תגידו, שאלה.תות"ח!

ב"ה קיבלתי מההורים שלי המון ואני חייב להם המון, ועם זאת יש משהו שהוא "כללי" ולא איזה דבר פרטי, של הסתכלות שלילית לא טובה ואפילו הייתי אומר מזיקה, והיא מתבטאת בהרבה דברים, ואפילו בחינוך הילדים. אני גדל בישיבה שמחנכת הפוך לזה, וגם אני אישית מאוד הפוך מזה ומשתדל לראות דברים באופן חיובי. השאלה היא האם לפתוח את זה עם ההורים ולהגיד להם את דעתי בנושא או פשוט לחיות בדרך כזאת וממילא המצב ישתפר? זה ברמה שהדבר תורה האחרון שאבא שלי אמר בשולחן שבת עסק בעיקר בזה....😣 מה לעשות?

תודה רבה מראש על התגובות....

אין לי מושג מה לעשותילדה של אבא
במיוחד לא במקרה ספציפי שכל מקרה לגופו..
אבל
לא משנה מה אנחנו חושבים עח ההורים שלנו או על צורת התנהגות שלהם, אין לנו שום שום סמכות להעיר להם או לבקר אותם.
אחת מהלכות כיבוד הורים היא' לא יסתור דברו'
ואם ההורים אומרים משהו אחרת ממה שאנחנו חושבים- אין בכך בעיה, זה מלמד אותנו להיות סבלניים ולאהוב אותם בלי תנאים.
הדברים אמורים גם בהורה שלא שומר מצוות ובוודאי כאן שהבעיה היא רק השקפה שונה אך בדרך התורה (לפי הבנתי)
לא חושב שתפקידך ויכולתך לחנך את ההוריםהסטורי
ולא חושב שיעזור שתנסה.

תוסיף אור וטוב וההשפעה תגיע לאיטה. בהצלחה
##ultracrepidam

אתה לא אמור לחנך את ההורים שלך.

עצם המחשבה שאתה אמור לעשות כך היא לא נכונה, ועצם המחשבה שהם מתנהגים בצורה לא נכונה היא בעייתית. הדבר הנכון הוא לחשוב דברים חיוביים על ההורים שלך, ואם יש מחשבות שליליות להשתמש בהן רק לטובה ("הוא אמר לי את הדבר הלא נעים הזה רק בגלל הטבע הבעייתי שלו אבל הוא התכוון לטובה")

תודה רבה לכולם על התגובות!תות"ח!

@ילדה של אבא, אכן מדובר בהורים שומרי תורה ומצוות, ב"ה....

@ultracrepidam, אשמח להבין מדוע עצם המחשבה שהם מתנהגים בצורה לא נכונה היא בעייתית. וודאי שלהשתמש בהן לטובה, זה אין ספק, אבל עצם ההנחה שיש דבר מסויים שאני חושב שההורים שלי צריכים להשתפר בו, לא הבנתי מדוע זה בעייתי. אשמח שתסביר. תודה רבה.

כי זאת מגמה הפוכה למגמה של כיבוד אב ואםultracrepidam

כיבוד ומורא אב ואם הוא ציווי על התנהגות, אבל בוודאי ראוי שההתנהגות תהיה אותנטית ושהכבוד יהיה גם במחשבה.

אם אתה משקיע משאבים (זמן והתבוננות) במחשבות שליליות על ההורים שלך, זה נוגד את הכבוד אליהם (זה לא אסור כנראה אבל זה כמו שתשב ותחשוב כמה אתה לא אוהב לשמור שבת. האם זה "שמור וזכור את יום השבת לקדשו"? יש כאן חיבוב מצוה? עבודת ה'?).

ברור שכאשר זה נוגע לשאלה איך להתנהג, תעשה את מה שבעיניך נכון, אל תחקה את ההורים. אבל במחשבות עליהם ראוי לחשוב מחשבות חיוביות.

אגב כל זה רק מצד המצווה שאתה מחויב אליהם.

זה נכון במידה מסוימת גם כלפי כל אדם.

בוודאי שהמצווה היא גם במחשבה, לרחוש כבוד להורים...תות"ח!

