התייעצותשמחהאמיתית

נפגשתי עם בחורה עם מידות טובות וצניעות פנימית וגם חן ויופי . הענין שיש לה נקודת חן אומנם נקודת חן יחסית קטנה אבל מרגיש לי שזה מפריע לי אבל בשאר הדברים כן מרגיש שטוב ונחמד , ומרגיש לי שחבל לפספס אבל אני יודע שזה יפריע לי , מה אתם מייעצים לעשות

..אני:))))

אף אחד לא יאמין לך. נקודת חן???

זה סיפור אמיתישמחהאמיתית

נשמע אולי מוזר אבל זה רציני כאילו אני מאמין שלכל אחד יש משהו בחיצוניות שמפריע לו , השאלה אם בגלל שזה משהו שהרבה אנשים מורידים אז חבל לפסול וכן להמשיך לנסות?

תשמע בעיניי אין פה בכלל שאלה.

אבל, אם זה גורם לך ממש לדחייה ולא רק סתם מפריע אז הייתי אומרת לפסול.

יש סיפור על זוג מדויטים שהבחור רצה את הבחורה והכול אבל הפריע לו האף שלה. הוא שיתף אותה והיא אמרה שזה מפריע גם לה והיא רוצה לעשות ניתוח אף. יופי. החליטו אם ככה להתחתן ולקבוע מועד לניתוח. מפה לשם עברה שנה ומשהו והאישה אומרת לבעלה שהנה הגיע הזמן לעשות את הניתוח. הבעל לא היה מוכן לשמוע על זה והוא אמר שהוא אוהב אותה ככה.בלי שום שינוי.

אז תמשיך עד שבעז"ה לא תראה בזה חסרון, אלא הפוך.

אני:))))

הבעיה שמדובר רק בנקודת חן קטנה. 

לא מספיק

(כמה חבל שהספקנו לקרוא נכון?בוכה/צוחק)

יאללה....תות"ח!

טוב, העיקר שמי שצריך לא לראות לא ראה. וד"ל...

כן, צודקת. אז חוזר התירוץ שכתבתי...

פירוש רש"י בקשה

אפילו כשאתה לא אומר דברים גבוהים אני לא מצליחה להבין אותך בוכה/צוחק 

....תות"ח!

אם למסקנה זה קטן מדי והיא לא מוצאת חן בעיניו, אז בטלה הסתירה שחשבתי עליה (אם היא מוצאת חן או לא מוצאת חן....), ולמסקנה היא לא מוצאת חן בעיניו ולכן זה לגיטימי ובסיסי....

הבנתיאני:))))

כן

אגב, את יודעת עוד משהו?תות"ח!

כנראה אותה מדוייטת היא בעלת מידת הענווה באופן מיוחד. (אומרים שהיא ענווה? חחח, מוזר...). את יודעת למה?

תשובה: שכתוב: "כי אם ללצים הוא יליץ (שזה מדבר עליי....) ולענוים יתן חן"....

נו?אני:))))

(ענוותנית נראה לי)

כי היא לא נפגעה וקיבלה את זה שהיא לא מושלמת מבחינתו?

(רק עכשיו ראיתי את התשובה. פשש ממש יפה מתפלפל(בעיקר שהלצים זה אתהננה-בננה))

אה, יפה. נשמע נורמלי יותר.תות"ח!

לא, עייני בתגובה הקודמת, ערכתי....

😂🤣😅תות"ח!

זה כותב לי...תות"ח!

"אני הגיב לך"....😏

בלי לשים לב שוחחת עם עצמךחושף שיניים

חחחח....תות"ח!

תעייני בתגובה שלי למטה, יש שם שנינות שתאהבי....

אכן אהבתי

יפה שהבנת...😉תות"ח!

לא פשוט להבין את הבדיחות שלי....אמנם אני לא ת"ח, אבל במובן הזה אני כמו ת"ח, שעליהם נאמר שאפילו שיחת חולין שלהם צריכה לימוד....

...אני:))))

יפה.. אני יכולה להעיד שגם שיחת חולין שלך קשה להבין ישר.. אז.. אולי אתה בכל זאת ת"ח?חיוך

וגם אם לא.. לפחות אתה תות"ח חושף שיניים

אפשר...(במבטא, ובראש מצטנע מורכן כזה)תות"ח!

(עם שתי ידיים מהצדדים....).

כן, זה נכון....

למרות שבדר"כ האתר לא מאפשר לשוחח עם עצמך....תות"ח!

שהאתר כותב עלייך שאת זכר, הייתה לי תיאוריה פעם שהאתר הזה יש לו אג'נדות מתרבות המערב, ולכן הוא מחליף בין מינים להנאתו....
...אני:))))

אהה כן. זה בגלל שלא הגדרתי אם אני בן או בת. הברירת מחדל זה בסוף בן.

