שיתוף #1 שבוע טובFireBush

..
כותב באוטובוס מעפולה לחיפה.

שומע באוזניות את אותו שיר כבר עשרות פעמים על מצב חזרה. 
אולי זה ירגיע...?..
מרגיש מנותק מגופי שלי. כמו מרחף... המודעות הסביבתית אובדת.
אבל האנרגיות, מוּטרפות.
"אני יכול להרוג מישהו היום!"
והכל מותר.
לצרוח בקול!
לקפוץ מהחלון! תוך כדי נסיעה. (אם הייתה אפשרות לפתוח אותו..)

בטח אדפוק את ראשי במושב למולי עד זוב דם.

מה שווה דמי לעומת הכאב הנכון, המנחם, המבורך?
הכל מותר.

לפנות לבחור בספסל מולי, לומר לו כמה אני נמשך אליו.
הכל מותר.
רק ארד מהאוטובוס, אל האספלט המחוספס - ואכנע לכל !
בראש מורם ארוץ בשיגעון,

בתחנה המרכזית אעשן בגאון.
וגם כשאקיא את נשמתי (לתוך שקית,

מעפישות הנסיעה הארוכה) - לא אסתתר.

..

לעולם לא אגיע ליעדי.
ולא הביתה.

אלַקח בבכיות אין קץ
והתפרקות קיומית
מול האדם הראשון שאזהה,
מול הצדיק הראשון שאראה.

מהאומללות..

_________

מילה על הקטע: נכתב בלי מחשבה, בלי טיפת יומרה להיות שווה קריאה. אכן כתבתי אותו באוטובוס, מתוך תחושות קשות, אבל מוערבים בו לא מעט שטויות גמורות. הוא ישן, מהפתקים בטלפון, שעכשיו אני מוחק, כי אני מחליף טלפון. אין לי מושג למה ראיתי צורך לשתף אותו. אולי בעיניים של היום אני חושב שהוא הזוי ומוזר ומעניין אותי מה אנשים חושבים עליו. אני חושב שהייתי קורא לו "אומללות".
מילה על המשתמש: אומנם פיצול, אבל לא מעניין. אני לא משתמש פעיל, לא מכיר את ה"ניקים" פה, ולא מכירים אותי. ראיתי לנכון לפתוח אותו ולא להתחבר לישן רק מטעמי נוחות שלי.

מנהלים, נראה לי כדאי למחוק....תות"ח!
וואי אתה יכול בבקשה לומר לי למה? שאדע להבאFireBush
סליחה, אבל זה אפילו מעט הצחיק אותי.

זה תוכן קשה? לא מתאים?

אני בכנות רוצה לדעת
למנהלים,FireBush
אני אשמח לדעת מה לא בסדר כאן, קראתי פעם נוספת, ואני באמת לא רואה בעיה...
איזה כלל זה מפר?
תעשו מה שעליכם לעשות כמובן,
אבל רק למודעי, זה נכתב בשיא התמימות.
מחילה שלא כתבתי לך מה הבעיה....תות"ח!

א', כתבת שאתה נמשך לגבר, וזה לא מתאים בפורום דתי. זה העיקר. ובכללי, "הכל מותר, לרצוח. ולעשן". בקיצור, לא מתאים.

אוקיי, תודה. אלו רק ביטויים של תחושות של הרגע...FireBush
כאשר הייתי במצב רוח אכן קיצוני.
אני לא יודע אם יש טעם לחלוק עליך, עד שיחליטו אם למחוק או לא,
אבל אני בן אדם של שיחה...
לא הבנתי את ההיגיון, מאחורי הנקודה שאתה רואה כעיקר. האזכרה שלי למשיכה לגבר הייתה מינימלית, ואגבית, לא בזה עוסק הקטע, ונראה שזה תפס אותך.
אני לא מבין מה לא מתאים בפורום דתי, שיהיו אנשים שנמשכים לגברים? כאילו, אתה מדיר אותי, ושכמותי מהפורום?
או רק הדיבור על זה? כי זה נושא רגיש שבפורום הדתי (כדוגמא להרבה מקומות דתיים) מעדיפים להעלים ממנו עין, כאילו לא קיים.
אני יודע שאתה לא, וזה לא המצב, הצגתי בצורה כזאת כדי להעביר את הנקודה.
כן מדברים על זה פה, ואם למישהו חשוב, הוא מוזמן לפתוח את הנושא בעקבות השורה הזאת, גם פה. הוא יכול להגיד שזה לא ראוי לדעתו, ומשם לדון ולשמוע דעות דומות או אחרות.
למחוק לגמרי? זה מרגיש כמו צינזור לא צודק. שלא לומר... סתימת פיות
....תות"ח!

כתבתי את דעתי, והפניתי לדעת המנהלים שיעשו כפי ראות עיניהם. לא מאשים אדם שנולד עם משיכה לגבר, ואני אפילו מרחם עליו, אבל לבוא לבן ו"להתחיל" איתו, זה דבר פסול לפי ההלכה. ועוד לדבר על זה בפורום כללי בצורה כזאת, שגם בהקשר לכל התגובה זה היה, הכל מותר. תשחרר הכל. ותשחרר גם את זה.....

לא קשור לסתימת פיות. סתם דמגוגיה שאתה מנסה להפעיל. יש פה פורום דתי, תכבד ואל תעלה קטעים לא ראויים. אתה רוצה, לך לפורומים אחרים כדי לפרוק. פה זה לא המקום של זה. (לענ"ד....). לא מדיר אותך מהפורום, מוזמן לכתוב פה כראות עיניך בכל הנושאים בעולם, אבל לא לכתוב בצורה כזאת על המשיכה שלך לגברים.

תודה על התגובה. כמה דברים:FireBush
יש כמה דרכים להתמודדות עם שירשור שלא מתאים לך. לענ"ד, שירשור שהוא גבולי, בשטח האפור של החוקים או ההתאמה, נכון יותר לנהוג בענווה והתחשבות בפותח ולא להזדעק שימחקו אותו, כי לך הוא לא בא בטוב בעין. ולו רק כי זה לא נעים לפותח שמוחקים לו, ויותר שכותבים לו באשכול עצמו שהוא ראוי להימחק. שוב, כשאין עילה חד משמעית לכך. רק נקודה למחשבה, בסופו של דבר זכותך להפעיל את השפעתך לטובה ולהפך בצורה שאתה רואה לנכון. מעט חבל שדעתך הקונקרטית בנושא לא תשמע ולא תהיה רלוונטית אם השירשור יימחק...
לא מדובר בשירשור על להתחיל עם גבר. לא על רצח. ושום דבר פסול שכזה. פסול גם בעיניי. מדובר רק מגרונו של יצר הרע, וחבל לי שלא הבנת. מודגש שאלו תחושות ורגשות קיצוניות, אבל בשום שלב, לא שהן יוצאות לפועל, ולא קריאה לפעול ככה, שים לב...
והייתי שואל את עצמי גם, במקומך, מה כל כך מרתיע אותך בזה? ממה הסלידה?
אני לא צריך להפעיל דמגוגיה, אין לי ויכוח איתך. רק ביטאתי את הרגשתי, ואני חושב שהיא מובנת לכל בר דעת. אני מקבל את הביקורת שלך, גם אם אני לא מסכים איתה.
הקטע הוא לא פריקה, הוא יותר סיפור. אני רואה שאכן מוציא אמוציות רבות מחלק מהאנשים. ושוין, אני מכבד גם את אלו שמעדיפים להישאר בד' אמות שלהם, ולא להכיל שונות.
אני דתי, ואני מרגיש שיש לי חלק בפורום הדתי הזה, כמו לכל אחד אחר. ובכנות, אני אצטער מאוד לגלות שכולם חושבים כמוך... (אני חושב על דתל"שים פתאום ועל הפליטה שלהם מחוץ לחברה בגלל חוסר הכלה ושייכות).
ציינתי גם בהודעה הקודמת שאני יודע שזה לא כך ולא המצב (שאתה מדיר אותי וכו'), חבל ששוב, אתה רואה בצימצום רק מה שמכעיס אותך, ולא את כלל הדברים.
.....תות"ח!

