה לא מוציאה אותך מהגלות.

1. כשעזרא הסופר יצא לבנות את הבית השני למעשב רוב העם לא הלך איתו. ביתה מחלוקת גדולה בענין בנית הבית. בדיעבד אפשר לאמר שחורבן בית שני הצדיק את את מתנגדי בנין בית שני.

2. מדינת ישראל רחוקה מלהיות מדינת הלכה. יושב ראש הפרלמנט שלה הוא אמנם בחור נחמד אבל ..... 

3. דברים לא סתם קורים. הכל בהשגחה עליונה כדי להזכיר לך שאתה עדין בגלות.

החידוש היפה של החיד"א הוא שאחדות היא מעל לכל. מעל למצוות, מעל לשלמות ארץ ישראל ומעל לכל הויכוחים הפוליטיים שבאים עלינו "לטובה".

כשבגין מחל על כבודו כשהטביעו את אלטלינה כדי למנוע מלחמות יהודים השם ידע לקרב אותנו בזכות זה לגאולה צעד אחר צעד. נצחון במלחמת הקוממיות, קיבוץ גלויות ונצחונות ניסיים בששת הימים ויום כיפור. מאז 77 לצערי ההסתר גובר על הגילוי.

1. ערב רב נכנס לארץ תחת חוק השבות.

2. הפלגנות גוברת.

3. פועלים זרים שוטפים את המדינה.

4. החומרנות גוברת על הרוח.

לא מסכים עם (רוב) הדברים שנכתבוטוב שם

אבל לא רוצה להכנס לזה.

 

בסדר גמור. שבת שלוםאוהב העם וא"י 3


פורסם עכשיו שנתניהו כתב את עמדת המדינה אתמולברגוע

בלי להתייעץ על סמוטריץ, למרות ההסכם

בדיוק ראיתי את זה עכשיו ונכנסתי לעדכן ולתקן מרדכי
בס"ד

עם זאת, התשובה לא הייתה שונה במהותה גם אם זה היה עובר את סמוטריץ' (וזה נכון לכל אחד מחברי הממשלה, שלא יהיה חשד שאני מאשים את סמוטריץ' בנושא).

הדרך הייחידה שהמקום יפונה, זאת פשרה, ויש מי שפועל מול נתניהו בנושא.
אפילו פשרה זה הישג פלסטיני.....אוהב העם וא"י 3

.... שכרגיל הישגים כאלה באים כאשר הליכוד בשלטון. אני יכול למנות אותם אבל כרגיל זה לא כל כך חשוב . העיקר המשרות והתקציבים ממילא העם יבחר בליכוד בכל מצב.

אגב הדגלים של פלסטין לאורך כביש 6 כבר הורדו?אוהב העם וא"י 3


אשים נפשי בכפי ואגיב על זהארץ השוקולד
אני לא כה ימין כמו רוב המשתתפים פה כנראה.
אבל מה שאני מבין מזה שאם ממשלת ימין על מלא לא יכולה לפנות כפר לא חוקי למרות שבג"צ דורש מהם מחשש של התנהלות בין לאומית, אז כל צעד ימני יותר (מבחינה התיישבותית) לא יקרה כי יהיו סנקציות בינלאומיות על החלת ריבונות וכד'.
זה לא סתם שבצעדי מדיניות של ימין ושמאל אין הבדל מהותי בין הממשלה הקודמת לממשלה עכשיו.

מה ניתן להסיק מזה:
אין משמעות מדינית כתוצאה מהמפלגות בממשלה, צריך להצביע לפי ערכים אחרים:
דת ומדינה, כלכלה, מערכת המשפט, איזה פוליטיקאי מעדיפים וכד'.
אבל להצביע לפי ימין ושמאל מדיני זה חסר תוחלת כי אין משמעות לכך.
^^אלפיניסטית

לא שאין משמעות בכלל אבל המשמעות היא מינורית 

קצת מוקדם להגיע למסקנה כזאתברגוע
הממשלה קמה לא מזמן
מסכים שזה יחסית מוקדםארץ השוקולד
אבל זה אינדיקציה לא רעה כנראה, כי היו כמה וכמה הזדמנויות לבחון את ההתנהלות של הממשלה הנוכחית לעומת ההבטחות ולעומת הקודמים, בינתיים הם פעלו כמו הקודמים ובשונה מההבטחות.

אם ההתנהלות המדינית בטחונית תמשיך כך למשך תקופת קיום הממשלה אז האמירה שלי תהיה נכונה לגמרי ונצטרך להפנים שבפועל אין הבדל מדיני בטחוני בין סמוטריץ לגנץ וממילא כדאי שנשאל את עצמנו את מי אנו מעדיפים מבחינות אחרות שהן באמת בחינות חשובות.
מה לדעתנו נכון מבחינה דתית, חברתית, כלכלית ועוד.
הייתה הזדמנות אחת שראינו שינויברגוע

בעתירה נגד חומש הממשלה החזירה תשובה שהיא תפעל לאשר את הישיבה, לעומת הממשלה הקודמת שאמרה לבגץ שתפנה (וב"ה לא הספיקו לבצע).

 

 

צודק שהיה שינוי באמירות, וכן תשובה לעתירה זו אמירהארץ השוקולד
ולא מעשה בפועל.
היו גם שינויים אחרים:
לדוגמא: יהודי שהניף דגל ישראל על הר הבית נעצר לעומת הממשלה הקודמת שרק הוציאו אותו מההר.

אבל בגדול, ההתנהלות די זהה.
אני לא בא לומר שבגלל שסמוטריץ ובן גביר לא דאגו לפנות את חאן אל אחמר מדובר בממשלת שמאל כפי שהם טענו או שהם דמויות רעות, אלא פשוט לשים לב שאם ממשלה איתם דומה בהיבט המדיני לממשלה עם מר"צ ורע"מ, כנראה שבהיבטים מדיניים מי ששולט רואה את מכלול השיקולים ומגיע לאותה מסקנה יהא מי שיהא בשלטון, וממילא נכון לבחור לפי המקומות בהם יש שוני בין התוצאות.
לדעתי עמדת מדינה בבגץ זה יותר מסתם אמירהברגוע
נגלה בקרוב בעז"ה

מצאתי לך דוג' ליהודי שנעצר על הנפת דגל בהר הבית בממשלה הקודמת
חדשות רוטר - יום העצמאות בהר הבית: יהודי שהניף דגל ישראל נעצר,יהודים שרים את התקווה,עדכון: היהודי שוחרר

אני תומך בממשלה גם מהבחינות האחרות, אבל בהחלט חושב שגם מבחינה מדינית נראה הבדלים מהממשלה הקודמת.
מסכים שנגלהארץ השוקולד
שים לב שבדוגמא שלך הוא נעצר לעשרעם ושש דקות לכל היותר, כאן לעומת זאת היה מדובר בשעות.

אגב, ארנון סגל נעצר בממשלה הנוכחית, הוא טוען שמעולם לא עצרו אותו בעבר על ענייני הר הבית.

טוב שאתה תומך מבחינות אחרות, אני פשוט אומר שהבחינות האחרות אמורות להיות חשובות אם בפועל מבחינה מדינית אין הבדל.

אז שנינו חולקים בהערכת העתיד, מכיוון ששנינו (אני לפחות בטוח לגביי) לא נביאים, ניאלץ לראות ולגלות
נסביר משהו חשוב בנודע לחומשמרדכי
בס"ד

נתחיל מכך שכבר השינוי בעמדת המינה בנוגע לחומש, הביא לשינוי משפטי בשטח. אג, למיוב ידיעתי, הערב (טו בשבט) צפויים לעלות לשם מאות לסדר טו בשבט, באישור הצבא. דבר שלא היה מאז סוף השבעה.

אבל האמת היא שהסוגיה של חומש מאוד סבוכה משפטית ויקח זמן עד שדברים יקרו, וזה יהיה בשלבים. בהתחלה יסדירו את הנוכחות של הישיבה על ידי ביטול חוק ההתנקות, שהליך החקיקה כבר בעיצומו. אחר כך יהיה עוד שינויי חקיקה גדולים על מנת שיהיה אפשר לבנות שם ובהמשך גם להקים את הישוב מחדש.

כרגע אלו דברים שמשתנים, אומנם לאט בגלל הצורך החוקתי, אבל הוא מתקדם.
וזה יקרה בסוף?ארץ השוקולד
כי הרוב פה זה הנחה שכך יקרה ואני לא מבין למה אתה חושב שחומש יקרה כאשר מפחדים להזיז את חאן אל אחמר.
ביטול החוק והסדרת הישיבה - אני מאמין שכןמרדכי
בס"ד

הקמת היישוב מחדש, זה כבר הליך מאוד ארוך שאפשר לסיים אותו בקדנציה אחת, אבל לדעתי הוא לא יקרה באחת וזה בעיקר תלוי גם בזהות הממשלה הבאה.
נצטרך לגלות מה יהיה בעתיד כנראהארץ השוקולד
כן, זה יקרה בסוף. ב"ה מרדכי
וצדקת ביחס לביטול החוקארץ השוקולדאחרונה
כל הכבוד להם.