אבל אין ציווי לא להבין שיש גם ביקורות. כמו שהרב זצ"ל כותב באורות ישראל פרק ד' פסקה ג': "ג. האהבה הגדולה, שאנחנו אוהבים את אומתנו, לא תסמא את עינינו מלבקר את כל מומיה, אבל הננו מוצאים את עצמיותה, גם אחרי הבקורת היותר חפשית, נקיה מכל מום. כולך יפה רעיתי ומום אין בך". העובדה שאנחנו צריכים לאהוב את עם ישראל אינה סותרת את העובדה שאנחנו יודעים שיש לו גם פגמים בחיצוניותו ובהופעתו, ויש קלקולים ודברים שצריכים לתקן. לגבי שבת, בוודאי ששבת היא מציאות רוחנית שלימה, ולכן לא שייך לדבר על פגמים שלה, אבל עם ישראל שמופיע בעולם הזה דבק בו יצה"ר שהוא ההעדר שהוא החסרון שמוליד כל מיני דברים לא טובים, וכן ההורים של האדם שגם להם יש יצה"ר. אני לא רואה הבדל בין המחשבה לבין ההתנהגות, אם אני מתנהג אחרת כי אני חושב שההתנהגות הראויה זה אומר שאני גם חולק עליהם במחשבה, ולא שייך לפי ענ"ד לעשות חילוקים בין המחשבה לבין המעשה. כמובן, גם הביקורת נובעת מאהבה ומהערכה ומכבוד ולא סתם מזלזול ומראיית הרע שלהם, אלא הסתכלות כוללת על כל הטוב שמתוכה אפשר גם לשים לב לפגמים. דווקא הגדלות מביאה לשים לב יותר לפגמים, כמו דברי חז"ל שיצה"ר מתגרה ביותר בישראל ובת"ח, ששמעתי על זה משל, כמו בגדים לבנים, משום שהם לבנים ונקיים, שמים לב יותר לפגמים....

אדייקultracrepidam

לא אמרתי לחשוב שאין בעיות

אמרתי לא לחשוב על הבעיות

אלא להתמקד בחיובי ולהתעלם מהשלילי בעיניך

(בנוסף לענווה הנדרשת ולהבנה שיכול להיות שהם צודקים בסופו של דבר)

וודאיתות"ח!

אם אין מה לעשות עם הבעיות מסכים שצריך לא להסתכל עליהן כל הזמן, אבל אם יש אפשרות לתקן את הבעיות עדיף להציף אותן ולטפל בהן, לדעתי.

(במקרה הזה אני בטוח שאני צודק, ויש מצב שכשאגיד להם הם יודו לי, גם אם ייקח זמן, ויבינו שטעו. אבל יכול להיות שהם יישארו בתפיסה שלהם גם אחרי שאעיר להם....וודאי שבאופן כללי צריך ענווה והתבטלות וכשאני לא בטוח שאני צודק צריך לזכור שאולי אני טועה. גם אם אני בטוח שאני צודק, זה לא סותר את העובדה שאני מכיר את המקום של אותה הסתכלות ומבין שיש לה מקום וגם היא טובה במינון הנכון בסופו של דבר, אפילו אם אינה אמת, ולכן אני יכול לכבד את דעתם אפילו אם אני חושב שהיא לא נכונה...)

תשתדל לראות אותם באופן חיוביאלפיניסטית

הם נראה לך פתוחים לשמוע ולהקשיב לדעות אחרותadvfb

ביחס לעניין הזה?

אם כן - אז עוף על זה.

אם לא - אז למה לעשות את זה בכלל?

אני לא יודע...תות"ח!

לכן אני מתלבט....

יישר כוח על התגובה!

כמו כן, כדאי לך לשאול את עצמךadvfb

אם זה היה אדם אחר שהוא לא ההורים שלך, היה מן הסתם חשוב לך פחות.. לא? אבל יש גם משותף..

מה האחריות שלך ביחס להורים שלך? אני חושב שיש לך אחריות אבל זאת הזדמנות לחשוב מה גבולת הגזרה שלה.

בכללי, זה גם יכול להיות מעניין על איזה רגש זה יושב אצלך ומה היחס שאתה רוצה לאמץ ביחס להוריך, גם ביחס למגרעות שלהם או לחוסר הסכמה ביניכם.

