צריך למצוא את האיזוןמבולבלת מאדדדד
בין להתחרט על החטא באמת, לבין לא להיבהל ממנו מדי ולא להיכנס לעצבות בגללו.
אם לא עצובים מספיק, וחושבים שזה בקטנה, בקלות עלולים לחטוא שוב.
ואם עושים מזה סיפור גדול, נכנסים לעצבות ואם נופלים שוב, קשה הרבה יותר.
וכמובן להיזהר לא להיכנס לאדישות.

איך עושים את זה?
אם להיכנס להגדרותנע"ג האגדי
עצוב בכל מקרה לא צריך להיות. החרטה בעיני צריכה להיות דומה לתחושת החמצה או אכזבה , כמו לפגוע בחבר קרוב ממש זו התחושה, עצבות זה יותר התכנסות ושקיעה בעצמך.
מתחרטים, עושים את מה שצריך וממשיכים בלי לחשוב על זה. אם היית בלימודים באוניברסיטה כל זמן הלימודים מתמקדת בזה שנכשלת כמה וכמה פעמים והיו לך הרבה דברים שלא הבנת נכון לא היית מתקדמת לשום מקום..
יפהekselion

"ומדרגות התשובה ומעלותיה לפי גודל המרירות ועוצםחסדי הים
היגון".

שערי תשובה א- העיקר השלישי היגון:
"ישתונן כליותיו ויחשוב כמה רבה רעת מי שהמרה את יוצרו. ויגדיל יגון בלבבו וסער מתחולל ברעיוניו, ויאנח במרירות לב.

כי יתכן שיתחרט וירע בעיניו על חטאתו אשר חטא, ולא השלים חקו בזה, כי גם הפסד דינר או איסר קשה בעיני האדם, אך אם אבד עשרו בענין רע ויצא נקי מנכסיו, נפשו עליו תאבל ותכבד אנחתו ונפשו מרה לו. וכן על צרות רעות ורבות כאבו נצח, ויגון בלבבו יומם. ויותר מהמה ראוי שיצטער ויאנח מי שהמרה את השם יתברך, והשחית והתעיב עלילה לפניו, ולא זכר יוצרו אשר בראו יש מאין, וחסד עשה עמו, וידו תנחהו בכל עת, ונוצר נפשו בכל רגע, ואיך מלאו לבו להכעיס לפניו? ואיך טח מראות עיני החוטא מהשכיל לבבו? והמשכיל אשר נפקחו עיניו, יוחקו הדברים האלה בלבבו ויבואו חדרי רוחו.

ומדרגות התשובה ומעלותיה לפי גודל המרירות ועוצם היגון. והיא התשובה אשר תבא מדרך טוהר הנפש וזכות שכלה, כי לפי שכלו וכפי אשר תפקח עיניו ירבו ויעצמו במאד מאד יגוניו ברעיוניו על רוב עוניו.

כמו שנאמר (ישעיה נז, טז): "כי לא לעולם אריב ולא לנצח אקצוף כי רוח מלפני יעטוף ונשמות אני עשיתי" - ביאורו, כאשר יעטוף ויצטער הרוח שהוא מלפני כי הוא מן העליונים, ויעטפו נשמות אשר אני עשיתי, לא אריב עוד ולא אקצוף, כי איך לא אחון וארחם על נפש יקרה אשר הוא מלפני ונשמות אני עשיתי?

על כן יקל העון כפי אשר תכבד העבודה והאנחה עליו, כי היגון יבא מאת טוהר הנשמה העליונה, ונרצתה בזה יותר מאשר תרצה ברוב יסורי הגוף ומכאוביו. והמשל בזה, כי המלך יחמול על חניכיו ילידי ביתו הקרובים אליו, והם מאצילי ארץ הנכבדים, ויתן להם חנינה יותר מחמלתו על הרחוקים והפחותים, ואמר "ונשמות אני עשיתי" - לקרבתן אל העליונים, אף על פי שהגוף והכל מעשי ידיו. וכמוהו (שמות לב, טז): "והלוחות מעשה אלקים המה". ועוד אמרו רבותינו זכרונם לברכה (נדה לא, א) שלושה שותפים יש באדם - אביו ואמו והקדוש ברוך הוא, ולפי שאין לאב ולאם שותפות בנשמה, על כן אמר: "ונשמות אני עשיתי". ואמרו: "ונשמות אני עשיתי" - יורה על אמרו "כי רוח מלפני", כי ענינו כאשר בארנו."
אני מכיר מתורה שבעל פהנע"ג האגדי
ממה שלמדתי בישיבה שעל פי הרב קוק אין שום מקום לעצבות בכל מקרה.
חרטה אמיתית ברור שהיא מלווה בצער עמוק פחות או יותר.. הנקודה של השערי תשובה נראה לי שאדם לא מתייחס כ"כ ברצינות לחרטה כלפי הקב"ה ומכאן הדגש שלו
לפני תושב"ע יש תושב"כ "בכל עצב יהיה מותר"חסדי הים
אין קיום לתושבכ בלי תושבענע"ג האגדי
אני יוצא מנקודת הנחה שהרבנים בישיבה שלמדו ממי שלמד מהרב קוק לא סותרים את התושבכ.
אם לא היו מי שיעבירו בעל פה את התורה לא היה קיים לתושבכ
טוב. ברגע שטענת הסמכות עולה אצטרך לקייםחסדי הים
את החצי השני של הפסוק: "ודבר שפתים אך למחסור".
כי זה כבר לא ויכוח ברמת ההגיון שאפשר לטעון ולהוכיח בו, אלא אדם נתלה בסמכות שהוא תופס שאין עליו ערעור.