נ.ב. אתה יודע מי הצביע בעד?
פשוט היו רק 31 בעד (ואני מניח שחלקם מהאופוזיציה) ויש 64 בקואליציה.
משום מה זכרתי אחרת, אז בדקתי ומסתברארץ השוקולד
שבממשלה הקודמת צה"ל אבטח עלייה של אלפים לחומש במהלך חג הפסח, אז כנראה שאין פה חידוש בהתנהלות.
אלפים בדרכם לחומש: "מייצגים את הרוב בישראל". צה"ל מאבטח את הצעדה

או אולי כן כי הפעם לא אבטחו ונהג נפצע מיידוי אבנים?
תיארתי לעצמי שזה יעלהמרדכי
בס"ד

צה"ל איבטח את הצעדה הזאת בעל כורחו. עד הרגע האחרון הוא ניסה למנוע את הצעדה, ומשראו את האלפים שמתכוונים להגיע ולא להקשיב להם - לא הייתה להם שום ברירה אלא בסופו של דבר לאבטח ולא לסכן את חיי הצועדים.


אתמול, לעומת זאת, הכל עבר דרך הצינורות המקובלים וממה שאני מכיר הצבא אישר את זה מלכתחילה תוך שיתוף פעולה עם הישיבה.
(גילוי נאות: אני קשור לדוברות של ישיבת חומש)
רגע, אמרת משהו שידעת שהוא לא אמת?ארץ השוקולד
ותיארת לעצמך שמישהו יזכור שהמציאות הייתה אחרת.

הממשלה הקודמת אולי לא רצתה לאבטח במקור, אבל בפועל היא אבטחה ואפשרה צעדה לחומש.
הממשלה הנוכחית אולי רצתה לאבטח, אבל בפועל רק אפשרה צעדה.
או שאבטחו ועדיין מישהו נפצע?
אם אתה בדוברות אתה תדע לומר לי בתור אחד שלא מבין בחומש:
1. האם הייתה אבטחה אתמול של צה"ל?
2. סתם תהייה, למה היו צריכים לצעוד לחומש ולא יכלו לנסוע לשם באוטובוסים אתמול בערב? היה קר אתמול בכל מקום.

יתכן שהיה הבדל באיך הגיעו לתוצאה ומה היה רצון הממשלה בעבר לעומת עכשיו, אבל בפועל התוצאות בינתיים בגדול זהות וההבדלים זניחים לחלוטין.
ולכן מעיר שהיחס להתיישבות ממש לא משנה מי בשלטון ועדיף להחליט למי להצביע לפי הדברים האחרים שחשובים לנו.
(דת ומדינה, מערכת המשפט, כלכלה, משהו אחר)
אמרתי אמת, פשוט זה לא אותו מקרהמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ט"ו בשבט תשפ"ג 20:26
בס"ד

זה קיבל אישור מלכתחילה (למרות שמאחרי זריקת האבנים דו"צ הוציא הודעה שיקרית שזה לא היה מתואם, אבל אני יודע בוודאות שכן) והמקרה השני לא קיבל אישור, אלא הצבא נאלץ לאבטח מחוסר ברירה. לכן לא מדובר במקרה שהצבא אישר (בניגוד לצעדה בסוף השבעה שקיבלה אף היא את כל האישורים מלכתחילה).

לשאלותך -
לא בקיא בהסדרי האבטחה, אבל וודאי שאי אפשר להשוות אבטחה בין צעדה רגלית של אלפים, לבין נסיעה של אוטובוסים ממגוני ירי (למעט השניים שהצטרפו בסוף ובאמת לא היו ממוגנים ולכן הם אלו שנפגעו).

2. לא הייתי שם ואין לי מושג אם מדובר בצעדה מתוכננת ממקום הרצח, כפי שקורה לא מעט עליות או שבגלל שהצבא טיפל באירוע והשיירה התעכבה, אז הם פשוט יצאו בהליכה רגלית. בשורה התחתונה כל האוטובוסים הגיעו לחומש.

ואני אומר זאת בצורה הכי ברורה שיש - כל ניסיון להסביר שאין שום הבדל בין הממשלה הקודמת לממשלות שקדמו לה בנוגע לחומש - זאת טעות ענקית. מדובר בהבדלים מאוד מאוד גדולים שלא מסתכמים רק ב'גם אצל ביבי היו פינויים'.
אוקיי, יש הבדל גדול בין צעדה בפסח לצעדה בטוארץ השוקולד
בשבט?

בזמן הממשלה הקודמת הייתה צעדה גדולה שלא רצו לתת אישור ואבטחה, אבל כן אישרו ואבטחו בסוף.
הפעם הייתה צעדה גדולה שרצו לאשר כבר מהתחלה, אבל אחרי שמישהו נפצע טענו שלא אישרו למרות שאישרו.
מאוד שונה, מה אגיד...
אני רואה הבדל ברצון, אבל במבחן התוצאה, אני רואה שבאחד אבטחו גם אם בחוסר רצון ובשני לא אבטחו למרות הרצון.

אם אכפת לנו מה רצון הפוליטיקאים אז יש הבדל, אבל אם אכפת לנו מהתוצאות, התוצאות זהות כנראה.
או אולי לא?
ארה"ב ביקשה: נתניהו הסכים להאטת הבנייה ביהודה ושומרון
אז נסביר שובמרדכי
בס"ד

אבטחה של צעדה זה לא כמו אבטחה של שיירת אוטובוסים. לא אותם משאבים צבאיים ולא אותה היערכות. זה כמו להשוות עליה ליומש בשיירה לכניסה לקבר יוסף בשיירה. זה לא אותו דבר.

אני אגיד לך יותר מזה. גם הצעדה בסוף השבעה הייתה תחת סימן שאלה גדול. לצבא היה מודיעין על שמונה או עשרה מחבלים שערוכים לירי לכיוון הצעדה. כמה שעות קודם לכן הם נעצרו, והצעדה קיבלה אישור. אלפים שצועדים על הכביש משבי שומרון לחומש, לצבא לא הייתה ברירה אלא לאבטח אותם בעל כורחו, אחרת זה היה נגמר רע מאוד חלילה.

לעומת זאת אוטובוסים עולים לא מעט. למעשה אוטובוסים בשירות הצבא עולים מספר פעמים ביום לחומש. במציאות הזאת אף אחד לא סוגר צירים או מרחיק פלסטינים מהאזור, כי זה לא נצרך. גם אם האוטובוס סופג, וזה לא חריג שהוא סופג פגיעה, אז זה נזק לשמשה ותו לא. הפשלה הפעם הייתה שעלו שני אוטובוסים לא ממוגנים.

לגבי הכתבה, לא מאמין שהדיווח נכון. ואם כן, סומך על החברים בליכוד וק"ו מהציונות הדתית ועוצמה יהודית שיעמדו במילה שלהם שזה לא יקרה (אגב, בימים אלה נבנה הבית קבע שלי ביו"ש, ולצערי לא צריך את האמריקאים שיעכבו הליכי בניה. המציאות עצמה מאטה את הקצב )
לפי כרמל דנגורארץ השוקולד
בשניהם הייתה צעדה.
אז לא מבין איך החילוק שלך רלוונטי.
נניח שהוא רלוונטי ונכון, אז ההבדל בין הממשלות הוא איך עולים לחומש?
הבדל עצום, מה אגיד.

נחיה ונראה ביחס לכתבה, נראה מה היחס בין השנה הקרובה למה שהיה בשנה של בנט.
ההבדל הוא עצוםמרדכי
בס"ד

ממשלת בנט עשתה הכל בשביל לגרום למי שנמצא בישיבה - לעזוב מרצון. הם ידעו שתמונות של הישיבה מפינוי כליל של המקום (ז"א שלא יוכלו לחזור יותר, בניגוד לפינויים קודמים) יפגע בהם עוד יותר, אז הם בחרו בדרך של התעללות.

לדוגמה - הרס של תשתיות כמו גנרטור, מתקן לקליטה סולארית, והחרמת עגלת המים. בנוסף מנעו מהם לעלות עם רכבים, כולל הכנסת מזון, מה שהוביל לכך שהן נאלצו לסחוב אוכל מצומת הכניסה לחומש עד לישיבה עצמה.

הם גם מנעו מאנשים להגיע למקום: רק מי שהיה ברשימה יכל לעבור את צומת גנות (השער האחורי של שבי שומרון), אחרים לא הורשו. כמו כן הוקמו מחסומי עפר בצידי הכביש על מנת לחסום דרכי הגעה נוספים. חבר שלי, אברך בישיבה, נאלץ לעשות את הברית של הבןתשלו במחסום, כי לא אישרו למשפחה לעבור לחגוג את הברית בחומש. וכן על זה הדרך, ויש עוד דוגמאות רבות.

זה עוד בלי להזכיר את המעצר של הרב אלישמע כהו, ראש הישיבה, בעיצומה של השבעה על יהודה דימנטמן הי"ד. אגב, גם ממנו מנעו לא פעם לעלות עם משפחתו לחומש בשביל להיות שם בשבת עם התלמידים שלו.

אלו דברים שלא היו קיימים בממשלות נתניהו בעבר, וכעת הדברים חוזרים לאט לאט למסלולם. זה מה שאפשר את האירוע בט"ו בשבט והעלייה של האוטובוסים למקום (בשנה שעברה, אם אני לא טועה, הם צעדו את זה ברגל כי לא נתנו להם לעלות ברכבים).