ברור לי שזה קטע כתיבה, וברור לי שלא קראת לעשות את זה. הבנתי את זה. אבל גם שיתוף של דברים שיצה"ר אומר לך, דברים פנימיים, לענ"ד לא ראוי לשתף אותם לכל הציבור בצורה כה כללית. לא חשדתי בך ח"ו שאתה אכן עושה את הדברים בפועל. אין לי סלידה מזה, פשוט אני חושב בהמשך לדברי חז"ל שאסור לפרסם חטאים של בין אדם למקום, ומי שמפרסם את זה הוא חצוף (לא אתה אישית, זה הביטוי של חז"ל, וזה מבטא שדבר כזה ראוי להצניע אותו ולא לפרסם אותו....). דברים כאלו פנימיים על האדם לשמור אותם לעצמו, וברגע שמפרסם אותם, במובן מסויים הוא מראה שהוא לא מתבייש בהם, שהרי לא אכפת לו לפרסם אותם. פה זה קצת שונה, כיוון שזה פורום אנונימי, אך בכל אופן, עצם הפרסום של דברים כאלו בצורה פומבית לא ראוי.

זה לא קשור ללהכיל שונות. אתה יכול להתכתב עם אנשים דתיים פה ולשתף אותם, והם ינסו לתמוך בך וכו'....אבל לא בפורום הזה, לא בצורה כללית. מה כזה קשה להבין? אין פה משהו עקרוני נגד שיתוף ופריקה של רגשות, אלא שדברים כאלו לא ראוי לפרסם אותם בצורה פומבית. אתה יכול להאשים עד מחר את ה"דתיים" האלו, אבל בסופו של דבר הבחירה היא שלך, ולא של אף אחד אחר. ואמרתי, יש לך חלק בפורום הזה, לא הדרתי אותך ולא אמרתי שאתה לא ראוי להיות בפורום, בסה"כ אמרתי שאת הדברים האלו שכתבת לא ראוי לפרסם. אין צורך להיעלב אישית. דתלשי"ם זו סוגייה מורכבת, ולא נראה לי שאפשר להגיד שרק משום שלא נתנו להם את המקום הם עזבו. הרבה פעמים מדובר פשוט על טראומות שעברו וכו'....וגם אם מדובר בכך שלא נתנו להם את המקום, זו המסגרת הקרובה שלא נתנה את המקום שלהם. אבל אין זה אומר שילד כזה אמור לפרסם את זה לכל הציבור. המשפחה הקרובה, החברים הקרובים שאותם ראוי שישתף, עליהם מוטלת המשימה להכיל אותו.

זה לא קשור ללראות את כלל הדברים. אני רואה את כלל הדברים, הם יפים ונכונים. וזה לא. אז את זה צריך למחוק. מצידי שימחקו רק את השורה הזאת וזהו.

שומו שמיים, בפורום דתי יש גברים שנמשכים לגבריםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ט בניסן תשפ"ג 08:34

למה רק למחוק?

כדאי גם לעבור על הזכרונות של מי שקרא זאת, ובעזרת היפנוזה למחוק את הזיכרון.

אסור שיידעו שיש גברים שיכולים לשבת באוטובוס ולהרגיש משיכה מינית לגברים אחרים באותו האוטובוס. הרי ידוע שהכחשת המציאות מועילה מאוד בפתרון בעיות.

מי שלא מתיישר עם זה - צריך ליישר אותו בכוח. אם רגליו ארוכות מדי - צריך לכרות אותן. אם הן קצרות מדי - צריך למתוח אותן.

ואז נתפלא (או שמא נשמח?) מכך שלהט"בים שנולדו דתיים פורקים כל עול ועוזבים את התורה כולה.

למה ככה? לא חושב שראוי למחוק.די שרוט
הפותח, לדעתי זה בסדר (אפילו שכולם יודעים שאני לא ממש דתי)
אני חושב אחרת.תות"ח!

נראה מה המנהלים יחשבו.

האמת שבכלל לא הבנתי מקריאה ראשונה שמדוברדי שרוט
בנושא הזה. לא ידעתי.

אבל בינינו, אף על פי כן, אם בעיניך זה ראוי להמחק, לדעתי מספיק שתדווח בכפתור ולא לכתוב על כך על גבי השרשור עצמו. המנהלים כבר יחליטו אם כן או לא.

מסכן, בנאדם פורק פריקה אותנטית ותגובה כזאת עשויה לבייש אותו.
זה די ברורתות"ח!

לא ידעתי/חשבתי על האפשרות הזאת של לדווח בכפתור, מחילה. תודה על ההערה.

בכל מקרה, נראה לי דווקא שיש יתרון בלהגיב על השרשור, כדי שפותח השרשור עצמו יבין מה הבעיה, ולא ישר ימחקו לו מבלי שיבין למה. זה עלול לפגוע הרבה יותר, נראה לי.

אפשר גם לפנות בפרטיFireBush
אבל לא חייבים להצטדק, אמרת את האמת שלך והיית נאמן לה. במובן מסוים אני מעריך את זה.
צודק.תות"ח!

תודה רבה. שמח לשמוע שאתה מעריך, באמת גדוּלה.

איך עשית מפיק ב ו'?די שרוט
לחיצה ארוכה על האות ו'FireBush
אצלי alt ארוך ולא לעזוב, ותוך כדי ללחוץ על 0204, ותות"ח!

אז לשחרר את ה-alt.

אני יודעת שאפשרמבולבלת מאדדדד
ללחוץ על alt gr ואז על כל מיני אותיות זה לנקד... ק זה קמץ, ו זה חולם, ד זה דגש או שורוק, ח זה חיריק.. לפי האותיות..
גם אני חושב שכך יותר ראוי. אבל חלילהFireBush
אין בליבי דבר לגבי תותח. בסופו של דבר הוא לא התכוון לפגוע.

האמת, שזה כלל ועיקר לא העיקר!

הסיפור האמיתי הוא שאני אדם מתמודד נפש. ההתמודדות לפעמים קשה מנשוא, ואני מוצא את עצמי כותב לעצמי דברים שאישית לא קל לי לקרוא אחר כך. בחרתי קטע רנדומלי כדי להבין איך זה נשמע לאוזן חיצונית.

נתפסו לי על המשיכה לגבר, שבחוויה שלי זה כל כך שולי, כי זו משיכה מינית, כמו שיש לכל אחד, היא לכשעצמה לא ביטוי לחוויות הנפשיות שלי, כמו שלרדת מהאוטובוס אל האספלט הוא לא ביטוי. המתירנות האימפולסיבית הלא ראויה (!) שמודה מול האדם על התחושות שלי - היא ביטוי. אבל זו, יכלה להיות בדיוק באותה מידה גם עם בחורה, אישה (!). והאם הייתי מקבל את אותן תגובות אז?

ודרך אגב, אני לא נמשך רק למין שלי, אלא לשני המינים, מה שעושה את זה אפילו יותר שולי עבורי.

אבל בסדר חחח
אבל מבחינת ההלכה יש הבדלתות"ח!

ומבחינת ההלכה לגבר אסור להיות עם גבר. תחושות פנימיות, יצרים. זה בעל כרחו, אין מה לעשות. הוא נולד עם זה (הרבה פעמים זה גם מתפתח, זה רוב האחוזים, אבל גם אם זה התפתח, בסופו של דבר זו המשיכה של האדם ובמצב הנוכחי מבחינה פיזית הוא נמשך לגברים....), וזו המשיכה שלו, אבל חלק מזה, אין מה לעשות, זה להתמודד, ולא לגלות את אותה משיכה כלפי חוץ. לפרוק באופן אישי, כן. לפרסם בצורה גלויה לאחרים, לא. אני מבין שאתה לא רואה את הבעייתיות בדבר, אבל תנסה להיכנס לראש שלנו, ולהבין. תבין שגם מצד אנשי הפורום יש פגיעה בהם כשדבר כזה מפורסם, ותנסה להבין.

שמח לשמוע שאתה נמשך לשני המינים, ובאמת מאחל לך הצלחה מכל הלב בהמשך הדרך, ושתזכה להקים בית נאמן בישראל עם אשה כשרה.