לא יודע על מי אתה מדבר, לכן דבריי לא מכוונים בדווקא אליך ולרבותיך, אבל למען השם ולמען האמת ולמען כבוד הרב קוק זצ"ל שהיה מלא בענוה וחס ושלום לא תפס מעצמו סמכות עליונה, צריך להרעיש עולמות על עצם הדבר הזה של נטילת הסמכות ואף לנקוב בשמות ולהוכיחם על פניהם למען יבושו ויכלמו, ויחזרו למקום הראוי ככל חכם בין חכמים, וישאו ויתנו באמונה ויביאו הוכחות לדבריהם מתושב"כ ותושבע"פ וילמדו את תלמידיהם להתווכח איתם ואף לנצחם כדמצינו בגמרא מאות פעמים, אבל מה נעשה כבר אמר ישעיהו הנביא על כיוצא באלו: "מדעתי כי קשה אתה וגיד ברזל ערפך ומצחך נחושה".
אני רק יכול להתפלל עליך שתמצא את הרבנים הנכונים, אם כבר לא מצאת.

רק אגיד לגבי הנקודה שנעצרנו, שמי שלא בקיא מספיק בתורה שבכתב, הוא לא יכול להבין כדבעי תורה שבעל פה, וכבר עוררו על זה הגר"א והפמ"ג.
ההיגיון המינימלינע"ג האגדי
מבחינתי הוא שאם אני לא בקי וחכם בכל התורה לא נשאר לי אלא להקשיב לרבנים. ככה אמורה להתנהל כל היהדות, לא כולם תלמידי חכמים ובטח ובטח שלא בקיאים הכל התורה.

לא אמרתי ולא יצא מפי לומר שהרב קוק החשיב את עצמו או שהוא כזה, סמכות עליונה. גם הרבנים שלמדתי אצלם לא חשבו ככה.
בבקשה לא לכתוב על מה שלא כתבתי..
אז בשביל מה כל הפורום, שכל אחד יביא אתחסדי הים
דעת רבותיו כסמכות ולא נוכל לדון. אולי זה כך בעיניך.

אך רוח אחרת עמי, רוח חכמה ובינה רוח עצה וגבורה, רוח מלחמת תורה ודעות השערה.
אני רואה את הפורום כזירת קרב. מי יגבר ידו בראיות נכוחות וברורות והוכיח לנבון יבין דעת.

בביתך תוכל לשוב בתשובה כדעת רבותיך ולא יוסיף עצב עמה, על אף שדעתי שזה נגד רבינו יונה והראשונים, ולא מבין איך יראה ורעד לא יבוא באדם לעשות אחרת מדברות קודשם.

על כל פנים, פה בפורום תיקח לך חרב, רומח וקשתות, חגור חרבך על ירך גבור הודך והדרך ותצא לקרב שבסופו אהבה וחיבה.
לדון זה מעולה ואשריך וטוב חלקךנע"ג האגדי
זה מתאים לשרשור שזו מטרתו.
כותבת השרשור מבקשת עצה, טיפ איך שלא תקרא לזה, ואני נתתי את שלי.

ומדברך עולה דבר קצת מרגיז. כאילו אתה יודע את דברי הראשונים ואילו יש רבנים שלט הבינו ואינך מבין איך אין להם יראה מהראשונים כמוך. ככה עולה מדבריך
זה סתם עניין של הגדרות....תות"ח!

