אני מחפשת מישהוים סוף#
שהוא עובד השם, אבל בדרך מאוד פנימית ועמוקה ומתוקה מסוג שהמגזר שלי חסר אותו.
אבל באמת חסר, זה לא שלא ניסיתי.
נסיתי ונפגשתי עם בחורים מהמגזר שלי וזה פשוט לא. חוץ מהרקע המשותף, כל השאר מאוד רחוק.
וגם כאלה שלא, תמיד זה נגמר אחרי פגישה שתיים, כמעט תמיד מצידי ולא כי אני פוסלת על שטויות,
פשוט כי אני במודעות גבוהה ובדרך כלל אני מבינה מהר מה הסגנון של הבחור שמולי ואפילו שהוא עוד לא קלט אותי מספיק, אני מספיק מודעת כדי להגיד לעצמי שעוד פגישה שתיים כשהוא יקלוט הוא לא ירצה פשוט וחבל לבזבז לשנינו את הזמן.
היום מיום ליום, אני מבינה שבחורים ממגזרים אחרים פשוט לא רוצים אותי. לא רק כפרשנות שלי, אלא אפילו עוד בשלב ההצעה. פשוט ככל שעובר הזמן יותר ויותר הצעות יורדות מצד הבחור בלי לתת הזדמנות אפילו.
(באופן מובן ומוצדק לגמרי, יכולה להעיד שאף אחד מהאחים שלי לא היה רוצה מישהי שאוהבת את העבודת השם והסגנון שלהם אבל לא מכירה ומבינה כלום מההוויה ודרך החיים של המגזר שלהם)

וזהו, לא יודעת לאן הולכים עם ההבנה הזאת.
אם זה היה משהו חיצוני, או תכונה פחות קריטית,
אם עבודת השם לא הייתה משהו כל כך משמעותי ומרכזי בחיים שלי, בטח כבר הייתי מתפשרת על מישהו מהמגזר שלי שחסר את זה.
אבל זה כל כך המון בשבילי, זה אני. זה הבית שלי.
זה לא משהו שמתפשרים עליו.

לא יודעת אם יכול להיות לזה פיתרון,
אבל לפחות ניסיתי.
אם יש מישהו שיש לו משהו מחכים לומר בנושא אשמח לשמוע, באמת.
מזדהה עם התחושותשמחהאמיתית

על איזה מגזר את מדברת שאת לא מרגישה שהבחורים שם מחפשים בית מאוד תורני כמוך?

יכול להיות שאת צריכה לחפש במקום אחר

תודה!ים סוף#
אכן, מחפשת בעוד מקומות כמו שכתבתי זה לא עובד כי אנשים פשוט מעדיפים מישהי שבאה מרקע דומה, מבינה אותם.
אצא מנקודת הנחהאוויל מחריש
שאת מחפשת בחור כזה כי את כזו.
מתוך זה את יכולה להרחיב את החיפוש גם לבחורים שלא בהכרח כאלה, אבל רוצים להיות כאלה או שמתרשמים מזה שאת כזו. אבל אז תצטרכי להפסיק לחתוך כזה מהר…
לגבי להפסיק לחתוך מהר אתה צודקים סוף#
אבל אתה יודע מן הסתם שאומרים לי את זה הרבה ולא הייתי צריכה לכתוב כאן כדי לשמוע את זה
לגבי השאר, לא בטוחה שהבנתי אותך עד הסוף
נראה לי קצת מוזר לוותר על דברים שחשובים לי ולסמוך על זה שהוא רוצה אותם אז זה יבוא בהמשך
אבל אולי לא הבנתי נכון
לא יודעת בדיוק מאיפה אתכנה שנטעה
באה ומה שונה ודומה בין זה לבין מה שאת מחפשת, אבל קראתי את מה שכתבת וקצת קראתי את עצמי - לפני שהכרתי את ארוסי
כאחת שגדלה במגזר מסוים והדרך שלי מצד אחד דומה ומצד שני שונה - הייתי בספק ולצערי אפילו קצת היתה לי סוגשל קטנות אמונה וספקות אם מי שמתאים לי באמת נמצא אי שם... יצאתי עם בחורים מהמגזר וממקומות וישיבות שהיו נראים פחות או יותר מתאימים למה שחיפשתי אבל שוב ושוב התאכזבתי שזה לא זה ושלא קיים בבחורים האלו השילוב של הדומה והשונה שקיים בי. האמת שכמעט חשבתי להתפשר אבל ברוך ה' הקב''ה זימן לי בדיוק מי שאני צריכה שחשבתי שאין כמוהו. אבל יש.
אז הפואנטה של הנאום שלי - אמונה הכי חשוב. תפילות, אין סוף לכמה שאנחנו צריכים להתפלל על זה. ולזכור תמיד - *היד ה' תקצר?* לא חסר בעולם כלום, ומה שאת צריכה או יותר נכון - מי שאת צריכה ומתאים לך - הוא יבוא לך בדיוק בזמן ובמקום ויהיה האדם הנכון.
וכמובן אם יש מקום ליותר השתדלות, לבדוק במקומות שלא בדקת, ישיבות אחרות, שדכנים מנוסים שמכירים או שאת יכולה להסביר בדיוק מה את מחפשת ומה הקושי...
אל תתייאשי, להקב''ה יש פתרון להכל. כמה שאנחנו חושבים שאנחנו מורכבים ומתוסבכים - אצלו הכל מתוכנן ופתיר.
מקווה שחיזקתי אותך קצת.. בזמנו זה חיזק אותי. בהצלחה!
תודה!ים סוף#
את באמת חיזקת אותי, אני אומרת לי את זה הרבה אבל תמיד טוב לשמוע שוב כאלה דברים, בטח מנסיון.
.....תות"ח!