מבחינת ההלכהFireBush
אסור לגבר להימשך לגבר?
כי אני לא הייתי עם אף גבר. רק חייתי את חיי, וכמו שיש לי עיניים בצבע חום, יש לי משיכה לגברים.
אי אפשר להתכחש לכך שיש הבדל מהותי כשמדברים על משיכה לנשים מול משיכה לגברים, לא רק ברמת האיסור ההלכתי.
אישה ברחוב? בקלות יכולה להיות אשת איש ואסורה הלכתית, בקלות יכולה להיות גויה ואסורה הלכתית. תאיר את עיניי, למה לדבר על משיכה אל אישה, לא פגושה, זה נורמטיבי יותר?
אין לי מה לפרוק, אני בכנות לא מרגיש צורך, ויכול להיות שאתה רואה זאת כבעיה, ואולי, זו באמת בעיה. ביני לבין אלוקיי אני מייחל שהייתי אחרת. אבל על מה אתנצל? מה אפרוק ולמי? מצד אחד, קשה לי להבין איפה אני לא בסדר פה, מצד שני, במה תועיל לי פריקה?
גם כאן, ציון המשיכה הוא לא פריקה, הוא עובדה עליי, חלק ממני. אולי יש פה מוטיבים אחרים שהם פריקה. לכן אני מתקשה להבין אותך, אבל מבין שזה נושא רגיש, לא משנה אם לדעתי הוא צריך להיות רגיש ברמה כזאת, עקרונית, דווקא בגלל ובשביל אנשים שנמשכים רק לבני מינם, והתרבות המתירנית החילונית, שמכריחה התייחסות, עמדה ושיח דתי, מה שמחייב פתיחות ברמה מסויימת, כדי לקרב אותם, לא לאבד אותם, ובכלל, לתת תשובה אמונית עקרונית לנושא. בכל אופן, שמח שאמרת.
אני בן אדם אחד, ואני ממש לא מרגיש הנושא פה (כמו שאני לא מרגיש שהמשיכה שלי היא הנושא!), אז אני נמשך לשני המינים, אמת, ואני אכן רוצה בעיתו ובזמנו בתור אדם דתי בעז"ה להקים בית עם אשה כשרה, זה פשיטא, כמו כל אחד שנמשך למין השני בלבד, אבל באותה מידה יכולתי שלא להיות, ישנם כאלו שלא, והם לא נעלמו פתאום, כל הבעיות העקרוניות עדיין על השולחן, ואף אחד לא צריך לנהוג בי פתאום אחרת, בהבנה או יותר כבוד, אם הזכרתי שיש בי גם צד שני, "נורמלי".
מבחינת ההלכה אין איסור.תות"ח!

אבל יש מצווה לישא אשה. ובהתאם לכך על האדם להביא את עצמו לקיים את המצווה הזאת. (+מצוות פרו ורבו...). אם יש לאדם אונס, אין מה לעשות. אבל בטיפול ארוך, רוב האנשים יצליחו להגיע למצב הזה בסייעתא דשמיא.

א', גם לדבר על משיכה לאשה בצורה כזאת פומבית, זו בעיה בעיניי. משיכה מינית זה דבר שצריך להמעיט בו את הדיבור מעבר לצורך, ולא לפרסם אותו בפומבי. (דברי רמב"ם מפורשים, אם זה מעניין אותך....). אבל מעבר לכך, יש פה עוד נופך, שאותו ציור שציירת (גם אם הוא רק בלב שלך...) של לבוא למישהו באוטובוס ולהתחיל איתו, זה דבר שהוא מגונה. ולכן, גם לתאר אותו בצורה דמיונית זה לא טוב. לדוגמא, כמו שמישהו יתאר שהוא ח"ו אונס אשה. האם זה מותר כי זה רק תיאור של מה שיצר הרע אומר לו? לא, זה לא ראוי כי זה דבר מגונה, גם אם אתה רק מתאר אותו באופן ציורי.

לתת תשובה אמונית, כן. לדבר על זה בצורה כזאת, לא. אם היית פותח שרשור מה היחס האמוני לזה, או אפילו היית כותב קטע שמתאר את הקשיים בזה, אפשר להבין. אבל אם אתה כותב את זה בצורה כזאת, זה לא ראוי, אפילו אם זה ציורי.

ב"ה, שמח לשמוע. לא אמרתי להעלים את הבעיות, אמרתי לדבר עליהן בצורה ראויה ומנומסת כפי שראוי לנהוג בדברים כאלו.

תראה, אני חושב שהדיון די מיצה את עצמוFireBush
אבל אם כבר מתייחסים ספציפית לדברים בעיתיים דימיוניים שכתבתי,
הרי כתבתי גם על קפיצה מאוטובוס נוסע, פציעה עצמית לא קלה, והתפרקות נפשית על כל מה שרע בעולם (!).
אמרה משתמשת, שצריך להדביק לכותרת טריגר "אובדנות ופגיעה עצמית" (מעניין שלא הזכירה טריגר "מעשה מגונה" במשמעות דבריך).
לא יכול להיות שמפריע לך שאני מעלה את המשיכה, ולא מפריע לך שאני מעלה דברים כאלו, לא פחות קשים, גם הלכתית, וגם אנושית (!).
כאילו התמונה אצלך חסרה... ומשהו שנמצא מול העיניים שלך, פשוט מתפספס...
כל הפוקוס הולך לנקודה אחת שמפריעה לך, ואני מבין, בכנות. אבל מה אם הייתי כותב זאת באמת כפריקה? (לא כאנקדוטה מהעבר) כשהפצע טרי ומדם ליבי? לקבל תגובה כזאת, מרגיש קרוב ללעשות את כל הטעויות האפשריות...
אני לא חושבתמבולבלת מאדדדד
שעל משיכה יש עניין לכתוב טריגר.
אני חושבת שהמגיבים פה הביעו את דעתם בכללי לגבי מה שכתבת.
אבל לדעתי יותר מתאים לכתוב כאלו פריקות בריק ומוסתר (כמוני)... שם לא שופטים.. מצד שני גם לא כ"כ מגיבים. אז זה נתון לשיקול דעתך.
נראה שזה עניין רגיש לאנשים לא פחות מאלו שציינתFireBush
נראה שהמגיבים הביעו את דעתם לגבי שורה אחת ממה שכתבתי, ואני יכול להבין מאיפה זה נובע, אבל חושב שקצת חבל.
תודה על המידע.
מי שמעוניין לשפוט מוזמן...
התעלמת מדברים שכתבתי.תות"ח!

מחילה שלא כתבתי לך מה הבעיה.... - צעירים מעל עשרים

תסתכל פה ותיווכח לראות שכן כתבתי על הדברים. אתה התחלת להדיין איתי על המשיכה לגבר ועל זה נכנסנו לדיון.

הפציעה לא כזה הפריעה לי (לעומת מה שכתבתי על רצח שכן....), כיוון שאני יכול להבין שיש מקום, לפחות באופן ציורי, שהאדם יעשה דברים קיצוניים כדי להחזיר לעצמו את ההרגשה. לדוגמא, אדם ייתן לעצמו סתירה כדי להחזיר את עצמו לפוקוס. בדמיון כשאתה מקצין את זה זה מידמה בפציעה עצמית לא קלה. אבל סוף כל סוף יש לזה מקום מסויים. אבל לרצח ולהתחיל עם מישהו אין מקום.

אפשר לסיים את הדיון, אם תרצה....

באמת שכבר אין טעםFireBush

משום מה יש לי תחושה שהעילוי על נס בנושא הזה אינו מעשה ידיי. מה גם שאני חף מאינטרס!

מה שלא הפריע לך - אני שמח בכך! לא כתבתי כדי להפריע לאף אחד.

אבל אם אתה כבר עושה איפה ואיפה וחילוקים - המשמעות שאובדנות ציורית לא מפריעה לך? (אתה יכול לטעון בדוחק שאין פה בכלל שכזאת, ואבין.)

בכל אופן, צר לי לומר, לענ"ד, לשים על מישור אחד רצח ציורי, ומשיכה מינית ציורית - זה אבסורד.

לא צריך לחוש שום דבר. מספיק להסתכל בשרשור ולהיווכחתות"ח!

אני כתבתי כמה דברים שהפריעו לי, ואתה הגבת רק על הנושא הזה. משמע, אתה פתחת את הנושא, ואז אחרי זה האשמתי אותי שהתמקדתי רק בזה ולא בדברים אחרים. לא קשור לאינטרסים או לא, זו מציאות. זה כמו שתגיד, איך אתה אומר שהוא רצח? הרי אין לו אף אינטרס. והשני משיב לו, כן, אבל ראיתי שהוא רצח, מה לעשות. זו העובדה.

מצויין, רק כתבתי שלא הפריע לי, כי כתבת כאילו זו בעיה שזה לא הפריע לי, והסברתי מדוע זה לא הפריע לי, ואילו דברים אחרים הפריעו לי. (ומבין שאתה בגישה ששום דבר לא מפריע, ולא באמת האמנת במה שכתבת אלא השתמשת בזה בתור דמגוגיה....).

לא ראיתי פה אובדנות. אם היית כותב פה להתאבד, היית מוחה גם על זה. אבל כתבת רק על זה שפצעת את עצמך, וכתבתי מדוע יש לזה מקום באופן ציורי.

לשים על מישור אחד את שני הדברים, זה אם אתה נאמן לתורה ומבין ששניהם איסורים של התורה. (ושניהם מופיעים בעשרת הדיברות...).

נ.ב. אני גם חושב שראוי לעשות טריגר של אלימות, אלא שלא להימנע מלהעלות את זה כי יש בזה אלימות. לעומת זאת, הדברים שכתבתי הן סיבות למה לא להעלות את זה כלל.