אין נכון ולא נכון0x1694
יש מה שלדעתך נכון לחנך ויש את מה שלדעתם נכון.
בתור אבא תעשה מה שנראה לך, אבל אצל ההורים תתמודד עם המצב.
להסביר להם את דעתך? לא תהיה נפ"מ כבר, אתה כבר לא בן חמש שצריך מישהו שיחנך אותך. מה שהיה היה... והם גם לא בני 15 שיכולים להשתנות רק כי תדבר איתם על זה.
....תות"ח!

לא הבנתי. יש אמת אחת, ולפי דעתי שזה מה שנכון, אז זה נכון. אני יכול להבין שיש מישהו שחולק, אבל לפי דעתי זה נכון ויכול להיות שאשכנע אותם.

מדוע אתה כ"כ בטוח שהם לא ישתנו?

אין אמת אחת בחינוך0x1694
חנוך לנער על פי דרכו... בגדול, בלי להכנס לדיון על זה, אבל ברור שישנן כמה פרקטיקות חינוך שונות. יכול להיות שזה לא מתאים לך מה שהם חושבים. אבל כאמור, זה לא רלוונטי כרגע.
הם לא ישתנו כי א' אנשים מבוגרים לא משנים דעות ובטח שלא מעשים, ככה זה בדר"כ בגלל הגיל. ב' הם לא חברותא שלך שיש לך נקודת וויכוח איתם. תחשוב שאתה אומר לרב שלך שאתה יודע ללמד יותר טוב ושאתה רוצה להדיח אותו. מלבד שזה טיפשי לחלוטין, הוא אפילו לא ישתכנע כי פגעת לו בסמכות.

^^ultracrepidam

כתבת טוב

אני חושב שישתות"ח!

נכון שהאמת הזאת רחבה ויש לה כמה אפשרויות, אבל בהחלט אפשר לומר שיש אפשרויות שוודאי פסולות. נגיד לדוגמא, להגיד רק "כן" לילד לא משנה מה הוא שואל, לא משנה למי, זה לא חינוך טוב (עיין ערך "אבשלום", "ולא עצבו אביו מימיו"). ובנוסף לכך, אחרי שמכירים מישהו ספיציפי, אפשר להגיד דברים מסויימים שוודאי שלא נכונים לגביו מבחינה חינוכית.

לגבי הדוגמא שהבאת, וודאי שלא נכון להגיד לו שאני יכול להחליף אותו, אבל אולי במצבים מסויימים נכון להגיד לו הערה איך לשפר את החינוך שלו. יכול להיות שגם לא נכון להשוות בין רב לבין הורה, אבל זה כבר דיון אחר שאין לי דעה בו. אם אגיד בצורה נעימה ועדינה את דעתי במשהו מסויים שלדעתי ההורה/הרב שוגה בו, הגיוני מאוד שיקבל, וגם אם לא יקבל לגמרי, זה יוסיף לו נקודה למחשבה והתבוננות ויכול להיות שישנה מעט את דרכיו.

...0x1694
לגבי הפסקה הראשונה אני יכול להתווכח, אבל כבר אולי אחרי החג...

כדי להשאר צמוד לשאלה המקורית שלך, נדמה לי שלדון על דוגמאות ומה כן ומה לא זה בכלל לא רלוונטי.
נשמע לי שאתה פשוט אוהב דיונים (בקטע טוב, שיהיה ברור). רואים את זה בתגובות שלך בפורום הרבה. השאלה אם זה לא האופי שלך הוא שמניע אותך להתווכח על מה שלדעתך נכון או לא נכון? ואפילו עם ההורים תרצה לקיים דיון. לפי הנחה כזאת, אני יכול רק להצטרף למה שכל השאר אמרו, שזה פשוט לא שייך מול ההורים. נקודה. כלומר לא שמבחינת האמת אתה לא צודק או משהו, אלא שמול הורים ספציפית זה לא רלוונטי, ויותר מזה, עדיף שתפנה את הכוחות האלה שלך כלפי אנשים אחרים.
....תות"ח!