בוכה/צוחק

אה, הבנתי...תות"ח!

נפתרה התעלומה....

אני בהלם שאת מרשה לעצמך לצחוק ככה על אנשיםחדשכאן

אפאטי..

באתי להגן על עצמי ולהגיד שחשבתי שזה טרול. 

אבל

זה לא מצדיק.תודה על התוכחת. מעריכה מאוד.מאוד.

אהוב את המוכיחך ושנא את המשבחך...

בהצלחה במה שתחליט..חבדחבד
מראה חיצוני זה לא משהו שכדאי להתפשר עליו.. ולכל אחד ואחת יש דברים שמפריעים לו. ולא יודע אם בהכרח חייב להלחם בזה ולשכנע את עצמנו שזה קטנוני..
תלוי איפה היאהודעה1

אם היא במצח, לפי חז''ל זה 'חסרון'. (רמב"ם הל' אישות ז,ז)

אם זה לא במצח, אלא מתחת לקו העינים, לפי חז"ל זה לא מום, אלא אם כן זה בגודל מטבע קטן.

אדרבה זה יוסיף לה יחודיות אחרי שתתרגל לזה. לא סתם קוראים לזה נקודת 'חן'.

"מום יפה שביך"תות"ח!

לבדוק אם אתה מוכן לצאתהפי
יש דברים שקטונתי מלהכיל
...אלפיניסטית

זה לא משהו שאנחנו יכולים לענות עליו.

כמו בכל שידוך צריך שתהיה משיכה. אם יש, אז מה השאלה? ואם אין בכלל(לא משנה מה הסיבה, נקודת חן*, אף גדול , שיער בלונדיני) אז אין טעם להמשיך

נ.ב. בינתיים לא יצא לי לפגוש אדם ללא נקודות חן .. לשיקולך...

אני באמת לא מבינה את התגובה הזאתהפי
אם אחותי או בת דודה או אח היו אומרים לי פסלתי מישהי כי יש לה נקודת חן .
הייתי דואגת באמת , להם.
לאן נעלם השיקול דעת הנורמטיבי
נקודת חן זה לא אף
כן, אבל השאלה היא מה המצב של אותו בחור.תות"ח!

בוודאי שזה לא מצב נורמלי, אבל כל עוד הבחור "תקוע" על זה, וזה אכן גורם לו לדחייה, ברור שבמצב הזה, עדיף שלא יתחתן איתה. ובאמת כדאי שינסה לעבוד על עצמו בהבנה שהיופי החיצוני הוא לא העיקר, העיקר זה האופי, המידות, היראת שמים וכו'....וכשיחזק אצלו את ההבנה הזאת, ויחיה את זה, אז כבר ההרגשות האלו ייעלמו מאליהן. אבל לא כדאי לצאת איתה כשעוד לא "השתחרר" מזה. בסופו של דבר לא מדובר במשהו ששונה מהותית מבני-אדם אחרים, לכולם יש את הגבולות שלהם של עד כמה הם מוכנים "להתפשר" על בן הזוג שלהם מבחינה חיצונית (לשון זכר- לשון כוללת...), אנחנו עדיין לא במצב האידיאלי שאנחנו מזהים מבחינה נפשית-פנימית התאמה, וממילא הרגש עובד, אנחנו צריכים גם שתהיה התאמה רגשית לפני החתונה, אין מה לעשות. (זו ההלכה, שצריך שלפני הנישואים יראו אחד את השני....). אלא שזה פשוט בסקאלה יותר קיצוני, לכן זה נשמע מוזר. אבל מה שאני רוצה להגיד, שזה לא הבדל מהותי, אלא הבדל כמותי.

ואסיים בשנינות: אף זו סיבה טובה לפסול....

לא מסכים בכללעברי אנכי

(כתבתי על זה גם בתשובה שלי)

כולם אומרים שפסלו בגלל מראה. אף אחד לא אומר מה. כי מראה זה מכלול של דברים שבסוף פחות נעימים לך..

אני ממש לא הייתי דואג למישהו כזה כי זה נשמע לי באמת אמיתי.

אפשר לומר עליי שאני הזוי. ולפי דברייך - תתחילי לדאוג גם לי.

אני באמת חושב שמה שאת אומרת מחוסר הכרה של המציאות.

חוסר הכרה של עד כמה דברים שכאלה יכולים להפריע, ולא רק בגלל שאתה "בהמה ששטוף בתאוות".

זה בדיוק שיקול הדעת הנורמטיבי

לכל אדם יש חיבה אחרת, וכל עוד הוא לא דורש משהו מושלם ביותר בהכל הכל, הגיוני שפרט יפריע לו. בין אם זה אףאוזןגרון, בין אם זה עינים, ובין אם זו נקודת חן.