רק מדייקFireBush

עיקר הבעייתיות במה שכתבתי, עיקר חוסר ההתאמה לפורום דתי - היה בראש ובראשונה סביב "זה".

גם אם אומנם הזכרת דברים אחרים, זה הנס, זה העיקר. אלו מילותיך שלך... אל תיתמם... נקטת בגישה מסוימת, והיא מקובלת.

כשאני מנסה לענות לך, מה נשאר לי? אם לא לענות באותו מטבע? וכן, בניגוד מסויים לאינטרס שלי. אולי לא היה עליי לענות לך כלל? אולי. אבל כבר באותה הודעה הנ"ל אמרתי... אני איש שיחה.
אני לא יודע להפעיל דמגוגיה, רק להיות אני. צרות האופקים שלצערי, אני אומר, אני לא מצליח שלא להאשים אותך בה, היא צמצום העין התורנית שבה אתה בוחן דברים. הרי במובן הרחב של עין תורנית, יש מקום לפגיעה עצמית? יש מקום לפגיעה בכבוד הבריות ב-צרחה? שיגעון? חוסר צניעות בהקאה?
אגיד שוב, שלענ"ד, שורש הדברים נעלם ממך, ועל כן קשה לך לקבל את הקטע, וכן, שאר דבריי.
אבל אני לא שופט. ייתכן שאתה נמצא במקום טוב, במקום בו ברור ונהיר לך המותר והאסור, ואתה רואה צורך חד וחלק שלא ייתערבו בו סיגים חיצוניים. הבעיה, שהמקום הזה, הוא לא פה, לא הפורומים, בהם, בהכרח, תהיה חייב להתפשר להתגמש ולהכיל דברים שאתה לא אוהב!
ראיתי אותך תחילה בתור מי שמתיימר להבין את הצדדים השונים, האנושיים, כמו התורניים, ולכן הזדעקתי, שגם קטעים אחרים היו צריכים לכאורה להפריע. כרגע, אני רואה, שעין התורניות (כנ''ל במובנה המצומצם), היא המנחה אותך, ולכן, אני לא מתרגש שלא מפריעים לך קטעים מסויימים.

בסדר.תות"ח!

נכון שכתבתי עיקר, אם זו הביקורת, סבבה. אבל דייקתי שלא נכון שעל זה פתחתי את כל הדיון, והתעלמתי מכל השאר, אלא בסה"כ כתבתי שזה העיקר.

עכשיו, מדוע כתבתי עיקר? לפחות לי אישית, דווקא משום שלרצוח זה בכלל לא אפשרות, אז כשכתבת לרצוח, זה היה ברור שזה לא באמת, וזה רק ביטוי למשהו. (וגם היה לי ברור שאין לך מחשבות לרצוח אנשים....). ואילו המשיכה זה דבר קיים, ולכן בזה שכתבת את זה זה יותר צרם...אפילו שגם זה הפריע, כמובן....

שוב, בוודאי שמדובר פה בקטע ציורי, ולא כל הדברים הם איך שכתובים. ולכן יש מקום לפגיעה עצמית. לא לפגיעה עצמית באופנים שכתבת, אבל הם רק ביטויים מוגזמים לדבר שבאופן עקרוני יש לו מקום. לעומת זאת, הדברים של רצח ושל התחלה עם מישהו, אין להם מקום בכלל. (אגב, לא הבנתי מה הקשר בין חוסר צניעות להקאה....).

לא הבנתי למה התכוונת בשורש הדברים....זה לא דברים שאני לא אוהב, אלא דברים שנוגדים את הדת ופוגעים בי בתור דתי. לא קשור לאוהב או לא אוהב. אם זה היה סתם משהו שאני לא אוהב, לא הייתי טורח להגיב על זה כ"כ הרבה, זה משהו יותר עקרוני מאשר סתם לא אוהב.

אתה לא צריך להתרגש, מלכתחילה לא היית צריך להתרגש שזה מפריע לי....

תנוח דעתך, אני לא מתרגש...FireBush

גם ל"שאר" שהתייחסת אליו, התייחסתי. ואפילו הקדמתי להתייחס - "אלו רק ביטויים של תחושות הרגע, כאשר הייתי במצב רוח אכן קיצוני.". שאת תירוץ זה קיבלת, ואז לא, לא הבנתי כל כך.
לאחר מכן אכן פניתי אל העיקר שאתה הגדרת, אין שום פסול בלעשות זאת, אם הכוונה לשמור על שיחה קוהרנטית. 

קראתי שוב את ההודעה שלך. מבין את הראש, ומקבל, יש היגיון. אבל חבל לי שבסופו של דבר, עם הכוח שלך לקבל את כל היד, תישאר רק עם אצבע...

הכל ציורי. והכל זועק. ולמען האמת, צריך קצת לזעזע אדם מן השורה. אתה בחור מיוחד, כל יהבך על התורה ומצוותיה. עצרת לחשוב פעם האם החשיבה שלך לא הפכה לטכנית מדי?: זה מקובל, זה לא, זה רחוק וציורי - אין מקום לדון, זה הוזכר בו לאו של י' דיברות - מחייב עמידה מנגד.

Zoom Out מלמד המון. לא רק על הקטע. זו דוגמא, ואפילו לא יודע אם טובה. לענ"ד על כל יהודי ויהודי, חטאיו, הצלחותיו, ההקשרים שביניהם הם בעצם סוד חייו.

כשאני אומר פה, קבל עם ועדה, שסיפורי האמיתי הוא שאני אכן אדם מתמודד נפש. שכל מה שאתם קוראים הם נגזרות מעולמי הפנימי ותו לא. אני מגלה פה טפח חשוב. אך גם אם לא הייתי. אין מקום לחבר את הפאזל לבד? לדעת שדברים כאלו קיימים? לנקוט גם אם לא בהתפשרות!! במעט יותר מחשבה, עדינות, מילים של קירבה, חיזוק, וכד'... ?

תוהה איך לא נמאס לכם לריב על זהמבולבלת מאדדדד
עם כמה שאנשים אוהבים פה בפורום לריב (ואני כמובן בתוכם)
שאלה טובה....תות"ח!

😅

.....תות"ח!

לא אמרתי שיש פסול במה שכתבת, רק הסברתי מדוע גם זה לא מה שאני חושב.

לא הבנתי את התחביר כ"כ, מחילה, מ"זה מקובל, זה לא וכו'..." עד "אין מקום לדון". וכן לא הבנתי עד הסוף למה התכוונת כשכתבת "אך גם אם לא הייתי...." עד הסוף....

בכל מקרה, עכשיו כשקורא את התגובות הראשונות שלי, באמת רואה שם דברים חריפים שאני מתבייש בהם. באמת היה חריף ויותר מדי קיצוני ביחס להערה, והייתי צריך באמת לכתוב את הדברים בצורה יותר עדינה.

רציתי להוסיף, שגם אם ההערה שלי הייתה דווקא על זה ולא על דבר אחר, בסופו של דבר זה כבר דיון על הנפש שלי ועליי. אבל זה לא סותר בכהוא זה את הביקורת שלי כלפיך, "קבל האמת ממי שאמרה". יכול להיות שהיו דברים אחרים שהייתי צריך לצעוק עליהם והיו אמורים יותר להפריע לי, אבל זה כבר נושא אחר. זה לא סותר את נכונות הביקורת שלי. ובכל מקרה, הפריעו לי שני הדברים, כפי שכתבתי.

לגבי מה שכתבת שזה חשוב להבנת הקטעים שאתה מעלה. שוב, הדיון פה כבר זה מאיפה המניע שלך ומדוע אתה העלית. זה לא סותר את העובדה שזה לא נכון להעלות את זה, כיוון שזה פורום דתי. (התייחסתי רק לחלק שהבנתי, אבל לא הבנתי כ"כ את השורות האלו בכללי, כפי שכתבתי....).

...FireBush
עבר עריכה על ידי FireBush בתאריך כ"ו בניסן תשפ"ג 19:49
עבר עריכה על ידי FireBush בתאריך כ"ו בניסן תשפ"ג 19:48
עבר עריכה על ידי FireBush בתאריך כ"ו בניסן תשפ"ג 19:47
עבר עריכה על ידי FireBush בתאריך כ"ו בניסן תשפ"ג 19:46

שורות אלו באו להציג חשיבה בינארית מצידך, ביחס לקטע הכתוב, בתור דוגמא לחשיבה כזאת במובנה הרחב.

חשיבה שאני מאמין שלך, בתור אדם שמבין מורכבויות, היא לא טיפוסית.