בקיצור, הדברים לאט לאט משתנים בכל הקשור לחומש, וכל מי שקשור לחומ' מברך על כך בפה מלא. וודאי שהתקווה היא החקיקה שתסדיר את הישיבה, ובעז"ה גם זה אמור להגיע בקרוב.
זו טעותסי שארפ

הליך החקיקה לביטול חוק ההתנתקות עדיין לא החל כלל בכנסת, והחוק לא עלה(וגם לא יעלה השבוע) לקריאה טרומית עדיין.

הוא אומנם הונח על שולחן הכנסת לפני כחודשיים, כמו מאות חוקים שהונחו על ידי ח"כים מסיעות שונות.

ע"פ מה שהבנתי חקיקה פרטית לא תחל לפני שיעבירו את כל הצעות החוק הממשלתיות להארכת תוקף של חקיקה הפוקעת בכ"ד שבט - 15 לפברואר(3 חודשים אחרי השבעת הכנסת).

כך שאולי החוק יעלה ביום רביעי הבא במקרה הטוב, ויוותר חודש וחצי עד סוף כנס החורף, להשלים את החקיקה בקריאה שניה ושלישית.

עדכוןסי שארפ

החוק יעלה לועדת השרים לענייני חקיקה ביום ראשון, ואם יאושר יעלה לקריאה טרומית ברביעי הבא.

אתה כותב את זה ברצינות?נוגע, לא נוגע
זה בערך כמו להגיד "אם מחלה סופנית פלונית לא מצליחים לרפא, כבר אין טעם ללכת לרופאים בשום מקרה. תבזבזו את הכסף שלכם על דברים אחרים"

פירוק המנהל האזרחי אינו חשוב?
בניה בישובים קיימים והקמת עוד ישובים אינם חשובים? עם כל חשיבותה, לא חייבים החלת ריבונות כדי להזיז דברים. אפשר לפעול דה פקטו להרחבת ההתיישבות והפיכת ההתנהלות שם לאזרחית, וכשיגיע הזמן המתאים גם להחיל ריבונות.
הריסה של בניה בלי חוקית אינה חשובה (אגב בן גביר התחיל כבר לפעול בעניין במזרח ירושלים)?
שיקום ההרתעה, שזה תהליך, אינה חשובה?
ועוד ועוד.

תן להם זמן לעשות ואז תשפוט. להם לוקח יותר זמן כי המערכות נגדם וכי הם עושים שינויים גדולים.

ומנגד, להזכירך- גנץ פירק *בשיטתיות* התנחלויות בלתי חוקיות, כדי לעזור להקים מדינה פלסטינית בעתיד.
אז באמת אין הבדל בין להצביע ימין ומשמאל?

הפתעת אותי. זה נשמע כאילו יש לך דעה מסויימת ואתה מנסה בכוח להראות שהיא נכונה.


*לא אכנס לדיונים כי אין לי זמן. רק היה לי חשוב להביע התנגדות למה שכתבת.


כל הדברים שפירטת על מה שהממשלה הזו תעשהארץ השוקולד
הם הנחה שההסכמים הקואליציוניים ייושמו, בגדול אין משהו שפירטת שכבר קרה.
חוץ מהבנייה הבלתי חוקית בירושלים שקרה בגלל הפיגוע ונראה מה יהיה בהמשך.

ההקבלה היא לא האם ללכת לרופא, אלא אם כל הרופאים שווים מאחת הבחינות אז כדאי לבחור לפי בחינות אחרות.

ולגבי גנץ ופירוק ההתנחלויות הלא חוקיות, אשמח לנתונים של כמה מאחזים פונו על ידו לעומת כמה מאחזים פונו על ידי גלנט כעת ולראות אם באמת יש הבדל.
באתי בעיקר לומר שההיקש מחאן אל אחמרנוגע, לא נוגע
לשאר הדברים הוא לא נכון. על פירוק המנהל האזרחי לדוגמא לא יהיה אותו רעש בינלאומי.

נושא המשל היה המחלה של חאן אל אחמר לעומת שאר המחלות..

לגבי הסוף, אין לי זמן להתעסק עם זה. אבל ראיתי בעבר השוואה בין ממשלת נתניהו לגנץ וזה היה כמו שכתבתי.

בכל אופן, אני חושב שדיברתי אליך לא בכבוד ואני מתנצל ומבקש סליחה
אלה כבר הערכות מה יהיה ומה לאארץ השוקולד
לא יודע, כרגע מעשית ההתנהלות דומה מאוד בגדול.

מעריך את ההתנצלות וכמובן סולח.
העניין פה זה לא ההערכות אלא התיאוריה שהעליתנוגע, לא נוגע
ההיקש שעשית מחאן אל אחמר לשאר הדברים הוא לא נכון לדעתי.
זה שאת חאן אל אחמר לא מפנים, לא אומר שלא יעשו דברים אחרים. אבל צריך לתת קצת זמן כי יש התנגדויות.

וכרגע אני לא יודע אם אין או יש הבדל. אני גם לא יודע אם מה שאתה אומר- שאין הבדל, מגובה בנתונים (וזה בכל מקרה לא משנה כי הסמכויות יעברו לסמוטריץ בקרוב כי הוא לא מתכוון לוותר, ואז זה יראה אחרת).
ההשוואה שלי הייתה בין ממשלות נתניהו הקודמות לבין ממשלת בנט שעל זה ראיתי נתונים.

אבל הדיון הוא בעיקרו תיאורטי. נפגש פה עוד חודשיים ככה ונראה..
יתכן ואתה צודק שההסקה שלי לא נכונהארץ השוקולד
עם זאת, ההסקה נראית הגיונית עבורי מכיוון שאין לה התנגדויות כאן במדינה ויש רווח פוליטי לפינוי שלה, המחירים הם מחירים מדיניים וקשה לי להבין מדוע כאן יהיה מחיר מדיני גדול מהחלת ריבונות או דברים דומים שהבטיחו.

אגב, אני נתתי דוגמאות על ממשלת בנט.
טרם הביאו פה דוגמא למשהו שקרה כעת ולא קרה בממשלת בנט מבחינת ימין מדיני. (אם מישהו פה יביא נתונים אשמח לראות ולהחכים)
(קיזוז משכורות מחבלים בוצע בתחילת ימי בנט אבל לא קרה בפעם השניה, אז זה שקרה כעת פעם ראשונה זה לא שונה)

ומסכים שהדיון בעיקר תיאורטי ונראה בסופ ימי הממשלה הנוכחית אם באמת זה משנה לעניינים מדיניים מי הממשלה.
זה בפעם השניה כפי שהערתיארץ השוקולד
פעם קיזזו ופעם טענו שקיזזו אבל לא באמת קיזזו.
מדובר שם על הפעם הראשונהנוגע, לא נוגע
תראה בפסקה השלישית
ה"הלוואה" הייתה כמה חודשים לאחר מכןארץ השוקולד
אז נראה אם הפעם יהיו שונים
הניתוח שלך הוא מושלם אלה....אוהב העם וא"י 3

....שברגע "שממשלת ימין נובחת אבל לא נושכת" זה פוגם בלשון המעטה בהרתעה וזאת כבר סכנה קיומית.

לא מסכיםארץ השוקולד
ההרתעה לא נמדדת לפי ממשלה מסוימת ככלל, אלא לפי המצב באותו הזמן.
קשה לי להאמין שאכפת להם מי בשלטון לעניין הרתעה.
יש עובדות....אוהב העם וא"י 3

.... מאז המהפך ב1977 ההרתעה באופן קבוע בירידה. 

בגין אמר "אף שעל" והחזיר את סיני, פינה ישובים ויצר תקדים.

שמיר לא הגיב להתקפת הטילים של סדאם, ישב בועידת מדריד לראשונה עם הפלסטינאים.

שרון פינה את גוש קטיף.

ביבי אמר שימגר את החמס ורק ביסס את מעמדו ככוח החלוץ כנגד מדינת ישראל.

לדעתי גם "הממשלת ימין על מלא " תלך באותה דרך. 

כבר רואים את הסימנים "נתנהג באחריות" "אמריקה לוחצת" "המהפכה המשפטית".

אפילו הערבים מבינים שהימין משרת יותר את האנטרסים שלהם .

ראה את הנאום של זחלקה:

אתה חולה על הנאום הזה אה? 😄די שרוט
לפחות תן קרדיט
תשמע זה האמת. לדעתי....אוהב העם וא"י 3
עבר עריכה על ידי אוהב העם וא"י 3 בתאריך י"ח בשבט תשפ"ג 13:21

....רוב חברי הפורום הזה מבינים טוב מאוד את המצב ופשוט מתעלמים מהאמת. בכל מקרה לי אין מונופול על האמת ולכן אולי באמת הגיע הזמן לממש מדיניות ימין על מלא ולעזאזל כל ראשי הרקע.