אם יגידו לי על מישהו שפסל מלא בנות על מראה.. פה נתחיל לחשוב.

זה צריך להיות בעיניך 'תוהו' כעולם הנקודים ולמצואחסדי הים
בעיניך חן.
היא יכולה לשים מייק אפ ולהשיג את המראה המושלם הזהחושבת בקופסא
ואם עצם העובדה שאין לה פנים חלקות כמו של דוגמנית מפריעה לך, (למרות שגם לדוגמניות עצמן אין פנים כאלו) כדאי שתחשוב עם עצמך איך הגעת למצב ההזוי הזה.
..מבשר שלום
אחר המחילה, אני חושב שהתגובה שלך קצת חצופה.

את מניחה שמה שמפריע לו זה הפנים חלקות, ואז מחליטה שהוא במצב הזוי.

לדעתי, זה לא דברים שצריך לכתוב לאדם שמשתף משהו שמציק לו, ובטח שלא להניח הנחות ואז לבזות אותו.
אולי יש לו טראומה מאדם עם נק' חן? אולי זה לא קשור לעור חלק?

וחוץ מזה, מה הבעיה שמפריע לא שהפנים שלה לא חלקות?
אני אומרת שאפשר לפתור את הבעיה הזאת עם מעט איפורחושבת בקופסא
אין כמעט אנשים שיש להם פנים חלקות לחלוטין, גם אלו שמתהדרים בהם.
אמרתי ש*אם* הפתרון לבעיה הזאת לא מספק אותו, ועצם העובדה שהפנים לא מושלמות באופן טבעי היא המפריעה, אז במקרה כזה כדי שהוא יחשוב איך הוא הגיע למצב ההזוי, כלומר הצפייה לשלמות. (וכמובן ינסה לצאת ממנו, לא חשבתי שצריך לציין את זה במפורש.)

מה שקרתי לו "הזוי" זה מצב היפוטתי שבו יש לו ציפייה לפנים מושלמות. לא אמרתי שזה בהכרח המצב שלו, מה שבעיקר ניסיתי להעביר זה שאפשר לפתור את הבעיה הזאת.
אני לא הבנתיעברי אנכי

אמרת עכשיו שמה שכתבת "הזוי" התכוונת לציפיה לפנים מושלמות.

למה הגעת למסקנה שיש ציפיה לפנים מושלמות?

כזה מופרך ו"הזוי" שאדם שמפריעה לו נקודת חן מסויימת הוא איש נורמלי?

שכל אדם שכזה ישר הוא בררן נוראי בכל מה שקשור למראה שלה?

באמת, למה הגעת למסקנה שהוא בררן מאוד בעניין המראה בגלל שמפריעה לו נקודת חן?

כל אדם מתחבר לסוג מראה אחר, ויש אדם שמפריע לו יותר דבר אחד מדבר אחר. זה טבעי ואמיתי. אתחיל לחשוש לבעיה רק, ואך ורק, אם אשמע דרישות מוגזמות ושהוא פסל כמה בנות על מראה. כל עוד זה לא המצב.. זה דבר לגיטימי שאין בחור בישראל שלא מכיר. פשוט לכל אחד יש דברים אחרים שמפריעים.

ולדעתי (כמו שכתבתי בתגובה שלי, וגם במה שהגבתי להפי), כל מי שכותב אחרת זה נובע מתוך חוסר הכרת המציאות

בוא לא נשחק אותה תמימים.

רובו המוחלט של העולם לא היה שוקל לפסול בגלל נקודת חן. אפילו כאלה שנחשבים בררניים מאוד.

וכול ניסיון להציג את זה כדבר מאוד נורמלי ורגיל לא יהפכו את זה לרגיל.

..מבשר שלום
כל אחד ומה שמפריע לו, הגיוני שלהרבה מאוד הייתה מפריעה נק' חן בעין לדוג'.
לא מסכים, לדעתי זה רגיל לגמרי.
לא מסכים בכלל בכללעברי אנכי

לכל אחד יש דברים שמפריעים לו. ולכל אחד זה משהו אחר.

יש אחד שממש חשוב לו שצבע העור יהיה כהה/בהיר

יש אחד שחשוב לו גובה מסויים

ויש אדם שמאוד חשובה לו צורת פנים מסויימת, שאת זה קצת יותר קשה להגדיר...

כן. נקודת חן יכולה להפריע. כן.

בדידי הווה עובדא, שהייתה נק חן שהפריעה לי בפגישה הראשונה, כן. אחרי שהקשר המשיך זה עבר (כמו שכתבתי כאן כמה פעמים בשרשור הזה..).