השורות שלבסוף מצביעות על אי האפשרות להתעלם מהנתונים שנתגלו לאורך הדיון שבמידת מה ריככו את "השוד והשבר" של התגובות הראשונות. בשזירת תגובתך: הגילוי שאני ביסקסואל, מתכוון להקים בית נאמן. ופרמטר חשוב לקורא הממוצע (וגם לך, אין לי ספק): ההתמודדות הנפשית האמיתית שלי עם קשיים, שלא כל אחד מתוודע אליהם.
בעוד במציאות אחרת, הנקודה הראשונה, אכן יכלה להישאר בסימן שאלה (מי מחייב שכותב שכמותי הוא לא הומוסקסואל מוחלט). הנקודה השנייה, בולטת מאוד. וממנה צריכות להיגזר, לענ"ד, גם רגישויות מיוחדות לכותב באשר הוא. (ואפילו, אם מתמודד עם קונפליקט ניצחי של משיכה לבנים לצד דתיותו, זהו רק תמרור אזהרה נוסף ותו לא).

הבנתי את הראש שלך, היית מעדיף שנושאים כאלה, ייכתבו בבירור, יתדיינו, וייבחנו, ולא בדרך זו. בעין הרציונאליות, בעין התורה. בהפרדה מוחלטת. ובמסקנות ברורות. אבל מה לעשות? המציאות - "מורכבת יותר". כן כן זה נכון. 

אשריך על דברי הטעם שאתה כותבפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ט בניסן תשפ"ג 08:57

"ערכתי"FireBushאחרונה

מסכים, אין עניין למחוקקורא ממעמקים
אולי היה כדאימבולבלת מאדדדד
להוסיף אזהרת טריגר...
לא לכל אחד מתאים לפתוח את זה בלי לדעת מה יש בפנים..
תודה. איזה טריגר מתאים פה?FireBush
אם קשה לך לענות עזבי, אבל מה קשה בתוכן?
..מבולבלת מאדדדד
אובדנות, פגיעה עצמית..
מחשבה אישית - אל תאכלו אותי חי..מחפש אהבה

מעניין אותי אם גם הנופלים עומדים במתיבתא דרקיעא בשעת הצפירה ומצדיעים...

מעניין אותי גם אם הם צופים במטחי היריות ובזרי הפרחים לרוב...

מישהו יודע?

מתבייש..מחפש אהבה

כמה מדהים שהשרשור הזה [שעוסק באם מה שאנחנו עושים לזכר הנופלים מועיל להם] צבר כל כך הרבה תגובות.

ואילו השרשור של 'באווירת היום' שבו 5 משתמשים העלו זכרונות מהנופלים [שזה בטוח מועיל להם, יותר מהצדעה והנפת בננה צהובה מקולפת], לא זכה כלל להתייחסות.

ממש מדהים...

לדעתכם - חילוני חוגג עצמאות אחרת מדתי?מחפש אהבה

כן?

איפה לדעתכם נעוץ ההבדל?מחפש אהבה
שדתי רואה את ה' ואת המהלך האלוקי וחילוני לאאני:)))))
שטויותכְּקֶדֶם

פשוט חילוני חוגג כמו שצריך בצורה אותנטית ודתי מלמל מילים ומשחק אותה שמח

תרשה לי כקדם לחלוק עליך.נחלת
מדוע לדעתך החילוני כה מלא אותנטיותחתול זמני

כה "רענן" כה כן כה אמיתי?

החילוניות שאני מכיר אינה נוגעת אלה בקצה השטחי ביותר של הדברים

וכל נגיעה שלה במשהו עמוק מכך נובעת מנטייה דתית, גם אם לא ממש מפורשת.

פשוט. אפחד לא רודף אחריהם.כְּקֶדֶם

אצלנו הכל מודרך ברחל בתך הקטנה.

למה מודרך אחשלי היקר.חתול זמני

כל אחד מחליט יפה מאוד מה לעשות לכל אדם ניתנה הבחירה במלוא מובן המילה.

אחריי אף־אחד לא רודף אני מחליט בדיוק איך להתייחש לכל סוגיה ועניין

צר לי אמנם שאיני מתחבר לאווירת המנגל ולהתעטף בדגלים

אבל זה לא מוריד מהאותנטיות של הלל בכוונה למי שאומרו בכוונה

או מהחיוך של הרב החרדי־ספרדי שלי בדברו על מעלת ארץ ישראל ביום העצמאות

או מהפסים הכחולים של הטלית שלי.

וגם לא יודע איזו קדושה מיוחדת יש בעמית לעבודה החילוני שבחר להכין פלאפל שני צבעים ביום העצמאות הזה. שכוייח, בטח טעים נורא. קדוש? אולי. לא מרגיש רגשות נחיתות ביחס לזה.

בחירה ברור שישכְּקֶדֶם
מתוקף היותך שומר מצוות אתה מחויב לשו"ע ולמסורת שנקבעה על ידי חז"ל. פעם התפילות היו אישיות חז"ל מחקו את זה ותיקנו לנו מערכת תפילות מסודרת. הכל מסודר כמו שצריך אין בזה שום דבר טבעי כי אנחנו חיים בתקופה לא טבעית. ככה זה כשאין שכינה,חייבים עוגן. אתה יכול להגיד עד מחר כמה זה נחמד וקסום אבל אותנטי זה לא. אתה פשוט מחויב לעשות את זה
לא אני לאחתול זמני

אני לא מתפלל כי אני חייב אני מתפלל כי אני רוצה.

לגבי תפילות החובה הרש"ר הירש כבר דן בשאלה הזאת בכמה מקומות והמסקנה הברורה היא שמטרת תפילות החובה אינה ביטוי רגשות אישיים (לשם כך צריך להתאסף במניין, לומר את אותה תפילה, בזמנים קבועים ביום?) אלא למקד אותנו סביב הרעיונות החשובים של החיים.

אותנטי זה לא רק מה שפרוע וחסר רסן.

ללבוש חולצה עם משבצות זה גם אותנטי.

בתור לא כל כך דתית לשעברנחלתאחרונה

מעולם לא הרגשתי איזו קדושה ביום העצמאות. אולי אתם מתכוונים לריגוש?

לא מבינה את הקביעה הזו; רענן, אמיתי...במה?נחלת
חילוני לא מברך על ההללאריק מהדרום
ולא צופה בחידון התנך
ממתי חילונים לא צופים בחידון התנך?קפיץ
חילונים מאוד אוהבים תנ"ךמחפש אהבה
יש וישאריק מהדרום

המשתתפים בחידון התנך כבר שנים רבות דתיים לאומיים בלבד, החילוני האחרון למיטב ידיעתי שהשתתף בחידון התנך היה אבנר נתניהו.

אולי הסטייק יותר זול..שבור לרסיסים

עוד משהו שפיספסתי?

מה הדיבור?אריק מהדרום
אני מבינה שגם אתה לא צופה בחידון התנךקפיץ

בדיוק כמו החילונים שעליהם אתה מדבר

אחרת היית יודע - שמראש עולים לחידון שניים מהחינוך הדתי ושניים מהחינוך הממלכתי. ממש ככה הוא מוגדר

אני דווקא צופה בואריק מהדרום

אני לא מצליח לזהות חילונים.

בוודאי שיש השנה חילוני - גיאורגי ריבניקובפ.א.

השנה היה חילוני שהשתתףארץ השוקולד
הגיע למקום הרביעי נראה לי
כןנקדימון
חילוני מסתכל על שעבר, ואילו אנחנו מסתכלים על שעתיד לבוא. בעוד החילוני רואה כמעט רק את השואה, אנחנו רואים את הגאולה. בעוד החילוני בעיקר רואה הצלה, אנחנו רואים חזרה של עם ישראל למילוי תפקידו. בעוד החילוני ממוקד ב"כוחי ועוצם ידי", אנחנו ממקדים ב"וידעת... הוא הנותן לך לעשות חיל".
האם לשנמך זהות זה לגיטימינתקה

היי

תקשיבו יש לי חבר ש"זייף" את הגיל שלו בתור מדריך פנמייה

הבחור בן 30 והשתמע ממעשיו שהוא בן 25

הבחור מוכשר _נראה צעיר_ ועם בייבי פייס כאלה

ו- וואלה האמת שאני התרשמתי לטובה מהאומץ חומץ שלו

א) מה דעתכם ? לגיטימי ?

ב) הייתם עושים משו דומה בשביל להתקבל לחבורה שמקימה חווה או נערי גבהות?