אני מכיר מישהו שהתחתן עם מישהו מציבור אחר. האמהות הכירו אחת את השנייה. צריך לנסות למצוא גם כאלו שנמצאים בתפר ומחפשים גם מישהי כזאת. בעז"ה שתמצאי את הזיווג שלך במהרה....

…..ים סוף#
בהחלט מה שאני מנסה.. תודה!
כמה דברים: 1. כדאי שתגדיר לעצמך איזה כיוון שלחסדי הים
עבודת ה' פנימית ולחפש בחורים כאלו. 2. הייתי נזהר לא להגדיר את עצמך לבחורים יותר מדי מצד העבודות ה' הפנימית, בגלל התפיסה של "אשה פרושה המבלה עולם" וכל מה שמסביב לסטיגמה, אלא הייתי יותר חושף את זה בדייטים.

זה נכון הענין של המגזר. לי קשה לצאת עם חרדיות, כי בד"כ יש להם פחות רוחב אופקים.
לא בטוחה שהבינוים סוף#
פה עד הסוף למה התכוונתי.
יכול להיות שבגלל שהמגזר שלכם עשיר בזה אתם לא מסוגלים לדמיין כזאת עניות בעבודת השם.
אני לא מחפשת משהו שהוא יוצא מסדר הרגיל, רק שאפילו הבסיס חסר במגזר שלי.
(לרוב, מבחינה חיצונית לפחות, לא לתפוס אותי על מילים)
מקווה שתגובתי תתקבל נכון..אולי.
עבר עריכה על ידי אולי. בתאריך כ"ח בניסן תשפ"ג 08:32
קשה מאוד להכליל ציבור כ"כ גדול בעניין של הלב, המקום הכי אנטימי שלו- הקשר שלו עם בוראו. לענ"ד כל אחד מאיתנו חווה את עצמו ואת הקשר שלו עם בוראו ובטוח שאצלו זה משהו שאין אצל אחרים,אולי באמת אין בדיוק בדיוק אבל יש, בטח שיש.
אני חושבת שאת בטוחה מדי ביכולת הניתוח שלך
למרות שיכול להיות שאת צודקת ואני טועה
אבל אני מרגישה שצריך במקום הזה המון ענווה. גם מי שנראה תוצרת של פס יצור מגזרי איננו כזה כי כל אחד הוא עולם שלם,עולם ומלואו ולא כסיסמא. אני לא תמימה יודעת שיש אנשים 'שטחיים' וכו' אבל בכל זאת כדאי לבחון שוב.
שיהיה בהצלחה!
מעריכה את מה שכתבתים סוף#
אבל זה באמת נובע מחוסר הכרות.
ואני בהחלט נותנת צ׳אנס יצאתי גם עם בחורים מהמגזר שלי ואני גם לא מסננת לפי זה.
רק מנסה לדייק את החיפוש לפי איפה שיש יותר סיכוי שאמצא את מה שאני מחפשת. ושם, הבנתי שזה פחות. אם כי עדיין לא אפסול מישהו משם אם יראה לי מתאים.
אני תוההלגיטימי?

איך את מודדת את צורת עבודת השם שלו? איך זה מתבטא בכרטיס?