אני מסכים איתך שממשלות ימין לא כל כך קידמוארץ השוקולד
את הבטחותיהם בגדול.
אבל רוצה לשאול על פרט ההרתעה כי על זה תהיתי:
1.
לטענתך ההרתעה יורדת מ77,
ממה שאני מכיר מלחמת יום כיפור פגעה בהרתעה שלנו, מדוע ומתי חלה עליה בהרתעה בין 73 ל77?
ואם הירידה היא החל ממלחמת יום כיפור, מה הקשר לממשלת ימין כן או לא?
2. איפה הנתונים על ההרתעה שעליהם אתה מסתמך?
הנצחון היום כיפור היה הרבה יותר גדול.....אוהב העם וא"י 3

...מהנצחון בששת הימים. אפילו סאדת נשיא מצרים הבין שאם בהתקפת פתע של שני צבאות גדולים מצפןו ומדרום, מדינת ישראל יצאה לבסוף וידה על העליונה (בעזרת השם כמובן) אז הוא חייב לשנות אסטרתגיה וניסה ללא הצלחה יתרה לעשות הסכם אי לוחמה עם גולדה (תוכנית רוגרס). בסוף הוא הפיל את בגין במלכודת השלום. היה גם מבצע אנטבה ההירואי 

לגבי ההרתעה אין לי נתונים זה פשוט הרגשה.ׁ(לא רק שלי)

מבחינת מורל ותפיסה ציבורית ברור שיום כיפורארץ השוקולד
לא היה ניצחון מרשים בלשון המעטה.

אוקיי, אם הכל תחושה, אין לי שום דרך לבחון את צדקת הטענה.
להצביע מהשכל ולא מהקישקע!הסטורי

יש לי הסברים למה בסופו של חשבון אני מצביע למי שאני מצביע, מקבל שיש כאלו שיש להם הסברים טובים למה הם מצביעים לרשימה אחרת.

אבל, אך ורק בתנאי שמצביעים לרשימה שבוודאות עוברת! מי שמתוך טהרנות אידיאולוגית, מצביע לרשימה שלא עוברת או שאולי לא עוברת - הדם שח"ו ישפך אם תקום כאן ממשלת שמאל, על הידיים שלו!

וואי וואי עבד עליך חזק הקמפיין של הציונות הדתיתאריק מהדרום

רק לריסה!

כיoo

בעצם הדם שנשפך פה היה בגלל ממשלת שמאל

אופס

עקרונית אני לא מתנגד להצבחע למפלגה שתעבור בטוחאריק מהדרום

הבעיה שאין מפלגה כזו ששווה את הקול שלי ואם המפלגה שאני רוצה להצביע לה תפרוש כנראה שאצביע לאחת ממפלגות האופוזיציה כי אין באמת סיבה רציונאלית לחזק את קואליצית השביעי באוקטובר ששפכה הכי הרבה דם מקום המדינה ביום אחד ולא לקחה אחריות.

אני מניח שהרבנים שקבעו את הפסיקות האלה בקמפיין הגעוואלד לא התכוונו אלי כשהם קוראים להצביע למפלגות שיעברו בטוח את אחוז החסימה אז אני מורה היתר לעצמי.

וגם ככה יש סיכוי לא רע שנראה קומבינציות קואליציוניות מעניינות שהן לא ימין מלאמלאמלא בעז"ה.

עד היום שבו זה יתפוצץ לך בפניםפרו(-:פיל

מהדרום לא?

מבין שאין לך בעיה שתהיה ממשלת שמאל, נסיגה מהקווים הצהובים בעזה ובלבנון.

ושוב, טילים, שביעי באוקטובר, מחבלים

אז להצביע למפלגה שלא עוברת את אחוז החסימה?\ מפלגה מהאופזיציה

מבין של מפריע לך

כן. סמוטריץ'

"כן סמוטריץ"'? העתקתם מ"דא ליברמן".אריק מהדרום

אחרי השבעה באוקטובר היה מצופה ממנהיגי הימין ללמוד ממנחם בגין המנוח שהתפטר ולא יצא מביתו 20 שנה עד שנפטר, זה המינמום הנדרש אחרי מחדל כזה.

אחרי האסון האם מפלגות הגוש פעלו להוריד את אחוז החסימה כדי לעודד את המפלגות החדשות להזרים דם חדש לכנסת? ממש לא, לא רק שהם לא התפטרו ולא הסתגרו בביתיהם עד יומם האחרון אלא שהם חזרו להתמודד לכנסת בחוצפתם ואף לא הורידו את אחוז החסימה והוסיפו חטא על פשע ומאשימים עכשיו את המצביעים למפלגות האחרות בשריפת קולות, עכשיו זה כבר מאוחר מידי חוצפנים יקרים.

ואם עוצמה יהודית גם היא מאחורי הקמפיין הזה (והם כנראה אכן כן) אז זו חוצפה בריבוע כי עוצמה על גילגוליה השונים שנים הריצה את המפלגה שלה מתחת לאחוז החסימה עד שהצליחה לחדור לכנסת כשצועקים עליה על חוסר האחריות שלה ועכשיו מה? כנ"ל פייגלין.

ולא עוד שמנסים להפעיל לחצים מהלכים אימים על וינטר עם השוטר הטוב סמוטריץ והשוטר הרע נתניהו מדמיינים בהזייתם שאם וינטר יפרוש כל הקולות ילכו לסמוטריץ זה כמובן הזוי לחשוב שמי שרוצה דם חדש בפוליטיקה יתן את קולו למפלגה כל כך כושלת רק כי הפילו לה את המפלגה ערב הבחירות, לא להצביע גם זו אופציה.

ובכלל אחרי שוינטר יצליח להכנס לכנסת איך יהיו היחסים בינו לבין נתניהו אחרי ששפך עליו כל כך הרבה רפש? יהיה מצחיקכמה שנים לעבוד ככה עם הביג בוס החלאה.

אתה צריך להבין דבר אחד אם לא יקרה נס שהזייות ה"סקרים" של פילבר יתגלו כנכונים או לחילופין נס שקללת בנט תצליח להצליל אותו מתחת לאחוז החסימה גם הפעם, ממשלת ימין מלאמלאמלא לא תהיה כאן, החרדים ילכו עם מי שיתן להם כסף לישיבות ומתווה השתמטות ונתניהו ילך עם מי שיתן לו כח, מי שישאר בחוץ הם בן גביר וסמוטריץ.

בגוש המכונה גוש נתניהו יש רק עוצמה יהודית ומפלגת הציונות הדתית לא כולל פייגלין, אפילו נתניהו לא בגוש נתניהו, הוא ילך עם מי שיתן לא ראשות ממשלה אפילו ברוטציה, סמוטריץ ובן גביר לא יכולים לתת לו את זה.

בן גביר וסמוטריץ הצליחו להיות שרים כי מרצ ובלד לא עברו חסימה, הפעם מרצ בדמוקרטים ובלד במשותפת, נגמר הסיפור בן גביר וסמוטריץ לא יהיו יותר שרים גם אם וינטר יפרוש, ואני מקווה שגם נתניהו לא.

הדם שנשפך הוא כי הימין לא הצליח לצאת מאוסלוהסטורי

שהביא השמאל...

בזה בכלל אשמת הקב"האריק מהדרום

שברא את העולם הדפוק הזה.

אשמת הקב"הפרו(-:פיל

זה לא אשמת הקב"ה

זה אשמת אנשים כמוך

אוסלו היה כשהייתי ילדהoo

עוד כמה שנים זה יהיה תקף לכל משהו חסר אחריות שחלילה יתרחש כאן?

עד אשר הימין המדומה יעלם ו….סיעתא דשמייא1

… ויפסקו התירוצים כדי להסביר למה עדין נשפך דם כאן בארץ ישראל.

כי בעצםoo

זה רק עניין של ימין שמאל

הדם שנשפך

ולא אידאולוגיה של אנשים אחרים שיש להם מנטרות על אדמה וזה

הבעיה שאנשי הימין רואים ….סיעתא דשמייא1

…. את כל מי שלא כמוהם כשמאל, כבוגד, כקפלניסט, אבל למעשה רוב העם רוצה את אותם מטרות שהימין רוצה אבל בדרך חכמה יותר.

יותר כמוoo

שכל אחד חושב שהוא ואפסו עוד

מכל צד

מה שמהווה את הבעיה הלא פחותה מדם שנשפך

מלחמת אחים

100%פרו(-:פיל

דרך חכמה יותר?

ממשלת שמאל, זה חכם יותר? פינוי חוות, יבוש ישובים

וייבוש עולם התורה הציוני

בטח חכם יותר

אבן שטיפש אחד זרק לבורהסטורי

אוסלו זה לא רק החתימה ההיא, זה שינוי מערכת ההפעלה. זו התפיסה שכבר לא צריך צבא גדול עם 'רגליים על הקרקע', זה הייחס לאויבים כפושעים פליליים שצריך להפליל אחד אחד, לנהוג במידתיות, לבדוק את עובי המזרון ולתת להם ניתוחים פלסטיים. זו הבריחה המופקרת מלבנון בתש"ס וההסכמה בסוף מלחמת לבנון השניה לזה שבפועל חיזבאלה על הגדר.

שרון בחומת מגן התחיל לתקן ואז הדיפ-סטייט טיפל בצבא דרך התערבות גוברת והולכת בלחימה ובשרון עצמו עם שלל תיקים - הוא נכנע ובמקום לסיים את חומת מגן עד הסוף, הלך להתנתקות שהיא תוצאה הכרחית של אוסלו.

לשבחו של נתניהו יאמר שהוא התאמץ לא להמשיך במסלול ולא נשבר כשיותר מרמזו לו שאת הרדיפה המשפטית ההזויה, הוא יפסיק אם ילך ל'מהלך מדיני אמיץ'.

לחובתו יאמר - שלא מצא את העוז להפוך כיוון.

התוצאה היתה של מציאות של "לא לבלוע ולא להקיא", נשארנו עם מפלצת על הגדר שאמנם לא הפכה למדינה וביו"ש היה לנו חופש פעולה מסויים - עד שזה התפוצץ.