אל תתביישו באלי לשמוע ריבוי דעות - 

(למרות שבתכלס כפי הנראה דעתכם לא חשובה כי גם ככה לא תדעו שהוא בן 30)

מה הסיבה שלא יכול להציג את גילו האמיתי?אני:)))))

תמיד האמת עדיפה

תגובה מהירה מדי תני לשאלה להבשילנתקה

אז זהו אם שמת לב יש מילכוד בשאלה

א) כי הוא לא _אמר_ לאפחד שהו בן 25 הוא רמז על זה לא חשוב בדיוק איך 

ב) למה? אפשר להבין את זה לא? זה בולט בשטח ומעלה שאלות.. ואנשים לא אוהבים לבלוט בשטח

..אני:)))))

א. אז שיתקן את הטעות, קצת פדיחה, לא נורא

ב.לא צריך לפחד מלבלוט בשטח, אנשים בסוף מתרגלים להכל ,עדיף לא לתת לזה להשפיע על החלטות בחיים שלנו.

אני חושבת שזה לא בריא לנפש, בין היתר, להציג מצג שווא, הגיל שלו יכול להיות אפילו יתרון, חבל.

לא אוהב זיופיםחתול זמניאחרונה

תהיה אותנטי אתה עם הנתונים שלך ומי שאתה

אני בן 25 לא ממני להיות האדם המגניב בעולם מבלי לשנות שום פרט לגבי עצמי

לא רוצה להיות נשוי למלבנים דיגיטליים!!!!!!!!מחפש אהבה
כל 5 דקות שרשור חדש?אני:)))))
אהה. לא חייבת להגיבמחפש אהבה
זה לא ביקורתאני:)))))

תהנה, זה פורום ציבורי.

מה הכוונה להיות נשוי למלבנים דיגיטלים?

שאלי את אלייצורמחפש אהבה
גמנישבור לרסיסים

זה נורא ואיום

לא שורד ככה

[12 הצעדים... אחי, תהיה חזק אתה בכיוון]

מה הבעיה? דווקא נשמע נחמד קעלעברימבאר
זה נחמד אם אתה @קעליברימבער שאוהב את זה ל המשוגע היחידי

כמובן הכל ברוח טובה

נחמד שמישהו משתף את הגיגיו וליבו ורגשותיוקעלעברימבאר
תכלס נכון, וזה יעבוד רק אם אנשים פה יהיו מגיביםל המשוגע היחידי

ומוגבים..

לא מחייב. לפעמים אנשים קוראים גם בלי להגיבקעלעברימבאר
אולי כדאי לעשות פצל"ש לנושא הזה אבל,ל המשוגע היחידי

אני חושב שמה שגורם לאנשים הרבה לכתוב (אא"כ זה ברו"מ או אנשים מיוחדים) זה שאנשים מגיבים ועונים לך, ואז אתה לא מרגיש שאתה משתף לאוויר..

תקנה טלפון כשר / חצי־כשר וזהוחתול זמני

ההצעה שלי: לא לעבור אליו ישר בבלעדיות

אלא להחזיק גם וגם

לשימוש השוטף תשתמש במוגן (במיוחד אם אתה נוסע לאנשהו וכיו"ב) ואם אתה צריך משהו תשתמש בראשון

בסוף גם לא תצטרך את הראשון

אז אל תיתן טבעת למלבן דיגיטליארץ השוקולד
ואז לא תהיה נשוי לה
מצחיק בקושימחפש אהבה
גם ככה צריך שהמלבן יסכים בכללמבולבלת מאדדדדאחרונה

ומניסיון הוא יצטרך לסמן שהוא לא רובוט ולסמן ריבועים עם רמזור.

לא בטוחה שיהיה לו ככ קל להסכים לחתונה. 

אם כבר אנחנו בשוונגאריק מהדרום
ומעוררים שרשורים מפעם על עמידה בצפירה, למה שלא נעורר גם את השרשור מפעם על תגלחת ותספורת ביום העצמאות בספירת העומר ועל הברכה לבטלה של ההלל ביום העצמאות?
יש לי רעיון טוב יותרחתול זמני

ניקח את ג'פטו ונבקש ממנו להציג טענות בעד ונציב מולו ג'פטו נוסף שיציג טענות שכנגד

כך הם יוכלו ללעוס את אותם טיעונים שחוזרים על עצמם כל הזמן

ובינתיים אנחנו נהיה פנויים ללכת ללמוד תורה

ג'פטו הוא במקרה הרע בעל הטיותנקדימון
ובמקרה הרע השני הוא מהאו"ם.
אפשר להמציא בינה דתייהחתול זמני

ואז היא תעשה את הדיונים האלה במקומנו

גם אנחנו, כמובןנחלת
רק אם יובטח שיתנהל פה דיון אמיתינקדימון

בלי חרדיות מבוהלות שחייבות לצופף שורות,

או לחילופין פשןו עם חרדיות לא מבוהלות, זה גם יהיה בסדר

מישו מבין מה הסיפור של נקדימון?שבור לרסיסים

ממש מרתק אותי לחקור את התופעה הזו..

אם תצליח לפענח אשמח שתשתף אותי בפרטינקדימון
אני זה שמדברנקדימון

כי כשאתה התחלת שם את הדיון אני הייתי יסודי והתייחסתי לעצם הטיעונים, ואף טרחתי להביא ציטוטים של ממש ונימוקים של תורה.

אגב, אם כבר מורשה לי להעיר, פוסט הפתיחה שלך בעצמו היה רעיל ולעגני: "מישהו יודע אם הנופלים עומדים בשעת הצפירה ומצדיעים.. האם הם צופים בזרי פרחים לרוב?".

ואתה לא מתבייש להגיד לי "קשוט עצמך"? יקח אדוני מראה גדולה כדי שיוכל ליטול קיסם מבין שיניו וקורה מבין עיניו.

חחחחחחחחחחחחחחחשבור לרסיסים

רבים כמו שתי תרנגולי הודו מרוטי נוצות

אני נהנה

תמשיכו

חושבת שצריכה לבקש סליחה מכולםנחלת

אמנם לא אני היא שהתחילה ראשונה את הויכוח כאן (אלא מישהו שרמז על חרדים אגואיסטים, באותו הקשר)

אבל אני קפצתי...וכל השאר, ידוע.

באמת נקדימון לא אשם כי אפשר לאמר שהתגרינו בו, בהשקפה שלו, ובבית שלו.  סליחה!

וצריכה באמת לבקש סליחה מהשם; כל יום אני מבקשת "אל תביאנו לידי מחלוקת", וכמתחילה כזו

אני מייד מוצאת את עצמי שם....

בטוחה שלקב"ה לא משנה, ואף אחד לא יתבע אם עמד או לא בצפירה, אם הניף או לא דגל, ואפילו אולי

אם אמר (או לא) הלל ביום העצמאות.

העיקר שכולם משתדלים לשמור מצוות, בין אדם למקום ובין אדם לחברו (שזה יותר קשה, לי , בכל אופן)..

אולי, חס וחלילה, אתבע על הונאת דברים, ליבון מחלוקת, לגלוג, חוצפה...

כל היתר ממש לא חשוב.

כל טוב.

אל תהיי בטוחהארץ השוקולד
חזקיה לא נהיה משיח כי הוא לא אמר הלל לפי הגמרא, כך שחז"ל חשבו שנתבעים על זה בשמיים.
לא אמר שירהחתול זמני

אפשר לדון אם אותו הדבר

ישעיהו בנבואתו על האירוע קורה להלל שירהארץ השוקולד

"והשיר יהיה לכם כליל התקדש חג"

כך שלא רואה איך כאן זה נתון לפרשנות אחרת

לא ידעתי מעניין.חתול זמני
שמח שחידשתי משהוארץ השוקולדאחרונה
חרדיות זה קטע יותר מורכבמשה
יש להן מתח מורכב בפנים שהן לפעמים משליכות החוצה 
איזה קטע מורכב ואיזה מתח, אפשר הסבר?נחלת
חאבייר מיליימחפש אהבה

מישו יכול להסביר לי למה חאבייר מיליי ביקר דווקא בישיבת חברון ולא במרכז הרב?

בגלל הרב שהביא אותו לשם, שגריר ארגנטינה בישראלפ.א.
כי ישיבת חברון נחשבת ל"אם הישיבות" הליטאיות, מסמלת מבחינת הרב את עולם התורה היהודי בישראל.

גם מתוכננים לנשיא ארגנטינה פגישות גם עם גדולי הדור הליטאים, הרב דב לנדו והרב משה הלל הירש.

