מי שרוצה חוויה מעמיקה של יום ירושלים כדאי לקרואחסדי הים

מספר ישעיהו פרק מ עד הסוף.

מה אתם נוהגים שמיוחד ליום ירושלים?

[בוודאי שהעיקר צריך להיות צפייה עמוקה להתקיימות דברי הנביאים על בניין ירושלים העתידי שאנחנו מצפים לה, שיהפך מהָעִיר הָאֲבֵלָה וְהַחֲרֵבָה וְהַבְּזוּיָה וְהַשּׁוֹמֵמָה, למה שהנביאים ציפו, וכמובן להתפלל שהשלטון היהודי שלא מגרש את בני הזרים ומונע אותנו מלהקריב קרבנות ולבנות את המקדש במקום השיקוץ המשומם, יהפך לבבם לטובה.

אפשר להודות על שיש בניין ירושלים וסביבותיה, אבל לא להגיד הלל על בנייתה, כי היא עדיין נחשבת העיר הָאֲבֵלָה וְהַחֲרֵבָה וְהַבְּזוּיָה וְהַשּׁוֹמֵמָה בלי המקדש ובלי התקיימות דברי הנביאים וגם אין שום מקור להגיד ממש הלל על בנין ירושלים, כמו שלא קבעו לדורות בזמן דוד ונחמיה, ובזמן החשמונאים אמרו על טהרת המקדש וחזרת עצם השלטון היהודי לארץ ישראל כולה שלא היה בכלל ותשועת המלחמה (כל זה ביחד) ולא רק בגלל המלחמה וירושלים והרחבת השלטון.

מי שאומר הלל על ניצחון ששת הימים, יש לו על מה לסמוך, אם כי עדיף להגיד בתאריך סוף המלחמה.

כל זה דעתי ודעת רבי המנומקת, ולא באתי לפסוק ואתם מוזמנים להביא נימוקים של רבנים אחרים.]

היי תודה שהזכרת לי(:ekselion
טוב, הרמת להנחתה, אשתדל להגיב בהמשךהסטורי
באופן פשוט ההלל הוא על נס המלחמהארץ השוקולד

למה ביום ירושלים ולא היום האחרון כי הוא המסמל את המלחמה כמו שבחנוכה אומרים הלל למרות שהמלחמה נמשכה עוד 22 שנה אחרי טיהור המקדש מכיוון שטיהור הוא מסמל המלחמה

אבל בחנוכה אומרים כל שמונת הימים על חנוכתחסדי הים

המזבח.

פה לא היה חנוכת המזבח ולא קרוב לזה.

בנוסף, המסורת של חנו בכ"ה, קרוב לאמת כי יהודה אומר: ''הן האויב ניגף לפנינו, ועתה עלה נעלה וטיהרנו את מקדש ה' ".

גם הקרבות מיד אחרי זה לא היו נגד היוונים כי "הנה הצבא אשר שלחת אל ארץ יהודה כליל נגף."  

המלחמה די נגמרה באותה עת וביססו את השלטון.

נכון שהיו מלחמות אחרי זה נגד היוונים בימי הבן של אנטיוכוס, אבל זה כמו שתגיד שיום כיפור המשך ששת הימים.

אלה הימים המציינים את הנסארץ השוקולד

ההשוואה לא נכונה, תוך כדי הטיהור של המקדש היוונים עדיין שלטו במצודת החקרא שצמוד להר הבית והסבו בעיות לעתים.

מוזמן לא להגיד הלל, גם בן גוריון לא אמרפשוט אני..

אבל אנחנו אנשים יראי שמים ולכן חלילה לנו מהיות כפויי טובה כלפי שמיא

כן, אה?Jewice

כבשנו את הר הבית ונתננו אותו חזרה. על מה הלל?! לומר הלל זו ברכה לבטלה. 

וכן איפה בית המקדש?!

לא אומרים הלל כי המצב לא מושלם? לפי איזו דת?פשוט אני..

ביהדות אומרים הלל אם נעשה נס, גם אם הנס לא הביא את הגאולה 

כי קאמרינן בפסוקי דזמראחסדי הים
הלל אומרים על הניצחון במלחמהארץ השוקולד

היכן מופיע בגמרא שאומרים הלל רק אם יש בית מקדש?