יש אחד שנקודת חן תפריע לו, ואף לא יפריע לו.

זה פשוט חוסר הכרה של המציאות, ואז מזלזלים ואפילו צוחקים על מישהו מבולבל

תחשבו מה עובר לו בראש.. באמת..

הרי זה אף פעם לא נעים להגיד לעצמך שהמראה שלה לא מוצא חן בעיניך.. ואז אחרי שאתה אומר את זה מגיעים כמה אנשים שפשוט צוחקים עליך, או במקרה פחות גרוע - מוציאים אותך תאוותן חומרני, כי סה"כ הפריע לך המראה - שזה דבר שחזל אמרו שהגיוני שיקרה...

אני מאוד מתאפק לא להגיב בחריפות, כי זה קצת כואב לי. אבל תדעו שתגובות שכאלה נובעות אך ורק מתוך חוסר הכרה שלה המציאות. זה פשוט שטויות במיץ.

..מבשר שלום
לא הבנתי אותך ככה.
ועדיין לא הבנתי מה הבעיה לרצות פנים מושלמות
אם זה גורם לדחייהאני הנני כאינני

(ברמת תחושה של גועל, אי נעימות, שאתה לא מסוגל להסתכל עליה או שזה מפריע לך מאוד להסתכל עליה) אז להפסיק. אם לא - יש דברים שמתרגלים אליהם, שאפשר להסתיר בהמשך.

מגיב,עברי אנכי

ממה שראיתי קצת.. הדעות פה די חלוקות.

והאמת? שאני בכלל לא מבין למה.. מה השאלה בכלל?

אתה בסדר גמור.

חזל חייבו חתן לראות את הכלה לפני שמתחתן איתה ויש בזה בנאדם לחבירו.

הגיוני שיש מראה שלא נעים לך בעין. הכל טוב.

אבל בנימה אישית, וקצת גילוי לב..

מישהי שנפגשתי איתה עם נקודת חן, הנקודה הפריעה לי, ולאחר שהקשר המשיך קצת (ולא המון..) זה הפסיק להפריע לי..

זה בדיוק הפאנץ. מציאת חן מובנית מההערכה, מרגש, מקשר ארוך.. וכמובן - ממראה. אבל לא רק. הגיוני מאוד, וקרו המון מקרים, שלאחר היכרות יותר עמוקה המראה הפסיק להפריע לבחור..

השאלה הבסיסית היא.. האם זה קצת לא נעים לך בעין, או ממש מעורר דחיה?

אם זה קצת לא נעים בעין, ממליץ לחכות להתפתחות הקשר ולראות האם זה עובר או לא.

אני בהחלט לא מסכים עם טענה של "אם דבר קטן שכזה מפריע לך - אתה הזוי". מחילה, אלו שטויות במיץ.

להגיד שזה מופקע מהמציאות? זה לא. כי הלב חומד רק מה שהעין רואה.. אבל בחיאת, לכל אחד יש טעם אחר וזה ממש בסדר שזה פחות נעים לך. אם פתאום תקלוט את עצמך בררן נוראי בעניין מראה.. יהיה מה לדון. אבל יש מרחק גדול מידי בין זה לבין השאלה שלך..

למסקנה,

אם זה לא מעורר דחיה ממש - כדאי להמשיך. הניסיון (של מנוסים ממני) מראה שזה עובר..

תודה על התגובה, הארת לי זוית מסויימת בנושא שחשבתיאגוז16

עליו הרבה.

תודה על התודה עברי אנכי

..מבשר שלום
שלום וברכה.

קודם כל יפה שאתה מקדים שיש דברים טובים שאתה אוהב ומרוצה מהם.

לדעתי, יש חיסרון כזה שהוא מעכב וכזה שהוא "רק" מציק.
שתדע לך, ואני אומר מניסיון אישי, שיש "פגמים" כאלה, שלאחר כמה פגישות מתרגלים אליהם, והם לא נחשבים למשהו רע- כמו עיניים לא באותו צבע, וכו'.

לא כתבת כמה פעמים נפגשתם, אבל אם עכשיו צף- לדעתי תפגש עוד פעם פעמיים ותנסה לראות אם זה פחות מציק, אם לא- אז תפסיק.
לא הייתי בונה על זה שהיא תשים איפור או משהו כזה.

בנוסף, הייתי מתייעץ עם חבר או רב על דעתו, וכמובן מתפלל לקב"ה.

שיהיה בהצלחה רבה!

שתגדל זקןלגיטימי?

לפני שהתחלתי לצאת, הלכתי לסדנא הכנה כזו לדייטים וזוגיות.