גם בעל התניא בליקוטי אמרים טוען שאסור להיות בעצבות, ומביא את הפסוק הזה ואומר שהוא רק כשהאדם עצוב בצורה מבוקרת, ועל צער השכינה ולא צער פרטי שלו, רק אז יש לזה מקום. ושוב, למרות זאת הוא עושה חילוקים בין סוגי עצבות, כפי שאמרתי....קיצור, זו לא קושייה.....

הראשונים אומרים שצריך להיות עצוב. אפשרחסדי הים
להביא חבילות חבילות של ראיות כמו שהבאתי את רבינו יונה לעיל.
הרוקח מגדיר חרטה:
"הרי אם לא עשה תשובה הקרבן זבח תועבה כך וידוי בלא חרטה על כן כשמתודה בבכי בכוון הלב אז יש לו כפרה."
צריך להגיע לעצבות הלב וצער עד כדי בכי.
....תות"ח!

גם התניא מגדיר שצריך לבכות, אלא שהוא אומר שצריך להיות שמח על זה שאתה עצוב (דהיינו, אין שמחה כמישהו שיצא מהגלות, ואחרי שהאדם הצטער בצער השכינה הוא הצליח להוציא את הנפש הא-לוקית מהמצרים ומבחינת הגלות שהייתה, ולכן יש על זה שמחה גדולה...). הוא לא מכחיש את זה שצריך להיות עצוב, אלא שלא יהיה עצוב סתם אלא רק יתחבר לצער השכינה, ויעשה את זה שעה מסויימת... (עיין ליקוטי אמרים פרק ל"א).

ומה שהראשונים קראו לו עצבות הם התכוונו לעצבות המדוברת שעליה דיברו האחרונים, שכן עובדה שהזוהר שהוא מקור קדום יותר מכל הראשונים אמר שהעצבות היא סטרא אחרא והקב"ה שונא אותה...לכן לראשונים היו הגדרות משלהם ודיברו על משהו, והרב זצ"ל השתמש בהגדרות מהקבלה, והכל מכוון למקום אחד....(שאותם ראשונים לא ראו את הזוהר, אגב...).

הזוהר בויקרא אומר שעצבות צריך לחוטא להתכפר:חסדי הים
"ואי תימא פולחנא דקרבנא הכי הוא, לא אפשר, דהא ההוא בר נש דעבר על פקודא דמאריה, על פקודא דאורייתא, ותב לקמי דמאריה, במאן אנפין יקום קמיה, הא ודאי ברוח תבירא ברוח עציב, אן הוא שמחה אן הוא רננה. אלא תמן תנינן, ההוא בר נש דחטי קמי מאריה, ועבר על פקודוי, ואתי לקרבא קרבנא ולתקנא גרמיה, ברוח תבירא ברוח עציבא בעי לאשתכחא, ואי בכי, שפיר מכלא, הא שמחה הא רננה לא אשתכח".
זאת אומרת שאין שמחה אפילו, רק עצבות ושברון הלב.
לכן הזוהר ממשיך שרק הכוהנים והלויים יכולים לעלות קרבנו, אבל בעל הקרבן צריך להיות בעצבנות.
מלא מקורות שהעצבות רעה....תות"ח!

רעת העצבות (ה)

ציטוט קטן משם: ""אין השכינה שורה … מתוך עצבות" אמרו חז"ל (פסחים קי"ז). אם חפץ אדם להשרות עליו את השכינה הקדושה (הנקראת שמחה), לא יוכל לצפות לכך אם הוא בעצבות. וכל כך – משום שעם הקדוש ברוך הוא אין עצבות: "אמר רב פפא, אין עצבות לפני הקב"ה, שנאמר, הוד והדר לפניו עוז וחדוה במקומו" (חגיגה ה ע"ב). העצבות היא היפך הקדושה, והנה ממקור הסטרא אחרא (זהר נ"ח ע"א). בשער הגלגולים אשר לרבי חיים ויטאל כתוב: "כל העצבון בא מן החיצונים".

לכן ע"כ החילוק של הרב קוק זצ"ל נכון וכך ניתן להסביר את המקורות הסותרים לכאורה....

ח"ו להגיד שעצבות על חטא זה מן החיצוניים.חסדי הים
כל המקורות שהבאת זה על סתם עצבות.
אתה יכול גם לשאול על כעס שזה יותר חמור כאילו עבד עבודה זרה שבת קה ע"ב.
עדיין דוד המלך אומר: "יגעתי באנחתי אשחה בכל לילה מטתי בדמעתי ערשי אמסה. עששה מכעס עיני עתקה בכל צוררי".
המדרש תהלים אומר שזה על חטא בת-שבע.
נכון יש פירושים שמנתקים את הכעס מדוד. אבל המדרש כותב בפירוש:
"ובכעס שהכעסתי" שהוא כועס שהוא הכעיס את ה'.