אולי זה רק אני, אבל אני לא ממהרת לשתף את המדוייט בעולם הפנימי הרוחני שלי. בעיניי זה משהו מאוד אינטימי, ומי שמחר יזרוק אותי - למה שאני אשתף אותו?

אולי אולי במודעות הגבוהה שלך את ממהרת מידי לשפוט?

בכללי, אני חושבת שככל שאדם יותר נכנס לתבנית מסוימת, יותר קל לו למצוא מישהי בתבנית כמותו. אבל אנשים מיוחדים יותר, שנעים בין תבניות שונות - יותר קשה להם למצוא את אנשי הקצה האחרים.

ייתכן שיהיו לי דברים יותר מחכימים לומר אם היית כותבת לאיזה מגזר את משתייכת, ולמה את מתכוונת בצורת עבודת השם. בכל מקרה את ניק אנונימי, זה לא צריך להיות עם משהו מזוהה.

וזה קצת הזכיר לי דברים שכתבה בעבר משתמשת אחרת כאן. מקשר לכמה שרשורים שלה, אולי כדאי לחפש בהודעות שלה או ליצור איתה קשר.

דיבורים שכאלו - לקראת נישואין וזוגיות

יש לי וידוי - לקראת נישואין וזוגיות

סוגרת מעגל- כמה מילים - לקראת נישואין וזוגיות

תקראי מה שכתבתיים סוף#
לחסדי הים.
לא בטוחה שזה משהו שאפשר להבין בלי להכיר את העולם הזה מקרוב, אבל אני שם ואני מכירה את זה הכי מבפנים. ועם זה, הייתי גם במקומות אחרים שהראו לי שאפשר אחרת.
רק לא רואה איך אפשר לי.

וצודקת, כבר הבנתי שקצת טעות ששאלתי כאן,
לא כל כך רוצה להתחיל לפרט כאן וממילא בלי פרטים התשובות פחות עוזרות.
בכל אופן עוברת על הכל כי אנשים הקדישו זמן וכתבו וגם אולי כן יהיו דברים שאפשר לקחת.
אבל צודקת לגמרי שזה פחות יעיל ככה, בלי פרטים ומעורפל.

תודה על הקישורים אסתכל עוד מעט.
אולי סגנון חסידי יותר? רמת גן יצהר וכו'תפוחית 1
אן שלא לכך התכוונת?
לא ממשים סוף#
פחות בעניין לפרט, תודה!
כדאי לדייק את החיפוש שלךהיום הוא היום
קשה לדעת לפי דייטים את הרמה של עבודת השם. זה דבר מאד פנימי שלוקח זמן לגלות אותו. וגם צריך להבחין בין מה שממש קריטי לך בעבודת השם שךו לבין דברים שהם בונוס
תודה על התשובהים סוף#
זה דברים קריטיים
בשמחה.היום הוא היוםאחרונה
תודהאילת השחר
מבינה את הדילמה שלך, ולא יודעת אם יש לי הרבה מה להוסיף על קודמיי.. גם לא בטוחה שיש לי פתרון, אולי רק שאלות.
אבל אם כבר קראו לי לפה אנסה להניח משהו אולי יועיל לך.

מרגישה שיש לי רצון לכתוב על הרבה דברים כמו על למצוא שורש דומה גם אם הביטוי החיצוני שונה, ועל עבודת ה' של האישה שהיא שונה ואחרת משל איש, ולפעמים זה קצת לא פייר לצפות לעבודה זהה לחלוטין כשהמהות שונה ואמורה להשלים ולאו דווקא להיות מעין 'קופי פייסט'.
אולי אם יהיה ביקוש אמצא כח גם להוריד את זה לכתב. אז מניחה את זה ככה בכלליות.

בכל מקרה,
נזכרתי בתגובה שכתבתי לא מזמן, והעליתי שם שאלות בכיוון הבירור הפנימי שאולי יוכלו להועיל גם בהקשר הזה, זה לא אחד לאחד אבל לענ''ד יש מה לקחת משם לשאלתך
.... - לקראת נישואין וזוגיות