מאז הטבח נתניהו, בעזרת הגורמים מימין שתמיד היו על זה - החליף דיסקט. לאט ובמאמץ סזיפי, הופכים את המצב. כבר לא חיים עם אויב על הגדרות ולא מנמנמים כשאירן מנסה להשמיד.

ראשי האופוזיציה אומרים בקולם, שהם יחזרו לכל מיני פתרונות שהערבי הרע יציל אותנו מהערבי הרע יותר...

מספיק לקשקש!!!!. היום שני חיילים נהרגו ואתם….סיעתא דשמייא1

…. ממשיכים במנטרה של אוסלו, קפלינסקים, דיפ סטים ועוד כמה תירוצים שעולים לנו בדמים. ניתן לכם מספיק זמן לפעול לטובת העם והארץ ונכשלתם במבחן התוצאה. יותר מזה הפכתם את האוייב ליותר נועז, יותר מסכן בעיני העולם וקרבתם יצירת עוד מדינה בארץ ישראל שחס וחלילה תקום לאחר שתפסיקו למשול כדי שתאשימו שוב את אוסלו1 , קפלינסקים1, ממשלה ועוד.

אתם הטיפשים שזורקים אבן לבאר!!!!!

אנחנו בעבודה קשה ועקבית משנים דיסקטהסטורי

תקשיב לחיים רמון ותשמע כמה סמוטריץ' מיישם צעד, צעד, שלב, שלב את תכנית ההכרעה שלו.

זה בהחלט לוקח זמן, בהחלט לא רק האויב לוחם בזה, אלא גם הדיפ-סטייט כולו. אבל אנחנו בדרך.

אתה חי בסרט. תתחיל לחסוך קריפטו….סיעתא דשמייא1אחרונה

… עוד מעט מדינת ישראל תהיה תלוייה על נדבנים יהודים שיושבים על סיר הבשר דבר שיגדיל באופן דרסטי את האנטישמיות בעולם והכל בגלל ממשלה כושלת שכנראה תבחר שוב.

אתה מדבראריק מהדרום

כאילו נתניהו לא ימכור את הערכים שלו תמורת המשך השלטון אפילו ברוטציה.

וכאילו החרדים לא ימכרו את אמא שלהם תמורת חופן דולרים לישיבות ומתווה גיוס נוח במכירה פומבית.

הגוש המדובר שאתה מייחל לנצחונו ותולה בו את תקוות עם ישראל הוא עוצמה יהודית ומפלגת הציונות הדתית בלבד לא כולל פייגלין.

קצת מלחיץ לתלות תקווה ב14 מנדטים.

השמאל נתן להם רובים, אז כן.נקדימון

השמאל יצר את הגירוש מגוש קטיף וצפון השומרון, אז כן.

השמאל המריד סרבנות וגרם לחיל האוויר להפקיר את עוטף עזה במשך 8 שעות!

השמאל הרצחני הביא רק מוות, והוא יביא עוד ממנו אם רק חלילה תהיה ההזדמנות. זה בדם של המטורפים שבמניפסטים שלהם מדברים בגלוי על הדיקטטורה של הפרולטריון, על מחנות כפייה ל"חינוך מחדש", על סגירת ערוצי תקשורת והטלת צנזורה על האינטרנט. השמאל הרצחני יממש את התאוות שלו אם תהיה לו יכולת.

איזה חוסר לקיחת אחריות מדהיםאריק מהדרום

גם את גוש קטיף אתה רוצה לקחת מהרזומה של הליכוד והחרדים, להזכירך ראש הממשלה שלך הצביע בעד הגירוש.

גם את אוסלו אתה לוקח מהחרדים, אריה דרעי חתום על ההסכם.

הכל רק לא לקחת אחריות על השיט של הימין.

קשקוש בלבוש, דברי הסתה בזוייםחלב ודבש

מי מדבר על דיקטטורה של הפרולטריון מחנות כפיה?

בינתיים מי שרוצח כאן הם רק אנשי ימין שגם זוכים לכבוד ולגיבוי פוליטי. (כולל מפלגה שמתמודדת עכשיו לכנסת למען שחרורו של השרץ יגאל אמיר)

עצוב מאוד לראות תשדיר בחירות הזוי של פגלין על רק…סיעתא דשמייא1
ואם יחסרו קולות מעטים לוינטר ?כמו🐌תמס

זו בעיה גדולה, כי כרגע אין לימין גוש

ולוינטר יש מצביעים, ועכשיו גם מנבאים לו 4 מנדטים, אני לא רציתי להצביע לו, יש למי להצביע שבטוח עובר, אבל אני זוכרת את בנט מחפש פתקים, וזאת דילמה.. אשמח שתשכנע אותי כי מעולם, אבל מעולם, לא הצבעתי למפלגה שלא עוברת בביטחון מלא

כדאי שוינטר ייקח אחריות ויפרושהסטורי

ואכן כדאי שהמצביעים יצביעו רק למפלגה שעוברת בוודאות.

אבל הוא לא פורשכמו🐌תמס

תראה את יאיר גולן, הוא לא מדבר מילה על חלוקת הנטל, הוא אומר במפורש שהמטרה שלו זו האידאולוגיה הקיצונית שלו ותו לא. ואם אני אצביע למפלגה שעוברת, וליוינטר יחסרו 400 קולות, זה יעלה את גוש השינוי. גם ככה הם מרגישים מנצחים. מעולם לא הצבעתי למפלגה שלא עוברת. אבל סביבי כן יצביעו לו ואני לא יודעת מה לעשות. סוגיית הגיוס לא טופלה נכון על ידי נתניהו, והיא הרסה את הימין, היה צריך להגיד לחרדים אל תבלבלו את המוח זה לא הזמן עכשיו. בסוף השמאל יתן להם פטור ויקים איתם גוש. וינטר מבין שזו נקודת רתיחה, והרבה יצביעו לו. לא יודעת מה לעשות.

למה סתם לשקר?חלב ודבש
עבר עריכה על ידי חלב ודבש בתאריך י"ג בחשוון תשפ"ז 22:03

יאיר גולן מדבר כל הזמן על חלוקת הנטל וחובת הגיוס

הנה ציטוט מדבריו הערב בהפגנה בכיכר החטופים כפיט שהתפרסם ב ynet:

"אנחנו בדרך פנימה לממשלה, חזקים וגדולים, על מנת להקים ועדת חקירה ממלכתית, להבטיח שוויון בנטל, לבצר את הדמוקרטיה, להפריד דת ממדינה, לעצור טרור פלסטיני ויהודי ולסגור חזיתות בהסכמים מדיניים"

למה אתה מדמיין שאם וינטר יפרושאריק מהדרום

מצביעיו יצביעו לגוש עוצמה יהודית ומפלגת הציונות הדתית דווקא?

השמאל מנגן על חוק הגיוסכמו🐌תמס

בשניה שהקלפיות יסגרו, הם ירוצו להקים ממשלה, מבחינתם הכל כשר, חרדים בלי גיוס, ערבים, ואולי וצליחו לפרק את הליכוד כי יש שם לא מעט שחוק הגיוס פולט אותם החוצה.

לעומת זאת לימין אין אופציות.

נתניהו, בן גביר וסמוטריץ. לא בטוח שהחרדים יצטרפו. ולכן מי שלא רוצה את יאיר גולן יסתום את האף ויצביע לאחד מהשלושה הנ"ל. גם אם הם לא בדיוק מה שהוא רוצה, האלטרטנטיבה יותר גרועה. תתעוררו, הם בחיים לא יטפלו בעיוות שיצר נתניהו עם החרדים. מעניין את הסבתא שלהם. ממילא הציונות הדתית בשדה הקרב והם בתפקידי פיקוד. וינטר צודק בכל מילה יש רק בעיה קטנה, שכל אחד מבין שבשביל לשבת עם נתניהו הוא יאלץ להתפשר. החרדים גוש גדול מדי. אם השמאל יחליט להילחם בהם, נקבל את הגיס החמישי בממשלה. זאת הבעיה.

ולדעתי אם השמאל יחליט להילחם בהםכמו🐌תמס

זה יהיה כלכלי לא מעצרים ולא גיוס. הם רוצים לייבש אותם, ולהשתמש בכסף לקיבוצים ולמושבים שלהם. וכמובן להנציח שלטון בגץ

מה שכתבת שגוי מתמטית ומהותיתפשוט אני..

אם הקול שלי יכול להוסיף עוד מנדט אחד למפלגה X, או 4 מנדטים למפלגה Y, אז הקול שלי חזק פי 4 אם אצביע למפלגה Y.

ואם בסוף היא לא תעבור, לא הפסדתי דבר. זה לא שאם הייתי מצביע למפלגה X אז היא הייתה מקבלת עוד מנדט בזכותי. ניסיתי להוסיף 4 מנדטים, לא הצלחתי, זה לא שונה ממי שמנסה להוסיף מנדט אחד ולא מצליח.

לכן,

במקום להגיד לכולם ''אל תצביעו למפלגה Y אפילו אם אתם מסכימים איתה'', וכך בגלל אנשים כמוך יישרפו 3 מנדטים, צריך לעודד את מי שמסכים איתה כן להצביע לה, וכך היא תעבור בוודאות.

