כאילו.. האם תרגישי נעים לומר - כלל עם ישראל שומר שבת? בעוד שסטטיסטית - רובו לא..
האם תריגשו נעים לומר - כלל עם ישראל חוגג את יום העצמאות. כשהחרדים לא חוגגים (ככלל, ידוע שזה הכללה. לא זה הדיון!)
עם ישראל נמצא בארץ ישראל
עם ישראל בחר ברפורמה/מתנגד לרפורמה והתעו אותו (בלי הדיון עליה ממש..).
מה אני בעצם שואל..?
מכירים את זה שמישהו מדבר בשם הכלל, או אפילו לא מדבר, אבל בטוח שהוא מייצג את הכלל, כזה הוא בטוח שהוא הנציג העולמי לטוב ולחסד והוא מפיץ אור בקרב החשוכים כמוכם, והוא, בשם הכלל, מגיע ואומר משהו... שוואלה אתם לא שם. ואתם גם לא רוצים.
האם השיקול הוא סטטיסטי גרידא?
אני חושב בתור אדם דתי שכולנו מרגישים ששמירת שבת זה משהו שמיוחד לעם ישראל, בעוד שמבחינה סטטיסטית זה ממש לא נכון כי רוב עם ישראל לא שומר שבת. (נכון יש מסורתיים. ועדיין). האם אנחנו מדברים בשם הכלל - כשאנחנו לא?
מי אמר שאנחנו, הציבור הדתי לאומי שממש ממש אוהב לדבר בשם כלל ישראל, צודק? באיזה זכות? מי אמר שהרבנות הראשית היא בית הדין של כלל ישראל ולא בית הדין של העדה החרדית, או של צוהר? אני באמת שואל. הכמות של האנשים? אנחנו ציבור קטן. כמות של שומרי תו"מ? בכמות יש יותר חרדים.
אז מה עושה אותנו, את הרבנות הראשית, או כל דבר אחר.. למייצג של עם ישראל? במה אנחנו טובים מאחרים?
האם אתם חושבים שאנחנו מדברים בשם הכלל, כשאנחנו לא הכלל? ואומרים אחרת ממה שהכלל חושב?
אציין, שלא כולנו מדברים בשם הכלל. אבל.. התופעה מוכרת.. אשמח להתייחסות שלכם ולהערות ודעות. ואתם לא חייבים לענות רק על השאלות ששאלתי, שאלתי אותן כדי לתאר את התופעה הזאת טוב יותר..
), דברים נפלאים. באמת מברר יפה את המקום בין האמת לבין החיים. אבל שים לב שהוא לא מדבר (נראה לי....) על העניין של אמת לעומת אמת, שזה הדיון פה. שם אע"פ שיש אמת מסויימת, לא תמיד ראוי להופיע אותה כיוון שהעולם לא מספיק יכול להכיל את זה, וזה יכול להביא לקלקולים. וזה מתקשר למה שאמרתי שלמרות שיש אמת מוחלטת לפעמים טוב לא לחיות לפיה.
.