כי הגמרא במגילה מביאה שאומרים על הצלת חיים.

נניח שאתה חושש לברכה לבטלה, תאמר את פרקי ההלל בלי ברכה לפני ותחתום בלי שם ומלכות בסוף.

קודם כל מצטרף להמלצה ואפילו להתחיל קודםהסטורי

גם הנבואה על הישועה מאשור, כולה שיר הלל לירושלים.

לגבי הסוגרים (שזה עיקר מה שכתבת...)

1. ברור שהלכתית קביעת היום היא על כלל ניסי מלחמת ששת הימים, שהיתה הצלה מופלאה ומהפך בסדר גודל תנ"כי.

2. קביעת היום נעשתה ע"י גדולי ישראל, הרבנים הראשיים וחברי מועצת הרה"ר דאז (לפני חוקי הגיל והגבלת השנים שהורידו את הרבנות ממעמדה) שלמעט מיעוט קטן מאוד, רוב העולם התורני ראה בה מרא-דאתרא לכל דבר ועניין. הם גם התייעצו על זה עם רבים מהגדולים שלא היו במועצה (הרב איתן אייזמן שליט"א סיפר לנו שנכח כשמרן הרב ישראלי זצ"ל התייעץ עם מרן הרצי"ה זצ"ל לקראת הישיבה והסכימה דעתם). זה היום שבו רבבות עמך ישראל מציין את ההודאה. ההודאה כאן אינה אישית פרטית, אלא כלל ישראלית.

ממילא גם מי שהוא, או הרב שלו, חושבים כל מיני דברים - כדאי מאוד שלא יפרוש מדרכי ציבור על כל המשתמע מכך...

3. לגופו של דיון - בוודאי שיש סברו. שהיו צריכים לקבוע אולי את היום האחרון, או היום שאחריו. אולי בכלל היו צריכים לקבוע את היום הראשון - היום, כ"ו באייר - שבו 'מבצע מוקד', השמדת חיל האוויר המצרי, בוצע בהצלחה הרבה מעבר לכל סיכוי סביר, בשילוב נסיבות מופלאות, שאף אחד לא יכל לשער (ובכלל, היום הזה הוא יום מאוד גדול ואכמ"ל).

אבל, הכרעת גדולי ישראל, שראו את עיקר הרוממות, ביום הזה, בשחרור ירושלים המקודשת ומקום המקדש. בדיוק כמו שבפורים, תקנו את החג ביום שלא התרחש בו שום נס בכלל - אבל הציבור הרגיש לציין את היום שבו נחו מאוייביהם ובדיוק כמו שבחנוכה, החג בהגדרות הלכתיות, הוא על נצחון המלחה וחזרת הממלכה (כמו שברור בעל הניסים ומפורש ברמב"ם), אבל הרגשת הרוממות היתה בכל הימים שהמנורה דלקה.

4. הטענה המוסתרת (היו שנים שכתבת יותר בבוטות) כביכול אין מה לחגוג את שחרור ירושלים - כל עוד שהמקדש לא נבנה, מופרכת לענ"ד.

בדיוק כמו שיש דין קריעה בנפרד על ירושלים ועל המקדש - כך יש שמחה על שחרור ירושלים, גם אם עדיין אין אפשרות הלכתית או מעשית לבנות את המקדש. 

שכוייח!פשוט אני..
1. הלל על ניצחון המלחמה לא פשוט, כי המובן הפשוטחסדי הים

של רוב הראשונים שצריך נס לכל כלל ישראל, אלא אם כן מקבלים את הגדרתו של הרב גורן שהעם בארץ ישראל הוא בגדר הקהל, או מקבלים את הדעות באחרונים שאפשר להגיד הלל, על כל פנים שזה ספק צריך בלי ברכה.

2.לא כל ניצחון מלחמה, אומרים הלל, וכדברי הר"ן שקורה במלחמה שמועטים מנצחים את הרבים וזה לא נס. זה שונה מאוד מפורים שלא היה לנו צבא בכלל, והיינו תלויים לגמרי ביד אחשוורוש.

3. אם זה על ניצחון המלחמה, קובעים ביום שנחו מהמלחמה כפורים וחנוכה.