נכון סטטיסית. אבל אתה צריך לשכלל גםקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ג בחשוון תשפ"ז 23:14

את האפקט החברתי שקריאה כזאת להצביע/לא להצביע עושה. כמו כדור שלג (אלא אם כן מכריזים שמצביעים למישהו אחד ומאחורי הפרגוד מצביעים למישהו אחר).

ב. צריך לזכור שהמנדט הבודד יכול להיות ההבדל בין אם תקום ממשלה איקס או לא.

ג. צריך לבדוק מה ההסתברות שמנדט אחד נוסף יכנס/לא יכנס למפלגה איקס, אל מול ההסתברות שמפלגה וואי תעבור/לא תעבור. הרי ההסתברויות לא זהות

ד. כמה אנחנו מוכנים להסתכן בשביל סיכוי שתקום ממשלת שמאל, אל מול תרחיש נטרלי לבחירות חוזרות

.^קעלעברימבאר

הטיעון שהצגת מעניין ונוגע בליבת הדילמה של "הצבעה אסטרטגית", אך הוא שגוי מבחינה מתמטית ופוליטית בגלל הדרך שבה פועל אחוז החסימה בישראל. [1, 2]

ההנחה שרק "ניסית ולא הצלחת" ושאין לכך השפעה אחרת מתעלמת משני כשלים מרכזיים:

1. כשל "הערך היחסי" (אפקט הנדנדה)

כאשר מפלגה Y לא עוברת את אחוז החסימה, הקולות שלה לא משתתפים בחלוקת המנדטים. יש להתעדכן בפרסומים הרשמיים לגבי אחוז החסימה המדויק העדכני. [1, 2]

במצב כזה, מספר הקולות הכשרים הכללי שמשמש לחישוב "המודד למנדט" קטן. כתוצאה מכך: [1]

  • השווי היחסי של הקולות שכן עברו את אחוז החסימה עולה.

  • המנדטים שלא חולקו למפלגה Y מתחלקים בין המפלגות שעברו.

  • המשמעות: אי-מעבר של מפלגה Y מחזק באופן ישיר את המפלגות הגדולות שעברו, כולל מפלגות שאתה עשוי להתנגד להן לחלוטין. אם היית מצביע למפלגה X שעוברת בוודאות, הקול שלך היה נספר ומחזק את הגוש שלך באופן ישיר. [1, 2]

2. דינמיקת ה"הכל או כלום" לעומת שינוי שולי

ההשוואה בין אי-הוספת מנדט למפלגה X לבין אי-מעבר של מפלגה Y אינה נכונה:

מאפייןהצבעה למפלגה X (עוברת בוודאות)הצבעה למפלגה Y (על סף החסימה)ההשפעה של קול בודדמשנה את ה"עודפים" של המפלגה. קול בודד יכול להיות בדיוק הקול שמכריע האם המפלגה תקבל מנדט נוסף לפי חוקי חלוקת עודפי הקולות הרשמיים, עליהם ניתן לקרוא במילון המושגים: הסכמי עודפים - איך מחלקים את עודפי הקולות שנותרו?.קול בודד יכול להיות הקול ה-150,000 שמעביר את המפלגה את אחוז החסימה ומעניק לה מיד 4 מנדטים.תרחיש כישלוןאם הקול שלך לא הביא למפלגה X מנדט נוסף, הקול שלך עדיין נספר. הוא מגדיל את כוחה בהסכמי העודפים ומקטין את השווי היחסי של קולות היריב.אם מפלגה Y קיבלה 149,999 קולות, כל 149,999 הקולות נמחקים. הם לא עוזרים לגוש, לא עוזרים לעודפים, ומשפרים את מצב היריבים.

האם צריך לעודד הצבעה למפלגה כזו?

השורה התחתונה שלך היא לב הדיון הפוליטי: אם כולם יחשבו שהיא לא עוברת, היא באמת לא תעבור (נבואה שמגשימה את עצמה). מצד שני, אם כולם יסתכנו, הגוש כולו עלול להפסיד 3–4 מנדטים קריטיים. [1, 2]

לכן, הקול שלך אכן "פוטנציאלית" חזק פי 4 במפלגה Y, אך רמת הסיכון שלו גבוהה פי כמה, וההפסד במקרה של כישלון הוא ממשי ופוגע במטרות הפוליטיות שלך

הנה מה שהאיי אי אמר:קעלעברימבאר

שאלה: מבחינת תוחלת למי שווה אז להצביע, אם שתי המפלגות בגוש הימין ואני חפץ בממשלת גוש ימין?

תשובה: מבחינת חישוב תוחלת מתמטית, כדי להשיג את המטרה שלך – הגדלת הסיכוי לממשלת גוש ימין – ההחלטה למי להצביע תלויה לחלוטין ברמת הביטחון שלך לגבי סיכויי המפלגה הקטנה לעבור את אחוז החסימה.

בניתוח תוחלת, אנחנו מכפילים את "הרווח/הפסד לגוש" בהסתברות שהתרחיש יתרחש. הנה המשוואה המתמטית הקובעת איזה מהלכים ישפרו את סיכויי הגוש:

נוסחת התוחלת לגוש

נסמן ב-\(P\) את ההסתברות הריאלית של מפלגה Y (שעל סף אחוז החסימה, העומד על 3.25%) לעבור את החסימה: [1]

  1. התוחלת של הצבעה למפלגה Y: \(\text{תוחלת}=(P\times 4)-((1-P)\times 1)\) הסבר: יש סיכוי \(P\) שהקול שלך יכניס 4 מנדטים לגוש (הרווח המקסימלי), לעומת סיכון של \(1-P\) שהמפלגה לא תעבור, ואז הפסדת מנדט 1 (הקול שלך נשרף ולא מחזק את הגוש בחישובי עודפים או במודד הכללי). [1, 2, 3]

  2. התוחלת של הצבעה למפלגה X (הבטוחה): \(\text{תוחלת}=1\) הסבר: הקול שלך מובטח לגוש. הוא תורם למודד הכללי של מפלגות הימין ועוזר למפלגה X בחלוקת המנדטים הנותרים בשיטת בדר-עופר. [1]

נקודת האיזון: מתי משתלם להסתכן?

כדי שהתוחלת של מפלגה Y תהיה גבוהה יותר מזו של מפלגה X (כלומר שהסיכון ישתלם מתמטית עבור הגוש), צריך להתקיים: \((P\times 4)-(1-P)>1\implies 5P>2\implies P>40\%\)

המסקנה המתמטית החד-משמעית:

  • אם להערכתך הסיכוי של מפלגה Y לעבור גבוה מ-40%: שווה להצביע לה. מבחינת תוחלת, פוטנציאל הרווח לגוש הימין (4 מנדטים) מצדיק את הסיכון.

  • אם להערכתך הסיכוי של מפלגה Y לעבור נמוך מ-40%: אסור להצביע לה. מבחינת תוחלת, הסיכון שהקול יישרף גבוה מדי, וההחלטה הרציונלית למען הגוש היא לחזק את מפלגה X הבטוחה. [1, 2, 3]

איך מעריכים את ההסתברות (\(P\)) בפועל?

במציאות הפוליטית, ההסתברות נגזרת בעיקר מסקרים אמינים:

  • בטוח להצביע (ההסתברות גבוהה בהרבה מ-40%): המפלגה מקבלת בעקביות 4–5 מנדטים בסקרי ערוצי הטלוויזיה המרכזיים בשבועות האחרונים, ונמצאת מעל אחוז החסימה באופן יציב. במצב כזה, התוחלת שלה לגוש אדירה ורצוי לחזק אותה כדי להבטיח את ה-4 מנדטים האלו. [1]

  • מסוכן מאוד להצביע (ההסתברות נמוכה מ-40%): המפלגה נמצאת באופן עקבי מתחת לאחוז החסימה בסקרים (למשל, מקבלת סביב 1.5%–2.5%). במצב כזה, הצבעה לה מורידה את תוחלת המנדטים של הגוש, שכן ההסתברות שתעבור קטנה, והסיכוי המרכזי הוא שריפת קולות חיוניים. [1]

לסיכום: אם המטרה היא מקסימום מנדטים לגוש הימין, תבדוק את המגמה בסקרים האחרונים. אם המפלגה הקטנה רחוקה מאוד מהרף, הצבע למפלגה הגדולה; אם היא נושקת לרף ומגרדת אותו מלמעלה, ההצבעה לה היא בעלת התוחלת הגבוהה ביותר להשגת ה-61

ובאשר לקריאה להצביע:קעלעברימבאר

שאלה: ואם נשאל לגבי "קריאה להצביע למפלגה איקס או וואי" (אפקט כדור השלג והנבואה המגשימה את עצמה)?

תשובה: כאשר מעבירים את הניתוח מפעולה של מצביע בודד לקריאה פומבית (קמפיין), המשוואה משתנה לחלוטין. הסיבה לכך היא אפקט ה"היזון החוזר" (Feedback Loop) – עצם הקריאה להצביע משנה את ההסתברות לשנות את המציאות. זהו המנגנון הקלאסי של נבואה שמגשימה את עצמה.

במצב כזה, הניתוח המתמטי פוגש את תורת המשחקים והפסיכולוגיה ההמונית, והתוחלת של הקריאה תלויה בנקודת הזינוק של המפלגה:

1. דינמיקת כדור השלג: נקודת המפנה (Tipping Point)

בפוליטיקה הישראלית, מפלגות על סף אחוז החסימה מתנהגות כמו מערכת כאוטית עם "נקודת מפנה".