זכור לי מאוד שאחד הדוגמאות שניתנו היה בדיוק מה שאתה שואל - רק הפוך. והפתרון היה שהוא גידל זקן, זה הסתיר את הנקודת חן, והם חיים נישאו באושר ובעושר עד עצם היום הזה (סתם, לא יודעת...). תיאורטית, ניתן להסיר נקודות חן.

אם בשאר הדברים אתה מרגיש שטוב ונחמד, וזה הדבר היחיד שמפריע לך -

אני ממליצה לך בחום ללכת לאיש מקצוע, שיעזור לך לעבד את התחושות והמחשבות שלך. כדי לדעת שעשית את המקסימום לקבל את ההחלטה, לא משנה מה היא תהיה.

בעיניי, 

אתה צריך לזכור שמי שאתה מתחתן איתה, לא משנה מי זו תהיה - תשתנה עם השני מבחינה חיצונית. בעז"ה בהיריון, אחרי לידות וכו' - הגוף עובר שינויים (וזה קורה גם לגברים, ועוד בלי הריון...). לכן אני חושבת שזו נקודה שאתה צריך לברר מול עצמך - מה המשקל שמוענק לחיצוניות? האם זה בעצם משהו פנימי יותר שמפריע לך, ואתה רק נתפס לעניין הזה?

אני גם חושבת שכשאתה אוהב מישהו, הפנימיות שלו מקרינה על החיצוניות שלו, כפי שהיא נתפסת בעיניי. אחיינים שלי הרבה יותר חמודים מכל התינוקות האחרים בעולם, כי אני אוהבת אותם. לא כתבת באיזה שלב של הקשר אתם נמצאים, אבל אם זה שלב התחלתי - אולי זה משהו שבאמת לא יפריע לך בעתיד.

אני חושבת שחלק מהתגובות כאן מאוד חריפות, כי אין לזה באמת שום השלכה על זוגיות - מלבד איך שאתה תופס את זה בעיניים שלך. לכן, אתה צריך להחליט אם אתה רוצה לנסות לשנות את התפיסה שלך.

לדעתי שווה להמשיךהיום הוא היוםאחרונה
או שזה לא יפריע ככל שהקשר יתקדם או שתמצאו פתרון קוסמטי של איפור וכדומה
הוא סבבה והכלרקשאלה12

אבל פחות חכם ממני, 

אשמח לשמוע את המלצות החכמים אם להמשיך איתו או להיפרד.

יש לי מה לענות בתור מישהי שמחשיבה את עצמהעל הנס

חכמה (בבגרות במתמטיקה 98 5 יח'ל)

אינטלגנטית,גם בשכל

נפגשתי עם בחור שהיה נראה לי ממוצע לא יותר,לא הרדיש לי אינטלגנט יותר מידי אבל הוא היה ממש חמוד🙂.

וכן אני מעריכה ממש אנשים חכמים,ואנשים שפחות חכמים יורד לי מהם ממש...

התחתנו,ולמדתי המון דברים המון.

זה לא שהוא פחות חכם,הוא נביע אחרת את השכל שלו,הוא לא מוציא את האינטלגציה שלו בצורה אחרת לגמרי.

מנטליות שונה ממש משלי,

דרך אגב הוא גם היה צריך ללמוד להעריך את השעל שלי,זאת לא היתה נקודה שממש היתה ברורה לו.

אבל מה שהיה חשוב והכי קריטי בסיפור הזה ששנינו למדנו ענוה,שנינו למדנו להעריך תכונות אחרות בקשר,שנינו למדנו לכבד אחד את דעתו של השני,כי פשוט המח שלו חושב אחרת משלי ואולי כדאי לשמוע דעה אחרת.

למדנו להעריך תכונות שלא קשורות לחכמה אלא למידות,בסופו של יום את חוזרת הביתה את רוצה מישהו שיחבק אותך ויחייך אליך ולא מישהו שיפתור את תורת הקוונטים.

למדנו למצוא תחומי עניין משותפים שלא ממש קשורים לשכל

למדנו ביחד על החשיבות של עבודה זוגית והבנו שיננו(אנחנו חכמים,לא?)את החשיבות להשקיע בעבודה זוגית סיזיפטית ואין סופית וגם להנות ממנה.

ואני חושבת שזה מה שחשוב בתכלס.

המלצה שלי תנסי לראות מה יש בכם מעבר לשכל

בהצלחה

עוד פעםטבע, אמת

האמת,שקצת נמאס לי

אני יוצאת כבר תקופה, בת 22

ודי נמאס לי.

אין לי כח עוד פעם,שניים -שלוש דייטים

ואז זה לא מתאים,

כי החלומות שונים

כי סגנונות התקשורת לא מתאימים

סתם כי זה פשוט היה מוזר.