גם לגבי רוח הקודש כתוב בפירוש על דוד: "ואלה דברי דוד האחרונים היו אומרים בעשרים ושתים שנה שנסתלקה רוח הקודש מדוד מלך ישראל בכל יום ויום היה מוריד דמעות ואוכל פתו באפר שנאמר כי אפר כלחם אכלתי וגו' לכך נאמר ואלה דברי דוד האחרונים וגו' ונאם הגבר הקם על". (תנא דבי אליהו רבה ב)
אבל בעל התניא והרב קוק זצ"ל עושים חילוקים גם בעצבותות"ח!

ת על חטא, וגם עצבות על חטא צריכה להיות באופן מסויים. אין הוכחה מדוד המלך, כי וודאי שהוא היה עצוב באופן הטוב והנכון.

מה זה האופן הנכון??? דוד כל לילה בכהחסדי הים
על חטא בת שבע עד שהוא "ממאיס אני מטתי בדמעות" (רש")
"בכל יום ויום היה מוריד דמעות ואוכל פתו באפר" (תנא דבי אליהו רבה ב)
הוא ישן עם דמעות, אכל בדמעות.
הסתלקה ממנו רוח הקודש 22 שנה כי היה בעצבות, לפי התנדב"א.

אז מה שלטו בו החיצוניים? הוא לא עשה כדין?
חס ושלום!
דוד התגעגע לרוח הקודש, אבל כאב לו חטא בת שבע באופן נורא. הוא היה שרוי בעצבות נוראה על החטא.
....תות"ח!

נו, אז אתה בעצמך אמרת שדוד נהג שלא כהוגן ולכן הסתלקה ממנו רוח הקודש. מניין לך שדוד עשה כהוגן?

לגבי האופן הנכון, כבר הפניתי אותך לתניא...

"שהקים עולה של תשובה" (מו"ק טז ע"ב)חסדי הים
תעיין בכל דברי התנדב"א:
מנין לך תדע לך שהוא כן צא ולמד מהקב"ה ששמח בדוד בעוה"ז וכ"ש בעולם הבא שנאמר ואלה דברי דוד האחרונים וגו'. ד"א ואלה דברי דוד האחרונים אמר לפניו רבש"ע כשם שמחלת לי על עונות ראשונים כך מחול לי על האחרונים לכך נאמר ואלה דברי דוד האחרונים. ד"א ואלה דברי דוד האחרונים היו אומרים בעשרים ושתים שנה שנסתלקה רוח הקודש מדוד מלך ישראל בכל יום ויום היה מוריד דמעות ואוכל פתו באפר שנאמר כי אפר כלחם אכלתי וגו' לכך נאמר ואלה דברי דוד האחרונים וגו' ונאם הגבר הקם על. ד"א ואלה דברי דוד האחרונים אלו הן אמר רבש"ע קבלני בתשובה שלימה לפניך כדי שתזכה את הרשעים לעולם הבא ותאמר להם מה דוד מלך ישראל שעשה לפני דבר חמור כיון שעשה תשובה קבלתי אותו בתשובה אף אתם אם עשיתם תשובה. ומנין שאמר דוד בלשון הזה שנאמר לך לבדך חטאתי וגו' (תהלים כא) לכך נאמר ואלה דברי דוד האחרונים. ד"א ואלה דברי דוד האחרונים מה ראשונים אין בהם חטא ועון אף האחרונים אין בהם חטא ועון. לכך נאמר ואלה דברי דוד האחרונים."

אתה צריך לרעוד בכל גופך כשאתה מנסה להגיד על דוד המלך שהרבה מתהלים כתוב על תשובתו האדירה והנישאה, שזה לא כדין.

בסדר...תות"ח!

א', וודאי שצריך לרעוד, רק אמרתי את זה על דרך האפשר כדי להראות שאין מזה הוכחה. אבל הראית שאכן הוא עשה תשובה וודאית.