  • מתחת לרף קריטי מסוים: המצביעים חשים "פחד משריפת קולות". ככל שיש יותר פחד, כך פחות אנשים מצביעים, והמפלגה קורסת (כדור שלג שלילי).

  • מעל לרף קריטי מסוים: המצביעים מקבלים ביטחון שהמפלגה "על הגל". החשש נעלם, מתווספים מצביעים חדשים, והמפלגה עוברת בבטחה (כדור שלג חיובי).

2. תוחלת הקריאה להצבעה (לפי נקודת המוצא)

כשמובילי דעה או פוליטיקאים יוצאים בקריאה "תצביעו למפלגה Y, אל תפחדו", התוחלת של המהלך הזה תלויה במיקום הציבורי האמיתי של המפלגה בסקרים:

  • תרחיש א' - המפלגה ב"טווח הריאלי" (למשל 2.5% - 3.1%): במצב זה, מפלגה Y צריכה רק עוד כמה עשרות אלפי קולות כדי לעבור. קריאה נחרצת להצביע לה יכולה להזיז 0.5% מהגוש ולדחוף אותה מעל אחוז החסימה.

    • התוחלת של הקריאה: חיובית מאוד. הקמפיין עצמו מעלה את ההסתברות (P) מ-30% ל-70%. כפי שראינו בחישוב קודם, ברגע ש-P עובר את ה-40%, זו האסטרטגיה המשתלמת ביותר לגוש הימין כי היא מייצרת 4 מנדטים מ"יש מאין".

  • תרחיש ב' - המפלגה ב"טווח האבוד" (למשל 0.5% - 1.5%): כאן המרחק מאחוז החסימה דורש העברה של מאות אלפי קולות. קריאה להצביע למפלגה כזו, אפילו אם היא יוצרת באזז קטן, לרוב לא תספיק כדי להביא אותה ל-3.25%.

    • התוחלת של הקריאה: שלילית ומסוכנת. הקמפיין לא יצליח להביא אותה אל מעבר לרף, אך הוא כן יצליח לשכנע כמה עשרות אלפי מצביעים אידיאולוגיים ללכת איתה עד הסוף. התוצאה: הקריאה הזו גרמה באופן ישיר לשריפת קולות מסיבית שהייתה יכולה להציל מנדטים במפלגה X.

הדילמה של מנהיגי הגוש

זו הסיבה שראשי גושים פוליטיים מחשבים את צעדיהם בקפידה: אם הם מזהים שלמפלגה הקטנה יש בסיס תמיכה מוצק (רק שהוא מפחד), הם עשויים "להלוות" לה קולות או לקרוא להצביע לה כדי להציל את המנדטים (מנפיחים את כדור השלג באופן יזום). אך אם הם מזהים שהיא רחוקה מדי, הם יפעלו באגרסיביות ל"שתיית קולות" כדי לוודא ששום קול לא יישרף בטעות, מתוך הבנה שהנבואה במקרה הזה כבר לא תצליח להגשים את עצמה.

האם תרצה שננתח מקרה היסטורי ספציפי שבו אפקט כדור השלג הזה הצליח או נכשל, או לבחון כיצד הסכמי עודפים משפיעים על מערכת השיקולים הזו?

אם משקללים סיכון ממשלת שמאל:קעלעברימבאר

תן לי את הנוסחא יחד עם שקלול נוסחת הסיכון ל: ממשלת ימין, בחירות חוזרות, ממשלת שמאל (רודפת ימנים).

כדי לשקלל את כל התרחישים האלו, אנחנו עוברים ממתמטיקה של "מנדטים" לתורת ההחלטות (Decision Theory), המחשבת תוחלת תועלת (Expected Utility).

בתרחיש זה, אנו מעניקים ציון מספרי לכל תוצאה פוליטית (כאשר מספר חיובי גבוה מייצג הצלחה, ומספר שלילי מייצג אסון), ומכפילים בסיכויים האמיתיים של המפלגה הקטנה (מפלגה Y) לעבור את אחוז החסימה.

1. הגדרת הפרמטרים במודל

ההסתברויות (לפי מצבה של מפלגה Y):

  • P = הסיכוי שמפלגה Y עוברת את אחוז החסימה.

  • 1-P = הסיכוי שמפלגה Y נכשלת ולא עוברת.

מדד התועלת הפוליטית שלך (U):

  • \(U_{\text{ימין}}\) = התועלת מהקמת ממשלת ימין מלא-מלא (התוצאה הרצויה ביותר שלך). נגדיר אותה כ-100+.

  • \(U_{\text{בחירות}}\) = התועלת/הנזק בתרחיש של בחירות חוזרות (מצב תקוע, הגוש לא הפסיד אך גם לא ניצח). נגדיר כ-0 (נקודת המוצא).

  • \(U_{\text{שמאל}}\) = הנזק האסטרטגי מהקמת ממשלת שמאל הרודפת ימנים (האסון הגדול ביותר מבחינתך). נגדיר אותה כציון שלילי עמוק, למשל 200-.

2. הנוסחה המלאה לשקלול הסיכון

ההשפעה של הקול שלך (או של קמפיין תמיכה) על גורל הממשלה תלויה בנקודת המוצא הכללית של הגוש. נניח שגוש הימין נמצא על התפר הדרמטי של 60 מנדטים בלעדי מפלגה Y:

תרחיש א': הצבעה למפלגה הקטנה (Y)

  • אם היא עוברת (סיכוי P): היא מכניסה 4 מנדטים, הגוש מגיע ל-64 מנדטים, ומוקמת ממשלת ימין בוודאות.

  • אם היא לא עוברת (סיכוי 1-P): הקולות נשרפים. הגוש נחלש. כעת יש שני תרחישים משניים התלויים בהסתברות פנימית (נסמן ב-Q את הסיכוי שמתוך החולשה הזו השמאל יצליח להקים ממשלה):

    • בסיכוי Q: תוקם ממשלת שמאל.

    • בסיכוי 1-Q: הגוש חוסם את השמאל אך אין לו 61, והולכים לבחירות חוזרות.

נוסחת תוחלת התועלת של הצבעה למפלגה Y: \(E(U_{Y})=P\cdot (U_{\text{ימין}})+(1-P)\cdot \left[Q\cdot U_{\text{שמאל}}+(1-Q)\cdot U_{\text{בחירות}}\right]\)

תרחיש ב': הצבעה למפלגה הבטוחה (X)

הקול שלך מובטח לגוש. הוא מונע קריסה מוחלטת ומבטיח שהגוש יישאר חזק מספיק כדי לכל הפחות למנוע מהשמאל להקים ממשלה, כלומר חוסם את תרחיש האסון ומביא במקרה הגרוע לבחירות חוזרות.

נוסחת תוחלת התועלת של הצבעה למפלגה X: \(E(U_{X})=U_{\text{בחירות}}\text{\ (או סיכוי מסוים לממשלת ימין צרה, נשאר באזור ה-0 עד 20+)}\)

3. הצבת המספרים: מתי הסיכון משתלם?

נציב את הערכים שקבענו (\(U_{\text{ימין}} = 100\), \(U_{\text{בחירות}} = 0\), \(U_{\text{שמאל}} = -200\)) לתוך הנוסחה, ונניח תרחיש ריאלי שבו אם הקולות נשרפים, יש סיכוי של 50% שהשמאל יעלה ו-50% לבחירות חוזרות (Q=0.5):

\(E(U_{Y})=P\cdot (100)+(1-P)\cdot \left[0.5\cdot (-200)+0.5\cdot (0)\right]\) \(E(U_{Y})=100P+(1-P)\cdot (-100)\) \(E(U_{Y})=100P-100+100P\) \(E(U_{Y})=200P-100\)

כדי שההצבעה למפלגה הקטנה (Y) תהיה רציונלית ותהיה שווה את הסיכון בהשוואה להצבעה למפלגה הבטוחה (\(E(U_X) = 0\)), נדרוש: \(200P-100>0\implies 200P>100\implies P>50\%\)

המסקנה האסטרטגית מהנוסחה המשוכללת:

  1. מחסום הסיכון עלה ל-50% ומעלה: בגלל שהכנסת את תרחיש האסון ("ממשלת שמאל רודפת") למשוואה, המחסום המתמטי הקודם (שהיה 40%) זינק. כעת, אסור לך להסתכן אלא אם כן יש למפלגה הקטנה לפחות 50% סיכוי ריאלי לעבור בסקרים.

  2. רדיפת הימנים כמקדם פחד: ככל שתרחיש ממשלת השמאל נתפס בעיניך כהרסני יותר (למשל, אם נגדיר את \(U_{\text{שמאל}}\) כ-500- במקום 200-), נקודת האיזון הנדרשת (P) תטפס ל-70% ו-80%.

  3. ההחלטה הסופית בקלפי: תחת איום של ממשלת שמאל עוינת, הניתוח המדעי של ניהול סיכונים קובע כי עדיף ציפור אחת בטוחה ביד (בחירות חוזרות או ממשלת ימין צרה דרך מפלגה X) מאשר סיכון קטן לאבד את המדינה כולה בשביל פוטנציאל לניצחון גדול (מפלגה Y).