בסדר, כל קשר מדייק אותי. וזה אמיתי,

אבל נמאס לי לקבל דיוקים, אני פשוט רוצה למצוא את האיש שלי, את הדרך שאני עושה לבד, לעשות עם עוד משהו

נמאס לי לצעוד לבד בדרך, לפעמים אני מרגישה שגם הקב"ה איתי. אבל לא מעבר לזה,

ונמאס לי לשמוע עצות, ביקורת, תנסי לראות את..., מה הבעיה שלך עם..., אני רוצה משהו שיחלום חלום דומה לשלי, שהבית שלנו ילך לאותו מקום, בסדר. יש לי קצת חלומות לא קונבנציונלים, אבל יש לי חלום, ונמאס לי לחלום אותו לבד.

קיצר, אחרי הפריקה והתסכול - איך ממשיכים לשמוע עוד הצעות? לא רוצה לצאת לעוד הפסקה בין דייטים, אבל אין לי כח לעוד קשר שיגמר.

קודם כל - חיבוק ענק!רק נשמה

אני גם נמצאת במקום הזה. קצת יותר "מבוגרת ממך", וגם, כמעט ולא היו לי קשרים רציניים, הרוב נגמר אחרי משהו כמו פעמיים. הציפייה הזאת לפעמים הורגת, אני לפעמים מרגישה ממש מחנק אמיתי של תסכול ואכזבה, אבל אני משתדלת להיאחז באמונה תמימה שזה פשוט יבוא ושזה קיים, רק אם לא ארים ידיים. ואסור, פשוט אסור, לפזול הצידה ולראות מה קורה אצל חברות (אני בדיוק רוצה לפתוח שרשור בנושא הזה), זה שעוד אחת מתארסת אין לזה שום השפעה עלייך, על המסלול שלך, על הדרך המיוחדת שלך בדרך לבעלך. אנחנו אנשים מאמינים ואנחנו יודעים שהעולם לא הפקר, הכל מתוכנן ויש אלוקים שמוביל כל אחד בדרך שלו, גם אם היא קשה, מלאת ייסורים ומרגישה כאילו את קורעת בעצמך את ים סוף. קחי לך פסק זמן, קצר, אם את לא רוצה הפסקה ארוכה, לפעמים זה פשוט הכרחי בשביל לתת לנפש שלנו קצת לחזור לעצמה ולהתאפס. להיכנס ללופ זה מתיש ולא טוב, ואם את מרגישה שאת שם קחי לך צעד אחורה בשביל אחר כך לעוף קדימה. ותשבי עם עצמך ותנסי לראות אם יש דברים שאת יכולה לשנות באופי הפעולה שלך, לפנות לשדכנים אחרים, חברות שעד היום התפדחת לפנות אליהם, לשנות את הכרטיס שלך ככה שיגרור הצעות יותר מדוייקות, לשבת עם עצמך ולעשות זיקוק ערכים של מה באמת חשוב לך ומה סתם נחמד, והכי חשוב, נראה לי, לא להילחם בעצמך. מרגישה שמשהו לא שייך? תורידי. בלב שלם. ואל תתאכזבי ותכעסי על עצמך. את צריכה להיות עם מישהו כי את בוחרת בו לא כי הוא בחר בך.

סליחה אם סתם הארכתי, מקווה שעזרתי במשהו, ותמיד תזכרי ש"טוב ה' לכל", תנסי להתמקד קצת יותר במה שעושה לך טוב, ולא להתייאש. בהצלחה

מה עדיף? להתחתן סתם כי כבר אין כח לחפש?חוזר תמיד לאשתי

ברור שאין אלטרנטיבה אחרת.

את יכולה לנסות לבדוק עם עצמך האם את מפוקסת מספיק על מי שאת וממילא על מי שאת מחפשת.

אם תהיי שלמה עם עצמך, המרחב של הניסוי והתהייה יקטן.

ברור שלאטבע, אמתאחרונה

הדרך הזו, היא ארוכה, מתישה, ודורשת ים של כוחות, ולפעמים המאגרים של הכוחות פשוט נגמרים

אני יודעת שצריך לקום, לחפש, לדייק עוד ועוד.

אבל פשוט אני רוצה להגיע למצב שמצאתי את בעלי. ואין לי כח לעוד פעם, קצת התעייפתי מהדרך.

בדיוק באותה מידה, שאני יודעת שאני אקום ואמשיך עוד פעם, עד שאצליח.

ספרי לי על זההפי

תהי גאה בדרך שאת עוברת נשמה

שאת נאמנה לדרך שלך .

סגנון על פי מקום לימודיםאביעד מילוא

כמה מקום הלימודים במהלך השנים לדעתכם משפיע על האישיות ,רמה התורנית, וההשתייכות החברתית בתוך הציבור כיום?