אבל בכללי, אין לנו ללמוד מדמות ספיצפית איך לעשות תשובה, אלא לראות מה ההדרכות הפרקטיות שמתאימות לזמנינו לגבי עשיית תשובה. וההדרכה היא לא להצטער כל היום כמו דוד המלך, אלא בשעות מסויימות....העצבות צריכה להיות ממקור קדוש וזה החשש, ואנחנו לא ברמה שהעצבות שלנו יכולה להיות כל היום ועדיין להיות בצורה קדושה וממקור קדוש. ועוד, שאין להשוות את חטא דוד ובת שבע שאמנם מצד העבירה לא הייתה פה עבירה כ"כ חמורה, אבל מצד הציבור הכללי שהיה פה היה פה חילול ה' נורא, ועד היום יש חילול ה' מאנשים כאלו שנוח להם להיתפס על חטא דוד ובת שבע ולחשוב שזה במושגים שלהם, ולכן שם היה צריך יותר שבירה ע"י הבכי. הבכי הוא כמו טיפולי כימו, היא יכולה לשבור קליפות עבות, אבל זה רק כשצריך לעשות תשובה גדולה, כשזה לא נצרך, זה רק מזיק והורס את מערכות הבריאות. (כמו כל תרופות, שלא בריאות לאדם רגיל....).

מסכיםמבקש אמונה

רואים בעצמנו בתורה שלפעמים אין מספיק מילים לתאר קשת של רגשות

אז משתמשים באותה מילה בכל מיני מקומות כשהמהות דומה פחות או יותר. 

לגבי שנאה,  שכתוב שנאה של הקב"ה לגבי עשו, ולגבי לאה שהייתה שנואה..

ברור שיעקב לא שנא את לאה כמו שהקב"ה שונא את עשו, זה פשוט עניין של ריחוק מסויים.

גם בשמחה, בימים טובים בבשר ויין, והרמב"ם פסק בהלכות דעות שצריך להיות שמח כל ימיו

וודאי שהוא לא התכוון לחגוג כמו יום טוב. 

כנ"ל באהבה 

וכן עצבות, יש חילוקים למרות שבכל המקומות כתוב אותה מילה

כל הכבוד על הדוגמאות...תות"ח!

יישר כוח, יפה מאוד....

לדעתי צריך לעשות משהו פשוטבינייש פתוח
ברגע שמקבלים את ההחלטות הנכונות, פשוט להתקדם הלאה כאילו כלום לא קרה.
ברגע שהאדם קיבל על עצמו את ההחלטה הנכונה לעתיד, התשובה בוצעה במלואה.
מסכים. חשיבה בריאה ומקדמתultracrepidamאחרונה

רק אחרי שמתרחקים מהחטא ונמצאים במרחק בטוח, יש זמן למרירות ובכי על החטא שהיה, וגם זה במידה ובהגיון

צריך להקדיש זמן להתחרט ולהצטער בכל העוצמהחסדי הים
על החטא.
כשנגמר הזמן הזה לחזור כרגיל לשמוח, ולהיות בביטחון ברור ב-ה' שהוא סלח לעוון, אם עשית את שלבי התשובה כראוי.
אני חושב שזה לא עניין של איזוןמבקש אמונה

כי לא אמורים להיות בעצבות (בכלל!), וגם לא להקטין את החטא ברמה מסויימת כדי להמשיך

אלא לעולם צריך לדעת שעבירה זה דבר נוראי. אבל אין קושיה..

אלא מה העניין

שבעצם החרטה אמורה לנבוע מגאווה טובה שאנחנו מסוגלים ליותר, ואם אנחנו לא מאמינים בזה פספסנו את העיקר.  

והחומרה של העוון נמדדת לפי כמה שמצפים מאיתנו ולא מתאים לנו לרדת לרמה הזאת.

כמו שאומרים לחבר על משהו טיפשי שהוא רוצה לעשות "אם אתה עושה את זה אני מרביץ לך"

בתכלס זה מחמאה, במילים אחרות, לא הגיוני שחכם כמוך עושה את השטות הזאת  פטיש

אולי הצער צריך להיות על מה שעשיתיאני77

ולא על מי שאני.

ואולי גם שהעיסוק לא יהיה ממוקד רק בחרטה והצער, אלא העיקר יהיה ההתקרבות לה' והרצון לעשות טוב, ומתוך כך גם מתעורר הצער על החטאים.

אני אומר את זה מתוך מחשבה על כל מיני פעמים בעבר שבהם הצער העיר אותי לתשובה לעומת פעמים שבהם הוא הביא אותי לעצבות.

מדויק ויפהפרצוף כרית
בדיוק יש אמירה יפה של הרבי מהוסיאטין על זהadvfb

בספרו אלהי יעקב על פרשת ויקרא.

זה קורה מתי שאדם לומד ומקיים תורה שלא לפי המדרגה שלו.

ברגע שאדם מבין שהוא צריך ללמוד ולקיים תורה לפי המדרגה שלו והוא מצליח להתעסק במה שהקב"ה רוצה ממנו במדרגה שלו - אז הוא חי את זה.