4. על כיבוש ירושלים אין שום מקור להגיד הלל, רק בחנוכת המזבח (וגם אז הצטרפו לזה עוד דברים כחזרת השלטון היהודי הכללי, לא רק על חבל ארץ מסויים, ונס פך השמן.)

5. אתה לא יכול להגיד ביום אחד: "הָעִיר הָאֲבֵלָה וְהַחֲרֵבָה וְהַבְּזוּיָה וְהַשּׁוֹמֵמָה", וביום אחר הלל על בנייתה.

להודות על ההתקדמות כן, אבל לא הלל.

נחתום בדברי הירושלמי בסוטה פרק ט שצריך בכלל למעט בקביעת ימי שמחה אחר חורבן המקדש וביטול הסנהדרין:

"רבי יוסי בי רבי בון בשם רב חונה בראשונה כל צרה שהיתה באה על הציבור היו פוסקין שמחה כנגדה ומשבטלה סנהדרין בטל השיר מבית המשתיו משבטלו אילו ואילו שבת משוש לבנו נהפך לאבל מחולנו".

למעשה - סעיף 2 הוא העיקרי בדבריהסטורי

"לא פשוט", כמו כל סוגיא בהלכה. אפשר להגיד הרבה סברות לכאן ולכאן. בסופו של דבר, אנחנו חלק מציבור. יש את הנהגת הציבור וקבלתו.

בכלל, נדמה לי שכמו בעוד נושאים - יש אצלך (כלומר במידת מה אצל כולנו, אבל אצלך זה קיצוני) מורכבות גדולה מאוד ביכולת לקבל מציאות לא מושלמת. רמזתי לזה כאן ועצרתי את עצמי:

מתלבט אם יש טעם להגיד את אשר על ליבי - צעירים מעל עשרים

אני מאוד מבין הרבה מהסברות הציבוריות והאישיות שאני קורא אצלך כבר כמה שנים (ע"פ רוב לא מגיב) גם כאן וגם בלנ"ו. אבל, כדי להתנהל בעולם הזה, צריך לקבל ש'למציאות אין כנפיים כאשר לדמיון'. צריך להצליח לצמצם את האורות הגדולים לכלי המציאות.

כשאתה לא מצביע בבחירות, למרות שברור שיש כאלו שיפעלו פעולות יותר לטובה מאחרים - את נכנס ל'מפלגה של הזקנים מבית ראשון', שהנביאים צועקים על זלזולם בבית שני שכאפס בעינהם.

אני יכול להמשיך אבל נראה לי שהרעיון הובן.

אני לא ממש נכנס לדיון על יום שחרור ירושלים,אני77אחרונה

כי העמדה שלי קצת שונה מהמיינסטרים וזה קצת מורכב. אבל אני רוצה להעיר לגבי שני סעיפים.

1. אני חושב שבאופן סמלי התהליך כולו הוא תהליך שהקב"ה עושה עבור כלל ישראל. אני חושב שלא נכון להסתכל על הניצחון כמשהו נקודתי. כמו נס פך השמן על פי פשט הגמרא, ברור שלא חוגגים על זה ששמן דלק שמונה ימים. אבל הנס הזה מסמל משהו.

(ואה"נ שאני לא אומר בברכה, אבל אני כן רואה ענין להודות לה' ולשבח על הניסים שעשה לנו. אני לא נכנס בכלל לדיון ההלכתי של השאלה האם ראוי לקבוע הלל. רק לנקודה שאני רוצה להודות לה', וכבר מקובל בישראל שמודים לה' על ניסים גדולים על ידי אמירת הלל - אז שכך יהיה...)

4. אולי באמת לא צריך להגיד העיר האבלה והחרבה והבזויה והשוממה"...

האמת שאני מרגיש כבר הרבה זמן שאני לא שלם עם האופי של ט' באב כיום. אני חושב שזה כמעט חוצפה כלפי שמיא שקוב"ה נתן לנו כל כך הרבה ואנחנו אומרים בדיוק את אותם קינות שאמרו זקני זקנינו. לא אומר לא להתאבל, או לא לומר קינות, אבל פשוט אי אפשר לומר את אותן הקינות. 

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאר

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

תהא שנת פחות זמן מסךוהוא ישמיענואחרונה

אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןoo

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

תמיד זה קורה. גם בלי שנתכוון לזהנפשי תערוגאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

אולי יעניין אותך