ואם כן אז האם ראוי לומר לשדכן שאני רוצה להכיר בחורה שלמדה במוסד הספציפי הזה או לפנות לאותו מוסד ולשאול על בוגרות שבאזור הגיל שלי פחות או יותר?

(לא רק מדרשות נכללות כאן אלא גם אולפנות)

ובכלל מה מגדיר סגנון של השקפה בציבור שלנו?

לדעתי כן,חתול זמני

(עד גבול מסוים)

אנשים מסגנון מסוים נמשכים לסגנון מסוים ולאו דווקא השקפתי שזה לדעתי החלק הפחות מעניין אלא מצד האופי

וכמובן המוסד מחזק את העניין

אלא שבחורי ישיבה אינם באמת חשופים לעולם המדרשות והאולפנות ולהיפך מלבד שמועות וקווים כלליים מאוד.

בגיל מסויים זה לא אומר הרבהיעל מהדרום

לק"י

והאמת שגם בסוף י"ב זה לא תמיד אומר משהו.

לצורך העניין אני למדתי באולפנא אזורית, שהיו בה כל מיני סגנונות. אני הייתי מההכי דתיות שם.

אם מישהו היה בוחן אותי לפי האולפנא, הוא כנראה היה חושב שאני משהו אחר.

כן ולאברוקולי

לא חושבת שאולפנא או ישיבה תיכונית אומרים הרבה

לא תמיד זה בבחירת הנער/ה ולפעמים השיקול הוא נוחות / לימודים / הקו של ההורים והבית.

גם אחרי תיכון צריך להיזהר עם ההכללות.

מה שכן-

זכותך להגיד סגנון X מעניין אותי ולפנות למוסד שאתה עלול למצוא בנות כאלה או לציין זאת בפני השדכן

(עדיף כמובן לתאר מה קנה אותך במקום הזה ולא רק להגיד מדרשה X מעניינת אותי או מכללה או אוניברסיטה כזו או אחרת)

מעניין אותי כי אני מחפש א' ב' ג'

ככה אתה נותן למי שמשדך אפשרות למצוא את מה שמעניין ומסקרן אותך גם במקומות אחרים שאולי לא היית חושב לחפש.

אני אדייקאביעד מילואאחרונה

אני מסכים עם מה שאמרתם אבל לא לגמרי. אני אחדד. אם ניקח כדוגמא את הציבור החרד"לי האם המוסדות שם מעידים על האופי והרמה התורנית או שהם רק מחזקים את זה?

"אפקט הדומינו"רק נשמה

מישהו שמע על זה פעם בהקשר של חתונות? הבנתי שזה אומר כאילו שבתוך קבוצת חברות/חברים כשמתחיל איזה גל של התארסויות אז ה"נותרים" יכולים לקבל החלטות שנובעות מתוך לחץ חברתי ופחד "להישאר מאחור". כלומר, הם עלולים להתארס, גם אם יצאו עם מישהו הרבה זמן, מהסיבות הלא נכונות, אם מישהו שלא בהכרח מתאים להם, רק בגלל שהם לא מסוגלים להשתיק את הסביבה. שמעתי על זה מחברה בשבת בהקשר של איזה מישהי אחרת וזה פשוט טלטל אותי...מה דעתכם? זה באמת קיים ואנשים מצטערים על זה אחר כך?

ברור שלחץ חברתי משפיעברוקולי

גם לחיוב וגם לשלילה

רק צריך לזכור שלפעמים אנשים מצטערים כחוכמה בדיעבד בכל מקרה.

מה שאפשר לעשות זה להיות קשובים לאנשים חיצוניים שאינם מעורבים ריגשית

ולשים לב לדברים שעלולים להיחשב כתמרורים ( לאו דווקא אדומים, אלא כאלה שפשוט לא מתאימים לך)

ולזכור עבודת המידות.

ברור שקייםנפשי תערוגאחרונה

לא רק בחתונות

בכל נושא

המלצות או דיס המלצות על אולמותארץ השוקולד

אלגריה,

הרמוניה בגן,

נסיה,

ארץ.

(לחורף)

כמו כן, האם אתם יודעים אם מומלץ או לא לפנות דרך סוכנים כגון מאורסים-מאורסות או אחרים?

מושלם!!!!!!הפי

אלגריה

נסיה

אבל אלו היו חתונות קיץ

ארץ זה גן אירועים (יש אולם בפנים, ישיבה בחוץ)נפש חיה.

הייתי בחתונת קיץ והיה מאד נחמד

בחורף אני לא יודעת איך זה.

בגלל האיזור, לא מאוד קר שם בחורף . 