"לא תעלו במעלות על מזבחי" - לא לעשות את עבודת ה' 'עבודת מדרגות'. שכל המטרה היא רק לעלות מדרגה ואז זה נהיה כמו כל תחום הישגי אחר. משהו רכושני. אבל המטרה היא לא במדרגה בעבודת ה', אלא בעבודת ה' עצמה. אם מפנימים ומבינים את עניין זה אז גם אם אדם נמצא בתחתית של התחתית הוא מתעסק במה הקב"ה רוצה ממנו באותה מדרגה בעבודת ה' וממילא לא נהייה עצוב מזה שהמדרגה שלו נמוכה - כי הוא לא מתעסק באגו אלא בעבודת ה'. זאת מדרגה גדולה.

יפה מאד! תודהנפש חיה.
לולאי השיעורים הנפלאים של הרב אהרן לוינחלת

לא הייתי עושה היום כ ל ו ם בבית! ממש!   עונג רצוף, הכוזרי, דעת תבונות, רמח"ל, מהר"ל (אם אי י

טועה, אין לי זמן כרגע לבדוק) - תוך השוואה לאפלטון, אריסטו ועוד - חכמה צרופה. נפלא.

פריבילגיה של סבתא … שיכולה להיות פנויה לשיעוריםפ.א.
במהלך היום 😃
תוך כדי הדחת כלים, צחצוח פמוטי השבת, או קיפול כביסנחלת

אפילו תוך גדי

הספונג'ה.......וכי קלות כל אלו בעיניך?!

לולאי השיעור שלו הקשבתי היום, לא הייתי עושה כל זאת. או שהייתי עושה

זאת באיטיות, בחוסר חשק, בלשוטט מחשבתית בכל מיני מקומות , העיקר לא

כאן, ליד הכיור, השיש....

השיעורים שלו עוזרים לי לעשות מה (מה לעשות, אני מודה ומתוודה) - שאיני

אוהבת... זה לא נשמע מכובד כל כך,  לערבב צלחות ותרסיס לניקוי חלונות

עם דעת  וחכמה כל כך נפלאות, אבל זמני לא כל כך פנוי,  Young man.......

א

אני לא טיפוס שלומד ללא הרף, הלוואי. אבל, כשלא נמצאים

במסגרת תורנית איזושהי,  אז בלי לשמוע משהו תורני, אני

מרגישה שהופכת יותר ויותר לבורה ועמת הארץ. 

הלוואי והייתי מקשיבה לרב לוי

ודומיו - יותר.  הרבה יותר. וחוצמזה...זה כיף!!

ברור עם זאת, שיש אנשים הרבה יותר עסוקים

ממני. עובדים המון שעות, לומדים, פעילים....

אגב, השיעורים של הרב לוי נמסרים

לציבור של בעלי תשובה, או אנשים

שמתעניינים....ובכל זאת, הם עמוקים,

מלאי מחשבה, משהו!!

א גיט ווך!

יפה! והגית בו יום ולילה 😊פ.א.
א גיטה נאכט
כאן צריך לבוא אימג' מחייך אבלאיודעתאיך לעשותאתזה..נחלת

לילמנוחה!

שגיאות הכתיבמכי לאמוצאתאתהמשקםייםשליבפעםהאלפיים...נחלתאחרונה
מר פודלמן ממהר לאכול במסעדה בכשרות צהר לפני שמועצתקעלעברימבאר

הרבנות מבטלת את החלטת המנכל

משגיח צריך להיות גורם מרתיעארץ השוקולד
לא להגיע בתדירות קבועה
נראה לי שאצל חילונים להיות די ג'ייעשב לימון

זה כמו המעבר מהצד לעולם האימון והטיפול בעולם הדתי

מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד וחולמים להגביר לאט לאט למקסימום

יש גם די ג'ייס דתיים ויש גם מטפלים ומאמנים חילוניםאריק מהדרום
באופן כללי כל אלה מקצועות של אנשים שלא לחוץ להם להרוויח יותר מידי כסף והם יותר עובדים על מימוש עצמי מאשר על פרנסה, יש עוד הרבה מאוד מקצועות כאלה.
די ג'ייoo

זה תחום אומנותי

אימון/ טיפול זה תחום פסיכולוגי

יש לא מעט תחומים/ משרות שאפשר להתחיל בקטן ולצמוח

ותכלס קריירה נבנת כמעט תמיד ככה

מקטן (בסוג משרה/ כמות השקעה/ ידע/ משכורת) למשהו שיכול לגדול 

את מתארת אמת ממש עצובהפשוט אני..

עולם האימון והטיפול - מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד.

זוועה.