בדיוק. בגלל פוליטיקהנקדימון
ולא מהצד של מיליי עצמו
היית אומר כך אם זה היה הפוך?חתול זמני
כנראה שלאנקדימון
כי הישיבות הציוניות יכולות לייצג את המדינה, ואילו החרדיות מתעקשות להתנתק ולהתבדל מהמדינה, ולכן יש היגיון שאם הוא מבקר בישיבה (מאיזו סיבה מוזרה שתהיה לו) אז זו תהיה ישיבה ציונית - ממש כמו שנתניהו מגיע למרכז הרב ביום ירושלים, ולא הולך לישיבת חברון.
מיליי מתעניין ביהדותחתול זמני

למיטב ידיעתי, הציונות הדתית אינה חזקה בארגנטינה.

ייתכן שהוא נחשף יותר ליהדות החרדית, כמו שרבים חוזרים בתשובה נמשכים ליהדות החרדים מכל־מיני סיבות.

ההתבדלות החרדית היא לא רק מהמדינה באופן ספציפי, אלא קו כללי.

ייתכן שלעיני הגוי, אוסטיודן מעניינים יותר מאשר בחורים בפולו.

מה זה אוסטיודן ובחורים בפולו?נחלת
אוסטיודן = יהודי מזרח אירופהחתול זמני

שהיו הולכים במעילים ארוכים ושטריימלים

בניגוד ליהדות מערב אירופה שנראתה יותר מודרנית

פולו זה סוג של חולצה לא?

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...מחפש אהבה
זה מזכיר לי משהומחפש אהבה

קצת כמו לראות ציורים של ציירים לא יהודים..

אתה רואה שכולם מבינים שיש סוג של מראה יהודי נצחי עם זקן ופאות...

לא אומר שחייב, זה סוג של אותנתיות.

תכל'ס, אין על נערי גבעות בעולם!!!

ציירים לא יהודים ארופיים...עיונית
אוקיי,חתול זמני

איך בדיוק נשיא ארגנטינאי שמתעניין ביהדות אמור להיחשף לנערי גבעות?

אני מניח לעצמי שמה שהוא חשוף אליו הוא:

– הקהילה בארגנטינה (שאינם נערי גבעות למיטב ידיעתי)

– שיעורי תורה בספרדית

– שיעורי תורה באנגלית

מכירני כמה גרים (וגויים מארצות שונות שמתעניינים או התעניינו ביהדות)

באופן גורף הם חשופים או לחב"ד (כי הם בכל מקום), או לנישה של אותה שפה (למשל: רוסים וחב"ד/יהדות בוכרה, גרמנים לרבנים בגרמניה)

ובאופן כללי, גרים נוטים להיות מאוד אינדיבידואליסטיים

מה שפחות מתחבר לכל ה"כלל ישראל"

(מזכיר שיש הלכה שגרים פסולים לדיינות ולמשרות ציבוריות)

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...צדיק יסוד עלום
אותו עצמו אני בוודאי דן לכף זכותנקדימון
נו אז מה הקשר לפוליטיקה?חתול זמני

זאת פשוט תוצאה סבירה של הנסיבות.

וגם "לדון לכף זכות" שביקר בישיבה חרדית ולא בישיבה דתית־לאומית... יש ביותר מתנשא

בוא נשאל אחרתשבור לרסיסים

מה אתה מתכוון לשאול בשאלה?

אתה מציף תאים רדומים...

השאלה שלי היא למה הכל פרנויהחתול זמני
תקרא שוב את מה שכתב פ.א.נקדימון
עדיין לא ממש הבנתי מה פוליטי בזהחתול זמני

ומה הנפק"מ העצומה.

אין נפק"מ הפעםנקדימון

באמת סרק מבחינתי, והיה טוב אילו התעלמתי מזה מלכתחילה

כי חרדים לא מציינים את יום ירושליםאני:)))))
מצוין, שיכניס בהם קצת ציונות ותנךנוגע, לא נוגע
וקפיטליזםברגוע
ישיבת חברון הזמינה אותו, ומרכז הרב לא הזמין אותו.איתן גיל

זהו.

כאילו שהוא מבין בדקויות הפנים-דתיותshaulreznik

מיליי מתלהב מיהודים ומיהדות, מי שטפסו טרמפ ראשונים, זכו בביקור.

ראש בקיר. בום. אייייייייייייייייייייייימחפש אהבהאחרונה
שמתי לב למשהו מענייןנוגע, לא נוגע

כל הבנות שזכו בחידון התנ"ך בשנים האחרונות הן בנות כהן שלמדו בבהר"ן

בד"כ אני לא מתחבר לכיוונים האלו, אבל כאן לדעתי בנוסף לכל הכשרון וההשקעה שלהן עומדת להן זכותו של מקים האולפנה הרב בהר"ן שהיה כהן

אם בדרך כלל אתה לא מתחברפשוט אני..
אני לא מבין למה הפעם החלטת לשנות...

באותה מידה יכולת להגיד שלכולן יש שיער בצבע מסוים או משקל מסוים או מידת נעליים מסוימת או עדה מסוימת או גננת גן חובה עם אותו השם.

כל דבר מקרי הוא מקרי, גם אם זה נראה וואו ממבט ראשון.

הסברתי למהנוגע, לא נוגע
אבל אתה בוחר לקבוע מראש שזה מקרי וכותב דברים לא קשורים לעניין

בעייני זה הסבר בדיעבדפשוט אני..

כמו לנסות להסביר למה אוכלים צ'ולנט בשבת, ואז לחפש איך צ'ולנט בגימטריא מזכיר משהו שקשור לשבת.

בכל מקרהפשוט אני..
לא מדובר כאן על מזל אלא על החלטה שלהן להשקיע במשך שנים רבות, וההשקעה שלהן השתלמה בגדול.

הזכות שעמדה להן היא לא של מקים האולפנה אלא של המאמץ האדיר שלהן, הזיכרון שלהן, החוכמה שלהן וכיוצ''ב.

וזה שכולן בנות כהן - מקרי לחלוטין.

רק שים לב שאתה מגיב לאיש קש שיצרתנוגע, לא נוגע
הרבנית ימימה גם התייחסה לזה…פ.א.

👍נוגע, לא נוגע

קראתי על הרב בהר"ן עכשיו בויק', נשמע דמות מיוחדת

הרב בהר"ן זצ"ל הוא קצת כמו הרב טאו ומרכז הרבפ.א.

על רקע פרישה מטעמים אידיאולוגיים.

יודע מאמא שלי שלמדה באולפנת כפר פינס, בתקופת הרב בהר"ן שם.

פרש מראשות האולפנה על רקע חילוקי דעות אידאולוגים מול מרכז ישיבות בני עקיבא על אופי האולפנה.

(אולפנת כפר פינס היא אם האולפנות)  

מעניין, אהבתי את הקישור..נוגע, לא נוגעאחרונה
פעם זה היה קטע של ישיבת חורב לנצח בחידון התנךאריק מהדרום
תגידו, כל המתנחלים הם כאלו אידיאליסטים?מחפש אהבה

שאין להם בראש שום דבר אחר חוץ מיישוב הארץ, או שמתערבבים פה עוד דברים אחרים [כסף, נדל"ן, מקום לגור, ועוד ועוד].

כי פעם חשבתי ככה, אבל כשהכרתי עותם קצת יותר מקרוב ראיתי שכנראה יש פה עוד המוווווווווווווווווווווווווון דברים אחרים.

מה אתם אומרים.ות?

בכל אידיאולוגיה יש המון דברים אחריםקפיץ

מתנחלים פשוט ממש טובים בלספר שכל מה שמעניין אותם זה אידיאולוגיה ולהתעלם מכל מה שהם מרוויחים ממנה

ונגיד שכן אז מה? גם עולים חדשים מרוויחים מהעליה.מיקעלעברימבאר

אמר שבשביל לגור ביו"ש אסור להנות ובגליל מותר להנות? יו"ש זה כמו כל מקום אחר בארץ וכל אחד יכול לגור שם גם אם עושה זאת בשביל תאוות בצע. דין קדומים כדין כפר שמריהו. גם תושבי פריפריה מקבלים מענקים גם אם הם עשו כסף מההתישבות שלהם בפריפריה

אמרתי שאסור?קפיץ
מה רע בזה?רוני 1234

אני מתנחלת, גרה במקום בורגני ומעולם לא התיימרתי לחשוב או להציג את עצמי כאילו שרק ארץ ישראל בראש שלי. זה שהיה לך משהו בראש… זה שלך.

אני חושבת שבלי איכות חיים, מפעל ההתנחלויות היה מצליח פחות וזה דוקא היה בעוכרינו.

למאי נפקא מינה?נקדימון
עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך ד' באייר תשפ"ו 11:53

עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך ד' באייר תשפ"ו 11:53

בעבר בכל מקום זה היה אידיאולוגיה צרופה, כי המחיר היה אדיר (בטחונית, חברתית, גאוגרפית, תקשורתית, איכות חיים וכו).