אם זה גן אירועים זה אומר שאין אפשרות של בפנים?ארץ השוקולד
תודה
אני לא זוכרת איך החלוקה וכמה מקום יש בפניםנפש חיה.

יש גם מקום בחוץ (כסאות ושולחנות) שכנראה הם מסתמכים עליו כחלק מהאולם

אולי תשאל ממנהל האולם/ אנשים שמכירים מי שהתחתן שם בחורף טלפון של זוגות שיוכלו לתת לך התרשמות מדוייקת יותר . 

תודה, אשאלארץ השוקולד
קיוויתי שיש אנשים עם ניסיון גם ולא רק כאלה שמנסים למכור.
אז שאלתי, עושים שם חתונות חורףנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ג' באב תשפ"ו 16:58

האולם קטן, 400 - 350 איש.

תודה רבהארץ השוקולד

מעריך את הבדיקה.

נבדוק אם רלוונטי

הם סוגרים עם זכוכיות בחורףנפשי חמדה

תודהארץ השוקולדאחרונה

מה באמת יש אופציההפי

שלא יהיה אופציה בפנים?

למה לא?ארץ השוקולד

לא תמיד יש גשם בחורף ולא תמיד כה קר

כי הרבה פעמים פתאום גשםהפי
אנשים סומכים עליהם .. 
ולכן מוודאים שיש אפשרות מתאימה בפניםארץ השוקולד

ונבחר באותו יום או יום לפני

אחי התחתן בנסיה.ענבל

בס"ד

היה מאוד יפה, זכור לי כקצת קטן (לפחות ברחבה של הבנות) ואני לא יודעת מה טיב האוכל כי הייתי בחוץ במהלכו בגלל עוצמת המוזיקה והאורות המהבהבים.

כן אציין שמנה שם עלתה די הרבה לפני 7 שנים...

תודהארץ השוקולד

מעניין, המחיר שראיתי לא היה ממש גבוה

על שמירת נגיעה (כן, אני מניח שלחלקכם זה נדוש)מתוך סקרנות

אני, חרדי במקור, וכיום, ברוב הדברים נוטה יותר לכיוון הדתי/דתי תורני, דווקא כי בהרבה מובנים הדתיות שלהם נראית לי חזקה, אמתית ואותנטית יותר.

אבל אחד הנושאים המאתגרים, הוא נושא "שמירת הנגיעה", יכול להיות שלחלקכם זה נושא נדוש, אבל אותי מפתיע היחס הרווח ל"שמירת נגיעה", כאילו מדובר באיזו חומרה בסגנון של הקפדה על צאת השבת לפי ר"ת וכיוצא בזה.

הנה דוגמאות:

למיטב הבנתי, נגיעה של חיבה בנידה היא איסור דאורייתא, ואם אני זוכר נכון, לפי המשנ"ב זה יהרג ואל יעבור (יכול להיות שלא זוכר נכון).

אני מפספס פה משהו?

אני לא בא להוכיח, וגם אני בעצמי לא צדיק גדול, אבל עדיין הנושא מאתגר ומעסיק.

הדרדרות?ארץ השוקולד

היום הרבה יותר סביר שיש חוק וסדר ופחות יקרה משהו.

מה עושים עם הלחץ שמשתלט לי על הגוףלחוצת חתונה

לפני דייט ראשון, כשהעניינים נהיים רציניים, וגם לפני רגעים גורליים אחרים בחיים

אני ממש בלחץ, לא חרדה, אלא מתח חזק מכובד ההחלטות, מהסיכונים והסיכויים.

והלחץ הזה משפיע על כל הגוף.

בעיקר כאבי בטן. חוסר תאבון רוב הזמן, אבל עדיין יש מידי פעם תחושת רעב שמכריחה אותי לאכול קצת ואז הבטן עוד יותר מתבלגנת.

תחושה של מתח פיזי ומופשט במרכז הגוף ולפעמים גם בידיים וברגליים.

קשה להרדם ממחשבות ומתח פנימי.

אני אוכלת פחות מהרגיל, מרגישה לא בטוב, וקשה לי מאוד להתרכז ברמה שזה פוגע לי בלימודים.

מה עושים עם זה? זה מוכר? יש דרכים להרגיע את הגוף?

בדרך כלל אני בן אדם מאוד הגיוני, בשליטה, אבל הגוף ככה מגיב ללחץ בלי לשאול אותי

תודה רבה!!(:אני:)))))

לא יודעהפתק

בן עשרים.
ש"ב.
רוצה להקים בית. מרגיש מוכן. 
עם מי אני מדבר? מה אני עושה?

לךא ספק זה מרחץ את הזמן.יהודי שואף לטוב

לא נשאר הרבה זמן ביום אחרי זה😬

אולי יעניין אותך