הלוואי שאחד כזה ייתבע פעם, והפיצויים שהוא יצטרך לשלם ילמדו את כל השרלטנים שיש אחריות למעשים שלהם.

שכמו שאי אפשר ללמוד בזום בקורס של חודשיים איך לבנות בניין כך שהוא לא ייפול ברעידת אדמה, כך אי אפשר ללמוד באיזה קורס קקמייקה איך לטפל בנפשות של בני אדם. 

ממש ממש מסכימהעשב לימון

אבל זה רווח לצערי

על אף שאני מסכים ברמת העיקרוןאריק מהדרוםאחרונה

א. אדם שבוחר להיות מטופל או מאומן ע"י בוגר קורס ללא ניסיון הרי שהבחירה בידו ועליו לשאת בתוצאות.

ב. אינני רואה בהכרח אינדיקציה לטיב הטיפול ומספר השנים שהמטפל בילה באקדמיה, או במוסד שבו הוא למד.

אולי פה ידעו...זכרושיצאנולרקוד

אני מחפש את הניקית "הדובדבן שבקצפת"

הייתה פעילה פה לפני כמה שנים, אם יש כאלה שמכירים את הניק הנוכחי שלה

ויוכלו להגיד לה או משהו

שאלה לדתיים הלאומיים המכונים דוסיםכְּקֶדֶם

איך אתם עם זה שאתם מתגייסים לצבא שיש בו פריצות ואידיאולוגיה גויית מובהקת של לתעדף את חיי האויב על פניך?

כשאני הייתי שומר בלילות בחדר לידי היה זוג שהתאמן במצוות פרו ורבו מדי לילה והיו לי מפקדים שמצביעים למרץ והולכים למסיבות גייז

התייחסתי רק לאמירה העקרונית שהבאתנוגע, לא נוגע

לעצם העניין, ברור שחסרים חיילים.

אגב, אם הרמטכ"ל לא היה עבד של הפרוגרס, הוא היה דואג שלחרדים שכן מתגייסים היה מסגרת באמת מתאימה, כדי למשוך עוד חרדים להתגייס, במקום לרוץ לתקשורת ולהצהיר הצהרות על גיוס חרדים.

כמו שוינטר אומר-הצבא לא באמת רוצה חרדים.

(אין בדברים הצדקה לההתנהלות החרדית. זה לא הדיון).

עצומה לסגירה של 'שיחה אישית'מחפש אהבה

למה יש את זה בכלל? למה לא מספיק מסרים?

זה ממש מיותר.

מי שמסכים איתי שיצטרף לעצומה...

סתם צוחק בקשר לעצומה, אבל נראה לי זה ממש מיותר.

דווקא יותר נוח ממסריםקעלעברימבאר
מה זה אחלה כליפתית שלג

שהבעיה היחידה בו זה שהוא ממכר.

אה וגם שאין הקלטות.

זה מרגיש כמעט כמו וואטסאפ

יותר נזק מתועלת. עם יד על הלבמחפש אהבה
תלוי בבן אדם ובשימוש שלוארץ השוקולד
כל בן אדם צריך להבין איזה כלי תורם לו ואיזה יוצר נזק ולפי זה לבחור באיזה כלי להשתמש
נראה לי שפעם היה אפשרות להקליט שםארץ השוקולד

@משה

אני זוכר נכון?

גם היום אפשרמשה

כלומר,  הש"א לא תומכת בזה. אבל אם המכשיר תומך בזה אז הש"א יודעת להציג.

אולי פעם יהיה לי כח להתמיך את הזוועה הזו. אם זה יקרה, זה יקרה עם תמלול מובנה.

ארץ השוקולד
לא יודע אם תמלול מובנה זה טוב
שלח לי הקלטה בווטסאפמשה

ותראה.

אליעזר המתמלל... אתה בטח מכירנקדימון
Ivrit aiמשה
אני מריץ אותו מקומית
אבל לווטסאפ מן הסתם יש יכולות טובות מהערוץארץ השוקולד
לא. זה לא כלי של ווטסאפמשה
מענייןארץ השוקולדאחרונה
מה ההבדל בין מסרים לשיחה אישית? זה באמת נראה מיותנחלת
יופי. מי עוד?מחפש אהבה
מסרים זה כמו מיילארץ השוקולד
שיחה אישית זה כמו הודעות
אם לדעתך זה מיותר, אל תשתמשארץ השוקולד
מפריע לך אל תשתמש לא?חתול זמני
שיר עצוב לט' באבכולנו הביתה

זה השיר השני שלי כאן. 