היום יש מקומות שבהם ברוך השם המטרה הושגה ויכולים לגור בהם גם מטעמים נוספים, כי המקום כבר מוסדר ומפותח ויציב ובטוח.

ויש אנשים שגם בחינם לא יסכימו לבוא לגור ביהודה ושומרון, אז מה אכפת לי אם מי שבא יש לו גם אידיאולוגיה וגם מחשבות נוספות?

אם אתה מכבד את ההורים גם כי אתה אוהב אותם וגם כי זה מצווה, אז יש בזה בעיה?

אם אתה לומד תורה גם כי אתה מקיים מצווה וגם כי אתה נהנה מהלימוד, אז יש בזה בעיה? האגלי טל דן על זה בתחילת ספרו כידוע, והמסקנה ברורה: אשריו.

לאברגוע
יש היום הרבה שבוחרים לגור ביו"ש בעיקר בגלל מחירי הדירות או הרצון לגור בישוב דתי
מחירי הדירות זולים יש גם בפריפריהנפשי תערוג
וישובים דתיים אפשר להקים גם שם.

כמובן שיש ערך בדברים שכתבת. אבל זה חייב להיות משולב באידאל של ישוב הארץ.

אם מדברים על פריפריה במרחק סביר מהמרכזברגוע

אז אין בתים פרטיים/צמודי קרקע במחיר כזה.

(מי שגר בהתנחלות בחור רציני כנראה באמת הגיע לשם מתוך אידיאולוגיה)

והישובים הדתיים שהם לא ביו"ש מלאים עד אפס מקום.

מתנחלים זה קשת רחבה מאדשוקולד לבן

לצורך העניין גם מודיעין עילית מעבר לקו הירוק.

בגדול רוב האנשים לא מסוגלים לחיות רק על אידיאלים, זה מאד מאד קשה. זו מסירות נפש גדולה מאד מכל הכיוונים. כל שבכל ציבור יש קבוצה יחסית קטנה של אנשים כאלו. גם בציבור הדתי לאומי יש קבוצה כזאת והיא אילו שגרים בחוות ובגבעות מתחילות (רובם). אנשים שחיים צמוד לערבים, בסיכון תמידי עם כל רעיית צאן, השב"כ, הצבא והמשטרה רודפים אותם בין אם הם עשו משהו ובין אם לא ויכוחים להתעלל בהם בלי שאף אחד יעשה משהו ובלי זכויות בסיסיות. אנשים כאלו באמת מוסרים את הנפש בצורה יוצאת דופן על ארץ ישראל.

ב"ה שהגענו למצב שאנשים רגילים ופשוטים שלא יכולים רק למסור את הנפש, וצריכים פרנסה כמו כולם ומקום לגור בו מגיעים לגור בישובים. בעבר היה מסירות נפש לגור במקומות כאלו, זה נהדר שהיום זה גם נוח. יש פה הקרבה מסויימת עדיין לרוב, הרבה יותר נוח לגור ליד קופת חולים ובתי חולים, ליד סופרים זולים, בתי ספר וישיבות/אולפנות, במקומות שיש בהם תחבורה ציבורית טובה ולא חייבים להחזיק רכב ובעיקר להיות קרוב לעבודה ולא לנסוע שעה או שעתיים כדי לעבוד בעבודה מכניסה. זה עדין לא קל לגור במקומות כאלו ורוב הישובים כאלו. ואין ספק שמי שגר במקומות כאלו מקריב בשביל ארץ ישראל. אבל טוב מאד שזה כבר לא מסירות נפש כמו שהיה פעם וכמו שיש בגבעות ובחוות, זה הדבר שמחזיק את ההתיישבות שתהיה ברת- קיימא ולא תהיה מעורערת מכל דבר.

כדי שארץ ישראל תהיה מיושבת חשוב שיהיו גם אידיאליסטים מאד וגם אנשים רגילים שמוכנים להתאמץ קצת אבל קשה להם להקריב מאד.

(אגב, גם בצפון ובנגב יש חשיבות מאד גדולה לגור)

נ.ב.

כשכותבים אומרים\ות כדאי לכתוב קו נטוי ולא נקודה. מאחורי הנקודה עומדת אידיאולוגיה פרוגרסיבית שלא לפי רוח היהדות.. 

מי זה כל המתנחלים?רקאני

כל מי שגר מעבר לקו הירוק?

ברור שיש עוד שיקולים כשאנשים בוחרים מקום מגורים

מעולם לא היה דבר שתרם למפעל ההתנחלויותאריק מהדרום

כמו יוקר הדיור הארץ.

קיץ 2005 גירוש מגוש קטיף, יכלת לקנות בית ביו"ש בכלום כסף, דיברו אז על תוכנית ההתכנסות של אולמרט מיו"ש.

2006 החלה העליה המטאורית בנדלן

קיץ 2011 עם ישראל כולו יוצא לרחובות כי דירה ממוצעת בישראל חוצה את המליון שקל

2026 דירה ממוצעת 2.4 מליון שקל, חצי מליון יהודים ביו"ש ניכרת התמתנות במחירי הדיור.

זה נכוןמשה
ומי שקנה אחרי הגירוש... התעשר
נשמע לא טוב כל הסיפור הזה.נחלת
למה לא?קפיץ

זה לא כאילו הם ידעו שזה מה שיקרה

נכון בעצם. שוקולד לבן צודק. בכל זאת ישנחלת

הקרבה מסוימת. סתם נעים לחשוב שהכל מתוך אידיאליזם טהור.

אם כבר אז צודקתשוקולד לבן

הכי בריא זה שלא חייבים לגור רק בגלל אידאליזם, זה הופך את זה לנורמלי ורגיל מוחזק את האחיזה בארץ. זה כמו שבעליות הראשונות היה צריך מסירות נפש רק כדי להגיע לארץ והיום זה אולי לא קל אבל ממש לא אותה מסירות נפש. ככה בונים עוד שלב ועוד שלב.

ועדין יש הרבה מאד אידיאליסטים שפועלים רק מתוך אידיאליסטיות, לכי לבקר בחוות ובגבעות החדשות ותראי (אגב, היום מאד יקר לגור בישובים וקשה מאד למצוא דירת קרקע, למרות המרחק מהמרכז, זה לא שהיתרון כל כך מובהק)

למה?רקאני
ממממממחפש אהבה

הגבעונים זה נטו מסירות נפש.

במי שלא, יש כאלו שהמניעים טהורים ויש כאלו שזה מעורבב.

אבל חבר'ה - בבקשה כנות!!!

אל תנופפו בדגלים שלא שלכם!!

בדגלים שלא שלכם?שוקולד לבן

יש עניין ומצווה גדולה ליישב את ארץ ישראל ובמיוחד במקומות בהם רוצים אויבים להתיישב ומנסים לגרש אותנו מהם.

זה שזה גם נוח מבחינות מסויימות שולל את המצווה שבזה?

אם כיף לך לשבת בסוכה ואתה נהנה לשבת בחוץ בצל הסכך וללמוד זה הופך את זה לפחות מצווה מאשר מישהו שלא נהנה עושה את זה במסירות נפש? 

בסוף אתה צודקמחפש אהבה
אני מבינה שאני צריכה לכתוב בפירוש שאני אישה 🤦שוקולד לבן
נכון. למה, כולם ישר חופרים בכרטיס משתמש?מחפש אהבה
כשפותחים את 3 הקווים בצד שמאל למטהשוקולד לבן

מופיע אם זה בת או בן (מסר למחבר או שיחה אישית עם המחבר או אם זה בת מסר למחברת וכו')

למי שרשם בהגדרות שלו את המגדר, מי שלא עשה את זה לא יופיע לו

אבל התכוונתי לתגובה הקודמת שלי, שבה כתבתי למי שכתבה לי 'צודק', שאם כבר אז 'צודקת', חשבתי שמובן מזה שאני אישה

איזה צדיקיםשבור לרסיסים

אלוקים יברך את כל המתנחלים

מי נופף בדגל לא שלו??רקאני
דרך אגבל המשוגע היחידיאחרונה

אם אתה באמת רוצה לדעת, אפילו בגבעונים לא אצל כולם זה מסירות נפש,

כמו בכל מקום לא כולם מאה אחוז.

אני גר ביישוב נורמלי וזה לא מרגיש שום התנחלות מיוחדת או הבדל מיישוב שלא מוגדר "התנחלות",

וכמו שכבר כתבו, זה לא חייב להיות מסירות נפש,

מסכים עם @שוקולד לבן. 

אולי יעניין אותך