ברור לי, חשוב לי לחדד את הדברים כמו שצריך. דהיינו, חשובה לי האמת. לא נראה לי שזה משום שחשובה לי האמת ושהדברים יהיו מדוייקים, אלא כדי שלא יהיו מזה פגיעות ודברים לא טובים, ופשוט בא לי שלהורים שלי יהיה טוב, כי גם הם סובלים מזה. אבל וודאי שאקח את זה כנקודה למחשבה, תודה רבה.

אשריך על הרצון לתקן פגיעות!0x1694
הם עצמם יודעים (ומפריע להם) שהם סובלים מזה?
האם זה יעזור בפועל מעכשיו והלאה או רק כדי לנסות לכפר על העבר?

אלה שאלות שלדעתי כדאי לשים לב אליהן לפני שאתה ניגש בפועל לדבר עם ההורים. כדי לתכנן את הסגנון וההצגה של הדברים, אם בכלל יש להם מקום.

פסח שמח!
יישר כוח לך!תות"ח!

לא, הם לא מודעים לכך.

יעזור מעכשיו, אם זה היה רק כלפי העבר אכן לא הייתי מתערב.

אחלה, תודה רבה, פסח שמח וממש תודה על הדיון פה, עזר לי ממש!

חשבתי הרבה כיצד להגיב וכעת אנסהארץ השוקולד
מגובר בסוגיה רגישה ולא פשוטה ואני מקווה שהדברים שאכתוב יהיו בסדר.

יש פה מספר נקודות שראוי להתייחס אליהם:
1. הקושי הרגשי והנפשי עם זה שההורים מחנכים בדרך אחרת משנראה לנו נכון ולפעמים זה פוגע בנו.
אז ראשית, אני בטוח שזה לא נעים וליבי איתך.
אם הם לא מעריכים אותך מספיק, תזכור שיתכן ויש להם ציפיות שנובעות מהרצונות שלהם ולאו דווקא מתאימות לך, אז אל תרגיש שאתה כישלון.
יותר מזה, אציין שמההיכרות איתך פה אתה בחור נפלא וכדאי שתעריך את עצמך.

2. הסתכלות חיובית לעומת שלילית,
אני חושב שהרבה פעמים אנחנו מרגישים שאנו שופטים באופן חיובי יותר מאחרים את העולם כי הם מזלזלים או מסתכלים באור שלילי על פלוני או קהילה אלמונית. אבל האמת היא שכל אחד ואחת מאיתנו פשוט מסתכלים חיובי על קבוצה מסויימת ושלילי על קבוצה אחרת וממילא ההבדל הוא לא האם ההסתכלות היא חיובית אלא על מי ומה היא חיובית.

עם זאת אסייג את האמירה בכך שיש הסתכלויות שונות על העבר של עצמנו ודברים שאנחנו חווינו בין אנשים ודרכים שונים.

3. מה לעשות מול ההורים?
לרוב אי אפשר ולא ראוי להתווכח איתם, גם כשהם לא מושלמים, אין מה לעשות, הם לא מושלמים וזה דבר שאנחנו מגלים במהלך תהליך ההתבגרות. (ולרוב בגיל יותר מאוחר מגלים שגם דמויות חינוכיות/חשובות לא מושלמים אף הם)
מה שכן, תזכור ותחשוב לעצמך כיצד תרצה לחנך את ילדיך.

בהצלחה אח
תודה רבה!תות"ח!

1. תודה, אשריך!

אחלה, תודה רבה! יישר כוח!

בשמחה, ברוך תהיה!ארץ השוקולדאחרונה
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאר

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

תהא שנת פחות זמן מסךוהוא ישמיענו

תמיד שטענדיג פרייליך זיין (להיות בשמחה תמיד)אביעד מילוא

זה הרמז שנתן הרבי ר' ישראל מויז'ניץ שליט"א

תהיה שנת פז 😏מבקש אמונהאחרונה

או שזה נוטריקון של "תתאשפז"

לא, לא כמו שחשבתם 😁

הכוונה שהקב"ה יחזור להתארח (מלשון אושפיזין) אצלנו בבית המקדש

אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןoo

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

תמיד זה קורה. גם בלי שנתכוון לזהנפשי תערוגאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

אולי יעניין אותך