(ע"פ ההיתרים של הרב אוירבך והרב יצחק יוסף לשמוע שירים שקטים בשלושת השבועות)

הכנתי אתמול בAI, מבוסס ברובו על הקינה "למי אבכה".
מה דעתכם?

לדעתי החצי דקה האחרונה הכי יפה.
אם מצא חן בעיני אחד שטוב ביצירת וידאו, מוזמן... אני טוב מוזיקה ולא בוידאו

לְמִי אֶבְכֶּה וְכַף אַכֶּה, 

וּבִבְכִי אֲמָרֵר וַהֲמוֹן מֵעַי אֲשַׁנֵּן

הֲלַמִּקְדָּשׁ וְאָרוֹן אוֹ כְרוּבִים

שֶעוֹרבִים וְקִפּוֹד שָׁם יְקַנֵּן

[Chorus]

וסוֹד תּוֹרָה, הֲיֵשׁ מוֹצִיא לְאוֹרָה? 

וּמִי הוּא זֶה עֲלֵי הַדּוֹר יְגוֹנֵן

זְכֹר הַשֵּׁם, ואָחוֹר אַל תְּשִׁיבֶנּוּ

קְרַע אֶת הַשָּׁמַיִם וּבוֹא אֵלֵינוּ

תראו קטע יפה שראיתימחפש אהבה

בִשְׁבִיל זֶה מַנִּיחַ הַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ אֶת הַיֵּצֶר הָרָע שֶׁיִּתְפַּשֵּׁט כָּל כָּךְ עַל הָאָדָם וּבְיוֹתֵר עַל מִי שֶׁחָפֵץ בֶּאֱמֶת לְהִתְקָרֵב אֵלָיו יִתְבָּרַךְ, אַף עַל פִּי שֶׁעַל יְדֵי הִתְפַּשְּׁטוּתוֹ וְהִתְגָּרוּתוֹ כָּל כָּךְ הוּא מֵבִיא אֶת הָאָדָם לְמַה שֶּׁמֵּבִיא לְכַמָּה עֲווֹנוֹת וּפְגָמִים גְּדוֹלִים. אַף עַל פִּי כֵן הַכּל כְּדַאי אֶצְלוֹ יִתְבָּרַךְ בִּשְׁבִיל הַתְּנוּעָה טוֹבָה מַה שֶּׁבְּתֹקֶף הִתְגַּבְּרוּתוֹ שֶׁל הַיֵּצֶר הָרָע מִתְגַּבֵּר עָלָיו הָאָדָם בְּאֵיזֶה תְּנוּעָה וּבוֹרֵחַ מִמֶּנּוּ, שֶׁזֶּה יָקָר אֶצְלוֹ יִתְבָּרַךְ בְּיוֹתֵר מֵאִלּוּ עָבַד אוֹתוֹ אֶלֶף שָׁנִים בְּלִי יֵצֶר הָרָע. כִּי כָּל הָעוֹלָמוֹת לא נִבְרְאוּ כִּי אִם בִּשְׁבִיל הָאָדָם שֶׁכָּל מַעֲלָתוֹ וַחֲשִׁיבוּתוֹ הוּא מֵחֲמַת שֶׁיֵּשׁ לוֹ יֵצֶר הָרָע כָּזֶה וְהוּא מִתְחַזֵּק כְּנֶגְדּוֹ. עַל כֵּן כָּל מַה שֶּׁהוּא מִתְפַּשֵּׁט בְּיוֹתֵר וְיוֹתֵר כְּמוֹ כֵן הוּא יָקָר בְּעֵינָיו יִתְבָּרַךְ יוֹתֵר כָּל תְּנוּעָה בְּעָלְמָא, שֶׁהוּא מִתְחַזֵּק נֶגְדּוֹ וְהַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ בְּעַצְמוֹ עוֹזְרוֹ לָזֶה, כְּמוֹ שֶׁנֶּאֱמַר: "ה' לא יַעַזְבֶנּוּ בְיָדוֹ"

מהיכן?חתול זמני

לומר לך את האמת הפנימית שלי אני לא קונה.

כאילו אוקיי יש יצר הרע יש תאוות יש קשיים. אבל אני ממש לא מקבל את זה כמהות האדם ומהות מציאותו בעולם.

לא יודע איני חסיד של "תורת המאבק".

יש אמנם מאבק אבל ככל שלעשות ממנו "שואו" ככה מתעסקים אך בתהליך גירוד הקליפה במקום במהות פנימית הרבה יותר שהרי "נשמה שנתת בי טהורה היא" ומהות האדם היא גבוהה מעל גבוה.

אולי יעניין אותך