נראה שפרץ "האביב הארופאי"אריק מהדרום

זה יהיה בשנת 2048קעלעברימבאראחרונה

תמיד ב48 קורים דברים מעניינים

מה דעתכם על תדירות הבחירות לכנסת?פתית שלג
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"א בחשוון תשפ"ז 14:19

כל 4 שנים יש מבצע פוליטי מסעות בחירות שכנועים תככים תקציבי ענק וכו'..

האם ראוי להאריך כל ממשלה ל5-6 שנים כמו שקורה במדינות אחרות בעולם?

אין בחירות לממשלהחלב ודבש

אלא בחירות לכנסת

4 שנים זה טובברגוע

מה שצריך לקצר זה את מערכת הבחירות עצמה

נראה ליoo

שהשנים הכי חסכוניות בתקציב היו כשלא הצליחו להקים ממשלה

כי כשאין תקציב נשארים עם סכום מוקצב שהוא פחות מתקציב רגיל

עבדתי בשנים הללו במשרדי ממשלה

והיו הרבה תלונות סביב חוסר תקציבים

לגבי תככים

אולי לפני בחירות מוצאים יותר רפש

אבל זה קיים כל הזמן

אני הצבעתי בפעם הראשונה ב2006אריק מהדרום

הייתי אז בן 18 וקצת.

20 שנה אחרי, שבוע הבא אני מצביע בפעם העשירית לכנסת.

אל תגיד לי כל 4 שנים.

**לכנסתפתית שלג

אפשר לערוך גם פה וגם בראשי

בסדר בסדראריק מהדרום

צריך לקצוב את כהונת חברי הכנסתנפשי תערוג

ל3 קדנציות

ואז זה יוריד את השחיתות.

יוריד את המהירות שמפרקים ממשלה

ואם יש ח"כ ממש ממש טוב שרוצה להמשיך?ספק

ח"כ ישר כמו סרגל, חכם ויעיל - אותו אתה רוצה לזרוק?

דווקא אותו?

99% מקלקלים לאחוז הבודדנפשי תערוג

נניח שאתה צודק - ואני חולק עליךספק

אתה תימנע מאותו אחד להיבחר לכנסת? אותו אחד שיש ציבור גדול שרוצה אותו?

איך זה דמוקרטי?

כנסת ממוצעת נופלת כל 2.5 שנים בערך.ספק

את יכולה לקבוע שיהיו בחירות בכל 10 שנים - כנראה שזה לא ישנה יותר מדי.

מאז 1996, הממשלה הנוכחית היא היחידה שמשלימה את ימיה.

ברומא היו עושים בחירות כל שנהקעלעברימבאר

אני חושב שהמבצעים הפוליטיים הארוכים זה די מיותרמבקש אמונה

במקום לבלבל את המוח עם הבטחות לעתיד והכפשת השני

שיתנו למפלגות החדשות לכתוב את המצע ולציבור פרק זמן קצר (יחסית) לבחור, העיקר כשעוד הברזל חם וזוכרים כל אחד מה עשה ומה לא עשה

איפה יש ממשלות של 6 שנים?נקדימון

ולמה בכלל כיום זה מתבצע כל 4 שנים (ברמת העיקרון)? מה ההיגיון למה שיש עכשיו? זה אולי יעזור להבין אם כדאי להאריך או לקצר

אני נגדכמו🐌תמסאחרונה

עדיף שיתבזבז הכסף

לא רוצה ממשלת שמאל

מעדיפה נתניהו חרדים

על שמאל בתיכת גיס חמישי

ואם חלילה הם עולים, לא רוצה לחכות 6 שנים

האם כלכלת קריפטו מתאימה לכם?סיעתא דשמייא1

האשמתי את סמוטריץ' בהרחקת מעוז מהבלוק הטכניאיתן גיל

ואני מתחרט.

מעוז ששויו האלקטוראלי מוערך בין 20 ל- 30 אלף קולות דרש שני מקומות בבלוק הטכני 2 ו- 6, ובצדק הוא נזרק מכל המדרגות.

כי יש גבול לכל תעלול.

מעוז הוא איש רע

אני מקווה מאוד שנועם ירוצו עד הסוףאריק מהדרום

ככה נוכל כולנו לראות כמה מצביעים בדיוק הם שוים.

לא מדוייק, כי הרבה שהיו תומכים בהם לא יצביעורודף מצוות

להם כעת, כי ברור שלא יעברו את אחוז החסימה.

הם מתקזזים עם הרבה שקונים את השקר ומצביעים להם כיאריאל יוסף

"אנחנו עם 150 אלף תומכים באלקטור ועל סף אחוז החסימה אז רק תעזרו לנו קצת לעבור ונצליח".

אף אחד לא זוכר כמה קולות היו למפלגת התחיה- אוסלואיתן גיל

ואף אחד לא יזכור כמה קולות קיבלה נועם- פלסטין

אז גם לא פרסמו את התוצאות באינטרנט.אריק מהדרום

מה שכן יזכרו זה האם יש לנועם 40-50 אלף קולות ששווים שריון אחד בבחירות הבאות.

למי הוא ימכור את הסחורה שלו בבחירות הבאותאיתן גיל

החרדים לא יקנו ממנו.

גם לא ש"ס

גם לא הליכוד.

גם לא סמוטריץ'

סיכוי בינוני שיוכל למכור את הסחורה שלו לליברמן או גולן, או רע"ם.

יש בזה מן האמתהסטורי

הערב שמעתי חסיד (של הקו) שטוען שיקבלו 70 אלף, די התגלגלתי לו מצחוק בפנים.

אבל זה מסוכן מידי, כל קול יכול להיות ההבדל בין המשך ההתישבות ופירוק טבעת האש שסבבנו לחזרה למסלול אוסלו-גירוש-טבח.

הוא לא איש רעסוגשל חרדי

עיסוק בפוליטיקה כנראה לא מתאים לו...

שכחת שסמוטריץ היה בקושי 4 מנדטיםמשה קודמן

בחלק גדול מהסקרים הוא לא עבר ואם עבר היה 4 מנדטים ולכן הוא צירף את זהות אבל לא רצה לצרף את נעם.

וגם למה תמיד גם אם יש לכם מחלוקת אתם מתחילים עם כל התגובות המגעילות. אולי אתם לא חושבים כמוהו אבל למה להתבטא ככה.( כל הרשת מלאה בביטויים מגעילים כלפי אבי מעוז ואפילו כלפי הרב טאו)

היו לו דרישות לא פרופרציונליותסוגשל חרדי

זהות הביאה מנדט +, נעם מביאה כמה אלפים גגהסטוריאחרונה

וגורעת הרבה יותר.

(אישית, מתפלץ מזה שהפתק שלי יהיה גם לפייגלין. אבל הוא בפנים איתי או בלעדי וצריך להכניס את האחרים)

הראיון המגוחך של אבי מעוז ל"עולם קטן"shaulreznik

תקציר: "היו לי הרבה תוכניות, אבל אכלו לי, שתו לי, הבטיחו ולא קיימו, לא צירפו אותי לוועדות, אבל אם תצביעו לי, אכנס עם חברי "נעם" נוספים והפעם אבצע את מה שתכננתי":

20261024191703.pdf

ביבי עם בן גביר או ביבי עם איזנקוטאיתן גיל
עבר עריכה על ידי איתן גיל בתאריך י"ב בחשוון תשפ"ז 11:45

ואפשר גם בן גביר עם איזנקוט

אם איזנקוט יציע לבן גביר שר בטחון והוא ידחה את ההצעה, אני מירב מיכאלי.

ברגוע

מי עוד יהיה בממשלה הזאת? יאיר גולן? רע"מ?

נעמה לזימי ואפרת רייטןאיתן גיל

אפשר לצחוקמרדכי

בס"ד

אבל צריך לזכור שני דברים:

  1. מאז ומתמיד נתניהו העדיף ממשלה עם שותפים מהצד השני.

  2. אחרי הבחירות, במדיה ולא תהיה הכרעה, יהיה לחץ אדיר לממשלת אחדות.

אייזנקוט לא יציע לבן גביר כלוםנפשי תערוגאחרונה

בספק אם יסכים לשבת עם ביבי באותה הממשלה.

אולי רוטציה בתנאי שהוא (אייזנקוט) הראשון ברוטציה

הפעלה שמשגעת את הרשת:אריאל יוסף

מה אומר אבי מעוז לוינטר?

"אף קול של נעם לא ילך לפח!"?

"הפתק שלנו הוא תשמיש מצווה"?

כנסו, כתבו את המשפט שלכם ושתפו עם כולם!

מה אומר אבי מעוז לעופר וינטר?

הנהקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ג בחשוון תשפ"ז 20:09

"אל תדאג, עופר. ברעננה אין גניזה, בנט לא יחפש פה קולות אבודים".

"זורקים קולות לגניזה הקהירית לאחים המוסלמים הקהירים".

"מה אתה ממחזר יא פרוגרסיבי".

"מה קרה? צהר ובית הלל התירו זריקת דפי קודש לפח?"

"הפתקים שלנו הולכים לאור הגנוז הנמצא ברום הוד תפארת יפעת תמצית חיוניותו"

"האור הגנוז שלנו נמשך מהקו"

(המשפטים הם סאטירים בלבד ואין לקחתם ברצינות)

בבקשה (היית יכול לעשות את זה לבד...)אריאל יוסףאחרונה

אולי יעניין אותך