@ים סוף#
תודהים סוף#
זה נשמע מעניין ואסתכל תכף בשירשור שצירפת
מה שכתבת לפני זה פחות קשור למה שהתכוונתי וזה הגיוני, כי לא נתתי יותר מדי פרטים אז מן הסתם לא כל כך מובן.
רק אגיד שזה קצת אחר כאן במקרה הזה.
לא מדובר בעבודת השם קצת שונה, מדובר בעולם שאין בו בכלל דיבור על עבודת השם. הם כאילו חיים דברים אחרים.
ואני לא יכולה לחיות ככה.
חצי מהחיים שלי הייתי ככה ואני יודעת מה זה אומר. רק כשנחשפתי לחיים אחרים הבנתי שיכול להיות לאדם הרבה יותר מזה בחיים.
לא יכולה לוותר על זה, בבית שלי.
גם אם אוכל לאהוב ולחיות עם מישהו ששונה ממני בתחום הזה, אני לא רוצה שהבית שלי יראה ככה.
שהקו בעבודת השם יהיה כזה.
מבינהאילת השחר
מקווה שלפחות מהשרשור ההוא תפיקי תועלת כלשהי.
בדיקת הצעות היא מתחילה ונגמרת בעניינים טכניים?advfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך ד' באייר תשפ"ג 17:19

ככה זה נשמע מדבריך. לפעמים גם כשיש הצעה - יש צדדים טכניים ויש צדדים מהותיים. האחרונים הם הכי חשובים ובהם כדאי להתעמק. אמנם הצדדים הטכניים יכולים לעזור לנו לחשוב על צדדים מהותיים יותר שיעזרו לנו. אך הם עצמם לא מעניינים. לכן זה מוזר לי מה שאת אומרת. שייכות מגזרית זה עניין כל כך קדוש? אי אפשר לעבור את התקרה הזאת עם מכנה משותף רחב ומשמעותי יותר מכך?

להפך.ים סוף#
נשמע מדבריי בדיוק להפך.
אני מבחינתי פתוחה להצעות מכל מגזר, אני גם לא חושבת שזה דבר כל כך משמעותי. כי אני בעצמי לא משתייכת מאוד.
אבל לצערי עם הזמן הבנתי, שאנשים שנמצאים במקום מסויים ולא על איזה תפר, רוצים מישהו שנמצא איתם שם.
אני אומרת לצערי כי זה מצער אותי, אבל מצד שני זה דבר מאוד מובן.
יש פער בסוף, ויש לגשר עליו ובן אדם אומר
מה אני צריך את זה.
יש כל כך הרבה דברים לעבוד עליהם בקשר למה צריך גם את התיק הזה.
המגזר השונה בעיניים שלהם, הופך להיות איזשהו חסרון שלא תמיד נכונים להתגבר עליו.
וזה בסדר, רק שזה שם אותי במקום מיואש.
כי יודעת שבמגזר שלי יש פחות סיכוי למה שאני מחפשת (על אף שאני עוד מחפשת גם שם)
ובמגזרים אחרים פחות יש סיכוי שמישהו מחפש מישהי כמוני.
זהו, בדיוקadvfb

אם לך לא חשוב המגזר למה שלא יהיו אחרים שזה לא חשוב להם?

אם את מבינה שהעיקר זה המהותי ולא הטכני, זה למה שאחרים לא ייתייחסו לזה ככה?

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

ברור שצריך להשתדל להתחתןחסדי הים

עם אחת שיצאו בנים צדיקים.

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולדאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

חושבת שהדברים מצריכים שיח מעמיק הרבה יותרנגמרו לי השמות

כדי להבין עד הסוף מה כל אחד רוצה בעצם להגיד

כלומר לפותח עצמו או לכל אחד אחר - ממש ללכת עם הסיפור כולו והתמונה השלמה והרחבה ולהעמיק בה כמה שצריך בעולם האמיתי מול האדם איתו מדברים (שיכול להיות מהמשפחה / חברים / איש מקצוע) העיקר שהדברים יהיו מבוררים.

כל אדם הוא עולם ומלואו ובפני עצמו

וכל סיטואציה היא בפני עצמה ורחבה ושלמה

וגם הצד השני בקשר שלא מובא כאן באריכות מטבע הדברים

וגם כל מה שעולה מתוך דיאלוג ישיר

מה אתה / אני / כל אדם אומר עד הסוף

מה השני שמע, מה השני הבין,

וכן הלאה דיאלוג רגיל שיכול להיעשות בזמן אמת ובצורה עמוקה שלו רק פנים מול פנים או בשיח ישיר ואמיתי.

כי כך בכתיבה בשרשור זה ממש מרגישה שלא ניתן להעביר עד הסוף את הדברים / או שאי אפשר להבין עד הסוף למה השני מתכוון / או שאי אפשר להעמיק כמו שצריך בכל הנקודות בצורה רחבה ושלמה באמת.

ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר

כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?

פי כמה וכמה כמות יש הפוך?

לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.

אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.

מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך. 

אולי יעניין אותך